HISAP VAPE KETIKA SESI PARLIMEN BERLANGSUNG SUATU KESALAHAN SERIUS, H2O WAJIB LEPAS JAWATAN MENTERI

Walaupun Menteri Luar Negeri, Hishammuddin Hussein sudah mengakui kesalahannya serta memohon maaf atas perbuatannya menghisap vape secara curi-curi ketika sesi Parlimen sedang berjalan, ia tetap suatu kesalahan serius dan amat memalukan.

Laporan terbaru menyebut beliau sudah pun dikenakan denda dan akan membayarnya.

Ada beberapa sebab mengapa perbuatannya itu adalah kesalahan yang serius dan memalukan:-

Pertama, Hishammuddin adalah seorang anggota kabinet kerajaan dan perbuataannya itu secara mutlak telah memalukan kerajaan serta Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin di mata rakyat.

Kedua, beliau adalah Ahli Parlimen senior dan sepatutnya tahu peraturan serta larangan ketika berada di Dewan Rakyat.

Meminta maaf tidak bererti kesalahannya boleh dimaafkan.

Ketiga, berdasarkan paparan dalam video yang tular di media sosial, beliau jelas melakukannya secara curi-curi dengan cepat-cepat menghisap dan kemudian menyimpannya seperti seseorang yang cuba melepaskan ketagihan di tandas-tandas awam.

Apakah ini bermakna Hishammuddin menganggap Dewan Rakyat yang mulia setaraf dengan tandas awam yang boleh diguna untuk melepaskan ketagihan?

Keempat, kesalahan menghisap vape di dalam Parlimen ketika sessi perbahasan sedang berjalan tidak sama dengan kesalahan seseorang yang ditangkap menghisap vape di kompleks membeli belah, di tandas awam atau di hospital.

Kedudukan Parlimen adalah tempat menggubal undang-undang dan ia mesti dimuliakan sebagaimana kita menghormati undang-undang yang telah diwartakan.

Oleh itu, menghisap vape di dalam Parlimen adalah suatu perbuatan tidak senonoh yang bertentangan dengan kewarasan untuk dilakukan oleh sesiapa pun jua.

Kelima, dalam konteks yang lebih khusus, seseorang Ahli Parlimen adalah juga pemimpin dan Hishammuddin sepatutnya menunjukkan contoh teladan kepada rakyat dalam perlakuannya.

Tetapi, menghisap vape di dalam Parlimen kerana ketagihan adalah contoh paling buruk yang telah ditunjukkan oleh seseorang yang bergelar pemimpin.

Dengan yang demikian, berdasarkan lima sebab di atas, Hishammuddin sebenarnya tidak layak lagi duduk dalam kerajaan sebagai anggota kabinet berikutan kesalahan yang dilakukannya ini.

Tanpa kompromi, beliau wajib meletakkan jawatan dengan segera sebagai Menteri Luar Negeri. (Shahbudindotcom 06/08/2020)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 6 August 2020 — 11:40 pm
Subscribe
Notify of
guest
48 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Awe tunggal
Awe tunggal
8 August 2020 8:02 pm

Isytihar nama barunya ‘Menteri Vape’

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 4:29 pm

OTAI BELUM SETUJU LAGI KE RAKYAT TOLAK SEMUA MP2 YANG ADA DAN LANTIK MUKA LAIN…KALAU DAH SETUJU TAK PAYAH BERTEKAK LAGI….OTAI PUN JADI MP….. PARTI AGAMA SYIAH YANG MAHU SEMUA PEMIMPIN2 KERAJAAN MASUK LOKAP TURUT BERSOLIDARITY DENGAN TOKONG SUCI MEREKA……. KUMPULAN GANGSTER PEMBERONTAK DAN MAFIA AKAN BERSOLIDARITY BILA PEMIMPIN MEREKA DIDAKWA MAHKAMAH….TAPI KUMPULAN YANG SAMA MEMBUAT PROPAGANDA HABIS HABUISAN SUPAYA PEMIMPIN LAWAN DI DAKWA….MELAYU MUNAFIK IKUT TERPEDAYA KUTUK PEMIMPIN MEREKA BILA BERLAKU PERKARA YANG SAMA…… Pemimpin DAP bersolidariti, sedia lawan untuk Guan Eng…… Pemimpin DAP memulakan kempen solidariti bagi memberi sokongan moral kepada Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 4:18 pm

