SAH PKR TOLAK MAHATHIR CALON PM

KENYATAAN MEDIA

19 Jun 2020

KEMBALI KE LANDASAN REFORMASI, GEMBLENG TENAGA UNTUK KEMBALIKAN MANDAT RAKYAT

Majlis Pimpinan Pusat (MPP) KEADILAN telah mengadakan mesyuarat khas bersama Ahli-Ahli Parlimen KEADILAN hari ni.

KEADILAN mengambil kira pandangan semua pihak dalam mencari jalan terbaik mempertahankan kebajikan rakyat dan membawa keadilan untuk semua rakyat.

KEADILAN menghargai usul dan usaha rakan-rakan dalam DAP dan AMANAH yang secara konsisten menyokong pencalonan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri.

Permasalahan berbangkit apabila Tun Dr Mahathir Mohamad berpendirian mahu kembali buat kali ketiga sebagai Perdana Menteri.

Dalam mesyuarat hari ini, KEADILAN telah membuat keputusan-keputusan berikut:

1. Sekiranya KEADILAN kembali menjadi sebahagian dari Kerajaan Persekutuan, dasar dan program pentadbiran yang dianggotai KEADILAN itu mestilah mengangkat semangat keadilan untuk semua, mempertahan Perlembagaan Persekutuan serta hak dan kuasa Raja-Raja Melayu, membela nasib rakyat terutama orang Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak, dan memperjuang agenda reformasi serta pembaharuan tata kelola pentadbiran Kerajaan.

2. Kerajaan Persekutuan ini mestilah memberi tumpuan kepada penyelesaian masalah golongan rakyat miskin bandar dan desa, memperjuangkan nasib peneroka dan pekerja, serta membangun semula negara dalam keadaan tiada mana-mana kumpulan yang tertinggal jauh di belakang. Pentadbiran baharu ini juga mestilah bersifat stabil dan tidak tertakluk kepada pertukaran kepimpinan yang berkali-kali.

3. Keadaan menjadi lebih parah selepas penularan wabak Covid-19 di mana tumpuan harus diberi untuk memulihkan ekonomi negara, menyelamatkan pekerjaan atau mewujudkan peluang pekerjaan baharu, serta memperjuang nasib pekerja. Kerajaan Persekutuan yang baharu mestilah memberi fokus menyeluruh untuk melaksanakan agenda ini.

4. Keputusan pilihan raya-pilihan raya kecil dan pandangan rakyat termasuk masyarakat Melayu yang kritis ketika Pakatan Harapan mentadbir mesti diteliti, difahami, dan dijadikan iktibar untuk perbaiki keadaan. Keinsafan ini memerlukan bukan sahaja muhasabah tetapi juga ikhtiar reformasi dalaman yang menyeluruh, untuk sekali lagi memenangi hati rakyat dengan mengutamakan nasib mereka.

5. Beberapa kes mutakhir ini turut menimbulkan keresahan di kalangan rakyat, bila mana mereka yang berkedudukan atau dilihat mempunyai hubungan dengan pemerintah dilepaskan atau dikenakan hukuman ringan, manakala rakyat pula ditekan atau dihukum dengan cukup berat sekali. Oleh yang demikian, Kerajaan Persekutuan yang baharu perlu mengatasi persepsi ini agar prinsip keadilan bukan sahaja dilakukan tetapi juga dilihat dilakukan.

6. KEADILAN yakin isu-isu ini selari dengan aspirasi parti mengangkat prinsip keadilan, memperjuang suara rakyat dan meneruskan agenda reformasi, serta menjadi wadah politik pelbagai kaum yang menghargai sumbangan setiap rakyat dan mengangkat martabat mereka.

7. KEADILAN tetap terbuka untuk berbincang dengan semua pihak termasuk Tun Dr Mahathir demi usaha menyelamatkan Malaysia dan mengembalikan mandat rakyat ke tempatnya. Walau bagaimanapun, parti memutuskan untuk tidak menyokong cadangan mencalonkan Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri, dan kekal dengan konsensus Pakatan Harapan mencalonkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

8. KEADILAN komited untuk terus mengukuhkan Pakatan Harapan, dan akan meneruskan usaha menggembleng tenaga dari semua pihak yang sefahaman untuk mengembalikan mandat rakyat ke tempatnya dalam masa terdekat.

9. Pada masa yang sama KEADILAN akan terus menumpukan tenaga dan bersiap siaga menghadapi Pilihanraya Umum mengejut yang mungkin dipanggil pada bila-bila masa.

Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN

Ahli-Ahli Parlimen KEADILAN.

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 19 June 2020 — 5:44 pm
Subscribe
Notify of
guest
116 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 June 2020 7:00 pm

SEBAB MELAYU PH BODOH DR MADEYLIAR BINA DYNASTY USD44BILLONS DENGAN MENJARAH HARTA RAKYAT. ……. APEE LAA BODOH MELAYU PH…… BANDUAN TEBUK JUBO PUN BOLEH SOKONG MATI2…..MACAM LEER NEGARA KITA SEMUA ORANG BANDUAN…….MACAM LEER MAJORITY RAKYAT HOMO……MACAM SEMUA ORANG BODOH DIBUAT NYA……. TAK KISAH KUTUK HADI TAPI UNDILAH PAS SATU KALI BIAR JADI PM 9……. KEPADA PENYEMBAH SYAITAN GILA JUNNUN…KENAPA TAK JAWAB SOKLAN KAT BAWAH……. DAP dan Khadamnya AMANAH kini mengkritik kepimpinan Anwar……. DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama mereka untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri tidak berjaya mendapat sokongan diperlukan bagi membentuk kerajaan. Justeru, ia menyebabkan pilihan kedua, iaitu… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 1:32 pm

