PINDA PERLEMBAGAAN UNTUK AZMIN KUASAI BERSATU?

Walau apa alasan dan hujah sekali pun, keputusan yang diumumkan oleh Muhyiddin Yassin untuk membuka Bersatu kepada bukan Melayu, tujuan utamanya adalah bagi memenuhi keperluan politik Azmin Ali.

Dalam pemgumumannya, Muhyiddin berkata, dengan pindaan perlembagaan Bersatu ke arah itu, bukan Melayu bukan saja boleh menjadi ahli, malah memegang jawatan utama dalam parti.

Azmin yang merupakan bekas Timbalan Presiden PKR mengumumkan penyertaannya ke dalam Bersatu semalam dengan anggaran kira-kira 200 ribu orang akan mengikutinya menyertai parti itu.

Siapakah mereka yang 200 ribu itu?

Tak kira sama ada 200 ribu itu merupakan bekas ahli PKR atau daripada kalangan yang belum pernah menyertai mana-mana parti, tetapi sebahagiannya sudah tentu merupakan bukan Melayu yang merupakan lembah pergaulan politik Azmin sejak 1998 lagi.

Tanpa Azmin menjanjikan pertambahan keahlian sebanyak 200 ribu itu, adalah mustahil Bersatu sedia meminda perlembagaannya.

Lagi pula, Muhyiddin adalah pemimpin yang sejak dulu berpegang kepada falsafah perjuangan β€œMelayu dahulu, Malaysia nombor dua”.

Makanya, mahu tidak mahu, Muhyiddin sebenarnya telah tunduk kepada kehendak politik Azmin melalui persetujuannya membuka ruang penyertaan dan memegang jawatan kepada bukan Melayu dalam Bersatu.

Persoalan lain ialah kenapa Azmin mesti menyertai Bersatu bersama penyokongnya dan tidak berani membuka sebuah parti baru pelbagai kaum?

Kalau Syed Saddiq Syed Abdul Rahman pun ada keberanian menubuhkan parti baru untuk anak-anak muda, mengapa Azmin mesti takut melakukan hal yang sama?

Jika Azmin berani mengkhianati PKR, PH, Anwar Ibrahim dan Tun Mahathir Mohamad, apakah keberanian beliau sebenarnya hanya dalam bentuk yang negatif saja?

Apa pun, dengan kedudukan Bersatu yang terbuka selepas ini, apakah mereka seperti Tian Chua dan lain-lain pemimpin bukan Melayu daripada PKR akan beralih arah dan akan diangkat menjadi pemimpin dalam Bersatu pula?

Sediakah pemimpin dan ahli Bersatu sedia ada menerima mereka itu?

Yang lebih menarik, hanya sehari selepas penyertaannya ke dalam Bersatu, Timbalan Presiden parti itu, Ahmad Peja Azumu mencadangkan agar Azmin dilantik sebagai Naib Presiden Bersatu.

Woww….cepatnya nak diberikan jawatan?

Selepas diberikan jawatan nanti itu, tidak mustahil Azmin akan mula menyusun kartel-kartelnya di dalam Bersatu sebagaimana beliau melakukannya di dalam PKR dahulu.

Ketika itu nanti, pastilah ramai pengikut dan penyokong akan diberikan kedudukan di dalam Bersatu, termasuk mereka yang bukan Melayu.

Apakah ini bermakna Azmin bakal menguasai Bersatu atau memang Muhyiddin mahu menyerahkan teraju kepimpinan parti kepada bekas Timbalan Presiden PKR itu selepas ini? (Shahbudindotcom 24/08/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 24 August 2020 — 11:29 am

44
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
Zubir Abdul RahmanaliasAnonymousAnonymousMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Zubir Abdul Rahman
Guest
Zubir Abdul Rahman

Ada ke jawatan Naib Presiden lantikan dalam Perlembagaan Bersatu?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DAN PETAI HANYA MAMPU TAWARKAN AIR KENCING KEPADA RAKYAT…… RAKYAT TAHU BILA DAPAT KUASA BERAK SANA BERAK SINI…… The Truth About GE14 In May 2018…….. No longer can one party rule or form the government on its own. The future is a government of partnerships. The faster we accept this, the faster we can get down to business. It is no longer whether we want partners or not. It is who we want as partners. Embrace that or get left behind. I keep seeing comments posted by Pakatan Harapan supporters, in particular the Chinese, about Pakatan Harapan winning 62%… Read more »

trackback
Muhyiddin tunduk kepada kehendak politik Azmin
Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

