SETELAH ANAKNYA ‘DIPANCUNG’, APA LANGKAH MAHATHIR SETERUSNYA TERHADAP MUHYIDDIN?

Mukhriz Mahathir kini sah sudah hilang sokongan majoriti untuk terus kekal sebagai Menteri Besar Kedah.

Selepas dua Adun PKR mengisytiharkan diri mereka menjadi Bebas dan menyokong PN yang menjadi kerajaan di peringkat Pusat, difahamkan ada empat lagi Adun Bersatu juga turut berbuat demikian.

Dengan yang demikian, dalam waktu terdekat ini sudah pasti Kedah akan memperolehi seorang Menteri Besar baru.

Berikutan Pas mempunyai jumlah kerusi terbanyak iaitu 15, adalah dijangkakan calon Menteri Besar adalah daripada parti tersebut.

Menjelang usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri yang akan dibawa oleh Tun Mahathir Mohamad di Sidang Parlimen 18 Mei depan, terpecatnya Mukhriz ini menunjukkan Muhyiddin Yassin tidak berdiam diri dalam usaha untuk mempertahankan kedudukannya.

Oleh kerana Tun Mahathir ingin menjatuhkannya melalui usul undi tidak percaya, Muhyiddin telah lebih dulu menumbangkan Mukhriz, anak kepada Mahathir.

Jatuhnya Mukhriz ini bukan saja memperlihatkan Muhyiddin sedang bersungguh untuk mempertahankan kedudukannya sebagai Perdana Menteri, bahkan juga untuk mengekalkan kedudukannya selaku Presiden Bersatu yang akan dicabar oleh Menteri Besar Kedah itu dalam pemilihan parti yang dijangka diadakan dalam suku ketiga tahun ini.

Tanda kedudukan sebagai Menteri Besar, harapan Muhyuddin ternampak lebih cerah untuk mengekalkan kedudukannya selaku Presiden Bersatu dalam pertembungan dengan Mukhriz nanti.

Muhyiddin mungkin hanya tidak mampu mempertahankan jawatannya itu jika beliau berjaya ditumbangkan dalam usul undi tidak percaya oleh Tun Mahathir.

Dalam usahanya ini, Muhyiddin nampaknya mendapat sokongan dan bantuan daripada Azmin Ali kerana dua Adun yang mengisytiharkan diri mereka menjadi Bebas itu memang dikenali sebagai “geng kartel” dalam PKR.

Hanya setelah dua Adun PKR Itu mengumumkan menjadi Bebas, barulah ia diikuti oleh empat Adun Bersatu kemudiannya.

Tetapi, apa yang baiknya dengan tersungkurnya Mukhriz ini ialah ia dengan sendirinya memadam khabar-khabar angin yang mengatakan usul undi tidak percaya Tun Mahathir terhadap Muhyiddin hanya suatu drama semata-mata.

Diperkatakan di merata-rata sebelum ini bahawa kononnya usul undi tidak percaya itu hanyalah taktik Tun Mahathir untuk mengesahkan kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri dan seterusnya untuk menghalang kemaraan Anwar Ibrahim.

Kini dengan anaknya sendiri “dipancung” oleh Muhyiddin menjelang seminggu sebelum usul undi tidak percaya dibentangkan, tentulah tidak masuk akal apa yang dilakukan oleh Tun Mahathir itu hanya suatu drama semata-mata.

Permusuhan Tun Mahathir dengan Muhyiddin sekarang ini bukan saja sesuatu yang tidak main-main, malah menunjukkan Muhyiddin satu-satunya musuh politik yang berani bertindak “paling kejam” terbadap bekas Perdana Menteri itu.

Tun Abdullah Badawi dan Najib Razak ketika menjadi Perdana Menteri tidaklah sampai hati bertindak terhadap Tun Mahathir sepertimana yang Muhyiddin lakukan sekarang ini.

Muhyiddin bukan saja “memancung” anak Tun Mahathir daripada jawatannya, malah sebelum ini telah cuba mengadakan mesyuarat Bersatu tanpa memanggil dua beranak itu serta ingin memecat mereka daripada Bersatu.

Walaupun mesyuarat itu telah ditangguhkan, tetapi difahamkan Muhyiddin tidak pernah menangguhkan keinginannya untuk membuang Tun Mahathir dan Mukhriz daripada Bersatu.

Bellau dikatakan hanya menunggu detik dan waktu yang sesuai saja untuk meneruskan hasratnya itu selepas ini.

Meskipun demikian, Tun Mahathir yang sebelum ini ibarat “harimau luka” kerana dikhianati oleh Muhyiddin yang telah memintasnya merebut kerusi Perdana Menteri, tentunya kini bertambah sakit hati apabila anaknya, Mukhriz pula dijadikan korban oleh Muhyiddin.

Beliau tentu saja tidak akan berdiam diri dan pasti melipat-gandakan lagi usaha untuk menumbangkan Muhyiddin pada undian usul tidak percaya Isnin depan nanti.

Apakah langkah dan tindak balas seterusnya daripada Tun Mahathir?

Yang pasti, menjelang 18 Mei ini, drama pergelutan politik antara Tun Mahathir dengan Muhyiddin tentu akan menyaksikan babak-babak baru yang lebih mendebarkan lagi.

Ini kerana Tun Mahathir adalah seorang yang tidak pernah mengalah apabila ditekan dan kerapkali beliau akan menjadi lebih cergas, tambah kreatif serta kian bertenaga setiap kali bertambah asakan diberikan kepadanya.

