MUHYIDDIN CACA MARBA?

Dalam mesyuarat Bersatu semalam, ramai yang kehairanan apabila tersiar laporan tentang empat Ahli MPT meninggalkan mesyuarat yang sedang dipengerusikan oleh Muhyiddin Yassin.

Tindakan mereka itu dikatakan berpunca kerana rasa tidak puas hati terhadap perbincangan yang dibangkitkan di dalam mesyuarat tersebut, terutama berkaitan pemecatan Tun Mahathir Mohamad serta empat yang lain dan tentang penubuhan PN secara rasmi.

Mereka yang keluar mesyuarat itu ialah Ulya Aqamah Husamuddin, Abu Bakar Yahya, Akramsyah Sanusi dan Tariq Ismail.

Persoalan ramai ialah bagaimana Akramshah boleh hadir mesyuarat itu sedangkan sejak semalam lagi telah tersebar surat pemberhentiannya sebagai Ahli MPT Bersatu yang ditandatangani oleh Muhyiddin sendiri?

Rupa-rupanya baru diketahui bahawa walaupun Muhyiddin telah mengeluarkan surat pemberhentian kepada Akramsyah bertarikh 2 Jun 2020, beliau kemudiannya juga mengeluarkan surat pembatalan pemberhentian itu yang bertarikh 4 Jun 2020?

Kenapa boleh jadi begitu?

Adakah Muhyiddin tidak yakin dengan tindakan pemecatannya sebelum ini, lalu kemudian membatalkannya?

Lebih daripada itu, jika sebelum ini hanya Setiausaha Kerja yang menandatangani surat, mengapa kali ini Muhyiddin sendiri berbuat demikian?

Kenapa tidak Setiausaha Agung lantikannya, Hamzah Zainuddin yang menandatangani surat kepada Akramsyah itu?

Kenapa caca marba sangat?

Adakah Muhyiddin sekarang begitu tertekan dan tidak percaya kepada sesiapa lagi? (Shahbudindotcom 05/06/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 June 2020 — 9:25 am

62
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
GohMAHATHIRVSANWARAnonymousnajib bini rosmahzunnun Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Goh
Guest
Goh

Mungkinkah najib bin razak dan rosmah binti mansor akan kembali berkuasa…bani melayu umno sedang bergembira

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERAPA KONTRAK RASUAH DAPAT TUUUUU…… Maklum balas semuanya positif, semuanya baik, semuanya bersatu padu tapi semuanya kencing…….. Engkau orang baca sendiri berita Malaysiakini ini yang juga dapat kontrak macam Sarawak Repeort untuk hentam kerajaan PN dan puji melabung PH. Tinjauan lapangan menunjukkan Pakatan Harapan (PH) mendapat maklum balas positif untuk bertanding bagi mencabar BN awal bulan depan. “Ya, kita sudah selesai (membuat tinjauan lapangan) dan hasilnya sangat positif,” kata Pengerusi PH Pahang, Fuziah Salleh, kepada Malaysiakini. Justeru kata ahli parlimen Kuantan itu lagi, pihaknya sedang menunggu keputusan akhir daripada pemimpin di peringkat pusat sebelum menentukan langkah selanjutnya. “Sekarang terserah kepada… Read more »

Goh
Guest
Goh

Rosmah binti mansor paling sesuai jadi dajjal..pak din dan mat min pula kini gigih berusaha mengembalikan kuasa najib bin razak dan rosmah binti mansor

