PEMULANGAN WANG GOLDMAN SACHS USAHA PH, BUKTI WUJUD SALAH LAKU 1MDB

Majlis Presiden Pakatan Harapan mengambil maklum pemulangan RM16.6 bilion (USD3.9 bilion) di dalam penyelesaian di antara Kerajaan Malaysia dan syarikat Goldman Sachs, berkait salah laku dan penyelewengan dalam kes 1MDB.

Ini menjadikan keseluruhan wang rakyat yang telah dipulangkan setakat ini berjumlah RM19 bilion.

Walaubagaimanapun, proses keadilan dalam isu 1MDB masih belum selesai dan mesti diteruskan hingga ke penghujungnya.

Majlis Presiden mengingatkan bahawa Kerajaan Pakatan Harapan tidak bersetuju dengan tawaran Goldman Sachs sebelum ini untuk hanya memulangkan USD1.75 bilion, kerana jumlah penuh yang dituntut adalah USD7.5 bilion.

Proses pemulangan wang daripada Goldman Sachs ini sebenarnya hanya bermula dengan kemenangan Pakatan Harapan dan kekalahan Barisan Nasional pada PRU14.

Majlis Presiden mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat dalam usaha ini, termasuk Peguam Negara pada ketika itu yang telah memulakan proses perundangan demi mendapatkan keadilan buat rakyat Malaysia.

Pemulangan wang ini juga menjadi bukti wujudnya pelbagai salah laku dan kebobrokan pada zaman itu.

Pakatan Harapan menegaskan bahawa semua watak utama di dalam kes ‘scam’ 1MDB mesti diadili di mahkamah, termasuk individu yang dinamakan oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ) sebagai “MO1” dan Low Taek Jho (Jho Low) yang sehingga kini belum ditahan.

Mereka tidak boleh dibenarkan bebas begitu sahaja.

Tarikh: 25 Julai 2020.

YB DS Anwar Ibrahim

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

YB Hj. Mohamad Sabu

Parti Amanah Negara (AMANAH)

YB Lim Guan Eng

Parti Tindakan Demokratik (DAP)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 25 July 2020 — 10:32 am
Subscribe
Notify of
guest
119 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 July 2020 10:59 am

IMDB WANGNYA DITUNTUT SEBELUM PRU14….. KECURIAN IPIC SEBAB TU WANG IMDB DAPAT DIPULANGKAN…..SAKSI2 DISEMBUNYI OLEH PH…… JUNNUN BABI ANAK HARAM TAK KENAL MAK AYAH DI LAHIRKAN DALAM TONG SAMPAH……. JUNNUN BABI PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT PATUT DISULA BAWAH HUDUD…… MEMANG LAYAK BENAR SI TUA BANGKA BERGELAR DAJJAL ILLUMINITY……. KALAU DAH KAFIR HARBI SEKADAR MAKI HAMUN TAK ADA KESAN….UBATNYA PANCUNG KEPALA HABIS CERITA….. JUNNUN GILER PEMINUM ARAK PEMAKAN BABI KAKI JUDI PENYEMBAH MATAHARI…… BERSATU BOLEH AMBIL 13 KERUSI DIMENANGI PRU14…..SELEBIHNYA SERAH KEPADA MN…. Penganalisis ramal Umno akan bergolak, jika Muhyiddin kembali…….. Seorang penganalisis politik meramalkan Muhyiddin Yassin akan menghadapi kesulitan dalam politik,… Read more »

ken
ken
26 July 2020 10:11 am

Syabas Pakatan Harapan Jika PH tidak menang PU14, satu sen pun tak akan dapat. 1MDB and SRC akan lenyap begitu sahaja. Kaki rasuah (pengkhianat) akan terus jadi pengkhianat dna bebas.

Kami ucapkan terima kasih keoada kerajaan PH dan juga AG Tommy Thomas pada ketika itu. TT telah banyak berjasa dalam isu 1MDB. Juga dalam memikat kaki rasuah zaman BN dulu.

TERIMA KASIH PH dan TERIMA KASIH THOMY THOMAS

ken
ken
26 July 2020 10:14 am
Reply to  ken

Syabas Pakatan Harapan Jika PH tidak menang PU14, satu sen pun tak akan dapat. Kisah 1MDB and SRC akan lenyap begitu sahaja. Kaki rasuah (pengkhianat) akan terus jadi pengkhianat dan bebas.

Kami ucapkan terima kasih keoada kerajaan PH dan juga AG Tommy Thomas pada ketika itu. TT telah banyak berjasa dalam isu 1MDB. Juga dalam memukat kaki rasuah zaman BN dulu.

