KINI TERSERAH KEPADA MAHATHIR – MAHU MUHYIDDIN DIJATUHKAN ATAU TIDAK?

Berkaitan usaha mengembalikan semula mandat rakyat, Majlis Presiden PH yang bermesyuarat hari ini secara umumnya membuat keputusan seperti berikut:-

1. Komited dengan pendirian asal yang menamakan Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri.

2. Semua usaha ke arah pengembalian mandat rakyat perlu dijalankan dan memerlukan sokongan semua pihak.

3. Memberi mandat kepada Anwar meneruskan perbincangan dengan semua pihak, termasuk Shafie Apdal bagi menyempurnakan pengembalian mandat tersebut.

Sebagaimana yang kita semua sedia maklum, paling dekat usaha untuk mengembalikan mandat rakyat ini boleh menjadi kenyataan ialah melalui usul undi tidak percaya terhadap Muhyiddin di Parlimen yang akan bersidang bermula 13 Julai hingga 27 Ogos akan datang.

Usul tersebut dikemukakan oleh Tun Mahathir Mohamad selaku Ahli Parlimen Langkawi dan telah pun diterima oleh Speaker untuk dibahaskan.

Tetapi, Muhyiddin Yassin telah pun mengemukakan suatu usul untuk menukar Speaker Parlimen, Mohamad Ariff Md. Yusof untuk digantikan dengan bekas Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya, Azhar Azizan Harun.

Ini bermakna, jika undian menukar Speaker memihak kepada Muhyiddin, hampir pasti usul Tun Mahathir itu tidak akan dibenar untuk dibentangkan.

Hanya jika Mohamad Ariff dapat dikekalkan lagi sebagai Speaker, barulah kemungkinan lebih terbuka untuk usul undi tidak percaya oleh Tun Mahathir terhadap Muhyiddin itu dapat dibawa, dibahas dan diundi.

Mahu tidak mahu, blok pembangkang mesti bersatu hati memastikan usul menukar Speaker itu nanti tidak memihak kepada Muhyiddin.

Dalam pemafahaman yang lebih mudah, kalau usul menukar Speaker oleh Muhyiddin menemui kegagalan, sudah pasti usul undi tidak percaya terhadapnya yang akan dibawa oleh Tun Mahathir selepas itu akan menemui kejayaan.

Kesimpulannya, untuk memastikan kejayaan dalam genggaman dan Muhyiddin dapat dijatuhkan, semua pihak dalam blok pembangkang mestilah bersatu hati mengekalkan Mohamad Ariff sebagai Speaker terlebih dahulu.

Jika ia berjaya, menjatuhkan Muhyiddin hanya “kacang” selepas itu.

Bagaimanapun, satu perkara yang masih mengekang blok pembangkang daripada bersatu hati ialah berkaitan pemilihan calon Perdana Menteri.

Dalam hal ini, walaupun usaha Tun Mahathir Mohamad untuk kembali sebagai Perdana Menteri buat kali ketiga tidak diterima, malah calon pilihannya, Shafie Apdal juga tidak dipersetujui, pilihan yang tinggal hanyalah menyokong satu-satunya calon Perdana Menteri yang dipersetujui oleh PH iaitu Anwar.

Hanya dengan semua pihak, termasuk Tun Mahathir, Shafie dan pihak pembangkang lain menyetujui dan menyokong Anwar sebagai calon Perdana Menteri saja, barulah usaha menumbangkan Muhyiddin boleh menjadi kenyataan.

Kalau Tun Mahathir misalnya, enggan akur dengan konsensus PH manakala Shafie daripada Warisan yang tidak ternampak relevannya untuk menjadi Perdana Menteri juga tidak mahu beralah, maka bukan saja usaha menjatuhkan Muhyiddin akan menemui kegagalan, bahkan mengekalkan Mohamad Ariff pun tidak kesampaian.

Kali ini, biar pun usul undi tidak percaya dibawa oleh Tun Mahathir, perjuangannya mesti terhad untuk menjatuhkan Muhyiddin dan mengembalikan mandat rakyat kepada PH semata-mata, bukan sebagai cubaan untuk kembali sekali lagi sebagai Perdana Menteri.

Dalam kedudukan sekarang, Tun Mahathir mesti sedar realiti dirinya dan lebih baik beliau bertindak menyokong calon pilihan PH sebagaimana dirinya disokong dengan kuat oleh PH sebelum ini.

Adalah diharapkan, dalam rundingan nanti, seperti mandat telah diberi kepada Anwar untuk melakukannya, baik dengan Tun Mahathir atau Shafie, kedua-duanya harus berlapang dada dan menerima dengan terbuka konsensus PH itu.

Jika tidak, bukan saja Muhyiddin akan terus kekal sebagai Perdana Menteri lagi, untuk setidak-tidaknya sehingga PRU15, bahkan berkeras hati hanya akan memalukan Tun Mahathir sendiri di mana usul undi tidak percaya yang dibawanya pasti akan kecundang begitu saja akhirnya.

Tidak seperti Tun Mahathir yang mahu menjatuhkan Muhyiddin agar perjuangannya sentiasa nampak gemilang, Anwar sebaliknya jika tidak berjaya mengembalikan mandat PH dalam waktu terdekat ini, beliau masih ada masa meneruskan perjuangan dalam PRU15 akan datang.

Pilihan kini di tangan Tun Mahathir!! (Shahbudindotcom 06/07/2020)

Updated: 6 July 2020 — 7:12 pm

180 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWAR

  DR MANDELIAR PEMECAH BELAH MELAYU DAN PERANAP EKONOMI NEGARA BOLEH DISOKONG MATI2AN OLEH SI SESAT DAN BANGSAT….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN PENYEMBAH AGONG TONG M BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…….

  Politik bijak dan matang, Umno, PAS sokong Muhyiddin sebagai PM jika PRU mengejut…….

  Tindakan UMNO-PAS sokong Muhyiddin dalam keadaan sekarang sebagai PM jika ada PRU-15 suatu tindakan politik yang sangat bijak dan matang kata penganalisis politik.
  Setiausaha Agung BN Annuar Musa berkata Umno dan PAS dalam gabungan Muafakat Nasional akan menyokong Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri jika pilihan raya diadakan secara mengejut.

  Bagaimanapun, kata Annuar, beliau tidak dapat menyatakan pendirian Muafakat Nasional pada masa “jauh ke depan”.

  “Politik ini benda yang dinamik. Pendirian kita sekarang, kita menyokong perdana menteri.

  “Jika pilihan raya diadakan secara mengejut, kita bersama perdana menteri. Tapi selepas, itu, jika jauh ke depan, saya tak boleh jawab perkara yang terlalu jauh ke depan,” katanya ketika ditemui dalam satu program di ibu kota hari ini.

  Semalam, Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan partinya agar tidak terheret dalam perbahasan mengenai calon perdana menteri Perikatan Nasional (PN) untuk PRU15 nanti.

  Zahid berkata demikian selepas beberapa pemimpin dan veteran Umno menyuarakan rasa tidak senang dengan pendirian yang disuarakan Annuar bahawa Umno dan PAS bersetuju untuk menyokong Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin sebagai calon perdana menteri ketika menghadapi PRU15.

  Annuar hari ini mempertahankan kenyataannya bahawa ia adalah berdasarkan perbincangan Muafakat Nasional.

  “Saya sebagai setiausaha agung, saya cuma sebut apa yang sudah dibincangkan. Saya boleh mengesahkan soal jawatan perdana menteri, setakat ini benda itu telah dibincangkan.

  “Dan kita (Muafakat Nasional) merasakan kita menyokong (Muhyiddin sebagai perdana menteri ketika ini).

  “Seperti mana kita sebagai sebahagian kerajaan PN, ketika ini, kita menyokong perdana menteri,” katanya.

  Annuar yang juga ahli majlis tertinggi Umno dan Setiausaha Bersama Sekretariat Muafakat Nasional berkata beliau setuju dengan pandangan Zahid agar PN tidak terheret dalam isu calon perdana menteri.

  “Malah presiden menyebut berkali-kali, jangan kita melunjur sebelum duduk.

  “Ini bukan masa bincang soal calon, ini masa untuk berkerja untuk rakyat,” katanya.

 2. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Mmg hebat sekali..pukulan PRK Chini 4 hb Julai
  Parti mana yg lebih baik..rakyat dh pun beri nilai
  PRU14 dulu dh tertipu..kini mereka tak leka lalai
  Terus sunyi sepi kat Chini, kem atok punya balai
  Manakala Wak Kadok tersipu2, Cgu Kejora gulai
  Wak Nyah kedi tu, dh seperti gajah putus belalai
  Tak jalanlah ‘silat zapinnya’ yang lemah gemalai
  Bulu pelir beruban dia, luruh sehelai dmi sehelai
  Batang pelir lembik dia semakin tunduk terkulai
  Dah tak daya lagi keras tegang wlau diurut belai
  Keadaan kotey dia, tidak ubah spt terung disalai
  Lalu melangkah ler dia keluar dgn lemah longlai
  Sdg Kejora masih kat sini riang ketawa mengilai
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 3. MAHATHIRVSANWAR

  KALAU PH DAH LAMA BUANG SPEAKER PN……..

  KEDUA2 DAJJAL ILLUMINITY DAN FREEMASON PENUNGGANG AGAMA………

  WALAUPUN SEKADAR 22 BULAN NAMUN DASAR BUMI HANGUS MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN D4P TELAH BERJAYA 70%……..

  PENYEMBAH TONG M YANG KAYA RAYA DYNASTY USD44BILLONS…. BERAPA SEN KO DAPAT…..

  PENYEMBAH LUCIFER BARU LEPAS SEMBAHYANG DALAM JAMBAN……..

  AKU PELIK KENAPA ADA ORANG MASIH MAHU PEMIMPIN BANDUAN KAKI JUBO……..

  KALAU NAK SALAHKAN PAS KENA LANTIK HADI PM9 BARU SEDAP KUTUK……

  PARTI MANA TAK KISAH JANJI DAULATKAN ISLAM…..

  TIADA MANA2 PARTI BOLEH MENANG SENDIRIAN…….

  Petisyen Bersih hanya dapat 13,313 tandatangan selepas seminggu…….

  PETISYEN Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) untuk mengekalkan Tan Sri Mohamad Ariff sebagai Yang DiPertua Dewan Rakyat hanya mendapat 13,313 tandatangan daripada rakyat.

  Petisyen dalam talian ‘Kekalkan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Bagi Meneruskan dan Mengukuhkan Reformasi Parlimen’ itu telah dilancarkan sejak seminggu lalu.

  “Secara konvensyen Yang DiPertua Dewan Rakyat dalam sistem Parlimen Westminster perlu berada di atas politik partisan dan sekiranya beliau merupakan ahli Parlimen, beliau perlu meletakkan jawatan di dalam parti politik apabila dilantik secara majoriti ahli Parlimen kerana adalah sangat penting Yang Di-Pertua Dewan Rakyat dilihat sebagai pengelola Dewan yang adil.

  “Sebagai rakyat dan pembayar cukai, kita membayar RM44 juta setahun secara bulanan, termasuklah RM16,000 untuk ahli-ahli parlimen, RM31,000 untuk Yang di-Pertua Dewan dan RM22,000 untuk timbalan, bagi menanggung Dewan Rakyat.

  “Memandangkan Malaysia sedang menghadapi penularan wabak Covid-19 dan kemelesetan ekonomi global, kita tidak dapat menanggung Dewan Rakyat menjadi gajah putih yang menelan perbelanjaan RM44 juta setahun untuk elaun sahaja, atau hanya meluluskan kehendak Eksekutif sahaja,” tulis Bersih 2.0 dalam petisyen tersebut,” kata Bersih 2.0 dalam petisyen itu.

  Azhar, Azalina dicadang Speaker, Timbalan Speaker Dewan Rakyat
  Media melaporkan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Azhar Azizan Harun dan bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said dicalonkan dalam usul untuk menggantikan Speaker Dewan Rakyat dan timbalannya.

  Azhar akan menggantikan Mohamad Ariff sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat manakala Azalina menggantikan Nga Kor Ming sebagai Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat.

