YANG UNTUNG DAN YANG RUGI PADA PRU15 NANTI

Sebahagian daripada kita dijanjikan bahawa Perikatan Nasional adalah baik untuk Bersatu demi menghadapi PRU15.

Yang pasti jika Bersatu benar-benar mahu kekal bersama UMNO dan PAS dalam PN sewaktu PRU15, Zahid Hamidi tidak akan dicabar oleh Bersatu, Najib Razak akan kekal di Pekan, Azeez akan kekal di Baling, Ku Nan akan kekal di Putrajaya.

Ini kerana Bersatu logiknya hanya akan bertanding di kerusi majoriti Melayu. Kini dengan PN, Bersatu tidak akan bertanding di kesemua Kawasan yang telah dimenangi oleh UMNO dan PAS.

Apakah relevannya lagi bahagian-bahagian Bersatu di kawasan-kawasan tersebut? Apakah nanti PRU15 mereka hanya akan menjadi jentera untuk memenangkan Zahid, Najib, Azeez, dan Ku Nan?

Berdasarkan logik ini jugalah, di Kedah, Kelantan dan Terengganu, Bersatu akan menjadi paling tidak relevan.

Jika Bersatu tidak akan bertanding di kerusi-kerusi UMNO dan PAS, maka bahagian-bahagian Bersatu di ketiga-ketiga negeri tersebut boleh melupakan hasrat untuk menjadi Ahli Parlimen atau ADUN di sana.

Mereka hanya mempersiapkan diri untuk menjadi jentera kepada UMNO dan PAS tanpa berpeluang menjadi sebahagian dari kerajaan yang memerintah.

Jika dipanjangkan perhitungan ini kepada negeri-negeri lain pula, Bersatu tidak akan memerintah mana-mana negeri selepas PRU15, kerana itulah status quo yang ada pada hari ini.

Melainkan mereka sanggup berkorban dengan menfaraidkan kawasan mereka kepada Bersatu. Tetapi adakah Annuar Musa, Zahid Hamidi, Najib Razak, Azeez Rahim, Ku Nan dan tokoh-tokoh lain dalam UMNO dan PAS sanggup menyedekahkan kerusi mereka kepada Bersatu?

Bacaan kasar ini sahaja pun sudah boleh kita bayang siapa pemenang dan pihak yang akan mendapat laba paling besar nanti, sudah tentu bukan Bersatu.

Jika ada yang masih ragu-ragu dan masih yakin Bersatu akan terus menjadi parti yang besar dan megah di dalam PN, bolehlah kita rujuk data dan fakta dari PRU lalu.

Pada PRU14 lalu, Bersatu telah bertanding di 52 kerusi.

Kita berjaya menang sebanyak 13 kerusi (termasuk di Parlimen Tg. Piai yang kemudiannya dirampas oleh BN).

Jumlah undi yang dikutip oleh Bersatu di kesemua kerusi yang kita masuk bertanding ialah 718,648.

Jumlah ini bersamaan dengan 28% dari jumlah keseluruhan iaitu 2,573,505 pengundi yang keluar di 52 parlimen tersebut.

Kesimpulannya, semasa ‘menumpang rumah dan bendera PKR’, Bersatu cuma mampu meraih maksima 28% sokongan rakyat.

Perlu diingat, 718,648 undi untuk Bersatu di 52 tempat ini datangnya tentu dari pengundi asas PKR, sebahagian dari UMNO, selebihnya dari Amanah dan DAP.

Jika kita tidak bersama PH, bererti kita akan hilang sekurang-kurangnya 80% daripada 718,648 pengundi tadi.

Jika Bersatu bersama Muafakat Nasional, Bersatu hanya akan bergantung kepada kekuatan UMNO-PAS, itupun jika benar mereka mahukan Bersatu secara ‘en bloc’, bukan hanya menyokong individu tertentu dalam Bersatu seperti Perdana Menteri sahaja.

Jadi persoalan yang lebih penting untuk kita tanyakan kepada diri kita sendiri, adakah hanya ini yang kita mahu?

Apakah kita hanya berpuas hati dengan 25 kerusi parlimen yang ada (12 asal dimenangi Bersatu dan 13 dari kalangan mereka yang melompat ke Bersatu)? Itupun kalau kita berjaya mencapai persetujuan supaya kerusi ini dikekalkan kepada Bersatu yang pada pengamatan saya, sangatlah mustahil.

Dan apakah ahli-ahli dan Ketua-ketua Bahagian Bersatu hari ini redha dengan kerusi parlimen setakat 25 itu sahaja? Dan menutup peluang kepada mereka untuk memenangi kerusi-kerusi parlimen dan ADUN yang baharu buat Bersatu?

Apa yang lebih menarik, dengan jawatan-jawatan di kementerian dan juga GLC yang telah difaraidkan kepada UMNO, UMNO akan menjadi semakin bertenaga dan mengumpulkan dana yang lebih, serta semakin bersedia untuk kembali menjadi kuasa dominan yang memerintah Malaysia selepas PRU15 nanti.

Dan kepada ahli-ahli dan pimpinan akar umbi Bersatu, soalan saya mudah sahaja, apakah ini yang kita mahukan?

Apakah untuk ini kita menubuhkan Bersatu?

Apakah untuk menjadikan UMNO kembali berkuasa merupakan tujuan kita semua menyertai parti keramat ini?

Tepuk dada tanyalah selera.

YB Dr Maszlee Malik

Ahli MPT Bersatu

15 Mei 2020.

Kongsikan artikel ini
Updated: 15 May 2020 — 5:58 pm

166
Leave a Reply

avatar
17 Comment authors
MAHATHIRVSANWARjuventusloculus71GohzunnunAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA YANG JOIN DAPIG DAH TENTU PANAS BONTOT TAK SENANG DUDUK PASAL DAH KENA TULAH GOG MAGOG…….ELOKLAH CABUT SEBELUM DATANG BALA BENCANA YANG LEBIH DAHSYAT……. Penyokong Azmin yang bukan Melayu disusun sertai Gerakan…… Apakah semua penyokong Azmin yang bukan Melayu akan menyertai Gerakan? Tunggu pengumuman mereka. Penyokong Azmin yang bukan Melayu disusun sertai Gerakan Para penyokong bekas Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang bukan Melayu disusun agar menyertai Gerakan tidak lama lagi selepas parti itu akan mengisytiharkan sokongan kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin. Menurut sumber, ia sememangnya perancangan Azmin bagi membolehkan Ahli Parlimen dan penyokong bukan Melayu… Read more »

zunnun
Member
zunnun

hadi awang dgn amanat nya hingga membawa kematian di memali, kan satu mem-babi-buta punya fahaman.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADA ORANG SETAHUN SEKALI MASUK BLOG NI…..BAGI KOMEN MEMBABI BUTA TAK TAHU HUJUNG PANGKAL……. PKPB&Pusat Hiburan. Mabuk, Semua Langgar!….. YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG SUDAH SINONIM DENGAN MACAM2 JENIS MABUK TERUTAMA ARAK…… Sebahagian daripada wanita warga asing yang ditahan polis dalam serbuan terhadap sebuah pusat hiburan yang ingkar PKPB di Kuching, malam tadi. Sebahagian daripada wanita warga asing yang ditahan polis dalam serbuan terhadap sebuah pusat hiburan yang ingkar PKPB di Kuching, malam tadi. PKPB: 31 ditahan ingkar di pusat hiburan KUCHING: Sebuah pusat hiburan dekat Green Height di sini, diserbu polis malam tadi selepas dikesan ingkar larangan beroperasi sepanjang penguatkuasaan Perintah… Read more »

zunnun
Member
zunnun

kaabah yg man kaim?

bangunan nya atau kekosongan di dlm nya…?

Jasad kadim atau Roh yg kadim nih? mcm mana meanyatakan Roh, saudara kembar jasad yg akhir menanggung bangkai nya?

merdekakan Roh atau belenggukan Roh, itu bezakan muslim dan islam mereka…

‘melayu2 islam’ kesundalan apa yg mereka lakukan dan bawa?

zunnun
Member
zunnun

kaabah mana yg Khadim?

bangunan nya atau kekosongan nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Lubang puki emak kau yang kosong amat sangat.

Sebab Bang Ali pun bolos.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jasad di lobang puki emak kau amat besar, bapak kau boleh masuk bersama roh nya sekali.

