JIKA SEKTOR EKONOMI DIBENAR BEROPERASI, PARLIMEN WAJIB BERSIDANG PENUH

Majlis Presiden Pakatan Harapan mengambil maklum pendirian Kerajaan membenarkan beberapa sektor ekonomi beroperasi penuh bermula 29 April tertakluk kepada Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditentukan.

Dalam keadaan lengkuk wabak Covid-19 mulai landai dan semakin ramai yang dijangkiti beransur pulih, kebenaran ini adalah satu langkah yang dialu-alukan namun perlu dilaksana dengan waspada dan berhati-hati.

Kesan Covid-19 terhadap ekonomi negara amatlah besar, di mana begitu banyak syarikat perniagaan kehilangan pendapatan dan ramai yang mungkin kehilangan pekerjaan.

Majlis Peguam serta persatuan-persatuan perniagaan juga telah menggesa beberapa akta dipinda atau undang-undang baharu digubal bagi menangani masalah dan memastikan sektor ekonomi dapat berjalan dengan baik.

Masalah-masalah Rakyat juga perlu perhatian khusus Parlimen, termasuk isu kebajikan, pekerjaan, malah juga semak dan imbang perjalanan Kerajaan bagi menjamin ketelusan pengurusan dan kebertanggungjawaban pihak eksekutif.

Oleh itu, Majlis Presiden berpendirian bahawa Parlimen wajib bersidang penuh. SOP yang telah ditetapkan Dewan Rakyat bagi membolehkan sidang Parlimen berjalan pada 18 Mei membolehkan sidang Parlimen diteruskan seperti biasa lebih dari satu hari yang diumumkan.

Majlis Presiden turut menggesa agar beberapa pindaan kepada Peraturan Mesyuarat dilakukan bagi membolehkan Parlimen terus bersidang, termasuk secara dalam talian dan dengan jumlah Ahli Parlimen yang berkurangan tanpa menjejaskan korum atau peratusan undian parti masing-masing.

YB DS Anwar Ibrahim

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

YB Hj Mohamad Sabu

Parti Amanah Negara (AMANAH)

YB Lim Guan Eng

Parti Tindakan Demokratik (DAP)

30 April 2020.

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 30 April 2020 — 9:00 pm
Subscribe
Notify of
guest
92 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:49 am

The fun in whacking zunnun the lanun never varies. Like said in the whiskey advert – not sure if still around, that one.

Because he is so stupid, ignorant, unschooled, unlettered, uneducated.

How else can it be when he is a product of SJKC, mixing around his like-minded, narrow, very conservative, highly contorted, sometimes seditious and subversive viewpoints and beliefs.

“What talking one, where got meaning ..” kind.

anonymous
anonymous
1 May 2020 7:22 am

Huh… Mlm tadi si zunnun ulamak DAP buat live mlm jumaat ambil berkat, elaun baru masuk agaknya, sbb nampak bersemangat lain macam. Cakap pun ada slang cina, kena rasuk dek hantu cina kot.

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:16 am

Hah, got my morning fun and entertainment membalun, menibai, membantai zunnun the lanun.

Have a good day, folks.

zunnun Chief Barua.
zunnun Chief Barua.
1 May 2020 6:25 am

zunnun Chief Barua, aiyaa lu mana meh. Mlm jumaat lu mesti kelija maa

nanti itu hantu2 cina DAP mali, apa mcm mau cerita meh? ini olang2 DAP gua kasi lu sikit lia olang tak rak manyak bising meh

tapi itu hantu2 cina DAP, bukan sikit luit lia orang mau meh. sikit2 lia olang tak mau meh, itu pasal lia olang jual itu TH punya harta sama pinjam itu along samurai.

ini olang2 sama itu lanun sama meh.

zunnun
zunnun
1 May 2020 5:11 am

zunnun, aiyaa lu mana meh.

nanti itu hantu2 hadi lalang mali, apa mcm mau cerita meh? ini olang2 hadi gua kasi sikit lia olang tak rak manyak bising meh

tapi itu hantu2 melayu, bukan sikit luit lia orang mau meh. sikit2 lia olang tak mau meh.

ini olang2 sama itu lanun sama meh.