  Kertas pesanan yang menyenaraikan perdebatan dan usul menjelang persidangan Dewan Rakyat pada 13 Julai ini turut merangkumi usul Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menyingkirkan Mohamad Ariff dan timbalannya daripada jawatan tersebut.’

  Mohamad Ariff dan Kor Ming dilantik ketika Pakatan Harapan mengambil alih Kerajaan Persekutuan selepas memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 pada Mei 2018.

  Bagaimanapun Kerajaan Pakatan Harapan runtuh pada Mac tahun ini selepas berlaku pergolakan antara parti dan individu dalam gabungan tersebut hingga menyebabkan Tun Dr. Mahathir Mohamad meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri.-SM

 4. BERITA TERKINI

  KERAJAAN PENGECUT NEGARA (PN) SINGKIR YG ARIF, TS MOHAMAD ARIFF MOHD YUSOF SEBAB2 BERIKUTâ€Ķ.

  Isnin | 29 Jun 2020
  BERITA NASIONAL
  Speaker terima usul undi tidak percaya terhadap Muhyiddin
  KUALA LUMPUR – [KEMAS KINI] Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Mohamad Ariff Mohd Yusof menerima usul Ahli Parlimen Langkawi, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mengemukakan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

  Menurut Mohamad Ariff, usul tersebut diterima di bawah Perkara 27 (3) Peraturan-Peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat dan akan dibincangkan dalam Parlimen pada 18 Mei nanti.

  “Satu usul di bawah Peraturan Mesyuarat 27 (3) yang membangkitkan iaitu: Mengemukakan resolusi untuk membuat ketetapan bahawa Muhyiddin Yassin sebagai ahli yang berhormat Pagoh tidak mempunyai majoriti ahli-ahli yang berhormat Dewan Rakyat.

  ps:
  TSMY punyalah takut, sampai persidangan parlimen berkenaan dihadkan hanya untuk mendengar titah YDPA. Sah2 ianya lari dari tujuan asal, iaitu ‘undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin”.
  Tun & MP2 dipaksa-kerah kunci mulut – adakah patutâ€Ķ??

  Tambahan:
  Adakah patut diangkatnya “Betina Tidak Jantan pun tidak”, si Pengkid Azlina-Azlan, MP Umno Mengerang jadi Timbalan Speakerâ€Ķ.??

 5. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Wak Nyah geng Freemason, tk percaya kt Tuhan
  Atok, idola & nabi dia..asyik dipuja dan pertahan
  Tapi kat Chini..teruk nabi dia itu kena belasahan
  Calon proksi yg atok taja..hilang duit pertaruhan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 6. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Wak Nyah masih cuba nk angkat dia punya idola
  Dulu..memang le orang tua tu gah dan gemilang
  Tpi kini..sana sini siang malam rakyat keji & cela
  Ditaja calon kat Chini, wang deposit lesap hilang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  1. Lupa lak Wak..

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. Jgn lupa….

    Sabtu, 11 Julai 2002 bertempat di Dataran Bandaraya JB, pukul 8.00 mlm.

  2. Kejira kojolla…

   SEKARANG NIH APA CERITA, APA PERNIAGAAN ANAK NAJIB SAMPAI HUTANG & LARI CUKAI PENDAPATANNYA MENCECAH RM PULUHAN JUTAâ€Ķ..??

   KUALA LUMPUR, Mon 6 July, 2020:
   The son of former prime minister Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin, has to pay RM37.6mil in tax arrears between 2011 and 2017 to the Inland Revenue Board (LHDN).

   Kini cuba kau pulak bagi pencerahan untuk cover your ‘balls’ berhubung keputusan mahkamah itu.
   Bapaknya mencuri duit negara, anaknya buat business apa tuuhh, import jer kerr…..??

 7. Najib baru2 ini kata Tun beri projek kat anak dan kawan-kawan rapatnya.

  Fahamkan takrifan berikut:-
  KRONISM:mementingkan kawan rapat.
  NEPOTISNE: mementingkan keluarga.
  KLEPTOKRASI:pemimpin yg korup mencuri, membunuh, menyamun harta rakyat dan negara.

  Obkoslah kita tak mahu pemimpin yg mengutamakan sahabat handai dan kaum keluarga, tapi mana yg lebih memudaratkan rakyat jelata…….???

  Do not tell me PM1, PM2, PM3, PM5, PM6 saja yang tak bagi projek pada orang tertentu….call it kronisme, nepotisme.

  I was born long before independence and formation of malaysia. I have seen how all the PMs lifestyle & worked.

  Najib must not forget how did he enter politics and became MB of Pahang at a very young age? Cakap pandang2 sekeliling. So, dont talk lah about meritocrasi.

  In fact, Najib punya education pun using duit gamming. Imagine Tok dia, Haji Noh Bayrut, orang MUAR, JOHOR boleh jual tanah Genting Highlands, kepunyaan Pahang kpd Lim Goh Tong, utk buat Casino. Kalau zaman sekarang, orang cakap, ini kerja proxi!!!

  Tulah….kalau nak korek cerita lama, semua orang boleh buat. Majlis anak perempuanya (wedding of the century) yg puluhan juta di sini & luar negara, apa cerita…?? Orang politik bak pepatah, semua live in glass house. SO, don’t simply throw stones at others lah Najib.

  Bila Najib cakap pasal Dinasti, dia terlupa, dia asal dari dinasti APA, Lanun Bugiskah…???

  1. Wak Kadok samdol 9:44 pm,

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
   Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
   Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
   Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. Wak Kadok samdol 9:44 pm,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
    Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
    Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
    Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Kadok samdol 9:44 pm,

     👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
     Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
     Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
     Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
     Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    2. PRkecil-Kecilan Cini tak penting sebab apapun keputusan, ianya tidak merubah landskap politik dan kepimpinan negara. PRU 15 jadi keutamaan, bukan kerajaan Tebuk Atap PN yg bukan dipilih oleh rakyat.

     Jgn lupaâ€Ķ.
     Sabtu, 11 Julai 2002 bertempat di Dataran Bandaraya JB, pukul 8.00 mlm.

   2. PRkecil-Kecilan Cini tak penting sebab apapun jeputusan ianya tidak merubah landskap politik dan kepimpinan negara. PRU 15 jadi keutamaan, bukan kerajaan Tebuk Atap PN yg bukan dipilih oleh rakyat.

    S3KARANG NIH APA CERITA, APA PERNIAGAAN ANAK NAJIB SAMPAI HUTANG & LARI CUKAI PENDAPATANNYA MENCECAH RM BERPULUH JUTAâ€Ķ..??

    KUALA LUMPUR, Mon 6 July, 2020:
    The son of former prime minister Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin, has to pay RM37.6mil in tax arrears between 2011 and 2017 to the Inland Revenue Board (LHDN).

    This follows the High Court’s decision that allowed LHDN’s application for a summary judgment in its suit against Nazifuddin, 37, to claim the said amount.

    Justice Ahmad Zaidi Ibrahim said he had considered the submissions from both parties.

    “I find the plaintiff (LHDN) had proven its claim, clear and obvious, and the defendant had no merits in his (statement of) defence, ” he said here Monday (July 6).

    The judge said although the defendant must pay the amount to LHDN, he could still challenge the tax assessment through Special Commissioners of Income Tax (SCIT).

    The court also fixed RM10,000 in costs.

    On July 24,2019, the Government filed a writ of summons and statement of claims through the LHDN and named Nazifuddin as the sole defendant.

    According to the statement of claims, the Government claimed that Nazifuddin still had unpaid taxes for the assessment years 2011 to 2017 as stated in the assessment notice dated March 15,2019.

    It claimed that the notice was served by hand to the defendant on March 18,2019.

    The Government claimed that Nazifuddin’s failure to pay the taxes for the seven years, which should be done within 30 days from the date of assessment notice as stipulated under Section 103 of the Income Tax Act 1967, caused a 10% additional payment to be imposed.

    The plaintiff claimed that the defendant still failed to settle the amount within 60 days in accordance with the Act, and another compounded 5% increase was imposed, bringing the total to RM37,644,810.73.

    The Government is also seeking interest of 5% per annum from the day of judgment until the sum is fulfilled, as well as costs and other relief deemed fit by the court.

    Kini cuba kau pulak bagi pencerahan untuk cover your ‘balls’ berhubung keputusan mahkamah itu.

   3. PRkecil-Kecilan Cini tak penting sebab apapun keputusan, ianya tidak merubah landskap politik dan kepimpinan negara. PRU 15 jadi keutamaan, bukan kerajaan Tebuk Atap PN yg bukan dipilih oleh rakyat.

    Jgn lupaâ€Ķ.
    Sabtu, 11 Julai 2002 bertempat di Dataran Bandaraya JB, pukul 8.00 mlm.

  2. Najib anak murid madey…guru kencing melentang murid kencing meniarap…

   Najib dah perhatikan cara madey pusing wang..

   Kronime dan nepotisme kalo dah berbilion2 tak de beza dgn klepektokrat..

 8. Rakyat tak nak PH,biarlah Malaysia aman dari kacau bilau pemimpin pemimpin yg tak relevan lagi

  1. Mana bukti rakyat dah tak nak ph……nujum siam ker?..

   Rakyat pon tak nak penyamun 6 jahanam.

 9. Insyallah….amin

 10. MAHATHIRVSANWAR

  ZAMAN TIDAK LAGI MENYEBELAHI TONG M…… RAKYAT SUDAH CERDIK MENILAI SIAPA BAPAK SKANDAL BERTONG2 SEBENARNYA…….

  HANYA KAKI JUBO MINAT BANDUAN LIWAT……..

  30 hingga 40 tahun akan datang, Media terpesong laporan….

  Berikutan dengan laporan yang terpesong dibuat semalam oleh beberapa portal berita terhadap kenyataan YB Menteri Alam Sekitar dan Air, Dato Tuan Ibrahim Tuan Man, saya menyeru kepada pengamal media berkenaan supaya mempertahankan professionalisme mereka dalam melaporkan sesuatu berita.
  Laporan berita yang menyebut Dato Tuan Ibrahim menyatakan masalah air di Kelantan akan cuba diselesaikan dalam tempoh 30 hingga 40 tahun, bukan sahaja tidak tepat malah terpesong sama sekali dari maksudnya yang sebenar.

  Sebenarnya Dato Tuan Ibrahim menyatakan, Kementerian Alam Sekitar dan Air akan memohon peruntukan sebanyak RM 7 billion dalam RMK 12 (2021 hingga 2025) untuk menyelesaikan masalah air di Kelantan secara holistik.

  Dengan pendekatan penyelesaian secara holistik ini, YB Menteri Alam Sekitar dan Air berharap rakyat Kelantan tidak lagi menghadapi masalah bekalan air untuk tempoh 30 hingga 40 tahun akan datang.

  Bagaimanapun amat dikesali apabila ada portal berita membuat pelaporan yang terpesong, dengan menyebut masalah air di Kelantan hanya akan selesai 30 hingga 40 tahun akan datang.

  Sepatutnya wartawan yang melaporkan berita itu maklum dengan pengetahuan am, bahawa tempoh pelaksanaan RMK 12 (peruntukan RM 7 billion dipohon) ialah antara 2021 sehingga 2025, bukannya 30 hingga 40 tahun akan datang.

  Laporan berita yang tidak jelas dan tidak tepat ini bukan sahaja mengelirukan masyarakat awam, bahkan bekas Timbalan Menteri dan Professor pun turut terpedaya dengan laporan seperti itu.

  Sepatutnya, apabila wartawan atau editor tidak jelas dengan apa yang dimaksudkan oleh YB Menteri, mereka boleh bertanya secara langsung minta penjelasan di dalam sidang akhbar tersebut, atau merujuk kepada Setiausaha Akhbar Menteri dan Unit Komunikasi Korporat kementerian yang terbabit.

  Sekali lagi saya memohon kepada semua pengamal media merangkumi editor dan wartawan lebih berhati-hati membuat pelaporan berita dengan membuat pertanyaan lanjut sekiranya mereka tidak jelas dengan apa yang dinyatakan oleh seseorang menteri di dalam sesuatu sidang akhbar.