MP Kerajaan Pintu Belakang lebih teruk dari babi. Babi pun tahu nak makan free tak perlu curi duit GLC dan babi tak hisap vape dalam Parlimen. Kahkahkah!

Bani melayu umno
Bani melayu umno
7 August 2020 1:11 pm

ANTARA CONTOH AYAT AYAT YANG MENUNJUKKAN SIFAT PEMIMPIN YANG MUNAFIK..CONTOH TERBAIK SETAKAT INI ADALAH FAIZAL AZUMU BERITA Faizal sedih tapi Dr M berhak ‘raikan demokrasi’ Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Ahmad Faizal Azumu melahirkan rasa sedih susulan berita yang menyatakan bekas pengerusi parti itu Dr Mahathir Mohamad bakal menubuhkan parti baru. Secara peribadi katanya, jika benar perkara itu dia merasakan amat sedih walaupun bekas perdana menteri itu berhak meraikan demokrasi. “Perasaan saya secara peribadi jika benar Dr Mahathir ingin umumkan untuk buka satu parti baru saya berasa amat sedih. “Namun beliau berhak untuk meraikan demokrasi, (supaya) rakyat mempunyai… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 1:23 pm

Si Faizal tak tahu ke siapa pun boleh tubuh apa2 parti.

Dia sudah hijack Bersatu nak sekat orang tubuh parti lain pulak?

Apa jenis Mamat nya si Dol itu?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 1:03 pm

PARTI AGAMA SYIAH YANG MAHU SEMUA PEMIMPIN2 KERAJAAN MASUK LOKAP TURUT BERSOLIDARITY DENGAN TOKONG SUCI MEREKA……. KUMPULAN GANGSTER PEMBERONTAK DAN MAFIA AKAN BERSOLIDARITY BILA PEMIMPIN MEREKA DIDAKWA MAHKAMAH….TAPI KUMPULAN YANG SAMA MEMBUAT PROPAGANDA HABIS HABUISAN SUPAYA PEMIMPIN LAWAN DI DAKWA….MELAYU MUNAFIK IKUT TERPEDAYA KUTUK PEMIMPIN MEREKA BILA BERLAKU PERKARA YANG SAMA…… Pemimpin DAP bersolidariti, sedia lawan untuk Guan Eng…… Pemimpin DAP memulakan kempen solidariti bagi memberi sokongan moral kepada Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng yang ditahan di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) malam tadi. Perkara itu disahkan Ahli Parlimen Jelutong, RSN Rayer yang bakal menjadi peguam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 1:00 pm

KUMPULAN GANGSTER PEMBERONTAK DAN MAFIA AKAN BERSOLIDARITY BILA PEMIMPIN MEREKA DIDAKWA MAHKAMAH….TAPI KUMPULAN YANG SAMA MEMBUAT PROPAGANDA HABIS HABUISAN SUPAYA PEMIMPIN LAWAN DI DAKWA….MELAYU MUNAFIK IKUT TERPEDAYA KUTUK PEMIMPIN MEREKA BILA BERLAKU PERKARA YANG SAMA…… Pemimpin DAP bersolidariti, sedia lawan untuk Guan Eng…… Pemimpin DAP memulakan kempen solidariti bagi memberi sokongan moral kepada Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng yang ditahan di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) malam tadi. Perkara itu disahkan Ahli Parlimen Jelutong, RSN Rayer yang bakal menjadi peguam mewakili Guan Eng, susulan bekas Menteri Kewangan itu bakal didakwa di Mahkamah Khas Rasuah di Jalan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 12:57 pm