Anonymous
Guest
Anonymous

MNkhianat tiada 3 penjuru? Zahid troll lagi PM8 yang lemah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bersamalah kita berdoa semoga Dr Maza dan Menteri Agama kembali. Kena culik bunian GLC tak balik lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mufti dan Menteri agama hilang sejak PM8 sah rasuah GLC kepada semua MPkhianat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MADEYLIAR MESTI PILIH SAMADA PERTAHAN DYNASTY USD44BILLONS ATAU LARI KE LUAR NEGARA……. Mahathir’s Great Conspiracy Game…… Mahathir’s agenda was four-fold – stymie Anwar’s ambitions to succeed him; limit the influence of the DAP which he felt had grown too powerful; isolate his enemies within UMNO; and build a new Malay powerhouse to replace UMNO as the dominant political force in the country. And so, while others in PH were busy with the reform agenda, Mahathir played his great game. Dennis Ignatius, Focus Malaysia AS the power struggle continues, more and more details are becoming available about the events surrounding… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab tersungkur akibat gila jawatan PM dan kuat makan rasuah. Madey si Kitol tersembam akibat marahkan orang lain gila kuasa dan kena kencing anak buah. Anwar tersepuk akibat gila nak maafkan orang gila. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOKONG DAPIG CHAUVINIST HIPOKRIT HEBAT…..BERLAKON MALAIKAT TAPI IBLIS LAKNAT….. Lim Guan Eng’s Response Raises More Questions……. Dari Dalam Jabatan Peguam Negara Mr Lim Guan Eng was a big proponent of CAT — Competency, Accountability and Transparency — when he was the Penang Chief Minister. We admired him for his boldness in advocating good governance. I am a fan of Pakatan Harapan, but I must say Mr Lim’s response raises more questions: 1. Why did he as the Finance Minister (FM) have to write to Tommy Thomas (AG) in the first place? If the tycoon has any representation to make to… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sahaja aku terima Pengerusi GLC yang dirasuah PM8 kerana Allah Taala. Melayu Islam lembam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa doa khusus bagi pemberi dan penerima rasuah GLC wahai Menteri Agama? Allah Taala merahmati rasuah selagi Melayu Islam berkuasa?

anonymous
Guest
anonymous

Ni khas utk Goh keluarga dajjal.
Niat umno kau tahu? Niat DAP kapir laknatullah nak hancurkan melayu dan Islam kau tak tahu? Sejak bila kau makan daging babi dan minum air kencing pemimpin2 DAP? Sejak bila kau jadi barua dan anjing jaga pagar rumah pemimpin DAP kapir harbi laknatullah? Sejak bila kau pandai menyondol mcm babi hutan? Sejak bila kau jadi dajjal?

zunnun
Member
zunnun

niat hadi awang nak sesatkan ‘melayu2 islam’ kao tahu tak?

zunnun
Member
zunnun

hingga tergolek si ibrahim libya dan pengikut nya di memali…

niay si bagdadi di levant kao tahu tak? kan dia pandai kuthbah di bangunan2 masjid di levant hingga tergolek2 yg mati…

kao tahu ke islam ala hadi awang nya di terima tuhan nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

PM yang rasuah dan lemah ada Menteri Agama? Menteri Agama tengah menari poco-poco?

Anonymous
Guest
Anonymous

47% kadar pengangguran dan kadar pulang duit haram Riza Aziz. Mufti Perlis tenang dalam rasuah GLC yang menggila?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mufti Perlis terus tenang bila duit cukai 58 juta diambil Kolej MCA melalui Dewa Wee Ka Siong?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ketenangan Mufti Perlis menyebabkan nyawa melayang dilanggar pemandu mabuk di bulan Ramadan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Mufti Perlis rasa tenang 3 bulan negara memiliki PM8 yang rasuah dan gila kuasa?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG ANTI TUHAN TENTU PENYEMBAH SYAITAN LAKNAT…..YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIR SESAT…. ..YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS BANGSAT……YANG BENCI SULTAN TENTU MAFIA PEMBERONTAK…… Najib Always Presented A Truthful Defence, Lawyer Says At Close Of SRC Case………. “If we compare the money laundering charges, the money said to be from SRC International went into his accounts more than three years later.” (FMT) – The defence in Najib Razak’s SRC International case today said the former prime minister’s testimony in court had always been truthful. Lawyer Muhammad Shafee Abdullah told the High Court in his closing submissions that the defence had always… Read more »

Bani melayu
Guest
Bani melayu

A + A – Umno tidak akan menyertai Perikatan Nasional (PN) secara rasmi jika gabungan itu didaftarkan pada masa akan datang, menurut anggota Majlis Tertinggi (MT) parti itu Dr Mohd Puad Zarkashi. Beliau mendakwa ia berbeza dengan hasrat Bersatu yang menurutnya ingin menjadikan PN sebagai pertubuhan rasmi. “Ini semua untuk survival Bersatu. Tetapi Umno telah buat keputusan tolak pendaftaran PN sebagai badan formal. “Umno tidak akan tandatangan. Maka apa langkah Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin yang seterusnya?” soalnya dalam satu hantaran di Facebook hari ini. Sebelum ini, dua pemimpin tertinggi Umno, Ahmad Zahid Hamidi dan Mohamad Hasan ada menyatakan Umno hanya… Read more »

Goh
Guest
Goh

Apakah ada yang belum perasan niat parti umno?

Betulkan mereka menyertai pn untuk membela agama islam dan orang melayu yang ditindas dengan teruknya selama 22bulan lepas?

