BYE BYE MUHYIDDIN…..

Ada dua perkara penting yang menyebabkan peralihan kerajaan kepada PH tidak dapat dielakkan daripada berlaku tidak lama lagi.

Pertama, PH ketika ini sudah mempunyai cukup bilangan Ahli Parlimen yang menyokongnya dan kedua, siapa calon Perdana Menteri juga sudah dipersetujui.

Tetapi, perubahan kerajaan ini bukanlah mencuri mandat rakyat sebagaimana yang dilakukan oleh PN sebelum ini, sebaliknya bertujuan mengembalikan semula mandat rakyat kepada PH sebagai pihak yang berhak dan dipilih rakyat dalam PRU14 lalu.

Dari segi bilangan Ahli Parlimen atau nombor yang ada, berapa jumlahnya sama ada 113, 115, 120 atau 129 bukanlah perkara mustahak kerana yang penting ia lebih daripada jumlah minimum 112.

Proses mengambil alih kerajaan ini dipercayai akan dilakukan melalui usul undi tidak percaya di Parlimen pada Julai akan datang.

Ia tidak dilakukan dengan cara mengumpul Akuan Bersumpah atau SD yang kemudian dipersembahkan kepada Yang Dipertuan Agong sebagai bukti sudah ada cukup majoriti.

Difahamkan ini berikutan Ahli-Ahli Parlimen PN yang mahu menyokong PH atau dikenali sebagai “penyokong tersembunyi” masih tidak sedia secara terbuka menunjukkan sokongan mereka.

Sebaliknya, mereka hanya sedia menunjukkan sokongan kepada PH melalui undi sulit di dalam Parlimen.

Maka itu, demi keharmonian dan menjaga kepentingan semua pihak, walaupun nombor sudah mencukupi dan mungkin jumlahnya terus meningkat lagi, ia tidak akan dilakukan melalui pengumpulan SD, tetapi melalui sokongan terhadap usul undi tidak percaya di Parlimen yang akan dibawa oleh Tun Mahathir Mohamad.

Berkenaan calon Perdana Menteri pula, sebagaimana yang telah disahkan oleh Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad, ia telah pun dipersetujui semua pihak dalam PH.

“Kami hanya ada satu calon dan ia telah dipersetujui semua pihak.

“Dahulu (sebelum PRU14) kita tak pasti menang, maka perbincangan tidak dilakukan secara terperinci.

“Kini kita yakin akan kembali berkuasa, jadi kita lebih bersedia dengan perbincangan yang lebih terperinci,” kata Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam.

Seterusnya Khalid menambah, “PH sekarang lebih mantap kerana golongan pengkhianat sudah keluar. Mereka yang memberi tafsiran berbeza mengenai kepimpinan dan peralihan kuasa sudah tiada lagi.

Malah tegasnya, persetujuan yang dicapai sekarang ini lebih tepat dan mempunyai sokongan daripada semua pihak.

Hakikatnya, baik mengenai cukup nombor atau calon Perdana Menteri yang telah dipersetujui – tidak kira siapa calonnya – ia adalah suatu fakta yang benar, sahih dan tidak boleh dinafikan lagi.

Kemelut politik yang berterusan dan ketidakupayaan Muhyiddin Yassin dalam mengurus banyak masalah dalam negara menjadikan PH kembali mendapat sokongan.

Sebab itu, dalam sambutan Hari Raya baru-baru ini, wajah Tun Mahathir Mohamad nampak begitu ceria, tenang dan gembira saja.

Puncanya tidak lain, nombor sudah cukup ada dalam tangan.

Begitu juga dengan Anwar Ibrahim, keceriaann dan kegembiraannya bersama keluarga dan anak cucu menyambut Hari Raya jelas dapat dilihat dengan nyata.

Sebabnya juga sama, nombor mencukupi sudah terjamin dalam genggaman.

Malah, jika dilihat berdasarkan rakaman video panggilan Hari Raya oleh Lim Guan Eng kepada Tun Mahathir, Anwar dan Mohamad Sabu, turut sama dapat dilihat betapa gembira dan cerianya semua mereka.