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 5:56 am
Reply to  zunnun

zunnun sudah gila. Cakap sama dia sendiri.

zunnun
zunnun
1 May 2020 5:05 am

zunnun, hadi lalang sulah bikin vaccine covids’ meh ?

lia manyak mimpi lia punya “rasullulah” misti blh kasi bikin loa2 hantam covids’ mati meh

bila mau kasi itu loa, semua rakyat percaya hadi lalang ular mak manyak besar meh

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:03 am
Reply to  zunnun

Apasat lu loa, lu tonggang tonggek pegang joss sticks depan pokok Kayu Ara.

zunnun
zunnun
1 May 2020 5:01 am

sikalang, melayu2 manyak gaduh meh. mahathir gaduh sama najib sama zahid, ppbm gaduh sama omNo tapi….

pAs luduk tiam tiam, makan tiam tiam kenyang tiam tiam meh….

ini mcm bagus manyak bagus lia punya tuhan alah suka tengok lia olang mcm ular sawa kenyang meh.

itu buluh lapat tenguk covids’ sulah siap, misti kelajaan manyat bikin luit blh expot lawan sama itu cina atau korea test kit meh

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:07 am
Reply to  zunnun

Lu banyak bolo tutup mata DAP gaduh Ronnie Liu kena halau ke Pahang.

zunnun
zunnun
1 May 2020 4:54 am

zunnun, apa hat sama itu melayu omNo gaduh sama melayu ppbm meh?

itu khaled sama sapien manyak gaduh meh. Oops, butul saya kasi eja ‘sapien’ meh?

ini khaled apa hat mau lagi jawatan, luduk diam diam luit sulah manyak meh

kasi melayu2 ppbm bikin luit turn meh.

ini sikit punya hat, mau gaduh manyak kasi malu melayu sama lia punya tuhan alah meh.

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:09 am
Reply to  zunnun

Melayu Umno etc ada demokrasi, boleh cakap. Cina DAP tak boleh cakap apa, tiam2 saja. Mulut macam ada kunci. Lu mau divert attention to your problems arr? Bolo punya olang.

zunnun
zunnun
1 May 2020 4:46 am

aiyaa zunnun meh..

apa hat pagi2 manyak kuat kasi tulis meh? mana jin ulah kasi meh?

tapi melayu hantam melayu, itu hadi lalang manyak kenyang sama lia olang2 islam meh.

itu mcm ular sawa manyak kenyang….

zunnun, itu olang2 pAs sulah islam meh?

lu tlg sama gua, kasi paham meh.

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:15 am
Reply to  zunnun

Lagi zunnun sudah gila. cakap sama dia sendiri. Mesti banyak mental stresses, malam tak boleh tidur.

Cina DAP tarak olang paluli sekarang. MCA and Gerakan pun siutak boycott sama dia. Itu pasat Zunnun the lanun pun sutak jadi gila.

Dia tentu tak faham juga lagi. Sebab dia betut2 sudah gila.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
1 May 2020 4:14 am

RAKYAT MAHU TOK MUDIN BETUL2 BUAT KERJA KERANA TOK MUDIN JADI MENTERI SEPANJANG MASA BAIK BN,,PH ATAU PN…..MANA DIA RCI SEMUA TUUU…..INI SIBUK MAIN PLAY STATION…..KITA BAGI TEMPOH 24 JAM…..KALAU TAK BUAT JUGAK KITA KHATANKAN DIA…….. Komplot tumbangkan kerajaan Muhyiddin (Bahagian Sebelas): Ikan di laut, asam di darat, dalam periuk bertemu juga………. โ€œPada ketika ini sahaja, terdapat beberapa pemimpin dari Perikatan Nasional sedang berkomunikasi dengan kem Mahathir berhubung langkah seterusnya yang wajar diambil. Apa yang pasti, Mahathir tidak sekali-kali akan berurusan dengan Anwar atas sebab-sebab yang akan saya teliti dalam bahagian akan datangโ€ Raggie Jessy Rithaudeen Dalam bahagian ke-sepuluh siri… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 8:24 am

