APA JADI KALAU USUL PM KALAH PADA 13 JULAI NANTI?

Cakap-cakap bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyuddin Yassin akan membentangkan usul untuk menggantikan Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof dan Timbalan Speaker YB Nga Kor Ming bukan cakap-cakap kosong.

2. Sebagai seorang Ahli Parlimen, saya menerima melalui Poslaju pada hari ini 8hb Julai 2020 (5 hari sebelum sidang Dewan Rakyat bermula) sebuah dokumen Parlimen Malaysia setebal 350 muka surat berkenaan Aturan Urusan Mesyuarat bermula dari 13 Julai 2020 hingga 27 Ogos 2020. Dokumen ini bukan dokumen rahsia dan tiada peraturan “embargo” dikenakan, maka saya ingin berkongsi maklumat dengan para pembaca di luar sana supaya anda semua tahu apa yang akan berlaku di dalam Dewan Mesyuarat Parlimen.

3. Usul untuk menggantikan Tan Sri Mohamad Arif merupakan Usul No.2 dalam Aturan Urusan Mesyuarat dan Usul-Usul pada 13 Julai 2020. Usul itu berbunyi: “ Perdana Menteri akan mencadangkan:- “Bahawa Dewan rakyat ini mengambil ketetapan untuk Tuan Yang di-Pertua, Yang Berhormat Tan Sri Dato’ Mohamad Ariff bin Md Yusof mengosongkan jawatannya atas alasan terdapat pencalonan lain bagi jawatan Tuan Yang di-Pertua.”

4. Usul No. 2 tersebut diikuti dengan Usul No.3 dari Perdana Menteri yang mohon mencadangkan Datuk Azhar bin Azizan @ Harun dipilih menjadi Tuan Yang di-Pertua Dewan Rakyat mengikut Peraturan Mesyuarat 4(1) Peraturan-Peraturan Mesyuarat Dewan Rakyat.

5. Usul No.4 pula bertujuan untuk mengenepikan Timbalan Speaker Dewan Rakyat, YB Nga Kor Ming. Manakala usul No.5 untuk mencadangkan Dato’ Sri Azalina binti Othman Said, Ahli Parlimen Pengerang sebagai Timbalan Speaker. Kedua-dua usul ini, No.4 dan No.5 juga dibentangkan oleh Perdana Menteri.

6. Bagaimana jika usul No.2 itu ditolak oleh Dewan Rakyat atau keempat-empat usul yang dibentangkan oleh Perdana Menteri itu mengalamai kekalahan? Jika Perdana Menteri kalah bermaka Kerajaan Perikatan Nasional pimpinannya juga kalah. Adakah Perdana Menteri perlu meletakkan jawatan jika kesemua usul yang beliau bentangkan itu atau salah satu daripadanya ditolak oleh Dewan Rakyat?

7. Tidak ada peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan atau amalan bersifat konvensi yang menuntut Perdana Menteri meletakkan jawatan. Muhyiddin Yassin akan berasa kecundang dan Kerajaan PN akan menerima tamparan dari blok pembangkang jika usul-usul mengenepikan Speaker dan Timbalan Speaker berkesudahan dengan kekalahan. Tetapi dengan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berani membentangkan usul-usul tersebut memberi isyarat awal bahawa kerajaan PN pimpinannya padu dan kukuh dan beliau sebagai Perdana Menteri mempunyai cukup bilangan ahli parlimen yang menyokong kerajaan pimpinannya.

8. Ujian yang dihadapi oleh Muhyiddin Yassin pada 13 Julai ini besar. Pakatan Harapan Plus walaupun nampak ada masalah dalaman sesamanya tetapi dalam soal menghadapi Usul mengenepikan Speaker Mohamad Ariff dan Timbalan Speaker YB Nga Kor Ming yang dibawa oleh Perdana Menteri, mereka bersatu dan akan memberi tentangan yang hebat di Parlimen nanti pada 13 Julai ini.

9. Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak perlu merajuk dan patah hati jika usul-usulnya itu nanti menghadapi kekalahan. Beliau boleh merujuk sejarah. Pada tahun lepas 2019 usul dari Kerajaan Pakataan Harapan yang dibentangkan oleh Perdana Menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad untuk meminda Perkara 1 (2) Perlembagaan Persekutuan juga menghadapi kekalahan apabila gagal mendapat kelulusan dua pertiga Dewan Rakyat kerana mendapat tentangan dari blok pembangkang ketika itu. Tun Dr Mahathir tidak meletak jawatan kerana kekalahan itu dan tidak juga pergi menghadap Yang di-Pertuan Agong supaya membubarkan Parlimen.

10. Muhyiddin Yassin pun perlu berbuat hal yang sama iaitu terus mentadbir negara jika usul-usulnya itu tewas di Parlimen. Malu sedikit tidak apalah kerana reputasinya sebagai Perdana Menteri Kerajaan PN tercalar. Tetapi Muhyiddin Yassin tidak perlu sampai terpaksa menasihatkan Yang di-Pertuan Agong supaya membubarkan Parlimen untuk mengadakan Pilihanraya Umum ke-15 yang mengejut kerana terkejut.Yang di-Pertuan Agong di bawah Perkara 40 (2) (b) Perlembagaan Persekutuan mempunyai kuasa untuk tidak memperkenankan permintaan bagi pembubaran Parlimen. Perdana Menteri tentu tahu hal ini dan beliau tentu akan berhati-hati.

11. Secara peribadi saya selaku Ahli Parlimen dari PH dan Parti Keadilan Rakyat pernah menyuarakan tuntutan terbuka supaya Perdana Menteri Muhyiddin Yassin meletakan jawataan sekira usulnya mengenepikan Speaker Mohamad Ariff menemui kegagalan. Tetapi siapalah saya untuk mendesak tuntutan sedemikian terhadap Perdana Menteri memandangkan usul-usul mengenepikan Speaker dan Timbalan Speaker Mohamad Ariff dan Nga Kor Ming bukanlah usul yang bersifat kewangan seperti Belanjawan Tahunan Negara yang menuntut Perdana Menteri dan kerajaan pimpinannya meletakkan jawatan sekiranya usul berkenaan Belanjawan Negara itu kalah di Parlimen.

