APA PUNYA LEKEHLAH KERAJAAN PN INI, MAKAN PUN GUNA DUIT GLC?

Sehingga ini belum ada penjelasan berhubung dakwaan bahawa dana GLC diguna setiap hari untuk menaja jamuan VVIP di Parlimen.

Dakwaan tersebut telah disiarkan di beberapa portal, malah tular di media sosial sejak semalam.

Sebelum ini, sejak Muhyiddin Yassin membentuk kerajaan PN, beliau telah melantik Ahli-Ahli Parlimen untuk menerajui GLC-GLC bagi memastikan sokongan terhadapnya berkekalan, meskipun sesetengahnya diragui dari segi kelayakan dan kemampuan.

Kini, GLC-GLC digunakan sekali lagi untuk menaja makan tengahari VVIP setiap hari di Parlimen, termasuk yang dihadiri oleh Muhyiddin dan Speaker Parlimen, Azhar Azizan Harun.

Apa perlunya dana GLC diguna untuk menaja makan tengahari mereka yang bergaji puluhan ribu itu?

Sudah diberi gaji berpuluh ribu, sekarang kikis lagi wang GLC untuk menaja makan mereka?

Apa punya lekehlah kerajaan PN ini?

Tak boleh tanggung makan sendiri ke?

Sudahlah ramai rakyat dilanda kesusahan disebabkan tiada pekerjaan, bahkan ada yang dilaporkan membunuh diri kerana dibuang kerja, tetapi ahli-ahli politik yang berkuasa nampaknya tanpa ada perasaan melantak sesuka hati membesarkan perut sendiri dengan mengguna dana GLC setiap hari sesi Parlimen diadakan.

Sebelum ini, baik ketika BN atau PH, amalan seperti ini tidak pernah sama sekali berlaku.

Kenapa sekarang ia berlaku di zaman PN yang diketuai oleh Muhyiddin?

Bukankah Muhyiddin anak seorang ulama?

Inikah juga kerajaan yang dikata nak menjaga dan membela rakyat? (Shahbudindotcom 06/08/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 6 August 2020 — 11:47 am

63
Leave a Reply

avatar
18 Comment authors
MAHATHIRVSANWARawang kualaberangAini AzuraUsrynorienajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

OTAI SAJA CARI PASAL….SUKA BUAT KECOH BUKAN NAK SELESAI MASALAH….. CADANGAN SUPAYA DITUKAR SEMUA MP YANG ADA DIA TAK SETUJU SEBAB NAK LANTIK PAK JUBO DAJJAL JADI PM…… DORAEMON DIJANGKA SELAMAT KAN NOBITA DARI DIHUKUM BERSALAH……. WOII PARTI KEADILAN…KUTUK LAH PAK JUBO TU….DIA DAH SAH BERSALAH DAN SELESAI PENJARA 10 TAHUN….JIBENG BELUM MUKTAMAD…. KORANG PARTI KEZALIMAN…… WOII PARTI KEADILAN KUTUK LAH SAMA BINI GONE END…..KORANG SEDAP KUTUK BINI JIBENG SETIAP HARI…..KORANG PARTI KEZALIMAN….. DR MADEYLIAR….DR STANDS FOR DORAEMON…..DIA ADA PERANGAI PELIK….APA YANG DIA KUTUK DIA AKAN BUAT BENDA YANG SAMA…… Dulu Perli PAS Kingmaker, Kini Parti Baharu Mahathir nak jadi… Read more »

awang kualaberang
Guest
awang kualaberang

Pelacur yg paling mahal di akhir zaman ialah Pelacur politik

Aini Azura
Guest
Aini Azura

Good job Shahbudin.
Ahli politik kini makin melampau.
Memang lekeh.

Usrynorie
Guest
Usrynorie

Kalau ikut hukum islam macam mana ye? Paksa kompany taja makan sedangkn kompany tu bukan kompany mak bapak kita punya. Kita dilantik pun bukan atas kapasiti kelayakan tapi disebabkan oleh sogokan.