TERIMA KASIH PH dan TERIMA KASIH THOMMY THOMAS

Anonymous
Anonymous
26 July 2020 8:02 am

Berterus terang lah, salah laku 1MDB bermakna salah laku Najib, dia yang in charge 1MDB di masa itu.

Pihak berkuasa perlu tentukan Najib dituduh, dibicarakan dan didapati bersalah, dipenjarakan.

Bawa kes hingga ke Mahkamah Tertinggi – Mahkamah Persekutuan – jika perlu.

Tiada maaf bagi nya. Bukan sesikit duit dia songlap dan enjoy bersama Mak Badak all these years.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 July 2020 4:20 am

MANA2 PARTI TAK PENTING ASALKAN MAHU DAULAT ISLAM…… JIBENG SEPATUTNYA BERKORBAN UNTUK MELAYU DENGAN LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14……. TOK MUDIN GUNTING DALAM LIPATAN TAK BOLEH DIHARAP……. Hanya PM boleh putuskan tubuh RCI Tabung Haji, kata timbalan menteri…….. Penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi Tabung Haji (TH) adalah perkara besar dan perlu dibawa ke Kabinet dan ia hanya boleh diputuskan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary. Beliau berkata, lebih penting kerajaan akan memastikan aset TH dan soal pengurusan haji serta masa depan sejumlah 9.3 juta pendeposit haji akan dijaga sebaik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 July 2020 4:18 am

JIBENG SEPATUTNYA BERKORBAN UNTUK MELAYU DENGAN LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14……. TOK MUDIN GUNTING DALAM LIPATAN TAK BOLEH DIHARAP……. Hanya PM boleh putuskan tubuh RCI Tabung Haji, kata timbalan menteri…….. Penubuhan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi Tabung Haji (TH) adalah perkara besar dan perlu dibawa ke Kabinet dan ia hanya boleh diputuskan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary. Beliau berkata, lebih penting kerajaan akan memastikan aset TH dan soal pengurusan haji serta masa depan sejumlah 9.3 juta pendeposit haji akan dijaga sebaik mungkin walaupun belum diumumkan sama ada perlu penubuhan… Read more »

Aku
Aku
25 July 2020 10:31 pm

Lim guan eng dan tony puaka guna jho lo perangkap dsnr dan dap berjaya jatuhkan kerajaan bn.

Aku
Aku
25 July 2020 10:21 pm

Kes DSN sepatutnya digugurkan kerana dia difitnah oleh Tun M menuduhnya perompak dan penyamun duit rakyat……..!! Nampak sangat Tun M ni orang bodoh tanpa menyiasat bank antarabangsa yang sebenarnya perompak wang rakyat Malaysia !!!

Anonymous
Anonymous
26 July 2020 7:37 am
Reply to  Aku

Mengarut kamu.

Apasal bodoh sangat tak tahu bahwa majoriti rakyat tahu dia songlap wang rakyat di 1MDB.

Apatah lagi bila pihak berkuasa dah ambil tindakan ke atas nya.

Memang lah ada prinsip “innocent until proven guilty”. Tapi ada juga pepatah Melayu mengata ikan busuk mula di kepala dan dia busuk hingga ke hujung kaki.

Pepatah Melayu lebih hebat dari perinsip entahapekebende.

Anonymous
Anonymous
26 July 2020 7:38 am
Reply to  Anonymous

Betapa hebat nya pepatah Melayu hingga Najib Klepto wal Jibo dah kena tendang terajng ke longkang sejak Pru14.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 8:37 pm

BANI SODOM LOVES LIWAT BUT HATES SEMBURIT EVEN THE BOTH ARE LGBT PELANGI….. JOHN DOE KATA JUNNUN GILER SUDAH KAFIR HARBI SEBAB HARI2 KUTUK TUHAN DAN NABI…..BABI SUDAH JADI MENU SETIAP HARI…… JUNNUN GILER DAH MASUK JAMBAN BUAT RITUAL LUMUR TAIK BABI SELURUH BADAN KETIKA INI…… SYARAT JADI AHLI PHD4PIG MESTI PAKAR KELENTONG…… Mukhriz pura-pura tak tahu (anak bapak) ganti rugi RM1.5 bilion dituntut pembalak,…. : Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, bekas menteri besar tahu sepenuhnya ganti rugi RM1 bilion yang dituntut kira-kira 40 pemegang konsesi balak selepas hak pembalakan di hutan simpan kekal ditarik balik. Beliau… Read more »

Syetan
Syetan
25 July 2020 10:00 pm

Org gila saja percaya kan parti ajaran sesat ( pas)…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 8:33 pm

