DAHSYATNYA…SALAM PERKENALAN SAJA RM6 JUTA!!

Berikut adalah antara keterangan seorang saksi semalam dalam perbicaraan bekas Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Zahid Hamidi sebagaimana dilaporkan oleh portal Malaysiakini.

Zahid Hamidi berhadapan dengan 47 pertuduhan, 12 daripadanya membabitkan pecah amanah melibatkan dana Yayasan Akalbudi, lapan tuduhan rasuah dan 27 lagi melibatkan pertuduhan pengubahan wang haram.

Perbicaraan diadakan hadapan Hakim Collin Lawrence Sequerah.

=====================================

Seorang saksi mengaku sanggup meminjam wang daripada rakan-rakannya untuk memberikan wang sumbangan berjumlah RM6.6 juta kepada Yayasan Akalbudi bagi mendapatkan ‘projek’.

Menurut bekas pengarah Kiosk Solution Sdn Bhd dan MTM Network Sdn Bhd, Ng Hong Sing, 56 tahun dia telah diperkenalkan kepada individu bernama “Datuk Ruzi” oleh seorang kawannya, yang menurut Ng merupakan “orang kuat di Bagan Datuk”.

Katanya, antara sebab dia mahu berkenalan dengan Ruzi adalah kerana Ruzi juga merupakan “orang kuat” kepada Ahmad Zahid Hamidi.

Ng berkata pemberian sumbangan itu juga sebagai ‘perkenalan’ antara dirinya dengan bekas timbalan perdana menteri itu.

Pada sekitar Januari 2016, Ruzi menawarkan untuk memperkenalkannya kepada Ahmad Zahid, namun memaklumkan dia harus memberikan sumbangan kepada Yayasan Akalbudi “bagi tujuan mendapatkan kerja”, sebelum membawanya berjumpa Ahmad Zahid seminggu kemudian.

“Mula-mula, saya kata (sumbangan) RM1 juta, dia (Ruzi) cakap terlalu sedikit. (Dia tanya) paling banyak berapa kamu boleh (bagi), saya kira-kira saya boleh buat RM3 juta, tapi dengan bayaran asing-asinglah, bukan sekali,” katanya ketika disoal oleh timbalan pendakwa raya Harris Ong Mohd Jeffery Ong.

Dalam pertemuan dengan Ahmad Zahid di rumahnya, Ng berkata, Ahmad Zahid mengucapkan terima kasih kepadaya kerana sudi memberi sumbangan kepada Yayasan Akalbudi.

“Saya juga ada memberitahu kepada tertuduh jika dapat memberikan peluang pelaburan kepada saya kerana syarikat saya mempunyai pengalaman luas dalam bidang IT.

Tertuduh juga ada memberitahu kepada saya bahawa urusan selebihnya, saya boleh berhubung dengan Datuk Ruzi.

“Pertemuan tersebut telah berlaku dalam lebih kurang lima hingga enam minit,” katanya lagi.

Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan pulang, kata Ng, Ruzi memberitahu kepadanya, “jika saya menyumbang lebih kepada Yayasan Akalbudi, saya akan mendapat projek yang lebih besar”.

Dia kemudiannya bersetuju menyumbang sebanyak RM6 juta kepada yayasan berkenaan.

“Dia (Ruzi) cakap tolonglah, sebab yayasan pun duit tak cukup. Saya fikir-fikir, saya boleh pinjam duit sama kawan-kawan. Lepas kira-kira, itu yang maksimumlah”.

Bagaimanapun, dia mengaku, meskipun setelah menyumbang sehingga RM6.6 juta, dia tidak mendapat apa-apa projek seperti diharapkan.

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 July 2020 — 8:11 am

75
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
KakisebatMAHATHIRVSANWARzunnunnajib bini rosmahGoh Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAT SYABU SYIAH HANYA ADA ILMU PASAL PANTAT JEER ITU PASAL DIA NGORAT BINI ORANG…… BABI JUNNUN DAH LAH PAPA KEDANA MELAWAN TUHAN DAN NABI PULAK DIA……. BABI JUNNUN SEDANG SIAP BUAT RITUAL DALAM JAMBAN SEMBAH MATAHARI…..DIJANGKA PUKUL 7 TIDAK DAPAT DIKESAN LAGI….. JUNNUN TERIMA AJARAN SESAT DARI AYAH PIN….AYAH PIN TERIMA DARI HASSAN ANAK RIMAU DARI IBLIS…… SYIAH AGAMA CIPTAAN DAJJAL UNTUK TIKAM ISLAM DARI DALAM……. Apabila mereka bergelar pemimpin jahil murakab…….. BELUM pernah saya terbaca kajian dan buku, mengatakan bahawa status Rasulullah ﷺ adalah seorang pelarian. Inilah kali pertama mendengar daripada mulut seorang yang mengaku beragama dan beramal… Read more »

