PENGSANLAH MUHYIDDIN…ASYRAF WAJDI SAHKAN PAS IKUT UMNO TIDAK SERTAI PN

Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man bagi pihak PAS nafi mengeluarkan surat menyatakan sokongan untuk mendaftarkan Perikatan Nasional (PN) secara sah mengikut undang-undang, seperti yang diviralkan pihak tertentu di media sosial.

Yang pasti ada pihak yang cuba sedaya upaya untuk mengeruhkan hubungan antara UMNO dan PAS dengan sengaja mengeluarkan dan menyebarkan surat palsu tersebut.

Dalam Mesyuarat Jawatankuasa Induk Muafakat Nasional Khamis lalu, kepimpinan kedua-dua parti UMNO dan PAS sepakat untuk tidak menyertai sebagai komponen kepada PERIKATAN NASIONAL, sekiranya PPBM mahu mendaftarkannya secara rasmi sebagai sebuah parti politik.

Ada juga video tular ucapan calon Ketua Pemuda Armada PPBM yang mendakwa PAS juga sudah bersetuju untuk bertanding atas logo PN yang kononnya bewarna biru gelap, sedangkan PN sehingga sekarangpun belum berdaftar.

Apa-apapun pendirian UMNO jelas TIDAK AKAN MENYERTAI PERIKATAN NASIONAL sebagai komponen parti sekiranya mahu didaftarkan.

DR. ASYRAF WAJDI DUSUKI

Ketua Pemuda UMNO Malaysia

(Dipetik Daripada Laman FB Dr. Asyraf Wajdi Dusuki)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 10 August 2020 — 4:42 am
Subscribe
Notify of
guest
88 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 8:25 pm

UDAH2 LER TU KITA AJAK GUBAL HUDUD…TAK MAHU MASUK ISLAM PUN TAK PE….. DALAM BUDDHA DAN HINDU SCRIPTURES TIADA LAWS JADI MEREKA PUN BOLEH TERIMA HUDUD….ALLAH SAYANG….. KRISTIAN PUN BOLEH TERIMA HUDUD SEBAB DALAM OLD TESTAMENT PUN ADA HUDUD….. ALLAH SAYANG…. Ahmad Maslan puji Takiri…… Nilai eksport sawit Malaysia tahun ini diunjur berjumlah antara RM65 bilion hingga RM70 bilion, berbanding RM63.73 bilion tahun lalu. Bagi nilai eksport minyak sawit untuk tempoh Januari hingga Jun tahun ini, adalah RM21.16 bilion berbanding RM20.06 bilion pada tempoh sama 2019. Nilai eksport keseluruhan sawit untuk tempoh enam bulan pertama tahun ini adalah RM32.47 bilion… Read more »

HAIRUL SAMSUL
HAIRUL SAMSUL
11 August 2020 8:29 am

Terbaik

Arshad salleh
Arshad salleh
11 August 2020 9:55 am

Dunia politik … Melayu… Melayukan melayu… Melayu memalukan Islam … Islam mendidik… Bukan menghukum… Islam eratkan silaturrahim… Bekerja sama… Melayu Islam… Umat Muhammad yg merugikan diri sendiri… Kita lelaki di lahirkan di sebagai ketua, pemimpin, dan khalifah …
Tapi sayang dan bodohnya… Dunia politik Melayu… Tanah Melayu bertuankan cina…
Dunia politik kepentingan diri aja belambak …. Pemimpin tidak boleh jadi khalifah…
Sifat-sifat mereka kebanyakkan memalukan Islam… Dan merugikan diri di padang Mahsyar..,

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 7:01 pm

58j masuk poket Dewa Wee tanpa bantahan khadam-khadam Umno atau Pas. Dewa Wee bersabda Malaysia bukan negara Islam. Khadam Umno dan Pas buat apa? Garu telur. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 5:28 pm

