MALAYSIA PERLU KEPIMPINAN BARU TANGANI KEMISKINAN

Tugas asasi sebuah kerajaan adalah menjamin keselamatan dan kesejahteraan rakyat. Segala yang dilakukan oleh kerajaan – membina jalan, taman sekolah, hospital, memastikan keselamatan orang ramai terjaga, mengambil langkah drastik untuk menghentikan penularan penyakit – adalah untuk menghindarkan rakyat dari kemudaratan.

Isu paling kritikal yang sedang negara kita hadapi adalah kegagalan untuk menangani jutaan rakyat kita yang berada di paras kemiskinan. Wabak Covid-19 sebenarnya telah menghadapkan kita dengan realiti tersebut. Apabila kerajaan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), rata-rata rakyat hampir tidak bersedia dengan simpanan.

Golongan B40 bergantung pada upah harian atau mingguan, sementara golongan M40 turut mengalami kesukaran untuk meneruskan kehidupan tanpa pekerjaan.

Pada Ogos 2019, pelapor khas Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) mengenai kemiskinan dan hak asasi manusia, Philip Alston, telah menyampaikan dapatan beliau ke Malaysia di mana beliau mempersoalkan dakwaan kerajaan bahawa paras kemiskinan di Malaysia adalah kurang daripada 1% rakyat.

Angka sedemikian tidak masuk akal menurutnya – sesiapa sahaja yang berjalan di sekitar Kuala Lumpur pasti akan menemukan ribuan keluarga yang menghadapi kesusahan.

Ini tidak termasuk sebahagian besar yang dipinggirkan di seluruh negara termasuk warga di Sabah dan Sarawak.

Justeru, tidak mungkin Malaysia berhasil membasmi kemiskinan sedemikian rupa, terutama saat kita meneliti kajian oleh Profesor Fatimah Kari dari Universiti Malaya.

Kajiannya pada tahun 2018 telah mendedahkan bahawa 84% daripada pesara-pesara KWSP didapati tergolong dalam kalangan miskin tegar, yakni miskin sekurangnya dalam salah satu dimensi kemiskinan dalam takrifan menyeluruh beliau terkait kemiskinan.

Dapatan Profesor Fatimah itu turut menyerlahkan bahawa kaum wanita adalah secara pelbagai dimensinya lebih miskin daripada kaum lelaki, seperti dari dimensi pengangkutan, pendapatan, pemilikan rumah dan pendidikan.

Beliau turut mendapati bahawa pesara kaum India ternyata yang paling melarat, diikuti oleh kaum Melayu.

Sebelum ini, setiap kali angka rasmi kemiskinan dicabar – kerajaan akan mengumumkan indeks baharu – seperti “indeks kemiskinan nisbi,” atau “indeks kemiskinan pelbagai dimensi.”

Kaedah baru ini ada muslihatnya – secara zahirnya dikatakan meningkatkan kefahaman kita terhadap kemiskinan – namun akhirnya yang berlaku adalah peremehan masalah besar yang sedang dihadapi.

Natijahnya, rakyat yang miskin dihadapkan dengan kegagalan berterusan oleh kerajaan dalam menangani punca sebenar kemiskinan.

Dalam masa yang singkat, Pakatan Harapan (PH) telah menggerakkan beberapa usaha untuk mengkaji semula kaedah penilaian kemiskinan agar pemahaman yang sahih terhadap tahap kemiskinan di negara ini dapat difahami.

Menerusi Kaukus Reformasi dan Tadbir Urus Parlimen sebelumnya, saya telah mengetengahkan isu ini sebagai peranan semak dan imbang.

Kita telah mengundang pakar ekonomi Profesor Jomo Kwame Sundaram, Profesor Rajah Rasiah dan Profesor Edmund Terrence Gomez untuk menyampaikan pandangan mereka kepada Ahli Parlimen tentang bagaimana caranya kerajaan boleh menumpukan usaha kepada pembasmian kemiskinan.

Menerusi usaha bipartisan ini, kami telah mendesak kerajaan tatkala itu untuk

(1) melakukan kajian dan semakan semula kepada takrifan kemiskinan yang lebih kontemporari serta kaedah penetapan kadar kemiskinan di negara ini;

(2) melaksanakan reformasi di dalam menangani isu kemiskinan dengan memberi penekanan terhadap pendekatan pelbagai dimensi seperti elemen jangka hayat, kesihatan, pendidikan dan tidak terhad kepada pendefinisian kemiskinan mutlak yang melihat semata-mata dimensi kewangan dan pendapatan;

(3) memastikan pelaksanaan dasar-dasar dan program pembangunan yang berkesan, mengelak ketirisan dan salah guna kuasa;

(4) merangka dasar ekonomi yang menggalakkan pertumbuhan ekonomi secara seimbang dan menggalakkan agihan kekayaan yang adil dan inklusif yang menjurus kepada kumpulan sasar.

Kaedah yang digunakan oleh kerajaan untuk menilai masalah kemiskinan amat penting. Sekiranya kerajaan benar-benar percaya terdapat kurang daripada 25,000 orang miskin di negara ini, maka kemiskinan tidak akan menjadi keutamaan mereka, dan natijahnya kerajaan akan mengalihkan perbelanjaan yang selayaknya kepada sektor lain.

Sebaliknya, jika kita sebagai rakyat Malaysia menerima hakikat bahawa mungkin terdapat kira-kira 6-8 juta rakyat di negara kita yang hidup dalam paras kemiskinan atau hampir dengannya, termasuk kaum Melayu, dan bumiputra Sabah dan Sarawak, maka keputusan kerajaan tentang cara untuk memperuntukkan dana dan sumber negara untuk jaring keselamatan sosial, penjagaan kesihatan, pendidikan dan infrastruktur akan jauh berbeza.

Untuk sebuah negara berpendapatan sederhana yang kaya dengan hasil mahsul semulajadi, saya berpendapat ia sangat tidak masuk akal bahawa tahap kemiskinan kita begitu tinggi.

Kita mesti mempersoalkan mengapa setelah 60 tahun merdeka, dan empat dasawarsa polisi pengagihan pendapatan, kita masih mencatatkan kadar kemiskinan sedemikian rupa.

Mencapai status negara berpendapatan tinggi sambil mengabaikan nasib jutaan orang akan tidak bermakna apa-apa – sebuah kemenangan sendu buat negara.

Apakah yang telah dilakukan oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN) sejak bulan Mac yang lalu dalam membela nasib orang Melayu? Mereka telah mendirikan sebuah kabinet menteri yang besar yang menelan belanja tambahan RM 7.6. juta setahun.

Mereka telah melantik ahli- ahli Parlimen yang sudah pun punyai elaun yang besar sebagai pengarah-pengarah di syarikat- syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Dengan pelantikan tersebut, mereka telah menafikan golongan profesional yang berkelayakan daripada mengetuai GLC, termasuklah golongan korporat Melayu yang berintegriti, dan pada masa yang sama menebalkan kocek ahli-ahli Parlimen dan membeli kesetiaan.

Saat membahaskan mengenai tatakelola yang baik – PN menanam tebu di bibir, kononnya bertekad tegas memerangi rasuah.

Namun, persekongkolan mereka dengan pemuka-pemuka parti pemerintah sebelum ini tatkala jutaan saham Bumiputra dilesapkan, berhektar tanah Bumiputra dijual dan dijarah, dan ketika berlonggok skandal mega berlaku, saya kini mempersoalkan apakah kepentingan orang Melayu akan benar-benar terpelihara di bawah pentadbiran ini.

Pemulihan Malaysia daripada krisis Covid-19 tidak wajar diukur daripada segi pertumbuhan KDNK sahaja. Apabila kerajaan melakukan sedemikian, ia hanya akan mengulangi kesilapan lampau.

Kadar pemulihan mestilah diukur secara menyeluruh agar Malaysia muncul lebih kuat, lebih berdaya tahan dan lebih adil.

Adakah jurang pendapatan antara kaya dan miskin semakin melebar atau tidak? Apakah kadar pekerjaan belia Malaysia? Sejauh manakah kejayaan sektor PKS kita? Ini adalah persoalan asas yang mesti ditangani.

Tuntasnya, ini bukan sekadar persoalan yang perlu dipertimbangkan oleh ahli ekonomi semata-mata. Yang melaksanakan dasar di negara kita pada akhirnya adalah ahli politik jua.

Maka untuk itu ahli politik perlu saling melengkapi. Mereka mesti hadir ke Parlimen dengan segala persediaan rapi untuk membahaskan undang-undang yang akan mencorak masa depan negara untuk tahun-tahun mendatang.

Dalam sebuah negara demokrasi, kita bertanggungjawab untuk menjalankan amanah dengan telus serta berani menerima kritikan rakyat.

Namun malangnya, apa yang kita saksikan pada hari ini adalah watak-watak politik yang terus mengabaikan tanggungjawab mereka pada Parlimen, mengatur helah dan muslihat di balik pintu, memperkosa media dan membawa negara ke lembah kebinasaan.

Tidak syak lagi pada hari ini kita memerlukan sebuah kepimpinan baharu yang akan menyatukan negara ini, dan yang akan melonjakkan negara ke satu tahap yang lebih sejahtera dan sentosa untuk semua.

ANWAR IBRAHIM

Pengerusi PH/Presiden PKR

11 Julai 2020.

Updated: 11 July 2020 — 1:11 pm

434 Comments

Add a Comment
 1. JUNNUN GILER MANA DIA BELAJAR ILMU SESAT……

  Status Covid penentu hala tuju politik…….

  Tun Dr Mahathir berhasrat untuk kembali sebagai PM ke 3. Kini menjadi perbincangan dan persoalan sama dia patut diberi peluang tersebut.

  Sama ia akan diperakui sebagai halatuju baru politik negara terpulang kepada pengumuman baru Dato Dr Noor Hisham.

  Menurut Lokman Noor Adam, bukan MKN atau Menteri yang tentukan, tetapi Noor Hisham.

  Dia boleh mengatasi keputusan KSU dan Menteri sebab dia sudah Turus Satu.

  Setiap kali Noor Hisham benarkan status pencegahan Covid diumum, mesti ada perkembangan politik menyusul.

  PKP : Pakat Keluar Parti
  PKPD : Pakat Keluar Parti DAP
  PKPB : Pakat Keluar Parti BERSATU
  PKPP : Pakat Keluar Parti PKR

  Buat masa sekarang, belum lagi diumum PKPNSM: Pakat Keluar Perikatan Nasional Sertai Mahathir.

  Wow! Gila kuasa lagi gila dari jual orang

 2. dari skrang hingga berjaya nya khairuddin mendamaikan mahathir dan Moo dan membawa kembali si tua balik ke Bersatu….

  baik keldai2 pAs dan omNo beri oenghormatan kpd mahathir dgn gelaran Tun nya….

  bagi keldai2 Bersatu pula perlu saling hormat menghornati antara mereka dgn keldai2 pAs dan omNo juga…..

  bagus, cukup sudah pengkianatan Bersatu terhadap pH dan kembali kpd lipAs2 peddlers dan melayu2 scavenger omNo….

  complete melayu2 islam bersatu, omNo & lipAs…

  A New Normal in a making, tapi scandal 1MDB dan Forex biarkan berlalu sj….

  A New Abnormal bagi melayu2 utk lestarikan dan mengesahkan penjenamaan islam mereka…..

  dgn restu mimpi si hadi awang dgn ‘rasullulah’ nya….

  hidup melayu2 islam, jgn pula mati jadi bangkai, kerana ketika hidup binatang2 belaka…

  1. Keldai DAP sekor nih kuat kerja mcm unta, boleh long distance, unta lah katakan.

   Perlu jaga dia menghasut sebab dia ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) memang kuat menghasut, selalu dibalun dan ditibai dimasa lalu.

   1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor).

  2. najib bini rosmah

   Azmin Semburit dan Madey si Kitol pegang telur. Lawan pegang telur tradisi politik si Kitol. Kahkahkah!

   1. Kamu pegang burit selepas Bang Ali masuk, takut kena lagi, amat kuat pukulan nya.

  3. ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) jenis yang bila mamposssss dibakar dengan incinerator.

   Tak jadi bangkai pun, terus masuk Neraka.

 3. WAWASAN 2020 TOK DET AKAN DIREKLAMASI ESOK 13/JULY/2020

  WAWASAN MEMBURIT BERSAMA MAHATHIR MOHAMED

  1. AKU DENGAR KAMU DAH KENA BURIT. PADAN LAH SUKA CAKAP MEMBURIT.

   PAKAI KY JELLY YER? SEDAP TAK SAKIT YER.

 4. najib bini rosmah

  Nasihat kepada hardcore UMNO hadapi Azmin Semburit dengan gagah. Jangan sampai disemburitkan. Kahkahkah!

  1. Kamu takut sebab kamu sudah di semburit kan.

 5. najib bini rosmah

  Dasar penyemburit seperti Azmin Semburit. Hak Rakyat akan jadi hakmilik kaki semburit seperti Azmin Semburit. Apa lagi nak disemburit oleh Azmin selepas semburit orang miskin sampai 0.4%? Umno? Kahkahkah!

  1. Semburit kamu amat sangat hingga kamu pagi semburit, petang semburit, malam semburit, tidur pun semburit, bangun belakang sakit sebab kena semburit.

   Moral of the story: Jangan semburit banyak sangat.

 6. najib bini rosmah

  Geng semburit menang 1 juta cabutan bertuah sudah kaya dan masuk jumlah atas aras miskin negara 99.6%. Ada lagi yang miskin 0.4% nak kena pecat dan dapat 1 juta? Kahkahkah!

  1. najib bini rosmah

   Tawaram hanya untuk geng semburit yang miskin. Kahkahkah!

   1. Tapi kamu dah kena semburit pagi petang siang malam, amacam.

 7. HANYA D S ANWAR IBRAHIM YANG BERTERUSAN KONSISTEN MENYEBUT INGIN MEMBELA ANAK SEMUA BANGSA RAKYAT MALAYSIA SEMENANJUNG SABAH DAN SARAWAK DENGAN BERPRINSIPKAN REFORM KESELURUHAN DALAM ASPEK EKSEKUTIF, LEGITEMASI DAN JUDICERY DEMI RAKYAT

  1. najib bini rosmah

   Madey si Kitol dan Perikatan Semburit Nasional habis PRU dia kempen cukong. Jangan iri hati. Rakyat dilupakan. Kahkahkah!

   1. Korang dah semburitkan rakyat, apa nak lagi.

 8. najib bini rosmah

  Azmin Semburit manipulasi cabutan bertuah 1 juta untuk geng semburitnya? Ini semburit miskin ke? Kahkahkah!

  1. Tidak. Apa saja yang semburit ialah puak korang.

   Makan semburit, tidur semburit, bukak mata ajer semburit.

   Happy semburit, Dol.

 9. najib bini rosmah

  Sejak 80-an Madey si Kitol menyemburit angka kemiskinan sebanyak 0.4%. Azmin Semburit meneruskan tradisi semburit orang miskin 0.4% sehingga menjadi PM Perikatan Semburit Nasional. Kahkahkah!

  1. Korang semburit rakyat sentiasa miskin. Rentikan semburit lah, nanti mulut kamu penuh dengan burit.

 10. najib bini rosmah

  Rakyat hilang kerja dan semakin miskin. Nilai kemiskinan turun 0.4% disemburit Azmin Semburit. Madey si Kitol kata jangan iri hati pada billionaire. Kahkahkah!

  1. Kamu ketawa mcm kena semburit ke?

 11. bagus jika mahathir dan warisan menyertai pN si Moo yg kini di rancang oleh khairuddin…

  najib dan zahid perlu cium tangan mahathir, maka cukup sudah penjelmaan melayu2 islam terbaharu

  mengeleng2 malaikat, kesundalan ape melayu2 dgn islam yg sedemikian rupa?

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tak ada malaikat, hanya menyembah pangkal pokok Kayu Ara dengan memegang joss sticks.

 12. tapi hadi awang tak ke berminat utk memainkan peranan membawa mahathir di jadikan idola melayu2 islam ter”tua” nya….

  hadi awang masih tertunggu2 mimpi terbaharu dari “rasullulah” nya ke?

  hebat si hadi awang dgn temberang sana sini

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN asyik mengutuk dan mengkeji, tapi kejian dan cacian jatuh kpd nya dan puak nya.

   Sebab asyik menonggang nonggek kpd pangkal pokok Kayu Ara dengan joss sticks tapi hati busuk mcm bakaran plastik.

 13. Wan Saiful mrlalui esei nya mengulas bshawa mahathir yg memulakan utk bergabung pAs, omNo dan Bersatu

  tak tidak akan beri ruang kpd anwar mengantikan nya…

  tapi kerap mahathir umum di khalayak ramai utk menunaikan janji nya….

  yg amat malang nya si tua bila nak berkuasa sanggup menemui anwar di penjara dan di hospital…

  tapi bila dah dapat menjawat pm, si tua dah pandai nerhelah2 pula…

  kku dah keterunan keling, keling juga tabii nya….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN keturunan lanun di Laut China Selatan.

   Asyik mengutuk dan mengkeji sebab sudah jadi budaya mereka yang datang ke sini dengan tongkang dari Laut China Selatan.

   Cabut lari dari China sebab tidak terima pengkeji ini di sana.

 14. Alangkah berfaedahnya jika duit yg dibayar akibat kalah saman fitnah oleh pemipin PAS ini diinfaqkan kepada fakir miskin………..

  1. 10 Nov 2017 – Bendahari Agung dan PJ PAS Perak Razman zakaria skalah saman Fitnah RM200k terhadap DS Nizar.

  2. 26 Jun 2018 – Ahli Dewan Ulama PAS Che Masri kalah Saman Fitnah terhadap Husam Musa berhubung tuduhan Seleweng Tanah.

  3. 7 Sept 2018 – Cybertroopers PAS Herman Samsudeen memohon Maaf dalam Mahkamah kerana memfitnah Dato Mahfuz menerima Dana UMNO

  4. 25 Jan 2017 – Hasan Ali kalah saman Fitnah RM200k terhadap YB Khalid Samad kerana memfitnah YBKH menentang hukum syarak dan menyokong penjualan arak.

  5. 25 Ogos 2018 – Muslimah PAS Wan Asshima terpaksa memohon maaf kepada YB Khalid Samad kerana fitnah meluluskan pesta Gay. YB Khalid tekad teruskan saman.

  6. 26 Jun 2019 – Wan Zawawi Wan Ismail (PAS) kalah saman kerana memfitnah Hj Husam Musa terima duit DAP dan Tauke Judi. Pemfitnah merupakan Ahli Lajnah Politik dan Pilihan Raya Pas Kelantan semasa tuduhan dibuat.

  7. 26 feb 2020 – Ustaz Syarhan Humaizi bekas Ketua Pemuda PAS Selangor kalah saman fitnah RM80,000 kerana memfitnah Terresa Kok sebagai ‘Anti-Islam’.

  8. 9 jul 2020 – Bekas ketua pemuda pas p pinang Ustaz Mohamed Hafiz Mohamed Nordin diarah bayar RM100,000 pada peguam.

  9. 2019 – Hj Hadi Awang bayar RM 1.4 juta kpd Rawcasle Brown SR di London bagi menamatkan kes saman Hj Hadi terhadap Sarawak Report.

  HAMMMMMMMMMMMPASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!

 15. Orang pd undi anwar tu buat po…pelik2…saja undang bala

 16. najib bini rosmah

  Madey si Kitol dan Azmin Semburit punya benci orang miskin. Macainya spam sampai pagi. Jangan iri hati. Korang kena rompak. Kahkahkah!

  1. Tak seteruk rompak si Najib Klepto wal Jibo. Berbillion. Dia dijangka masuk penjara satu hari nanti.

 17. lebai2 lipAs waktu pru 14 bertanding 145 kerusi memenangi 18…

  satu percapaian yg hebat utk menjadi politik broker….

  tapi political broker tak mamou tebuk atap pula yg di kerjakan nya…

  lagi ramai yg nak jadi ahki, kerja tebuk atap sana sini dapat ghadimah lumayan mcm si hadi,makan gaji free

  pru 15 berape kerusi pula nak bertanding lagi?

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN iri hati Hai Awang dapat jadi Menteri.

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN boleh dijadikan Menteri, tapi Menteri angkat tong tahi.

 18. pKR parti kelentong rakyat.Port Dickson akan lingkop .Anwar akan di tendang dari PD

  1. najib bini rosmah

   Setakat Geng Semburit menyondol PN apa Rakyat peduli? Khianat ambil duit sejuta hak Rakyat tetap akan terbuang. Kahkahkah!

   1. Jenis kamu memang biasa dgn rasuah. Kalau korang dapat memerintah, habis satu Malaysia karam di rasuahkan korang. Bedebah.

 19. Terĺalu ramai yg keluar PKR yg tak mampu di-tahan atau di-sekat umpama basikal meluncur laju tanpa brek. Brek tak makan dan mungkin tayer dah tak ada bunga.Bak pepatah ingeris pecah (Broken English).Brek2 no eat…see2 tyre no flower.Oh…maksudnya “Brek tak makan kerana tayer tak ada bunga.”

  1. najib bini rosmah

   Ramainya beratus-ratus. Kahkahkah!

 20. PARLIMENT PD TAK BERFUNGSI SIBUK BEREBUT JAWATAN PM KANYANGAN TANPA KERAJAAN

 21. PKR akan kontang sebelum sampai PRU15 cuma tinggal anuar dan anak beranak menagih simpati nti…50 peratus penyokong dah keluar parti

  1. najib bini rosmah

   Tumpang gelak sama. Perikatan Semburit punya sembang. Kahkahkah!

   1. Aku ketawakan kedua dua pihak korang

 22. GEMPAR 😱 ANWAR TUMBANG DI PORT DICKSON? SELURUH CABANG PD LUMPUH!

  tak apa…100 yg keluar ada ribu2 masuk….huhu..

