TIDAK MUSTAHILKAH TEAM WAWASAN AKAN BERSATU SEMULA?

Dua tahun sebelum memecat Anwar Ibrahim pada 1998, Tun Mahathir Mohamad telah mengambil langkah berdamai dengan Tengku Razaleigh Hamzah atas nama perpaduan Melayu.

Perdamaian pada tahun 1996 yang diaturkan oleh taikun Ananda Krishnan itu kemudian disusuli dengan pembubaran Semangat 46 dan penyertaan beramai-ramai ahlinya ke dalam UMNO.

Peristiwa itu adalah detik bersejarah kerana sebelum itu pada 1987, Tengku Razaleigh atau Ku Li hanya kalah 43 undi kepada Tun Mahathir bagi pertandingan jawatan Presiden UMNO setelah melalui persaingan yang sengit dan kempen memburuk-burukkan antara satu sama lain yang paling parah dalam sejarah.

Pertandingan itu berlarutan sehingga ke mahkamah dan seterusnya UMNO diharamkan pada 1988, disusuli dengan penubuhan UMNO Baru oleh Tun Mahathir.

UMNO Baru yang ditubuhkan Tun Mahathir melarang sama sekali Ku Li dan pengikutnya daripada menyertai parti itu.

Ku Li dengan itu menubuhkan Semangat 46 untuk meneruskan perjuangan menentang Tun Mahathir dengan asas utamanya adalah untuk menghidupkan semula UMNO yang telah diharamkan dan memulihkan negara daripada pelbagai kerosakan ekonomi serta amalan rasuah yang didakwa berleluasa.

Dalam era bermusuh dengan Ku Li, dua PRU selepas itu iaitu pada 1990 dan 1995, ia telah dimenangi dengan bergaya oleh Tun Mahathir, walaupun Ku Li hampir membuat kejutan pada 1990 sebelum beliau ditumpaskan oleh isu tengkolok salib yang dipakainya.

Hanya pada 1998 apabila Anwar dipecat, barulah disedari tindakan Tun Mahathir berdamai pada 1996 itu bukanlah untuk penyatuan Melayu, tetapi untuk mengelakkan dua musuhnya – Ku Li dan Anwar berpadu tenaga untuk menentangnya.

Jika Ku Li tidak diajak berdamai, tentulah mustahil Tun Mahathir berani memecat Anwar kerana penggabungan mereka, ditambah dengan penyertaan Pas yang dipimpin oleh Fadzil Noor ketika itu, ia bila-bila masa boleh mewujudkan gelombang kebangkitan yang mampu mengakhiri hayat politiknya selaku Perdana Menteri.

Tetapi, oleh kerana Semangat 46 sudah dibubarkan dan Ku Li sudah kembali ke pangkuan UMNO, memecat dan mendepani kesan pemecatan Anwar itu tidak sukar dihadapi oleh Tun Mahathir.

Yang nyata, mengajak Ku Li kembali menyertai UMNO atas nama perpaduan Melayu dan kemudian memecat Anwar memperlihatkan Tun Mahathir tidak mampu menghadapi dua musuh secara serentak dalam waktu sama.

Selepas memecat Anwar pada 1998 dan kemudian memenjarakannya, PRU seterusnya pada 1999 juga dimenangi oleh Tun Mahathir sebelum beliau mengumumkan persaraannya pada 2003.

Selepas berjaya menjatuhkan Tun Abdullah Ahmad Badawi dan seterusnya bermusuh pula dengan Najib Razak, apabila beliau mengumumkan untuk kembali ke dunia politik pada 2015 dengan tujuan untuk menjatuhkan bekas Perdana Menteri itu, Tun Mahathir sekali lagi menggunakan taktik yang sama iaitu berbaik semula dengan musuh lamanya, Anwar kerana tidak mahu ada dua musuh yang perlu dihadapinya secara serentak.

Tindakan Tun Mahathir mengunjungi Anwar di mahkamah pada 2016 menandakan bermulanya detik mereka berbaik semula yang berlaku di tengah-tengah spekulasi bahawa Najib, Perdana Menteri ketika itu mungkin membebaskan Anwar lebih awal daripada penjara.

Dengan berbaiknya Tun Mahathir dan Anwar itu, PH akhirnya berjaya menumbangkan UMNO, Najib dan BN, sekaligus menjadikan Tun Mahathir berjaya menjadi Perdana Menteri buat kali kedua.

Sekarang, dengan kacau-bilau politik yang berterusan disebabkan perlakuan Tun Mahathir – bermula dengan melengah-lengahkan janji peralihan kuasa, merancang kekacauan dalam PH sehingga ia tumbang, tertubuhnya kerajaan PN dan kerakusan ingin menjadi Perdana Menteri sekali lagi – tiga musuhnya telah wujud secara serentak.

Mereka ialah Najib, Anwar dan Muhyiddin, malah Ku Li juga boleh dikira sebagai musuh Tun Mahathir juga sekarang ini.

Najib secara terang-terang sedang melawan Tun Mahathir dengan pelbagai serangan melalui media sosial sehingga banyak pendedahannya tidak mampu dibalas, Anwar enggan lagi bekerjasama dengannya melalui PH, manakala Muhyiddin melakukan tindakan secara diam dalam menghakis pengaruh Tun Mahathir daripada Bersatu.

Mengimbau sejarah, gabungan Anwar, Muhyiddin dan Najib inilah yang membentuk Team Wawasan pada pemilihan UMNO 1993 dahulu yang bermulanya ancaman terhadap Tun Mahathir sehingga beliau bertindak memecat Anwar pada 1998.

Kalau pun tidak sekarang atau dalam waktu terdekat ini, melihat kecelaruan politik yang berlaku hari ini, adalah tidak mustahil ketiga-tiga mereka ini perlu bersatu semula di masa akan datang nanti.

Bahkan, khususnya untuk menenggelamkan kacau ganggu politik yang dicetuskan oleh Tun Mahathir sebagai musuh bersama sekarang ini, penyatuan semua Team Wawasan boleh dikira suatu keperluan yang tidak dapat dielakkan lagi.

Oleh kerana Tun Mahathir sudah menunjukkan teladan berbaik dan bermusuh adalah halal untuk kepentingan politik, maka untuk tujuan yang lebih murni iaitu menghilangkan kacau ganggu tanpa kesudahan yang ditimbulkannya dalam politik negara, ketiga-tiga mereka ini juga harus meneroka sama kemungkinan ke arah itu. (Shahbudindotcom 02/07/2020)

Updated: 2 July 2020 — 9:41 am

116 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWAR

  TAK HABIS2 PEMUJA2 PEMIMPIN BERLONGGOK KAT SINI…….SAPE KATA PH SUCI……

  Projek pembinaan Empangan Papar bernilai RM3 bilion kepada syarikat Wira Syukur oleh PH…….

  Ini surat kerajaan PH Plus Sabah memberi projek pembinaan Empangan Papar bernilai RM3 bilion kepada syarikat Wira Syukur.

  Sebelum PRU14, PH bantah projek pembinaan Kaiduan.

  Mereka janji akan batalkan projek empangan Kaiduan jika menang PRU14.

  Tetapi selepas menang, mereka hidupkan semula empangan Kaiduan dengan cara jenama semula menjadi empangan Papar.

  Ahli-ahli NGO yang dulu kuat menghasut rakyat tempatan untuk membantah empangan Kaiduan dan menolak BN pula tidak lagi bantah empangan Papar kerana mereka diberi jawatan dalam kerajaan PH Plus Sabah.

  “Tetapi sekarang, apabila ada kerajaan baru, ramai kawan kami telah jadi sebahagian daripada kerajaan… ada yang bantu kami (dulu) kini telah jadi menteri (negeri). Mereka telah buat pusingan U dan berdiam diri,” kata Pengerusi Gerakan Bantahan Empangan Kaiduan/ Papar (Takad) Diana Sipail.”
  https://www.malaysiakini.com/news/490866

  Maka projek empangan Papan pun dipercepatkan.

  Tak sampai 1 1/2 tahun selepas kerajaan baru Sabah masuk, projek RM3 bilion itu diberi kepada syarikat Wira Syukur.

  Syarikat Wira Syukur merupakan antara pemegang saham syarikat konsesi terowong Pulau Pinang.

