MENUNDA SIDANG PARLIMEN MENJADIKAN RAKYAT TIDAK LAGI DIUTAMA, HANYA AHLI2 PARLIMEN KAUT LABA

Jika sidang Parlimen pada 18 Mei ini tidak dihadkan hanya untuk titah perasmian oleh Yang Dipertuan Agong saja, barangkali soal keabsahan Perdana Perdana akan dapat diputuskan pada hari tersebut.

Dengan yang demikian, sama Muhyiddin Yassin dapat kekal lagi sebagai Perdana Menteri atau akan dijatuhkan, tiada lagi pertikaian mengenai sahih atau tidaknya kedudukan siapa juga yang menjadi ketua kerajaan selepas itu.

Kalau kekal, beliau selepas itu akan dapat menumpukan sepenuh perhatiannya membangunkan negara dan memberi kesejahteraan kepada rakyat jelata.

Begitu juga jika beliau kalah dalam usul undi tidak percaya, penggantinya yang dipilih melalui undian di Parlimen juga akan dapat melaksanakan tugas demi rakyat dan negara tanpa banyak gangguan lagi.

Tetapi, disebabkan Muhyiddin begitu takut kehilangan jawatan berikutan sokongan Ahli-Ahli Parlimen terhadapnya masih belum pasti, beliau telah tergamak menangguhkan sessi perbahasan pada 18 Mei ini ke sidang Julai akan datang.

Menggunakan kuasanya selaku Ketua Majlis Dewan Rakyat, Muhyiddin telah menulis surat kepada Speaker Parlimen, Mohamad Ariff Md Yusof untuk memaklumkan sidang Parlimen pada 18 Mei ini hanya terhad kepada titah perasmian saja.

Ini bermakna, selain perbahasan titah Yang Dipertuan Agong dianjakkan kepada sidang Julai akan datang, segala usul kerajaan dan usul pembangkang, termasuk usul undi tidak percaya yang telah diterima untuk dibentangkan, juga turut tangguhkan selama dua bulan lagi.

Ertinya, sehingga sidang Parlimen 13 Julai akan datang, walaupun Muhyiddin dapat kekal lagi sebagai Perdana Menteri, kedudukannya tetap diragui ramai.

Logiknya mudah saja, kalau betul Muhyiddin sudah cukup sokongan, tiada sebab beliau perlu menangguhkan sidang Parlimen daripada 9 Mac kepada 18 Mei dan kemudian sidang 18 Mei pula hanya dihadkan kepada titah Yang Dipertuan Agong saja.

Tidak pernah dalam sejarah negara sejak merdeka, sidang Parlimen hanya untuk perasmian dan titah Yang Dipertuan Agong semata-mata tanpa disusuli dengan sessi perbahasan.

Ini tidak lain menunjukkan Muhyiddin benar-benar takut dan negara kita tidak pernah mempunyai Perdana Menteri yang lebih penakut daripadanya.

Dengan menganjakkan sessi perbahasan kepada Julai yang juga bermakna usul undi tidak percaya terhadapnya teranjak sama selama dua bukan, tujuannya ialah agar Muhyiddin masih ada masa untuk menguatkan kedudukannya dengan cara menawarkan kedudukan dan jawatan kepada Ahli-Ahli Parlimen yang dirasakan boleh โ€œdibeliโ€ jiwa mereka.

Demikian itu, dalam tempoh dua bulan akan datang, apa jadi kepada nasib rakyat yang memerlukan lebih pembelaan kerajaan kesan wabak Covid-19?

Sudah tentu, dalam tempoh dua bulan akan datang, bukan menjaga dan membela rakyat yang menjadi keutamaan Muhyiddin selaku ketua kerajaan, tetapi perhatian beliau lebih tertumpu kepada menjaga Ahli-Ahli Parlimen yang ada undi dalam usul undi tidak percaya terhadapnya.