12. Tetapi bagaimana jika Usul-usul Perdana Menteri itu beroleh kemenangan dan Speaker serta Timbalan Speaker yang ada sekarang berjaya diketepikan melalui proses pengundian yang telus dan adil di Parlimen? Ini tentu satu suntikan semangat yang kuat kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dan kerajaan PN pimpinannya. Dan ia merupakan satu tamparan hebat kepada blok pembangkang PH Plus.

13. Tetapi Perdana Menteri Muhyiddin Yassin tidak berada dalam keadaan selesa pada 13 Julai nanti. Kerana di dalam Aturan Urusan Mesyuarat pada tarikh tersebut terdapat satu usul No.27 yang dibawa oleh Tun Dr Mahathir Mohamad, Ahli Parlimen Langkawi yang akan mencadangkan :-

“ Bahawa Dewan ini memberi kebenaran kepada Yang Berhormat bagi kawasan Langkawi untuk mencadangkan suatu usul iaitu menurut Peraturan Mesyuarat 26(1) dibaca bersama Peraturan Mesyuarat 27(3), dalam Peraturan-Peraturan Mesyuarat Dewan Rakyat, mengemukakan resolusi untuk membuat ketetapan bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin bin Yassin sebagai Ahli Yang Berhormat Pagoh tidak mempunyai keyakinan majoriti Ahli-Ahli yang Berhormat Dewan Rakyat.”

Persoalan berkenaan prosedur ialah adakah pada 13 Julai nanti usul No.27 yang dikemukakan oleh Tun Dr Mahathir sempat dibentangkan dan dibahas serta diputuskan dengan undi atau terpaksa ditangguhkan ke tarikh lain?

Sama-samalah kita ikuti perkembangaan menarik di Parlimen nanti.

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

Rabu 8 Julai 2020

Kongsikan artikel ini
Updated: 9 July 2020 — 10:09 am

117
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousSyetanOthman Ahmadnajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN TAKUT ZOMBIES PH……. DAP DAN DASAR BUMI HANGUS TIDAK DAPAT DIPISAHKAN…….. Jahanamlah DAP, kata bekas ahli………. Meskipun berlainan agenda, parti Cina seperti MCA, DAP serta GERAKAN mempunyai ‘jiwa’ yang sama iaitu mahu melemahkan serta memecahbelahkan orang Melayu dan Islam, demikian dakwa Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin, Datuk Seri Ramesh Rao. Beliau yang pernah menjadi ahli parti tamak haloba itu berkata, DAP mahukan Malaysia menjadi seperti Singapura yang mana dikuasai oleh Cina. “…memang jahanamlah DAP ini. Kalau boleh perlu dibubarkan. Selagi wujud parti itu selagi itu Malaysia tidak akan aman,” dakwanya. Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai bantahan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kalau harga ayam dan bil letrik TNB pun tak mampu jaga, elok bubar Parlimen. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Ape akan jadi?….speaker kekal usul undi tak percaya akan diteruskan…

Azizan Harun sudah letak jawatan pengerusi SPR….konfiden..

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous Untuk pengetahuan En Othman Mahathir Mohamed ada perkaitan dengan India/Tamil/Hinduism Maha = hebat (meaning great, in Tamil) Thir = tuan (meaning Sir, in Tamil) Mohamed = nama lelaki sinonim dengan keturunan keling atau mamak di India. That’s all. SEBALIKNYA: Muhyidin Yasin ada perkaitan rapat dengan keislaman Muhyi = hidup/hayat din = agama (Menghidupkan Agama: Sebagai seorang Islam, kita cukup berbangga apabila perdana menteri kita tampil ke hadapan, memimpin solat dan bacaan doa ketika negara parah diserang pandemik Covid19 beberapa bulan dahulu. PM dahulu yang dua dekad lebih bertugas, baca Fatehah pun kita tak pernah dengar) Yasin = satu surah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..bravo Anon 2:28 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg terang & jelas, penerangan yng tuan dedah
Pasti..Wak Nyah monyok terkedu dan terngadah
Itu Wak Nyah, sami Hindu, pukimak haram jadah
Bukannya dia tau apa makna tauhid atau aqidah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kemain Wak Nyah kedi nak buat terlajak pandai
Dia tk tahu kt sini ada banyak gelombang badai
Kna dgn Anon dan Kejora..dia tumbang tersadai
Kini bru dia sedar yg dia tu bodoh serupa keldai
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wak Nyah nak lagak helang..tk sedar dia tu pipit
Dia terjatuh bila dengan tepat Anon mari sumpit
Anon kata, Wak Nyah taksub & berfikiran sempit
Trtongek-tonggek le Wak dgn telur labuh dikepit
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Muhammad??? Mohamed ler Wak!!!

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Nak bela atok Wak Nyah sanggup buat eja salah
Dia tetap mngatakan dewanya tu, insan yg kamil
Tapi, terkedu lah dia bila Anon mari kasi sekolah
Rupanya setakat hebat dlm bahasa Hindu/Tamil
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Hebat jugak, Anon buat tafsiran, berkaitan nama
Mmglah tepat sangat, & semua org boleh terima
Rupanya PM skrg..jenis yg mnghidupkan agama
PM dulu pula, lbh kurang hero Tamil pnya drama
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hari ini dah masuk hari Jumaat, 10 Julai 2020, tinggal sehàri lagi hari yg dinanti-nanti.

Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

SABTU, 11HB JULAI, 2020
BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
JAM 8.00 MALAM

True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Muhyidin dlm Arab makna menghidupkan Islam
Sbb tu dpd org Melayu, dapat sokongan yg padu
Maha & thir pula, adalah dpd bahasa Tamil Elam
Sekat makna ‘tuan yg hebat’, msyarakat Hindu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Muhyidin dlm Arab, makna menghidupkan Islam
Sbb tu dpd org Melayu, dapat sokongan yg padu
Maha & thir pula, adalah dpd bahasa Tamil Elam
Setakat makna ‘tuan yg hebat’, msyarakat Hindu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Syetan
Guest
Syetan

Baca yasin mlm jumaat tu amalan sapa…wali songo jawa totok ada hubungkait dgn wark jahid dan moo jgk ka???