  Syarikat itu juga terbukti membayar RM15 juta daripada RM19 juta yang dibayar kepada ahli perniagaan dalam cubaan untuk menutup siasatan SPRM ke atas projek terowong.
  “Vizione says RM15m linked to graft probe paid to Consortium Zenith just a security deposit”
  https://www.theedgemarkets.com/article/vizione-says-rm15m-linked-graft-probe-paid-consortium-zenith-just-security-deposit

  Tahun lepas, ahli perniagaan tersebut telahpun didakwa kerana menerima bayaran RM19 juta itu untuk cubaan tutup siasatan rasuah terowong.
  https://www.bharian.com.my/berita/kes/2019/04/548339/terowong-pulau-pinang-ahli-perniagaan-didakwa-tipu-rm19-juta

  Dengan ini, syarikat yang terlibat dalam projek terowong Pulau Pinang RM6.3 bilion juga diberi projek untuk membina empangan Papar bernilai RM3 bilion.

  Paling pelik juga ialah orang yang tanda tangan surat pemberian projek itu pada 10 Okt 2019 merupakan Amarjit Singh selaku pengarah Air Sabah.

  Sedangkan Mahkamah Tinggi sudah memutuskan hari sebelumnya (9 Okt 2019) bahawa pelantikan Amarjit Singh sebagai pengarah Air Sabah adalah haram kerana ianya bertentang dengan perlembagaan Air Sabah.

  “9 Okt 2019: High Court rules political appointment of Sabah Water Department director illegal”
  https://www.malaymail.com/news/malaysia/2019/10/09/high-court-rules-political-appointment-of-sabah-water-department-director-i/1798641

  Dia boleh tandatangan pulak surat projek RM3 bilion sehari selepas jawatan dia diputuskan haram oleh mahkamah.

  Sebelum PRU14, Amarjit Singh merupakan kontraktor dan ahli parti Warisan. Dia pernah direman bersama Shafie Apdal berhubung siasatan skandal rasuah RM1.5 bilion Air Sabah.

  “21 Okt 2017: Meanwhile, a civil engineer, who is also a consultant of a company, Amarjit Singh, 47, was also held in remand for six days beginning today for investigation into the same case.
  He was arrested at the Sabah MACC office yesterday”
  https://www.thesundaily.my/archive/embezzlement-govt-funds-sabah-shafie-apdal-remand-DTARCH494899

  Selepas PH menang PRU14, dia terus dilantik pengarah Air Sabah secara haram walaupun dia pernah direman berhubung skandal rasuah Air Sabah.

  Air Sabah pula di bawah Menteri Sabah PH Plus Peter Anthony.

  Sebelum PRU14, Peter Anthony merupakan kontraktor untuk projek-projek di bawah kementerian luar bandar semasa Shafie Apdal merupakan menteri.

  Peter Anthony pernah direman juga berhubung kes Risda dan Air Sabah.

  Selepas PH menang PRu14, Peter dilantik jadi Menteri Sabah yang juga menjaga Air Sabah di mana dia pernah direman berhubung skandal rasuah Air Sabah.

  Minggu lepas, Peter Anthony yang sepatutnya didakwa dengan pertuduhan-pertuduhan tambahan tiba-tiba jatuh sakit pening kepala.

  Sebab itu, mahkamah ditangguh.

  “22 Jun 2020: Mahkamah tangguh kes selepas menteri Sabah dirawat di hospital akibat vertigo”
  https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2020/06/22/mahkamah-tangguh-kes-selepas-menteri-sabah-dirawat-di-hospital-akibat-vertigo/

  Tapi tak apa.

  Ketua Menteri Shafie Apdal kata Peter Anthony boleh terus menjawat sebagai Menteri Sabah jaga projek-projek infrastruktur walaupun dia sendang menghadap puluhan tuduhan rasuah dalam mahkamah.

  “18 Jun 2020: Sabah CM: Peter Anthony to continue working ‘until proven guilty’ of money laundering and abetting charges”
  https://www.malaymail.com/news/malaysia/2020/06/18/cm-peter-anthony-to-continue-working-until-proven-guilty-of-money-launderin/1876654

  Adakah ini sebab DAP lebih rela sokong Shafie Apdal jadi PM dan bukan Anwar kerana syarikat terowong mega juga dapat projek empangan mega?

 2. Kejora ini tiap2 hari mengarut di sini. Apakedarah nya manusia mcm nih. Membuang masa pembaca saja membaca nya. Tambah pula menyakitkan hati pembaca di pagi2 hari.

  Komunis ke dia nih. Bedebah betul.

 3. Boleh buat mcm2 team janji tak huru harakan negara.

 4. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Mlm tdi Kejora mimpi jumpa Wak Kedi, 11 Julai
  Spt yg dijangka..teruk dia kna Kejora buat gulai
  Wak buka silat, spt tarian zapin, lemah gemalai
  Tpi..prapp..Kejora sepak..tgn Wak patah trkulai
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Spt peristiwa btul2 berlaku..Kejora pnya mimpi
   Mulut Wak kumat kamit, mcm membaca jampi
   Tpi serangan dr dia semua tk kena, hanya sipi2
   Lps tu..paanngg..Kejora tampor Wak pnya pipi
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Jurus ‘silat zapin’ Wak, tiada satu yng kena pun
    Wak mula takut, dia lari ke bawah satu rumpun
    Bila Kejora dekati, dia melutut meminta ampun
    Tpi sekali lgi..paanng..kali ini penampor Jepun
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Dek sngat ketakutan..silat zapin Wak terbantut
     Mula le dia mngalah smbil mnyembah melutut
     Tpi, Kejora tk kesian, terus Kejora sepak bontot
     Apa lagi..meraung le bapok tu terkentut-kentut
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      “Ok..aku kalah dahh..”, Wak merayu & mengaku
      Tapi Kejora terus lanyak, rayuan Wak itu tk laku
      Tepat kat atas kepala dia Kejora kasi buah siku
      Lepas tu kepala botak Wak itu pula Kejora luku
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Wak merayu lgi dlm keadaan takut terketar-ketar
       Tubuh dia, lemah dan tercungap-cungap smput
       Tpi..bukk..penumbuk sulong pula Kejora hantar
       Muka dia tu, Kejora tenyeh, bagi makan rumput
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
        Pipi Wak basah..dek air mata yg deras mengalir
        Dlm tersedu2, dia janji, tak nak cakap besar lagi
        Kejora ramas telur & pulas dia pnya batang pelir
        Kendian, bukk..pnumbuk yg kedua Kejora bagi
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. 💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
         Mmg lengkap buah2 tomoi..Wak tua Kejora taji
         Kejora hidang, utk Wak..penumbuk dua tiga biji
         Penendang, lutut, siku, pun, tak lupa Kejora saji
         Mau sebulan le Wak terpaksa makan moi kanji
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

         1. 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Tpt jam 8:00 pm, ke Dtrn JB Kejora bertandang
          Blm smpt buka mulut, Wak dh makan penendang
          Tk lupa juga, buah lutu dan siku Kejora hidang
          Wak berakhir tertiarap, mkn rumput, kt padang
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          1. 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Silat zapin Wak lepas itu, dah tak lagi berbunga
           Keadaan Wak spt anak pelandok melihat singa
           Wak diam bodoh saja..bila Kejora pulas telinga
           Cuma, menahan sakit, mulut dia sikit trnganga
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          2. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
           Seakan2 dh hujung nyawa, Wak punya keadaan
           Tersangat parah..dia pnya luka dan kecederaan
           Mmg le kata org..mimpi hnya mainan perasaan
           Tapi Kejora akn pastikan, ia jadi satu kenyataan
           💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          3. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Dah lama..wajah Wak Kadok, ingin Kejora tatap
           Harapnya klu terjumpa, jgn ler pula Wak sentap
           Mmg le tk sabar, nk jumpa Wak untuk berentap
           Tpi tak semestinya tarikh 11 Julai yg Wak tetap
           👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

           👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 5. 💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
  Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
  Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
  Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
  Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kt btg hidung Suman penumbuk ini nak ku sasar
  Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
  Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
  Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 6. MAHATHIRVSANWAR

  KAUM SODOM PUJA BANDUAN TEBUK JUBO……..

  TOK MUDIN DIRASUK VIRUS ZOMBIE PH……

  Perjelas Cadangan Azhar Sebagai Speaker Parlimen Baharu…….

  Seorang pemimpin Barisan Nasional (BN) memohon penjelasan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang didakwa mencadangkan pelantikan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Azhar Azizan Harun sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat baharu.