 23. melayu2 islam yg memabukan melayu2 mereka atau islam yg di arak merata2 dgn kapir dan harbi sana sini…

  tapi yg amat memabukan, bila kenabian muhammad di cela dgn mengaku bahawa Nabi Muhammad jolok pedang bulan ramadan….

  maka setiap bulan ramadan, di setiap bangunan masjid lebai2 lipAs berbangga bercerita bagaimana Nabi Muhammad pergi berperang dgn hanya 313 orang pasukan menewaskan musuh yg melebihi 3 kali ganda jumlah mereka…

  mabuk sgt melayu2 islam hingga kenabian muhammad di perseda dan di hina?

  maka ini membawa kpd pengertian, selama ini syahadah pun di tuju kpd muhammad bin aminah juga ke?

  kesundalan ape gerangan sedemikian rupa, hingga tak sedar syirik di lakukan setiap hari…

  yg amat malang nya, teruja pula utk mengajar islam sedemikian pula…

  1. Kesian Anwar, sampai sekarang tak dapat jadi Piem…

  2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN mempersendakan Nabi Muhammad.

   Dia anak haram, emaknya di sondol Bang Ali, keluar dia sebagai anak diluar nikah.

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ini tidak beragama. Keturunan yang main ikut saja Confius (cius), kemudian Tao, kemudia Budis, dahtu Evangelical Christianity.

   Malang nya, bila mamposss, di bakar, masuk Neraka pronto.

 24. hebat, dlm keldai2 si hadi awang dan si mahathir yg mencemur si anwar, post nya dah memcecah hampir 400 comments…😂

  1. Kau sekor ajer beratus komen coba menegakkan benang basah.

   Mcm mana nak tegakkan bila sudah di lendirkan dek pemimpin2 korang. Dan pengikut2 seperti kamu.

   1. mcm tegak kan benang basah dgn penafian amanat hadi tak sesat juga ke? si hadi awang dah minta maaf secara umum?

    1. Kalau betul, itu bermakna dia beradab dan sopan.

     Korang jenis DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN macam mana? Reti ker minta maaf?

     Kalau tak reti, tanya ler Ronnie Liu yang kena tendang dari Selangor ke Raub, Pahang. Kot dia dah mintak maaf.

  2. Kesian Anwar, sampai sekarang tak dapat jadi Piem…

 25. We can have new leaders, young and or old.

  In currency, there are indications that the PM, moreso a new one, if any, is/would be doing a TRUMP COMMUTING STONES JAIL SENTENCE in malaysia. The line is clear…..

  May Allah forbids.

  1. so the conjunctions are ‘and/or’ to reserve for that stale old

   1. What talking one, where got “the conjunctions are ..”?

    Lepasan SJK arr?

    Lousy BI, speak or write in BM lorr.

 26. Drunk posting is a problem. You might want to seek professional help before things get too bad.

  1. Huh!

   sana sini kapir mengapir mabuk ape pula? yg mati tergolek2 di memali mabuk ape pula nih?

   1. Kenapa tak sebut tergolek golek di 13 Mei 1969 bila Tentera di arah mengawal keadaan?

  2. Assuming you are referring to comments by ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor), I agree.

   As this is a non-moderated blog (anyone can post a comment unhindered), the only choice is to whack such comments, disabuse the abuses they write, until readers find them not worthy to read and ignore them.

 27. bila melayu2 dgn bangga menyatakan bahawa “allah” yg mereka,srmbah maha besar, al mighty sogmo tapi hanya setakat creator sj, maka yg berkokok sedemikian haiwan sj…

  tuhan yg di sembah dah penjenamaan semi god ketrampilan nya….

  bila lebai2 mesir dtg berjumpa, si zunnun dlm penjara sebelum di hukum mati keesokan nya, lalu di tanya zunnun kpd mereka…

  kamu ada, gunung ada, tuhan ada….

  lalu jawap mereka, ‘yg kami ada….’

  lalu zunnun bertanya lagi, ‘yg mana, di namakan kamu itu…’

  lalu lebai2 menunjuk akan diri mereka….

  lalu zunnun berkata, ‘kan itu jasad kamu. Di mana kamu nya?’

  terkial2 lebai mesir cuba mencari jawapan.

  di sini berulang kembali kesundalan tersebut…

  tuhan setakat creator sj…

  pelacur mengangkang puki pun tak sesundal sedemokian rupa….

  1. Kamu mengangkang bontot tak basuh, busuk bau tahi, Bang Ali pun tak mau dekat.

   Kesundalan ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) tidak terhingga, di backlanes of Chow Kit Rooad KL dll penuh nama dia dan phone no di garis nya sebagai iklan for his “wares” as a “whore”.

   Siapa nak caya “a whore” cakap, bau hanyeh, jalan mengengkang selepas jumpa Bang Ali.

 28. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Suman Hindu mknyah..kini malang dh menimpa
  Bila dicari pasal dgn Kejora, bala le yg dia jumpa
  Dirasa, kepala nya spt kena hempap, dgn kelapa
  Apa lagi..melalak ler dia..ayo yo..ayo ma..ayo pa
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 29. Zunnun said,”….then start building faith by discarding belief…

  fill it with knowledge rather than blind faith, yet you
  choose to call faith too?”

  Zunnun,

  I normally disregard unworthy comments.

  BUT let me educate you THAT the belief in Allah is our faith, executing his orders are our priorities. You do not call yourself a muslim if you discard your belief. Discarding belief in Allah is discarding faith in Allah. You discard belief and faith in Allah, you are not a muslim. If that is fact and truth, reality is you are not a muslim…

  Our belief and faith in Allah is based on knowledge, cettainly NOT BLIND and well guided by the holy Quran, divine words of God handed to and for all human beings through Prophet Muhammad SAW and Malaikat Jibril as the intermediary.

  To all muslim readers, I suggest you ignore these comments by this Devil Advocate. Let him continue spewing lies and hatred to get our response viz polemical unproductive discourse.

  I rest my case.

  Wallahuaklam mubissawaab

  1. have your comments sound worthy al these while?

   1. Yes, his comments have always been worthy.

    Not yours.

   2. so you need some to answer in ur behalf? you need a retard to asnwer kinda like his spewing worthless comment to say, Nabi Muhammad poke sword here and there…

    snd that means, poke dick here and there too…

    is that the prophecy the retarded is reciting his blind faith all these while…

    1. YOU ARE JUST A NASTY OLD MAN, ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor).

     You deliberately twisted statements made here and there, said things that are not true, very much the DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

     Grow up, old man. People can read you through and mostly ignore your comments. 1-2 join in whacking you but mostly ignore you.

     1. you still believe Nabi Muhammad poke sword herw and there, dude?

      if that the case, ur Nabi Muhammad is poking dick too

      the latter is a logical deduction based on ur earlier induction….

      is this what you have been correlating all these while to ur undetstanding abt islam, dude?

      1. There you go, menghasut (seditious) against the Malays and agama Islam. PDRM should drag you to the Balai Polis, remand for a week in the Police Lokap, makan nasi bungkus pagi petang siang malam. After that, heret to the Court and charged.

       1. xo you’re avoiding the question dude?

        how ur syahadah recital, to muhammad bin aminah all these while dude?

        malu pulak nak menjawap…

  2. let me educate you?

   gosh, start to educate your’self’ the al mighty is not only the creator, the created in part an parcel of creation.

   have you ground your ego lately?

   did mahathir taught his version of malay to be this unworthy to be taken seriously? has his malay dilemma still hold true?

   1. THOSE FROM SJK ARE OFTEN NOT WELL EDUCATED.

    Some problem with the SJK curriculum, the teachers and the mentality of the pupils, their family background and culture (way of life).

    They need to respect and fully abide by the Constitution of the country and all the laws in existence. Think Malaysian, no more mentally associating with China.

 30. bila melayu mempersoalkan mana ada kwrajaan melayu2 islam, keldai2 dan babi2 lebai2 lipAs melompat kepanasan …..

  tapi bila wee ka siong dgn nada keras mengata mana ada kerajaan melayu2 islam, tersipu2 lalu longlai melayu2 islam yg ada….

  kesundalan ape sedemikian yg di bawa oleh melayu2 islam nih?

  1. ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor),

   Yang melompat adalah kamu, tersangkut di kawat duri, koyak seluar, nampak bont.t, Bang Ali pun berkejar nak cekut.

   Kamu dah nyata sundal di blog ini. Di masa lapang, buat part-time di backlanes of Chow Kit Road, KL.

 31. Tosonyap ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) kena sembur dek MVSA.

 32. JUNNUN GILER GUNA FORMULA MATHEMATICS DICIPTA SCIENTIST MUSLIM NAMUN JUNNUN SUKA BURUK KAN ISLAM……..

  Status Covid penentu hala tuju politik………

  Tun Dr Mahathir berhasrat untuk kembali sebagai PM ke 3. Kini menjadi perbincangan dan persoalan sama dia patut diberi peluang tersebut.

  Sama ia akan diperakui sebagai halatuju baru politik negara terpulang kepada pengumuman baru Dato Dr Noor Hisham.

  Menurut Lokman Noor Adam, bukan MKN atau Menteri yang tentukan, tetapi Noor Hisham.

  Dia boleh mengatasi keputusan KSU dan Menteri sebab dia sudah Turus Satu.

  Setiap kali Noor Hisham benarkan status pencegahan Covid diumum, mesti ada perkembangan politik menyusul.

  PKP : Pakat Keluar Parti
  PKPD : Pakat Keluar Parti DAP
  PKPB : Pakat Keluar Parti BERSATU
  PKPP : Pakat Keluar Parti PKR

  Buat masa sekarang, belum lagi diumum PKPNSM: Pakat Keluar Perikatan Nasional Sertai Mahathir.

  Wow! Gila kuasa lagi gila dari jual orang

 33. WOII SYAITAN LAKNAT KO PERGI MAKAN TAIK DALAM JAMBAN……..

  PENYEMBAH IBLIS JUNNUN GILER BUAT RITUAL KETIKA MATAHARI TERBENAM…..LUMUR TAIK SELURUH BADAN…….

  INI BLOG PARTI KUNYIT GANGSTER SOSIALIST…..SEMUA MEMBERS MAK NYAH, PONDAN, GAY , LESBIAN DLL BANI SODOM LGBT……

  JUNNUN GILER SEDANG SEMBAH IBLIS DALAM JAMBAN TUUUU……

  Wee Ka Siong bidas Anthony Loke berkenaan jajaran ECRL…….

  Menteri Pengangkutan, Wee Ka Siong menjawab kenyataan pendahulunya Anthony Loke, bahawa cadangan mengembalikan semula jajaran asal Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN) bertujuan mengenepikan Negeri Sembilan.
  “Saya menghormati pendirian Anthony Loke. Tetapi saya juga ada beberapa perkara penting untuk menjelaskan berhubung projek infra rakyat ini, ”kata Wee dalam catatan panjang di Facebook hari ini.

  “Anthony Loke kata jajaran baru akan memberi tempias pembangunan kepada 5 negeri. Kalau melalui jajaran asal empat negeri dan daerah-daerah berkaitan pun turut dapat nikmat pembangunan.

  “Bezanya cuma tidak melalui Negeri Sembilan sahaja,” katanya dalam satu catatan panjang di Facebook.

  Selain itu, Wee berkata exco Negeri Sembilan Teo Kok Seong turut mendakwa beliau tidak mengambil kira kepentingan Negeri Sembilan dan menyokong jajaran asal selepas dicadangkan oleh Menteri Besar Pahang, Wan Rosdy Wan Ismail.

  Sedangkan beliau berkata Negeri Sembilan tidak diabaikan kerana projek High Speed Rail (HSR) Singapura-Malaysia bakal dihidupkan semula oleh kerajaan PN dan projek keretapi Klang Valley Double Tracking fasa 2 (KVDT2) yang sedang dalam pembinaan juga akan merentasi negeri itu.

  “Hakikatnya, setiap yang kita lakukan sepatutnya bersandarkan kepada realiti dan memberi manfaat kepada rakyat serta negara secara menyeluruh.

  “Bukannya dibuat atau diubah sesuka hati,” katanya.

  Mengikut jajaran asal yang dicadangkan BN, ECRL akan melalui Kelantan, Terengganu dan Pahang sebelum memasuki Selangor dari utara melalui Gombak dan menuju ke Serendah dan Pelabuhan Klang.

  ‘Bilangan penumpang jajaran asal lebih dinamik’

  Wee berkata, berdasarkan kajian pakar perunding, bilangan penumpang yang berpotensi (Ridership) menggunakan perkhidmatan bagi laluan Mentakab, Bentong dan Gombak adalah lebih dinamik berbanding Kuala Klawang, Nilai dan Putrajaya.

  “Perlu lihat “viability” projek ECRL yang bergantung 30 peratus kepada penumpang dan 70 peratus kargo,” kata Wee.

  Beliau juga menegaskan bahawa jajaran asal ECRL akan bersambung ke Westport dan Northport di Pelabuhan Klang berbanding jajaran baru di bawah PH yang hanya bersambung dengan Westport.

  Wee juga berkata dakwaan PH bahawa sebanyak RM21.5 bilion akan dapat dijimatkan berbanding jajaran asal bukanlah perbandingan yang wajar kerana penjimatan itu disebabkan skop kerja yang dikecilkan.

  “Ia berbeza dengan konsep penjimatan di mana “harga menurun manakala skop kerja dikekalkan”.

  “Apa yang diperkatakan oleh PH selama ini iaitu penjimatan RM21.5 bilion berbanding skop kerja asal ECRL adalah tidak tepat.

  “Setelah disemak secara mendalam, saya dapat mengesahkan bahawa kadar unit kos (unit rate for costing) pembinaan sama ada struktur jejambat (elevated), “at-grade” atau terowong yang digunakan oleh kontraktor projek ECRL tidak pernah berubah atau dikurangkan meskipun jajaran baru dicadangkan oleh PH,” jelasnya.

  Beliau juga meminta Loke untuk bersabar sehingga projek itu disiapkan bagi membuat perbandingan kos yang adil berdasarkan kuantiti kerja dan jarak.

  Wee juga mengulas dakwaan Anthony Loke bahawa jajaran yang dicadangkan PH dapat mengelak pembinaan terowong sepanjang 18km merentasi Banjaran Titiwangsa di Genting.

  Sebagai alternatif, ECRL yang dicadangkan kerajaan PH sebelum ini akan melalui arah selatan ke Kuala Klawang di Negeri Sembilan sebelum memasuki Selangor.

  “Tetapi kenapa pula Anthony Loke tidak mendedahkan bahawa di bawah perjanjian tambahan (supplemental agreement no.5) SA5, masih terdapat pembinaan terowong-terowong lain bagi merentasi Banjaran Titiwangsa di Kuala Klawang?

  “Selain itu, di dalam perjanjian SA5 yang sama, terdapat peruntukan untuk semak semula kuantiti terowong atau jejambat dengan penambahan sehingga 41km.

  “Ini menjadikan kos pembinaan ECRL lebih dari RM46 bilion, bukannya RM44 bilion seperti yang pernah diumumkan oleh (bekas menteri kewangan) Tun Daim Zainuddin,” katanya.

  ‘Permatang Kuarza tidak akan rosak’

  Selain itu kata Wee, terdapat kos-kos lain yang tidak dimaklumkan PH kepada umum.

  “Contohnya kos pembatalan, “abandonment” dan penangguhan projek disebabkan perubahan jajaran kepada jajaran baharu melalui Negeri Sembilan dan Putrajaya dan penjajaran semula seksyen dari Kota Bharu ke Dungun telah dituntut oleh pihak kontraktor melebihi RM1 billion,” jelasnya.

  Beliau berkata Anthony Loke juga mendakwa Permatang Kuarza Klang Gate bakal dimusnahkan sekiranya jajaran asal dibina.

  “Kenapa tidak menilai opsyen yang disediakan oleh kontraktor yang mana permatang kuarza Gombak dapat dielakkan dan diselamatkan?

  “Cadangan ini sudah lama diketengahkan, saya juga hairan kenapa mantan Menteri Pengangkutan Anthony tidak pernah mengambil tahu perkara ini?

  “Saya nak beritahu Anthony bahawa semua opsyen penyelesaian yang dikemukakan kepada kerajaan Selangor pasti tidak merosakkan permatang kuarza Gombak. Kalau tidak percaya, boleh semak dengan MRL,” katanya.

  MR : Nampak PH sebelum ini memberikan maklumat salah kepada rakyat

 34. wee ka siong kata

  mana ada kerajaan melayu2 islam ma…

  lebai2 lipAs terdiam tak menjawap…

  kini sana sini wee ka siong di jadika idola terbaru lebai2 lipAs pula…

  mungkin wee ka siong wali libai2 lipAs agar nya nih…

  biar betul…🤣

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) mesti lah coba cucuk sana sini to cause a split among his opponents.

   He tried to cuc.k his assol but Bang Ali already there.

 35. PENYEMBAH IBLIS JUNNUN GILER BUAT RITUAL KETIKA MATAHARI TERBENAM…..LUMUR TAIK SELURUH BADAN…….

  INI BLOG PARTI KUNYIT GANGSTER SOSIALIST…..SEMUA MEMBERS MAK NYAH, PONDAN, GAY , LESBIAN DLL BANI SODOM LGBT……

  JUNNUN GILER SEDANG SEMBAH IBLIS DALAM JAMBAN TUUUU……

  Wee Ka Siong bidas Anthony Loke berkenaan jajaran ECRL…….

  Menteri Pengangkutan, Wee Ka Siong menjawab kenyataan pendahulunya Anthony Loke, bahawa cadangan mengembalikan semula jajaran asal Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN) bertujuan mengenepikan Negeri Sembilan.
  “Saya menghormati pendirian Anthony Loke. Tetapi saya juga ada beberapa perkara penting untuk menjelaskan berhubung projek infra rakyat ini, ”kata Wee dalam catatan panjang di Facebook hari ini.

  “Anthony Loke kata jajaran baru akan memberi tempias pembangunan kepada 5 negeri. Kalau melalui jajaran asal empat negeri dan daerah-daerah berkaitan pun turut dapat nikmat pembangunan.

  “Bezanya cuma tidak melalui Negeri Sembilan sahaja,” katanya dalam satu catatan panjang di Facebook.

  Selain itu, Wee berkata exco Negeri Sembilan Teo Kok Seong turut mendakwa beliau tidak mengambil kira kepentingan Negeri Sembilan dan menyokong jajaran asal selepas dicadangkan oleh Menteri Besar Pahang, Wan Rosdy Wan Ismail.

  Sedangkan beliau berkata Negeri Sembilan tidak diabaikan kerana projek High Speed Rail (HSR) Singapura-Malaysia bakal dihidupkan semula oleh kerajaan PN dan projek keretapi Klang Valley Double Tracking fasa 2 (KVDT2) yang sedang dalam pembinaan juga akan merentasi negeri itu.

  “Hakikatnya, setiap yang kita lakukan sepatutnya bersandarkan kepada realiti dan memberi manfaat kepada rakyat serta negara secara menyeluruh.

  “Bukannya dibuat atau diubah sesuka hati,” katanya.

  Mengikut jajaran asal yang dicadangkan BN, ECRL akan melalui Kelantan, Terengganu dan Pahang sebelum memasuki Selangor dari utara melalui Gombak dan menuju ke Serendah dan Pelabuhan Klang.

  ‘Bilangan penumpang jajaran asal lebih dinamik’

  Wee berkata, berdasarkan kajian pakar perunding, bilangan penumpang yang berpotensi (Ridership) menggunakan perkhidmatan bagi laluan Mentakab, Bentong dan Gombak adalah lebih dinamik berbanding Kuala Klawang, Nilai dan Putrajaya.

  “Perlu lihat “viability” projek ECRL yang bergantung 30 peratus kepada penumpang dan 70 peratus kargo,” kata Wee.

  Beliau juga menegaskan bahawa jajaran asal ECRL akan bersambung ke Westport dan Northport di Pelabuhan Klang berbanding jajaran baru di bawah PH yang hanya bersambung dengan Westport.

  Wee juga berkata dakwaan PH bahawa sebanyak RM21.5 bilion akan dapat dijimatkan berbanding jajaran asal bukanlah perbandingan yang wajar kerana penjimatan itu disebabkan skop kerja yang dikecilkan.

  “Ia berbeza dengan konsep penjimatan di mana “harga menurun manakala skop kerja dikekalkan”.

  “Apa yang diperkatakan oleh PH selama ini iaitu penjimatan RM21.5 bilion berbanding skop kerja asal ECRL adalah tidak tepat.

  “Setelah disemak secara mendalam, saya dapat mengesahkan bahawa kadar unit kos (unit rate for costing) pembinaan sama ada struktur jejambat (elevated), “at-grade” atau terowong yang digunakan oleh kontraktor projek ECRL tidak pernah berubah atau dikurangkan meskipun jajaran baru dicadangkan oleh PH,” jelasnya.

  Beliau juga meminta Loke untuk bersabar sehingga projek itu disiapkan bagi membuat perbandingan kos yang adil berdasarkan kuantiti kerja dan jarak.

  Wee juga mengulas dakwaan Anthony Loke bahawa jajaran yang dicadangkan PH dapat mengelak pembinaan terowong sepanjang 18km merentasi Banjaran Titiwangsa di Genting.

  Sebagai alternatif, ECRL yang dicadangkan kerajaan PH sebelum ini akan melalui arah selatan ke Kuala Klawang di Negeri Sembilan sebelum memasuki Selangor.

  “Tetapi kenapa pula Anthony Loke tidak mendedahkan bahawa di bawah perjanjian tambahan (supplemental agreement no.5) SA5, masih terdapat pembinaan terowong-terowong lain bagi merentasi Banjaran Titiwangsa di Kuala Klawang?

  “Selain itu, di dalam perjanjian SA5 yang sama, terdapat peruntukan untuk semak semula kuantiti terowong atau jejambat dengan penambahan sehingga 41km.

  “Ini menjadikan kos pembinaan ECRL lebih dari RM46 bilion, bukannya RM44 bilion seperti yang pernah diumumkan oleh (bekas menteri kewangan) Tun Daim Zainuddin,” katanya.

  ‘Permatang Kuarza tidak akan rosak’

  Selain itu kata Wee, terdapat kos-kos lain yang tidak dimaklumkan PH kepada umum.

  “Contohnya kos pembatalan, “abandonment” dan penangguhan projek disebabkan perubahan jajaran kepada jajaran baharu melalui Negeri Sembilan dan Putrajaya dan penjajaran semula seksyen dari Kota Bharu ke Dungun telah dituntut oleh pihak kontraktor melebihi RM1 billion,” jelasnya.

  Beliau berkata Anthony Loke juga mendakwa Permatang Kuarza Klang Gate bakal dimusnahkan sekiranya jajaran asal dibina.

  “Kenapa tidak menilai opsyen yang disediakan oleh kontraktor yang mana permatang kuarza Gombak dapat dielakkan dan diselamatkan?