LAKARAN SEJARAH TAK TERLUPAKAN…..!! Tun yg dah lanjut usia ketika PRU14, tambah pula Bersatu tangan diikat pulas oleh ROS atas arahan Najib & Jahit pornorogol – masih mampu buat kejutan melangkar sejarah seantero dunia memimpin gabungan pembangkang mengambil alih pemerintahan dari ‘kerajaan klepetokrasi’ paling dahsyat dalam catatan sejarah. Sementara track-record prestasi Brader “Rear” Admiral amat MENGECIWAKAN – 4X PRU sebagai pemimpin pembangkang nyata hanya Pembangang semata-mata saja , semuanya gagal & hampeh. 22 tahun yg lalu (1998) Ketika berusia 73 tahun, Tun Mahathir tampil cukup handsome, berketrampilan kharismatik sebagai pemimpin World Class. Bayangkan…..Hebatnya penampilan Tun, sampai2 Najib & Kunan dengki… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 June 2020 10:28 am

MAK NYAH WOOIII…..JIBENG TAK AKAN JADI PM LAGI…MACAM TONG TAIIK M….. KEUTAMAAN ON DYNASTY USD44BILLONS ……CAI2 PH PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT……. MEMANG HEBAT LEER TONG TAAIK…..BILA NAK TUBUH PARTI BENDERA HITAM AHLI TERHAD 313…… PENGUSUNG BENDERA KE SANA KE SINI ADA RAMAI KAT BLOG NI…… DAJJAL ILLUMINITY SUKA KACAU SANA SINI…….. MEMANG CANTIK…. BANDUAN TEBUK JUBO TOLAK ATOK….. DAPIG DAN PARTI TELINGA KUALI PULA TOLAK ALJUBRI……PH SUDAHNYA DIHUMBAN KE TAMGKI SEPTIK….TEMPAT ASAL PARTI JAMBAN …… DAP dan Khadamnya AMANAH kini mengkritik kepimpinan Anwar……… DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama mereka untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri tidak berjaya mendapat sokongan… Read more »

zunnun
zunnun
20 June 2020 8:28 am

rakyat dan negara dah selamat ke dgn lebai2 pAs tebuk atap parlimen?

rakyat dan negara dah dlm terurus ke dgn ‘melayu2 islam’ menjenamakan ‘melayu2 dan islam kesundalan mereka?

Ph hancur rakyat selamat
Ph hancur rakyat selamat
20 June 2020 11:29 am
Reply to  zunnun

Inilah mantera sihir yang diratib oleh RBA zunnun ternakan parti kafir Harbi pimpinan gonna end untuk menfitnah dan memburuk-burukkan parti Islam dan perjuangan Islam.

RBA adalah kepala bapak hipokrit yang berpura-pura ‘suci’ sambil menyokong Pakatan Tiada Harapan kencing rakyat dengan pelbagai janji palsu dll.

Rakyat semua bangsa selesa dan suka dgn kerajaan pn skg.rakyat rasa selamat.yg rasa x selamat ialah madey,gonna eng,lid,sivarasah,moorrty,saddiq,dll.
Zunnun ape tah lg,mmg dasar RBA yg sakit hati dgn islam sejak dlm alam rahim lg😂

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 5:27 pm

RBA kepala bapak ko….ape bukti RBA…melalak…

Awang hitam
Awang hitam
20 June 2020 9:17 pm
Reply to  Anonymous

Eh terasa ke ..bangang pnya cai,org tu ckp kt zunnun.
Yg hang terasa apesl..bangang bangang j yg tinggal dlm cai cai ni..kah..kah..kah..

Ph hancur rakyat selamat
Ph hancur rakyat selamat
20 June 2020 7:55 am

Berpijak di bumi nyata. Majoriti rakyat telah menolak Pakatan Tiada Harapan (PTH) kerana PTH telah kencing rakyat dengan pelbagai janji, pembohongan, fitnah dan u-turn. Untuk menghalalkan penipuan ke atas rakyat, Atok Kerala membuat fart-wa manipufesto PTH bukan kitab suci. Atok non dan Atok Kerala adalah boneka parti kafir Harbi yang memusuhi Islam dan umat Islam.  Malang bagi mereka kerana wayang opera lakonan mereka di bawah arahan gonna end tidak laku sekarang kerana rakyat sudah jemu dengan cerita politik persepsi yang sudah basi. Maka tersangat bodohlah orang yang masih memasukkan tangan ke dalam ular PTH untuk dipatuk kali ke-2, 3, 4… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 5:28 pm

Madey yg tolak manipestol bukan PH..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 June 2020 6:25 am

MEMANG HEBAT LEER TONG TAAIK…..BILA NAK TUBUH PARTI BENDERA HITAM AHLI TERHAD 313…… PENGUSUNG BENDERA KE SANA KE SINI ADA RAMAI KAT BLOG NI…… MEMANG CANTIK…. BANDUAN TEBUK JUBO TOLAK ATOK….. DAPIG DAN PARTI TELINGA KUALI PULA TOLAK ALJUBRI……PH SUDAHNYA DIHUMBAN KE TAMGKI SEPTIK….TEMPAT ASAL PARTI JAMBAN …… DAP dan Khadamnya AMANAH kini mengkritik kepimpinan Anwar……… DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama mereka untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri tidak berjaya mendapat sokongan diperlukan bagi membentuk kerajaan. Justeru, ia menyebabkan pilihan kedua, iaitu Dr Mahahir Mohamad sebagai perdana menteri dan Anwar sebagai timbalannya, dikemukakan. Dalam kenyataan bersama pemimpin parti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
20 June 2020 6:20 am

MEMANG CANTIK…. BANDUAN TEBUK JUBO TOLAK ATOK….. DAPIG DAN PARTI TELINGA KUALI PULA TOLAK ALJUBRI……PH SUDAHNYA DIHUMBAN KE TAMGKI SEPTIK….TEMPAT ASAL PARTI JAMBAN …… DAP dan Khadamnya AMANAH kini mengkritik kepimpinan Anwar……… DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama mereka untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri tidak berjaya mendapat sokongan diperlukan bagi membentuk kerajaan. Justeru, ia menyebabkan pilihan kedua, iaitu Dr Mahahir Mohamad sebagai perdana menteri dan Anwar sebagai timbalannya, dikemukakan. Dalam kenyataan bersama pemimpin parti itu petang ini, DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama hanya mampu mendapat sokongan maksimum 96 anggota parlimen. Jumlah itu melibatkan 91 sokongan anggota parlimen… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 5:58 am

22 tahun yg lalu (1998) Ketika berusia 73 tahun, Tun Mahathir
tampil cukup handsome, berketrampilan ser vukup berwibawa sebagai pemimpin World Class.
Sampai kinipun ada pihak menggelarkannya, The Handsome Prime Minister….!!