Sementara Ahli-Ahli Parlimen sudah ada gaji dan elaun sebagai wakil rakyat, selain dijadikan menteri dan timbalan menteri, selebihnya diberikan pula jawatan menerajui GLC dan duta-duta rekaan yang semua bertaraf menteri.

Tidakkah semua ini membazirkan wang negara, sedangkan bantuan kepada rakyat yang terkesan dengan wabak Covid-19 hanya nampak sipi-sipi saja?

Tidak mustahil juga, ada Ahli-Ahli Parlimen yang ditambah lagi tawaran jawatan jika mereka tidak puas hari dengan jawatan dalam GLC yang sudah diberi atau terus buat bising menegur sana dan menegur sini tentang kerajaan yang bermasalah ini.

Pokoknya Muhyiddin tiada kekuatan idealisme atau perjuangan bagi meyakinkan Ahli-Ahli Parlimen untuk terus menyokongnya melainkan menawarkan mereka jawatan dan kedudukan semata-mata.

Akhirnya, rakyat sentiasa dikebelakangkan dan teraniya, bukan saja sehingga sidang Parlimen Julai, bahkan sampai kepada ketibaan PRU15 akan datang, sebaliknya hanya Ahli-Ahli Parlimeb yang untung kerana dibelai dan dimanjakan oleh Perdana Menteri sepanjang masa. (ShahbudinHusin 16/05/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 16 May 2020 — 9:51 pm

59
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
MadSawangMAHATHIRVSANWARAnonymousAnonymousBapa Mertuamu Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BETUL LAH JUGAK KATA DR MANDELIAR….MELAYU PEMALAS….BAGI SPOON FEED ARTICLES PUN MASIH MALAS NAK BACA…. APALAGI CARI SENDIRI…..PATUTLAH TIADA KEMALUAN DALAM HIDUP…… KERAJAAN BAGI MACAM2 SUBSIDI PUN MASIH MERANGKAK….BAGI BISNES KEPADA ALIBABA……. Cukuplah Sekali PH Memerintah, Negara Susah Rakyat Meyampah!!……. Dulu lg dah cakap, PH perintah Malaysia ni satu je tujuannyaโ€ฆnak kuasa, nak jawatan, nak kayakan kroni, nak merompak duit rakyat! Tapi ada gak golongan benak dok caya lg! Bebal tu pekat sgt sebab dah kena sumbat ngan agenda politik fitnah bertahun2! Selama 22 bulan PH pegang, apa kita dpt?! Org Melayu terutamanya, apa yg korang dpt?! Meh sini nk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tn Budin,

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Usul nak ditunda tu 2 bulan jer bukan nya lama
Mana ada nya, yg Tn kata, rakyat tidak diutama
Tk tengok ke, BPN & mcm2 bantuan menjelma
TSMY tau ler..dia org yg kuat pegangan agama
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Tak faham btul Kejora ni Tn Budin pnya agenda
Rakyat tak bersngkut paut..dgn usul yg ditunda
Yg mengarut, MP kaut laba tu, haper ker benda
Nmpak mcm cetek sangat lah, Tn punya minda
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian kerani yang ditugaskan mengkopipes ke blog in, mesti amat membosankan kerja nya.

Tapi apa kan daya, dia tak boleh dijangka boleh buat lebih dari itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

How to arm your body to defeat Covid-19: Lose weight, get fit, stop smoking, reverse diabetes… and improve your state of mind

Tambah: Jangan mengarut dalam blog.