  “Cadangan ini sudah lama diketengahkan, saya juga hairan kenapa mantan Menteri Pengangkutan Anthony tidak pernah mengambil tahu perkara ini?

  “Saya nak beritahu Anthony bahawa semua opsyen penyelesaian yang dikemukakan kepada kerajaan Selangor pasti tidak merosakkan permatang kuarza Gombak. Kalau tidak percaya, boleh semak dengan MRL,” katanya.

  MR : Nampak PH sebelum ini memberikan maklumat salah kepada rakyat

  1. Hahaha, JUNNUN GILER SEDANG SEMBAH IBLIS DALAM JAMBAN TUUUU…

 36. religious dogma is a disease, contagious because it give a reassuring feeling of comfort after death…

  the masses leave this to religious peddlers to dictate their fate and shape their belief…

  very assuming in nature rather than taking the extra mile to seek and connect truth to see a far universal truth of God’s Omnipresence and Omnipotence..

  instead God has became a local deity for local consumption and ritual…

  1. Your ritual is tonggang tonggek in front of pangkal pokok Kayu Ara with joss sticks in hand.

   We don’t envy or try to disturb your right, man. But are attracted to fellow blog participant’s statement

   JUNNUN GILER SEDANG SEMBAH IBLIS DALAM JAMBAN TUUUU…

 37. so what is blind fate and faith then?

  are we complacent to accept faith while the blind faith is another form of belief?

  so what is faith? acceptance and subscribing theocratic ideal? or building knowledge by searching …

  is that what muhmmad bin aminah did to discover his prophecy?

  1. And what did Confius (cius) do to get so many followers, to be abandoned by them going to Tao and, later, to Evangelical Christianity?

   And you tonggang tonggek in front of pangkal pokok Kayu Ara with joss sticks in hand.

 38. yet the hate and animosity is perpetuated by spewing infidel here and there…

  since when Islam a realm for human to decide?

  1. Started by DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor).

 39. Hah, ruang Komen Budin hampir di monopoli dek DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor).

  Penuh dengan nama dia, karutan dan hasutan nya.

  Setuju dengan pendapat bahawa DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ada lah a paid employee of DAP, out to question, dispute and shake the statements made by authorities and sow seeds of distrust in them.

  Hope he won’t shake till he falls dead.

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN mungkin ada sakit otak Bipolar Disorder.

   Bila dia on “Bipolar high”, tak renti2 dia bercakap atau menulis.

   Scroll over ajer ler bila nampak nama dia.

   1. Bipolar disorder – Symptoms and causes Mayo Clinic
    Bipolar disorder causes extreme mood swings that include emotional highs (mania or hypomania) and lows (depression).

 40. Are we having a penyesat agama proffering his outlandish comments?

  For those reasonable men of muslim faith, just be careful. Hope none get sucked into religious polemic by irresponsible individual(s).

  Differences in views are bearable and acceptable but to spew lies, obscenities and profanities is a reflection of disturbed mental state to appear as devil’s advocate. If voluntarily, unconciously or professionally paid to create hate and animosity, it has to acted upon before it gets out of control.

  1. then start building faith by discarding belief…

   fill it with knowledge rather than blind faith, yet you choose to call faith too?

   1. WTF is this DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat dinaikkan kpd Pukimak bila dia guna bahasa kotor) talking?

 41. so what constitute A Life Force of A Living Being?

  jawapan sedemikian hanya kini blh terungkai dgn cara Suhud utk menyatakan tajalikan Nur Nya…memberi pengetahuan semata2….

  mungkin bila manusia mula melangkah keupayaan menerokai dan memahami mendalam dark energy yg bertanggungjawap melestarikan alam semesta..

  kerana tuhan juga blh di kenali akan ujud nya melalui ilmu2 Nya di sekeling kita…

  maka apa pula Life force melalui cara Suhud utk mendapatkan Nur Nya?

  bermula dgn tuipan Roh kpd jasad bernama Adam, lalu jasad tesebut hidup?rsifat pepectual

  maka apa pula hidup jika tiada ilmu utk menampung kehidupan?

  apa pula force yg memberi kehidupan yg berterusan sehingga saat kematian?

  nafas yg menyatakan nyawa dan nyawa menyatakan ilmu dari process mutasi, lalu lahir, menyiarap merangkak tiada yg mengajar akan si bayi…

  there is an innate knowledge, whereby creation is partaking its created being…

  are we discounting presence of a creator while the living being is an ongoing form that keep changing and keep mutating ?

  when does the mutation stop then?

  are we in control of our sub conscious realm? our rhythmic heart beat, our hormone, our blood flow, our breathing? is the creator absence?

  so why are we to discount entropy of creation is the basis of :

  creator = created ??

  siapa yg mengajar melayu2 islam dgn setakat mengatakan God is almighty tapi hanya A Creator saja?

  1. Ini contoh DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN on “Bipolar high” mengarut dan menghasut.

   Komen yang langsung tak ada kaitan dengan tajuk pos.

   Cerita pasal Creator, Created bila otak nya becomes over-active, mulut nya macam bont.t ayam mengeram.

 42. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Wak Nyah sami Hindu kini dah jadi sasau sawan
  Dah serupa anjing betina, baru lepas mengawan
  Dgn Kejora ni mmg dia tk akan mampu terlawan
  Kini dia berdoa dkat Vishnu, dia punya Baghwan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 43. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Makan kuah ler mlm ini Wak Nyah barua lahanat
  Membebel ler ifrit ini serupa dgn nenek kebayan
  Padan muka, ini Hindu paria, kulup pelir tak sunat
  Seronok betul, Kejora tengok, bapok ini meroyan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Sampai tualah kamu Kejora merepek-meraban, meronta menggelupur tak tentu haluan untuk menutup KEMALUAN yg tak terbandingkan. Berbagai helah kau ada-adakan tidak berani hadhir berdepan dgnku konon2…..
   – sibuk banyak kerja lah,
   – sebab spek hitam lah,
   – sebab anak anak aku lah,
   – tiba2 tak semena-mena tanpa bukti kau kemalangan lah,
   – “budak fake Mas Sarawak” datang lah,
   – “Irah porrah fake” nak balik Kedah lah,
   semuanya itu alahai….berbunyi dangkal-baghal, menunjukkan jelas kau Kejora bingai takott-telor kecott untuk berdepan dgnku.

   Nah….mana buktinya konon kau dah 3X berada di Dtrn Merdeka, Kejora – MANA BUKTIMYA, MANA..MANA..MANA, HAAAAAAAAA…??

   Wajar & logikkah si bingai sekor nih ngaku2 konon seorang cikgu lagak macam bagus bersolat dan berpuasa tapi celupar mengeluarkan PANTAToon biadap, kotor lagi keji, mempamerkan aksi gay homoseksnya sampai dibalun oleh pembaca2 blog…..

   Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:03
   Kan betul dia ni kena ayam dgn gua…makanan gua jer kejora ni

   Macy, 5 May 2018 at 03:04
   Kikiki..ada ati nak tutoh bini org!!! Bini sdiri pon jolok ngan jari!!! He2 he22, ha2 ha2

   Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:05
   Gebang je kejora…ade lagi pantun bro kejora?

   Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:08
   Kan betul dia ni kena ayam dgn gua…makanan gua jer kejora ni.

   Macy, 4 May 2018 7:19 pm
   Bapok kejora ni ngan kambing pun jadik gamaknya!! Kikikikiki..apala nak jadi ngan ko ni bapok!!!he2 he2

 44. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  Sian ler Suman maknyah kini monyok terngadah
  Sifat temberang dia tu dkt pmbaca Kejora dedah
  Kejora dh tunjuk..dia pnya perangai haram jadah
  Nak lagak hebat, kubang babi pun dia rela redah
  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  Bapok tu nak kenakan Kejora ini tidaklah mudah
  Dia pasang jerat dia sendiri pula yg dapat padah
  Bila dah terkantoi malu, mulalah dia jadi gundah
  Kat muka dia..huerghh ptuiihh..Kejora nak ludah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Sepanjang bulan puasa ko Kejora bertali arus temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

   Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

   Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

   Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

   SABTU, 11HB JULAI, 2020
   BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
   JAM 8.00 MALAM

   Tau2nya sampai masa, kelibat dia pun takdak, cakap jer berdegar-degar. Haramjadah betul si musibat sekor nihh….!!

   Memang hati ini dari awal dah wasangka, Kejora pasti tak berani muncul & akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia juga mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya.
   Lebih teruk lagi, dulu dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

   Besar punya musibat, si Kejora inilah yg tanpa segan silu mempamerkan aksi gay seksnya sepanjang malam bulan puasa 2018.

   1. Wak Nyah bangsat keparat 7:03 am,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Sian ler Suman maknyah kini monyok terngadah
    Sifat temberang dia tu dkt pmbaca Kejora dedah
    Kejora dh tunjuk..dia pnya perangai haram jadah
    Nak lagak hebat, kubang babi pun dia rela redah
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    Bapok tu nak kenakan Kejora ini tidaklah mudah
    Dia pasang jerat dia sendiri pula yg dapat padah
    Bila dah terkantoi malu, mulalah dia jadi gundah
    Kat muka dia..huerghh ptuiihh..Kejora nak ludah
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah bangsat keparat 7:03 am,

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Makan kuah ler mlm ini Wak Nyah barua lahanat
     Membebel ler ifrit ini serupa dgn nenek kebayan
     Padan muka, ini Hindu paria, kulup pelir tk sunat
     Seronok betul, Kejora tengok, bapok ini meroyan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     L

     1. Wak Nyah bangsat keparat 7:03 am,

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Wak Nyah sami Hindu kini dah jadi sasau sawan
      Dah serupa anjing betina, baru lepas mengawan
      Dgn Kejora ni mmg dia tk akan mampu terlawan
      Kini dia berdoa dkat Vishnu, dia punya Baghwan
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah bangsat keparat 7:03 am,

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Suman Hindu mknyah..kini malang dh menimpa
       Bila dicari pasal dgn Kejora, bala le yg dia jumpa
       Dirasa, kepala nya spt kena hempap, dgn kelapa
       Apa lagi..melalak ler dia..ayo yo..ayo ma..ayo pa
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    2. Wajar & logikkah si bingai sekor nih ngaku2 konon seorang cikgu lagak macam bagus bersolat dan berpuasa tapi celupar mengeluarkan PANTAToon biadap, kotor lagi keji, mempamerkan aksi gay homoseksnya sampai dibalun oleh pembaca2 blog…..

     Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:03
     Kan betul dia ni kena ayam dgn gua…makanan gua jer kejora ni

     Macy, 5 May 2018 at 03:04
     Kikiki..ada ati nak tutoh bini org!!! Bini sdiri pon jolok ngan jari!!! He2 he22, ha2 ha2

     Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:05
     Gebang je kejora…ade lagi pantun bro kejora?

     Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:08
     Kan betul dia ni kena ayam dgn gua…makanan gua jer kejora ni.

     Macy, 4 May 2018 7:19 pm
     Bapok kejora ni ngan kambing pun jadik gamaknya!! Kikikikiki..apala nak jadi ngan ko ni bapok!!!he2 he2

     Reply
     14 July 2020 12:43 pm
     Othman Ahmad
     Othman Ahmad
     SATU LAGI BUKTI KEJORA PERNAH CAKAP BESAR TAPI LAST2 TAK MUNCUL BERDEPAN SAYA PADA 9 JUN 2018 DI DATARAN BANDARAYA JB.

     KEJORA CAKAP BESAR TAPI TERNYATA HANYA AUTA TEMBERANGNYA SAJA.
     DIA YG CABAR SAYA, BAGI TARIKH, MASA & TEMPAT – TIBA MASA HABUK PUN TARAK – DIA MENGHILANG DIRI DI BLOG DAN JUGA TIDAK MUNCUL DI TEMPAT, MASA & TARIKH YG DIA SENDIRI GEMBAR-GEMBURKAN. BERIKUT ADALAH CAKAP BESARNYA YG MASIH TERSIMPAN BERKEADAAN BAIK DALAM ARKIB BLOG INI…..

     KEJORA
     Pantun2 cgu Kejora terus masuk menjunam
     Spt anak panah, dii kepala Suman terbenam
     Menderita tersiksa lah, ini bangsat jahanam
     Dia terus biol mereng, hanya tau kata 9 hb 6
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
     4 May 2018 6:24 pm

     KEJORA
     Suman bapok jgn pulak buat aku hampa
     9/6 di Pdg Dtrn JB aku cabar nak jumpa
     Jam 11.00 mlm, jgn pula nak buat2 lupa
     Lps ko tumbang bini kau aku akan terpa
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh
     4 May 2018 6:48 pm

     KEJORA
     9th of June I feel really eager waiting
     11.00 pm, with damn Suman fighting
     Kah kaahh kaaahhh kaahhhh kaaahh
     4 May 2018 6:55 pm

     KEJORA
     9 Jun, Suman bapok akan merasa perit
     11.00 mlm di Pdg JB, hamba akan jerit
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh
     4 May 2018 7:00 pm

     KEJORA
     09 June 2018, to JB I am going to drive
     At 11.00 pm, Othaman will hardly strive
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh
     4 May 2018 7:11 pm

     KEJORA
     9 June Suman’ll be amazed with my stunt
     I’m going to chase him everywhere he run
     Then I will grab her wife and fuck her cunt
     Sure it’ll be tasty, smooth soft like spong
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh
     4 May 2018 7:19 pm

     KEJORA
     9 Jun nak ajar Suman, kuli mamak tongkang
     Bapok kedi tua ini pasti le akan terbongkang
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
     4 May 2018 7:30 pm
     ————————————————————————————-

     Tembelang dah pecah, mana nak letak muka kau, Kejora musibat..,,,,??

 45. what d entropy that is biasing the physical world we live in..

  to create equality?

  y = f(x)………..(1)

  what will it to God’s Universal Equation be then?

  to create equality to creation?

  c = f(l)……..(2)

  creation, a function of life. Whose life shall be it then? God’s perpetuity? or the life that are symbiotically manifesting its perpetual presence?

  how could God be Al Mighty if God exists in semi state of existentialism?

  is God venerable to disobedience? thus the need to impose stick and and carrot jargon?

  or are we been interpretation the scripted text based on false pretenses and premises?

  1. interpretation – interpreting

  2. what it meant to a semi state of existentialism? that God’s only A Creator? and the created are not manifesting a conceived creation?

   A Seed is conceiving A Tree. Thus the Tree is not manifesting a conceived blueprint from the Seed?

   Yet in continuum, seed-tree-seed-tree, the creation is a symbiotic presence between both, yet God’s only a creator and is not partaking the created?

   kesundalan apa melayu2 islam dgn islam sebagini rupa, menafikan kesesaan tuhan semesta?

   bisa ke penafian si azazil hingga akhir menyatakan iblis pula…

   dari satu penafian kini membuih2 penafian penafian penafian yg lebai2 lipAs bawa bersama merasuk melayu2 akhir nya, bagai syaitan2 terbaharu iblis di malysia pula…

   1. Zunun 4:10 am,

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    Yes, Sir Zunun..y = f(x) is just a general equation
    How it goes depend on f, the operation/function
    f or g, whatever, we must first give the definition
    But..you, yourself..seems to be still in confusion
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 46. iklasnya hati seringkali di salah erti
  tulus nya budi tidak pernah di hargai…
  berlalu pergi dgn kelukaan ini…

  tapi shaari amri dan ezad lagu sedemikian bukan “alasanmu” tapi “keindahan” cinta semasa …

  tidak perlu merayu2 utk mendapat pembelaan…
  kerena hidup mmerlukan perhiasan kepalsuan…
  berlari jangan nanti kehausan akhir nya…
  biarkan hidup bersama sentiasa dgn nya

 47. Kejora bangsat.

  Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

  Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

  Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

  Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

  SABTU, 11HB JULAI, 2020
  BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
  JAM 8.00 MALAM

  Tau2nya sampai masa, kelibat dia pun takdak, cakap jer berdegar-degar. Haramjadah betul si musibat sekor nihh….!!

  Memang hati ini dari awal dah wasangka, Kejora pasti tak berani muncul & akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia juga mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya.
  Lebih teruk lagi, dulu dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

  Besar punya musibat, si Kejora inilah yg tanpa segan silu mempamerkan aksi gay seksnya sepanjang malam bulan puasa 2018.

  1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kejora dh masak perangai Wak Nyah memerang
   Dia ini mmg kaki kelentong, kuat jual temberang
   Mungkin laku..klau dia pegi jual dekat lain orang
   Tapi dgn Kejora kepala Wak ini peluru bersarang
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
    Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
    Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
    Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
     Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
     Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
     Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
      Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
      Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
      Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
       Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
       Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
       Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
        Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
        Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
        Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Wak Kadok Toyota KE20, nak lagak Lamborghini
         Dulu Dtrn Mrdeka Kejora dh kena kencing begini
         Lps tu, 4 Julai 2020, Kejora cabar jumpa kt Chini
         Namun Wak bapok pelir kecut ini nyata tk berani
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Peristiwa Dtran Merdeka dulu Kejora buat iktibar
          Boleh dengar jer lah..auta Wak Nyah mulut lebar
          Kemain lagi, konon Kejora ni, dia berani nk cabar
          Pada hal..merengkok berselimut dlm kain gebar
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Wak Nyah kedi dodol 3:29 am,

           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
           Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
           Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
           Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
           Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
           Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
           Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
           Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
           👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. Kejora bangsat.

    Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

    Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

    Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

    Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

    SABTU, 11HB JULAI, 2020
    BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
    JAM 8.00 MALAM

    Tau2nya sampai masa, kelibat dia pun takdak, cakap jer berdegar-degar. Haramjadah betul si musibat sekor nihh….!!

    Memang hati ini dari awal dah wasangka, Kejora pasti tak berani muncul & akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia juga mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya.
    Lebih teruk lagi, dulu dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

    Besar punya musibat, si Kejora inilah yg tanpa segan silu mempamerkan aksi gay seksnya sepanjang malam bulan puasa 2018.

    1. Wak Nyah bangsat keparat 4:46 am,

     😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
     Sian ler Suman maknyah kini monyok terngadah
     Sifat temberang dia tu dkt pmbaca Kejora dedah
     Kejora dh tunjuk..dia pnya perangai haram jadah
     Nak lagak hebat, kubang babi pun dia rela redah
     🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
     Bapok tu nak kenakan Kejora ini tidaklah mudah
     Dia pasang jerat dia sendiri pula yg dapat padah
     Bila dah terkantoi malu, mulalah dia jadi gundah
     Kat muka dia..huerghh ptuiihh..Kejora nak ludah
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Makan kuah ler mlm ini Wak Nyah barua lahanat
      Membebel ler ifrit ini serupa dgn nenek kebayan
      Padan muka, ini Hindu paria, kulup pelir tk sunat
      Seronok betul, Kejora tengok, bapok ini meroyan
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Wak Nyah sami Hindu kini dah jadi sasau sawan
       Dah serupa anjing betina, baru lepas mengawan
       Dgn Kejora ni mmg dia tk akan mampu terlawan
       Kini dia berdoa dkat Vishnu, dia punya Baghwan
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah bangsat keparat 4:46 am,

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Suman Hindu mknyah..kini malang dh menimpa
        Bila dicari pasal dgn Kejora, bala le yg dia jumpa
        Dirasa, kepala nya spt kena hempap, dgn kelapa
        Apa lagi..melalak ler dia..ayo yo..ayo ma..ayo pa
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 48. ah so lu pun pandai lawak meh, lu tulis nama gua xunnun meh? bnyak keldai2 di sini tulis mcm2 nama gua meh; lanun, sial, babi meh…

  mereka bikin zunnun musuh meh?…

  ini zunnun byak suka meh…

 49. xunnun,

  itu hadi awang sama lia punya geng, apa hat lu panggil lebai2 lipAs meh?

  lia olang suka hidup manyak di itu tempat gelap dan manyak makan buang makanan busuk meh?

 50. ah so, itu semua percepion meh, mesti bikin sandiwara baru blh berkuasa meh…

  ini anwar, mahathir suka bikin bogey bag saja meh kerana mahathir sudah berjaya bikin dia punya integriti banyak rendah bawa tilam sana sini ketika bicara meh…

 51. tapi apa hat sama itu mahathir meh, apa lia takut sama anwar tapi lia kena tipu sama itu hadi dan lia punya kawan itu Moo meh?

 52. ah so, itu melayu2 islam itu hadi awang yg bikin cerita meh…

  lia dulu bikin cerita dia masak daging unta sama satu daging babi utk kasi dia punya orang makn, sekarang semua sudah jadi babi buta meh…

 53. hao ma, betut betut zunnun, tapi apa hat melayu2 islam manyak takut sama dap meh? ini melayu2 islam lia olang sudah islam meh, lia olang kuat “babi buta sana sani meh? lagi buta dari babi meh…

  siape kasi jaga ini melayu2 islam meh?

 54. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Wak Nyah mengelupor sampai tertanggal cawat
  Tapi, kini dia dah menyepi, tidak lagi berdetik
  Tadi, habis terganggu, pesakit lain kt dalam wad
  Munkin, Dr & misi datang, Wak dah kena suntik
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Errata:

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Wak Nyah mengelupor sampai tertanggal cawat
   Tapi kini dia dah pun menyepi tidak lagi berdetik
   Tadi, habis terganggu, pesakit lain kt dalam wad
   Mungkin, Dr & misi datang, Wak dah kena suntik
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 55. woit ah so, kita mcm itu ocpd petaling jaya di old town juga meh, byak rapat mereka dua2….

  cina sama melayu semua blh hidup aman dlm negara meh selagi saling hormat menghormati satu sama lain meh…

 56. apa hat lu pamggil itu hali awang lalang lipAs meh? lia olang sikalang pandai bikin telopong blh tengok true color meh, itu lie detector sikalang tak tak laku meh..

 57. aiyaa zunnun, apa hat sampai mlm lu manyk bikin ;posting ma? iu lebai2 lipAs siapa meh?

