SALAH FAKTA MUHYIDDIN AKHIRNYA DIAKUI

Berikutan teguran Anthony Loke berhubung kesalahan fakta yang disebut Muhyiddin Yassin semalam, Pejabat Perdana Menteri akhrinya mengaku perkara tersebut.

Seterusnya Pejabat Perdana Menteri membuat kenyataan media untuk membetulkannya.

Berikut adalah kenyataan pembetulan tersebut:-

Bagaimanapun, bagi seorang Perdana Menteri, kesalahan fakta sebagaimana yang dilakukan Muhyiddin semalam tetap sesuatu yang memalukan.

Ia tidak pernah berlaku kepada mana-mana Perdana Menteri sebelum ini, malah selama 22 tahun Tun Mahathir Mohamad memegang jawatan Perdana Menteri, ia .juga tidak pernah berlaku.

Kenapa ia berlaku kepada Muhyiddin yang belum 5 bulan menjadi Perdana Menteri?

Selain kesalahan fakta ini turut merupakan kecuaian Muhyiddin yang tidak teliti membuat semakan, kualiti pegawai-pegawai yang ada di sekelilingnya juga adalah penyumbang utama kepada perkara itu.

Tak malu ke? (Shahbudindotcom 21/07/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 July 2020 — 4:18 pm

52
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
MAHATHIRVSANWARWakanonymousnajib bini rosmahRakan Baik Wak Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG DAH SAH KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO ADALAH THE SPINNER…..27 FEB KLUSTER TABLIGH BUKAN 11 MAC….. KKM kenal pasti empat sub kluster himpunan tabligh……. PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan mengenal pasti empat sub kluster jangkitan COVID-19 membabitkan beberapa madrasah dan sekolah tahfiz susulan perhimpunan tabligh di Masjid Seri Petaling. Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, berkata tindakan proaktif mengenal pasti sub kluster berkenaan adalah bagi membantu pengesanan kontak rapat kepada kes indeks perhimpunan itu. Masjid Seri Petaling di sini mengadakan ijtimak tabligh pada 27 Februari hingga 1 Mac lalu. Pimpinan Jemaah Dakwah dan Tabligh Malaysia berkata 12,500 jemaah hadir… Read more »

Rakan Baik Wak
Guest
Rakan Baik Wak

Udah umor 70 an,baru ngaku dia nya ada jantan
Dulu jadi bapok,kini tak laku,busuk punya apam
Kejora si tua telor landor kena jaga kesihatan
Dah rancang,nak naik pelamin ngan Mak Enon 78

Konon pandai sangat berpantun,cam syair bayan
Kepala dah botak tengah,beruban,lndung pakai topi
Ngurat anak Wak Suman pon,orang tua tu tak layan
Wak pandai agak, telor landor dia tolak tepi

anon
Guest
anon

JANGAN LOBIH-LOBIH HENTAM KEJORA TU!
NANTI DIA MERAJOK,LARI KELUAR BLOK!
KOMISYEN GOGLE BUDIN PASTI KURANG!

Rakan Baik Wak
Guest
Rakan Baik Wak

ahhhhhh….apa aku peduli
nak lari?

aku dah agak,dia pasti cabut!
sebab pantun aku menikam ke lubang duburnya!

anonymous
Guest
anonymous

sokong

sokong

pantunpon keluar tajuk blok

kikikikiki

Wak
Guest
Wak

Yo ko!

