KELUARLAH TINGGALKAN BERSATU…..

Bagai air menderu ketika musim hujan melanda, begitulah umpamanya ahli-ahli Bersatu berduyun-duyun waktu ini meninggalkan parti itu.

Daripada pimpinan di peringkat pusat, negeri, bahagian dan cawangan – hampir setiap masa ada saja berita pengumuman mereka yang keluar parti.

Daripada mulanya hanya di Selangor dan Kedah, ia sudah pun mula merebak ke Perak, Johor dan lain-lain negeri.

Untuk hari-hari seterusnya, dipercayai tindakan mereka yang keluar meninggalkan Bersatu ini akan berterusan lagi.

Semua tindakan itu adalah susulan pengumuman Tun Mahathir Mohamad bahawa beliau akan menubuhkan sebuah parti baru untuk meneruskan perjuangan berikutan peluangnya untuk kembali kepada Bersatu sudah tertutup rapat.

Sememangnya Tun Mahathir tidak ada pilihan lain untuk meneruskan perjuangannya selain menubuhkan sebuah parti baru.

Bersatu yang dalam kawalan Muhyiddin Yassin sepenuhnya sekarang bukan saja tidak memerlukan lagi Tun Mahathir, malah telah membawa parti itu lari daripada tujuan asal penubuhannya.

Kerana kuasa, Muhyiddin bukan saja sanggup bekerjasama dengan UMNO yang telah dijatuhkan melalui kuasa rakyat, dengan Bersatu bersama PH antara pemain peranan utamanya, malah beliau juga sanggup memecat Tun Mahathir dan mereka yang tidak lagi sealiran dengannya.

Dengan bersekongkol bersama UMNO, kemudian dibuli oleh parti itu sehingga kerusi untuk ditandinginya pun tidak menentu serta terpaksa mengharapkan ihsan Zahid Hamidi berkaitan dengannya, Bersatu hakikatnya sudah mati masa depannya.

Yang tinggal pada Bersatu hanyalah jasad yang masih berfungsi selagi Muhyiddin ada di kerusi Perdana Menteri.

Melalui parti baru yang bakal diwujudkan oleh Tun Mahathir, inilah sebenarnya wadah perjuangan untuk mengganti Bersatu yang sudah terpesong dan hanya menunggu untuk dikebumi, mungkin sebaik saja PRU15 berakhir nanti.

Untuk itu, selain mereka yang sudah membuat keputusan keluar meninggalkan Bersatu, mereka yang masih dalam parti itu serta kekal menghargai perjuangan Tun Mahathir menumbangkan UMNO, harus juga berbuat demikian dengan segera.

Mereka harus bertanya kepada diri sendiri apakah tujuan menyertai Bersatu sebelum ini?

Apakah kerana ingin bersama Tun Mahathir menyelamatkan negara, menumbangkan kleptokrat UMNO atau disebabkan tertarik hati dengan Muhyiddin?

Dalam hal ini, jangan sesekali dinafikan, barangkali tidak sampai 10 peratus ahli Bersatu menyertai parti itu kerana faktor Muhyiddin.

Rata-ratanya menyertai Bersatu kerana perjuangan yang dibawa oleh Tun Mahathir serta kegigihannya untuk menjatuhkan UMNO yang dibawah kepimpinan Najib Razak telah merosakkan banyak perkara dalam negara ini.

Hari ini, Tun Mahathir kembali berjuang menubuhkan sebuah parti baru setelah Bersatu yang diasaskannya sudah menyeleweng jauh, bahkan Muhyiddin sendiri telah mengkhianati bekas Pengerusi Bersatu itu.

Maka, ahli-ahli Bersatu yang masih ada perasaan terhadap perjuangan Tun Mahathir menjatuhkan UMNO sebelum ini dan kekal menghargainya harus segera keluar daripada parti itu dan beramai-ramailah menyertai parti baru yang bakal ditubuhkannya.

