PILIHANRAYA MENGEJUT, MAMPUKAH MUHYIDDIN MENGELAKNYA?

Melihat ketidaktentuan dalam politik negara dan kedudukan Muhyiddin Yassin yang terus dipertikaikan, mengadakan pilihanraya semula adalah penyelesaian terbaik yang dipersetujui oleh hampir banyak pihak.

Hanya dengan mengadakan pilihanraya semula saja barulah kesahihan kerajaan dan kedudukan Perdana Menteri tidak lagi menjadi pertikaian.

Berbanding sekarang, cemuhan bahawa PN adalah kerajaan pintu belakang tidak dapat dielakkan kerana yang menang dan yang ditolak rakyat telah bercampur atas nama pengkhianatan di satu pihak dan mereka yang tidak tahan bergelar pembangkang di satu pihak yang lain.

Keadaan ini jelas meremehkan mandat rakyat yang memberi hak kepada PH sebagai pemenang PRU14 untuk mentadbir negara ini selama lima tahun sehingga 2023 akan datang.

Rakyat tidak pernah memberi hak kepada yang kalah untuk menjadi kerajaan dan jika keadaan ini dibenarkan terus berlaku, pilihanraya setiap lima tahun sudah tidak bermakna lagi.

Lebih buruk lagi, setelah hampir lima bulan membentuk kerajaan, usul menukar Speaker Parlimen yang dibawa sendiri oleh Muhyiddin hanya mampu mencapai kadar kemenangan 111-109 undi saja.

Ini jelas menunjukkan kerajaan PN yang dipimpin oleh Muhyiddin semakin lemah berbanding ketika beliau mengangkat sumpah pada 1 Mac dulu.

Sebab itu, perlantikan Speaker baru tidak dilakukan melalui undian selepas saja agenda membuang Speaker lama berjaya dilaksanakan.

Melalui kejayaan menukar Speaker itu, sudah tentu usul undi tidak percaya terhadap Muhyiddin akan terus tergantung di awang-awangan tanpa dibenar untuk dibentangkan.

Jika undi tidak percaya dibenar untuk dibentangkan, tidak mustahil Muhyiddin boleh dikalahkan kerana berbanding untuk membuang Speaker, sebenarnya lebih ramai Ahli Parlimen mahu menyingkirkan Perdana Menteri.

Dengan menyingkirkan Muhyiddin, bukan saja mungkin ada Perdana Menteri baru bakal dilantik, malah tidak mustahil pilihanraya semula terpaksa diadakan.

Terutama kepada mereka yang mahukan pilihanraya semula, mengundi menolak Muhyiddin adalah salah satu caranya.

Bermakna, kemeriahan menolak Muhyiddin sebagai Perdana Menteri lebih membawa keseronokan berbanding mengundi membuang Mohamad Ariff sebagai Speaker.

Namun begitu, dengan usul membuang Speaker lama telah berjaya dan agenda melantik Speaker baru juga telah terlaksana, selagi usul tidak percaya terhadap Muhyiddin tidak dibentangkan, selagi itulah beliau akan menghadapi ketidaktentuan dan usaha menggugat kedudukannya akan berterusan.

Bila-bila masa komplot baru atau pengumpulan SD yang lain boleh muncul semula.

Seiring dengannya, keadaan itu akan menyebabkan negara terus tidak stabil, ekonomi tidak berkembang dan rakyat diletakkan di kedudukan kurang penting berbanding harga Ahli-Ahli Parlimen yang makin meningkat tinggi.

Akibatnya, lagi lama masa berlalu, kepercayaan rakyat kepada kerajaan tambah berkurangan.

Di waktu yang sama, pihak-pihak yang berkepentingan dalam kerajaan tidak berdaftar PN pula akan meningkatkan lagi tekanan mereka kepada Muhyiddin, terutama mereka yang ada kes mahkamah yang sedang dibicarakan.

Antara memenuhi kehendak mereka dengan tekanan pembangkang yang mahu keadilan ditegakkan, khusus dalam kes-kes yang jelas dan mudah, di mana Muhyiddin akhirnya?

Mampukah beliau menahan tekanan dan mengelak daripada mengadakan pilihanraya semula secara mengejut? (Shahbudindotcom 16/07/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 16 July 2020 — 10:54 pm
Subscribe
Notify of
guest
167 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
18 July 2020 1:31 pm

PM 8 LEBIH BAIK DARI PM7…..TENTU PM9 HADI YANG TERBAIK…. . DAJJAL ILLUMINITY PUNYAI KEKAYAAN LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…..TIDAK HAIRANLAH RAMAI ULARMAK DAN ALIM KUCING TERPEDAYA……. BILA BANI YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG MENDAPAT KUASA MEREKA LAKUKAN SEGALA KEROSAKAN DAN KORUPSI DI MUKA BUMI……. INI BUKTI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ TELAH LAKUKAN KEROSAKAN DAN KORUPSI TERHADAP TABUNG HAJI….. 38 Sebab Kenapa Muhyiddin MESTI Pecat Dan Siasat Lembaga Pengarah TH…….. Laman blog ini ada menulis secara ringkas bagaimana barisan Lembaga Pengarah Tabung Haji (TH) sekarang tidak layak dan tidak sepatutnya berada di barisan Lembaga Pengarah TH kerana mereka semua adalah… Read more »

