BUKAN SAYA CADANGKAN NAMA ANAK SAYA…BOLEHKAH KITA PERCAYA?

Tun Mahathir Mohamad berkata, cadangan menjadikan anaknya, Mukhriz sebagai Timbalan Perdana Menteri dalam usaha PH Plus merampas semula kerajaan, bukan datang daripadanya.

Tegas Tun Mahathir lagi, beliau juga tiada hak untuk menentang sebarang cadangan berkaitan anaknya semata-mata demi kepentingan dirinya.

Berikut adalah kenyataan penuh Tun Mahathir berkaitan perkara tersebut:-

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

MUKHRIZ SEBAGAI DPM

1. Saya sedar saya akan dikritik apabila menama anak saya Mukhriz sebagai Timbalan Perdana Menteri II.

2. Cadangan ini tidak datang dari saya. Dalam kenyataan bersama Mohamad bin Sabu, Ketua Parti Amanah dan Lim Guan Eng, DAP pada 22 Jun, pelantikan Mukhriz sebagai TPM II sudahpun disebut.

3. Saya berada dalam keadaan serba salah. Di waktu saya jadi Perdana Menteri kali pertama saya telah larang anak saya dari bergiat dalam politik, khusus sebagai ahli parti Kerajaan. Saya tidak hendak dituduh mengamal nepotisme, memberi keistimewaan kepada keluarga saya.

4. Tetapi apabila saya tidak lagi menjadi Perdana Menteri, tanggungjawab menjaga nama saya, tidak sepatutnya dipikul berterusan oleh anak saya. Mereka dibebas untuk berpolitik. Jaya atau tidaknya politik mereka bergantung kepada diri mereka.

5. Apabila nama Mukhriz dicadang untuk jawatan-jawatan tertentu, saya tidak ada hak untuk menentang kerana kepentingan diri saya.

6. Sama ada penjelasan saya ini dipercayai atau tidak, terpulanglah kepada masing-masing. Sudah tentu orang yang bermusuh dengan saya, akan bercakap sinis. Ini saya terima kerana memang pun ia adalah naluri manusia.

Tun Mahathir Mohamad

29 Jun 2020.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Walaupun Tun Mahathir menyebut terpulang kepada masing-masing sama ada mahu percaya atau tidak perjelasannya itu, ada beberapa kemusykilan yang masih memerlukan jawapan ikhlas daripadanya.

Pertama, jika beliau sendiri terbukti tidak malu-malu mencalonkan dirinya sendiri sebagai Perdana Menteri buat kali ketiga, di mana logiknya dia tidak boleh mencadangkan nama anaknya untuk jawatan Timbalan Perdana Menteri?

Bukankah biasanya paling sukar bagi seseorang ialah menonjolkan nama sendiri berbanding menaikkan nama orang lain?

Tetapi, dengan mencalonkan nama sendiri pun tidak ada masalah, takkanlah mencadangkan nama anak tiba-tiba jadi susah?

Kedua, berikutan pencalonan dirinya ditolak oleh PKR dan beliau kemudian boleh menamakan Shafie Apdal sebagai calon Perdana Menteri yang baru, maka di mana pula sukarnya untuk menamakan anak sendiri untuk dletakkan sebagai Timbalan Perdana Menteri?

Ya ampun…..sungguh pelik!!

Ketiga, kalau Tun Mahathir sendiri boleh menolak pencalonan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, di mana munasabahnya beliau tidak berhak menolak cadangan berkaitan anaknya untuk dijadikan Timbalan Perdana Menteri, itu pun jika benar cadangan menamakan Mukhriz itu datang daripada pihak lain?

Ya ampun…lagi pelik!!

Tun, Perdana Menteri ke-4 dulu pernah berpesan – Don’t overstay your welcome!! (Shahbudindotcom 29/06/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 29 June 2020 — 10:39 pm

102
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousAnonymousanonymousTanpa Nama Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL KAYA RAYA…..TIDAK HAIRANLAH HEBAT MANIPULASI…… Patutlah anak anak Mahathir bilionair, kaya 7 keturunan makan tak habis?….. Hampir pasti PM7 tak akan jawab pendedahan saya bahawa anak dia pernah menjadi antara pemegang saham terbesar sebuah bank di Malaysia. Sebab itu, saya tak bazir masa kerana masih banyak lagi yang boleh didedahkan untuk membuktikan PM7 berbohong apabila dia kata anak-anak dia tak pernah berniaga di Malaysia dan tak pernah ada sebarang kontrak dengan kerajaan masa dia PM. Saya keluarkan bukti saja. Ini laporan media WSJ pada tahun 2000 semasa Maybank mahu membeli Phileo Allied Bank. https://www.wsj.com/articles/SB963772492805741575 Cara anak dia memilik saham… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kt btg hidung Suman penumbuk ini nak ku sasar
Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGERI BANI YAKJUJ MAKJUJ BAKAL TUMBANG…….. Pulau Pinang Goyah, Hanya 22 daripada 40 sokong Chow Kon Yeow sebagai KM…….. Wakil rakyat Pakatan Harapan (PH) Pulau Pinang didahului Adun Air Putih, Lim Guan Eng menyatakan sokongan penuh kepada Ketua Menteri, Chow Kon Yeow untuk menerajui pentadbiran negeri. Menerusi kenyataan bersama Adun PH Pulai Pinang, mereka juga menolak sebarang cubaan untuk menjatuhkan pentadbiran kerajaan negeri yang diterajui gabungan itu sejak 2008. “Kami sedar bahawa khabar angin kononnya beberapa orang Adun PH Pulau Pinang akan keluar parti untuk menyokong penubuhan kerajaan PN (Perikatan Nasional) di Pulau Pinang. “Kami para ‘backbenchers’ PH ingin menegaskan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

