MUHYIDDIN MENUTUP PENGKHIANATAN DENGAN PENGKHIANATAN

Ketika ini jika kita berbual-bual dengan penyokong dan pengampu Muhyiddin Yassin dalam Bersatu, sama ada mereka Ahli MPT, pimpinan negeri atau bahagian, rata-rata bernada suara yang sama iaitu perlunya Tun Mahathir Mohamad dipecat segera daripada parti itu.

Dengan sentimen yang sedemikian rupa, tidak mustahil dalam pemikiran Muhyiddin juga terpahat kecenderungan yang sama.

Tun Mahathir, setelah kini bukan lagi Perdana Menteri dan berbeza pendapat dengan Muhyiddin yang sekarang ini merupakan Perdana Menteri, seolah-olah dianggap tidak berguna lagi kepada Bersatu.

Anehnya, sebelum ini mereka yang sama inilah yang rata-rata mengatakan Tun Mahathir adalah merupakan nyawa sebenar kepada Bersatu.

Sejak awal Bersatu ditubuhkan sehingga berlakunya krisis dengan Muhyiddin, pandangan yang hampir mutlak ialah Tun Mahathir itu Bersatu dan Bersatu itu Tun Mahathir.

Pendeknya, jika tanpa Tun Mahathir dan hanya Muhyiddin yang menubuhkan Bersatu selepas beliau dipecat daripada UMNO dahulu, barangkali keahlian parti itu tidak sampai pun 100 orang jumlahnya.

Ternampak di sini bahawa yang sebenarnya nyawa untuk hidup mereka yang sekarang gila-gila menyokong dan mengampu Muhyiddin hanyalah semata-mata bergantung kepada siapa yang ada kuasa dan menjadi Perdana Menteri saja.

Siapa saja yang jadi Perdana Menteri dan ada kuasa, itulah ikutan mereka.

Siapa yang tiada lagi kuasa, bermusuh pula dengan Perdana Menteri, itulah juga musuh mereka.

Sebagaimana sudah banyak diulas dan ditulis oleh pelbagai pihak sebelum ini, Muhyiddin berjaya menjadi Perdana Menteri adalah semata-mata atas pengkhinatan yang sedia dilakukannya bersama kelompok-kelompok yang rakus dan telah ditolak pengundi pada PRU14 lalu.

Atas keghairahan dan ternampak peluang terbuka untuk mengambil kesempatan, Muhyiddin bukan saja mengkhianati mandat rakyat yang telah memberi kemenangan kepada PH untuk mentadbir negara sehingga tibanya tarikh PRU15, malah beliau mengkhianati PH dengan membawa keluar Bersatu daripada gabungan itu secara tidak sah.

Berdasarkan rakaman audio mesyuarat MPT Bersatu yang dibocorkan, adalah jelas tidak ada sebarang keputusan pernah dibuat untuk membawa keluar Bersatu daripada PH.

Apa yang diputuskan ialah setakat ada perbincangan mengenainya dengan kata akhirnya menyerahkan kepada Tun Mahathir selaku Pengerusi Bersatu untuk membuat keputusan muktamad mengenainya.

Tetapi, sementara Tun Mahathir tidak pernah memberi apa-apa kata putus mengenai hasrat Bersatu keluar PH itu, Muhyiddin sudah pun mengumumkan perkara tersebut lebih awal lagi.

Dengan itu, adalah jelas dan tanpa keraguan bahawa Muhyiddin telah melakukan pengkhianatan.

Sekarang ini dengan hasrat agar Muhyiddin dapat menguasai Bersatu serta dalam masa yang sama untuk mengenepikan Tun Mahathir yang dianggap suatu gangguan kepada Perdana Menteri, cubaan memecat beliau daripada Bersatu adalah satu lagi bentuk pengkhianatan yang seterusnya.

Beberapa tindakan Muhyiddin seperti melantik Hamzah Zainuddin sebagai Setiausaha Agung Bersatu yang baru, cubaan mengadakan mesyuarat MPT tanpa memanggil Tun Mahathir serta anaknya, Mukhriz dan menggunakan RoS untuk mengesahkan kedudukannya sebagai Pemangku Pengerusi Bersatu bagi menggantikan Tun Mahathir, semuanya adalah agenda yang boleh mengesahkan lagi tentang hasrat untuk menyisihkan bekas Perdana Menteri itu daripada Bersatu.

Dalam hal ini, Muhyiddin tidak dinafikan mempunyai kecenderungan ingin melakukan satu lagi pengkhianatan melalui usaha menyingkirkan Tun Mahathir daripada Bersatu dengan digalakkan lagi oleh penyokong dan pengampunya dalam parti itu.

Seolah-olah setelah beroleh kuasa dan ghairah untuk menutup pengkhianatan dengan terus melakukan pengkhianatan, Muhyiddin sendiri terlupa tentang peranan dan sumbangan besar Tun Mahathir dalam menghidupkan Bersatu selama ini.

Pelbagai alasan dan tohmahan dicipta bahawa Tun Mahathir telah melanggar disiplin parti yang kononnya telah pun bersetuju untuk membentuk kerajaan baru bersama Perikatan Nasional atau PN.

Namun, penyokong dan pengampu Muhyiddin terlupa agaknya bahawa sejak krisis kepimpinan parti itu bermula hingga kini dengan mesyuarat terakhir pada 23 Februari lalu, Bersatu tidak pernah mengadakan sebarang mesyuarat MPT dan dengan itu sudah tentu tiada apa-apa ketetapan mesyuarat pernah diputuskan untuk Bersatu membentuk kerajaan baru bersama PN.