Hardew
Hardew
18 July 2020 1:38 am

Betul seratus peratus pilihan raya lah satu jawapan Betul untuk membaiki ekonomi Malaysia.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
18 July 2020 9:38 am
Reply to  Hardew

Saya hilang keyakinan pilihan raya, sebab selepas PRU mungkin akan menjelma pula hantu raya akan menghasut ahli-ahli parlimen lain yang dicicirkan dari mendapat habuan menubuhkan kerajaan ‘pintu istana’ (madah Pontian) yang lain pula. Geram. Lebih baik Muhyiddin dikekalkan sebagai PM sehingga akhir hayat, beliau pemurah, anda dah dapat BPN ke?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 6:30 pm

BAGI JUNNUN SESAT SUNDAL….DUNIA INI KESUDAHAN SEGALANYA …DI SINILAH SYURGA DAN DI SINI NERAKA…. KEHIDUPAN SELEPAS KEMATIAN ADALAH OMONG KOSONG BAGI SI SESAT ITU…. PEMIMPIN2 YANG GAGAL DAN BANGSAT TERUS DI PUJA OLEH BANI SODOM DAN PENSYIRIK SEPERTI JUNNUN GILER…… DBP: Keputusan kerajaan tepat, PPSMI satu kegagalan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) menyifatkan Program Pengajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) yang dilaksanakan era bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sebagai satu kegagalan. Pengerusi Jawatankuasa Pengelola DBP Awang Sariyan, berkata kerajaan Perikatan Nasional (PN) telah membuat keputusan tepat untuk tidak melaksanakan kembali PPSMI. “Keputusan Kementerian Pendidikan (KPM) untuk tidak… Read more »

zunnun
zunnun
17 July 2020 5:52 pm

asas islam itu pengertian perjalanan 6 Masa Kejadian, dan seperti mana juga perjalan kejadian bagitu juga perjalanan 6 masa utk bersatu akhir nya…

yg ada di dunia tak lain, cabang2 kepercayaan semata2…

bila terbit keyakinan, itu bukan lagi kesedaran manusia, tapi kesedaran yg di mula mencecah kesedaran intellect nya…

muhammad bin aminah mengalami sedemikian dan juga aulia2 selepas nya…

mansur dgn hulul nya…
ibnu arabi dgn wahdatul ujud nya….

kesundalan ape pula dgn amanat se ketul daging babi sana sini mengapir merata2?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:28 pm
Reply to  zunnun

Kamu dah lah kafir harbi, nak menyundal pasal Islam pulak.

Ini lah yang dinamakan DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

DAP DIRTY OLD MAN ambil seketul daging babi busuk bawa sana sini untuk puak nya.

zunnun
zunnun
17 July 2020 5:42 pm

ilam kepunyaan tuhan utk segala yg bernyawa…. sati aden kehidupan utk semua yg bernyawa darisifat bastita yg di tiupkan kpd mereka… kesundalan apa pula yg asyik pendewaan kpd manusia sedangkan kenabian itu sifat ketuhanan semesta? sifat tuhan itu muhammad bin aminah atau kenabian nya, jauh sekali menjolok pedang mau pun jolok puki bini2…. maka syahadah kpd siapa yg lebai2 lipAs2 tujukan dlm pengertian asas kepercayaan2 rukun iman mereka utk menyatakan kesempurnaan dan keyakinan rukun islam pula? kpd muhmmd bin aminah atau kenabian si muhammad utk mentaytkn pertalian Zat dan Sifat2 Kehidupan Tuhan Semesta? jgn menyundal dgn kesempdadan syariat semata2, cuba2… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:36 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Menghasut Nabi Muhammad DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN ini yang tidak ada Nabi atau Rasul, hanya ikut2 saja agama Confius (cius), Tao, Budis.

Maka tonggang tonggek lah dia depan pangkal pokok Kayu Ara dengan memegang joss sticks. Letak buah2 di situ, di sebat bebudak di malam hari, dia ingatkan Tuhan dia makan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 5:39 pm

PEMIMPIN2 YANG GAGAL DAN BANGSAT TERUS DI PUJA OLEH BANI SODOM DAN PENSYIRIK SEPERTI JUNNUN GILER…… DBP: Keputusan kerajaan tepat, PPSMI satu kegagalan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) menyifatkan Program Pengajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) yang dilaksanakan era bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad sebagai satu kegagalan. Pengerusi Jawatankuasa Pengelola DBP Awang Sariyan, berkata kerajaan Perikatan Nasional (PN) telah membuat keputusan tepat untuk tidak melaksanakan kembali PPSMI. “Keputusan Kementerian Pendidikan (KPM) untuk tidak akan melaksanakan semula PPSMI seperti yang dijelaskan oleh Menteri Pendidikan, Radzi Jidin di Parlimen merupakan keputusan yang tepat. “KPM semasa di bawah teraju Muhyiddin… Read more »

zunnun
zunnun
17 July 2020 5:12 pm

si hadi awang dah bertaubat dan memohon maaf dgn kesesatan amanat se ketul daging babi nya blum?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:38 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Kamu makan seketul daging babi yang busuk kena kencing tapi kau sronok sebab tak pernah makan seperti itu.