  Dr Mohd Zuhdi Marsuki
  Setiausaha Politik kepada Menteri Alam Sekitar dan Air

 11. Madey nak sekat anwar tapi madey yg tersekat teruss…kikikikik…tak de peluang lagi nak berpolitik kerana tak berparti…

  Bodoh betul strategi madey kerana tamak hingga boboi mukeriz turut hilang masa depan dlm politik…

  4 budak hitam yg bersama dgn madey turut gelap..

  Strategi makan tuan..

 12. Madey gagal lagi….najib heppi…
  Mahkamah tolak permohonan semakan keputusan kes saman misfeasans Dr M…..
  Bernama…..

  Diterbitkan 3 jam lepas
  …………m

  Mahkamah Persekutuan hari ini menolak permohonan bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan bekas Naib Ketua Umno Batu Kawan Khairuddin Abu Hassan untuk menyemak semula keputusan mahkamah sebelum ini berhubung kes saman misfeasans mereka terhadap Najib Razak.

  Dr Mahathir dan Khairuddin memohon semakan semula keputusan Mahkamah Persekutuan sebelum ini yang menolak permohonan kebenaran untuk merayu keputusan Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan yang membatalkan saman mereka.

  Panel tiga hakim diketuai Hakim Besar Malaya Azahar Mohamed dalam keputusan sebulat suara hari ini berkata kes itu bukan kes luar biasa untuk mahkamah melaksanakan kuasanya membuat semakan semula.

  “Pada pandangan kami, permohonan semasa tidak memenuhi kriteria menurut Aturan 137 Kaedah-kaedah Mahkamah Persekutuan 1995,” katanya.

  Hakim Azahar juga berkata tidak wujud isu bias.

  “Kami juga tidak nampak salah laksana keadilan,” kata Hakim Azahar yang bersidang bersama-sama hakim-hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Zabariah Mohd Yusof dan Datuk Hasnah Mohammed Hashim.

  Mahkamah memerintahkan pemohon membayar kos berjumlah RM30,000

 13. BERITA TERKINI

  KERAJAAN PENGECUT NEGARA (PN) SINGKIR YG ARIF, TS MOHAMAD ARIFF MOHD YUSOF SEBAB2 BERIKUTâ€Ķ.

  Isnin | 29 Jun 2020
  BERITA NASIONAL
  Speaker terima usul undi tidak percaya terhadap Muhyiddin
  KUALA LUMPUR – [KEMAS KINI] Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Mohamad Ariff Mohd Yusof menerima usul Ahli Parlimen Langkawi, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mengemukakan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

  Menurut Mohamad Ariff, usul tersebut diterima di bawah Perkara 27 (3) Peraturan-Peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat dan akan dibincangkan dalam Parlimen pada 18 Mei nanti.

  “Satu usul di bawah Peraturan Mesyuarat 27 (3) yang membangkitkan iaitu: Mengemukakan resolusi untuk membuat ketetapan bahawa Muhyiddin Yassin sebagai ahli yang berhormat Pagoh tidak mempunyai majoriti ahli-ahli yang berhormat Dewan Rakyat.

  ps:
  TSMY punyalah takut, sampai persidangan parlimen berkenaan dihadkan hanya untuk mendengar titah YDPA. Sah2 ianya lari dari tujuan asal, iaitu ‘undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin”.
  Tun & MP2 dipaksa-kerah kunci mulut – adakah patut…??

  Tambahan:
  Adakah patut diangkatnya “Betina Tidak Jantan pun tidak”, si Pengkid Azlina-Azlan, MP Umno Mengerang jadi Timbalan Speaker….??

  1. Dulub pandikar mulia disingkir…adakah madey pengecut?..

  2. Wak Nyah dodol samdol 5:06 pm,

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
   Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
   Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
   Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. Wak Nyah dodol samdol 5:06 pm,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
    Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
    Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
    Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Nyah dodol samdol 5:06 pm,

     👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
     Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
     Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
     Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
     Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    2. Kejora dodol…

     INI APA CERITA, APA PERNIAGAAN ANAK NAJIB SAMPAI HUTANG & LARI CUKAI PENDAPATANNYA MENCECAH RM BERPULUH JUTAâ€Ķ..??

     KUALA LUMPUR, Mon 6 July, 2020:
     The son of former prime minister Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin, has to pay RM37.6mil in tax arrears between 2011 and 2017 to the Inland Revenue Board (LHDN).

     This follows the High Court’s decision that allowed LHDN’s application for a summary judgment in its suit against Nazifuddin, 37, to claim the said amount.

     Justice Ahmad Zaidi Ibrahim said he had considered the submissions from both parties.

     “I find the plaintiff (LHDN) had proven its claim, clear and obvious, and the defendant had no merits in his (statement of) defence, ” he said here Monday (July 6).

     The judge said although the defendant must pay the amount to LHDN, he could still challenge the tax assessment through Special Commissioners of Income Tax (SCIT).

     The court also fixed RM10,000 in costs.

     On July 24,2019, the Government filed a writ of summons and statement of claims through the LHDN and named Nazifuddin as the sole defendant.

     According to the statement of claims, the Government claimed that Nazifuddin still had unpaid taxes for the assessment years 2011 to 2017 as stated in the assessment notice dated March 15,2019.

     It claimed that the notice was served by hand to the defendant on March 18,2019.

     The Government claimed that Nazifuddin’s failure to pay the taxes for the seven years, which should be done within 30 days from the date of assessment notice as stipulated under Section 103 of the Income Tax Act 1967, caused a 10% additional payment to be imposed.

     The plaintiff claimed that the defendant still failed to settle the amount within 60 days in accordance with the Act, and another compounded 5% increase was imposed, bringing the total to RM37,644,810.73.

     The Government is also seeking interest of 5% per annum from the day of judgment until the sum is fulfilled, as well as costs and other relief deemed fit by the court.

    3. Kejora kojollaâ€Ķ

     SEKARANG NIH APA CERITA, APA PERNIAGAAN ANAK NAJIB SAMPAI HUTANG & LARI CUKAI PENDAPATANNYA MENCECAH RM PULUHAN JUTAâ€Ķ..??

     KUALA LUMPUR, Mon 6 July, 2020:
     The son of former prime minister Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin, has to pay RM37.6mil in tax arrears between 2011 and 2017 to the Inland Revenue Board (LHDN).

     Kini cuba kau pulak bagi pencerahan untuk cover your ‘balls’ berhubung keputusan mahkamah itu.
     Bapaknya mencuri duit negara, anaknya buat business apa tuuhh, import jer kerrâ€Ķ..??

   2. Kejora dodolâ€Ķ

    Hari ini dah masuk hari Selasa, 7 Julai 2020, tinggal 4 hàri lagi hari yg dinanti-nanti.

    Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

    SABTU, 11HB JULAI, 2020
    BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
    JAM 8.00 MALAM

    1. Wak Kadok dodol 9:32 pm,

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
     Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
     Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
     Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Kadok dodol 9:32 pm,

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
      Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
      Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
      Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. Wak Kadok dodol 9:32 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
       Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
       Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
       Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   3. Kejora kojollaâ€Ķ

    SEKARANG NIH APA CERITA, APA PERNIAGAAN ANAK NAJIB SAMPAI HUTANG & LARI CUKAI PENDAPATANNYA MENCECAH RM PULUHAN JUTAâ€Ķ..??

    KUALA LUMPUR, Mon 6 July, 2020:
    The son of former prime minister Datuk Seri Najib Razak, Datuk Mohd Nazifuddin, has to pay RM37.6mil in tax arrears between 2011 and 2017 to the Inland Revenue Board (LHDN).

    Kini cuba kau pulak bagi pencerahan untuk cover your ‘balls’ berhubung keputusan mahkamah itu.
    Bapaknya mencuri duit negara, anaknya buat business apa tuuhh, import jer kerrâ€Ķ..??

 14. MAHATHIRVSANWAR

  TINGGAL YANG BIUL JEER SOKONG PH…….

  Khairuddin keluar Amanah dan tolak ‘pemimpin sewel’……

  Penyokong setia bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, Khairuddin Abu Hassan mengumum meninggalkan Pakatan Harapan (PH) selepas mendakwa bahawa dirinya tidak akan bernaung di bawah “pemimpin sewel dan berpenyakit”.
  Dalam satu kenyataan, Khairuddin mengkritik Anwar Ibrahim yang menerajui PKR dan PH sebagai pemimpin yang tidak berkemampuan, dan menjadi punca perpecahan dalam PH sehingga tumbang di peringkat pusat.

  “Saya ingin menyeru pada semua pemimpin-pemimpin PH yang luhur dan berprinsip untuk tinggalkan PH secara beramai-ramai serta jangan sama sekali kita sokong pemimpin ‘fasiq’ serta ‘hipokrit’ macam Anwar.

  “Dia hanya ‘syok sendiri’ dan tidak akan dapat memimpin PH ke tahap yang memberangsangkan.

  “PKR itu sendiri kini bermasalah dan berpecah di bawah kepimpinan Anwar,” kata Khairuddin.

  Sebelum ini, Khairuddin telah mendakwa bahawa Anwar tidak layak untuk memimpin negara ini dan menegas bahawa beliau akan kempen untuk menyekat kebangkitan ketua pembangkang itu.

  Sementara itu, Khairuddin juga mengumumkan keputusannya untuk keluar dari Amanah berkuatkuasa serta merta.

  “Saya ingin merakamkan jutaan terima kasih serta penghargaan kepada presiden dan kepimpinan tertinggi parti Amanah yang telah meletakkan kepercayaan kepada saya untuk bertanding di kerusi parlimen Jasin pada PRU14 yang lepas.

  “Insya-Allah, dalam masa terdekat saya akan berjumpa dengan presiden parti Amanah untuk menzahirkan keputusan bagi menyerahkan balik kerusi parlimen Jasin seterusnya meletakkan jawatan selaku penyelaras parlimen Jasin,” katanya.

  Khairuddin memberi amaran bahawa PH tidak akan mampu untuk memenangi pilihanraya umum lagi bagi membentuk kerajaan pusat sepertimana pada PRU14 yang lepas di bawah pimpinan Anwar, dan menyeru pemimpin-pemimpin PH supaya tidak sokong Anwar sebagai perdana menteri ke-9.

  Khairuddin bekas ahli Umno, meninggalkan parti itu pada tahun 2015 dan menyertai Bersatu bagi tempoh yang singkat, bersama pemimpin dan ahli yang bersekutu dengan Mahathir.

  Beliau tetap setia kepada Mahathir setelah meninggalkan Bersatu untuk memimpin gerakan Deklarasi Warga Negara, digerakkan sebagai sebahagian daripada usaha untuk menyingkirkan perdana menteri ketika itu, Najib Razak.

  Khairuddin kemudian kembali bersama Amanah sejurus sebelum PRU14 untuk bertanding di kerusi Parlimen Jasin, tetapi kalah kepada Ahmad Hamzah dari BN dengan majoriti tipis 219 undi dalam pertarungan tiga penjuru.

  1. Khairudin yg sewel sejak madey kena trajang..

 15. Najib sarankan Mahathir dilantik jadi Presiden DAP, jalan terbaik hentikan niat Anwar jadi PM

  Bekas Perdana Menteri Ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad telah membuat kenyataan tegas bahawa beliau tidak akan bekerjasama lagi dengan Anwar Ibrahim gara-gara PKR tidak mahu mencalonkan Mahathir sebagai Perdana Meteri ke-9.

  Mahathir pada masa yang sama juga menolak tawaran Anwar untuk melantiknya sebagai Menteri Mentor.

  Walaupun menolak perundingan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan partinya, Dr. Mahathir bagaimanapun akan mengekalkan hubungan kerjasama dengan DAP dan Amanah, dua parti PH yang menyokong beliau sebagai PM.

  Najib cadang Mahathir sertai DAP

  “Kan saya dah sarankan? Jalan terbaik untuk PM7 menjadi PM9 ialah masuk DAP dan dilantik presiden parti sebab DAP merupakan parti dengan kerusi parlimen paling banyak dalam PH Plus.” ujar Najib dalam posting terbaru di Facebooknya.

  “Kit Siang (Lim Kit Siang) perlu ikhlas jika dia benar-benar sokong PM7. Mulakanlah langkah pertama dengan menjemput PM7 jadi ahli DAP.”