ken
Guest
ken

Sebagai PM perkara begini tak boleh berlaku. Sangat memalukan…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KHADAM DEWA ALJUBO MASIH TAK MENGAKU KLUSTER TABLIGH DISEBABKAN PH…….. WAU BULE KATA JUNNUN KAFIR…..MUNGKIN JUGAK SEBAB DIA SETIAP HARI KUTUK TUHAN DAN NABI……. KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO THE SPINNER …….. 2011 UEC DIIKTIRAF? BACA SINI… . PENDIDIKAN & KESIHATANSANGGUP KELUAR KERAJAAN KERANA UEC, APA DI SEBALIK SIJIL KONTROVERSI NI?…….. *Artikel ini pada asalnya disiarkan pada 18 Julai 2018 (Sebelum tu, untuk korang yang minat cerita sejarah, subscribe la group Facebook kitorang, SALAM SEJARAH-TERA.) UPDATE 3/2/2020: Timbalan Setiausaha Agong DAP Nga Kor Ming mengatakan DAP akan keluar daripada kerajaan Pakatan Harapan jika Putrajaya enggan mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersama (UEC)… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

22 Feb Langkah Sheraton
24 Feb Madey si Kitol resign
27 Feb Tabligh buat himpun
11 Mac Kluster Tabligh

PN laknatullahialaik punca kematian 123 pesakit Covid. Tiada siapa boleh ubah fakta. Kecuali kaki kencing. Kahkahkah!

Wak
Guest
Wak

Yo ko!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Siaran KPM bertarikh 11 Mac 2020 sudah tersebar sejak Mat Sembab dilantik jadi PM8 bukti pemilik sijil UEC layak memohon kerja dalam Kerajaan. Siaran tersebut memaklumkan amalan menerima pemilik sijil UEC sudah berlaku sejak 2011 lagi semasa Mat Sembab menjadi Menterinya. Iktiraf ikut backdoor. Kahkahkah!

Wak
Guest
Wak

Yo ko!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pejabat perdana menteri (PMO) berkata dalam pertemuan itu, Muhyiddin hanya menyebut bahawa UEC telah mendapat pengiktirafan sebahagian (partial recognition) daripada kerajaan pada masa lalu.

“Perdana menteri menyebut bahawa UEC telah mendapat pengiktirafan sebahagian (partial recognition) apabila kerajaan pada masa lalu telah menerima lepasan UEC untuk mengikuti Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) dalam bidang pengkhususan Bahasa Cina di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM).

“Kerajaan pada tahun 2012 telah menerima lepasan UEC untuk mengikuti program PISMP dalam bidang Bahasa Cina dengan syarat mereka lulus Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan memperolehi sekurang-kurangnya gred kepujian dalam Bahasa Melayu,”

backdoor PM iktiraf ikut cara backdoor government. Kahkahkah!

Wak
Guest
Wak

Yo ko…ooo cam tu yo!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WAU BULE KATA JUNNUN KAFIR…..MUNGKIN JUGAK SEBAB DIA SETIAP HARI KUTUK TUHAN DAN NABI……. KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO THE SPINNER …….. 2011 UEC DIIKTIRAF? BACA SINI… . PENDIDIKAN & KESIHATANSANGGUP KELUAR KERAJAAN KERANA UEC, APA DI SEBALIK SIJIL KONTROVERSI NI?…….. *Artikel ini pada asalnya disiarkan pada 18 Julai 2018 (Sebelum tu, untuk korang yang minat cerita sejarah, subscribe la group Facebook kitorang, SALAM SEJARAH-TERA.) UPDATE 3/2/2020: Timbalan Setiausaha Agong DAP Nga Kor Ming mengatakan DAP akan keluar daripada kerajaan Pakatan Harapan jika Putrajaya enggan mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersama (UEC) dalam satu wawancara bersama Oriental Daily. Pada awal bulan Julai… Read more »

zunnun
Member
zunnun

guru hadi toke babi ke?

mula dgn se ketul daging babi mesti byak bekalan babi yg di perolebi nya, kerana melayu2 ‘islam’ nya terus menerus kapir mengapir sana sini tak henti2….

mesti byak stok daging babi yg di simpan di rusila?

tak henti2 melayu2 ‘islam’ belaan nyaem”babi”buta kesana kemari

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

Masih lagi dengan seketul daging babi busuk dah 5 hari tak letak di fridge nak di goreng nya dengan ulat2 nya sekali.

