LAWAK DOL…KM SABAH PINTU BELAKANG DICALONKAN OLEH PEMIMPIN PEMBANGKANG PINTU BELAKANG UNTUK JATUHKAN PM PINTU BELAKANG

Parti yang pada awalnya diumumkan menang untuk membentuk kerajaan negeri di Sabah dalam PRU14 lalu ialah BN, malah Musa Aman telah pun mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri.

Berikutan tindakan beberapa Adun BN melompat parti, Warisan kemudian memperolehi majoriti dan Shafie Apdal mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sabah yang baru.

Realitinya, sebelum PN berjaya menjadi kerajaan yang dianggap sebagai pintu belakang dengan mengangkat Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri, kerajaan pintu belakang telah pun terbentuk lebih dulu di Sabah.

Sekarang ini, berikutan Tun Mahathir Mohamad gagal disokong secara penuh oleh PH yang menjadi blok pembangkang sebagai calon Perdana Menteri dan beliau pula tidak mahu Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri, bekas Pengerusi Bersatu terpecat itu telah memilih Shafie sebagai calon Perdana Menteri pilihannya.

Kata Tun Mahathir lagi, menyokong Shafie bermakna menyokong dirinya.

Maknanya, Shafie yang menang melalui pintu belakang di Sabah, sekarang ini dicadangkan sebagai Perdana Menteri oleh Tun Mahathir untuk menumbangkan PN, kerajaan pintu belakang dan Muhyiddin, Perdana Menteri pintu belakang.

Ini bukan lagi pelik, malah teramat kelakar sekali!!

Bolehkah pemimpin pintu belakang diletakkan harapan untuk menumbangkan kerajaan pintu belakang dan menyelamatkan masa depan Malaysia?

Lebih daripada itu, nama Shafie sebagai calon Perdana Menteri bukan dicadangkan oleh PH yang merupakan blok pembangkang sebenar ketika ini, tetapi oleh Tun Mahathir yang tidak lagi mempunyai parti serta tiada apa-apa jawatan dalam PH.

Oleh kerana Tun Mahathir sudah terpecat daripada Bersatu dan Bersatu pula berada bersama PN membentuk kerajaan, Pengerusi PH yang sebenar adalah Anwar Ibrahim.

Dalam gabungan baru yang melibatkan PH bersama kumpulan Tun Mahathir dan Warisan, ia dinamakan PH Plus.

Oleh kerana PH Plus tidak berdaftar, sama seperti PN, tidak diketahui siapa yang menjadi ketua atau pengerusinya.

Tetapi, berdasarkan tempat duduk dalam mesyuarat PH Plus pada 9 Jun di Pejabat PKR di mana Anwar duduk di tengah dan Tun Mahathir berada di tepinya, ternampak seperti Anwar jugalah Pengerusi PH Plus.

Lagi pun, oleh kerana PH mempunyai jumlah kerusi leboh banyak berbanding kumpulan Tun Mahathir dan Warisan, logiknya tentulah Pengerusi PH lebih sesuai dinamakan Pengerusi PH Plus.

Memandangkan PKR menolak nama Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri, mesyuarat PH Plus tidak pernah lagi diadakan selepas itu.

Yang ada selepas itu hanyalah Tun Mahathir memanggil DAP, Amanah dan Warisan bermesyuarat dengannya, sambil mengecualikan PKR dengan meletakkan dirinya seolah-olah ketua atau pengerusi gabungan tersebut.

Mahu dipanggil gabungan itu sebagai PH Minus juga tidak sesuai kerana Anwar selaku Pengerusi PH atau PH sendiri tidak pernah memberi izin kepada pembentukan gabungan baru itu.

Amanah dan DAP pula mengatakan perjumpaan dengan Tun Mahathir dan Warisan bukanlah rasmi, maknanya lebih kurang macam jumpa-jumpa di kedai kopi saja.

Sebab itu, kata Mohamad Sabu dan Guan Eng, menamakan Shafie sebagai calon Perdana Menteri hanyalah cadangan Tun Mahathir dan mereka akan membawanya ke mesyuarat parti masing-masing untuk membuat pendirian.

Dalam erti kata lain, gabungan yang mengandungi kumpulan Tun Mahathir, Amanah, DAP dan Warisan adalah gabungan pembangkang pintu belakang kerana tidak mendapat restu PH atau Anwar selaku pengerusinya.

Blok pembangkang yang sah hanyalah PH yang didalamnya ada PKR, DAP serta Amanah dan Anwar selaku Pengerusi PH adalah juga merupakan Ketua Pembangkang.

Kalau memilih Shafie yang merupakan pemimpin kerajaan pintu belakang di Sabah sebagai calon Perdana Menteri dianggap pelik dan kelakar untuk tujuan menumbangkan PN, sebuah kerajaan pintu belakang dan Muhyiddin, Perdana Menteri pintu belakang, lebih pelik dan kelakar lagi ialah pemilihan bellau itu dilakukan oleh Tun Mahathir, pemimpin pintu belakang blok pembangkang.