Kekal lagi dalam parti itu bukan saja bererti terus memberi nyawa kepada UMNO menjarah apa-apa yang ada dalam negara ini, malah seperti merelakan diri mereka sendiri menuju ke kuburan bersama Bersatu yang pada hakikatnya lebih mahu dibawa mati oleh Muhyiddin yang sanggup menggadaikan perjuangannya bersama dengan UMNO itu sendiri. (Shahbudindotcom 09/08/2020)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 August 2020 — 3:38 pm
Subscribe
Notify of
guest
63 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 9:22 am

BABI JUNNUN DITANYA APA ITU BABI…. DIJAWAB NYA BABI ITU TINGGAL DI HUTAN…..ITULAH JAWAPAN PROFESSOR BABI….. APA PUN DIKENAL DENGAN CIRI DAN SIFAT MACAM BABI JUNNUN SIFATNYA KUAT MENYONDOL….. BABI JUNNUN BERLAGAK PROFESOR …TANYA SATU SOKLAN MUDAH SAMPAI SEKARANG TAK BERJAWAB…… TUKAR JEER SEMUA MP PRU15 SELESAI SEMUA MASALAH……. BAGUSLAH KORANG DAH SEBUT DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ….TAPI KORANG TAHU KE MAKNA DIA TU…..JANGAN PAKAI HENTAM JEERRR…. RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 9:18 am

APA PUN DIKENAL DENGAN CIRI DAN SIFAT MACAM BABI JUNNUN SIFATNYA KUAT MENYONDOL….. BABI JUNNUN BERLAGAK PROFESOR …TANYA SATU SOKLAN MUDAH SAMPAI SEKARANG TAK BERJAWAB…… TUKAR JEER SEMUA MP PRU15 SELESAI SEMUA MASALAH……. BAGUSLAH KORANG DAH SEBUT DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ….TAPI KORANG TAHU KE MAKNA DIA TU…..JANGAN PAKAI HENTAM JEERRR…. RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 9:08 am

BABI JUNNUN BERLAGAK PROFESOR …TANYA SATU SOKLAN MUDAH SAMPAI SEKARANG TAK BERJAWAB…… TUKAR JEER SEMUA MP PRU15 SELESAI SEMUA MASALAH……. BAGUSLAH KORANG DAH SEBUT DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ….TAPI KORANG TAHU KE MAKNA DIA TU…..JANGAN PAKAI HENTAM JEERRR…. RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula anak dia yang mempunyai kekayaan RM4.22 bilion untuk pinjam RM1 juta kepada Guan… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2020 7:12 am

melayu2 islam hadi ini penjenamaan gog mangog malaysia ke hingga menguggat kesedahanaan pemikiran rakyat jelata dgn kapir mengapir merata2?

yakjuj, melayu nya dan makjuj ‘islam’ ksempadanan pengertian yg di salah ertikan lalu memjadi cerbisan singular kaum semata2?

jauh sekali islam bersifat semesta, utk segala2 yg bernyawa di alam raya….

‘islam’ bersifat local yg di jadikan oleh pendeta hadi utk malaun2 nya yg asyik mem”babi”buta sj…

melayu2 islam hadi babi2 ternakan hadi ke?

zunnun
zunnun
10 August 2020 7:02 am

pengertian 7 ‘gate’ langit dan bumi diri manusia, terkandung dlm 6 Masa kejadian dari ‘Ahdah ke Insan Kamil’ asal cahaya di langit perlu membentuk dan bernama… akan tetapi kesempurnaan cahaya pati gelap lalu terbit Nur Allah ke Nur Muhammad lalu menyatakan faculti2 malaikat di nodai oleh lapisan2 bumi nafsu berasaskan emosi dan prejudice semata2, gagal utk martabatkan diri kpd kesederhanaan ‘mutmainah’ yg di kehendaki dari mereka2.. insan kamil ke manusia utk mmbentuk kemanusian, akhir nya tak ubah binatang2 dan mati jadi bangkai kesemua nya.. melayu2 islam hadi mati jadi bangkai kesemua nya dgn santapan ketulan daging babi yg asyik di… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2020 6:41 am

Gog and its land, Magog first appear in the Hebrew old testament and later appear appear in the new testament dan terkemudian appear dlm buku yg di tulis, koran 21:96….. menceritakn satu kaum dgn kawasan yg mereka duduki… kini yakjuj di malaysia tak ubah kaum2 melayu2 islam hadi yg menduduki kawasan2 di rusila (makjuj), di ternak oleh pendeta hadi, kaum2 berjenamaan babi2 yg asyik mem”babi”buta ketrampilan nya…. tabiat mereka asyik kapir mengapir siape saja yg berlainan dgn mereka, dan kemucak perilaku ini hingga membawa kematian di memali… adakah tuhan menurunkan ayat2 seperti ini melalui kenabian2 mereka terdahulu utk kaum2 mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 4:06 am