Ph hancusss
Guest
Ph hancusss

Bodoh pnya ph..gangster taik kucing.
Itupn ada hati nk jd gomen semula.
Kikikio..

TERKINI : Bekas Calon ADUN PKR dan 5 Suspek Dituduh ‘Menculik dan Membunuh’
By Aqira Azemi – 9 July 2020

Datuk Ramachandran Kandasamy bersama lima individu lain dibawa di mahkamah di sini pagi ini bagi menghadapi pertuduhan menculik dan membunuh seorang pemaju hartanah, Datuk Seri Arumugam pada 10 Jun lalu.

Kesemua individu termasuk Ramachandran, 51, yang berbaju lokap warna jingga di bawa dengan tangan bergari dengan menaiki van polis yang dikawal ketat…

anonymous
Member
anonymous

Dia yg dituduh membunuh bukan PH lah bongok.

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Suara kodek ‘ekor cicak yang kepalanya sudah penyet. Maka meroyanlah! Teruskan Meroyan. Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman.. Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu.. Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end. Kesian, Masih jadi barua DAP lgi. Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end. barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, budak kampung dan babi-babi buta tu..… Read more »

zunnun
Member
zunnun

who decide truth?

Dr sidek? yg ada pd segala yg ada, tiada lain rational yg mereka.

ada kah islam itu kepunyaan muhammad bin aminah atau kenabian si muhammad? kenabian muhammad itu bersifat local atau semesta ciri nya?

apa itu kenabian muhammad? mahluk ke? jika bersifat Semesta dan Universal, tidak kah itu mejurus kpd pluralisma ciri2 nya….

zunnun
Member
zunnun

sana si ni dgn plurlisma kerana dr sidek baba yg memahami…

enabian muhammad ada kedotdoran ke? ilmu pedagogi ini utk apa sebenar nya jika tidak berani di perbaharui?

ilmu itu bentuk2 perbatasan utk kemanusian sj, siape penentukan kebenaran nya?

zunnun
Member
zunnun

kenabian muhammad ada ke kelulusan doktoran falsafah ke?

sbb dr sidek yg mengatkan sedemikian maka semua percaya?

maka turunkan apa yg kamu fahami?

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Malangnya zunnun gila babi hutan adalah penjilat pemimpin rasis kafir Harbi yang bersikap anti-Islam dan suka menghina dan memburuk-burukkan parti Islam kerana parti Islam berjuang menegakkan Islam dan membela hak umat Islam.

The evil DA-Pigs can rot in hell forever. Najis masyarakat !!

Damn zunnun
Damn zunnun
Ehhh sialllllahhhh zunnun belaan daPIG

anonymous
Member
anonymous

Hahaha…bengjak hati ko kerana zunnunbtak pernah layan kebodohan ko klinh mabok todi gila babi…

Kikikik..

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Malangnya zunnun si gila babi nk mampos tua nk mampos adalah penjilat pemimpin rasis kafir Harbi yang bersikap anti-Islam dan suka menghina dan memburuk-burukkan parti Islam kerana parti Islam berjuang menegakkan Islam dan membela hak umat Islam.

The evil DA-Pigs can rot in hell forever. Najis masyarakat !!

Gampang zunnun si kafir sejati!aku tahu ko kafir harbi toksah mnymar jd islam.Org islam xde tergamak hari2 kutuk islam,kutuk ulamak,kutuk nabi..ko sial zunnun.ko ingt mkn babi dedak drp gonend sdp sgt ke..elok ko mati kena kobid sama mcm2 sedara2 kamu di wuhan.gila babi nya zunnun!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

ANWAR IBRAHIM TIDAK LAYAK JADI PM MALAYSIA KERANA PEGANGAN ‘PLURALISME’ NYA YG SESAT Ekoran ucapan Anwar Ibrahim bertajuk “Religion & Pluralism In A Divided World” di London School of Commerce pd 18.3.2010 yg bercanggah dgn aqidah, ramai tokoh-tokoh agama termasuk dari bekas sahabat-sahabat Anwar sendiri yang pernah berkecimpung dalam ABIM meninggalkannya…. Ilmuwan Dr Sidek Baba, Ustaz Ismail Mina, merupakan sahabat lama ug sangat akrab dgn Anwar dalam ABIM. Begitu juga dengan Dr Osman Bakar. Mereka menolak Anwar bukan atas sentimen persahabatan tetapi berkaitan dengan persoalan akidah, iaitu menentang ‘agama baru’(pluralisme) yang sedang dibawa Anwar ke negara ini. Dr Yusri Mohamad… Read more »

zunnun
Member
zunnun

beri pengertian pluralisma yg kamu fahami?

ayuh mulakan bicara biar semua ingin mengetahui akan kebenaran nya?

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Berpijak di bumi nyata. Majoriti rakyat telah menolak Pakatan Tiada Harapan (PTH) kerana PTH telah kencing rakyat dengan pelbagai janji, pembohongan, fitnah dan u-turn. Untuk menghalalkan penipuan ke atas rakyat, Atok Kerala membuat fart-wa manipufesto PTH bukan kitab suci. Atok non dan Atok Kerala adalah boneka parti kafir Harbi yang memusuhi Islam dan umat Islam.  Malang bagi mereka kerana wayang opera lakonan mereka di bawah arahan gonna end tidak laku sekarang kerana rakyat sudah jemu dengan cerita politik persepsi yang sudah basi. Maka tersangat bodohlah orang yang masih memasukkan tangan ke dalam ular PTH untuk dipatuk kali ke-2, 3, 4… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Agama baru kepala hotak ko..

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Wak Nyah awal nya kemain masuk serupa ribut
Tpi bila lihat Kejora ada, mula ler dia berserabut
Monyok terkedu ler itu maknyah sotong lembut
Tiada pilihan lain lagi bagi nya melainkan cabut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Apek Tongsan
Guest
Apek Tongsan

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
La la la..hati Kijola sikalang..ata manyiak sinang
Lawan lingan itu Wak Nyah, lia silalu ata minang
Wak Nyah tu pula..lia pnyia air mata ata bilinang
Lia sulupa likat atas lalat sulah titialap belenang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PERINGATAN BUAT KEJORA:

Hari ini dah masuk hari Jumaat, 10 Julai 2020, tinggal sehàri lagi hari yg dinanti-nanti.

Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

SABTU, 11HB JULAI, 2020
BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
JAM 8.00 MALAM

True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Polis menahan lelaki yang juga penagih dadah selepas dia menampar dan memukul ibunya di rumah mereka di Kangar, Sabtu lalu. POLIS menahan lelaki yang juga penagih dadah semalam, selepas dia menampar dan memukul ibunya di rumah mereka di Kangar, Sabtu lalu. Dalam kejadian kira-kira 5 petang itu, suspek berusia 28 tahun dipercayai mengamuk selepas permintaan dibelikan motosikal baharu tidak dipenuhi ibunya yang berusia 56 tahun. Suspek kemudian menampar ibunya yang bekerja sebagai pereka dalaman berkali-kali selain mengugut, memukul dan menyeret mangsa di lantai. Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Wari Kiew berkata, mangsa kemudian membuat laporan sebelum suspek ditahan di Kangar,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tiada lagi kelibat Wak Nyah kedi muka tampung
Dia tk tahan, bila segenap pnjuru, Kejora kepung
Muka dia pula dah pucat, spt kena lumor tepung
Ke blog KD le tempat, bapok ini lari berkampung
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Lelaki didakwa lakukan sumbang mahram terhadap anak kandung OKU Dewi Nur Harasha Alias, Astro Awani | Published Julai 09, 2020 12:41 +08 Bagi pertuduhan kedua, tertuduh mengaku bersalah ketika pertuduhan dibacakan di hadapan hakim Noor Aini Yusof. – Foto Astro AWANI Bagi pertuduhan kedua, tertuduh mengaku bersalah ketika pertuduhan dibacakan di hadapan hakim Noor Aini Yusof. – Foto Astro AWANI Kongsi Artikel Ini: BUTTERWORTH: : Seorang pesara dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Butterworth Pulau Pinang hari ini, atas pertuduhan melakukan amang seksual terhadap anak kandungnya berusia 10 tahun tujuh bulan. Warga emas berusia 65 tahun itu turut menghadapi pertuduhan berasinngan melakukan… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Didakwa sumbang mahram dengan anak tiri SELASA, 19 MEI 2020 @ 1:12 PM Lelaki berusia 44 tahun (berbaju oren) yang didakwa atas tiga pertuduhan melakukan sumbang mahram dengan anak perempuan tirinya dibawa keluar dari kompleks Mahkamah Kuala Kangsar selepas pertuduhan terhadapnya dikemukakan. – NSTP/Muhammad Zulsyamini Sufian Suri KUALA KANGSAR: Seorang lelaki didakwa ke Mahkamah Majistret Kuala Kangsar hari ini atas tiga pertuduhan melakukan sumbang mahram dengan anak tirinya Februari lalu. Tertuduh yang berusia 44 tahun dan bekerja kampung mengangguk faham ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Nurul Asyifa Redzuan yang dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya, Hasyutantee Khalil. Berdasarkan kertas pertuduhan, lelaki… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Lelaki didakwa lakukan sumbang mahram 3 hari berturut-turut RABU, 29 MEI 2019 @ 12:35 PM SEORANG lelaki didakwa di Mahkamah Sesyen Alor Setar, hari ini, atas tiga pertuduhan melakukan sumbang mahram, bersetubuh dengan anaknya selama tiga hari berturut-turut, tiga tahun lalu. – Foto Amran Hamid ALOR SETAR: Seorang lelaki didakwa di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas tiga pertuduhan melakukan sumbang mahram, bersetubuh dengan anaknya selama tiga hari berturut-turut, tiga tahun lalu. Tertuduh berusia 44 tahun bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan memohon dibicarakan sejurus ketiga-tiga pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Sharifah Norazlita Syed Salim Idid. Terdahulu, tertuduh yang bekerja… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

BMU 4:34 pm,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora mmg pantang, bila dgr sumbang mahram
Mcm mna dgn anak sendiri pun dia boleh geram
Elok hukum bunuh je itu wrga emas anak haram
Atau kelar kote dia & lumor cabai campur garam
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PERINGATAN BUAT KEJORA:

Hari ini dah masuk hari Jumaat, 10 Julai 2020, tinggal sehàri lagi hari yg dinanti-nanti.

Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

SABTU, 11HB JULAI, 2020
BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
JAM 8.00 MALAM

True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian Wak Nyah sentiasa jer dia terlangkah kiri
Silat dia tu pulak..gemalai macam orang menari
Kna Kejora sergah..tonggang lnggang le, dia lari
Terus hilang jejak, tk berani lagi, dia nak ke mari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PERINGATAN BUAT KEJORA:

Hari ini dah masuk hari Jumaat, 10 Julai 2020, tinggal sehàri lagi hari yg dinanti-nanti.

Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

SABTU, 11HB JULAI, 2020
BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
JAM 8.00 MALAM

True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Muhammad????? Mohamed ler Wak!!!!!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

MM – Mahathir Muhammad
MM – Mahathir Malaysia
Mahathir & Malaysia amat ketara sinonimnya.
Fit like glove, bagai aur & tebing, berpisah tiada.

MY – Muhhiyidin Yassin
Alamak, langsung terkeluar ring, sebijik macam PANTAToon Kejora yg menggelebeh-gedebeh – Sumbang..oh sumbangnya…..!!

Puas ku semak dalam rating Top Most Influential Leader/Personality In The World, takder pun nama Muhiyidin Yassin, apatah lagi Najib Razak.
Tapi kalau Tun Dr Mahathir Muhamad, memang terserlah di majalah2 Antarabangsa seperti Times, Fortune, Asia Week, Forbes dll.