Kahkahkahkahkahkahkahkah…sesuai sangat kalau Tun Mahathir masuk saja pertandingan Maharaja Lawak pada tahun depan!!! (Shahbudindotcom 28/06/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 June 2020 — 2:29 pm

143
Leave a Reply

avatar
22 Comment authors
MAHATHIRVSANWARanonbengongdolbiolKikikihalbudeeen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SUDAH MAMPUS TINGGAL ZOMBIE MERACAU……. TIDAK HAIRANLAH DAJJAL MAMPU PERDAYA JUTAAN MANUSIA……HARTA BERLONGGOK DI SANA SINI…… Cara anak-anak Mhathir kaya……. Pada tahun 1992, Mirzan cuma berusia 33 tahun. Dia beli PNSL Berhad dengan harga RM248 juta masa itu. PNSL ialah Perbadanan Nasional Shipping Line – iaitu antara syarikat perkapalan terbesar dalam negara masa itu, PNSL Bhd milik Perbadanan Nasional, syarikat milik penuh kerajaan Malaysia Pemegang saham utama Perbadanan Nasional masa itu adalah Kementerian Kewangan, Bank Negara Malaysia dan Bank Bumiputera Malaysia. Siapa pelanggan-pelanggan servis PNSL Bhd masa itu pula? Syarikat-syarikat milik kerajaan seperti Tenaga, POS Malaysia dan pelabuhan-pelabuhan kita.… Read more »

K K Lim
Guest
K K Lim

Shafie & allies won 29 seats, BN also won 29 seats. STAR with his 2 assemblyman initially supported & joined Shafie camps, but last minutes the two were grab by BN – Shafie counter attack by grabbing other BN assemblyman. I don’t think Shafie is a backdoor CM. He was the first who got enough seat to form govt but was hijacked by Musa.

albudeeen
Guest
albudeeen

U r right bro
Only al Budeeen (fan of Rear Admiral (RA)aka al juburi wal liwati) thinks differently
He forgot abaut RA’s 16 Sep…”we got the numbers”
Mueheh hemueh mueheh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERKAT DOA MUSTAJAB AKHIR NYA PH BERKUBUR JUA… HANYA.HANTU PH MASIH BERKELIARAN……. MELAYU PH BODOH BANGSAT FANATICS PEMIMPIN …….. KORANG NAK KUTUK PAS…..BIAR DIA JADI PM 9…..BARU SEDAP KUTUK……. PENUNGGANG AGAMA ADALAH DAJJAL ILLUMINITY YANG RANAPKAN EKONOMI DAN SISTEM NEGARA……… PKR pecat Ketua Wanitanya, Haniza Talha dan 3 pemimpin lain berkaitan Azmin……. PKR telah memecat empat pemimpin yang dikaitkan dengan bekas timbalan presiden Azmin Ali. Mereka ialah ketua Wanita PKR Haniza Talha, ketua wanita Pulau Pinang Nur Zarina Zakaria, dua Adun Pulau Pinang Dr Afif Bahardin (Seberang Jaya) dan Zulkifli Ibrahim (Sungai Acheh). Keputusan itu dibuat oleh Majlis Pimpinan Pusat… Read more »

ken
Guest
ken

Yang menjadi isu sekarang bagaimana hendak memantapkan PH Plus. Di sini nampaknya PKR sudah berkecai. Ramai ahli, adun dan MP dah pun keluar dari parti ini. Apa yang Anwar buat? Dalam PH, PKR dilihat rapuh sekarang. DAP dan Amanah mantap.

Anwar harus sedar bahawa beliau tidak boleh ke depan tanpa sokongan DAP, Amanah, Warisan dan Kem Tun. Jadi Anwar kenalah banyat kompromi.

Bukan isu siapa jadi PM. Atau gila-gila mahu jadi PM. Sekarang masanya bagaimana untuk kembalikan PH dan sekutunya menjadi kerajaan semula.