  Ketua Penerangan BN Selangor, Isham Jalil berkata, pihaknya baru mendapat maklum mengenai perkara itu dan sekiranya ia benar, cadangan itu disifatkan janggal kerana Azhar Azizan adalah lantikan bekas Perdana Menteri kerajaan Pakatan Harapan (PH), Tun Dr Mahathir Mohamad selain dikenali penyokong tegar pakatan itu.

  Menurutnya, faktor berkemungkinan besar cadangan itu dibuat kerana Muhyiddin dan kerajaan Perikatan Nasional mungkin ingin mendapatkan sebahagian undian daripada blok pembangkang apabila dibuat di Parlimen bagi melantik Yang Dipertua Dewan Rakyat dan timbalannya apabila Parlimen bersidang pada 13 Julai hadapan.

  “Jika ini benar, ia adalah sesuatu cadangan yang agak janggal kerana Azhar (Azizan) Harun adalah lantikan Dr Mahathir dan PH dahulu dan sememangnya penyokong tegar PH.

  “Dengan segala hormat, tanpa prejudis dan dengan hati yang terbuka dan ikhlas saya ingin bertanya: Adakah YAB Perdana Menteri (Muhyiddin) tidak yakin yang kerajaannya akan mendapat cukup undi di Parlimen sehingga perlu melantik Speaker yang berkecondongan pembangkang (PH)?

  “Mohon YAB Tan Sri (Muhyiddin) memberi pencerahan dengan ikhlas dan hati yang terbuka juga,” katanya dalam satu kenyataan di laman Facebook beliau hari ini.

  Sementara, laporan media tempatan mendakwa terdapat beberapa individu bukan ahli Parlimen dikaitkan dengan cadangan menggantikan tempat Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Mohammad Ariff Yusof menjelang berlangsungnya kembali sidang Parlimen bulan hadapan.

  Selain Azhar Azizan yang disebut-sebut pilihan utama, nama bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia turut dikaitkan dengan jawatan penting Dewan Rakyat itu bersama seorang lagi bekas peguam.

  Menurut laporan akhbar The Star, sumber terdekat mendedahkan pemilihan pemimpin bukan ahli Parlimen diutamakan kerajaan Perikatan Nasional bagi dilantik Yang Dipertua Dewan Rakyat kerana kerajaan baharu itu memerlukan penglibatan setiap ahli Parlimen menyokongnya di kerusi persidangan.

  Penglibatan setiap daripada mereka penting bagi memastikan usul undi tidak percaya kepimpinan Muhyiddin dikemukakan Pakatan Harapan tidak berhasil.

  “Muhyiddin amat memerlukan penglibatan semua ahli Parlimen di kerusi Parlimen masing-masing sewaktu persidangan berlangsung.

  “Justeru, Speaker (Yang Dipertua) Parlimen perlu dilantik dalam kalangan bukan ahli Parlimen,” kata sumber kepada The Star.

  Isu pelantikan jawatan Yang Dipertua Dewan Rakyat sehingga kini dianggap sangat sulit dengan Muhyiddin dikatakan boleh membuat keputusan mengejut pada saat akhir.

  Terdahulu, persidangan Parlimen bermula 13 Julai hadapan dikatakan bakal menyaksikan usaha kerajaan Perikatan Nasional ‘menukarkan’ Mohamad Ariff dari Parti Amanah Negara (Amanah) dan Timbalannya, Nga Kor Ming dari DAP yang dilantik pada waktu pentadbiran kerajaan PH.

  Bagaimana pun, seorang lagi Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Mohd Rashid Hasnon yang menyokong Perikatan Nasional pula akan dikekalkan.

  Difahamkan, terdapat dua usul dikemukakan Muhyiddin selaku Ketua Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat kepada Setiausaha Dewan Rakyat pada petang Jumaat lalu bagi ‘menyingkirkan’ kedua-dua pemimpin itu.

  Berdasarkan maklumat dari sumber terdekat kerajaan, usul itu dikemukakan Muhyiddin sangat lewat dan hanya 10 minit sebelum tempoh tamat penghantaran usul iaitu jam 5 petang.

  Bagi jawatan Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat yang bakal dikosongkan, terdapat spekulasi mendakwa bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang), Datuk Seri Azalina Othman Said antara nama disebut-sebut untuk menggantikan Kor Ming.

  Namun begitu, spekulasi itu disifatkan Azalina sebagai tidak matang kerana usul menggantikan dan memilih Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat baharu perlu dikemukakan di Parlimen terlebih dahulu.

  Sinar Harian melaporkan kenyataan Pakar Undang-Undang, Profesor Datuk Salleh Buang yang menegaskan usul pertukaran Yang Dipertua Dewan Rakyat dan timbalannya tidak melanggar doktrin pemisahan kuasa, sebaliknya sah mengikut Perlembagaan Persekutuan.

  Menurutnya, usul tersebut sememangnya boleh dilakukan oleh Muhyiddin selaku Ketua Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat (Badan Legislatif) di bawah Perkara 57 (2) Perlembagaan Persekutuan.

  Sementara itu, Pakar Undang-undang dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Profesor Madya Dr Khairil Azmin Mokhtar berkata, usul bagi pertukaran Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat pula boleh dilakukan Muhyiddin mengikut Perkara 57 (2A) Perlembagaan Persekutuan dengan bila-bila masa Dewan Rakyat membuat ketetapan sedemikian. – Sinar Harian

 7. wawasan dunia tak kan abeh hinggala masuk kubur
  ada bekalan untuk akhirat jika didunya
  ada wawasan akhirat
  jangan tertipu ngan penyanagk

  1. kau khutbah kat surau lah

 8. Wawasan Team =
  Commander Traitor
  Colonel Desertor
  Lieutnant Pillager
  Real Admiral
  Sgt Majir Bigot

  Wow…..amankah negara?

  1. the commander of team wawasan no other mahathir, a traitor as alleged?

   gosh…

   biar betul…

   1. waktu team wawasan tergema utk membawa omNO ke arah hala tuju 2020, hadi awang terkial2 cuba memisahkan seketul daging babi yg tersesak dlm gulai daging2 sapi yg di masak utk jemaah melayu2 islam pAs nya….

    hadi awang dah tapau kontrak utk menghidang makanan melayu2 islam nya di syurga ke?

    selisih malaikat, kok di maki nya nanti malaikat2 yg ada, “syurga pok cik kao punya ke hadi”?

    1. Kesian syaitaan ni

     1. Kau pulak spesis khinzir hutan ka???

 9. MAHATHIRVSANWAR

  TOK MUDIN DIRASUK VIRUS ZOMBIE PH……

  Perjelas Cadangan Azhar Sebagai Speaker Parlimen Baharu…….

  KUALA LUMPUR – Seorang pemimpin Barisan Nasional (BN) memohon penjelasan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang didakwa mencadangkan pelantikan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Azhar Azizan Harun sebagai Yang Dipertua Dewan Rakyat baharu.

  Ketua Penerangan BN Selangor, Isham Jalil berkata, pihaknya baru mendapat maklum mengenai perkara itu dan sekiranya ia benar, cadangan itu disifatkan janggal kerana Azhar Azizan adalah lantikan bekas Perdana Menteri kerajaan Pakatan Harapan (PH), Tun Dr Mahathir Mohamad selain dikenali penyokong tegar pakatan itu.

  Menurutnya, faktor berkemungkinan besar cadangan itu dibuat kerana Muhyiddin dan kerajaan Perikatan Nasional mungkin ingin mendapatkan sebahagian undian daripada blok pembangkang apabila dibuat di Parlimen bagi melantik Yang Dipertua Dewan Rakyat dan timbalannya apabila Parlimen bersidang pada 13 Julai hadapan.

  “Jika ini benar, ia adalah sesuatu cadangan yang agak janggal kerana Azhar (Azizan) Harun adalah lantikan Dr Mahathir dan PH dahulu dan sememangnya penyokong tegar PH.

  “Dengan segala hormat, tanpa prejudis dan dengan hati yang terbuka dan ikhlas saya ingin bertanya: Adakah YAB Perdana Menteri (Muhyiddin) tidak yakin yang kerajaannya akan mendapat cukup undi di Parlimen sehingga perlu melantik Speaker yang berkecondongan pembangkang (PH)?