Third force kaki temberang.m

zunnun
zunnun
1 May 2020 4:12 am

ke mana hala tuju melayu yg asyik keldaikan islam yg mereka anuti selama ini? hilang integriti bangsa melayu yg mereka banggakan? keaiban kpd agama yg di anuti dan di praktikan? yg nyata, pakaian melayu yg mereka pakai, satu ketrampilan yg mengecewakan, serba serbi kecacatan dan rendah penguasaan ilmu yg di perlukan… dan pakaian islam yg di pamerkan jauh sekali mencerminkan kebenaran hanya rethorik kepercayaan semata2 tiada usaha utk membina keyakinan yg ada hanya kepentingan nafsu2 sj. penjenamaan melayu2 Islam oleh muaFUCKat dan pengkianat hanya kepentingan nafsu sj, jauh sekali berasaskan akal rational yg di perlukan. ..jgn kelak, melayu islam meninggalkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:22 am
Reply to  zunnun

Ini zunnun pukimk menghasut Melayu dan Islam tak tidur hingga pukul 4 pagi, mesti sebab sakit gila dia sudah keluar. Sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut dia hyper.

Pompuan kaum dia pakai skirt pendek inviting rape. Kena rogol, marah pulak.

Yang merogol puak dia jugak. Nafsu buas mcm binatang. Sudah mampus pun masih nak merogol, itu pasal simpan the corpse beberapa hari, tentukan dah betul2 keok, baru bakar.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:54 am

mana salah nya melayu2 dan islam-yg-di-keldaikan oleh mereka?

kurang nilai integriti melayu nya?

atau

kesesatan agama yg di pegangi mereka

yg mana ‘strike’ dulu utk menyatakan kesundalan2 yg kini kekerapan nya kerap sgt di pamerkan?

melayu mereka atau islam yg di anuti oleh melayu yg asyik mendada kehebatan yg jauh hebat nya?

terkini, antara melayu2 sedemikian, bercakaran dan mula menampakan fahaman islam yg rendah mutu akhlak mereka

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:27 am
Reply to  zunnun

Puak zunnun ukimak takda integriti sejak beribu tahun. Mula2 pakai agama Confucianism, kemudian Taoism, kemudian Buddhism. Ramai yang 3 agama di masa yang sama, Ultra Kiasu, mahukan 3 chances to go yo heaven.

Kemudiannya, ikut Christian Evangelism pulak. Jenis ini, apa saja yang ada, kaut.

Bkn saja rendah mutu takda akhlak, juga gullible, apa saja yang ada mau sapu. Di gelar Ultra Kiasu.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:46 am

..kini, dgn persetubuhan melayu2 dgn islam-yg-di-keldaikan mereka, melayu2 sedemikian bak golongan yg menyundalkan diri mereka selain di pandang satu kesundalan oleh rakyat jelata…. segelintir dari penyokong tegar sj yg mendokong kesundalan2 yg saban hari mereka pamerkan… hingga penubuhan kerajaan yg ada byak persoalan2 yg perlu di jawap…. (1) mengape hadi awang yg mana amanat nya telah di dapati sesat lagi menyesatkan masih tidak memohon maaf kpd rakyat jelata hingga melibatkan kematian di memali (2) mengapa hadi awang di beri jawatan duta khas ke negara2 teluk, sedangkan dia masih berpegang kuat dgn amalan amanat nya… (3) mengape hadi awang saban hari… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:32 am
Reply to  zunnun

Puak zunnun pukimak ini tidak bersetubuh. Depa kongkek. Kesundalan nya hinggakan kongkek anak beranak. Buas sex. Banyak minum air ketum tanam di belakang rumah.

Jawapan kpd soalan2 yang dia hasutkan itu ada dalam lubang bont.t nya. Bau amat busuk, tak basuh berak, tahi selept di celah kelengkang.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:25 am

..memadai setakat mengelar golongan mereka, “melayu” saja tanpa di tambah dgn istilah dan pengakuan “islam” pula…

kerana dgn pengakuan “islam” telah mendahului Kutdrat Tuhan Yg Maha Semesta…

ini satu fallacy yg amat berbisa malah serba sesat lagi nyata….

seperti juga berlaku, apa yg mahathir cuba lakukan utk mengadakan sidang parlimen usaha utk tubuhkan “kerajaan perpaduan” sedangkan majlis raja2 belum buat ketetapan dan keputusan..

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:38 am
Reply to  zunnun

puak zunnun pukimak ini menghasut Melayu dan agama Islam. Tapi depa keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism.