Apakah nasib Tun Mahathir kali ini, mampukah beliau menjadikan seorang lagi Perdana Menteri sebagai mangsanya atau beliau yang akan menjadi korbannya? (ShahbudinHusin 12/05/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 12 May 2020 — 11:00 pm
Subscribe
Notify of
guest
87 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
zunnun
zunnun
13 May 2020 3:25 pm

itu perangkaraan sikit je….

di Iraq dan Syria, berjuta2 mati, infra2 musnah, ekonomi musnah, kanak2 tidak ke sekolah bertahun2, wanita di perkosa dan di jual selain di jadikan hamba sek merata2…

lagi hebat virus yg melanda, virus ‘takfiri islam’ dan

dan kini, dari memali dan rusila, virus dah berkembang melahirkan anak mereka, bernama muaFUCKat2…..

menebuk2 lubang2 setiap dewan perundangan negara dan negeri merata….

bahaya, bahaya…tiada vaccine yg blh manausia cipta…

zunnun
zunnun
13 May 2020 3:28 pm
Reply to  zunnun

Prof Dr Zainur ni, Prof Kankung ‘Melayu2 Islam’ yg hebat ke?

cuba dia kaji bisa virus ‘takfiri islam’ yg hadi awang bawa…

zunnun
zunnun
13 May 2020 3:37 pm
Reply to  zunnun

tak kan muhammad bin aminah yg bawa kot?

hingga uthman dan Ali di bunuh, siape sebenar nya guru yg membawa hingga hadi awang asyik mabuk dgn nya, dan dgn suami terbaharu nya, omNO, melahirkam anak di namakan mereka, muaFUCKat pula.

dari mana virus takfiri ini, di benih kan dan di bawa sejak berkurun lama nya….

ad kah sebelum adam lagi, atau dari penafian pertama, si azazil hingga melahirkan nama iblis…

kelahiran iblis ini sama ke dgn kelahiran muaFUCKat ?

blh ‘melayu2 islam’ beri pencerah sikit…

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 4:11 pm
Reply to  zunnun

DAP jadi bini tak berkahwin, isteri haram … jadah. FUCK antara depa, keluaq zunnun yang mulut nya tersangkut di puki emak dia masa di beranakan, jadi herot, celupar.

Kena penyakit menghasut, di ajar Confucius, tak jalan, di ajar Taoist, tak jalan, diajar Evangelical Christianity, masih celupar lagi. Banyak tahi dalam mulut dia, rupa nya.

Ibli puak zunnun ini cukup banyak meliputi tiap tubuh badan depa. Semua agama tak dapat nak bendong haramjadah2 itu hingga depa menganut communism. Lagi kecoh.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 4:14 pm
Reply to  Anonymous

Jugak di ajar Buddha, tak jalan. Hopeless case, these blokes.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 4:02 pm
Reply to  zunnun

zunnun ini jenis Kong Kong, kuat kong kang, emak bapak dia kuat kongk.k keluarkan dia mulut celupar hamjadah.

Dia selalu hasut orang Melayu dan agama Islam. Perli dibalun, ditibai dan dibantai bertalu talu.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 3:56 pm
Reply to  zunnun

Di China tempat asai hangpa lagi teruk. Virus kominis. Yang berkuasa ada banyak masa, selalu FUCK. Orang biasa kena tungkus lumus, nak FUCK malam pun tarak masa.

Segala penyakit selain dari Covid ada vaccine. Kalau tarak vaccine, hangpa hijrah lah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 May 2020 3:04 pm

ADA KALANYA MUSUH JADI TEMAN RAPAT……….TAPI PATI TIONGKOK TIDAK BOLEH DIBIARKAN……. Kerajaan perlu ‘berani’ hantar pulang pelancong China……… Kerajaan perlu mempertimbangkan tindakan untuk menghantar pulang ratusan pelancong China yang dilaporkan tiada rekod keluar dari Malaysia ke negara asal mereka demi kesejahteraan ekonomi rakyat. Naib Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Prof Dr Zainur Rashid Zainuddin berkata, beliau bimbang dengan laporan penganalisa ekonomi menjangkakan seramai satu hingga dua juta rakyat Malaysia bakal kehilangan pekerjaan akibat daripada wabak pandemik COVID-19. Memandangkan Malaysia mempunyai lambakan pendatang asing tanpa izin (PATI), beliau berkata, adalah tepat sekiranya kerajaan ‘berani’ membuat keputusan menghantar mereka pulang atas sebab… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
13 May 2020 1:36 pm

“Diperkatakan di merata-rata sebelum ini bahawa kononnya usul undi tidak percaya itu hanyalah taktik Tun Mahathir untuk mengesahkan kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri dan seterusnya untuk menghalang kemaraan Anwar Ibrahim.”

Terkini, MUNGKIN akan diperkatakan di merata-rata selepas ini bahawa keluarnya dua ADUN dari PKR bukannya kerana tidak berpuas hati dengan DS Anwar, tetapi sebenarnya MENYOKONG DS Anwar untuk menjatuhkan MB anak Tun M. fair and square.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 2:53 pm
Reply to  Tanpa Nama

Korang ingat Pak Sheikh Nuor boleh jadi PM?

Fat hope guys. Banduan 2 kali, dua2 kes liwat, mana boleh.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
13 May 2020 5:02 pm
Reply to  Anonymous

Kalau anta orang PAS maka tidak sepatutnya anta tidak mengetahui hukum hudud. Dalam perundangan Islam mengikut Quran, Hadis, qias dan ijmak ulamak, untuk menuduh seseorang itu mesti ada asas dan bukti kukuh. Islam sangat menghormati maruah. Kalau anta UMNO pula, di mana budi bahasa dan kelembutan anta sebagai se orang Melayu. Islam tidak pernah mengiktiraf DNA air mani sebab pembuktian nya boleh direka cipta, lebih teruk lagi sekiranya seorang yang fizikalnya gagah perkasa boleh tiba-tiba mengaku diliwat. Kalau nak komen sesuatu yang boleh mengaibkan saudara sesama Islam fikir dahulu, kerana dosanya sangat besar. Kalau anta hanya berpandukan yang beliau telah… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:15 pm
Reply to  Tanpa Nama

Amende anta ana nih?

