KELIRU 2 – KENAPA JANJI ENAM BULAN MAHATHIR TIDAK BOLEH DIPERCAYAI?

Satu lagi kekeliruan yang timbul di antara mereka yang bersetuju dan menolak Tun Mahathir Mohamad sebagai calon Perdana Menteri PH ialah berhubung tempoh enam bulan yang dipohon oleh Pengerusi Bersatu terpecat itu.

Tun Mahathir, sebagaimana diberitahu oleh Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail dalam kenyataan medianya, telah meminta untuk dirinya sendiri dijadikan Perdana Menteri sekali lagi selama enam bulan dalam mesyuarat PH Plus pada 9 Jun lalu.

Selepas memegangnya selama enam bulan itu, Tun Mahathir berjanji akan menyerahkan jawatan tersebut kepada Anwar Ibrahim.

Kemudian, Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke berkata, ada cara tertentu boleh dilakukan untuk memastikan Tun Mahathir terikat dalam melaksanakan janji enam bulan tersebut.

Ia katanya, melalui perjanjian hitam putih, selain parti-parti dalam PH juga boleh menarik sokongan daripada Tun Mahathir jika beliau memungkiri janjinya.

Dengan menarik sokongan tersebut, tambah Anthony Loke, kedudukan Tun Mahathir akan jatuh dengan sendirinya, seterusnya membuka laluan kepada pilihanraya semula terpaksa diadakan.

Melalui janji Tun Mahathir beserta hujah Anthony Loke itu, mereka yang menyokongnya lalu berhujah, apa masalahnya lagi untuk Anwar tidak menyetujui Ahli Parlimen Langkawi itu sebagai calon Perdana Menteri bagi PH?

Takkan masih tak yakin juga, tambah mereka dengan suara agak tinggi.

Dalam kenyataan media Saifuddin juga, ada disebut bahawa selain Tun Mahathir meminta untuk menjadi Perdana Menteri sekali lagi selama enam bulan, beliau juga mengatakan Anwar tidak boleh diterima untuk jawatan tersebut kerana kedudukannya sebagai pemimpin parti yang berbilang kaum.

Dalam bahasa mudah, bagi Tun Mahathir, Anwar tidak boleh sama sekali menjadi Perdana Menteri atas kedudukannya sekarang sebagai Presiden PKR.

Kenyataan itu dengan jelas menunjuklan Tun Mahathir akan memungkiri janjinya sekali lagi kerana dalam tempoh enam bulan akan datang, Anwar tentu saja masih lagi memegang jawatan Presiden PKR.

Malah, dengan hampir pasti Anwar akan kekal bersama PKR selama hayatnya kerana parti itu ditubuhkannya dengan keringat serta darah dan telah diterima dengan baik oleh rakyat, bererti janji penyerahan kuasa tidak akan dilaksanakan buat selama-lamanya oleh Tun Mahathir.

Jika tidak, kenapa Tun Mahathir mengatakan Anwar tidak boleh diterima sebagai Perdana Menteri kerana kedudukannya mengetuai parti pelbagai kaum?

Bukankah ia menunjukkan Tun Mahathir tidak akan menyerahkan jawatan kepada Anwar?

Apabila Tun Mahathir tidak menunaikan janjinya, sepertimana yang cuba diyakinkan oleh Anthony Loke, sokongan terhadap Perdana Menteri boleh ditarik untuk menjatuhkannya agar pilihanraya dapat diadakan semula.

Lalu, kata penyokong Tun Mahathir lagi, bukankah ini pilihan terbaik buat Anwar iaitu dapat menjatuhkan Perdana Menteri yang memungkiri janjinya?

Sebenarnya, ini adalah satu lagi cubaan untuk menggagalkan Anwar daripada menjadi Perdana Menteri.

Dengan menarik sokongan dan pilihanraya terpaksa diadakan, walaupun beliau dijatuhkan, itulah sebetulnya yang dikehendaki oleh Tun Mahathir iaitu menghalang Anwar menjadi Perdana Menteri.

Mula-mula janji dimungkiri dan apabila sokongan ditarik balik, akhirnya Anwar terpaksa bergelut semula untuk memenangi pilihanraya dan meletakkan dirinya sebagai Perdana Menteri sekali lagi, sedangkan Tun Mahathir boleh bersara dengan gembira setelah berjaya menguasai Putrajaya buat kali yang ketiga.

Sebab itu, untuk mengelakkan dipatuk ular yang sama di lubang yang sama buat kali yang ketiga, memilih Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri adalah sesuatu yang sia-sia, membuang masa dan merbahaya.

Kecenderungan untuk beliau memungkiri janji adalah lebih tinggi berbanding menepatinya, malah telah ditunjukkan sendiri oleh Tun Mahathir dengan hujahnya Anwar tidak boleh diterima sebagai Perdana Menteri kerana mengetuai parti yang berbilang kaum.

Janji enam bulan itu hanyalah helah Tun Mahathir semata-mata, walhal niatnya yang sebenar adalah jelas untuk menidakkan atau memotong jalan buat Anwar.