Dahulu ketika dalam kerajaan pun mereka tidak seceria dan segembira begitu.

Kenapa semua mereka ceria dan gembira?

Jawapannya juga tidak lain – nombor untuk menjadi kerajaan semula sudah cukup dalam tangan.

Lalu, apa lagi?

Bye bye Muhyiddin…..(Shahbudindotcom 28/05/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 28 May 2020 — 12:07 pm

83
Leave a Reply

avatar
25 Comment authors
otak kosongSahabatmahligaiseniAnonymousRosdi Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
otak kosong
Guest
otak kosong

entah ye entah tidak je die ni

Sahabat
Guest
Sahabat

Assalamualaikum warahmatullah wabaraqatuh..
Saya mencari perawat disekitar, untuk rawatan secara dekat, saya termakan makanan yang sudah dikenakan ilmu guna-guna, setiap hari ada saja benda halus di hantar kepada saya..
email, nombor pengamal perubatan : [email protected]

Rosdi
Guest
Rosdi

Bodohnya penulisan ni, macam kambing tuan punya blog, sebab tu lah org ph selalu kena kecam, sebab ada org bodoh macam sahbudin ni, dah nama hari raya xkan nak menangis pulak, lepas tu kalau xde bukti lagi jgn kecoh lago, nanti kalah lagi xke bodoh namanya, sebab org mcm kau lah ph jadi bahan lawak, malu aku jadi penyokong ph, aku bagi kau bodoh

mahligaiseni
Guest
mahligaiseni

Yang bodoh itu kamu.

otak kosong
Guest
otak kosong

tak..kamu yang bodoh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BILA DAH DISUMPAH JADI KATAK KENALAH RAJIN MELOMPAT…..KALAU MALAS KENALAH TENDANG……. 5 Dipecat Daripada Bersatu termasuk Mahathir…… Pengerusi Bersatu yang dipertikaikan, Dr Mahathir Mohamad, Timbalan Presidennya, Mukhriz Mahathir dan tiga yang lain hari ini dipecat daripada parti itu. Berdasarkan surat yang yang beredar, kelima-lima mereka dipecat atas alasan duduk di bangku pembangkang semasa persidangan Dewan Rakyat pada 18 Mei lalu. Surat berkenaan ditandatangani oleh setiausaha kerja Bersatu, Muhammad Suhaimi Yahya. Tiga pemimpin lain yang sehaluan dengan Mahathir iaitu Ketua Pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, serta anggota Majlis Tertinggi Bersatu Maszlee Malik dan Amiruddin Hamzah turut dipecat. Mahathir merupakan… Read more »

Noor Azli bin Md Ali
Guest
Noor Azli bin Md Ali

Cakap Ahli politik bukan boleh pakai. Depan cakap lain… belakang cakap lain… Mulut kata undi orang lain… kat kertas undi pilih orang lain

zunnun
Member
zunnun

moral itu satu istilah idafi bentuk manakala kebenaran itu mutlak sifat nya…

Alam tidak sekali2 tegak atas landasan moral tapi bersifat kekal pd kebenaran nya…

kbenaran itu akan sentiasa perpetuity, berterusan selama2 nya…

di sini rahsia islam nyata….