KUMPULAN GANGSTER PEMBERONTAK DAN MAFIA AKAN BERSOLIDARITY BILA PEMIMPIN MEREKA DIDAKWA MAHKAMAH….TAPI MELAYU KUTUK PEMIMPIN MEREKA BILA BERLAKU PERKARA YANG SAMA…… Pemimpin DAP bersolidariti, sedia lawan untuk Guan Eng…… Pemimpin DAP memulakan kempen solidariti bagi memberi sokongan moral kepada Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng yang ditahan di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) malam tadi. Perkara itu disahkan Ahli Parlimen Jelutong, RSN Rayer yang bakal menjadi peguam mewakili Guan Eng, susulan bekas Menteri Kewangan itu bakal didakwa di Mahkamah Khas Rasuah di Jalan Duta, pagi ini. Rayer yang turut hadir ke ibu pejabat SPRM di sini, bertindak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 12:37 pm

PHD4PIG DAH SEWEL OTAK BIUL MATI KUTU TAK BOLEH JAWAB….. NAMPAK SANGAT MAIN POLITIK KOTOR BUSUK HATI….. BILA DAH TAK BOLEH JAWAB….UGUT LAH PULAK….. KITA DAH TAHU KEPUTUSAN MAHKAMAH GONE END TAK BERSALAH SEBAB TAK ADA KAT SINI ORANG KUTUK DIA…… RAKYAT HAKIM SEBENAR BUKAN HAKIM MAHKAMAH…..BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK…. 1MDB: Zafrul dedah bekas AG, Tun M cakap tak serupa bikin……CUBA BACA BAIK2 DAH TAK ADA ISU TUNTUTAN IMDB…… KUALA LUMPUR- Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Aziz hari ini mendedahkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) berhasrat… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 12:47 pm

Bodoh sangat lah kamu mengata “BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK….”

Kamu sekolah SJK ke dulu? Tak tahukan Hakim2 ada kelulusan dan pengalaman.

Dan kamu menghasut Hakim2 di negara ini. Awas, kot di cekut ke Balai Polis, di lokap dan diberi makan nasi bungkus pagi petang siang malam.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 12:34 pm

BILA DAH TAK BOLEH JAWAB….UGUT LAH PULAK….. KITA DAH TAHU KEPUTUSAN MAHKAMAH GONE END TAK BERSALAH SEBAB TAK ADA KAT SINI ORANG KUTUK DIA…… RAKYAT HAKIM SEBENAR BUKAN HAKIM MAHKAMAH…..BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK…. 1MDB: Zafrul dedah bekas AG, Tun M cakap tak serupa bikin……CUBA BACA BAIK2 DAH TAK ADA ISU TUNTUTAN IMDB…… KUALA LUMPUR- Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Aziz hari ini mendedahkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) berhasrat untuk membuat penyelesaian luar mahkamah berhubung hutang 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) kepada Goldman Sachs. Menurut beliau, terdapat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 12:28 pm

BILA DAH TAK BOLEH JAWAB….UGUT LAH PULAK….. KITA DAH TAHU KEPUTUSAN MAHKAMAH GONE END TAK BERSALAH SEBAB TAK ADA KAT SINI ORANG KUTUK DIA…… RAKYAT HAKIM SEBENAR BUKAN HAKIM MAHKAMAH…..BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK…. 1MDB: Zafrul dedah bekas AG, Tun M cakap tak serupa bikin…… KUALA LUMPUR- Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Aziz hari ini mendedahkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) berhasrat untuk membuat penyelesaian luar mahkamah berhubung hutang 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) kepada Goldman Sachs. Menurut beliau, terdapat sepucuk surat bertarikh 11 Februari 2020 daripada bekas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 11:43 am

KITA DAH TAHU KEPUTUSAN MAHKAMAH GONE END TAK BERSALAH SEBAB TAK ADA KAT SINI ORANG KUTUK DIA…… RAKYAT HAKIM SEBENAR BUKAN HAKIM MAHKAMAH…..BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK…. 1MDB: Zafrul dedah bekas AG, Tun M cakap tak serupa bikin…… KUALA LUMPUR- Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Aziz hari ini mendedahkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) berhasrat untuk membuat penyelesaian luar mahkamah berhubung hutang 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) kepada Goldman Sachs. Menurut beliau, terdapat sepucuk surat bertarikh 11 Februari 2020 daripada bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy kepada bekas… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 12:26 pm

Jaga2, itu boleh dianggap menghasut Hakim.

