NEGARAKU, NEGARAMU

(I)

Inilah negara ku, negara mu sekarang

Kononnya negara hukum yang adil

Kamu boleh lakukan jenayah

Mengubah wang haram

Kemudian pulangkan sebahagiannya

Dan engkau bisa lepas

Keluar mahkamah berlenggang riang

Ketawa tersenyum menuju ke bank

(II)

Malaysia ku, Malaysia mu

Kini tidak perlu lagi

Orang-orang profesional belajar

Tinggi-tinggi di universiti

Tidak perlu lagi

Ukuran merit, bijaksana dan amanah

Semua lembaga dan syarikat milik pemerintah

Serahkan saja kepada sang politikus uruskan

Kerana mereka ahli-ahli Dewan Rakyat

Yang setianya perlu diikat

Dengan jawatan dan ganjaran

(III)

Lihatlah apa yang terjadi

Pada parlimen negara ku, negara mu jua

Tinggi anggun tegak di atas bukit

Mencecah awan di langit

Tapi bersidang minggu lalu hanya beberapa minit

Namanya istiadat pembukaan

Sekadar mendengar titah ucapan

Perdana Menteri mu, Perdana Menteri ku jua

Takut bukan main

Pada bayangan gelapnya sendiri

Bimbang kerajaan pintu belakangnya tumbang

Hilang kepercayaan

Justeru tiga kali jadual sidang alami pindaan

(IV)

Maka inilah yang terjadi

Pada negara mu, negara ku sekarang

Yang menang jadi pembangkang

Yang kalah jadi kerajaan

Aneh bukan?

Suatu sistem demokrasi yang tunggang langgang

(V)

Jadi, angkara siapa ini semua?

Tidakkah kisah Si Kitol berulang semula?

Melaka jatuh ke tangan Portugis kerananya

Kini Sang Pengkhianat berpakat-pakat

jamuan makan malam besar di Hotel Sheraton

Mereka berkonspirasi meruntun mandat rakyat

tanpa kasihan belas

Di tengah-tengah badai puaka Covid-19

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

Selasa 26 Mei 2020.

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 May 2020 — 6:11 pm

105
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
BSPWau bulenGohTanpa Nama UKMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
BSP
Guest
BSP

Budin budin….kau masih tak faham lagi pasal kes Riza yg didakwa dibawah AMLA dan yg bukannya didakwa dibawah kanun jenayah…
Teruskan lah membuat fitnah!!!..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAWAH PH TANAH MELAYU JADI NEGARA GAGAL……..DR MADEYLIAR CUBA KEMBALI PUSATKAN KUASA SUPAYA JADI DIKTATOR…..NAMUN TIDAK DIIZINKAN OLEH KUASA YANG MAHA BESAR…… Pakatan Considers Malaysia A “Failed State”……… Pakatan Harapan whacks Parliament. They whack the PMO. They whack the AGC. They whack PDRM. They whack the MACC. They whack the Judiciary. They whack the Raja-Raja Melayu. Everything and everyone are no good except Pakatan Harapan. But why did Pakatan Harapan not do something about it in the 22 months they were in power? For almost three months we have been hearing Pakatan Harapan leaders and supporters alleging that Malaysia is… Read more »

Wau bulen
Guest
Wau bulen

Melayu like you will never see siratulmustaqiim. Tak tahu menilai bangsa dan agama.

Moga Allah buka minda anda…

jigit
Member
jigit

Beri laluan ! Beri laluan !
Saya nak baiki negara….

Tun, Muhyiddin, Nuar, Azmin semua tepi… biar saya yang baiki negara ini…. dengan batang pelir cenonet saya ni……

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SUKA SEMBUNYIKAN FAKTA KES RASUAH DAPIG GONE END…..YANG DILEPASKAN BEGITU SAHAJA ……KES RASUAH JENAYAH TAK SAMA MONEY LAUNDERING BOLEH DENDA…… Pakatan Harapan Is Upset Because Riza Aziz Is Najib’s Stepson…….. Cukuplah! Cari issue lain. The Riza Aziz matter is a done deal. So give it a rest and move on. Pakatan Harapan has been so badly damaged by all sorts of internal squabbles and drama. So they are trying to divert the public’s attention by raising this so-called Riza Aziz “scandal”. Pakatan Harapan ni dah bankrupt idea. That is the real issue. On 21st May 2020, Focus Malaysia published… Read more »

zunnun
Member
zunnun

si mufti mangkuk di utara kini membisu seribu bahasa, sejak mercedes di anggap unta2 kini “BUY MP-MP First’ penjenamaan terbaharu ‘melayu2 islam’ seiring BMF yg Asri mabuk menjual oroduct nya…

ape nak jadi dgn ‘melayu2 islam’, yg sundal nya ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di anuti mereka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Happy BMF (Buy MP Forever).

Anonymous
Guest
Anonymous

Membalak Bersama Ulama Kedah.

zunnun
Member
zunnun

lebai2 Am dan lebai2 pAs khas nya, ada lebih sikit peluang dan pitih, akan menambah kilang2 puki sana sini…

berbini2, cocok sana sini abak yg keluar meneruskan jual ayat2 khadam dan balak dlm seluar tidak kecuali

balak di terengganu di kelantang dan kini di kedah terkini…

balak dlm seluar menyusul songsang nya juga…

ape nak jadi ‘melayu2 islam’ penjenamaan hadi awang nih, yg sundal nya ‘melayu2’ atau ‘islam’ yg di anuti mereka?