Lebai.. tolong komen?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Macai sila pergi mampos. Makan guna duit GLC biarkan? Tak hairan sebab kau macai jenis babi. Babi pun tahu malu curi duit RAKYAT. Kahkahkah!

Abdul Halim Hashim
Guest
Abdul Halim Hashim

Komen saya:-

Berapa sen sangat….. Melantak pergi lah….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT KENA INGAT MUKA DI ATAS….JANGAN BAGI UNDI PRU15 NANTI……. NGO KENA KEMPEN BESAR BESARAN NYAHKAN PARTI KADOK DARI PERSADA POLITIK NEGARA…… INILAH KEPAKARAN PHD4PIG….CURI BESAR2 BESARAN SECARA DIAM DIAMAN HARTA BANI MELAYU DAN UMAT ISLAM…….. Umno Wajib Tuntut Duit Dan Asetnya Dari A Kadir Jasin……. Sampai masanya UMNO membuat tuntutan melalui undang undang duit dan aset UMNO yang ada atau sudah dijual oleh A Kadir Jasin. Ia ekoran pendedahan fakta di media sosial apabila berlakunya perdebatan terbuka antara DS Najib dan A Kadir Jasin Ada tiga hujah utama mengenainya. Pertama, Kadir Jasin telah membuat pengakuan bahawa dia adalah proksi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PUN MAKAN SAMA2 DENGAN PARTI KADOK….. JANGANLAH PULAK TUDUH ORANG JEER YANG PANDAI……. JIN BANYAK JENIS….JIN TANAH,,JIN LAUT,,,JIN AFRIT PALING BAHAYA…KALAU DI KALANGAN SETAN NAMPAK PULAK DAPIG DAN MEREKA YANG BERSEKUTU….. JIBENG DITURUNKAN JAWATAN inKEPADA AHLI BIASA..PAK JUBO PULA LEPAS KELUAR PENJARA JADI MP DAN CALON PM….DI MANAKAH KEWARASAN PHDAPIG….. PHDAPIG MEMANG BERTABIAT YAKJUJ MAKJUJ SUKA BUAT SELECTIVE ACCUSATION….BILA BANI YAKJUJ MAKJUJ BUAT RASUAH DAN MAKAN BESAR DIA DIAM JERR….. Skandal Terowong: Guan Eng Bakal Ditahan SPRM Petang Ini?…….. Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dijangka akan ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selewat-lewatnya petang ini. Menurut… Read more »

Yacob Abd Kadir
Guest
Yacob Abd Kadir

Semoga Allah balas perbuatan mereka sebelum dan selepas mereka mati.

Khalid Ahmad
Guest
Khalid Ahmad

Yang Makan itu bukan Muhayidin sorang. Semua ahli parliman termasuk pembangkang. Jangan lah kau hendah kelirukan Rakyaat yang berpemikiran kampong.

Abdul Halim Hashim
Guest
Abdul Halim Hashim

Betul…. Berapa sen sangat?kita sudah letih dengan tulisan demi tulisan yang berniat menghasut sebenarnya…. Pada saya, nak makan, silalah, tak makan, cari lah makan ditempat lain…. Lagi pun, dalam keadaan sekarang ini, susah semua ikut sop….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kantin Parlimen sedia udang galah? Macai kenapa tak cakap siap babi panggang sekali? Kahkahkah!