Kakisebat
Guest
Kakisebat

Apa bodo ko ni. Artikel cerita pasal org melayu minta rasuah drpd cina. Dia buka cerita lain. Jgn nampakkan kebodohan wpun ko mmg bodoh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BABI JUNNUN DAH LAH PAPA KEDANA MELAWAN TUHAN DAN NABI PULAK DIA……. BABI JUNNUN SEDANG SIAP BUAT RITUAL DALAM JAMBAN SEMBAH MATAHARI…..DIJANGKA PUKUL 7 TIDAK DAPAT DIKESAN LAGI….. JUNNUN TERIMA AJARAN SESAT DARI AYAH PIN….AYAH PIN TERIMA DARI HASSAN ANAK RIMAU DARI IBLIS…… SYIAH AGAMA CIPTAAN DAJJAL UNTUK TIKAM ISLAM DARI DALAM……. Apabila mereka bergelar pemimpin jahil murakab…….. BELUM pernah saya terbaca kajian dan buku, mengatakan bahawa status Rasulullah ﷺ adalah seorang pelarian. Inilah kali pertama mendengar daripada mulut seorang yang mengaku beragama dan beramal dengan Islam, jahil sejahilnya, meletakkan martabat Rasulullah ﷺ sebegitu rendah, sebagai pelarian, istilah yang digunakan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

babi2 belaan hadi, tak berasa seduh “bossku hanyut ke Sg Buluh?

hadi weng bagaimana pula? tak kan tiba2 blh lupakan #bossku….🤣

zunnun
Member
zunnun

seduh – sedih

zunnun
Member
zunnun

babi2 pAs dah blh terbang, maka terlebih menyerlah mem”babi”buta mereka dgn pengertian ‘rasullulah’ utk memperkuatkan pendewaan mimpi hadi dgn ‘rasullulah’ yg karut marut dan temberang kebenaran nya…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BABI JUNNUN SEDANG SIAP BUAT RITUAL DALAM JAMBAN SEMBAH MATAHARI…..DIJANGKA PUKUL 7 TIDAK DAPAT DIKESAN LAGI….. JUNNUN TERIMA AJARAN SESAT DARI AYAH PIN….AYAH PIN TERIMA DARI HASSAN ANAK RIMAU DARI IBLIS…… SYIAH AGAMA CIPTAAN DAJJAL UNTUK TIKAM ISLAM DARI DALAM……. Apabila mereka bergelar pemimpin jahil murakab…….. BELUM pernah saya terbaca kajian dan buku, mengatakan bahawa status Rasulullah ﷺ adalah seorang pelarian. Inilah kali pertama mendengar daripada mulut seorang yang mengaku beragama dan beramal dengan Islam, jahil sejahilnya, meletakkan martabat Rasulullah ﷺ sebegitu rendah, sebagai pelarian, istilah yang digunakan hari ini, yang dikatakan sama dengan istilah penghijrah. Ini satu kejahilan hingga… Read more »

zunnun
Member
zunnun

babi dgn fahaman mem”babi”buta nya mengenai kenabian dan kerasulan muhammad, hingga tidak memahami ape itu ‘Rasullulah’….

Rasullulah itu Sifat Nya khadim, tapi muhammad bin aminah khadim ke Sifat nya?

zunnun
Member
zunnun

mungkin, majlis fatwa kebangsaan perlu siasat mana dgt kesesatan yg hadi bawa?

ada kah dari fahaman extreme syiah yg kapir mengapir sana sini?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUNNUN TERIMA AJARAN SESAT DARI AYAH PIN….AYAH PIN TERIMA HASSAN ANAK RIMAU DARI DAJJAL…… SYIAH AGAMA CIPTAAN DAJJAL UNTUK TIKAM ISLAM DARI DALAM……. Apabila mereka bergelar pemimpin jahil murakab…….. BELUM pernah saya terbaca kajian dan buku, mengatakan bahawa status Rasulullah ﷺ adalah seorang pelarian. Inilah kali pertama mendengar daripada mulut seorang yang mengaku beragama dan beramal dengan Islam, jahil sejahilnya, meletakkan martabat Rasulullah ﷺ sebegitu rendah, sebagai pelarian, istilah yang digunakan hari ini, yang dikatakan sama dengan istilah penghijrah. Ini satu kejahilan hingga ke tahap murakab. Jika tidak tahu, bertanya, jangan jadi jahil. Mengucaplah. Kajian demi kajian dibuat oleh sarjana… Read more »

zunnun
Member
zunnun

kerasulan muhammad itu Sifat Tuhan, kerana Tuhan Sj Yg Mengajar Ilmu Pena kpd muhammad anak aminah

kerasulan muhammad itu bukan di tujukan kpd muhammad bin aminah, bagitu juga kenabian muhammad berbeza sekali dgn muhammad bin aminah…

cari pengertian kerasulan dan kenabian….