mahathir ni malaikat maut si anwar ke? si assmin di puja hingga di kianati masih anwar juga dari musuh nyata nya…. mahathir ni malaikat maut ph ke? si Moo rakan kongsi bersatu nya, di kianati tapi si anwar juga musuh nyata nya? mahathir sememang malaikat maut negara, semua nak di bahan nya, utk mukriz di nobat kan seterus nya… supaya negara di waris akan sanak keluarga nya… daim seketika dulu bergaduh dgn nya, di hantar heli mengeliling rumah nya, lalu keesokan hari, tergesa2 daim dgt meminta ehsan dari nya… kecong mereka di melawati, melihat keganjilan heli mengeliling beberapa kali di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK mana dia tahu malaikat. Dia takda malaikat pun. Main ikut2 ajer gerombolan Confius, dahtu Taoist, dahtu Budis, dahtu Evangelical Christianity.

Yang nak maut ia lah DAP. Sekarang bertengkaran antara depa. Ronnie Liu tercampak ke Pahang. Najib Klepto wal Jibo pun dah kena tendang terajang ke lubang sejak Pru14. Takda peluang nak naik lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman mknyah hanya gebang kuat & riak takbur
Tpi di sini..pak tua tu cuma jadi badut penghibur
Baru dia nk melangkah, kena Kejora sepak jubur
Lintang pukang le cabut lari..taik cirit berterabur
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dol
Guest
Dol

Betullah bak pepatah melayu…
PH ni umpama…..
“Macam anjing dengan bayang2”
Berebut tulang yang pasti belum menjadi milik sendiri……..
Akhirnya siapa yang rugi…????

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP mcm anjing jantan dan anjing betina. Bila berkongkok, telekat, berjam tak boleh lepas. Tarik sini tarik sana ler depa. Mcm orang DAP.

Aku tanya kawan yang lulus ijazah dalam bahagian berkenaan tapi dia tak mau jawab.

Malu agak nya, asyik teringat tebiat DAP.

Dol
Guest
Dol

MENGEJUTKAN! Anwar Ibrahim Akan Sokong Muhyiddin Yassin?

Penganalisis politik veteran, Profesor Dr Ahmad Atory Hussain berkata, sokongan diberikan Anwar itu susulan kekecewaan beliau terhadap tindakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang dilihat berulangkali menafikan hak beliau sebagai calon Perdana Menteri.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Langsung tak mengejutkan.

Tahukah anda penggila kuasa sama kepala.
Yang satu Peliwat
Yanv satu lagi Pengkhianat

Dol
Guest
Dol

mandat dah pun dapat.. tp hampeh.. disia-siakan.. hancur negara dan rakyat..tun letak jawatan dah kenapa..huruhara politik.. cukuplah 22 bulan yg penuh kesengsaraan bg rakyat.. jadi jgn ungkit dan sebut mandat rakyat lagi…. TSMY DAN PN LEBIH BAIK

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau Pak Sheikh tunjukkan reaksi nya, akan berlebih lah tindakan Tun M ke arah itu.

He is not known as the wily old man for nothing.

Better don’t cross him so that he doesn’t put you on the cross.

Dol
Guest
Dol

Jadikan Mukriz sebagai PM senyap lah Atok

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker, Dol?

Pandai kau yer?

Anonymous
Guest
Anonymous

Boleh buat sekarang atau tak lama lagi ke, Dol?

Anonymous
Guest
Anonymous

Takda sapa melainkan Tun M berani arahkan pegawai2 kira dan umumkan tahap “kekayaan” Bumiputera – sudah di umumkan ada 30% kekayaan korporat sekarang.

Aku mahu lihat lebih banyak lagi dan dalam semua bidang ekonomi. Tun M boleh lakukan, yang lain aku tak pasti.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PM7 LUPA SIAPA PM4……… DAJJAL ILLUMINITY PUNYAI KEKAYAAN LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…….. DAJJAL ILLUMINITY MESTILAH PANDAI KELENTONG…….. TOK MUDIN ADA VIRUS PH…….. Pendedahan Najib mengenai kebakaran HSA menunjukkan Kerajaan PH sebelum ini tidak peka dengan kebajikan Rakyat……. Najib Razak menggesa kerajaan Perikatan Nasional (PN) segera mendedahkan laporan berhubung punca kebakaran Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 2016. Bekas perdana menteri itu berkata, ia perlu bagi menjawab kritikan pihak tertentu khususnya Pakatan Harapan (PH) yang cuba meletakkan kesalahan kepada PN. Jelasnya, meskipun laporan berkenaan telah lama siap, namun kerajaan PH sebelum ini gagal untuk mengemukakan laporan berkenaan kepada umum.… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

MVSA

Proof of the pudding is in the eating.