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8326227/How-getting-fit-help-defeat-Covid-19.html

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BIARLAH PHDAPIG CAKAP BESAR…..SATU DEMI SATU NEGERI DAH JATUH KE TANGAN KERAJAAN……. MB baru Kedah sah angkat sumpah esok…….. Rakyat Kedah sah akan mendapat menteri besar dan kerajaan baru, dengan majlis angkat sumpah akan diadakan pada pukul dua petang esok, di Wisma Darul Aman, Alor Setar. Ia menandakan tamatnya pentadbiran Mukhriz Mahathir sebagai menteri besar Kedah buat kali kedua, yang dipegangnya selama dua tahun setelah PH menang di negeri itu pada PRU ke-14. Kedudukan Mukhriz sebagai menteri besar tidak dapat dipertahankan setelah Bersatu keluar daripada PH, yang menyaksikan tumbangnya pentadbiran gabungan itu di peringkat persekutuan. Beliau hilang sokongan majoriti di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BIARLAH PEMIMPIN2 PHD4PIG SEMBANG KENCANG…..HARI DEMI HARI RAKYAT DAH MUAK DAN LOYA DENGAN PARTI JAMBAN YANG HANYA KELUAR PRODUCT TAHI KENCING….. ‘PN bentuk kerajaan Kedah dorong ahli PKR keluar parti’…….. Kira-kira 100 anggota PKR Kedah, termasuk beberapa ketua cabang, mengumumkan keluar parti itu hari ini, maklum Adun Lunas Azman Nasrudin. Langkah politik itu dilihat sebagai cubaan untuk melumpuhkan kepimpinan PKR di negeri utara Semananjung. Azman yang keluar PKR minggu lalu bersama Adun Sidam Robert Ling berjanji menyokong Perikatan Nasional. Lebih banyak anggota parti, katanya akan mengikut jejak langkahnua dalam beberapa hari mendatang. Keputusan kedua-dua Adun itu menyebabkan keruntuhan kerajaan Pakatan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA YANG CERDIK TENTU SUKA MEMBACA……BIARLAH YANG BODOH DENGAN KESUNDALANNYA……… Mahathir jangan hipokrit isu kes mahkamah Riza, kata Takiyuddin…….. Menteri undang-undang Takiyuddin Hassan berkata kerajaan berharap Dr Mahathir Mohamad tidak bersikap hipokrit dengan mengatakan beliau tertanya-tanya dan tidak faham dengan keputusan mahkamah melepas tanpa membebaskan (DNAA) Riza Aziz, anak tiri bekas perdana menteri Najib Razak, dalam kes pengubahan wang haram membabitkan dana 1MDB. Pemimpin PAS itu berkata ini kerana keputusan itu dibuat oleh peguam negara dan dilaksanakan oleh timbalan pendakwa raya yang mengendalikan kes tersebut pada akhir 2019. โ€œSaya merujuk kepada kenyataan Dr Mahathir tentang tindakan Mahkamah Sesyen memberikan pelepasan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAKI PUTAR BELIT DAN BUSUK HATI ELOKLAH JOIN PHD4PIG PARTI BANGSA DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…….. Akhbar AMANAH dan Mahathir kaki putar belit…….. ‘Dia curi berbilion, dia bawa dengan lori bagi balik kepada kerajaan, dia kata ini duit aku curi, sekarang jangan ambil tindakan ke atas aku … Apakah kita di masa depan kalau ada pencuri, dia kena tangkap, lepas itu bagi balik duit, dia dilepaskan? … Saya tidak persoal keputusan hakim, tentulah ia dibuat mengikut undang-undang, tapi saya khuatir pasal ada banyak lagi pencuri dalam negara kita, kalau kita pegang asas ini pencuri terlepas … Kalau macam ini undang-undang, mungkin kita… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan kopipes, Dol, takda orang nak baca komen kamu. Penat saja kamu mengkopipes.