Besar lak ko punyer temberang, Kejora dodol….!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JOHN DOE DAH INSAF….DR MANDELIAR BUKAN BANI TAMIM TAPI SEKADAR DAJJAL ILLUMINITY……… PH DAH HANCUR BERKECAI PORAK PERANDA DAN TAK AKAN BANGKIT LAGI…… KLEPTOKRAT PHD4PIG MESTI HERET MAHKAMAH…… PENYEMBAH BAPHOMET TAK JEMU SEBAR PROPAGANDA…….. SPRM tangkap pegawai Mat Sabu……. SPRM telah menangkap dan menahan seorang pembantu kepada bekas menteri pertahanan Mohamad Sabu. Sumber SPRM mengesahkan bahawa individu tersebut ditahan malam tadi. Tidak jelas mengapa tangkapan dan tahanan itu dibuat. Kenyataan Mohamad, yang juga presiden Amanah mengenai perkara ini masih belum diperolehi. SPRM pernah membuka siasatan terhadap pegawai itu pada 2018 atas tuduhan bahawa dia menerima wang lebih RM800,000 dari beberapa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAH CABUT LARI WAK NYAH JEBON CERPELAI:

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Mmg hebat sekali..pukulan PRK Chini 4 hb Julai
Parti mana yg lebih baik..rakyat dh pun beri nilai
PRU14 dulu dh tertipu..kini mereka tak leka lalai
Terus sunyi sepi kat Chini, kem atok punya balai
Manakala Wak Kadok tersipu2, Cgu Kejora gulai
Wak Nyah kedi tu, dh seperti gajah putus belalai
Tak jalanlah ‘silat zapinnya’ yang lemah gemalai
Bulu pelir beruban dia, luruh sehelai dmi sehelai
Batang pelir lembik dia semakin tunduk terkulai
Dah tak daya lagi keras tegang wlau diurut belai
Keadaan kotey dia, tidak ubah spt terung disalai
Lalu melangkah ler dia keluar dgn lemah longlai
Sdg Kejora masih kat sini riang ketawa mengilai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhh kaaaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian sungguh le, dgn Wak Nyah Suman Kadok
Nak lagak rimau, tak sedar diri itu, tikus mondok
Asalkan pijak masuk je dia kena rebah terdudok
Kini..dah lesap menghilang..itu setan bertandok
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PERINGATAN BUAT KEJORA:

Hari ini dah masuk hari Jumaat, 10 Julai 2020, tinggal sehàri lagi hari yg dinanti-nanti.

Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

SABTU, 11HB JULAI, 2020
BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
JAM 8.00 MALAM

True Man is seen by action not empty words, particularly the trash PANTAToon….!!

PH Plus kemut keliling.
Guest
PH Plus kemut keliling.

Eloklah kalau PH jd kerajaan semula, kita nak tengok org tua nyanyuk yg letak jawatan PM dulu tu cakap & bertindak apa pulak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Untuk pengetahuan En Othman Mahathir Mohamed ada perkaitan dengan India/Tamil/Hinduism Maha = hebat (meaning great, in Tamil) Thir = tuan (meaning Sir, in Tamil) Mohamed = nama lelaki sinonim dengan keturunan keling atau mamak di India. That’s all. SEBALIKNYA: Muhyidin Yasin ada perkaitan rapat dengan keislaman Muhyi = hidup/hayat din = agama (Menghidupkan Agama: Sebagai seorang Islam, kita cukup berbangga apabila perdana menteri kita tampil ke hadapan, memimpin solat dan bacaan doa ketika negara parah diserang pandemik Covid19 beberapa bulan dahulu. PM dahulu yang dua dekad lebih bertugas, baca Fatehah pun kita tak pernah dengar) Yasin = satu surah mulia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..bravo Anon 2:28 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg terang & jelas, penerangan yg tuan dedah
Pasti..Wak Nyah monyok terkedu dan terngadah
Itu Wak Nyah, sami Hindu, pukimak haram jadah
Bukannya dia tau apa makna tauhid atau aqidah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kemain Wak Nyah kedi nak buat terlajak pandai
Dia tk tahu..kt sini ada banyak gelombang badai
Kna dgn Anon & Kejora..dia tumbang tersadai
Kini bru dia sedar yg dia tu bodoh serupa keldai
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kemain Wak Nyah kedi nak buat terlajak pandai
Dia tk tahu, kt sini ada banyak gelombang badai
Kna dgn Anon fan Kejora..dia tumbang tersadai
Kini bru dia sedar yg dia tu bodoh serupa keldai
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wak Nyah nak lagak helang..tk sedar dia tu pipit
Dia terjatuh bila dengan tepat Anon mari sumpit
Anon kata, Wak Nyah taksub & berfikiran sempit
Trtongek-tonggek le Wak dgn telur labuh dikepit
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Muhammad??? Mohamed ler Wak!!!

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Nak bela atok, Wak Nyah sanggup buat eja salah
Dia tetap mngatakan dewanya tu, insan yg kamil
Tapi, terkedu lah dia bila Anon mari kasi sekolah
Rupanya setakat hebat dlm bahasa Hindu/Tamil
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesiaann…
Pakatan Harapan dah menopous
Pengikut jd bodoh nak mampoos

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

MM – Mahathir Muhammad
MM – Mahathir Malaysia
Mahathir & Malaysia amat ketara sinonimnya.
Fit like glove, bagai aur & tebing, berpisah tiada.

MY – Muhhiyidin Yassin
Alamak, langsung terkeluar ring, sebijik macam PANTAToon Kejora yg menggelebeh-gedebeh – Sumbang..oh sumbangnya…..!!

Puas ku semak dalam rating Top Most Influential Leader/Personality In The World, takder pun nama Muhiyidin Yassin, apatah lagi Najib Razak.
Tapi kalau Tun Dr Mahathir Muhamad, memang terserlah di majalah2 Antarabangsa seperti Times, Fortune, Asia Week, Forbes dll.

Besar lak ko punyer temberang, Kejora dodol….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Salah eja tu Wak, bukan Mahathir Muhammad tapi Mahathir Mohamed

Muhammad tu nama Nabi terakhir bagi orang² Islam.

Mohamed tu nama keling mamak dekat India.