Jgn asyik puki memuki sana sini

Jgn asyik mem”babi”buta kesana kemari

zunnun
Member
zunnun

syiah tak lah sesundalan hadi, dapat jawatan menteri dan duta khas dgn bergaji buta sj….

mem”babi”buta hadi, sbb babi atau buta nya

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SYIAH AGAMA CIPTAAN DAJJAL UNTUK TIKAM ISLAM DARI DALAM……. Apabila mereka bergelar pemimpin jahil murakab…….. BELUM pernah saya terbaca kajian dan buku, mengatakan bahawa status Rasulullah ﷺ adalah seorang pelarian. Inilah kali pertama mendengar daripada mulut seorang yang mengaku beragama dan beramal dengan Islam, jahil sejahilnya, meletakkan martabat Rasulullah ﷺ sebegitu rendah, sebagai pelarian, istilah yang digunakan hari ini, yang dikatakan sama dengan istilah penghijrah. Ini satu kejahilan hingga ke tahap murakab. Jika tidak tahu, bertanya, jangan jadi jahil. Mengucaplah. Kajian demi kajian dibuat oleh sarjana barat dan orientalis, yang terbit daripada mulut mereka, tetap perkara yang baik-baik mengenai Rasulullah… Read more »

zunnun
Member
zunnun

dah, dah babi2 belaan hadi dah mula kapir mengapir….

ini sbb, hadi perlu mohon maaf, bertaubat dan di sunat sekali lagi 🤣

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT KAFIR TAK MAHU HUDUD…..MACAM JUNNUN SEMBAHYANG PUN TAK MAHU….TAHAN JUBO PUN TAK LAKU….. TOLAK BABI JUNNUN SEKOR TAK MAHU HUDUD…… RAKYAT MAHU HUDUD BUKAN MAHU PAS……. PAK JUBO DAH SAH BERSALAH DAN MASUK PENJARA ELOK2 JE JADI MP BALIK DAN DISOKONG MATI2AN OLEH BANI SODOM PELANGI…… RAKYAT TAHU DAN SOKONG PARTI MANA PALING BERSUNGGUH MAHU MARTABATKAN HUDUD……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PEMBANGKANG YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. SATU PERSATU NEGERI PH JATUH…..PH HILANG KEPERCAYAAN RAKYAT….. Perkara besar bakal berlaku bagi parti kecil Sabah, kata penganalisis….. Penganalisis politik berkata perubahan mungkin sedang berlaku… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOLAK BABI JUNNUN SEKOR TAK MAHU HUDUD…… RAKYAT MAHU HUDUD BUKAN MAHU PAS……. PAK JUBO DAH SAH BERSALAH DAN MASUK PENJARA ELOK2 JE JADI MP BALIK DAN DISOKONG MATI2AN OLEH BANI SODOM PELANGI…… RAKYAT TAHU DAN SOKONG PARTI MANA PALING BERSUNGGUH MAHU MARTABATKAN HUDUD……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PEMBANGKANG YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. SATU PERSATU NEGERI PH JATUH…..PH HILANG KEPERCAYAAN RAKYAT….. Perkara besar bakal berlaku bagi parti kecil Sabah, kata penganalisis….. Penganalisis politik berkata perubahan mungkin sedang berlaku bagi sebuah parti yang kurang dikenali di Sabah berikutan langkah memilih bekas menteri persekutuan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

rakyat mmau hudud yg di bawa oleh babi2 pAs…

islam ala mem”babi”buta sj

hadi dan m0h0n maaf blum?

rakyat tuntut hadi mohon maaf, jika tidak sunat kan babi tu sekali lagi….

zunnun
Member
zunnun

rakyat tak mau hudud…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT MAHU HUDUD BUKAN MAHU PAS……. PAK JUBO DAH SAH BERSALAH DAN MASUK PENJARA ELOK2 JE JADI MP BALIK DAN DISOKONG MATI2AN OLEH BANI SODOM PELANGI…… RAKYAT TAHU DAN SOKONG PARTI MANA PALING BERSUNGGUH MAHU MARTABATKAN HUDUD……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PEMBANGKANG YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. SATU PERSATU NEGERI PH JATUH…..PH HILANG KEPERCAYAAN RAKYAT….. Perkara besar bakal berlaku bagi parti kecil Sabah, kata penganalisis….. Penganalisis politik berkata perubahan mungkin sedang berlaku bagi sebuah parti yang kurang dikenali di Sabah berikutan langkah memilih bekas menteri persekutuan sebagai presiden barunya. Parti Cinta Sabah (PCS),… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Giliran Wak Pornorogo kena. Mat Sembab tunjuk punai pada Jibby. Lepas ini Wak Pornorogo. Boleh dapat kerusi 50 ke Mat Sembab? Punai pun kecik. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