Kini Brader Nuar pula yg cecah 73 tahun, dah kelihatan tak bermaya, hilang kharismanya – cengkung, botak tengah, bergigi renggang, kumis & jenggotnya pun selekeh tak terurus, pertuturannya pun dah tak lancar. Apakah petanda itu, ya….??

Sendiri fikir2kanlah…..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 6:19 am
Reply to  Othman Ahmad

Hebatnya penampilan Tun, sampai2 Najib & Kunan dengki turunkan potret Tun dalam senarai barisan Presiden2 UMNO di Ibu pejabat UMNO di PWTC.

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:38 am
Reply to  Othman Ahmad

Waaaaaaaah, itu busuk hati amat sangat. Padan lah Najib dah tercampak ke longkang masih di tendang terajang.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
20 June 2020 10:36 pm
Reply to  Othman Ahmad

“Ketika berusia 73 tahun, Tun Mahathir tampil cukup handsome, berketrampilan serta cukup berwibawa sebagai pemimpin World Class”

BETUL, saya masih ingat ketika itu jangan cuba-cuba perlekeh Tun silap-silap kena penampar. Mereka yang seperti Juak-juak pada zaman itu masih ramai hidup. Tiada apa yang dihairankan, mereka kini berubah kepada sangat bencikan Tun apabila kasih sayang mereka beralih kepada Najib.

zunnun
zunnun
20 June 2020 5:07 am

lebai2 terlalu bijak, hinggakan mimpi rasullulah si hadi awang di jadikan mainan kommercial utk di perdagangkan kerana kuasa…. tak cukup dgn kapir sana sini, tebuk atap merata2, dgn tapau penjenamaan ‘melayu2 islam’ konon nya, semua melayu2 senang mereka manipulasikan islam mereka…… tapi kebijakan mereka agak terlanjur lalu hingga menyatakan bibit2 kesundalan nyata, mendewa2 muhammad bin aminah seperti berhala, bukan sj pakaian serban, jubah, arab nya, hingga pedang dan kubur pun mereka beratur2 utk melihat nya….. kesundalan ape sebagitu rupa, hingga tidak dapat membezakan muhammad dan kenabian/kerasulan nya? kenabian/kerasulan itu bersabit kpd bangsa ke hingga bibit2 sundal “ana/ante” asyik bicara? Tuhan… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:42 am
Reply to  zunnun

zunnun pada mula2 nya di gelar the Lanun. Bila dia melanda landa dan menghasut orang Melayu dan agama Islam, mengguna bahasa kotor atau tidak semenggah, dia digelar DIRTY OLD MAN zunnun pukimak.

Aljuburi vs telor laboh
Aljuburi vs telor laboh
20 June 2020 7:45 am
Reply to  zunnun

Malangnya RBA zunnun zinnin zinnan adalah penjilat pemimpin rasis kafir Harbi yang bersikap anti-Islam dan suka menghina dan memburuk-burukkan parti Islam dan org islam kerana parti Islam berjuang menegakkan Islam dan membela hak umat Islam.

The evil DA-Pigs can rot in hell forever. Najis masyarakat !!

Cilake RBA zunun!ingt org tak tahu ko ni Dajjal PanDap.😂😂👞

zunnun
zunnun
20 June 2020 8:32 am

tak lengkang kapir sana sini, hanya yg blum, kapak dan parang sj bila mabuk dgn sikap takfiri

‘melayu2 islam’, yg sundal nya melayu nya atau islam pendewaan berhala sana sini?

Awang hitam
Awang hitam
20 June 2020 12:12 am

Cerdik pandai semua sokong PN,jd cai cai bangang + bodoh nk mampus,belajar x abis,dgn zunnun gila isim lg bahlol,sampai bila nk tongkat langit..goh tong tokong genting,dh tahu bangang n bodoh,ikutlah org cerdik pandai n alim ulamak..yg ko ikut panDap mkn babi apesal..bodohlah korang ni m sampai bila nk dibodohkan oleh pimpinan bangang kamu
.eh sial lahh

Awang hitam
Awang hitam
20 June 2020 12:06 am

Header ADS 115 ilmuan PhD seru sokongan pada Muhyiddin Executive Editor Jun 19, 2020 1 MENYEDARI realiti semasa di Malaysia masa kini, kami 115 ilmuwan PhD dari semua 21 universiti awam (IPTA), 4 universiti dan kolej universiti swasta (IPTS) dan Institut Pendidikan Guru (IPG) di negara ini bersatu hati untuk membuat seruan-seruan berikut: (1) Menyeru supaya semua golongan rakyat memberi penghormatan dan sokongan penuh kepada kerajaan semasa yang diketuai oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menterinya untuk mengemudi negara sehingga dikembalikan mandat untuk PRU 15 mengikut peruntukan yang ditetapkan oleh Perlembagaan Persekutuan. (2) Menyeru supaya semua pihak akur kepada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 June 2020 11:51 pm