BSP
Guest
BSP

ALOR SETAR: Kerajaan negeri menafikan mahu membuka kembali konsesi balak, sebaliknya ia hanya cadangan untuk menyelesaikan masalah berbangkit selepas kelulusan konsesi pembalakan sebelum ini dibatalkan. Pejabat Menteri Besar dalam kenyataan berkata, pihaknya perlu memberi penjelasan berhubung laporan berita ‘Kedah sedia pertimbang buka kembali konsesi balak’ berikutan ia mencetuskan kekeliruan dan polemik dalam kalangan netizen. “Berdasarkan sidang media hari ini, ia bukanlah satu cadangan untuk kerajaan negeri membuka kawasan baharu pembalakan. “Sebaliknya ia hanya cadangan untuk menyelesaikan masalah berbangkit setelah kelulusan konsesi pembalakan yang diberikan dibatalkan kerajaan negeri sebelum ini sedangkan syarikat berkenaan telah membayar premium. “Berikutan itu, implikasi yang terpaksa… Read more »

BSP
Guest
BSP

kalau tak buat fitnah, bukan PH namanya…

Anonymous
Guest
Anonymous

Salam BMF (Buy MERCEDES First).

zunnun
Member
zunnun

CAR #1

And for Pengkiat Negara,(especially muaFUCKat Negara)….

baru cocok seperti pengakuan Nabi Muhammad cocok pedang berperang sana sini blk cocok pedang celah kangkang utk kwin cerai kawin cerai hingga 14 bini2….

golongan muaFUCKat dan ‘melayu2 islam’ tahu bezakan anatara muhammad bin aminah dan Nabi Muhammad nya?

ape nak jadi dgn ‘melayu2 islam’ penjenamaan hadi awang dan melayu2 muaFUCKat,

….yg sundal nya, ‘melayu’ atau ‘islam’ mereka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Pukimak zunnun tak renti2 menghasut Nabi Muhammad.

Jenis yang asyik kutuk apa agama pun, termasuk yang dianuti nenek moyang nya – ambik Confucianism, buang, ambik Taoism, buang, ambik Buddhism, buang. Akhiir nya ambik Evangelical Christianity.

Jenis zunnun pukimak ini berperang dah lebih 2K tahun cucuk pedang sejak sebelum masehi lagi. Negara depa diserang, ditawan dek Mongols di abad 13, kemudian dek Manchurians di abad 17, yang memerintah hingga awal abad 20. Komunis pun masuk, tunggang langgang lintang pukan, hingga beberapa dekad yang lalu saja.

Yang sundal dan asyik berancuk ia lah zunnun pukimak dan puak nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Anwar Pushing For October 2020 GE15……… So, get ready for GE15 in five months or so from now, if Anwar gets what he is wishing for. And for Perikatan Nasional (especially Muafakat Nasional) that may be good as well. The October 2020 GE15 would be a good opportunity to wipe out Anwar (and gang), Mahathir (and gang), DAP and PAN once and for all and bury them for eternity. So, bring it on! Current Govt Won’t Last Till Next Election, Says Anwar After One-Day Sitting Two Bersatu Supreme Council Members Claim Dr M First Mooted Idea Of Joining Hands With… Read more »

Wau bulen
Guest
Wau bulen

I am sorry Anwar is forever a PM in waiting.

Anwar could never command majority support in Dewan Rakyat.

And more importantly, he is a sodomist albeit pardoned….. period

Wau bulen
Guest
Wau bulen

The reality is Muhyiddin had triggered “premature ejaculation” by backstabbing Mahathir. Otherwise, the transfer of power could have heen done properly and smoothly, paving way for the latter to retire peacefully. The fact is Mahathir had control over Bersatu, Dap, Amanah, Umno and Pas. We do not see any other leader capable of providing leadership and control. Allegation of Dap controlling Mahathir was farfetched and mostly imaginery and created fear. The truth is Anwar can never assume Premiership and this has been established conclusion from Day 1 basis his status as a convicted sodomist albeit pardoned. Unfortunately triune evils of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ANTARA ALASAN BAHALOL PH IALAH TEBUK ATAP…..MASA ADA KUASA KENAPA TAK HARAM KAN LOMPAT PARTI…..SEBAB MASA TU UNTUNGKAN KORANG…..BILA RUGI BARU BERTEMPIK TERLOLONG……. Next Time Don’t Vote For Pakatan Harapan “Tunggul Kayu”………. Once the election is over, right up to the time parliament and the state assemblies are dissolved, the 859 wakil rakyat are your representatives to do as they please. And collapsing Pakatan Harapan and handing the government to Perikatan Nasional is done based on the mandate you gave them. So, stop moaning and bitching. And next time vote wisely because your fate and future are in the hands… Read more »

jigit
Member
jigit

TN kata Allah bagi dia otak untuk BAIKI KEADAAN NEGARA INI
Woii…dia tu sapa, hebat sangat ka mangkok sekoq ni
Itu la kalau ulaq lidi rasa dirinya naga Tasek Chini
Bulih hancoq negara kalau ada makhlok yang perasaan begini

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh lagi produk SJK nih. Tak faham istilah “coba” yang aku guna.