Tolak kepentingan individu. Utamakan kepentingan parti.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KORANG NAK KUTUK PAS…..BIAR DIA JADI PM 9…..BARU SEDAP KUTUK……. PENUNGGANG AGAMA ADALAH DAJJAL ILLUMINITY YANG RANAPKAN EKONOMI DAN SISTEM NEGARA……… PKR pecat Ketua Wanitanya, Haniza Talha dan 3 pemimpin lain berkaitan Azmin……. PKR telah memecat empat pemimpin yang dikaitkan dengan bekas timbalan presiden Azmin Ali. Mereka ialah ketua Wanita PKR Haniza Talha, ketua wanita Pulau Pinang Nur Zarina Zakaria, dua Adun Pulau Pinang Dr Afif Bahardin (Seberang Jaya) dan Zulkifli Ibrahim (Sungai Acheh). Keputusan itu dibuat oleh Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR semasa mesyuarat hari ini. Pemecatan berkenaandisahkan kepada Malaysiakini oleh pemimpin yang menghadiri mesyuarat tersebut. Haniza dan Afif… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Shafie calon PM: Cadangan Dr M hanya keruhkan hubungan PH – penganalisis….. Geraldine Tong & Ramieza Wahid Diterbitkan 3 jam lepas…… Usaha Dr Mahathir Mohamad untuk mencalonkan Presiden Warisan Shafie Apdal sebagai calon perdana menteri PH dilihat sukar untuk berjaya, tetapi lebih berkemungkinan untuk mengeruhkan lagi hubungan dalam gabungan itu. Penganalisis politik Wong Chin Huat berkata cadangan itu, selain menjadi alternatif kepada kebuntuan antara Mahathir dengan Presiden PKR Anwar Ibrahim, juga untuk mendapat sokongan blok Malaysia Timur, tetapi kata putusnya tetap terletak di tangan Gabungan Parti Sarawak (GPS). “Sama ada Mahathir, Anwar atau Shafie, penentunya bukan mereka, tetapi blok terakhir… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WALAUPUN PM7 SUDAH LUPA TAPI PM4 MASIH INGAT…….. Najib buktikan Mahathir GEMUKkan anaknya semasa jadi PM dulu (kronisme)……… Minggu lepas, PM7 suruh saya beri bukti bahawa anak dia pernah berniaga dan pernah ada kontrak dengan kerajaan semasa dia PM. Sebab itu, saya terus tunjuk bukti. Pada tahun 1994, ada seorang anak muda yang berumur 30 tahun. Lahir tahun 1964. Tapi anak muda itu dah jadi pengerusi syarikat balak. Dia pohon dan menerima konsesi balak seluas 1,000 hektar (2,471 ekar) dari kerajaan. Membalak kayu keras tropika yang amat berharga. Dia anak siapa dan siapa PM pada tahun 1994 itu? PM7 ingat,… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Nasib baik kau sudah sembuh meroyan Hadi jadi calon PM9. I hilang selera makan baca komen tu. Kahkahkah!

Dol
Guest
Dol

Bersekutu dengan DAP ini sama saperti menyimpan gundek.Sentiasa nak mandi tidur atas Duit.Senyum belaian berganti dengan sepak terajang apabila bekalan duit terhenti.Sekarang rasakan bergumpal dengan Babi hutan..dulu gigitan sayang sekarang gigit nak kasi mati.

Dol
Guest
Dol

Atok dah makin merapu meraban dah… Harap ada lah org yg blh menasihatkan tun.. makin hari makin teruk atok kena maki dgn rakyat Malaysia.. Atok dh blh tarik handbreak dlm dunia politik ni. Takut atok x sempat nk fokus akhirat..masa atok dh lebih 90 minit. Skrg atok bermain dlm msa kecederaan. Bila2 masa ja wisel akan ditiup

Kikikih
Guest
Kikikih

Atok dah 95, awak tu sempat ke??
Silap2 awak yg tak sempat…gol dulu kot !!!
Dont play-play ek..u r not God
Kihkihkiih

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹πŸ‘‹
Kemarahan Budin, dah tak dpt lagi nk disimpan
Budin lanyak kaw2, bkas ketua pkatan harapan
Disuruh atok, msuk Maharaja Lawak thn depan
Mgkin sbg Raja Lawak bintang atok gmerlapan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Dol
Guest
Dol

DAP PERGUNA TM . JGN PERASAAN DAP SUKA DG TM .
TM DAN DAP ULAR

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sokong. Madey si Kitol ular fossil tua dan Mahzir Khalid anak babi. Kahkahkah!

Khai
Guest
Khai

Terima lah hakikat DSAI belum diizinkn oleh Allah SWT

anonymous
Member
anonymous

Allah Swt jugak sudah jatuhkan madey dan halang madey jadi pm semula.

dolbiol
Guest
dolbiol

Dah 2 kali bro…lu apa cer
Nuor ada???
PM in waiting jelah atzu lebih dekat sikit, PM Tepi..
Kakaka

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol dan Azmin Semburit hanya tinggal kurang tiga tahun nak buat semburit style dalam politik Malaysia. Jangan terlalu desperate nak habiskan cerita semburit. Rakyat sekarang layan drama Madey si Kitol sambil makan popcorn. Kahkahkah!

Khai
Guest
Khai

En budin nampaknya taksub sgt dlm politik

anonymous
Member
anonymous

Ko ni bengong ker..Budin penulis politik…bukan penulis novel.