PN TAK PERLU RISAU UNDI TAK PERCAYA KERANA PH AKAN BERCAKARAN SAMA SENDIRI……. Maszlee ahli akademik ke? Masih buat analisis berdasarkan PRU-14…… Sebagai orang politik yang berakademik sepatutnya Dr Maszlee kena mengambil kira politik akan datang iaitu gabungan baharu antara Muafakat Nasional dengan Bersatu. Memang banyak kenyataan menyebut tiada lagi gabungan secara khusus tetapi perkara ini dalam proses. Sebelum ini UMNO mengajak Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) bekerjasama dengan parti itu demi kepentingan Melayu. Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa, pernah mengajak BERSATU memperjuangkan konsep kesamarataan dalam Muafakat Nasional. Seminggu lalu Ahmad Zahid dilaporkan berkata, Muafakat Nasional terbuka menerima… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
19 June 2020 11:46 pm

Madey si Kitol kena kicked out oleh Mat Sembab dan PH sekaligus. Apa boleh buat? Si Kitol memang nasibnya malang. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:45 am

Kau nasib nya menjadi pelawak kedai kopi, di ketawakan orang di kedai tiap kali kau lalu di sebelah.

Irah
Irah
19 June 2020 10:58 pm

Sementara rakyat masih ada sekelumit rasa hormat, elok lah Tun Mahathir berundur secara TERHORMAT. Atau Tun kini sedang menyongsong doa Almarhum Ustaz Fadhil Noor?

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:37 am
Reply to  Irah

UFN ug jauh kebih muda dah lama gol, tak tinggalkan kesan langsung.

Tun jugak yg masih sihat walafiat dan legasi serta jasanya akan dikenang sepanjang zaman. Apa yg ada kita nikmati sekarang, dgn izin Allah, adalah berkat wawasan & usahanya.

Aku
Aku
20 June 2020 2:34 am
Reply to  Irah

Tuhan tu bagi umur panjang suruh manusia beringat…jangan nak mendongak langit je….

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 6:02 am
Reply to  Aku

Tun M memang Anugerah Illahi berbanding pemimpin2 lain yg ada.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:56 pm

Isyarat kpd madey Amanah DAP dan warisan… Dlm politik mcm2 boleh berlaku.. ‘Anwar jumpa Muhyiddin, Hamzah bawa agenda reformasi’ Ng Xiang Yi Diterbitkan 29 minit lepas Dikemaskini 15 minit lepas Pimpinan pusat dan anggota parlimen PKR bersetuju untuk memberi ruang dan kebebasan yang secukupnya kepada presiden parti, Anwar Ibrahim untuk berunding dengan sesiapa sahaja dalam usaha mengembalikan kerajaan Pakatan Harapan. Menurut Ketua Whip PKR, Johari Abdul, keputusan ini dibuat setelah PKR bertekad untuk menolak Dr Mahathir Mohamad sebagai calon perdana menteri sekali lagi. “Kita putuskan untuk bagi ruang, bincanglah dengan sesiapapun untuk dia (Anwar) bawa balik kerajaan PH termasuk Mahathir,”… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
19 June 2020 11:51 pm
Reply to  Anonymous

Antara Madey si Kitol dan Mat Sembab yang wajib dihapus dalam politik mesti Madey. Ular kita kasi pancung putus dua. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:44 am
Reply to  Anonymous

Tadi ada yg kata konon2nya zaman Tun M dah habis.

Jadinya, di blog ini ada Tungau yg angau buat kenyataan angau tuu, kerr…..

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:53 pm

Aku boleh sokong madey tapi kena tunjukkan tang mana kehebatan madey?

Tang membelinye kah?….memang hebat

Tang memajukan negara dan rakyatkah?…zero..

Tang kayakan kroni dan anak branak kah?..memang tepat skali..

22 tahun memerintah berpuluh bilion lesap…

Forex perwaja maminco bank bumiputra proton…

RCI Forex blm selesai…najib sudah gesa AG teruskan pendakwaan keatas madey dari siasatan RCI….Anwar sokong…tu pasal madey nak sangat jadi pm semula untuk selamatkan dirinye…

Habis madey ini kali kalo kes sangkut….

Wak seman dan wau bole tak boleh buat ape2..

Aku
Aku
19 June 2020 11:16 pm
Reply to  Anonymous

Dua-dua tu dah ANGAU…

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:51 am
Reply to  Anonymous

Ye ker? Awat tak kasi link kpd maklumat konon nya “najib sudah gesa AG teruskan pendakwaan keatas madey dari siasatan RCI” tuh.

Punca maklumat kamu di lubang belak.ng kamu?

Rosli
Rosli
19 June 2020 9:49 pm

Reformasi..hancurkan pengkhianat..selamatkan Malaysia.

Othman Ahmad
Othman Ahmad
19 June 2020 10:09 pm
Reply to  Rosli

Bukan Reformasi, tapi DEFORMASI….!!

Reformasi Jalanan yg Brader Nuar ceduk ala aksi anarki menjahanamkan Republik Indonesia 1997/98yg menjatuhkan Presiden Suharto.

Kesannya, Indonesia terus-terusan bergolak dan tidak stabil dalam kemunduran.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:36 pm
Reply to  Othman Ahmad

Benar juga kata si kejora gila selama ini bahawa si othman ahmad ini adalah Suman Hindu mabuk todi rupanya.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:46 pm
Reply to  Othman Ahmad

Madey dsh basi….hilang aura…hilang bisa…hidup nak menompang..

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:50 pm
Reply to  Othman Ahmad

Rentas sempadan ya Pak Othman?

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:59 pm
Reply to  Othman Ahmad

Jokowi sudah lebih popular dari madey….jokowi jadi presiden penggal kedua dgn mudah…..indonesia sudah banyak perubahan..

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:46 am
Reply to  Anonymous

Hi hi hi
Ada makhluk buta huruf ketinggalan zaman.

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:56 am
Reply to  Anonymous

ano 10:59 pm bodoh. Mengata Jokowi lebih popular di banding TDM tak kira berapa ramai penduduk di Indonesia.