Tanpa ragu-ragu, tidak memilih Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri hanyalah suatu mudarat kecil berbanding mudarat lebih besar bakal menunggu, bukan saja kepada Anwar tetapi juga kepada PH, jika memilihnya sekali lagi. (Shahbudindotcom 21/06/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 June 2020 — 6:28 am

121
Leave a Reply

avatar
20 Comment authors
MAHATHIRVSANWARPemerhati Politikahli UMNOOthman AhmadKerala mariii Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TIADA HARAPAN PRU15…..ITU SEBAB MEREKA MAHU RAMPAS KUASA……HANYA YANG BODOH SOKONG DR MANDELIAR DAN BANDUAN TEBUK JUBO…….DI TAMBAH LAGI BERSUBAHAT DENGAN KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Terkini, 2,000 ahli cabang keluar parti…….. Seorang pemimpin PKR Cabang Kalabakan di Tawau, Sabah mendakwa kira-kira 2,000 ahli cabang itu termasuk ahli jawatankuasanya keluar parti hari ini. Timbalan ketua cabang Mohd Jailani Chachu berkata mereka berbuat demikian kerana hilang kepercayaan terhadap parti. Keputusan dibuat atas kerelaan sendiri, tanpa paksaan mana-mana pihak, katanya kepada pemberita ketika ditemui di Dewan Kampung Kijang, Merotai dekat Kalabakan. Mengulas lanjut, Mohd Jailani berkata keputusan itu juga sebagai tanda solidariti kepada… Read more »

Pemerhati Politik
Guest
Pemerhati Politik

Senang aje. Setelah dapaat jadi PM kali yang ketiga, Tun M akan menyerahkan jawatan menteri yang penting kepada Loke. Terus Loke akan lupa apa2 cara untuk TunM melepaskan jawatan. Easy Peasy

Pemerhati Politik
Guest
Pemerhati Politik

Senang aje. Bila Tun M jadi PM kali yang ketiga, dia akan bagi Loke jawatan menteri yang penting. Terus Loke akan lupa untuk memastikan Tun M beri kuasa… Easy Peasy

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MASA UNTUK PH DAH TAMAT…..KORANG SIA2 KAN AMANAH DIBERI…. SEMOGA PH DISEGERAKAN MAMPUSSSSSSS…. Pemimpin PKR tuduh ada orang dalangi PH Plus untuk jatuhkan Anwar………. Seorang lagi pemimpin kanan PKR hari ini tampil menyanggah kenyataan dibuat dua parti dalam Pakatan Harapan (PH) mengenai calon perdana menteri dalam usaha pembangkang mengambil semula kerajaan daripada Perikatan Nasional (PN). Menurut Bendahari Agung PKR, Lee Chean Chung, apa yang dinyatakan Saifuddin Nasution Ismail mengenai kronologi pencalonan untuk perdana menteri adalah sahih. Katanya jika ada yang bertanya mengenai minit mesyuarat mana yang sahih, apa yang didedahkan Saifuddin itulah jawabannya. Adun Semambu di Pahang itu menjelaskan mesyuarat… Read more »

ahli UMNO
Guest
ahli UMNO

“Mula-mula janji dimungkiri dan apabila sokongan ditarik balik, akhirnya Anwar terpaksa bergelut semula untuk memenangi pilihanraya dan meletakkan dirinya sebagai Perdana Menteri sekali lagi, sedangkan Tun Mahathir boleh bersara dengan gembira setelah berjaya menguasai Putrajaya buat kali yang ketiga.”

Kenapa pula Tun perlu bersusah payah dapatkan semula jawatan kalau sekadar nak bersara dengan gembira? Dari bulan Feb pun dah boleh, sebab yg ambik alih pun Presiden Bersatu dan bukan Anwar. 6 bulan itu adalah tempoh utk pastikan semua pemimpin UMNO yg korup dapat dibicarakan dan dijatuhkan hukuman. Ahli UMNO patut malu sebab biarkan pemimpin korup masih bersenang lenang dalam UMNO.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYEMBAH SYAITAN BERGABUNG DENGAN PEMUJA BAPAK ILLUMINITY……SAMA TOKONG KOMUNIS TAK BERTUHAN…… LUMRAH DAJJAL ADALAH PEMBOHONG……PAK SHEIKH PUN SAMA……..PH PATUT DIHARAMKAN…….JANGAN TAK GADUH……. DAP Ugut Mahathir? Hahaha……… Perjanjian baru dalam Pakatan Harapan (PH) untuk mencalonkan semula Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri bakal menyaksikan kerajaan gabungan itu tumbang sekali lagi jika pemimpin veteran itu enggan berundur dalam tempoh 6 bulan yang ditetapkan, dedah seorang pemimpin DAP. Setiausaha organisasi DAP Loke Siew Fook berkata demikian bagi meredakan kebimbangan bahawa Mahathir tidak akan memberi laluan kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim jika PH bersetuju melantik beliau sebagai perdana menteri sekiranya gabungan politik itu berjaya… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TM>>>Warisan+GPS+DAP+PAN…..have now kicked out Al jub & soon wrest back TSMY’s tebuk tupai govt.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LUMRAH DAJJAL ADALAH PEMBOHONG……PAK SHEIKH PUN SAMA…….. DAP Ugut Mahathir? Hahaha……… Perjanjian baru dalam Pakatan Harapan (PH) untuk mencalonkan semula Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri bakal menyaksikan kerajaan gabungan itu tumbang sekali lagi jika pemimpin veteran itu enggan berundur dalam tempoh 6 bulan yang ditetapkan, dedah seorang pemimpin DAP. Setiausaha organisasi DAP Loke Siew Fook berkata demikian bagi meredakan kebimbangan bahawa Mahathir tidak akan memberi laluan kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim jika PH bersetuju melantik beliau sebagai perdana menteri sekiranya gabungan politik itu berjaya membentuk kerajaan semula. “PKR ada 38 ahli Parlimen. Mahathir tidak boleh terus memerintah. Setiap parti… Read more »

Pakatan hancing haring
Guest
Pakatan hancing haring

Naik kadar elektrik, rebat pun Bee Yin, PH tarik senyap-senyap – Najib Selain menaikkan kadar elektrik, kerajaan PH dulu juga menarik balik rebat secara senyap-senyap bagi kebanyakan Rakyat tetapi PH masih mampu berlagak hero. Selepas PRU14, Kerajaan PH kata mereka akan gandakan rebat elektrik yang diberi kerajaan BN daripada RM20 sebulan kepada RM40 bulan bermula 1 Jan 2019. PH gandakan rebat! Fuh! Tetapi ini yang mereka lupa sebut. Dulu, rebat RM20 BN adalah terbuka kepada semua pelanggan. Tidak perlu berdaftar. Rebat diberi secara automatik asalkan bil elektrik bulanan adalah RM20 dan ke bawah. Sebab itu, sebanyak 1.1 juta pelanggan domestik menerima… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pergi mampuslah anak babi Mahzir Khalid pencuri diskaun PKP 50% TNB bernilai 530j. Mahzir Khalid anak babi perut buncit makan diskaun TNB. Kahkahkah!