Bapa Mertuamu
Guest
Bapa Mertuamu

Wahai Kejora usah le perasan mcm Mat Jenin
Nak tunjuk lagak dan jual mahal pula
Anak gadisku sama engkau dia tak hingin
Udah le kontol kecil rupa nmm beruang koala

hi hi hiii

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Suman sasau 7:31 am,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Anak dara tua ngko tu, sikit pun aku tak kebulor
Siapa ler nk, pak mertua perangai serupa barua
Tak hingin langsung aku wlu free kau nak hulor
Dpd jdi mnantu ko..rela ku bujang smpai ke tua
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Dah lah anak dara kau tu serupa dgn Mak Enon
Sekolah pun tidak tinggi bingai dungu bangang
Kemain, anak dara dia itu nak jual mahal konon
Tak padan dgn umur terlajak, gigi pula jongang
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Seronok baca komen2 bodoh dr pembangkang Malaysia. Maklumlah awal tahun ni masih jd kerajaan, bln mac jd pembangkang pulak.
Harap jgn bunuh diri ya. Malu anak bini

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Korang bila jadi Pembangkang bunuh diri yer? Takda langsung jati diri.

Jangan bunuh diri, Dol, haram. Tapi korang bila jadi Pembangkang boleh senyap2 pergi masuk bawah tempurung diam di situ bersama katak.

Anonymous
Guest
Anonymous

heheheheheheheโ€ฆ..seronok tgk PH tumbang dan sekarang ni mereka sibuk tunggu kat luar pagar rumah PNโ€ฆtekan loceng byk kali dan berteriak nak masuk rumah semulaโ€ฆ..
Tuan rumah (PN) tak nak bagi masuk sebab takut mereka tu dah dijangkiti covid19 dan mereka tu nampak macam samsengโ€ฆ.

Heheheheheheheheโ€ฆ
============+=======================
Mcm gangster India nak tarik kereta

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Pernah kena tarik kereta ker?

Cari lah duit, jaga lah bayaran bulanan itu, lebih baik dari hehehehehehehe disini – takda faedah kpd kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku hanya nak tentukan tiada siapa yang hehehehehehehe dengan tiada justifikasi atau berpatutan di sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sori, out of topic –

Muhyiddin perlu di nyahkan –

Bersatu Youth: Najib, Rosmah, Zahid to ‘settle’ their cases too?
They demand to know whether the Riza Aziz decision will set a precedent for others linked to the 1MDB case.

Mak Badak akan bermahraja lela dengan wang berguni guni dalam setor.

Bedebah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dr M โ€˜confused, concernedโ€™ over Riza Azizโ€™s plea bargain

Ex-PM asks if other ‘thieves’ could be let off the hook as long as they agree to return (part of) the money they were accused of stealing.

Anonymous
Guest
Anonymous

Riza Aziz gets a sweetheart deal

Najib Abdul Razakโ€™s stepson Riza Abdul Aziz has been offered a surprise deal by prosecutor Gopal Sri Ram – a conditional discharge in return for certain recoveries of monies.

Hope there’s no other deal related to the “offer”.

BSP
Guest
BSP

rileks la budin
Allah dah tentukan PH tumbang
terima dan redho ajerlah
tunggu 13th July ye..
atau tunggu PRU 15

hehehehehehehe…..seronok tgk PH tumbang dan sekarang ni mereka sibuk tunggu kat luar pagar rumah PN…tekan loceng byk kali dan berteriak nak masuk rumah semula…..
Tuan rumah (PN) tak nak bagi masuk sebab takut mereka tu dah dijangkiti covid19 dan mereka tu nampak macam samseng….

Hehehehehehehehe…

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang dalam rumah ok kesihatan nya. Yang nak membunyi loceng kena Covid 19 on the way, or the previous day.

Dah camtu, jangan pigi jumppa gundek, habis nanti kena tarik.

BSP
Guest
BSP

Apa yg kau meroyan ni Budin.. Hari2 aku tengok komen kau dah tak ada impak besar.. Kau tulis atas fakta yg tak betul dan hanya syiok sendiri… Sidang parlimen dalam bulan puasa dan masa covid serta nak dekat raya, eloklah dipendekkan… Tak ada keperluan mendesak sbb kerajaan PN dah buat yg terbaik.. kalau nak lama sikit tunggu 13th July nanti…. Masa tu nak buat undi tak percaya suka hati kamu lah PH Masa tu kita harap MP PH dapat berbahas dengan baik dan jgn lari atau hilang dengan berbagai alasan bodoh…. Apa macam setuju tak???? Kena lah terima hakikat yg:… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

SUMPAH LAKNAT NAJIB –

Kalau dia dulu di sunat, kot laknat lah. Tapi kot bapak dia hantar dia sekolah di Englaaaaaand masa kulop lagi, terlupa pasal itu. Mak Badak pun amat suka begitu, gamak nya.