Bangang tak tahu berapa kali Tun menang pilihan Umno dan PRU, jadi PM.

omar
omar
19 June 2020 10:54 pm
Reply to  Rosli

Tun Tolak Anwar Dan Anwar Tolak Tun…Padanlah tu!!!

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 9:17 pm

Masa madey tak ada harapan nak kembali jadi pm kluangdemon blogger pencacai madey kata tak sokong madey kerana faktor usia…

Bila sibok madey nak mintak tolong anwar nak jadi pm semula blogger pencacai murahan sibok lambong semula madey. ….kutuk anwar…

Ape jenis manusia pencacai madey ni?….

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 6:58 am
Reply to  Anonymous

Dah coba masukkan komen kamu ke blog Kluang Diamond?

Othman Ahmad
Othman Ahmad
19 June 2020 9:13 pm

Banyak betul tin2 kosong memekak bingit menuduh-nuduh kosong yg bukan2 terhadap Ayahanda Tun M, tapi sampai kini tak satupun dapat dituduh secara formal di mahkamah di mana2, sama ada di negara ini ataupun di mana2 pelusuk dunia. Mereka sengaja tak kenang jasa Tun yg telah memartabatkan maruah bangsa menjadikan negara ini dari kepopong mundur ketinggalan zaman, berdaya maju, berilmiah, berteknologi terkini, berinfrakstruktur dgn pasarana termodern menjangkaui zaman & meletakkan Malaysia terpancul unggul di peta dunia. Andai sekalipun digabungkan ketokohan Pak Lah, Anwar, Najib & Muhyddin – takkan terbandingkan dgn kejayaan gemilang Tun yg memperolehi kemenangan 5 PRU berturut-turut dgn 2/3… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:45 pm
Reply to  Othman Ahmad

Zaman madey sudah habis…parti yg ditubuhkan boleh hilang segala2 nye..

Tang mana hebatnye old grand statesman?…

Hebat membelit…tapi di patuk oleh muyidin tersungkur muka kena plak tahi ayam panas2..

Kah kaaah kaaaaah…madey bodoh….nak nompang tapi nak kontrol..puuui..

Othman Ahmad
Othman Ahmad
19 June 2020 11:58 pm
Reply to  Anonymous

Jika zaman Tun dah habis, kenapa kem2 Najib & Nuar ketakutan sampai serang Tun bertubi-tubi siang malam….??

Sedarlah, PH bukan milik PKR seorang – DAP, Amanah & Warisan pun dah tak yakin dgn kewibawaan Brader “Rear” Admiral.

“Balls Ku” pulak lebih gerun kat Tun dpd Brader Nuar.

Tun M memang Power House in Malaysian Politick…..!!

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:01 am
Reply to  Anonymous

ano 1045 keluarkan pendapat dia sendiri saja. Ramai yang lain berpendapat disebaliknya.

ano 1045 sebut “tahi ayam panas2”. Gamak nya dia selalu pegang tahi ayam, tahu ada rasa panas.

Aku
Aku
19 June 2020 11:07 pm
Reply to  Othman Ahmad

Sudah2 lah tu Wak!!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:03 am
Reply to  Aku

Ada Tungau aritu sebar berita palsu konon saya dah tenat masuk wad dan dah meninggal.
He he he

Othman Ahmad
Othman Ahmad
19 June 2020 9:02 pm

Dgn perkembangan terkini, jelas Parti Koyak Rabak (PKR) dyok sendiri. SAHHHH…Tun Mahathir is so relevant & hot to Malaysian politics – Tak lapuk dek zaman, sending shivers to all his opponents and their cheapskate macais & pencacais….!! Brader “Rear Admural” memang dah tersohor dgn wayang operanya ‘telunjuk lurus kelingking betkait’. Dialah puncanya PH bergolak. Dia & kuncu2nya saja yg ngotot gitu, bagai nak rak mengigau-ngigau jawatan PM sejak zaman purbakala, tapi tak dapat Keredhaan Illahi dek tabiee ‘seks luarbiasa’ & anutan songsang ‘pluralisme-keserataan agama’. Apakah imej ‘Kaki Bontot’ dapat dihilangkan…..?? Kesudahan, DAP, Warisan & Amanah tidak sepakat dgn kemaruk Brader… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:40 pm
Reply to  Othman Ahmad

Madey yg syook sendiri ..nak tompang kapal orang calonkan diri sendiri nak jadi nakhoda….dulu dia yg hancurkan kapal orang….dulu fitnahkan dan penjarakan anwar..

Sekarang terhegeh2 mintak belas ihsan tompang berteduh…

Kikikikik…pooirah wak seman sami hindu..madey memang hebat hingga tergolek dog ditrajang oleh orang kanan sendiri hingga hilang parti..

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:07 am
Reply to  Anonymous

He he he

Nukilan guna bahasa haprak – tak berakademik langsung…..!!

Aku
Aku
19 June 2020 11:10 pm
Reply to  Othman Ahmad

Parti Bersatu pun apa kurangnye Wak…dah Rabak…

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:12 am
Reply to  Aku

Betul, dah rabak ditebuk YSMY & MP2 Bersatu yg hanyut disogok jawatan hingga tergamak bergelumang dgn Penyamun2 Umno.

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:03 am
Reply to  Aku

Aku, bukan kah yang rabak itu lub.ng belak.ng kamu.

Aku
Aku
20 June 2020 2:23 am
Reply to  Othman Ahmad

Matdey gantung diri sendiri….sekarang baru padan muka!!!

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:57 pm

Madey sekarang bergantung kpd belas ihsan anwar dan PH..tiada tempat lagi madey boleh bergantong dan berlindong untuk hidup dlm politik….

Syetan
Syetan
19 June 2020 10:01 pm
Reply to  Anonymous

Padan muka sibangka tamak haloba perasan hebat…kahkahkahkah

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:26 am
Reply to  Syetan

Alhamdulillah, Tua2 Kelapa, semakin tua semakin banyak santannya.