Tapi kalu dah kena kencing, kot sudah dapat hukuman nya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 11:28 am

Time Rakyat susah dan gelombang ke 3 Covid19 naik semula, Menteri tebuk atap makan udang galah free curi duit GLC dan hisap vape belakang mask. Ingat lagi tak PM yang main golf di Hawaii masa banjir besar 2014? Keturunan babi beranak pinak dalam Parlimen nak makan free. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 12:29 pm

Kalau tak beri penerangan siapa babi, itu boleh merangkumi kamu yang tak di Parlimen juga.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 2:53 pm

Babi makan free. Tak bayar. Kahkahkah!

Goh
Goh
7 August 2020 11:27 am

Kalau lah yang isap vape ketika bersidang baru ni lim guan eng atau lain² yang sebangsa dengannya…mau penuh kat depan parlimen puak umno buat rusuhan bagai

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 11:25 am

RAKYAT HAKIM SEBENAR BUKAN HAKIM MAHKAMAH…..BILA RAKYAT DAH KUTUK SETIAP HARI….BILA MASA HAKIM MAHKAMAH NAK JATUHKAN HUKUMAN DIA PUTUSKAN BERSALAH SEBAB RAKYAT KUTUK…. 1MDB: Zafrul dedah bekas AG, Tun M cakap tak serupa bikin…… KUALA LUMPUR- Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Aziz hari ini mendedahkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) berhasrat untuk membuat penyelesaian luar mahkamah berhubung hutang 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) kepada Goldman Sachs. Menurut beliau, terdapat sepucuk surat bertarikh 11 Februari 2020 daripada bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy kepada bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang mengatakan bank pelaburan antarabangsa itu bersetuju untuk menaikkan tawaran mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 11:19 am

RAKYAT JADI HAKIM DULU SEBELUM MAHKAMAH JATUHKAN HUKUMAN….BILA HAKIM MAHKAMAH BUAT KEPUTUSAN DIA IKUT HAKIM RAKYAT….. BUAT APA TAMBAH PARTI BARU….TAMBAH SERABUT DAN PECAH BELAHKAN MASYARAKAT…..KALAU MP2 SELALU BERTUKAR CAI2 KAT SINI DAH TENTU ADA PELUANG JADI MP…… SEMUA MP2 YANG ADA BERMASALAH SEBAB DAPAT KECAMAN DARI RAKYAT….JADI PRU15 JANGAN KEKALKAN LAGI MUKA2 YANG ADA….KALAU ADA YANG TAK SETUJU DAH TENTU DARI PARTI KEZALIMAN…. INI PARTI KEZALIMAN BUKAN PARTI KEADILAN…..ASYIK BERAT SEBELAH JEER….. MP2 YANG ADA RAKYAT DIMINTA TUKAR MUKA YANG LAIN PRU15 TAK KIRA MANA PARTI…..AMACAM CAI SEKELIAN SETUJU KE….. Hisap vape di Parlimen: Hishammuddin minta maaf, bayar denda…….… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 11:14 am