Jadi, siapa yang melanggar disiplin parti sebenarnya?

Setelah melakukan beberapa pengkhianatan sebelum ini, sampai bila Muhyiddin mahu terus melakukan pengkhianatan demi pengkhianatan demi mempertahankan survival kuasanya yang rapuh ini? (Shahbudindotcom 25/05/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 May 2020 — 4:56 pm

98
Leave a Reply

avatar
20 Comment authors
AdnanMAHATHIRVSANWARzunnunAnonymousJigit Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Adnan
Guest
Adnan

Cuba lah cdg TSMY utk tgglkn Bersatu dan sertai PAS. Dan biar TM Teraju Bersatu kerana bersatu dan TM bagai nyawa dgn badan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG BANGSAT LAGI HIPOKRIT MALAH SUNDAL…..KENAPA TAK BANDING DENGAN TOKONG KOMUNIS DAPIG GONE END……. Plea Bargaining To Cut Sentences Is Common, Say Lawyers…….. (FMT) – Several lawyers have disputed the claim by former prime minister Dr Mahathir Mohamad that Malaysia does not adopt the concept of plea bargains, saying they are in fact a common practice in the country. Several criminal lawyers who spoke to FMT said it was a long-standing practice for those accused of criminal offences to seek less severe sentences or a reduced charge by writing to the deputy public prosecutor. Under amendments made in 2012, the… Read more »

zunnun
Member
zunnun

pAs nih sebenar nya yakjud makjud di malaysia agak nya tak…..

hingga hafi awang pula di pesong akidah dan kerap mengaku mimpi ‘rasullulah’ nya….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAPIG THE BIGOT GOG MAGOG…..GUNA LAW OF JUNGLE…..DIA SAJA YANG BOLEH….ORANG LAIN SALAH……. ‘Projek Jerantut tak boleh, tapi Ipoh Barat boleh’………. Bekas perdana menteri Najib Razak mempersoalkan beberapa inisiatif di bawah Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) di Ipoh yang diumumkan ketika MP Ipoh Barat, M Kulasegaran memegang jawatan menteri sumber manusia. Ini selepas bekas menteri industri utama Teresa Kok mempersoalkan projek Pusat Teknologi Getah bernilai RM100 juta di Jerantut, yang diumumkan hanya sebulan setelah MP Jerantut Ahmad Nazlan Idris dilantik sebagai pengerusi Lembaga Getah Malaysia (LGM). Pada hantaran di Facebook hari ini, Najib menunjukkan rancangan untuk membina pusat rehabilitasi bernilai RM500… Read more »

zunnun
Member
zunnun

bertanya lagi malaikat2, kpd ibrahim libya, mana ada parti Pas daftar sebagai parti islam di syurga…

agak nya kemana ibrahim libya pergi lepas mati…

sj tanya

zunnun
Member
zunnun

bertanya malikat2 ngape kao ibrahim dan pengikut2 bawak kapak, parang dan senapang patah…

nak halau kapir2 ke?

zunnun
Member
zunnun

agak nya ibrahim libya dan pengikut2 nya bila hidup balik rasa phobia tak nak jadi ahli pAs?

sj tanya

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INI BUKAN DAPPHOBIA…..INI FAKTA KEBENARAN….. DAPIG ADALAH THE BIGOT GOG MAGOG YANG MESTI DAN WAJIB DIMUSUHI HINGGA KIAMAT…….. Leaked audio clip: 22 reasons why Ronnie Liu and Lim Kit Siang are great liars………… “Everyone knows Ronnie Liu is Lim Kit Siang’s stooge, and everyone knows that the longer Anwar remains Pakatan Harapan chairman, the deeper will be the DAP’s political grave. Ronnie Liu should be more concerned about this instead of ‘entertaining’ us with ‘upside-down’ versions of the truth” DAP central executive committee member Ronnie Liu today named Datuk Seri Azmin Ali and Zuraida Kamaruddin as traitors and Syed Saddiq… Read more »

zunnun
Member
zunnun

kamarulzaman, penerangan pAs, dgn seruan dan cadangan ‘suspend’ pengeluran dan jualan arak membendung pandu mabuk di jalan raya…. ngape tak suspend sj kenderaan, pakai unta2 sj… ngape tak suspend gula, utk membendung diabetic ngape tak suspend sj internet, utk membendung porn2 ngape tak suspend democracy, tegakan pemerintahan kalifah supaya tak berebut2 kuasa politik dan tebuk2 atap… ngape tak suspend sj ‘melayu2 islam dgn kepercayaan kpd tuhan mereka’ utk elakan kegilaan ‘melayu2’ dgn kesesatan ‘islam’ mereka? ngape tak supend saja perkawinan, utk mengelakan perceraian…. ngape tak suspend sj ke Golok, supya negei kelantan dapat membentung gejala HIV yg membimbangkan… tapi yg… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bahlol punya otak cuba berlagak.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pengkhianat tutup pengkhianatan biasa. Dapat bebas bayar diskaun pulang separuh wang haram biasa. Kerajaan Pintu Belakang Madey si Kitol dan Azmin Semburit biasa. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KETAHUI LAH BAPAK SEGALA RASIS IALAH TOKONG DAPIG……INI BUKAN DAPPHOBIA TAPI KENYATAAN FAKTA….. MEREKA ADALAH SYAITAN YANG MESTI DIMUSUHI……. DAP will never stop being racist – now Sarawak DAP is calling PAS ‘religious bigot’………. Racism seems to be flowing in the veins of many DAP leaders. Sometimes, I wonder if the DAP has racism in its blood or blood in racism, of if it is an entirely new species where racism is its blood. Earlier today, Sarawak DAP chief referred to Gabungan Parti Sarawak’s (GPS) support for the Perikatan Nasional (PN) coalition as “naieve and ridiculous.” Actually, I am ok… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

I call PAS religious bigot. I do not have to be a DAP member. I am a malay and a muslim. I have no respect for traitors, deserters, thieves and religious bigots.