Tua Anugerah Illahi yg tak ada pada sesiapun di dalam dunia ini – dah cecah 95 tahun tapi masih berketrampilan, berwibaea, berkharisma, handsome, sihat, cerdas, gigih bekerja di segani & dihormati seantero dunia.

One of the Most Top Influential Individual in the entire world….!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:14 am
Reply to  Anonymous

Biarlah silent majoriti yg menentukannya nanti.

Aku
Aku
20 June 2020 2:28 am
Reply to  Othman Ahmad

Tu namanye Tua tak sedau diri…

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:04 am
Reply to  Aku

Kamu tua asyik melompat lompat lagi.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:49 pm

PKR tolak madey kerana PKR dah tak percaya kpd madey untuk jadi pm..

Salah madey kerana mungkir janji dan ranapkan kerajaan PH…

Populariti madey sudah merudum…5 prk PH tewas kerana madey…..

Dibuang dari Bersatu tiada ahli Bersatu yg meratap sedih..tiada ahli yg istihar kluar Bersatu..

Othman Ahmad
Othman Ahmad
20 June 2020 12:17 am
Reply to  Anonymous

Pkr sorang2 jer yg ngoyok mau brader “Rear” Admiral menyondol jaeatan PM.

Aku
Aku
20 June 2020 2:29 am
Reply to  Anonymous

Padanlah muka ko orang….

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:06 am
Reply to  Aku

Muka ko tak padan, ha nya berlobang di tengah, selalu melopong.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 June 2020 8:37 pm

YA PH PATUT BENAR PECAH BELAH…. BARULAH HANCUR SELAMANYA…. … JANGAN RISAU PM9 KITA BERI HADI…..HADKAN TEMPOH PM SEPENGGAL JEERR …..KALAU TIDAK JADI DIKTATOR……. PARTI KUNYIT BUAT KEPUTUSAN SALAH…..PATUT MULA DULU LAGI TEGAS…..TAPI INI KAEDAH BANI HOMOSEKS LEMBUT MEMBUJUK….. SEMBAHYANG PUN DALAM JAMBAN…..TAK PAYAH LERR NAK BERLAGAK WAKIL TUHAN….. MENGAKU JEERR LEER PUJA LUCIFER….. Saya tak pernah mungkir janji, Manifesto bukan kitab suci……..YANG JAHANAM KAN NEGARA IALAH PHD4PIG BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…….. Malaysiakini, hari ini menyiarkan wawancara dengan Mahathir pagi tadi, Mahathir memberi jaminan bahawa beliau sentiasa menunaikan janjinya, “Kalau sampai masa saya janji, saya akan tunaikan janji. “Boleh semak… Read more »

Syetan
Syetan
19 June 2020 10:03 pm

Benarrrrrrrr sekali

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:35 pm

Hihihi…lobai hadi pm?…dia saman dia mintak stop dia yg bayar..

Hancur lebur mesia dgn dalil kitab rekaan dia sendiri..

Johar
Johar
19 June 2020 8:35 pm

Ego dan kepentingan pemimpin tertentu lebih penting berbanding rakyat……sudah tiada nilai pemimpin-pemimpin politik sekarang. Tiada pengorbanan untuk rakyat, mereka lebih pentingkan jawatan dan periuk nasi mereka sahaja. Tiada sudah istilah perjuangan rakyat.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 10:33 pm
Reply to  Johar

Sehingga sanggup tebuk atap..faraidkan jawatan2 unttuk gaji lumayan..ada duta bergaji menteri..

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:07 am
Reply to  Anonymous

Alahai, masih ckp tebuk atap lagi?

Aku
Aku
20 June 2020 2:30 am
Reply to  Johar

Atap rumah Matdey dah bocor ke?…baru aku tahu!!!

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:17 pm

PKR telah tetapkan keputusan tolak madey….keputusan bijak..

Amanah dan Dap boleh kick out PKR kalo brani….kutip lah dan lantik madey jadi pemimpin kamu….Bersatu dah benci madey..madey dah tak ada parti dan penyokong..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
19 June 2020 8:15 pm

SEMBAHYANG PUN DALAM JAMBAN…..TAK PAYAH LERR NAK BERLAGAK WAKIL TUHAN….. MENGAKU JEERR LEER PUJA LUCIFER….. Saya tak pernah mungkir janji, Manifesto bukan kitab suci……..YANG JAHANAM KAN NEGARA IALAH PHD4PIG BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…….. Malaysiakini, hari ini menyiarkan wawancara dengan Mahathir pagi tadi, Mahathir memberi jaminan bahawa beliau sentiasa menunaikan janjinya, “Kalau sampai masa saya janji, saya akan tunaikan janji. “Boleh semak saya punya kelakuan sejak saya jadi perdana menteri bahkan sebelum itu, saya tak pernah mungkir janji,” katanya. Sebagai contoh, Mahathir berkata beliau menepati janjinya untuk mengundurkan diri pada tahun 2002, yang memungkinkan peralihan kuasa yang lancar setelah 22 tahun… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 9:02 pm

Dah hampir 2 tahun mintak plak lebih 2 tahun..

Banyak janji manipestol madey elak tak mau tunai…alasan hukan kitab suci lah…melayu malas lah…hutang bertimbun laa..

Dgn kroni tak ada alasan…

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 9:07 pm

Serah kuasa kpd pak lah tak perlu rujuk kpd parlimen untuk dapat sokongan majoriti…

Nak serah kpd anwar kena rujuk parlimen..

Kuat betul mamak ni membelit..

Letak jawatan tak mau berunding dgn PH jerana tak mau serah kpd anwar…

Dah kena trajang cari anwar lagi mintak jawatan…patutlah zahid mat arip gelak terbahak2 ….

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:09 am
Reply to  Anonymous

Yer ker? Ko sorang ajer yang nampak, yer?

