UMNO TERANG2 TOLAK MUHYIDDIN, BERSATU BAKAL NANAR DITINGGAL SENDIRIAN

Nampaknya kecenderungan pemimpin tertentu dalam UMNO dan Pas mahu menamakan Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri selepas PRU15 akan datang, tidak mendapat sambutan yang diharap-harapkan.

Ahli MT UMNO merangkap Setiausaha Agung BN, Annuar Musa dan dua pemimpin utama Pas, Hadi Awang serta Tuan Ibrahim Tuan Man sebelum ini telah menyatakan sokongan agar Muhyiddin terus dikekalkan lagi selepas PRU15 akan datang nanti.

Annuar memberitahu, secara prinsipnya Muafakat Nasional yang dianggotai UMNO dan Pas telah bersetuju dengan perkara tersebut, manakala Tuan Ibrahim mengatakan, sokongan kepada Muhyiddin kerana kepimpinannya diterima rakyat.

Hadi yang turut menyatakan sokongan kepada Muhyiddin sebagai calon Perdana Menteri bagi Perikatan Nasional menghadapi PRU15, bagaimanapun tidak memberi sebarang alasan mengapa Muhyiddin wajar dikekalkan lagi.

Beberapa pemimpin UMNO jelas menolak cadangan tersebut dan mereka sebaliknya lebih mahukan pemimpin UMNO sendiri menjadi Perdana Menteri selepas ini, bukan mengekalkan lagi Muhyiddin di jawatan tersebut.

Naib Presiden UMNO, Khaled Nordin berkata, UMNO tidak harus terburu-buru menamakan calon Perdana Menteri kerana parti itu mempunyai ramai pemimpin berpotensi yang layak diketengahkan.

“Kerana itu, dalam PRU akan datang, UMNO mesti menawarkan calon Perdana Menterinya sendiri jika ia memenangi kerusi terbanyak.

“Malah jika UMNO tidak memenangi jumlah kerusi terbanyak pun, ia mesti bersedia dengan calonnya jika calon tersebut boleh menggembleng sokongan untuk membentuk kerajaan,” tegas Khaled lagi.

Menurut beliau, walaupun ketika ini ada cadangan menamakan Muhyiddin agar dikekalkan lagi sebagai Perdana Menteri, UMNO tidak harus terburu-buru menghadkan pendiriannya.

Ahli MT UMNO, Dr. Puad Zarkashi pula menyifatkan tindakan mahu mengekalkan lagi Muhyiddin sebagai Perdana Menteri merupakan amalan “politik pajak gadai”.

“Cukuplah UMNO dijadikan pajak gadai oleh mereka yang melompat masuk PPBM kerana mengejar jawatan Menteri, Timbalan Menteri dan peruntukan pembangunan.

“Sebab itu amat pelik apabila TG Hadi Awang dan TS Anuar Musa mencadangkan supaya TS Muhyiddin sebagai calon Perdana Menteri untuk PRU ke 15.

“Kemenangan besar di PRK Chini adalah “signal” dari rakyat, orang Melayu dan ahli UMNO-PAS yang mahu UMNO dan MN kembali memimpin walaupun lawannya hanya calon Bebas.

“Keahlian parti UMNO dan PAS hampir 5 juta orang manakala keahlian parti Bersatu tak sampai 100,000 orang.

“Justeru cadangan TG Haji Hadi Awang dan TS Anuar Musa itu, seolah olah jawatan Perdana Menteri boleh dipajak gadaikan,” tegas Dr. Puad lagi.

Malah beliau juga menempelak mereka yang terus mahu menamakan Muhyiddin itu sebagai pemimpin yang tidak mampu berfikir dengan baik.

“Jika mereka tak mampu berfikir, biar akar umbi yang fikirkan,” tambah beliau.

Mengulas hal yang sama, Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru, Shahrir Samad berkata, banyak perkara perlu difikirkan sebelum mahu memuktamadkan Muhyiddin sebagai calon Perdana Menteri selepas PRU15 akan datang.

“Apabila sudah dinamakan Muhyiddin sebagai calon Perdana Menteri, apabila diadakan PRU15, tentunya akan banyak kuasa penentu yang dipegang olehnya.

“Adakah Pengerusi BN sendiri mampu menolak keputusan bakal PM itu apabila digunakan kuasa penentu itu dan ianya disokong kuat pula oleh pemimpin parti-parti lain dalam gabungan Perikatan Nasional?” soalnya.

Selain itu, Shahrir juga mempersoalkan kekuatan Muhyiddin dan parti yang dipimpinnya selepas calon Bersatu hilang satu kerusi Parlimen apabila kalah dalam PRK Tanjung Piai sebelum ini.

“Selesakah bakal PM kita tu? 

“Kalau BN dan PAS sudah tahu jumlah undi masing-masing dalam PRU14, berapakah undi asas bagi Bersatu di setiap kawasan yang ditandingi,” soal Shahrir seterusnya.

Sebelum ini, Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah tanpa berselindung berkata, UMNO tidak akan menyokong Muhyiddin atau bekerjasama dengan Bersatu untuk menghadapi PRU akan datang.

Jelas beliau, kerjasama dengan Bersatu bukan saja akan menimbulkan masalah dari segi pembahagian kerusi, malah boleh membuatkan UMNO hilang kedudukan dominannya sebagai parti pembela orang-orang Melayu.