Nak cakap Arab, cakap keseluruhan nya Arab ler.

Baru tau takda sapa yang baca.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
13 May 2020 6:19 pm
Reply to  Anonymous

Ya Allah kurniakan lah taufiq dan hidayahMu kepada ku dan kepada hamba Mu itu. Sempena bulan ramadan al-mubarak ini maqbulkan lah doa ini ya Allah. Aamiin.

zunnun
zunnun
13 May 2020 1:33 pm

mana hadi awang, tak mengeluarkan kenyataan resmi mengenai pengkuan si najib mengenai ‘divine intervention’, ‘sampah laknat nya di bangunan masjid kg baru?

rakyat tertunggu utk mendengar nya, malah malaikat2 di langit juga meminta pencerhan juga….

ape nak jadi ‘melayu2 islam’ saban hari mcm2 lawak yg mereka bawa..

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 2:51 pm
Reply to  zunnun

malaikat2 kamu ada di langit? Yang kau sembah di pangkal pokok kayu ara. Salah kerop (care of), tak?

Lawak yang paling besar ia lah sembah pangkal pokok kayu ara. Sampai bebudak kata ada hantu di situ. Tapi buah2an yang di letak di situ di sebat nya.

zunnun
zunnun
13 May 2020 3:08 pm
Reply to  Anonymous

di atas salah satu jawap dari melayu2 islam’, ada lagi jawapan yg boleh najib rasakan betul pengakuan nya…. tak ka berdiam diri ‘melayu2 islam’ kan hebat ‘islam’ yg di bawa, sana sini barua dan kapir sogmo… klu tak ‘islam’ sekurang2 nya, mana juara tajul muluk pak nujum, kan hebat melayu2 mereka… cuba beri jawapan lagi baik dari budak yg asyik berpamper seperti di atas, kencing2 merata2.. kena ambil serious perkara ini, kerana najib dah melibatkan tuhan nya pula, sedangkan hadi awang hanya sekadar menyelamatkan ‘melayu2 islam’ sj… mcm2 lawak ‘melayu2 islam’ dlm bulan puasa nih… lagi berpuasa, lagi hebat nafsu… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 4:23 pm
Reply to  zunnun

Kamu zunnun pukimak kena pelangkong kaw kaw, tak dapat jawab, mengata yang hentam kamu itu belum dewasa. Very debased punya pendirian, macam level those in the gutter.

Kamu dan jenis kamu perlu di sekel kepala tak kisah di Bulan Puasa. Bodoh ke dah lupa komen2 di sini mengata Nabi Muhammad berperang di Bulan Puasa melawan kafirin mcm kamu – Battle of Badr.

Betul, lagi berpuasa, lagi hebat nafsu mempelangkong kafir yang kurang ajar macam kamu di sini.

zunnun
zunnun
13 May 2020 12:51 pm

‘melayu2’ yg segerombolan hadi awang sentiasa suka ‘islam’ yg di bawa nya, kapir dan barua sana sini…

pendewaan kp muhammad bin aminah dan golongan kawarij, takfiri belaka…

hingga buta, yg menghidupkan si muhammad bin aminah tak lain, Muhammad Nya sentiasa…

itu yg asas di bawa kepada mereka2 selepas nya, tapi hilang bagitu sj, kerana kepentingan diri maharaja diri mereka sentiasa….

‘islam’ main muat turun, asal selari dgn kekuasaan ‘melayu2’ yg kaki kaut dedak dan merompak sana sini sj…

betul ke?

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 1:04 pm
Reply to  zunnun

zunnun keturunan yang anuti Confucianism, Taoism, Buddhism, kemudian Christian Evangelical.

Tapi semua nya hilang, konon nya sekarang jadi Free Thinkers atau Free Loaders – apa saja yang ada depa load.

Depa tak main muat turun, depa load, bila fedap, campak. Jenis ini di harap dia campak negara ini, pigi hijrah ke negara lain.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 May 2020 12:42 pm

YANG BENCI TUHAN TENTU PENYEMBAH SYAITAN…..YANG BENCI ISLAM TENTU KAFIRUN……YANG BENCI MELAYU TENTU RASIS………. Elaun pinggan mangkuk Syed Saddiq tarik perhatian netizen……. SELEPAS sehari memuat naik ciapan menerusi akaun Twitter miliknya mengenai elaun diterima ketika masih bergelar menteri, laman sosial Syed Saddiq Syed Abdul Rahman itu terus dihujani pelbagai komen netizen. Penjelasan beliau berhubung beberapa bayaran diterima termasuk elaun ‘one off’ pinggan mangkuk berjumlah RM42,000 terus menjadi perhatian orang ramai. Setakat jam 6 petang hari ini, status berkenaan diulang ciap lebih 7,000 orang dengan lebih 600 komen serta disukai hampir 10,000 netizen. Ramai yang mempersoalkan bayaran terlalu tinggi termasuk menyifatkan… Read more »

zunnun
zunnun
13 May 2020 12:22 pm

jihad yg paling besar melawan ke-aku-an diri jgn pilak lupa apa yg muhammad bin amoinah katakan tedahulu…

musuh di luar tak sebesar musuh yg bertahta dlm diri, akhir mati jadi bangkai sj,

jgn pulak seperti binatang, mati meninggalkan bangkai, ‘melayu2 islam’ sedemikian rupa juga ke?