Dia jenis yang ulat besar2 (maggots) di campak nya ke atas, di tadah dengan mulut nya, di tangkup, makan mcm kacang putih.

zunnun
Member
zunnun

guru jadi guru ape yg membawa mati di memali?

pembawa jampi mentera ape? ilmu manderam dari mana? se ketul daging babi siape yg beri?

guru hadi perihara babi2 ke hingga melayu2 ‘islam’ asyik mem”babi”buta kapir mengapir sana sini?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

Yang membabi buta ia lah puak kamu di 13 Mei 1969. Bila Tentera diarah mmengawal kekecohan, ramai lah yang mati.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO THE SPINNER …….. 2011 UEC DIIKTIRAF? BACA SINI… . PENDIDIKAN & KESIHATANSANGGUP KELUAR KERAJAAN KERANA UEC, APA DI SEBALIK SIJIL KONTROVERSI NI?…….. *Artikel ini pada asalnya disiarkan pada 18 Julai 2018 (Sebelum tu, untuk korang yang minat cerita sejarah, subscribe la group Facebook kitorang, SALAM SEJARAH-TERA.) UPDATE 3/2/2020: Timbalan Setiausaha Agong DAP Nga Kor Ming mengatakan DAP akan keluar daripada kerajaan Pakatan Harapan jika Putrajaya enggan mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersama (UEC) dalam satu wawancara bersama Oriental Daily. Pada awal bulan Julai tahun 2019, Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nee Ching ada kata yang dia nak isu… Read more »

zunnun
Member
zunnun

dari mana guru hadi dapat se ketul daging babi? siape yg beri dan ngape guru hadi gulaikan hingga santapan yg di beri di memali bawa mati?

santau ape yg dewa wee beri pada guru hadi?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

Puak kau hidangkan goreng babi yang dah 5 hari busuk, penuh ulat maggots. Santapan di peristiwa 13 Mei 1969 membawa ramai yang mati.

zunnun
Member
zunnun

guru hadi asyik mendewa2kan dewa wee ngape? UEC yg dah di luluskan ngape guru hadi tak bawa ke parlimen melalui lebai2 lipAs nya?

tak kan lebai2 lipAs dlm parlimen hanya dok mengkhadamkan ayat2 kitab sj….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

Nak UEC yer. Lepasan SJK yer. Masalah salah campur. Tak hormatkan Perlembagaan negara Perkara 152 berkenaan Mahasa Melayu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH……. KALAU SUDAH DIIKTIRAF 2011 KENAPA BANI YAKJUJ MAKJUJ D4PIG MASIH MENDESAK……. Muhyiddin harus kota janji iktiraf UEC: DAP……. | 18 Julai 2020Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin harus mengotakan janji untuk mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) sebagaimana dijanjikan beliau dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sewaktu masih bersama Pakatan Harapan (PH). Ahli Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP, Ronnie Liu Tian Khiew berkata, ketiadaan Muhyiddin dan Bersatu dalam PH dengan beliau dan partinya kini mengetuai kerajaan Perikatan Nasional (PN) bukan satu alasan baik untuk mengenepikan janji pengiktirafan yang pernah dipersetujui mereka.… Read more »

Pendekar sepatu hitam.
Guest
Pendekar sepatu hitam.

Kau orang 2 pendekar dan mat torpedo jgn buat kacau. Dah jadi pembangkang biarlah sedar diri sikit, macam aku nih. Kau tak ingat masa aku jd menteri dulu apa aku cakap pd org yg byk komen dan cadangan…

… Maaf, anda bukan kerajaan.

zunnun
Member
zunnun

menteri kewangan perakui kesilapan lalu mohom maaf atas kesilapan dgn tersalah titik …..

guru hadi dgn seketul daging babi mya sana sini mem”babi”buta hingga tergolok2 mati di memali, dah mohon maaf ke?

yg berparang berkapak bak di rasuk kerana terkebih di hidang daging babi ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR).