Bani melayu
Guest
Bani melayu

Menurut Najib, yang merupakan bapa tiri Riza, analogi Mahathir itu tidak betul.

“Ini bukan kes curi 11 ekor ayam, pulangkan seekor seperti didakwa PM7.

“Ini kes menerima 11 ekor ayam, pulangkan 13 ekor,” katanya dalam satu catatan di Facebook.

Menurut Najib, Riza perlu membayar semula AS$40 juta lebih daripada AS$248 juta yang diterima sebagai dana pelaburan untuk projek-projek filem anak tirinya itu.

Perinciannya, menurut Najib, adalah seperti berikut:

– AS$107 juta sebagai penyelesaian saman sivil di Malaysia

– AS$60 juta sebagai penyelesaian saman sivil di USA melalui DOJ.

– AS$120 juta yang sudahpun dibayar balik kepada penghantar SEBELUM sebarang saman sivil difailkan ke atas RIza.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh punya Bani Melayu.

Kalau dah curi tuh, pulangkan berapa pun, curi juga.

saka atok
Guest
saka atok

Kau bangsa apa? Bangsa kau takde yg merompak, membunuh, menyamun, makan rasuah, merogol ke? Bagus tu mungkin kau negara Datok moyang kau takde polis dan takde penjara lah kan…tinggalkanlah tanah Melayu ni, pilah balik duduk negara nenek moyang kau yang aman sentosa tu

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jibby kleptokrat terkenal. Kalau Jibby curi dan ditangkap kena pulang balik. Kalau Jibby curi dan lepas baru pergi berjoli ke Hawaii, US, UK dan Dubai. Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

PENGUMUMAN: Pemenang komentar terbaik topik jubur menjubur dan lubang najis jatuh kepada Othman Ahmad. Kepakaran Man Ahmad dalam lubang satu itu diperakui dunia. Pengkhususan PHd Man dibidang jubur menjubur dan anus. Dari era sekolah rendah sampai zaman tua bangka, tiada hari Man Ahmad kalau tak komentar tentang lubang najis itu. (boleh saksi dan semak semua komentar beliau). Gamaknya kalau dah sakarat nanti, Man minta @ wasiat agar ditanam dalam lubang najis tu juga. Harap2 tak sampai gitu. Apa nak buat, mungkin dah fitrah Man suka topik lubang najis hingga hilang kewarasan nak berhujah secara ilmiah. Kemungkinan dah terbiasa menjilat bontot… Read more »

Selumbar
Guest
Selumbar

Memang ramai yang keliru menilai permainan politik Tun Mahathir ketika ini. Sehingga kan DAP dan PAN begitu teruja dengan semangat yang dilaungkan oleh Tun Mahathir ingin mengambil alih semula Putrajaya dari tangan Muhyiddin. Salah kah DAP dan PAN bersekongkol dengan Tun Mahathir yang dilihat rela menyerahkan kuasa memimpin kerajaan pusat menggunakan PH kepada orang tua itu jika berjaya mendapat sokongan majoriti ahli parlimen yang khianat. Jawapan nya memang tak salah. Disebabkan dalam parti DAP dan PAN tidak ada pemimpin yang berkelayakan jadi perdana menteri. Maka demi jawatan yang pernah mereka rasai 22 bulan lalu mereka tiada pilihan lain melainkan memberi… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Rakyat bersatu hapus politik kotor Madey si Kitol, Mat Sembab dan Azmin Semburit. Mereka dengan agenda perpecahan dan perbalahan wajib dihapuskan. Tak kira PH atau PN. Wajib hapuskan Bersatu. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Maszlee antara mangsa seterusnya Mat Sembab dalam mengugut MP sokong Kerajaan Pintu Belakang. Kita doakan ikut cara masing-masing semoga kaki rasuah Mat Sembab mampus macam anak babi selepas berjaya. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol wajar berhenti keliru diri sendiri dan rakyat. Rakyat sudah bersuara secara bersama menolak PM Madey si Kitol. Kalau masih keliru nak jadi PM selepas dipecat SU Kerja baik Madey si Kitol pecat diri sendiri. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakatan Haramjadah dah menopous, tinggal ahli sihir zunnun dgn pendekar telor laboh terlucut kain je yg jenis muka tebal tahu malu. Tampal dgn kulit babi hutan ke kulit muka kauorang dua ekor ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tau menopause sebab bini kau dah menopause, yer? Kena pakai KY Jelly kalu tak melecet yer?

Kau memang babi, takpa lah aku kata kau babi lagi, walau pun kau tak rasa apa sebab kau memang babi.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sebelah PH team ex Bersatu gelojoh sudah ditendang. Sebelah PN team pengkhianat Bersatu pun kena tendang. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang paling tak boleh lupa ia lah bila Najib Klepto wal Jibo kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

Mat
Guest
Mat

Tergempar Pakatan Harapan Diambang Perpecahan! Rakyat Muak Dan Bosan Drama PH!

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau sorang dan gerombolan kamu ajer, Mat. Yang lain, tak pun.

Enjoy lah perpecahan antara korang. Ronnie Liu tak boleh tolong korang lagi sebab dah terhumban ke Pahang.