I do not thrive in a world of superficiality and hypocrisy and I resent them which are dominating the lives of malays and muslims in malaysia.

I pray Allah will show the way forward and siratulmustaqiim especially to those theatrical muslim malays….

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Di buang Irah dan Mas Serawak
Aku merintih bunyi cam burung Wak-Wak
Soraya JB,nanti kat kedah aku bawak
Aku umum,setuju jadi menantu Wak

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kojolla memantun mantat benda yang takda kena me73ngena dgn tajuk pos.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Soraya jenis pompuan “tom boy”
Aku lak punai kecik jantan lembut
Tak yah kenduri besar,buat style koboi
Risau jugak aku,lepas kawin,Soraya cabut

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Malam pertama, paling aku risau
Soraya jenis kasar,risau pula aku
Kalu dia “Queen Control” aku jadi sasau
Tak cukup kena leter,kepala aku dia luku
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 3:09/3:13/3:19/3:23 @ Suman sasau,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kesian tengok [email protected] Wak Suman karung guni
Dia mari keluar buat pantun & tak ikut tajuk pos
Tak takut ke, Wak buat tindakan yg macam gini?
Nanti, Wak diserang pula, dek TN pelir mampos
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

jigit
Member
jigit

TN kan ke macam polis pacak kat blog ini
Penjaga moral dan tata susila kerja dia ni
Sikit sikit dia akan panggil abang Ali
Pungkoq budak ni dah lumat benggali taji

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADAKAH TONG M MASIH SEDIA DIPERALAT PHD4PIG…..JIKA YA ITU KERANA MENJAGA LEGACY KEKAYAAN 100B…… Khairuddin: Anwar sedang alami tekanan hebat, keadaannya agak kritikal……… Khairuddin berkata, Anwar merupakan seorang manusia yang angkuh dan kemaruk kuasa dan takut kepada aura Mahathir yang kini menjadi pesaing terhebatnya. Datuk Seri Anwar Ibrahim kelihatan terkontang kanting dari segi hala tuju politiknya dan sedang hadapi tekanan berikutan pepecahan yang menimpa parti pimpinannya. Demikian menurut penyelaras parlimen Jasin, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan, yang bingung bagaimana Anwar boleh berkata sidang akhbar yang dianjurkan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad pada 18hb Mei 2020 bukan anjuran Pakatan Harapan. “Dari… Read more »

jigit
Member
jigit

TN mangkok hayun tak suka akan nama Jigit
Bila dengar nama tu, burit mak dia terkemut berdecit-decit
Dah tua kerepot pun, tapi gatalnya mengalahkan pelesit
Barangkali bapa TN ni tak boleh main lagi…udah pancit…

Muah hah hahh hahh…
Cari pasal lagi dengan aku. Kalau kontol kurang sejengkal, pantat janda jangan diduga TN Mangkok woiii…!!!

Kau tu budak mentah lagi…pegi kesat hingus tu du…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak salah nama kudut, hanya bila anda melalut, nama pun jadi kalut.

Tapi burit eak ko Bang Ali dah tutuh apa nak cakap lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 11:11 am,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing hnya taraf pak lawak mcm Mt Sentul
Bagi dia org lain semua salah, dia saja yg betul
Komen banyak, tapi serupa tahik berketul-ketul
Mmg sah anjing tua gila ni pemabok kaki botol
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan cari pasal lah kejora PONDAN!
Tolong rokemankan aku ngan Ticer Zura tu!

habis citer….0-0

Anonymous
Guest
Anonymous

Hj Hadi tidur mimpi jumpa Nabi
Zunnun tidur mimpi dikejar babi

Kihkihkih

*Babi jantan ingatkan zunnun ni babi betina.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, zunnun pukimak dah bikin aku nampak mcm penyokong PAS. Takpa lah.

Asalkan dia ada menghasut bangsa Melayu dan agama Islam.

Pendatang yang tak reti berterim kasih dapat bertempat di sini, coba menghasut, mengkeruhkan keadaan.