 58. UTK WAK NYAH RENTA, DARI KEJORA JEJAKA:

  1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Ini adalah citer yang sebenar..bukan Kejora reka
   Kemarahan Budin, dah ke tahap yg tak disangka
   Budin balun ‘direct’ yang org tua Tok Det tu saka
   Nampak kali ini, Budin serious & tidak berjenaka
   Apa lagii..bengang sakan lah atok punya gurkha
   Mahu tidak nya, Budin lanyak rapat nabi mereka
   Wak Kadok, usah citer le, dia punya merah muka
   Wau Bule pulak serupa orang baru tertelan cuka
   Manakala TN anjing, rasa spt, jubor kna seterika
   Melopong terkedu ler itu 3 ekor cai2 tua bangka
   Depa, sekali dgn atok..geng Melayu penderhaka
   Rasanya pintu taubat utk depa ni, tk lagi terbuka
   Di akhirat nanti, tempat abadi depa, pasti neraka
   Dah tk tau nak buat apa lagi itu 3 ekor cai puaka
   Idola@Nabi depa tu, kini menerima nasib celaka
   Rakyat tk nk lgi, dia memimpin, ini tanah pusaka
   Penentang atok, kian meningkat bilangan angka
   Dgn rkyat, khususnya org Melayu, dia tak disuka
   Dgn raja2 Melayu & Agong pulak, asyiik dimurka
   Dulu..dgn DAP kafir harbi, org tua tu jadi boneka
   Kini dengan Warisan pula dia lari mencari suaka
   Namun apa pun..yg menanti atok..hanya petaka
   Atok tunggu nk jatuh jer spt busuk pnya nangka
   Cai2 bingai 3 ekoq itu terus dirundung pilu duka
   Wak Kadok, Wau Bule dan TN anjing hati terluka
   Muram monyok ler depa..itu 3 ekor beruk ungka
   Sampai sini dulu lah..Kejora nk tamatkan seloka
   Ungkapan akhir, buat 3 ekoq cai tu..padan muka
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Sepanjang bulan puasa ko Kejora temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

    Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

    Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

    Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

    SABTU, 11HB JULAI, 2020
    BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
    JAM 8.00 MALAM

    Tau2nya sampai masa, kelibat dia pun takdak, cakap jer berdegar-degar. Haramjadah betul si musibat sekor nihh….!!

    Memang hati ini dari awal dah wasangka, Kejora pasti tak berani muncul & akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia juga mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya.
    Lebih teruk lagi, dulu dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

    Besar punya musibat, si Kejora inilah yg tanpa segan silu mempamerkan aksi gay seksnya sepanjang malam bulan puasa 2018

    1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kejora dh masak perangai Wak Nyah memerang
     Dia ini mmg kaki kelentong, kuat jual temberang
     Mungkin laku..klau dia pegi jual dekat lain orang
     Tapi dgn Kejora kepala Wak ini peluru bersarang
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

      😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
      Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
      Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
      Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
      Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
       Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
       Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
       Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
        Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
        Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
        Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
         Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
         Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
         Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
          Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
          Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
          Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Wak Kadok Toyota KE20, nak lagak Lamborghini
           Dulu Dtrn Mrdeka Kejora dh kena kencing begini
           Lps tu, 4 Julai 2020, Kejora cabar jumpa kt Chini
           Namun Wak bapok pelir kecut ini nyata tk berani
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
           Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Peristiwa Dtran Merdeka dulu Kejora buat iktibar
           Boleh dengar jer lah..auta Wak Nyah mulut lebar
           Kemain lagi, konon Kejora ni, dia berani nk cabar
           Pada hal..merengkok berselimut dlm kain gebar
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. Wak Nyah kedi cendol 3:41 am,

           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
           Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
           Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
           Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
           Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
           Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
           Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
           Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
           👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 59. si mahathir merasakan anwar seteru nya tapi siape yg mengkianati akan nya?

  lebai lipAs hadi awang yg kerap membongkok2 bersalaman dgn nya tak asing dgn pengkianat akhir nya….

  sama ke antara mereka berdua? satu yg memberi dan yg satu yg menerima….

  melayu2 penjenamaan apa mereka berdua nih?

 60. si mahathir ini bijak atau hanya pengurus yg bergantung kpd bisik2kan mereka2 yg mendekati nya…

  dulu si zihid mAt arif, bukan cucu ghafar tapi cucu kpd si isteri ghafar sj…

  kini khairudin pula….

  apa khairuddin akan menghentak meja juga ke?

 61. yg si mahathir ketakutan dgn pluralisma dan liberalisma yg anwar ketengahkan ngape pula?

  seperti daim yg membisik kan kpd mahahir sudah masa nya si ghafar akan rafar di turunkan tahta tpm nya, angkara siape pula yg membisik ke telinga si mahathir tentang fahaman liberal dan pluralisma si anwar pula?

 62. apa persamaan antara lebai2 kipAS dan lebai2 lipAs yg kini di bawa leh si hadi awang dgn melayu2 islam nya?

  yg terdahulu mengipAs2 utk mendapat dedak dgn tabii semula jadi mereka…

  yg terkemudian melipAs2 scavenging di setiap samapah buangan manusia….

  byak ke mereka? serangga2 melebihin jumlah hidup manusia yg ada…

  tapi jgn pula di binasa, kerana tergugat food chain di dunia kpd haiwan2 lain yg memerlukan nya selain membantu ecosistem buang sisa manusia..

  tapi ngape pula di jadikan guru utk mengajar pula? ada kah ramai melayu2 islam dah jadi lipAs ke?

 63. kenabian mereka tidak sama ke hingga pluralisma di nafikan oleh lebai2 kipAs dan mahathir dan keldai2 belaan mereka hingga anwar di fitnah sedemikian rupa?

  kerana kesundalan ignoring tiada alasan mengaku ignorant pula bila tiba masa di tanya…

 64. hingga akhir nya si isa masihi di dewa2 anak tuah pula…

  dah mati ke kenabian isa selama ini? dah mati ke kenabian muhammad ingga kini? dah mati ke kenabian musa, ibrahim dan yg lain2 hingga kini?

  1. anak tuah pula – anak tuhan pula

 65. hingga akhir nya si muhammad yg di dewa2kan di anggap sama sentiasa dgn kenabian nya, lalu kenabian nya di fitnahkan pula dgn menjolok2 pedang ke sana kemari pula…

  di fitnakan nya dgn menjolok2 puki2 bini pula…

  kesundalan ape lebai2 lipAs cuba bawa kpd melayu2 islam merata negara?

 66. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
  Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
  Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
  Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 67. asas pluralisma itu kerana setiap manusia itu menpunyai genetic yg seupa, maka dgn kan mereka tahap2 cleaning yg di perlukan utk membersihkan emosi dan prejudice yg membentuk kesedaran2 mereka…

  tidak tergugat akan tuhan dgn kesundalan mereka yg sentiasa hidup di belenggu dgn kesundalan emosi dan prejudice yg membentuk ke”aku”an mereka….

  setiap kenabian yg dapat di nyatakan oleh manusia di robek kemudian nya dgn pendewaan hingga buta tidak melihat tuhan dari kenabian mereka…

 68. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  Wak Nyah kat dlm wad hospital..airmata meleleh
  Klu stkat nk kelentong dlm blog..siapa pun boleh
  Sakit baru, pula dpt, sakit yg lama blum lagi pulih
  Misi tegur pun Wak dah tidak mahu lagi menoleh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 69. pluralisma itu perlu di lihat bukan dari perceptive emo dan prejudice tapi dari kehidupan setiap molecular sub atomic yg menghidupkan jasad dan kesedaran nya….

  di sini islam bermula, dari kenabian setiap manusia, kenabian itu kesempurnaan manusia yg mengalir dari tuhan yg ghaib kpd tuhan yg nyta di alam raya….

  the Creator is indeed the Created, the universal equation of truth that governs all living.

  the Mathematical Law that Governs equality must be an endearment between two side of the isles and God Creation is no different too, the two sides of existentialism, The Essence and the Attributes,

 70. ada kah jasad di nodai oleh emosi dan prejudice hingga roh hilang kelestarian nya utk menunaikan lafaz janji

  “alastu mirabikum…” “qolubala syahidna…”

  atau Roh is an over run gravy train? betraying the solemn scared oath

 71. seperti lagu dan irama, pisah tiada malah sentiasa hidup menghidupkan antara mereka…

  tapi ngape pula jasad jadi bangkai pula sedangkan Roh yg hidup mninggalkan akan nya?

  what is wrong here?

 72. antara ROH dan Jasad kedua2 nya tidak sekali berbeza antara mereka berdua, kerana RIH itu Jasad dan Jasad itu ROH.

 73. what is meant by a living Being, is the life that engine the Being, the embodiment between A Conscious, living and intelligent not the inherent emotion and prejudice that drove their passion and desire

  the Soul is the living testament f the body and the body is the living manifestation of the soul….

 74. domain of God does not dwells in human waste of emotional frenzy nor determine by indecent prejudice accumulated and registered by them thru experiences..

 75. kesundalan ape pula yg mereka cuba jenamakan? Islam bukan berdasarkan pd emosi dan prejudice yg manusia bina sejak di percik kan dari kesedaran ke”aku”an mereka….

 76. tapi bila anwar kemukakan islam yg bersifat sejagat bersifat pluralistic, ngape pula lebai2 lipAs dan mahathir menolak akan nya?

 77. Kejora,

  Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang sengaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

  Hoi Kejora, ko kat mana haaaa, bangsat….??
  Kenapa tak muncul2….??
  Haramjadah betul….!!
  Ko takot ker…..??

  Dah 5 jam aku berada di kawasan Dataran Bandaraya JB, menunggu mu, tahu takk…..!!

  1. Kejora,

   Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tayangkan semula, Kejora…..??

   Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

   1. Wak Nyah kedi cendol 12:56/12:59 am,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
    Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
    Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
    Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi cendol 12:56/12:59 am,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
     Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
     Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
     Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah kedi cendol 12:56/12:59 am,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
      Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
      Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
      Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi cendol 12:56/12:59 am,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
       Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
       Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
       Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah kedi cendol 12:56/12:59 am,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
        Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
        Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
        Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

    2. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

     1. Wak Kadok kedi cendol 2:32/2:35 am,

      😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
      Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
      Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
      Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
      Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Kadok kedi cendol 2:32/2:35 am,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
       Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
       Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
       Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Kadok kedi cendol 2:32/2:35 am,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
        Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
        Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
        Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Wak Kadok kedi cendol 2:32/2:35 am,

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
         Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
         Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
         Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Wak Kadok kedi cendol 2:32/2:35 am,

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
          Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
          Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
          Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 78. islam itu membawa maksud, pertalian kamil mengkamil antara percintaan dan persetubuhn Zat dan Segala2 Sifat2 nya utk menyatakan perbaigan bentuk2 dan nama2 di dunia….

  persetubuhan itu jauh sekali membawa maksud yg manusia sering fahamani tapi persetubuhan yg berlaku di setiap sub atomic struture kehidupan di Alam Raya…

  luas pengetian dan pluralisma satu pertalian mengaitkan semua kehidupan yg ada di setiap sudut alam yg nyata…

 79. apa kebenaran maksud islam di bahasakan tuhan dlm bahasa “innate” sebelum di bahsakan oleh manusia dari perbagaian bahasa2 mereka?

 80. islam itu satu loghat bahasa arab sj, apa pengertian nya?

  Alif Sin Lam Alif Min –

  seperti juga Allah dgn abjad

  Alif Lam Lam Ha –

  kedua2 nya membawa masusud tersirat antara merekam dlm perbagaian bahasa di dunia dan perbagaian budaya dan adat mereka…

  1. masusud – maksud

 81. setiap agama yg ada di dunia, ROH itu asas segala2 nya kerana selepas kematian itu sebenar nya agama yg cipta oleh manusia…

 82. dgn tiupan roh dari tuhan yg SATU, maka KESATUAN itu satu sifat sejagat bentuk nya, satu bentuk plural sifat nya….

 83. apa pula dgn pngertian pluralisma pula?

  persamaan setiap manusia yg di lahirkan, tidak kah mereka mempuyai perisian yg serupa?

  tiupan Roh dari tuhan yg Satu sj?

 84. bukan sj lebai2 lipAs yg memesongkan melayu2 dgn keislaman mereka tapi yg amat ketara melayu2 juga sedemimian rupa dgn fahaman yg mereka anuti am nya…

  hinggakan liberalisma dan pluralisma tiada penghujung ketakutan mereka sedangkan saban hari mereka menikmati segala permodernan hidup dari sistem liberalisma manusia sejagat dgn melonggakan paradigma tahap ilmu2 penyelidikan mereka?

  maka melayu2 islam kini golongan consumer kpd liberalisma yg di lakukan oleh bangsa2 lain pula ke?

 85. siapa yg membiarkan lebai2 lipAs sewenang2 nya mejalankan induksi kpd melayu2 yg ada dgn memberi ruang lepai2 lipAs nenas berceramah di setiap bangunan masjid yg di bina?

 86. betul ke melayu2 islam yg sah keislaman mereka? dan akan menikmati keistimewaan pula di syurga?

  siapa yg jamin semua ini? di sbbkan melayu2 islam penjenamaan si hadi awang dgn amanat seketul daging babi nya ke hingga mem “babi” buta penerimaan mereka selain dakyah mencanang mimpi2 “rasullulah” nya merata2 utk mendapatkan kepercayaan melayu2 islam penjenamaan nya ?

  kesundalan apa yg lebai2 lipAs bawa kpd melayu2 secara am dengan fahaman islam yg serba cacat bentuk mereka?

 87. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Wak Nyah bapok kedi ada hati nak lagak brutal
  Tpi, dia tak punya ketahanan fizikal dan mental
  Hari-hari dia kena Kejora tibai balon dan sental
  Kesudahan nya, dia trpaksa berehat kt hospital
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Padan muka Wak Nyah nk jadi hero jubor gatal
  Tpi..dia tk mcm Kejora, semangat & jiwa kental
  Akibatnya, kesihatannya teruk, kronik dan fatal
  Kini dlm wad..wayar & paip berselirat berpintal
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 88. melayu2 perlu berani belajar ksilapan mereka dgn mempelajari dari bangsa2 yg berjaya, tapi bagaimana sedangkan melayu2 islam bangsa yg teristimewa di negara dan umat yg teristimewa kerana dah sah keislaman mereka utk mendapat santapan teristimewa pula di syurga dari tuhan mereka?

 89. maka apa penyelesaian nya kpd permasaalah sedemikian rupa?

  seperti juga syahdah yg serba sesat yg di lafazkan melayu2 islam kpd si muhmmad daripada di tujukan kpd kenabian muhammad utk menyatakan pluralisma dan kesemestaan tuhan melalui zat dan sifat2 nya,

  predicamant melayu2 juga perlu di perbaharui agar dapat menampung keperluan global yg serba kompetitif sifat nya…

 90. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kejora udah masak sgt dgn Wak punya muslihat
  Dia tu sebenarnya kat dlm wad, mmg tidak sihat
  Nampaknya skrg macam org tua tu dah berehat
  Mungkin misi atau jiran dah bagi kat dia nasihat
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 91. selain yg amat bahaya dan terlalu kritikal bila mana melayu2 merasakan mereka teristimewa dgn syurga di dunia dgn kedudukan melayu2 di malaysia

  dan merasakan islam yg di anuti sudah sah penerimaan nya di syurga akhirat pula….

  serba serbi complacent ini yg membawa bibit2 kemiskinan baik segi jasmani mau pun rohani mereka….

  siapa punya angkara ni? adakah pemimpin2 melayu mengunakan popular sentiment melayu utk melonggakan kepentingan mereka?

  hadi awang dgn amanat daging babi seketul dlm gulai kawah nya dan penjenamaa iconic melayu2 islam satu perbuatan yg amat keji dan hina tapi ngape di biarkan sj?

  najib dan zahid yg mempelopori kekayaan dgn scandal 1MDB dan kemasukan pendatang asing ke dalam negara juga bertanggungjawap kpd kemiskinan yg di hadapi oleh rakyat jelata….

 92. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Wak Nyah bapok kedi, ingin nak beraksi Hg Tuah
  Tak padan lembik terhencot, dia mau tunjuk juah
  Dgn cgu Kejora bistari, Wak kena lgi makan kuah
  Brlalu le dia keluar dgn keadaan tercalar maruah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 93. kemiskinan negara yg amat kritikal dan bahaya bila mana melayu2 merasakan complacent dgn keistimewaan bangsa mereka, laggard yg byak dari leader yg ada utk di ketengahkan di pentas dunia….

  sedangkan pembelanjaan pelajaran yg di tanggung kerajaan amat tinggi saban tahun pula…

 94. malaysia memerlukan new breed of melayu2 yg berani memperbetulkan islam “half baked” yg di amalkan …

  malaysia juga perlu membetulkan kemelayuan yg asyik merasakan keistimewaan yg di nikmati bukan sentiasa kekal selama nya….

  dgn kakitangan kerajaan yg jumlah terlalu tinggi dan anggaran pencen yg memerlukan tanggungn yg tinggi utk di uruskan, negr terkial2 utk membayar nya….

 95. Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang s3ngaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

  Fyi,
  aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

  1. Hoi Kejora, ko kat mana haaaa, bangsat….??
   Kenapa tak muncul2….??
   Haramjadah betul….!!
   Ko takot ker…..??

   1. Wak Nyah kedi dodol 11:38/11:40 pm,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
    Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
    Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
    Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi dodol 11:38/11:40 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
     Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
     Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
     Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah kedi dodol 11:38/11:40 pm,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
      Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
      Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
      Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi dodol 11:38/11:40 pm,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
       Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
       Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
       Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah kedi dodol 11:38/11:40 pm,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
        Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
        Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
        Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

      2. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

     2. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

    2. Kejora,

     Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tayangkan semula, Kejora…..??

     Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

     1. Wak Nyah kedi dodol 1:00/1:03/1:05/1:06 am,

      😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
      Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
      Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
      Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
      Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi dodol 1:00/1:03/1:05/1:06 am,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
       Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
       Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
       Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah kedi dodol 1:00/1:03/1:05/1:06 am,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
        Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
        Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
        Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Wak Nyah kedi dodol 1:00/1:03/1:05/1:06 am,

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
         Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
         Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
         Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Wak Nyah kedi dodol 1:00/1:03/1:05/1:06 am,

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Berapa besar lah Wak kedi punya kelentong auta
          Konon, pergi ke Dataran Bandaraya JB, Wak kata
          Kt dlm blog ini, siapa pun boleh klu nak berdusta
          Kejora pun bleh klu nk cakap skrg ada kt Jakarta
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 96. kau ingat si irah tu budak bodoh kah?
  anu terong belacan kontot!
  sapppa mau

  kah kah kah

  geli ketiak aku!

  1. Kah kah kah

   kejolla lari tak cukup kaki malam ni
   tersipu-sipu malu,kena penangan aku

   kah kah kah

   1. TN anjing @ Mr Do 11:38/11:40 pm,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Apa yg sedang Kejora lalui ini..mmg pilu sekali
    Kepada Yang Maha Esa, kekasih telah kembali
    Hidup kini, dah seperti lelayang yang putus tali
    Benar kata pujangga, ‘kasih tk dapat dijual beli’
    ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
    Semua org dh tau..akan kami punya keakraban
    Tk mungkin cinta sejati dia nak buang humban
    Sayang, dek pndemik Covid dia telah terkorban
    Biar baki cinta ini terus ku bawa wlau terbeban
    👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

    1. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
     Penangan Covid di US ramai rkyat Msia yg mati
     Tak terkecuali dah gugur juga kuntuman melati
     Mmg sngat pilu, kehilangan sebuah cinta sejati
     Namun kenangan ttp kekal harum subur di hati
     ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

     👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

     1. HARUM SUBUR DI HATI – BPR
      Karaoke: https://youtu.be/hs6k_OebsnY

      ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
      Di lingkaran diamku termanggu,
      Terkenangkan kembali,
      Saat indah aku bersama mu,
      Di belai cinta suci

      Sewaktu kelukaan hati ku,
      Kau datang dan memberi
      Taburan bunga cinta suci mu
      Harum subur di hati

      Tapi kini kau pergi
      Tinggalkan aku sendiri
      Mengusir sepi mengusir rindu
      Terpisah selama-lamanya
      Kau pergi dari ku

      Titisan airmata di pipi ku
      Memanjat doa suci
      Saat indah aku bersama mu
      Masih tetap di hati

      Cintaku masih untuk mu
      Rinduku masih pada mu
      Biarpun kita terpisah jiwa
      Nama mu tetap di kalbu

      Ku semadikan cinta mu
      Di dalam doa kudus ku
      Kepada Tuhan aku meminta
      Damailah engkau di Sana
      Menghadap Tuhan Yang Maha Esa

      Titisan airmata di pipi ku
      Memanjat doa suci
      Saat indah aku bersama mu
      Masih tetap di hati..
      💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

      1. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
       Dia telah pergi dahulu meninggalkan dunia fana
       Tk tercapai juga lah..impian mahligai nk dibina
       Kejora brdoa, bahgialah hendaknya dia di Sana
       Semoga dia menanti diri ini..di Syurga Nirwana
       ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
       Kepiluan di hati, tak tahu bgaimana utk dicerita
       Namun Kejora redha kehilangan si manja jelita
       Kesejahteraan untuknya kpd Allah Kejora pinta
       Hnya doa, yg dpt mengiringi cinta dan air mata
       😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

       💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

       1. CINTA DAN AIR MATA – CRK
        Karaoke: https://youtu.be/X_Kes6stUxs

        ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
        Sungguh ku begini
        Ketandusan rindu ini
        Mengapa ku mencari
        Sang penghuni syurga jiwa
        Berdendang suara mengusap kalbu
        Ku lemas dalam terpesona
        Kehadiran mu menerajang kekusutan
        Yang lama terdapat di sini
        Bagai telah dijanji
        Termakbullah mimpi-mimpi
        Dan hujan ku mentari
        Terciptalah sang pelangi
        Irama lagu silam mewarnakan
        Idaman kalbu kesampaian
        Bulan memancar cahaya tanda reda
        Ikatan percintaan kita

        Kini tercapai sudah mahkota insani
        Takkan bermakna benih pastikan menjadi
        Kerana Yang Maha Kuasa lebih menyayangi
        Dikau pergi tanpa pesan
        Tinggalkan ku dalam kepasrahan
        Cinta ku yang suci bagai tak kesampaian
        Terputus di tengah jalan
        Hanya airmata doa
        Yang dapat ku iringkan bersama
        Kepada yang Esa kupohonkan semoga
        Tempat mu di sisi Nya
        💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

        1. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
         Di jiwa ini, pemergian si dara, amatlah terkesan
         Dia pergi, tidak smpt mninggal sebarang pesan
         Yg tinggal brsemadi hnya sepasang batu nisan
         Apakah hidup ini, akan terus ditemani tangisan
         ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
         Kerinduan menyapa hati..menusuk seperti duri
         Tersgt berat..derita dek kehilangan sang puteri
         Semoga dia mnanti di syurga sebagai bidadari
         Biarkan sja diri ini terus menangis seorang diri
         😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

         💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

         1. BIARKAN AKU MENANGIS – TOMMY J PISA
          Karaoke: https://youtu.be/rPFSSESO0TQ

          ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
          Kemarin, kau masih bersama ku
          Bercumbu dan merayu
          Adakah hari esok untuk kita bercinta
          Seperti yang telah kita lewati

          Mengapa terlalu cepat kau pergi
          Tinggalkan batu nisan
          Kenyataan ini begitu memilukan
          Ingin ku rasa turut serta

          Tiada guna aku hidup begini
          Tanpa belaian kekasih yang sangat ku sayangi
          Kepedihan yang kini ku rasakan
          Dari mu yang mencintai aku

          Kemarin, kau masih bersama ku
          Bercumbu dan merayu
          Adakah hari esok untuk kita bercinta
          Seperti yang telah kita lewati

          1. Biarlah ku relakan kau pergi
           Tinggalkan derita bersama ku
           Ku doakan kau bahagia di sisi Nya
           Sementara biarkan aku menangis

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa belaian kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa belaian kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku
           Dari mu yang mencintai aku
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          2. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
           Kejora ini asyik je meletak tangan kat atas dahi
           Sekali sekala, bgai tidak terasa pipi ini dibasahi
           Kekasih telah lbh dahulu pergi mengadap Illahi
           Untuk nak bercinta lagi, rasa spt dah tak berahi
           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Mmg susah nak dipadam citra cinta yg terlakar
           Lara kesepian & duri2 rindu, sgt pedih mncakar
           Utk mengikis knangan silam ternyata sgt sukar
           Kerna bunga cinta lama di hati ini masih mekar
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

          3. CINTA MU MEKAR DI HATI – MAY
           Karaoke: https://youtu.be/83SuLxs8Yo8

           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Kau umpama bunga
           Yang mekar di hati ku
           Ku harap kau mekarlah
           Selama-lamanya

           Kau umpama bintang
           Menyinari hidup ku
           Ku harap kau
           Terus bersinar

           Di ketika kau
           Perlukan aku
           Sentiasa aku
           Ada di sisi mu
           Di ketika
           Rindu pada mu
           Terasa cinta
           Semakin dalam

           Sayang
           Kasih ku abadi
           Cinta mu mekar
           Di hati ini

           Kau dalam ingatan
           Di sepanjang hayat ku
           Demi teguhnya cinta
           Selama-lamanya
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          4. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
           Bagai hilang arah..semenjak pemergian si dara
           Hanya doa & titisan air mata, ku iring ke pusara
           Hati asyik sja, menyanyikan jeritan tanpa suara
           Hidup, akan terus berteman sepi dan rindu lara
           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Begitu seksa sekali, bila kehilangan cinta sejati
           Terasa ke hjung hayat, spt tk ingin lgi berpunya
           Hanya dia saja yg terus mekar bertakhta di hati
           Tpi apa daya dia telah pun pergi utk selamanya
           🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕

           👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          5. PERGI SELAMANYA – KAMIKAZE
           Lagu & lirik: https://youtu.be/JtwJVsN40Sk

           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           malam kian melangkah pergi
           masih aku sendiri termangu dalam sepi
           dalam kelam hadir bayang mu
           bagai mengundang mimpi
           sebab kau dan aku
           sayangnya kau tiada di sisi ku
           masih terbayang segalanya
           bagaikan semuanya mimpi belaka
           hilang tak mungkin kan kembali
           mengubah yang tersurat dalam hidup mu
           kau pergi tak kembali selamanya

           walau berkali ku tangisi
           tak mungkin kau kan kembali
           ku tak berdaya mengharungi sendiri
           tanpa mu hidup ku tak bererti
           hari berlalu kau kian jauh
           di alam abadi di pusara mu

          6. hanya doa yang ku iringkan
           dalam hiba aku tangiskan
           hilang tiada pengganti
           permata yang berharga dalam hidup ku
           segalanya datang dan pergi
           ku tahu sukar bagi ku
           menelan kenyataan
           takdir telah tertulis untuk diri ku

           hari kian silih berganti
           masih aku sendiri termangu dalam sepi
           dalam kepekatan malam ku
           ku lihat lambaian mu dari syurgawi
           memanggil ku
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          7. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
           Pemergian si dia, mmberi impak sgt mendalam
           Diri bgai telah kehilangan, sebutir prmata nilam
           Terasa bagai kegelapan memenuhi ruang alam
           Rindu, mnjadi makanan, dgn sepi sebagai ulam
           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Teramat siksa bila diri dihimpit kenangan silam
           Air mata, asyik sja membasahi bantal dan tilam
           Di lautan rindu, diri ini terus lemas & tenggelam
           Hidup pula dgn berteman senandung semalam
           👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          8. SENANDUNG SEMALAM – JAMAL ABDILLAH
           Karaoke: https://youtu.be/ZTpYChj7NHo

           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Berirama senandung semalam
           Ku terkenang peristiwa silam
           Di mana aku dan si dia
           Cinta benar cinta

           Kau mencurah apa yang di rasa
           Ku dibuai oleh angin senja
           Budimu yang seikhlas itu
           Akulah kekasihmu

           Kini tinggal kenangan belaka
           Di taburan bunga pusaramu
           Ku berdoa agar dikau
           Aman bertemunya

           Oh! kenangan tinggallah kenangan
           Engkau pergi telah ditakdirkan
           Diriku termenung menjauh
           Bersama senandung semalam
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          9. 🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
           Kejora mendoakan ‘dia’ di sisi Nya dlm selamat
           Semoga rohnya diberkati serta dicucuri rahmat
           Cinta abadi..di hati ini akn terus kekal tersemat
           Hingga ke hujung hayat, cinta ini tak akn tamat
           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

           👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

          10. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
           Si dia telah pergi lbih dahulu, mengadap Tuhan
           Tk siapa yg tau..di hati ini, keluhan dan rintihan
           Hingga hujung nyawa cinta ini kan ku pertahan
           Moga kami brtemu di syurga, mudah-mudahan
           👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳

           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

 97. SIFAT SEBENAR KUMPULAN PENEBUK ATAP MULA TERBONGKAR SATU PERSATU

  Hubungan bersatu umno semakin retak isu kedua-dua parti membabitkan kerusi parlimen Mersing menghantar isyarat bahawa hubungan Umno dan Bersatu bukanlah akrab seperti adik-beradik.

  Katanya krisis itu dijangka akan menjadi lebih parah tidak lama lagi kerana sebelum ini ia kurang diperhatikan akibat ‘rahmat tersebumbunyi’ daripada isu ancaman wabak Covid-19.

  “Namun untuk hari-hari mendatang, kita bakal menyaksikan fasa pertelingkahan dalaman Perikatan Nasional (PN) yang lebih hebat lagi.

  “Bagi Umno, kewujudan PN hanyalah senjata untuk mereka merampas kuasa daripada Bersatu yang diketuai Muhyiddin Yassin,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

  Ada beberapa isu yang membelenggu hubungan Umno dan Bersatu di sebalik kedudukan mereka sebagai parti dalam kerajaan PN.

 98. SIFAT SEBENAR KUMPULAN PENEBUK ATAP MULA TERBONGKAR SATU PERSATU

  Orang kampung faham, ialah perkataan “penyendal”.

  Semua keturunan Melayu akan sangat-sangat faham kalau dikatakan, Umno sudah jadi parti penyendal. Bukan lagi parti utama. Bukan lagi Umno yang penuh dengan sejarah gemilang dan terhormat sehingga jawatan tertinggi dalam negara wajib datang dari seorang pemimpin Umno.

  Tapi itu semua dulu. Orang Umno jangan marah saya kerana pemimpin utama mereka sendiri yang memilih untuk menjadikan Umno sebagai parti penyendal—menyendal sesuatu yang lebih besar. Kalau ditarik penyendal, maka sesuatu yang lebih besar akan runtuh menghembap. Termasuk menghembap si penyendal.

  Ibarat kata, diluah mati bapa. Ditelan mati emak. Jadi keadaan Umno sekarang ibarat terkulum-kulum di dalam mulut. Ke depan tidak jalan. Ke belakang masuk gaung.

  Masalah dan beban Umno bukan untuk berhadapan dengan Pakatan Harapan (PH). Melainkan yang disendal, iaitu Bersatu atau Perikatan Nasional (PN)—sebuah gabungan yang jelas sehingga kini tidak direlai oleh Umno. Bagi Umno, PN seperti anak haram—hendak dibuang berdosa, hendak dibela menghabiskan beras dan menyusahkan betul.

 99. SIFAT SEBENAR KUMPULAN PENEBUK ATAP MULA TERBONGKAR SATU PERSATU

  Polis telah mengenal pasti suspek yang telah memfitnah Ahli Parlimen Segambut, Hannah Yeoh melalui kenyataan palsu yang dikaitkan dengannya, yang mana beliau telah disiasat di bawah Akta Hasutan kerana hal itu.

  Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador berkata polis telah menemubual Yeoh dan merakam kenyataan dari suspek.

  “Orang itu akan didakwa,” kata beliau menjelaskan pihak polis akan menegakkan keadilan mangsa sama ada ahli politik atau pun pihak lain.

  Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Huzir Mohamed sebelum ini berkata ahli parlimen Segambut itu disiasat mengikut Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948, Seksyen 505 (c) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Ata Komunikasi dan Multimedia 1998.

 100. SIFAT SEBENAR KUMPULAN PENEBUK ATAP MULA TERBONGKAR SATU PERSATU

  Anggota Majlis Pimpinan Bersatu, Dr Rais Yatim, menyatakan rasa terkilannya terhadap kepemimpinan Umno yang dilihat lebih mementingkan kerusi yang akan ditandingi nanti berbanding mempertahankan kuasa Melayu Islam.

  Bekas menteri itu berkata kecenderungan pemimpin Umno khususnya yang senior memperkatakan kerusi dilihat seolah-olah tidak menghargai kedudukan parti itu dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN).

  Menurut Rais, pemimpin-pemimpin senior Umno sepatutnya lebih mengutamakan perjuangan mempertahankan kuasa Melayu Islam berbanding isu perebutan kerusi kerana usaha tersebut penting bagi mengekalkan kerajaan hari ini.

 101. SIFAT SEBENAR KUMPULAN PENEBUK ATAP MULA TERBONGKAR SATU PERSATU

  Pemimpin utama Bersatu – sama ada perdana menteri di pusat dan Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu – telah melayan pelbagai kehendak Umno.

  “Mereka sanggup korbankan perasaan ahli Bersatu demi menyelamatkan negara, perpaduan bangsa serta mempertahankan agama dan tanah air.

  “Buat apa cakap kepada perpecahan? Hina sangatkah Bersatu? Bersatu juga ada maruah dan matlamat perjuangan.

  “Parti bukan agama, janganlah bawa watak pembuli yang tak habis-habis itu,” katanya seperti dipetik Sinar Harian.

 102. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
  Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
  Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
  Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Hoi Kejora, ko kat mana haaaa, bangsat….??
   Kenapa tak muncul2….??
   Haramjadah betul….!!
   Ko takot ker…..??

   Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang sengaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

   Fyi,
   aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

   1. Wak Nyah kedi dodol 11:37 pm,

    😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
    Kesian btul, dgn Wak Suman mknyah bapok kedi
    Nasib dia malang ini penyokong talibarut Yahudi
    Auta kelentong iblis ni semua serba tak menjadi
    Dia fikir bleh tikam Kejora spt tikam nombor judi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi dodol 11:37 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
     Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
     Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
     Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah kedi dodol 11:37 pm,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
      Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
      Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
      Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah kedi dodol 11:37 pm,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
       Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
       Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
       Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 103. coba wak kesian kan kat kejora
  dia pon dah tua,70an
  gua tahu wak ada seni gayong
  sekali wak terajang,makan tanahlah dia

  telorpon dah laboh sampe lutut

  kosian kan dia wak!

  saya ulang

  kosian kan dia wak!

  ulak…anak yatim piatu
  kekasihpon dah hilang dirembat Mat Salleh

  si irah tu,jangan-jangan sekarang ngah
  gayut kat dada mat Salleh tu….
  barang baik,silembek macam Kojoola tu apa ada!

  3 cm ada la,terong belacan kontot

  1. TN anjing @ Mr Do 11:11 pm,

   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Udah2 le nak acah Kejora ini, TN anjing @ Mr Do
   Rentikan le nk persembah maharaja lawak bodo
   Klau Wak ada gayong..Kejora ini ada taekwondo
   Tk terlawan ler korang..ini cgu Kejora yang sado
   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. TN anjing @ Mr Do 11:11 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👊
    Wak Kadok itu silat zapin, bukannya silat gayong
    Dia punya langkah..lbih krg org menari makyong
    Tergolek-golek bontot dia, serupa dngan buyong
    Itu yg membuat, Bg Non teringin sgt nak payong
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 104. Kejora,

  Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tzyangkan semula, Kejora…..??

  Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

  Btw
  Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang s3ngaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

  Fyi,
  aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

  1. Wak Nyah kedi dodol 10:40 pm,

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
   Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
   Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
   Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah kedi dodol 10:40 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
    Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
    Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
    Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi dodol 10:40 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
     Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
     Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
     Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. sudah-udah lah..wak
   gua tahu wak ada seni gayong
   coba wak kesian kan kat kejora
   dia pon dah tua,70an
   sekali wak terajang,makan tanahlah dia

   telorpon dah laboh sampe lutut

   kosian kan dia wak!

   saya ulang

   kosian kan dia wak!

   ulak…anak yatim piatu
   kekasihpon dah hilang dirembat Mat Salleh

   1. si irah tu,jangan-jangan sekarang ngah
    gayut kat dada mat Salleh tu….
    barang baik,silembek macam Kojoola tu apa ada!

    3 cm ada la,terong belacan kontot

    kah kah kah

    1. TN anjing @ Mr Do,

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Udah2 le nak acah Kejora ini, TN anjing @ Mr Do
     Rentikan le nk persembah maharaja lawak bodo
     Klau Wak ada gayong..Kejora ini ada taekwondo
     Tk terlawan ler korang..ini cgu Kejora yg sado
     💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Errata:

      TN anjing @ Mr Do,

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Udah2 le nak acah Kejora ini, TN anjing @ Mr Do
      Rentikan le nk persembah maharaja lawak bodo
      Klau Wak ada gayong..Kejora ini ada taekwondo
      Tk terlawan ler korang..ini cgu Kejora yang sado
      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👊
       Wak Kadok itu silat zapin, bukannya silat gayong
       Dia punya langkah..lbih krg org menari makyong
       Tergolek-golek bontot dia, serupa dngan buyong
       Itu yg membuat, Bg Non teringin sgt nak payong
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 105. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kejora dh masak perangai Wak Nyah memerang
  Dia ini mmg kaki kelentong, kuat jual temberang
  Mungkin laku..klau dia pegi jual dekat lain orang
  Tapi dgn Kejora kepala Wak ini peluru bersarang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 106. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

  Kejora,

  Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tzyangkan semula, Kejora…..??

  Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

  Btw
  Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang s3ngaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

  Fyi,
  aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

  1. Wak Nyah kedi cendol 10:25 pm,

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
   Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
   Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
   Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah kedi cendol 10:25 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
    Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
    Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
    Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah kedi cendol 10:25 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
     Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
     Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
     Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 107. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
  Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
  Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
  Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 108. Hoi Kejora, ko kat mana haaaa….??
  Haramjadah betul….!!

  1. Hoi Kejora, ko kat mana haaaa….??
   Kenapa tak muncul2….??
   Haramjadah betul….!!
   Ko takot ker…..??

   1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Aik,ini sappa cuba teka
    Tak patot suara lantang
    Abah,abah cari saya ka
    Ini menantu abah datang
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   2. Wak Nyah setan goblok 9:42/9:47 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
    Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
    Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
    Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 109. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kejora dh masak, perangai Wak Nyah memerang
  Dia ni mmg kaki kelentong, kuat jual temberang
  Mungkin laku..klau dia pegi jual dekat lain orang
  Tapi dgn Kejora kepala Wak ini peluru bersarang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. bullsht!
   pantonan tak ikut topik,melalut macam sial

   1. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Waah..TN anjing pula, mari nak buat lawak bodo
    Dia kata, pantun dari cg Kejora tak ikut tajuk pos
    Naper ngko tak marah Wak Suman sekali, Mr Do
    Ko berdua kawtim ye, sbb sama2 pelir mampos?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

   Kejora,

   Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tzyangkan semula, Kejora…..??

   Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

   Btw
   Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang sengaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

   Fyi,
   aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

   1. Wak Kadok kedi dodol 10:27 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
    Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
    Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
    Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Kadok kedi dodol 10:27 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
     Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
     Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
     Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Kadok kedi dodol 10:27 pm,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
      Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
      Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
      Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 110. REPEAT BROADCAST
  PENYIARAN ULANGAN

  MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PEMGECUT…!!

  Tengok tuhh najIb bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

  Hoi budak2 taik…
  Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

  Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

  Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  1. REPEAT BROADCAST
   PENYIARAN ULANGAN

   1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
    Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
    Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
    Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
     Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
     Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
     Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
      Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
      Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
      Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
       Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
       Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
       Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kejora dh masak, perangai Wak Nyah memerang
        Dia ni mmg kaki kelentong, kuat jual temberang
        Mungkin laku..klau dia pegi jual dekat lain orang
        Tapi dgn Kejora kepala Wak ini peluru bersarang
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Wak Nyah badut dodol 9:29 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
         Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
         Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
         Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
         Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
         Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
         Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. Dah agak dahh, last2 Kejora pasti tak berani muncul. Dia akan melalut-lalut yg tak berkaitan langsung untuk alih perhatian sebab nak cover malunya yg dia seorang pengecut. Seperti yg sudah2, dia mereka cipta cerita2 karut sebagai alasan kenapa dia tak muncul face-to-face dgn saya. Lebih teruk lagi, dia membohong konon2nya dia yg hadhir.

    Kejora,

    Aku punya bukti alasan2 tak munasabah serta pembohongan2 ko itu – ianya masih tersimpan baik dalam arkib blog ini. Perlukah aku tzyangkan semula, Kejora…..??

    Sementara ko pula, ada ker ko punya bukti2 kukuh di atas pembohogan2 ko itu…..??

    Btw
    Ko sekarang di mana sebenarnya, ko memang s3ngaja tak hadhir mlm ini sebab takot, kan..kan..kan…??

    Fyi,
    aku masih berada di Dataran Bandaraya JB, betul2 kat Jam besarnya menunggu mu…..!!

    1. Wak Kadok kedi cendol 10:28 pm,

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
     Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
     Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
     Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Kadok kedi cendol 10:28 pm,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
      Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
      Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
      Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Kadok kedi cendol 10:28 pm,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
       Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
       Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
       Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 111. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PEMGECUT…!!

  Tengok tuhh naj7b bin ros ah & kejira melalut-lalut yg bukan2…

  Hoi budak2 taik…
  Apa nihhh yg korang nelalut….?? Irrelevant bullshit….!!

  Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

  Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  1. Wak Nyah badut 9:19 pm,

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
   Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
   Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
   Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah badut 9:19 pm,

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
    Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
    Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
    Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah badut 9:19 pm,

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
     Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
     Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
     Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah badut 9:19 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
      Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
      Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
      Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah badut 9:19 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
       Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
       Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
       Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
       Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
       Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
       Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

        Tengok tuhh najib bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

        Hoi budak2 taik…
        Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

        Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

        Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

       2. Hoi Kejora, ko kat mana haaaa….??
        Kenapa tak muncul2….??
        Haramjadah betul….!!
        Ko takot ker…..??

        1. Wak Nyah badut dodol cendol 9:38/9:45 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
         Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
         Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
         Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
         Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
         Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
         Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 112. Wak Suman maknyah badut,

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
  Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
  Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
  Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 113. najib bini rosmah

  Wak tolong tengok Vellfire putih drift. No plate N**@% punai 7 inci. Kahkahkah!

  1. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

   Tengok tuhh najib bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

   Hoi budak2 taik…
   Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

   Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

   Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 114. FLASHBACK…!!

  Kejora..kojolla..

  Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

  Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

  Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

  Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

  SABTU, 11HB JULAI, 2020
  BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
  JAM 8.00 MALAM

  True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

  1. Kejora,

   Ko berada di mana, kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

   Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

   1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
    Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
    Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
    Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah dodol cendol 8:46/8:49 pm,

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
     Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
     Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
     Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah dodol cendol 8:46/8:49 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
      Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
      Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
      Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah dodol cendol 8:46/8:49 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
       Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
       Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
       Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
       Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
       Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
       Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      2. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

       Tengok tuhh naj7b bin ros ah & kejira melalut-lalut yg bukan2…

       Hoi budak2 taik…
       Apa nihhh yg korang nelalut….?? Irrelevant bullshit….!!

       Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

       Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 115. Ko berada di mana, Kejora, kenapa tak jawab, ko takott, kerr…..??

  Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 116. Ko berada di mana, Kejora…..??

  Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  1. Ko berada di mana, Kejora, kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

   Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

   1. Wak Nyah dodol cendol 8:29/8:32/8:41 pm,

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
    Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
    Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
    Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah dodol cendol 8:29/8:32/8:41 pm,

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
     Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
     Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
     Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah dodol cendol 8:29/8:32/8:41 pm,

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
      Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
      Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
      Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
      Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
      Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
      Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

       Tengok tuhh najib bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

       Hoi budak2 taik…
       Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

       Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

       Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    2. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

     Tengok tuhh najib bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

     Hoi budak2 taik…
     Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

     Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

     Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

     1. Wak Nyah dodol cendol 9:33/9:34 pm,

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
      Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
      Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
      Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah dodol cendol 9:33/9:34 pm,

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
       Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
       Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
       Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wak Nyah dodol cendol 9:33/9:34 pm,

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Dia dah jadi sasau teruk Wak Nyah setan goblok
        Keadaan dia serupa lelayang yg putus tali teraju
        Kejora pun boleh, klu setakat nk auta dekat blog
        Konon, kini kt N.York, cabar Mike Tyson bertinju
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 117. Othman Ahmad (THE THIEF)

  Kekuatan Mahathir terletak pd huruf ‘M’ atau ‘Mim’.
  M – Mahathir Muhammad.
  M – Muhammad SAW
  M – Muslim, Mukmin
  M – Melayu
  M – Malaysia
  Kebetulan nama Mahathir amat sinonim dgn Malaysia.
  Nama Mahathir lebih menyerlah, harum & dikenali berbanding Malaysia oleh warga2 tempatan di Mekah, Medinah & Palestin, juga di Bosnia.