JOHN DOE KATA BABI JUNNUN KAFIR HARBI SEBAB HARI2 DUK KUTUK TUHAN DAN NABI MENU SETIAP HARI MAKAN TAIK BABI……. PATUT LEERR DORAEMON SEMBUNYIKAN JO LOK TAIK….DIA NAK NAIK KAPAL MEWAH…… Terima Kasih Dr Mahathir…….. 1. Kerajaan PH di bawah Dr. Mahathir sanggup berkorban habiskan berpuluh2 JUTA untuk selenggara kapal mewah Equanimity (katanya milik Rosmah). 2. Selepas Kerajaan selenggara dengan duit rakyat, akhirnya kapal mewah tersebut dijual dengan harga murah-murah kepada Genting group. 3. Naza dan Berjaya dapat tender supply kereta kerajaan bernilai lebih RM1.5 billion untuk 5 tahun di bawah PH. 4. Kemudian, viral gambar anak Vincent Tan of… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2020 5:08 pm

pendakwaan terhadap guan eng mengatakan beliau menerima 3.3 juta tanpa memberi tarikh menerimaan nya hanya mengatkan duit di terima dari 2011 ke 2017…

tapi zenith mengaku duit di bayar ke nazri aziz dan najib? betul ke melayu2 islam hadi ?

zunnun
zunnun
10 August 2020 5:04 pm

malaun pAs takiyudin ke parlimen konon utk membuka rahsia tommy thomas tapi akhir nya, kesundalan memahami asas bahasa inggeris yg menampakan taraf mem”babi”buta akhir nya….

takiyudin ini peguam di asuh di rusila sj ke?

zunnun
zunnun
10 August 2020 5:01 pm

rendah sgt ke taraf malaun2 pAs utk menjadi menteri utk berintraksi dgn executive bawahan mereka, hingga cacat kefahaman mereka uk membezakan ‘setuju utk di pertimbangkan’ dgn ‘setuju utk di lulusakan?

kesian malaun2 pAs, rendah sgt keupayaan mereka

zunnun
zunnun
10 August 2020 4:56 pm

malaun takiyudin mungkin pandai bahasa arab, mklum lah malaun2 pAs semua di asuh berbahas arab utk menjenamakan islam assobiyah arab sj…

‘setuju utk di pertimbangkan’ adakah sama dgn ‘setuju utk di luluskan’ sementara menunggu nasihat dari pendakwaraya, sri ram? …

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:53 pm

COME ON LAAAA YAKJUJ MAKJUJ CLAN…. DON’T JUST TALK WITHOUT STOP…. ACTION SPEAKS LOUDER…… ‘Jika benar mahu undang-undang antilompat parti, pecat Adun di P Pinang dulu’…….. Menteri undang-undang Takiyuddin Hassan berkata, kerajaan negeri Pulau Pinang harus melucutkan empat Adun mengikut undang-undang antilompat parti negeri itu, jika pembangkang benar-benar mahukan undang-undang berkenaan dilaksanakan di peringkat persekutuan. “Saya mencadangkan agar Pulau Pinang memecat para Adun tersebut dan membawa perkara ini ke mahkamah dan melihat apakah mahkamah akan menyokong keputusan mahkamah dalam kes 1992 Dewan Undangan Negeri Kelantan lwn Nordin Salleh,” kata Takiyuddin ketika sesi penggulungan titah Yang di-Pertuan Agong di Dewan Rakyat… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2020 4:53 pm

rendah sgt pendakwaan yg di kemukakan terhadap guan eng, hingga 3.3 juta di dakwa menerima dari tahun 2011 hingga 2017, tanpa tarikh ‘specific’…

betul ke melayu2 islam hadi beri nasihat yg betul utk mendakwa nih?

zunnun
zunnun
10 August 2020 4:49 pm

rendah sgt menteri de facto undang malaun pAs, hingga ‘agreed to consider’ di samakan dgn ‘agreed in principle’ atau lain kata ‘setuju utk di pertimbangkan’ dgn ‘setuju di luluskan’ sementara menunggu nasihat pendakwa sri ram dlm hal pendakwaan terhadap reza…

malaun takiyudin terlalu byak menjamah ketulan2 daging babi yg hadi masak dan hidangkan ke? hingga berkarat fungsi cognitive malaun nih?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:39 pm