Kemudian, Evangelical Christianity pulak, jenis kaut sebanyak mana yang boleh. Islam tak boleh sebab Islam tak mahukan yang exploitasi agama, biasa nya untuk duit.

Jenis yang, kalau emak depa boleh di jual, akan dijual depa.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:19 am

ape yg melayu2 islam-yg-di-keldaikan dlm ketakutan yg amat sgt nih?

takut utk mendapatkan kepercayaan rakyat?

takut utk mendapatkan keyakinan rakyat?

takut utk di soal siasat oleh rakyat?

takut utk berhadapan dgn rakyat?

takut utk menyatakan bahawa mereka mendapat mandat rakyat dgn berhadapan dgn ‘the-other-side-of- the-isle’?

takut itu satu perpisahan antara pencipta dgn di cipta, hingga muhammad bin aminah mengalami ketika di gua dahulu…

tidak ketahui, pencipta = di cipta

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:45 am
Reply to  zunnun

Memang lah KEPALA BAPAK zunnun the lanun ini ajar “pencipta = di cipta”. Banyak Tuhan2 dia dicipta di pokok2 Kayu Ara, di pondok2 di bikin dalam dan diluar rumah mereka, digelar Toh Pekong.

Tapi Tuhan2 nya tak dapat menjawab soalan2 nya. Maka dia pun frust, mengarut di sini di pagi2 hari.

Don’t frust too much, zunnun pukimak, nanti kamu kena berkerjar ke Spital Bahagia lebih awal dari jadual.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:10 am

..adakah dgn cara menebuk atap parlimen itu cara perfect?

adakah samun menyamun itu kerja perfect?

adakah melacurkan agama itu perfect?

adakah mengkianati perjanjian yg di menterai itu pekerjaan perfect?

ada kah, melambatkan mendapat mandat rakyat utk mengadakan sidang parlimen itu kaedah perfect..

adakah berhelah dgn alasan bahawa, mengatakan persidangan utk sesi soal jawap kelestarian rang undang2 supply bill itu usaha perfect?

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:49 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak suka istilah melacur. Sebab puak dia memang suka melacur. Easy way of making money, just beri kelengkang, depa sodok, cakap “faiti2 lorr”, dapat duit.

Di Chow Kit back lanes in KL, di mana2 saja. Kadang2 di harass Polis, tapi pigi lagi di situ sebab easy money opening legs only.

zunnun
zunnun
1 May 2020 3:03 am

istilah “melayu2 islam”

dari segi metaphoric atau pun stimula bahasa tiada menunjukan syntax yg selari akal rational manusia, lebih rethorik dan sundal sj.

Pergertian Islam itu, Haq Tuhan Semester. Tuhan Maha Sempurna, Islam Kesempurnaan Nya….

dgn kesempurnaan tersebut, perpetuity asas sifat nya, utk lestarikan se tiap kehidupan semesta, dlm se tiap bahasa2 yg ada dan melalui pergertian2 bahasa mereka..

ISLAM MANIFEST A PERFECT WAY OF LIFE

fatal syntax moronic error

“Melayu2 Islam”

Melayu2 Perfect Way of Life

kesundalan ape yg melayu2 sedemikian cuba ketengahkan…

utk mengatakan mereka golongan perfect menguruskan kehidupan?…

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:58 am
Reply to  zunnun

KEPALA BAPAK zunnun pukimak, konon nya tahu pengertian Islam.

Mana dia tahu, dia keturunan yang menganut 3 agama yang sama, kemudian anuti Evangelical Christianity. Yang dianutinya hanya lah sesuatu yang boleh menyenangkan nya cari duit. Konon nya berkenalan dengan orang Christian yang di masa lalu, omputih bertaraf tinggi di negara ini. Social climbing untuk monetary gains, jenis highly gullible.

zunnun pukimak ini highly complex stricken. Iri hati bila mendengar ada yang mengata depa “golongan perfect menguruskan kehidupan.” Dia perfect memporak perandakan kehidupan. Bedebah.

zunnun
zunnun
1 May 2020 2:50 am

‘parlimen oversight’ kini menjadi ingauan kpd “melayu” islam-yg-di-keldaikan oleh kerajaan Moo ala tebuk atap ala belakang mati nya.