Berdasarkan respon awal yang negatif itu, adalah jelas bahawa impian Muhyiddin untuk berada lebih lama di kerusi Perdana Menteri tidak semudahnya untuk diterima oleh UMNO.

Mereka rata-ratanya hanya mahu Muhyiddin menjadi Perdana Menteri sehingga Parlimen dibubarkan saja dan selepas PRU15, Perdana Menteri baru daripada UMNO hendaklah dinaikkan pula.

Dalam dapatan lain secara rambang di kalangan pemimpin peringkat pertengahan dan akar umbi UMNO, mereka juga rata-rata mahukan calon daripada UMNO sendiri sebagai Perdana Menteri selepas ini.

Tambahan lagi, dengan beberapa kejayaan BN dalam banyak PRK sebelum ini, bagi mereka, ia adalah hujah paling kukuh bahawa rakyat mahukan UMNO kembali memimpin negara ini.

Dalam hal ini, mahu tidak mahu, Muhyiddin harus sedar realiti buruk bagi masa depan dan kedudukannya yang hanya sementara sekarang ini, walaupun bersama-sama dengan UMNO dan mereka juga diberikan banyak jawatan dalam kerajaan PN yang diterajuinya.

Ibarat habis madu, sepah dibuang, Muhyiddin bukan saja mesti sedia diundur dan tidak diperlukan lagi oleh UMNO, bahkan juga wajib bersedia untuk melihat Bersatu ditinggalkan nanar sendirian apabila tiba detik waktu berbahagi kerusi nanti. (Shahbudindotcom 05/07/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 July 2020 — 5:48 pm

75
Leave a Reply

avatar
15 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymouskenzunnunAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU DAH RANAPKAN RINGGIT UNTUK BAIL OUT COMPANY KRONI….ITULAH PERANAP EKONOMI….. KAYAKAN KRONI MISKIN KAN RAKYAT…… SAFEI BEDAL PENYEMBAH TONG M…..DIA TAK MINAT JUBO TAIK…… ZAMAN TIDAK LAGI MENYEBELAHI TONG M…… RAKYAT SUDAH CERDIK MENILAI SIAPA BAPAK SKANDAL BERTONG2 SEBENARNYA……. HANYA KAKI JUBO MINAT BANDUAN LIWAT…….. 30 hingga 40 tahun akan datang, Media terpesong laporan…. Berikutan dengan laporan yang terpesong dibuat semalam oleh beberapa portal berita terhadap kenyataan YB Menteri Alam Sekitar dan Air, Dato Tuan Ibrahim Tuan Man, saya menyeru kepada pengamal media berkenaan supaya mempertahankan professionalisme mereka dalam melaporkan sesuatu berita. Laporan berita yang menyebut Dato Tuan Ibrahim… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TAK KISAH SIAPA PEMIMPIN ASALKAN JAGA KEPENTINGAN MEREKA……. YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIR SESAT……. YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS BANGSAT……. DR MANDELIAR PELIWAT RAKYAT…..PERANAP EKONOMI NEGARA……. Malaysiakini/PH anggap Lukisan hina Jata Remeh, Tempat duduk Zahid dalam mesyuarat PN besar… stupid…… Malaysiakini (baca PH pasal dapat kontrak dengan PH) menjadikan isu Lokman yang dah dipecat drp BN sebagai isu. Perkara/benda simple nak kecoh-kecoh kononnya nak suruh bermasalah macam pimpinan PH. Anwar duduk sebelah Mahathir. Kalau tak covid-19 tentu mereka akan berpeluk dan bercium kalau boleh. Tapi sentiasa berperang. UMNO – BERSATU ni macam PAS-AMANAH tapi masih boleh bersama demi rakyat.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KAMU YANG MENUDUH DR MAHATHIR ADALAH PENGARUT AMAT BESAR.

MENUDUH SECARA LIAR, TAKDA BUKTI, FAKTA, PENERANGAN PUN.

ken
Guest
ken

Sukar bagi Bersatu pimpinan MY dan faksi AA menang dalam PU15. Ini punca Umno tidak mahu bekerjasama dengan mereka. Jangan salahkan Umno. Bayangkan mereka diberi 50 kerusi dan semua kalah! Ini yang akan berlaku.

trackback
Momentum tolak Muhyiddin dalam Umno semakin melonjak
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WOIII PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT DAN SYETAN…..BILA SEMBAHYANG PAKAI NIAT MASA BERJUBO TAK PULAK….KENAPA SAJA TANYA…… BANI MELAYU PH MEMANG BAHALOL….. SEBELUM KUTUK MCA MIC….KUTUK DULU BANI YAKJUJ MAKJUJ D4PIG …… PEMINAT2 JUBO TAK JEMU2 PUJA BANDUAN LIWAT…… Siapa kangkung nak tanya penyokong PH……… 2 tahun lepas sebelum PRU14, ketika Dr Kamarul Yusoff menyenaraikan begitu banyak sebab kenapa Dr Mahathir tak patut kembali jadi Perdana Menteri, para macai PH memperlekehkannya dengan pelbagai gelaran buruk : “Prof kangkung” “terkucil” “terkedu” dan pelbagai cemuhan. Harini pada 2020, pemimpin dan macai PH mengecam pula Mahathir apabila orang tua ni sukarela nak jadi PM untuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR IALAH SETAN NO. 1. MENUDUH TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

zunnun
Member
zunnun

si pendek aziz anak nik mAt, ini lagi lebai terulung sundal pAs….