Kot kau pun masuk semasa dewasa. Kesudalam emak kau, berkongk.k anak beranak, incest.

Kamu pun ambil kesempatan, nafsu buas, tak kisah lubang emak kau dah bolos.

zunnun
Member
zunnun

boy, I’ve been fucking your mom, and I know how fearful she had been all these while…

can’t you at least, have the courage to piss in the loo instead of keep wearing pamper?

Anonymous
Guest
Anonymous

Damn stupid bastard, lying through his teeth and shitty assol, not knowing my mother has died long ago.

It goes to show this keturunan yang anuti 3 agama di masa yang sama asyik menipu, kalau emak dia boleh di jual, di jual nya.

His mother is still around, I did a few rounds on her on the last visit. Tak syiok, but imagined bastard zunnun’s face when fucking her.

zunnun
Member
zunnun

boy, your mom is mot dead…

her body had long rot but her soul is trapped between heavenly earth and sky boy…

I have been fucking her, to ease her agony of separation….

why don’t you call her…

zunnun
Member
zunnun

hadi awang pergi haji sujud dan tawaf bangunan kaabah, cium multazam makan muhammad bin aminah yg di sangka Nabi Muhammad ke?

dlm kaabah itu kosong, mampu ke hadi awang sama kan kekosonga nyan kaabah dhn kekosongan diri nya…..

hadi awang dewa muhammad bin aminah yg dah mati atau Muhammad Yg Kadim?

lalu blk di gelar Hj Awang oleh keldai2 pendewaan nya saban hari sentiasa…

hingga hadi awang dok asyik mendewa muhammad bin aminah, wajah kesempurnaan nya, yg ada, di sia2 kan nya, heboh bercerita dia ‘mimpi ‘rasullulah’ nya..

‘islam’ ala sundal mana yg hadi awang anuti nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi, zunnun pukimak, Kaaba bukan bangunan lah.

Kelapa bapak kamu tak mengajar kamu supaya berhati2 bila bercakap berkenaan apa2 yang berkaitan Islam.

Dia dan emak kamu tidak membimbing kamu di masa kecil sebab asyik berkongk.k pagi petang siang malam.

zunnun
Member
zunnun

ini lagi sundal punya fahman, kaabah bukan bangunan…

yg membina nya kan ibrahim dan ismail…

atau hadi awang pakai magic nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Sundal kamu amat ketara. Bikin Toh Pekong di sana sini. termasuk di pangkal pokok Kayu Ara. Letak buah2an, di sebat budak2, kau ingat Tuhan kau yang makan, suka hati.

Tok pekong dalam rumah, Tok Pekong luar rumah, buat lebih kurang, letak joss sticks, kau tonggang tonggek di depan nya.

Letak buah2an sedap2 yer, budak2 menunggu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau zunnun pukimak menghasut tak renti2, menyentuh hal2 Kaabah. Time to whack you like never before –

Kamu keturunan yang tidak hemahkan agama, anuti Confucianism buang, anuti Taoism, buang, anuti Buddhism, buang, anuti Evangelical Christianity, tak tahu apa jadi nya sekarang.

Jenis kamu ini memang tidak ada pedoman hidup, tidak pedulikan agama, tidak hormatkan agama orang lain. Biadab, kurang ajar, bedebah, jenis puki emak kau di rodok banyak orang, jadi, tak tahu keturunan kau sebenar nya.

zunnun
Member
zunnun

how to whack, while you keep wearing pamper, boy..

how many times did I tell you, overcome your fear, go to the loo…

Anonymous
Guest
Anonymous

Can whack your backside, your Mama’s and Sistas, too.

Kasi tau lah, ok.

Kalu mau luit pun, give indication lorr.

zunnun
Member
zunnun

did you whack your fear boy?

or you felt to idolize it, kinda like hadi awang idolize to ‘tebuk atap parlimen’ too?

what is the Idol ypu both ave being idolizing?

Anonymous
Guest
Anonymous

Not the ones on your Tok Pekong altar, we don’t believe in all kinds of long moustachioed fellows who can’t even eat the fruits you placed for them, making the boys happily walloping them at night.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak keturunan orang yang tidak bertamadun, gamak nya ada darah the the wild Mongol marauders that invaded and occupied China in the 13th century.

CP Fitzgerald (kalau tak silap) ada kat dalam buku nya A History of China bahwa the Mongols jenis tak pernah mandi sejak di beranakkan hingga mati.

Maka hampir binatang lah orang yang macam itu. Mana ada budaya, agama atau apekebendenye jenis kamu yang uncivilized itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila uncivilized, mana ada nilai2 hidup moden, hormatkan orang lain, contoh nya.

Maka kamu dan jenis kamu akan di buat begitu juga. Kot kamu dah merasa tak dihormati orang lain, membikin kamu membalas dendam.

Lantak lah kamu, tapi bila menghasut, kamu perlu di heret ke Balai Polis, kemudian ke mahkamah dan penjara.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak jenis yang tak bercampur, takda sesiapa yang dapat memberi dia nasihat supaya bertabiat betul, terima kasih dapat bertempat di negara ini, tidak bertungkus lumus dogs eat dogs seperti di China.

Dia jenis yang sesuai di kata seperti di tulis di signboards di Shanghai dulu: Dogs and Chinese Not Allowed Here.

zunnun pukimak tak di terima DAP yang sudah tidak begitu anti-Malay seperti dulu. Kalau dia DAP member, tentu dah menjadi a responsible citizen. Tapi dia macam kominis, patut di halau ke Betong Salient sempadan Thailand bersama saki baki pengikut Chin Peng.

zunnun
Member
zunnun

Fitzgerald unwind his thought in the ’40 and ’60, are you still reading it boy?

is the quran a scripted book or spoken words of God?

have you heard the God speakth from it?

have you being denying, God teaches you knowledge of ‘Spoken Words?

have you being obsessed by written words rather than spoken words of A Perfect Being within you?

..boy?

Anonymous
Guest
Anonymous

Typical of ultra kiasu bastards refusing to recognize the validity of facts in books written long ago.

Communist Mao Zedong said discard the old, take everything new – him, him, him.

He would be grovelling in his grave if he knows that the whole of China has taken to free enterprise, throwing communism out of the window.

But zunnun pukimak’s kind in Malaysia has been driven out, now in Betong Salient, south Thailand.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hj Hadi tidur mimpi jumpa Nabi
Zunnun tidur mimpi dikejar babi

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu balun lah si zunnun itu sebab dia menghasut kaum dan agama kamu.

Melainkan kamu zunnun yang menulis sebagai Anonymous pulak.

Kalau kamu Melayu, jaga maruah bangsa Melayu dan agama Islam lah, wei.

Kihkihkih saja takda faedah nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak boleh naik muka, tak akan di beri muka sesiapa kaum pendatang yang dah dapat bertempat di sini tapi ultra kiasu sangat, tak memikirkan kepentingan puak2 lain, atau menghasut mereka yang telah membenarkan depa bertempat di sini.

Mereka akan terus dibalun, ditibai, dibantai di sini tiap kali depa coba menghasut.

zunnun
Member
zunnun

iblis pun mengaku tuhan dan tuhan unmenizinkan nya utk menyalah nyalahi manusia di dunia…

‘islam’ yg mana hadi awang bawa, kapir sana sini sedang kan mimpi ‘rasullulah’ nya, saban hari di perhebohkan sana sini…

atau iblis yg datang merupai ‘muhammad bin aminah yg dia asyik dewa dan puja setiap hari…

Sifat Kesempurnaan Diri Nya, berwajah apa pula?

kao sama juga sundal dgn hadi awang kamu ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi Iblis zunnun pukimak tak dibenarkan langsung coba menyalahi kaum Melayu dan agama Islam tanpa di balun, tibai dan bantai hingga bersepai di sini.

Sebut saja Nabi Muhammad dalam apa cara yang menghasut membawa dia ke maki carut.

Cina DAP ini tak renti2 coba menuding PAS tapi bila sebut Nabi Muhammad atau kaum Melayu dan agama Islam dengan cara menghasut, dia akan di tanam di busut blog ini.

zunnun
Member
zunnun

dah kenal ‘Nabi Muhammad’ blum atau dari kecil di sogok cerita dgn ‘muhammad bin aminah’ sj?