Rakyat kini sedang memerhati pak din. pak din.

pak din amat berharap duit bpn dapat lah mengaburi sedikit mata rakyat yg kini kesempitan wang…

anonymous
Guest
anonymous

Niat umno kau tahu? Niat DAP kapir laknatullah nak hancurkan melayu dan Islam kau tak tahu? Sejak bila kau makan daging babi dan minum air kencing pemimpin2 DAP? Sejak bila kau jadi barua dan anjing jaga pagar rumah pemimpin DAP kapir harbi laknatullah? Sejak bila kau pandai menyondol mcm babi hutan? Sejak bila kau jadi dajjal?

Goh
Guest
Goh

Niat rosmah binti mansor pun aku tahu…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab rasuah GLC dan jawatan Menteri pun masih belum cukup sokongan. Khabarnya kurang 80 MP yang sokong Mat Sembab dan yang lain mahu bubar Parlimen atau kembali kepada PH. Mat Sembab jangan bimbang. Lompat masuk UMNO dan mampuslah Mat Sembab dikerjakan Zahid dan Najib. Kahkahkah!

Selumbar
Guest
Selumbar

Akibat disumpah seranah setiap hari oleh rakyat yang tak berpuas hati terhadap Muhyiddin yang merampas kuasa tanpa pilihanraya akhirnya takdir memakbulkan sumpah seranah tersebut mengakibatkan fikiran beliau jadi tidak konsisten dalam membuat keputusan dan tindakan.

Makin lama berkuasa ada kemungkinan perdana menteri ini akan bercakap dengan dinding kerana dinding tidak akan menyuarakan rasa tidak puas hati, tidak membantah keputusan yang dipersetujui. Dinding tidak akan khianat dengan pengkhianat.

anonymous
Guest
anonymous

Kpd pembangkang di sini, aku tak salahkan kauorang yg jd meroyan gila babi kerana aku tahu perasan kauorang. Apa tidaknya, tak semena-mena atok tu yg mungkin dah nyanyuk pegi letak jawatan tanpa berbincang dgn rakan-rakan dlm PH. Dan tak pasal2 pulak kau orang yg dah elok-elok jd kerajaan, terpaksa jd pembangkang.
Logiklah kalau kauorang gila meroyan pun.

Kahkahkah Kahkahkah Kahkahkah.

Goh
Guest
Goh

Kah kahh kahhhh

Rosmah binti mansor Anak beranak ketawa riang di rumahnya kerana berjaya mempermainkan mat min dan pak din

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG ANTI TUHAN TENTU PENYEMBAH SYAITAN…..YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIR LAKNAT…. ..YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS BANGSAT……. Report: Discussions On Bersatu Joining Umno Getting Serious…….. Should an agreement be reached, Tan Sri Muhyiddin Yassin is expected to be retained as prime minister after he and his party rejoin their old political home. (MMO) – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) and Muafakat Nasional are in talks over the possibility of allowing the former to join Umno, Sinar Harian claimed today. The report, quoting political analyst Prof Ahmad Atory Hussain, added that should an agreement be reached, Tan Sri Muhyiddin Yassin is… Read more »

Goh
Guest
Goh

Rosmah binti mansor paling anti tuhan..

rosmah binti mansor dan najib bin razak cuba melawan ketentuan allah swt dimana setiap manusia akan semakin tua apabila umur meningkat..

Rosmah binti mansor cuba memudakan diri mereka dengan membeli produk anti penuaan yg beharga jutaan ringgit dari amarika.

Pihak berkuasa telah membuat pendakwaan terhadap rosmah kerana terdapat bukti yg amat kukuh rosmah binti mansor telah mengunakan dana kerajaan untuk membeli produk anti penuaan.

Sama2 kita tunggu hasil perbicaraan rosmah binti mansor ok

Wau bulen
Guest
Wau bulen

1. Before Supreme Council Meeting (SCM) last night, Dr Shaharuddin resigned. He was former polsec of Muhyiddin 2. At SCM, Mahathir & Co confirmed out of Bersatu. 3. After SCM, amidst rumours of more defections, Bersatu’s Redzuan again calls for unscheduled press conference this evening 4. What is next? When a traitor leads a pact of reluctant followers, there is bound to be unforseen problems. The ever pressing deserter and his band would provide some relief. But for the thief and his henchmen, they are only waiting for the best hour to get the traitor’s head. In the meantime the… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Tak surut lagi ke gila meroyan kau tu? Kesian anak bini, bapak jd gila slps tak semena-mena jd pembangkang. Jgn bunuh diri udah lee….Bodoh biar ada sempadan.