asas Democracy, di mana kuasa rakyat utk rakyat, bagi rakyat oleh rakyat di ketepikan oleh golongan mengelar diri mereka…

“melayu2 islam”

ape kesundalan dgn istilah sedemikian, hingga tak sampai 100 hari memerintah bercakaran sesama sendiri,

tiada keberanian utk ketengahkan wawasan, perjanjian atau manifestor, segala dasar cacar marba muat turun, apa yg mereka rasakan perlu keputusan secara ad hoc…

ape golongan melayu2 islam ini satu golongan elite negara atau sekadar golongan sundal menyundal tegar persetubuhan muaFUCKat di serikan dgn pengkianat2….

bersambung…

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:10 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak lupakan puak depa bercakaran sejak beribu tahun dulu hingga sekarang. Mula2 anuti Confucianism, kemudian Taoism, kemudian Buddhism, kemudian Evangelical Christianity.

Bercakar all along the way.

Sundal menyundal memang sudah way of life, malah “budaya”, puak depa. Kesundalan yang paling besar keturunan depa ia lah sorang General di China, fedapkan bossnya sebat concubines nya, arahkan di buka gates at the Great Wall of China supaya Manchurian Army (yang menunggu nak attack di luar) masuk, attack, conquered and occupied China.

The Manchus ruled China hingga awal abad 20.

Saujana Langit
Saujana Langit
1 May 2020 1:01 am

Terserah kepada PM TSMY bagi menentukan persidangan Parlimen kerana PM juga ada strategi yang terbaik untuk gabungan PN. Gabungan PH hanya ada satu peluang terakhir dengan kuasa undi tak percaya jer untuk tadbir semula Malaysia. Jika PH berjaya kena perbaiki semula jentera kepimpinan PH yang mengutamakan kebajikan rakyat seperti jasa baik PM TSMY bukan seperti PM di zaman PH sebelum ini hanya sekadar RM30 jer. Mungkin terkini ramai penyokong PH bersetuju mengangkat DSAI sebagai calon PM bagi sesi undi tidak percaya di Parlimen untuk melaksanakan dasar kesinambungan mandat reformasi PRU14. Bukan lagi Tun M. Tapi masyarakat Melayu mungkin dah sedar,… Read more »

justice4all
justice4all
30 April 2020 11:16 pm

Tak perlu parlimen sekarang.. tak perlu collective decision. Sudah ada hero hebat,super hero, One Man Show. Super hero boleh tadbir. Ini zaman IT, autopilot dihujung jari super hero saja. MP2 tak payah susah ke parlimen. Super hero tau segalanya. Collective decision just wasting time….

MadSawang
MadSawang
30 April 2020 11:02 pm

SELOKA PANDAI PAK PANDIR (2) Pandai-pandai wahai Pak Pandir Anak dipijak dagang dijinjing, Kucing dibunuh tikus dibela, Harta habis badan tergadai, Mendengar gelagak dagang, Akhirnya tak sedar bertelanjang, Pantang mendengar guruh di langit, Air tempayan dicurahkan, Mulut manis disuap pisang, Buntut sakit dicangkuk onak, Gunting lipatan makan di hujung, Pak Pandir jugalah yang menanggung, Apa didengar gelagak dagang, Gelagak si rambutan jantan; Orang berbunga dia berbunga, Orang berbuah tapi dia haram, Kilat memancar hujan tak jadi, Awak jugalah yang menanggung Silap-silap menabur budi Kita rugi orang yang untung Pandai-pandai wahai Pak Pandir Diri sendiri juga menanggung Pndai-pandai wahai Pak Pandir… Read more »

anonymous
anonymous
30 April 2020 11:10 pm
Reply to  MadSawang

Perumpamaan si rambutan jantan tu tak betul sbb pokok rambutan tidak ada jantan betina. Bunga jantan dan betina pada tangkai yg sama dan pada pokok yg sama.
Tahniah, cuba lagi.

Dolah
Dolah
1 May 2020 6:01 am
Reply to  anonymous

Wow…. pandainya engko…. macam saintis…. hebat Mamat ni…. kepala hotak geliga…. bangganya aku ….
itu gurindam la ngok…. jangan kau pandang di sudut sains saja. Banyak pengajaran lain dari nukilan tersebut, bunga rambutan jantan betina yang kau tekankan. Nak tunjuk pandai tapi pittance. Itulah wajah kau, ilmu sikit, tapi nak tunjuk pandai lebih…..