Awetunggal
Awetunggal
19 June 2020 7:42 pm

Laksanakan 3T: Tegas,Tangkas dan TAWAN. Orang bodoh dan pengecut sahaja yg suka cakap banyak2. Hasilnya KOSONG.

krisubai
krisubai
19 June 2020 7:12 pm

DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama mereka untuk mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri tidak berjaya mendapat sokongan diperlukan bagi membentuk kerajaan. Justeru, ia menyebabkan pilihan kedua, iaitu Dr Mahahir Mohamad sebagai perdana menteri dan Anwar sebagai timbalannya, dikemukakan. Dalam kenyataan bersama pemimpin parti itu petang ini, DAP dan Amanah mendedahkan pilihan pertama hanya mampu mendapat sokongan maksimum 96 anggota parlimen. Jumlah itu melibatkan 91 sokongan anggota parlimen Pakatan Harapan (38 PKR, 42 DAP dan 11 Amanah) dan lima dari Bersatu, termasuk Mahathir. Kenyataan bersama itu dikeluarkan oleh Pengarah Komunikasi Amanah Khalid Samad dan Setiausaha Organisasi DAP Anthony Loke Siew… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:20 pm
Reply to  krisubai

Jadi gerenti ker pilih madey boleh dapat sokongan….madey pembelit..

Bersatu dah tendang madey…madey tak de parti dan penyokong mcm mana boleh dapat sokongan?..

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:11 am
Reply to  Anonymous

Kasi bukti lah dia pembelit. Kasi link kpd tuduhan2 spt itu yang ada bukti, fakta dan penerangan yang lanjut.

Atau itu tuduhan kamu sorang saja? Tuduhan liar.

Sheraton
Sheraton
19 June 2020 8:40 pm
Reply to  krisubai

Hak AMANAH dan DAP nak pilih Mahathir. Alasan macam taik. Pasal tu AMANAH dan DAP tak sokong Anwar? Berani suruh Mahathir dapatkan SD dari MP untuk di tunjukkan pada AMANAH dan DAP. Kemudian boleh lah cakap kami yakin sebab Mahathir berjaya dapat SD dari MP yang menyokong. Kalau itu, memang Anwar yang cari pasal. Memang AMANAH dan DAP sangat mengeciwakan. Nak kuatkan PH bukan sekelip mata. Bukan senang. Berani terang-terang buat kenyataan.. Mungkin rundingan akan di terus kan dengan PKR Anwar tapi imej dan maruah DAP dan AMANAH dah di robek. Kita boleh agak selepas ini bermesyuarat, tunjuk gambar, semua… Read more »

Usrynorie
Usrynorie
19 June 2020 6:53 pm

Dua-dua gila kuasa.
Tu je saya boleh cakap. So kita bagi je PN ni jahanamkan negara selagi mereka ada masa.
Cukup2 la membodohkan rakyat dengan permainan politik korang.

zunnun
zunnun
19 June 2020 7:07 pm
Reply to  Usrynorie

mcm lebai2 pAs, tebuk atap sana sini bersama2 melatu2 islam nya…

bawak kpk parng sana sini kapir merata2….kegilaan apa pula?

mcm ‘melayu2’ samunmenyamun dan kianat perjanjjian gila apa pula? atau betul siuman belaka?

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:19 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN zunnun pukimak masih lagi dengan tebuk atap dan tuduhan secara liar nya.

“mcm ‘melayu2’ samunmenyamun,” kata nya. Puak dia samunmenyamun sekarang ada 8 orang dalam senarai yang terkaya di Malaysia. Tapi Melayu yang tidak ada budaya berniaga ada juga seorang dalam kumpulan itu.

Kalau Jepun bila ketahui ha nya 8 orang, kot ada yang harakiri.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:21 pm
Reply to  Usrynorie

Nuyidin dan umno dan pas tak gila kuasa hingga tebok atap..

Itu jer yg boleh cakap..

Sheraton
Sheraton
19 June 2020 6:51 pm

PH dah calun kan Anwar…

Maka calun yang di pilih DAP atau AMANAH sepatutnya tak ujud.

Orang suruh berunding dengan Tun, alih-alih pergi sokong Tun.

Betul ke negara dalam situasi yang buruk. Di perintah oleh pengkhianat dan penyamun pun di bebas ?

Jika betul nak selamat kan negara Tun yang kena mengalah sebab semua nya ber punca dari Tun semasa dengan UMNO.

Jika ada perjumpaan sulit di antara DAP AMANAH dengan Tun… bubar kan PH.

Keyakinan rakyat lebih kepada PKR.

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 6:59 pm
Reply to  Sheraton

Anwar bukan PH. Anwar Pkr. Yang calon Anwar PKr bukan PH.

I say PH kickout mahathir…ada berani?

zunnun
zunnun
19 June 2020 7:09 pm
Reply to  Wau bulen

sbbmahathir tuhan ke> semua orang takut? tuhan mesti di takuti ataiu si cintai?

mahathir di takuti kerana tak siape berani?

had been a syntax error?

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:23 am
Reply to  zunnun

No syntax error. Only your dirty, uncleaned assol odour.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:24 pm
Reply to  Wau bulen

Saper oengerusi PH?…madey lagi ker..

Berani madey batal jerjasama dgn PH?…madey sudah hilang tempat berlindong…

Muyidin kekal pm madey didakwa RCI forex yg blm selesai..

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 7:05 pm
Reply to  Sheraton

Sheraton

Ini apa? Apa ini?