TUKAR JEER SEMUA MP PRU15 SELESAI SEMUA MASALAH……. BAGUSLAH KORANG DAH SEBUT DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ….TAPI KORANG TAHU KE MAKNA DIA TU…..JANGAN PAKAI HENTAM JEERRR…. RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula anak dia yang mempunyai kekayaan RM4.22 bilion untuk pinjam RM1 juta kepada Guan Eng. Tak mahu pinjam dari Tun Mahathir tak apa. Ahli Parlimen DAP… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 August 2020 3:59 am

BAGUSLAH KORANG DAH SEBUT DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ….TAPI KORANG TAHU KE MAKNA DIA TU…..JANGAN PAKAI HENTAM JEERRR…. RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula anak dia yang mempunyai kekayaan RM4.22 bilion untuk pinjam RM1 juta kepada Guan Eng. Tak mahu pinjam dari Tun Mahathir tak apa. Ahli Parlimen DAP dan juga bekas Speaker DUN kerajaan PH Perak… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 August 2020 12:21 am

Rasuah Timbalan Menteri pula jadi masalah baru Mat Sembab. Bubarlah Berkhianat demi Dewa Wee 58j. Rasuah makanan utama puak gila kuasa macam Mat Sembab? Udang galah dan hisap vape turun pangkat? Kahkahkah!

zunnun
zunnun
9 August 2020 10:21 pm

gigl menggigil aku
ku dengar suara kebesaran
bangun dari tidur ku

Oh ! hudud dan ruu 355 di kumandang oleh malaun hadi…

tapi ke mana arah tujuan mu hadi…
hingga menitis air penyesalan…
temberang seketul daging babi hadi

courtesy dari lefthanded di ubah suai oleh zunnun

zunnun
zunnun
9 August 2020 9:53 pm

yg mentedarah itu haiwan atau manusia? 🤣

tak kan melayu2 islam hadi di parlimen bak babi2 kelaparan sj? 🤣

Goh
Goh
9 August 2020 9:52 pm

Puak lebai adalah umpama yakjuj..puak umno pula adalah makjuj.ini kerana mereka bergabung meruntuhkan kerajaan yang di undi rakyat.

Goh
Goh
9 August 2020 9:49 pm

Rakyat amat bengang setelah mengetahui mp² pn mengkedarah udang galah setiap hari di parlimen waktu lunch

Org b40 bawah ni ada yg makan bekal bawak dari rumah utk mkn tgahri

Ada yg sekali makan je pagi…sb pendapatan terjejas akibat convid 19

zunnun
zunnun
9 August 2020 9:41 pm

mcm mana nak daulatkan hudud?
mcm mana nak daulatkan ruu 355?

yg membawa hudud dan ruu 355 sesat dgn amanat seketul daging babi nya… 🤣

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 9:31 pm

RAKYAT BUKAN KISAH PASUMNO KE APA KE ASAL DAULATKAN HUDUD…… BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula anak dia yang mempunyai kekayaan RM4.22 bilion untuk pinjam RM1 juta kepada Guan Eng. Tak mahu pinjam dari Tun Mahathir tak apa. Ahli Parlimen DAP dan juga bekas Speaker DUN kerajaan PH Perak sendiri dah ada kekayaan RM82 juta. Takkan Ngeh tak mampu pinjam RM1 juta kepada boss dia?… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 9:29 pm

BANI YAKJUJ MAKJUJ SAPU DUIT DERMA……. Kedekut juga geng PH dan DAP…… Guan Eng kata dia perlu Rakyat derma wang kepada dia untuk bayar jaminan mahkamah RM1 juta. Guan Eng sokong Tun Mahathir jadi PM tapi Tun Mahathir tak suruh pula anak dia yang mempunyai kekayaan RM4.22 bilion untuk pinjam RM1 juta kepada Guan Eng. Tak mahu pinjam dari Tun Mahathir tak apa. Ahli Parlimen DAP dan juga bekas Speaker DUN kerajaan PH Perak sendiri dah ada kekayaan RM82 juta. Takkan Ngeh tak mampu pinjam RM1 juta kepada boss dia? Lagi pelik ialah Guan Eng juga minta derma RM1 juta… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 August 2020 9:11 pm