Yacob Abd Kadir
Guest
Yacob Abd Kadir

Semoga Allah membalas perbuatan mereka sebelum dan selepas mereka mati.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIN BANYAK JENIS….JIN TANAH,,JIN LAUT,,,JIN AFRIT PALING BAHAYA…KALAU DI KALANGAN SETAN NAMPAK PULAK DAPIG DAN MEREKA YANG BERSEKUTU….. JIBENG DITURUNKAN JAWATAN inKEPADA AHLI BIASA..PAK JUBO PULA LEPAS KELUAR PENJARA JADI MP DAN CALON PM….DI MANAKAH KEWARASAN PHDAPIG….. PHDAPIG MEMANG BERTABIAT YAKJUJ MAKJUJ SUKA BUAT SELECTIVE ACCUSATION….BILA BANI YAKJUJ MAKJUJ BUAT RASUAH DAN MAKAN BESAR DIA DIAM JERR….. Skandal Terowong: Guan Eng Bakal Ditahan SPRM Petang Ini?…….. Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dijangka akan ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selewat-lewatnya petang ini. Menurut sumber dekat SPRM, Guan Eng yang juga merupakan bekas menteri kewangan itu bakal ditahan… Read more »

Abdul Halim Hashim
Guest
Abdul Halim Hashim

Tuan penghasut…. Egen DAP ke kamu ini?

zaharahmurad
Guest
zaharahmurad

Tegur sudah dan berdoapun sudah tetapi tetap tidak berubah juga perangai PUAK-PUAK UMNO INI.,patutlah ramai yg komen di bawah sampai panggil babi…sebab sudah tidak tahu cara mana nak insafkan mereka-mereka ini.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Poket penuh perut buncit. Kalau bukan babi apa lagi nak panggil manusia makan duit Rakyat? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Nak makan udang galah macam babi di Parlimen? Curilah duit GLC. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHDAPIG MEMANG BERTABIAT YAKJUJ MAKJUJ SUKA BUAT SELECTIVE ACCUSATION….BILA BANI YAKJUJ MAKJUJ BUAT RASUAH DAN MAKAN BESAR DIA DIAM JERR….. Skandal Terowong: Guan Eng Bakal Ditahan SPRM Petang Ini?…….. Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dijangka akan ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selewat-lewatnya petang ini. Menurut sumber dekat SPRM, Guan Eng yang juga merupakan bekas menteri kewangan itu bakal ditahan berhubung skandal projek terowong dasar laut dan tiga lebuh raya bernilai RM6.3 bilion. “Berdasarkan siasatan dan kenyataan saksi yang direkodkan sebelum ini menunjukkan ada kes yang kuat yang mendakwa beliau. Ya, paling lewat petang ini,” kata sumber… Read more »

Pungkoq Hang
Guest
Pungkoq Hang

Woi mangkok….perkataan yang ada sukukata pig jangan kau sebut. Teringat aku kepada sekawah gulai seketul daging babi haji mereng…. geli geleman aku….!!!!

Ali
Guest
Ali

orang komen lain,awak komen lain.komen tajuk diatas..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NGO KENA KEMPEN BESAR BESARAN NYAHKAN PARTI KADOK DARI PERSADA POLITIK NEGARA…… INILAH KEPAKARAN PHD4PIG….CURI BESAR2 BESARAN SECARA DIAM DIAMAN HARTA BANI MELAYU DAN UMAT ISLAM…….. Umno Wajib Tuntut Duit Dan Asetnya Dari A Kadir Jasin……. Sampai masanya UMNO membuat tuntutan melalui undang undang duit dan aset UMNO yang ada atau sudah dijual oleh A Kadir Jasin. Ia ekoran pendedahan fakta di media sosial apabila berlakunya perdebatan terbuka antara DS Najib dan A Kadir Jasin Ada tiga hujah utama mengenainya. Pertama, Kadir Jasin telah membuat pengakuan bahawa dia adalah proksi harta UMNO 1993-2000 semasa Tun M menjadi Presiden parti. Dia… Read more »

Sheraton
Guest
Sheraton

Yang celaka nya ..bila bagi-bagi kerusi.. berebut. bergaduh.

Makan tetap makan.

Tu sebab makan free. Kalau sendiri bayar tak gaduh .. dapat kerusi lebih tak apa .