si Moo nak 50 kerusi, nothing less, maka zahid prono, najib dan hadi perlu korek puki2 dan kote2 mua”FUCK”at utk mendapatkan nya…

hadi ada kes yg belum selesai, adakah hadi sanggup mahon maaf dgn kesundalan seketul daging babi nya yg di sumbat ke babi2 belaan nya?

hingga mem”babi”buta dgn kapir dan harbi kesana kemari?

hingga babi2 belaan nya dah pandai terbang menebuk2 atap di setiap penjuru negeri2…

zunnun
Member
zunnun

amanat hadi awang dah sah sesat, bila hadi kena di tangkap utk di soal siasat?

atau sekurang2 nya perlu bertubat? dah taubat dan mohon maaf lum?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK JUBO DAH SAH BERSALAH DAN MASUK PENJARA ELOK2 JE JADI MP BALIK DAN DISOKONG MATI2AN OLEH BANI SODOM PELANGI…… RAKYAT TAHU DAN SOKONG PARTI MANA PALING BERSUNGGUH MAHU MARTABATKAN HUDUD……. RAKYAT TAK AMBIL POT KES JIBENG…. RAKYAT MAHU LIHAT PEMIMPIN2 PEMBANGKANG YANG KEBAL UNDANG2 DIHERET KE MAHKAMAH……. SATU PERSATU NEGERI PH JATUH…..PH HILANG KEPERCAYAAN RAKYAT….. Perkara besar bakal berlaku bagi parti kecil Sabah, kata penganalisis….. Penganalisis politik berkata perubahan mungkin sedang berlaku bagi sebuah parti yang kurang dikenali di Sabah berikutan langkah memilih bekas menteri persekutuan sebagai presiden barunya. Parti Cinta Sabah (PCS), salah satu parti kecil di Sabah… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pas sudah jadi parti kapir harbi sebab menentang RUU355. Kencing hudud. Kahkahkah!

Goh
Guest
Goh

Kini sudah sahhhhh lah pak din ,mat min,mak lampir telah bersekongkol dgn pengkhianat negara.mereka bersekongkol dgn orang² dari parti umno iaitu parti yang membela bosss kurrrr semahu mahunya ketika mereka berkuasa dan menjatuhkan kerajaaan yg dipilih rakyat

Cuma dgn kejatuhan parti umno baru pengadilan dapat ditegakkan.

Di mana pak din nk sorok muka dia???
Dengan sentimen ini sekiranya pru mengejutkan sudah tentu semua mp,adun dari umno dan bersatu akan
Kalah dengan teruk seteruknya

Tak terkecuali mp,adun dari parti isle hadi…rakyat tentu menolak mereka mentah² kali ini kerana parti isle hadi telah terjebak,bersubahat,bersekongkol,berselingkuh,bekerjasama dgn parti pengkhianat negara iaitu parti umno

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Broker Mat Sembab ramai nak cari pengganti Jibby dan Wak Pornorogo. Madey si Kitol dan Azmin Semburit tengah korek lagi belakang Umno. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

ada kah selepAs ini, najib perlu menukar pakaian suit tie kpd pakaian banduan berwarna oren?

kehakiman ada 2 tatacara….

masukan najib dlm penjara dan najib blh memohon utk buat rayuan ke mahkamah persekutuan….

atau

najib membayar bon, dan di letak dlm pengawasan dan kebebasan yg ‘restricted’ sementara rayuan nya di putuskan….

sementara melayu2 islam mua”FUCK”at yg di hidang dgn tuak air rosmah, teruskan mabuk kecsana kemari dgn laungan #bossku mereka…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

I ingat zaman Aaaaahh yaaaaa korek, korek, korek kembali da. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

Moo nak mengorek 50 kerusi mua”FUCK’at, mak najib kena korek dari babi2 belaan nya dlm omNo dan pAs…

tak kan babi2 belaan hadi enggan membantu?

zunnun
Member
zunnun

mak – maka

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sejarah hitam Malaysia angkara tamak haloba dan rakusnya politikus.