anonymous
anonymous
17 July 2020 4:55 pm

Seorang lelaki dipenjara 26 bulan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas didapati bersalah atas dua pertuduhan menghina Nabi Muhammad, agama Islam dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menerusi laman sosial Facebook tahun lepas. Hakim M M Edwin Paramjothy menjatuhkan hukuman penjara 26 bulan bagi pertuduhan pertama dan enam bulan penjara untuk pertuduhan kedua ke atas Danny Antoni, 29, serta memerintahkan hukuman itu berjalan serentak dari tarikh tangkap pada 6 Mac 2019. Dalam penghakimannya, Edwin berkata jenayah menghina agama seseorang dilakukan bukan sahaja terhadap individu yang disasarkan tetapi juga ke atas nilai dan fungsi yang diwakili agama… Read more »

zunnun
zunnun
17 July 2020 5:14 pm
Reply to  anonymous

kesundalan si ketua lipAs hadi awang dah mohon maaf dgn kesesatan amanat hadi bertemakan se ketul daging babi nya hingga membawa kematiam di memali dgn kapir mengapir sana sini?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:42 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Kamu makan seketul daging babi yang sudah kena tahi. Lagi banyak kematian di 13 Mei 1969 tapi tak baik disebut selalu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 4:51 pm

ORANG YANG SYIRIK TIDAK BERBAU SYURGA….. PEMUJA2 PEMIMPIN AKAN MEMBUATKAN DIA KEKAL DI NERAKA……. BONGKAR! Sumber kekayaan Mahathir dan anak-anak (ini baru sebahagian, bukan semua). Cis! ‘Selamatkan Malaysia’ konon… Ramai yang pelik kenapa Tun Mahathir mampu berulang-kali bertegas anak-anak dia tak pernah berniaga dalam Malaysia dan tak pernah berurusan dengan kerajaan semasa dia Perdana Menteri walaupun berlambak-lambak bukti menunjukkan anak-anak dia merupakan pemegang saham terbesar atau antara pemegang saham terbesar di dalam sekurang-kurangnya 12 syarikat tersenarai dan sering mendapat pelbagai projek kerajaan, konsesi dan urusan jual-beli syarikat dengan kerajaan.. Apa yang nak hairan? Kerana Mahathir sendiri pun tak tahu bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 4:40 pm

SEBELUM PERGI MASALAH FEQAH SELESAI DULU MASALAH AKIDAH….. FANATICS PEMIMPIN TERTENTU JUGA PENYEBAB SYIRIK DAN AKIDAH DITOLAK….. GERAKAN mula tunjuk taring berkaitan isu jawi……. Timbalan Presiden GERAKAN, Oh Tong Keong bertegas, mahu menentang habis-habisan jika orang bukan Islam disuruh untuk mempelajari tulisan Jawi. Beliau berkata demikian susulan pengumuman Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri bahawa hari Jumaat diumumkan sebagai ‘Hari Jawi’ bermula, semalam. Dr Zulkifli berkata, bagi menzahirkan iltizam memartabatkan tulisan Jawi, kepala surat rasmi Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) akan menggunakan tulisan Jawi bagi urusan rasmi. Beliau turut… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 4:33 pm

Dalam PN hanya Pas paling senang disemburitkan Azmin Semburit dan Madey si Kitol. Pakai timun cina pun jadi. Mat Sembab nak kena semburit tapi pakai tong gas. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:45 pm

Kamu di burit Bang Ali koyak rabak belakang kau, tapi mencari pasal di sini supaya Bang Ali cari kau lagi.

Wau Bule
Wau Bule
17 July 2020 4:02 pm

Cegah kemudaratan diri, orang lain dituntut syarak ————————————————– ISLAM melarang perbuatan berbahaya dan memberikan kemudaratan kepada orang lain di persekitarannya, sama ada keluarga, masyarakat mahupun rakyat di negaranya tanpa mengira perbezaan agama. Justeru, ulama usul fiqh merumuskan kaedah penting yang dikenali sebagai qawa’id fiqhiyah, iaitu ‘la darar wala dirar’ yang menekankan keperluan untuk menghilang dan menghapuskan semua kemudaratan yang diperakui syarak. Berdasarkan kaedah itu juga, orang Islam tidak dibenarkan melakukan sesuatu tindakan yang bukan sahaja membahayakan diri sendiri, bahkan mencetuskan kemudaratan kepada orang lain. Kaedah berkenaan dirumuskan berdasarkan perintah daripada Allah SWT seperti firman-Nya: “Dan janganlah kamu berbuat kerosakan di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 3:46 pm