Coba, apa saja, sesiapa pun boleh. Cuma Bang Ali dak tak boleh coba baikki lub.ng bel.kang kamu – dah ranap, totally destroyed by frequent Bang Ali immersions.

jigit
Member
jigit

You have tried…and you have failed miserably stupid boy…You are nobody, except an idiot who make a fool of himself…!!!! Nak baiki negara konon….kah kah kahhh . Apa punya turrr niii…orang gelak dia marah. Tapi dia yang buat lawak bodoh…!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha, poor stupid SJK dropout talking about failing and being somebody when commenting in here.

What butter stupidity. He must be having only 100 gm grey matter (brains) when the average is 140 gms.

Jigit Oku, jig it up, boy.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hji Hadi tidur brmimpi jumpa Nabi
Mencandat sotong dia punya hobi
Zunnun tidur brmimpi dikejar babi
Hobi zunnun makan anak labi-labi

Kihkihkih

*Babi jantan ingatkan zunnun ni babi betina.
Anak labi2 zunnun panggang cicah air asam

zunnun
Member
zunnun

kan kan kan, ini anak terlebih ‘over’ muaFUCKat, kapir, yakjud dan makjud sana sini….

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap kan kan kan, budak kecik ker zunnun pukimak nih.

Or pretend saja. Mengada ngada.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT DITUBUH UNTUK LIBERAL KAN MELAYU SUPAYA DAPAT TERIMA BANGSA YAKJUJ MAKJUJ D4PIG……. Another PKR MP To Quit Party…….. (FMT) – A PKR MP is set to become the latest to quit the party, in yet another blow to the party’s chances of restoring the Pakatan Harapan (PH) coalition to federal power. Party insiders told FMT that the MP had been keeping a low profile since the collapse of the PH government in February, which also saw a purge of supporters of former deputy president Mohamed Azmin Ali from PKR. Azmin and several MPs had defected to lend support… Read more »

zunnun
Member
zunnun

hadi awang betul ke Haji nya nih? klu dah mimpi ‘rasullulah’ lalu asyik menaja sana sini, pelacur jalanan pun tak sedemikian tingkah laku mereka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Hji Hadi tidur brmimpi jumpa Nabi
Mencandat sotong dia punya hobi
Zunnun tidur brmimpi dikejar babi
Hobi zunnun makan anak labi-labi

Kihkihkih

*Babi jantan ingatkan zunnun ni babi betina. Anak labi2 zunnun panggang cicah air asam

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MADEYLIAR SEDANG DALAM PROSES BAWA DIRI LARI KE LUAR NEGARA DENGAN HARTA GHANIMAH BERSAMA KRONI……. The Fight For Bersatu’s Soul…….. The positions some lawmakers took during the recent abbreviated Parliament sitting has raised urgent questions within the party. Philip Golingai, The Star SOME sort of history was created when five Parti Pribumi Bersatu Malaysia MPs sat on the Opposition bench while 31 of the party’s parliamentarians were positioned with the government. The unusual but not unexpected seating arrangement confirmed who was openly supporting Langkawi MP Tun Dr Mahathir Mohamad, who might or might not be Bersatu chairman. They were… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Philip Golingai nih, freemason, Communist, Liberal, kapir harbi atau ‘melayu2 islam’ nih?

baik2 jgn kianati amanat hadi awang, daging seketul dlm kawah blh bawa haram masakan yg ada…

zunnun
Member
zunnun

bila kurang kasih sayang ibu bapa, maka anak sentiasa berhadapan dgn syndrome serba ‘hypo’ dan kekurangan sj

bila terlebih kasih sayang ibu bapa, anak akan terlebih2 ‘hyper’ dan ‘over’ pula….

muaFUCKat anak omNo dgn pAS, anak jenis ape yg asyik menebuk2 atap sana sini nih?

yg pasti nya, anak bernama muaFUCKat, bangsa ‘melayu islam’ yg hadi awang jenamakan….

tak hairan istilah, kapir harbi, yadjud makjud, dajjal, barua dan lain nya, tak asing dari mulut anak2 muaFUCKat omNO dan pAs…..

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak bukan saja kurang kasih sayang ibu bapa, juga adik beradik nya. Dia outcast, pariah, hati busuk, tabiat gengster, asyik nak menyakat adik2 nya.

Hahaha, dia rasa perit bila disebut kafir harbi.

Tapi yang paling menghiris hati nya mestilah tuduhan tak beragama. Maka senyap2 lah dia menonggang nonggek memegang joss sticks di depan tokong di belakang rumah nya.

zunnun
Member
zunnun

aduh aduh aduh…

wat the ‘hell’ you’re now in boy? get your act right before you want to make thing right….

going to the loo gives a better pic rather pissing and running around in the blog, boy…

then again, it had all along been fun and entertaining though pAs umgok2 around worship your scavenging …

your mommy cries her in grave to see her son in such despicable act making thing wrong instead of making it right…

do you know what is wrong and right, boy?

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, the zunnun bloke mengaduh bila Bang Ali masuk menyeluruh. Fully immersed.

Quite unlike the Berlitz Language School Total Immersion courses.