pengakuan nya, tuhan mencarut, satu kesundalan yg teramat sundal dlm hidup nya…

tuhan hamba ke kpd emosi nya? emosi itu tuhan sebenar nya ke?

si pendek nih menjadi idola bukan sj kpd kesundalan lebai2 pAs yg ada selepas nya, tapi idola kpd lebai2 golongan parti amanah juga…

tuhan murka ke adam makan buah kuldi yg di larang? tuhan murka kerana tidak ketahui kesudahan nya ke?

cacat ke sifat tuhan yg Maha mengetahui?

kesundalan siape yg mengarang buku kitab sedmikian rupa dgn megaku buku kitab yg di cetak itu kalam tuhan?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat akan di naikan bila dia guna kata2 lucah) persendakan Tuhan.

Dia dan puak nya tonggang tonggek pegang joss sticks menyembah pangkal pokok Kayu Ara yang di kata nya Tuhan depa.

zunnun
Member
zunnun

maka melayu2 apa halu tuju kalian? bangsa melayu2 setakat perhiasan semata atau islam hanya rethorik saja yg jauh sekali bukan kepunyaan kamu semua? sana sini kapir kesana kemari harbi selain berlumba2 siapa yg lebih kemelayuan ke? setakat golongan comsumer semata2 dgn bulanan gaji yg di bayar, melayu2 sedemikian abdi saja… islam bagimana pula? buku kitab itu yg kalian jadikan sandaran, yg suci nya buku itu ke? cuba koyak kan kertas yg terkandung ayat2 yg di cetak lalu tiap kali menutuh puki bini, tak usah cuci ke bilik air, lap sj dgn kertas dgn ayat2 yg di cetak, semoga kesucian ayat2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK persendakan kitab Islam. Ditujukan komen nya kpd PAS Hadi. Tapi di tanya nya jika kesucian ayat2 Kitab Islam itu menyucikan puki… di banding nya dengan puki.

ZUNNUN PUKIMAK INI LAH PUKI. DI CUCUK, DI RODOK, KOYAK RABAK DIA SEBAB BERJUTA YANG BUAT BEGITU TERHADAP NYA.

zunnun
Member
zunnun

…so what decide humanity? or precisely, who decides humanism? is it a quality of humility? or is it about biasing a prime-conceived knowledge that engine truthfulness of everything from the beginning of nothing? the is a saying, the light of knowledge starts from an utter state of ignorance darkness kegelapan itu asal segala cahaya… pati zat itu satu mutlak kegelapan segala rumpun ilmu, maka… God can be fully understood by the knowledge laid bare around us challenging deep within one’s depth of curiosity…. this is the software of human endeavor and function of reasoning… God can also be fathomed, by… Read more »

zunnun
Member
zunnun

so melayu2, negara ini nak di jadikan medan siapa hebat kemelayuan dan keislaman atau melayu2 berluba2 utk menyata kemanusian mereka….

cawn itu tidak di namakan cawan jika tidak di gunakan utk menanpung air yg di hidang….

atau cawan di jadikan perhiasan semata2…..

melayu2 yg lestarikan sifat kemanusian mereka atau butuh membutuh selain puki memuki utk perhiasan nama sj?

islam? ini bukan haq melayu2 mau pun haq si muhammad anak aminah….

ini kepunyaan Tuhan Semesta…

yg hidup lagi menghidupkan segala kehidupan yg ada….

jika kehidupan itu kalian yg punya, ngape pula tahkik dgn menerima ketentuan mati pula?

zunnun
Member
zunnun

pAs pati islam ke? kesundalan ape punya pengakuan seperti ini? islam itu kesempurnaan kehidupan pertalian antar Zat Semesta dgn Sifat2 yg menyatakan akan nya…. pAs parti sedemikain ke, dgn kesundalan apa yg asyik kapir mengapir sana sini? islam dan kapir ini nilai kebenaran atau milai moral manusia? islam itu haq lebai2 pAs yg menentukan ke? kesundalan bermula dari siape perkara sedemikian di ada2kan nih? cuba2 kurangkan kesundalan yg ada, betul ke syahadah yg asas pegangan kenabian si muhammad yg di ajarkan kpd nya…. al quran itu buku kitab yg di cetak ke? atau kalam tuhan yg aktif sifat nya…. yg… Read more »

zunnun
Member
zunnun

lebai2 retard pAs belajar islam dari buku2 yg di cetak ke? ngape tak membiarkan tuhan yg mengajar dgn tafsiran ilmu pena nya? jauh ke tuhan dari mereka? yg asyik menyundal dgn mendewa2kan si muhammad yg dah lulur ngape, hinggakan islam bak buaya yg hidup dlm kolam sebesar dan seluar 1450 tahun sj? ngapa tak mengrungkai ilmu dari kenabian si muhammad hingga si ibnu abbas perkatakan “jika aku beritahu kamukalian siapa itu muhammad, pasti kalian penggal leher aku?” mengapa tidak mempelajari setengah ilmu yg di tinggalkan oleh ayah si kucing2 huraira utk mengetahui setengah lagi yg di bawa mati? atau menyelami… Read more »

zunnun
Member
zunnun

(1) who decide truth? the universe is the basis of truth, to sustain the its definitive within…. the universe is a “biasing of continues truth”, no beginning and no ending, and shall remain perceptual, even when the horizon is breached to collapse within itself and restart again…to continue a new dynamic vibrancy manifesting array of truths transcended from A Conceived and State of Absolute Truth, A Prime Intelligence, The Essence of All Attributes maka siapa yg mengesahkan Islam dan Kapir? nilai2 makrifat mengetahui akan ketentuan nya, kerana makrifat itu, ketuhanan yg menyatakan ketentuan nya… (2) so where does morality lies?… Read more »