anonbengong
Guest
anonbengong

anon 9.55pm
Betul apa ko cakap no der, wa setuju
Budieen ni penulis politik al macai al liwati
Yess setuju sangat
Anda dapat 10 markah..kahkahkah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAJAAN TEBUK JUBO PASTI TAK BERTAHAN LAMA…… DAJJAL PUNYAI KEKAYAAN LUAR BIASA DYNASTY USD44BILLONS…… RAMAI TERPEDAYA DENGAN DAJJAL TERMASUK ULARMAK DAN ALIM KUCING……. PH SUDAH BERKUBUR….. ZOMBIE DATANG MERASUK……. Amanah kata Mahathir bohong pasal Shafie Apdal calon PM…….. Setiausaha Organisasi Parti Amanah Negara (Amanah), Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus menegaskan kepimpinan parti itu tidak dimaklumkan mengenai sebarang keputusan Amanah terhadap cadangan memilih Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Md Shafie Apdal sebagai calon Perdana Menteri bagi blok pembangkang. Abang Ahmad Kerdee berkata, sehingga kini tiada sebarang pengumuman dikeluarkan kepimpinan tertinggi Amanah berkenaan cadangan dikemukakan bekas Perdana Menteri, Tun Dr… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol baru sedar diri tak laku dan sudah dibenci orang satu Malaysia. Kalau ada babi hutan dalam Bersatu pun akan diangkat jadi calom PM buat melepas geram. Kesian Shafie Apdal jadi mainan si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Raja Lawak Tua Bangka Nafsu Serakah Gila Kuasa 2020. Tercapai sudah wawasan 2020 nya. Raja Lawak Tua Bangka sedang seronok & leka melumur najis dan hina di tubuh sendiri. Sah laa dia dah separa nyanyuk. Melata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. Hanya yang bongok dan bebal saja sanggup menjilat dia penuh selera. Kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
Mana gi Wak Nyah..bakal neraka pnya kayu api
Dah mampos ker dia itu cai bahalol lembu sapi
Nak jumpa si kadok tu sampai termimpi-mimpi
Entah bila..tangan ini dpt singgah dia pnya pipi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTAToon haprak dari tungau-langau belaan Borosmah Najib.
Hiiiiiii – Kudisss…..!!

Kojolla…

Pegi jalan daaa dgn ko punya temberang konon2β€¦β€˜Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur’.
kepala hotak ko lah, Kejora….!!

Abis tuu, ini apa kejadah yg ko berPANTAToon,
Anonymous 27 June 2020 5:17 am
Mampos le dia si lahanat ni, kalau Kejora dapat
Jom one by one Wak, sebut jer masa & tempat!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

So, amacam…
Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sabtu, 11hb Julai, 2020
Jam 8:00 malam

Kau kelihatan jelas seperti yg sudah2, masih takut, bermadah helah, mengelak berdepan face-to-face dgn aku.

Beranikah engkau kali ini….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Kadok dodol 9:36 pm,

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Boleh caya ke Wak Kadok dgn tarikh yg ko bagi
Kejora risau klu semua nanti..kelentong belaka
Nanti aku pergi..tunggu sorang2 smpai ke pagi
Takut berulang kembali..peristiwa Dtrn Mrdeka
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Kadok dodol 9:36 pm,

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Kadok dodol 9:36 pm,

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Risau juga klu berulang lgi peristiwa yg sudah2
Kejora cdg begini lah..Wak Suman haram jadah
Apa kata klu kita jmpa di Tsk Darulaman Kedah
Jadi tak ler Kejora dikencing dgn begitu mudah
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Wau bulen
Guest
Wau bulen

TDM…AMANAH DAP WARISAN BERSATU SOKONG PKR TOLAK Striking fear in the opponents. With Tok Dalang’s nodding, another history in the making ANWAR…PKR SOKONG AMANAH DAP WARISAN BERSATU TOLAK No option except losing SHAFUE…BERSATU AMANAH DAP WARISAN SOKONG PKR TOLAK A good bet if Tok Dalang decides to “cough” Such scenario….your guess is as good as mine

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yed buddy,

The fact remains…

The GRAND OLD STATESMAN MAHATHIR strikes fear – β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 9:32 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

anonymous
Member
anonymous

Kepala otak ko seman hindu..ml..mmengigau ker?..

Madey dah tak ada force lagi….tu pasal dia kena tendang dgn mudah.oleh yidin…madey dah tak laku lagi.

Mana khairudin botox?..dah cabut lari dari madey

anonymous
Member
anonymous

Ko ni wau bule bengong..mana ada Bersatu bersama PH lagi…makin terok.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Karim Hamzah seorang menteri negeri
Dr Masing timbalan ketua menteri
Hina perli Mahathir hanya berfantasi
Shafie afdal dijadikan perdana menteri

Memang tugasan ahli politik mengomen pasti
Supaya nampak pertahankan kerajaan terkini
Cepat bertindak sebelum the Godfather berbunyi
Bila Tok Dalang batuk, pijak semut pun tak mati.

Dol
Guest
Dol

satu2 anak sabah yg berani hantam ketua menteri sabah..terbaik jufazli..buat yg terbaik untok rakyat sabah..

Dol
Guest
Dol

Terbaik Bro Jufazli, Piee Bedal ini tugasnya sekarang asyik ikut punggung Madey saja. Kemana Madey pergi dia akan ikut…mungkin hingga ke liang lahad…..KUT!!!!!Dia lebih pentingkan kelangsungan politiknya daripada membantu rakyat. Dan dia tidak sedar bahawa kerajaan pimpinannya pun adalah kerajaan tebuk atap dan pintu belakang. MUNGKIN PIEE BEDAL LUPA TENTANG INI KUT!!

Dol
Guest
Dol

Terbaik Bro, Piee Bedal ini tugasnya sekarang asyik ikut punggung Madey saja. Kemana Madey pergi dia akan ikut…mungkin hingga ke liang lahad…..KUT!!!!!Dia lebih pentingkan kelangsungan politiknya daripada membantu rakyat. Dan dia tidak sedar bahawa kerajaan pimpinannya pun adalah kerajaan tebuk atap dan pintu belakang. MUNGKIN PIEE BEDAL LUPA TENTANG INI KUT!!