Now copying my words “fun and entertaining”, eh?

Dunno who the bloke’s comment is aimed at but this SJK “graduate” does not seem to know anything.

Sad for SJK.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ulang komen aku kpd Atuk Jigit –

Komen Atuk Jigit di atas ini di tulis sebelum nasihat aku kpd dia sebelum nya. Nak jawab –

Allah SWT jadikan aku ada otak bagi coba membaiki keadaan di negara ini, mengkritik komen2 yang tidak wajar, tak kisah lah siapa punya komen.

Tapi Atuk takda terasa ada fungsi, ada makna hidup, selain mencaci mencarut. Lantak lah, Atuk.

Jaga High Blood Pressure dan Jantung tuh, supaya tak alih2 keok.

zunnun
Member
zunnun

ALLAH SWT?

burung tiong pun pandai dgn pngakuan sedemikian juga, seperti hadi awang, dgn ‘Allah SWT’ nya, hingga membawa kemaian di memali…

ISIS & TALIBAN lagi hebat ‘Allah SWT’ yg mereka taja dan promosikan di Levant dan Afghan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Korang berbunuh bunuhan hingga berjuta mati bergelimpangan hingga Komunis naik takhta.

Habis lah agama korang di buang Komunis yang tidak percayakan Tuhan.

Tapi kesian puak zunnun pukimak, nenek moyang nya confius dengan banyak sangat agama, asyik tukar agama – Confucianism, Taoism, Buddhism, Evangelical Christianity.

Sekarang Free Thinkers @ Free Loaders. Apa saja yang FOC, disebat nya.

jigit
Member
jigit

Memang la Allah bagi engkau otak. Kaldai pun ada otak. Tapi sedar lah diri…engkau tu bukannya pandai sangat pun…masih belajar tapi dah nak tunjuk pandai…you have grown up bigger then your shoes smart Allex…! Yang kononnya nasihat dari kau tu tak ubah percubaan seekor ayam yang menasihati seekor itek cara-cara untuk berenang….

jigit
Member
jigit

TN Boy…Don’t worry about me. I’m fine. If you think that I’m disturbed by you…then you are dead wrong. As a matter of fact, I’m truly entertained by your stupidity and immaturity.

Kau tu yang kena jaga. Kang susah hati kena lanyak dengan aku dan Kejora, kau jadi kebengongan, lintas jalan tak tengok kiri kanan sebab susah hati, datang lori ikan “gedegang” mampos kojol. Kau ingat kalau kau lebih muda semestinya lambat mampos…salah Dol. BTW, sapa nama kau Dol. Takkan nak pakai nama TN selamanya. Itu budak bacul DOL…!

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

I’m fine kata si Jigit yang dah tak boleh lagi nak jig it.

Tak ngaku pulak “being disturbed” by me, tapi meradang keluar asap dari mulut, hidung, telinga, dan lubang bont.t.

Dah otak budak kecik tak terhingga, tak tahukan ramai bloggers tak pakai nama.

Eat your heart out, Cikong.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah tulis nasihat aku kpd Atuk Jigit sebentar tadi, aku akan bo layan lagi apa dia kata.

jigit
Member
jigit

How could an ignorant immature young boy give advise to a wise, experienced man? Center ke tak budak ni…. susah la kalau budak mentah tak cukup ilmu nak menunjuk pandai….. betul la cakap Kejora…semua orang nak dikomennya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak betul. Hanya yang cakap tak senonoh. Especially the mengarut fellow(s).

Kau n Kejora bukan orang yang sama ker? Jenis pakai banyak nama konon nya dia ramai di blog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jigit and I crossed paths. Hope no more. A waste of time.

jigit
Member
jigit

Who started the whole thing…? I don’t simply fuck people for no reason…!

Anonymous
Guest
Anonymous

Waaaah, aku sudah beri olive branch, masih cakap fuck lagi. Nak gaduh berpanjangan nampak nya.

Nyata lah emak bapak dia (atau Bang Ali) asyik fuck pagi petang siang malam, takda masa membimbing dia adab sopan di masa kecil.

jigit
Member
jigit

ini negaraku, negara kamu juga
pasti semua orang cintakan tanah air ini
cuma berlainan cara serta kemahuannya
tidak salah memperjuangkan kepercayaan masing-masing
asal patuh pada peraturan, undang-undang dan etika
perbezaan pendapat, tegur menegur bisa mematangkan kita

jangan sesekali membakar api perkauman
lagu anak kecil bermain api adalah inspirasi terpesong
kerna yang sedang bermain api sekarang
bukannya anak kecil tapi si tua bangka
yang sesat di jalan nyata

ayuh bangun semua bangsa dan buangkan segala prasangka
bersama bangunkan negara tercinta
hidup harmoni aman sentosa…..

Nota kaki: Encik Polis Pacak, ini terkeluar tajuk pos tak…?

Anonymous
Guest
Anonymous

Cuba lihat, kaki Atuk ada taik babi tak.

Jangan suka jalan di tepi kandang babi, Atuk Jigit.

jigit
Member
jigit

Apa lah kau ni Dol…aku bukan ada dekat kandang babi…aku tengah fuck emak kau la bahlol!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Waaah, naik one notch biadab kurang ajar Atuk Jigit nih.