JOHN DOE KATA JUNNUN GILER SUDAH KAFIR HARBI SEBAB HARI2 KUTUK TUHAN DAN NABI…..BABI SUDAH JADI MENU SETIAP HARI…… JUNNUN GILER DAH MASUK JAMBAN BUAT RITUAL LUMUR TAIK BABI SELURUH BADAN KETIKA INI…… SYARAT JADI AHLI PHD4PIG MESTI PAKAR KELENTONG…… Mukhriz pura-pura tak tahu (anak bapak) ganti rugi RM1.5 bilion dituntut pembalak,…. : Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, bekas menteri besar tahu sepenuhnya ganti rugi RM1 bilion yang dituntut kira-kira 40 pemegang konsesi balak selepas hak pembalakan di hutan simpan kekal ditarik balik. Beliau berkata demikian selepas bekas menteri besar, Mukhriz Mahathir mendakwa tidak tahu tuntutan berbilion… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 8:32 pm

Ayat ini akan keluar tiap kali muncul DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

Tak kisah dia komplen guna nama lain mengata banyak sangat copy paste itu.

Tujuan nak bikin dia bosankan ayat itu and disappear tak menjadi tapi dia akan nampak ayat itu tiap kali dia keluar sini – tak kisah baca tak baca.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 8:07 pm

Isnin ??
Hari PN pecah pintu belakang tebuk atap
Selasa ??
Hari Jibby saman WSJ
Rabu ??
Hari Rakyat Kencing UMNO BN
Jumaat ??
Hari Kencing Memali

Kita masih ada Khamis, Sabtu dan Ahad untuk isytihar Hari Kencing Hudud, Hari Kencing TH dan Hari Kencing Jho Low Taek. Kahkahkah!

zunnun
zunnun
25 July 2020 7:37 pm

pAs dgn RUU 355 nya bagaikan main dam haji akhir nya, permainan antara dua permainan melayu2 islam mua”FUCK”at

ke sana tidak ke sini pun tak…

permainan dam haji dah dapat pengiktifan dunia ke?

hudud jenayah pAs bak satu mainan politik semata2, kerana kepincangan2 pengtakrifan yg blh di persoalkan oleh undang2 civil dan criminal yg ada….

hudud pAs penjenamman undang kampung senasib dam haji juga.

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 8:21 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) masih lagi dengan perkataan FUCK.

FUCK sudah menjadi darah daging nya, emak bapak nya FUCK pagi petang siang malam, takda masa, tak bimbing dia adab sopan di masa kecil. st.

Dia juga FUCK emak nya bia bapak nya pergi out-station, FUCK akak dan adik perempuan nya, keluarga incest.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 7:29 pm

JUNNUN GILER DAH MASUK JAMBAN BUAT RITUAL LUMUR TAIK BABI SELURUH BADAN KETIKA INI…… SYARAT JADI AHLI PHD4PIG MESTI PAKAR KELENTONG…… Mukhriz pura-pura tak tahu (anak bapak) ganti rugi RM1.5 bilion dituntut pembalak,…. : Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, bekas menteri besar tahu sepenuhnya ganti rugi RM1 bilion yang dituntut kira-kira 40 pemegang konsesi balak selepas hak pembalakan di hutan simpan kekal ditarik balik. Beliau berkata demikian selepas bekas menteri besar, Mukhriz Mahathir mendakwa tidak tahu tuntutan berbilion ringgit yang belum dijelaskan kepada pemegang konsesi dan tidak pernah dengar tuntutan sedemikian ketika memegang jawatan itu. Mukhriz berkata… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 7:05 pm

SYARAT JADI AHLI PHD4PIG MESTI PAKAR KELENTONG…… Mukhriz pura-pura tak tahu (anak bapak) ganti rugi RM1.5 bilion dituntut pembalak,…. : Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, bekas menteri besar tahu sepenuhnya ganti rugi RM1 bilion yang dituntut kira-kira 40 pemegang konsesi balak selepas hak pembalakan di hutan simpan kekal ditarik balik. Beliau berkata demikian selepas bekas menteri besar, Mukhriz Mahathir mendakwa tidak tahu tuntutan berbilion ringgit yang belum dijelaskan kepada pemegang konsesi dan tidak pernah dengar tuntutan sedemikian ketika memegang jawatan itu. Mukhriz berkata demikian selepas Sanusi mencadangkan pemberian hutan ganti kepada pemegang konsesi untuk membalak bagi mengelakkan… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 6:59 pm

babi2 belaan hadi teruja utk melihat pemimpin pAs jadi pm9 negara….

babi2 dengar, lalu merasakan mereka dah blh terbang akhir nya..

