“APAKAH YANG SAYA LALUI INI SUATU BENTUK PILIH KASIH?”

Hati saya sangat pedih dan pilu apabila isteri saya Betty Chew ditahan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia walaupun dia tidak ada kaitan dengan projek terowong mahupun apa-apa hal kerajaan.

Sedikit lega apabila dia telah dilepaskan daripada tahanan. Bimbang juga jika dia ditahan bermalam di lokap SPRM seperti saya semalam.

Saya terpaksa menukar pakaian ke baju oren lokap SPRM, mengharungi tidur malam beralaskan lantai papan bilik lokap yang sempit (tanpa bantal mahupun tilam), dan tidak bernasib baik seperti Menteri Kewangan sebelum saya yang tidak perlu bermalam walau satu malam pun dalam lokap.

Sama ada ini satu bentuk pilih kasih atau tidak, hanya SPRM yang boleh menjawabnya.

Saya tidak hairan PN cuba menekan saya dengan tuduhan tidak berasas. Ini kerana kerajaan yang tidak dipilih rakyat ini perlu mengukuhkan majoriti tipis mereka di Parlimen.

Tetapi untuk mereka menjadikan isteri saya sebagai sasaran, yang walaupun seorang peguam namun tidak pernah hidup dengan mewah, membuktikan bahawa mereka sanggup menyeksa jiwa tanpa perasaan belas kasihan.

LIM GUAN ENG

Setiausaha Agung DAP.

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 August 2020 — 8:21 am
Subscribe
Notify of
guest
79 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 August 2020 7:30 pm

PERANG SEKARANG ADALAH PERANG DALIL MELAWAN DALIH…..SIAPA SEBENARNYA BERDALIL DAN SIAPA BERDALIH…… DAJJAL ILLUMINITY MENCIPTA PARTI ADA MAKSUD DAN TUJUAN TERTENTU….. TABIAT SEMULA JADI DAJJAL PENCIPTA PECAH BELAH MASYARAKAT……PENCIPTA AGAMA2 SELAIN ISLAM….PERUBAH KITAB2 SUCI SEBELUM ALQURAN…. PENCIPTA IDEOLOGY2….PENCIPTA KUMPULAN2 PENGGANAS DAN GANGSTER….. Dr M sepatutnya kembali kepada PPBM atau Umno, kata Rais……. KUANTAN: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sepatutnya kembali ke pangkuan PPBM atau Umno daripada menubuhkan parti baru, kata pengerusi PPBM Negeri Sembilan, Rais Yatim. Katanya, parti politik bertunjangkan bangsa Melayu sudah banyak selain asas penubuhan parti baru itu juga dilihat kurang jelas. “Dari segi realiti untuk menubuhkan… Read more »

Shinbet
Shinbet
9 August 2020 4:46 pm

Woi Allah tak suruh isytihar perang pun kalau kita tidak di perangi, Allah suruh menyampaikan dakwah buat kafirun tuh dengan berhemah serta diplomasi.
Aku cukup benci dengan orang Islam Taqlid ni, takbir, rukuk, sujud dgn iktidal pun tak sempurna lagi nak cerita perang biar syahid bila mati.
Jika diungkit bab makan dan minum lagi sakit hati, HARAM makan BABI tapi liqour whiski brandi selamba je tunggang macam air mineral semulajadi, nak pulak kawan dia belikan Jack D dekat duty free, kalah paria yg minum todi.

Woi
Woi
9 August 2020 11:18 am

Tolong berhenti sokong KAFIR LAKNAT wahai binatang2 sekalian…..

Allah istihar perang kat kafir.

Korang yg bodoh laknat ni,,sokong KAFIR LAKNAT plak….?????

HMMMMM..MEMANG DUA2 LAKNAT LA……..