Anonymous
Guest
Anonymous

Connfucianism pakai sogok ker? Padan lah tak ramai orang itu. Pigi ikut Taoism, sogok jugak ka? Then Buddhism, then Evangelical Christianity, all sogok to get followers arr?

No wonder sogok-ism very much among you blokes.

juventusloculus71
Guest
juventusloculus71

ko ingat ko ejek islam ko masuk syurga ka? pundek ko..neraka tempatmu..ko kafir usah bermimpi masuk syurga..Allah dah beritahu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG BENCI TUHAN TENTU PENYEMBAH SYAITAN…..YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIRUN……. YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS……. Dulu Suara Muhyiddin tular khianat Najib Atok tersengih nampak gigi. Kini Suara Muhyiidin dikatakan Khianat Atok!…….. Rakaman suara didakwa milik Tan Sri Muhyiddin Yassin sedang berucap dalam satu mesyuarat pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) beberapa jam sebelum berlangsung ‘Langkah Sheraton’ pada 23 Februari lalu, tular lewat malam tadi. Menerusi rakaman audio tersebut, kedengaran suara mirip Presiden Bersatu itu menyatakan sokongan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad untuk kekal sebagai perdana menteri selain mencadangkan satu rombakan Kabinet diadakan. “Tapi kita harap Tun akan buat rombakan Kabinet… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Ooi bangang main ikot sedap mulor kau org melayu bangang call other races as racist. Habih melayu2 mcam kau ni dan melayu2 lain yg dah LAYU tu pakat anti cina DAP dan anti kafir membabi buta, bukan rasis ker.. Bangsa paling perasan dlm dunia konon bgus sangat..padahal punya mentality dan moral paling terbangsat di dunia (UMNO, PAS dan penyokong2nya..sombong, bodoh, tamak senantiasa). DAP dah out of the Game Thrones, apa lagi menyalak semua salah Dap, yg jahat semuanya cina..ooi bangan yg baek tu cina moslem Ustaz Elbit Liew, yg paling keji dan jahat..Bugis celop melayu-Najib, jawa celop Melayu-Jahid Komedi, mamak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen di atas ini di tulis bukan Melayu mengguna nama Melayu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengata “melayu2 lain yg dah LAYU ..” itu memang bukan Melayu. Itu selalu disebut puak DAP. Coba guna nama Makcik.

Sejak DAP dalam Kerajaan, dah kurang pelamau2 DAP bersuara. Ronnie Liu pun dah di halau ke Raub, Pahang.

zunnun
Member
zunnun

melayu berpecah belah atau ‘islam’ yg memecahkan belah mereka?

‘islam2’ muaFUCKat kata tak mengapa menyamun, kaut dedak dan berhelah asalkan ‘melayu’…

kan sundal nama nya nih?

Anonymous
Guest
Anonymous

Menghasut lagi pukimak zunnun yang puki emak nya rabak di hentam Bang Ali hinnga dia keluar dari puki itu dengan mulut celupar tak renti2 menghasut.

Dia sundal yang paling besar, akan di FUCK berterusan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU NAK TAHU UBAT KENA TAHU PUNCA PENYAKIT……PUNCA MELAYU BERPECAH BELAH KERANA BAPAK PEMECAH BELAH…..UBATNYA MELAYU KENA FAHAM SIAPA ITU MELAYU……. Umno Sabah desak SPRM siasat kontrak jalan raya RM1.55 bilion…….. Umno Sabah menggesa agensi anti-rasuah menyiasat beberapa projek penyelenggaraan jalan raya dikatakan bernilai kira-kira RM1.55 bilion yang didakwa dianugerahkan secara rundingan terus kepada kontraktor oleh sebuah kementerian kerajaan negeri. Ketua penerangan Umno Sabah, Ghazalie Ansing berkata, kontrak tersebut yang bernilai dari RM325 juta ke RM500 juta setiap satu sepatutnya dianugerahkan melalui proses tender. Ghazalie Ansing. “Ini salah guna kuasa,” katanya dalam satu kenyataan hari ini sekali gus menggesa Suruhanjaya… Read more »

Abg Yuzul
Guest
Abg Yuzul

Bersatulah saudara Melayu Islamku. Jangan berpecah lagi. MAjoritinya PKR Melayu Islam, Bersatu Melayu Islam, Umno Melayu Islam, PAS Melayu Islam. Dah berpecah pada 4 parti kenapa? Sedangkan org Cina boleh dikatakan 90% lebih sokong DAP, tak mustahil India juga, Singh apalagi 99% DAP. Antaranya sb mereka perjuangkan kesamarataan, menolak sikit2 kelebihan Melayu dn bumiputera. Kenapa kita nak berpecah lagi. Apa yang kita kejar dn inginkan. Kalau kita berpecah rasa2nya boleh dapatkah apa kita perjuangkan? Buang yang keruh ambil yang jernih. Yang silap2 pada masa lepas jangan diulang. Dengan bersatulah kita akan kuat dan disegani bangsa atau kaum2 yang lain. Sejarah… Read more »

zunnun
Member
zunnun

sundal mana pula nih.

bila pula islam jatuh pd bangsa…

Roh kao berbangsa juga ke?

zunnun
Member
zunnun

roh melayu jawa makan petis dan belacan, roh melayu kelantang makan budu, dan roh melayu dari india makan kari…

prejudice dan emosi itu kan penjenamaan bangsa…

atau kao tapau semua sama saja ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang tapao semua ia lah kamu zunnun pukimak; semua kaut – Confucianism, Taoism, Buddhism, Evangelical Christianity.

Prejudice kamu ini tak hilang walau pun dah merempat ke negara ini. Asyik menghasut kaum Melayu dan agama Islam. Tapi dibalun dan dibantai tiap kali kamu begitu di sini.

Bila berlebihan sangat, di suruh hijrah.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak bukan orang Melayu. Dia keturunan Confucianism, Taoism dan Buddhism. Asyik tukar agama. Akhir nya ambik Evangelical Christianity.

Itu pasal dia tak tahu di Malaysia Melayu itu Islam/ Muslim dan Islam itu Melayu.

zunnun
Member
zunnun

boy, when I visited your mom, she mourns longing to be fucked…

do you think I’m your uncle or your father?

then again, islam is malay, and malay is islam akin to say, i’m you uncle but you’re not my bastard son…

Anonymous
Guest
Anonymous

But I whacked your maw a few times, she could not stand it any more, she pushed your sista to me, boy. I tak sampai ati lah, she’s still virgin, maybe.

Kalau bukan (maybe you sodok her), rugi larr. Melayu always considerate, maaa, maybe next time wanna exploit the situation, whack her, like you bastards do economically, etc.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak Menyundal tak renti2, perlu dibalun, ditibai dan dibantai tiap kali dia menghasut di sini.

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Sebahagian dari formula penyatuan Melayu :-

(1) Tubuhkan parti baru, asas perjuangan teratas Islam kemudian hak asasi Melayu.
(2) Bubarkan semua parti Melayu yang ada sekarang. Hanya pemimpin atau bakal pemimpin yang bersih dan berwibawa sahaja dipilih untuk terlibat dalam parti baru.
(3) Persediaan penubuhan parti baru tersebut mesti dimulai dari sekarang supaya tidak terlewat untuk menghadapi PRU15
(4) Cadangan ini hanya akan tercapai sekiranya politik tidak dijadikan seperti skim cepat kaya atau multi label marketing (MLM). Sekiranya ramai ahli hendak jadi boss maka akan berlaku lah skim pyramid.

Anonymous
Guest
Anonymous

Not practical, mate. Just change the leaders. Those interested must live in Malaysia to spend sufficient time to get new leaders in.

Sorry, maybe you’ve been away too long to realize the need for the above.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Denagar sini Yuzul Bahlul, mea]layu berpecah sbb ada dua puak, satu puak suka merasuah, cekik rasuah, korup, tamaq wang, pangkat,harta sampai bukan hak dia pun dibalun iaitu puak2 umno.SKrng pual Lebai Serban Ularmak pun dah pandai kebuloq pangkat, harta dan kereta mewah..walauoun taraf menteri2 Pas ni MEWA berlaka termasuok pemimpin PAS Hadi Bawang. Yg lagi satu puak melayu2 mcam kami tak suka, tak sokong dan jijik pada rasuah dan korupsi…sbb tu kami tolak Najib, UMNO dan juga kjaan Pintu Belakang.. itu saja bezanya.Jgn buat2 tak faham bangang! Jgn nk pusing, belit2 cerita konon seru melayu supaya jgn berpecah… malu lah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“pemimpin2 yg korup .. kerajaan sekarang PNkhianat Negara ..”