DAP, Amanah urge PKR to ‘return to consensus’ on Dr M as PM

Warisan belum buka suara lagi

Sheraton
Sheraton
19 June 2020 7:23 pm
Reply to  Wau bulen

Sejak bila pulak Mahathir dalam PH? Mahathir ada parti ke? Sebelum ada BERSATU, PH calun kan Anwar. Tetapi Anwar beri laluan pada Mahathir jadi PM sebab Anwar dalam penjara. Apa kah selepas menang dan Mahathir jadi penganti maka konsesus automatic terbatal? Ini main kan kawan … Tak payah tunggu Warisan bersuara.. Apa jua keberangkalian sudah tentu PKR dah baca. Perhatian pada DAP dan AMANAH.. Sila terjun sekali dengan BERSATU – Mahathir. Orang dah buat statement nak paksa PKR setuju dengan konsesus.. Konsesus apa? Kalau ada Majlis Presiden lah umum… Apa nak tunggu PKR? Saya bukan geram pada tuan tapi pada… Read more »

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 7:26 pm
Reply to  Sheraton

Fren…whusper to anwar to tendang amanah dap dan warisan. Mahathir senang lagi..kan dis tak ada parti.. bila lagi????

zunnun
zunnun
19 June 2020 7:32 pm
Reply to  Wau bulen

why not mahathir ask dap dan amanah tendang pkr?

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 7:50 pm
Reply to  zunnun

It was DAP and Amanah and Warisan nominated TDM. Such a ridiculous proposal…for TDM to kick them.

If Anwar it is ok…sack all and Pkr fights it alone…
Go johnny go go.

Sheraton
Sheraton
19 June 2020 8:05 pm
Reply to  Wau bulen

Balik-balik pujuk Anwar..

Sekarang kau orang pujuk lah Mahathir.. Mahu atau tidak dia undur 5 – 6 langkah..

Jangan Mahathir dah buat statement belasah Anwar baru nak berunding

Ini soal prinsip..

6 bulan tu tak masuk akal. 2 tahun pun DAP merungut dengan KSU yang di katakan condong pada UMNO. Bukan kah Anwar yang keluar statement kata mereka belum sesuai dengan pentadbiran baru.

Ada pemimpin cakap kalau ambil tindakan ke atas mereka yang salah tata-tertib semasa BN, lumpuh semua. Ini 6 bulan.

Wallahhuaqlam

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:42 pm
Reply to  Wau bulen

Madey yg calonkan dirinye sendiri…saifudin sudah jelaskan….

Amanah dan DAp setuju tanpa rujuk pkr dulu..

Sheraton
Sheraton
19 June 2020 7:56 pm
Reply to  zunnun

Itu yang di tunggu-tungu..

Berpolitik Jangan se wenang-wenang nya jual prinsip.

Kerana prinsip lah rakyat pilih PH jadi Kerajaan.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:43 pm
Reply to  Wau bulen

Anwar pengerusi PH..pengerusi berhak tolak..

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:27 pm
Reply to  Sheraton

Amanah dan DAp nak calokan madey lantik madey jadi pemimpin Amanah ato DAP dulu..madey dah tak de parti dan penyokong..

Selumbar
Selumbar
19 June 2020 6:43 pm

Mahathir kata pendirian Warisan dalam perundingan itu adalah bahawa beliau harus dicalonkan sebagai calon perdana menteri PH Plus kerana ia penting untuk menunjukkan “parti Melayu” adalah sebahagian daripada gabungan itu. Muslihat yang digunakan adalah parti melayu. DAP dan Amanah pula beritahu bahawa Anwar Ibrahim gagal mendapat sokongan yang mencukupi dalam “opsyen pertama”, iaitu Anwar sebagai perdana menteri. Maka presiden parti PKR itu didesak agar menerima “opsyen kedua” yang dipersetujui majlis presiden Pakatan Harapan, iaitu mencalonkan Dr Mahathir Mohamad. Tapi DAP dan Amanah tidak menunjukkan senarai nama yang yang dikatakan menyokong Tun Mahathir sehingga orang tua itu memang patut diangkat menjadi… Read more »

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 6:52 pm
Reply to  Selumbar

Teringin nak dengar PH.tendang mahathir and his boys tapi tak juga! Kalau muhyiddin berani mengapa anwar tidak? Mengapa Amanah, Dap dn Warisan masih lahi mahu TDM?

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:31 pm
Reply to  Wau bulen

Madey ahli PH dari parti mana?…bongok..

Berani madey lari dari PH?..madey nak bergantong dgn siapa?…dgn najib dan muyidin?…

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 8:35 pm
Reply to  Selumbar

Dlm pemilihan didepan Agong madey dan warisan tidak sokong anwar….madey tak mau anwar jadi pm … kalo puak ni sokong anwar dah jadi pm…ape bongok sangat..

Selarang kalo semuabPHnplusvsokong anwar masalah dah selesai…

Pkr tolak madey kerana dah tak percaya madey lagi..

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 6:30 pm

Bagus….dari Pkr saja. Dah tendang TDM and the boys?

Amanah, Dap, Wsrisan apa cerita?

3 against 1….hahaha

zunnun
zunnun
19 June 2020 6:14 pm

so the nightmare begin?

anwar have something that we don’t have, something more that include the rulers in the declaration…

there is a force higher in the corridor of power, blocking mahathir return to reign ….

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 6:32 pm
Reply to  zunnun

Get more pop corns for ensuing episodes.

Anonymous
Anonymous
19 June 2020 6:55 pm
Reply to  zunnun

The enemies of my enemy are my friends.

Anwar met Moo last few month wasn’t only to talk about Covid-19.

Remember, Najib Klepto had SOS Anwar in prison twice on the result night of PRU14 to kowtim BN and PKR.

Anwar had remained steadfast to PH. He had fulfilled his side of the bargain. Let’s see.

zunnun
zunnun
19 June 2020 7:12 pm
Reply to  Anonymous

there goes one speculation, to ponder. anyone selling more popcorns?

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:42 am
Reply to  zunnun

More popcorns, please .. be ready when DAP DIRTY OLD MAN zunnun the lanun speaks.

Wau bulen
Wau bulen
19 June 2020 7:23 pm
Reply to  Anonymous

Untuk menyenangkan hati. Apa salahya

Anonymous
Anonymous
20 June 2020 7:39 am
Reply to  zunnun

DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN cakap BM ajer ler – grammar BI berterbur.