Dol
Guest
Dol

Jufadli…lu kasi bongkar semula kes Piee Pedal berkaitan dengan salah guna kuasanya dalam isu rasuah berbillion ringgit yang dikongsikan dengan kroni2nya di syarikat air sabah tu…boleh kan beb??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Dodol guna dakyah Jufazli Bendol maknyah yg berwajah muka tak sudah lahir tak cukup bulan.

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib. Masuk menyondol tanpa hujjah munasabah.

Dol
Guest
Dol

Terbaik Bro, Piee Bedal ini tugasnya sekarang asyik ikut punggung Madey saja. Kemana Madey pergi dia akan ikut…mungkin hingga ke liang lahad…..KUT!!!!!Dia lebih pentingkan kelangsungan politiknya daripada membantu rakyat. Dan dia tidak sedar bahawa kerajaan pimpinannya pun adalah kerajaan tebuk atap dan pintu belakang. MUNGKIN PIEE BEDAL LUPA TENTANG INI KUT

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib. Masuk menyondol tanpa hujjah munasabah.

Kenyataannya…

The GRAND OLD STATESMAN is still β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

anonymous
Member
anonymous

Jgn harap GPS setuju dgn cadangan madey…shafei hanye lembu cucuk hidong madey..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib. Masuk menyondol tanpa hujjah munasabah.

Kenyataannya…

The GRAND OLD STAESMAN is still β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 9:16 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

anonymous
Member
anonymous

Shafei di calokan oleh madey…bukan dicalonkan oleh PH ato PH plus…

Adakah lepas pru 15 shafei akan serahkan kpd boboi mokeriz?..

anonymous
Member
anonymous

Silap2 shafei ditendang dari warisan seperti madey..

Sabah tak ada perubahan seperti yg dijanjikan oleh shafei dlm kempen pru14…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib. Masuk menyondol tanpa hujjah munasabah.

Kenyataannya…

The GRAND OLD STAESMAN is still β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 9:15 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

anonymous
Member
anonymous

Umno sedang berusaha tarik adun mp dan ahli warisan berpihak kpd umno…mp dan adun Bersatu jugak sedang dipujuk..

shafei disabah sedang bergoyang…2 adun Upko sudah tinggalkan warisan….1000 ahli dan pemimpin warisan Libaran istihar kluar parti…

Shafei tidak upaya mengekang
Perubahan kerana orang sabah tak mahu jadi pembangkang…

GPS srawak pilih bersama PN terus dapat bayaran petronas 2 bilion…serawak lebih tinggi simpanan dari sabah…

Dol
Guest
Dol

Shafie calon PM: Jangan ingat orang Sabah, S’wak bodoh – pemimpin GPS

kahkahkahkahkahakah!!!

anonymous
Member
anonymous

Ape2 pon boleh berlaku…adakah anwar akan tinggalkan DAP dan Amanah kpd madey?….elok juga…. Hamzah: Jumpa Anwar pertemuan peribadi – Laporan 27 Jun 2020, 11:07 pm Dikemaskini 18 jam lepas Setiausaha Agung Bersatu, Hamzah Zainudin mengakui ada bertemu dengan Presiden PKR Anwar Ibrahim baru-baru ini, lapor Bernama. Beliau yang juga menteri dalam negeri ketika ditanya wartawan Bernama berkata ia adalah pertemuan peribadi individu yang sudah tidak berjumpa selama beberapa tahun. Hamzah selanjutnya dipetik Bernama berkata perkara yang dibincangkan adalah perkara peribadi yang tidak perlu dihebahkan kepada umum. Pada 19 Jun lalu, Ketua Whip PKR, Johari Abdul mengesahkan bahawa Anwar sebelum ini… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey terpaksa mencalonkan.proksi kerana dirinye sudah tidak laku lagi…roda nasib madey sedang berputar kebawah…madey tak mampu tolak keatas…

Madey pilih orang yg senang.ditarik hidongnye…anwar tak boleh ditarik hidong….

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib. Masuk menyondol tanpa hujjah munasabah.

Kenyataannya…

The GRAND OLD STAESMAN is still β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 9:14 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Masa PH berkuasa Madey si Kitol yang buka pintu belakang bagi Azmin Semburit masukkan geng semburitnya. PN berkuasa sekarang Madey si Kitol juga rakus buka pintu belakang untuk geng semburitnya masuk lagi. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Eloklah kau tak sokong si semburit. Kau mesti istiqomah sokong kpd juburit…

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lalat langau nih dulu menyamar TongGeng Najib,

anonymous
Guest
anonymous

berjuanglah tanpa matde
klaau matde mati pun takkan negara ni hilang
hnaya kiamat saja akan hilangkan semua negara didunya ni
belajar bersiasah tanpa matde