Kasi bukti, fakta dan punca2 maklumat yang sahih lah, Makcik.

zunnun
Member
zunnun

wangi sgt ke puki2 yg melahirkan ‘melayu2 islam’ dgn ‘conscience’ mereka atau berkerak puki2 melahirkan ‘melayu2 islam’ dgn ‘ignorance’ yg mereka pendam dan idam2 kan sepanjang masa…

tidak ke merek ketahui, ‘conscience’ itu keperluan moral manusia dan ‘ignorance’ itu kesundalan Sifat Kemanusian mereka…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab nya zunnun pukimak ini mulut celupar dan selalu menghasut ia lah mulut nya tersangkut di puki emak dia masa di beranakkan.

Koyak rabak puki emak dia, juga mulut dia, lidah jadi terjueh, mendorong dia menghasut.

Coba cakap hal2 abstrak sebab otak penuh dengan tahi, membikin dia tak siuman, selalu confused, calon pesakit spital bahagia Tg Rambutan atau Tampoi.

zunnun
Member
zunnun

ada kah Nur Allah dari Pancaran Kegelapan Zat Semesta dan Nur Muhammad dari Jasad muhammad bin aminah pula? sundal mana yg membuat fahaman kesundalan sedemikian? hingga tidak mengetahui, Nur Allah yg mengalir utk membentuk dlm 6 Masa Kejadian Alam, mengambil bentuk2 dan nama2 berlain pula… hinggakan tak mengetahui, air kopi itu, air yg dah di hiasai dgn perasa… hinggakan tidak ketahui, air itu molecule2 hydrogen/ oxygen pula.. hingga tak mengetahui, bahawa, molecule2 hydogen/oxygen itu dari persetubuhan cahaya2 neutrino, photon, boson dan sebagai nya…. sundal sgt ke ‘melayu2’ dgn fahaman penjenamaan ‘islam’ mereka? salah puki2 yg mengeluarkan mereka atau salah tafsiran… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak cakap hal2 abstrak nak mengelirukan pembaca bila menghasut kaum Melayu dan agama Islam di sini. Maka dia dibalun, ditibai dan dibantai tiap kali dia coba begitu.

Salah nya ia lah air mani yang masuk puki emak dia menjadikan dia itu tak pasti bapak dia punya. Sebab ramai yang kongk.k emak dia, termasuk Bang Ali. Emak dia pulak nya menyundal di sana sini, bukan saja di lorong2 belakang di Chow Kit, KL.

zunnun
Member
zunnun

boy, is the pamper you’re been using, an abstract or your ignorance had all along been so fearful to piss off in the loo?

Anonymous
Guest
Anonymous

Lost the argument, eh? Or malu sangat dengor all the details your maw kena whack? Changing the subject nampak.

This bastard doesn’t know whhat he can do, I can do better, argument-wise.

Also FUCK. On his mother, his sista …

zunnun
Member
zunnun

yg untung pasca pru 15, golongan2 ‘melayu2 muslim’ yg tahu membezakan antara muhammad bin aminah dan Nabi Muhammad… ‘melayu2 islam’ penjenaamaan hadi awang dari muaFUCKat dan pengkianat, mengaku Nabi Muhammad berperang dlm bulan ramadhan, dgn menjolok pedang dan tombak lalu balik meneruskan jolok puki2 bini pula… betul ke Nabi Muhammad yg kawin cerai dgn 14 bini2 atau muhammad bin aminah yg lakukan semua nya…. hingga fahaman ‘Islam’ bak buaya yg hidup dlm kolam seluas 1450 tahun sj ke? di recycle cerita mitos muhammad bin aminah dan kaum arab nya sj… di memali, hadi awang yg puncakan amok parang kapak, atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Keturunan zunnun pukimak mana tahu membezakan agam yang di anuti nya. Mula2 ambik Confucianism, tukar kpd Taoism tukar lagi kpd Buddhism, kemudian Evangelical Christianity.

Dahtu, jadi Free Thinkers atau Free Loaders – apa saja yang free, load.

zunnun pukimak marah orang menyebut Nabi Muhammad perang di bulan puasa – Perang badr. Sebab dia dimaki hamun, diperangi di sini di bulan puasa juga.

Sundal amat sangat zunnun pukimak ini sebab dilahirkan oleh ibu yang undal, tak tahu siapa bapak nya.

zunnun
Member
zunnun

yg untung pasca pru 15 kelak golongan ‘melayu2 muslim’ bukan ‘melayu2 islam’ penjenamaan kesundalan hadi awang mau pun ‘melayu2 muaFUCKat’ dan ‘melayu2 pengkianat;…

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak suka menghasut kaum Melayu dan agama Islam.

Keturunan yang anuti 3 agama di masa yang sama ini (Confucianism, Taoism dan Buddhism) jenis suka FUCK antara keluarga dia – incest.

zunnun pukimak ini selepas dia FUCK bini dia, disuruh nya melacur di lorong2 belakang Chow Kit, KL.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT LEER ORANG MACAM TN SOKONG BUTA TULI PHD4PIG…..TAK ADA INFO LANGSUNG PASAL PHD4PIG YANG KUAT MENTEKEDARAH DAN MENJARAH….MEMANG DASAR PENGHUNI GUA…… Syed Saddiq tak mengaku makan rasuah, elaun pinggan mangkuk saja cecah RM42 ribu….. PHD4PIG MEMANG BAHALOL BUDAK BERHINGUS NAKAL PUN BOLEH JADI MENTERI……. Bekas Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq hari ini telah terkesan dengan berita mengenai kaitannya dengan perilaku rasuah. Beliau cuba buktikan dirinya tidak bersalah dengan mendedahkan pendapatannya yang banyak sepanjang menjadi Menteri Kabinet. Berikut adalah kenyataan beliau: Lagi sekali ada yang mencuba untuk kaitkan saya dengan rasuah. Saya masuk politik untuk bersihkan politik, bukan untuk… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Hahaha begitu kuat nya effect DAP pd kamu ni yer.. hari2 ratib Dapig Dapig…nanti mulot kau tukar jadi dongoi babi baru tau…hahhahahah

Anonymous
Guest
Anonymous

Good one.

Anonymous
Guest
Anonymous

Selepas bapak hilang jawatan peringkat pusat, anak pulak hilang jawatan di negeri.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Politik memang selalu turun naik.

Bosskurr ingat dia amat kuat, songlap berbillion dari 1MDB, kena tendang ke longkang di Pru14.

BSP
Guest
BSP

itulah fitnah terbesar….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu takda bukti dan fakta bagi menidakkan nya?

Hanya angin antara dua bibir mengata tidak?

Masakan hal itu dah heboh seluruh negara.

Goh
Guest
Goh

Yaaaaa ….sb tu ada duit berbillion duit 1mdb yg dipulangkan doj amarika . Takkan duit tu boleh diambil org sampai berbillion kalu xada org yg memberinya.

semestinya Bukan sebarangan org kuli batak yg menjaga duit negara .kalu kuli batak mana lah nk mampu bagi berbillion kat org cmtu jer.

Kalu kena tipu sekalipun Takkan tak sedar org tipu dia…darah bangsawan ape bodoh sgt sampai org tipu berbillion x pon xtahu. sape penjaga duit negara masa tu..???

Kau ni buat² tak paham situasi ke atau memang dunguu??

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Goh lu cakap la apa pun pd mereka2 yg fanataik pd Bosskurr Najib dan ameno tak akan dipercaya..semua dia org cakap fitnah..samapi duit 300juta dipulangkan amerika tu kemudian kjaan PN dgn sedap ambil..nk dibagi BPN lagi pada pemakan2 dedak ni. Duit 1mdb yg dipulangkan tu tak pula mereka kata fitnah. Duit 1mdb yg disonglap Najib Semah yg tu fitnah. Dah lah bodoh puak2 dedak ni…buat2 bodoh pula…. kesian..takde maruah..