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Maaf saya bukan politician. Saya tak perlu semua itu. Hanya sedih melihat bangsaku melayu dan agamaku islam diperlekeh sebegitu rupa. Slogan sebesar gunung….demi bangsa (traitor, deserter, penyamun), agama (diperdagang dan diperkuda)…. namun minta orang lain hormat… dikata bodoh marah…sigh

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Alhamdulillah anak isteriku faham apa yang aku dakwahkan pada mereka. Hindarilah jadi pengkhianat, deserter, pencuri dan pedagang agama… wallahuaklam

Goh
Guest
Goh

Org umno mana paham erti khianat kepada mandat rakyat…yg depa tau cuma bosskurrrr dan pak jahid akan bebas apabila umno kembali berkuasa

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

‘No Plot To Overthrow Muhyiddin’……… Umno is ready to face the 15th General Election and has dismissed any allegation of a plot to overthrow Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin. (feedly.com) – “We are ready for GE15. Are you ready to be with us?” Umno president Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi said in a Facebook posting yesterday. The posting followed a visit by former prime minister Datuk Seri Najib Razak to Ahmad Zahid’s home on Tuesday night. When contacted, Ahmad Zahid said he and Najib did discuss how Umno would face the general election, but it had nothing to… Read more »

Goh
Guest
Goh

Rosmah binti mansor paling sesuai jadi dajjal

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, good fun whacking the Oppo blokes in here. I rest my case.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Wak Jawa – Jibby dekat dengan Bersatu nak baca talqin kasi mampus bungkus masuk kubur. PH dekat dengan Bersatu nak masuk kubur kasi mampus bungkus satu karung atau baca talqin? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tak masuk kubur, di bakar, habuk kamu di tabur di Laut China Selatan.

Takda soal talqin, buang masa ajer, puak yang tak berguna, mulut celupar bikin kacau masyarakat ajer.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Rancangan Madey si Kitol nak sailang Anwar caca marba. PM Kerajaan Pecah Pintu Belakang tajaan Madey si Kitol dan Azmin Semburit caca marba. Bersatu mampus sendiri bungkus masuk kubur bersama semua pengasas dan PM kasi tanam. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tebuk atap, sekarang pecah pintu belakang pulak. Lantak lah kamu.

Yang penting ia lah bila Bang Ali sodok kamu, dia tak pakai cream ker, jelly ker, main sumbat saja. Melolong, menjerit dan melelas lah belakang kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cah keting PM8 Zahid dan Najib akan mula. Zahid PM9. Najib TPM. Plea bargain PM8 sudah tidak terpakai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau rasuah PM8 tak jalan, buat cara ugut, guna SPRM PDRM dan LHDN. PM8 bukan pemimpin yang kuat. Kuasa pun ikut tebuk atap. PM lembam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bankrap buah fikiran, bukti dan fakta ler kamu, hanya mnuduh liar macam orang gila.

Tak renti2 dengan tebuk atap entah apakemaknanye.

Jaga2, nanti Bang Ali tebuk kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bang Ali memang suka jenis kamu ini. Menyundalkan diri, tunjuk pungkok sini sana. Bikin Bang Ali steam. Bila di balun nya, melelas lah kamu. Tak pakai jelly apekebende.

Goh
Guest
Goh

Buktinya rosmah binti mansor ialah seorang dajjal…yang amat disayangi puak umno

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Nama dan masa depan politik mereka sudah busuk. Sama busuk dengan nama Jibby dan Wak Jawa Pornorogo. Gabungan yang nak menyokong Bersatu, Madey si Kitol dan Azmin Semburit akan dikecam netizen. Macam MB Hantu Balak Pas Kedah. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu takda masa depan langsung. Kot tokei kamu pun begitu. Kamu hanya merapu di sini, menuduh liar, takda sapa yang percaya kamu. Syiok sendiri ler kamu.

Nak identify siapa yang kamu sokong pun takut. Hidup penakut saja ler kamu. Kalau di battle front, kamu di tembak mati pronto. Ditakuti mengkhianat, tali barut, subahat dengan musuh. Boom, letupan Firing Squad ke atas kamu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Jauhkan diri daripada Bersatu, Madey si Kitol dan Azmin Semburit. Mereka lebih berbahaya daripada Covid19. Jamgan sampai reputasi jahanam nak mampos mereka melekat kepada BN atau PH. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk yang guna nama najib bini rosmah ini musuh dengan semua pihak nampak nya. BN, PH, Najib di balun nya, juga Tun M, Azmin, kot Muhyiddin juga.