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Mmg hebat cgu matematik yg juga sasterawan
Di sini dia gagah berdiri sbg seorang pahlawan
Suman nyah kedi, smpai dh tk brdaya nk lawan
Dh lembik, serupa anjing betina lps mengawan
πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Mmg kaww gilerr kali ini mesej yg Budin bawak
Dia cadangkan, Tok Det masuk maharaja lawak
Msti meroyan sakan, si mknyah, Suman biawak
Tk lama lgi, ke wad spital ler, itu biol punya Wak
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Budin kata, Tok Det serupa badut tua, lawak dol
Secara tk langsung, blh dipanggil Tok Det dodol
Melopong trkedu le si mknyah Wak kedi cendol
Ke hospital le sudahnya dia Wak Kadok samdol
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Sejak akhir2 ini Budin tibai Tok Det bertubi-tubi
Budin suruh Tok Det jdi Pak Lawak sbagai hobi
Meroyan le Suman, Budin balon dia punya nabi
Pelir Suman dah sentot, serupa kepala labi-labi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

INI BUKANLAH SEMATA-MATA GEMBAR-GEMBUR:

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Mmg ternyata yg PH dh makin teruk berterabur
Rakyat nampak, yg halatuju PH dh makin kabur
Semuanya palsu belaka, janji2 yg mereka tabur
Ternyata, rugi serta sia-sia, undi yg rakyat labur
Pemimpin mereka sekadar jdi badut penghibur
Ketua pun serupa dgn mamak tokey pasembur
Dah tua ganyut, tak lama dah nak masuk kubur
Ada yang muda sikit pun peminat lubang jubur
Kebencian rakyat kt depa, makin berakar subur
Sejak akhir2 ini..teruk depa kna, rakyat sembur
Rata2 trdengar, cerca & makian, rakyat hambur
Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur
Mmg sah PRU15 nanti..PH akan musnah lebur
Dan..BN akn kembali di takhta menjulang obor
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib.
Hiiiiiii – Kudisss…..!!

Kojolla…

Pegi jalan daaa dgn ko punya temberang konon2β€¦β€˜Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur’.
kepala hotak ko lah, Kejora….!!

Abis tuu, ini apa kejadah yg ko berPANTAToon,
Anonymous 27 June 2020 5:17 am
Mampos le dia si lahanat ni, kalau Kejora dapat
Jom one by one Wak, sebut jer masa & tempat!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

So, amacam…
Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sabtu, 11hb Julai, 2020
Jam 8:00 malam

Kau kelihatan jelas seperti yg sudah2, masih takut, bermadah helah, mengelak berdepan face-to-face dgn aku.

Bakal Menantu Mu
Guest
Bakal Menantu Mu

Khas buat Bakal Pak Mertua Ku:

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Anaknda cuma bergurau sja, sbg lawak kelakar
Hati bakal mertua ku ini..diharap tidak terbakar
Apa khabar nya kt taman Wak, bunga yg mekar
Ingin rasa nak disunting..ini anaknda pendekar
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

πŸ’žβ€οΈπŸ’›πŸ’šπŸ’™πŸ’œπŸ€ŽπŸ–€πŸ€πŸ’˜πŸ’˜πŸ’πŸ’–πŸ’—πŸ’“πŸ’•β£οΈ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Bakal Menantu Mu
Guest
Bakal Menantu Mu

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Mmg lah dkat JB tu anaknda mahu pergi serbu
Ingin lamar bunga di taman, yg cantik jambu
Udah lama anak dara Wak tu jadi idaman kalbu
Anaknda teringin, jdikan dia, teman sekelambu
πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
β£οΈπŸ’•πŸ’“πŸ’—πŸ’–πŸ’πŸ’˜πŸ€πŸ–€πŸ€ŽπŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›β€οΈπŸ’žβ€οΈ

Bakal Menantu Mu
Guest
Bakal Menantu Mu

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Mmg lah dkat JB tu anaknda mahu pergi serbu
Ingin lamar bunga di taman, yang cantik jambu
Udah lama anak dara Wak tu jadi idaman kalbu
Anaknda teringin, jdikan dia, teman sekelambu
πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
β£οΈπŸ’•πŸ’“πŸ’—πŸ’–πŸ’πŸ’˜πŸ€πŸ–€πŸ€ŽπŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›β€οΈπŸ’žβ€οΈ

Bakal Menantu Mu
Guest
Bakal Menantu Mu

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Bertuah Wak nanti dpt menantu yg bijak bistari
Mcm anaknda ini satu dalm sejuta sukar dicari
Izinkan anaknda sunting dia..untuk jdi bidadari
Pasti dia akan bahagia nanti, Wak punya puteri
πŸ’πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΊπŸŒΈπŸ΅οΈπŸŒ»πŸŒΌπŸ’πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΊπŸŒΈπŸ΅οΈπŸŒ»

πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³πŸ§•πŸ‘³
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
β£οΈπŸ’•πŸ’“πŸ’—πŸ’–πŸ’πŸ’˜πŸ€πŸ–€πŸ€ŽπŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›β€οΈπŸ’žβ€οΈ

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Mmg kaww gilerr kali ini mesej yg Budin bawak
Dia cadangkan, Tok Det masuk maharaja lawak
Msti meroyan sakan, si mknyah, Suman biawak
Tk lama lgi, ke wad spital ler, itu biol punya Wak
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Budin kata, Tok Det serupa badut tua, lawak dol
Secara tk langsung blh dipanggil Tok Det dodol
Melopong terkedu le si mknyah Wak kedi cendol
Ke hospital le sudahnya dia Wak Kadok samdol
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