Sayangilah PN 🎯
Guest
Sayangilah PN 🎯

▪️ Perdana Menteri luluskan Bantuan Prihatin Elektrik Tambahan kepada semua pengguna elektrik dalam kategori domestik di Semenanjung. ▪️ Ini bagi mengurangkan beban mereka ekoran peningkatan bil elektrik yang dialami sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). ▪️ Jumlah pengguna elektrik yang mendapat manfaat ialah seramai 7.66 juta. ▪️ Daripada jumlah tersebut, seramai 4 juta atau 52.2% pengguna domestik dengan bil elektrik sebulan RM77 ke bawah (penggunaan 300kWj ke bawah) akan nikmati elektrik secara percuma bagi bulan April, Mei dan Jun 2020. ▪️ Pengguna domestik yang menggunakan elektrik melebihi 300kWj pula akan menerima potongan bil elektrik sebanyak RM231 iaitu RM77 sebulan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

pi tanya mak cik kiah, bil elektrik nya kurang dari 77/bulan?

Klu nak bersandiwara, biar ada otak sikit, dgn fridge di rumah, sj bil dah mencecah 70/bulan

cuba kurang2 membodohkan rakyat….

Wau bulen
Guest
Wau bulen

This is superficiality. You do not need an oxford trained accountant to understand this.

Mat
Guest
Mat

Pakatan Haprak dah MONOPOS!!!

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Mat
Guest
Mat

Yang Membodoh2kan rakyat tu Matdey…

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Memang jenis penipu besar PN. Bil elektrik 3 bulan tak check melambung lebih nilai daripada RM231. Mahzir Khalid anak babi sekarang menipu diskaun tetap RM77 pula? Mahzir Khalid anak babi sial mampus perut berulat. Pencuri diskaun TNB 50% yang diumumkan Mat Sembab. Kahkahkah!

Mat
Guest
Mat

PAN PKR DAP – Bila Nak Habis Sesi Tuduh Menuduh Calon PM Korang?

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak Mat Tonjol ini menuduh apa yang puak dia buat.

Tak gitu tak digelar tonjol.

Ph hancur rakyat selamat
Guest
Ph hancur rakyat selamat

Kumpulan aktivis Human Rights Watch (HRW) bising isu Malaysia tapi tak ada telur dalam isu Palestin. Seperti biasa barua barua PH luar negara mula bersahut menyahut sesana sendiri. Nanti News Srraits Times Singapork media (Pusat Fitnah Malaysia) di sana, WSJ, DoJ, CNBC, Panama News, Congo News akan dijadikan rujukan tuan dan penaja barua barua mereka disini diketuai DAP melalui anjing tua celaka dan otai tua. Hari Malaysiakini menyiarkan kononnya kumpulan aktivis Human Rights Watch (HRW) mempersoalkan tahap kebebasan media sejak Perikatan Nasional (PN) mengambil alih pentadbiran dengan mendakwa bahawa pentadbiran baru Malaysia semakin kerap menyalahgunakan undang-undang bagi menyiasat dan mendakwa… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Keliru dan mengelirukan pimpinan kerja biasa untuk pecah belah PH. Madey si Kitol tak layak jadi PM lagi. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

5 kali berturut-turut PH kalah dlm PRK, masih lagi perasan konon masih dpt sokongan rakyat.
Kominis dan talibarut kominis mcm zunnun je yg masih sokong PH. Dah elok2 jd kerajaan, tak semena-mena jd pembangkang pulak. Mulalah meroyan gila babi menyondol siang malam.

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Mat
Guest
Mat

Coming soon 6-0..

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

zunnun
Member
zunnun

komunist, kapir, dajjal, freemason, liberal, barua sana sini….

melayu2 islam penjenamaan hadi awang, jadi bahan ketawa sj…

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul.

DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK ia lah komunist, kapir, dajjal, freemason, liberal, barua sana sini…

Mat
Guest
Mat

Mari kita ketawa Pakatan Haprak dah MONOPOS…

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah

Awang hitam
Guest
Awang hitam

😂😂😂😂😂😂😂😂

Wau bulen
Guest
Wau bulen

IT IS CONFIRMED ANWAR IS A NO NO FOR SARAWAK….excellent. Thank you Joe. Interesting report in MI. Abang Jo snubs Anwar in Kuching Desmond Davidson. Updated 2 hours ago · Published on 21 Jun 2020 7:00AM · A source says GPS has two non-negotiable conditions, one of them being ‘no Anwar as prime minister’, referring to PKR president Anwar Ibrahim. – The Malaysian Insight file pic, June 21, 2020. SARAWAK Chief Minister Abang Johari Openg snubbed Anwar Ibrahim when the PKR president was in Kuching on Tuesday hoping to rally support to become the ninth prime minister, said sources. The… Read more »

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Budin, your KELIRU 1 & 2 are irrelevant…yes

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TM>>>Warisan+GPS+DAP+PAN…..have now kicked out Al jub & soon wrest back from TSMY’s tebuk tupai govt.

zunnun
Member
zunnun

klu pkr dah beri ketentuan uk bergerak sendiri, ngapa masih menjilat utk menyatakan kesalahan pkr sj?

pi cari alternative, jgn asyik menyundal2 utk menyatakan mahathir yg betul, dan anwar mesti ikut sj…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Meroyan macai tak ke mana. Rakyat tolak Madey si Kitol. Black logo tiada solidariti. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu mengarut.

Yang betul ia lah di sebaliknya.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bro Wau bulen…

Thanks a lot for the substantive-invaluable info that booth me to express further my stand in solid confidence.

Now it’s very very clear that The Grand Old Statesman has the major required numbers to hustle that nuisance “Rear” Admiral and thus spearhead the Opposition bloc battling the illegitimate Pengkhianat Negara (PN) govt.

Salam Perjuangan & Assalamu Alaykum.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Correction;

Bro Wau bulen…
Thanks a lot for the substantive-invaluable info that “booth” me to express further my stand in solid confidence.