Abdul Halim Hashim
Abdul Halim Hashim
8 August 2020 9:18 pm

Apa hebatnya lim guan eng?!…kalau dah minta suapan 10%….patut pun kena…. Engkau tu jerung…. Bukan ikan bilis….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 7:51 pm

KALAU UMNO BALAS DENDAM SUDAH TENTU JIBENG TAK BERSALAH…… DAJJAL ILLUMINITY MENGHUKUM RAKYAT KELANTAN MENDERITA BEGITU LAMA KERANA TIDAK MAHU IKUT ARAHAN….. KALAU MELAYU BERPURA2 ITU MELAYU MUNAFIK NAMA NYERR…..MELAYU MACAM INI SELALU NYERR ALIRAN PENJAJAH YANG OTAKNYA SUDAH DIDOKTRIN OLEH DAJJAL….. KASA tubuhkan Waqaf Air….. SETELAH hampir lima bulan dilantik menjadi Menteri Alam Sekitar dan Air, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man semalam mengumumkan Kementerian Alam Sekitar dan Air (KASA) akan menubuhkan sebuah institusi yang berkaitan dengan Waqaf Air. Di dalam ucapan penggulungan perbahasan Titah Ucapan Yang Di Pertuan Agong di Dewan Rakyat petang semalam, Dato’ Tuan Ibrahim mengumumkan institusi… Read more »

JLc
JLc
8 August 2020 6:48 pm

UMNO nk balas dendam la tu sbb pemimpin2 mrk ramai kena hadap ke mahkamah SJK BN jatuh skrg mrk nk tunjuk taring LPS rampas kuasa

anonymous
anonymous
8 August 2020 5:49 pm

Ketika Usamah menyampaikan kepada Rasulullah SAW perihal keinginan mereka. Rasulullah SAW menjawab, “Apakah engkau hendak membela seseorang agar terbebas dari hukum yang sudah ditetapkan oleh Allah SWT?” Setelah itu Rasulullah SAW berdiri dan berkhutbah, “Wahai manusia sesungguhnya yang membinasakan orang-orang sebelum kamu adalah, apabila seorang bangsawan mencuri, mereka biarkan. Akan tetapi apabila seorang yang lemah mencuri, mereka jalankan hukuman kepadanya. Demi Dzat yang Muhammad berada dalam genggaman-Nya. Kalau seandainya Fatimah binti Muhammad mencuri. Niscaya aku akan memotong tangannya.” Kemudian Rasulullah SAW memerintahkan agar memotong tangan wanita tersebut. Setelah itu wanita tersebut bertaubat dan menikah. (HR Bukhari Muslim) Di sini sangat… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 4:30 pm

Zaman Mat Sembab PM Pintu Belakang pernah digegarkan tuduhan siasatan SPRM. Penyiasat tidak perlu tanya wang rasuah dan transaksi lagi. Penyiasat SPRM cuma tanya you gay, lesbian? Like semburit or hisap? Sexual related investigation macam Backdoor PM juga. Jangan malukan babi dengan Jabatan Kerajaan yang dibabikan. Kahkahkah!

Abd Kadir
Abd Kadir
8 August 2020 2:33 pm

Rasakan…
Bagaimana orang lain rasakan
Penjara itu bilik mewah bagi orang seperti Lee guan eng dan isteri nya

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 1:54 pm

TUHAN NOBITA KRISTIAN ELOHIM BUKAN ALLAH….. EVANGELIST NAK GUNA NAMA ALLAH UNTUK TUJUAN KRISTIANISASI…… BANI YAKJUJ MAKJUJ TAK AKAN INSAF SEHINGGA MAMPUS…… WOII PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII NOBITA AND WIFE AND PAK JUBO…..MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE….KO TAK KUTUK SAH PARTI KEZALIMAN……. Pilihan Raya Negeri Sabah Mungkin Tak Akan Berlaku?…….PH AKAN KECOH LAGI JIKA PRN TAK JADI….. Dua peristiwa penting bakal berlaku di Sabah pada 17 Ogos ini. Pertamanya ialah Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu akan membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah membubarkan Dewan Undangan Negeri Sabah boleh dibicarakan di mahkamah atau tidak, dan seterusnya membuat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 1:42 pm

BANI YAKJUJ MAKJUJ TAK AKAN INSAF SEHINGGA MAMPUS…… WOII PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII NOBITA AND WIFE AND PAK JUBO…..MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE….KO TAK KUTUK SAH PARTI KEZALIMAN……. Pilihan Raya Negeri Sabah Mungkin Tak Akan Berlaku?…….PH AKAN KECOH LAGI JIKA PRN TAK JADI….. Dua peristiwa penting bakal berlaku di Sabah pada 17 Ogos ini. Pertamanya ialah Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu akan membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah membubarkan Dewan Undangan Negeri Sabah boleh dibicarakan di mahkamah atau tidak, dan seterusnya membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah itu adalah mengikut undang-undang atau tidak.… Read more »