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:33 pm
Reply to  zunnun

Selepas kerajaan mukhriz di Kedah jatuh tersembam, gila meroyan zunnun makin teruk. Dah boleh booking katil kat wad mental, lps raya boleh masuk.

Kihkihkih

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:40 pm
Reply to  zunnun

zunnun the lanun mati mayat nya di buang ke lautan. Kelasi2 kapal nya dah lama geram tabiat nya yang tak tentu arah dalam kapal.

Maka ikan jerung yang untung. Malang nya, yang sekor datang melulu ke mayat nya, bila lihat muka zunnun, dia muntah, terus lari.

Moral of the story: Janganlah melanun sangat, hingga jerung pun tak bernafsu nak makan kamu.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:45 pm
Reply to  zunnun

zunnun keturunan yang berasal dari mainland China. Selalu menghasut orang Melayu dan agama Islam di sini.

Dia sentiasa bermusuh walau di mana pun. Sebab mulut nya celupar, hati nya busuk, kepala nya bujur sebab tersangkut di puki emak dia masa di beranakkan.

Bila kepala dah bujur, tahu saja lah …

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:52 pm
Reply to  zunnun

Musuh yang bertakhta dalam diri zunnun pukimak sebesar naga.

Coba nak sembur api, mengapikan puak sana dan sini.

Tapi dia lupa ada minum petrol sedut dari kereta nya yang rosak tak dapat keluar.

Selepas minum, dia nak hisap rokok, pasang mancis, berdebum, api menyambar mulut dan badan nya.

Mulut dia dah herot, terus dibalun ditibai dsb nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 May 2020 12:16 pm

YANG KITA TENGAH BERLAWAN BUKAN SEBARANGAN….. DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ YANG PUNYAI HUBUNGAN ANTARA BANGSA DENGAN ILLUMINITY/FREEMASON…..INI JIHAD BESAR…… Edar Rakaman Suara Muhyiddin, semuanya tidak menjadi keutamaan. Hakikatnya PH jatuh kerana Mahathir……. Rakaman suara yang dikatakan mesyuarat Majlis Tertinggi Bersatu sebelum parti itu keluar Pakatan Harapan (PH) kini beredar di Internet. Dalam rakaman itu, suara yang mirip dengan presiden parti Muhyiddin Yassin memberitahu mesyuarat supaya memberi kepercayaan kepada Pengerusi Bersatu Dr Mahathir Mohamad untuk memutuskan sama ada akan kekal atau meninggalkan PH. Sumber-sumber memaklumkan bahawa rakaman yang dibocorkan di laman web pro-Mahathir itu asli. “Dan di kala itu mungkin kita boleh… Read more »

zunnun
zunnun
13 May 2020 12:12 pm

‘melyu2 islam’ bangkit utk pertahankan ‘sampah’ laknat najib dgn pengakuan bahawa ‘divine intervention’ tuhan nya telah menjatuhkan kerajaan PH yg ada…

hebat2 sekali pngakuan sedemikian, sorak gempita ‘melayu2 islam’ dgn khabar gembira…

hadi awang, tak ketinggalan bersama juga…

hanya rosmah belum ketahui gerak langkah nya sj…

ape nak jadi ‘melayu2 islam’ dgn tabii kesundalan sedemikian nih…

mesti ada ‘melayu2 islam’ yg blh beri penjelasan mereka….

blh ke?

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:19 pm
Reply to  zunnun

Melayu bangkit tiap kali zunnun pukimak coba bezakan puak2 politik Melayu di negara ini.

Dia ungrateful ingrate, tak berterima kasih dapat bertempat di sini, tak begitu teruk keadaan dogs eat dogs yang kadang2 ada di China.

Dia mungkin ada bau kominis, coba merosakkan ketenteraman negara ini, memporak perandakan nya untuk tujuan2 puak nya. Dia akan terus dibalun, ditibai dan dibantai disini.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:23 pm
Reply to  Anonymous

.. coba melaga2kan puak2 Melayu ..

zunnun pukimak bedebah.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 11:47 am

China 3000 tahun punya sejarah, penuh khianat dan perang saudara, dianggap pariah, diterima masyarakat antara bangsa hanya 1-2 dekad yang lalu.

Demikian lama begitu tiada maruah, disama tarafkan dengan anjing dek Westerners in Shanghai – ada papan2 tanda “No Dogs and Chinese in here”.

Jangan mereka di Malaysia punyai “inverted complex”, coba mencabul maruah orang Melayu dan agama Islam. Yang tak suka di sini, hijrah lah.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 11:57 am
Reply to  Anonymous

Mesej di atas ini ia lah untuk zunnun pukimak.

Pangkat itu telah di nobatkan kepada nya di sini seminggu yang lalu.

Goh
Goh
13 May 2020 11:44 am

Perlu lagi ke pru kalau sesebuah kerajaan pusat,kerajaan negeri mampu dibentuk mcm mee segera oleh 2-3 kerat [email protected] yg melompat² kesan kesini???