Jenis yang menganut 3 agama buang satu lepas satu Confucianism, Taoism dan Buddhism. Sekarang nak buang itu semua, anuti Eangelical Christianiity pulak. Agama pun di bolot nya. Greedy bugger.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA MASIH SIMPATI DENGAN SYAITAN DAPIG THE GOG MAGOG….SILA BACA…..TABIAT SEMULA JADI MEMBENCI KECUALI APA YANG DATANG DARI MAINLAND……. Isu hina parlimen: Polis akan panggil Xavier dalam masa terdekat……… Pada Isnin lepas, menerusi satu video berdurasi selama hampir tiga minit, Xavier mengeluarkan kenyataan akan pendapatnya mengenai sidang sehari itu dan kerajaan. Polis akan memanggil Ahli Parlimen Kuala Langat Datuk Dr Xavier Jayakumar susulan kenyataannya yang didakwa berunsur hasutan dan provokasi terhadap sidang Parlimen yang berlangsung Isnin lepas. Timbalan Pengarah (Siasatan/Perundangan) Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman DCP Mior Faridalathrash Wahid berkata bekas Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli itu akan dipanggil… Read more »

zunnun
Member
zunnun

di malaysia ‘melayu2 islam’ keras2 menafikan kesalahan najib dan keluarga serta muaFUCKat yg mendokong mereke…

tapi di US, riza terpaksa mmbenarkan harta2 nya di sita sj…

ngape sedemikian? ada kah kerana ‘melayu2 islam’ tiada kewarasan akal fikiran? ada kah ‘melayu2 islam’ penjenamaan hadi awang golongan binatang sj?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP menafikan korapsi LGE buat rumah besar, land reclamation project yang memberi peluang banyak korapsi.

zunnun pukimak bukan tiada “kewarasan akal”, dia memang dah sewel, otw to Tg Rambutan atau Tampoi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENIPU DAN MEMBOHONG ADALAH PAKAIAN DAPIG THE GOG MAGOG……. Isu Riza Aziz: Tommy Thomas kantoi menipu?……… Thomas berulang kali mendakwa beliau tidak pernah bersetuju dengan representasi Riza dan menuduh pihak SPRM berbohong tentang perkara itu. Sebuat portal berita (FMT) hari ini mendedahkan maklumat yang disampaikan oleh pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berhubung keputusan Mahkamah Sesyen memberikan pelepasan tanpa pembebasan (DNNA) kepada Riza Aziz, anak tiri kepada Datuk Seri Najib Tun Razak. Menurut apa yang disampaikan, bekas peguam negara Tommy Thomas didakwa dimaklumkan dan dikemas kini pada setiap masa tentang status permohonan representasi Riza berhubung 5 tuduhan pengubahan wang melibatkan kira-kira… Read more »

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Kutipan berita dari berita FMT, orang kampung termasuk Mak Cik Kiah mungkin ramai yang tidak tahu apa itu FMT. Tetapi yang sedihnya apabila orang bandar yang ada access internet 2×5. So baca di sini :- https://ms.wikipedia.org/wiki/Free_Malaysia_Today (1) Free Malaysia Today turut membantu Sarawak Report‎ mengutip dana £30,000 daripada awam bagi menentang PAS. Pihak PAS telah (menyaman) Sarawak Report kerana membuat dakwaan bahawa RM90 juta dikatakan telah diberikan pada pemimpin atasan PAS (2) Pada awal 2015, FMT disaman oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berikutan artikel yang menghina beliau bertajuk “Guan Eng has failed, says NGO” (“Guan Eng gagal,… Read more »

zunnun
Member
zunnun

bukan Dap bukan pkr bukan amanah musuh2 ‘melayu2 islam’. musuh ketara ‘melayu2 islam’ tak lain, kesundlan ‘melayu2’ yg mereka bawa dan ‘islam’ yg di anuti mereka…

Anonymous
Guest
Anonymous

PUKIMAK KAMU menghasut kaum Melayu dan agama Islam.

Kamu keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism yang bikin kamu confius, Taoism dan Buddhism yang lebih confiuskan kamu, pastu coba Evangelical Christianity, confius lagi, sekarang jadi Free Thinker Free Loader, load apa saja yang FOC around. Jadi greedy bastard.

jigit
Member
jigit

Kejora…

Anon TN tu rasanya sudah putus wayar…
Ada ka dia kata Jigit ni Kejora. Dia terminum air burit sapa ni sampai jadi keliru begini.

Bila dia baca komen-komen kita kat sini, dia tak boleh “figure it out” ka bahawa kita ni “good friends with different view points”. So how could we be the same person.

“Bodoh….cukup bodoh…!!!”, seperti mana dialog dalam filem Labu Labi….

kah kah kahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Padan lah pun kamu bodoh. Suka filem2 bodoh. Berterusan jadi bodoh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 8:53 am,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Puas hati lihat, Jigit henyak TN serabut serabai
TN anjing kurap gila tu, perasan diri dia tu lebai
Elok ler TN anjing sasau tu bro sama2 kita tibai
Jap lgi lapng Kejora pun nk taji itu TN ma ci bai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jigit
Member
jigit

Film P. Ramlee yang menang Best Commedy Film di Asian Film Festival dikatakannya filem bodoh. Memang bebal la budak mangkok TN ni…. Terjilat air burit sapa la budak mentah ni…

TN Mangkok sengal tak suka pantun
Kerana bebalnya yang melantun-lantun
Ada hati nak balun orang tapi komen mcm katun
Konon dirinya insan mulia yang bersopan santun

Deyyyy Thambiii….pirahhhh ..poh poh…

zunnun
Member
zunnun

PH perlu melangkah dari kesundalan ‘melayu2 islam’ penjenamaan hadi awang dan Moo, serta belangkas2 zahid dan najib, melihat perpechan yg melanda gps terkini dan kebangkitan pSb dlm arena politik sarawak…

mereka di sarawak am nya melihat hybrid muaFUCKat setarf binatang sj, dan jauh sekali utk bersama.

mereka lihat, hadi awang dan gerombolan taksub tegar nya, golongn pelancur2 agama sj….

maka PH perlu prkukuhkan kerjasma dgn psb dan sekutu gps yg ada.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini komen politik DAP dll, biarkan, kita tolerate dissent.