  Apa ada pd nama ‘Anwar’ maupun ‘Najib’…..??

  Reply
  9 July 2020 2:55 am

  1. Kejora (CREATIVE)

   Kekuatan Muhiyidin terletak pd huruf ‘M’ atau ‘Mim’.
   M – Muhiyidin.
   M – Muhammad SAW
   M – Muslim, Mukmin
   M – Ma’ruf
   M – Melayu
   M – Muafakat
   M – Menteri prihatin
   M – Mesra rakyat
   M – Memberi bantuan
   M – Mahir agama
   M – Mengimam solat
   M – Memimpin doa
   M – Murah hati
   M – Minyak turun
   M – Malaysia
   M – Makmur
   M – Menang
   M – Model
   Kebetulan nama Muhiyidin amat sinonim dgn rakyat Malaysia.
   Nama Muhiyidin lebih menyerlah, harum & dikenali berbanding Malaysia oleh warga2 tempatan di serata dunia, lebih2 lagi sejak kesungguhan usahanya membantu rakyat ketika menghadapi wabak pandemik Covid 19.
   Apa ada pd nama ‘Anwar’ maupun ‘Mahathir’…..??

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Sepanjang mlm tdi Wak Nyah kedi Kejora lanyak
    Kini, asal dia timbul je, kena Kejora ganyang lagi
    Kejora senaraikan, huruf M utk TSMY, lgi banyak
    Jauh lebih hebat, dari yng Wak Nyah Kadok bagi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Anonymous

     Salah eja tu Wak, bukan Mahathir Muhammad tapi Mahathir Mohamed

     Muhammad tu nama Nabi terakhir bagi orang² Islam.

     Mohamed tu nama keling mamak dekat India.

     Ki kik ki kik ki kik..

     Reply
     9 July 2020 1:55 pm

     1. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
      Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
      Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
      Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
      Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Anonymous

       Untuk pengetahuan En Othman

       Mahathir Mohamed ada perkaitan dengan India/Tamil/Hinduism

       Maha = hebat (meaning great, in Tamil)
       Thir = tuan (meaning Sir, in Tamil)
       Mohamed = nama lelaki sinonim dengan keturunan keling atau mamak di India.

       That’s all.

       SEBALIKNYA:

       Muhyidin Yasin ada perkaitan rapat dengan keislaman

       Muhyi = hidup/hayat
       din = agama

       (Menghidupkan Agama:
       Sebagai seorang Islam, kita cukup berbangga apabila perdana menteri kita tampil ke hadapan, memimpin solat dan bacaan doa ketika negara parah diserang pandemik Covid19 beberapa bulan dahulu.

       PM dahulu yang dua dekad lebih bertugas, baca Fatehah pun kita tak pernah dengar)

       Yasin = satu surah mulia dalam al-Quran yang selalu dibacakan dalam majlis tahlil atau solat hajat atau di malam Jumaat atau sebagai rawatan alternatif penyakit..

       Ada banyak lagi ok En Othman.

       Jangan sempitkan pemikiran dan aqidah anda dengan ketaksuban diri terhadap seseorang.

       Reply
       9 July 2020 2:28 pm

       1. Wow..bravo Anon 2:28 pm,

        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Mmg terang & jelas, penerangan yng tuan dedah
        Pasti..Wak Nyah monyok terkedu dan terngadah
        Itu Wak Nyah, sami Hindu, pukimak haram jadah
        Bukannya dia tau apa makna tauhid atau aqidah
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kemain Wak Nyah kedi nak buat terlajak pandai
         Dia tk tahu kt sini ada banyak gelombang badai
         Kna dgn Anon dan Kejora, dia tumbang tersadai
         Kini bru dia sedar yg dia tu bodoh serupa keldai
         🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Wak Nyah nak lagak helang..tk sedar dia tu pipit
          Dia terjatuh bila dengan tepat Anon mari sumpit
          Anon kata, Wak Nyah taksub & berfikiran sempit
          Trtongek-tonggek le Wak dgn telur labuh dikepit
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Muhammad????? Mohamed ler Wak!!!!!

           😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
           Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
           Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
           Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
           Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Nak bela atok Wak Nyah sanggup buat eja salah
           Dia tetap mngatakan dewanya tu, insan yg kamil
           Tapi, terkedu lah dia bila Anon mari kasi sekolah
           Rupanya setakat hebat dlm bahasa Hindu/Tamil
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Hebat jugak, Anon buat tafsiran, berkaitan nama
           Mmglah tepat sangat, & semua org boleh terima
           Rupanya PM skrg..jenis yg mnghidupkan agama
           PM dulu pula, lbh kurang hero Tamil pnya drama
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          4. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Muhyidin dlm Arab, makna menghidupkan Islam
           Sbb tu dpd org Melayu, dapat sokongan yg padu
           Maha & thir pula, adalah dpd bahasa Tamil Elam
           Setakat makna ‘tuan yg hebat’, msyarakat Hindu
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          5. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
           Maha = stkat hebat dlm Tamil/Hindu punya ayat
           Thir = tuan @ pangkat tinggi, dlm kasta Brahmin
           Muhyi = mmbawa maksud hidup, ataupun hayat
           Din = Agama yang diredhai Allah Rabbul ‘Alamin
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. Irrelevant bullshit….!!

           Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

           Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

       2. Irrelevant bullshit….!!

        Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

        Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

       3. Apa nihhh, Irrelevant bullshit….!!

        Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

        Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    2. Ko berada di mana, Kejora, kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

     Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    3. Irrelevant bullshit….!!

     Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

     Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    4. Apa nihhh, Irrelevant bullshit….!!

     Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

     Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

   2. Ko berada di mana, Kejora, kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

    Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    1. Wak Nyah 8:37/8:38 pm,

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
     Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
     Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
     Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah 8:37/8:38 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
      Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
      Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
      Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah 8:37/8:38 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
       Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
       Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
       Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
       Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
       Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
       Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   3. Irrelevant bullshit….!!

    Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

    Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

   4. Apa nihhh, Irrelevant bullshit….!!

    Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

    Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  2. Apa nihhh, Irrelevant bullshit….!!

   Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

   Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

   1. Wak Nyah badut 8:55/8:56/8:57/9:02/9:03/9:04/9:05 pm

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Udah2 le temberang tu..Wak Suman kedi biawak
    Rentikan lah, pamir diri sebagai badut pak lawak
    Tak kan ada siapa percaya, auta kelentong awak
    Kejora pun blh klu nk auta, skrg ada kat Sarawak
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Wak Nyah badut 8:55/8:56/8:57/9:02/9:03/9:04/9:05 pm

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Wak mcm kerbau patah tanduk, ingin nk berlaga
     Agk2 sikit Wak, org lain nk tidur dlm wad terjaga
     Udah2 le kelentong tu, Wak Nyah kepala dongga
     Kau sorang2 boleh juga auta kau ada kat syurga
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  3. MACAI2 SAMPAH BELAAN BOROSMAH NAJIB RUPA2NYA SEMBANG JER KENCANG TAPI TERNYATA KOSONG, BOHONG, MELALUT, ALIH TIANG GOL & PENGECUT…!!

   Tengok tuhh najib bin rosmah & kejora melalut-lalut yg bukan2…

   Hoi budak2 taik…
   Apa nihhh yg korang melalut….?? Irrelevant bullshit….!!

   Kenapa melalut bukan2, korang takott, kerr…..??

   Sila tampilkan diri mu sekarang, jika korang memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 118. Ko berada di mana, Kejora…..??

  Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  1. Kejora..kojolla..

   Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

   Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

   Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

   Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

   SABTU, 11HB JULAI, 2020
   BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
   JAM 8.00 MALAM

   True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

   1. Ko berada di mana, Kejora, kenapa tak jawab, ko takott, kerr…..??

    Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

    1. Wak Nyah 8:19/8:24/8:33 pm,

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
     Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
     Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
     Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Wak Nyah 8:19/8:24/8:33 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
      Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
      Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
      Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wak Nyah 8:19/8:24/8:33 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
       Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
       Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
       Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
       Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
       Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
       Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      2. Apa nihhh, Irrelevant bullshit….!!

       Kenapa melalut bukan2, ko takott, kerr…..??

       Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 119. Kejora,

  Aku kini dah berada Dtrn Bandaraya JB.

  Kamu berada di mana…..??

  1. Wak Nyah 8:02 pm,

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
   Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
   Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
   Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah 8:02 pm,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
    Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
    Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
    Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Kejora..kojolla..

     Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

     Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

     Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

     Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

     SABTU, 11HB JULAI, 2020
     BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
     JAM 8.00 MALAM

     True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

     1. Ko berada di mana, Kejora, kenapa tak jawab, ko takott, kerr…..??

      Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

  2. Aku kini dah berada di Dtrn Bandaraya JB,Kejora

   Kamu berada di mana…..??

  3. Aku kini dah berada di Dtrn Bandaraya JB, Kejora.

   Kamu berada di mana…..??

   1. Wak Kadok dodol 8:02/8:11/8:14 pm,

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
    Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
    Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
    Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
    Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
    Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
    Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. Ko berada di mana, Kejora…..??

    Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 120. JUNNUN GILER SEDANG SEMBAH IBLIS DALAM JAMBAN TUUUU……

  Wee Ka Siong bidas Anthony Loke berkenaan jajaran ECRL…….

  Menteri Pengangkutan, Wee Ka Siong menjawab kenyataan pendahulunya Anthony Loke, bahawa cadangan mengembalikan semula jajaran asal Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN) bertujuan mengenepikan Negeri Sembilan.
  “Saya menghormati pendirian Anthony Loke. Tetapi saya juga ada beberapa perkara penting untuk menjelaskan berhubung projek infra rakyat ini, ”kata Wee dalam catatan panjang di Facebook hari ini.

  “Anthony Loke kata jajaran baru akan memberi tempias pembangunan kepada 5 negeri. Kalau melalui jajaran asal empat negeri dan daerah-daerah berkaitan pun turut dapat nikmat pembangunan.

  “Bezanya cuma tidak melalui Negeri Sembilan sahaja,” katanya dalam satu catatan panjang di Facebook.

  Selain itu, Wee berkata exco Negeri Sembilan Teo Kok Seong turut mendakwa beliau tidak mengambil kira kepentingan Negeri Sembilan dan menyokong jajaran asal selepas dicadangkan oleh Menteri Besar Pahang, Wan Rosdy Wan Ismail.

  Sedangkan beliau berkata Negeri Sembilan tidak diabaikan kerana projek High Speed Rail (HSR) Singapura-Malaysia bakal dihidupkan semula oleh kerajaan PN dan projek keretapi Klang Valley Double Tracking fasa 2 (KVDT2) yang sedang dalam pembinaan juga akan merentasi negeri itu.

  “Hakikatnya, setiap yang kita lakukan sepatutnya bersandarkan kepada realiti dan memberi manfaat kepada rakyat serta negara secara menyeluruh.

  “Bukannya dibuat atau diubah sesuka hati,” katanya.

  Mengikut jajaran asal yang dicadangkan BN, ECRL akan melalui Kelantan, Terengganu dan Pahang sebelum memasuki Selangor dari utara melalui Gombak dan menuju ke Serendah dan Pelabuhan Klang.

  ‘Bilangan penumpang jajaran asal lebih dinamik’

  Wee berkata, berdasarkan kajian pakar perunding, bilangan penumpang yang berpotensi (Ridership) menggunakan perkhidmatan bagi laluan Mentakab, Bentong dan Gombak adalah lebih dinamik berbanding Kuala Klawang, Nilai dan Putrajaya.

  “Perlu lihat “viability” projek ECRL yang bergantung 30 peratus kepada penumpang dan 70 peratus kargo,” kata Wee.

  Beliau juga menegaskan bahawa jajaran asal ECRL akan bersambung ke Westport dan Northport di Pelabuhan Klang berbanding jajaran baru di bawah PH yang hanya bersambung dengan Westport.

  Wee juga berkata dakwaan PH bahawa sebanyak RM21.5 bilion akan dapat dijimatkan berbanding jajaran asal bukanlah perbandingan yang wajar kerana penjimatan itu disebabkan skop kerja yang dikecilkan.

  “Ia berbeza dengan konsep penjimatan di mana “harga menurun manakala skop kerja dikekalkan”.

  “Apa yang diperkatakan oleh PH selama ini iaitu penjimatan RM21.5 bilion berbanding skop kerja asal ECRL adalah tidak tepat.

  “Setelah disemak secara mendalam, saya dapat mengesahkan bahawa kadar unit kos (unit rate for costing) pembinaan sama ada struktur jejambat (elevated), “at-grade” atau terowong yang digunakan oleh kontraktor projek ECRL tidak pernah berubah atau dikurangkan meskipun jajaran baru dicadangkan oleh PH,” jelasnya.

  Beliau juga meminta Loke untuk bersabar sehingga projek itu disiapkan bagi membuat perbandingan kos yang adil berdasarkan kuantiti kerja dan jarak.

  Wee juga mengulas dakwaan Anthony Loke bahawa jajaran yang dicadangkan PH dapat mengelak pembinaan terowong sepanjang 18km merentasi Banjaran Titiwangsa di Genting.

  Sebagai alternatif, ECRL yang dicadangkan kerajaan PH sebelum ini akan melalui arah selatan ke Kuala Klawang di Negeri Sembilan sebelum memasuki Selangor.

  “Tetapi kenapa pula Anthony Loke tidak mendedahkan bahawa di bawah perjanjian tambahan (supplemental agreement no.5) SA5, masih terdapat pembinaan terowong-terowong lain bagi merentasi Banjaran Titiwangsa di Kuala Klawang?

  “Selain itu, di dalam perjanjian SA5 yang sama, terdapat peruntukan untuk semak semula kuantiti terowong atau jejambat dengan penambahan sehingga 41km.

  “Ini menjadikan kos pembinaan ECRL lebih dari RM46 bilion, bukannya RM44 bilion seperti yang pernah diumumkan oleh (bekas menteri kewangan) Tun Daim Zainuddin,” katanya.

  ‘Permatang Kuarza tidak akan rosak’

  Selain itu kata Wee, terdapat kos-kos lain yang tidak dimaklumkan PH kepada umum.

  “Contohnya kos pembatalan, “abandonment” dan penangguhan projek disebabkan perubahan jajaran kepada jajaran baharu melalui Negeri Sembilan dan Putrajaya dan penjajaran semula seksyen dari Kota Bharu ke Dungun telah dituntut oleh pihak kontraktor melebihi RM1 billion,” jelasnya.

  Beliau berkata Anthony Loke juga mendakwa Permatang Kuarza Klang Gate bakal dimusnahkan sekiranya jajaran asal dibina.

  “Kenapa tidak menilai opsyen yang disediakan oleh kontraktor yang mana permatang kuarza Gombak dapat dielakkan dan diselamatkan?

  “Cadangan ini sudah lama diketengahkan, saya juga hairan kenapa mantan Menteri Pengangkutan Anthony tidak pernah mengambil tahu perkara ini?

  “Saya nak beritahu Anthony bahawa semua opsyen penyelesaian yang dikemukakan kepada kerajaan Selangor pasti tidak merosakkan permatang kuarza Gombak. Kalau tidak percaya, boleh semak dengan MRL,” katanya.

  MR : Nampak PH sebelum ini memberikan maklumat salah kepada rakyat

 121. Kejora,

  Aku kini dah berada Dtrn Bandaraya JB, 15 minit lebih awal dari jadual.

  Kamu betada di mana…..??

  1. Wak Nyah 7:51 pm,

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
   Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
   Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
   Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Wak Nyah 7:51 pm,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Udah2 le auta kelentong tu Wak Kadok kedi toya
    Lakonan ko tu pembaca semua dah naik meloya
    Cukuplah kat Dtrn Mrdeka, Kejora dah terpedaya
    Sampai bila2 pun, Wak tu Kejora tak kan percaya
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Ko berada di mana, Kejora, kenapa tak jawab, ko takott, kerr…..??

     Sila tampilkan diri mu sekarang, jika ko memang benar2 berada di Dtrn Bandaraya JB…..!!

 122. najib bini rosmah

  Kemiskinan di Malaysia lebih pendek dari punai Mokhtar Senik dan lebih kabur dari Video Azmin Semburit. Kahkahkah!

 123. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Klu pasal gempar tak blh lwn Suman taik kucing
  Bapok tua itu, hanya megah dgn bunyi kerincing
  Dulu kt Dtran Merdeka, Kejora dah kena kencing
  Kejora tercegat tunggu, dia lari ke lubang cacing
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kejora,

   Toksah banyak cakap. Aku dah berada di Dtrn Bandaraya JB.

   Kamu berada di mana…..??

 124. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Peristiwa Dtran Merdeka dulu Kejora buat iktibar
  Boleh dengar jer lah..auta Wak Nyah mulut lebar
  Kemain lagi, konon Kejora ni, dia berani nk cabar
  Pada hal..merengkok berselimut dlm kain gebar
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 125. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Lbh krg jam 3 ptg..Suman mari, buat tunjuk kuat
  Lepas tu dia di’attend’ oleh doktor dan jururawat
  Kendian, 5-7 ptg sanak sedara pula dtg melawat
  Jam 8 nanti, dia akn kata kt Dtrn JB, dibuat-buat
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kejora,

   Toksah banyak cakap. Aku dah berada di Dtrn Bandaraya JB.

   Kamu berada di mana…..??

 126. Babi hutan zunnun ni berangan-angan nak jd menteri agama kalau Anwar Ibrahim jd pm8. Bila dah tiada jln, babi hutan zunnun terus mengamuk siang mlm, semua org disondolnya.
  Dasar zunnun babi hutan tua nak mampoos.

  1. Kalau dia sondol tempat yang ada razor blade, rebeh lah muncung DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tuh

 127. Zunnun babi hutan ni perasan dia maksum agaknya. Sebelum PH runtuh, babi hutan ni tak adalah menyondol teruk mxm ni. Slps abg non dinafikan pm8 oleh perletakan jawatan atok madey, terus babi hutan ni hilang akal.

  1. Hilang akal dan muncung

 128. Dlm dunia ni, hanya zunnun sekor je yg dah sah keislamannya sbb babi ni ada sijil pengesahan keislaman yg ada cop mohor.
  Sbb tu babi dgn sesuka hati je menyondol tanpa batas. Mempersendakan doa org lain padahal Allah dan Rasulnya yg menyuruh supaya kita berdoa.
  Tapi zunnun babi hutan ni mempersendakan doa org lain.
  Bila agaknya babi hutan nak dipanah petir.

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   I don’t mind if petir cepat datang kpd nya

 129. JUNNUN PENYEMBAH BAPHOMET…. SEMBAHYANG DALAM JAMBAN….LUMUR TAIK SELURUH BADAN……

  JUNNUN GILER IBLIS LAKNAT…..SEMAKIN HARI SEMAKIN JAHAT IBLIS INI…….

  JUNNUN GILER JUBO BERTUHANKAN IBLIS LAKNAT…..

  Penjelasan Fitnah dan Manipulasi Kes Bunuh Kevin Morais Untuk Kefahaman Penyokong PH Yang Lemah Berfikir…….

  Ini isu “Sarawak Report dan Kit Siang kata Najib bunuh pendakwa raya Kevin Morais sebab kes 1MDB lalu sumbatkan mayat dia dalam tong simen lalu pen drive (yang tidak pernah dikeluarkan mereka) adalah bukti kukuh”.
  Nama Najib ramai yang kenal.

  Nama mendiang Kevin Morais yang dibunuh dengan cara begitu kejam juga ramai yang kenal.

  Tetapi siapa kenal pakar patologi Kolonel Dr R Kunaseegaran?

  Kunaseegaran didapati bersalah menerima rasuah oleh mahkamah pada bulan Oktober tahun lalu.

  Hari ini pula, dia juga dijatuhkan hukum mati bersama 5 rakan dia selepas didapati bersalah membunuh Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemukan di dalam dram berisi konkrit, lima tahun lepas.

  “10 Jul 2020: 6 orang dihukum mati kerana bunuh Kevin Morais”
  https://www.malaysiakini.com/news/533809

  Kunaseegaran pernah menjawat sebagai Pakar Patologi Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan dan mahkamah mendapati dia telah menerima rasuah dari syarikat-syaikat pembekal ubat.

  “Meskipun hukuman penjara bagi kesalahan rasuah itu sudah tamat, Kunaseegaran, 56, masih ditahan reman berikutan dia juga tertuduh dalam kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais.”
  https://www.hmetro.com.my/…/kunaseegaran-dipenjara-18-bulan…

  Mendiang Kevin merupakan Timbalan Pendakwa Raya yang mula mendakwa Kunaseegaran.

  Walaupun Kunaseegaran telah didapati bersalah dalam kes rasuah tahun lepas, dia masih didakwa dalam mahkamah atas tuduhan membayar dan mengarahkan pembunuhan Kevin untuk menghentikan kes rasuah dia.

  Perbicaraan kes pembunuhan ini sudah sampai ke peringkat akhir tetapi keputusan hakim tergendala kerana PKP.
  https://www.malaymail.com/…/submissions-on-kevin-mo…/1858783

  Sepanjang perbicaraan kes itu, nama saya pernah disebut sekali oleh tertuduh ke-7 yang sedang didakwa kerana membunuh.

  Tetapi selepas ditanya dalam mahkamah, dia tidak dapat memberi apa-apa bukti ataupun penjelasan lanjut.

  Sebab itu, nama saya tidak disebut atau dikaitkan lagi sehingga akhir perbicaraan.

  Kevin Morais tidak pernah terlibat dalam siasatan atau kes SRC/1MDB.

  SPRM masa BN sudah berkali-kali menafikan Kevin Morais terlibat dalam kes SRC atau 1MDB.

  Diberikan bukti bahawa dia sudahpun tidak lagi bekerja di SPRM sejak Mac 2014 – iaitu lebih setahun SEBELUM siastan SRC dan 1MDB bermula.

  31 MARCH 2016: Tan Sri Abu Kassim Mohamed
  https://www.sprm.gov.my/…/ar…/1569-statement-on-kevin-morais

  Selepas PH menang, SPRM di bawah kerajaan PH juga tegaskan mendiang langsung tidak terlibat dengan kes SRC atau 1MDB.

  22 MEI 2018: Datuk Seri Mohd Shukri Abdull
  https://www.malaymail.com/…/dpp-kevin-morais-death-…/1633576

  Di dalam perbicaraan mahkamah tahun lepas, SPRM juga tegaskan sekali lagi mendiang tak terlibat.

