KEPUTUSAN KES NAJIB BUKTI KEBEJATAN UMNO-BN

Penerangan KEADILAN menyambut baik keputusan mahkamah yang mensabitkan salah terhadap DS Najib dalam 7 pertuduhan yang dihadapinya dalam kes penyelewengan dana SRC berjumlah RM42 juta.

Ini sebenarnya jumlah kecil daripada banyak lagi kes melibatkan DS Najib terutamanya 1MDB yang telah mula dibangkitkan oleh KEADILAN, khususnya DS Anwar Ibrahim sejak tahun 2011 lagi di Dewan Rakyat, Parlimen Malaysia.

Keputusan hari ini juga dicapai melalui kebebasan sistem kehakiman, prinsip yang diperjuang dan menjadi sebahagian asas penubuhan KEADILAN. Kita akan terus berjuang memastikan reformasi institusi dilaksanakan dan dipertahankan serta terus menambah baik persekitaran demokratik seiring dengan tata kelola kerajaan yang baik.

Penerangan KEADILAN, bersama rakan-rakan di blok pembangkang percaya rakyat kini sudah tidak boleh dimomokkan dengan pelbagai ancaman dan fitnah. Kami akan terus bersama dan berikhtiar mengembalikan mandat rakyat untuk membolehkan reformasi menyeluruh dilaksanakan di segenap peringkat.

Kami yakin rakyat mahukan reformasi dan akan terus menyokong pemimpin dan parti yang komited dengan agenda ini.

YB DATUK SERI SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

Ketua Penerangan

Parti KEADILAN Rakyat

28 Julai 2020.

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 July 2020 — 5:20 pm

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment authors
MAHATHIRVSANWARzunnunSheratonsemakin ke depan Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ITULAH KEHEBATAN KERAJAAN PN TIDAK SEPERTI PH PILIH KASIH DAN BUANG SEMUA KES LIBATKAN PEMIMPIN2 PH…….. KEPUTUSAN LENGKAP MAHKAMAH DAN HUKUMAN PENJARA 10 TAHUN MEMBUKTIKAN KEBEJATAN MORAL BANDUAN TEBUK JUBO……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PH YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. Krisis PKR: 721 ahli umum keluar parti, hampir 2,000 lagi bakal menyusul……. Seramai 721 ahli yang keluar parti pada hari ini adalah fasa pertama. Fasa kedua akan mengumumkan keluar parti selepas Hari Raya Aidiladha, manakala fasa ketiga pada pertengahan Ogos ini. Seramai 721 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tebrau di sini mengumumkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BABI JUNNUN TIBA2 MELOMPAT DARI JAMBAN BERLUMURAN PENUH TAHI BABI SELURUH BADAN NAK TENGOK BLOG…. BELUM TAMAT LAGI ….ADA LAGI PROSES RAYUAN…… RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PH YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. Krisis PKR: 721 ahli umum keluar parti, hampir 2,000 lagi bakal menyusul……. Seramai 721 ahli yang keluar parti pada hari ini adalah fasa pertama. Fasa kedua akan mengumumkan keluar parti selepas Hari Raya Aidiladha, manakala fasa ketiga pada pertengahan Ogos ini. Seramai 721 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tebrau di sini mengumumkan keluar parti hari ini selepas mendakwa hilang kepercayaan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

betul2 blum tamat lagi, seperti kes amanat hadi, blum tamat lagi bila hadi bertaubat dan memohon maaf kpd rakyat jelata….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPUTUSAN LENGKAP MAHKAMAH DAN HUKUMAN PENJARA 10 TAHUN MEMBUKTIKAN KEBENARAN MORAL BANDUAN TEBUK JUBO……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PH YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. Krisis PKR: 721 ahli umum keluar parti, hampir 2,000 lagi bakal menyusul……. Seramai 721 ahli yang keluar parti pada hari ini adalah fasa pertama. Fasa kedua akan mengumumkan keluar parti selepas Hari Raya Aidiladha, manakala fasa ketiga pada pertengahan Ogos ini. Seramai 721 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tebrau di sini mengumumkan keluar parti hari ini selepas mendakwa hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan parti. Naib Ketua PKR Cabang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BELUM TAMAT LAGI ….ADA LAGI PROSES RAYUAN…… RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PH YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. Krisis PKR: 721 ahli umum keluar parti, hampir 2,000 lagi bakal menyusul……. Seramai 721 ahli yang keluar parti pada hari ini adalah fasa pertama. Fasa kedua akan mengumumkan keluar parti selepas Hari Raya Aidiladha, manakala fasa ketiga pada pertengahan Ogos ini. Seramai 721 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tebrau di sini mengumumkan keluar parti hari ini selepas mendakwa hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan parti. Naib Ketua PKR Cabang Tebrau, Mohd Ramly Ahmad berkata, mereka yang… Read more »

adyunixmoment
Member
adyunixmoment

halamak…mahkamah ni salah jatuh hukum la…semua tuduhan tu fitnah..kalu x caya tanya la tok lebai

Sheraton
Guest
Sheraton

Bukak Meja Panjang.

Hehehe

zunnun
Member
zunnun

mua”FUCK”at masih blh terima ketua spiritual mereka di momok dan di malukan oleh kehakiman yg selama ini, astik menafi2kan kebenaran nya….

sebagai Perdana Menteri & Menteri Kewangan, yg mak menyalahi Jho Low yg merancang dan menipu nya, amat memalukan dan naive sekali alasan sedemikian…

makna nya, penasihat2 PM & MoF semua buta dan tuli?