Lebih banyak parti mee segera yang menipu Melayu Islam perlu dilahirkan. Cukong rasa tidak selamat lagi. Hisap vape, makan udang galah free dan kencing Melayu Islam rukun wajib. Kahkahkah!

zunnun
zunnun
9 August 2020 9:10 pm

kesian malaun2 pAs, dulu jadi pembangkang mcm kera mengambang hudud sana ruu 355 sini sogmo…

kini dah jadi sebahagian kerajaan, helah sana berdalih sini mengelak2
bila di tanya hudud dan ruu 355…

kesian, melayu2 islam, tersemput2 dgn nafas kesundalan…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:54 pm

OTAI LOVES LIWAT BUT HATES SEMBURIT EVEN THE BOTH ARE LGBT PELANGI….. BANI SODOM TAKUT BAWA HUDUD TAKUT KENA SULA SAMPAI MAMPUS….. MANA PARTI KEADILAN ….KENAPA TAK KUTUK PAK JUBO,,NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE …KO PARTI KEZALIMAN… PH BERAK HUDUD TERUTAMA PARTI KEZALIMAN…… PATUT PARTI TAK TUNGGANG AGAMA BAWA HUDUD…… KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:53 pm

BANI SODOM TAKUT BAWA HUDUD TSKUT KENA SULA SAMPAI MAMPUS….. MANA PARTI KEADILAN ….KENAPA TAK KUTUK PAK JUBO,,NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE …KO PARTI KEZALIMAN… PH BERAK HUDUD TERUTAMA PARTI KEZALIMAN…… PATUT PARTI TAK TUNGGANG AGAMA BAWA HUDUD…… KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:50 pm

MANA PARTI KEADILAN ….KENAPA TAK KUTUK PAK JUBO,,NOBITA AND WIFE MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE …KO PARTI KEZALIMAN… PH BERAK HUDUD TERUTAMA PARTI KEZALIMAN…… PATUT PARTI TAK TUNGGANG AGAMA BAWA HUDUD…… KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik… Read more »

zunnun
zunnun
9 August 2020 8:47 pm

kan malaun2 pAs yg kesana kemari juara hudud dan ruu 355….

ngape masih terkial2 utk di bawa ke dewan agar ahli 2 dewan blh bicara mengenai nya….

jgn sgt dalih maluan2 pAs nih, kurang berhelah cepat2 kemukakan….

malaun2 pAs kan kaum pilihan ‘rasullulah’ mimpi hadi.

malaun2 pAs kan blh teropong melihat ape yg akan belaku….

hebat2 no

atau malaun2 pAs kaum yg asyik men”babi” dan mem”buta” sj ke? 🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 August 2020 8:41 pm

Melayu Islam dalam Umno dan Pas saja yang berani kencing hukum Hudud. Demi Dewa Wee 58j. Kapir harbi pun takut. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:36 pm

PH BERAK HUDUD TERUTAMA PARTI KEZALIMAN…… PATUT PARTI TAK TUNGGANG AGAMA BAWA HUDUD…… KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 August 2020 8:29 pm

Pas kencing hudud. Umno kencing hudud. Dua-dua parti kapir harbi tak nak Hudud (ikut kencing ularmak). Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:23 pm

PATUT PARTI TAK TUNGGANG AGAMA BAWA HUDUD…… KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:22 pm

KENAPA HANYA PERLU BERGANTUNG DENGAN PAS UNTUK BAWA HUDUD….. MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik Malaysia menunjukkan negara kita sedang menuju ke… Read more »

zunnun
zunnun
9 August 2020 8:02 pm

malaun2 pAs masih terkial ala hudud mereka…

najib tak blh di jatuhkan kesalahan tanpa 4 saksi….

hadi awang tak blh ke jatuhkan kesalahan ajaran sesat seketul daging babi nya tanpa saksi2 yg betul keimanan mereka mengikut kilaf malaun2 pAs….

hudud ala malaun2 pAs

tapi rakyat tertanya2, mana hudud mana 355 🤣

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 8:00 pm

MANA2 PARTI BAWA HUDUD RAKYAT AKAN SOKONG…… KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik Malaysia menunjukkan negara kita sedang menuju ke arah sistem dua parti dengan blok ketiga tidak menjadi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:58 pm