22Feb Langkah Sheraton
24Feb Madey si Kitol resign
27Feb Ribuan tabligh di Sri Petaling
1Mac Mat Sembab PM Pintu Belakang
11Mac Kluster Sri Petaling pertama
Mei Riza Aziz pulang separuh duit curi dan bebas
Jun Musa Aman bebas 46 kes rasuah dan wang haram
124 mati akibat Covid19
28Jul Jibby bersalah kes SRC 42b masuk akaun sendiri. Apa pasal tak bebas? Mat Sembab rasuah Hakim Mahkamah lain ke? Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

nika masib enggan bertaubat, maka hadi awang se ekor nabi

zunnun
Member
zunnun

nika masib – jika masih

zunnun
Member
zunnun

se ekor nabi – se ekor babi

zunnun
Member
zunnun

najib aka bossku melayu2 islam dah di dapati terang kesalahan nya, tapi melayu2 islam blh terima ke?

hadi di dapati bersalah dgn kesesatan agama nya, tapi dah bertaubat ke?

babi2 terbang yg asyik mem”babi”buta aka melayu2 islam hadi, masih mendewa2kan najib dan hadi lagi ke?

zunnun
Member
zunnun

satu persatu negeri di sondol atap2 mereka oleh babi2 terbang yg di bela hadi….

rakyat dan kepimpinan pH akan buat usaha utk melakukan pembetulan

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SATU PERSATU NEGERI PH JATUH…..PH HILANG KEPERCAYAAN RAKAT….. Perkara besar bakal berlaku bagi parti kecil Sabah, kata penganalisis….. Penganalisis politik berkata perubahan mungkin sedang berlaku bagi sebuah parti yang kurang dikenali di Sabah berikutan langkah memilih bekas menteri persekutuan sebagai presiden barunya. Parti Cinta Sabah (PCS), salah satu parti kecil di Sabah dan tidak dikenali di peringkat nasional, memilih Anifah Aman sebagai pemimpinnya Ahad lalu. Pensyarah kanan Universiti Malaysia Sabah (UMS) Lee Kuok Tiung berkata, PCS kini boleh bekerjasama dengan parti lebih besar seperti Umno atau Parti Bersatu Sabah kerana Anifah memiliki jaringan politik yang boleh membuka pintu untuk bekerjasama.… Read more »

zunnun
Member
zunnun

puki yg mengagga dah satu lumrah utk betina2…

puki yg terngagga utk di sewa, utk mencari nafkah kpd belalai2 yg ingin memakai…

tapi, bila mimpi ‘rasullulah’ di jadikan kepentingan diri lalu di canang sana sini….

ini lagi rendah martabat dari puki terngagga utk di sewa beli….

kesundalan ape, hadi dok mem”babi”buta sedemikian rupa, hina hingga jadi se ekor babi.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sejarah hitam Malaysia angkara tamak haloba dan rakusnya politikus.

22Feb Langkah Sheraton
24Feb Madey si Kitol resign
27Feb Ribuan tabligh di Sri Petaling
1Mac Mat Sembab PM Pintu Belakang
11Mac Kluster Sri Petaling pertama
Mei Riza Aziz pulang separuh duit curi dan bebas
Jun Musa Aman bebas 46 kes rasuah dan wang haram
Julai Jibby bebas kes SRC 42b masuk akaun sendiri
124 mati akibat Covid19

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Januari – Awal Mac
Gelombang pertama Covid19 22 pesakit 100% sembuh
Pertengahan Mac – Julai
Gelombang ke dua Covid19 2562 pesakit 123 mati
Gelombang ke tiga Covid19????????
Mat Sembab masih lagi hantar broker dan Azmin Semburit untuk elak snap election? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jumlah terkini sebenar pesakit selepas Kerajaan Pintu Belakang tanpa mandat ialah 8904. Kes mati 124. Perasuah kekal tidak bertambah hanya 111 sahaja. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Gelombang Covid19 ke 3? Bila Gelombang ke 2? Rupanya Gelombang pertama Covid19 berjaya dilepasi tanpa jangkitan selama 2 minggu semasa PH mentadbir tanpa sebarang kematian !!!!!!!!!! Angkara rakus dan gelojoh politik Kerajaan Pintu Belakang menyebabkan Gelombang ke 2 Covid19 berlaku dari Sri Petaling. 123 Rakyat mati dan MP, mufti, ADUN khianat dapat habuan GLC dan jawatan. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