Otherwise, go and fly kite with the bigots

Dol
Guest
Dol

Manusia x kenang budi.puluhan tahun bersama umno, kaya raya gunakan umno. Dah kaya kutuk umno. Anwar,mat sabu,lks secara terbuka tuduh madey bapak perompak. Tiba2 angkat bapak perompak jadi pm ph. Penipu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apasal kau biarkan, Dol? Kau dan geng kau dah tak boleh buat apa, yer?

Tentu suara ramai yang mahukan keadaan begitu. Apa kau boleh buat kpd suara ramai? Sian.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

PM4 is still around SAFE AND SOUND

PM5 is confirmed an INFIRM

PM6 is busy commuting to and fro court attending his CRIMINAL CHARGES

PM7 resigned as he does not want to work with a pact of PENEBUK ATAP due to his principle and integrity

PM8 is still busy with members of PENEBUK ATAP allocating and distributing positions in the government and GLCs and now engrossed in removing Dewan Speaker which is unprecedented

The choice is yours

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Dol kata PH hari2 cakap pasal PM
Sebab tak mahu ex jailbird convicted of sodomy as PM

Dol tak tahu PN hari2 cakap pasal SNAP ELECTION
Ini gila kuasa namanya

Anonymous
Guest
Anonymous

VERSI WAK NYAH KADOK KERA SUMBANG:

TIBAI
Tibaikan Insan Bernama Anwar Ibrahim
ABAI
Asal Bukan Anwar Ibrahim

ABU BN
Asal Bukan UMNO Borosmah Najib.

**********************************
VERSI RAKYAT JELATA:

TIBAI:
Tolak Insan Bergelar Atok Iseng

ABAI:
Asal Bukan Atok Iseng

ABU BN
Asal Bukan Ular Bingai Nyanyuk.

Catatan:
Iseng = sejenis gila yg tenggelam timbul
Ular = gelaran yg dikurnia DAP

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau masih tak nampak perangai buruk Tun yg amat2 gila kuasa, elok mampus lah lagi baik atau jadi tunggul kayu reput lagi afdal (bukan Pie Afdal yg tak afdal sebagai PM tu, selera besar dgn selebriti je).

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Having an affair with judge’s wife sampai ke mahkamah ok ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

I wonder who the unscrupulous, unprincipled, damn dirty bugger is.

Bani melayu
Guest
Bani melayu

+ A – Bekas setiausaha politik kepada Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor memberitahu Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur, hari ini, beliau telah mengambil wang tunai berjumlah RM1,013,200 daripada bekas Menteri Wilayah Persekutuan itu di kediamannya di Jalan Duta untuk kegunaan Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar pada 2016. Datuk Mohd Rafi Alli Hassan, 42, yang kini usahawan berkata duit itu kemudiannya telah diserahkan kepada Pengarah Jentera PRK Sungai Besar ketika itu, Datuk Rizalman Mokhtar di Ibu Pejabat UMNO, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC). “Lebih kurang dua atau tiga hari selepas mesyuarat dengan Rizalman di PWTC (berhubung bajet dan strategi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mcm budak kecik. Mengkopipes saja.

Komen pun takda.

Dol
Guest
Dol

Suka hati dialah nak kopipes….Budin pun tak marah….ko pulak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodo sangat namak nya ko nih.

Budin tentu tak marah, dia buat free, non-censored, non-edited system for the comments.

Ko sekolah SJK ke?

Bani melayu
Guest
Bani melayu

BERITA HARIAN ONLINE KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mengakui membelanjakan wang milik SRC International Sdn Bhd yang dipindah masuk ke dalam akaun peribadinya. Najib yang disoal balas Timbalan Pendakwa Raya, Datuk V Sithambaram pada perbicaraan kes pecah amanah, rasuah dan pengubahan wang haram dana RM42 juta SRC, berkata beliau membelanjakan wang itu kerana menyangka ia dana tanggungjawab sosial korporat (CSR). Katanya, ketika itu beliau tidak mengetahui wang yang dipindah masuk ke dalam akaunnya adalah milik SRC. Sithambaram: Pada 26 Disember 2014, adakah kamu mengetahui wang RM27 juta masuk ke dalam akaun kamu? Najib: Tidak Sithambaram: Tetapi kamu membelanjakan setiap… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dgn Kejora ini, Suman kadok blm langsai hutang
Sbb itu le, dia dh lari lesap dan tak berani datang
Kena dngn Kejora si maknyah kedi itu terlentang
Kini berjalan terhencot spt pmpuan dlm pantang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

By virtue of all his ridiculous PANTAToon, it goes without saying that Kejora Dodol is Nothing, but a Lying Coward.

Clear evidence…

Kojolla…
Pegi jalan daaa dgn ko punya temberang konon2…‘Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur’.
kepala hotak ko lah, Kejora….!!

Abis tuu, ini apa kejadah yg ko berPANTAToon,
Anonymous 27 June 2020 5:17 am
Mampos le dia si lahanat ni, kalau Kejora dapat
Jom one by one Wak, sebut jer masa & tempat!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

So, amacam…
Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sabtu, 11hb Julai, 2020
Jam 8:00 malam

Kau kelihatan jelas seperti yg sudah2, masih takut, bermadah helah, mengelak berdepan face-to-face dgn aku.