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 8:26 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) tak boleh terbang sebab Tuhan nya di pokok Kayu Ara yang dia tonggang tonggek sembahyang pada masa2 nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 6:55 pm

MEMANG KELAKAR BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD MACAM PEROMPAK CAKAP PASAL UNDANG2……. PH PARTI JAMBAN PENYAMUN TARBUS ….SEBELUM PRU14 MANIFESTO KENCING….DAH MENANG BERAK BERKETUL2 ATAS JALAN….KETUL PERTAMA KATA NEGARA BANGKRAP…..KETUL KEDUA JET FIGHTER TAK BOLEH TERBANG…..KETUL KETIGA ROMPAK HARTA UMAT ISLAM MELAYU…..KETUL KEEMPAT MENENTANG PERLEMBAGAAN DAN UNDANG2…… IPIC KECURIAN BUKAN IMDB….ITU SEBAB DANA IMDB DAPAT DIPULANGKAN….CUMA SILAP JIBENG TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 AKIBAT TERLALU BANYAK FITNAH DILONTAR OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……. Kenyataan bersalah Goldman Sachs dan IPIC, sahkan Najib tidak bersalah…… Dalam kenyataan Goldman Sachs, mereka akui juga telah diperdaya oleh pegawai mereka sendiri iaitu Tim Leissner… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 6:55 pm

mua”FUCK”at lingkup, pAs blk asal membongkok2 memcium tangan utk menaggih habuan pusat…

lebai2 lipAs kan selama ini tiada keupayaan utk memerintah, hanya setakat di bangunan2 masjd sj jadi juara jual agama.

melayu2 ‘ialam’ yg di reka, babi2 belaan semata2.

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 8:05 pm
Reply to  zunnun

Kamu bukan babi belaan. Kamu babi liar, diam di hutan, sodok menyodok sampai ke kota.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR)

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 6:53 pm

MEMANG KELAKAR BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD MACAM PEROMPAK CAKAP PASAL UNDANG2……. PH PARTI JAMBAN PENYAMUN TARBUS ….SEBELUM PRU14 MANIFESTO KENCING….DAH MENANG BERAK BERKETUL2 ATAS JALAN….KETUL PERTAMA KATA NEGARA BANGKRAP…..KETUL KEDUA JET FIGHTER TAK BOLEH TERBANG…..KETUL KETIGA ROMPAK HARTA UMAT ISLAM MELAYU….. IPIC KECURIAN BUKAN IMDB….ITU SEBAB DANA IMDB DAPAT DIPULANGKAN….CUMA SILAP JIBENG TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 AKIBAT TERLALU BANYAK FITNAH DILONTAR OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……. Kenyataan bersalah Goldman Sachs dan IPIC, sahkan Najib tidak bersalah…… Dalam kenyataan Goldman Sachs, mereka akui juga telah diperdaya oleh pegawai mereka sendiri iaitu Tim Leissner dan Roger Ng. Akuan bersalah… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 6:51 pm

najib dan zahid jatuh, mua”FUCK”at lingkup….

yg tinggal babi2 tegar melayu2 “islam” yg entah tidak betul islam yg di bawa…

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 7:16 pm
Reply to  zunnun

to Pahang lorr. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR)

DAP pin tarak mua hanya FUCK saja sekarang. LimGuan Eng sutak FUCK ronnie

zunnun
zunnun
25 July 2020 6:49 pm

sikalang najib sulah tak tak boss lagi meh, apa mcm sama itu mua”fuck”at meh?

sudah kena fuck sama bersatu. Aiyaa, melayu makan melayu meh?

mana lagi kuat lia ounya melayu meh?

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 7:13 pm
Reply to  zunnun

Lu Cina ka? Banyak bolo tak lampak Cina makan Cina sana sini aar? Sikalang DAP Cina pun mkan Cina. Rommie Liu siutak lali ke Raub Pahang, moo.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR)

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 6:46 pm

MEMANG KELAKAR BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD MACAM PEROMPAK CAKAP PASAL UNDANG2……. PH PARTI JAMBAN PENYAMUN TARBUS ….SEBELUM PRU14 MANIFESTO KENCING….DAH MENANG BERAK BERKETUL2 ATAS JALAN….KETUL PERTAMA KATA NEGARA BANGKRAP…..KETUL KEDUA JET FIGHTER TAK BOLEH TERBANG….. IPIC KECURIAN BUKAN IMDB….ITU SEBAB DANA IMDB DAPAT DIPULANGKAN….CUMA SILAP JIBENG TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 AKIBAT TERLALU BANYAK FITNAH DILONTAR OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……. Kenyataan bersalah Goldman Sachs dan IPIC, sahkan Najib tidak bersalah…… Dalam kenyataan Goldman Sachs, mereka akui juga telah diperdaya oleh pegawai mereka sendiri iaitu Tim Leissner dan Roger Ng. Akuan bersalah IPIC dan Goldman mengesahkan lagi kenyataan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 6:43 pm