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:21 pm
Reply to  MadSawang

Tambahan info.

Tumbuhan ygmana ada pokok jantan dan pokok betina dipanggil diocious, Bunga jantan dan betina pd pokok yg berlainan. Cth. Salak, betik (tp betik ada satu tambahan iaitu pkk hermafrodit).

Tumbuhan ygmana bunga jantan dan betina pd pokok yg sama dipanggil monocious. Cth. Rambutan, mempelam, limau, cempedak, nangka, durian dll.

Kihkihkih

Jebon
Jebon
1 May 2020 6:03 am
Reply to  Anonymous

Batang butuh dengan viji kelentit, mana jantan mana betinanya bos…????

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:55 pm

Abg Mat Sabu @ Mat John bersabda, PN masih lagi teraba-raba kerana kerajaan tanpa manifesto.
Kerajaan PH ada manifesto, rakyat dpt 30.00.
Kerajaan PN tak ada manifesto rakyat dpt 1,600.00.

Kihkihkih

Kelkatu terbang malam
Kelkatu terbang malam
30 April 2020 10:35 pm

UNTUK BANG NON,TOK MAT SABU DAN UNCLE LIM,
DAN BUDIN SEKALI!!!!
YANG DI KEJAR TAK DAPAT,DI KENDONG TERCICIR

UNTUK ORANG MELAYU,INI YANG KAMU MAHU
PAKAT-PAKAT SOKONG KERAJAAN BARU
99 % PENGUASAAN MELAYU
MINTALAH APA YANG KAMU MAHU SEKARANG!!
JIKA ADA PRU KECIK,
JANGAN PULAK KAMU KHIANAT!!!

AKU ULANG…..INI YANG KAMU MAHU!

KITA HANYA MERANCANG,
TUHAN JUA YANG TENTUKAN!

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:50 pm

KTM 10:38 pm,

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Nampaknya bro KTM pandangan kita ni sehala
Dgn kerajaan bru PN ni, Melayu akn lbh terbela
Kita dah serik dgn PH dulu yg bnyak bawa bala
PRU15 nanti kita akan bagi BN bangkit semula
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:29 pm

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kejora tak kasi can, Suman, 2 muka pnya talam
Barua tu sami Hindu..yg cuba menyamar Islam
Mmg dajal ni pandai berlakon, jenis putar alam
Mcm di Dtrn Mrdeka jadi pengemis buta kelam
๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:24 pm

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Padan dgn muka, Suman maknyah, tua bangka
Maknyah kedi ini, tk tahu mana nak letak muka
Tembelang yg dia Hindu paria, Kejora dah buka
Tiada tmpt lain di akhirat bgi nya, selain neraka
๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Kelkatu terbang malam
Kelkatu terbang malam
30 April 2020 10:27 pm
Reply to  Anonymous

JAGA LA SIKIT BAPA MERTUA KAU TU,

MULUT KAU TU!!!

awat yang hang bodo sangat ha…

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:35 pm

KTM 10:27 pm,

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Bukanlah bermaksud, yg Kejora ini berhati batu
Tapi dgn Suman, tk ingin Kejora nk jdi menantu
Nak dibuat apa kalau pak mertua serupa hantu
Lbh baik le, klu Kejora bujang sepanjang waktu
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:42 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Sikit pun tk ingin, jdi menantu Suman pala bana
Kejora lebih rela..kalau terus hidup membujang
Nak dibuat apa klau pak mertua setan tak guna
Klu dia jadi mertua, hari2 Kejora sepak terajang
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:11 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Sikit pun Kejora ni tak ingin Suman jadi mertua
Lebih baik lgi, Kejora membujang smpai ke tua
Kejora lebih rela klau hidup bertapa dalam gua
Dpd dpt mertua si Suman yg serupa dgn barua
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:20 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kejora nk mertua, yg ada smngat Melayu sejati
Baru lah dgn pak mertua, rasa ada kasih di hati
Ini, kalau Suman mknyah, yg bodoh berkati-kati
Lbih baik le Kejora mmbujang je smpai ke mati
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:25 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Nk cari pak mertua, prkara serios bkn olok-olok
Mmg ler nak cari pak mertua yng perangai elok
Nk dibuat apa nya bermetuakan Suman goblok
Si tua bangsat tu, hari2, kerja mampos kat blog
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:37 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Nk dibuat mertua..keluarga dia, kena lah siasat
Jgn pulak nanti perkahwinan jdi rosak & sia-sia
Ini Suman mknyah tu, perangai serupa bangsat
Anak dara dia tu pulak dah lah tua & lanjut usia
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 11:53 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Mustahil dgn anak Suman, Kejora nak berjodoh
Bukan le persoalan, anak dia cantik atau hodoh
Tapi tak nak ler klu dpt mertua yg bingai bodoh
Dah tu pula perangai baran asyik nak bergadoh
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:19 am
Reply to  Anonymous