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah… PH dah karam… Pakatan gila kuasa… Hari2 cerita siapa nak jadi PM… hari2 cerita salah Najib… hari2 duk maki PAS… haram jadah nak cerita pasal kebajikan rakyat dan kesusahan rakyat masa covid 19… aku doakan PH terus karam…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mimpi lah kamu, Dol.

Bermimpi tak kena bayar apa pun. Syiok sendiri saja.

Goncang lah kuat2. Bersama Najib Klepto wal Jibo.

Yang dah kena tendang ke longkang di Pru14.

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah 22 bulan je dah tersadai dalam longkang.

Dol
Guest
Dol

Macam mana tak KARAM….masa jadi KERAjaan berebut PM dah jadi Pembangang pun masih berebut jadi PM…padan le muka!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dan geng kamu PAS saja yang kata karam –

PAS: Bahtera PH menunggu belah dan bakal karam …sarawakvoice.com › 2019/02/19 › pa…

Feb 19, 2019 – … Hassan mendakwa bahtera Pakatan Harapan (PH) kini mengalami keretakan serius yang pastinya menunggu belah dan bakal karam.

Istilah dia guna pun “mendakwa”.

Bodo ler kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak baik menuduh bodo. Tapi kalau dah betul, nak wat camna.

Dol memang bodo. Yang di dakwa di katanya dah jadi –

Definisi: mendakwa, Arti Kata: mendakwawww.artikata.com › arti-362032-me…

Arti kata dari mendakwa: menuduh; menyampaikan tuduhan (mengajukan tuntutan) kpd hakim;;

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Di tangan Kejora si Wak Kadok rebah tersungkur
Tk mungkin mknyah tua tu, sdg lena berdengkur
Kebaculan bapok kedi tu, pmbaca dh boleh ukur
Btg pelir dia dh trkulai serupa dgn keropok lekor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Dodol.. Itu hanyalah lalutan karut marut tanpa isian padu level tungau-langau belaan Borosmah Najib. Hakikat sebenarnya… Pada era PM4 (22 tahun pemerintahannya), Malaysia pesat membangun dari kemunduran (negara ketiga), muncul GAH di peta dunia dgn prasana infrastruktur termodern menjangkaui zaman, hingga dunia luar bila melawat Malaysia terpukau terdongak-dongak memandang tinggi ke atas kehebatan Menara Kembar Petronas, KLCC, Ibu Pejabat Umno di PWTC, Lebuhraya Utara Selatan, Litar Perlumbaan Antarabangsa Sepang, Multimedia Super Corridor/Kondoraya Multimrdia,Keretapi Laju LRT, Putrajaya, Lapangan Terbang KLIA, Pelabuhan Tg Pelepas, Kilang Proton, dll. 2003~2018 – Pak Lah & Najib backpedalled Malaysia balik semula ke negara ketiga dgn… Read more »

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah… PH dah karam… Pakatan gila kuasa… Hari2 cerita siapa nak jadi PM… hari2 cerita salah Najib… hari2 duk maki PAS… haram jadah nak cerita pasal kebajikan rakyat dan kesusahan rakyat masa covid 19… aku doakan PH terus karam…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dan geng kamu PAS saja yang kata karam –

PAS: Bahtera PH menunggu belah dan bakal karam …sarawakvoice.com › 2019/02/19 › pa…

Feb 19, 2019 – … Hassan mendakwa bahtera Pakatan Harapan (PH) kini mengalami keretakan serius yang pastinya menunggu belah dan bakal karam.

Istilah dia guna pun “mendakwa”.

Bodo ler kamu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Al-kisah, ramai menteri (termasuk seorang PM), timbalan menteri, pengerusi GLIC/GLC datang dari kerajaan PH di negeri pasir berdengong. Semasa dalam pelayaran dengan kapal PH merekalah yang menebuk kapal sehingga karam. Semasa kapal PH hampir karam kapten pula terjun letak jawatan, maka karamlah. Shahdan, maka akhirnya kumpulan penebuk kapal berenang ke pantai dan menubuhkan kerajaan baru secara tebuk atap pula. That’s all talk, happy ending.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zaman itu kalau Cuepacs minta dikaji kenaikan gaji kakitangan kerajaan, akan berlakulah konfrontasi dengan PM (yang sangat dibela oleh partinya & akhbar kebangsaan tulin) ketika itu sehingga pernah Cuepacs menyeru semua lapisan kakitangan awam mengadakan demonstrasi di tepi jalan berhadapan bangunan pejabat masing-masing. Saya ada pengalaman dan salah seorang darinya. Mungkin ramai orang awam tidak kesah keadaan yang jadi budaya ketika itu. Oleh kerana pemerintah terlalu mementingkan pembangunan mega/mewah dan kontrektornya dimonopoli oleh individu yang rapat dengan mereka, maka tidak secara langsung kakitangan kerajaan terpaksa mengikat perut. Bayangkan K/Tng yang berjawatan seperti guru sekolah rendah, kerani dan setaraf dengannya hanya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Di tangan Kejora si Wak Kadok rebah tersungkur
Tk mungkin mknyah tua tu, sdng lena berdengkur
Kebaculan bapok kedi tu, pmbaca dh boleh ukur
Btg pelir dia dh trkulai serupa dgn keropok lekor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL ILLUMINITY PUNYAI KEKAYAAN LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M…….. DAJJAL ILLUMINITY MESTILAH PANDAI KELENTONG…….. TOK MUDIN ADA VIRUS PH…….. Pendedahan Najib mengenai kebakaran HSA menunjukkan Kerajaan PH sebelum ini tidak peka dengan kebajikan Rakyat……. Najib Razak menggesa kerajaan Perikatan Nasional (PN) segera mendedahkan laporan berhubung punca kebakaran Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 2016. Bekas perdana menteri itu berkata, ia perlu bagi menjawab kritikan pihak tertentu khususnya Pakatan Harapan (PH) yang cuba meletakkan kesalahan kepada PN. Jelasnya, meskipun laporan berkenaan telah lama siap, namun kerajaan PH sebelum ini gagal untuk mengemukakan laporan berkenaan kepada umum. “Laporan itu siap pada… Read more »