BUAT APA TAMBAH PARTI BARU….TAMBAH SERABUT DAN PECAH BELAHKAN MASYARAKAT…..KALAU MP2 SELALU BERTUKAR CAI2 KAT SINI DAH TENTU ADA PELUANG JADI MP…… SEMUA MP2 YANG ADA BERMASALAH SEBAB DAPAT KECAMAN DARI RAKYAT….JADI PRU15 JANGAN KEKALKAN LAGI MUKA2 YANG ADA….KALAU ADA YANG TAK SETUJU DAH TENTU DARI PARTI KEZALIMAN…. INI PARTI KEZALIMAN BUKAN PARTI KEADILAN…..ASYIK BERAT SEBELAH JEER….. MP2 YANG ADA RAKYAT DIMINTA TUKAR MUKA YANG LAIN PRU15 TAK KIRA MANA PARTI…..AMACAM CAI SEKELIAN SETUJU KE….. Hisap vape di Parlimen: Hishammuddin minta maaf, bayar denda……. Menteri Luar Hishammuddin Hussein memohon maaf atas tindakannya menghisap rokok elektronik (vape) di Dewan Rakyat hari… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 10:59 am

Makan free curi duit GLC dan hisap vape di dalam Parlimen. Zaman jahiliah kembali lagi. Sekarang dengan gay plus. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 10:52 am

SEMUA MP2 YANG ADA BERMASALAH SEBAB DAPAT KECAMAN DARI RAKYAT….JADI PRU15 JANGAN KEKALKAN LAGI MUKA2 YANG ADA….KALAU ADA YANG TAK SETUJU DAH TENTU DARI PARTI KEZALIMAN…. INI PARTI KEZALIMAN BUKAN PARTI KEADILAN…..ASYIK BERAT SEBELAH JEER….. MP2 YANG ADA RAKYAT DIMINTA TUKAR MUKA YANG LAIN PRU15 TAK KIRA MANA PARTI…..AMACAM CAI SEKELIAN SETUJU KE….. Hisap vape di Parlimen: Hishammuddin minta maaf, bayar denda……. Menteri Luar Hishammuddin Hussein memohon maaf atas tindakannya menghisap rokok elektronik (vape) di Dewan Rakyat hari ini. Ahli Parlimen Sembrong itu juga berjanji tidak akan mengulangi kesilapannya. “Berhubung isu membabitkan saya hari ini, saya mengaku ia memang kesalahan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 10:48 am

Eksekutif boleh langgar undang-undang tanpa tindakan tegas. Babi kalau langgar anak babi hanya cakap “Babi kau” tak payah letak jawatan. Lebih-lebih babi gay pelangi. Kahkahkah!

Sheraton
Sheraton
7 August 2020 10:15 am

Jika ada parti baru..

Jangan guna simbol Vape atau Udang Galah ..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 9:54 am

INI PARTI KEZALIMAN BUKAN PARTI KEADILAN…..ASYIK BERAT SEBELAH JEER….. MP2 YANG ADA RAKYAT DIMINTA TUKAR MUKA YANG LAIN PRU15 TAK KIRA MANA PARTI…..AMACAM CAI SEKELIAN SETUJU KE….. Hisap vape di Parlimen: Hishammuddin minta maaf, bayar denda……. Menteri Luar Hishammuddin Hussein memohon maaf atas tindakannya menghisap rokok elektronik (vape) di Dewan Rakyat hari ini. Ahli Parlimen Sembrong itu juga berjanji tidak akan mengulangi kesilapannya. “Berhubung isu membabitkan saya hari ini, saya mengaku ia memang kesalahan saya. Sekali lagi saya mohon maaf kepada Dewan yang mulia serta seluruh rakyat Malaysia. Saya janji tidak akan ulangi kesalahan ini. “Saya juga tetap berpendirian bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 9:38 am

MP2 YANG ADA RAKYAT DIMINTA TUKAR MUKA YANG LAIN PRU15 TAK KIRA MANA PARTI…..AMACAM CAI SEKELIAN SETUJU KE….. Hisap vape di Parlimen: Hishammuddin minta maaf, bayar denda……. Menteri Luar Hishammuddin Hussein memohon maaf atas tindakannya menghisap rokok elektronik (vape) di Dewan Rakyat hari ini. Ahli Parlimen Sembrong itu juga berjanji tidak akan mengulangi kesilapannya. “Berhubung isu membabitkan saya hari ini, saya mengaku ia memang kesalahan saya. Sekali lagi saya mohon maaf kepada Dewan yang mulia serta seluruh rakyat Malaysia. Saya janji tidak akan ulangi kesalahan ini. “Saya juga tetap berpendirian bahawa tiada sesiapa boleh mengatasi undang-undang. Kementerian Kesihatan Malaysia telah… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 12:39 pm