KOMUNIS ANTI AGAMA SEPERTI YANG BERLAKU PADA UIGHUR…… LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik Malaysia menunjukkan negara kita sedang menuju ke arah sistem dua parti dengan blok ketiga tidak menjadi pilihan dan memberi keyakinan kepada pengundi. Tanpa… Read more »

Goh
Goh
9 August 2020 7:56 pm

What the fish lebai..hakkkk tuiiii

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:52 pm

LEBAI KOMUNIS BUAT KELAKAR TANYA PASAL HUDUD…… SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik Malaysia menunjukkan negara kita sedang menuju ke arah sistem dua parti dengan blok ketiga tidak menjadi pilihan dan memberi keyakinan kepada pengundi. Tanpa berpakat dengan PH dan PN, parti baru ini… Read more »

Goh
Goh
9 August 2020 7:52 pm

Walau puak lebai dah tahu jibeng sah bersalah..

dan pemimpin² umno yang masih wujud itu lah yang kuat menyangkal,membela,mempertahankan,mengagungkan ,memuja jibeng sehinggalah jibeng tersungkur. Selain itu juga Masih ramai pemimpin umno yang menunggu hukuman senasib jibeng

Tetapi masih jugak lebai mahu bersama dengan umno.why ? Why?why?why?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:50 pm

SURUH PARTI KO KEMUKAKAN DRAF HUDUD…… Parti Baru Tun Dr Mahathir Akan Gagal…… Parti baru Tun Dr Mahathir Mohamad bukan sahaja akan gagal menjadi kuasa penentu tetapi juga akan menyebabkan beliau sendiri hilang terus dari radar politik Malaysia selepas berakhirnya PRU 15. Parti baru ini mahu menjadi blok ketiga yang neutral tanpa berpakat dengan sama ada PH mahupun PN sedangkan realiti politik Malaysia menunjukkan negara kita sedang menuju ke arah sistem dua parti dengan blok ketiga tidak menjadi pilihan dan memberi keyakinan kepada pengundi. Tanpa berpakat dengan PH dan PN, parti baru ini dijangkakan bukan sahaja akan gagal merebut kerusi… Read more »

Goh
Goh
9 August 2020 7:45 pm

Ruu 355 mana??
Ruu 355 mana??

Haakkkkk tuuuiiii lebai

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 August 2020 7:45 pm

Adakah ini parti baru Azmin Semburit? Ada pintu belakang tak? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:43 pm

PARTI KOMUNIS TAK BERTUHAN HANYA PERALATKAN KRISTIAN DAN SYIAH…….. OTAI SAJA CARI PASAL NAK GADUH BUKAN NAK SELESAI MASALAH…… CADANGAN SUPAYA DITUKAR SEMUA MP TIDAK SETUJU SEBAB DIA NAK PAK JUBO JADI PM….. PERANG SEKARANG ADALAH PERANG DALIL MELAWAN DALIH…..SIAPA SEBENARNYA BERDALIL DAN SIAPA BERDALIH…… DAJJAL ILLUMINITY MENCIPTA PARTI ADA MAKSUD DAN TUJUAN TERTENTU….. TABIAT SEMULA JADI DAJJAL PENCIPTA PECAH BELAH MASYARAKAT……PENCIPTA AGAMA2 SELAIN ISLAM….PERUBAH KITAB2 SUCI SEBELUM ALQURAN…. PENCIPTA IDEOLOGY2….PENCIPTA KUMPULAN2 PENGGANAS DAN GANGSTER….. Dr M sepatutnya kembali kepada PPBM atau Umno, kata Rais……. KUANTAN: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sepatutnya kembali ke pangkuan PPBM atau Umno daripada… Read more »

Goh
Goh
9 August 2020 7:37 pm

Pas skrg islam taksub kemelayuan….agama jatuh ketempat no3 bagi pas.