Ki kik ki kik ki kik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad (THE THIEF)

Kekuatan Mahathir terletak pd huruf ‘M’ atau ‘Mim’.
M – Mahathir Muhammad.
M – Muhammad SAW
M – Muslim, Mukmin
M – Melayu
M – Malaysia
Kebetulan nama Mahathir amat sinonim dgn Malaysia.
Nama Mahathir lebih menyerlah, harum & dikenali berbanding Malaysia oleh warga2 tempatan di Mekah, Medinah & Palestin, juga di Bosnia.

Apa ada pd nama ‘Anwar’ maupun ‘Najib’…..??

Reply
9 July 2020 2:55 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora (CREATIVE)

Kekuatan Muhiyidin terletak pd huruf ‘M’ atau ‘Mim’.
M – Muhiyidin.
M – Muhammad SAW
M – Muslim, Mukmin
M – Ma’ruf
M – Melayu
M – Muafakat
M – Menteri prihatin
M – Mesra rakyat
M – Memberi bantuan
M – Mahir agama
M – Murah hati
M – Minyak turun
M – Malaysia
M – Makmur
M – Menang
M – Model
Kebetulan nama Muhiyidin amat sinonim dgn rakyat Malaysia.
Nama Muhiyidin lebih menyerlah, harum & dikenali berbanding Malaysia oleh warga2 tempatan di serata dunia, lebih2 lagi sejak kesungguhan usahanya membantu rakyat ketika menghadapi wabak pandemik Covid 19.
Apa ada pd nama ‘Anwar’ maupun ‘Mahathir’…..??

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sepanjang mlm tdi Wak Nyah kedi Kejora lanyak
Kini, asal dia timbul je, kena Kejora ganyang lagi
Kejora senaraikan, huruf M utk TSMY, lgi banyak
Jauh lebih hebat, dari yng Wak Nyah Kadok bagi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Wak Nyah Kadok kini monyok & bermuram durja
Dia habis-habisan, nk pertahan dewa yg dia puja
Dewa nya itu disanjung setahap Tuhan dan Raja
Hinggakan nama Dewa pun, sengaja disalah eja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

anonymous
Member
anonymous

Madeyvsudah jadi bodoh..

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen2 below par, takda standad langsung. Memalukan saja.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DAH HANCUR BERKECAI PORAK PERANDA DAN TAK AKAN BANGKIT LAGI…… KLEPTOKRAT PHD4PIG MESTI HERET MAHKAMAH…… PENYEMBAH BAPHOMET TAK JEMU SEBAR PROPAGANDA…….. SPRM tangkap pegawai Mat Sabu……. SPRM telah menangkap dan menahan seorang pembantu kepada bekas menteri pertahanan Mohamad Sabu. Sumber SPRM mengesahkan bahawa individu tersebut ditahan malam tadi. Tidak jelas mengapa tangkapan dan tahanan itu dibuat. Kenyataan Mohamad, yang juga presiden Amanah mengenai perkara ini masih belum diperolehi. SPRM pernah membuka siasatan terhadap pegawai itu pada 2018 atas tuduhan bahawa dia menerima wang lebih RM800,000 dari beberapa pihak untuk menyelesaikan statusnya yang muflis. Adalah difahamkan bahawa SPRM juga telah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap mcm budak kecik.

zunnun
Member
zunnun

apa si lebai senik scandal terbaharu melayu2 islam ke?

atau si lebai pendek anAk si lebai mAn, tak mampu utk memberi bekalan air bersuh ke seluruh negeri kekantang hingga kena tunggu selama 40 tahun ke?

atau si lebai hadi awang makan gaji buta dgn jawatan menteri dan duta khas hanya bersila di rusila sj?

Aku
Guest
Aku

ORANG KUAT TUN M DAKWA ANWAR ‘SEWEL’, GESA PIMPINAN PH KELUAR PARTI

kahkahkahkahkahkah!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun menuduh liar mcm orang gila.

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Malangnya zunnun si gila babi nk mampos tua nk mampos adalah penjilat pemimpin rasis kafir Harbi yang bersikap anti-Islam dan suka menghina dan memburuk-burukkan parti Islam kerana parti Islam berjuang menegakkan Islam dan membela hak umat Islam.

The evil DA-Pigs can rot in hell forever. Najis masyarakat !!

Gampang zunnun si kafir sejati!aku tahu ko kafir harbi toksah mnymar jd islam.Org islam xde tergamak hari2 kutuk islam,kutuk ulamak,kutuk nabi..ko sial zunnun.ko ingt mkn babi dedak drp gonend sdp sgt ke..elok ko mati kena kobid sama mcm2 sedara2 kamu di wuhan.gila babi pnya zunnun!!

Zunnun haram jadah aka anak haram tonyok

zunnun
Member
zunnun

babi tak lah serendah lebai2 sundal pAs dgn mem”babi”buta mereka dlm agama yg di bawa….

hadi awang dan haru din dgn kesundalan mimpi rasullulah mereka….

aziz pendek dgn kesundalan nya, tuhan kaki mencarut

lebai2 pAs klu tak asyik menjilat2 puki sana sini mwmuki memantat pula

WAK MAN BAKAL MERTUA MU
Guest
WAK MAN BAKAL MERTUA MU

KHAS BUAT BAKAL MENANTU KU SAYANG

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Ayahanda tahu anakanda orang yang berilmu
Peperangan kita ini ayahanda dah mula jemu
Jemputlah datang ke rumah ayahanda bertamu
Dengan anakku Soraya ingin ayahanda pertemu
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Tak usahlah lagi kita bertekak atau bergaduh
Nanti orang akan nampak kita berdua ini bodoh
Ke rumah ayahanda sudikanlah mari berteduh
Ayahanda nak tawarkan Soraya sebagai jodoh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Tinggalkan saja kerja anakanda menjadi kutu
Umno dah mereput marilah ikut masuk Bersatu
Ayahanda ingin pelawa anakanda jadi menantu
Soraya puteri srikandi menanti untuk jadi ratu
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Memang ayahanda akui anakanda bijak bistari
Satu dalam sejuta pun susah kalau nak dicari
Sudah tiba masanya kot anakanda tu beristeri
Terimalah Soraya anak dara ku itu sebagai suri
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Ayahanda suka perwatakan yang lawak kelakar
Lebih² lagi anakanda pulak seorang pendekar
Dalam matematik pula anakanda tu guru pakar
Sesuailah memetik bunga yang sedang mekar
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Tak usahlah anakanda terus membuli orang tua
Lagi pula ayahanda ini bakal jadi bapak mertua
Anakanda pasti suka jika dengan Soraya bersua
Pasti amat secocok gandingan anakanda berdua
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Terlupa pula nak tanya, kabare nak, wes mangan
Tak inginkah nak mari lihat si bunga jambangan
Semoga ayahanda tak bertepuk sebelah tangan
Kalau anakanda sudi segeralah utus pinangan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kita batal je deal kat JB Sabtu ini hujung minggu
Tawaran ayahanda ini janganlah anakanda ragu
Sangatlah sesuai kalau cikgu bertemankan cikgu
Jawapan dari mu itu ayahanda tak sabar tunggu
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