Apa kah dia orang Pak Sheikh, nanti kita tahu. Sementara itu kita balun, tibai, bantai dan hantam dia sekuat kuat nya di blog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab itulah MNkhianat tak iktiraf PNkhianat dan tak mahu gabung bersama PM yang lemah.

zunnun
Member
zunnun

Moo kena belajar dari hadi awang cara utk temberang kpd sekelian jenamaan ‘melayu2 islam’ nya, bahawa dia kerap mimpi ‘rasullulah nya’… mcm pelacur sj pengakuan sedemikian, kerana muhammah bin aminah perkatakan, iblis/syaitan tidak mampu utk merupai wajah Muhammad Nya, wajah kesempunaan keNabian nya… Moo kena belajar dari keldai2 nya, bagaimana ‘Nabi Muhammad’ pd bulan ramadan jolok pedang sana sini kemudian jolok pula bini2 di rumah, kerana google yg beritahu… apa punya sundal sgt, bulu puki dan kote dah beruban, masih tidak tahu membezakan antara muhammad bin aminah dan Nabi Muhammad nih? Moo perlu jadi seperti hadi awang, berani nya hingga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun sudah lama dinobatkan sebagai zunnun pukimak kafir harbi, org DAP, tak habis2 caci PAS, spt dalam komen nya diatas juga.

Mempersendakan “‘Nabi Muhammad’ pd bulan ramadan jolok pedang sana sini”, zunnun pukimak keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism, Buddhism.

Kemudian buang satu persatu, ambil pula Evangelical Christiianity. Gullible kind, apa saja yang timbul di sapunya.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak guna kata2 kotor, mencarut di sana sini. Keturunan nya tidak berbudaya, cakap tak ikut bahasa yang biasa, emak bapak nya asyik berancuk pagi petang siang malam, tidak membimbing nya di masa kecil, biadab dan kurang ajar hingga ke tua.

zunnun pukimak mmpersendakan “kiamat, bila dunia ‘melayu2 islam’ akhir”, tapi dia yang antara yang pertama masuk Neraka, bangkai nya dijilat api, tulang nya pun rapuh jadi habuk.

zunnun pukimak sundal yang terbesar di blog ini, amat di benci, kalau jumpa harimau dan babi hutan, pelupuh zunnun pukimak dulu di sini.

Goh
Guest
Goh

Ada kekosongan jawatan timbalan menteri,glc setelah pengunduran bekas org kuat pak din..

Harap puak pas segera melobi jawatan tersebut.mana nak tau kot ada org dari puak lebai jadi timbalan menteri kerjaraya pulak pasni

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasuah PM8 wajib diberi kepada semua MP PNkhianat. SPRM sudah terima sebagai ghanimah. Pas tiada masalah. Menteri Agama kata rasuah halalan toyyiban.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

PM Kerajaan Pintu Belakang tajaan Madey si Kitol dan Azmin Semburit mahu lebih ramai musuh. Walaupun akan mampus sebab kanser, ketamakan, kegelojohan, kerakusan, keberahian, kecacamerbaan Mat Sembab sebagai pengkhianat Melayu belum ada tandingan lagi. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Binatang yang pakai nama najib bini rosmah ini melanda landa, mengguna bahasa kotor. Mankin nyata emak bapak dia asyik brancuk pagi petang siang malam, tidak ada masa membimbing dia adab sopan, jadi begitu hingga ke tua.

Sheraton
Guest
Sheraton

Mahathir di uji setelah bertahun-tahun menjadi PM. Anwar di uji bertahun-tahun sebagai TPM dan Presiden. Muhyiddin baru jadi Presiden dan baru jadi PM… Ini bukan di uji tapi penyakit yang sendiri cari. Dah lah tindakan menarik balik memalukan.. Orang yang di buang dan di batalkan pemberhentian ahli, meninggal kan mesyuarat. Aduh. Jangan di batalkan tetapi di sah kan masih sebagai ahli. Tapi tu lah masalah nya yang punya badan diri buat ke tak surat rayuan? Kalau tak buat, semua surat yang telah di hantar di tarik balik termasuk nama individu tersebut. Makin mengunung masalah Muhyiddin nampak nya..

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Kalau nawaitu tak betul dan ditambah dengan perasaan tamak, salahguna kuasa dan rasuah… inilah consequencesnya. Tulah

Wau bulen
Guest
Wau bulen

I believe one day, sooner than later, Muhyiddin will regret for what he had done.

And I am waiting if Karma sets in. Allah knows best.

No need for fortune telling, coloured flag hoisting and marching henchmen.