zunnun
Member
zunnun

pengkianatan yg paling ketara ‘melayu2 islam’ penjenamaan hadi awang, Moo dan Najib lakukan kpd bangsa dan agama…. (1) penjenamaan kesundalan melayu2 yg di dokong bersama oleh keldai2 tegar mereka … membenarkan rompakan, samun menyamun selain kaut dedak an berhelah sana sini… (2) penjenamma ksundalan ‘islam’ serta di dokong oeh penyokong2 tegar hadi awang,. sana sini kapir sj….. syahadah dan segala sirra islam dari muhammad bin aminah bukan dari Nabi Muhammad, Sifat Kesempurnaan Tuhan yg muhammad bin aminah nyatakan seketika seketika… hinggakan di sini, mengaku, Nabi Muhammad jolok pedang sana sini jolok puki sana sini hingga 14 bini2 apa sebenar intipati… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak ini menghasut lagi Nabi Muhammad, agama Islam dan orang2 Melayu – naik tocang sebab piah berkuasa tidak ambil tindakan ke atas nya.

Maka, perlu pertahankan itu semua dengan cara cara yang sesuai dan efektif bagi menghentikan dia buat demikian.

zunnun pukimak ini Haiwan yang paling di keji – babi hutan. Menyodok sana sini, mulut nya masih belum kena razor blade yang terbenam di tanah.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak kata: membenarkan rompakan, samun menyamun selain kaut dedak an berhelah sana sini…

dia dijangka kaum pendatang, tak berterima kasih “dibiarkan merompak, samun menyamun dan mengkaut dedak di negara ini.”

Greedy bastards.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun ini bukan “seperti” tapi memang haiwan, babi hutan yang di buru, di pasang jerat, di buat lubang – lubang tangkap babi – dek pekebun2 yang tanaman nya di sodok nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

apa nak jadi dgn babi hutan zunnun pukimak ini?

Selagi belum di cekut Polis dan di heret ke Balai sebab menghasut, dia perlu ditembak disini.

Guna peluru kata2 yang membikin dia dan emak bapak nya merasa regretkan kata2 nya dan emak bapak nya regret tidak membimbing dia hingga menjadi biadab dan kurang ajar.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAPIG BERKUASA MEMBUMI HANGUS KERANA MELAYU MUNAFIK YANG BERSUBAHAT SEDIA TERIMA RASUAH DAN KORUP…..DAH SYAITAN ITU MUSUH TAK KAN NAK BUAT KAWAN….. DAPIG AKAN SENTIASA ANGGAP ISLAM MELAYU SEBAGAI MUSUH MEREKA….. MELAYU MUNAFIK BODOH KORUP SANGGUP BERSEKONGKOL……. Khairuddin seru Mahathir berunding dengan Perikatan Nasional yang didakwa cuba memujuknya…….. Menurut Khairuddin, selagi Anwar berada di pucuk pimpinan Pakatan Harapan, selagi itu lah gabungan berkenaan akan dibelengui pelbagai masaalah dan akan menimpa kejatuhan yang jauh lebih teruk di masa hadapan. Sumber (gambar): Fail TTF Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan hari ini berkata, kehancuran yang dibawa oleh presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim,… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Sebab DAP anti Melayu, anti Bumiputera, anti Islam, tidak iktiraf Raja (itu sbb mereka tidak mahu gelaran Dato dan lain-lain yang Raja beri), DAP anti penjawat awam Melayu, DAP sosialist, komunis, chauvinist, evangelist. DAP merosakkan ekonomi negara & ketenteraman umat Islam. Masa DAP memerintah, Islam dihina, Melayu dihina, Raja dihina, tentera dihina, jawi dihina, LGBT disanjung, liberalisme diterima, harta negara dijual, jual, jual. Tentu kita tidak mahu kembali kepada rejim DAP-PH…Tentu kita tidak lupa episod hitam 22 bulan… Sebelum ini Malaysia boleh maju dipuncak tertinggi di mata dunia ketika tanpa DAP. Tetapi dalam 22 bulan DAP memerintah sekelip mata lebih… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasa nya pendirian mereka sudah kurang begitu selepas menjadi sebahagian dari Kerajaan sekarang yang dipimpin Tun Mahathir –

After the Pakatan Harapan (PH) coalition (of which the DAP is part) emerged victorious in the 2018 Malaysian general election and formed the Federal Government, Prime Minister Mahathir Mohamad announced Lim Guan Eng’s appointment as the Minister of Finance.

jigit
Member
jigit

Kejora ni mungkin tak pernah menonton filem Tamil
Sebab tu dia dia banyak berilusi semasa mengomel
Pemimpin PN bukanlah semuanya insan kamil
Setakat rasa loya muntah muntah belum tentu hamil..!!!!

Jigit
Guest
Jigit

Maksudnya…masih terlalu awal untuk bertepuk sorak bergumbira dengan kerajaan baru ini. Kerajaan yang nampaknya didominasi oleh MP Melayu ini tanpa kehadiran DAP yang digeruni adalah sesuatu yang BAIK. Ini adalah kerana orang-orang Melayu walaupun sudah merdeka lebih 60 tahun…..