anonymous
Member
anonymous

Pukimak ko kling mabok todi

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DORAEMON SAYANG SEMBURIT TAPI BENCI SEMJUBO……. PARTI KEZALIMAN PULAK TERBALIK……. The Pakatan Harapan Bluff: Democracy Does Not Mean Rights, Freedom And Civil Liberties…….. And, in Malaysia, the Chinese are the minority while the Bumiputera are the majority. Hence the majority decides what the Chinese can and cannot do and what the Chinese can and cannot say. Freedom, rights and civil liberties cannot override majority rule. If not, then those of us who support Perikatan Nasional and who DID NOT vote for Pakatan Harapan need not follow laws that the Pakatan Harapan government passed in Parliament, or vice Versa….. Pakatan Harapan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

permainan politik assmin semakin hari semakin sempit…. omNo/bN/gps dan pH/warisan/pejuang akan sentiasa membayangi assmin dan Moo sejauh mana mereka mampu menguasai politik terkini…. PRN sabah akan jadi penentu pN melalui Star/Bersatu, beradu tiga penjuru menghadapi bN & Warisan/upko/pH anifah aman dgn pcs dan musa aman pula masih menunggu signal akan bersatu/omNo dlm bahagian kerusi…. pemimpin2 di atas cuba menunjukan kepuraan bersepakat, tapi yg di bawah penentukan bila mana calon2 mereka tidak terpilih… expect choas and rebellion down the ranks, jostling and fighting among omNo/bersatu pAs is a dead wood in sabah politic. Sabahan melihat pAs, tak ubah malaun2 sundal mlm… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN is talking from his own experience – the party he has been with.

choas and rebellion down the ranks, jostling and fighting among them near and during PRU.

zunnun
Member
zunnun

assmin nak ke mana? omNo dan pH amat mencurigai nya….

yg blh menerima assmin tak lain gagasan terdiri parti2 nyamok bersatu, pAs, mic, star sj….

parti2 ini, bak puki yg terngagga, siape ada duit di situ puki akan mengagga….

malaun2 pAs, tidak kecuali seperti assmin juga, semburit, penyamun dan pengkianat sesama berpeluk2kan asalkan duit dedak di peolehi utk menambah burit, mendirikan kilang2 puki, membiak2 lagi babi2 melayu yg mem”babi” selain anjing2 ‘islam’ yg kuat menyalak kapir sana sini…

Anonymous
Guest
Anonymous

puki kamu terngagga?

Baru lpas jumpa Bang Ali?

anonymous
Member
anonymous

Kling baru mabok todi dah mai merapuu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Si Sepet nih dah tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah nya

Syetan
Guest
Syetan

Bisa bonar si semburitttttt

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu dah kena?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kes Ramesh Rao dan Azmin Semburit memalsukan SD Semburit RM300 akan dikaburkan? Berapa banyak kabur dah? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Azmin Semburit masuk MN semata-mata nak kabur mata Melayu Islam? Video Azmin Semburit di Hotel Sandakan pun kabur. Masa depan politik Azmin Semburit kabur. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Takjan muyidin dan azmin berkuasa setakat pru 15 saja…

Jadi muyidin perlu cari sokongan bukan melayu kerana dia tahu pru15 dia dan Bersatu akan jadi melukut disisi umno..

Azmin akan diberi jawatan Naib presiden dlm EGM nanti…

Kededukan naib presiden dan Timbalan presiden akan terancam dlm beberapa tahun lagi…azmin kaki tebuk..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sapa cakap?

Kamu cakap?

Kamu melukut di tepi blog ini.

anonymous
Member
anonymous

Kamu kling melukut tepi tong todi…

Kikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Di panggil melukut, marah.

Itu lah tabiat pariah.

anonymous
Member
anonymous

Muhyidin tahu Bersatu tidak dapat sokongan melayu..parti makin ciput bila ramai yg kluar..

Jadi muyidin terpaksa tiru PKR untuk kukuhkan Bersatu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu pendapat kamu saja.

It does not count.

anonymous
Member
anonymous

Pendapat kamu pendapat kling mabok todi…merapuu bila mabok todi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah pigi tonggang tonggek dengan joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah kau?

zunnun
Member
zunnun

bukan sj bersatu kena pinda perlembagaan nya, pN, omNo & pAs juga tidak kucuali …..

pwrlu di masukan ‘addundum clauses’

(1) melayu2 islam yg mana melayu blh semburit, menyamun, dan kaut dedak

!2) islam yg mana ‘rasullulah’ itu berbangsa arab, jolok pedang sana sini dan jolok puki bini2…

… dan syahadah itu di tujukan kpd muhammad bin aminah yg dah mati bukan kpd kenabian/kerasulan yg abadi….

supaya jelas, melayu dan islam dlm perlembagaan di rujuk kpd melayu2 islam penjenamaan hadi sj…

si teja aka mb perak tentu akan berasa tidak selamat, kerana bila2 masa azmin blh rampas kedudukan nya….