  27 OGOS 2019: Rosli Hussain
  https://www.theedgemarkets.com/…/kevin-morais-not-involved-…

  Oleh kerana Kevin dibunuh dengan cara yang amat zalim pada tahun 2015 semasa isu 1MDB dijadikan modal oleh PH, maka Sarawak Report mengambil kesempatan untuk menulis beberapa artikel untuk kata Kevin Morais terlibat dalam siasatan 1MDB dan tuduh saya sebagai pembunuh Kevin.

  Ini diikuti oleh abang Kevin, Charles Morais yang sudah lama menginap di USA tiba-tiba muncul di Malaysia untuk membuat akuan bersumpah untuk bekap penulisan Sarawak Report.

  Dia kata dia ada bukti e-mail dengan Kevin serta pendrive yang mengandungi bukti-bukti 1MDB yang kononnya dikirim kepada dia oleh Kevin.

  Kononnya pendrive itu ada di USA dan tidak selamat dibawa balik ke Malaysia (walaupun masa itu sudah ada Google Drive dan sebagainya yang boleh muat kandungan pendrive dan senang dimuat turun oleh sesiapa pun tanpa mengira lokasi)

  Selepas dia membuat Akuan bersumpah, dia disuruh untuk membuat laporan polis dan memberi kenyataan kepada pihak polis.

  Tetapi dia melarikan diri pula walaupun disuruh polis memberi kenyataan.
  https://www.thestar.com.my/…/igp-charles-morais-a-coward-f…/

  Charles Morais tidak pernah bertapak kaki di Malaysia sejak dia larikan diri pada tahun 2015 sehingga hari ini walaupun BN sudah kalah PRU14 dan geng Kit Siang sudah memerintah.

  Bukti-bukti pendrive pun tak pernah timbul sehingga hari ini walaupun masa 5 tahun sudah berlalu.

  Tuduhan bahawa Kevin terlibat dalam kes SRC/1MDB dan saya adalah pembunuh pula disambungkan sejak itu oleh Kit Siang serta geng-geng penulis media sosial PH.

  Sehingga awal tahun ini sebelum PH tumbang, Kit Siang masih memainkan persepsi ini walaupun saya dah tekan dia untuk mengeluarkan pendrive itu selama 2 tahun.

  “14 Feb 2020: Kit Siang: Parliament should honour life of slain lawyer Kevin Morais who fought graft”
  https://www.malaymail.com/…/kit-siang-parliament-sh…/1837455

  Ya, Kit Siang tetap memainkan persepi itu sepanjang 5 tahun sehingga awal tahun ini walaupun perbicaraan mahkamah rasuah dan pembunuhan Kevin sudah berlansung sepanjang 2 tahun semasa rejim gagalkrasi PH dan pelbagai saksi dan kenyataan agensi siasatan telah membuktikan Kevin tak terlibat dalam 1MDB/SRC dan saya tak terlibat dalam pembunuhan Kevin.

  Ya, Clare Brown dan Kit Siang bukan orang jujur atau orang baik.

  Oleh kerana orang seperti mereka serta jentera propaganda PH dalam dan luar negara maka saya pula yang dapat nama telah membunuh Kevin Morais dan membenam mayat dia dalam simen.

  Kalau nak mereka minta maaf?

  Susah. Kerana mereka adalah penipu bersiri.

  Akibatnya, saya yang tersalah dapat nama sebagai pembunuh Kevin dan sayalah yang simen mayat dia dalam tong.

  Nama Dr R Kunaseegaran bersama 5 rakan dia pula yang tak dikenali umum walaupun sudah dijatuhkan hukuman rasuah dan hukuman mati.

  NAJIB RAZAK

  Selain Sarawak Report, Yang Bulat Merah, celaka tu kaki fitnah juga..
  Selain Sarawak Report, Yang Bulat Merah, celaka tu kaki fitnah juga..

  MR : Kencing PH satu persatu terburai

 130. ngape “melayu2 islam” rendah sgt fungsi cognitive mereka?

  ada kah sukatan pembelajaran islam yg mereka pelajari asyik bersyariat semata2….

  merasakan tajwid, dan penguasaan bahasa arab segala2 nya memahami buku kitab yg di cetak lslu membuat pengakuan buku itu kalam tuhan pula….

  sedang ayat pertama kenabian muhammad menyatakan kpd si muhammad nya,

  “baca dgn nama tuhan mu yg mengajar kamu ilmu pena….”

  kesundalan ape pula melayu2 islam penjenamaan si hadi awang tidak membiarkan tuhan mengajar mengertian kalam nya?

  jauh ke tuhan dari melayu2 hingga mengaku sah keislaman mereka dgn ungkapan “melayu2 islam” pula?

  kesundalan bentuk ape yg hadi awang cuba bawa?

  1. Tuhan menjauhi DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK nih (pangkat nya di naik taraf kpd PUKIMAK sebab dia persendakan agama Islam, Nabi Muhammad dll.

   Sebenar nya, dia tiada Tuhan, ha nya tonggang tonggek kpd pangkal pokok Kayu Ara dsb nya dengan memegang joss sticks.

 131. JUNNUN GILER IBLIS LAKNAT…..SEMAKIN HARI SEMAKIN JAHAT IBLIS INI…….

  JUNNUN GILER JUBO BERTUHANKAN IBLIS LAKNAT…..

  Penjelasan Fitnah dan Manipulasi Kes Bunuh Kevin Morais Untuk Kefahaman Penyokong PH Yang Lemah Berfikir…….

  Ini isu “Sarawak Report dan Kit Siang kata Najib bunuh pendakwa raya Kevin Morais sebab kes 1MDB lalu sumbatkan mayat dia dalam tong simen lalu pen drive (yang tidak pernah dikeluarkan mereka) adalah bukti kukuh”.
  Nama Najib ramai yang kenal.

  Nama mendiang Kevin Morais yang dibunuh dengan cara begitu kejam juga ramai yang kenal.

  Tetapi siapa kenal pakar patologi Kolonel Dr R Kunaseegaran?

  Kunaseegaran didapati bersalah menerima rasuah oleh mahkamah pada bulan Oktober tahun lalu.

  Hari ini pula, dia juga dijatuhkan hukum mati bersama 5 rakan dia selepas didapati bersalah membunuh Timbalan Pendakwa Raya Anthony Kevin Morais yang mayatnya ditemukan di dalam dram berisi konkrit, lima tahun lepas.

  “10 Jul 2020: 6 orang dihukum mati kerana bunuh Kevin Morais”
  https://www.malaysiakini.com/news/533809

  Kunaseegaran pernah menjawat sebagai Pakar Patologi Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan dan mahkamah mendapati dia telah menerima rasuah dari syarikat-syaikat pembekal ubat.

  “Meskipun hukuman penjara bagi kesalahan rasuah itu sudah tamat, Kunaseegaran, 56, masih ditahan reman berikutan dia juga tertuduh dalam kes pembunuhan Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais.”
  https://www.hmetro.com.my/…/kunaseegaran-dipenjara-18-bulan…

  Mendiang Kevin merupakan Timbalan Pendakwa Raya yang mula mendakwa Kunaseegaran.

  Walaupun Kunaseegaran telah didapati bersalah dalam kes rasuah tahun lepas, dia masih didakwa dalam mahkamah atas tuduhan membayar dan mengarahkan pembunuhan Kevin untuk menghentikan kes rasuah dia.

  Perbicaraan kes pembunuhan ini sudah sampai ke peringkat akhir tetapi keputusan hakim tergendala kerana PKP.
  https://www.malaymail.com/…/submissions-on-kevin-mo…/1858783

  Sepanjang perbicaraan kes itu, nama saya pernah disebut sekali oleh tertuduh ke-7 yang sedang didakwa kerana membunuh.

  Tetapi selepas ditanya dalam mahkamah, dia tidak dapat memberi apa-apa bukti ataupun penjelasan lanjut.

  Sebab itu, nama saya tidak disebut atau dikaitkan lagi sehingga akhir perbicaraan.

  Kevin Morais tidak pernah terlibat dalam siasatan atau kes SRC/1MDB.

  SPRM masa BN sudah berkali-kali menafikan Kevin Morais terlibat dalam kes SRC atau 1MDB.

  Diberikan bukti bahawa dia sudahpun tidak lagi bekerja di SPRM sejak Mac 2014 – iaitu lebih setahun SEBELUM siastan SRC dan 1MDB bermula.

  31 MARCH 2016: Tan Sri Abu Kassim Mohamed
  https://www.sprm.gov.my/…/ar…/1569-statement-on-kevin-morais

  Selepas PH menang, SPRM di bawah kerajaan PH juga tegaskan mendiang langsung tidak terlibat dengan kes SRC atau 1MDB.

  22 MEI 2018: Datuk Seri Mohd Shukri Abdull
  https://www.malaymail.com/…/dpp-kevin-morais-death-…/1633576

  Di dalam perbicaraan mahkamah tahun lepas, SPRM juga tegaskan sekali lagi mendiang tak terlibat.

  27 OGOS 2019: Rosli Hussain
  https://www.theedgemarkets.com/…/kevin-morais-not-involved-…

  Oleh kerana Kevin dibunuh dengan cara yang amat zalim pada tahun 2015 semasa isu 1MDB dijadikan modal oleh PH, maka Sarawak Report mengambil kesempatan untuk menulis beberapa artikel untuk kata Kevin Morais terlibat dalam siasatan 1MDB dan tuduh saya sebagai pembunuh Kevin.

  Ini diikuti oleh abang Kevin, Charles Morais yang sudah lama menginap di USA tiba-tiba muncul di Malaysia untuk membuat akuan bersumpah untuk bekap penulisan Sarawak Report.

  Dia kata dia ada bukti e-mail dengan Kevin serta pendrive yang mengandungi bukti-bukti 1MDB yang kononnya dikirim kepada dia oleh Kevin.

  Kononnya pendrive itu ada di USA dan tidak selamat dibawa balik ke Malaysia (walaupun masa itu sudah ada Google Drive dan sebagainya yang boleh muat kandungan pendrive dan senang dimuat turun oleh sesiapa pun tanpa mengira lokasi)

  Selepas dia membuat Akuan bersumpah, dia disuruh untuk membuat laporan polis dan memberi kenyataan kepada pihak polis.

  Tetapi dia melarikan diri pula walaupun disuruh polis memberi kenyataan.
  https://www.thestar.com.my/…/igp-charles-morais-a-coward-f…/

  Charles Morais tidak pernah bertapak kaki di Malaysia sejak dia larikan diri pada tahun 2015 sehingga hari ini walaupun BN sudah kalah PRU14 dan geng Kit Siang sudah memerintah.

  Bukti-bukti pendrive pun tak pernah timbul sehingga hari ini walaupun masa 5 tahun sudah berlalu.

  Tuduhan bahawa Kevin terlibat dalam kes SRC/1MDB dan saya adalah pembunuh pula disambungkan sejak itu oleh Kit Siang serta geng-geng penulis media sosial PH.

  Sehingga awal tahun ini sebelum PH tumbang, Kit Siang masih memainkan persepsi ini walaupun saya dah tekan dia untuk mengeluarkan pendrive itu selama 2 tahun.

  “14 Feb 2020: Kit Siang: Parliament should honour life of slain lawyer Kevin Morais who fought graft”
  https://www.malaymail.com/…/kit-siang-parliament-sh…/1837455

  Ya, Kit Siang tetap memainkan persepi itu sepanjang 5 tahun sehingga awal tahun ini walaupun perbicaraan mahkamah rasuah dan pembunuhan Kevin sudah berlansung sepanjang 2 tahun semasa rejim gagalkrasi PH dan pelbagai saksi dan kenyataan agensi siasatan telah membuktikan Kevin tak terlibat dalam 1MDB/SRC dan saya tak terlibat dalam pembunuhan Kevin.

  Ya, Clare Brown dan Kit Siang bukan orang jujur atau orang baik.

  Oleh kerana orang seperti mereka serta jentera propaganda PH dalam dan luar negara maka saya pula yang dapat nama telah membunuh Kevin Morais dan membenam mayat dia dalam simen.

  Kalau nak mereka minta maaf?

  Susah. Kerana mereka adalah penipu bersiri.

  Akibatnya, saya yang tersalah dapat nama sebagai pembunuh Kevin dan sayalah yang simen mayat dia dalam tong.

  Nama Dr R Kunaseegaran bersama 5 rakan dia pula yang tak dikenali umum walaupun sudah dijatuhkan hukuman rasuah dan hukuman mati.

  NAJIB RAZAK

  Selain Sarawak Report, Yang Bulat Merah, celaka tu kaki fitnah juga..
  Selain Sarawak Report, Yang Bulat Merah, celaka tu kaki fitnah juga..

  MR : Kencing PH satu persatu terburai

 132. Go ahead and write your comments in perpetuity.

  Let the water flow unimpeded for no one is interested.

  As human we are bound by rules and regulations of God Almighty

  A departure from his rules you will get what you deserved.

  1. God is almighty but only in creation only?

   so your God is A Demi God, half ommipotence, yet you said God is Al Mighty?

   why are you contracting yourself here?

   1. All i can say is Astaghfirullah hal ‘aziim.

   2. contracting yourself?

    What talking one, stu.

 133. the nightmare to knowledge, frequntly we fail to fix a datum, to ground a simple truth and from this simple truth we build more true value to become eliminate inherent prejudices….

  until this can be achieve, we are in drifting endlessly…

  start with syahadah, the 1stt Tenant of Islam.

  remember, Islam is Universal, for ‘it’ to temain universal, muhammad must also assume A Universal Value.

  muhammad bin aminah is neither universal nor perpectual in existence.

  bear witnessth to his prophecy, from the depth of Prime Essence transcenfing in 6 phases of creation to manifest A Being.

  kesundalan ape pula yg asyik mendewa2 The Being, as The Being is ‘engined’ by A Perpectual Un Being?

  1. “…more true values to eliminate inherent prejudices…”

   1. …until this is achieved, we are endlessly drifting…

  2. inherent prejudices?

   Against the Constitution of the country and the relevant Clauses therein?

   Including Clause 3 stating Islam is the religion of the country.

   Talking abstract stuff to bluff your way here.

 134. JUNNUN GILER DARI BANI SODOM BERTUHAN KAN DAJJAL FREEMASON…..DIMANIPULASIKAN LUCIFER SEBAGAI TUHAN SEMESTA…… JANGAN DIBICARA PASAL NABI KERANA DIA SEKOR SYAITAN BERTANDUK DUA……

  DAJJAL ILLUMINITY PERALAT AGAMA DEMI KAYAKAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA
  …….

  BANI SODOM PURA2 ALIM NASIHAT ORANG LAIN…..SEDANG DIRI SENDIRI OTAK KAT BONTOT……

  JANGAN HIRAU PEMUJA IBLIS PENGANUT KABBALAH JALANKAN HASUTAN JAHAT…….

  PENYANGAK EKONOMI NEGARA DISOKONG MATI2AN…..PM4 JATUHKAN RINGGIT UNTUK SELAMAT KAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA……

  DEVIL ADVOCATE ADALAH PENYEMBAH AGONG TONG M DAJJAL ILLUMINITY KAYA LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS……

  Lagi Langkah Sumbang Saifuddin Abdullah……

  Saifuddin Abdullah sekali lagi membuat ‘langkah sumbang’ sejak menjadi Menteri Komunikasi apabila mengambil tindakan terhadap pemberita Bernama TV yang hanya mengekspresikan kekesalannya terhadap Al Jazeera yang jahil akan realiti semasa Malaysia sehingga tahap memfitnah negara.
  Bagi saya, tindakan pemberita tersebut, Herleena Pahlavy adalah satu manifestasi sifat berani dan patriotik yang tinggi. Malah selepas beliau diambil tindakan sekalipun, Herleena teguh mempertahankan apa yang dilakukannya itu.

  Sebenarnya, dalam isu ini Saifuddin hanya perlu berdiam diri sahaja atau jika mahu ambil tindakan sekalipun, mengapakah perlu mengumumkannya di media? Apakah Saifuddin sangka dengan berbuat demikian, beliau akan dilihat sebagai seorang ‘hero’? Saya pun tidak faham apa sebenarnya yang mahu beliau buktikan.

  Perlakuan ‘spontan’ Saifuddin ini secara tidak langsung memaparkan kepada kita akan tahap jati diri dan patriotisme beliau yang sebenar. Dan banyak lagi isu-isu yang dipalitkan dengannya yang membuktikan sedemikian. Seorang pemimpin, terutamanya seorang menteri seharusnya menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat.

  Saya sangat bersimpati dengan Saifuddin kerana sejak jadi menteri, ada sahaja yang tidak kena yang beliau lakukan sehingga mengundang kemarahan rakyat. Beberapa minggu lalu, beliau terpalit dengan isu lantikan Eric Paulsen. Manakala ketika menjadi Menteri Luar semasa dalam Pakatan Harapan, kita tidak lupa pada dua isu terbesar iaitu ratifikasi ICERD dan Statut Rom. Lepas ini, kita tidak tahu apa pula isu yang menimpanya lagi.

  Akhir sekali, saya sekali lagi ingin ucapkan syabas kepada rakyat Malaysia yang telah bersuara membela maruah negara yang cuba dirobek-robek oleh media antarabangsa sehingga sedikit-sebanyak dapat membersihkan nama negara. Ini bukti bahawa kita sayang dan bangga dengan negara kita. Teruskan!

  Aminuddin Yahaya
  Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)

 135. zunnun

  yg amat malang bila melayu2 islam’ di jadikan Tuhan hamba mereka, meminta2 utk mendapat apa yg di hajati dgn doa yg menjela2…

  I TAKE OFFENCE ON YOUR ABOVE STATEMENT AS IT HAS EXCEEDED YOUR BOUNDARY AND REQUIRE A REBUTTAL

  >>>> ALL OF US ARE GOD’S CREATION INCLUDING YOU IRRESPECTIVE OF YOUR RELIGIOUS ORIENTATION AND OR AFFILIATION. NO EXEMPTION. YOU BELIEVE IT OR OTHERWISE, THIS IS THE REALITY, FACT, AND TRUTH

  tidak mampu membina kritikal pemikiran dgn akal yg di beri utk merungkai akal semesta, perbendaharaan luf yg sentiasa aktif utk berinteraksi dgn siape sj yg sanggup melewati nya….

  >>>> THIS IS AN UNDERSTATEMENT THAT SHOWS YOU HAVE NOT ACQUIRED THE STANDARD OF A REASONABLE MAN AND CAST UNNECESSARY ASPERSION TOWARDS THOSE WHO ARE YOUR OPPONENTS IN ARGUMENTS

  cikai sgt ke melayu2 islam’ sedemikian rupa, entah bila pula melayu2 dah islam semua nya?

  I UNDERSTAND YOU ARE NOT A MUSLIM. FAIR. ENGAGING IN A FRUITLESS DEBATE IS A WASTE OF TIME AND EFFORT. YOU AND YOUR RELIGION, ME AND MY RELIGION. AT THE END OF THE DAYM WE WILL RETURN TO HIM AND BE COUNTED…

  I HAVE THE PRIVILEGE OF LEARNING CHRISTIANITY AS I HAVE ATTENDED 7 YEARS OF SECONDARY EDUCATION IN A MISSION SCHOOL. TILL TO DATE MANY OF MY CHRISTIAN FRIENDS WOULD NOT ENGAGE A DEBATE WITH ME ON COMPARATIVE RELIGION. WHY? I AM NOT CIKAI AND I KNOW WHAT IS THE TRUTH VIS SERVANTS OF ALLAH.

  1. “…for all of us are God creation”…

   is the God you worship is so pathetic in creation?

   even human create equations with left and right in contant state of equality

   y = x2 + mx + c for a simple quadratic

   this Universe is A Representation of Geometry in Combination

   being a muslim, you fail miserably to understand, God only create a half biased equation

   start looking and accord the same latitude of respect to God Cteation

   Creator = Created

   syirik atau kamu asyik meliwat2 kebebaran nya?

   1. atau kamu asyik meliwat kebenaran nya?

   2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN omes out again with his stupid formula merely to impress readers.

    But no one is.

   3. Sorry, you do not imoress me… period

 136. kini zunnun menunggu siape dari golongan “melayu2 yg mengaku dah sah “islam” yg blh bicara secara ilmiah mengupas pengertian “pluralisma dan liberalisma”

  ..tapi setakat keldai2 si hadi awang. dgn kapir mengapir aka takfiri kesana kemari, zunnun sediakan tulang utk di mamah sj, tapi kini anjing di beri makanan biskut, maka anjing2 liar dan babi2 hutan pendewaan ‘melayu2’ yg mana islam hanya istiadat ritual semata2 sama ke dgn haiwan2 sedemikian rupa?

  1. Takda siapa yang kamu boleh bicara dengan baik. Sebab kamu ialah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

   Sentiasa melanun, mengutuk, mencaci, mengkeji.

   Tapi tak jalan. Di pelupuh dengan kata2 lebih teruk lagi.

 137. saban hari saban minggu surah yassin di baca sebagai bahan ritual semata2….

  bak burung tiong pnjenamaan mereka…

  “KUN dan FAYAKUN” itu asa segala imu pengaliran ilmu semesta utk siape yg berani membuktikan kebenaran nya…

  segala2 yg nyata tidak lain, bentuk2 kalam nya sj…

  sepeti juga si teruna dan dara yg cuba membina kelangsung pencintaan dan rumah tangga mereka…..

  tidak kah kata2 yg mereka lafazkan itu struktur2 binaan dari niat mereka?

  tapi, selarikah niat yg tak bersuara dgn kata yg di lafazkan oleh kedua2 nya? ini inggauan manusia, “the innate language” had always been out of phase with language uttered.”

  “KUN” kata2 tuhan, akan sentiasa ‘out of phase” dgn apa yg manusia cuba “FAYAKUN” akan “KUN” nya….

  the rewording (fayakun) must be in precision with the word (kun), to make truth possible.

  izin dan ketentuan apa lagi yg “melayu2 islam” hajati sedangkan usaha yg di laksanakan jauh sekali dari apa yg terkandung dlm perbendaharaan Luf nya?

  melayu2 apa dah kalian lakukan dgn islam yg di anuti?

  sana sini asyik kapir mengapir ke sana kemari dgn harbi, dh islam ke kalian semua?

  golongan haiwan mana kamu semua nih?

  1. Kamu ritual tiap hari tonggang tonggek dengan joss sticks di tangan.

   Kamu burung gagak. Makan bangkai dan tahu.