kerana Tuhan itu Kekal Selama2 Nya…

zunnun
Member
zunnun

‘sesama islam’ istilah berlegar2 setaraf moral pembawaan sj…

‘sesama muslim’ istilah ini memulakan perjalanan utk mencari kebenaran Ujud semesta melalui Ilmu2 Nya…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA PASTIKAN DAPIG DENGAN DASAR BUMI HANGUS DIKUBURKAN ATAU DIHANYUTKAN KE LAUT……. Strategi DAP Untuk Kembali Berkuasa Di_Putrajaya…. … DAP cukup kecewa apabila kerajaan Pakatan Harapan roboh dan mereka ditendang keluar dari Putrajaya. 6 dekad lamanya DAP merancang berhempas-pulas untuk memegang kuasa, tapi akhirnya berkecai hanya setelah 22 bulan berkuasa bila Perdana Menteri ke 7, Dr. Mahathir letak jawatan secara mendadak. Lebih menyakitkan DAP, apabila yang naik adalah sebuah kerajaan yang menggabungkan kuasa politik Melayu/Bumiputera. Kuasa yang berjaya DAP pecah-pecahkan dalam PRU 14, bila kita menyaksikan parti Melayu bertanding sesama sendiri. Kini peluang untuk kembali berkuasa hampir mustahil walau… Read more »

zunnun
Member
zunnun

islam itu ape? Addin yg hidup dlm diri manusia atau addin yg manusia bina melalui emosi dan prejudice mereka, lalu menjadi satu kesebatian dlm kesedaran mereka?

zunnun
Member
zunnun

‘islam’ buka pd rukun, tapi dgn rukuan perlu membina keyakinan dari kepercayyan nya…

yg asyik sana sini mengaku ‘sesama islam’ ngape?

ngape tak guna istilah sesama muslim sj?

apa nak jadi ‘melayu2 islam’ yg sundal nya, ‘melayu2’ nya atau ‘islam’ yg di bawa…

zunnun
Member
zunnun

islam bukan rukun tapi dgn rukun, perlu membina keyakinan dai kepercayaan nya…

A = (-A)

kerana tidak percaya itu satu kepercayaan juga…

percaya ada tuhan? di mana akan nya? perjalanan membina keyakinan dari kepercayaan

jgn asyik percaya sj, bila nyawa di halkum, nafas yg terakhir masih menarik tinggi meronta2 tidak melapaskan akan nya..

Abu Fahmi
Guest
Abu Fahmi

Baguslah tapi jangan menjijikkan pihak lawan seolah-olah mereka kotor dan najis. Betul mereka pun buat begitu pada kita tapi kita jgn jadi biadab mcm meteka. Tak elok membiakkan permusuhan semata-mata kerana tidak bersendapat dlm hal politik.
Bagi saya sebelum menulis atau buka mulut ingat dan malu pada Allah. Tulislah yg baik2 dan tidak mencerca sesama Islam khasnya.

zunnun
Member
zunnun

‘sesama islam’

dah sah islam yg di bawa? ngape tak guna sesama muslim sj..

mcm ubat gigi, asyik ‘colgate’ sj ke?

zunnun
Member
zunnun

hadi awang nih, hiwan atau manusia…

klu mnusia tahu utk kamil mengkamil kan kesedran nya dgn Roh nya…

tapi saban hari, ayat2 kitab yg di cetak di jadikan khadam pendewaan sj…

hebat ke pengetahuan setakat tafsir kalam tuhan nya, ngape tidak bertanya kpd empunya kalam, Tuhn yg berkata kpd Nabi Muhammad nya…

tak kan tuhan dah jadi bisu selama2 nya, kan tuhan maha berkata2…

yg maha mendengar akui, yg maha melihat akui, tapi yg maha berkata2, ini kesundalan ‘melayu2 islam’ amat ketara sundal mereka…

tuhan di bisu kan selama2 nya…

apa yg amat sundal ‘melayu2 islam’ melayu2′ nya atau ‘islam’ yg di bawa….

zunnun
Member
zunnun

‘melayu2 islam’ yg hadi awang sanjungi, faham ke islam itu addin, cara2 pengurusan kehidupan…

yg hidup sebenar nya, Roh atau jasad yg di nodai emosi dan prejudice?

apa sundal nya ‘melayu2 islam’ entah mana yg terlebih sundal, ‘melayu2’ nya atau ‘islam’ yg di bawa…

zunnun
Member
zunnun

waktu ‘melayu2’ omNo memerintah sebelum pru 14, hdi awang kerap ke menjilat2 kangkang rosmah nih?