Tapi aku sudah offer an olive branch – di atas.

Tengok lah mcm mana dia respond selepas ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Thanks for acknowledging I played a “Police” role in here.

Though given not a glowing title, I allow a little indiscretion by an Atuk.

jigit
Member
jigit

I think this TN boy should be tied to a pool
Then make him fully read others’ notes before jumping into conclusion
Otherwise he would continue to become an ass-hole
Or we could call his favourite benggali to satisfy his passion

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk Jigit, jangan marah lah. Dah tua, suka marah, nanti cepat gol.

Just call your favourite Bang Ali lah, Atuk. Why, he does not respond to you any more, arr? Atuk punya assol sudah ganyuut ka?

jigit
Member
jigit

Tak kan la aku nak marah dekat budak hingusan yang belum cukup akal. Itu semua nasihat supaya kau cepat matang.

Dah …pegi kesat hingus kau dan main jauh-jauh. Nanti boleh datang balik main Polis Pacak kat blog ni…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi Atuk Jigit takda kuasa, takda tempat pun di sini nak nasihat. You and I are on equal footing.

Pigi rehat lah, Atuk, nanti dah rasa tenang, masuk lagi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KADOK REPTILE DITUBUH UNTUK PECAH BELAHKAN MELAYU……PARTI HARAM INI WAJIB DIBUBARKAN…..DR MANDELIAR PEMECAH BELAH MELAYU……. Bersatu Is Now Team Mahathir Versus Team Muhyiddin………. The positions some lawmakers took during the recent abbreviated Parliament sitting has raised urgent questions within the party. (ANN) – SOME sort of history was created when five Parti Pribumi Bersatu Malaysia MPs sat on the Opposition bench while 31 of the party’s parliamentarians were positioned with the government. The unusual but not unexpected seating arrangement confirmed who was openly supporting Langkawi MP Tun Dr Mahathir Mohamad, who might or might not be Bersatu chairman. They… Read more »

jigit
Member
jigit

Pagi-pagi lagi TN Polis Pacak blog Budin dah bangun cari makan
Lepas subuh elok wirid la dulu sebelum masuk berkawad di sini
Pantun Jora dengan orang lain pun hang tak dapat bezakan
Kenapa lah benak sangat Allah taala jadikan engkau sebegini….

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen Atuk Jigit di atas ini di tulis sebelum nasihat aku kpd dia di atas tuh. Nak jawab –

Allah SWT jadikan aku ada otak bagi coba membaiki keadaan di negara ini, mengkritik komen2 yang tidak wajar, tak kisah lah siapa punya komen.

Tapi Atuk takda terasa ada fungsi, ada makna hidup, selain mencaci mencarut. Lantak lah, Atuk.

Jaga High Blood Pressure dan Jantung tuh, supaya tak alih2 keok.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG ANTI MELAYU PH…. YANG BENCI ISLAM PHD4PIG….YANG BENCI TUHAN JUGA PH…..YANG BENCI RAJA PUN PH…..YANG BENCI UNDANG2 PH JUGA…..YANG BENCI PERLEMBAGAAN PH LAGI….YANG ANTI DEMOKRASI LAGI PH…..JADI SAHLAH PHDAPIG DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…… Melabel ‘Halal, Haram’ Ikut Suka Pakatan Harapan……. BILA diri sendiri buat, itu dipanggil HALAL. Kalau orang lain lakukan perkara sedemikian, itu namanya HARAM. Bila orang lain buat, kata Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam Facebook miliknya beberapa hari lepas: “Ini ghanimah harta seolah-olah rampasan dalam peperangan dia bahagikan. Ini ternyata sangat buruk dan merosakkan sistem dan pemikiran pimpinan.” Tapi kenapa kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang turut… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menghasut. PDRM dan/atau MCMC di gesa mengambil tindakan ke atas kamu.

Sementara itu kamu perlu dibalun, ditibai dan dibantai disini. Dengan cara yang tidak menghasut. Akan dibuat bertalu talu bila aku lapang.

Goh
Guest
Goh

Inilah contoh budaya umno…dia ni dari kecik sampai ke tua dok hasut permusuhan kaum.

Hari² perkataan dap nak hancur melayu tak lekang di kepala otak dia

Hari² ayat cina babi tak lekang kat hati perut dia yg hitam

Tak nk panggil mcmc siasat diri kau dan keluarga kau ke??

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Goh terasa pahit termakan buah gadam. Enjoy it, Goh.

Goh
Guest
Goh

Mmg begitulah hakikat melayu bani umno…terbaru bani pas ahli tetap syurga

biar berdosa,mencuri, asalkan nama melayu tetap sondol bontot rosmah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang konon nya Cikgu mmantun mantat itu tidak dipeduli. Selalu nya memantat perkara2 yang di luar tajuk pos.

Tak guna dibaca pun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, zunnun sudah keluar lagi. Di pukul 2.47 pagi.

Mari kita lihat jika dia hanya melanun. Atau juga memuki mak dia.

Dari jauh sudah ternampak perkataan FUCK dalam komen dia. Mari kita FUCK dia.

Give him a taste of his own medicine.