PATUT LEERR DORAEMON SEMBUNYIKAN JO LOK TAIK….DIA NAK NAIK KAPAL MEWAH…… Terima Kasih Dr Mahathir…….. 1. Kerajaan PH di bawah Dr. Mahathir sanggup berkorban habiskan berpuluh2 JUTA untuk selenggara kapal mewah Equanimity (katanya milik Rosmah). 2. Selepas Kerajaan selenggara dengan duit rakyat, akhirnya kapal mewah tersebut dijual dengan harga murah-murah kepada Genting group. 3. Naza dan Berjaya dapat tender supply kereta kerajaan bernilai lebih RM1.5 billion untuk 5 tahun di bawah PH. 4. Kemudian, viral gambar anak Vincent Tan of Berjaya, si Chryseis Tan, dan suaminya , Faliq Nasimuddin of Naza, bercuti di atas Equanimity. Sewa seminggu Equanimity adalah 1.1juta… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:32 pm

RAKYAT SEKARANG DAH BIJAK BERFIKIRAN WARAS DAN GLOBAL….TAK MAIN PASUMNO LAGI TAPI HUDUD…… SEKARANG DUNIA DI PENGHUJUNG…..ISU SEKARANG DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…… PAS YANG KAFIRKAN ORANG DAH MASUK PAN…..ISU ZAMAN GUA TAK PERLU DIUNGKIT…,UMNO TAK KISAHPUN ITU SEBAB JADI MN….. KEPADA PN BODOH….KO TAK AKAN MENGAKU SALAH KO SAMPAI BILA PUN…..KO DAH TUTUP EKONOMI TERLALU LAMA SAMPAI RAKYAT DERITA…..KO LONGGARKAN SOP PENDATANG DAN PELANCUNG….BILA KES NAIK BALIK KO DENDA RAKYAT DAN KO KETATKAN LAGI UNDANG2….. Nobita ni dah GABRA terlajak… Baru sebut kes dah jawab di luar mahkamah… Nobita ingat hakim² tu bengong cam dia kot. Boleh dengar cakap dia macam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:30 pm

SEKARANG DUNIA DI PENGHUJUNG…..ISU SEKARANG DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…… PAS YANG KAFIRKAN ORANG DAH MASUK PAN…..ISU ZAMAN GUA TAK PERLU DIUNGKIT…,UMNO TAK KISAHPUN ITU SEBAB JADI MN….. KEPADA PN BODOH….KO TAK AKAN MENGAKU SALAH KO SAMPAI BILA PUN…..KO DAH TUTUP EKONOMI TERLALU LAMA SAMPAI RAKYAT DERITA…..KO LONGGARKAN SOP PENDATANG DAN PELANCUNG….BILA KES NAIK BALIK KO DENDA RAKYAT DAN KO KETATKAN LAGI UNDANG2….. Nobita ni dah GABRA terlajak… Baru sebut kes dah jawab di luar mahkamah… Nobita ingat hakim² tu bengong cam dia kot. Boleh dengar cakap dia macam Tommy Thomas tomato tu kot… Hang ingat kes rasuah tu mesti ada akaun… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2020 4:30 pm

malaun2 pAs di kehendaki menyatakan pendirian mereka samada meneruskan mengangkang dan terima ghadimah2 dari Moo atau terus menerus mengangkang dgn omNO dan tunggu ghadmah yg mendatang tapi tidak dijamin

melayu2 islam hadi, kini tersemput2 utk mnentukan keduduakan mereka….

bak pelacur yg kangkang menyewa puki utk mendapat upah, melayu2 islam hadi tidakl kecuali…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:27 pm

PAS YANG KAFIRKAN ORANG DAH MASUK PAN…..ISU ZAMAN GUA TAK PERLU DIUNGKIT…,UMNO TAK KISAHPUN ITU SEBAB JADI MN….. KEPADA PN BODOH….KO TAK AKAN MENGAKU SALAH KO SAMPAI BILA PUN…..KO DAH TUTUP EKONOMI TERLALU LAMA SAMPAI RAKYAT DERITA…..KO LONGGARKAN SOP PENDATANG DAN PELANCUNG….BILA KES NAIK BALIK KO DENDA RAKYAT DAN KO KETATKAN LAGI UNDANG2….. Nobita ni dah GABRA terlajak… Baru sebut kes dah jawab di luar mahkamah… Nobita ingat hakim² tu bengong cam dia kot. Boleh dengar cakap dia macam Tommy Thomas tomato tu kot… Hang ingat kes rasuah tu mesti ada akaun dan duit masuk akaun je la. Yang kes… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:02 pm