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INILAH KEPAKARAN PHD4PIG….CURI BESAR2 BESARAN SECARA DIAM DIAMAN HARTA BANI MELAYU DAN UMAT ISLAM…….. Umno Wajib Tuntut Duit Dan Asetnya Dari A Kadir Jasin……. Sampai masanya UMNO membuat tuntutan melalui undang undang duit dan aset UMNO yang ada atau sudah dijual oleh A Kadir Jasin. Ia ekoran pendedahan fakta di media sosial apabila berlakunya perdebatan terbuka antara DS Najib dan A Kadir Jasin Ada tiga hujah utama mengenainya. Pertama, Kadir Jasin telah membuat pengakuan bahawa dia adalah proksi harta UMNO 1993-2000 semasa Tun M menjadi Presiden parti. Dia menjadi pemilik saham terbesar MRCB semasa menjadi proksi dan towkay MRCB. Kedua,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG CUKUP BIJAK BAB MEROMPAK MEREKA TAK ROMPAK SIKIT2…..BILA BERSKALA BESAR JADI RAKYAT TAK NAMPAK JENAYAH MEREKA…… RAKYAT WAJIB PASTIKAN RIWAYAT PARTI KADOK BERKUBUR PRU15 NANTI ONCE AND FOR ALL…… TOK MUDIN DAH DAPAT RESTU DR MANDELIAR ITU SEBAB ITU DIA GOYANG KAKI….. MAKAN TANGGUNG BERAK CANGKUNG….. PENYEMBAH DEWA BANDUAN TEBUK JUBO TERUS PERTAHAN KEJUBURAN BANI SODOM….TIADA LAGI AKAL WARAS SEMUA BERDASARKAN KEUNTUNGAN PENJUBURAN….. Kenapa mereka tuduh dan mengatakan Islam Ganas?…… Ini adalah sebuah gereja yang dibina dari tulang tulang umat Islam yang enggan melakukan Kristianisasi di Andalusia suatu ketika dulu. Gereja itu terletak di Portugal. Diantara tempat tempat pelancongan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT WAJIB PASTIKAN RIWAYAT PARTI KADOK BERKUBUR PRU15 NANTI ONCE AND FOR ALL…… TOK MUDIN DAH DAPAT RESTU DR MANDELIAR ITU SEBAB ITU DIA GOYANG KAKI….. MAKAN TANGGUNG BERAK CANGKUNG….. PENYEMBAH DEWA BANDUAN TEBUK JUBO TERUS PERTAHAN KEJUBURAN BANI SODOM….TIADA LAGI AKAL WARAS SEMUA BERDASARKAN KEUNTUNGAN PENJUBURAN….. Kenapa mereka tuduh dan mengatakan Islam Ganas?…… Ini adalah sebuah gereja yang dibina dari tulang tulang umat Islam yang enggan melakukan Kristianisasi di Andalusia suatu ketika dulu. Gereja itu terletak di Portugal. Diantara tempat tempat pelancongan yang terbuka untuk pengunjung. Gereja Capela dos Ossos ini terletak dikota Evora Portugis yang dibina oleh sami… Read more »

Goh
Guest
Goh

Pak din pon dah terikut² norma pemerintahan kerajaan bn dulu nampaknya…setelah mengagihkan jawatan² sedap kini mereka berkongsi konsi pula makanan sedap.

Sehati sejiwa betuiiii….good job mat min and mak lampir

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tengok jadual makan anak babi
Sebulan ditaja duit GLC
Gaji beribu tapi nak makan free
Kerja tak tahu prestasi macam babi
Makan curi harta haram apa nak jadi
Melayu Islam curi duit GLC
Macam babi kelaparan tengahari.
Kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Bak kata Najib, KEPALA BAPAK KAU.

TN Bapok Bodo
Guest
TN Bapok Bodo

Bak kata Rosmah
Biji kelentit mak kau…..

Goh
Guest
Goh

Asal ada sangkut paut dgn umno mesti nak mengkedarah harta negara malaysia….