What he can do, we can always do better.

zunnun
Member
zunnun

“Allah’ Keyakinan Ku, manakala ‘allah’ kepercayaan ‘islam’ penjenamaan takfiri hadi awang, ‘melayu2’ Moo dan muaFUCKat pula… seperti berbezaan antara; bangunan kaabah dan kaabah, padang arafah dan arafah nya muhammad bin aminah dan Nabi Muhammad nya, ‘Allah’ itu nama pengertian, tapi bagi ‘melayu2 islam’; ‘allah’, kekuasaan lembaga yg bertahta atas singgahsana .. Al-la-h itu membawa pengertian, “ketiadaan Naf itu” maka Nyata Aku.. ‘melayu2 islam’ mendewa2kan nama ‘allah’ di bibir sana sini utk pengesahan kepentingan dan kepercyaan mereka sj…. Adam2 sejenama dgn burung2 tiong belaka… dgn bibir pengesahan ‘allah’ nya ini di gunakan utk kapir mengapir kpd yg tidak seangkatan dgn mereka… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak nyata menghasut agama Islam dan penganut2 nya orang2 Melayu dll.

Silap bapak nya merodok emak nya hingga keluar dia. Mungkin campur benih Bang Ali, itu pasal hilang ciri2 tabiat baik dari keturunan asal nya.

Di ulang nya kata2 menyundal itu hari hari. Selagi PDRM atau MMC tidak mencekut dia, heret ke balai, kemudian ke mahkamah, dia akan ditibai, dibantai setimpal dengan jahat nya itu.

zunnun
Member
zunnun

(A) Islam keyakinan ku, Islam kepercayaan mu.. keyakinan ku melihat kesemestaan Tuhan tapi di ‘kolam’ kan oleh ‘melayu2’ Moo dan muaFUCKat2 yg ada… keyakinan ku kpd Kehidupan Semesta tapi ‘melayu2 islam’ dgn kepercayaan melacurkan nya pula… kerana kepentingan ‘melayu2’ ingin berkuasa, tapi ilmu hidup ketuhanan tiada…. kerana kpercayaan, ‘melayu2’ segala2 nya, dan ‘islam’ alasan sj… kehidupan ‘melayu2’ di dunia melebihi kehidupan tuhan semesta…. ke-aku-an ‘melayu2’ melebihi KE-AKU-AN Tuhan Yg menghidupkan mereka… ini ‘melayu2’ dgn kepercayaan bahawa, muhammad bin aminah itu Nabi Muhammad sentiasa…. (B) ‘Melayu’ Bangsa Ku, ‘melayu2 islam’ bangsa Mu….. ‘melayu’ itu sekadar bangsa, perlu perisian budaya nya, tapi… Read more »

Goh
Guest
Goh

ALOR SETAR – Kerajaan Kedah bersedia mempertimbangkan aktiviti pembalakan diteruskan namun hanya melibatkan kawasan di luar Hutan Simpan Ulu Muda. Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, semua aktiviti pembalakan yang akan dibenarkan tertakluk pada peraturan sedia ada yang dikuatkuasakan Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia. Menurutnya, hanya kawasan yang digazetkan sebagai kawasan hutan pengeluaran boleh diusahahasil dibenarkan untuk aktiviti pembalakan susulan ia menyumbang kepada hasil negeri. “Selagi pembalakan itu patuhi peraturan berkenaan kita akan benarkan namun kita tidak kompromi jika ia melibatkan kawasan sensitif seperti berdekatan empangan, tasik atau berpotensi cemari alam sekitar dan ganggu gugat kawasan perumahan,” katanya pada… Read more »

Goh
Guest
Goh

Yaaaaa potong kasi licin….kutip semua harta mak bapak dia yg ada.Bahagi² lah sesama anda ok

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan kah ini sudah di keluarkan di pos yang lalu? Jika benar, mengapa di ulang?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH IALAH PH….YANG SUKA LANGGAR PKP JUGA PH…..YANG KENCING BERAK RAKYAT JUGA PH….. RAKYAT SENGSARA BAWAH PH…..YANG LAWAN DEMOKRASI JUGA PH…… Does BERSATU Want To Be The Wolf Or The Fox?………. One day, the lion, the wolf and the fox killed a goat and the lion told the fox to divide the meat. The fox divided the meat equally three ways and the lion pounced on the fox and killed it. The lion then asked the wolf to divide the meat and the wolf split it into 80% for the lion and kept only 20%. And… Read more »

jigit
Member
jigit

Cikgu Jora,

When I google to find the meaning of Jigit (for that idiot of course), I stumbled upon my book “A Jigit Without His Horse” published by google. As far as I could remember, I never authorised google to publish it in its site. Ni nak kena cari lawyer ni kut kut bulih saman. Nanti kalau menang saman I belanja you kita pi ziarah Irah kat US…tapi dengan satu syarat…bawa teacher Zura sekali k….kah kah kahhh

Zura
Guest
Zura

💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Abang Jigit ini Zura taula penulis handalan
Zura memang suka pada lelaki yg bijak pena
Bawalah Zura ke mana sahaja,walaupun ke bulan
Pasal Kejora x yah bawak,buat semak di sana
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dah tak saba nak jumpa bermanja..