KEPADA PN BODOH….KO TAK AKAN MENGAKU SALAH KO SAMPAI BILA PUN…..KO DAH TUTUP EKONOMI TERLALU LAMA SAMPAI RAKYAT DERITA…..KO LONGGARKAN SOP PENDATANG DAN PELANCUNG….BILA KES NAIK BALIK KO DENDA RAKYAT DAN KO KETATKAN LAGI UNDANG2….. Nobita ni dah GABRA terlajak… Baru sebut kes dah jawab di luar mahkamah… Nobita ingat hakim² tu bengong cam dia kot. Boleh dengar cakap dia macam Tommy Thomas tomato tu kot… Hang ingat kes rasuah tu mesti ada akaun dan duit masuk akaun je la. Yang kes banglo hang tu hang kira camna plak… Yang RBA & PAN leh sentap dan menyalak lak tu… 🤣🤣🤣…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 3:05 pm

CIRI LAIN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ BUTA SEBELAH MATA…..NAMPAK SEBELAH PIHAK JE….SEBAGAI CONTOH SAYANG LIWAT TAPI BENCI SEMBURIT…… CIRI BANI YAKJUJ MAKJUJ PERJUANG PEMIMPIN DAN PARTI BUKAN KEBENARAN DAN HAK….. PUAK2 BABI BANI SODOM ….BILA UMNO JATUH HUKUM BERSALAH DIA BERSORAKK….BILA DAPIG KENA BERTEMPIK….INILAH CIRI DAN PERANGAI BANI YAKJUJ MAKJUJ KALAU NAK KENAL….. OTAI BUKAN NAK SELESAI MASALAH SAJA CARI PASAL…… HEBAT BETUL NOBITA DATANG MAHKAMAH DENGAN ROMBONGAN MEWAH BANI YAKJUJ MAKJUJ…… PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat… Read more »

Anti Ulamak Jahat
Anti Ulamak Jahat
10 August 2020 4:15 pm

Ciri-ciri ulama SU yang akan menjadi di antara golongan pertama yang akan di humban ke neraka ada pada pemimpin-pemimpin PAS yang pernah mengkafirkan sesama Islam. Kemudian mereka mengubah hukum demi kelangsungan politik lalu bersekongkol dengan kumpulan yang pernah mereka kafirkan serta bersama-sama mempertahankan kebejatan, perbuatan rasuah dan penyelewengan. Kerana kemaruk kuasa mereka sanggup membaham gulai dari kawah yang dicampurkan dengan seketul daging babi di dalamnya. Dosa yang paling besar ialah menunggang agama untuk kepentingan politik.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 3:02 pm

CIRI BANI YAKJUJ MAKJUJ PERJUANG PEMIMPIN DAN PARTI BUKAN KEBENARAN DAN HAK….. PUAK2 BABI BANI SODOM ….BILA UMNO JATUH HUKUM BERSALAH DIA BERSORAKK….BILA DAPIG KENA BERTEMPIK….INILAH CIRI DAN PERANGAI BANI YAKJUJ MAKJUJ KALAU NAK KENAL….. OTAI BUKAN NAK SELESAI MASALAH SAJA CARI PASAL…… HEBAT BETUL NOBITA DATANG MAHKAMAH DENGAN ROMBONGAN MEWAH BANI YAKJUJ MAKJUJ…… PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayah Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang. Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 2:59 pm

PUAK2 BABI BANI SODOM ….BILA UMNO JATUH HUKUM BERSALAH DIA BERSORAKK….BILA DAPIG KENA BERTEMPIK….INILAH CIRI DAN PERANGAI BANI YAKJUJ MAKJUJ KALAU NAK KENAL….. OTAI BUKAN NAK SELESAI MASALAH SAJA CARI PASAL…… HEBAT BETUL NOBITA DATANG MAHKAMAH DENGAN ROMBONGAN MEWAH BANI YAKJUJ MAKJUJ…… PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayah Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang. Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong yang mendedahkan perkara itu, sebuah kuil beralamat di Puchong dikatakan menjadi lokasi… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 2:24 pm

Azam Baki kalau amalkan double standard dalam SPRM sila buat PC. Jadilah jantan. Rakyat cuma nak tahu Azam Baki layak jadi KP SPRM atau tidak saja? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:54 pm

Jangan pedulikan dia nih. Cakap main2 ajer. Selalu ada Kahkahkah!