  “Mohon YAB Tan Sri (Muhyiddin) memberi pencerahan dengan ikhlas dan hati yang terbuka juga,” katanya dalam satu kenyataan di laman Facebook beliau hari ini.

  Sementara, laporan media tempatan mendakwa terdapat beberapa individu bukan ahli Parlimen dikaitkan dengan cadangan menggantikan tempat Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Mohammad Ariff Yusof menjelang berlangsungnya kembali sidang Parlimen bulan hadapan.

  Selain Azhar Azizan yang disebut-sebut pilihan utama, nama bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia turut dikaitkan dengan jawatan penting Dewan Rakyat itu bersama seorang lagi bekas peguam.

  Menurut laporan akhbar The Star, sumber terdekat mendedahkan pemilihan pemimpin bukan ahli Parlimen diutamakan kerajaan Perikatan Nasional bagi dilantik Yang Dipertua Dewan Rakyat kerana kerajaan baharu itu memerlukan penglibatan setiap ahli Parlimen menyokongnya di kerusi persidangan.

  Penglibatan setiap daripada mereka penting bagi memastikan usul undi tidak percaya kepimpinan Muhyiddin dikemukakan Pakatan Harapan tidak berhasil.

  “Muhyiddin amat memerlukan penglibatan semua ahli Parlimen di kerusi Parlimen masing-masing sewaktu persidangan berlangsung.

  “Justeru, Speaker (Yang Dipertua) Parlimen perlu dilantik dalam kalangan bukan ahli Parlimen,” kata sumber kepada The Star.

  Isu pelantikan jawatan Yang Dipertua Dewan Rakyat sehingga kini dianggap sangat sulit dengan Muhyiddin dikatakan boleh membuat keputusan mengejut pada saat akhir.

  Terdahulu, persidangan Parlimen bermula 13 Julai hadapan dikatakan bakal menyaksikan usaha kerajaan Perikatan Nasional ‘menukarkan’ Mohamad Ariff dari Parti Amanah Negara (Amanah) dan Timbalannya, Nga Kor Ming dari DAP yang dilantik pada waktu pentadbiran kerajaan PH.

  Bagaimana pun, seorang lagi Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Mohd Rashid Hasnon yang menyokong Perikatan Nasional pula akan dikekalkan.

  Difahamkan, terdapat dua usul dikemukakan Muhyiddin selaku Ketua Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat kepada Setiausaha Dewan Rakyat pada petang Jumaat lalu bagi ‘menyingkirkan’ kedua-dua pemimpin itu.

  Berdasarkan maklumat dari sumber terdekat kerajaan, usul itu dikemukakan Muhyiddin sangat lewat dan hanya 10 minit sebelum tempoh tamat penghantaran usul iaitu jam 5 petang.

  Bagi jawatan Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat yang bakal dikosongkan, terdapat spekulasi mendakwa bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang), Datuk Seri Azalina Othman Said antara nama disebut-sebut untuk menggantikan Kor Ming.

  Namun begitu, spekulasi itu disifatkan Azalina sebagai tidak matang kerana usul menggantikan dan memilih Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat baharu perlu dikemukakan di Parlimen terlebih dahulu.

  Sinar Harian melaporkan kenyataan Pakar Undang-Undang, Profesor Datuk Salleh Buang yang menegaskan usul pertukaran Yang Dipertua Dewan Rakyat dan timbalannya tidak melanggar doktrin pemisahan kuasa, sebaliknya sah mengikut Perlembagaan Persekutuan.

  Menurutnya, usul tersebut sememangnya boleh dilakukan oleh Muhyiddin selaku Ketua Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat (Badan Legislatif) di bawah Perkara 57 (2) Perlembagaan Persekutuan.

  Sementara itu, Pakar Undang-undang dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Profesor Madya Dr Khairil Azmin Mokhtar berkata, usul bagi pertukaran Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat pula boleh dilakukan Muhyiddin mengikut Perkara 57 (2A) Perlembagaan Persekutuan dengan bila-bila masa Dewan Rakyat membuat ketetapan sedemikian. – Sinar Harian

 10. team wawasan nak baham mangsa terbaharu, mahathir selepas ghafar aka rafar, badawi dan sanusi?

  jgn merapek….

  mengacah si mahathir tak ape tapi besekongkong dgn melayu2 muaFUCKat dan melayu pengkhianat, selisih malaikat jgn di buek2…..

  1. Apa yg kau merepek ni syaitaan…

  2. zunnun, korang ada muafuckat ke? Ke hanya fuck saja.

   Bergaduh antara kongsi di Penang, di Perak, di Selangor sejak abad 19.

 11. MAHATHIRVSANWAR

  PENYEMBAH AGONG TONG M MASIH BELUM INSAF…..APA YANG DIA DAPAT DARI KEKAYAAN DYNASTY USD44BILLONS……

  PH KEMBALI BERKUASA HAMPIR MUSTAHIL……..

  AGAMA BARANG DAGANGAN LARIS….ITU SEBAB DAJJAL TUNGGANG AGAMA….DIHIASI DENGAN HARTA MENIMBUN…. DYNASTY AGONG TONG M USD44BILLONS
  …..

  ISU KAFIR MENGKAFIR SUDAH LAPOK…..ZAMAN BATU DULU LAGI…..ZAMAN SEKARANG ISU DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ……

  YA BETUL….DR MADEYLIAR INGAT DIA CERDIK RUPANYA JADI KELDAI DAP……

  GS TAK FANATIC MANA2 PEMIMPIN….. TANGKAP JEE MANA2 PEMIMPIN YANG BERTOPENG AGAMA SEPERTI DAJJAL ILLUMINITY DAN DAJJAL FREEMASON…….

  Dapat upah fitnah Mokhtar Senik, kini dalam siasatan polis…….

  Polis menyiasat dakwaan fitnah terhadap seorang pemimpin pusat PAS yang didakwa terlibat dalam perbualan lucah dalam perkhidmatan perbualan di media sosial dengan seorang perempuan bernama Leena

  Alex yang dikatakan mendapat upah menyamar sebagai Leena untuk membuat fitnah kepada PAS.
  Timbalan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor DSP Ridzuan Khalid berkata kes disiasat bawah Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan (gangguan terhadap ketenteraman) dan Seksyen 233 Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (penggunaan tidak wajar rangkaian perkhidmatan).

  “Setakat ini keterangan pengadu telah diambil.

  “Permohonan ke SKMM (Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia) dibuat untuk mendapatkan butir-butir pemilik akaun FB (suspek),” kata Ridzuan.

  Katanya, aduan tersebut dibuat di balai polis Serendah pada pagi semalam.

  Ridzuan berkata laporan polis dibuat oleh pemimpin kanan NGO dikenali sebagai Pertubuhan Pendokong dan Pencinta Ulamak (Geng Ustaz) terhadap Facebook Alexander Pittsuwan Thomprason.

  Alexander Pittsuwan Thomprason
  Ridzuan berkata, Facebook itu mendakwa pemimpin itu terlibat dalam perbualan lucah dengan seorang yang dikenali sebagai “Leena”.

  “Pengadu berusia 57 tahun itu bagaimanapun tidak membaca secara terperinci berhubung butir perbualan tersebut kerana dikatakan berasa jijik dan menyifatkan ia hanyalah rekaan oleh pemilik akaun itu,” katanya.

  Bagi Seksyen 505(b), jika sabit kesalahan tertuduh boleh dipenjarakan sehingga dua tahun atau didenda atau kedua-duanya.

  Bagi Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia pula, jika sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan denda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan tidak melebihi setahun atau kedua-duanya.

  Pentadbir Facebook pemimpin itu semalam berkata terdapat laporan polis dibuat, tetapi tidak mendedahkan kandungannya.

  Beliau pada 24 Jun lalu berkata beliau terpaksa menyekat dan beralih ke nombor baru setelah nombor telefon lama didakwa disalah guna.

  Alexander semalam menulis di Facebook bahawa dia sedia ke mahkamah.

  MR : Mampukah duit upah tanggung kesalahan nanti?

 12. JUST FANCY THAT…..

  Dek ketakutan yg amat sangat mendalam terhadap seorang Tua Renta berusia 95 tahun, 2 entiti berkecamuk bersatu-bergabung, konon demi bangsa agama dan negaraâ€Ķ.

  PKR (Anwar) + PN (TSMY-Najib-Hadi)
  VS
  Tun Mahathir

  “The Liwat/Sodomite gang joins hand-in-hand with the deserter, kleptocrat, religious peddler”.