 138. TOSONYAP DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

  TIAP KOMEN DIA DIBALUN. PRONTO.

 139. yg amat malang bila melayu2 islam’ di jadikan Tuhan hamba mereka, meminta2 utk mendapat apa yg di hajati dgn doa yg menjela2…

  tidak mampu membina kritikal pemikiran dgn akal yg di beri utk merungkai akal semesta, perbendaharaan luf yg sentiasa aktif utk berinteraksi dgn siape sj yg sanggup melewati nya….

  cikai sgt ke melayu2 islam’ sedemikian rupa, entah bila pula melayu2 dah islam semua nya?

  1. Kamu dan puak kamu meminta dengan cara memberi makanan sedap2 kpd “Tuhan kamu” di pangkal pokok dll.

   Tak sedar, makanan itu di sapu bebudak di malam hari. Esok, kamu senang hati, Tuhan kamu sudah makan, konon.

   Aiyyo, ditipu terang2 … oops, gelap2 (di malam hari).

 140. anwar perlu bertanggung jawap ketika menjadi menteri pendidikan dgn sistem pembelajaran agama yg mana murid perlu mempelajari klass agam pula pd sebelah petang nya utk menyamai sistem pondok yg di pelopori oleh golongan muhammaddiah di indonesia yg gus dur salah satu kepimpinan mereka….

  kinda like a run away train, dan dgn jakim, mencorakan pemikirn melayu2 hanya setakat garis2 syariat sahaja…

  kelesuan syariat yg bersempadanan pendewaan kpd asas pembelajaran sirra, tajwid dan fardu tanpa memberi mereka ruang utk membina tahap pemikiran kritikal mereka….

  hingga kanak2 sedemikian tiada keupayaan utk melintasi kesempadanan utk melihat islam yg bersifat semesta….

  kesundalan p yg melayu2 islam seperti sedemikian? hingga amanat hadi dapat meraih perhatian, sana ini kapir mengkapir budaya takfiri menjadi2 di negara

  si muhammad bin aminh di dewa2kn melebihi kenabian dan kerasulan nya hingga tidak ada ilmu langsung, utk membezakan embodiment antara nya….

  yg sundal nya melayu2 atau faham islam “half baked” yg merasukan mereka….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat akan di naikkan kpd Zunnun Pukimak bila dia mengguna bahasa kotor)
   sentiasa menyundal di sini.

   “Half baked” ke tidak ada lebih baik dari puak zunnun the lanun ini tak ada nabi dan Rasul, tak ada Tuhan melainkan pangkal2 pokok Kayu Ara yang disembah nya di belakang rumah nya.

   Mana yang cabut lari ke Evangelical Christianity baru lah ada “baked” sedikit. Yang lain mcm kamu adalah raw, kotor, tak di basuh, taraf sampah dan najis.

 141. tapi dlm kelangsungan negara di bina, dgn keistimewaan melayu2 yg termaktub dlm perlembagaan negara, apa tahap “critical thinking” mereka, hingga asyik sundal menyundal tak mampu utk menjana “critical thinking” utk memberi satu thap pemikiran rational mampu bersaing tanpa asyik mengemis2 subsidi sentiasa….

  1. Jeles Melayu ada kedudukan istimewa bersama Bumiputera Sabah dan Sarawak dlm Perlembagaan yer?

   Critical thinking untuk DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (title will be upgraded to pukimak when he uses dirty language) ia lah bila dia sudah menjadi critical keadaan nya, bingung memikirkan nak hijrah ke tidak.

   Teruk kena balun dan tibai bila mulut nya celupar mcm tahi murai.

 142. sejarah byak mengupas punca2 kejatuhan empire dan dynasty bukan kerna kelemahan tentera mereka tapi keruntuhan rational yg mereka gagal bina…

  rational itu bukan satu perkara mengenai kesedaran atau conscious kepimpinan yg berkuasa tapi usha merangsang kesedaran rakyat jajahan mereka utk sama2 di beri peluang membina negara…

  tapi yg malang nya, ngape pula si tua yg dah menjangkau 100 tahun di malaysia sj yg negara mampu ketengahkan utk memerintah negara?

  ape keistimewaan si tua sedemikian rupa ini? bijak serba serbi atau masih terkial2 utk lestarikan dynasti kelangsungan anak nya pula?

  dari hasil minyak selama pemerintahan nya 22 tahun memncacah RM 1 Trillion dan jika di ambil kira ekonomi hilirn yg berkhitan dgn nya, pd kadar 1:1.8 maka negara telah menjana ekonomi hampir RM 2.8 Trillion dari sumber hasil minyak sahaja….

  tapi industri minyak, petroleum dan gas kedudukan nya bukan teratas dlm menjana pertumbunghan nerga…

  perindustrian pembuatan dan pelancung yg memberi kadar tinggi kpd KDNK negara keseluruhan nya…

  tapi malng, dgn hasil pendapatan negara, hutang neraga mencecah Rm 1 Trillion akhir nya…

  kesundalan siape?

  ada kah si hadi awang dgn amanat memali kapir mengapir sana sini ke?

  atau setiap Ringgit yg menghasilakn pulangan kpd negara, peratusan berapa pula yg “leak” kpd melayu2 dan tokey2 cina yg bersekongkong dgn mereka?

  1. Kejatuhan dinasti di China selalu berlaku sebab asyik berperang antara puak. China menjadi mundur sehingga menarik komunis. Tapi komunis pun memundurkan depa lagi hingga abad 21.

   Di Malaysia asyik korapsi tak habis2, hingga lambat negara tak maju. Yang dapat faedah puak yang korap lah, yang dapat menjadi yang terkaya di negara ini. Korap. Bedebah.

 143. negara mempunyai peratus klass pertengahan yg tinggi di kalangan negara di asia, melebih 65% “middle Class” population, dan dgn dasar kerajaan memberi kemudahan pelajaraan hingga ke universiti serta khidmat kesihatan dan bantuan2 pakar2, rakyat negara tidak perlu merasai kuatir dgn arus pembangunan yg di rancang kerajaan kpd mereka….

  dari 65% penduduk klass “middle earner” ini rangkai sanak saudara memberikan pertolongan indirect pula kpd mereka2 yg di bawah “lower income” ….

  blh di katakan rakyat di malaysia “is well connected” bukan sj dari sudut ekonomi mereka tapi dari sudut kemudahan ‘connectivity” rangkaian komunikasi yg di ada kan.

  maka 1% kemiskinan tegar penduduk di negara yg perlu di beri perhatin sejajar dgn apa yg di kemukakan, lebih2 lagi dgn kesan pandemic yg menjejaskan sistem ekonomi negara…

  tapi malang, kerajaan yg di terjemahkan memalui tebuk atap aka belakang mati ini lebih byak berpolitik utk “survival” mereka dari menguruskan langkah2 yg effective menjana dan merangsang ekonomi negara…

  stimulus yg di beri sekadar lawak jenaka sj, tanpa mendapat “oversight” utk di luluskan oleh parlimen yg di jadikan stor sj….

  ‘melayu2 islam’ di beri amanah, asyik mmentingan diri mereka dari menjaga kelansungan negara….

  kesundalan ap jika si hadi awang asyik makan gaji buta tak buat kerja?

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (title will be upgraded to pukimak when he uses dirty language) menyundal tak habis2 di sini.

   Dia menjadi bahan lawak jenaka tiap kali masuk sini.

   Memberi kita banyak kegembiraan dan hiburan (fun and entertainment) disini.

 144. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kejora cekap pantun, TN anjing jadi tk tentu arah
  Dia kritik sakan, katanya komen tk ikut tajuk pos
  Tapi bila Suman tk ikut pos, TN anjing tak marah
  Mngkin..depa kawtim, sbb sama2 pelir mampos
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 145. DAJJAL ILLUMINITY PERALAT AGAMA DEMI KAYAKAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA
  …….

  BANI SODOM PURA2 ALIM NASIHAT ORANG LAIN…..SEDANG DIRI SENDIRI OTAK KAT BONTOT……

  JANGAN HIRAU PEMUJA IBLIS PENGANUT KABBALAH JALANKAN HASUTAN JAHAT…….

  PENYANGAK EKONOMI NEGARA DISOKONG MATI2AN…..PM4 JATUHKAN RINGGIT UNTUK SELAMAT KAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA……

  DEVIL ADVOCATE ADALAH PENYEMBAH AGONG TONG M DAJJAL ILLUMINITY KAYA LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS……

  Lagi Langkah Sumbang Saifuddin Abdullah……

  Saifuddin Abdullah sekali lagi membuat ‘langkah sumbang’ sejak menjadi Menteri Komunikasi apabila mengambil tindakan terhadap pemberita Bernama TV yang hanya mengekspresikan kekesalannya terhadap Al Jazeera yang jahil akan realiti semasa Malaysia sehingga tahap memfitnah negara.
  Bagi saya, tindakan pemberita tersebut, Herleena Pahlavy adalah satu manifestasi sifat berani dan patriotik yang tinggi. Malah selepas beliau diambil tindakan sekalipun, Herleena teguh mempertahankan apa yang dilakukannya itu.

  Sebenarnya, dalam isu ini Saifuddin hanya perlu berdiam diri sahaja atau jika mahu ambil tindakan sekalipun, mengapakah perlu mengumumkannya di media? Apakah Saifuddin sangka dengan berbuat demikian, beliau akan dilihat sebagai seorang ‘hero’? Saya pun tidak faham apa sebenarnya yang mahu beliau buktikan.

  Perlakuan ‘spontan’ Saifuddin ini secara tidak langsung memaparkan kepada kita akan tahap jati diri dan patriotisme beliau yang sebenar. Dan banyak lagi isu-isu yang dipalitkan dengannya yang membuktikan sedemikian. Seorang pemimpin, terutamanya seorang menteri seharusnya menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat.

  Saya sangat bersimpati dengan Saifuddin kerana sejak jadi menteri, ada sahaja yang tidak kena yang beliau lakukan sehingga mengundang kemarahan rakyat. Beberapa minggu lalu, beliau terpalit dengan isu lantikan Eric Paulsen. Manakala ketika menjadi Menteri Luar semasa dalam Pakatan Harapan, kita tidak lupa pada dua isu terbesar iaitu ratifikasi ICERD dan Statut Rom. Lepas ini, kita tidak tahu apa pula isu yang menimpanya lagi.

  Akhir sekali, saya sekali lagi ingin ucapkan syabas kepada rakyat Malaysia yang telah bersuara membela maruah negara yang cuba dirobek-robek oleh media antarabangsa sehingga sedikit-sebanyak dapat membersihkan nama negara. Ini bukti bahawa kita sayang dan bangga dengan negara kita. Teruskan!

  Aminuddin Yahaya
  Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)

 146. As long as not a pardoned ex-jailbird of sodomy
  Certainly not a backstabbing traitor of the century,
  Not the thief of greatest financial scandal infamy
  As well as religious peddler and famous for bigotry

 147. BANI SODOM PURA2 ALIM NASIHAT ORANG LAIN…..SEDANG DIRI SENDIRI OTAK KAT BONTOT……

  JANGAN HIRAU PEMUJA IBLIS PENGANUT KABBALAH JALANKAN HASUTAN JAHAT…….

  PENYANGAK EKONOMI NEGARA DISOKONG MATI2AN…..PM4 JATUHKAN RINGGIT UNTUK SELAMAT KAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA……

  DEVIL ADVOCATE ADALAH PENYEMBAH AGONG TONG M DAJJAL ILLUMINITY KAYA LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS……

  Lagi Langkah Sumbang Saifuddin Abdullah……

  Saifuddin Abdullah sekali lagi membuat ‘langkah sumbang’ sejak menjadi Menteri Komunikasi apabila mengambil tindakan terhadap pemberita Bernama TV yang hanya mengekspresikan kekesalannya terhadap Al Jazeera yang jahil akan realiti semasa Malaysia sehingga tahap memfitnah negara.
  Bagi saya, tindakan pemberita tersebut, Herleena Pahlavy adalah satu manifestasi sifat berani dan patriotik yang tinggi. Malah selepas beliau diambil tindakan sekalipun, Herleena teguh mempertahankan apa yang dilakukannya itu.

  Sebenarnya, dalam isu ini Saifuddin hanya perlu berdiam diri sahaja atau jika mahu ambil tindakan sekalipun, mengapakah perlu mengumumkannya di media? Apakah Saifuddin sangka dengan berbuat demikian, beliau akan dilihat sebagai seorang ‘hero’? Saya pun tidak faham apa sebenarnya yang mahu beliau buktikan.

  Perlakuan ‘spontan’ Saifuddin ini secara tidak langsung memaparkan kepada kita akan tahap jati diri dan patriotisme beliau yang sebenar. Dan banyak lagi isu-isu yang dipalitkan dengannya yang membuktikan sedemikian. Seorang pemimpin, terutamanya seorang menteri seharusnya menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat.

  Saya sangat bersimpati dengan Saifuddin kerana sejak jadi menteri, ada sahaja yang tidak kena yang beliau lakukan sehingga mengundang kemarahan rakyat. Beberapa minggu lalu, beliau terpalit dengan isu lantikan Eric Paulsen. Manakala ketika menjadi Menteri Luar semasa dalam Pakatan Harapan, kita tidak lupa pada dua isu terbesar iaitu ratifikasi ICERD dan Statut Rom. Lepas ini, kita tidak tahu apa pula isu yang menimpanya lagi.

  Akhir sekali, saya sekali lagi ingin ucapkan syabas kepada rakyat Malaysia yang telah bersuara membela maruah negara yang cuba dirobek-robek oleh media antarabangsa sehingga sedikit-sebanyak dapat membersihkan nama negara. Ini bukti bahawa kita sayang dan bangga dengan negara kita. Teruskan!

  Aminuddin Yahaya
  Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)

 148. UTK WAK NYAH KADOK, DARI SEORANG JEJAKA:

  1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Ini adalah citer yang sebenar..bukan Kejora reka
   Kemarahan Budin, dah ke tahap yg tak disangka
   Budin balun ‘direct’ yang org tua Tok Det tu saka
   Nampak kali ini, Budin serious & tidak berjenaka

   1. Apa lagii..bengang sakan lah atok punya gurkha
    Mahu tidak nya, Budin lanyak rapat nabi mereka
    Wak Kadok, usah citer le, dia punya merah muka
    Wau Bule pulak serupa orang baru tertelan cuka
    Manakala TN anjing, rasa spt, jubor kna seterika
    Melopong terkedu ler itu 3 ekor cai2 tua bangka
    Depa, sekali dgn atok..geng Melayu penderhaka
    Rasanya pintu taubat utk depa ni, tk lagi terbuka
    Di akhirat nanti, tempat abadi depa, pasti neraka

    1. Dah tk tau nak buat apa lagi itu 3 ekor cai puaka
     Idola@Nabi depa tu, kini menerima nasib celaka
     Rakyat tk nk lgi, dia memimpin, ini tanah pusaka
     Penentang atok, kian meningkat bilangan angka
     Dgn rkyat, khususnya org Melayu, dia tak disuka
     Dgn raja2 Melayu & Agong pulak, asyiik dimurka
     Dulu..dgn DAP kafir harbi, org tua tu jadi boneka
     Kini dengan Warisan pula dia lari mencari suaka

     1. Namun apa pun..yg menanti atok..hanya petaka
      Atok tunggu nk jatuh jer spt busuk pnya nangka
      Cai2 bingai 3 ekoq itu terus dirundung pilu duka
      Wak Kadok, Wau Bule dan TN anjing hati terluka
      Muram monyok ler depa..itu 3 ekor beruk ungka
      Sampai sini dulu lah..Kejora nk tamatkan seloka
      Ungkapan akhir, buat 3 ekoq cai tu..padan muka
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 149. Kejora..kojolla..

  Sepanjang bulan puasa ko temberang kencang konon Lockdown Covid 19 buat kamu tak dapat keluar nak membelasah aku.

  Kemudian minggu lepas, dgn lagak sombong ko lontar PANTAToon kau konon kau bila2 masa bersedia & cabar aku nyatakan tarikh & tempat. Semua rekod masih tersimpan dalam arkib blog ini.

  Nah, kini aku sahut cabatan ko…..

  Buktikan kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih (jgn buat2 lupa & beri alasan2 bodoh).

  SABTU, 11HB JULAI, 2020
  BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
  JAM 8.00 MALAM

  True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

  ps:
  It’s 5 hours from now for our countdown, and I’m mighty excited about it..so much so, I’ll be jeaving my home soon proceed straight to The State Grand Mosque, Majid Sultan Abu Bakar (nearby Dtrn Bandaraya JB).

  Hope Kejora today will not fail me like he used to be, running & hiding.

  1. Kau nak dressing mcm kat dataran merdeka dulu ke, wak suman?
   Seluar hawaii 3 suku

   Singlet
   Spek rayban
   Pakai sandal

   Atau dressing mcmana pulak mlm ni?

   1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Boleh dengar jer ler..Wak Nyah kedi punya borak
    Auta keling je lebih itu Wak Kadok bapok haprak
    Konon katanya, sekejap lagi dia dh nak bergerak
    Wl hal msih di wad..dlm pampers kencing berak
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Wak ni Kejora ingat, tukar jer lah karier jadi aktor
    Atok, nabi Wak tu dah ada, boleh dia jadi mentor
    Awas Wak..jgn terberak, nanti katil wad itu kotor
    Kelak Wak dimarahi pula dek jururawat & doktor
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Wak Kadok Toyota KE20, nak lagak Lamborghini
     Dulu Dtrn Mrdeka Kejora dh kena kencing begini
     Lps tu, 4 Julai 2020, Kejora cabar jumpa kt Chini
     Namun Wak bapok pelir kecut ini nyata tk berani
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Lbh krg 3 ptg, Suman mari, buat tunjuk kuat
      Lepas tu dia di’attend’ oleh doktor dan jururawat
      Kendian, 5-7 ptg sanak sedara pula dtg melawat
      Jam 8 nanti, dia akn kata kt Dtrn JB, dibuat-buat
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Errata:

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Lbh krg jam 3 ptg, Suman mari, buat tunjuk kuat
       Lepas tu dia di’attend’ oleh doktor dan jururawat
       Kendian, 5-7 ptg sanak sedara pula dtg melawat
       Jam 8 nanti, dia akn kata kt Dtrn JB, dibuat-buat
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 150. JANGAN HIRAU PEMUJA IBLIS PENGANUT KABBALAH JALANKAN HASUTAN JAHAT…….

  PENYANGAK EKONOMI NEGARA DISOKONG MATI2AN…..PM4 JATUHKAN RINGGIT UNTUK SELAMAT KAN KRONI DAN MISKINKAN NEGARA……

  DEVIL ADVOCATE ADALAH PENYEMBAH AGONG TONG M DAJJAL ILLUMINITY KAYA LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS……

  Lagi Langkah Sumbang Saifuddin Abdullah……

  Saifuddin Abdullah sekali lagi membuat ‘langkah sumbang’ sejak menjadi Menteri Komunikasi apabila mengambil tindakan terhadap pemberita Bernama TV yang hanya mengekspresikan kekesalannya terhadap Al Jazeera yang jahil akan realiti semasa Malaysia sehingga tahap memfitnah negara.
  Bagi saya, tindakan pemberita tersebut, Herleena Pahlavy adalah satu manifestasi sifat berani dan patriotik yang tinggi. Malah selepas beliau diambil tindakan sekalipun, Herleena teguh mempertahankan apa yang dilakukannya itu.

  Sebenarnya, dalam isu ini Saifuddin hanya perlu berdiam diri sahaja atau jika mahu ambil tindakan sekalipun, mengapakah perlu mengumumkannya di media? Apakah Saifuddin sangka dengan berbuat demikian, beliau akan dilihat sebagai seorang ‘hero’? Saya pun tidak faham apa sebenarnya yang mahu beliau buktikan.

  Perlakuan ‘spontan’ Saifuddin ini secara tidak langsung memaparkan kepada kita akan tahap jati diri dan patriotisme beliau yang sebenar. Dan banyak lagi isu-isu yang dipalitkan dengannya yang membuktikan sedemikian. Seorang pemimpin, terutamanya seorang menteri seharusnya menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat.

  Saya sangat bersimpati dengan Saifuddin kerana sejak jadi menteri, ada sahaja yang tidak kena yang beliau lakukan sehingga mengundang kemarahan rakyat. Beberapa minggu lalu, beliau terpalit dengan isu lantikan Eric Paulsen. Manakala ketika menjadi Menteri Luar semasa dalam Pakatan Harapan, kita tidak lupa pada dua isu terbesar iaitu ratifikasi ICERD dan Statut Rom. Lepas ini, kita tidak tahu apa pula isu yang menimpanya lagi.

  Akhir sekali, saya sekali lagi ingin ucapkan syabas kepada rakyat Malaysia yang telah bersuara membela maruah negara yang cuba dirobek-robek oleh media antarabangsa sehingga sedikit-sebanyak dapat membersihkan nama negara. Ini bukti bahawa kita sayang dan bangga dengan negara kita. Teruskan!

  Aminuddin Yahaya
  Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)

 151. melayu2 islam serba miskin fungsi cognitive mereka selain miskin pengertian utk memahami pluralisma dan liberalisma yg kamu cuba bawa di sbb kan pendewaan kpd si muhammad bin aminah menebal melebihi kenabian dan kerasulan nya…

  ngape sedemikian? ada kah mereka dah lama menutup pintu utk berishtihaq? main muat turun dari tafsiran lapuk semata2, sedangkan Ilmu yg mengalir dari Luf Perbendaharaan perlu utk membawa perubahan….

  melayu2 islam ini siape yg sahkan keislaman mereka?

  miskin sgt ke fahaman setakat lafaz syahadah, automatik ke islam mereka?

  cuba tanya si hadi awang daging babi dlm kawah gulai nya di mamah bersama oleh melayu2 islam belaan nya?pN1aV

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN punya pangkat dinaikkan ke ZUNNUN PUKIMAK bila dia mengguna bahasa kotor atau menghasut orang Melayu, agama Islam dan Nabi Muhammad.

   Puak dia anuti Confius (ius) tapi tidak disahkan, anuti Taoism, pun tidak di sahkan, anuti Buddism, pun tak sah, lama2 ikut Evangelical Christianity, pun tak tentu sah ke tak.

   Jenis main sebat ajer apa yang ada di sekeliling nya yang FOC. Gullible kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.