Zura
Guest
Zura

💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Dari Kg.Majidi ke Lenggong,bawa buah kana
Singgah diBkt.Merah,makan diGerai Mak Embun
Sekarang jadi orang bengong,hidup merana
Dia frustkan Irah,hari-hari main air sabun
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

hari-hari main air sabun

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengarut lagi si Dol ini. Tak ahu pun blogging decorum and decency, sepatut nya tulis berkaitan tajuk atau isi kandungan post blog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang sekor lagi tu already a gone case. An unruly character who does not respect blogging norms and decency.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA YANG ANTI MELAYU…..TAK PAYAH LEER LETAK CALON….NANTI TAK PASAL2 HILANG DEPOSIT……YANG PALING PENTING JIMATKAN DUIT RAKYAT……. Pakatan Harapan dijangka kalah teruk di Chini sebab ‘faktor Anwar’……. “Kehadiran Pakatan Harapan di Chini seharusnya bukan untuk menumpaskan calon UMNO, tetapi untuk menilai kesan “faktor Anwar” terhadap sikap pengundi Melayu-Islam menerusi penambahan atau penurunan undi gabungan berkenaan” Dalam keadaan Pakatan Harapan yang kini berpecah dan berterabur, saya bersetuju dengan pandangan Setiausaha Agung Veteran Umno, Mustapha Yaakub, bahawa gabungan berkenaan tidak mampu menumpaskan Muafakat Nasional di Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Chini. Konstituensi Chini di Pahang pernah bertukar tangan daripada Barisan Nasional kepada… Read more »

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Yang ini saya sangaat setuju https://www.thethirdforce.net/pakatan-harapan-dijangka-kalah-teruk-di-chini-sebab-faktor-anwar/

Lebih baik PH tidak menyertai PRK di Chini sebagai anak jantan, biar rugi sedikit asal maruah terpelihara. Biarkan UMNO menang tanpa bertanding, juteru kerajaan dapat jimat wang rakyat untuk faedah negara.

Goh
Guest
Goh

Pemikiran politik Bani Melayu adalah “Aku tak kisah perangai dia macam anjing ke, macam babi ke … yang penting dia mesti Melayu”

Benarkah DAP hancurkan Melayu? Hancurkan islam?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya, DAP mmg nak hancurkan Melayu dan Islam di Malaysia. Kau dan sesiapa shj yg bersekongkol dgn kapir DAP ni adalah musuh Islam yg nyata. Cth;TH tiada sedikit pun duit org kapir, mengapa guan eng kapir sibuk sgt? Jual ldg TH pd cina, jual Hotel TH pd cina, knp? Tunjukkan bukti Hotel TH rugi. Dan kalau rugi, buat apa cina tu pelahap sgt nak beli? Bahagia sangat ke kau dpt jd barua dan tali barut kapir?

DAP MEMANG BABI DAN PENIPU SERTA SANGAT JAHAT DLM DIAM. DI DEPAN MELAYU BERMUKA-MUKA TUNJUK BAIK.

Goh
Guest
Goh

Yaaaa setuju…..dap dah rembat duit negara berbilion².

Abis Org² islam di malaysia dah tak bergama lagi kerana dirosakkan dap

Raja2 pon dah xada di malaysia kerana telah dipupuskan oleh dap…

Kesian org islam malaysia..semua dah dirosakkan dap

Anonymous
Guest
Anonymous

Goh, kamu menghasut orang2 Islam, Raja2 Melayu.

Jaga2, kamu akan di pelangkong di sini.

Tak boleh buat begitu di luar sana, melanggar undang2. Tapi kamu boleh dibalun, ditibai, dibantai dalam blog ini dengan cara2 yang tidak seditious atau melanggar undang2.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau kau kata perangai melayu macam anjing ke, macam babi ke, ikut suka kau. Tapi DAP bukan perangai macam babi. TETAPI DAP MEMANG BABI.

Goh
Guest
Goh

Yaaaa bagus2…cuma bani umno je akan terasa bila di maki babi

Goh
Guest
Goh

Gua rileks sb gua tak taksub maksub macm puak bani melayu umno….buat salah tak kira melayu cina india gua maki.

Tak kasi muka walau dia itu rosmah mansur sekalipun
..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kena jaga maki2 itu. Jangan keterlaluan.

Kalau menghasut atau seditious, laporkan kpd PDRM dan/atau MCMC. Don’t take the law into your own hands.

Your hands might get burnt, you dragged to the Police Station, remanded for some days on nasi bungkus pagi petang siang malam, then dragged to the court.

anon
Guest
anon

bukan ker si Hassan ni salah sorang yang sentiasa mendesak
Tun supaya turun awal.Kalu gitu dia salah sorang yang menyebabkan
kejatuhan PH.

yang dikejar tak dapat,yang diingin jatuh tebarai

hasan…hasan
stakat jadi pasir di tepi gudang…orang tak pandang!

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha, pasir di tepi gudang … gud un, Beb.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jigit ,
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ticer Zura dan Yati memang dah tak layan aku
Mereka dah tahu pun ,punai aku kecik lembek
Bro pilihlah antara mereka mana baik kelaku
Aku skarang jadi kambing..Soraya oii..bek..bek
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anon
Guest
anon

SEJAK RAMADHAN KALI NI,AKU BACA PANTON
SI KEJORA NI LAIN MACAM JER!!