BANI SODOM SERONOK DENGAR INSTITUSI BUMIPUTRA DIROGOL DAN DIPERKOSA PHD4PIG…… ANTARA KEJAYAAN BESAR PH IALAH MERANAPKAN INSTITUSI GERGASI BUMIPUTRA…… UMMAH Buat Laporan Polis, TH Gagal Kemukakan Laporan Kewangan 2018-2019 Ke Parlimen……. 1.Gerakan Pembela Ummah UMMAH akan membuat satu laporan polis berkaitan satu pendedahan di Parlimen oleh YB Ahmad Mazlan, bahawa pengurusan TH gagal mengemukakan dan membentang laporan kewangan tahunan bagi 2018 dan 2019 kepada Parlimen. 2. Adakah TH bersih seperti yang didakwa PH ? Gagal membentangkan laporan kewangan yang diaudit kepada Parlimen memperlihatkan TH tidak bersih dan ada agenda tersembunyi dalam transaksi kewangannya. Pengumuman hibah bagi tahun 2018 dan 2019… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:48 pm

YANG DI ROGOL IA LAH PUAK KAMU, TERHEGEH HEGEH KE SANA KE SINI, TAK PERNAH DAPAT MEMERINTAH NEGARA, TAK AKAN DAPAT HINGGA BILA2 SELAGI TAK TUKAR CARA MEMIKIR YANG BODOH BANGANG ITU.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:45 pm

Geng semburit miskin dapat cabutan bertuah 1 juta selepas kena pecat parti. Baru berbaloi jadi macai semburit. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:46 pm

Kadar miskin 0.4% turun 0.1% sebab geng semburit curi 1 juta cabutan bertuah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 7:49 pm

Kamu sekor diburitkan saja, tak payah ada persen itu ini.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 3:43 pm

ANTARA KEJAYAAN BESAR PH IALAH MERANAPKAN INSTITUSI GERGAJI BUMIPUTRA…… UMMAH Buat Laporan Polis, TH Gagal Kemukakan Laporan Kewangan 2018-2019 Ke Parlimen……. 1.Gerakan Pembela Ummah UMMAH akan membuat satu laporan polis berkaitan satu pendedahan di Parlimen oleh YB Ahmad Mazlan, bahawa pengurusan TH gagal mengemukakan dan membentang laporan kewangan tahunan bagi 2018 dan 2019 kepada Parlimen. 2. Adakah TH bersih seperti yang didakwa PH ? Gagal membentangkan laporan kewangan yang diaudit kepada Parlimen memperlihatkan TH tidak bersih dan ada agenda tersembunyi dalam transaksi kewangannya. Pengumuman hibah bagi tahun 2018 dan 2019 tampa laporan kewangan tahunan diaudit adalah kesalahan besar dibawah Akta… Read more »

jijah laki bang non
jijah laki bang non
17 July 2020 3:40 pm

Mengapa zunnun siang malam menyerang pas?
Sbb pedangnya dah kontot & lembik mcm pisang salai, nak memuki dah tak boleh.

bang non laki jijah
bang non laki jijah
17 July 2020 3:43 pm

tu lah pasal….

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:39 pm

Mat Sembab diserang atas bawah kiri kanan depan belakang tepi tengah sembunyi dan depan mata. Gitulah nasib abah kau pengkhianat. Berpolitik sampai mampus sebelum dikerjakan Madey si Kitol yang dipecat pakai SU Kerja. Kahkahkah!

Semah Bini Matdey
Semah Bini Matdey
17 July 2020 3:41 pm

Kalau laki aku tak letak jawatan PH masih jadi kerajaan….Maaflah no…..

Madey bini Semah
Madey bini Semah
17 July 2020 3:36 pm

Mengapa zunnun beria-ia bebenor menyerang pas?
Sebab dia dah termakan nasi kangkang betina DAP.
Terpaksalah ikut apa yg tuannya suruh.

Kahkahkah…

Wau Bule
Wau Bule
17 July 2020 3:34 pm

Implosion within unregistered PN team is imminent
Bersatu will regret their betrayal to the old man

Stage actors amongst MN members are showcasing
Big Brother Umno flexing muscles face grinning

Jolly making Pas is seen enjoying new-found wealth
Sharing of loot render them spineless and out of breath

These players shouting left and right working in cahoot
Working For the Malay race and religion, my foot

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:21 pm

Mengapa tiada siapa mahu serang hendap Pas kecuali zunnun? Sebab sekarang Pas makamnya lebih rendah daripada kartel semburit. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:12 pm

Pas, geng kartel semburit dan Madey si Kitol mahu serang hendap Mat Sembab. Hardcore Umno mahu serang hendap geng semburit dan Mat Sembab. Mat Sembab mahu serang hendap Jibby dan Wak Pornorogo. Perang cah keting takkan selesai selagi tidak bubar. Melayu macai bawahan tetap macai kategori miskin 0.4% sampai mampus. Kahkahkah!

Anon
Anon
17 July 2020 3:18 pm

” Tun M Khianat Anwar ke Anwar Khianat Tun M “

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:34 pm

Yawn.

trackback
Muhyiddin sudah tersepit untuk PRU mengejut
17 July 2020 3:05 pm
zunnun
zunnun
17 July 2020 3:05 pm

melayu2 islam melayu2 yg byak memuki ke ? melayu2 yg mencelup dan enukarkan ayat163 al-na’am mengegaskan doa iftitah yg di lafazkan dlm solat menjadi penyembahan, pemujaan dan pendewaan diri sj?

kesundalan siapa yg melakukan nih?