hingga bergaya dgn pakaian baju melayu nya se warna dgn isteri rosmah, si najib nya…

sama juga dgn si harun din yg dan kojol di amerika, tak percaya scandal 1MDB, tapi bila kapal equanimity di rampas di bali, oleh pihak berkuasa indonesia, ngapa malaysia tak bertingdak terdahulu sedemikian rupa..

ini ke taraf2 ‘melayu2 islam’…

apa nak jadi ‘melayu2 islam’ yg sundal nya, ‘melayu2 atau ‘islam’ yg di bawa…

zunnun
Member
zunnun

cuba kurang2 kan kesundalan dgn istilah ‘melayu2 islam’…

kan bagus dgn mengunakan ‘melayu2 muslim’ sj, kerana apa2 kesundalan yg ‘melayu2’ lakukan, tak lah tercemar ‘islam’ di bawa bersama…

‘melayu2 islam’ klu tak memuki sana sini dgn kapir merata, kaut dedak menyamun sj ke?

apa nak jadi ‘melayu2 islam’ , yg sundal nya, ‘melayu2’ nya atau ‘islam’ yg di anuti nih?

zunnun
Member
zunnun

apa yg persamaan antar ‘melayu2 islam’ dan jalan raya…

kedua2 nya licin bila di basahi air

apa yg persamaan ‘melayu2 islam’ dgn kulit manusia…

kedua2 nya licin bila bersetubuh antara pasangan2 mereka…

bagitu persamaan muaFUCKat, bila bersama, licin segala nya….

licin segala kekayaan negara si sapu oleh mereka…

apa nak jai ‘melayu2 islam’ , yg sundal nya, ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di bawa…

justice4all
Member
justice4all

Bye bye, ta ta, PN bakal berkecai, PH kembali ke tahta. Welcome back GPS, welcome Nazri & The Gang. Lain kali jangan rampas hak orang sampai lupa ingatan dan balasn Tuhan. Tok Din will create a new record and so with all new ministers & GLC chairman (tak sempat panas punggung kat kerusi empuk) Kih Kih Kih. Bye bye.

zunnun
Member
zunnun

tulisan jawi ni tulisan yg membawa kemajuan ilmu semesta atau setakat khazah legasi sj…

hinggakan ‘melayu2 islam’ bak buaya tercunggap2 nafas menggunakan nya…

jawi setakat jadi calligraphy, hanya barang2 antiquity taraf sj…

zunnun
Member
zunnun

‘melayu2 islam’ syhadah slama ini kpd muhammad bin aminah ke, hingga islam dlm jajaran 1450 tahun luas nya, bak buaya yg hidup dlm kolam sj…

tahu ke bezakan antara muhammad bin aminah dan Nabi Muhammad nya…

Nabi Muhammad ini berbangsa arab ke hingga kesundalan ‘melayu2 islam’ ‘ana ante’ sana sini….

‘melayu2 islam’ yg sundal nya ‘melayu2′ atau islam’ style arab yg mereka reka2 nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

Takkan pendekar telor laboh terlucut kain je yg ada hulubalang? Mana pi hulubalang pendekar kote bengkok?
Suruh beli KY Jelly pun tak boleh. Tak jumpa lagi cari 7 eleven?

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Tu dia… Macai Umno dengan nama >>>MAHATHIRVSANWAR, dah masuk untuk konpiuskan Rakyat Jelata. Jentera Propaganda UMNO. Awassss semua

zunnun
Member
zunnun

semjata ‘melayu2 islam’ tak lain kapir sana sini…

isis dan taliban seperti juga takfiri2 dan salafi2 hidup mereka berbudaya sebagini juga…

tapi mati busuk bangkai binatang2 taraf2 mereka….

klu hidup binatang, mati pasti binatang…

tapi jika hidup membiarkan cahaya menyatakan kebenaran, jasad tak bau bangkai pun…

bila hadi awang mati, gali kubur nya kembali, jgn pulak mayat reput berbau bangkai…

selama ini keldai2 nya mengaku hadi awang bukan kapir, tapi bangkai yg di tinggalkan binatang taraf nya…

bintang taraf kapir ke?

ape nak jadi ‘melayu2 islam’ yg sundal nya ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di anuti…

Anonymous
Guest
Anonymous

‘Akauntan silap titik perpuluhan’ sudah sahkan bhw pendekar telor laboh terlucut kain dah ada sokongan 129 MP berbanding hanya 93 MP shj yg sokong TSMY.
Mat John ELEFEN FIGHT ELEFEN GRASS SAPPER sila buat counter check adakah excell yg akauntan tu guna yg ori atau yg pirate.