Correctly should be spelt as “boost’.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa shj kata2 pemimpin2 PH sudah tidak boleh dipercayai. Menang dgn cara menipu rakyat. Dah menang menipu lagi. Dah jatuh, nak rebut semula pun dgn menipu sesama sendiri.

zunnun
Member
zunnun

apa saja yg hadi awang cakapkan tak tak ada kredibility dgn kesesatan amanat yg di sahkan sesat oel majlis fatwa negara….

apa saja yg omNo cakapkan dan tak jadi erti sehingga dapat mandat rakyat yg di longkangkan oleh rakyat dari pru 14 yg lalu….

dan kedua mereka melalui muaFUCKat hanya satu rumpun conveniance semata2…

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak kamu serumpun pun tidak muaFUCK, hanya FUCK antara satu sama lain. Bergaduh sejak di zaman Penjajah British di Penang lagi.

Sekarang pun terus bergaduh. Ronnie Liu terhumban ke Pahang sekarang.

Al juburi vs telor laboh
Guest
Al juburi vs telor laboh

Ape yg ko meroyan n menyalak ni zunnun..2 org pi.pimpinan ko yg berebut PN fatamorgana,ulamak yg ko maki n salahkan.yg ko maki tu ulamak pewaris nabi.ape yg ko bangga dgn gon end kapir laknat tu ya?boleh basohkan bontot ko ke masa mandikan ko nnti.. Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman.. Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu.. Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end. Kesian, Masih jadi barua DAP lgi. Kesian. Masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi… Read more »

zunnun
Member
zunnun

ulamak? atau lebai2 jual minyak ular nih?daban hari mendewa2 si muhammad anak aminah; unta, pedang, serban, jubah, keluarga, bahasa….

kesundalan apa nih? ini ke taraf ulamak? beral sgt tam dapatembezakan kenabian/kerasulan muhammad dgn si muhammad nya?

ulamak2 ala sundal apa nih?

hingga tuhan yg semesta di jadikan tuhan local sj…

cuba2 kurangkan kesundalan yg ada?

Kerala mariii
Guest
Kerala mariii

Ulamak lah..lau tak takde dilantik jd timbalan president ulamak sedunia.ko ape ade zunnun..kerja maki ulamak n islam.kafir harbi ko sanjung bagai nk rak..sedap ke menyundal dgn kapir harbi yg x bersunat n x mandi junub.bodoh murakkab zunnun

Malikul Semban
Guest
Malikul Semban

Lembu moo ini masa ambil jawatan bukan main janjinya…. mau kabinet yang bersih konon. Bersih kepala hatok dia…. Anuar Musa yg pernah menyamun masa jadi Menteri PLB dulu dan masa jadi Pengurusi MARA diberi jawatan. Hishamuddin yg bayar duit beratus juta helikopter tak sampai juga jadi menteri.
GLC juga diketuai oleh ramai penyangak dan orang tak berkebolehan. Dah tu…. persngai biawaknya semakin jelas bila mahkamah mula membebaskan para perasuah dan orang bermasalah. Inilah masalahnya bila si sembab ni berada di dalam kedudukan goyah…. buah pelir sentiasa kena ramas oleh penyangak HAMNO dan LEBAI PAS.

Mat
Guest
Mat

Yo ko…

Si kacak
Guest
Si kacak

Rahsia Tun Dr.Mahathir Muhamad kekal berkuasa selama 24 tahun Ketika Dr.Mahathir berada di puncak kuasa sekitar tahun 1997, saya telah menghadiri bengkel politik, bagi membincangkan isu-isu politik semasa pada ketika ini. Saya tertarik dengan pembentangan dari seorang pensyarah sains politik dari UM. Pensyarah tersebut membicarakan berkenaan rahsia Tun Dr.Mahathir boleh kekal lama dalam politik. Menurut pensyarah tersebut strategi Dr.Mahathir mudah difahami, gunakan kekuatan orang lain dan pecah belahkan orang bawah. Ketika Dr.Mahathir naik menjadi Perdana Menteri, beliau telah menggunakan kekuatan naib-naib presiden UMNO ketika itu. Antaranya Dato’ Haron Idris untuk sokongan melayu, Dato’ Wan Mokhtar untuk sokongan ulama dan Tan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tahniah Dr. Bukan semua orang bodoh macam Madey si Kitol. Syukurlah. Biarlah Madey si Kitol mampus dengan aman kali ini. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

sudah tiba negara di tentukan dgn pilihan raya utk menentukan kewajaran utk bergerak dgn lestari. Jika tiada satu ketentuan majority yg dapat di capai, maka antara mereka menentukan pula dgn kesatuan2 yg meneruskan memikul amanah rakyat dan kemakmuran negara…..

wajar bagi kekuasaan di kembalikan kpd rakyat utk menentukan keluruhan democracy yg di sasakan oleh perlembagaan, dan dari pilihan raya tersebut yg akan menetukan kewajaran kerajaan yg ada….

dan segala kesepakatan yg di bentuk kemudian yg akan menentukan hala tuju negara bukan sesekali dgn berdasarkan angka yg kini menjadi2 kegilaan sj….

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh amat sangat lah menjerit jerit “wajar bagi kekuasaan dikembalikan kpd rakyat”.

Dah lama demokrasi dan kuasa ada di tangan rakyat.

Kerana puak nya tak dapat kuasa, cakap itu ini mengarut.

Itu lah yang dinamakan DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK.

Awang hitam
Guest
Awang hitam

Ckp boleh lah..pimpinan ph nk ke pru,pru15 ghuyub abiss ph hancing.khalas.
P/s masih bangang lg zunnun ni😂😂

zunnun
Member
zunnun

hadi awang terlalu cerdik atau cacat akal dgn pengakuan kerap mimpi rasullulah nya ni

hadi awang terlalu cerdik atau cacat akal dgn amanat se ketul babi dlm gulai mys nih?

mlm sebelum nya, si hadi awang mimpi babi ke?

si lebai pendek nik aziz, sundal ape pula dgn prngakuan “tuhan mencarut” pulak nih?

tuhan yg di sembah kuat emosi ke? cuba kurang2kan kesundalan yg ada….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK MAIN BABI DAN EMOSI YER?