  What Ive been stressing all along it’s true, nothing but the truth.
  Tun Mahathir is still a solid strong force that send shivers and haunting nightmares to all his opponents, their pencacai & boot lickers.

  And….Kejora Dodol is still running away from me making stipid noise with his garbage PANTAToons. If he is man enough, he must preesent himself to face me on Sat, 11th July at 8.00 pm at Dataran Bandaraya Johir Bahru with much ado.

  1. Correction:

   Andâ€Ķ.Kejora Dodol is still running away from me making stipid noise with his garbage PANTAToons. If he is man enough, he must preesent himself to face me on Sat, 11th July at 8.00 pm at Dataran Bandaraya Johor Bahru without much ado.

   1. Apa yg kau merepek ni syaitaan…

    1. anon 4:33 pm,

     🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠
     Wak Nyah mengelupor serupa ikan msuk jaring
     Terkedu ler dia, bila atok dipulau & hilang taring
     Budin kata, atok klu maharaja lawak bru seiring
     Dn juga dikata..biarkan dia sorang2 mati kering
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Dlm politik, atok kini, dh umpama gelandangan
     Semua pakat benci..tinggal le dia keseorangan
     Dgn rakyat pula, kiri kanan dia terima serangan
     Yng masih bodek pun, Wak pendedak bajingan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. JUST FANCY THATâ€Ķ..
      APA-APAAN TUHHH…

      Dek kegusaran & ketakutan yg amat sangat mendalam terhadap seorang Tua Renta berusia 95 tahun, 2 entiti berkecamuk menggelabah bersatu-bergabung, konon-kononnya demi bangsa agama dan negaraâ€Ķ.

      PKR (Anwar) + PN (TSMY-Najib-Hadi)
      VS
      Tun Mahathir

      “The Liwat/Sodomite gang joins hand-in-hand with the deserter, kleptocrat, religious peddler”.

      Oh yes…what Ive been stressing all along it’s true, nothing but the truth.
      Tun Mahathir is still a solid strong force that send shivers and haunting nightmares to all his opponents, their pencacai & boot lickers.

      Andâ€Ķ. that sickening Kejora Dodol is still running away from me making stupid noise with his garbage PANTAToons. If he is man enough, he must preesent himself to face me on Sat, 11th July at 8.00 pm at Dataran Bandaraya Johor Bahru without much ado.

      1. Wak Nyah 2:20/2:23/5:03 pm,

       💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
       Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
       Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
       Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
       Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kt btg hidung Suman penumbuk ini nak ku sasar
       Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
       Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
       Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       1. Wak Nyah Dodol 2:20/2:23/5:03 pm,

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
        Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
        Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
        Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. Wak Nyah Dodol 2:20/2:23/5:03 pm,

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
         Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
         Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
         Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
         Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
         Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
         Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

         1. JUST FANCY THAT..Wak Nyah Dodol 2:20/2:23/5:03 pm,

          🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠
          Wak Nyah mengelupor serupa ikan msuk jaring
          Terkedu ler dia, bila atok dipulau & hilang taring
          Budin kata, atok klu maharaja lawak bru seiring
          Dn juga dikata..biarkan dia sorang2 mati kering
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Dlm politik, atok kini, dh umpama gelandangan
          Semua pakat benci..tinggal le dia keseorangan
          Dgn rakyat pula, kiri kanan dia terima serangan
          Yng masih bodek pun, Wak pendedak bajingan
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 13. Wak Nyah 9:26 am,

  🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀
  Wak Nyah tikus mondok mau lagak mcm gajah
  Tpi bila Kejora muncul..dia hilang kelibat wajah
  Lewat mlm Kejora tidur..baru dia mari nk terjah
  Mcm mlm tadi, menjelmakan diri menjadi Tijah
  ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°ðŸ‘Đ‍ðŸĶ°

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  1. JUST FANCY THATâ€Ķ..

   Dek ketakutan yg amat sangat mendalam terhadap seorang Tua Renta berusia 95 tahun, 2 entiti berkecamuk bersatu-bergabung, konon demi bangsa agama dan negaraâ€Ķ.

   PKR (Anwar) + PN (TSMY-Najib-Hadi)
   VS
   Tun Mahathir

   “The Liwat/Sodomite gang joins hand-in-hand with the deserter, kleptocrat, religious peddler”.

   What Ive been stressing all along it’s true, nothing but the truth.
   Tun Mahathir is still a solid strong force that send shivers and haunting nightmares to all his opponents, their pencacai & boot lickers.

   Andâ€Ķ.Kejora Dodol is still running away from me making stipid noise with his garbage PANTAToons. If he is man enough, he must preesent himself to face me on Sat, 11th July at 8.00 pm at Dataran Bandaraya Johor Bahru without much ado.

   1. Wak Nyah kedi 2:22 pm,

    💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
    Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
    Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
    Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
    Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kt btg hidung Suman penumbuk ini nak ku sasar
    Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
    Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
    Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Nyah Dodol 2:22 pm,

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
     Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
     Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
     Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Nyah Dodol 2:22 pm,

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
      Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
      Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
      Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
      Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
      Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
      Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. JUST FANCY THAT..Wak Nyah Dodol 2:22 pm,

       🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠
       Wak Nyah mengelupor serupa ikan msuk jaring
       Terkedu ler dia, bila atok dipulau & hilang taring
       Budin kata, atok klu maharaja lawak bru seiring
       Dn juga dikata..biarkan dia sorang2 mati kering
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
       Dlm politik, atok kini, dh umpama gelandangan
       Semua pakat benci..tinggal le dia keseorangan
       Dgn rakyat pula, kiri kanan dia terima serangan
       Yng masih bodek pun, Wak pendedak bajingan
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 14. Sdr.Shahbuddin tlg sampaikan kpd DSAI yg atuk sedang susun strategi untuk jd pm 9 bila vote of no confidence or sebaluknya berjaya menjatuhkan PN. Atuk is working on this strategy while melagakan pkr with dap n amanah.

 15. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Wak Nyah bapok kedi tk berani lagi naik tocang
  Dia termenung, sambil kotey lembik nya diusap
  Klu Kejora tk ada..kemain lagi dia aksi kencang
  Bila dilihat kelibat Kejora, terus dia hilang lesap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  1. JUST FANCY THATâ€Ķ..
   APA-APAAN TUHHHâ€Ķ

   Dek kegusaran & ketakutan yg amat sangat mendalam terhadap seorang Tua Renta berusia 95 tahun, 2 entiti berkecamuk menggelabah bersatu-bergabung, konon-kononnya demi bangsa agama dan negaraâ€Ķ.

   PKR (Anwar) + PN (TSMY-Najib-Hadi)
   VS
   Tun Mahathir

   “The Liwat/Sodomite gang joins hand-in-hand with the deserter, kleptocrat, religious peddler”.

   Oh yesâ€Ķwhat Ive been stressing all along it’s true, nothing but the truth.
   Tun Mahathir is still a solid strong force that send shivers and haunting nightmares to all his opponents, their pencacai & boot lickers.

   Andâ€Ķ. that sickening Kejora Dodol is still running away from me making stupid noise with his garbage PANTAToons. If he is man enough, he must preesent himself to face me on Sat, 11th July at 8.00 pm at Dataran Bandaraya Johor Bahru without much ado.

   1. Wak Nyah kedi 5:05 pm,

    💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
    Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
    Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
    Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
    Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    Kt btg hidung Suman penumbuk ini nak ku sasar
    Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
    Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
    Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Nyah Dodol 5:05 pm,

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
     Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
     Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
     Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
     Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
     Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
     Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

     1. Wak Nyah Dodol 5:05 pm,

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
      Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
      Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
      Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. JUST FANCY THAT..Wak Nyah Dodol 5:05 pm,

       🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠
       Wak Nyah mengelupor serupa ikan msuk jaring
       Terkedu ler dia, bila atok dipulau & hilang taring
       Budin kata, atok klu maharaja lawak bru seiring
       Dn juga dikata..biarkan dia sorang2 mati kering
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

       👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
       Dlm politik, atok kini, dh umpama gelandangan
       Semua pakat benci..tinggal le dia keseorangan
       Dgn rakyat pula, kiri kanan dia terima serangan
       Yng masih bodek pun, Wak pendedak bajingan
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
       ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 16. Zunnun be prepare to face Tuhan Melayu if you still keep on fucking here you son/daughter of bitch. You get me clear Zunnun! Tuhan just around the corner be emerge soon.