yg rakyat ingkn lihat babi2 melayu2 islam hadi masih blh terbang selepAs pru 15…

zunnun
Member
zunnun

ingkn – ingin

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TAHU BAWAH PH BERSARANG PELBAGAI UNSUR2 NEGATIVE SEPERTI AJARAN SESAT,,FAHAMAN KARUT TANG BOLEH MENJEJASKAN AKIDAH DAN KEPERCAYAAN GENERASI MUDA KEPADA ISLAM……. RAKYAT MENYAMPAH DENGAN PH YANG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH MENYEBABKAN PKP…… RAKYAT TAK LAGI MAHU PH GAGALKRASI MENYIKSA HIDUP ….. RAKYAT SENGSARA BAWAH PH….. JANGAN RISAU PRU15 RAKYAT AKAN PASTIKAN KAFIR HARBI AKAN TUNDUK KEPALA TERUTAMA DAPIG.. … PENGHUJUNG DUNIA.. DAJJAL KUASAI SISTEM DAN CARA HIDUP SELURUH DUNIA….. PEMIMPIN2 MEREKA ADALAH PALING HINA DAN BANGSAT DI KALANGAN MEREKA…… Awas! Ini zaman yang mengelirukan…….. ﴿وَلَا تَقۡفُ مَا لَيۡسَ لَكَ بِهِۦ عِلۡمٌۚ إِنَّ ٱلسَّمۡعَ وَٱلۡبَصَرَ وَٱلۡفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَٰٓئِكَ كَانَ عَنۡهُ… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT MENYAMPAH DENGAN PH YANG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH MENYEBABKAN PKP…… RAKYAT TAK LAGI MAHU PH GAGALKRASI MENYIKSA HIDUP ….. RAKYAT SENGSARA BAWAH PH….. JANGAN RISAU PRU15 RAKYAT AKAN PASTIKAN KAFIR HARBI AKAN TUNDUK KEPALA TERUTAMA DAPIG.. … PENGHUJUNG DUNIA.. DAJJAL KUASAI SISTEM DAN CARA HIDUP SELURUH DUNIA….. PEMIMPIN2 MEREKA ADALAH PALING HINA DAN BANGSAT DI KALANGAN MEREKA…… Awas! Ini zaman yang mengelirukan…….. ﴿وَلَا تَقۡفُ مَا لَيۡسَ لَكَ بِهِۦ عِلۡمٌۚ إِنَّ ٱلسَّمۡعَ وَٱلۡبَصَرَ وَٱلۡفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَٰٓئِكَ كَانَ عَنۡهُ مَسۡ‍ُٔولٗا٣٦﴾ “Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota itu tetap… Read more »

zunnun
Member
zunnun

babi2 dah mengeluarkan ayat2 khadam…

di gunakan utk terbang sana sini dah .

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sengsara hidup zaman PH masuk shopping pun beratur tulis nama dan dipaksa pakai mask. Ke sana ke sini pun boleh dikompoun. Silap masuk kawasan kena Covid19. SOP bertimbun masih gagal dapat 2 minggu tanpa jangkitan baru. Ingat lagi zaman PH sangat sengsara. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TAK LAGI MAHU PH GAGALKRASI MENYIKSA HIDUP ….. RAKYAT SENGSARA BAWAH PH….. JANGAN RISAU PRU15 RAKYAT AKAN PASTIKAN KAFIR HARBI AKAN TUNDUK KEPALA TERUTAMA DAPIG.. … PENGHUJUNG DUNIA.. DAJJAL KUASAI SISTEM DAN CARA HIDUP SELURUH DUNIA….. PEMIMPIN2 MEREKA ADALAH PALING HINA DAN BANGSAT DI KALANGAN MEREKA…… Awas! Ini zaman yang mengelirukan…….. ﴿وَلَا تَقۡفُ مَا لَيۡسَ لَكَ بِهِۦ عِلۡمٌۚ إِنَّ ٱلسَّمۡعَ وَٱلۡبَصَرَ وَٱلۡفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَٰٓئِكَ كَانَ عَنۡهُ مَسۡ‍ُٔولٗا٣٦﴾ “Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya.” (Surah al-Isra’: 36) Ayat di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN RISAU PRU15 RAKYAT AKAN PASTIKAN KAFIR HARBI AKAN TUNDUK KEPALA TERUTAMA DAPIG.. … PENGHUJUNG DUNIA.. DAJJAL KUASAI SISTEM DAN CARA HIDUP SELURUH DUNIA….. PEMIMPIN2 MEREKA ADALAH PALING HINA DAN BANGSAT DI KALANGAN MEREKA…… Awas! Ini zaman yang mengelirukan…….. ﴿وَلَا تَقۡفُ مَا لَيۡسَ لَكَ بِهِۦ عِلۡمٌۚ إِنَّ ٱلسَّمۡعَ وَٱلۡبَصَرَ وَٱلۡفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَٰٓئِكَ كَانَ عَنۡهُ مَسۡ‍ُٔولٗا٣٦﴾ “Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya.” (Surah al-Isra’: 36) Ayat di atas termasuk sebahagian daripada ayat yang panjang, ketika Allah S.W.T menyebutkan beberapa perkara… Read more »

zunnun
Member
zunnun

babi2 belaan hadi haiwan taraf lebih rendah kafir harbi ke?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