Tuhan nya di pangkal pokok di letak buah2an untuk makan tapi di sebat bebudak di malam hari.

zunnun pukimak menyundalkan emak nya di backlanes of Chow Kit Road sbb tak cukup duit menyara keluarga.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Neither Confusion 1 nor 2 is relevant at this juncture Traitors, Deserters, Pillagers and Religious Peddlers are A comprehensive effort must be in place to conquer Not exalting an ex convict more so a sodomite as a star The picture is clear warranting a cohesive plan Devoid of fantasy, fiction and falsity A formidable commander who plan and command To ensure a formidable fight for a victory 1 against 3 is a sign of imminent break up and fed up The usual opposing view of reality, fact and truth reveal When personal ambition overrides majority blows up Expect a defeat… Read more »

zunnun
Member
zunnun

now that anwar/pkr have made their decision, its time mahathir and you find other alternative rather than licking the spilled milk

moves forward…

let pru 15 decides the new outcome and coalition need be to shape the future of this country….

the country cannot afford to face impasse based on sectarian and ad hoc political temporal forever…

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap BM ler, Dol.

Grammar BI kamu berterabur, irritating to read.

Jumpa 1-2 big words, kamu keluarkan, nak impress yer?

Rentikan ler, kata oghang Bota, Peghok.

TN Bongok
Guest
TN Bongok

Woi TN bongok Kamu tu buta huruf. Orang nak tulis omputih biorkanlah. Kamu tu bodoh seghope buah peliyor… orang sedap2 di dalam awak di luwo….dah bodoh buat la cara bdo TN bangsat woi…. buat ape jaki kat oghang

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tu buah pelior – bukan serupa lagi, dah memang buah pelior.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

No one is licking spilled milk. It is just clear decisive split…1 agsinst 3.

My perspective is a sodomite has no problem working with the 4 musketees….the way forward for Anwar and his dream of becoming PM. Of course subject to kingmakers in PN.

Do not forget, MCA, Gerakan and MIC are with them…may be halalan thaiyibaan by umno’s and pas’ ilmuwan dan agamawan….no?

zunnun
Member
zunnun

so you want anwar/pkr to lick mahathir boot? he cant get it from Moo, omNo ….

so what it going to be?

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Thot he wants nothing else in life other than PM seat? Where he should go….surely to PN, no?

He knew very well his 3 other sidekicks minus mahathir would never support him. And also Sarawak. And Sabah with exodus of Pkr members leaving the party.

zunnun
Member
zunnun

do ne it should there be mass exodus….

you think anwar kinda like egyptian paroah, chasing after them?

zunnun
Member
zunnun

Typo

done with it, should there be mass exodus…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Janji memulangkan mandat Rakyat yang dicuri Mat Sembab tidak termasuk pakej Madey si Kitol jadi PM. Parti pun tak ada bukti Madey si Kitol sendiri keliru. Nak jadi Madey atau ular? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oh, korang pakai pakej yer? Ada pakej roti bom ker?

Bodoh punya orang, selalu menuduh liar saja, takda bukti, fakta atau penerangan pun.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol sangat meroyan tak dapat pengaruh PH. Habis macai berahak turut meroyan sama. PH bukan macam gabungan BN. Pakat kalah terus lari sokong lain. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini pendapat tahi ayam saja, bila ayam ngeram, cirit.

zunnun
Member
zunnun

perjanjijan 6 bulan ini jika di menterai, boleh ke di tepati? sedangkan perjanjijan ini hanya bersifat moral dari sudut legal…

apa2 perjanjian yg di tandatangani sedemikian rupa tidak boleh di bawa ke mahkamah, kerana mempunyai ‘conditional’ yg ketara…

perjanjian tersebut defective kerana mengugat democracy dan kekuasaan singgahsana yg ada…

sesundalan apa yg si mahathir dan dan sundal2 yg bersama mereka sanggup menyundalkan dan membelankangi perudangan yg menjaga keuntuhan kuasa singgahsana dan perlembagaan democracy yg tertera?

2 tahun mau pun 6 bulan perjanjian semata2 sandiwara politik sj…

berhentikan sandiwara ini, rakyat muak dgn dgn…

rendah sgt ke penjilat2 mahathir hingga rendah tahap memikiran mereka bak binatang2 sj?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Defisit kepercayaan terhadap Madey si Kitol sangat teruk. Rakyat bersatu tolak pilihan diri sendiri jadi PM9 oleh Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kuh kuh kuh .. defisit kepercayaan itu hanya lah kamu dan gerombolan kamu. Yang lain tidak.

Menuduh secara liar sahaja, takda bukti atau penerangan pun. Bongol.

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN zunnun di beri pangkat the Lanun, tapi bila guna bahasa kotor, dinaikkan pangkat zunnun pukimak.

Dia jenis binatang yang paling rendah kategori nya, dia bukan Melayu, makan babi, maka di gelar babi tak masalah kpd nya.

Dia ialah coyote.

zunnun
Member
zunnun

budak nih masih relevant lagi ke dgn pengakuan Nabi Muhammad jolok pedang dan jolok puki bini nya pula?

budak nih masih relevant lagi ke dgn pengakuan tuhan di barat lain dari tuhan di timur?

masih berpamper merata2 lagi ke? cuba belajar tanpa mengunakan nya dan kencing di bilik air dan duduk di bowl yg ada dari asyik berdiri sj…

apa nak jadi didikan melayu2 islam yg hadi awang bawa nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK sakit hati – asyik cakap masih itu ini.

TAKDA BUKTI, FAKTA, PUNCA2 MAKLUMAT – komen2 nya ha nya menuduh secara liar.

Macam budak kecik.