Dia dikenali sebagai Tukang Klakar di sini. The Blog Joker.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 2:20 pm

Sudah lebih 24j viral video tidak kabur rasuah undi 01 Timbalan Menteri Bersatu. Adakah Azam Baki berada di Zimbabwe sampai tak dapat berita? Azam Baki di mana? Kahkahkah!

Goh
Goh
10 August 2020 3:03 pm

Owhh….tidak perlu di pertikaikan lagi tindakkan sprm.kerana ia telah dihalalkan oleh lebai pas.

Tentunya si azam akan ke syurga kerana telah menjalankan tugasnya dgn baik di mata puak lebai

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 2:18 pm

Azam Baki kena jawab. Jibby tak dilokap dan berbaju oren. LGE dilokap dan berbaju oren. Apakah Azam Baki above the law? Azam Baki lebih berkuasa dari YDPA? Kahkahkah!

zunnun
zunnun
10 August 2020 2:01 pm

rakyat menunggu apa langkah malaun2 pAs seterus nya, dapat ghadimah dari Moo tapi enggan bersama kerajaan Moo atau ingin bersama melayu2 penyamun…

kna dapat mimpi ‘rasullulah’ hadi utk mendapatkan petunjuk seterus haluan mereka…

mua”FUCK”at dgn omNO najib atau meng”KIANAT”i Bersatu Moo

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:15 pm
Reply to  zunnun

Kamu iri hatikan mua”FUCK”at sebab selalu kena FUCK.

zunnun
zunnun
10 August 2020 1:55 pm

malaun2 pAs bak pornpuan kangkang puki dan berjanji sana sini, dan akhir nya, semua yg di janjikan perlu di kotai…

malaun2 pAs bak pornpuan yg kangkang kepanasan cuba mencari2 alasan laki mana yg boleh byak memberi…

pornpuan jual puki nya malaun2 pAs jual agama mereka…

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:17 pm
Reply to  zunnun

Kamu jual bangsa, agama dan puki emak kau.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 1:34 pm

OTAI BUKAN NAK SELESAI MASALAH SAJA CARI PASAL…… HEBAT BETUL NOBITA DATANG MAHKAMAH DENGAN ROMBONGAN MEWAH BANI YAKJUJ MAKJUJ…… PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayah Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang. Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong yang mendedahkan perkara itu, sebuah kuil beralamat di Puchong dikatakan menjadi lokasi penganut ajaran agama itu berkumpul. Memetik perkongsian tersebut, kuil berkenaan didakwa menghimpunkan ajaran pelbagai agama termasuk Islam. “Malah simbol-simbol agama di sana juga… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 12:52 pm

Kalau hantar surat sokongan Timbalan Menteri Pintu Belakang boleh dapat udang galah free tak? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:18 pm

Boleh. Syarat nya, masukkan ke dalam lob.ng bont.t kamu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 12:48 pm

Berapa banyak surat sokongan perlu sign Timbalan Menteri untuk satu undi 01? Perlu tak diselit dengan vape sekali? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:47 pm

HEBAT BETUL NOBITA DATANG MAHKAMAH DENGAN ROMBONGAN MEWAH BANI YAKJUJ MAKJUJ…… PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayah Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang. Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong yang mendedahkan perkara itu, sebuah kuil beralamat di Puchong dikatakan menjadi lokasi penganut ajaran agama itu berkumpul. Memetik perkongsian tersebut, kuil berkenaan didakwa menghimpunkan ajaran pelbagai agama termasuk Islam. “Malah simbol-simbol agama di sana juga ada kaitan dengan fahaman pluralisme. Fahaman ini bercanggah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:41 pm