PH PARTI JAMBAN PENYAMUN TARBUS ….SEBELUM PRU14 MANIFESTO KENCING….DAH MENANG BERAK BERKETUL2 ATAS JALAN….KETUL PERTAMA KATA NEGARA BANGKRAP…..KETUL KEDUA JET FIGHTER TAK BOLEH TERBANG….. IPIC KECURIAN BUKAN IMDB….ITU SEBAB DANA IMDB DAPAT DIPULANGKAN….CUMA SILAP JIBENG TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 AKIBAT TERLALU BANYAK FITNAH DILONTAR OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……. Kenyataan bersalah Goldman Sachs dan IPIC, sahkan Najib tidak bersalah…… Dalam kenyataan Goldman Sachs, mereka akui juga telah diperdaya oleh pegawai mereka sendiri iaitu Tim Leissner dan Roger Ng. Akuan bersalah IPIC dan Goldman mengesahkan lagi kenyataan DS Najib Razak bahawa beliau tidak bersalah Tim Leissner bersama isterinya Kimora… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 6:39 pm

IPIC KECURIAN BUKAN IMDB….ITU SEBAB DANA IMDB DAPAT DIPULANGKAN….CUMA SILAP JIBENG TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 AKIBAT TERLALU BANYAK FITNAH DILONTAR OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……. Kenyataan bersalah Goldman Sachs dan IPIC, sahkan Najib tidak bersalah…… Dalam kenyataan Goldman Sachs, mereka akui juga telah diperdaya oleh pegawai mereka sendiri iaitu Tim Leissner dan Roger Ng. Akuan bersalah IPIC dan Goldman mengesahkan lagi kenyataan DS Najib Razak bahawa beliau tidak bersalah Tim Leissner bersama isterinya Kimora Lee Dalam saman IPIC terhadap Goldman tidak berapa lama dulu, IPIC menyatakan Goldman Sachs telah merasuah pegawai tertinggi mereka iaitu: – Qubaisi & Husseiny,… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 6:28 pm

lembu punya susu, melayu2 ‘islam’ dapat nama meh? itu $3.9 Biilion ala itu hadi baca manyak loa sama lia punya tuhan meh….

the Goldman Sach takut sana hadi punya hudud poting kepala meh…

tak tak takut guan eng sama tommy meh…

manyak takut sama hudud pAs meh…

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 6:37 pm
Reply to  zunnun

zunnun lembu takda Tuhan, ha nya tonggang tonggek di pangkal pokokmKayu Ara yang gamaknya dia anggap Tuhan.

Dia DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR)

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 6:03 pm

Tuhan tidak kencing hudud. Nabi tidak kencing hudud. MCA MIC DAP tidak kencing hudud. Bani Pas dan Umno kencing hudud berjemaah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 6:39 pm

Hudud kencing kamu. Lihat lah nanti bila PAS dah beri penernggan berkenaan Hudud.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 5:24 pm

Pas dan Umno ajar kencing BMF, kencing RUU355, kencing TH, kencing hudud, kencing Tuhan. Islam selamat kena kencing. Perasuah bebas, Jho Low tak tangkap, wartawan dan Bangla diburu, Rakyat dilesenkan. Pas kencing hudud Umno kencing Tuhan. Dewa Wee 58j ketawa ria. Kahkahkah!

ken
ken
25 July 2020 5:06 pm

Tahniah kepada kerajaan PH. Tahniah Tommy Thomas. Yang bersalah pula wajib dihuykum.

zunnun
zunnun
25 July 2020 5:02 pm

parti lipAs melayu2 islam serba pandai dgn kapir mengapir mereak…. tapi yg paling penjenamaan mereka, pandai berhelah menggunakan islam sebagai alat utk setiap cara kepentingan mereka… mereka dgn megah mengatakan islam itu kepunyaan parti mereka dan guardian kpd rakyat di malaysia. segala baik buruk mesti dari penerimaan mereka, dan kapir dan mengapir itu satu bentuk penentuan bagi mereka…. sudah masa rakyat bangkit teranjang meleyu2 islam dari kesundalan mimpi nyenyak sedemikian rupa… hadi dan gerombolan mereka perlu di nyahkan agar negara maju ke hadapan… jgn negara bak seperti di mauritania, mengaku negara islam, tapi rakyat dibelenggu dgn hamba kpd sikap authoritarian… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 6:41 pm
Reply to  zunnun

Apa yang zunnun cakap ttak boleh di percaya.