Mereka masih berjiwa kerdil.
Masih berada di dalam ketakutan kepada kaum pendatang.
Masih perlukan tongkat untuk bangun menapak.
Masih belum ada jatidiri serta keyakinan
Bahawa mereka sebenarnya kuat dan mampu bersaing

Nah….
Sekarang kamu sudah kembali memegang kuasa
Aku mahu lihat sejauh mana kemampuan kamu mengorak langkah memertabatkan bangsa
memajukan negara

Jika kamu berbalik kepada perangai lama
menyamun merompak
memperdaya anak bangsa…
memang kamu manusia bangsat lagi durjana
elok saja jadi penghuni neraka….

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Filem cowboy apa kurangnya, pelakun manusia tapi beraksi katun. Pistol muat enam biji peluru tapi tembak musuh sepuluh kali tanpa mengisi peluru semula. I repeat, the pistol load six bullets only, but the dirty hero shot ten times without filling the new bullet.

anonymous
Guest
anonymous

Kerajaan PN Pusat tiada DAP
Kerajaan baru Johor tiada DAP
Kerajaan baru Melaka tiada DAP
Kerajaan baru Perak tiada DAP
Kerajaan baru Kedah tiada DAP

Semasa sejarah hitam 22 bulan DAP memerintah, semua negeri di dikuasai DAP walaupun melayu dijadikan MB tetapi sekadar boneka.

Kenapa wajip tiada Lagi DAP?

Setelah DAP menang mereka tidak buang masa, sepantas kilat mereka mahu ubah negara mengikut acuan mereka sendiri tanpa mempedulikan perlembagaan dan hak tuan tanah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana boleh mereka buat begitu.

Ini Tanah Melayu, penduduk nya majoriti Melayu (hampir 70% bersama Bumiputera Sabah dan Sarawak), mereka tak boleh buat sesuatu dengan sewenang wenang nya sahaja tanpa mengambil kira kepentingan Melayu dan Bumiputera.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuduh TSMY sbg pengkhianat itu PH punya modal
Bodoh punya macai2 PH serupa macam keldai
Kerana gila kuasa, negara sanggup nak digadai
Lps pru15 nanti PKR & PAN akan tutup kedai

Kihkihkih

Wau bule
Guest
Wau bule

Anonymouse

1. What do u call a person who backstabs his boss?

2. What do u call a person who leaves his party?

3. What do u call a person who steals rakyat’s money?

4. What do u call a person who sells religion to get political support?

Yang bodoh adalah melayu muslim yang mahu bangsa dan kepercayaan lain hormati mereka sedangkan perangai dan tindakan mereka langsung membuat sesama bangsa dan agama malahan bangsa dan kepercayaan lain rasa muak, benci dan meluat ke atas superficiality dan hypocrisy mereka.

Selagi kita tak berubah jangan harap Allah tolong kita untuk maju kehadapan…..wallahuaklam

Anonymous
Guest
Anonymous

Tiada lagi belas kasihan kpd pakatan harapan
Rakyat dah anggap parti ni tiada masa depan
Kpd wakil rakyat dari parti PKR dan parti PAN
Tunggulah pru15, rakyat dah standby kain kapan

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku suka komentar politik, jawab semua komen2 yang tak selari dengan pendapat aku (ini negara bebas bersauara), hanya tak minat yang memantun mantat.

Membalun dan menibai tak pakai bahasa puisi, berbunga, dsb nya

Sebab aku jawab hampir kesemua, ada otak kecik yang kata aku coba jadi Admin di sini. Lantak lah.

Have a good day everybody.

Jigit
Guest
Jigit

Oleh kerana kita mengamalkan kebebasan bersuara, biarlah jika ada orang yang mahu berpantun, berpuisi, bergurindam. Itu adalah cara sesaorang menunjukkan kreativiti masing-masing untuk menyampaikan idea mereka. Kau suka jilat icecream con, lantaklah…jangan kondem orang yang suka condol. Jika awak tak pandai menyanyi, jangan salahkan orang yang berlagu. Jangan sesekali memandang rendah bakat sesaorang. Mungkin kebolehan awak adalah mempamirkan komen syok sendiri serta menjawab pendapat orang dengan cara separuh masak. Well…that is the only gifted talent that you’ve got.We are fine with it. But don’t ever belittle other people, as if you are a great guy. Perhaps, you are nobody and… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

What a damn stupid comment asking me to biarlah jika ada orang yang mahu berpantun and accusing me with a lewd suggestion.

When what I have said was I “hanya tak minat yang memantun mantat.”

The stupidity can in fact be seen by the choice of name – Jigit. Now I’m saying more, direct to the face of the bastard who does not seem to know the difference between objecting and stating an observation.

Jigit
Guest
Jigit

Thank you for calling me STUPID wise man. May Allah bless you!

Jigit
Guest
Jigit

By the way, do you know what is the meaning of JIGIT…ask uncle Google wise man.

Why r u so pissed off at me… Jigit does not mean “I screw your mother…!”

Anonymous
Guest
Anonymous

This is another stupidity of the bastard – wanting me to understand what he said, asking me to find it out.

Must be a SJK “graduate”.

Anonymous
Guest
Anonymous

His mother and father must be screwing so much, no time teaching him manners, now insulting further.

Anonymous
Guest
Anonymous

Unless the bastard is the one who memantun mantat using more than one name in the same blog post – in addition to the stupid Jigit name, one wonders why he answered my comment using uncalled for words reflecting poor upbringing, no blogging decorum and decency.