Harap puak lebai dapat memberi mereka ini tazkiroh petang ini supaya mereka sedar apa hukumnya mengkedarah harta kerajaan yang diamanahkan kepada mereka

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Belum 5 bulan sudah rompak duit GLC
Makan pesta udang galah free
Kerajaan Backdoor tak cukup gaji
Bulan depan babi nak makan apa lagi?
Korek poket sendiri atau poket bini
Jangan curi duit GLC macam babi
Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klppto Wal Jibo makan udang galah tiap ari bertahun tahun. Bersama Mak Badak. Ada berbiliun dia songlap dari 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOK MUDIN DAH DAPAT RESTU DR MANDELIAR ITU SEBAB DIA GOYANG KAKI ….. MAKAN TANGGUNG BERAK CANGKUNG….. PENYEMBAH DEWA BANDUAN TEBUK JUBO TERUS PERTAHAN KEJUBURAN BANI SODOM….TIADA LAGI AKAL WARAS SEMUA BERDASARKAN KEUNTUNGAN PENJUBURAN….. Kenapa mereka tuduh dan mengatakan Islam Ganas?…… Ini adalah sebuah gereja yang dibina dari tulang tulang umat Islam yang enggan melakukan Kristianisasi di Andalusia suatu ketika dulu. Gereja itu terletak di Portugal. Diantara tempat tempat pelancongan yang terbuka untuk pengunjung. Gereja Capela dos Ossos ini terletak dikota Evora Portugis yang dibina oleh sami Fransiskan dengan menggunakan sepenuhnya dari tulang orang orang Islam Andalusia yang terbunuh dan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab anak babi
Harta berjuta nak makan free
Apa tak cukup duit gaji
Rakyat minum sirap makan maggi
Tapi tak curi duit GLC
Tayang di Parlimen macam babi.
Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang lah.

Duit 1MDB ajer pun berbilion di songlap nya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kerajaan Pintu Belakang babi
makan udang galah free
curi duit GLC
Menteri dan PM anak babi
sikit sangat duit gaji
Sampai babi mencuri GLC?
Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu bukan anak babi. Full grown babi dewasa.

Kamu duit banyak pun, songlap juga lagi,

Macam Najib Klepto wal Jibo.