“tergolok2 mati di memali”?

Bergelimpang di 13 Mei 1969, Tentera di arah mengawal keadaan yang merosot. Dia orang tentera SOP nya no-nonsense type. Bergerak saja di masa curfew, tembak.

Sheraton
Guest
Sheraton

Silap macamana?

Cuma silap ‘ter’ je .. bagi angka yang mungkin betul pada Muhyiddin.

Ini masalah tuntutan. Mungkin berlaku duit dah terlebih keluar..

Mana lah tahu Kan sebab kesalahan jumlah terlalu besar bukan salah titik…

Mat torpedo kapla tumpo
Guest
Mat torpedo kapla tumpo

Udah-udah lah hangpa 2 pendekar bergaduh. Hang punya pasai, aku hilang jwtn menteri. Ni yg aku sebut dulu, elefen fight elefen grass sapper, hangpa gelak. Tak pasai2 aku kena naik pentas berceramah semula. Tak gua punya pendekar.

Pendekar kote bengkok.
Guest
Pendekar kote bengkok.

Ni aku nak habaq kat semua pengomen di blog ni. Tak usahlah hang dok ulang2 hal tebuk atap tu. Bukan apa, walaupun hang tak perli aku, tapi aku kecik hati tau tak? Dua kali aku dlm jel kerana kes ‘tebuk’ hang tau tak? Dua kali jugak aku melopong tak dpt jwtn PM kerana kes ‘tebuk’ tu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hang jangan main2.

Kote bengkok, bila jolok, tersangkut kat kote punya takuk, nak main pun kekok, di kemut puak Ameno, habis jadi Nono.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PM9 BUKAN MUKA SEBELUM NYA RAKYAT AKAN PASTIKAN ….. . JUNNUN GILER PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAH TAK LAKU JUBO DAH TIADA SPRING.. KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO SUKA MEREKA REKA DAN MENGADAKAN CERITA PALSU……. Sejak Bila UEC Mula Diiktiraf?…… 1 year ago Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching dalam kicauan atau tweet meletakkan link rasmi ke website Kementerian Pelajaran memberitahu permohonan dibuka untuk Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) ambilan 2019. Tweet akaun peribadi pada pukul 1.20 petang tadi menjemput pemegang Sijil Menengah Agama (SMA) dan Sijil Menengah Ugama (SMU) memohon untuk PISMP. Apa yang menarik, pemegang Unified Examination Certificate… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kerja khadam Dewa Wee 58j tabur fitnah,
Pesakit Covid19 ada kurang 30 semuanya sembuh masa zaman PH,
Seminggu Kerajaan hilang angkara tamak Langkah Sheraton PN,
Tabligh buat perarakan macam Thaipusam tanpa Menteri jaga,
Madey si Kitol dan Mat Sembab bersama PN celaka laknatullah,
Akhirnya mati COVID19 masa PN 123.
Mat Sembab juga gembira tengok Rakyat mampus sebab nak jadi PM.
Pas dan UMNO tepuk tangan Rakyat bergelimpangan kena PKP.
Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

malah selama 22 tahun Tun Mahathir Mohamad memegang jawatan Perdana Menteri, ia .juga tidak pernah berlaku. tak ada salah silap jangan tipu la kalau nak bodek pun biar patut patut tegak keadilan tanpa pilih sapa sapa salah tetap salah Wahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biar pun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapa dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya atau pun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatannya. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah… Read more »

Pendekar telo laboh.
Guest
Pendekar telo laboh.