Cukup sekadar Pujuk² bagi itu ini dah jadi kerajaan..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
13 May 2020 6:55 pm
Reply to  Goh

Kalau PRU saya berbelah bagi, tetapi kalau PRK bagus, terutama kalau calon pengganti lebih bersih dari al-marhum wakil sebelumnya. Sebahagian contoh kebaikan dari PRK :- (1) Menteri-menteri datang bawa wang hulur kepada fakir miskin, ketua cawangan dan anak buah macai tegar semua dapat. KC dan ketua kampung tentu dapat lebih. (2) Menteri janjikan pembangunan, buat jalan, jambatan dan hulur bantuan kepada surau dan masjid etc. (3) Peniaga tempatan terutama kedai makan jualan mereka laris kerana ramai penyokong dari luar datang. (3) Pengusaha home stay untung berlipat kerana semua rumah penuh dan kadar sewa berganda. (4) Kawasan perkampungan suasananya meriah bendera… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 11:29 am

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Bagus le klu Suman kedi mampos bulan puasa
Mungkin kurang sikit, dlm kubor dia pnya siksa
Tpi sayng, blm smpt penumbok Kejora dia rasa
Dia terlebih dahulu dijemput mengadap Yg Esa
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 10:54 am

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mana hilang Suman mknyah, kaki gebang lebat?
Dah dekat sebulan tak muncul itu dajal musibat
Kejora ni boleh jer, nk bertumbuk atau berdebat
Adakah barua tu, takut dgn cgu Kejora yg hebat
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kat blog KD & Annie pun, bapok tu, tiada kelibat
Nmpak spt sakit bapok ini dah tk jalan lagi ubat
Atau, ifrit tu dh mampos, tk smpat nk bertaubat
Apa kini dia kat dalm tanah, malekat sdg sebat?
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

zunnun
zunnun
13 May 2020 10:40 am

rakyat hanya perlu tambah 6 jahaman ‘melayu2 islam’ yg ada, utk mengenapkan 666 Iblis penjenamaan Iblis Semesta….

siape ‘6’ yg di maksudkan itu?

Blh sundal2 ‘melayu2 islam’ beri pencerahan mereka….

mula dgn hadi awang, assmim…..

betul ke?

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 10:57 am
Reply to  zunnun

Iblis jenis zunnun Cina kolot DAP gunakan geng bernama pakai nombor – 333, 444 mcm2 lagi.

Hokkien kata 4 = mati, jadi Geng 444 paling ditakuti.

Satu masa dulu bergelempang mati di jalan, bertembak antara depa. Sekarang dah kurang, harap berterusan.

zunnun
zunnun
13 May 2020 10:35 am

‘melayu2 islam’ dgn ketua2 spiritual mereka, najib + hadi awang, dah di sajikan dgn lawak mutahir najib pula….

66 hari selepas ‘sampah’ laknat nya, kerajaan PH tumbang..

dgn megah, najib berkata, ‘sampah’ laknat nya di terima oleh tuhan nya….

kini hadi awang perlu berjalan bersama, dgn sama2 mengaku tuhan mereka dah perkenanan kan juga….

‘melayu2 islam’ oh ‘melayu2 islam’, lawak terbaharu dah jadi bahan ketawa baru rakyat merata2…

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 10:50 am
Reply to  zunnun

“Cina2 kolot” DAP bergaduh antara mereka hingga Ronnie Liu sekarang di halau ke Raub, Pahang. Dah kurang berbunyi dia, kot selalu marahkan media tak keluarkan berita pasal dia.

Lawak yang paling laku ia lah bila orang2 DAP bergaduh antara depa. Lim Kit Siang pun dah fedap, sekarang cakap pun dah tak bertaring spt dulu.

Zunnun Chief Barua.
Zunnun Chief Barua.
13 May 2020 10:31 am

Zunnun tak payahlah buang masa tuduh melayu PPBM pengkhianat. Cina PKR pun khianat kau tak sebut pun. Tuduh org menyundal tebuk atap bagai. Dulu cina DAP Perak pun khianat, cina PKR kedah pun khianat, kau tak nak buat ulasan ke? Paria DAP tak sedar diri.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 10:43 am

Depa khianat dengan orang2 depa pun. Sejarah depa melombong bijih timah penuh khianat antara depa.

Guna samseng gengster pulak tuh. Hingga tercetus Perang Larut. Berkali kali – Perang Larut I, II, III, IV.

Jenis Ultra Kiasu amat sangat.

Fikir lah, depa 3000 tahun puna sejarah, penuh khianat dan perang saudara, dianggap pariah, diterima masyarakat antara bangsa hanya 1-2 dekad yang lalu.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 9:40 am

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Entah kenapa, terasa diri spt terkena sihir jampi
Diri bagaikan di tengah lautan luas yg tk bertepi
Setiap detik, trpaksa bertarung dgn rindu & sepi
Terasa hidup dilalui umpama mimpi dlm mimpi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 9:40 am
Reply to  Anonymous

UMPAMA MIMPI DALAM MIMPI – DAMASUTRA
Karaoke: https://youtu.be/DfE3NWVHnqs

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kenangan bersama mu, kasih
Seumpama mimpi di dalam mimpi
Terasa engkau di sisi
Menemani ku saban hari

‘Pabila ku pejamkan mata
Akan terasa hangatnya asmara
Walaupun sekian lama
Telah terpadam cinta kita

Luka yang tak terasa
Mengalir darah yang tak berwarna
Bagai jeritan tanpa suara

Tangisan dalam ketawa
Sedu sedan menjadi syair cinta
Terasa ingin ku sentuh
Bayangan mu

Walau hanya seketika cuma
Agar hilang rindu dan dahaga
Agar pulih semangat kasih dan mesra
Seperti baru kenal cinta

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 9:41 am
Reply to  Anonymous

Luka yang tak terasa
Mengalir darah yang tak berwarna
Bagai jeritan tanpa suara

Tangisan dalam ketawa
Sedu sedan menjadi syair cinta
Terasa ingin ku sentuh
Bayangan mu