  1. zunnun is dead already.

  2. huh….

   tuhan ‘just around the corner’?

   Only around the corner? cuba2 kurangkan kesundalan nih….

   apa nak jadi dgn kesundalan melayu2 islam penjenamaan si hadi awang nih?

   1. Will found you that promise every corner of world no place to hide. You get this clear you fuck-up bug.

 17. PH KEMBALI BERKUASA HAMPIR MUSTAHIL……..

  AGAMA BARANG DAGANGAN LARIS….ITU SEBAB DAJJAL TUNGGANG AGAMA….DIHIASI DENGAN HARTA MENIMBUN…. DYNASTY AGONG TONG M USD44BILLONS
  …..

  ISU KAFIR MENGKAFIR SUDAH LAPOK…..ZAMAN BATU DULU LAGI…..ZAMAN SEKARANG ISU DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ……

  YA BETUL….DR MADEYLIAR INGAT DIA CERDIK RUPANYA JADI KELDAI DAP……

  GS TAK FANATIC MANA2 PEMIMPIN….. TANGKAP JEE MANA2 PEMIMPIN YANG BERTOPENG AGAMA SEPERTI DAJJAL ILLUMINITY DAN DAJJAL FREEMASON…….

  Dapat upah fitnah Mokhtar Senik, kini dalam siasatan polis…….

  Polis menyiasat dakwaan fitnah terhadap seorang pemimpin pusat PAS yang didakwa terlibat dalam perbualan lucah dalam perkhidmatan perbualan di media sosial dengan seorang perempuan bernama Leena

  Alex yang dikatakan mendapat upah menyamar sebagai Leena untuk membuat fitnah kepada PAS.
  Timbalan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor DSP Ridzuan Khalid berkata kes disiasat bawah Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan (gangguan terhadap ketenteraman) dan Seksyen 233 Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (penggunaan tidak wajar rangkaian perkhidmatan).

  “Setakat ini keterangan pengadu telah diambil.

  “Permohonan ke SKMM (Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia) dibuat untuk mendapatkan butir-butir pemilik akaun FB (suspek),” kata Ridzuan.

  Katanya, aduan tersebut dibuat di balai polis Serendah pada pagi semalam.

  Ridzuan berkata laporan polis dibuat oleh pemimpin kanan NGO dikenali sebagai Pertubuhan Pendokong dan Pencinta Ulamak (Geng Ustaz) terhadap Facebook Alexander Pittsuwan Thomprason.

  Alexander Pittsuwan Thomprason
  Ridzuan berkata, Facebook itu mendakwa pemimpin itu terlibat dalam perbualan lucah dengan seorang yang dikenali sebagai “Leena”.

  “Pengadu berusia 57 tahun itu bagaimanapun tidak membaca secara terperinci berhubung butir perbualan tersebut kerana dikatakan berasa jijik dan menyifatkan ia hanyalah rekaan oleh pemilik akaun itu,” katanya.

  Bagi Seksyen 505(b), jika sabit kesalahan tertuduh boleh dipenjarakan sehingga dua tahun atau didenda atau kedua-duanya.

  Bagi Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia pula, jika sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan denda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan tidak melebihi setahun atau kedua-duanya.

  Pentadbir Facebook pemimpin itu semalam berkata terdapat laporan polis dibuat, tetapi tidak mendedahkan kandungannya.

  Beliau pada 24 Jun lalu berkata beliau terpaksa menyekat dan beralih ke nombor baru setelah nombor telefon lama didakwa disalah guna.

  Alexander semalam menulis di Facebook bahawa dia sedia ke mahkamah.

  MR : Mampukah duit upah tanggung kesalahan nanti?

 18. Lupakan saja madey…madey bukan siapa2 lagi…sudah ditendang sudah di reject oleh anwar…

  Kem muyidin sudah tidak pedulikan lagi situa ni…madey bukan lagi ancaman bila anwar reject madey ….muyidin legaaaa…

  1. Bodoh lah pendapat ini. Kalau bukan lagi ancaman, apasal korang kecut pel.r tiap kali dia bercakap atau berucap.

   1. Setiap kali TM berucap, bukan pelir yg kecut, tapi loya nak termuntah tengok org tua bodoh tu meroyan gila babi.

   2. Orang tak kisah sangat pon kerana dia cakap bodoh.

 19. Politik untuk dapatkan kuasa…tak ada yg mustahil..

  Yg hampir mustahil madey kembali berkuasa….pembelit sudah ditendang dan sudah finished…tiada sokongan majoriti lagi..

  1. Kamu pun tak kata mustahil.

   Dah kecut pel.r ker?

   1. Pelir kontot ko tegak bila tengok muka situa yg sudah finished..

 20. 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Awal tadi..kemain lagi Wak Nyah hebat gebang
  Tapi terus mnghilang sebaik sja Kejora muncul
  Keadaan dia mcm tikus nmpak helang terbang
  Mmg ternyata, maknyah kedi itu penakut bacul
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

 21. Budin-budin..
  Dulu semasa PAS dan Umno bergabung menggunakan hujjah yang sama bagi menyingkirkan DAP dari kerajaan kamu kutuk habis-habisan dengan menggunakan pelabagi hujjah yang benggang.

 22. ISU KAFIR MENGKAFIR SUDAH LAPOK…..ZAMAN BATU DULU LAGI…..ZAMAN SEKARANG ISU DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ……

  YA BETUL….DR MADEYLIAR INGAT DIA CERDIK RUPANYA JADI KELDAI DAP……

  GS TAK FANATIC MANA2 PEMIMPIN….. TANGKAP JEE MANA2 PEMIMPIN YANG BERTOPENG AGAMA SEPERTI DAJJAL ILLUMINITY DAN DAJJAL FREEMASON…….

  Dapat upah fitnah Mokhtar Senik, kini dalam siasatan polis…….

  Polis menyiasat dakwaan fitnah terhadap seorang pemimpin pusat PAS yang didakwa terlibat dalam perbualan lucah dalam perkhidmatan perbualan di media sosial dengan seorang perempuan bernama Leena

  Alex yang dikatakan mendapat upah menyamar sebagai Leena untuk membuat fitnah kepada PAS.
  Timbalan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor DSP Ridzuan Khalid berkata kes disiasat bawah Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan (gangguan terhadap ketenteraman) dan Seksyen 233 Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (penggunaan tidak wajar rangkaian perkhidmatan).

  “Setakat ini keterangan pengadu telah diambil.

  “Permohonan ke SKMM (Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia) dibuat untuk mendapatkan butir-butir pemilik akaun FB (suspek),” kata Ridzuan.

  Katanya, aduan tersebut dibuat di balai polis Serendah pada pagi semalam.

  Ridzuan berkata laporan polis dibuat oleh pemimpin kanan NGO dikenali sebagai Pertubuhan Pendokong dan Pencinta Ulamak (Geng Ustaz) terhadap Facebook Alexander Pittsuwan Thomprason.

  Alexander Pittsuwan Thomprason
  Ridzuan berkata, Facebook itu mendakwa pemimpin itu terlibat dalam perbualan lucah dengan seorang yang dikenali sebagai “Leena”.

  “Pengadu berusia 57 tahun itu bagaimanapun tidak membaca secara terperinci berhubung butir perbualan tersebut kerana dikatakan berasa jijik dan menyifatkan ia hanyalah rekaan oleh pemilik akaun itu,” katanya.

  Bagi Seksyen 505(b), jika sabit kesalahan tertuduh boleh dipenjarakan sehingga dua tahun atau didenda atau kedua-duanya.

  Bagi Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia pula, jika sabit kesalahan, tertuduh boleh dikenakan denda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan tidak melebihi setahun atau kedua-duanya.

  Pentadbir Facebook pemimpin itu semalam berkata terdapat laporan polis dibuat, tetapi tidak mendedahkan kandungannya.

  Beliau pada 24 Jun lalu berkata beliau terpaksa menyekat dan beralih ke nombor baru setelah nombor telefon lama didakwa disalah guna.

  Alexander semalam menulis di Facebook bahawa dia sedia ke mahkamah.

  MR : Mampukah duit upah tanggung kesalahan nanti?

  1. isu kapir mengapir dah lapuk? betul ke ada satu helah terbaharu hadi awang nih?

   tapi kini isu mimpi ‘rasullulah’ nya pula yg menjelma dan teropong melihat cahaya kebenaran pula…

   mcm2 kesundalan si hadi awang reka2 ngape nih?