Hang jgn pelaq sangat. Hang kalu nak bodek aku, agak2lah. Takkan selama 22 tahun 22 bulan aku jd PM aku tak pernah buat silap. Kalu nak jilat pungkoq aku pun, tunggulah aku basuh berak dulu. Kalau aku buat silap pun, takkan aku nak habaq kat hang. Mangkaq hang ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Haish, tak habis2 dia nih cakap macam bebudak. Jenis kurang otak.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUNNUN GILER PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAH TAK LAKU JUBO DAH TIADA SPRING.. KHADAM DEWA BANDUAN TEBUK JUBO SUKA MEREKA REKA DAN MENGADAKAN CERITA PALSU……. Sejak Bila UEC Mula Diiktiraf?…… 1 year ago Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching dalam kicauan atau tweet meletakkan link rasmi ke website Kementerian Pelajaran memberitahu permohonan dibuka untuk Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) ambilan 2019. Tweet akaun peribadi pada pukul 1.20 petang tadi menjemput pemegang Sijil Menengah Agama (SMA) dan Sijil Menengah Ugama (SMU) memohon untuk PISMP. Apa yang menarik, pemegang Unified Examination Certificate (UEC) turut dipelawa untuk memohon. Syarat kelayakan memohon bagi pemegang… Read more »

zunnun
Member
zunnun

mana lebai2 lipAs melayu ‘islam’ ada dari mereka yg blh kedepan utk memperbetulkan UEC yg di luluskan oleh omNO pd 2011?

sj tanya, atau takut di sergah oleh dewa wee?

Anonymous
Guest
Anonymous

Masih melaung laung minta luluskan UEC yer.

Kena hormatkan sepenuh nya Perkara 152 Perlembagaan negara Perkara 152 berkenaan BM yang juga mengata bahasa ibunda boleh di gunakan “selain dari urusan2 resmi”.

Dan sekolah adalah urusan resmi mana2 negara di dunia.

sahboodeen
Guest
sahboodeen

bukan tak pernah berlaku, banyak kali, tapi kamu tak tahu. sebab PM 22 tahun tu orang tak pernah ambil cakap dia sebagai benar. apa punya kualiti lah blogger pro Anwar ni.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tuhan sudah laknat hidup pengkhianat di dunia dan akhirat. Buat kerja fasiq dan khianat balasannya haram dan wajib dipandang jijik seluruh makhluk di bumi dan di langit. Mat Sembab dalam kehinaan dan kemaluan kurang 7.5 inci. Kahkahkah!

Wak
Guest
Wak

Yo ko!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dah lihat, dah rasa ker dia punya 7.5 inci?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Level PM tebuk atap Kerajaan Pintu Belakang layak bela anak babi macam Mahzir Khalid curi diskaun TNB 50% boleh la. Bukan silap titik perpuluhan dah tapi habis semua angka pun kencing. Kahkahkah!

Wak
Guest
Wak

Yo ko!

Bekas menteri torpedo kepala tumpol
Guest
Bekas menteri torpedo kepala tumpol

Bab statistic ni hangpa semua kena tanya kat aku, aku hapal semua, semua dok ada dlm kepala aku. Ni bukan kaleng-kaleng punya bekas menteri. Walaupun aku ngaji tak tinggi, tapi statistic negara Malaysia ni semua dlm kepala aku.

Bang Non Laki Jijah
Guest
Bang Non Laki Jijah

hang mengata aku no!….

Pendekar telo laboh.
Guest
Pendekar telo laboh.

Tapi saya pun malu jugak bila menteri kewangan yg saya lantik dulu silap letak titik perpuluhan dan silap kira hutang negara. Nak wat camna sbb dia tu akauntan tak bertauliah.

Pendekar kote bengkok.
Guest
Pendekar kote bengkok.

Tu lah, lain kali hang mai tanya aku ni dulu. Aku ni bekas menteri kewangan terbaik Asia sebelum hang pi sumbat aku dlm jel.

Bang Non Laki Jijah
Guest
Bang Non Laki Jijah

hang mengata aku no!….

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang makan cili rasa pedas.

Yang mengorek tak pakai precaustions mcm Bang Non tak lama rasa gatal dan berburas celah kelengkang nya.