Kihkihkih

anonymous
Member
anonymous

PN dah tinggal nyawa2 ikan..tido pon tak lena lagi..

Kikikikik.m

Anonymous
Guest
Anonymous

Hji Hadi tidur brmimpi jumpa Nabi
Mencandat sotong dia punya hobi
Zunnun tidur mimpi dikejar babi
Hobi zunnun makan anak labi-labi

Kihkihkih

*Babi jantan ingatkan zunnun ni babi betina
Anak labi2 zunnun panggang cicah air asam

anonymous
Guest
anonymous

manusia merancang apa saja hanya ikut kemampuan terhad
masih mengharap harap
rapuh kerajaan manusia hnaya harap sokongan n habuan
untuk kekal berkuasa

bersatulah umat islam untuk negara tercinta
jnagna hirau salakan terus perjuangan
betulkan siasah ikut petunjuk dari Allah

orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman-teman penolong dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Apakah mereka mencari kekuatan di sisi orang kafir itu? Maka sesungguhnya semua kekuatan kepunyaan Allah.

zunnun
Member
zunnun

dah sah ke ‘melayu2 islam’ Islam mereka…

jgn pulak sana sini mengapir tapi diri sendiri taraf kapir juga..

‘Allah’ setakat di bibir sj, burung tiong pun pandai sedemikian…

betuk ke hadi awang bukan taraf kapir juga…

sj tanya?

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Kadir Jasin said Muhyiddin may join umno. To me he has no choice. A traitor will always find ways to save his skin

anonymous
Member
anonymous

Nasuk umno jadi kuli…kadiaq hanye perli muyidin..

zunnun
Member
zunnun

selama 100 hari memrintah, rakyat di sajikan dgn tabii ‘melayu2 islam’…

tak cukup elaun mp2, gaji kedua pun di taji juga, dan parlimen di jadikan stor simpanan pula…..

apa nak jadi ‘melayu2 islam’ hadi awang, seperti hadi dgn ‘islam’ nya yg membawa kematian di memali, kini perbuatan tebuk atap nya masih lagi tidak mereka2 perbaiki…

ape punya turr, ‘melayu2 islam’ yg sundal nya, ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di anuti nih?

zunnun
Member
zunnun

bila ‘melayu2 islam’ di longkangkan bil masa klak, gempita di langit2 bumi mereka, sana sini bak haiwan yakjud makjud belaka….

kena pula merantai mereka di kediaman ke gunung2 antara langit2 dan bumi2 manusia…

ostad al retard mereka akan ke sana kemari di bangunan2 masjid, berceramah mengenai kiamat utk menakut2 mereka pula….

musuh yg ada bukan di luar, tapi di dalam diri mereka yg di reka2…

apa nak jadi ‘melayu2 islam’ yg sundal nya ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di anuti…

zunnun
Member
zunnun

apa nak jadi hadi awang dgn pengakuan ‘melayu2 islam’ dan ‘orang2 islam’ nya?

apa turr nya, tak ada istilah ‘islam’ sabit pd bangsa mau pun orang…

yg ada hanya pd Roh yg menyaksikan perjanjian dgn tuhan nya…

Roh itu taraf ‘bangsa’ dan taraf ‘orang’ ke?

pa nak jai ‘melayu2 islam’ yg sundal nya ‘melayu2′ atau islam’ mereka?

zunnun
Member
zunnun

bila ‘melayu2 islam’ memeintah, yg kenyang, perut2 mereka selain mencukupi nafsu2 bini2 utk meneruskan membiak zuriat2 yg serba cacat merata…

wadah ini tak menjadi bila mana perbendaharaan negara tiada pitih utk menampung kepentingan mereka..

lalu di hadapkan kpd malaikat2 di langit, bagaimana utk bantuan pula…

malaikat2 di langit terpingga2, mana ada istilah ‘melayu2 islam’ di bumi…

malaikat2 hairan siape yg hadi awang mimpi ‘rasullulah’ nya?

ini mesti kerja iblis dan syaitan2 nya….

betul ke?