Sebab diia DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 4:24 pm

BODOH BETUL PARTI KUNYIT DAN PARTI KUALI….DIA INGAT TANGGUNG JAWAB HUDUD HANYA ATAS PAS….KORANG TU ISLAM KE KAFIR…… MEMANG BENAR APA KATA SHASHA….IMDB KONSPIRASI PH SEBENARNYA….HABIS SEMUA SAKSI DISEMBUNYI OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG…….. JUNNUN GILER MEMANG BANYAK LAKUKAN SEMUA KESALAHAN HUDUD….ITU SEBAB DIA TAKUT….APA POYO TUHAN MACAM JUNNUN….. Bekas bos FGV Holdings umum keluar Amanah, sertai Umno…… PETALING JAYA: Bekas ketua pegawai eksekutif FGV Holdings Bhd, Zakaria Arshad membuat keputusan untuk menyertai Umno dan mengumumkan keluar daripada Amanah. Zakaria berkata, keputusan keluar Amanah itu dibuat selepas melihat visi dan objektif parti diketuai Mohamad Sabu itu tersasar dan tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 4:15 pm

BANI SODOM KAKI PENCABAR TUHAN….BERTUHANKAN IBLIS LUCIFER…… BANI SODOM MANA MAHU DIHUKUM BAWAH HUDUD…..SAJA MAHU BUAT ISU… BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD TAK KE KELAKAR……MACAM KETUA PEROMPAK SURUH HUKUM PENYAMUN….. NAK BAGI PARTI KUNYIT LGBT PELANGI KE BUAT HUDUD…..PENENTANG HUDUD ADEE LEER PUAK SODOM NIEE….. KALAU TAK SETUJU PAS TAK MENGAPA TAPI BAGI CADANGAN PARTI MANA SANGGUP LAKSANAKAN HUDUD…… PAN KALAU TAK SETUJU HUDUD PAS BAGI CADANGAN HUDUD PAN…..PARTI AGAMA SYIAH KRITIK BIAR TAK JADI BUKAN CADANGAN MEMBINA…… RAKYAT MAHU PARTI YANG TERBAIK DAULATKAN ISLAM….ALIM KUCING WAHABI PATUT BAGI CADANGAN ALTERNATIVE BUKAN HANYA PANDAI MENUDUH JEERR TAUU…… RUU 355 Yang… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 3:28 pm

Tuhan angkat kaki kencing hudud seperti Pas dan Umno. Tuhan benarkan hudud dikencing secara berjemaah. Pakar kencing hudud dirahmati Tuhan. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 3:54 pm

Jaga2, kau cakap melampau, kau yang kena kencing nanti.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 3:26 pm

Pas dan Umno kaki kencing hudud dunia. Nabi pun surrender. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 3:57 pm

Nabi Muhammad tak pernah surreder.

Perang dengan kapir harbi di Badr, tentera dia melawan musuh yang lebih ramai, menang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 3:22 pm

BANI SODOM MANA MAHU DIHUKUM BAWAH HUDUD…..SAJA MAHU BUAT ISU… BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD TAK KE KELAKAR……MACAM KETUA PEROMPAK SURUH HUKUM PENYAMUN….. NAK BAGI PARTI KUNYIT LGBT PELANGI KE BUAT HUDUD…..PENENTANG HUDUD ADEE LEER PUAK SODOM NIEE….. KALAU TAK SETUJU PAS TAK MENGAPA TAPI BAGI CADANGAN PARTI MANA SANGGUP LAKSANAKAN HUDUD…… PAN KALAU TAK SETUJU HUDUD PAS BAGI CADANGAN HUDUD PAN…..PARTI AGAMA SYIAH KRITIK BIAR TAK JADI BUKAN CADANGAN MEMBINA…… RAKYAT MAHU PARTI YANG TERBAIK DAULATKAN ISLAM….ALIM KUCING WAHABI PATUT BAGI CADANGAN ALTERNATIVE BUKAN HANYA PANDAI MENUDUH JEERR TAUU…… RUU 355 Yang Jadi Mainan?…….. 1) Timbalan Menteri jawab nak… Read more »

Muhid
Muhid
25 July 2020 2:19 pm

Humbankan ke penjara dgn hukuman maksima. Jangan lupa hukum sebatan jugak biar terburai isi punggung.. Lahanat punya penyamun

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 3:27 pm
Reply to  Muhid

Yeah, si Najib Klepto wal Jibo tuh.

San Mak Badak yang juga enjoy bila Klepto songlap duit banyak.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 2:08 pm

Kencing tanpa hudud akan dilesenkan dan dihukum haram. Pakar kencing hudud sudah jadi gila. Menteri makin gila dan diktator kaki kencing hudud. PN Kerajaan tebuk atap kencing hudud pertama dunia. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 3:31 pm

Kamu kencing berdiri dan bertaburan akan di Hududkan. PAS belum siapkan apa hukuman nya, kot kau kena berdiri angkat kaki sebalah selama setengah jam.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 2:05 pm

Kencing hudud patuh syariah. Kencing RUU355 ajaran Pas dan Umno. Kencing mereka berjaya bersatu dalam adegan semburit Madey si Kitol dan Azmin Semburit. Kencing hudud demi Tuhan baru mereka Dewa Wee 58j. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:08 pm