Bukan sesikit sikit kesalahan. Keboohan. Amat sangat. Awak Menteri Luar. Mesti diketawakan dek Menteri2 Luar yang bertugas di negara ini.

Awak anak bekas PM Hussein Onn pulak. Malu lah. Malu bapak awak jugak. Letak jawatan lah.

Jangan bunuh diri, haram di sisi Islam. Boleh senyap2 merayap ke bawah tempurung, diam bersama katak puru.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 9:19 am

Parlimen gay penuh pelangi zaman pengkhianat. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 9:19 am

Tak lama lagi Menteri gay ditemui menghisap di bawah meja Menteri Ekonomi. Speaker hisap di belakang Timbalan Speaker. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 9:16 am

Speaker gay Timbalan gay Menteri gay. Inilah akibatnya hisap jadi halal dan sah di Parlimen dikuasai gay pelangi bombom kunyit. Kahkahkah!

Sheraton
Sheraton
7 August 2020 8:42 am

Yang hidap darah rakyat pun buat selamba … Tuan. Biarkan je. Kalau letak jawatan pun selepas 3 bulan jadi Menteri balik. Paling tidak jawatan dalam GLC atau apa jawatan pun yang sama dengan Menteri. Hadi tu pun boleh jadi Duta Besar.. ini kan pulak Hisham. Cara paling baik sekali, ramai-ramai hisap vape dalam Parlimen. Yang speaker pun satu hal. Mana yang degil tak berhenti bertekak boleh pulak di kena kan penggantungan. Begitu juga kalau yang mulut celupar. Padahal bertekak tu dan mulut celupar tu dengan hisap vape lagi kurang ajar yang hisap vape. Sama kesalahan nya dengan cikgu hisap rokok… Read more »

Hisham
Hisham
7 August 2020 8:38 am

Hisap vape mmg salah tp…kebuh nemalukan bila perangai MP mcm org x sekolah menjerit2, guna kata kesat….x ikut peraturan mcm budak rosak akhalak…kecewa sungguh

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 8:12 am

Menteri vape stim pah ke bulan. Kahkahkah!

Aman bin Afdal
Aman bin Afdal
7 August 2020 8:11 am

Isap vape je…bukannya julur pisang soh budak serabai isap…kahk kah kahhh

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 8:08 am

Lepas ini hisap bawah meja Parlimen gay pelangi. Speaker ok. Pelangi boleh hisap dan makan udang galah. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 August 2020 8:07 am

Menteri gay hisap vape? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 7:49 am

KATA NAMA PARTI KEADILAN….KENA LAH BAGI LAYANAN SAMA GONE END DAN JIBENG….KENA TUDUH GONE END SETIAP HARI BERSALAH SAMA SEPERTI JIBENG…. KALAU KES GONE END BUAT2 TAK PANDANG…ITU NAMA NYERR PARTI KEZALIMAN….. SPRM tahan Guan Eng berhubung projek terowong dasar laut……. Setiausaha agung DAP Lim Guan Eng ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebentar tadi. Lim, yang juga ahli Parlimen Bagan, dipanggil oleh SPRM beberapa kali dalam beberapa minggu ini berhubung siasatan ke atas projek terowong dasar laut Pulau Pinang dan lebuh raya bernilai berbilion ringgit. Terdahulu kenderaan membawa beliau tiba di ibu Pejabat SPRM Putrajaya kira-kira jam 9.10 malam.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 7:11 am