Badol
Guest
Badol

Kencing la lu Budin…..kalau sudah cukup sokongan tunggu apa lagi….pong pang pong pang…..macam anjing

anonymous
Member
anonymous

Buatlah sidang parlimen…tak payah kokok kencang

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat nak tengok adakah berlaku sekali lagi EJAKULASI PRAMATANG oleh pendekar telor laboh terlucut kain?

Kihkihkih

Mulutcyber
Guest
Mulutcyber

Tak tau pulak Maharaja Lawak 2020 dah start.. hihiihhihi.. mimpilah oiiii PEe Hancing..

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukit baru banyak pakai duit. Kena beli katak baru lagi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKALI DICENGKAM YAKJUJ MAKJUJ MEREKA TIDAK AKAN LEPAS LAGI……JIHAD INI MESTI DITERUSKAN HINGGA KIAMAT……JANGAN SEKALI2 ALPA DAPIG DARI BANGSA ITU…… ‘This Is The End Of Hong Kong’……… (NST) – China’s parliament said it will introduce a proposal on Friday for a national security law in Hong Kong at its annual session, in a move the US warned would be “highly destabilizing” for the financial hub. The announcement late on Thursday was quickly decried by pro-democracy lawmakers and activists as “the end of Hong Kong”, with fears it will stoke unrest and tighten Beijing’s grip on the semi-autonomous city. China has… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak buang rimau susah. Terpaksa pengkhianat buat bukit baru.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak masuk PRU Bersatu sudah tidak relevan. Pecah dua rimau atas satu bukit.

Anonymous
Guest
Anonymous

Zahid, Najib dan warlords yang sokong mereka bakal ditinggalkan.

jigit
Member
jigit

Jora… udah-udah la balut ketupat tu
Masuk sini serangkap dua kita berpantun
Keadaan politik kini sudah tak menentu
Ada monyet yang tunjuk bodohnya melantunlantun