Zaidi
Guest
Zaidi

Otai,kalau bakal menantu hang heboh dia kaki liwat kau nak ke ambil jadi menantu.Taklah tuduh tapi sendiri jawab lah.Namanya Otai tapi otak singkat.

Zaidi
Guest
Zaidi

Bodoh rupanya kau ni Budin.

zunnun
Member
zunnun

dan kao serba bijak? betul ke? kesundalan apa yg kao selama ini mengayakan hidup kamu sentiasa?

Anonymous
Guest
Anonymous

DIRTY OLD MAN zunnun pukimak tak renti2 cakap kesundalan.

Ini lah keturunan penyundal, bermula dengan nenek dia, turun temurun kpd emak dia.

Asyik menyundal di backlanes of Chow Kit Road, KL.

zunnun
Member
zunnun

dah hilang dgn penjenamaan confusius, toaist dan christainity ke?

dah kurang kesundalan yg ada?

apa nak jadi dgn melayu2 islam nih?

akal yg di beri, emosi dan prejudice sj yg meraba2, ngape nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

asyik cakap emosi entahapekebendenye, DAP DIRTY OLD MAN nih.

Tak dapat jawab, takda bukti, fakta atau penerangan pun, begitu lah dia.

Bodoh, sebenar nya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Berbanding Hadi yang berlagak alim tetapi bernafsu Mercedes yang berjaya pisahkan Pas daripada PH, Madey si Kitol gagal teruk dalam tugasnya pecah belah gabungan. Parti sendiri pun tendang. Below par daripada Hadi dalam politik. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah pendapat yang di keluarkan di kedai kopi di kampung.

Di tempat lain cerita mcm itu, orang mendengar angkat kaki. Bodoh sangat mengata below par. Apa par pun dia tak tau.

Anon Bkt Kemuning
Guest
Anon Bkt Kemuning

Punya kemaruk nak kuasa dan jawatan balik, Lid dan Loke jadi sasau sampai tak dapat menilai perangai TM. 2 makhluk ni tak belajar dari sejarah malah buta melihat perangai, sikap dan kata2 semasa TM. Terang lagi bersuluh TM tak mau Anwar menjadi PM atas alasan baghal dia. Klu TM cakap Anwar tak layak jadi PM hanya sbb dia presiden parti berbilang kaum, maksudnya pemimpin Amanah dan DAP juga terkeluar dari senarai. Tak begitu? Malangnya perangai huduh TM, gelandangan tak berparti tu Lid dan Loke langsung tak kisah. Tak payahlah Lid & Loke nak kencing konon ada mekanisma utk kawal TM… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Khalid dan Loke calon politikus buta of the year. Madey si Kitol calon PM9 diri sendiri. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bila ular masuk rumah semua orang boleh keliru. Kecuali kepala ular dipancung dan dikuburkan tanpa nisan barulah selesai. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau dah penyokong2 Pak Sheikh pun tidak percaya janji 6 bulan itu, bermakna ada yang tak kena dengan Pak Sheikh.

Gamak nya ada masalah pada watak nya, atau rekod peribadi nya, atau kebolehan nya memimpin, dsb nya.

Sori to say again and again, dia Peliwat, ada rekod di penjara 2 kali sebab liwat, Peliwat tak boleh jadi PM negara ini sebab ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Perkara 3 Perlembagaan negara ini menyatakan dengan terang:

Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan menyatakan:

“Islam adalah agama bagi Persekutuan ini ..”

zunnun
Member
zunnun

islam yg mengagap muhammad bin aminah yg menyampaikan kebenaran atau kenabian muhammad yg menyampaikan nya, hingga pendewaan terhadap muhammad anak aminah menjadi2 membelakangi kenabian dan kerasulan nya?

sana sini berebut mempamirkan unta, pedang, jubah, serban keluarga dan sebagai nya…

kesundalan apa nih?

tuhan itu bersifat semesta, ngapa pula islam di jadikan satu penjenamaan local sj?

sana sini ana ante, kesundalan ape nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK menghasut orang Melayu dan agama Islam. Satu masa nanti akan di heret ke Balai Polis, di remand beberapa hari, kasi makan nasi bungkus pagi petang siang malam.

Kamu jenis yang tak percaya agama, anuti Confucianism, buang, anuti Taoism, buang, anuti Buddhism, kot juga di buang.

Sekarang tonggang tonggek pegang joss sticks kpd Tokong di rumah atau di pangkal pokok Kayu Ara.

zunnun
Member
zunnun

kao dan berlagak tuhan melebihi sifat nya yg memaafi kpd siapa yg meminta nya? hingga perlembagaan yg kao sendiri tidak ketahui keluruhan nya?

cuba kurang2kan kesundalan yg ada, perkemaskan ‘melayu2 islam’ yg asyik meraba2 dgn taksub semata2….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menyundal dan menghasut berterusan, satu hari nanti akan diheret ke Balai Polis.

Kamu tonggang tonggek lah dengan joss sticks kamu, tiada siapa yang menghalang, ha nya jangan menghasut kaum Melayu dan agama Islam.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Heran – DAP yg kebanyakanya non Muslim pun kini insaf Tun M adalah pilihan utama bagi calon PM9, bukan Al Juburi Ketum ‘Parti Kunyit Rakyat’; maupun Lanun2 dari ‘Unscrupulous Malay Nikomput Organization’.

zunnun
Member
zunnun

dah insaf?

betul ke atau mencari kelestarian utk berkuasa? kan ini hal2 politik utk membentuk percepsi semata2….

kao nak memuki dgn bini, tak kan selak kain sj, mesti ada kecantikan nya yg wajar di bina, dan klu si pornpuan kehendaki melebihi kemampuan kamu, pandai2 lah berpolitik…

bukan ke itu adat resam nya?

atau kao menundal2 bersama…

Otai
Guest
Otai

Cakap tak guna akal..ko pernah tengok ke Anuar meliwat. Tuduhan meliwat ni agenda siapa? Simpan sikit kebodohan ko itu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Otai takda otak. Kalau dah kena penjara sebab liwat itu, apa nak cakap lagi.