22Feb Langkah Sheraton Mat Sembab dan Azmin Semburit dengan kebenaran Madey si Kitol
24Feb Madey si Kitol letak jawatan
27Feb Ribuan Tabligh Sri Petaling bawa Covid19 dari Korea
1Mac Mat Sembab PM Pintu Belakang pertama Malaysia
11Mac Kluster Sri Petaling pertama
Mei Riza Aziz bebas
Jun Musa Aman bebas
Julai Jibby bebas

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENGHUJUNG DUNIA.. DAJJAL KUASAI SISTEM DAN CARA HIDUP SELURUH DUNIA….. PEMIMPIN2 MEREKA ADALAH PALING HINA DAN BANGSAT DI KALANGAN MEREKA…… Awas! Ini zaman yang mengelirukan…….. ﴿وَلَا تَقۡفُ مَا لَيۡسَ لَكَ بِهِۦ عِلۡمٌۚ إِنَّ ٱلسَّمۡعَ وَٱلۡبَصَرَ وَٱلۡفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَٰٓئِكَ كَانَ عَنۡهُ مَسۡ‍ُٔولٗا٣٦﴾ “Dan janganlah engkau mengikut apa yang engkau tidak mempunyai pengetahuan mengenainya; sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati, semua anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya.” (Surah al-Isra’: 36) Ayat di atas termasuk sebahagian daripada ayat yang panjang, ketika Allah S.W.T menyebutkan beberapa perkara pada sebelumnya dan diakhiri dengan firman-Nya: ﴿ذَٰلِكَ مِمَّآ أَوۡحَىٰٓ إِلَيۡكَ رَبُّكَ مِنَ ٱلۡحِكۡمَةِۗ وَلَا… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Yang kalah PRU kaki fitnah kaki rasis kaki kencing hudud kerja tebuk atap, pecah pintu belakang dijadikan pemimpin. Mereka angkat pula speaker Pelangi LGBT liberal, rasuah MP dan curi duit negara secara terang-terangan. Tanda besar kiamat makin dekat ialah Kerajaan Pintu Belakang tajaan Madey si Kitol dan Azmin Semburit. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

betul2, penghujung hadi berjumpa dgn ‘rasullulah’ nya, dunia tafsiran nya dgn seketul daging babi yg di masak…

penghujung aziz pendek dgn tuhan mencarut sana sini, dunia yg di tafsirkan dgn ayat khadam yg di baca…

babi2 melayu2 islam pAs, mesti dgn dunia terbang mereka sana sini…

zunnun
Member
zunnun

islam ala puki terngagga…

‘allah’ di sembah bak berhala yg di dewa2

melayu2 islam, dah jadi babi2 yg blh terbang ….

zunnun
Member
zunnun

sana sini islam….

kesana kemari allah, kapak dan parang bak petik gitar dan pukul drum utk melakukan sj…

bila dan mem”babi”buta, tak lain melayu2 islam hadi hauwan babi2 belaka

zunnun
Member
zunnun

lepAs pru 15, ada kah kaum lipAs bersedia mohon maaf dgn kesesatan di memali?

zunnun
Member
zunnun

tau bersedia jadi banduan dlm diri dgn tiada rasa guilty? 👻

Wak
Guest
Wak

kesian Anwar sampai sekarang tak dapat jadi PM…asyik kena kencing sama Matdey je….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kencing Memali dan kencing Hudud. Kencing Adib dan kencing RUU355. Puas kencing senyap. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN RISAU LEPAS PRU15 RAKYAT AKAN PASTIKAN TIADA LAGI BANI SODOM JADI MP TERUTAMA BANDUAN TEBUK JUBO……. RAKYAT TAK KISAH PEMIMPIN2 YANG DIHUKUM….. RAKYAT AMBIL BERAT PEMIMPIN2 BELUM DIHUKUM……. RAKYAT TAK KISAH PARTI MANA ASAL DAULATKAN HUDUD……. MULANYA BANI SYIAH BERTAQIYYAH MENGATAKAN PH TAK JUAL ASET TH….BILA RAKYAT TAHU DIA KENCING DIA MULA GUNA TAQIYYAH LAIN BAHAWA ASET TH TERPAKSA DI JUAL KEPADA KAFIR HARBI….. ANTARA RUKUN IMAN SYIAH IALAH TAQIYYAH YAKNI BERBOHONG …..ITULAH SEBAB BANI SYIAH SANGGUP BERGELUMANG DENGAN BABI2 KOMUNIS DAN SOSIALIST……. Jual aset Tabung Haji: Najib dedah penipuan Mujahid PHDAP…. Saya amat kesal bahawa Menteri jaga agama… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bila khadam Dewa Wee 58j berbicara. Tuhan pun dikencingnya. Kencing hudud. Pas lo ni tak supo mulo. Penentang hudud tegar beragama Isle. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jibby bebas. Mat Sembab kekal. Madey si Kitol kekal pengkhianat. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

najib verdict :

ahmad mazlan Vs zunnun

not guilty Vs guilty on 6 counts 😄

truth will prevail Vs truth has prevailed

zunnun
Member
zunnun

mak aii, babi2 belaan najib byak sgt di mahkamah, mana SOP ‘social distancing’ nih?