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵🐵

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jigit
Member
jigit

Budin ni ibarat seorang panglima perang juga lah. Salah seorang komander penggempur kepada Raja Segambut. Sebagai seorang panglima, Budin agak hebat dan konsisten. Walau tewas dia tak putus asa. Cuma sayang sekali, Budin tak khatam kitab perang Tsu Tzu “The Arts of War”. Ini boleh membuatkan dia kecundang lagi. Perkara basic dalam peperangan ialah merahsiakan segala strategi, perancangan serta kekuatan yang ada dari pengetahuan musuh. Ini kau londeh semua kepada musuh buat apa Budin. Tak boleh tunggu sampai bulan tujuh ni dah ka…. Kalau lah boss you Si Nuar tu tak heboh yang dia akan mengusulkan undi tak percaya ke… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAJA KE SANA KE SINI CERITA KERUSI TERBANG MEMANG FAMOUS ZAMAN REFOMASI DULU….TAPI SEKARANG NI DAH BASI…..KALAU BETUL BAWA SD KE ISTANA…… Dua kesilapan besar Mahathir lantik Guan Eng, Tommy Thomas……. DUA kesilapan besar Tun Dr Mahathir Mohamad semasa menerajui kerajaan Pakatan Harapan tempoh hari sehingga menjadi percakapan rakyat adalah melantik Lim Guan Eng sebagai menteri kewangan, Thomas Thomas peguam negara serta memenuhi syarat DAP untuk meraih sokongan menjadi Perdana Menteri ketujuh. Sebabnya, kata bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, ia sudah dimaklumi ramai ibarat sudah terang lagi bersuluh’. “Dah terang dalam 22 bulan guan eng jadi menteri… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya suka mencadangkan supaya kerusi roda mending kapal sink di bawa masuk ke dewan rakyat dan diambil kira sbg MP PH. Ahli sihir pendekar kote bengkok si zunnun boleh uruskan.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Harap2 pengawal istana periksa pendekar telor laboh terlucut kain sebelum benarkan masuk mengadap. Pastikan pendekar telor laboh terlucut kain tu pakai pampers utk elakkan bau hancing dlm istana.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Tentu takda bau sbab sebelum pergi tuh kau jilat semua, hilangkan hancing dan bau taik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Owhh.. Patutlah blog ni dah sunyi, rupanya mereka telah diangkut ke istana negara dgn bas double decker utk iringi pendekar telor laboh terlucut kain hantar SD kpd YDPA.
Mereka duduk tingkat bawah, line slow, kalau atas mungkin line kuat sikit.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Bosskurr nak masuk istana pun tak boleh, takda apa nak bawak, hanya dua butir kepunyaan Mak Badak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pendekar telor laboh terlucut kain tidak kurang persediaannya utk pertarungan melawan pendekar kote bengkok pusingan ke 3 nanti. Satu cawan minyak sawit setiap pagi telah menjadi amalannya sejak sebulan yg lalu. Beliau mendapat tunjuk ajar dari bekas menteri merangkap ahli nujum pasukan yg sentiasa cool dan tidak TERBULU-BULU.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Tang BERBULU-BULU ia lah Bosskurr punya, Mak Badak tak jaga betul, tak shampoo dan urut baik2.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm percaturan menamakan bakal PM drp PH, satu nama besar tercicir dari senarai iaitu bekas menteri ELEFEN FIGHT ELEFEN GRASS SAPPER. Mcmana bekas menteri yg paling kanan telah disabotaj oleh rakan sendiri.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia ni, pendekar kote bengkok bagi umpan dgn bohsia je,terus diam…

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Rupa2nya, penggunaan senjata sulit KY Jelly dlm pertempuran ke 3 oleh Pendekar kote bengkok melawan pendekar telor laboh terlucut kain telah dicadangkan oleh ahli sihir pasukan mereka iaitu zunnun.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak mungkin, zunnun tukang caci dan kutuk, dah mamposss sekarang

Anonymous
Guest
Anonymous

Hji Hadi tidur brmimpi jumpa Nabi
Mencandat sotong dia punya hobi
Zunnun tidur brmimpi dikejar babi
Hobi zunnun makan anak labi-labi

Kihkihkih

*Babi jantan ingatkan zunnun ni babi betina.
Anak labi2 zunnun panggang cicah air asam

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAPAK ILLUMINITY BIJAK MENYAMAR SEHINGGA DISUKAI RAMAI…. BAPAK FREEMASON TERUS DIMANGSAKAN UNTUK LESTARIKAN LEGACY KEKAYAAN 100B….. Mukhriz dikorban kerana anwar……. Mukhriz adalah korban kerakusan cita² anwar. Pelik? Bagi sesetengah orang mungkin pelik. Tapi jika anda ikuti episod panjang perseteruan Anwar-Mahathir membawa pada penyingkiran Anwar dari semua jawatan dan kedudukannya mulai 2 sept 1998, anda akan nampak. Anwar Ibrahim tersungkur ketika berada selangkah lagi ke pintu putrajaya. Mari kita lihat catatan sejarah ini. Yang tersurat: +Mahathir letak jawatan dan lantik Paklah. -Mahathir jatuhkan Paklah +Mahathir lantik pula Najib -Mahathir juga jatuhkan najib +Mahathir bagi laluan pada Muhyiddin -Mahathir buat usul undi… Read more »

HAH
Guest
HAH

Yes! Buat PRU 15 seperti yang MN minta awal2 dulu!