Kamu kena kencing. Hancing semata.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 1:58 pm

BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD TAK KE KELAKAR……MACAM KETUA PEROMPAK SURUH HUKUM PENYAMUN….. NAK BAGI PARTI KUNYIT LGBT PELANGI KE BUAT HUDUD…..PENENTANG HUDUD ADEE LEER PUAK SODOM NIEE….. KALAU TAK SETUJU PAS TAK MENGAPA TAPI BAGI CADANGAN PARTI MANA SANGGUP LAKSANAKAN HUDUD…… PAN KALAU TAK SETUJU HUDUD PAS BAGI CADANGAN HUDUD PAN…..PARTI AGAMA SYIAH KRITIK BIAR TAK JADI BUKAN CADANGAN MEMBINA…… RAKYAT MAHU PARTI YANG TERBAIK DAULATKAN ISLAM….ALIM KUCING WAHABI PATUT BAGI CADANGAN ALTERNATIVE BUKAN HANYA PANDAI MENUDUH JEERR TAUU…… RUU 355 Yang Jadi Mainan?…….. 1) Timbalan Menteri jawab nak kaji bagi selaras dengan perlembagaan. RUU355 bukan hudud. RUU355 adalah… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:11 pm

KAMU PALING KELAKAR.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 1:56 pm

BANI SODOM CAKAP PASAL HUDUD TAK KE KELAKAR…… NAK BAGI PARTI KUNYIT LGBT PELANGI KE BUAT HUDUD…..PENENTANG HUDUD ADEE LEER PUAK SODOM NIEE….. KALAU TAK SETUJU PAS TAK MENGAPA TAPI BAGI CADANGAN PARTI MANA SANGGUP LAKSANAKAN HUDUD…… PAN KALAU TAK SETUJU HUDUD PAS BAGI CADANGAN HUDUD PAN…..PARTI AGAMA SYIAH KRITIK BIAR TAK JADI BUKAN CADANGAN MEMBINA…… RAKYAT MAHU PARTI YANG TERBAIK DAULATKAN ISLAM….ALIM KUCING WAHABI PATUT BAGI CADANGAN ALTERNATIVE BUKAN HANYA PANDAI MENUDUH JEERR TAUU…… RUU 355 Yang Jadi Mainan?…….. 1) Timbalan Menteri jawab nak kaji bagi selaras dengan perlembagaan. RUU355 bukan hudud. RUU355 adalah hal memperkasakan undang-undang sedia ada… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 1:42 pm

Menurut pakar kencing hudud negara, Tuang Presideng Hadi hudud perlu banyak bacaan. Bacaan menurut bahasa Terengganu ialah kencing hudud secara berjemaah. Syukur dapat wira kencing hudud. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:13 pm

Bagus kalu kamu minum kencing kamu. Merosakkan kesinambungan blog ajer.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 1:27 pm

Kencing hudud pakai broker Sabah. Azmin Semburit dan Madey si Kitol berjaya menyondol Umno. Kahkahkah!

Bani melayu umno
Bani melayu umno
25 July 2020 1:25 pm

DI MANAKAH SUARA GAGAH PENUNGGANG AGAMA? GENG BAJU JINGGA SEDANG MENUNGGU PENGUMUMAN HADI AWANG SUPAYA SEGERA DI LAKSANAKAN APA YANG DI JANJIKAN DI PADANG MERBUK DULU. RUU355: PAS kini dah jadi khadam MCA? – Faiz Fadzil Orang Melayu Islam ternanti-nanti bilakah kerajaan PN yang dianggotai PAS akan membentangkan Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 atau RUU355 di Parlimen, kata ahli Jawatankuasa Amanah, Faiz Fadzil. Beliau berkata penantian itu ternyata meleset dengan jawapan daripada Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Ahmad Marzuk Shaary bahawa RUU355 perlu selaras dengan Perlembagaan Persekutuan. “Ketika mana hujah ini dibangkitkan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 1:19 pm

Jangan berhenti kencing hudud selagi Ayatollah Hadi belum terima isyarat Dewa Wee 58j. Hudud wajib dikencing selagi Pas pegang kuasa dan Persekutuan. Pas wira jundullah kencing hudud dunia dan akhirat. Jangan sampai kencing tanpa hudud kena pakai lesen. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 1:16 pm

Kencing hudud kini halal sebab Pas satu fikrah dengan MCA dan DAP. Siapa tidak kencing berhudud hukumnya berdosa dan kencingnya kena bayar lesen 50,000. Ayuh wira jundullah Pas kencing hudud. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:41 pm

Tentu halal sebab kau minum hari2.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 1:14 pm