Ko kominins. Nak terbalikkan apa saja. Termasuk fakta yang dah di rekod di mahkamah.

Bila nak pindah ke sempadan selatan Thailand? Diam bersama dengan yang tak suka keadaan di Malaysia.

anonymous
Guest
anonymous

Ko tak nampak ke atau buta? Asal bertukar ja ketua darjah, semuanya ikut bertukar. Papan tulis yg dulu hitam pun boleh bertukar putih, ikut siapa jadi ketua. Tak ingat ke ko apa jadi kat Tun Salleh Abas dulu?. Lupa ke ko bagaimana AG ditamatkan khidmat, ditukar AG baru, ketua SPRM ditukar dan ganti versi baru?. Terkini.. Musa Aman, dulu hitam, sekarang putih sekelip mata. Byk lagi. Apa kah semua ni spontan berlaku dan hanya satu kebetulan?. Dan ini selalu terjadi bila ketua darjah bertukar? Kalau pun benar Anwar peliwat, itu dosa dia dgn Allah. Yang pasti belum pun pernah dia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau pun benar Anwar peliwat, itu dosa dia dgn Allah?

Tohor nya otak kamu, tak tahukan bahawa kalau nak jadi pemimpin, tak boleh jadi peliwat, dan yang terbukti tabiat peliwat nya tak boleh dibenarkan jadi pemimpin.

Bak kata seorang peserta blog ini, jadi pemimpin in waiting saja ler.

anonymous
Guest
anonymous

Ko ni bengong ke apa? Ko dah khatam persyaratan dan kelayakan seseorang utk jadi PM?. YDPA jauh lebih cerdik dari ko @ ko nak cakap YDPA tak cerdik?. Terlebih pandai = bodoh sombong.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nyata kamu bodoh bangang.

Tak tahu bahwa YDPA ada berpuluh peguam di Jabatan Peguam Negara untuk menasihat dia.

Kau sekolah JKC/T dulu yer?

zunnun
Member
zunnun

islam di sabitkan kpd orang, persatuan, parti politik dan negara ke? atau islam itu satu yg intim antara zat dan sifat2 tuhan nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

zat dan sifat KEPALA BAPAK KAMU.

DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK keeps trying to belittle Islam.

Dia keturunan yang sentiasa memperkecilkan agama – anuti Confucianism, buang, anuti Taoism, buang, anuti Buddhism, buang, anuti Evangelical Christianity, tak tau mcm mana sekarang.

Jenis Anarkis.

zunnun
Member
zunnun

peliwat tak boleh jadi pm? pencuri blh jadi pm? kesesatan agama hingga bawa kematian di memali blh jadi pm juga ke?

tapi si liwat sj ke yg di janjan sana sini?

sedangkan kesabitan nya byak persoalan yg tidak terjawap?

Anonymous
Guest
Anonymous

di janjan sana sini?

Bahasa orang Central Africa ker?

Amacam kau dapat lepas ke sini?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kenapa tiada ulamak yang berani memberi pendapat bahawa tuduhan terhadap DSAI tidak syarie atau tidak menepati kaedah hudud bersumber Quran dan Hadis.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betol..betol..betol…!!

– Pelaku Liwat dilaknati Allah SWT dunia akhirat, gerenti jadi penghuni neraka jahanam bersama kaum Nabi Lut.

– Liwat perbuatan amat terkutuk lagi keji hingga Allah mengirim Malaikat Jibril menterbalik-balikkan, menghempas negeri Sadum terbenam dalam perut bumi serta menghujani api dari langit.

– Pelaku Liwat tak boleh dipercayai sebab tabiee mereka suka main belakang.

– LIwat menyebabkan wabak ‘AIDS’ yg amat dahsyat & maut. Belumpun reda azab ‘Covid Corona 19’, dikhuatiri nanti timbul pulak ‘Coaids Volkswagen 69’ jika tidak dicegah banduan Peliwat menjadi PM.

Hiiiiii, SELISIH…..!!

zunnun
Member
zunnun

kegilaan agama yg byak membunuh atau liwat itu punca HIVs?

cuba renung2kan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah renungkan. Keputusan nya –

DIRTY OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK LAH YANG MENYEBABKAN HIV.

Dia keturunan yang menyundal di backlanes of Chow Kit Road, KL.

anonymous
Guest
anonymous

Man tua bangka ni mampus hidup semula pun akan trus percaya Anwar peliwat sbb Man tua bangka ni sealiran Atok M firaun. Modal Man dan Atok M hanya lah lubang najis, kalau dah asyik dan sering meratib hal najis dan jubur siang malam, bermaksud itulah mentaliti dan tahap pemikiran Man Ahmad ni, dgn jubur dan lubang najis berpisah tiada. Itu lah saja tahap kepintaran Man

zunnun
Member
zunnun

mcm keldai2 sundal pAs, sana sini taksub hadi awang dgn mimpi babi nya lalu keluarkan amanat seketul babi dlm gulai keesokan hari….

tergolek2 mati di memali….

atau selepas mimpi rasullulah nya, lalu tebuk atap sana sino utk menyelamatkan melayu2 islam pula ke? dah sah ke islam, melayu2 nih?

kini hadi mimpi teropong dlm melihat warna2 kebenaran pula…

aduh2, lagi sundal pengakuan nya, lagi sundal ni bukak mulut, lagi byak langau2 yg keluar dari pwrut nya….

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang tergolek2 mati di 13 Mei kau tak mau sebut yer? Nasib lah tentera kawalkan keadaan.

Tapi jangan sebut lagi peristiwa sensitif itu, d’you hear?

Mat
Guest
Mat

Pakatan Haprah dah MONOPOS…..kihkihkih!!!