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Penyamunan berlaku berkali kali

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Sian Suman si mknyah, penyokong parti pelacur
Tok Det nabi dia dibenci..hati dia panas melecur
Abis basah tilam..dia terkencing pampers bocor
Klau Kejora dpt si kedi ni mmg muka dia hancor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

By virtue of all his ridiculous PANTAToon, it goes without saying that Kejora Dodol is Nothing, but a Lying Coward.

Clear evidence…

Kojolla…
Pegi jalan daaa dgn ko punya temberang konon2…‘Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur’.
kepala hotak ko lah, Kejora….!!

Abis tuu, ini apa kejadah yg ko berPANTAToon,
Anonymous 27 June 2020 5:17 am
Mampos le dia si lahanat ni, kalau Kejora dapat
Jom one by one Wak, sebut jer masa & tempat!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

So, amacam…
Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sabtu, 11hb Julai, 2020
Jam 8:00 malam

Kau kelihatan jelas seperti yg sudah2, masih takut, bermadah helah, mengelak berdepan face-to-face dgn aku.

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah… PH dah karam… Pakatan gila kuasa… Hari2 cerita siapa nak jadi PM… hari2 cerita salah Najib… hari2 duk maki PAS… haram jadah nak cerita pasal kebajikan rakyat dan kesusahan rakyat masa covid 19… aku doakan PH terus karam…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dan geng kamu PAS saja yang kata karam –

PAS: Bahtera PH menunggu belah dan bakal karam …sarawakvoice.com › 2019/02/19 › pa…

Feb 19, 2019 – … Hassan mendakwa bahtera Pakatan Harapan (PH) kini mengalami keretakan serius yang pastinya menunggu belah dan bakal karam.

Istilah dia guna pun “mendakwa”.

Bodo ler kamu.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Kalau aku Anwar Kalau aku Anwar Akan ku calonkan Azizah isteriku Bertanggungjawab dan berwajah ayu Aku kecewa dia tulis surat pada si Tua Ku sendiri tak tahu apa yang ditulisnya Kalau aku Anwar Akan ku calon nurul izzah anakku Boleh berpidato lebih baik dariku Kecewa berita disebalik belakang pintu Entah ia benar atau rekaan palsu Kalau aku Anwar Ku ajar Johari, Otai Reformasi, Kapar Dolah Juga Senator Syed Husin tak pernah menang pru Berpolitik janganlah terlslu bergopoh gapah Akibatnya nanti Bos sendiri dapat rugi dan malu Kalau aku Anwar Akan ku buka lembaran baru AKu mesti tanya dan jawab dengan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

INGAT…PH berantakan bermula dari… 1. Gerombolan Anwarisme yg gopoh, gelojoh & tak sabar2 mau Sheikh Al Jub cepat2 singkir Tun M ambil alih jawatan PM begitu saja Al Jub terlepas dari kandang tahanan. Apa pencapaian Sheikh Al Jub & PKR selama ini, 4 PRU (1999, 2004, 2008 & 2013) – semuanya kecundang di tangan Tun, Pak Lah & Najib. Itulah bahananya akibat homoseks luar tabiee yg tak diredhoi Illahi. Kita kena ingat, PH hanya berjaya di PRU 14 (2018) pegang tampuk kerajaan pusat dek sentuhan Tun Mahathir. Bukan Anwar, tapi Tun Mahathir juga pegang rekod cemerlang menang 5 PRU berturut-turut… Read more »

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah… PH dah karam… Pakatan gila kuasa… Hari2 cerita siapa nak jadi PM… hari2 cerita salah Najib… hari2 duk maki PAS… haram jadah nak cerita pasal kebajikan rakyat dan kesusahan rakyat masa covid 19… aku doakan PH terus karam…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dan geng kamu PAS saja yang kata karam –

PAS: Bahtera PH menunggu belah dan bakal karam …sarawakvoice.com › 2019/02/19 › pa…

Feb 19, 2019 – … Hassan mendakwa bahtera Pakatan Harapan (PH) kini mengalami keretakan serius yang pastinya menunggu belah dan bakal karam.

Istilah dia guna pun “mendakwa”.