Goh
Guest
Goh

Sejarah dulu² ni..nk flashback

Dulu pandi ali AG negara melayu ckp xada kes..dan sekor manusia pon x akan didakwa sehingga ada bukti kukuh yg baru..buat masa ini tiada lagi siasatan akan dibuat dan kes akan ditutup

Yg si zulkepli sprm pulak siap buat press ckp xada duit negara melayu yg hilang so kes ditutup….siap buat carta bagai

Abis yg berbillion doj us pulang balik duit kat pak din tu sape punya?? Xkan derma arab lagi???

Goh
Guest
Goh

Nak flashback sikit lagi… kes rosmah mansur pasal projek gen set diesel kat sekolah² di sarawak tu si pengurusi tnb yg baru tu ckp kat makamah baru ni rosmah mansur yg desak n paksa dia lulus projek.. Bosskurr pun desak dia supaya bagi lulus segera projek tampa ikut standard prosedur.. entah sape nama aku lupa..madir ke sape entah ? Madir kot nama?? Aku pon x kenal sgt geng² kaki songlap ni tapi madir ni Org besar umno jgk la kiranya.. Berani pulak madir tu ckp kat press 2-3hari lepas…dia cuma jadi saksi dan bukannya org kena tuduh.. ko dah tolong… Read more »

Goh
Guest
Goh

Dah subahat buat kerja kotor pun ada org nak bagi jawatan besar lah pulak….

Rakyat memerhati dengan penuh minat…very good

Goh
Guest
Goh

Bekas menteri pendidikan, Mahdzir Khalid memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini bahawa beliau didesak meluluskan projek tenaga solar untuk sekolah-sekolah di Sarawak pada 2016. Tekanan itu didakwa datang dari perdana menteri ketika itu, Najib Razak, isterinya Rosmah Mansor dan pembantunya Rizal Mansor. Dalam kenyataan saksi yang dibacakan hari ini, Mahdzir berkata beliau didatangi Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd, Saidi Abang Samsudin pada tahun 2015 dengan cadangan menggantikan sistem penjanaan elektrik yang digunakan oleh 369 sekolah di luar bandar Sarawak dengan sistem hibrid solar. “Saya menolak cadangan Saidi pada masa itu kerana Kementerian Pendidikan terikat dengan kontrak perkhidmatan sedia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh nya Goh ini tak terhingga, tak guna nak layan dia, Tapi, untuk set the record straight, nak kata –

pendapat dan pendirian bertukar. Kominis pun sekarang dah percaya free enterprise, dah humban communism.

Situation also changes, DoJ’s info became known only later.

Open your eyes and ears, dude. Urge the authorities to get all the facts (and 1MDB cash) that may still be in other countries where the money laundering chain was involved.

Goh
Guest
Goh

Yaaa ini yg kerap dimomokkan…melayu mundur tuduh komunis ,tuduh dap

Melayu lingkup tuduh dap..

Melayu tak sembahyang tuduh dap…

Abis tu pemimpin² melayu yg kaya raya..tan sri²,dato² ,pangkat besar² bagai tu yg selama hampir 70 tahun ini menjadi pemerintah dan membuat dasar² pemerintahan negara melayu tu tak jugak disalahkan

Anonymous
Guest
Anonymous

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Benarkah, cinta lebih mahal dari emas permata?
Atau smemangnya..cinta itu psangannya derita
Spt Laila-Majnun..si miskin cintai dara berharta
Diri ini masih blm mngerti hakikat sebuah cinta
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

HAKIKAT SEBUAH CINTA – IKLIM
Karaoke: https://youtu.be/80X0kzLCM6g

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rindu ku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga mengatakan
Oh, cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta
Di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cinta mu terasa melanda
Bangkit rindu ku pada mu di ketika itu
Lalu tersentak diri ku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu ku cuba menaburi cinta
Bagi mu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Saujana Langit
Guest
Saujana Langit

Pada PRU15 tentu Bersatu akan didominasi oleh UMNO. Maka calon dari UMNO akan dilantik sebagai PM jika PN menang PRU15. Tidak lagi PM dari Bersatu. Ini adalah congak secara logik berdasarkan bilangan majoriti MP mengikut komponen parti PN dalam PRU15 nanti. Justeru itu kemungkinan besar kerajaan PN adalah temporari dan kesannya Bersatu akan terkapai kapai di tengah percaturan politik kecuali Bersatu akur kepada UMNO sebagai ranking No. 1 dalam PN untuk brrtanding dengan PH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya percaya penuh dengan Tun Mahathir. Apa dia buat saya sokong. Dia pernah jadi PM 22 tahun, pertahankan dan promosikan kepentingan Melayu.

Bosskurrr promosikan kepentingan Mak Badak. Songlap berbillion dai 1MDB. Tak akan sokong dia hingga ke akhir zaman.

BSP
Guest
BSP

Masih lagi otak tu berkarat…..susah nak terima kebenaran akibat hari2 baca berita fitnah…
Tun M dah tak relevan…..sekarang fitnah yg dia buat sedang memakan dirinya sendiri…..
Ini akibat sumpah laknat Najib…
Dia akan menderita selagi tak bertaubat dan minta maaf dengan Najib…
Kita tgk sejauh mana Tun m boleh lari dari menerima balasan dari Allah….
Semoga Allah beri dia taufik dan hidayah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu banyak baca berita fitnah by the other side?

Tun M dah tak relevan? Awat tak habis2 berita pasai dia.

Tarak berita pasai songlap wang 1MDB macam Najib Al Jibo.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Wow suci nya Boss Kau Najib..sampai SUmpah Laknat Menjadi yer… kau lupa pula ker…sebelum PRU14 pun Najib ada buat SUmpah Laknat..last2..sumpah tu makan dia dan umno…jatuh terdudok, melopong mulot, terbeliak biji mata..terkangkang tak percaya kjaan BN ditendang undi rakyat yg keramat…

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Fuuyyoh cakap melangit2. Ooi barang diingat yer..masa PRU14 pun mcam tu ler Najib, BN, Umnongok dan penyokong2 bodoh mcam kau ni punya confident bole menang besar..sampai hari mengundi pun rejim Najib ditetapkan pd hari bekerja punya nk menang besar. Last2 malu dan terkejut besar..Boskuur Tersungkurr. Ni pun nk cakap sombong lagi ker.. TUnggu la PRU15, Allah yg tahu parti mana yg akan menang. TIem tu baru bole sembang kuat ok.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT GENG WAU BULE SIBUKKAN DIRI DENGAN PARTI BARU….. PRU15 DAH DEKAT NI ….MASA DAH TAK ADA…..KENAPA MASIH SIBUK MAIN2 DALAM BLOG PHD4PIG NIE……. … PH mana hormat Agong dan Sultan……… BANGSA DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG TAK TAHU HORMAT UNDANG2…. MEREKA HANYA TAHU MEMBUMI HANGUS….. UNDANG2 DI TANGAN MEREKA…… Bila isu peralihan kerajaan dan perlantikan MB baru di Kedah, depa kata kena rujuk Sultan dulu…tp di Persekutuan, keputusan Agong pun depa persoal…ini kah golongan yg boleh diberikan kepercayaan???… Mmg benar apa2 urusan sedemikian, kena rujuk Sultan jika di peringkat negeri dan YDP Agong jika di peringkat persekutuan…cuma dlm kes berkaitan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengata “PH mana hormat Agong dan Sultan” dengan tidak ada bukti atau fakta itu ada lah menghasut.