Anon
Anon
17 July 2020 3:06 pm
Reply to  zunnun

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

Wau Bule
Wau Bule
17 July 2020 3:38 pm
Reply to  Anon

a sodomist betraying a statesman (Malaysia would be damned)
or

a statesman betraying a sodomist (Malaysia saved from Allah’s curse)

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:07 pm
Reply to  zunnun

Yawn

Anon
Anon
17 July 2020 3:08 pm

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:11 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Kamu mata sepet takda kerja lain, hanya memuki pagi petang siang malam. Emak bapak kau pun asyik memuki di masa kau kecil, tak membimbing kau adab sopan. Sekarang jadi biadab dan kurang ajar hingga ke tua bangka.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:04 pm

Dewa Wee 58j pesan pada khadam kalau mabuk naik e hailing. Dewa Wee mahu Melayu Islam tolong kaki mabuk drive ikut jalan lurus. Kahkahkah!

Anon
Anon
17 July 2020 3:09 pm

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:13 pm

Dewa KEPALA BAPAK KAMU mabuk todi pagi petang siang malam, baring di tepi jalan, nak nunjukkan hbat kuat minum todi.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:17 pm

Dewa Wee 58j ajar khadam mencarut setiap hari. Boleh masuk duit negara 58j free dalam Kolej MCA. Kahkahkah!

Anon
Anon
17 July 2020 3:20 pm

” Tun M Khianat Anwar ke Anwar Khianat Tun M “

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:35 pm

Yawn.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 2:59 pm

JUNNUN GILER ORANG DUK SIBUK SOLAT JUMAAT DIA PULA SIBUK MAIN INTERNET DALAM JAMBAN…… JUNNUN GILER HIDUP BERGELUMANG DOSA MENCARI SESUAP NASI DI LORONG2 SEMPIT GELAP KOTA METROPOLITAN…… JUNNUN GILER HIDUP SENGSARA BERGANTUNG HIDUP KEPADA HORMONE REPLACEMENT THERAPY…….. PAGI NI JUNNUN GILER BUAT RITUAL LUMUR TAIK SELURUH BADAN KETIKA MATAHARI TERBIT……. KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG SEBAB IKUT NAFSU TRANSGENDER……. LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:43 pm

ZUNNUN SI SEPET JENIS TAK PERLU SEMBAHYANG JUMAAT. DIA HANYA TONGGANG TONGGEK DENGAN JOSS STICKS DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI BELAKANG RUMAH NYA.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 2:39 pm

Kejayaan Kerajaan Pintu Belakang selepas masuk 4 bulan

1. E walaunlet 50
2. Minum sesudu sawit
3. Pelangi LGBT masuk Parlimen
4. Buluh runcing satu
5. Pecat-memecat belum tamat kontrak
6. Meroyan bubar Parlimen tak habis
7. Pilih Speaker tak payah undi MP
8. MP Umno mahu lari dari mahkamah
9. Mat Sembab terdesak cah keting
10. 15 kerusi pun tak dapat nego

Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 2:46 pm

Kes Adib dan LTTE masuk petisejuk. Mat Sembab punca Covid 19 merebak melalui kelulusan perhimpunan kluster terbesar Sri Petaling. Mat Sembab abah kau pengkhianat tak kisah 121 mati. Kahkahkah!

Anon
Anon
17 July 2020 3:05 pm

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

najib bini rosmah
najib bini rosmah
17 July 2020 3:06 pm

Yawn.

Anon
Anon
17 July 2020 3:16 pm

Tun M Khianat Anwar “ Anwar Khianat Tun M”

zunnun
zunnun
17 July 2020 12:42 pm

jap lagi solat jumaat jgn jadi kaum2 lipAs pula dgn doa iftirah yg di baca mensyirikan tuhan sj lafaz ikrar yg memerlukan syahid utk penerimaan nya…

zunnun
zunnun
17 July 2020 12:56 pm
Reply to  zunnun

aiyaa zunnun, ini mcm, ini melayu2 islam kasi tukar itu ayat 163 Al An’am utk tailor lia olang punya loa Iftitah utk ape meh?

utk kasi lia olang melayu2 semua islam meh?

ini siape punya kerja meh? lebai2 lipAs meh? itu hali awang kasi confirm mimpi lia punya ‘rasullulah’ meh?

ini olang2 melayu2 islam, puki2 sama lia punya kote2 semua bau kasturi meh…

puki sama kote ini melayu2 islam semua ‘cantik’ meh mcm?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:17 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU. BEDEBAH DIA.

Puki mak kau dah koyk rabak kena kote Bang Ali.

Anon
Anon
17 July 2020 3:05 pm
Reply to  zunnun

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

zunnun
zunnun
17 July 2020 12:39 pm

puki2 iskam bila terkangkang bau kasturi ke?

kote2 islam bila menegak keluar cahaya kilauan bak pelangi ke?

melayu2 islam, yg ini puak di jamin syurga kerana penjenaan freemason tebuk atap sana sini ke?

kesundalan siape yg mengubah ayat 163 Al An’am, syahid dan ikrar Sifat Tuhan dgn Zat nya kpd….