Hamjadah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYEMBAH DEWA BANDUAN TEBUK JUBO TERUS PERTAHAN KEJUBURAN BANI SODOM….TIADA LAGI AKAL WARAS SEMUA BERDASARKAN KEUNTUNGAN PENJUBURAN….. Kenapa mereka tuduh dan mengatakan Islam Ganas?…… Ini adalah sebuah gereja yang dibina dari tulang tulang umat Islam yang enggan melakukan Kristianisasi di Andalusia suatu ketika dulu. Gereja itu terletak di Portugal. Diantara tempat tempat pelancongan yang terbuka untuk pengunjung. Gereja Capela dos Ossos ini terletak dikota Evora Portugis yang dibina oleh sami Fransiskan dengan menggunakan sepenuhnya dari tulang orang orang Islam Andalusia yang terbunuh dan dikebumikan diperkuburan besar berhampiran tempat pembinaan gereja itu. Gereja ini juga merangkumi dua mayat kering yang digantung… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Babi perompak dan pelacur makan free di Parlimen pakai duit GLC. Kerajaan Pintu Belakang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Makan babi Parlimen makan banyak-banyak. Rakyat nak sembelih sekor demi sekor bila PRU15 siap masak. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampak gaya, korang yang akan kena gulai di Pru15.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Babi di Parlimen kebulor udang galah free. Rompak GLC dan harta negara. Adoiyai gaji tak cukup lagi ke babi? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalo korang, tak rompak GLC. Rompak Treasury terus. Berbiliun lagi kena songlap. Macam Najib Klepto wal Jibo buat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PN KERAJAAN PROKSI DAJJAL ILLUMINITY….TOK MUDIN HANYA PUPPET DI KONTROL DARI BELAKANG TABIR….. HAPUSKAN PARTI KADOK NEGARA LEBIH BAIK DAN MAJU….. BANI SODOM ANTI SEMBURIT TAPI PUJA LIWAT HINGGA KAN BANDUAN TEBUK JUBO DIANGKAT JADI MP DAN DICADANG PM…… PAK2 KADOK ANGKAT IBU JARI PASAL LEPAS PRU15 KELIBAT MEREKA DAH TAK ADA LAGI…… INILAH BAGUSNYA KERAJAAN TRANSIT PN….TELUS DAN TRANSPARENCY SEMUA KEGIATAN BOLEH DIKETAHUI RAKYAT…..BUKAN MACAM PHD4PIG BUAT SENYAP2 BILA RAKYAT TANYA TAK MENGAKU….BILA ADA BUKTI MULALAH SPIN…… ‘Patut dakwa kes membunuh, bukan perhimpunan haram’ kata Zahid……. Presiden Umno Zahid Hamidi mempersoalkan kenapa pihak berkuasa hanya mengesyorkan pertuduhan menyertai perhimpunan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Khadam Dewa Wee 58j makan babi banyak sangat ke? Duit GLC disalahguna belanja makanan babi yang sudah kaya? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANI SODOM ANTI SEMBURIT TAPI PUJA LIWAT HINGGA KAN BANDUAN TEBUK JUBO DIANGKAT JADI MP DAN DICADANG PM…… PAK2 KADOK ANGKAT IBU JARI PASAL LEPAS PRU15 KELIBAT MEREKA DAH TAK ADA LAGI…… INILAH BAGUSNYA KERAJAAN TRANSIT PN….TELUS DAN TRANSPARENCY SEMUA KEGIATAN BOLEH DIKETAHUI RAKYAT…..BUKAN MACAM PHD4PIG BUAT SENYAP2 BILA RAKYAT TANYA TAK MENGAKU….BILA ADA BUKTI MULALAH SPIN…… ‘Patut dakwa kes membunuh, bukan perhimpunan haram’ kata Zahid……. Presiden Umno Zahid Hamidi mempersoalkan kenapa pihak berkuasa hanya mengesyorkan pertuduhan menyertai perhimpunan awam dalam kes kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim. “Sewajibnya, pendakwaan yang patut dikenakan kepada mereka yang terlibat adalah kesalahan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

111 ekor babi melahap duit GLC makan udang galah free? Babi 30j patut kita sembelih bila sampai masanya. Buncitkan perut kamu penuh-penuh anak babi Mahzir Khalid pencuri diskaun TNB 50%. Rakyat pun sangat lapar sekarang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Patutlah Mahzir Khalid anak babi curi duit diskaun 50% TNB Covid19 ganti bayaran RM213 saje. Ropenya nak bagi babi makan udang galah beribu RM dalam Parlimen? Kebulur babi makan tak ingat Rakyat. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu babi tak layak makan udang galah.

So, iri hati.