Pada lebai :

kemelayuan jadi no1 (walaupun sedar bila dah mati nanti bangsa tidak jadi kriteria masuk syurga)

Jawatan dan kuasa jadi no2 sebab mereka lebih sanggup bergabung dgn perasuah supaya mendapat jawatan dan kuasa

Agama jatuh tempat ke3 sehinggakan ruu355 kini senyap membisu..selain tu ketua lebai tetap mahu bersekongkol dgn parti yg terkenal perasuah secara berjemaah kerana tidak mahu kehilangan kuasa menjadi kerajaan

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:35 pm

OTAI SAJA CARI PASAL NAK GADUH BUKAN NAK SELESAI MASALAH…… CADANGAN SUPAYA DITUKAR SEMUA MP TIDAK SETUJU SEBAB DIA NAK PAK JUBO JADI PM….. PERANG SEKARANG ADALAH PERANG DALIL MELAWAN DALIH…..SIAPA SEBENARNYA BERDALIL DAN SIAPA BERDALIH…… DAJJAL ILLUMINITY MENCIPTA PARTI ADA MAKSUD DAN TUJUAN TERTENTU….. TABIAT SEMULA JADI DAJJAL PENCIPTA PECAH BELAH MASYARAKAT……PENCIPTA AGAMA2 SELAIN ISLAM….PERUBAH KITAB2 SUCI SEBELUM ALQURAN…. PENCIPTA IDEOLOGY2….PENCIPTA KUMPULAN2 PENGGANAS DAN GANGSTER….. Dr M sepatutnya kembali kepada PPBM atau Umno, kata Rais……. KUANTAN: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sepatutnya kembali ke pangkuan PPBM atau Umno daripada menubuhkan parti baru, kata pengerusi PPBM Negeri Sembilan, Rais… Read more »

Goh
Goh
9 August 2020 7:30 pm

Abis udang² galah aku kat kolam di borong oleh mp pn…yg kecik pon terpaksa aku tangguk.nak buat jamu org pn katenyer selama parlimen bersidang.

Sponser beso kabonyer..!!!

Yang papa kedana tu sila lah cari petai kat hutan buat lauk ok.

Very good lah pn..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:21 pm

DAJJAL ILLUMINITY MENCIPTA PARTI ADA MAKSUD DAN TUJUAN TERTENTU….. TABIAT SEMULA JADI DAJJAL PENCIPTA PECAH BELAH MASYARAKAT……PENCIPTA AGAMA2 SELAIN ISLAM….PERUBAH KITAB2 SUCI SEBELUM ALQURAN…. PENCIPTA IDEOLOGY2….PENCIPTA KUMPULAN2 PENGGANAS DAN GANGSTER….. Dr M sepatutnya kembali kepada PPBM atau Umno, kata Rais……. KUANTAN: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sepatutnya kembali ke pangkuan PPBM atau Umno daripada menubuhkan parti baru, kata pengerusi PPBM Negeri Sembilan, Rais Yatim. Katanya, parti politik bertunjangkan bangsa Melayu sudah banyak selain asas penubuhan parti baru itu juga dilihat kurang jelas. “Dari segi realiti untuk menubuhkan parti politik bukan mudah dan ia memakan masa…lagipun buat apa Tun mahu… Read more »

Sheraton
Sheraton
9 August 2020 6:38 pm

Terang-terang kena buli dengan UMNO. Mungkin perjuangan parti mana-mana pun tak jauh beza nya. Tapi dengan di buli oleh UMNO macamana Muhyiddin nak bagi alasan UMNO yang sekarang dapat di bersihkan dari kepala penyamun dan perasuah ? Sekiranya masih ada hormat mereka (Ahli BERSATU) pada Mahathir sebab telah bersama Mahathir pada awal penubuhan BERSATU, apakah mereka tidak melihat bukan sahaja parti mereka di buli tetapi Mahathir juga di buli oleh pemimpin UMNO dalam Parlimen? Orang lain pun cantas tapi Muhyiddin bukan se takat cantas tetapi Muhyiddin telah menghina Mahathir. Saya bukan penyokong Mahathir. Mahathir kena buli. Muhyiddin kena buli. PAS… Read more »

Wau bule
Wau bule
9 August 2020 6:19 pm

Parti dengan agenda nepotisma, kronisma, peribadi akan ditolak rakyat – Annuar

TAPI RAMAI YANG DAH KELUAR. KITA TUNGGU SAMAADA ADA MP YANG KELUAR! AHLI DUN ADA DAN BEBERAPA AHLI MAJLIS TERTINGGI YANG DAH KELUAR.