Anak2 perempuanku semua lulusan U with flying colors (Deacon Award obtaining CGPA above 3.67).

Apaaaaaa, kejora budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:18 am
Reply to  Anonymous

Anak2 perempuanku semua lulusan U with flying colors (Deacon Award obtaining CGPA above 3.67).

Apaaaaaa, kejora budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:10 am
Reply to  Anonymous

Apaaaaaa, budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:09 am
Reply to  Anonymous

Apaaaaaa, budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:08 am
Reply to  Anonymous

Apaaaaaa, budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:07 am
Reply to  Anonymous

Apaaaaaa, budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii โ€“ SELISIH Malaikat 44โ€ฆ..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:06 am
Reply to  Anonymous

Hi hi hi
Geli hati, tengok budak Kejora sewel 10:24 pm merepek membuta tuli.

Apaaaaaa, budak pondan sekolah kat ladang estet pun tak abis tuu kah โ€ฆ.??
Hiiiii – SELISIH Malaikat 44…..!!

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 2:32 am

Kerja gila apakah ini, sendiri posting sendiri komen…. Anonymous PANDU KERETA KE SINGAPURA PUAS BERJALAN MEMBELI BELAH Suman tak tahan dibelasah KEJORA Dia dah cabut lari mengaku KALAH KUNANG MATI DI ATAS DAHAN IKAN TOMAN DI CELAH BATU Bujang ke mati Kejora rela BERTAHAN Dgn Suman tak ingin jadi MENANTU KURA-KURA MERAYAP CELAH PAPAN PANGGANG BERSABUT IKAN KURAU KEJORA NI teruna segak dan TAMPAN Irah tertarik sebab pandai BERGURAU ANAK ITIK DI DALAMNYA SANGKAR MUSANG KING DIBUAT SERAWA PASAL MATEMATIK MEMANG DIA PAKAR Ada kekasih pula si anak dara JAWA RATUS KERA DI POHON SENA ADA YANG NAMPAK,JATUH KE TASIK… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
1 May 2020 1:57 am
Reply to  Anonymous

Hi hi hi
Geli hati, tengok budak Kejora sewel 10:24 pm merepek membuta tuli.

Ada buktikah samdol, jika ada, mana haaaaaaaโ€ฆ.??

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 5:20 am
Reply to  Othman Ahmad