Sodok2 ajer ler di bawah tempat depa makan, Babi. Kot ada aikit isi di kulit nya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kerajaan Pintu Belakang tidak dipilih Rakyat semasa PRU14. Menteri Tebuk Atap tak ada mandat kalah PRU14 makan gaji haram. Menteri Semburit salahguna harta GLC untuk belanja makan beribu-ribu semasa ramai dibuang kerja dan menghadap kelemahan mereka jaga negara daripada Covid19. Apakah mereka tiada otak? Jawapan PRU15 nanti. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK2 KADOK ANGKAT IBU JARI PASAL LEPAS PRU15 KELIBAT MEREKA DAH TAK ADA LAGI…… INILAH BAGUSNYA KERAJAAN TRANSIT PN….TELUS DAN TRANSPARENCY SEMUA KEGIATAN BOLEH DIKETAHUI RAKYAT…..BUKAN MACAM PHD4PIG BUAT SENYAP2 BILA RAKYAT TANYA TAK MENGAKU….BILA ADA BUKTI MULALAH SPIN…… ‘Patut dakwa kes membunuh, bukan perhimpunan haram’ kata Zahid……. Presiden Umno Zahid Hamidi mempersoalkan kenapa pihak berkuasa hanya mengesyorkan pertuduhan menyertai perhimpunan awam dalam kes kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim. “Sewajibnya, pendakwaan yang patut dikenakan kepada mereka yang terlibat adalah kesalahan yang berkaitan dengan jenayah membunuh sebagaimana yang diperuntukkan di dalam Bab 16 Kanun Keseksaan dan bukannya kesalahan himpunan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INILAH BAGUSNYA KERAJAAN TRANSIT PN….TELUS DAN TRANSPARENCY SEMUA KEGIATAN BOLEH DIKETAHUI RAKYAT…..BUKAN MACAM PHD4PIG BUAT SENYAP2 BILA RAKYAT TANYA TAK MENGAKU….BILA ADA BUKTI MULALAH SPIN…… ‘Patut dakwa kes membunuh, bukan perhimpunan haram’ kata Zahid……. Presiden Umno Zahid Hamidi mempersoalkan kenapa pihak berkuasa hanya mengesyorkan pertuduhan menyertai perhimpunan awam dalam kes kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim. “Sewajibnya, pendakwaan yang patut dikenakan kepada mereka yang terlibat adalah kesalahan yang berkaitan dengan jenayah membunuh sebagaimana yang diperuntukkan di dalam Bab 16 Kanun Keseksaan dan bukannya kesalahan himpunan haram,” kata Zahid. Menteri Dalam Negeri Hamzah Zainuddin semalam berkata 12 orang suspek disyorkan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

melayu2 islam hadi satu nama specie babi ke ?

melayu2 yg mem”babi atau islam yg mem”buta ?

hebat2 no

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun ini memang babi. Bukan specie babi, memang babi. Kiri kanan, atas bawah.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

malaywhodestroyedthemalay
Guest
malaywhodestroyedthemalay

Those who read this article will know what to do in the next coming GE..action speaks louder than words

Anonymous
Guest
Anonymous

Yes, vote Tun Mahathir and his party. No one better in protecting and promoting the Malay and Bumiputera interests.

Wal Jibo promoted Mak Badak’s interests. Including in 1MDB.

zunnun
Member
zunnun

kerajaan melayu2 islam hadi dah jadi kerajaan mengurus perok, kote dan puki pemimpin2 mereka.

hebat no…

rakyat yg di luar, melihat pemimpinw melayu2 islam serba babi dgn sedemikian jadual makan yg di beri…

cukup di jaga makan, di jaga kedudukan mp2, di jaga jawatan2 glc hinggakan hadi dgn jawatan menteri dan duta khas makan gaji buta

hebat no

zunnun
Member
zunnun

mokthar senik mana pula, patut kah di beri ketua pengarah urk pornpuan2 sexy?

lagi hebat melayu2 islam no

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu mencarut willy nally, menunjukkan kamu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

adyunixmoment
Member
adyunixmoment

mana yg kata lompat untuk kebajikan rakyat..membongak jo la

Sheraton
Guest
Sheraton

Memang dengan duit gaji beribu boleh makan mahal macam tu.. tapi kalau nak bagi kawan-kawan makan mahal macam tu makanan jadi tak sedap guna duit sendiri. Buat masa ini masih terlalu awal untuk cilok dari GLC .. ketagih punya pasal dapat makan free pun ok lah. Janji sebat. Lagi buruk kalau bila makan semua tu ketika waktu rehat sidang Parlimen.. PH sepatutnya ambil tindak balas dengan menempah makanan melalui Food Grab atau Panda. Kalau tak malu jugak dia orang .. apa punya keturunan lah mak bapak dia orang? Yang keturunan ulama, selepas ini salsiah keturunan ulama terputus. Orang akan kata… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasi depa makan nasi bungkus