PENGIKUT2 TUHAN BABI JUNNUN SEDANG BERMAHARAJA LELA….. PATUTLAH BABI TU ASYIK MELOMPAT KE SANA KE SINI…… Ajaran Ayah Pin versi baharu didakwa bertapak di Lembah Klang…… Ajaran sesat yang dikatakan menyerupai Ayah Pin didakwa mula bertapak di Lembah Klang. Menerusi Facebook We Are All Firdaus Wong yang mendedahkan perkara itu, sebuah kuil beralamat di Puchong dikatakan menjadi lokasi penganut ajaran agama itu berkumpul. Memetik perkongsian tersebut, kuil berkenaan didakwa menghimpunkan ajaran pelbagai agama termasuk Islam. “Malah simbol-simbol agama di sana juga ada kaitan dengan fahaman pluralisme. Fahaman ini bercanggah dengan ajaran Islam. Islam itu tinggi dan tidak ada yang lebih… Read more »

Bani melayu umno
Bani melayu umno
10 August 2020 12:38 pm

CALON KETUA ARMADA BERSATU BELOM APA APA DAH MULA NAK TUNJUK SKILL MENYELEWENG. ORANG KAKI SELEWENG NI KITA BOLEH KENAL DARI GAYA DAN TUTUR KATANYA..PENUH TERSIRAT MAKSUD JAHAT

Seorang pemimpin DAP berkata cara pentadbiran kerajaan PH sangat berbeza berbanding Perikatan Nasional – yang ditubuhkan hasil tindakan sejumlah ahli parlimen gabungan itu yang berpaling tadah – ketika ini.

“Yalah… Menteri PH tak power. Datang lobi menteri pun, tak guna, semuanya tak boleh…tauke² besar tak suka kalau menteri yang tak makan suap atau suka di lobi

“Sekarang dah lain. Timbalan menteri pun dah cukup power. Surat sokongan dijadikan modal kempen pemilihan parti,”

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:34 pm

HAII PARTI KEADILAN TAK NAK REPORT KLUSTER GONE END KE HARI NIE…… NOBITA DAH PAU RM20 JUTA APA SALAH NYA BAYAR JAMINAN POLIS SEJUTA…… PARTI KUNYIT TAK DE PAKAR HUDUD KE…..SAJA TANYA….. KALAU PASUMNO TUNGGANG AGAMA ITU PELUANG PARTI LAIN BAWA HUDUD…DAH TENTU RAKYAT SOKONG….. RAKYAT APA PEDULI PASUMNO…. RAKYAT HANYA KISAH PADA HUDUD……. PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:18 pm

NOBITA DAH PAU RM20 JUTA APA SALAH NYA BAYAR JAMINAN POLIS SEJUTA…… PARTI KUNYIT TAK DE PAKAR HUDUD KE…..SAJA TANYA….. KALAU PASUMNO TUNGGANG AGAMA ITU PELUANG PARTI LAIN BAWA HUDUD…DAH TENTU RAKYAT SOKONG….. RAKYAT APA PEDULI PASUMNO…. RAKYAT HANYA KISAH PADA HUDUD……. PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion kepada syarikat konsesi swasta yang baru ditubuh pada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:07 pm

PARTI KUNYIT TAK DE PAKAR HUDUD KE…..SAJA TANYA….. KALAU PASUMNO TUNGGANG AGAMA ITU PELUANG PARTI LAIN BAWA HUDUD…DAH TENTU RAKYAT SOKONG….. RAKYAT APA PEDULI PASUMNO…. RAKYAT HANYA KISAH PADA HUDUD……. PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion kepada syarikat konsesi swasta yang baru ditubuh pada tahun 2013. 2. Syarikat konsesi dibayar oleh kerajaan Pulau Pinang dengan tanah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 12:02 pm

KALAU PASUMNO TUNGGANG AGAMA ITU PELUANG PARTI LAIN BAWA HUDUD…DAH TENTU RAKYAT SOKONG….. RAKYAT APA PEDULI PASUMNO…. RAKYAT HANYA KISAH PADA HUDUD……. PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion kepada syarikat konsesi swasta yang baru ditubuh pada tahun 2013. 2. Syarikat konsesi dibayar oleh kerajaan Pulau Pinang dengan tanah tepi laut paling mahal di Pulau Pinang dengan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 11:38 am