🤴👸🤴👸🤴👸🤴👸🤴👸🤴👸🤴👸🤴👸🤴
Kah kaahh kaahh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah bapok,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Ciss, Wak Nyah bapok lahanat bangsat bedebah
Tak hingin sikit pun anak yg kau nak persembah
Jgn kau fikir hati cekal ini untuk mudah berubah
Bahkan kebencian ku pada mu makin bertambah
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Tak usah ler Wak nak mengarut mengada-ngada
Tawaran Wak itu, sikit pun, Kejora ini tak tergoda
Lagi pula tk padan dgn Kejora yang masih muda
Dpd kawin anak Wak lebih baik Kejora cari janda
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Malu ler sikit Wak Nyah macai Pakatan Harapan
Ingin berdamai, dgn Kejora, anak dia nak umpan
Tk lyak sikit pun, anak dia dgn Kejora yg tampan
Lgi pula..dendam lama masih hangat tersimpan
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wak Nyah dah macam mati akal dan hilang arah
Dia jdi risau, pukulan Kejora buat dia teruk parah
Nk pujuk Kejora anak dara sanggup dia nk serah
Namun, ia tk dpt sejukkan, Kejora punya amarah
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Dkt entry tdi, Wak Nyah lintang pukang cabut lari
Senyap2 si tua kedi ni menyusup masuk ke mari
Tapi, dia dh main berpantun pula, menyamar diri
Kemain nak tawarkan Kejora ini dia punya puteri
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Bukan le Kejora tak tau, tektik Wak Nyah keparat
Konon anak dara dia tu, dekat Kejora nak dihulor
Dia umpan anak dara dia, cuba nak pasang jerat
Tapi anak dara tua dia tu sikit Kejora tak kebulor
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kawin anak dara tua..risau nanti, syahwat dingin
Silap2 gaya, langsung tak lalu nak bersenggama
Anak dara tua dia tu sikit pun Kejora tidak hingin
Tak kebulor Kejora wlu dia nak berikan percuma
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Buktikan kehantanan ko berdepan dgn ku…..

Sabtu, 11 Jula7, 2020
Bertempat di Dataran Bandara Johor Bahru
Jam 8:00 malam

Berani, ko masih ada telor kerrr….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Buktikan kejantanan ko berdepan dgn ku…..

Sabtu, 11 Jula7, 2020
Bertempat di Dataran Bandara Johor Bahru
Jam 8:00 malam

Berani, ko masih ada telor kerrr….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah dodol 1:24/1:25 pm,

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Stupid Suman is like a clumsy beggar, in a town
While Kejora is a young prince, in a great palace
Why not we hold on the physical fight old clown
Let’s challenge English pantun, in the first place
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah dodol 1:24/1:25 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Let us talk, about the recent By-Election, at Chini
Atok sponsored a proxy, he spent a lot of money
Was the effort, end up to be a victorious journey?
Was is big, the no of votes recieved by his crony?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Memantun mantat mcm dia pendita, konon.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Anak dara Wak tu dah tua terlajak berkulat po’en
Kejora risau kalau nanti tak lalu pulak nak cucuk
Apa kata..klau Wak cuba pelawa pulak dekat TN
Nanti anak Wak tak rosak, sbb dia tu mati pucuk
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wahh..siapakah itu, berpantun bahasa Inggeris?
Sama pnjang & sama bunyi, semua ujung baris
Pasti si tua terasa seperti kena tikam dgn keris
Mlm ni susah tidor le dia, terkucil pampers tiris
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
Member
zunnun

Kerajaan pN tidak mampu utk menjana pertumbuhan negara hanya dgn rethorik melayu2 islam senata2…

kerana melayu2 islam satu istilah sundal dan cacat bentuk nya…

maka ape yg mampu kerajaan melayu2 islam pN penjana pertumbuhan kpd negara?

yg ketara, dgn kuasa yg mereka ada, bini2 mereka akan mengaya suami si najib pula, menjana tabii scandal2 baharu pula….

Aku
Guest
Aku

Kesian Anwar…Asyik dimainkan oleh Matdey!

zunnun
Member
zunnun

kesian melayu2 islam, yg sundal nya melayu yg mereka,sabitkan dgn islam atau islam yg di sabitkan dgn assobiah melayu?

pelacur jalanan pun ada sifat malu mereka tak sesekali mencanang pengakuan puki2 mereka puki tanduk belaka….

kesubdalan ape geranggan sana sini mengaku islam, dah dapat pengesahan penjaga pintu syurga blum?

Aku
Guest
Aku

Kesian Anwar…Asyik dimainkan oleh Matdey!

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Parti kafir Harbi DA-Pigs memusuhi Islam, ulama Islam dan umat Islam. Maka kita tidak merasa hairan melihat DA-Pigs dan khadam liberalnya suka menfitnah dan memburuk-buruk parti Islam.