RCI FOREX SEBELUM PRU14 LAGI….BILA PH BERKUASA TERUS LENYAP….. NAMPAK SANGAT PHD4PIG LINDUNGI PENYANGAK DAN PENYAMUN……. TUDUHLAH TERUS GONE END BERSALAH….TAK KAN JUBENG JERRR HARI2 TUDUH BERSALAH….INI DAH TAK ADIL…… KALAU PARTI LAWAN WALAUPUN KESALAHAN KECIL CEPAT JEER SURUH LETAK JAWATAN….KALAU PARTI SENDIRI BIAR KESALAHAN BESAR BUAT TAK NAMPAK….. LEMBUT BUNYI NYERRR….KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH…… KITA TUNGGU JAWAPAN DORANG …..MUNGKIN PELAWA MAKAN FREE TERUS MENTEKEDARAH TANPA USUL PERIKSA….. Pemuda UMNO Tegas Desak Kerajaan Wujudkan RCI Tabung Haji…… PERGERAKAN Pemuda UMNO kekal tegas mendesak agar Kerajaan Perikatan Nasional (PN) menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) menyiasat sebarang salah laku dan penyelewengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 7:08 am

TUDUHLAH TERUS GONE END BERSALAH….TAK KAN JUBENG JERRR HARI2 TUDUH BERSALAH….INI DAH TAK ADIL…… KALAU PARTI LAWAN WALAUPUN KESALAHAN KECIL CEPAT JEER SURUH LETAK JAWATAN….KALAU PARTI SENDIRI BIAR KESALAHAN BESAR BUAT TAK NAMPAK….. LEMBUT BUNYI NYERRR….KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH…… KITA TUNGGU JAWAPAN DORANG …..MUNGKIN PELAWA MAKAN FREE TERUS MENTEKEDARAH TANPA USUL PERIKSA….. Pemuda UMNO Tegas Desak Kerajaan Wujudkan RCI Tabung Haji…… PERGERAKAN Pemuda UMNO kekal tegas mendesak agar Kerajaan Perikatan Nasional (PN) menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) menyiasat sebarang salah laku dan penyelewengan dalam urusniaga Tabung Haji. Ketuanya, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, suruhanjaya itu perlu menyiasat kebenaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 6:43 am

KALAU PARTI LAWAN WALAUPUN KESALAHAN KECIL CEPAT JEER SURUH LETAK JAWATAN….KALAU PARTI SENDIRI BIAR KESALAHAN BESAR BUAT TAK NAMPAK….. LEMBUT BUNYI NYERRR….KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH…… KITA TUNGGU JAWAPAN DORANG …..MUNGKIN PELAWA MAKAN FREE TERUS MENTEKEDARAH TANPA USUL PERIKSA….. Pemuda UMNO Tegas Desak Kerajaan Wujudkan RCI Tabung Haji…… PERGERAKAN Pemuda UMNO kekal tegas mendesak agar Kerajaan Perikatan Nasional (PN) menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) menyiasat sebarang salah laku dan penyelewengan dalam urusniaga Tabung Haji. Ketuanya, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, suruhanjaya itu perlu menyiasat kebenaran tuduhan Pakatan Harapan bahawa berlaku penyelewengan dalam Tabung Haji. Menurut Asyraf Wajdi, sehingga kini… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 6:57 am

Bila keluar lagi kata2 yang sama (KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH……), maka perlu lah di beri hujah2 yang sama juga –

Jibeng terus dituduh bersalah sebab kelakuan nya amat serius, mengsonglap berbillion Ringgit wang rakyat di 1MDB, berita nya diikuti majoriti rakyat.

Majoriti rakyat mahukan dia dipenjarakan.