Syetan
Guest
Syetan

Anak musa pun buleh tahan jgk jilatnya!!!!

zunnun
Member
zunnun

melayu2 islam penjenamaan hadi awang dah sah ke islam mereka? siapa yg sahkan keislaman mereka2 nih? sbbhadi awang dah dapat mimpi dari temberang rasullulah nya ke?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANI MELAYU PH MEMANG BAHALOL….. SEBELUM KUTUK MCA MIC….KUTUK DULU BANI YAKJUJ MAKJUJ D4PIG …… PEMINAT2 JUBO TAK JEMU2 PUJA BANDUAN LIWAT…… Siapa kangkung nak tanya penyokong PH……… 2 tahun lepas sebelum PRU14, ketika Dr Kamarul Yusoff menyenaraikan begitu banyak sebab kenapa Dr Mahathir tak patut kembali jadi Perdana Menteri, para macai PH memperlekehkannya dengan pelbagai gelaran buruk : “Prof kangkung” “terkucil” “terkedu” dan pelbagai cemuhan. Harini pada 2020, pemimpin dan macai PH mengecam pula Mahathir apabila orang tua ni sukarela nak jadi PM untuk PH. Jika dahulu mereka memberikan sejuta sebab untuk MENERIMA Mahathir sebagai PM, kenapa hari ni… Read more »

Syetan
Guest
Syetan

Mung otak sempit lg racist sesuai duk dlm hutan amazon berkawan pangan kera khinzir

Anonymous
Guest
Anonymous

ATOK DH IBARAT POHON TUA YG KURANG BAJA:

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Ini citer atok yang Wak Suman & Wau Bule puja
Dia masih lagi nk buat onar..di usia yg dh senja
Mngkin dia perasan, yg diri nya itu msih remaja
Nak acah BN kt PRK Chini, calon proksi dia taja
Lalu dihantar Tg Zainul, seorang kerabat di raja
Malangnya calon itu, penduduk Chini tak teruja
Sebaliknya teruk calon proksi tu org Chini kerja
Wang pertaruhan hilang, yg dpt hnya malu saja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mngkin dah tiada lagi modal fitnah untuk dijaja
4 Julai 2020, hbis semua cai2, bermuram durja
Masing2 monyok, serupa dgn org mabok ganja
Wau Bule & Si Suman mnangis..air liur berlenja
Suman cabut awal lagi, tak ada semangat waja
Tinggal lah Wau Bule seorang diri terkinja-kinja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMINAT2 JUBO TAK JEMU2 PUJA BANDUAN LIWAT…… Siapa kangkung nak tanya penyokong PH……… 2 tahun lepas sebelum PRU14, ketika Dr Kamarul Yusoff menyenaraikan begitu banyak sebab kenapa Dr Mahathir tak patut kembali jadi Perdana Menteri, para macai PH memperlekehkannya dengan pelbagai gelaran buruk : “Prof kangkung” “terkucil” “terkedu” dan pelbagai cemuhan. Harini pada 2020, pemimpin dan macai PH mengecam pula Mahathir apabila orang tua ni sukarela nak jadi PM untuk PH. Jika dahulu mereka memberikan sejuta sebab untuk MENERIMA Mahathir sebagai PM, kenapa hari ni mereka sanggup cari sejuta sebab untuk MENGHALANG Mahathir jadi PM? Adakah mereka tidak #rinduzamantun lagi?… Read more »

ATLANTIS,DUNIAKU DUNIAMU
Guest
ATLANTIS,DUNIAKU DUNIAMU

tanpa pantun bunga-bunga dari
seorang guru yang beriman seperti Kejora,
maka hilanglah serinya ruang komentar ini.

Disini aku copypaste antara pantunnya
yang terlalu pilu,dan pasti titisan air
mata kita mengalir.

Anonymous
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kejora mendoakan ‘dia’ di sisi Nya dlm selamat
Semoga rohnya diberkati serta dicucuri rahmat
Cinta abadi..di hati ini akn terus kekal tersemat
Hingga ke hujung hayat, cinta ini tak akn tamat
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

ATLANTIS,DUNIAKU DUNIAMU
Guest
ATLANTIS,DUNIAKU DUNIAMU

Harapan aku saudara penulis terkenal En. Jigit
dapat mengabadikan kisah cinta dua insan ini
dalam novel-novel beliau yang berikutnya.
Kemuncak kisah cinta mereka berakhir dengan
begitu tragis,dek wabak Covid19!