Pakar kencing Hukum Hudud mesti jawab. Apa hukumnya keluar surat sokongan Timbalan Menteri dengan balasan undi no 01? Adakah hukumnya haram macam makan babi? Apakah hukumnya halal macam makan udang galah dengan duit poket bini no 2? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:20 pm

Sama hukumnya dengan menyodok lub.ang belak.ng kamu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 11:38 am

RAKYAT APA PEDULI PASUMNO…. RAKYAT HANYA KISAH PADA HUDUD……. PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion kepada syarikat konsesi swasta yang baru ditubuh pada tahun 2013. 2. Syarikat konsesi dibayar oleh kerajaan Pulau Pinang dengan tanah tepi laut paling mahal di Pulau Pinang dengan keluasan 110 ekar yang terletak di Tanjung Tokong dan persiaran Gurney. Walaupun dibayar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 11:36 am

PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII PAK JUBO,, NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE ATAU KORANG PARTI KEZALIMAN…… Lagi pasal Terowong Ghaib…….. Saya beri fakta supaya Rakyat boleh menilai. Dakwaan Najib kepada SPRM terhadap LGE. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang memberi projek terowong Pulau Pinang bernilai RM6.3 bilion kepada syarikat konsesi swasta yang baru ditubuh pada tahun 2013. 2. Syarikat konsesi dibayar oleh kerajaan Pulau Pinang dengan tanah tepi laut paling mahal di Pulau Pinang dengan keluasan 110 ekar yang terletak di Tanjung Tokong dan persiaran Gurney. Walaupun dibayar harga penuh melalui tanah paling berharga, syarikat terowong juga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 11:27 am

OTAI SAJA BUAT KECOH BUKAN NAK SELESAI MASALAH…..TAK MAHU DIA TUKAR SEMUA MP SEBAB DIA NAK ANGKAT BANDUAN TEBUK JUBO JADI PM…… ORANG SESAT DIA SENDIRI TAK TAHU APA DIA CAKAP….BAGILAH TAKRIF PENUNGGANG AGAMA TU MACAM MANA…… TAK PAYAH SIBUK DENGAN PENUNGGANG AGAMA…..SIAPA JADI PM TAK BAWA HUDUD DIA PENUNGGANG AGAMA…… TAK JADI MASALAH TOK MUDIN BOLEH DIJATUHKAN DAN DIHUKUM BERSALAH…… DORAEMON BOLEH MAAAA….. DEEP STATE BANI YAKJUJ MAKJUJ ADA DALAM KERAJAAN……. “Saya terancam” – Peniaga hot burger malaysia tular rakam aktiviti haram di Sg Buloh (bersama video)……. Mohd Asri Bin Hanif mengatakan taukeh taukeh judi yang kehilangan beratus ribu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 11:23 am

ORANG SESAT DIA SENDIRI TAK TAHU APA DIA CAKAP….BAGILAH TAKRIF PENUNGGANG AGAMA TU MACAM MANA…… TAK PAYAH SIBUK DENGAN PENUNGGANG AGAMA…..SIAPA JADI PM TAK BAWA HUDUD DIA PENUNGGANG AGAMA…… TAK JADI MASALAH TOK MUDIN BOLEH DIJATUHKAN DAN DIHUKUM BERSALAH…… DORAEMON BOLEH MAAAA….. DEEP STATE BANI YAKJUJ MAKJUJ ADA DALAM KERAJAAN……. “Saya terancam” – Peniaga hot burger malaysia tular rakam aktiviti haram di Sg Buloh (bersama video)……. Mohd Asri Bin Hanif mengatakan taukeh taukeh judi yang kehilangan beratus ribu ringgit akibat terpaksa menutup kegiatan judi haram mungkin akan membalas dendam terhadapnya. Beliau juga menafikan tuduhan polis bahawa beliau melemparkan tomahan terhadap… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 11:07 am