Must be the kind whose paw and maw were so busy sondol menyondol pagi petang siang malam hingga tidak ada masa mengajar nya adab sopan di masa kecil.

jigit
Member
jigit

Ahhh… buang masa lah layan ini budak hingus
Bodoh piang, tapi rasa diri cukup bagus
Boh pelempang kang terus mandi kapur barus
Dulu Mamat ni okey, ketagih ketum badan jadi kurus

Kah kah kahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang ketawa tulis “Kah kah kahhhhh” mcm budak kecik memang tak guna layan. Selamat tinggal si bodoh, a relief tak melayan si bodoh begini lagi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tn Budin,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Usahlah dibuat sandaran kpd keputusan PRU14
Itu bukn mandat rakyat, tetapi penipuan yg jelas
Kini dgn PH..rakyat dah tiada lagi kasihan belas
Dlm PRK, PH ibarat kena 5 jaringan tanpa balas
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
PH bgaikan burung patah paruh, sayap terkulai
Bagi rakyat, PH dah dikira hampas tak ada nilai
Bukti nya dh 5 PRK brturut, PH kena rkyat gulai
Nanti akn kena yg ke6..kt Chini pada 4 hb Julai
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Dekat PH, rakyat dah tak ada lagi belas kasihan
Sbb tu dh 5 PRK, PH kena rkyat pnya belasahan
Kt Chini..PH boleh tidak bertanding, sbg pilihan
Bukan apa, takut nanti hilang, wang pertaruhan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
PRU-14..dengan janji2 palsu rakyat telah dijerat
Pemimpin depa tu jenis yg tk mengenal akhirat
Sbb tu le, 5 PRK, depa kena pukulan yang berat
Nanti PRU-15, kote PH rakyat akan bngkit kerat
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Rkyat termakan dek janji palsu PH blh menang
Tiada tol, minyak turun..antara yg depa canang
5 PRK brturut-turut PH kena air mata berlinang
PRU15 nanti, atas darat le tmpt depa berenang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Klau dengar janji2 PH, spt babi pun blh terbang
Kini, rkyat dh benci mata 1, dajal pnya lambang
Dh 5 PRK brturut-turut, PH terlentang, tumbang
PRU-15, nk tolak PH, itu yg pakat dok sembang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Jigit
Guest
Jigit

Jangan cakap besar wahai bro Kejora
PRU15, lambat lagi boleh berlaku berbagai perkara
Mungkin sebulan dua lagi PN jadi huru-hara
Jatuh merudum tentu kau malu tak terkira…

Kah kah kahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak ambik hati melayu konon… Sanggup jilat ludah kahak guna tulisan jawi pd banner hari raya. Itulah jahatnya DAP. Selama ni allergic sgt dgn tulisan jawi. Maszlee diarah letak jawatan kerana jawi.

DAP MEMANG BABI.

anonymous
Guest
anonymous

Ye ke Yeop…

Kau asyik ulang benda yang sama. Fikiran kau dah terbantut ke lebai PAS. Itulah banyak sangat hidu kentut Hj Hadi. Dulu Hj Hadi pun peluk China Babi tu tau…dia dah samak ke belum….kah kah kahhh

justice4all
Member
justice4all

Puak puak tak berprinsip, khiblat mereka boleh berubah2 ikut arah mana laba boleh masuk kantung mereka. Jenis yang kemaruk dedak sejak di tabur era Najib, siapa yang sanggup hulur dedak jer, bertukar khiblat buat mereka semudah teguk air jer. Kebanyakan spesis beginj, dimulut saja berdegar konon anti rasuah dan berwirid Islam, tapi dihulur seribu dua RM baik atas nama BR1M, BSH mau pun BPN, undi dan maruah pun sanggup digadai.

david
Guest
david

Hidup PM ke Lapan…..

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP telah membuat langkah pertama menjahanamkan ekonomi negara bila menteri kewangan DAP buat kenyataan hutang negara lebih 1 trilion dan negara dah nak bangkrap.
DAP mmg babi. Sekarang sdg gila babi guna tulisan jawi pd banner utk hari raya.

Saya ulang…

DAP MEMANG BABI. SAPA YG SOKONG DAP, DIA SAMA JE DENGAN DAP BABI.

Anonymous
Guest
Anonymous

Semua tuduhan itu boleh diterbalikkan, kena kpd puak kamu.

Penting nya, cari jalan mengatasi masalah hutang negara begitu besar tuh. Tak kira siapa memerintah, utamakan itu.

Bahru lah boleh menuntut puak berkenaan betul2 berkhidmat untuk negara.

anonymous
Guest
anonymous

Lobai Hadi dulu berpeluk-pelukan dengan Babi Kit Siang dan Babi Guan Eng…dia dah samak ke belum yang kau orang pegi cium tangan dia tu….nanti jadi bodoh tujuh keturunan terkena virus kutu babi…kah kah kahhhh

Hasnan Hassan
Guest
Hasnan Hassan

Salam, dahulu awak berbuih mulut suruh Tun Mahathir bersara supaya Anwar Ibrahim boleh dilantik sebagai PM8. Sekarang ni pulak awak pertahankan Tun Mahathir dan menyerang TS Muhyiddin.

Nampak sangat awak ni seorang hipokrit.

HH

Anonymous
Guest
Anonymous

Hipokrit ke tidak satu hal. Yang penting sekarang ia lah: tunjukkan bukti mengambil tindakan membaiki keadaan negara dengan gigih.

Wau bule
Guest
Wau bule

No pride in treason
No honour in desertion
No moral in thievery
No respect in peddling religion

What changes for the better do you expect…zero.