MadSawang
Guest
MadSawang

Ala soodin. Hang ponya post pasai ahli politaik bangsa mlayu atau bangsa malaisa amat tepat dan padu. Pakleman bertonda sidang atau pong hari-hari pakleman bersidang, pasal rakyat bokan pekara pokok kalu pokok balak tu laen ponya cereta . Depa ni ompama berok matyeh tang mana pokok berboah lebat ke situ mereka berganyotan dan melompat-lompatan ..pelag songgoh bkn cobaan. Yg konon nak perjoangkan mlayu asik menipo mlayu dan yg konon nak pejoangkan islam pong asik menipo mlayu jogak. Bila bangsa mlayu mondog, mesken dlm tanah mlayu depa hina mlayu kata mlayu pemalas dok harap bantoan gomen.. besag ponya haram.. Barua ni… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mat Bawang ini menghasut bangsa Melayu, mengata berkasta. Dia mesti kasta pariah, geramkan yang lain dapat kasta tinggi.

Terima lah nasib kamu, Dol. You have to accept your lot in life or strive hard to get to a higher caste, but not by being seditious.

Remember, although the Sedition Act has been repealed, the Penal Code ada bahagian di mana penghasut (seditious buggers) boleh di ambil tindakan.

PDRM perlu awasi Mamat nih.

Din Romeo
Guest
Din Romeo

Mangkok ni sikit sikit seditious…sikit sikit nak repot polis… macam budak tadika….cikgu…dia cubit saya…mak…dia usik punai saya…. sian budak ni

kah kah kahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Takut yer? Tukar nama nampak.

Tapi emak kau lebih teruk – tarik batang aku ke lubang depan dia. Siapa nak, dah tua ganyut.

Kan aku dah kata, what you morons say or do, I can do better.

Jangan menghasut, Mat, jangan menghasut. Caci lah sebanyak mana kau nak, tapi jangan menghasut.

MadSawang
Guest
MadSawang

Hang pasaipa tn atau isa ,, dan nama yg belbagai la ni jadi anom plak. Biasanya anakharam bila bwat i c ada namanya saja tiada bin .. Kesempolan di sini tn mongkin bapak anakharam sebab berperangai seropa haramjadah. Barua ni memang beperangai langau dari dolo lagi sebab setiap komen, pasti dia nak balaih, mongkin (rba) babired armi cina dap pasai bila aku kata babi nak paham kot mana pong babi ponya pasai, barua ni mengaku kata dia paham dan bagi amaran yg aku akan disondolnya, memang babi barua ni. Bergaya mcm pejoang mlayu dan islam ropenya babi red armi yg… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Mmg le alam percintaan ini penuh dgn cabaran
Lbh2 lgi bila dari si dara tk dengar perkhabaran
Apa2 pun, Kejora hadapi, dgn penuh kesabaran
Kejora berdoa, sambil bersolat & baca Al-Quran
๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Wau bule
Guest
Wau bule

Personal tembolok is the order of the day.

JOHOR CONAN
Guest
JOHOR CONAN

BAPAK MERTUA MU

๐Ÿ‚๐Ÿ„
POLITIK….POLITIK JUGA
KALU SEKADAR DARJAT JADI “LEMBU POLITIK”
DIBERI MAKAN SAMPAI GEMUK UNTUK DISEMBELIH

TARAK GUNA JUGA

BACULLAH,BUAT PANTOONAN POLITIK,2 AWEK KAU LARI!!