Bodo ler kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman mknyah berjuang, hnya dgn modal fitnah
Janji, cabar, gebang sana sini tpi tunai tk pernah
Kecut pelir dia..bila Kejora tampil, tikam & panah
Kini, si tua bacul pengecut tu, lari tk cukup tanah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dh lesap bersembunyi, Wak Nyah mulut celupar
Dia tu, mmg tak dak apa, hnya kuat dgn gempar
Klu ler jumpa, bkn jer Kejora nak kasi penampar
Siap sekali mulut dia, Kejora nak sumbat selipar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Ke JB Kejora akan sampai juga wlu tak dijemput
Mahu ku ajar si Wak Nyah tua renta tulang reput
Kt atas padang..Kejora nak kasi dia mkn rumput
Mndengar berita ni, Suman pasti cemas semput
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kt btg hidung Suman, penumbuk ini nk ku sasar
Biar dia kna dipimpin anak cucu bila nk ke pasar
Mungkin lps tu, mknyah tua tu tk lgi cakap besar
Nanti bila dgr nama Kejora dia akan resah gusar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Some said he has no party he is nothing Though the dispute is still pending PKR wants this man pushed aside rotting Amanah Dap Warisan find him wanting Is not it funny and very amusing An wanted partyless man still ticking Creating vibes throwing red herring Causing all his adversaries distressing It is clear ex jailbird has no clout Amanah Dap Warisan can do him without Driving the wedge further is an insult Naming Boboi as DPM2 PKR gets hot Blame TDM not for this to happen ADW are realistic with their mission Putting their best to win the election… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

lama dah bgtau:
antidote bg virusAtok dan virusGoneEng ialah anwar+pokjib.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

An ex or future jailbirds cannot be antidotes
Only fools believe in fantasy fictions and falsities
Some people are practically born as idiots
Living their lives full of
idiosyncrasies

anonymous
Guest
anonymous

hehe..tak habih2 d4pig sekor ni nak laga2kan orang melayu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL ILLUMINITY MESTILAH PANDAI KELENTONG…….. TOK MUDIN ADA VIRUS PH…….. Pendedahan Najib mengenai kebakaran HSA menunjukkan Kerajaan PH sebelum ini tidak peka dengan kebajikan Rakyat……. Najib Razak menggesa kerajaan Perikatan Nasional (PN) segera mendedahkan laporan berhubung punca kebakaran Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 2016. Bekas perdana menteri itu berkata, ia perlu bagi menjawab kritikan pihak tertentu khususnya Pakatan Harapan (PH) yang cuba meletakkan kesalahan kepada PN. Jelasnya, meskipun laporan berkenaan telah lama siap, namun kerajaan PH sebelum ini gagal untuk mengemukakan laporan berkenaan kepada umum. “Laporan itu siap pada 6 Jun 2018 selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) dan diserahkan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MAHATHIRVSANWAR DAJJAL asyik copy paste saja.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab lawan Boboi pun tersembam satu negeri. Bapak Boboi parti pun tadak belum apa-apa sudah angkat Boboi? Boboi parti apa? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pelawak nih hanya Kahkahkah! saja. Pedulikan dia.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Anak Madey si Kitol yang layak jadi PM. Anak dia tak liberal. Anak dia sokong LGBT je. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pelawak nih hanya Kahkahkah! saja. Pedulikan dia.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

A sodomist is shamelessly adored
A traitor is a gloried hero in the name of race snd religion
A deserter is a smart co-conspirator and planner
A religious peddler is a cow pulled by the nose oblivoous to his surrounding
A kleptocrat is most respected
as Cash is King earned through looting

Just wonder
1. Dimanakah maruah dan integriti melayunya?
2. Dimanakah kemuslimannya berperangai sedemikian?
3. Bagaimanakah hormat hendak diberikan, dipaksa dan terpaksa atau earned?

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Gloried shud read glorified

zunnun
Member
zunnun

tapi keldai2 si hadi awang sundal kerana apa hingga kenabian muhammad di perkatakan kaki jolok pedang dlm bulan ramadan dan kuat jolok bini2 juga ke?

sampai mempercayai apa yg google kata…

lebih mempercayai google dari kesempurnaan tuhan yg ada bersama mereka?

hebat atau terlebih sundal melayu2 islam yg si hadi awang perkatakan dari pengakuan nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK mempersendakan kenabian Nabi Muhammad dan “melayu2 islam”. Tepat nama nya ZUNNUN PUKIMAK.

Dia jenis yang tidak beragama, main ikut2 saja. Confius, Tao, Budis. Dahtu Christian Evangelical.

ZUNNUN PUKIMAK yang paling sundal. Meyundalkan 3-4 agama yang di ikut2 nya.

zunnun
Member
zunnun

mahathir kini kelihatan agak nyanyuk dgn telatah keundalan nya, tapi si hadi awang kesunadalan apa pula?

seperti si aziz dgn tuhan mencarut nya, si hadi awang, dgn kesundalan mimpi ‘rasullulah’ yg di canang serendah pelacur2 jalanan pula…

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK menyundal lagi. Sundal nya ialah melacur segala agama yang di sentuh nya.