PDRM diminta awasi Mamat di atas ini dan heret dia ke Balai dan mahkamah bila sesuai.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

memang keturunan kurang ajar mamat ni..sbb tu mulot kurang ajar. Bahasa menunjukkan bangsa…ni melayu bangsa kurang ajar

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kejora ini, asyik dpt perhatian, segenap penjuru
Disebabkan bijak, ramai jugak yg rasa cemburu
Tpi kita sesama Mlayu/Islam, usah le berseteru
Tak ada ker, yg teringat nk ucap Slmt Hari Guru?
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ELOKLAH KALAU TAK PERCAYA MANA2 PARTI……BUATLAH PARTI BARU….. NANTI RAKYAT UNDI…..WAU BULE JADI PM9 DAN GOH JADI TPM…..TAMBAH LAGI ANON DAN JUNNUN JADI MENTERI AJARAN SESAT…..CUKUP LAH KOT 4 MENTERI JIMATKAN DUIT RAKYAT……. Bolehkah Undi Tidak Percaya Dr. Mahathir Berjaya, Bila Boboi Pun Tumbang Kali Kedua Di Negeri Sendiri?…….. Manusia merancang tapi hanya Allah SWT yang layak menentukan. Itulah yang berlaku pada mantan Perdana Menteri ke 4, ke 7 dan Perdana Menteri Interim, Dr. Mahathir. Dalam beberapa siri kejayaan beliau jatuhkan beberapa orang Perdana Menteri yang bermula dari Tun Hussien Onn, Tun Abdullah dan DS Najib dan kini dalam perancangan… Read more »

Goh
Guest
Goh

Nampaknya bersatu sudah jadi parti paling berkuasa di muka bumi malaysia..tahniah bersatu

PN sudah jadi gabungan paling ampuh…amat bertolaransi antara gabungan mereka..

Bani melayu pula kini telah jadi bangsa paling hebat dan makin maju kehadapan umpama laut yg tidak bertepian.kini tidak ada lagi omokkan parti dap yg akan jadi penghalang kemajuan bangsa melayu dan agama islam

Pm kita diapit oleh oleh ulama taraf dunia…pastinya kini semua bangsa melayu akan ke syurga

Pm kita turut disokong oleh bani melayu umno yg telah hampir 70 tahun ini amat berjaya membela bangsa melayu terulung…

Anonymous
Guest
Anonymous

tidak ada lagi omokkan parti dap yg akan jadi penghalang kemajuan bangsa melayu dan agama islam?

Tiap kali DAP bertindak anti-Melayu saja, akan terus dibalun, ditibai, dibantai di sini.

Wau bule
Guest
Wau bule

Saya menyenangi dan bersetuju dengan tajuk artikel yang saudara KD dalam blognya…tiada beza Bersatu, Umno, PAS. Ada di kalangan kita anak-anak ustaz dan guru agama, ahli profesyenal dalam berbaģai bidang, anak bekas pejuang bangsa dan negara dsbnya. Mereka kini nampak selesa dalam satu kelompok yang semua dan bermacam-macam ada. Tak hairan ada traitors, deserters, thieves and religious peddlers as leaders of this nation. ‘Kaki’ yang pernah tendang mereka tapi kaki ini yang dipeluk mesra. Marah pada bos, bawa diri dan rancang bersama yang kena tendang ambilalih kuasa. Mereka yang didakwa dimahkamah berbesar hati dipeluk cium. Para pedagang as usual ambil… Read more »

zunnun
Member
zunnun

bagus dgn istilah, ‘melayu muslim’ yg di gunakan itu…

jauh dgn kesundalan ‘melayu2 islam’ yg di gunakan oleh hadi awang.

sekurang2 nya ada juga melayu yg faham anatra ‘muslim’ dan ‘islam’.

kudos

Anonymous
Guest
Anonymous

Asalkan kamu tidak menghasut, aku tak panggil kamu zunnun pukimak.

MadSawang
Guest
MadSawang

Mr syekh al bodin sontoloyo. Yg ontong dan yg rogi pada pru. Pehak yg menang tentu ontong dan mendapat laba beropa pangkat jawatang hareta donia begoni-goni beserta kemoliaan,ado wang lolos. Pehak yg kalah tentu rogi mendapat sakit dan maloo walaupong ďepani seropa tiada kemaloan,tiada wang mampoihh.. Mlayu marhaen coma ontong besorak dan bertepok, kg tergadai sampe habok pong tarak.kami tak minta tanah atau lembo pawah dpt tompang tepok dah kira cokop seronok.. Menang sorak kg tergadai.. Pehak yg kalah asalnya dari kandang babi boleh balik kekandang babi semola dan boleh boat perangai mcm babi menyondoi pagi petang siang dan mlm,,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“Lesen babi lolos lesen arak lolos lesen jodi lolos lesen sondal lolos… Aku paham apa yg aku tolih .. ”

Kamu mulut celupar perlu ada lesen menyundal di sini. Mohonlah. Tak lolos.

Tapi Bang Ali kot nak boloskan kamu, Mat Bawang.

MadSawang
Guest
MadSawang

Gomen mlayu betoi-betoi mengangkat dan menyanjong poak cina yg menternak babi. Bukan sekadag lesen kandang dan lesen berdagang secara terboka di kawasaan yg rame mlayu,, hatta pencemaran babi pong gomen mlayu boleh kowtim bagos-bagos. Pada penternak babi gomen mlayu beri lesen mengandang dan menternak babi secara kekal selagi ada siang dan malam.. Pada babi-babi ternakan gomen mlayu beri lesen menyondoi siang malam. Babi dok sondoi dlm kandang sajo dpt depa kawai,, tokey babi sondolanya dalam dan loag kandang sampe gomen mlayu tak boleh nak mengawal dan bertindak takot kena sondoi.. Ccontoh..Arab jaga onta , mlayu menjaga babi,, besag ponya haram.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

” .. tokey babi sondolanya dalam dan loag kandang sampe gomen mlayu tak boleh nak mengawal dan bertindak takot kena sondoi..”

Tuduh liar saja. takda bukti, fakta, contoh pun.

Kamu perlu di sondol.

TELOR SELASIH
Guest
TELOR SELASIH

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Soraya anak aku ni pon sorang guru
Yang beza dia bijak,hang lak bodo
Jangan buang masa kepala bawah dok garu
tAPI..JANGAN2 hang darai joloq juboq pakai dildo

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Telor Selasih @ Conan @ Suman sasau,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Naper le hidup Kejora ni, Wak suka nak ganggu
Sebenarnya, ada org jauh yg Kejora sdg tunggu
Piiraah..mengaku anak dia yang bodo itu cikgu
Dpd jdi mnantu ko lbh baik aku kawin dgn tugu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

TELOR SELASIH
Guest
TELOR SELASIH

Mazlee ni golongan ilmuan,tak silap kot
Dia mi orang jujur,bukan kaki merapu
Mazlee smbahyang istikhrah,siapa dia ikut
Kejora ilham masa berak,sokong kaki sapuAnonymous
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Hang anak sawah berangan kawin orang kaya
jangan dok buat malu”memang tak praya”
Jadilah wahai cikgudu menanti aku ya
Mai JB, hang pinang anak aku Soraya
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ewaah, Suman, kejap conan, kejap telor selasih
Perangai kotor Wak ini, bila lah akan jadi bersih
Maaf lah Wak..sbb Kejora ni dah punya kekasih
Nk jdi mnantu ko..dgn malekat 44 minta selisih
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Diri ini, bagai terkial-kial, mencari cinta yg sejati
Lara rindu & kesepian amat sukar untuk dihenti
Tidak tau, sampai bila kepastian harus ku nanti
Resah yg melanda..hanya Tuhan saja mengerti
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Apakah diri akn terus dlm penantian yg tk pasti
Biar saja ku bawa diri tanpa mencari pengganti
Rela diri ini..terus bersendirian, sampai ke mati
Namun..izinkanlah selamanya, namamu di hati
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Izinkan Selamanya Nama Mu Di Hati – EYE
Karaoke: https://youtu.be/IygAHFe02y4

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Telah aku terima takdir dari Yang Esa
Tertusuk sembilu pedih hati terluka
Terkubur impian kita bina bersama
Terlerai sudah ikatan cinta

Baru aku sedari siapa diri ini
Sebalik suratan cahaya cinta yang suci
Sedalam renungan terlihat dalam diri
Hakikat cinta yang sejati

Ku turutkan cahaya di hadapan berliku
Keyakinan di dada mengiringi langkah ku
Jalinan bahagia, iringan doa restu
Di dalam jiwa cinta yang satu

Jalanan yang berduri tetap aku gagahi
Biar gunung yang tinggi pasti ‘kan ku daki
Detik-detik kenangan segar buat pedoman
Sepanjang jalan taman impian

Selamat sejahtera kepada diri mu
Semoga berbahagia tanpa aku
Izinkan selamanya nama mu di hati
Biarkan selamanya ‘ku begini

Anonymous
Guest
Anonymous

Ku turutkan cahaya di hadapan berliku
Keyakinan di dada mengiringi langkah ku
Jalinan bahagia, iringan doa restu
Di dalam jiwa cinta yang satu