Mohamad
Mohamad
8 August 2020 1:29 pm

Sabar YB LGE. Allah Maha Mengetahui, dan bersama dengan orang yang benar. Saya doakan Allah mengajar mereka walaupun di dinia lagi.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 1:21 pm

DAP Lim Guan Eng dah tak celupar, jaga mulut nya. Tak tuduh tapi tanya “APAKAH YANG SAYA LALUI INI SUATU BENTUK PILIH KASIH?”

Bagus lah. He mellows with age.

Wisdom with age? Tak tau lah. Kita tengok lagi tingkah laku dan apa yang keluar dari mulut dia.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 1:06 pm

WOII PARTI KEADILAN KUTUK LAH WEII NOBITA AND WIFE AND PAK JUBO…..MACAM KO KUTUK JIBENG AND WIFE….KO TAK KUTUK SAH PARTI KEZALIMAN……. Pilihan Raya Negeri Sabah Mungkin Tak Akan Berlaku?…….PH AKAN KECOH LAGI JIKA PRN TAK JADI….. Dua peristiwa penting bakal berlaku di Sabah pada 17 Ogos ini. Pertamanya ialah Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu akan membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah membubarkan Dewan Undangan Negeri Sabah boleh dibicarakan di mahkamah atau tidak, dan seterusnya membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah itu adalah mengikut undang-undang atau tidak. Peguam Besar Negeri Sabah, Brenndon Keith Soh, yang… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 1:26 pm

Cakap banyak ajer ler kamu. Main tembak sini tembak sana. Spekulasi kata omputih.

YDP KM Sabah bubarkan DUN mesti lah di atas nasihat Ketua Menteri. Kalau tak ikut tempoh 5 tahun dari PRU terakhir, jika ada sebab2 tertentu membubarkan nya, takda soal sampai ke Mahkamah Tinggi. Jika sampai pun, tak menjadi hal.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 11:36 am

Pilihan Raya Negeri Sabah Mungkin Tak Akan Berlaku?…….PH AKAN KECOH LAGI JIKA PRN TAK JADI….. Dua peristiwa penting bakal berlaku di Sabah pada 17 Ogos ini. Pertamanya ialah Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu akan membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah membubarkan Dewan Undangan Negeri Sabah boleh dibicarakan di mahkamah atau tidak, dan seterusnya membuat keputusan sama ada tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah itu adalah mengikut undang-undang atau tidak. Peguam Besar Negeri Sabah, Brenndon Keith Soh, yang mewakili Kerajaan Negeri Sabah, berhujah bahawa tindakan Yang di-Pertua Negeri Sabah tidak boleh dicabar di mahkamah manakala Tengku Fuad Ahmad yang mewakili… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 1:16 pm

Tak jadi takpa. Kamu boleh heboh dan buat kecoh lagi. Tapi lama2 pembaca dan pengundi bosan dengan kamu, Dn puak yang kamu wakili. Rugi lah undi. Kerana mulut celupar kamu.

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:35 am

ape akan jadi bila hadi berani melepAsi kelemahan nya utk memohon maaf dan bertaubat ke atas kesesatan amanat seketul daging babi nya yg membawa mati di memali?

zainab dan izati taat, kedua isteri nya perlu jga bertaubat bersama?

anak2 yg mereka ternak dan biak perlu ke taubat bersama?

malaun2 dan babi2 ternakan dari ‘ladang amanat kwtulan2 daging babi enterprise’ perlu ke di ‘rehabilitate’ agar melayu2 islam hadi di tukar pwnjenamaan kpd melayu2 moslem?

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 1:04 pm
Reply to  zunnun

Kamu mmenjaja seketul daging babi tak habis habis. Tak laku, dh busu, kamu goreng dgn ulat2 nya, jamukan puak kamu.

Menyindir Melayu dan Islam berterusan. Babi kafir harbi keturunan Confius (cius), kemudian ikut Taoit, Budis, dan Evangelical Christianity.