  Untuk rekod, DAP mempunyai bilangan Ahli Parlimen paling banyak dalam gabungan PH setakat ini.

  Jika Mahathir menjadi Presiden di dalam parti yang paling besar jumlah Ahli Parlimen, Anwar sudah tentu terpaksa hentikan niatnya untuk mencabar jawatan calon Perdana Menteri kerana partinya sudah kehilangan ramai Ahli Parlimen yang melompat ke PN.

  1. Aku sarankan Najib jadi Presiden pati Poorah di Tamil Nadu.

  2. Madey dah patut duduk diam2 kat rumah..usia dah lanjut sangat.

 16. Aljiburi vs telor laboh

  Apabila parti Harbi menang, khadam Melayu liberal bersorak gembira yang menunjukkan mereka adalah puak munafik . 

  Kasihan melihat pengkhianat sanggup menjadi lembu dicucuk hidung untuk mengkhianati agama dan bangsa kerana upah dedak cap roket. 

  Merekalah ‘pelacur politik’ murahan

  1. Kamu jadi lembu DAP dicucuk di bont.t kamu.

 17. Kita kena yakin ketentuan ALLAH, kalau bukan sekarang mungkin lain kali, apa yang manusia rancang pasti tak akan berlaku tanpa keizinan daripada ALLAH, yang pasti hanya apa yang ALLAH kehendaki akan berlaku, mahluk hanya perlu bersyukur dengan apa yang berlaku pada dirinya.

 18. so the game is either mahathir is cho0sen by ph as pm or mahathir and his lackey will destroy pH…..

  and the same goes to Moo, either he stays as pm after pru 15, or he rule and divide pN….

  yet pAs had all the comings viven by Moo, and now felt Moo sounds better tha. omNo

  melayu2 dah sewel atau islam yg di amalkan hanta rethorik semata2….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN will be chosen by DAP to be their lackey and court jester. Go about in a cartoon dress, jump here jump there.

 19. Khairudin botox dah sewel sejak madey ditolak calon pm…..

  Khairuddin keluar Amanah, gesa PH tolak ‘pemimpin sewel’
  Diterbitkan 21 minit lepas……

  Penyokong setia bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad, Khairuddin Abu Hassan mengumum meninggalkan Pakatan Harapan (PH) selepas mendakwa bahawa dirinya tidak akan bernaung di bawah “pemimpin sewel dan berpenyakit”.

  Dalam satu kenyataan, Khairuddin mengkritik Anwar Ibrahim yang menerajui PKR dan PH sebagai pemimpin yang tidak berkemampuan, dan menjadi punca perpecahan dalam PH sehingga tumbang di peringkat pusat.

 20. Kejora balun jubur Mekcy Golok
  Wak Suman kurap pelirnya mati pucuk
  Bang Non dilantik jadi PM olok-olok
  Penyokong bersorak mcm org mabuk

  1. Kau fedap tak dapat rasa dia punya, kau caci pelir dia di sini yer?

   Kurang sopan betul kau nih.

 21. SYARAT JADI DAJJAL MESTI PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2NYA TPM…..KAYA RAYA LUAR BIASA….PAKAR KELENTONG MACAM DR MANDELIAR…

  JANGAN SENANG2 KATA ORANG KAFIR
  ….NANTI TERBALIK MUKA SENDIRI……

  SIAPA PM TAK KISAH…..JANJI JANGAN MUKA SAMA…

  OUT DATED APA KE BENDA NYERRR…..DARI PM4 SAMPAI SEKARANG
  EKONOMI MERUDUM TAK NAIK2……

  BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADI….LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALON……

  PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

 22. Eng Guang dulu baca kisah umar abd aziz. Rupa2nya nak menipu warga islam kononnya beliau menghormati islam. Sabu and the gang terpedaya. Sabu jadikan musuh utamanya ulamak dan pas. Sabu and the gang sekarang jadi hulubalang dap. Sentiasa berada di barisan depan membela dap. Bila dap pilih mahathir, sabu and the gang pun pilih mahathir.

  PanDap berpisah tiada..😂😂😂

  1. Lobai hadi dan Pas jadikan Sabu and the gang musuh dulu kerana sabu tak setuju lobai hadi sokong umno….muktamar lobai hadi guna Cai untuk buang G18…

   Memang patut Sabu kutuk pas yg tonggang agama..

  2. Kau jeles depa pilih Tun M yer?

   Padan muka.

   1. Madey sudah hancur berkecai.

 23. JANGAN SENANG2 KATA ORANG KAFIR
  ….NANTI TERBALIK MUKA SENDIRI……

  SIAPA PM TAK KISAH…..JANJI JANGAN MUKA SAMA…

  OUT DATED APA KE BENDA NYERRR…..DARI PM4 SAMPAI SEKARANG
  EKONOMI MERUDUM TAK NAIK2……

  BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADI….LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALON……

  PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

  1. BODOH NYA MENGATA KALAU KATA ORANG KAFIR BOLEH TERBALIK KE MUKA SENDIRI.

   INI LAH ANTARA SEBAB PUAK KORANG TAK BOLEH MERINTAH NEGARA INI. RAMAI YANG BODOH.

 24. SIAPA PM TAK KISAH…..JANJI JANGAN MUKA SAMA…

  OUT DATED APA KE BENDA NYERRR…..DARI PM4 SAMPAI SEKARANG
  EKONOMI MERUDUM TAK NAIK2……

  BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADI….LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALON……

  PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

  1. DAJJAL PPAS PUN JANGAN LAH MUKA SAMA AJER. JANGAN ASYIK MVSA SAJA. DI SINI.

 25. aku dah teropong
  13 julai di parlimen
  madey tarik balik usul
  madey sokong usul mooooyideen
  moooooyideeeeen melepaskan jawatan
  serah kepada madeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyey

  1. KEPALA HOTAK KAU

   Ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

 26. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Wak Nyah membabi buta, terjah masuk ke mari
  Tapi ternyata, yg bapok tua tu dh terlangkah kiri
  Bia dia masuk ternampak ada cg Kejora bistari
  Apa lagi, lintang pukang lah dia belah cabut lari
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  1. Kejora dodol…

   Hari ini dah masuk hari Selasa, 7 Julai 2020, tinggal 4 hàri lagi hari yg dinanti-nanti.

   Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

   SABTU, 11HB JUKAI, 2020
   BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
   JAM 8.00 MALAM

   1. Pembetulan:
    SABTU, 11HB JULAI, 2020

    1. Wak Nyah dodol samdol 4:50 pm,

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
     Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
     Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
     Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Nyah dodol samdol 4:50 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
      Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
      Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
      Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. Wak Nyah dodol samdol 4:50 pm,

       👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
       Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
       Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
       Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
       Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. Wak Kadok dodol 4:50 pm,

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
        Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
        Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
        Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. Wak Kadok dodol 4:50 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
         Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
         Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
         Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

         1. Wak Kadok dodol 4:50 pm,

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
          Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
          Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
          Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

          👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 27. There are 3 poltical fronts fighting for premier seat
  Muhyiddin and his train of accomplices given a treat
  Anwar and his half hearted PH coalition of known split
  Mahathir and his foot soldiers who refuse to retreat

  Make no mistake the outcome could easily be made known
  The big brother have explicitly said it all
  Bersatu is not our concern as we have Pas to ride on
  Muhuiddin Anwar Mahathir let them roll and fall

  Umno guys are great planners but fallible executors
  Mapping all their moves, at all turns and corners
  But in politics no permannt friend no permanent enemy
  Allah Allknowing we have full trust, BE AND IT SHALL BE

  Come following PRU the choices are open and abundant
  Slogan of FOR RACE RELIGION AND KING will be rampant
  Nothing will ever change in muslim malay’s lives
  Forever in denial superficiality hypocrisy thrive

 28. OUT DATED APA KE BENDA NYERRR…..DARI PM4 SAMPAI SEKARANG
  EKONOMI MERUDUM TAK NAIK2……

  BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADI….LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALON……

  PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

  1. Menuduh liar saja ler korang DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR.

  2. MAHATHIRVSANWAR
   OUT DATED APA KE BENDA NYERRRâ€Ķ..DARI PM4 SAMPAI SEKARANG
   EKONOMI MERUDUM TAK NAIK2â€Ķâ€Ķ

   BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADIâ€Ķ.LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALONâ€Ķâ€Ķ

   PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAHâ€Ķ. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAMâ€Ķ..

   TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBOâ€Ķâ€Ķ.

   PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAHâ€Ķ..

   Contoh komen diatas jelas nyata
   Fantasi Palsu dan auta belaka
   Trying veryhard to shape an idea
   Only to be despised and get hahaha

 29. BAGUSLAH RAJIN KUTUK HADI….LANTIK PM9 LAGI SEDAP BALON……

  PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

  1. kau ni bukan stakat kapir.. siap ngn munafik skali.. perjuangan Pas adalah menegakkan islam.. macamana kau nak kata kau menyokong pas.. sedangkan kau tak percaya islam.. kje kau sama jer ngan ahli2 pas.. tukang maki hamun sumpah seranah org.. tp idea bernas utk memajukan rkyt atau umat islam langsung takdak..

   1. Islam for all sangap.dia sokong islam sbb islam itu adil n indah.bab hidayah hak Allah bkn hak kita.org2 mcm ko ygkuattdo Zzzzzz yg buat org non islam jauh dgn islam.bebal lah ko ni.kuat tdo sgt2..kah.kah.kah

 30. najib bini rosmah

  Raya Haji nanti minum teh tarik cap paip dan beli ayam harga mahal lagi. Kalau Mahzir Khalid anak babi nak menyondol harga bil TNB akan naik lagi. Kahkahkah!

 31. PEMUJA AGONG TONG M MASIH MAHU TEGAKKAN BENANG BASAH…. PERANAP EKONOMI NEGARA DISEMBAH 24 JAM…..

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

 32. To Zunnun Babi sial whoever you maybe
  Please discard blaming game mentality
  Your views are your views for you only
  Please refrain from spewing obscenity

  Kafir harbi or what have you,
  There is ONE in Pakatan Harapan
  Strange but apparently true,
  You kiss the THREE in Perikatan

  The mandate is not only privy to you
  To have the right to interpret
  Every Malaysian including me and you,
  Irrespective of race and creed can state

 33. MAHATHIRVSANWAR

  TINGGAL MAK NYAH DAN PONDAN SOKONG BUTA TULI BANDUAN TEBUK JUBO…….

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

  1. This type of testimony is outdated
   With Pas’ mentality could be accepted
   As rational Muslims get more educated
   Such personal testimonies get shredded

   As Malays, we must radically change basis facts
   Move actively forward devoid of greed and corruption
   As Muslims, show exemplary deeds and kind acts
   Respect comes to rolling without your realization

 34. Khairuddin Umum Keluar PH, Tolak Anwar – Tak Mahu Bernaung Bawah Pemimpin Sewel!

  kahkahkahkahkahkahkah!!!

 35. MAHATHIRVSANWAR

  PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN BAPAK SKANDAL BERGABUNG TENAGA MELAWAN JUNDULLAH…..

  Kenapa saya ikut perjuangan Islam PAS…….

  Salam sejahtera, saya Cik,Kumutha A/P Rahman bersama dalam perjuangan Pas sejak tahun 2007 masa itu saya tamatkan pelajaran dalam bidang perundangan. Saya menjadi calon Non Muslim pertama pada tahun 2008 di Tiram N40 dan 2013 calon pas N40 Tiram dan 2018 di Johor Just Jaya N41.

  Saya bersama pas selama 13 tahun, perjuangan ini ada manis dan masamnya,banyak cabaran yang telah dilalui. Saya sebagai wanita India pertama dalam perjuangan ini amat berasa bangga walaupun ada ramai mengkritik saya ikut perjuangan Islam. Bagi mereka yang tidak faham saya cuba buat penerangan berdasarkan buku perlembangaan pas.

  Dalam buku perlembangaan tiada perkataan non muslim kena convert kepada Islam, dan ia tidak bercanggah dengan perlembangaan Persekutuan Negara. Jadi non Muslim tidak perlu takut dengan Pas, Ini bukti yang kukuh dan padat.