Jalanan yang berduri tetap aku gagahi
Biar gunung yang tinggi pasti ‘kan ku daki
Detik-detik kenangan segar buat pedoman
Sepanjang jalan taman impian

Selamat sejahtera kepada diri mu
Semoga berbahagia tanpa aku
Izinkan selamanya nama mu di hati
Biarkan selamanya ‘ku begini

Sudah lumrahnya insan tak lepas kesilapan
Maafkan dosa ku lupakan detik hitam
Sejarah yang berlalu jadikan pengajaran
Menuju bahagia idaman…
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
PRU14 dulu, dgn janji palsu rakyat dh termakan
Bila sedar dh kena tipu, rakyat sangat sakit hati
Kini, undi kpd PH, rkyat tk sanggup lagi berikan
5 PRK yg lpas, sudah cukup jelas sebagai bukti
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Rata2 rkyat gembira, bila tumbang PH jahanam
Sokongan rkyat kpd PH, jelas makin menjunam
Bukti nya dah 5 PRK yng lalu..PH rakyat benam
4 Julai nanti..kat Chini..akan muncul bukti ke-6
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dengar saja lah, juak-juak PH punya auta
Tapi dkt Youtube kita blh nmpak bukti yg nyata
Kerajaan PH yg lps, netizen kecam merata-rata
Sekali kena tipu..rkyat terus sedar & celik mata
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Netizen nmpak, krjaan PN skrng sgt cemerlang
Yg tampil menyokong PH .dgn jari boleh bilang
Mmg optimis, PRU15, PH akn bernasib malang
Utk PH kmbali printah, rkyat sepakat nk halang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Dzalee
Guest
Dzalee

Nasi sudah jadi bubur. Apa lagi nak dikesal. Semuanya kerana Mahathir tamak kuasa. Mahathir hendak singkirkan PH semata-mata untuk mendapat kuasa mutlak memerintah negara.Tersilap langkah, akhirnya dipermainkan oleh Muhidin. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Satu pengajaran untuk Mahathir dan ahli-ahli Bersatu yang tidak menghargai jasa dan sumbangan PH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ramai orang pendapat berlainan, Jali.

Yang pernah memerintah selama 22 tahun berterusan tentu ada rancangan, strateji dan sasaran yang masih confidential setakat ini.

Kau tunggu saja ler perkembangan di masa akan datang. Kot ada Trojan Horse yang telah di hantar ke puak lawan.

Politik sentiasa bergerak. Banyak tindakan tidak diumumkan, terutamanya plan of attacks.

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kat YouTube, baru nmpak, rkyat pnya sentimen
Rata2, netizen tibai PH, dlm depa punya komen
Netizen sgt seronok, klau dpt, dibubar parlimen
Sbb nak tunjuk, rkyat akan tolak PH sbg gomen
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora skrg ini suka gi melawat laman Youtube
Kpd PN & TSMY, rata2, netizen puji dan sokong
Tpi, angin kebencian kpd PH terus kuat bertiup
Terhadap PH netizen kecam, keji dan pelakong
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Guest
anonymous

Bila PH jd pembangkang, nampak aktif sikit suasana, masa jd kerajaan dulu bodoh tak bertebing. Elok rakyat kekalkan PH sbg pembangkang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi PN pulak tak bertebing, elok digulingkan.

Guling mengguling perlu bila Kerajaan tak baguih. Itulah demokrasi.

Asalkan guling ikut undang2.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Akal si Maslee tu hnya setaraf budak hidu gam
Dia hanya dpt brmegah dgn kasut hitam legam
Janji sebukit tp yg trtunai tk smpai segenggam
Bila lagi katanya nak dihapus tol Spg Renggam?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
PRU15 nanti, dah tentu BN/MN yg akan untung
Sbb..rakyat dah tk caya lgi, PH punya kelentong
Dh tiada lgi, modal janji palsu, tmpt bergantung
Penyokong PH yg tinggal, dgn jari, boleh hitung
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INI BUKAN BUANG KES MACAM TOM CAT BAWAH PHD4PIG…..RIZA MASIH ADA KES BELUM SELESAI….. Apa yang engkau merepek ni Kadir? Perlu difahami tidak ada apa yang salahn kerana Mahyuddin dilantik menjadi PM oleh perlembagaan negara dan perlembangaan membenarkan dengan syarat-syarat dan undang-undang yang termaktub. Kalau tak betul cabaran melalui undang-undang. Kenapa A. Kadir bodoh nak faham perkara ini. Ini satu lagi A. Kadir bodoh nak faham persidangan satu hari parlimen pada 18 Mei adalah sebagai formaliti semata-mata bagi mengelakkan parlimen daripada bubar, sekaligus bermakna pihak kerajaan tidak ingin parlimen bubar atau tidak bersedia hadapi pilihan raya atas sebab-sebab tertentu. Kadir… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG BENCI TUHAN TENTU PENYEMBAH SYAITAN……YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIRUN……YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS………BENDA TAK ADA JANGAN DUK TUDUH… PAS jawab Dr M: Melayu bacul sahaja sanggup bersama DAP……… MELAYU DNA YAHUDI BACUL…….YANG UNTUNG CINA…..YANG RUGI TETAP MELAYU……. PAS menyifatkan Melayu yang berani melawan DAP sebagai berprinsip, sebaliknya mereka yang bersekongkol dan mengikut telunjuk parti itu sebagai Melayu bacul. Ia sebagai menyanggah kenyataan bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad yang mendakwa orang Melayu sekarang menjadi bacul kerana takut kepada DAP, sehingga sanggup memilih penyangak sebagai pemimpin. Naib Presiden PAS, Idris Ahmad berkata “Melayu minoriti” yang mengikut telunjuk DAP adalah bacul… Read more »

Goh
Guest
Goh

Anak tiri bosskurrr dah telepas…mesti dia akan serahkan parlimen pekan kepada bersatu.

Aritu letak zahid mat arip x boleh makan bosskurrr..pru 15 ni zahid mat arip boleh la jadi mp jgk akhirnya

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tak baguih jangan kasi dia peluang.

Malang nya sekarang ni susah nak tahu baguih ka tak. Ramai sangat penyangak. Bossku pun buat tahi di 1MDB.

BSP
Guest
BSP

Sumpah laknat Najib dah terkena kepada geng2 PH

1. PH tiba2 tumbang
2. Tun M tiba2 tak jadi PM lagi
3. PBBM parti yg Tun M asaskan telah keluar dari PH
4. PBBM pecah dua
5. Sokongan Tun M dlm PBBM merosot teruk
6. Tun M meroyan mcm org gila nak jawatan PM semula
7. Tommy Thomas lari lintang pukang
8. Latheefa Koya menyerah kalah dan letak jawatan
9. Mukriz tumbang di Kedah
10. PH tumbang di Kedah
11. Sokongan org melayu kepada PH sangat rendah dibawah 20%
12. Satu satu kebenaran telah Allah tunjukkan…Rakyat sekarang dapat melihat yg mana kaca dan yg mana intan..

Goh
Guest
Goh

Yaaaa setuju…akhirnya duit 1mdb dipulangkan dan anak tiri bosskurr dilepaskan.

Tapi isunya macam mana duit berbillion tu boleh dapat kat dia dulu² tu ek??

Anonymous
Guest
Anonymous

Mesti tuntut lagi. Dia pulangkan sikit saja. Jangan kasi dia dan Bosskurr kaya raya dari duit haram.

Nanti Mak Badak tonggang tonggek melompat lompat dengan duit haram.

BSP
Guest
BSP

Goh…kau tak tak faham isu.. Aku bagi kau contoh: Goh (Abrar) ada syarikat pelaburan….terima dana dari byk sumber. Jumlah duit yg dia ada sebanyak 5 juta 1 juta daripadanya datang dari syarikat Ah Moy (1MDB). Goh bagi Ah Kaow (Riza) pinjaman duit sebanyak 10K untuk buat bisness buat filem.. Ah Kaow tak tahu pun yg 10K Goh bagi tu dari sumber mana. Macam kita pinjam duit dari Bank…manalah kita tahu Bank tu dapat duit dari mana.. Lepas tu Ah kaow (Riza) dituduh terima duit dari Ah Moy (1MDB)….Ah kaow bagi tahu dia terima pinjaman atau duit untuk pelaburan dari Goh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila ada the slightest doubt, siasat.