TAK PAYAH SIBUK DENGAN PENUNGGANG AGAMA…..SIAPA JADI PM TAK BAWA HUDUD DIA PENUNGGANG AGAMA…… TAK JADI MASALAH TOK MUDIN BOLEH DIJATUHKAN DAN DIHUKUM BERSALAH…… DORAEMON BOLEH MAAAA….. DEEP STATE BANI YAKJUJ MAKJUJ ADA DALAM KERAJAAN……. “Saya terancam” – Peniaga hot burger malaysia tular rakam aktiviti haram di Sg Buloh (bersama video)……. Mohd Asri Bin Hanif mengatakan taukeh taukeh judi yang kehilangan beratus ribu ringgit akibat terpaksa menutup kegiatan judi haram mungkin akan membalas dendam terhadapnya. Beliau juga menafikan tuduhan polis bahawa beliau melemparkan tomahan terhadap PDRM, Beliau menegaskan beliau cuma menceritakan pekara yang beliau nampak dengan mata kepala sendiri dan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 10:57 am

Pengerusi Bersatu makan udang galah. Pemuda Bersatu makan rasuah. Kahkahkah!

Aziz
Aziz
10 August 2020 10:33 am

PAS ni dari dulu saya percaya mereka penunggang agama. Buat fitnah dan akhirnya terkena diri sendiri. Dulu kata haram undi bukan Islam jadi pemimpin. Tengoklah baru baru ni PRK di Johor.
PAS sokong yang haram. Bahalol punya kenyataan…

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:22 pm
Reply to  Aziz

Kamu makan tahi palat lah.

Komen baik dibalas baik. Demikian sebaliknya.

ken
ken
10 August 2020 9:23 am

Bersatu sekarang tenat… dalam ICU sekarang.

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:23 pm
Reply to  ken

Kamu melawat nya, dengan rasa sedih. Bagus lah, tunjukkan hormat kpd nya.

Wau Bule
Wau Bule
10 August 2020 9:15 am

I have said it many times and I will say it without exemption
The learned teachers of Islam and muftis must play their part
In Allah’s name, shall never continue to confuse the confusion
No one would accord respect if all responsible fail to impart

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 8:40 am

Sebelum pengsan Mat Sembab belanja udang galah free pakai duit GLC dulu. Jangan pengsan tanpa beri rasuah Mat Sembab. Kahkahkah!

Goh
Goh
10 August 2020 8:30 am

Pak din dengor² skrg tgah menyesal bergabung dgn pas umno.dia rasa diri diperkotak katikkan .

Tak ada kuasa buat apa² keputusan penting…kuasa pak din setakat umum pkp shj.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 8:22 am

Masuk Penyamun Nasional UmnoPas mati
Mat Sembab jadi PM parti mee megi
50 kerusi atau MP masuk jail bergari
Siapa cah keting dulu siapa peduli
Mereka nak sembelih sesama sendiri
Rakyat tengok ketawa suka hati
Nak pilih biru, hijau ke hitam tahi?
Video rasuah muka Timbalan Menteri
Jelas macam Azmin Semburit ditaji
Nak undi 01 tepuk jual harga diri?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 8:07 am

Hisap vape pun curi-curi
Parlimen jadi tandas mat gay LGBT
Rakyat tidak hormat Backdoor Menteri
Tipu Melayu kayakan anak bini kroni
Pecah undi Melayu kerja anak babi
Nak berkuasa jadi PM sampai ke mati
Rakus gelojoh tak sedar diri
Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 8:05 am

5 bulan berlalu berebut Menteri GLC
Gagal sifar Covid19 125 mati
Kluster baru angkara bodoh Menteri
Budak dikompoun 1000 gila apakah ini
Menteri tak pakai mask ke sana-sini
Kahkahkah!

zunnun
zunnun
10 August 2020 8:02 am

malaun2 pAS kini tersepit, ke sana berjanji ke sini berjanji,

..pAs for all, all for pAs….

akhir termakan diri…

melayu2 islam hadi terpaksa di kurung di rusila dan di memali..

agar gog dan mangog negara di bendung dan di jaga

Anonymous
Anonymous
10 August 2020 2:28 pm
Reply to  zunnun

Bukan Melayu dan bukan Islam tak dikurung. Berkeliaran, berteraburan mcm lebah tak dapat madu.

Malam hari bebudak cucuh sarang nya dengan api daun kelapa. Berteraburan lagi, hingga tinggalkan kawasan itu.

Moral of the story: Jangan cari madu di tempat orang lain.