  Pada hari Sabtu 4hb Julai 2020 Johor mencipta sejarah baru sekali lagi dengan Pelancaran Dhpp 2.0

  Saya selaku Ketua Dhpp Johor dengan matlamat memperkasakan Dhpp setiap kawasan. Walaupun 4hbJulai melangkar sejarah baru tubuhnya Dhpp Tebrau . Akan datang kita Dhpp akan membuat Pelancaran kawasan Kulai, Johor Bahru, Ledang, Senai, Pasir Gudang dan beberapa cawangan.

  Harapan Saya Dhpp dapat memainkan peranan yang penting dalam pas bagi menerajui negara Malaysia tercinta.

  Kejayaan program 4 Julai 2020 berjaya disebabkan oleh tunjuk ajak daripada Badan Perhubungan Pas Negeri Johor, saya mengambil kesempatan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pesuruhjaya Pas Johor Ustaz Abdullah Hussein, Penasihat Dhpp Johor Encik Khairul Faizi, setiap Dewan iaitu Muslimat, Ulama dan Pemuda dan setiap kawasan.

  Kami ahli Dhpp bagaikan isi dengan kuku dengan semua Dewan, tidak dapat pisahkan begitulah perjuangan kami bersama Pas. Istiqamah sehingga kemenangan.

  Sekian Terima Kasih.

  Cik Kumutha Raman
  Ketua Dhpp Johor
  merangkap Ketua Wanita Dhpp Pusat.

 36. Zunnun Babi Sial

  Pakatan kafir harbi-munafik liberal tidak berhak bercakap tentang mandat rakyat kerana mereka telah kencing rakyat dengan pelbagai janji palsu untuk mendapatkan mandat rakyat.

  Tanpa merasa malu dan segan, mereka menggunakan mandat rakyat untuk menghina agama Islam dan menafikan hak umat Islam. Dan mereka kencing rakyat sendiri dengan menggunakan alasan bodoh manifesto bukan kitab suci.

  Mereka sembang lebat babi pun boleh terbang tetapi habuk pun tarak !!!
  Sekarang mereka mahu bercakap tentang mandat rakyat lagi. Pakatan muka tembok kaki kencing !

  Porrahhh !!

  1. Perikatan Kemungkaran dan hipokrit macamana pula?
   Only goons and buffoons say semua salah orang lain
   Yang menghina islam melayu muslim hipokrit sendiri
   Sebelum tunjuk orang lain salah cerminlah dulu diri

   1. Khairuddin Umum Keluar PH, Tolak Anwar – Tak Mahu Bernaung Bawah Pemimpin Sewel!

    kahkahkahkahkahkahkah!!!

  2. islam sana sini, kapir kesana kemari, harbi merata2, melayu2 islam tak perlu musuh di luar, melayu2 islam jenamman si hadi dab cukup kesundalan mereka sebagai bahan ketawa rakyat jelata….

   mandat rakyat melalui pilihanraya kini dah di ertikan kan tebuk atap pula….

   apa nak jadi dgn melayu2 islam yg gadi awang bela, yg terlebih sundal nya, melayu2 mereka atau islam yg di keldaikan oleh mereka?

 37. Never too early to give the old man the discount
  Uncertainties in many past challenges he thrives
  He rises to the occasions when the chips are down
  Grabbing pole positions twice in winning styles

  Supporting the traitor the last thing he would side
  Would have accepted him, but he thinks outside the box
  Train his sight on the traitor biting the dust, joke aside
  For never try to mess up with a seasoned old wily fox

  To Tun Dr. Mahathir, Sir I wish to thank you
  For keeping the ex-convict of sodomy at bay
  would have a Sodomist as PM, had it not for you
  Wish you longevity and healthy life, we pray

 38. betul ke si mahathir tidak merancang utk melemahkan ph dan muaFUCKat dgn si Moo?

  samada si mahathir dan si Moo seteru atau mereka berdua sepakat utk Bersatu terus berkuasa…..

  ada lagi perencahan selain kedua2 senario tersebut?

  kaum2 minority yg cuba berkuasa bak lintah mencari ‘host’ utk hidup….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, kalau “kaum2 minority yg cuba berkuasa bak lintah mencari ‘host’ utk hidupâ€Ķ”, jangan lah marah host pulak.

   Korang nih tak tahu lain, asyik nak blame, blame, blame ajer. Tak mahu ngaku kelemahan, kesalahan sendiri. WAKE UP, FELLAS.

   Tak sedor ker kaum minoriti dah lama jadi yang terkaya di negara ini? KEPALA BAPAK KAU, ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

   1. Dah dapat bertempat di negara ini di beri Penjajah Bretes dan di biarkan “host”, reti lah berterima kasih.

    Tak payah ucapkan terima kasih itu, hormati dan patuhi sahaja Perlembagaan negara dengan sepenuh nya.

    Jangan lah jadi ungrateful ingrates (double whammy).

 39. PN akan kekal sehingga pru15 – kata atok.

  1. Tak kasi punca maklumat atau berita, ini pun jenis komen KEPALA BAPAK KAU, ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

 40. najib bini rosmah

  Madey si Kitol bukan dizalimi dan dianiaya. Jauh sekali kena semburit dengan Azmin atau dikhianat oleh Mat Sembab. Madey si Kitol dalam Sejarah Melayu ialah Si Kitol pengkhianat Melayu Islam. Kahkahkah!

  1. Yang pengkhianat Melayu sebenarnya ia lah kamu dan puak kamu.

   Tak renti2 coba mencaci Melayu sebab iri hati dgn Perkara 3 Perlembagaan negara yang menyatakan Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

   Di jangka Kamu bukan Melayu tapi yang sembah pangkal pokok Kayu Ara di belakang rumah kamu.

   1. Mahathir caci melayu , MELAYU MALAS, MELAYU BODOH, MELAYU MUDAH LUPA, MELAYU PENAGIH DADAH, MELAYU MAT REMPIT, MELAYU PENGEMIS, MELAYU PAKAI TONGKAT, MELAYU bangsa SUBSIDI DLL……..nko melayu ke sama mcm madey melayu celop keling yg TELAH MENIPU MELAYU.

    kesian MELAYU tetap BODOH

 41. Abdul Halim Hashim

  Orang umno pun tak nak tan seri Muhiddin…. Yang mahu tan seri Muhiddin kekal ialah Orang2 susah… Orang yang berpolitik jangan haraplah…. Macam pegang jawatan PM tu, boleh masuk kubur dengan aman….

  1. Kau tau ker pegang jawatan PM tu tak boleh masuk kubur dengan aman?

   KEPALA BAPAK KAMU, ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

 42. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Mmg nyata menjadi lah Kejora pnya ilmu jampi
  Kejora tibai Wak Nyah dia hanya diam menyepi
  Dia kini dah jadi bodoh serupa dgn kerbau sapi
  Tidak terkata apa lagi walau Kejora tibai berapi
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  1. Kejora dodolâ€Ķ

   Hari ini dah masuk hari Selasa, 7 Julai 2020, tinggal 4 hàri lagi hari yg dinanti-nanti.

   Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

   SABTU, 11HB JULAI, 2020
   BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
   JAM 8.00 MALAM

   1. Wak Nyah dodol 4:54 pm,

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
    Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
    Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
    Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Nyah dodol 4:54 pm,

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
     Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
     Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
     Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Nyah dodol 4:54 pm,

      👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
      Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
      Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
      Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
      Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. Wak Kadok cendol 4:54 pm,

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
       Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
       Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
       Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. Wak Kadok cendol 4:54 pm,

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
        Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
        Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
        Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. Wak Kadok cendol 4:54 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
         Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
         Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
         Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 43. Wak Nyah Kadok,

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Wak usah lah lagak jerung, sedar ler diri tu bilis
  Ternyata yg ko ni, modal politik dah yilek muflis
  Ngko ini tak ada rasa malu ker Wak Kadok iblis?
  Balik2, benda basi yg sama ko asyik ulang tulis
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  ABAI: Asal Bukan Atuk Iseng
  TIBAI: Tolak Insan Bergelar Atuk Iseng
  ABU: Asal Bukan Ular

  Catatan:
  Iseng = sejenis gila yg tenggelam timbul
  Ular = gelaran yg dianugerah oleh DAP

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 44. Tong2 kosong masih juga memekak meremeh, menuduh-nuduh bukan2 terhadap Ayahanda Tun M, tapi sampai kini tak satupun dapat dituduh secara formal di mahkamah di mana2, sama ada di negara ini ataupun di mana2 pelusuk dunia.

  1. Naudzubillah, selisih malaikat 44…..
  Jauhilah negara ini dari makhluk yg dah 2 kali mahkamah dapati bersalah melakukan seks luar tabiee dalam 2 kes berasingan. Kini pun Anwar masih ada kes Liwat III yg masih dalam siasatan.
  Malah Ezam Kotak juga pernah membongkar kak Wan ketika di luar negara meminta beliau tengok2kan Brader “Rear” Admiral yg bersendirian dgn seorang budak lelaki di rumah.
  ABAI – Asal Bukan Anwar Ibrahim.
  TIBAI – Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahim.
  Reformasi, my foot….!!

  2. Dalam pada itu, “PM8 Atap Ditebuk Tupai, TSMY” sah2 telornya dah kena genggam oleh 6 Jahanam UMNO yg diketuai oleh Penyamun Najib. Buktinya, semua penyamun2 satu persatu dibebaskan dari pertuduhan mahkamah tanpa alasan munasabah – malah geng2 penyamun ada yg dianugerah jawatan lumayan.

  3. ABU – Asal Bukan Umno
  UMNO- Unscrupulous Malay Nikomput Organization.
  Reza anak Rosmah & Musa Aman dah dibebaskan. Apakah Najib juga bakal dibebaskan…?? Apakah FLop akan kembali ke singgahsana Flom….??

  Itulah padahnya PM8 yg telah khianat pd perjuangan asal dan mendurhaka kpd Negarawan Ulung dan pengasas PPBM.

  Taik kambing bulat-bulat.
  Najib Rosmah nyekik coklat.
  Rakyat marhaen tinggal cawat.
  Yang tersurat dan tersirat…..

  Dgn ketentuan Illahi, TSMY ambil alih sementara bagi menyekat Anwar Ibrahim menduduki kerusi PM.
  Insya Allah bakal dianugerahkan semula kpd Insan yg dirahmati Illahi, Tun Mahathir.

  Siapa sangka DAP, AMANAH, WARISAN & GPS kini menyebelahi Tun Mahathir. Itu belum lagi ‘silent MP-MP’ dari kalangan BERSATU, PKR & UMNO.
  Syukur Alhamdulillah.

  SATU DALAM RATUSAN RIBU.
  ESA ANTARA BERJUTA.
  TAK LEKANG DEK ZAMAN.
  TETAP KHARISMATIK MENAWAN >> Itulah dia, Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Walau dikhianati, dia bangkit semula secara solo bagai pejuang gigih sejati.
  Alhamdulillah – kini dah ramai mengikutinyaâ€Ķâ€Ķ

  TDM > Warisan + GPS + DAP + PAN = New Power Houseâ€Ķ..!!
  (Mimpi buruk menggerunkan Lawan beserta pencacai & macai2nya).

  PM1 bapa kemerdekaan malaya
  PM2 bapa pembangunan malaysia
  PM3 bapa perpaduan negara
  PM4 bapa pemodenan negara
  PM5 bapa ketiduran nyenyak nyaman
  PM6 bapa penyamunan secars besar-besaran
  PM7 bapa penyekatan penyamunan kleptokrat
  PM8 bapa pengkhianatan pro kleptokrat
  PM9 Insya Allah, Bapa kemakmuran & yg memartabatkan maruah negara sejajar dgn pengiktirafan dunia sejagat sebagai The Eldest Statesman and Top Influential Figure In The Entire World.

  Tedung mati, tinggalkan bisa.
  Harimau pula, tinggalkan belang.
  Tun pergi, banyak berjasa.
  Najib-Nuwar, aib tak terpalang….!!

  Ameen.