Yacob Abd Kadir
Yacob Abd Kadir
8 August 2020 11:30 am

Semoga Allah melaknati mereka mereka yang zalim terhadap rakyat Malaysia.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 1:00 pm

Tak boleh minta Allah laknati.

Minta supaya depa laknati diri sendiri.

Yang zalim selalu nya di pelangkong. Cakap tak senonoh, dicaci, dikecam, dikritik habis2an, Kalah Di PRU, tak di pedulikan mcm pariah.

Khalid Ahmad
Khalid Ahmad
9 August 2020 9:52 pm

Betul lah apa yang kau Cakap tu. Semoga Allah menzalim pada orang yang suka menzalim pada diri sendiri Dan orang lain.

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:28 am

SPRM tak teryskan pendakwaan dari mana 90 juta yg pAs perolehi dari najib/nasarudin bangi?

kan abodoooh sendiri dah buat pengakuan, setiap ostard2 retard pAs, bahang duit omNo…

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:29 am
Reply to  zunnun

..teruskan pendakwaan…

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 12:55 pm
Reply to  zunnun

Dua2 Umno dan PAS – dan juga kamu – adalah hamsat.

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:24 am

tapi, yg perlu dibutamakan, kurang2 hidup seperti binatang, baik babi mau pun kera, nanti mati, bangkai akhir nya….

binatang mati tinggalkan bangkai…

manusia mati, tinggalkan kemanusian mereka di dunia, pati cahaya yg tersimpan perlu balik utk menyempurnaan kejadian 6 Masa kpd nya….

tapi perot2 yg membulat melebihi jubah yg di pakai, kan babi2 belaka….

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:25 am
Reply to  zunnun

…perlu di utamakan …

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 12:53 pm
Reply to  zunnun

Yang tidak ada hati perut, asyik mengarut seperti kamu, mati akan tinggalkan bangkai.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 11:20 am

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mana gi..lama tk nampak Wak Suman tua cabuk
Dah mampos kah itu kafir DAP punya kuda kayu
Agaknya dgn parti baru Atok, Wak kini sdg sibuk
Kini dia ahli PPPM, Parti Puak Pembelot Melayu
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Parti baru Atok bentuk sikit pun rakyat tak teruja
Tak tahu le, berapa ramai ahli yg Atok dapat taja
Berikan je nama PDBM..Parti Demi Boboi Manja
Atau nama PMPR -Parti Melayu Penentang Raja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 12:50 pm
Reply to  Anonymous

Asyik mengarut luar tajuk ajer kamu nih Kejora Kojolla.

Baik kamu mampos kojol ajer kan bagus.

Tak menyumbang apa bende kpd diskusi di sini.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 11:18 am

RAKYAT MAHU LAPORAN LENGKAP SECEPAT MUNGKIN ….MANA DIA DATE LINE KERTAS PUTIH KE BIRU KE….. LEBAI WAHABI DAN LEBAI SYIAH APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN…..LEBAI PAS PULA JANGAN SOKONG BUTA……PAS JADI BERMASALAH BILA JADI KERAJAAN DAN SATU KELAMBU DENGAN PARTI LAIN….. KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji……..TOK MUDIN NAK JAGA DORAEMON ATAU 9 JUTA UMAT ISLAM….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam… Read more »

MOHD HAFIZI RAMLI
MOHD HAFIZI RAMLI
8 August 2020 12:38 pm

Klu nk hibah & dividen yg tinggi pegilah masok syarikat saham. TH bukan tompek er… Banyak @ sikit besyukur la

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:16 am

ostard2 malaun pAs yg serba cacat dan retard, blh ke buat “risk management” syahadah yg di lafazkan agar tidak ada kesan2 assobiyah bangsa lebih2 lagi bangsa arab, kerana kenabian dan kerasulan muhammad jauh sekali berbangsa…

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 12:44 pm
Reply to  zunnun

Kamu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) tak ada bangsa pun. Campur sana, campur sini, dengan Bang Ali pun.

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:12 am

ostard2 malaun pAs yg serba retard, blh ke buat pencerahan “risk management” yg mereka ubah ‘ayat 163 Al An’am’ dgn ‘Doa Iftitah’ utk menjenamakan parti ‘islam’ meteka?