MadSawang
Guest
MadSawang

Alaa soodin. Kalu takleh masok ikot depan kita masok ikot belakang janji boleh masok dalam-dalam… Cina dok di depan mlayu dok di belakang .. Harus di ingat setiap kejayaan di depan ado tonggak yg di belakang dok jadi tongkoi tunggoi dan baruatoa .. Cina jadi tokey dari moda sampe toa dan sampe mampoih.. Mlayu jadi koli cina dari moda sampe toa dan sampe mampoih. Tidak ape itu nanti belakang kire.. Pemimpin mlayu tudoh menodoh sesama sendiri, sekog kata cori ayam sekog lagi kata reban ayam pong pi bagi pada kroni cina. Yg kayo bertambah kayorayo yg mesken bertambah papa kedana.… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Ular fossil tua 95 tahun ingat bila calon nama lain maka dia selamat. Madey si Kitol memang perosak bangsa, agama dan negara sejati. Habis sampai PM pun dibuat macam harta mak bapak dia dari Kerala. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Luahan liar tak berakademik langsung dari tungau-langau belaan Borosmah Najib.

Hiiiiiii – Kudisss…..!!

Amuta
Guest
Amuta

Tuhan round the corner la bro …. broo. Tahu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol mamak pemecah belah Melayu Islam. Ular fossil tua yang mengkayakan anak bini dan kroni selain Jibby. Fakta tak boleh diubah. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mahzir anak babi masuk Chini
Sudah curi diskaun TNB nak minta undi? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

Itu hanyalah andaian nafsu dodol kor, jer….!!

Kenyataannya…

The GRAND OLD STAESMAN is still β€˜A FORCE TO BE RECKONED WITH’ that sends shivers & scary nightmares to all his opponents, their pencacai & garbage macai-macai.

Reply
28 June 2020 12:58 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 12:58 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Tok Det nabi ko tu, kini, dh serupa dgn si luncai
Dulu dia Mercedeze, tapi kini dah motor kapcai
Maruah & prestasi dia, kini, dh hancur berkecai
Yg sokong spt ko hanya tinggal 2-3 ekor macai
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Woww, pantun dlm bahasa Inggeris masuk lagi
Mmg lah penulisnya bijak & berpelajaran tinggi
Suman meroyan, marah bengang mngetap gigi
Dalm keadaan pelir kecut, dia melangkah pergi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Proot..proot…
Kentoot, my foot…!!

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
In poems cg Kejora is as good as Shakespeare
While in Maths.. he’s as brilliant as John Napier
Idiot Suman felt, as if being stabbed by a spear
He got no more choice other than to disappear
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ‘Š
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

There goed again that sickening kudis
Bragging insanely, appearing gibberish
It’s ain’t English, but clumsy Manglish
Fucked Up bullshit, load of rubbish

Btw, don’t forget….

Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sat 11th July, 2020
8:00 pm

Ada beranikah, kojolla…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bila Tun, DAP, AMANAH, WARISAN, Team B Umno, sebahgiaan BERSATU & Team B PKR mencalonkam Shafiee Afda – Ketum PKR, Sheikh al Juburi sah2 kena CHECKKMATE…!!

Aku lebih selesa berPMkan dgn Shafiee Afdhal dari….
– perompak, lanun, penyamun, dayus takut bini,
– pengecut back stabbing,
– paling2 sekali PElIWAT.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Team Azmin semburit dipanggil Team B PKR ke? Ular fossil tua sudah gila. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Mmg kaww gilerr kali ini mesej yg Budin bawak
Dia cadangkan, Tok Det masuk maharaja lawak
Msti meroyan sakan, si mknyah, Suman biawak
Tk lama lgi, ke wad spital ler, itu biol punya Wak
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Budin kata, Tok Det serupa badut tua, lawak dol
Secara tk langsung blh dipanggil Tok Det dodol
Melopong trkedu le si mknyah Wak kedi cendol
Ke hospital le sudahnya dia Wak Kadok samdol
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Fantasi Madey diberi reservation oleh DAP dan Amanah kerana perlu bcg dgn Majlis Presiden PH termasuk Pengerusi PH dahulu.

Orang kuat GPS, James Masing memberi komen terbaik fantasi ini sbg joke of the century.

Shafie sendiri terkejut beruk kerana diheret Madey jadi Cina buta dgn 9 undi Warisan lebih sikit dari 5 undi Berdua Madey sendiri.

Dia pun risau akan terexpose balik kes2 lama nya skandal dan rasuah KPLB kpd public scrutiny lagi.