  1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Wak usah lah lagak jerung, sedar le diri tu bilis
   Ternyata yg ko ni, modal politik dah yilek muflis
   Ngko tak ada rasa malu ker Wak Kadok iblis?
   Balik2, benda basi yg sama ko asyik ulang tulis
   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   ABAI: Asal Bukan Atuk Iseng
   TIBAI: Tolak Insan Bergelar Atuk Iseng
   ABU: Asal Bukan Ular

   Catatan:
   Iseng = sejenis gila yg tenggelam timbul
   Ular = gelaran yg dianugerah oleh DAP

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. Kejora dodolâ€Ķ

    Hari ini dah masuk hari Selasa, 7 Julai 2020, tinggal 4 hàri lagi hari yg dinanti-nanti.

    Jgn lupa hari penentuan sama ada kamu anak jantan atau temberang jer yg lebih.

    SABTU, 11HB JUKAI, 2020
    BERTEMPAT DI DATARAN BANDARAYA JOHOR BAHRU
    JAM 8.00 MALAM

    1. Wak Nyah dodol samdol 4:55 pm,

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
     Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
     Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
     Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Nyah dodol samdol 4:55 pm,

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
      Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
      Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
      Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. Wak Nyah dodol samdol 4:55 pm,

       👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
       Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
       Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
       Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
       Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. Wak Nyah cendol 4:55 pm,

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
        Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
        Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
        Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. Wak Nyah cendol 4:55 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
         Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
         Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
         Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

         1. Wak Nyah cendol 4:55 pm,

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
          Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
          Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
          Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

          👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  2. anwar lakukan sek luar tabii tapi mahathir lakukan abuse of power dgn utk petronas bsil out anak nya dgn mengunakan jekayaan petronas, luar tabii ape pulak sedemikian rupa nih?

   tidak kah petronas bawah jabatan perdana menteri yg mahathur perdana menteri nya ketika itu?

   apa mahathir luar tabii pula ke mengarahkan Jangan Bail Out Mirzan dan Konsortium Perkapalan Nya?

   1. Khairuddin Umum Keluar PH, Tolak Anwar – Tak Mahu Bernaung Bawah Pemimpin Sewel!

    kahkahkahkahkahkahkah!!!

 45. Zunnun sundal tua dah mampoos ke belom?

  1. Hahaha, dah jadi abu, di bakar dalam incinerator.

   Modern style disposal of corpses of his kind.

 46. Jika madey tak mahu sokong lagi PH tak jadi masalah pon..PH jadi pembangkang hingga pru15..

  Tapi bagaimana perasaan madey di parlimen bila tengok muka muyidin azmin dan najib?…

  1. Buat derk ajer.

   He is a seasoned politician, 94 years old.

   And tak payah tengok muka muyidin azmin dan najib di Parlimen pun. Walau pun ada di depan.

   Pernah dengar istilah “see through”?

 47. Dahlah hasrat madey nak jadi pm semula sudah berkecai…

  Bangkali madey nyesal bodoh letak jawatan….dia ingat jawatan pm bapak dia punyer….bila2 masa dia bpleh ambil balik jika dia mahu…..

  Madey boleh tak datang pada hari pengundian tukar speaker…

  Bagi PH boleh tunggu pru15…PN pon ada masalah kerjasama antara Bersatu Pas dan umno..Pas sokong muyidin…umno mahu rebut pm..

  1. Itu kau cakap. Kau bukan tahu apa pun. Menuduh tanpa bukti, fakta atau punca maklumat tak habis2 sana sini.

   Cakap pun “Bangkali”. Tak berani tanya Bang Ali sebab the last case scenario kau melelas jadi kudis.

 48. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
  Kejora ini asyik je meletak tangan kat atas dahi
  Sekali sekala, bgai tidak terasa pipi ini dibahasa
  Kekasih telah lbh dahulu pergi mengadap Illahi
  Untuk nak bercinta lagi, rasa spt dah tak berahi
  âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
  Mmg susah nak dipadam citra cinta yg terlakar
  Lara kesepian & duri2 rindu, sgt pedih mncakar
  Utk mengikis kenangan silam ternyata sgt sukar
  Kerna bunga cinta lama di hati ini masih mekar
  💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ

  1. Errata:

   ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
   Kejora ini asyik je meletak tangan kat atas dahi
   Sekali sekala, bgai tidak terasa pipi ini dibasahi
   Kekasih telah lbh dahulu pergi mengadap Illahi
   Untuk nak bercinta lagi, rasa spt dah tak berahi
   âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
   Mmg susah nak dipadam citra cinta yg terlakar
   Lara kesepian & duri2 rindu, sgt pedih mncakar
   Utk mengikis knangan silam ternyata sgt sukar
   Kerna bunga cinta lama di hati ini masih mekar
   💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ

   1. CINTA MU MEKAR DI HATI – MAY
    Karaoke: https://youtu.be/83SuLxs8Yo8

    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
    Kau umpama bunga
    Yang mekar di hati ku
    Ku harap kau mekarlah
    Selama-lamanya

    Kau umpama bintang
    Menyinari hidup ku
    Ku harap kau
    Terus bersinar

    Di ketika kau
    Perlukan aku
    Sentiasa aku
    Ada di sisi mu
    Di ketika
    Rindu pada mu
    Terasa cinta
    Semakin dalam

    Sayang
    Kasih ku abadi
    Cinta mu mekar
    Di hati ini

    Kau dalam ingatan
    Di sepanjang hayat ku
    Demi teguhnya cinta
    Selama-lamanya
    💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

  2. SABAR BRO,
   TERIMALAH KETENTUAN ILAHI TERSEBUT,
   BERTEMU DAN BERPISAH,AJAL MAUT ADALAH PERENCANAAN TUHAN
   KITA TERLALU LEMAH,DIA PERANCANG SEGALA-GALANYA.

   TERLALU PILU BAHASA MU PEMANTUN
   GUA YANG GANAS INI PON RASA LEMAH
   KERNA TERUNTUN OLEH KESEDIHAN.

   1. Mantun mantat di luar tajuk pos.

    Jenis tak hormatkan adat sopan blogging. Emak bapak nya Tak bimbing dia adab sopan di masa kecil nya.

    1. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Owhh..dia dh muncul TN anjing mulut sumbing
     Kejora bijak pntun dia rasa spt ditikam lembing
     Sian dia, masa kecik mak bapak dia tk bimbing
     Kna buang kt jln..dia kutip makan taik kambing
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing ni pun selalu komen tk ikut tajuk pos
      Yg dia tau ialah, ganggu org dan mencaci maki
      Tak sedar diri lah ini si tua kutok pelir mampos
      Mulut jahat, serupa mak dia punya lubang puki
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       TN anjing, awal pagi lgi, dh mari nak menggigit
       Mngkin sbb dia dh biasa mnggonggong tulang
       Hari tu anjing ni tetiarap kna tibai dgn Bro Jigit
       Hari ni dgn Kejora pula dia dapat nasib malang
       👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. Bro anon 11:39 pm,

        ðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪē
        Kejora mendoakan ‘dia’ di sisi Nya dlm selamat
        Semoga rohnya diberkati serta dicucuri rahmat
        Cinta abadi..di hati ini akn terus kekal tersemat
        Hingga ke hujung hayat, cinta ini tak akn tamat
        âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ

        ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

        1. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
         Si dia telah pergi lbih dahulu, mengadap Tuhan
         Tk siapa yg tau..di hati ini, keluhan dan rintihan
         Hingga hujung nyawa cinta ini kan ku pertahan
         Moga kami brtemu di syurga, mudah-mudahan
         ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ🧕ðŸ‘ģ

         âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

         1. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
          Mmg sjak akhir2 ini fikiran Kejora ini terganggu
          Blh kata setiap hari terlopong menongkat dagu
          Cinta yng hilang itu masih tetap membelenggu
          Sbg kenangan..Kejora abadikan, tiga buah lagu
          💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ

          1. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
           Penangan Covid di US ramai rkyat Msia yg mati
           Tak terkecuali dah gugur juga kuntuman melati
           Mmg sngat pilu, kehilangan sebuah cinta sejati
           Namun kenangan ttp kekal harum subur di hati
           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ

           ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          2. HARUM SUBUR DI HATI – BPR
           Karaoke: https://youtu.be/hs6k_OebsnY

           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Di lingkaran diam ku termanggu,
           Terkenangkan kembali,
           Saat indah aku bersama mu,
           Di belai cinta suci

           Sewaktu kelukaan hati ku,
           Kau datang dan memberi
           Taburan bunga cinta suci mu
           Harum subur di hati

           Tapi kini kau pergi
           Tinggalkan aku sendiri
           Mengusir sepi mengusir rindu
           Terpisah selama-lamanya
           Kau pergi dari ku

           Titisan airmata di pipi ku
           Memanjat doa suci
           Saat indah aku bersama mu
           Masih tetap di hati

           Cintaku masih untuk mu
           Rinduku masih pada mu
           Biarpun kita terpisah jiwa
           Nama mu tetap di kalbu

           Ku semadikan cinta mu
           Di dalam doa kudus ku
           Kepada Tuhan aku meminta
           Damailah engkau di Sana
           Menghadap Tuhan Yang Maha Esa

           Titisan airmata di pipi ku
           Memanjat doa suci
           Saat indah aku bersama mu
           Masih tetap di hati..
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          3. âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Kepiluan di hati, tak tahu bgaimana utk dicerita
           Namun Kejora redha, kehilangan si manja jelita
           Kesejahteraan untuknya, kpd Allah Kejora pinta
           Hnya doa, yg dpt mengiringi cinta dan air mata
           😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ

          4. CINTA DAN AIR MATA – CRK
           Karaoke: https://youtu.be/X_Kes6stUxs

           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Sungguh ku begini
           Ketandusan rindu ini
           Mengapa ku mencari
           Sang penghuni syurga jiwa
           Berdendang suara mengusap kalbu
           Ku lemas dalam terpesona
           Kehadiran mu menerajang kekusutan
           Yang lama terdapat di sini
           Bagai telah dijanji
           Termakbullah mimpi-mimpi
           Dan hujan ku mentari
           Terciptalah sang pelangi
           Irama lagu silam mewarnakan
           Idaman kalbu kesampaian
           Bulan memancar cahaya tanda reda
           Ikatan percintaan kita

           Kini tercapai sudah mahkota insani
           Takkan bermakna benih pastikan menjadi
           Kerana Yang Maha Kuasa lebih menyayangi
           Dikau pergi tanpa pesan
           Tinggalkan ku dalam kepasrahan
           Cinta ku yang suci bagai tak kesampaian
           Terputus di tengah jalan
           Hanya airmata doa
           Yang dapat ku iringkan bersama
           Kepada yang Esa kupohonkan semoga
           Tempat mu di sisi Nya
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          5. âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Kerinduan menyapa hati..menusuk seperti duri
           Tersgt berat..derita dek kehilangan sang puteri
           Semoga dia mnanti di syurga sebagai bidadari
           Biarkan sja diri ini terus menangis seorang diri
           😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ

          6. BIARKAN AKU MENANGIS – TOMMY J PISA
           Karaoke: https://youtu.be/rPFSSESO0TQ

           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Kemarin, kau masih bersama ku
           Bercumbu dan merayu
           Adakah hari esok untuk kita bercinta
           Seperti yang telah kita lewati

           Mengapa terlalu cepat kau pergi
           Tinggalkan batu nisan
           Kenyataan ini begitu memilukan
           Ingin ku rasa turut serta

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa belaian
           Kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku

           Kemarin, kau masih bersama ku
           Bercumbu dan merayu
           Adakah hari esok untuk kita bercinta
           Seperti yang telah kita lewati

          7. Biarlah ku relakan kau pergi
           Tinggalkan derita bersama ku
           Ku doakan kau bahagia di sisi Nya
           Sementara biarkan aku menangis

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa belaian
           Kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa kekasih
           Yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku

           Tiada guna aku hidup begini
           Tanpa belaian
           Kekasih yang sangat ku sayangi
           Kepedihan yang kini ku rasakan
           Dari mu yang mencintai aku
           Dari mu yang mencintai aku
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          8. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
           Bagai hilang arah..semenjak pemergian si dara
           Hanya doa & titisan air mata, ku iring ke pusara
           Hati asyik sja, menyanyikan jeritan tanpa suara
           Hidup, akan terus berteman sepi dan rindu lara
           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Begitu seksa sekali, bila kehilangan cinta sejati
           Terasa ke hjung hayat, spt tk ingin lgi berpunya
           Hanya dia saja yg terus mekar bertakhta di hati
           Tpi apa daya dia telah pun pergi utk selamanya
           🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕

           ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          9. PERGI SELAMANYA – KAMIKAZE
           Lagu & lirik: https://youtu.be/JtwJVsN40Sk

           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           malam kian melangkah pergi
           masih aku sendiri termangu dalam sepi
           dalam kelam hadir bayang mu
           bagai mengundang mimpi
           sebab kau dan aku
           sayangnya kau tiada di sisi ku
           masih terbayang segalanya
           bagaikan semuanya mimpi belaka
           hilang tak mungkin kan kembali
           mengubah yang tersurat dalam hidup mu
           kau pergi tak kembali selamanya

           walau berkali ku tangisi
           tak mungkin kau kan kembali
           ku tak berdaya mengharungi sendiri
           tanpa mu hidup ku tak bererti
           hari berlalu kau kian jauh
           di alam abadi di pusara mu

          10. hanya doa yang ku iringkan
           dalam hiba aku tangiskan
           hilang tiada pengganti
           permata yang berharga dalam hidup ku
           segalanya datang dan pergi
           ku tahu sukar bagi ku
           menelan kenyataan
           takdir telah tertulis untuk diri ku

           hari kian silih berganti
           masih aku sendiri termangu dalam sepi
           dalam kepekatan malam ku
           ku lihat lambaian mu dari syurgawi
           memanggil ku
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          11. ðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
           Pemergian si dia, mmberi impak sgt mendalam
           Diri bgai telah kehilangan, sebutir prmata nilam
           Terasa bagai kegelapan memenuhi ruang alam
           Rindu, mnjadi makanan, dgn sepi sebagai ulam
           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Teramat siksa bila diri dihimpit kenangan silam
           Air mata, asyik sja membasahi bantal dan tilam
           Di lautan rindu, diri ini terus lemas & tenggelam
           Hidup pula dgn berteman senandung semalam
           ðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģðŸ‘ģ
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

          12. SENANDUNG SEMALAM – JAMAL ABDILLAH
           Karaoke: https://youtu.be/ZTpYChj7NHo

           âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļ
           Berirama senandung semalam
           Ku terkenang peristiwa silam
           Di mana aku dan si dia
           Cinta benar cinta

           Kau mencurah apa yang di rasa
           Ku dibuai oleh angin senja
           Budimu yang seikhlas itu
           Akulah kekasihmu

           Kini tinggal kenangan belaka
           Di taburan bunga pusaramu
           Ku berdoa agar dikau
           Aman bertemunya

           Oh! kenangan tinggallah kenangan
           Engkau pergi telah ditakdirkan
           Diriku termenung menjauh
           Bersama senandung semalam
           💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒŧ🌞ðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļ

   2. tapi hadi awa g lemah ke dgn amanat nya hingga tergolek mati di memali….

    lemah ke hadi awang hingga kini barua dan kapir sana sini?

    1. Khairuddin Umum Keluar PH, Tolak Anwar – Tak Mahu Bernaung Bawah Pemimpin Sewel!

     kahkahkahkahkahkahkah!!!

    2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN lupa ke seram nak sebut perselisihan kaum 13 Mei 1969.

     Boleh sebut, bagi peringatkan supaya jangan berlaku lagi.

 49. KAH KAH KAH KAH KAH

  apa,ABAM jadi PM?

  kah kah kah

  apabila kuda-kuda gagah 313 pahlawan panji-panji hitam
  melalui kawasan kamu,hormatlah mereka walaupun kamu
  terpaksa merangkak!

  IMAM MAHDI + ISA ALAIHISSALAM lawan Tentera Dajjal

  semua dah tersurat!

  beranganlah kamu sumer

  masa semakin hampir!!!!!!!!!

  INI PESAN AKU!

  1. Zaman fitnah sudah semakin hampir tamat,
   kita akan memasuki gerbang zaman kebaikan,zaman kemakmuran……sebelum dunia ini dihancurkan
   oleh TUHAN!

   Bercakap besarlah,dengan gaya pembohongan kamu,
   kerana kamu tidak akan terlepas,bukan kami yang
   akan menghancurkan kamu ,tetapi

   “tentera yakjud dan makjud”

   suatu utusan jahat yang disuratkan,untuk mereka
   yang buta hati,buta kebenaran!

   sedangkan kami hanya mampu berpesan-pesan

   1. kesundalan apa dgn sedemikian nih? kesundalan apa pula kenbian menjolok pedang sana sini nih?

    klu dah mabuk pendewaan dgn si muhammad, teruskan dgn sedemikain tapi jgn pulak libatkan kesundalan dgn mengaku, kenabian nya juga terlibat …..

    hina sgt ke kenabian si muhammad terpaksa jolok pedang utk menegakan kebenaran?

    tapi si hadi awang, yg menyundalan dgn amanat nya hingga mati tergolek2 di memali, kehinaan dan kesundalan apa pula yg di lakukan? utk menegakan kebenaran?

    1. DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK tak renti2 dgn menjolok pedang. Otak singkat, kepala kecik, letak di lutut.

     Menghasut kaum Islam dengan mengata “mabuk pendewaan dgn si muhammad”. Dia jenis takda Nabi, Rasul, dll. Main ikut saja Confius, kemudian Taoist, kemudian Budis, kemudian Evangelical Christianity. Tukar berkali kali dengan tak tau apa.

     DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK ini asyik tonggang tonggek dengan joss sticks depan pangkal pokok Kayu Ara di belakang rumah nya. Tuhan dia, konon.

  2. imam mahdi ke iblis yg kao mendewakan nih?

   cuba kurang2 kan sikit kesundalan yg kao saban hari reka….

   apa nak jadi dgn melayu2 islam penjenamaan si hadi awang, sana sini kapir merata2 mahdi dan dajjal bak keldai di suap lobak berlebihan sj…

   1. DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK hari hari menghasut orang Melayu dan agama Islam. Perlu dibalun, ditibai dan dibantai disini berterusan.

    Dia jenis yang sembah Confius, kemudian Taoist, kemudian Budis, kemudian Evangelical Christianity. Apa saja yang ada FOC di sekitar nya, di sebat nya.

    Lobak tak di suap ke mulut nya tapi di sumbat ke lub.ng belak.ng nya.

 50. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Wak Nyah masih dlm tangisan hingus berlendir
  Dia cuba juga nk masuk ke sini mundar mandir
  Tapi dia salah jangka..difikir Kejora ini tak hadir
  Bila dilihat Kejora ada..lari le dia, itu Pak Pandir

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 51. MAHATHIRVSANWAR

  MANIFESTO GILER PH SAMPAI BILA2 TAK TERTUNAI…..NASIB BAIK PN TOLONG PADAMKAN……

  YA.. TINGGAL BANDUAN TEBUK JUBO JADI PENUNGGU PM SAMPAI MAMPUS……

  KITA TIDAK BOLEH BIARKAN PEMUJA BONTOT JADI PEMIMPIN…….

  OTAI HATES SEMBURIT BUT LOVES LIWAT…….

  PRU 14 TERUS KE HUJUNG PENGGAL KERANA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ SUDAH MATI PUCUK…..

  Bekas setiausaha politik Guang Eng direman 4 hari……..

  Bekas pegawai Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari
  Seorang bekas pegawai tinggi Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari untuk membolehkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasatnya.

  Peguam RSN Rayer yang mewakili lelaki itu, berkata SPRM memohon perintah reman 7 hari.

  Katanya, selepas mendengar hujah pihak pembelaan, Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Majistret, Nur Fadrina Zulkhairi membenarkan reman 4 hari.

  “Saya tidak dapat beritahu anda apa-apa lagi. Ia adalah siasatan SPRM berdasarkan satu laporan yang dibuat kepada mereka baru-baru ini,” kata Rayer ketika ditemui wartawan di Lokap Berpusat Bayan Baru.

  Di luar lokap itu, penyokong memegang kain rentang meminta lelaki terbabit dibebaskan.

  Terdahulu, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berjanji kerajaannya akan bekerjasama dengan SPRM untuk menyoal siasat exconya.

  Katanya, SPRM sudah menghantar surat ke pejabatnya dan beliau difahamkan exco daripada pentadbiran terdahulu juga akan dipanggil.

  “Saya diberitahu perintah reman sudah diperolehi untuk membantu siasatan. Kami tidak tahu siasatan itu berkaitan apa, tetapi kami percaya ia berkaitan projek terowong dasar laut.

  “Kami sudah menerima surat SPRM untuk menemu ramah beberapa exco negeri dan kami akan beri kerjasama sepenuhnya.

  “Walaupun sebelum ini ada siasatan dan ia sudah berakhir, kami serahkan kepada SPRM untuk melakukan tugasnya,” katanya pada sidang media di sebuah hotel di sini.

  Chow kemudian menunjukkan surat SPRM bertarikh April tahun lalu kepada wartawan yang membersihkan nama pihak terbabit dalam projek terowong dasar laut itu daripada sebarang salah laku.

  Terdahulu, media melaporkan bekas pegawai berusia 50-an itu ditahan selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah petang semalam.

  Pegawai SPRM kemudian menyerbu rumahnya.

  Sebelum itu, SPRM menyerbu 3 syarikat dan sumber memberitahu FMT, serbuan itu susulan satu siasatan rasuah yang disambung semula ke atas projek terowong dasar laut Pulau Pinang selepas penyiasat menemui “petunjuk baru”. – FMT

  1. DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR asyik copy and paste panjang2.

   Tak payah di layan atau di baca pun.

 52. MAHATHIRVSANWAR

  YA.. TINGGAL BANDUAN TEBUK JUBO JADI PENUNGGU PM SAMPAI MAMPUS……

  KITA TIDAK BOLEH BIARKAN PEMUJA BONTOT JADI PEMIMPIN…….

  OTAI HATES SEMBURIT BUT LOVES LIWAT…….

  PRU 14 TERUS KE HUJUNG PENGGAL KERANA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ SUDAH MATI PUCUK…..

  Bekas setiausaha politik Guang Eng direman 4 hari……..

  Bekas pegawai Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari
  Seorang bekas pegawai tinggi Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari untuk membolehkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasatnya.

  Peguam RSN Rayer yang mewakili lelaki itu, berkata SPRM memohon perintah reman 7 hari.

  Katanya, selepas mendengar hujah pihak pembelaan, Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Majistret, Nur Fadrina Zulkhairi membenarkan reman 4 hari.

  “Saya tidak dapat beritahu anda apa-apa lagi. Ia adalah siasatan SPRM berdasarkan satu laporan yang dibuat kepada mereka baru-baru ini,” kata Rayer ketika ditemui wartawan di Lokap Berpusat Bayan Baru.

  Di luar lokap itu, penyokong memegang kain rentang meminta lelaki terbabit dibebaskan.

  Terdahulu, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berjanji kerajaannya akan bekerjasama dengan SPRM untuk menyoal siasat exconya.

  Katanya, SPRM sudah menghantar surat ke pejabatnya dan beliau difahamkan exco daripada pentadbiran terdahulu juga akan dipanggil.

  “Saya diberitahu perintah reman sudah diperolehi untuk membantu siasatan. Kami tidak tahu siasatan itu berkaitan apa, tetapi kami percaya ia berkaitan projek terowong dasar laut.

  “Kami sudah menerima surat SPRM untuk menemu ramah beberapa exco negeri dan kami akan beri kerjasama sepenuhnya.

  “Walaupun sebelum ini ada siasatan dan ia sudah berakhir, kami serahkan kepada SPRM untuk melakukan tugasnya,” katanya pada sidang media di sebuah hotel di sini.

  Chow kemudian menunjukkan surat SPRM bertarikh April tahun lalu kepada wartawan yang membersihkan nama pihak terbabit dalam projek terowong dasar laut itu daripada sebarang salah laku.

  Terdahulu, media melaporkan bekas pegawai berusia 50-an itu ditahan selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah petang semalam.

  Pegawai SPRM kemudian menyerbu rumahnya.