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 11:17 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) menghentam PAS.

Lantak lah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 11:11 am

LEBAI WAHABI DAN LEBAI SYIAH APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN…..LEBAI PAS PULA JANGAN SOKONG BUTA……PAS JADI BERMASALAH BILA JADI KERAJAAN DAN SATU KELAMBU DENGAN PARTI LAIN….. KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji……..TOK MUDIN NAK JAGA DORAEMON ATAU 9 JUTA UMAT ISLAM….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas… Read more »

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:08 am

malaun2 ostard2 retard pAs, bukan sj melacurkan agama utk kepentingan dunia tapi yg paling sundal kesundalan mereka, tiada ilmu utk mengurus dunia, hingga kelantang menghadapi permasaalahan air, gejala hiv tertinggi dlm negara, pelacuran2, rakyat terpaksa berhijrah mencari rezeki di luar jajahan2 mereka….

sedemikian lah kerajaan ostard2 retard, kerajaan dgn mercedes2 mewah mereka….

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 11:23 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) asyik mengutuk PAS dan agama Islam.

Kutuk PAS, depa punya pasal, kutuk agama Islam, aku punya pasal.

Celaka malaun DAP nih. Aku lapang nanti, akan aku tutuh dia lagi.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 11:07 am

LEBAI WAHABI DAN LEBAI SYIAH APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN…..LEBAI PAS PULA JANGAN SOKONG BUTA…… KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji……..TOK MUDIN NAK JAGA DORAEMON ATAU 9 JUTA UMAT ISLAM….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas Menteri Hal Ehwal Agama, Mujahid Yusuf Rawa, bahawa BN telah gagal… Read more »

zunnun
zunnun
8 August 2020 11:02 am

malaun2 pAs kini sedang meraih dan hidup dua alam….

alam pN dan alam mua”FUCK”at, dan seperti haiwan yg hidup dlm dua alam di jauhi syarok utk di jamah….

tapi istilah politik, dua alam, tak ubah malaun2 politik lalang

makan keliling, ostard2 retard pAs bak ‘man’s boob’ terlebih dari babi size perot mereka….

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 12:41 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) sedang ber tempiar cari tempat nak berlabuh.

Terhegeh hegeh ke sana sii, di halau dek mereka yang dah serik dgn yang bertindak serupa babi, berupa babi dan memang babi dari berbagai segi.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 10:56 am

LEBAI WAHABI DAN LEBAI SYIAH APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN…..LEBAI PAS PULA JANGAN SOKONG BUTA…… KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji…….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas Menteri Hal Ehwal Agama, Mujahid Yusuf Rawa, bahawa BN telah gagal menguruskan dana badan itu mengikut lunas Islam, sehingga hibahnya… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 11:08 am

PERLU DINYAHKAN? Kamu tunggulah Pru15, Dol.

IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA? Tuduh liar ajer ler, kamu tak beri bukti, fakta atau penerangan pun, spa nak caya kau, Mat.

Padan lah, nama pun Dr Mamat. Tarak kredibiliti pun kamu nih.

zunnun
zunnun
8 August 2020 10:53 am

bilik perang Mo yg di kendalikan oleh hamzah dan zaid mAt arif kini serba cacat penjenamaan mereka…

penasihat2 di bilik perang Moo dangkal ketrampilan mereka kerana kesempitan idea dan waktu utk mengerakan pru 15….

tidak mereka ketahui, gerak saraf mereka dgn pantas di patahkan oleh pejuang2 siber pH dan omNo yg sentiasa memantau mereka….

tapi, melayu2 islam hadi, lain pula cerita, adalkan cukup dedak dan hidangan ketulan2 daging babi, mereka akan terus mem”babi”buta kapir mengapir harbi merata2….

‘islam’ ala menternak babi2 saja penjenamaan nya…

zunnun
zunnun
8 August 2020 10:57 am
Reply to  zunnun

….,asalkan cukup dedak dan hidangan ketulan2 daging babi…

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 11:12 am
Reply to  zunnun

Mengarut lah kamu.

kesempitan waktu utk menggerakan pru 15? Sekarang masih belum separuh pun tempuh sejak Pru14.