Walau hanya seketika cuma
Agar hilang rindu dan dahaga
Agar pulih semangat kasih dan mesra
Seperti baru kenal cinta

Kenangan bersama mu, kasih
Membakar gedung fikiran ku kini
Terasa hidup ku ini
Umpama mimpi dalam mimpi
Umpama mimpi dalam mimpi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Jigit
Jigit
13 May 2020 10:51 am
Reply to  Anonymous

Di ramadan yang mulia ada baiknya bertadarus
Lebih baik dari berangau sampai badan jadi kurus
Jangan sampai ajal, dimandikan dengan kapur barus
Nanti Si Irah dan Zura ni sapa pula nak urus……

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:45 pm
Reply to  Jigit

Bro jigit,

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Terima kasih bro Jigit..kerana ada rasa simpati
Namun rasanya Kejora ni, belum lgi le nak mati
Jigit faham ke perasaan hati ini, Kejora tk pasti
Rsanya..selain Allah tiada siapa yg dpt mngerti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Di sini, Kejora prnah temui, cinta suci nan sejati
Jika khilangan nya tiada siapa yg dpt mngganti
Rasanya, tiada gadis lain yg dpt menambat hati
Tidak Ticer Zura dan tidak jugalah dgn cgu Yati
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷🌼🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:53 pm
Reply to  Anonymous

Bro jigit,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Keadaan diri Kejora kini spt org yg tidak terurus
Namun, diri tk pernah lupa, tiap hari bertadarus
Kejora berdoa..agar Allah berikan jalan yg lurus
Dan smoga cinta yg suci itu, bersambung terus
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

zunnun
zunnun
13 May 2020 9:17 am

mahathir baru mengetahui, mengambil kemasukan ‘melayu2 islam’ ke dlm ppbm membawa padah akhir nya… bukan kerana ppbm itu tiada daya utk menambah kerusi pd pru 15, tapi sifat kemelayuan mahathir tidak mengenai mana ‘melayu2’ yg ‘kayu’ dan mana melayu2 yg ada maruah… ‘melayu2’ kayu penjenamaan dan keturunan omNo belaka… …di tambah dgn ‘islam’ yg mereka rasakan haq mereka, hingga ‘melayu2’ ala kayu ini penjenamaan lebai2 sundal pAs, lagi mengayu2 sana sini, bila di beri kuasa, tak segan silu menembuk atap bukan sj kerajaan persekutuan, malah kerajaan2 negeri pula…. mengapa tidak mahathir perlahan2 membina kekuatan ppbm bukan jangka masa 2-3 tahun… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 10:18 am
Reply to  zunnun

zunnun the lanun ini memang orang DAP yang berpendirian anti-Melayu sejak lama dahulu. Cina DAP.

Dia sebut “‘melayu2’ yg ‘kayu’ dan mana melayu2 yg ada maruah…”

Ramai keturunan zunun menjual maruah sejak beribu tahun yang lalu. Mainland China negara luas penduduk ramai tapi asyik berperang antara puak, dieksploitasi kuasa2 asing hingga keluar papan2 tanda di Shanghai menyatakan:

“Dogs and Chinese Not Allowed Here”.

What talking maruah like that, dude?

zunnun Chief Barua.
zunnun Chief Barua.
13 May 2020 8:18 am

Cerita sama yg berlaku di Perak tahun 2008/9 dulu bila pertukaran kerajaan berlaku yg mana 2 ADUN pkr dan 1 ADUN DAP keluar parti dan seterusnya meruntuhkan kerajaan PR di Perak.
Tapi yg dituduh mengkhianat hanyalah 2 org ADUN melayu PKR tu, sedangkan ADUN DAP tidak disebut pun.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:33 am

DAP dah lama terkenal sebagai pengkhianat.

Melayu kalau mengkhianat memeranjatkan. Melayu DAP mengkhianat tidak memeranjatkan. Sebab DAP dah lama terkenal sebagai pengkhianat. Emak bapak pun boleh di khianat.

zunnun Chief Barua.
zunnun Chief Barua.
13 May 2020 8:13 am

Bila sebut pengkhianat, barua2 PH mesti menuduh melayu, tapi yg di Kedah ni, seorang ADUN pkr yg keluar parti adalah CINA. Haa… Apahal pulak ni? Cina pun jd pengkhianat juga ke? Cina pun sokong kerajaan tebuk atap jugak ke?

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:27 am

Cina tak payah sebut. Sejarah depa penuh dengan pengkhianat. Melayu kot mula dengan si Kittol di Kerajaan Melayu Melaka.

zunnun the lanun boleh di nobatkan sebagai pengkhianat besar juga.

zunnun Chief Barua.
zunnun Chief Barua.
13 May 2020 6:12 am

Mimpi zunnun dikejar babi hutan jd kenyataan,
Kerajaan PH Kedah tersungkur, rakyat bersyukur.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 6:38 am

Mengapa tak sebut zunnun lari berkeliaran hingga termasuk lubang Cina bikin untuk tangkap babi hutan.