AKU RASA KAU DITIMPA TULAH TUN

OK..LA…COBA KAU SEMBAHYANG ISTIKHARAH MACAM MAZLEEE

SEMOGA TUHAN BERI KAU PETUNJUK

TQ,SEKIAN,AKU NAK SOLAT!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Piiraah, Suman Conan, Maslee punya bapak tiri
Siapa kata, si dara manja awek Kejora tu dh lari
Dia kini sdg hadapi ancaman covid yg sgt ngeri
Dlm keadaan lockdown tntu susah utk bwa diri
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Naper le Wak, msih dgn perangai dengki dan iri
Usahlah nak ditohmah, Kejora pnya bakal isteri
Kejora tk pernah ragui..kesetiaan Irah ku puteri
Janji yg telah diucap, tk mungkin Irah mungkiri
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Conan sasau,

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Apa salahkah klu Kejora ini nk sokong kerajaan?
Pilihan Kejora buat ini ikhlas, bkn satu paksaan
Lgi pula, PM kita dari Johor, negeri dara pujaan
Kejora rela, buat apa jua, dmi sebuah prcintaan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Maafkan Kejora..wahai Wak Suman kedi Conan
Anak dara tua kau tu, tetap Kejora tak berkenan
Tk sudi nk pandang, jauh sekali le perkahwinan
Tetap tk kebulor..wlu prcuma, Wak bgi keizinan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
,

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Jgn lah Wak fikir..yg diri Kejora sebegitu murah
Tak sudi ler Kejora, wlu free anak tu, Wak serah
Mmg dgn mana2 gadis pun..Kejora tak ghairah
Kerna hati yg satu ni Kejora hnya nk beri kt Irah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

justice4all
Member
justice4all

Kabinet Pasu Bunga. Kena tabur baja dan siram selalu @ terkulai layu (sepupu sepapat cash is king)

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerajaan lompat-lompat ala pengkhianat yang memalukan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat yang menuduh liar tanpa bukti, fakta, atau punca maklumat yang boleh dipercayai, adalah menjijikkan.

Anonymous
Guest
Anonymous

PM pandir negara lemah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rakyat mulut celupar pembaca tak hemah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau sudah tahu diri tiada mandat. Carilah mandat. Bukan tambah mudarat. Pandirnya PM.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mandat apekebendenye, Mat?

zunnun
Member
zunnun

Moo serba cacat keperibadian nya, seperti jug hai aang dan najib…

‘melayu2 islam’ sebgini tak layak di nobat se bagai pemimpin negara, pendek akal dan tiada wawasan selain menyamun mengaut upah dan kepentingan diri saja…

amat malu negara mendpat pemimpin sedemikian rupa…

‘melayu2 islam’ yg serba kekurangan utk lestarikan negara, hanya setakat rehorik bangsa dan agama sj..

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun perlu sedar bahwa, walau bagaimana pun, โ€˜melayu2 islamโ€™ lebih baik dari puaka2 DAP yang anti-Melayu dan anti-Islam.

Puaka2 DAP panjang akal memikirkan macam mana boleh dapat lebih dari โ€˜melayu2 islamโ€™ yang ada kedudukan istimewa dalam Perlembagaan negara bersama Bumiputera Sabah dan Sarawak.

Mereka tiada pilihan, jika tak boleh terima Perlembagaan negara yang serupa itu, hijrah lah ke negara yang Perlembagaan nya “bebas” dari itu semua.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila zunnun the lanun mula mengguna bahasa kotor atau menghasut bangsa Melayu, dia akan dinaikkan taraf kpd zunnun pukimak, dibalun, ditibai, dibantai sedemikian di sini.