Kau tak boleh kira ke? Dulu sekolah SJK ker?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 10:52 am

LEBAI WAHABI DAN LEBAI SYIAH APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN….. KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji…….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas Menteri Hal Ehwal Agama, Mujahid Yusuf Rawa, bahawa BN telah gagal menguruskan dana badan itu mengikut lunas Islam, sehingga hibahnya dikatakan tidak halal. Malahan ada… Read more »

Goh
Goh
8 August 2020 10:50 am

Bosss kurrrr xde pulak tweet aritu dia tdo atas tikar…lupe kot sb sebok dok troll sgt masa tu.

Lagi pun bosss kurrr sebok pasal cokelat dia ilang dalam peti sejuk dgn hand bag mak mah yg kena sita tu dah rosak jer seingat aku

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 10:49 am

WAHABI APA YANG DIA TAHU PASAL ACCOUNTING,,RISK MANAGEMENT,,DUE DILIGENCE DLL….RCI WAJIB DITUBUHKAN…TOK MUDIN BANGSAT PERLU DINYAHKAN….. KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji…….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas Menteri Hal Ehwal Agama, Mujahid Yusuf Rawa, bahawa BN telah gagal menguruskan dana badan itu mengikut lunas Islam, sehingga hibahnya dikatakan tidak halal. Malahan ada yang menuduh pengurusan dana… Read more »

zunnun
zunnun
8 August 2020 10:46 am

kini Moo kehilangan pengundi2 cina, dan bila sebutan pendakwaan minggu depan, Moo akan kehilangan kepercayaan dari melayu2 yg bolwh berfikir….

melayu2 islam hadi, akan meneruskan harbi mereka selagi hadi awang kekenyangan dedak dari Moo dan Najib….

hebat hadi awang, melacurkan agama bak pornpuan simpanan yg raih dedak dari 2 #boss yg berasingan..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 10:44 am

KERAJAAN PN HANYALAH PROKSI DORAEMON…..PUPPET TOK MUDIN IKUT JEER KEHENDAK MASTER DIA…… Tubuhkan Rci Untuk Buang Prasangka Dan Pertahan Kesucian Tabung Haji…….. Kerajaan hendaklah segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) ke atas Tabung Haji untuk mengelak prasangka buruk umat Islam terhadap pengurusan dan kesuciannya. Selama ini masih ada umat Islam yang termakan dengan tuduhan bekas Menteri Hal Ehwal Agama, Mujahid Yusuf Rawa, bahawa BN telah gagal menguruskan dana badan itu mengikut lunas Islam, sehingga hibahnya dikatakan tidak halal. Malahan ada yang menuduh pengurusan dana TH pada zaman BN adalah sama dengan ‘skim cepat kaya Pak Man Telo’. Fitnah sedemikian amat… Read more »

zunnun
zunnun
8 August 2020 10:37 am

laa, kan dulu hadi awang berpeluk2 dgn Guan Eng, bila pAs dan dAp bertahalul, dan omNo/bN semua harbi….

maka kini hadi awang tak peluk2 lagi, keranacdedak omNo besar dari dAp ….

tapi, jika di bandingkan dedak pN yg Moo beri, mak Ooi, jadi menteri duta khas pulak…

melopmak bak jera mengambang hadi awang dari satu pokok ke satu pokok mengejar dedak2 buah..

zunnun
zunnun
8 August 2020 10:38 am
Reply to  zunnun

melompak bak kera mengambang..

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:50 am
Reply to  zunnun

Kamu melopmpat mcm kera sumbang – bont.t kena belacan.

Moral off the story: Tutuplah bont.t tuh.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 10:36 am

OTAI SAJA BUAT KECOH TAK MAHU SELESAI MASALAH…..TUKAR JE SEMUA MP…OTAI TAK MAHU SEBAB DIA NAK PAK SHEIKH DAJJAL FREEMASON JADI PM…… PARTY ANAK DADDY YANG BARU PASTI AKAN JADI WADAH KATAK2 YANG AKAN MELOMPAT KEMUDIAN HARI…… HANYA DORAEMON YANG MAMPU SELAMAT KAN TOKONG SUCI KOMUNIS DARI HUKUMAN BERSALAH…..TAPI KENALAH DATANG BERSEMBAH SUJUD DAN IKAT JANJI SETIA……. DORAEMON TAK KISAH TUBUH SERIBU PARTI BARU KERANA DI BELAKANG ADA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…… BERSEMANGAT BETUL BILA PARTI BARU ANAK DADDY DITUBUHKAN…..KALI INI BARU HASRAT LETAK ANAK DADDY JADI PRESIDENT BARU KESAMPAIAN…… Semasa kena tuduh pun masih nak kencing rakyat lagi!… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:21 am