Dia tak ada Rasulullah, main ikut2 saja depa yang tonggang tonggek di Tokong, termasuk di pangkal pokok Kayu Ara di belakang rumah nya.

zunnun
Member
zunnun

persamaan hadi awang dan mahathir, antara mereka berdua, sama kuat berhelah… satu kuat berhelah islam nya hingga kerap mimpi ‘rasullulah’ di jadikan satu barang komersial, dan yg satu lagi kaki helah kerana melayu nya, merasakan dia lebih melayu dari sesiapa pun, hingga forum maruah melayu yg di anjurkan si anwar tak langsung di jemput nya… kerana takut dgn ‘obvious’ utk mencanangkan anak nya, di lapik kan pula dgn si shafie nya, harap2 dapat memperbodohkan melayu2 yg ada seperti si hadi awang dgn islam ala kapir mengapir nya juga… daging babi se ketul di bawa bersama dlm gulai nya agar melayu2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK puak yang biasa berniaga, mentaliti sentiasa berniaga, hingga menghasut kaum Melayu dan agama Islam, mengata ‘rasullulah’ di jadikan satu barang komersial.

Dia perlu dibalun, ditibai dan dibantai disini.

Menghasut lagi mengata “daging babi se ketul di bawa bersama dlm gulai nya”. Memang tepat nama nya zunnun pukimak.

PDRM perlu ambil tindakan ke atasnya kerana menghasut itu. Sementara waktu, dia perlu dibalun dan ditibai disini.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Busib 1. Boleh percaya kerana yang mencadangkannya Mat Sabu da Guan Eng. 2. Pernahkah Mat Sabu atau Guan Eng menafikannya? 3. Mengapa Amanah, Dap dan Werisan bersetuju walaupun bukan rasmi dari PH? 4. Susah sangat ke hendak tendang TDM dan Mukhriz? 5. Susah sangat ke Amanah, Dap dan Warisan dan PKR secsra unanimous calonkan ANWAR SAHAJA? Simple explanation/immutable reality fact and truth 1. THAT ANWAR IS SEEN AS NOT A PRIORITY 2. THAT HE IS EQUALLY A LIABILTY TO PH TO WIN PRU. 3. THAT AMANAH DAP AND WARISAN DO NOT TRUST ANWAR TO LEAD 4. THAT AMANAH DAP AND… Read more »

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Errata:

Line 1 … Budin bukan Busib

Selumbar
Guest
Selumbar

Apabila Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu dengan penuh semangat berkata bahawa menjadi tanggungjawab PH khususnya Amanah bersama gabungan pasukan Tun Dr Mahathir Mohamad serta Parti Warisan Sabah (Warisan) berusaha mengambil semula mandat rakyat bagi meneruskan usaha mentadbir negara antaranya menjunjung keutuhan integriti, menjamin dan membentuk ekonomi mapan, melawan rasuah serta mewujudkan keharmonian antara kaum dan agama….

Nak salahkan siapa bila tuan rumah telah berikrar akan memberi kerjasama dan membenarkan pendatang yang tidak ada pasport berlindung dalam rumahnya tanpa sebarang sekatan ?

Apakah kerana…..”When the elephants fight, the grass will suffer”

Dol
Guest
Dol

Jadi Mukriz sebagai PM senyap lah Atok.

Dol
Guest
Dol

Zaman atok madey .. mana ade anak bekas pm semua jutawan segera, cume anak atok madey je 😂😂😂😂…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau ada bukti dia buat salah ke, Dol?

Ke kau mendoDol saja.

Dol
Guest
Dol

pakatan harapan dah terdesak… itu pasal mereka sebut apa sahaja yg boleh lemah kan umno…cukup2 la rakyat dah muak dengan sikap pakatan harapan.. tambah lagi yg rakyat muak tun mahathir anwar lim kit siang

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dodol..dodol.. Memanglah kau nih umpama dodol yg dah rusak teruk, dahlah over cooked birat, keras tak boleh diadjust-perbaikki pulak tuu. Berkali’kali dah ku jelaskan, masih juga tak faham2 atau memang jenis ungkal tak mau faham. Jenis… Dah ler hodoh, benhong pulak. Dah ler bodoh, sombong pulak. INGAT…PH berantakan bermula dari… 1. Gerombolan Anwarisme yg gopoh, gelojoh & tak sabar2 mau Sheikh Al Jub cepat2 singkir Tun M ambil alih jawatan PM begitu saja Al Jub terlepas dari kandang tahanan. Kemudian, 2. Gerombolan Pengkhianat TSMY yg tergamak bersetongkol dgn puak Klepetokrasi yg berimankan “Cash Is King” menjurus kpd konspirasi Tebuk Atap… Read more »

Dol
Guest
Dol

Keburukan UMNO Yang Dikutuk PH Itu, Mahathirlah 22 tahun Presidennya

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Dodol.. Itu hanyalah lalutan karut marut tanpa isian padu level tungau-langau belaan Borosmah Najib. Hakikat sebenarnya… Pada era PM4 (22 tahun pemerintahannya), Malaysia pesat membangun dari kemunduran (negara ketiga), muncul GAH di peta dunia dgn prasana infrastruktur termodern menjangkaui zaman, hingga dunia luar bila melawat Malaysia terpukau terdongak-dongak memandang tinggi ke atas kehebatan Menara Kembar Petronas, KLCC, Ibu Pejabat Umno di PWTC, Lebuhraya Utara Selatan, Litar Perlumbaan Antarabangsa Sepang, Multimedia Super Corridor/Kondoraya Multimrdia,Keretapi Laju LRT, Putrajaya, Lapangan Terbang KLIA, Pelabuhan Tg Pelepas, Kilang Proton, dll. 2003~2018 – Pak Lah & Najib backpedalled Malaysia balik semula ke negara ketiga dgn… Read more »