Mak Badak juga, sebab dia penerima hasil songlapan itu. Mungkin Mak Badak lah yang memberi motivasi Jibeng mengsonglap itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 6:41 am

KALAU PARTI LAWAN WALAUPUN KESALAHAN CEPAT JEER SURUH LETAK JAWATAN….KALAU PARTI SENDIRI BIAR KESALAHAN BESAR BUAT TAK NAMPAK….. LEMBUT BUNYI NYERRR….KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH…… KITA TUNGGU JAWAPAN DORANG….. Pemuda UMNO Tegas Desak Kerajaan Wujudkan RCI Tabung Haji…… PERGERAKAN Pemuda UMNO kekal tegas mendesak agar Kerajaan Perikatan Nasional (PN) menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) menyiasat sebarang salah laku dan penyelewengan dalam urusniaga Tabung Haji. Ketuanya, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, suruhanjaya itu perlu menyiasat kebenaran tuduhan Pakatan Harapan bahawa berlaku penyelewengan dalam Tabung Haji. Menurut Asyraf Wajdi, sehingga kini tidak ada satupun tuduhan penyelewengan oleh PH itu didakwa di… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 6:30 am

Sokong pendapat Budin, sipolan itu perlu letak jawatan.

Bertindak dengan tidak bertanggung jawab, bila di tangkap atau mengaku, be a gentleman lah, letak jawatan.

Jangan di negara2 maju ajer yang ada gentlemen, di Malaysia pun pihak berkenaan, terutama nya politikus, perlu buat demikian.

Bukankah anda satu level above the rest? Jangan tabiat kudut lah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
7 August 2020 5:53 am

LEMBUT BUNYI NYERRR….KALAU JIBENG TERUS TUDUH BERSALAH…… KITA TUNGGU JAWAPAN DORANG….. Pemuda UMNO Tegas Desak Kerajaan Wujudkan RCI Tabung Haji…… PERGERAKAN Pemuda UMNO kekal tegas mendesak agar Kerajaan Perikatan Nasional (PN) menubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (RCI) menyiasat sebarang salah laku dan penyelewengan dalam urusniaga Tabung Haji. Ketuanya, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, suruhanjaya itu perlu menyiasat kebenaran tuduhan Pakatan Harapan bahawa berlaku penyelewengan dalam Tabung Haji. Menurut Asyraf Wajdi, sehingga kini tidak ada satupun tuduhan penyelewengan oleh PH itu didakwa di mahkamah. RCI itu juga boleh menyiasat termasuk dakwaan berlakunya jualan lambak ke atas 76.2 peratus ladang-ladang milik TH… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 6:47 am

Jibeng terus dituduh bersalah sebab kelakuan nya amat serius, mengsonglap berbillion Ringgit wang rakyat di 1MDB, berita nya diikuti majoriti rakyat.

Majoriti rakyat mahukan dia dipenjarakan.

Mak Badak juga, sebab dia penerima hasil songlapan itu. Mungkin Mak Badak lah yang memberi motivasi Jibeng mengsonglap itu.

Bani melayu umno
Bani melayu umno
6 August 2020 11:31 pm

KALAU BERSALAH HUKUM LAH..APA NAK SIMPAN.

Guan Eng akan didakwa di mahkamah esok, Isnin dan Selasa

Faisal Asyraf

Diterbitkan 57 minit lepas
Dikemaskini beberapa saat lepas
A
+
A

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, akan dikenakan tiga pertuduhan di mahkamah, masing-masing pada esok, Isnin dan Selasa ini.

Hal itu disahkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) melalui kenyataan media malam ini.

Terdahulu bekas Menteri Kewangan itu hadir ke ibu pejabat SPRM di Putrajaya sebentar tadi untuk memberi keterangan mengenai projek terowong bawah laut benrilai RM6.3 bilion di Pulau Pinang.

Anonymous
Anonymous
7 August 2020 6:24 am

Siapa saja, tak kira siapa, walau berpangkat Agung (Setiausaha Agung DAP), mesti diambil tindakan jika buat salah.

Terutama orang DAP sebab ramai ahli dan penyokong DAP di curiga tidak hormati sepenuh nya Perkara 153 Perlembagaan negara berkenaan Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

Depa yang selalu bisin dan hingaq pasai rasuah di kalangan pemimpin yang ramai Melayu, sekarang padan muka Setiausaha Agung nya.