2 ekor pengkhianat di Kedah itu di kejar, lari berkeliaran, mungkin masuk lubang itu juga.

anonymous
anonymous
13 May 2020 8:34 am
Reply to  Anonymous

Dah bertambah pesakit di wad mental, dipenuhi oleh puak2 PH.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:47 am
Reply to  anonymous

Pesakit mental puak pembangkang tak baik2. Chronic sakit mental depa. Stage 3, one stage to Hospital Bahagia.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
13 May 2020 6:07 am

PENUNGGANG AGAMA ADALAH MUNAFIK MELAYU YANG UNDI PAKATAN DAPIG PRU-14 HINGGA MENJARAH ASET2 NEGARA DAN MENENTANG PERLEMBAGAAN……. Seleweng RM1.5 bilion: Ahli Warisan ditahan SPRM………. Seorang jurutera yang merupakan setiausaha Parti Warisan Sabah (Warisan) Putatan ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan penyelewengan RM1.5 bilion daripada dana yang diperuntukkan untuk projek pembangunan luar bandar di Sabah. Amarjit Singh, 47, ditahan pada jam 2.45 petang tadi selepas hadir ke pejabat SPRM untuk memberi keterangan. Jurutera yang bekerja di GCU Consultants Sdn Bhd itu ialah individu ke-10 ditahan SPRM sehingga kini. Timbalan Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Seri Azam Baki ketika dihubungi mengesahkan penahanan… Read more »

Wau bule
Wau bule
13 May 2020 5:22 am

Politicians come and go. No issue.

Nonetheless, it becomes a great concern. If a traitor, a deserter, a thief and a religious peddler are looked up as saints, we have a problem of moral pandemic till kingdom comes. We have lost true meaning of reality, fact and truth

Superficiality will forever breed hypocrisy…..a crucial and undeniable fact……

Wallahuaklam

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:56 am
Reply to  Wau bule

Allah dah buang madey dgn mukeriz…terimalah hakikat ni..

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:20 am
Reply to  Anonymous

Allah cakap dengan kau ker?

Kau mengarut.

MadSawang
MadSawang
13 May 2020 2:54 am

Kitak pakat tunggu madey alkotty bawak panji-panji hitam .. Contoh tawon 1985 diya blasah habih habisan kampong memali jadi padang jarak padang terkokog poncanya mlayu malaih dan modah lopa Hebatnya madey tak akan kalah bila berlawan dia tentu menang semedang.. Pepatah mlayu sayang anak tangan tangankan sayang pendatangharam jadah kitak lantik jadi perdagang dan sayang bangsa, kitak tabog dengan peloro sanapang ,kitak blasah sampe merempat dan berbangsat-bangsat walaupong malaisa depa kata mlayu ponya tempat.. Sebaliknya sakibaki komeneh depa biar bergiat caregas dlm politaik tanah mlayu dgn bebas sampe mengkonker puterajaya . Bila kalah mlayu jogak jadi seropa hanturaya yg tak… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 3:08 am
Reply to  MadSawang

mad sawang ni si kejora sialan!
dia sendiri dah mampuih kena buang awek!

kah kah kah

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 3:10 am
Reply to  Anonymous

dulu lubang juboq dia kena hentam awang hitam

pasai tu la,,dia minat sangat pasai sebut hitam

bukan panji hitam kejora oiiii…batang hitam

kah kah kah

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:12 am
Reply to  Anonymous

Anon 3:08/3:10 am,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian, bila PH lungkup, Anon terawang-awang
Tengah mlm buta, si tua ni bngun membawang
Kali ini, dia cuba pula jadi nujum @ tok pawang
Haper ker jadah, Kejora dituduhnya Mt Sawang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:13 am
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Nmpak sangat, yg Anon ini sudah tidak siuman
Agaknya otak si lahanat ini dh dimasuki kuman
Serupa babi hutan sja, bapok ini buat terkaman
Tk mustahil, Anon kedi ni samaran Wak Suman
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:28 am
Reply to  Anonymous

Anon sasau @ Wak Suman,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Usah lah Wak mengarut dan buat perangai keji
Si dia yang manja tu tak mungkin mungkir janji
Kekasihnya Kejora ni, sengaja si dara tu nak uji
Maklum lah, org nya menuntut bidang saikoloji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 5:49 am
Reply to  Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Ntah kenapa..diri terasa spt lemah tak bermaya
Hidup ini terasa bgaikan hilang seri dan cahaya
Si dia mmg nak datang rumah Kejora beriya-iya
Tapi dek covid19, dia tk dpt pulang berhari raya
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Muhamad Zainal
Muhamad Zainal
13 May 2020 1:06 am

Nak ingatkan Muhidin jangan rasa selesa sangat bila dah pegang jawatan PM tu.. Ingat! Anakku Sazali ada bersama anda. Kalau dua ayah Sazali sudah derhaka, ayah ketiga tunggu masa saja.

SAZALI SUDAH DEWASA, SAZALI ADA WANG, SAZALI ADA KUASA, SAZALI BOLEH BUAT APA SAZALI SUKA. JANGAN TERKEJUT SAZALI JUGA AKAN DERHAKA DAN MENGKHIANATINYA. KARMA SEDANG MENGHITUNG. ANDA JUGA SEDANG TERSEPIT KINI. ANAK HARIMAU SEDANG MENGHENDAP DAN MENYUSUN GERAK BILA WAKTU SESUAI MEMBAHAM MANGSA

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:53 am
Reply to  Muhamad Zainal

ANAK HARIMAU? No wally. Cannot walking yet.

ken
ken
13 May 2020 12:14 am

Tun pantang dicabar.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:08 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boboi jatuh, bukan le disebabkan TSMY sailang
Tapi, kerana rkyat tau, siapa yg sepatut dijulang
PRU15 nnti Boboi akn terima nasib lbih malang
Kini jwtn MB..lps ini, jwtn adun pun akan hilang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

SERABUT SERABAI
SERABUT SERABAI
13 May 2020 12:03 am

MENANG SORAK,MB PARTI SENDIRI TERGADAI

TERAMAT SEDIH RASANYA

SERABUT SERABAI
SERABUT SERABAI
13 May 2020 12:07 am

KE MANA LAGI KAN KU BAWA DIRI!
PERJUANGAN MELAWAN KLEPTO DULU,
SEOLAH-OLAH DIPERMAIN SENDAKAN!

selamat tinggal politik
semoga fajar cemerlang dulu mampu terbit lagi

tq,semua..aku pohon undur diri dari blok ini.