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mana gi..lama tk nampak Wak Suman tua cabuk
Dah mampos kah itu kafir DAP punya kuda kayu
Agaknya dgn parti baru Atok, Wak kini sdg sibuk
Kini dia ahli PPPM, Parti Puak Pembelot Melayu
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Parti baru Atok bentuk sikit pun rakyat tak teruja
Tak tahu le, berapa ramai ahli yg Atok dapat taja
Berikan je nama PDBM..Parti Demi Boboi Manja
Atau nama PMPR -Parti Melayu Penentang Raja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:23 am
Reply to  Anonymous

Cakap tak semenggah cabuk mampos dsb nya mcm mana nak menarik hati pembaca kpd puak kamu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 10:11 am

Zalim dengan membuat pertuduhan yang pelik dalam “meminta 10%” berbanding membebaskan 46 kes rasuah dan penggubahan wang haram? Rakyat jijik dengan salahguna kuasa dan manipulasi jabatan kerajaan. PM Pintu Belakang tidak layak memimpin Malaysia. Pimpin anak babi makan udang galah boleh. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:20 am

Gunakan fakta2 dan/atau penerangan yang boleh bikin pengundi percaya ler

Guna bahasa yang endearing / menawan hati pengundi/pembaca ler supaya boleh menarik sokongan depa.

Sheraton
Sheraton
8 August 2020 10:03 am

SPRM perlu siasat semua harta pemimpin utama semua parti politik.

Memang lah pilih kasih kalau pemimpin yang duit nya harta nya ketara kurang nya dari pemimpin yang kaya raya Di dakwa.

Si polan yang memiliki harta 4 juta berpuluh tahun jadi pemimpin di dakwa. Dan si Polan yang baru 3 atau 4 tahun jadi pemimpin dan memiliki harta 10 juta tidak di dakwa.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:16 am
Reply to  Sheraton

SPRM boss semuanya tahu which side their bread is buttered. Siasat nak mamposss, kata oang Johoe.

Kena harapkan pengundi jangan pilih yang korap. Kasi depa bukti2 dan apa yang ada “reasons to believe” depa korap.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:59 am

Mat Sembab tahu akibat jika snap election berlaku bila gagal dapat sokongan di Parlimen. Kawan dan lawan tengah asah pisau di kiri, kanan, depan, belakang, tepi, tengah, atas dan bawah! Apa cara sekalipun akhirnya Mat Sembab ialah korban politik yang menyelerakan. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 10:05 am

Kau bermimpi lah. Tak salah bermimpi. And it doesn’t cost a sen.

Yang di bawah tu bukan pisau. Bang Ali kata hanya 2 inci, tidak menghindar dia buat keroje nye.

Kuhkuhkuh.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:58 am

Gambar rumah Guan Eng menunjukkan expensive curtains.

Beli dengan duit rasuah?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:54 am

Broker 30j gagal di Sabah. Mat Sembab kecewa. Hilang akal dan salahguna kuasa Pintu Belakangnya. Lepas ini semua anak, menantu, cucu dan cicit akan dipanggil LHDN, PDRM, SPRM sampai ke PTPTN untuk pastikan MP tebuk atap cukup bilangan 111. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:45 am

Khadam Dewa Wee 58j kerisauan. Undi MCA akan merudum. Adakah khadam Dewa Wee 58j kena cari tuhan baru? Tuhan baru khadam yang boleh kencing hudud dan RUU355? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:52 am

Kena kencing, kamu minum air kencing.

Kuhkuhkuh.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:39 am

Menteri ketagih vape dan makan free curi duit GLC. Macai pula ketagih nak folo komen I. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:42 am

Kamu ketagih mengarut.