…orang2, dan kpd melayu2 kerana puki2 dan kote2 mereka bau kasturi dan bercahaya pelangi ke?

zunnun
zunnun
17 July 2020 12:44 pm
Reply to  zunnun

puki2 iskam – puki2 islam

Anon
Anon
17 July 2020 3:07 pm
Reply to  zunnun

” Anwar Khianat Tun M ke,Tun M Khianat Anwar “

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:22 pm
Reply to  zunnun

Yang bau kasturi ko jilat tu ia lah lub.ng belakang Bang Ali.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU. BEDEBAH DIA.

Kau menyundal di backlanes of Chow Kit Road KL, cari batang Melayu, tapi tak diingini sebab kotor, terkenal sebagai yang dah lecur asyik di sodok Bang Ali.

anonymous
anonymous
17 July 2020 12:33 pm

Hi hi hi 3 orang hayun dia seorang
Kejora, mvsa dan zunun

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:06 pm
Reply to  anonymous

Korang terpelanting, terciarap, tercungap, tinggal nyawa ikan.

“Korang” sorang aja, pakai banyak nama.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 12:20 pm

JUNNUN GILER HIDUP BERGELUMANG DOSA MENCARI SESUAP NASI DI LORONG2 SEMPIT GELAP KOTA METROPOLITAN…… JUNNUN GILER HIDUP SENGSARA BERGANTUNG HIDUP KEPADA HORMONE REPLACEMENT THERAPY…….. PAGI NI JUNNUN GILER BUAT RITUAL LUMUR TAIK SELURUH BADAN KETIKA MATAHARI TERBIT……. KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG SEBAB IKUT NAFSU TRANSGENDER……. LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) di dalam Parlimen. Antara cadangan pindaan adalah hukuman penjara maksimum… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:39 pm

KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG, kou goreng, makan.

The enemy of my enemy is my friend.

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:17 pm

Mesej ini di ulang selagi zunnun pukimak tidak blogging with decorum and decency.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU. BEDEBAH DIA.

Mengguna istilah “melayu2 ‘islam”, konon nya ada Melayu yang tidak Islam. PUKIMAK DIA.

JAHAT ZUNNUN PUKIMAK NIH. MESTI DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI BERTALU TALU DISINI. Dia mesti di FUCK di sini.

zunnun
zunnun
17 July 2020 12:03 pm

lebai2 lipAs dan menteri agama melayu2 islam dah semak ke ayat cetakan Al An’am 163 berlainan dgn doa iftitah mengape?

hingga tercetus syirik yg nyata pd pengertian doa yg di puja?

bingga tercetus nya angkara

(1) umat2 islam
(2) orang2 islam
(3) parri2 islam
(4) persatuan2 islam
(5) puki2 islam
(6) kote2 islam
(7) melayu2 islam

islam dab jadi mak bapak lebai2 lipAs yg punya ke?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:25 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

PUKIMAK INI NYATA MENGHHASUT BILA MENYEBUT “(5) puki2 islam (6) kote2 islam”.

Emak bapak dia asyik berkongkak di masa dia kecil, tidak ada masa membimbing dia adab sopan. Dia buas sex sejak kecil lgi, selalu tidur di sebelah dan main puki emak nya bila bapak nya pergi out-station.

Itu pasal selalu ckp puki, kote.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:56 am

antara lebai2 lipAs yg ada dari si pendek aziz anAk mAt, harun jin dan terkini hadi awang, yg mana terlebih melayu dan ‘islam’ mereka?

lipAs harun din dgn belaan Jin2 nya, si lipAs pendek aziz dgn lipAs2 kaki mencarut sana sini nya…..

tapi di lipAs hadi awang bagaimana?

selain se ketul daging babi yg terakhir bernama ka siong, mimpi terbaharu ‘rasullulah’ merasukan hadi utk makan gaji buta dgn jawatan menteri ke?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:31 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Dia jenis yang makan apa saja, termasuk anjing, kucing dll. Jika kucing anda hilang, tau ler siapa yang kebas.

Begitu teruk keadaan nya hingga di kawasan kediaman orang Barat di Shanghai dulu ada papan tanda yang ditulis: DOGS AND CHINESE NOT ALLOWED HERE.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:53 am

JUNNUN GILER HIDUP SENGSARA BERGANTUNG HIDUP KEPADA HORMONE REPLACEMENT THERAPY…….. PAGI NI JUNNUN GILER BUAT RITUAL LUMUR TAIK SELURUH BADAN KETIKA MATAHARI TERBIT……. KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG SEBAB IKUT NAFSU TRANSGENDER……. LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) di dalam Parlimen. Antara cadangan pindaan adalah hukuman penjara maksimum selama 20 tahun dan denda sehingga RM150,000, termasuk penggantungan lesen sehingga 20 tahun. Syabas… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:37 pm

KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG, KAU GORENG, MAKAN.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:48 am

lipAs2 dan menjumpai seketul daging babi yg berharga seperti mana ketua lipAs mereka katakan melalui amanat nys…

se ketul daging babi bernama ka siong yg di beri istiadat penghormatan …..

sempurna sudah gulai kawah hadi awang akhir nya…

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:34 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Jenis dia sudah tentu termasuk di mesej di papan tanda di Shanghai dulu yang menyatakan:

DOGS AND CHINESE NOT ALLOWED HERE.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:44 am

lipAs2 dgn lebai2 lipAs dah ada wali kedua mereka, selain hadi, ka siong juga…

siap penuh penghormatan dan keagongan pangkat yg di beri sedsngkan nahathir hanya gelaran tong taik sj….