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Terima kasih di atas simpati mu, wahai Atlantis
Tak tahu cerita..bagaimana air mata ini menitis
Rasa bgai lenguh..bahu, lengan, paha dan betis
Siapa lah tak sayang..kekasih, serupa dgn artis
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Si dia telah pergi lbih dahulu, mengadap Tuhan
Tk siapa yg tau..di hati ini, keluhan dan rintihan
Hingga hujung nyawa cinta ini kan ku pertahan
Moga kami brtemu di syurga, mudah-mudahan
👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳🧕👳

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Mmg sjak akhir2 ini fikiran Kejora ini terganggu
Blh kata setiap hari terlopong menongkat dagu
Cinta yng hilang itu masih tetap membelenggu
Sbg kenangan..Kejora abadikan, tiga buah lagu
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Penangan Covid di US ramai rkyat Msia yg mati
Tak terkecuali dah gugur juga kuntuman melati
Mmg sngat pilu, kehilangan sebuah cinta sejati
Namun kenangan ttp kekal harum subur di hati
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

HARUM SUBUR DI HATI – BPR
Karaoke: https://youtu.be/hs6k_OebsnY

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Di lingkaran diam ku termanggu,
Terkenangkan kembali,
Saat indah aku bersama mu,
Di belai cinta suci

Sewaktu kelukaan hati ku,
Kau datang dan memberi
Taburan bunga cinta suci mu
Harum subur di hati

Tapi kini kau pergi
Tinggalkan aku sendiri
Mengusir sepi mengusir rindu
Terpisah selama-lamanya
Kau pergi dari ku

Titisan airmata di pipi ku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersama mu
Masih tetap di hati

Cintaku masih untuk mu
Rinduku masih pada mu
Biarpun kita terpisah jiwa
Nama mu tetap di kalbu

Ku semadikan cinta mu
Di dalam doa kudus ku
Kepada Tuhan aku meminta
Damailah engkau di Sana
Menghadap Tuhan Yang Maha Esa

Titisan airmata di pipi ku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersama mu
Masih tetap di hati..
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kepiluan di hati, tak tahu bgaimana utk dicerita
Namun Kejora redha, kehilangan si manja jelita
Kesejahteraan untuknya, kpd Allah Kejora pinta
Hnya doa, yg dpt mengiringi cinta dan air mata
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

Anonymous
Guest
Anonymous

CINTA DAN AIR MATA – CRK
Karaoke: https://youtu.be/X_Kes6stUxs

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Sungguh ku begini
Ketandusan rindu ini
Mengapa ku mencari
Sang penghuni syurga jiwa
Berdendang suara mengusap kalbu
Ku lemas dalam terpesona
Kehadiran mu menerajang kekusutan
Yang lama terdapat di sini
Bagai telah dijanji
Termakbullah mimpi-mimpi
Dan hujan ku mentari
Terciptalah sang pelangi
Irama lagu silam mewarnakan
Idaman kalbu kesampaian
Bulan memancar cahaya tanda reda
Ikatan percintaan kita

Kini tercapai sudah mahkota insani
Takkan bermakna benih pastikan menjadi
Kerana Yang Maha Kuasa lebih menyayangi
Dikau pergi tanpa pesan
Tinggalkan ku dalam kepasrahan
Cinta ku yang suci bagai tak kesampaian
Terputus di tengah jalan
Hanya airmata doa
Yang dapat ku iringkan bersama
Kepada yang Esa kupohonkan semoga
Tempat mu di sisi Nya
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Anonymous
Guest
Anonymous

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kerinduan menyapa hati..menusuk seperti duri
Tersgt berat..derita dek kehilangan sang puteri
Semoga dia mnanti di syurga sebagai bidadari
Biarkan sja diri ini terus menangis seorang diri
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

Anonymous
Guest
Anonymous

BIARKAN AKU MENANGIS – TOMMY J PISA
Karaoke: https://youtu.be/rPFSSESO0TQ

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kemarin, kau masih bersama ku
Bercumbu dan merayu
Adakah hari esok untuk kita bercinta
Seperti yang telah kita lewati

Mengapa terlalu cepat kau pergi
Tinggalkan batu nisan
Kenyataan ini begitu memilukan
Ingin ku rasa turut serta

Tiada guna aku hidup begini
Tanpa belaian
Kekasih yang sangat ku sayangi
Kepedihan yang kini ku rasakan
Dari mu yang mencintai aku

Kemarin, kau masih bersama ku
Bercumbu dan merayu
Adakah hari esok untuk kita bercinta
Seperti yang telah kita lewati

Anonymous
Guest
Anonymous

Biarlah ku relakan kau pergi
Tinggalkan derita bersama ku
Ku doakan kau bahagia di sisi Nya
Sementara biarkan aku menangis

Tiada guna aku hidup begini
Tanpa belaian
Kekasih yang sangat ku sayangi
Kepedihan yang kini ku rasakan
Dari mu yang mencintai aku

Tiada guna aku hidup begini
Tanpa kekasih
Yang sangat ku sayangi
Kepedihan yang kini ku rasakan
Dari mu yang mencintai aku

Tiada guna aku hidup begini
Tanpa belaian
Kekasih yang sangat ku sayangi
Kepedihan yang kini ku rasakan
Dari mu yang mencintai aku
Dari mu yang mencintai aku
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

MN menang dalam kecewa. Calon PM tiada kerusi pula kena kongsi parti minoriti. Hardcore Umno dan Pas gagal kekang Azmin Semburit? Terpaksalah tadah jadi bottom kini dan selamanya. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol masih ada jarum mencucuk. Azmin Semburit kekal Menteri Kanan. Dalam PH kartel semburit tak tahan lari bertaburan. Halatuju sondol mestilah MN dan PN. Kahkahkah!