Bin shaffie
Guest
Bin shaffie

kembali kpd fitrah kejadian manusia…Allah tetap melaksanakan janjinya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 6:11 am,

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Si mknyah kedi ni, ibarat mcm dah terlucut kain
Sekali dgn pampers dia pun, agknya dh terlucut
Takut berdepan dgn Kejora, dia tembak org lain
Mmg trnyata si kadok kedi ni, btg pelir dh kecut
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 6:11 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 6:11 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan betul..Wak Suman maknyah sasau gila
Meroyan sakan dia, bila Atok asyik je Budin tala
Langsung udah tak laku itu hero tua dari Kerala
Semua org dah benci..dia sorang je yg dok bela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 6:11 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atok idola & nabi Wak tu kulit muka tebal seinci
Tak malu langsung..calon kan anak sendiri naik
Merata2 kt kedai kopi & Youtube org cerca caci
Mngkin org dh nmpak perangai dia macam taik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dol
Guest
Dol

Alhamdulillah… PH dah karam… Pakatan gila kuasa… Hari2 cerita siapa nak jadi PM… hari2 cerita salah Najib… hari2 duk maki PAS… haram jadah nak cerita pasal kebajikan rakyat dan kesusahan rakyat masa covid 19… aku doakan PH terus karam…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dodol..dodol.. Memanglah kau nih umpama dodol yg dah rusak teruk, dahlah over cooked birat, keras tak boleh diadjust-perbaikki pulak tuu. Berkali’kali dah ku jelaskan, masih juga tak faham2 atau memang jenis ungkal tak mau faham. Jenis… Dah ler hodoh, benhong pulak. Dah ler bodoh, sombong pulak. INGAT…PH berantakan bermula dari… 1. Gerombolan Anwarisme yg gopoh, gelojoh & tak sabar2 mau Sheikh Al Jub cepat2 singkir Tun M ambil alih jawatan PM begitu saja Al Jub terlepas dari kandang tahanan. Kemudian, 2. Gerombolan Pengkhianat TSMY yg tergamak bersetongkol dgn puak Klepetokrasi yg berimankan “Cash Is King” menjurus kpd konspirasi Tebuk Atap… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Saya sedar, saya akn dikritik, bila pilih anak saya
Kenyataan Tok Det ni boleh ker kita nak percaya
Rkyat dh masak sgt..dgn dia pnya perangai toya
Dlm hati: “ini ler peluang utk jdi bertambah kaya”
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Dodol.. Memanglah kau nih umpama dodol yg dah rusak teruk, dahlah over cooked birat, keras tak boleh diadjust-perbaikki pulak tuu. Berkali’kali dah ku jelaskan, masih juga tak faham2 atau memang jenis ungkal tak mau faham. Jenis… Dah ler hodoh, bengong pulak. Dah ler bodoh, sombong pulak. INGAT…PH berantakan bermula dari… 1. Gerombolan Anwarisme yg gopoh, gelojoh & tak sabar2 mau Sheikh Al Jub cepat2 singkir Tun M ambil alih jawatan PM begitu saja Al Jub terlepas dari kandang tahanan. Kemudian, 2. Gerombolan Pengkhianat TSMY yg tergamak bersetongkol dgn puak Klepetokrasi yg berimankan “Cash Is King” menjurus kpd konspirasi Tebuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 5:13 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 5:13 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan betul..Wak Suman maknyah sasau gila
Meroyan sakan dia, bila Atok asyik je Budin tala
Langsung udah tak laku itu hero tua dari Kerala
Semua org dah benci..dia sorang je yg dok bela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah pelir kecut 5:13 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atok idola & nabi Wak tu kulit muka tebal seinci
Tak malu langsung..calon kan anak sendiri naik
Merata2 kt kedai kopi & Youtube org cerca caci
Mngkin org dh nmpak perangai dia macam taik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

TIBAI:
Tolak Insan Bergelar Atok Iseng

ABAI:
Asal Bukan Atok Iseng

ABU BN
Asal Bukan Ular Bingai Nyanyuk.

Catatan:
Iseng = sejenis gila yg tenggelam timbul
Ular = gelaran yg dikurnia DAP

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sheraton
Guest
Sheraton

Boleh percaya …

Yang calun kan ia lah Mat Sabu dan LGE.

Sekarang mereka berdua telah keluarkan kenyataan nak kena kan Anwar yang perjanjian dengan Muhyiddin, Azmin dan Hamzah tidak dapat di terima.

Pada belum ada apa-apa hasil dari perjumpaan tersebut. Menurut Anwar dia telah maklum kan pada Majlis Presiden tentang perjumpaan tersebut.

Oleg itu jika Mahathir kata bukan dia yang calun kan…. Siapa lagi kalau bukan Mat Sabu dan LGE.