Anonymous
Guest
Anonymous

Sapa mau debgar cakap kamu jenis yang tonggang tonggek denga joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah kamu.

anonymous
Member
anonymous

Kling mabok todi biasa kongkek babi bawah pokok Ara….

Kikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang cakap Kayu Ara, dia pun nak cakap Ara.

Have smoe originality lah, Dol.

Don’t get lazy, use your head, think a little.

Sheraton
Guest
Sheraton

Bagi terus je Presiden pada Azmin. Lagi ramai yang sokong masuk BERSATU.

Yang ramai nanti bukan melayu dalam BERSATU.

Akhir cerita, BERSATU ganti MCA. KAHKAHKAH.

Bukan kah 200 ribu .. sudah lebih dari cukup untuk tubuh parti baru ?

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Dulu Atok tubuh Bersatu tapi jadi lemah semput
Kini diulang lagi tubuh β€˜Peju-Wang’ yg cikai ciput
Mmg tak akan lama..utk parti itu pudar mereput
Sampai PRU15, akn bertemu ler dgn tarikh luput
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Rkyat nk lihat Peju-Wang, dua mata pnya gergaji
Kali ni nk tabur ntah apa pulak, palsu punya janji
PRK Slim 29/8 nanti, parti ciput cikai tu akn diuji
Penduduk Slim rasa sgt tak sabar, nk paku & taji
πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Peju-Wang tu, mmg ler langsung tak boleh pakai
Pak tubuh, anak jdi Presiden, itu parti ciput cikai
Parti utk nak β€˜naikkan anak’ mmg rakyat pertikai
Lps PRU15, mmg sah Pejuwang tinggal bangkai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Parti untuk nak kayakan anak cucu & kwn rakan
Lbh baik buat parti tupperware ataupun makan2
PRK Slim nanti, pasti rapat ke bumi rakyat tekan
2023, PRU-15..Peju-Wang pasti akan dikuburkan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Mmg kita rasa pelik, bila difikir & renung sejenak
Bapak tubuh parti..presiden, dia bagi dekat anak
Dia hanya fikir anak kroni jer itu atok guru nanak
Kejora ni asyik ketawa je sampai perut jdi senak
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Parti anak beranak, dengan perjuangan yg kabur
Entah apa le pulak janji2 palsu yg atok nak tabur
Lbh baik le, buat parti tosey atau parti pesembur
29 Ogos PRK Slim rakyat tk sabar nak kasi lebur
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Pejuwang tu parti busuk serupa dgn getah skrap
Nak dapatkan sokongan rakyat, usahlah diharap
PRK Slim rkyat akn lanyak Pejuwang tu tertiarap
Lps PRU15, parti tu hanya tinggal sampah sarap
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Parti baru cap ayam utk pecah belahkan Melayu
Itulah kerja atok, jadi DAP kafir punya kuda kayu
Tapi, PRK atau PRU..tak usahlah undi nak dirayu
Sbb utk parti itu..rakyat hnya akn kata β€˜Fuck You’
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Alias
Guest
Alias

Allo penjilat Najis(b), ini ceriter pasal Azmin dan Bersatu bukan pasal PEJUANG!!!…

Kalu nak bela Najis(b) pun agak2 la… ikut topik la jangan la jadi penjilat bangang… asal tulis je hentam Mahathir. Biar lah bertempat.

Kita paham lah awak dah banyak makan dedak najis(b) tapi jangan jadi pemakan dedak BAHALOL macam boss ku jugak….

Anonymous
Guest
Anonymous

Bravo, Alias.

Yang regular di sini dah selalu sangat menghentam dan dah bosan dengan si Mamat tuh.

Sila lah take over hentam .

alias
Guest
alias

mamat tu dah banyak sangat bergelumang dengan najis(b). biarkan aje tak lama lagi biler tauke dedak najis(b) berehat di sg buloh diamlah pemakan2 dedak najis(b)!!

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Nampak sangat, yg si Alias ini sawan sasau gila
Mana ada pun, yg dikata Najib tu Kejora nk bela?
Kejora taji Pejuawang, muka dia merah menyala
Rpanya Alias keling ni, penjilat tegar atok Kerala
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Alias Sivagangga udah kena peluru Kejora ledak
Pasti rambut keling tua ni cacak spt bulu landak
Dah tua bangka..tpi perangai mcm budak-budak
Masuk komen pun hanya sbab Atok suap dedak
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•
Alias komen, TN anjing pulak, mari menumpang
Trnyata yg dia penakut itu anjing anak gampang
Dgn Kejora, udah teruk anjing itu cacat tempang
Klu dekat, mmg sah anjjng ni makan pelempang
πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