dah lah babi2 di beri makanan hingga mem”buta” sana sini, kan terkena covids, hilang daya terbang….

babi2 belaan hadi byak juga kelihatan sana sini, dan gerombolan ini, siap menguyah2 mentera2…

di satu sudut, nah kau, bomoh2 lagi hebat mereka, siap simbah garam sana sini….

komplex mahkamah kini di jadikan penghakiman oleh melayu2 islam pulak dah…

terbalik dah….

zunnun
Member
zunnun

kan amanat hadi sesat, tak ke itu hukuman?

hadi dah mohon maaf lum?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Anak didik dan anak semburit Madey si Kitol memang kuat makan rasuah. Kuat tumbuk rusuk sampai si tua laknat 95 tahun pun kena sekali. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TAK KISAH PEMIMPIN2 YANG DIHUKUM….. RAKYAT AMBIL BERAT PEMIMPIN2 BELUM DIHUKUM……. RAKYAT TAK KISAH PARTI MANA ASAL DAULATKAN HUDUD……. MULANYA BANI SYIAH BERTAQIYYAH MENGATAKAN PH TAK JUAL ASET TH….BILA RAKYAT TAHU DIA KENCING DIA MULA GUNA TAQIYYAH LAIN BAHAWA ASET TH TERPAKSA DI JUAL KEPADA KAFIR HARBI….. ANTARA RUKUN IMAN SYIAH IALAH TAQIYYAH YAKNI BERBOHONG …..ITULAH SEBAB BANI SYIAH SANGGUP BERGELUMANG DENGAN BABI2 KOMUNIS DAN SOSIALIST……. Jual aset Tabung Haji: Najib dedah penipuan Mujahid PHDAP…. Saya amat kesal bahawa Menteri jaga agama PH ini seolah-olah tiada agama dan sanggup membohong tentang aset Umat Islam serta memfitnah saya berbohong demi… Read more »

zunnun
Member
zunnun

yg nemerintab kerajaan skrang babi2 melayu islam atau pembangkan melayu2 muslim…

masih pembangkang ke melayu2 islam, hingga tak mampu betulkan pengurusan yg pH lakukan terhadap TH sebelum ini…

ketengahkan bukti salah laku…

rakyat memerhati…🤣

zunnun
Member
zunnun

pagi 28hb July dan di Komplex Mahkamah ‘besiezed’ dgn ‘security’ sambil rakyat menunggu verdict….

coincidence scandal yg lebih berbisa, timbang tara yg mahathir dan di teruskan oleh Moo ke atas mua”FUCK”at….

kasi atau tak kasi 50 kerusi utk bersatu bertanding dari kerusi2 mua”FUCK”at yg ada…👿

zunnun
Member
zunnun

6J salam berkenakan atau 6J duit advance?

perkara sedemikian biasa dlm dunia perniagaan, dunia corporate, dunia pasaran kewangan, dunia ‘political fixing’, dunia political donation….

dan dunia ‘melayu2 islam’ tidak kecuali, upah haji, upah baca doa, upan talkin, upan jampi…

salam2 pengenalan

tapi, yg memberi 6J kata, hanya dapat berjumpa selama 10 minit,
6J pinjam, dan tiada projek di perolehi….

jawapan yg memerlukan lagi soalan2 tambahan….

dunia melayu2 islam di modai dgn babi2 yg dah pandai terbang…

zunnun
Member
zunnun

modai – nodai

Wau bule
Guest
Wau bule

The reality of KETUANAN UMNO is laid bare
The same goes to najib’s Cash is King
With MTUs all showered with cash reward and ware
All members seemed happy and enjoying

If this is NOT a HARD PROOF, what IS?
No amount of denials could clear what have been reflected
Greed power abuse corruption are all anti-thesis
And expect melayu and muslims to be respected?

What use is slogan DEMI BANGSA DAN AGAMA chanted by messengers
When actions stray and do not not reflect with words
Malays and muslims screwed by thieves and religious peddlers
There us no end to being bullied by the warlords

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Air liur pun ada harga pada penyangak, perompak, penyamun keturunan lanun. Belum kira oksigen dan tahi keluar masuk lubang badan. Kahkahkah!