Zunnun Babi Sial
Guest
Zunnun Babi Sial

Dahulu sebuah parti kafir Harbi sibuk main wayang opera menuduh parti yang memerintah negara mengamalkan rasuah, salah guna kuasa, kleptokrasi dll. Bahkan pemimpin kafir Harbi cuba menyamar sebagai khalifah Islam untuk kencing umat Islam. Malang sebilangan umat Islam terpengaruh dan tertipu dengan lakonan wayang opera kafir Harbi. Apabila parti kafir Harbi tersebut memerintah negeri, parti tersebut sendiri terlibat dengan rasuah, salah guna kuasa, kleptokrasi dll. Bahkan kampung dan gerai umat Islam dirobohkan sesuka hati oleh kera jaan kafir Harbi. Umat Islam menang sorak kampung tergadai. Inilah contoh bagaimana puak penyamun menfitnah orang baik sebagai penyamun supaya rakyat terlupa siapa penyamun… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno Mohd Puad Zarkashi berkata, sebarang keputusan untuk “memajak gadai” jawatan perdana menteri kepada Bersatu perlu mendapat persetujuan akar umbi Umno terlebih dulu.

“Cukuplah Umno dijadikan pajak gadai oleh mereka yang melompat masuk Bersatu kerana mengejar jawatan menteri, timbalan menteri dan peruntukan pembangunan.

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

BERITA HARIAN ONLINE» Laporan Mahkamah ‘Rosmah hantar mesej desak percepat projek hibrid solar’ 06 Feb 2020 ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF KUALA LUMPUR – Bekas Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini bahawa Datin Seri Rosmah Mansor menghantar mesej kepadanya mendesak beliau mempercepatkan projek hibrid solar. Saksi pendakwaan kelima itu berkata, daripada apa yang difahami mengenai mesej itu, Rosmah memintanya untuk mempercepatkan projek berkenaan. Mahdzir berkata, ini memperkuatkan kepercayaan beliau sebagai Menteri Pendidikan ketika itu bahawa Rosmah menyebelahi Saidi Abang Samsudin yang kemudiannya menjadi Pengarah Urusan Jepak Holdings, yang dianugerahkan projek hibrid solar di… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Rosmah minta segera lulus projek solar kepada Jepak – Mahdzir
KHAMIS, 6 FEBRUARI 2020 @ 8:17 PM

MENTERI Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid (tengah) ketika ditemui di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur. – Foto Aswadi Alias
KUALA LUMPUR: Datin Seri Rosmah Mansor mengarahkan Menteri Pendidikan mempercepatkan proses kelulusan projek solar hibrid sekolah luar bandar di Sarawak kepada syarikat Jepak Holdings Sdn Bhd (Jepak), Mahkamah Tinggi hari ini diberitahu.

Datuk Seri Mahdzir Khalid yang ketika itu memegang jawatan Menteri Pendidikan, berkata insiden itu berlaku pada malam 23 Jun 2016 selepas jamuan berbuka puasa di kediaman rasmi Perdana Menteri di Kompleks Seri Perdana, Putrajaya.

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

DOJ: Riza dakwa dana AS$94 juta adalah hadiah Zikri Kamarulzaman Sinar harian online 21 Jul 2016 Anak tiri Datuk Seri Najib Razak, Riza Aziz, mendakwa dana 1MDB bernilai AS$94 juta (RM381 juta) dalam akaun – yang dia memiliki akses untuknya – adalah hadiah daripada syarikat Aabar BVI, kata Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat. “(Riza) Aziz mendakwa – termasuk dalam laporan cukainya pada 2012 – wang itu adalah ‘hadiah’ daripada Aabar BVI,” kata laporan itu semalam. Menurut DOJ, Aabar BVI – sebuah syarikat didaftarkan di Kepulauan British Virgin dengan nama sama – menerima AS$1.367 bilion wang yang diselewengkan daripada bon 1MDB… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Najib mengaku belanja, tapi tidak tahu ia wang SRC RABU, 22 JANUARI 2020 @ 4:07 PM DATUK Seri Najib Razak, hadir pada prosiding bela diri terhadap tuduhan pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram dana RM42 juta SRC International Sdn. Bhd di Mahkamah Tinggi. NSTP/Saifullizan Tamadi KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mengakui membelanjakan wang milik SRC International Sdn Bhd yang dipindah masuk ke dalam akaun peribadinya. Najib yang disoal balas Timbalan Pendakwa Raya, Datuk V Sithambaram pada perbicaraan kes pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram dana RM42 juta SRC, berkata beliau membelanjakan wang itu kerana menyangka ia dana… Read more »

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

Najib Minta Bantuan China Selamatkan 1MDB, Kata Bekas Pegawai Khas Hadi Azmi & Noah Lee Kuala Lumpur, Malaysia 2019-09-04 E-mel Komen Share Bekas Perdana Menteri Malaysia Najib Razak, tengah, tiba di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 27 Ogos 2019. Bekas Perdana Menteri Malaysia Najib Razak, tengah, tiba di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 27 Ogos 2019. (AP) Seorang saksi utama pendakwaan memberitahu sebuah mahkamah di Kuala Lumpur bahawa bekas Perdana Menteri Najib Razak telah mengarahkan beliau untuk ke China dan menawarkan projek-projek infrastruktur sebagai pulangan untuk wang bagi menyelamatkan 1MDB, dana kewangan negara Malaysia yang bermasalah. Amhari Efendi Nazaruddin, 43,… Read more »

zunnun
Member
zunnun

gerai “umat islam”…..