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:37 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Dia tak berani caci ketua nya di DAP sebab akan di balun tidak terhingga.

Tak boleh kritik, Ronnie Liu pun dah di banish ke Raub, Pahang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:41 am

PAGI NI JUNNUN GILER BUAT RITUAL LUMUR TAIK SELURUH BADAN KETIKA MATAHARI TERBIT……. KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG SEBAB IKUT NAFSU TRANSGENDER……. LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) di dalam Parlimen. Antara cadangan pindaan adalah hukuman penjara maksimum selama 20 tahun dan denda sehingga RM150,000, termasuk penggantungan lesen sehingga 20 tahun. Syabas dan tahniah Datuk Seri Wee! Usaha ini membuktikan kesanggupan kerajaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:36 pm

KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG KAU GORENG, MAKAN.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:41 am

hebat2, kini ka siong dah jadi pendewaan lipAs2 belaan hadi awang pula….

blh duduk semeja dgn ketua lipAs hadi utk meratip bersama impian mimpi ‘rasullulah’ yg sama….

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:41 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Dia jenis yang takda Nabi atau Rasul. Main ikut saja. Mula dari Confius (ius), ke Tao, ke Budis.

Bila cabut lari dari itu semua, ikut Evangelical Christianity baru ada Prophet. Tak di hemah zunnun sebab dia jenis pukimak.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:37 am

laa TN Anjing dah jadi haliluman “Anonymous”…..

bukan menyalak tapi mengiow bak kucing sawan sj ketinggalan bini…

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:43 pm
Reply to  zunnun

Beruk DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Selalu korek bontot nya, cium jari nya, dahtu melompat lompat ke sana sini.

Beruk lah katakan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:36 am

KEPALA BUTOH JUNNUN GILER SUDAH DIPOTONG SEBAB IKUT NAFSU TRANSGENDER……. LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) di dalam Parlimen. Antara cadangan pindaan adalah hukuman penjara maksimum selama 20 tahun dan denda sehingga RM150,000, termasuk penggantungan lesen sehingga 20 tahun. Syabas dan tahniah Datuk Seri Wee! Usaha ini membuktikan kesanggupan kerajaan PN dalam membendung masalah sosial ini dan kesediaan Datuk Seri Wee dalam menggalas… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:34 pm

Now the enemy of my enemy is my friend. Taking turns.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:33 am

lioAs ucapkan syabas bukan setajat ka siong tapi siap penghormatan “Datuk Sri Ir Wee Ka Siong”

ini ke ka siong yg menempelak

“mana ada kerajaan melayu2 islam!”

…lalu lebai2 pAs dan melagu2 islam yg lain terkedu membisu ketakutan….

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:50 am
Reply to  zunnun

lioAs – lipAs

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:49 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT MELAYU.

Dia menghasut. Perlu dibalun, ditibai dan dibantai sepuas puas nya disini.

Dia keturunan yang berapung di Laut China selatan, dapat bertempat di negara ini. Naik kepala. Bila Tentera mengawal keadaan di peristiwa 13 Mei 1969, dia baru tahu perlu nya menghormati orang lain.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:32 am

TN ANJING PERGI MAIN JAUH2 SINI TAK DE TULANG…… WOII TN ANJING DAJJAL ILLUMINITY…..BERAPA KETUL TULANG KO DAPAT RAJIN SANGAT MENYALAK…… Ternyata Berbeza…👍…… Tengok beza orang pandai dengan orang memandai mandai. Memandai mandai suruh orang makan minyak sawit direct. Nak suruh mati cepat? – Aziza Aisha Zachary Lebih Sesudu Gempita Seakan Hebat Belaka. Ada ketika bila berbicara perlu lihat kita dimana dan siapa di hadapan kita , jika tidak seakan mempamerkan kelemahan kita sahaja percuma. Jika mampu sesudu jangan resah orang lain mampu sebaldi kelak kita akan malu sendiri. Itulah yang berlaku bila YB Seputeh seakan cuba nasib membuktikan betapa… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 12:51 pm

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR keluar awal.

Islam kata Dajjal keluar sebelum kiamat.

Dia keluar lama sebelum kiamat. Mengejar Neraka.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:26 am

LEPAS NI BUAT HUKUMAN BANI SODOM MACAM JUNNUN GILER KENA KERAT PELIR…… Syabas Datuk Seri Wee Ka Siong!……. Tidak sampai 5 bulan menerajui Kementerian Pengangkutan, Datuk Seri Dr Ir Wee Ka Siong sudahpun membentangkan cadangan pindaan kepada Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) di dalam Parlimen. Antara cadangan pindaan adalah hukuman penjara maksimum selama 20 tahun dan denda sehingga RM150,000, termasuk penggantungan lesen sehingga 20 tahun. Syabas dan tahniah Datuk Seri Wee! Usaha ini membuktikan kesanggupan kerajaan PN dalam membendung masalah sosial ini dan kesediaan Datuk Seri Wee dalam menggalas tanggungjawab sebagai Menteri Pengangkutan. Oleh itu, ia amat mengejutkan apabila… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 11:22 am

MAHATHIRVSANWAR memang beruk. Bodoh, takda otak. Menuduh PH tak mau PRU15 mana tak bodoh nya.