Jika bom nuklear meletup di Russia atau Amerika Syarikat atau Gunung Everest runtuh atau tsunami melanda England, DA-Pigs tetap menyalahkan parti Islam kerana penyakit Islamophobia DA-Pigs pada tahap kronik

Zunnun barua dapIg,mampos nnti kita kasi bakar n campak kt anjing mkn.berebut anjinrr mkn najis daging zunnun

zunnun
Member
zunnun

parti islam? cikai sgt ke tuhan mmerlukan parti utk memasyurkan islam nya?

perlu ke tuhan memerlukan pAs utk menegakan islam nya di malaysia?

cuba lebai2 sundal pAs kemukakan surat perlantikan dari tuhan mereka?

jgn asyik menyundal2 dgn ketetapan dan pengakuan semata2 dan jgn pula serendah2 pelacur2 jalanan sj, sana sini canang parti islam, mimpi rasullulah dan kapir sana sini pula….

kesundalan [email protected] mana yg melahirkan si hadi awang, harun din dan aziz pendek dgn kesundalan yg mereka2 bawa ….?

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Inilah mantera sihir zunnun gila babi masak tauchu yang diratib oleh RBA ternakan parti kafir Harbi pimpinan gonna end untuk menfitnah dan memburuk-burukkan parti Islam dan perjuangan Islam.

RBA adalah kepala bapak hipokrit yang berpura-pura ‘suci’ sambil menyokong Pakatan Tiada Harapan kencing rakyat dengan pelbagai janji palsu dll.

Bodo piang zunnun,mampos kasi campak dlm kandang babi!!!

Kah.kah..

zunnun
Member
zunnun

bertanya malaikat tuhan pd si “Aku”….

siape kao?

lalu jawap si “Aku” …Aku lah

yg mana?

lalu si “Aku” tunjuk jasad tubuh nya…

lalu jawap malaikat…

itu jasad tubuh si “Aku”….
kao di mana “Aku”?

teepingga2 dan dgn terkial2 si “Aku” mendapat ketua lebai sundal nya si awang pula….

guru, guru, mana tuan si “hadi awang”?

benggong, kao si “Aku” yg depan mata kai ini kan “aku”….

sebagini lah bila kesundalan meresap dlm fahaman melayu2 islam…

“Aku” yg ada dgn kamu tak lain, prejudice yg dah sebati dan emosi bak angin pasang surut sentiasa utk membina kesedaran ke dlm kerangka hidup yg tersekat2 mwncari tempat dan pengiktirafan semata2….

“Aku” dgn kesundalan nya…

Aku
Guest
Aku

Kesian, bekas pemimpin utama PH bunuh diri. Pengikut jd gila babi.

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Ya setuju parti kafir Harbi DA-Pigs adalah kepala bapak rasis yang suka menghina agama Islam dan menafikan hak umat Islam.

Sepatutnya puak rasis berambus ke China Komunis !!!zunnun gila babi ,babi gila pn x mcmni,meroyan mcm anjirrrr cr mkn dlm tong taik

Zunnun adalah kafir harbi
Hari2 makan dedak babi
Ulamak dan islam hari2 dimaki
Sah2 mati tak diterima bumi
😂😂😂😂😂😂

Aku
Guest
Aku

PH kencing merata dan sekarang hancing satu badan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak2 PH jd gila babi setelah hilang kuasa jd pembangkang. Hari2 kutuk umno/pas. Kau orang PH pegi bunuh diri beramai2, ajak sekali atok kau yg dah nyanyuk tu. Sapa suruh letak jawatan… Bodoh.
GPS pun join PN, knp tak kutuk sama?
Udah-udah lah tunjuk gila meroyan menyondol mcm babi hutan.
Tunggulah sidang parlimen buat undi tak percaya, kalau puak2 PH menang silakan jd kerajaan semula. Tp jgn ambik si tua kutuk nyanyok tu jd PM semula.

Bodoh tak habis org PH ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian, bekas pemimpin utama PH bunuh diri. Pengikut jd gila babi.

teroponghadi
Guest
teroponghadi

PAS tak da maruah hidup seperti lalang terhuyunh hayang macam umang umang tumpang rumah orang perasan jadi tok dalang sorban lilit melintang kejo buat macam setang

Aku
Guest
Aku

Kesian, Pakatan Harapan dah ‘MONOPOS’!

teroponghadi
Guest
teroponghadi

Tun, himshamudin, azmin, zuradai, njip, zahid, HJ HADI and the gangs puak umno pas mca mic INI SEMUA pnKHIANAT. mereka ini perompk korap pengkianat pm mOOOOyidin Tak bleh percya

Aku
Guest
Aku

Kesian, Pakatan Harapan dah ‘MONOPOS’!

Wau bulen
Guest
Wau bulen

The immutable reality is Muhyiddin is devoid of security
The hard fact is numerous motions shake his gullibility
The painful truth is he has never had a clear majority
Nothing will save him from his superficiality and hypocrisy

Aku
Guest
Aku

Kesian, Pakatan Harapan dah ‘MONOPOS’!

zunnun
Member
zunnun

usul si Moo utk menganti speaker dan timbalan nya akan berjaya, kerana di sarawak gps dah hampir perolehi tuntutan cukai petroleum produk dari petronas hingga si wan zul di pindahkan ke MAs pula….

muaFUCKat se iring utk menukarkan kedua2 mereka, mengantikan dgn kesepakatan sesama mereka….

tukar speaker dan timbalan selain utk meluluskan rangsangan 250 Billion tiada membawa padah kpd kesundalan2 kerajaan melayu2 islam penhenamaan hadi awang kerana ph masih meraba2 sesama mereka…..

bukan nya kerajaan yebuk atap kuat, tapi ph plus masih belum mampu memberi alternatif yg berbisa utk rakyat jelata….

Aku
Guest
Aku

Kesian, Pakatan Harapan dah ‘MONOPOS’!

teroponghadi
Guest
teroponghadi

Tok mat Hishamudin pun bersekongkol dgn pengkhianat Azmin juga berkali2 mereka mengadakan mesyuarat sebelum merampas kuasa, dgn jasa Hishamudin lah umnopas dapat jadi kerajaan tak gentlement la bila dapat jadi kerajaan tiba2 pakar penasihat rampas kuasa Azmin hendak di ketepikan kesian Azmin, kesian Zuraida, kan ke Azmin cita2 nak jadi PM, kalau la kalah Azmin dgn zuraida di Selangor apa akan jadi pada kepakaran Azmin yg mengusulkan Mahyudin jadi PM, kerajaan PN

Aku
Guest
Aku

Kesian, Pakatan Harapan dah ‘MONOPOS’!