BAHASA PON MACAM FRUST TERTONGGENG
SYUKUR LA,DIA DAH INSAF
ORANG LEMBOT,HATINYA PON LEMBOT

KALAU JADI DENGAN SORAYA WAK JB
KITA PAKAT-PAKAT MI KNURI RAME-RAME

JANGAN LOPA KOMPANG
KALU KOMPANG TAK DAK,PAKAI TUTUP PERIUK

MAAF ZAHIR BATIN

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 8:25/anon 8:30 pm/ Suman sasau,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Wak Suman ni, dah serupa orang mabuk candu
Bila Kejora tak muncul, Wak jadi resah merindu
Dgn anak dara tua dia..Kejora, cuba nak dipadu
Tpi, Kejora tk hingin lah, kawin anak dara Hindu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wlu pun PKP..Kejora msih ttp riang bergembira
Setiap hari ada je orang, untuk bergurau mesra
Tak henti2, WA & call, dari dua orang anak dara
Siapa lagi klau bukan cikgu Yati dan Ticer Zura
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💐🌸💮🏵🌹🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Terlompat lompat si Dol Jora memantun mantat kena balun dek anon.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TEBUK ATAP LEBIH BERJAYA DARI TEBUK JUBO…..BUBAR PARLIAMEN JULAI NAMPAK GAYA TAK JADI KENYATAAN….. .. Five Members of Parliament to leave PKR, Gerakan to join Perikatan Nasional?…….. A former Gerakan leader labelled Lau as a ‘stupid person’ who lacked the political acumen needed to steer the party effectively. Tebrau Member of Parliament and Datuk Seri Azmin Ali loyalist, Steven Choong Shiau Yoon, is said to be on his way out of PKR along with three to five other MPs from the party. Steven, who previously served as deputy secretary general of PKR, is said to have received an “irresistable offer”… Read more »

jigit
Member
jigit

Budin ni sengaja cari pasal tulis dalam bentuk puisi. Nanti Polis Pacak macam bagus Si TN tu serang. Dia tsk suka pantun atau puisi gurindam dan seloka.
Mamti dia panggil bang Ali yang taji pungkoq dia tu datang ….

Anonymous
Guest
Anonymous

Wah, main kasar early in the blog post comments this jigging bloke does this time.

A jig “is used to control the location and/or motion of parts or other tools.” Including controlling Bang Ali’s tool going into his assol.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 7:55 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tu..dngn semua orang dia cari gadoh
Bila kita pandai brpantun..dia cmburu & dengki
Mcm butoh pak dia lah, tahap dia punya bodoh
Jahat mulut pula, mcm mak dia pnya lbng puki
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jigit
Member
jigit

Masalahnya budak hingus TN ni ingat dia pandai
Walhal bodohnya mengalahkan Sakai
Suka bebeno dengan bang Ali benggali cekai
yang dok balun pungkoq dia sampai lunyai

Dia cari makna jigit dalam google tapi tak jumpa
Mengharapkan si bodoh memang kita akan hampa
Akhirnya kepada benggali roti juga dia terpa
Tadah juboq bapok ni memang tak boleh lepa….

Kah kah kahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pembaca yang menilaikan korang bijak ke bajuk.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUARA PINTU BELAKANG ADALAH BANDUAN TEBUK JUBO……ORANG WARAS TAK AKAN SOKONG PARTI KUNYIT GANGSTER SOSIALIST PARTI MATA SATU DAJJAL…….. Kerajaan Muhyiddin akan bertahan disebabkan manusia ini (wajib baca)…….. “Anwar pada ketika ini sedang mengalami kemurungan (depression) teruk kerana gagal berulang kali sejak tahun 1998 lagi untuk merampas kuasa Perdana Menteri” Dalam bahagian ke-tujuh belas siri ini (lihat hujung bawah, link kepada semua bahagian disertakan), saya bercerita berkenaan satu rahsia besar yang disimpan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada rakyat Malaysia. Rahsia ini, sekirnya terbongkar, mejelaskan sebab sebenar Anwar berdegil untuk memegang jawatan ketua pembangkang dan preisden gabungan Pakatan Harapan. Anwar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hassan Abdul Karim,

Menuduh liar saja ler kamu, tak beri bukti, fakta walau penerangan pun.

Jangan malas lah, cari link kpd berita2 yang menunjukkan apa yang kau cakap tuh. Letakkan link2 itu dalam sini.

Siapa nak caya apa kau cakap bila menuduh liar saja.

Macam mana jadi Ahli Parlimen macam itu gaya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yg kalah jadi kerajaan sbb yg menang bodoh piang nyanyuk kemaruk gila kuasa penjubur penipu penjahat setan menyondol mcm babi hutan dahlah pemakan babi tegar perangai pun ikut serupa babi yg bersubahat pun sama menyondol mcm babi buat statement bodoh menteri pun bodoh bodoh sijil palsu dasar penipu ikut syariat kapiaq.

Anonymous
Guest
Anonymous

Menuduh liar saja ler kamu, tak beri bukti, fakta walau penerangan pun.

Jangan malas lah, cari link kpd berita2 yang menunjukkan apa yang kau cakap tuj. Letakkan link2 itu dalam ini.

Siapa nak caya apa kau cakap bila menuduh liar saja.