Selumbar
Guest
Selumbar

Tidak seperti 22 tahun yang lalu dimana Tun Mahathir sentiasa dilihat sebagai pemenang dalam semua persengketaan dengan ahli politik. Itu lah kelebihan Ilmu psikologi Machiavelli. Namun ilmu yang dimainkan oleh Tun Mahathir dalam tahun 2020 ini sudah tidak menjadi kenyataan malah ia berubah menjadi senjata makan tuan. Kenapa gagal…oh rupanya anak murid beliau bernama Muhyiddin juga mengamalkan ilmu yang sama. Dan beliau tahu titik kelemahan gurunya. Itu sebabnya Tun dengan mudah kena terajang keluar dari PPBM. Tun cuba bertindak balas dengan memperalatkan DAP dan PAN walaupun identiti beliau ketika ini hanyalah seorang ahli parlimen Langkawi yang tidak berparti dan bukan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

By virtue of all his ridiculous PANTAToon, it goes without saying that Kejora Dodol is Nothing, but a Lying Coward.

Clear evidence…

Kojolla…
Pegi jalan daaa dgn ko punya temberang konon2β€¦β€˜Bukanlah Kejora ini nk bermegah cakap takbur’.
kepala hotak ko lah, Kejora….!!

Abis tuu, ini apa kejadah yg ko berPANTAToon,
Anonymous 27 June 2020 5:17 am
Mampos le dia si lahanat ni, kalau Kejora dapat
Jom one by one Wak, sebut jer masa & tempat!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

So, amacam…
Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sabtu, 11hb Julai, 2020
Jam 8:00 malam

Kau kelihatan jelas seperti yg sudah2, masih takut, bermadah helah, mengelak berdepan face-to-face dgn aku.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah biol samdol,

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kejora rasa sangsi le, dngan tarikh yg Wak bagi
Dtrn Mrdeka, ko tk dtg aku tunggu sampai pagi
Rasanya Kejora ini, mcm nak kena kencing lagi
Jitra gi ke JB, duit minyak & tol semua jadi rugi
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok kedi:

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Stupid Suman, is like a clumsy beggar in a town
While Kejora is a young prince, in a great palace
Why not we hold on the physical fight old clown
Let’s challenge English pantun, in the first place
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Bloody idiot gay Suman often boast and tells lie
Reading his postings, is as if time being wasted
When Kejora gave English pantun, he can’t reply
This shows that, the idiot is not highly educated
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

My oh my, again that sickening kudis
Bragging insanely, appearing gibberish
It’s ain’t English, but clumsy Manglish
Fucked Up bullshit, load of rubbish

Btw, don’t forget….

Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sat 11th July, 2020
8:00 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

My oh my..Wak Nyah Kadok 2:43 pm,

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
What I’m trying to tell here is true, not prejudice
Suman old Proton Saga, tried to act Mercedeze
I never thought him, to be dumb stupid like this
Where got old man..in English, the word β€˜kudis’!
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

My oh my..Wak Nyah Kadok 2:43 pm,

What nonsense is this???
What the hell English is this word β€˜kudis’???

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

My oh my..Wak Nyah Kadok 2:43 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
It is real obvious..that Suman is dumb & foolish
He’s still stubborn..saying that β€˜kudis’ is English
This proved..in language he isn’t accomplished
Therefore his Eng knowledge he need to polish
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Buktikan, bukan auta tembersng jer.

Sebaliknya, arkib blog ini masih tersimpan elok ‘ ko tak pernah hadirkan diri face–to-face dgn ku.

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Hari ini, ternyata yng Wak Kadok terlangkah kiri
Dia tidak menyangka, yng dia akan terpijak duri
Difikir Kejora tak ada, dia pun berani ler ke mari
Bila tetiba Kejora ni muncul, terus dia cabut lari
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

My oh my, again that sickening kudis
Bragging insanely, appearing gibberish
It’s ain’t English, but clumsy Manglish
Fucked Up bullshit, load of rubbish

Btw, don’t forget….

Dataran Bandaraya Johor Bahru
Sat 11th July, 2020
8:00 pm

Sampai jumpa nanti, jgn pura2 lupa…,!!

Reply
27 June 2020 5:47 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 5:47 pm,

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
What I’m trying to tell here is true, not prejudice
Suman old Proton Saga, tried to act Mercedeze
I never thought him, to be dumb stupid like this
Where got old man..in English, the word β€˜kudis’!
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 5:47 pm,

What nonsense is this???
What the hell English is this word β€˜kudis’???

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Nyah Kadok 5:47 pm,

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
It is real obvious..that Suman is dumb & foolish
He’s still stubborn..saying that β€˜kudis’ is English
This proved..in language he isn’t accomplished
Therefore his Eng knowledge he need to polish
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Dol
Guest
Dol

Tok…Sudah2 la tu jangan buat malu orang kedah…πŸ˜₯😒

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Woww pantun2 dalam BI masuk begitu banyak
Cgu Kejora nampak seperti gajah turun minyak
Menyembam rapat Wak Kadok kedi kna lanyak
Psti mlm tadi si tua mknyah tu tidur tk nyenyak
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
The poor gay Suman is as if sank and drowned
Kejora had beaten the skunk..flat to the ground
We can’t see anymore that idiot old gay around
As for the champion Kejora still hold the crown
πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Guest
Anonymous

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Bloody idiot gay Suman often boast and tells lie
Reading his postings, is as if time being wasted
When Kejora gave English pantun, he can’t reply
This shows that, the idiot is not highly educated
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