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 12:37 am

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Tk siapa larang ko pergi, wahai Serabut Serabai
Klau masih sokong PH pun, ko teruk, kena tibai
Pergilah sahabat, anak cucu mu sdg melambai
Mcm dekat Boboi juga..Kejora nk ucap bye bye
👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:54 pm

Wartawan veteran dan bekas penasihat media perdana menteri, A Kadir Jasin, berkata pengkhianat Pakatan Harapan (PH) kini mengulang gembar-gembur dimulakan Umno kononnya DAP menguasai gabungan berkenaan.

Mengulas catatan blog Dr Mahathir Mohamad petang tadi, Kadir berkata dakwaan berkenaan dimulakan oleh Umno selepas parti terbabit dikalahkan PH dalam pilihan raya umum 2018.

“Sekarang mitos ini digembar-gemburkan pula oleh pengkhianat PH yang bersekongkol dengan Umno dan Pas.

“Mereka ini menang atas tiket PH – yang termasuk di dalamnya DAP – tetapi kerana gilakan kuasa dan dendam kesumat, sanggup berpakat dengan musuh,” katanya melalui hantaran di media sosial malam ini

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 8:57 am
Reply to  Anonymous

Yang berpakat dengan musuh perlu dihantar kpd Bang Ali. Untuk di bersihkan otak nya dan segala apa yang lain. Supaya tidak lagi khianat.

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:53 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Nampak nya dh teruk sangat, Budin melencong
Mana ada nya, yg Boboi tu TSMY yang pancong
Rakyat tau depa tu di luar pepat di dlm rencong
Lagi pula..adun-adun PKR yg jadi hantu pocong
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:53 pm

PKR akan saman 2 Adun Kedah RM10 juta kerana keluar parti Predeep Nambiar -May 12, 2020 5:29 PM 644 Shares facebook sharing buttontwitter sharing buttonwhatsapp sharing buttonsharethis sharing button Dua Adun Robert Ling Kui Ee (Sidam) dan Azman Nasarudin (Lunas) mengumumkan penarikan diri daripada PKR pada sidang media hari ini. ALOR SETAR: PKR Kedah berkata ia akan menyaman 2 Adun yang keluar parti RM10 juta setiap seorang kerana “mengkhianati” parti dan pengundi. Pengerusi PKR negeri Johari Abdul berkata Adun Sidam Robert Ling Kui Ee dan Adun Lunas Azman Nasarudin telah berikrar untuk tidak keluar parti sebelum pilihan raya dan sedar… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:51 pm

Muyidin boleh bertindak ikut suka dia sekarang….pru15 muyidin dan Bersatu akan ditinggalkan oleh umno…umno bersama muyidin hanye untuk sementara pru15 sahaja…

Selepas pru15 nama muyidin akan lesap…

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 11:52 am
Reply to  Anonymous

Bermimpi lah kamu.

It’s a cheap form of entertainment, it does not cost anything.

Except your time wasted on mengarut dan membikin rakyat menyampah korang.

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:48 pm

Mukeriz sudah biasa disingkirkan dari jawatan MB…tak perlu pelik pon..

Mukeriz masih ada PH untuk pru15 yg bukan lama sangat untuk di nantikan..

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:45 pm

DiJohor muyidin singkirkan Bersatu kpd umno hingga kelam kabut PN Johor..

Anonymous
Anonymous
13 May 2020 9:03 am
Reply to  Anonymous

Muhyiddin belum stable kedudukan nya sebagai PM. Perlu mengukuhkan kedudukan nya untuk itu.

Tapi, kalau bermusuhan dengan Tun M, boleh stable ke dia?

The wily old fox would not have been PM for 22 years at a stretch if he does not know how to suppress and kick aside his opponents.

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:41 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Apasal lak ni, Tn Budin tetiba jadi sgt sakit hati
Punca semuanya ada lah adun PKR kluar parti
Boboi kna le undur, sbb tk de sokongan mjoriti
Tak kan, benda kecik camni pun, Budin tak reti
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
12 May 2020 11:31 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Meroyan sakan Budin, bila kat Kedah, PH kalah
Kepimpinan PN @ TSMY mmg jelas menyerlah
Org PKR yg kluar parti apasal TSMY dipersalah
Bila itu dah kehendak majoriti kena akur jer lah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
12 May 2020 11:17 pm

PHD4PIG KOKOK BERDERAI TAPI EKOR PENUH TAHI……BUKAN TAKUT TAPI BENCI DAPIG……60 TAHUN BERI PELUANG BERUBAH TAPI RUPANYA YAKJUJ MAKJUJ TETAP TABIAT BURUK YANG SAMA……. Macai PH memang bodoh, cari dan jajah kononnya salah PN, diri sendiri terbuka nampak punggung dia orang tak sedar…….. Perintah mahkamah langsung tidak dihirau. Ini contoh “rule of law” kerajaan PH. Pada tahun 2017, seorang jurutera yang bekerja di syarikat GCU Consultants direman oleh SPRM kerana disyaki terlibat dalam penyelewengan RM1.5 bilion daripada dana projek pembangunan luar bandar di Sabah. Seleweng RM1.5 bilion: Ahli Warisan ditahan SPRM https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/10/19/seleweng-rm1-5-bilion-ahli-warisan-ditahan-sprm/ Selepas PRU14, jurutera ini yang juga setiausaha bahagian… Read more »