jika “islam” itu suatu yg “sempurna”…..

maka “umat islam”, “umat sempurna”

“orang islam” , “urang sempurna”

mak aii, kote and puki semua bau kasturi syurga dah ke?

apa nak jadi dgn ‘melayu2 islam’ yg sundal nya, ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di ‘arak’ hingga mabuk sana sini…?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Penyokong MN juga hiba dikencing pemimpin. Sokong PM dari parti minoriti. Silap-silap Azmin Semburit sondol terus KO. Parti Semburit Nasional menyusup dari belakang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Menang di Cini tak terasa. Sebab penyokong PN pun hiba. Kena kencing Mahzir Khalid bayar TNB berlipat ganda. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Islam zunnun ialah bila dia boleh tunjukkan taat setia tak berbelah bagi kpd tuan dia si kapir harbi DAP. Derhaka kpd DAP pemberi makan zunnun, bermakna tak sempurna keislaman zunnun.

Goh
Guest
Goh

Islam bani umno…biar salah ,biar buruk perangai janji melayu wajib sondol bontot

Islam puak lebai ahli syurga…biar kaki semburit,biar merompak mandat rakyat boleh jer asal dapat merasa jawatan menteri,jawatan glc kata hadi awang duta khas timur tengah bergaji menteri penuh

zunnun
Member
zunnun

mak aii, kapir sana sini harbi merata2…

syhahadah dah perbetulkan blum? cuba2 lihat kapir dlm diri, entah2 lagi teruk dari harbi…

syahadah kpd kenabin muhammad ayau kpd muhammad ank aminah nih?

apa nak jadi dgn kesundalan ‘melayu2 islam’ yg si hadi reka dgn teropong nya ke? atau dgn mimpi seketul babi yg di masuk dlm kawah?

zunnun
Member
zunnun

mak aii, kapir sana sini harbi kesana kemari…..

syahadah dah perbetulkan blum? kok harbi selama ini tegar berdiri dlm diri…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kpd barua2 DAP PH, disebabkan kamu semua kerja asasi sbg pembangkang utk cari makan sesen dua sen, maka kamu boleh tumpukan kpd kerja kamu sbg pembangkang sepenuh masa. Seronok juga baca komen2 bodoh pembangkang Malaysia yg tak sedar diri jatuh tersembam muka atas taik babi masih tak sedar diri.
Jd kerajaan cuma 22 bulan, tapi bodohnya lebih drp 22 tahun.
Teruskan teruskan

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Barua MCA MIC dan 6 lagi parti kapir apa cer? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jangan pandang belakang. Azmin Semburit memerhati kemenangan UMNO dan Pas dari belakang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab pasang Azmin Semburit. UMNO tak mahu Azmin Semburit sondol di belakang. UMNO dan Pas ada lubang Azmin Semburit tetap akan lolos. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYEMBAH BONTOT BANDUAN LIWAT TAK MAHU FIKIR MASAK2…..APA KEJADAHNYA OTAK TAK TAHU MANA LETAK…… Guan Eng akan guna propaganda “menang” saman RPK untuk kencing penyokong-penyokong mereka…….. Kan saya dah beri amaran awal-awal bahawa Guan Eng akan guna propaganda “menang” saman RPK untuk menipu penyokong-penyokong mereka? Saya jawab satu-persatu. NOMBOR 1) Kertas siasatan SPRM terbongkar merakamkan pengakuan pemilik syarikat terowong berkata projek itu telahpun dijanji akan diberi kepada mereka SEBELUM tender dibuka. Lagipun, itu bukan proses tender. Ianya proses RFP (Request for Proposal) yang bukan tender. NOMBOR 2) Guan Eng menipu! SPRM tak pernah berkata pada November 2018 bahawa siasatan terowong… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS BANGSAT…… YA BETUL…KORANG SUKA KUTUK HADI…ELOK BAGI DIA PM9……. PASTIKAN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ BERKUBUR DULU……. YANG BETUL NYER….TONG M KETUA PEROMPAK…..DIA TAKUT HARTA GHANIMAH KENA ROMPAK…… YANG BENCI NABI TENTU KAFIR SESAT…….. PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT MEMUJA BAPHOMET WAKTU MENJELANG MALAM….. RAKYAT TAK MAHU MUKA PM YANG SAMA……. Rakyat lebih suka bebas daripada PH, itu hakikat drp keputusan Chini……. BN menang besar dalam pilihan raya kecil Chini mengalahkan dua calon bebas. Mohd Sharim Md Zain daripada BN meraih 13,872 undi daripada keseluruhan 15,231 pemilih berdaftar yang keluar mengundi di kerusi DUN itu hari ini. Parti… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mabuk todi ke? 7000 dengan 1000 tak tahu beza? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG BENCI NABI TENTU KAFIR SESAT…….. PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT MEMUJA BAPHOMET WAKTU MENJELANG MALAM….. RAKYAT TAK MAHU MUKA PM YANG SAMA……. Rakyat lebih suka bebas daripada PH, itu hakikat drp keputusan Chini……. BN menang besar dalam pilihan raya kecil Chini mengalahkan dua calon bebas. Mohd Sharim Md Zain daripada BN meraih 13,872 undi daripada keseluruhan 15,231 pemilih berdaftar yang keluar mengundi di kerusi DUN itu hari ini. Parti pembangkang tidak mengambil bahagian dalam PRK yang diadakan ketika wabak Covid-19 yang menyaksikan SOP batasan berkempen. Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata peratusan keluar mengundi sebanyak 73.87 peratus. Terdapat 239 undi rosak. Calon… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT MEMUJA BAPHOMET WAKTU MENJELANG MALAM….. RAKYAT TAK MAHU MUKA PM YANG SAMA……. Rakyat lebih suka bebas daripada PH, itu hakikat drp keputusan Chini……. BN menang besar dalam pilihan raya kecil Chini mengalahkan dua calon bebas. Mohd Sharim Md Zain daripada BN meraih 13,872 undi daripada keseluruhan 15,231 pemilih berdaftar yang keluar mengundi di kerusi DUN itu hari ini. Parti pembangkang tidak mengambil bahagian dalam PRK yang diadakan ketika wabak Covid-19 yang menyaksikan SOP batasan berkempen. Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata peratusan keluar mengundi sebanyak 73.87 peratus. Terdapat 239 undi rosak. Calon bebas PRK Chini Tengku Zainul Hisham… Read more »