 23. If You don’t Stop lying you will grow up to be mahathir…

  1. And you will be tukang basuh pungkoq Najib Klepto wal Jibo.

   1. Kau pulak tukang jilat juboq kapiaq DAP yg dah sah tak basuh berak.

 24. Pngundian Pemilihan dirancang oleh madey dibuat hari jumaat…waktu rehat solat jumaat orang2 madey tambah undi dari bahagian2 termasuk yg tidak boleh hadir kerana tidak bermesuarat bahagian…

  Madey menang…tg razali bawak mahkamah ..madey mahu haramkan umno…tun salleh etua hakim negara tidak setuju…madey pecat tun salleh….

  Madey tubuhkan umno baru…
  Tg razali tubuhkan Semangat 46

  Tahun ni madey plak dipecat..

  1. najib bini rosmah

   Jangan sesekali beri ular 95 tahun mematuk. Kasi pancung kasi sailang. Kahkahkah!

   1. Ular sawa tak mematuk tapi MEMBELIT!!!

    1. Kamu menyodok mcm bab. hutan

 25. najib bini rosmah

  Asal kempen bawa isu liwat, kaum Cina kaum Melayu buat bergaduh, kait isu agama sampai habis kafir mengkafir. Melayu sudah lama ketinggalan dan jumud bawah Madey si Kitol. 22 bulan Rakyat beri peluang juga gagal mengubah nasibnya. Apa yang perlu PH dan PN hapuskan Madey si Kitol dan bina negara semula. Legasi lain macam Daim dan Taib akan mampus bersama. Anak-anak semburitnya tak payah cerita. Nak buat parti baru pun terkial-kial. Kahkahkah!

 26. najib bini rosmah

  Yang penting hapuskan legasi Madey si Kitol. Politik Malaysia akan aman tanpa isu liwat, kaum dan agama. Kahkahkah!

  1. yg ini aku setuju!!!

  2. Tapi amankah kita berPMkan dan dipimpin pengkhianat, deserter, penyamun, penjnggang agama dan peliwat?

   1. Ko i sekor kuat khayal dan temberang…..kat rumah ko yg huru raya…rakyat suka muyidin kerana muyidinbl tidak membelit dan prihatin kpd nasib rakyat.

  3. najib bini rosmah

   Legasi Madey si Kitol terhapus, yang lain akan kembali normal. Penyamun perasuah peliwat hilang “godfather”. Root of all evil go down to hell. Kahkahkah!

   1. Your argument lack intelligence and rationality
    A fifth former could just overwhelm you easily
    Tak semudah kes corvid19 kena ada new normality
    All evils including godfather thrive in perpetuity

    1. Kobyg bodoh kerana kuat khayal da temberang…

  4. ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF
   KUALA LUMPUR – Bekas Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini bahawa Datin Seri Rosmah Mansor menghantar mesej kepadanya mendesak beliau mempercepatkan projek hibrid solar.

   Saksi pendakwaan kelima itu berkata, daripada apa yang difahami mengenai mesej itu, Rosmah memintanya untuk mempercepatkan projek berkenaan.

   Mahdzir berkata, ini memperkuatkan kepercayaan beliau sebagai Menteri Pendidikan ketika itu bahawa Rosmah menyebelahi Saidi Abang Samsudin yang kemudiannya menjadi Pengarah Urusan Jepak Holdings, yang dianugerahkan projek hibrid solar di Sarawak.

   “Saya rasa, Rosmah sebagai isteri Perdana Menteri mempunyai kuasa, beliau mahu projek itu untuk dipercepat,” kata Mahdzir.

   1. Siasatan ‘Terowong Ghaib’ Lim Guan Eng Di Buka Semula, Bekas SetPol Lim Guan Eng Di Tahan
    Posted by SnapShot at 7/02/2020

    Antara kes berprofil tinggi yang sangat-sangat dinantikan oleh rakyat Malaysia untuk di bawa ke mahkamah ialah kes rasuah dan salah guna kuasa dalam pembinaan Terowong Dasar Laut Pulau Pinang ketika Lim Guan Eng menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

    Laman blog ini sudah beberapa kali membuat pendedahan mengenai kes Terowong Dasar Laut Lim Guan Eng (BACA DI SINI), (DI SINI) dan (DI SINI).

    Sebelum PRU 14, SPRM sudah pun membuka kertas siasatan, malah sudah menahan beberapa individu yang dikaitkan dengan kes Terowong Dasar Laut Pulau Pinang.

    Tapi sama seperti kes Banglo Jalan Pinhorn, apabila Pakatan Harapan berkuasa, kes Terowong Dasar Laut Pulau Pinang tiba-tiba disapu ke bawah karpet.

    Dan Lim Guan Eng dengan angkuhnya mendakwa bahawa beliau adalah seorang politikus yang bersih dari rasuah dan secara terus-terusan menuduh pemimpin-pemimpin UMNO dan Kerajaan Barisan Nasional adalah pemimpin dan kerajaan yang mengamalkan rasuah dan kleptokrat.

    Kita menyambut baik berita penangkapan SPRM ke atas mantan Setiausaha Politik Lim Guan Eng, Jeffry Chew Gim Eam yang juga merupakan EXCO Pulau Pinang sekarang ini, sewaktu memberi keterangan mengenai kes Terowong Dasar Laut Pulau Pinang di ibu pejabat SPRM Pulau Pinang (BACA DI SINI).

    Menurut sumber, SPRM juga telah merakam beberapa percakapan saksi lain berkaitan kes yang sama.

    Antara yang telah dirakam percakapan mereka ialah individu dari pejabat Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan dari pejabat Majlis Bandaraya Seberang Perai (MBSB).

    Difahamkan, SPRM akan membawa Jeffry ke mahkamah pada 1 Julai 2020 untuk memohontahanan reman.

    Tindakan terbaru SPRM itu adalah selepas mendapat maklumat dan bukti terbaru mengenai kes Terowong Dasar Laut Pulau Pinang yang dipercayai melalui pendedahan blogger Raja Petra Kamarudin (RPK).

    Laman blog ini ada menyiarkan artikel pendedahan RPK yang dipercayai memberikan maklumat dan bukti baru kepada SPRM (BACA DI SINI).

    Admin bukan menuduh, tetapi sekiranya benar Lim Guan Eng atau siapa sahaja terlibat dalam kes Terowong Dasar Laut Pulau Pinang, maka mereka mesti dihadapkan ke mahkamah.

    Kerugian atau kehilangan aset Kerajaan Negeri Pulau Pinang akibat dari skandal Terowong Dasar Laut Pulau Pinang melibatkan nilai puluhan bilion ringgit.

    Hingga ke saat ini, proses pembinaan Terowong Dasar Laut Pulau Pinang belum dimulakan lagi walau pun tanah bernilai berbilion ringgit sudah bertukar tangan!!!

    Tiada siapa berada di atas undang-undang, bukakah itu yang sering dilaung-laungkan oleh Pakatan Harapan, terutamanya DAP dalam ‘Rule of Law’ yang kononnya mereka perjuangkan selama ini.

    Benar seperti apa yang pernah dikatakan oleh Ronnie Liu, sekiranya Pakatan Harapan tumbang, ramai pemimpin Pakatan Harapan akan dihadapkan ke mahkamah!!!

 27. Kelemahan mangsa2 politik Madey ialah mereka boleh terpedaya dengan kata2 dan janji2 lembut atuk. Atuk ni memang sorang manusia sangat aneh. Dia boleh bertindak apa saja sama ada zalim atau sebaliknya.
  Dalam situasi utk dptkan sokongan Anwar bagaimana dia boleh berpura2 dtg bertemu Anwar. Dan akhirnya Anwar termakan janji IKHLAS nya.
  Kini Mat Sabu dan Guan Eng pulak dilihat telah mula dapat dijinakkan. Targetnya PH berpecah dan Mat Sabu dan Guan Eng bergabung dibawa panji Madey dlm PRU15. Potensi besar Mat Sabu dan Guan Eng akan mengenepikan PKR itu sangat besar.
  Entah apa ilmu yg si atuk ni pakai .
  Lihat saja Zahid Mat Arip yg dulu makan hamun kow2 masa era Reformasi akhirnya jadi pegawai peribadinya.
  Begitu juga dengan Mat Sabu . Dalam ceramah nya dulu kalau tak sumpah seranah Madey tak sah. Tapi hari ini boleh tunduk kepadanya.