Nak ikutkan, tak payah respon si bodoh MAHATHIRVSANWAR nih. Tapi dia mesti dibalun, ditibai dan dibantai supaya SEMUA pembaca tahu betapa bodoh nya dia.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:20 am

si Moo dan si assmin kini terkial2 utk lestarikan penjenamaan mereka utk mendapat sokongan rakyat…..

tapi golongan rakyat mana? rakyat setakat kawasan2 yg mereka menangi sj….

tapi lebai2 lipAs, perlu ‘race against time’ persiapkan dan menyempurnakan teropong ajaib melihat cahaya kebenaran, utk mengetahui mimpi2 ketua lipAs mereka dgn ‘rasullulah’ yg di dewa2 bak berhala sj…

mak aii, ‘race against time’? Star Enterpeise pun kalah kelajuan sedemikian rupa….

canggih2 lebai2 lipAs dgn tekno dari pondok2 tahfiz nereka…

budaya arab sana,sini, ana-ente kesana kemari hingga si anak senik terlahap2 dgn ketrampilan gelek pornpuan idaman nya saban hari…

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 1:00 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT PEMIMPIN2 MELAYU.

Memperli orang Melayu.

Di Shanghai dulu ada sign board menyatakan:

DOGGS AND CHINESE NOT ALLOWED HERE.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:17 am

WOII TN ANJING DAJJAL ILLUMINITY…..BERAPA KETUL TULANG KO DAPAT RAJIN SANGAT MENYALAK…… Ternyata Berbeza…👍…… Tengok beza orang pandai dengan orang memandai mandai. Memandai mandai suruh orang makan minyak sawit direct. Nak suruh mati cepat? – Aziza Aisha Zachary Lebih Sesudu Gempita Seakan Hebat Belaka. Ada ketika bila berbicara perlu lihat kita dimana dan siapa di hadapan kita , jika tidak seakan mempamerkan kelemahan kita sahaja percuma. Jika mampu sesudu jangan resah orang lain mampu sebaldi kelak kita akan malu sendiri. Itulah yang berlaku bila YB Seputeh seakan cuba nasib membuktikan betapa hebatnya sudu. Gempita suara seakan hebat dan diangkat sebagai… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 1:03 pm

Beruk MAHATHIRVSANWAR dapat belacan, bau sedap, pegang, korek bont.t dia, kena pedas, melompat-lompat, melaung ke sana sini atas pokok.

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 11:13 am

MAHATHIRVSANWAR sentiasa menyalak sebab tuan nya sentiasa di usik. Mana tak nya, bawak politik tahi ayam, tak ada yang bijak diantara depa yang boleh fikir dan keluarkan hujah2 yang baik.

Puak nya tak pernah memerintah, tak kan dapat memerintah mcm tuh. Jadi Pok Dogo ajer ler.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 July 2020 11:12 am

TN ANJING DAJJAL ILLUMINITY JANGAN BERLAGAK KO PUN DOK ULANG BENDA SAMA…… MAKA KELUARLAH PENGIKUT2 DAJJAL ILLUMINITY MEMBELA TUANNYA….SATU SOKLAN NAK TANYA….ADA ELAUN KE….. WAU BULE TAK JEMU2 JADI PENJILAT BONTOT BAPAK SKANDAL BERTONG2…… BANI SODOM KUTUK GENG SENDIRI… AGAK2 ARRR…… SYARAT JADI DAJJAL MESTI PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2NYA TPM DAN KAYA LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M SERTA BIJAK MENYAMAR DAN PAKAR KELENTONG……. PH TAK MAHU PRU15 TAKUT KALAH BESAR……. TN ANJING DAJJAL ILLUMINITY MENYALAK BILA TUANNYA DIUSIK… .. Gelar menteri sebagai Doraemon, Hanipa kena gasak……. KUALA LUMPUR – Gara-gara menggelarkan seorang menteri sebagai ‘Doraemon’ – Ahli… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 3:31 pm

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR MENJERIT BILA BONT.T NYA DI KOREK. BUAT2 TAKUT DENGAN BANG ALI.

Muhid
Muhid
17 July 2020 11:01 am

Kalau benar anak jantan dan ada perasaan malu, bubar ja parlimen.

zunnun
zunnun
17 July 2020 11:09 am
Reply to  Muhid

anak jantan ada kote je ke? cuba tanya rosmah, antara najib dan rosmah, siape anAk jantan?

pengertian Ying & Yabg ini menjurus kpd kote dan puki ke?

melayu2 “islam’ yg jantan nta, melayu2 mereka atau ‘islam” nya?

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 1:07 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU GUNA BAHASA KOTOR) MENGHASUT PEMIMPIN2 MELAYU.

Kamu jenis mata sepet tahu hanya kote dan puki. Buas seks, emak kau pun kau tibai masa bapak kau pigi out-station.

Anonymous
Anonymous
17 July 2020 11:00 am

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR, nak komen panjang2, lantak lah.

Tapi jangan lah copy and paste.

Nampak benar boodoh kamu.