Bila Pas kencing, maka yang lain kena bersama ikut kencing bersama. Kalau tidak kencing akan dilesenkan dan diharamkan ikut kuasa Menteri. Kencing semua. Kencing hudud. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:43 pm

PAS kencin berdiri, Kau kencing berlari.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 1:02 pm

NAK BAGI PARTI KUNYIT LGBT PELANGI KE BUAT HUDUD…..PENENTANG HUDUD ADEE LEER PUAK SODOM NIEE….. KALAU TAK SETUJU PAS TAK MENGAPA TAPI BAGI CADANGAN PARTI MANA SANGGUP LAKSANAKAN HUDUD…… PAN KALAU TAK SETUJU HUDUD PAS BAGI CADANGAN HUDUD PAN…..PARTI AGAMA SYIAH KRITIK BIAR TAK JADI BUKAN CADANGAN MEMBINA…… RAKYAT MAHU PARTI YANG TERBAIK DAULATKAN ISLAM….ALIM KUCING WAHABI PATUT BAGI CADANGAN ALTERNATIVE BUKAN HANYA PANDAI MENUDUH JEERR TAUU…… RUU 355 Yang Jadi Mainan?…….. 1) Timbalan Menteri jawab nak kaji bagi selaras dengan perlembagaan. RUU355 bukan hudud. RUU355 adalah hal memperkasakan undang-undang sedia ada supaya lebih tegas untuk orang islam. 2) Kenapa… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 12:56 pm

Pas ikut fikrah MCA dan DAP. Pas say NO to hudud dan RUU355. Kencing Isle halal ditogok. Kencing. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:46 pm

Umnongoks been the ones yang tunduk kpd MCA.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 July 2020 12:54 pm

Bangla tangkap, Rohingya tangkap, Al Jazeera tangkap, ingkar PKP tangkap. Sajat dan Jho Low tak tangkap-tangkap. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:48 pm

Yang menyamar nama najib perlu di tangkap

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 12:47 pm

SARA HIDUP JUNNUN DENGAN TAHAN JUBO AKAN DIHUKUM SULA SAMPAI MATI….. JUNNUN GILER KEMARUK TONGGANG ARAK AKAN DISEBAT 80 ROTAN…… MEMANG BENAR APA KATA SHASHA….IMDB KONSPIRASI PH SEBENARNYA….HABIS SEMUA SAKSI DISEMBUNYI OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG…….. JUNNUN GILER MEMANG BANYAK LAKUKAN SEMUA KESALAHAN HUDUD….ITU SEBAB DIA TAKUT….APA POYO TUHAN MACAM JUNNUN….. Bekas bos FGV Holdings umum keluar Amanah, sertai Umno…… PETALING JAYA: Bekas ketua pegawai eksekutif FGV Holdings Bhd, Zakaria Arshad membuat keputusan untuk menyertai Umno dan mengumumkan keluar daripada Amanah. Zakaria berkata, keputusan keluar Amanah itu dibuat selepas melihat visi dan objektif parti diketuai Mohamad Sabu itu tersasar… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 12:33 pm

scandal 1MDB, ketika itu, rosmah menteri kewangan dan perdana menteri 🤣

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:52 pm
Reply to  zunnun

Ketika itu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) diam mengecot, membisu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 July 2020 12:23 pm

JUNNUN GILER KEMARUK TONGGANG ARAK AKAN DISEBAT 80 ROTAN…… MEMANG BENAR APA KATA SHASHA….IMDB KONSPIRASI PH SEBENARNYA….HABIS SEMUA SAKSI DISEMBUNYI OLEH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG…….. JUNNUN GILER MEMANG BANYAK LAKUKAN SEMUA KESALAHAN HUDUD….ITU SEBAB DIA TAKUT….APA POYO TUHAN MACAM JUNNUN….. Bekas bos FGV Holdings umum keluar Amanah, sertai Umno…… PETALING JAYA: Bekas ketua pegawai eksekutif FGV Holdings Bhd, Zakaria Arshad membuat keputusan untuk menyertai Umno dan mengumumkan keluar daripada Amanah. Zakaria berkata, keputusan keluar Amanah itu dibuat selepas melihat visi dan objektif parti diketuai Mohamad Sabu itu tersasar dan tidak selari dengan pendiriannya pada ketika ini. “Selepas memberi pertimbangan,… Read more »

zunnun
zunnun
25 July 2020 12:30 pm

sasha jadi sumber kebenaran melayu2 islam hadi dah…

shasa wali yg blh terbang ke planet marikh seperti ape babi2 belaan pAs dgn wali2 merwka….

Anonymous
Anonymous
25 July 2020 2:54 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) hari2 terbang di laman rumah nya tapi terkentot, alat nya tak cukup minyak, jatuh berborai.