Beri benefit of the doubt kpd 1MDB, gomen, rakyat, bukan kpd penyangak.

Yang nyata ialah berbilion dari 1MDB di songlap.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana Najib Klepto ada kuasa sumpah? Dia sendiri pun kena sumpah berjuta rakyat. Kena tendang terajang Terpelanting ke longkang di Pru14.

Tun M sengaja letak jawatan, bukan atas desakan Bosskurr.

Tersilap ke tak letak jawatan tu, boleh bincang lah.

BSP
Guest
BSP

Komen yg sgt dangkal oleh Dr Maszlee…nampak sgt dia masih mentah dengan politik…
Dia masih tak nampak yg PBBM satu hari nanti akan terbubar jugak…
PBBM tak ada akar umbi yg kuat….sangat lemah.
Bila tun M dah tiada, maka matilah PBBM..
Nak harapkan Dr Maszlee yg masih mentah ni ke???
Tak payah harap lah….PBBM Tak ada pemimpin yg berkaliber…

Semua ahli akan kembali semula kepada UMNO…
Mungkin yang tak suka dan yg berhati hitam sebab dah termakan fitnah, mereka tak akan masuk UMNO tapi akan masuk DAP, PKR atau Amanah…

Goh
Guest
Goh

Yaaa betul…pak din akan kembali bergabung dgn pasukan bani melayu umno.

bani melayu ialah kaum atau bangsa yg suci dari dosa.seumur hidup mereka adalah memperjuangkan melayu islam sepenuhnya .

hasilnya sendiri boleh kita boleh lihat dimana sekarang ini melayu telah maju, melayu kaya raya dalam segala segi ,melayu terkenal di seluruh pelosok dunia,islam berkembang pesat di malaysia,anak muda melayu sentiasa penuhkan masjid,anak muda melayu hormat ibu bapa, anak gadis melayu tutup aurat,tiada melayu makan rasuah di malaysia..dan bnyak lagi

Goh
Guest
Goh

Yaaaa betul semua ini salah dap…

kerana kerap menyuruh bani melayu melakukan amalan keji dan melanggar hukum islam.

dap juga salah kerana selama ini sejak dari malaysia mula ditubuhkan telah menghalang kemajuan bani melayu..

dap juga telah menyekat kemajuan islam di malaysia

Tanah² rizab melayu yg ditinggalkan british telah dijual oleh dap sehingga tingal sekangkang kera…

Dap juga merampas kuasa raja² melayu…sehingga raja melayu tidak lagi berkuasa

Dap turut mengadai sebuah negeri di malaysia.salah satu contohnya ialah pulau pinang di mana bani melayu berkata org melayu di tindas sehingga hidup susah melarat.(negeri lain org melayu semuanya kaya raya)

Dap itu ini..ke sana ke sini dap

Anonymous
Guest
Anonymous

Cina Goh ini terus menyindir Melayu.

PDRM di minta awasi dia dan ambil tindakan ke atas dia bagi mengelakkan hasutan2 dia mengsemarakkan semangat kaum Melayu bertindak secara yang tidak diingini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Goh orang Cina, jangan menyindir, kamu menghasut.

PDRM di minta awasi kamu dan ambil tindakan ke atas kamu bila sesuai.

Awas, PDRM boleh dapati nama penuh dan butiran lanjut kamu dari MCMC.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak boleh kembali kpd Umno – parti busuk, kalau tak, tidak bercelaru keadaan org Melayu.

Pwmimpin2 PBBM kena usahakan supaya parti itu berjalan dengan baik dan ahli2 nya terus menyokong nya.

zunnun
Member
zunnun

yg untung, kini hingga pru 15, kerajaan jenamaan ‘melayu2 islam’ pn, lagi hebat kebas duit lagi tambah kilang2 burit, lagi byak zuriat yg menyundal kemudian hari…

yg rugi rakyat jelata….

dgn kerugian ini, rakyat perlu menilai, apa sebenar penjenamaam ‘melayu2 islam’ kerajaan pn dan muaFUCKat….

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun di naikkan pangkat kpd zunnun pukimak bila mengguna bahasa kotor dan menyakitkan hati orang Melayu.

Dia menghasut berterusan .. burit memburit, FUCK memFUCK antara keluarga macam di buat keluarga dia.

Incest dalam keluarga dia ada lah perkara semula jadi, keturunan yang anuti 3 agama di masa yang sama – Confius, Tao, Budis.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG MEMANG SENGAJA BUAT HURU HARA PADAHAL TAK ADA MAJORITY PUN…….. Najib sindir Mahathir: PH pun boleh jatuhkan Muhyiddin dengan SD……… KEDAH DAH JATUH….. SELANGOR DAN N9 OTW……. Bekas perdana menteri Najib Razak meminta Pakatan Harapan (PH) mengeluarkan senarai akuan bersumpah (SD) yang mencukupi bagi menumbangkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin. Beliau berkata, pemimpin PH tidak perlu membawa usul ke Parlimen tetapi memadai dengan mengemukakan SD seperti mana dilakukan Perikatan Nasional (PN) bagi menjatuhkan Menteri Besar Mukhriz Mahathir di Kedah. “Untuk tumbangkan Mukhriz di Kedah, PN serah 23 SD Adun. Lalu kesemua 36 Adun disuruh menghadap Sultan Kedah hari ini. “Kenapa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CINA INDIA SOLID BELAKANG DAPIG YANG HENDAK DIPECAH PERINTAH IALAH MELAYU…..INILAH TELAH DAN SEDANG DIUSAHAKAN BAPAK ILLUMINITY DAN FREEMASON…….. Sebab sebenar Dewan Rakyat bersidang sehari tanpa bahas….,… “12. Persidangan 18hb Mei ini dilihat sebagai formaliti semata-mata bagi mengelakkan parlimen daripada bubar, sekaligus bermakna pihak kerajaan tidak ingin parlimen bubar atau tidak bersedia hadapi pilihan raya atas sebab-sebab tertentu” Raggie Jessy Rithaudeen Semalam, Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof menolak undi tidak percaya semasa sidang Parlimen satu hari yang akan datang, dijadualkan pada 18 Mei 2020. Menurut Ariff, persidangan itu hanya bagi mendengar ucapan perasmian Yang di-Pertuan Agong… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila jadi pembangkang it’s way too easy. Bila jadi Kerajaan kerja apa pun tak tahu buat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tahu menyodok saja, mcm babi hutan.

Awas, nanti tersodok razor blade, rabak mulut kau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm keadaan jd pembangkang pun MN boleh mng 5 prk berturut-turut dgn majoriti yg besar, PH masih boleh cakap besar lagi ke?

Kihkihkih

BSP
Guest
BSP

setuju sangat…memang kalau PRU 15 buat skrg ni, PH akan kalah teruk…percayalah…..hehehehe

Anonymous
Guest
Anonymous

Suruh orang percaya yer?

Sebab engkau tahu ramai orang tak percaya.

Jangan harap Bosskurr boleh naik lagi. Ditendang terajang ke longakang yang amat dalam di Pru14.

Anonymous
Guest
Anonymous

Negeri mana bawah parti PM? PM lemah negara lemah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Maki DAP tak ingat dunia. Tapi mereka terperuk di kerusi Melayu. 3 parti berebut. Huru hara nak sampai.

anonymous
Guest
anonymous

DAP laknatullah
Penyokong DAP sama laknatullah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Melayu PN tetap berebut kerusi sesama sendiri. Tak ada si bodoh nak rebut kerusi DAP.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerusi DAP di kawasan yang majoriti nya anti-Melayu macam DAP tentulah buang masa kalau Melayu nak tanding.

Jenis ungrateful ingrates yang dah dapat bertempat di sini tapi asyik Ultra Kiasu tak pedulikan kepentingan orang lain tentu undi kaum depa saja.

Tapi depa ha nya lk 20% penduduk negara ini. Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak ada hampir 70% penduduk. Jangan biarkan DAP naik – halang depa naik muka.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat, mana tak ingat.

Tapi yang paling ingat ia lah DAP anti-Melayu, tapi dah sekel kepala ahli yang mulut celupar spt Ronnie Liu yang di tendang ke Raub, Pahang.