Harap dia tidak. Akan di hormati hak dia jika demikian – we tolerate dissent, genuine dissenter.

anon
Guest
anon

๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„๐Ÿ‚๐Ÿ„

KEJORA oiiiii!

coba hang tengok lombu-lombu kat atas,
hidup berpasang-pasang
lombu bintik hitam berpasangan lombu coklat

Hang pulak berpantun cinta kemain,
budak sekolah nak kenalan,hang rasuk cinta

kah kah kah

la ni, pasal politik hang bertepuk sakan
tapi hang kehilangan dah dua awek
Mas Srawak jantan lain bawak lari
Irah dah jadi bini Mat Sallleh

poraaahhhhhh punya jantan..

elok kau aku gelar “LELAKI LOMBU BACUL!”

KAH KAH KAH

(aku bukan Wak Suman)

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Kesian Kejora dgn Wak Suman pnya kebebalan
Agaknya betul lah, si tua ni lahir tk cukup bulan
Msih dia mnyamar..mcm2 nama, serupa sialan
Siapa yg nak ngaku, klu dah berak tengah jalan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 10:18 @ Wak Suman sasau,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kau tk pernah mengerti, gaya kami punya cinta
Irah seorang gadis setia, jujur dan juga amanah
Dia jadi bini mat salih tu..kt mana ko dpt berita?
Di bulan mulia ni usah le buat dosa tabur fitnah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Teringat Covid-19 di US, hati ini rasa amat sayu
Mmg sngat sukar, hidup dilalui, Irah ku nan ayu
Tapi dia pgng janji, tk nak mt salih, nk cgu Mlyu
Bhkan dia sebut..nk dtg rumah Kejora merayu2
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Jgn lah ngko cuba nak burukkan, Irah ku puteri
Dia kat US sana, menghadapi suasana yg ngeri
Kes Covid19 meningkat, berpuluh ribu tiap hari
Tapi, lihatlah sini, wrkah kpd Kejora yg Irah beri
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Salam Sir Abang,
Kabare?
Smga abg & klrga sht
irh tgah rht-rht lps slat isyk
ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha
dh lma X bt gtu,
frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh

Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu
kt sni smuanya spking
sbb nk mhrkn BI
psn lcture gtu la kt smua pljar msia

abg,
bln jnry bln lcu bgi irh
itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha
skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha
eh eh pplrnye irh kt blg ni

BERSAMBUNG/…

Anonymous
Guest
Anonymous

ini lgi lucu,
sjk tggal ngan Shry,rkn rmh irh,dia tk pggil โ€œirhโ€™
tpi pggil irh โ€˜tataโ€™
dia ckp rpe irh cntik mcm pnyi dgdut indon tu ha ha
dn slalu dia pksa irh nynyi lagu โ€œskit tuhโ€
lcu -lcu
dia ank org kaye sbah,pgusaha shly kt kndasang
dia pramah,skrang-krangnye hlg skit rndu kt Mesia

rkn baru abg msti ok,yg srban bakul tu ha ha

BERSAMBUNG/…

Anonymous
Guest
Anonymous

sdpnye kri ikn swh bras yg ibu abg buat
klau irh pgi kdh
nnti bleh la irh pgi rse โ€“ bleh kan abang?
ble la em..
irh bleh msk wstrn je ha ha

akhr etri irh,slmt mju jaye bt abang,skses
smge ibu prtiwi irh amn dmai

mta irh dh br air

Irh,wstrn US

ย Reply

1 February 2020 10:15 am

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Msih lgi trngiang-ngiang..kata2 Irah ku nan ayu
“bleh kan abang?”..suara Irh bgai mndayu-dayu
Kt kg..Kejora minta ayah tanam bnyak ubi kayu
Nk suruh mk buat asm pdas dgn sepat @ puyu
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Sian Irah, asyik makanan western kt luar negeri
Teringin dia nk mkn kari ikan dari ‘sawah beras’
Rsa sebak dada ini..setiap kali mak masak kari
Bila Kejora nk suap, air mata ini mengalir deras
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

Mamat kahkahkah mengarut sampai tengah malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam lah blog ini kepala bapak dia punya. Musibat.