Race and religion continue to be political products…sigh

Anonymous
Guest
Anonymous

They have to be, even stupid Donald Trump threatened to stop US contributions to WHO just because many members are not his race.

So much talk about race and the colour of their skin in US. Blacks, browns, yellow, whatever. Bloody hypocrites.

This is a funny world. Funny curious, funny strange, funny stupid.

Anonymous
Guest
Anonymous

” semata-mata bergantung kepada siapa yang ada kuasa dan menjadi Perdana Menteri ..”

Ini cerita lama, Budin. Di mana pun berlaku. Semut hurung gula. Langau hurung bangkai.

Tapi Tun M masih lagi a-kicking. Jangan main2, nanti ada yang patah gigi.

Kalau silap haribulan, dia jadi PM lagi. Banyak lah semut mmenghurung.

Kakirembat
Guest
Kakirembat

Tak payah banyak cerita. Najib apa kes? Xlama lg bebas lh tu. Kpd sapa2 yg menuduh najib pencuri lps ni mana nk letak muka? Selesaikan dulu kes rasuah pemimpin umno dan fokus pru15 kalau benar ph nk memerintah malaysia. Kalau kes rasuah pemimpin umno terpadam, aku lh org yg paling menyesal undi PH semasa pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mesti banyak cerita, Dol, sebab Najib belum dimahkamhkan hingga masuk penjara.

Mencuri ke mengsonglap wang berbilion ke, yang menuduh muka masih steady sebab kes belum selesai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak bebas selagi pihak berkuasa tak kata tiada kes ke atas Najib Klepto wal Jibo, dia harum nama nya, takda songlap wang, takda curi apa2, lurus mcm airport di kawasan pendalaman Afrika.

Kalau tak, ramai pulak yang menyesal nak tendang dia ke longkang di Pru14.

anonymous
Guest
anonymous

ada masa jadi tukang pecat ada masa pula jadi mangsa pecat
roda itu pusing atas bawah
tamat bila masing masing dalam tanah

Anonymous
Guest
Anonymous

Malang nya, the good die young, yang tabiat dan pemikiran penyangak mcm syaitan itu panjang umur.

Kita kena terus balun, tibai dan bantai di sini dll tempat mereka yang serupa itu. Moga2 berkurangan jenis itu.

adyunixmoment
Member
adyunixmoment

siapa yang melanggar disiplin parti…puak MM atau MY…ROS bubar je trus BERSATU mcm umngok baru kabut dedua team

anonymous
Guest
anonymous

Awalnya dah rasa tenang bila DAP tiada dlm kerajaan. Tapi, pemimpin DAP sanggup buat banner tulisan jawi utk ucapkan selamat hari raya kpd org Islam, sedangkan merekalah yg bermati matian tolak tulisan jawi. Kejahatan DAP tidak dpt disangkal lagi.

Jigit
Guest
Jigit

Encik Anon 4:34…. Jangan mudah tenang walau DAP sudah tiada di dalam kerajaan. Itu pemikiran yang terlalu simple. Ekonomi negara tidak akan pulih jika usaha membuat pakej ransangan ekonomi tidak berkesan. Walaupun DAP tidak lagi berada di dalam kerajaan, ini tidak memberi apa-apa makna jika mangkok-mangkok yang ada di dalam kabinet sekarang tak pandai buat kerja sepertimana sebahagian daripada mangkok-mangkok PH dahulu. Setakat memberi bantuan wang tunai secara one off atau elaun jangka pendek kepada kumpulan2 tertentu tidak akan menyelesaikan masalah kehilangan pekerjaan, penutupan industri dan premis perniagaan serta industri yang berkaitan dengan pelancungan seperi airlines, perhotelan, travel & tours… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP telah membuat langkah pertama menjahanamkan ekonomi negara bila menteri kewangan DAP buat kenyataan hutang negara lebih 1 trilion dan negara dah nak bangkrap. DAP mmg babi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam mana pulak buat kenyataan menjahanamkan ekonomi negara?

Bukan kah langkah itu membikin potential foreign investors sedar bahawa Kerajaan akui masalah nya dan, dengan kesedaran itu, mengambil langkah2 yang menarik kpd pelabur2?

Korang kalau memerintah akan tutup semua keadaan itu dan pretend everything is lovey lovey in Malaysia? Korang ingat foreign investors bodoh ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Masa berubah, zaman pun berubah, keadaan politik pun berubah, Mat.

Berwaspada lah, awasi berterusan lah, jangan puas hati dengan banner tulisan Jawi saja, harap jangan bertukar pendirian di masa kemudian.

Goh
Guest
Goh

Buat apa sokong tun….bukan nak dpt jawatan glc pon

Buat apa sokong tun…bukan nak dpt jawatan dlm agensi kerajaan pon

Buat rugi jerr

Goh
Guest
Goh

Dpat jadi bos felda,risda ke alhamdullilah lah kata geng melompat…Dari xada langsung

Anonymous
Guest
Anonymous

Cerita lama yer Goh? Ada kuasa ada sokong, takda kuasa jalan pun pesong.

Ini pendirian yang paling debased, takda perinsip, takda perasaan loyalty kpd sesiapa pun. Ada guna, dihormati, takda guna, disingkiri.

Komunis pun ada perasaan loyalty, ramai yang ikut saki baki Chin Peng di Selatan Thailand tuh.

Yang “business-minded nih, at times dogs eat dogs”. Enjoy the meat lah.