  Sebelum itu, SPRM menyerbu 3 syarikat dan sumber memberitahu FMT, serbuan itu susulan satu siasatan rasuah yang disambung semula ke atas projek terowong dasar laut Pulau Pinang selepas penyiasat menemui “petunjuk baru”. – FMT

 53. najib bini rosmah

  RUU355, BMF, hudud, kes Adib, salib, anjing dan sijil UEC semua masuk gaung. Tinggal tauke balak, teh tarik dan Mercedes di Kelantan. Kahkahkah!

 54. najib bini rosmah

  Raya Haji kita boleh minum teh tarik cap paip berlaga angin lagi. Kahkahkah!

 55. Bongok mu Shahbudin

  1. Kamu dah tua bangka 80an tahun selalu terlupa hingga pos komen 2 kali yer?

   Pencen sepenuh nya ler.

 56. Bongok mu Shahbudin.

 57. najib bini rosmah

  Pengundi Kelantan bakal terima air bersih 40 tahun lagi. Tahniah PN! Kahkahkah!

 58. MAHATHIRVSANWAR

  KITA TIDAK BOLEH BIARKAN PEMUJA BONTOT JADI PEMIMPIN…….

  OTAI HATES SEMBURIT BUT LOVES LIWAT…….

  PRU 14 TERUS KE HUJUNG PENGGAL KERANA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ SUDAH MATI PUCUK…..

  Bekas setiausaha politik Guang Eng direman 4 hari……..

  Bekas pegawai Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari
  Seorang bekas pegawai tinggi Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari untuk membolehkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasatnya.

  Peguam RSN Rayer yang mewakili lelaki itu, berkata SPRM memohon perintah reman 7 hari.

  Katanya, selepas mendengar hujah pihak pembelaan, Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Majistret, Nur Fadrina Zulkhairi membenarkan reman 4 hari.

  “Saya tidak dapat beritahu anda apa-apa lagi. Ia adalah siasatan SPRM berdasarkan satu laporan yang dibuat kepada mereka baru-baru ini,” kata Rayer ketika ditemui wartawan di Lokap Berpusat Bayan Baru.

  Di luar lokap itu, penyokong memegang kain rentang meminta lelaki terbabit dibebaskan.

  Terdahulu, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berjanji kerajaannya akan bekerjasama dengan SPRM untuk menyoal siasat exconya.

  Katanya, SPRM sudah menghantar surat ke pejabatnya dan beliau difahamkan exco daripada pentadbiran terdahulu juga akan dipanggil.

  “Saya diberitahu perintah reman sudah diperolehi untuk membantu siasatan. Kami tidak tahu siasatan itu berkaitan apa, tetapi kami percaya ia berkaitan projek terowong dasar laut.

  “Kami sudah menerima surat SPRM untuk menemu ramah beberapa exco negeri dan kami akan beri kerjasama sepenuhnya.

  “Walaupun sebelum ini ada siasatan dan ia sudah berakhir, kami serahkan kepada SPRM untuk melakukan tugasnya,” katanya pada sidang media di sebuah hotel di sini.

  Chow kemudian menunjukkan surat SPRM bertarikh April tahun lalu kepada wartawan yang membersihkan nama pihak terbabit dalam projek terowong dasar laut itu daripada sebarang salah laku.

  Terdahulu, media melaporkan bekas pegawai berusia 50-an itu ditahan selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah petang semalam.

  Pegawai SPRM kemudian menyerbu rumahnya.

  Sebelum itu, SPRM menyerbu 3 syarikat dan sumber memberitahu FMT, serbuan itu susulan satu siasatan rasuah yang disambung semula ke atas projek terowong dasar laut Pulau Pinang selepas penyiasat menemui “petunjuk baru”. – FMT

 59. MAHATHIRVSANWAR

  OTAI HATES SEMBURIT BUT LOVES LIWAT…….

  PRU 14 TERUS KE HUJUNG PENGGAL KERANA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ SUDAH MATI PUCUK…..

  Bekas setiausaha politik Guang Eng direman 4 hari……..

  Bekas pegawai Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari
  Seorang bekas pegawai tinggi Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang direman 4 hari untuk membolehkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasatnya.

  Peguam RSN Rayer yang mewakili lelaki itu, berkata SPRM memohon perintah reman 7 hari.

  Katanya, selepas mendengar hujah pihak pembelaan, Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Majistret, Nur Fadrina Zulkhairi membenarkan reman 4 hari.

  “Saya tidak dapat beritahu anda apa-apa lagi. Ia adalah siasatan SPRM berdasarkan satu laporan yang dibuat kepada mereka baru-baru ini,” kata Rayer ketika ditemui wartawan di Lokap Berpusat Bayan Baru.

  Di luar lokap itu, penyokong memegang kain rentang meminta lelaki terbabit dibebaskan.

  Terdahulu, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berjanji kerajaannya akan bekerjasama dengan SPRM untuk menyoal siasat exconya.

  Katanya, SPRM sudah menghantar surat ke pejabatnya dan beliau difahamkan exco daripada pentadbiran terdahulu juga akan dipanggil.

  “Saya diberitahu perintah reman sudah diperolehi untuk membantu siasatan. Kami tidak tahu siasatan itu berkaitan apa, tetapi kami percaya ia berkaitan projek terowong dasar laut.

  “Kami sudah menerima surat SPRM untuk menemu ramah beberapa exco negeri dan kami akan beri kerjasama sepenuhnya.

  “Walaupun sebelum ini ada siasatan dan ia sudah berakhir, kami serahkan kepada SPRM untuk melakukan tugasnya,” katanya pada sidang media di sebuah hotel di sini.

  Chow kemudian menunjukkan surat SPRM bertarikh April tahun lalu kepada wartawan yang membersihkan nama pihak terbabit dalam projek terowong dasar laut itu daripada sebarang salah laku.

  Terdahulu, media melaporkan bekas pegawai berusia 50-an itu ditahan selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah petang semalam.

  Pegawai SPRM kemudian menyerbu rumahnya.

  Sebelum itu, SPRM menyerbu 3 syarikat dan sumber memberitahu FMT, serbuan itu susulan satu siasatan rasuah yang disambung semula ke atas projek terowong dasar laut Pulau Pinang selepas penyiasat menemui “petunjuk baru”. – FMT

 60. najib bini rosmah

  Zahid sudah berjaya disemburitkan Azmin. Jibby belum tahu. Kahkahkah!

 61. Apakah Anwar Ibrahim benar2 pembela bangsa, Agama Islam dan negara – sampaÃŽ2 Islamic Scholar yg akrab bersamanya di ABIM seperti Dr Sidek Baba & Ustaz Ismail Mina pun meninggalkan Anwar…..??

  Hmmmmmm….
  PKR
  Parti Kelentong Takyat
  Parti Koyak Rabak

  Menurut rekod & catatan sejarah, sebab perilaku tak bermoral lah, Nuar ditaqdirkan Illahi mendapat Aib tak terbandingkan sepanjang zaman, tak menjamah jawatan PM 1X pun.
  Dah lah tuu, dia dapat pula habuan jadi banduan 2X keluar masuk jel; 4X PRU (1999, 2004, 2008 & 2013) kecundang di tangan Tun, Pak Lah & Najib.

  Anwar kini ada kes Liwat III yg masih dalam siasatan.

  Anwar ketika Wawancara Hardtalk TV Al Jazeera terang2 mengiktiraf kewujudan & kedaulatan negara Zionis Israel yg telah merampas & membunuh ratusan ribu rakyat Palestin.
  Di Wawancara tsbt, dia juga mengkritik & memperlekehkan Undang2 Malaysia berhubung Murtad & Anti Liwat sebagai Undang2 dah Lapuk.

  Konspirasi ‘Langkah Kajang’ jahatnya untuk merampas jawatan MB Selangor (TS Khalid Ibtahim) dulu pun juga tak direstui Illahi – alih2 dia lagi2 salah langkah tersumbat merengkok buat kali ke 2 dalam jel sebab jenayah Liwat, dan Azmin Ali pula yg jadi MB Selangor.

  INGAT- dia ada 2 rekod kesalahan jenayah kes Liwat berasingan pd 2 zaman berlainan. Mana mungkin ini kes penganiayaan dan fitnah terhadapnya.
  2X tau….!!

  Malang sungguh nasib menimpa – “Rear” Admiral Sheikh Al Juburi ini juga yg masih ketinggalan keretapi, sedangkan Pak Lah, Najib & TSMY dapat jugak merasa jawatan PM.
  Fikir2kanlah….!!

  Apakah Blogger Shahbudin, Malaysian Chronicle, Kini tv dan Jom Channel mahu negara ini dipimpin oleh Anwar, seorang homoseks & pendukung aliran sesat ‘Islam Pluralisme’ yg anggap semua ugama adalah sama betul dan sama rata….??

  Naudzubillah Min Dzalik, SELISIH…..!!

  Sampai ke Tua lah kamu Nuwar, Nuwar – PM in waiting.
  ReforBasi/ReforMati, my foot…!!

  TIBAI – Tibai Insan Bernama Anwar Ibrahim.
  ABAI – Asal Bukan Anwar Ibrahim

  1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
   Da berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
   Apa ceritanya dgn PRK Chini punya keputusan
   Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. Errata:

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Owhh, dh kembali Wak tua renta otak hingusan
    Dah berhenti ker Wak punya sedu dan tangisan
    Apa cerita nya dgn PRK Chini punya keputusan
    Tak kan lah tak ada, Wak nk bagi sedikit ulasan
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Tak perasan le pulak, Wak ada tercegat kat sini
     Ingatkan, nak masuk ke sini, Wak dah tk berani
     Boleh kah Wak tunaikan permintaan Kejora ini?
     Nak minta Wak ulas sikit keputusan PRK Chini
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
      Kejora ini bukan le apa, sekadar nak tanya saja
      Bagaimana keadaan dewa, yng Wak asyik puja?
      Apa jadinya, dgn calon proksi yg org tua tu taja?
      Dgr citer hebat calon ex-Bersatu kerabat di raja
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  2. Kesian PH dah Berantakan!

   1. Kesian kau tak reti adat blogging.

    Nakkan orang percaya apa kau cakap tapi tak kasi bukti, fakta atau penerangan pun.

    Tak kasi bukti, fakta atau punca maklumat pun. Kau lepasan SJK yer?

    1. Khairuddin Umum Keluar PH, Tolak Anwar – Tak Mahu Bernaung Bawah Pemimpin Sewel!

     kahkahkahkahkahkahkah!!!

 62. Mahathir ingat dia betul apabila dia di pilih sebagai PM dan kemudian menamakan Safie Apdal sebagai pilihan seterusnya.

  Ini bukan kerana jumlah Ahli Parliament yang di ambil kira tetapi atas sokongan yang di beri oleh AMANAH dan DAP.

  Oleh kerana di sokong oleh AMANAH dan DAP, bagi Mahathir PKR sepatutnya mengikut keputusan yang di buat oleh dua parti tersebut.

  Dalam PH walaupun tidak ada sesiapa yang lebih dari yang lain namun tidak dapat di nafikan PKR lah mengemudi PH ia itu Anwar.

  Sekiranya selepas Anwwr menjadi PM penganti Anwar pun akan di pilih dari PKR. Di sini lah Rafizi di perlukan nanti.

  Bagi Mahathir pula apabila AMANAH dan DAP bersetuju Anwar sebagai PM, Mahathir sepatutnya membalas kepercayaan yang di beri oleh dua parti tersebut atau paling tidak menghormati kemahuan AMANAH dan DAP.

  1. najib bini rosmah

   Gunakan jalan depan. Jangan ikut perangai Madey dan Azmin kaki semburit bergabung. Jalan belakang dulu, kini dan selamanya. Kahkahkah!

   1. Kau tahu sebab kau dah kena semburit ker?

 63. Bukankah ternampak knytaan “ph komited dgn anwar sbg calon” pdasa yg sma bermandat bincang dgn yg lain tmasuk shafie sbg calon pm tnmapak sbg hny mahu jga air muka dsai. Terlihat dlm ph melalui kenyataan itu ada yg mahu dsai beralah krn tbukti tidak punyai sokongan mencukupi. Dgn dsai, jgn ckp pasal kerusi pm, nak buang muhyidin, nak kembalikan mandat, semua ni terlihat tiada momentum. Tgu PRU15 la, and masih terlihat ph akan kekal pmbgkg dgn najib kembali pm:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.