Jadi, Annuar jangan cakap besar. Kita sama2 tunggu dan lihat.

zunnun
zunnun
9 August 2020 6:03 pm

blh ke melayu malaun2 hadi tinggalkan Moo skrang?

rugi misti rugi meh…

tak tak fulus tak tak agama meh…

mcm mana nak berbini2 membiakkan lagi babi2 meneruskan mem”babi”buta mereka…

zunnun
zunnun
9 August 2020 5:59 pm

tapi, blh ke melayu2 keluar berramai2 meninggalkan Moo dan menyertai melayu2 mahathir?

ini ujian melayu2 yg amat senang di lihat oleh rakyat jelata….

tak kan melayu2 nak tinggalkan Moo, rugi, tak ada fulus, tak ada melayu….

Wau bule
Wau bule
9 August 2020 5:26 pm

Within the last 48 hours we have seen a spate of resignations.

Those who could not swallow a fact that the very party they brought down are now sharing “robbed” power with them.

Conscience made them to act drastically by leaving their party.

Sikit2 lama2 jadi bukit. What will be the numbers and story tomorrow…..

zunnun
zunnun
9 August 2020 5:16 pm

ketawa melayu2 omNO bila ramai yg keluar dari bersatu menyertai melayu2 mahathir….

tang tu tang tu ke sana kemari jumlah antara mereka, 100,000 sj ahli,

berbanding dgn malaun2 pAs seramai 680,000, omNO 2 juta ..

maka cukup ke melayu2 Moo dan mahathir di bantu dgn semburit2 assmin, utk meneruskan kekuasaan mereka post pru 15…..

Anonymous
Anonymous
9 August 2020 5:27 pm
Reply to  zunnun

Mian mengaku angka2 besar saja ler, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Takda sebut punca maklumat pun, makna nya, itu semua angka2 yang di korek nya dari lub.ng belak.ng dia.

Dah kena tendang terajang ke longkang di Pry14, sekarang korang dah gigil lutut bila mikirkan Pru15.

Wau bule
Wau bule
9 August 2020 5:10 pm

21. Oleh kerana terlalu seronok, tanpa menghiraukan kehadiran beberapa orang Menteri di rumahnya, beliau dengan menggengam tangan ( fist ) dengan BANGGA menyatakan “AT LAST I MANAGED TO BRING HIM DOWN SINGLE HANDEDLY atau AKHIRNYA BERJAYA MENUMBANGKAN TUN MAHATHIR ‘SINGLE HANDEDLY’

Kalau apa yang Tamrin kata di atas itu benar belaka dan sahih (bukan fitnah), sesungguhnya Muhyiddin adalah A TRUE TRAITOR WHO COMMITED TREACHERY! Ramai kata dia penyelamat bangsa melayu dan muslim dari “dizalimi” DAP atas slogan demi banga dan agama….all bulls.

Rasa hormat terhapus sama sekali. Karma….ya slowly but surely.

zunnun
zunnun
9 August 2020 5:09 pm

antara mereka, yg tertua si mahathir, yg tersundal dgn agama se ketul daging babi, si hadi,

….yg kaki klepeto-crazy si najib dan yg tubuh yayasan mengubah wang haram, lalu klepet duit utk kegunaan sendiri, si zahid….

si Moo apa pula keistimewaan nya? merampas kerajaan dgn hanya bilangan minoriti?

hebat no

Anonymous
Anonymous
9 August 2020 5:21 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ke sana sini dengan seketul daging babi yang di jaja nya tapi tak laku. Keluar maggots.

Sayang nak buang, di goreng nya dngan maggots itu, di hidang nya kpd puak dia.

zunnun
zunnun
9 August 2020 5:04 pm

apa yg melayu2 islam Moo, mahathir, najib, zahid dan hadi berebut2 kan nih?

tak sempurna kah islam yg mereka cuba anuti? kurang kah kemelayuan jika di bangdingkan sesama mereka?

mungkin cuba berlumba utk menujuk2 siape yg ada isteri yg lebih anggun dan sempurna ?

Anonymous
Anonymous
9 August 2020 5:17 pm
Reply to  zunnun

Jangann ingat puak DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) tak beragama tak berebut.

Di sana sini ada gangsters menjaga kepentingan depa. Dari masa ke masa ada berita berbunuhan. Hah, gangsters depa lah. Kekadang ada yang tak bersalah terkena. Cilaka.