Kuhkuhkuh.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:55 am

Kena sindir pun nak folo lagi? Jenis kaki semburit macam Azmin Semburit rupanya. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:36 am

Musa Aman terlepas dakwaan 46 kes rasuah dan penggubahan wang haram terlibat dalam anarki broker 30j di Sabah. Mat Sembab mesti mengamuk sampai sudah hilang kawalan nak berlagak sebagai bapa (kepada semua anak babi yang makan free curi duit GLC)? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:40 am

Kamu tuduh liar ajer ler. Tak keluarkan bukti, fakta atau penerangan pun.

Kamu jadi Tukang Kelakar Kahkahkah.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 August 2020 9:26 am

Mat Sembab gali kubur sendiri. Rakyat jijik dengan rasuah dan jual beli katak. Menteri Pintu Belakang membazirkan duit GLC dan buat tindakan bodoh sehingga gagal sifar Covid19. Sekarang zalimi PH dan manipulasi jabatan kerajaan. Rakyat semakin tak sabar nak jatuhkan Kerajaan Backdoor. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:35 am

Ada bukti jual beli ker?

Ker korang dah selalu sangat rasuah, ahli parti kasi sokongan kpd boss pun di kata rasuah.

Tuduh liar manipulasi Jabatan Kerajaan pulak. Tak beri bukti, fakta atau penerangan pun.

DIEjZXah bankrap hujjah lah.

Anonymous
Anonymous
8 August 2020 9:09 am

Lim Guan Eng ingat rakyat bodoh percayakan SPRM memaksa bini dia ke SPRM di soal siasat tanpa sebab menyebab. Dia yang bodoh, bangang.

Mesti ada sebab, berkaitan binaan terowong ke hape. Ambil rasuah bagi pihak laki ke apekebende.

Guan Eng tak berani sebut apa yang bini dia di tanya. SPRM tak sebutkan nya sebab siasatan belum selesai.

Kita spekulasi ajer ler … pasal rasuah ler.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 9:06 am

PARTY ANAK DADDY YANG BARU PASTI AKAN JADI WADAH KATAK2 YANG AKAN MELOMPAT KEMUDIAN HARI…… HANYA DORAEMON YANG MAMPU SELAMAT KAN TOKONG SUCI KOMUNIS DARI HUKUMAN BERSALAH…..TAPI KENALAH DATANG BERSEMBAH SUJUD DAN IKAT JANJI SETIA……. DORAEMON TAK KISAH TUBUH SERIBU PARTI BARU KERANA DI BELAKANG ADA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…… BERSEMANGAT BETUL BILA PARTI BARU ANAK DADDY DITUBUHKAN…..KALI INI BARU HASRAT LETAK ANAK DADDY JADI PRESIDENT BARU KESAMPAIAN…… Semasa kena tuduh pun masih nak kencing rakyat lagi! Nak cari simpati!……. Lim Guan Eng berkata hatinya sangat pedih dah pilu apabila isterinya Betty Chew ditahan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
8 August 2020 8:59 am

HANYA DORAEMON YANG MAMPU SELAMAT KAN TOKONG SUCI KOMUNIS DARI HUKUMAN BERSALAH…..TAPI KENALAH DATANG BERSEMBAH SUJUD DAN IKAT JANJI SETIA……. DORAEMON TAK KISAH TUBUH SERIBU PARTI BARU KERANA DI BELAKANG ADA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…… BERSEMANGAT BETUL BILA PARTI BARU ANAK DADDY DITUBUHKAN…..KALI INI BARU HASRAT LETAK ANAK DADDY JADI PRESIDENT BARU KESAMPAIAN…… Semasa kena tuduh pun masih nak kencing rakyat lagi! Nak cari simpati!……. Lim Guan Eng berkata hatinya sangat pedih dah pilu apabila isterinya Betty Chew ditahan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia pagi tadi walaupun menurutnya isteri beliau itu tiada kaitan dengan projek terowong mahupun apa-apa hal… Read more »

Woi
Woi
9 August 2020 11:14 am

Binatang lagi bagus.dari kau yg menyokong kafir laknat…

Kesian kau.lagi rendah dari binatang….

Sila rujuk quran ye.,,aku bukan saje2 ckp….

Tolong berhenti dari trus duduk bawah binatang ye