zunnun
Member
zunnun

antara melayu2 pengemis berdua si Moo dan mahathir, mesti ada di antara mereka yg lebih memuki merata2 …..

melebihi melayu2 muaFUCKat yg asyik leka dgn memuki islam dgn penyembahan kpd si muhammad dari kenabian nya?

apa nak jadi melayu2 penjenamaan sedemikian, jika tak mengemis menyudal pula dgn islam yg di bawa….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK (pangkat di naikkan bila dia mencarut) jenis Confius, Taoist, Budis asyik menghasut orang Melayu dan agama Islam.

Confiud dll di masukkan nya ke dalam puki bini dia, kemudian dijilatnya, tanda hormat.

Dia dan puak nya mengemis di sini, dapat tempat, jadi biadab dan kurang ajar. Dapat ajaran bila Tentera mengawal keadaan di 13 Mei 1960

anonymous
Guest
anonymous

Immature comment

zunnun
Member
zunnun

tapi tak se rendah si hadi awang pula…

sanggup melacurkan agama utk berkuasa…

bukan sj temberang mimpi ‘rasullulah’ nya, kini jual teropong yg blh melihat ‘cahaya kebenaran’ pula…

selama ini buta tidak melihat babi seketul dlm belangga….

lalu mengutuskan keldai2 belaan menggunakan amanat nya di merata penjuru negara….

kapir mengapir merata2 hingga membawa mati di memali si hadi punya ankara…

hingga kini tiada sikit kemaafan yg hadi bersuara……

kesundalan melayu2 islam penjenamaan ape?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK nak sibukkan PAS pasal sembahyang tapi dia bukan sembahyang pun. Tonggang tonggek pegang joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara di belakang rumah nya, konon nya Tuhan dia.

Asyik sebut Memali, tapi rasa seram tak sebut 13 Mei 1969 di mana Tentera mengawal keadaan rusuhan kaum itu.

anonymous
Guest
anonymous

Vulgar comment by someone who considers himself as “learned sufi follower”

zunnun
Member
zunnun

so your morality gets the top of your truth ya…

or you felt truth that shape the eventuality?

did your god said, the universe is build on moral of your absolute?

zunnun
Member
zunnun

did your god get hold of your moral absolute to conceive the truth?

or your god held truth to shape causation of moral value?

zunnun
Member
zunnun

kesian kedua2 si berdua2 Moo dan mahathir melutut2 di tepi gantang utk mendapat ehsan pengiktirafan…

rendah sgt tahap kemelayuan mereka, mengemis2 merata2….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (pangkat akan di naikkan bila mencarut) sorang saja yang berpendapat begitu.

Dan geng dia yang tak ramai. Berjuta mengata di sebalik nya.

zoom
Guest
zoom

Shrine dengan temple pun tak tau nak bezakan. Lalok todi anak disangka bini. Habih dipulun . Susah2 gantung diri atau minum paraquat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TAK MAHU MUKA PM YANG SAMA……. Rakyat lebih suka bebas daripada PH, itu hakikat drp keputusan Chini……. BN menang besar dalam pilihan raya kecil Chini mengalahkan dua calon bebas. Mohd Sharim Md Zain daripada BN meraih 13,872 undi daripada keseluruhan 15,231 pemilih berdaftar yang keluar mengundi di kerusi DUN itu hari ini. Parti pembangkang tidak mengambil bahagian dalam PRK yang diadakan ketika wabak Covid-19 yang menyaksikan SOP batasan berkempen. Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkata peratusan keluar mengundi sebanyak 73.87 peratus. Terdapat 239 undi rosak. Calon bebas PRK Chini Tengku Zainul Hisham Tengku Hussin dan Mohd Shukri Mohd Ramli masing-masing… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya, tukar tiap hari pun bagus.

Kamu mengarut, kamu di karut kan.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Cannot you see what karma could be about
Thinking kleptocrats could bring him far
With bigots making rounds at a roundabout
Be prepared to be left out in the polar

Umno had explicitly flexed its muscle to show
That as big brother PM must come from Umno
Could Muhyiddin pause and say sorry Sir, No
Only to be bundled up and thrown in the snow

When 12 political parties pledged to support
Wide grins appeared thinking he can meet his target
God works mysteriously at times sweet and short
Be prepared for the worst devoid of regret