  1. ENBMäļ­æ–‡āŪĪāŪŪāŪŋāŪīāŊ

   UtamaTerkiniParlimenSukanSeni & HiburanGlobalPilihan Editor

   LensaKiniKiniTVMakmal BeritaJejak WabakLaporan KhasWawancara

   KolumUlasanSurat

   PengumumanAcara

   Pengiklanan

   Whatsapp

   Tentang Malaysiakini

   Email

   BERITA

   AS tuntut sita lagi aset berkait 1MDB bernilai AS$96 juta – Laporan

   Diterbitkan 23 minit lepas

   Jabatan Keadilan AS (DOJ) pada Rabu berkata pihaknya sedang menuntut perampasan aset bernilai AS$96 juta yang didakwa berkaitan dengan konspirasi pengubahan wang haram antarabangsa 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lapor Reuters.

   Amerika Syarikat sedang berusaha menyita aset-aset termasuk hartanah mewah di Paris serta karya seni oleh Claude Monet dan Andy Warhol yang dituduh berkaitan dengan penggelapan dana 1MDB oleh pegawai Malaysia, kata DOJ dalam satu kenyataan petikReuters.

   Setakat ini, agensi itu telah mendapatkan kembali atau membantu Malaysia dalam mendapatkan semula aset bernilai hampir AS$1.1 bilion yang berkaitan dengan skim ini.

   1. BETUL LAH PEPATAH ORANG TUA2 DULU KATA.
    “ORANG YANG NAK MATI AKAN BUAT MACAM2 PERANGAI DAN TABIAT. SAMADA MEMBUAT ORANG SUKA ATAU MEMBENCI KITA”.

    1. Kuala lumpur- 2julai 2020

     terdapat sumber yang mengesahkan bahawa beberapa mp umno akan meninggalkan parti umno bagi menyertai bersatu.ini kerana mereka akan berpeluang mengekalkan jawatan jawatan glc dan agensi yang sedang di sandang mereka yang di kurniakan mihyiddin .Peluang untuk di lantik sebagai calon pru 15 juga adalah lebih cerah sekiranya mereka berpihak kepada muhyiddin.Ini adalah di sebabkan bersatu kini sedang cuba meramaikan ahli parlimen nya di dewan rakyat supaya tidak lagi di
     panggil perdana menteri boneka umno

     1. Btul lh tu ..itulh kenyataan nye ..mmg ph bunuh diri …. dulu slalu ckp nk talkin kn umno dn BN ..tiba2 tetalkin kn parti sndiri ..kdg2 kite fikir kite ckup hebat ..sebenarnye perancangan Allah teramat lh hebat

  2. Anwar sudah reject madey…mat sabuvdan Guan End garap dapat jawatan dlm kerajaan..

   Tanpa Anwar jangan harap madey dan konco2 nye dapat tubuh kerajaan..

 28. Traitor and Deserter are 2 good controversial friends
  Kleptocrat Relgious Peddler already extending their hands
  But they still need another man to complete the band
  An opportunist Sodomist could easily and happily join

  No?

  1. BAYANGKANâ€Ķ..

   Dek ketakutan yg amat sangat mendalam terhadap seorang Tua Renta berusia 95 tahun, 2 entiti berkecamuk bersatu-bergabung, konon demi bangsa agama dan negaraâ€Ķ.

   PKR (Anwar) + PN (TSMY-Najib-Hadi)
   VS
   Tun Mahathir

   “The Liwat/Sodomite gang joins hand-in-hand with the deserter, kleptocrat, religious peddler”.

   Astaghfirullah..
   Naudzubillahâ€Ķ.

   1. Wak Nyah 9:26 am,

    🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐠
    Wak Nyah mengelupor serupa ikan msuk jaring
    Terkedu ler dia, bila atok dipulau & hilang taring
    Budin kata, atok klu maharaja lawak bru seiring
    Dn juga dikata..biarkan dia sorang2 mati kering
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Wak Nyah 9:26 am,

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Dlm politik, Wak kini, dh umpama gelandangan
     Semua pakat benci..tinggal le dia keseorangan
     Dgn rakyat pula, kiri kanan dia terima serangan
     Yng masih bodek pun, Wak pendedak bajingan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
     ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

   2. Madeybyg berkecamuk sekarang…gila kuasa…

    Kena reject calonkan proksi…tak ngaku plak…

    1. Kamu spekulasi saja ler. Tapi bagus lah korang masuh gementar bila dia bertindak. Bukti pengaruh nya masih kuat.

   3. Dah 95 tahun…tak lama lagi mampos lah….dah buang tebiat tanda nak mampos..kikikik.m

    1. Kot kamu mampossss dulu.

  2. BETUL LAH PEPATAH ORANG TUA2 DULU KATA.
   “ORANG YANG NAK MATI AKAN BUAT MACAM2 PERANGAI DAN TABIAT. SAMADA MEMBUAT ORANG SUKA ATAU MEMBENCI KITA”.

   1. Betul Dol

    Khianati ketua bersekongkol dengan penyamun dan penunggang agama….orang umno happy orang pas suka berkongsi harta ghanimah dapat jawatan…BE HAPPY

    Sebab yang dikhianati dan terkhianati….PASTI BENCI

    Dol and his trivial issue
    No significant no value
    Only like a restless buffoon
    Playing with hotair balloon

    1. Benar seperti apa yang pernah dikatakan oleh Ronnie Liu, sekiranya Pakatan Harapan tumbang, ramai pemimpin Pakatan Harapan akan dihadapkan ke mahkamah!!!

    2. Khianati ketua yg kuat membelit…

     1. Kamu nak khianati ketua kamu?

  3. Don’t be like flat-earthers. Read Anwar Returns: The Final Twist.
   Don’t be lazy.

   1. You are lazy. Not telling others here what you want them to believe about Pak Sheikh.

    Stupid also. You want others to believe, you ask them to go find the articles.

  4. Pembelit paling dahsyat…

   1. Pemburit yang dahsyat.

 29. Tak takut negara dilaknati Allah berPMkan PENGKHIANAT, PENYAMUN PELIWAT PENYESAT AGAMA?

  Nauzubillahhi minzaalik

  1. Tu lah…lain kali jangan suruh atok ko tu tebuk atap rumah dia sendiri….lepas tu meroyan siang malam keliling kampung macam orang kena rasuk!!!

   1. Tebuk Atap tanya muhyiddin ketua pakar perunding
    Sebab gullible ditambah tamak dan gila kuasa
    Atuk Mahathir berprinsip relax dan resigning
    Offer Muhyiddin/YDPA ditolak sebab tak gila kuasa

    1. Btul lh tu ..itulh kenyataan nye ..mmg ph bunuh diri …. dulu slalu ckp nk talkin kn umno dn BN ..tiba2 tetalkin kn parti sndiri ..kdg2 kite fikir kite ckup hebat ..sebenarnye perancangan Allah teramat lh hebat

 30. Budin

  Your thoughts are not at all impossible and become a reality
  Moreso in this world of no shame superficiality and hypocrisy
  Sodomites, traitors, deserters, kleptocrats, religious peddlers”
  Nothing stops them from working together in the name of power

  We can hope and pray to Allah Almighty, nonetheless
  May the lost minds get a reset and come to their senses
  They may come out with a plan dividing undeserved power
  Allah swt is All Knowing and ultimately the best planner

  Inshaa Allah.

  1. Tu lahâ€Ķlain kali jangan suruh atok ko tu tebuk atap rumah dia sendiriâ€Ķ.lepas tu meroyan siang malam keliling kampung macam orang kena rasuk!!!

   1. Tebuk Atap tanya muhyiddin ketua pakar perunding
    Sebab gullible ditambah tamak dan gila kuasa
    Atuk Mahathir berprinsip relax dan resigning
    Offer Muhyiddin/YDPA ditolak sebab tak gila kuasa

    1. Btul lh tu ..itulh kenyataan nye ..mmg ph bunuh diri …. dulu slalu ckp nk talkin kn umno dn BN ..tiba2 tetalkin kn parti sndiri ..kdg2 kite fikir kite ckup hebat ..sebenarnye perancangan Allah teramat lh hebat

Leave a Reply

Your email address will not be published.