Poodah Suman maknyah…

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kejora dulu grad Maths masuk dlm ‘Dean’s List’
Nak buat apa klu dpt mertua Suman mcm iblis
Harap kaya dkat dunia tapi akhirat nanti muflis
Silap2..kawin anak dia dpt pulak penyakit siflis
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 5:26 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Nk bermertuakan Suman, hati ini sangat dingin
Tak kan Kejora nk jadi menantu si tua bangang
Anak si Suman mmg langsung Kejora tak ingin
Mesti anak2 dara dia muka kepek gigi jongang
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 5:51 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Sikit tk ingin anak Suman muka mcm ikn sepat
Biar le tk kawin, Kejora rela jdi bujang mrempat
Harapnya mertua mcm Suman tu jgn lah dapat
Nak jdi menantu dia mintak selisih malaikat 44
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 5:58 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Msti anak Suman spt dia juga, geng pluralisma
Dgn family dia, sikit pun Kejora tk nak bersama
Nal buat apa, jdi menantu, org yg tk ada agama
Tak ingin, anak dara dia, wlu nk diberi percuma
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:06 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Sampai tua ler tak laku anak2 dara Wak Suman
Siapa ler yg ingin, bermertuakan kera hanuman
Mmg anak dia, tak layak, utk Kejora yg beriman
Lagi pulak Kejora dh ada pilihan bunga idaman
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 6:13 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Dpd kawin anak Suman lbih baik ler tk beristeri
Lagi pula tak jdi masalah Kejora tampan bistari
Kalau Kejora nak, gadis2..hanya perlu petik jari
Sekali saja, kalau Kejora petik..sepuluh yg mari
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:05 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Rsanya anak2 dara Suman tk laku & terdampar
Mmg anak2 dia tu, sikit pun Kejora tidk kelapar
Nk buat apa..klu mertua jenis bedebah celupar
Silap2 gaya, dgn menantu, dia makn penampar
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:24 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Bukanlah Kejora nk pandang harta atau pngkat
Tapi tk nk mertua, geng ayah Pin punya tarekat
Bermertuakan Suman, mmg hidup tk de berkat
Dosa dia tu, tak cukup bekas kalau nak disukat
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Anak2 dia pula, gaya hidup pluralis, dh melekat
Mmg sah le depa, jenis agama tk pernah dekat
Mesti, tak mengenali semayang, puasa & zakat
Nk jdi mnantu Suman..minta le disisih malekat
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
1 May 2020 7:42 am
Reply to  Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Anak2 dara Suman, mmg tak ada yg kiut cinoni
Semua anak dia tu, jenis potongan karung guni
Dpd kawin anak dia, Kejora rela terus tk berbini
Lebih baik Kejora terus membujang saja begini
๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:21 pm

AKU HARAP K’JAAN TUBUHKAN RCI AGAR RAMAI PIMPINAN DAP DPT DIDAKWA DI MAHKAMAH NNT. SKRG PNipu DAH BERKUASA TUNGGU APA LG? Selepas hangat isu pelarian Rohingya, Bagi menutup tindakan kelompok Kerajaan tebuk Atap dalam isu rohingya, depa cuba mengalihkan isu seolah olah ia dilakukan penyokong PH bagi menutup skandal IC palsu warga Cina dan India..Lagi teruk,Bekas Naib Presiden PAS nak tambah perisa, kaitkan dengan usaha perisikan Kerajaan China di Malaysia untuk perang dunia ke 3 di laut China selatan.. lagi teruk tuduhan ni.. Sebenarnya aku sokong, Bukan takat pendedahan..tetapi Suruhajaya Diraja ditubuhkan.. Kononnya depa kata PH bertanggungjawab membiarkan pendatang asing… Read more »

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:52 pm

Selama PH jd kerajaan, rakyat rindu kpd rally Bersih, baring2 atas jalan dan tidur tepi longkang. BN tak mampu lakukannya. BN pembangkang yg gagal.

Kihkihkih

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:23 pm
Reply to  Anonymous

Tak ada isu kerajaan PH..BN mati kutu..

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:50 pm

Selama 22 bulan mereka jd kerajaan, ternyata PH tidak sesuai di posisi itu, dan BN tidak berupaya menjadi pembangkang yg berwibawa. Tahniah, PH telah dikembalikan kepada tugas hakiki mereka.

Kihkihkih

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:45 pm

TSMY wajar bersidang lama utk memberi ruang dan peluang kpd PH melakukan tugas hakikinya yg dirompak oleh PN. Mereka memang layak jd pembangkang seumur hidup.

Kihkihkih

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:41 pm

zunnun pukimak has been insulting the Malays and Islam a lot in past blog post comments.

Hereโ€™s a message for him โ€“

No Dogs and Chinese Allowed in Shanghai Waterfront โ€“

dogsandchinese.blogspot.com โ€บ

the โ€œoft-mentioned sign at the Public Garden on the Shanghai bund (waterfront), โ€˜No Dogs And Chinese Allowedโ€™, the park sign story was popularized โ€ฆ

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:04 pm
Reply to  Anonymous

Aiyyo banyak malu lorr

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:23 pm
Reply to  Anonymous

Utterly shameful maa.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
30 April 2020 9:39 pm

SATU HARI CUKUPLAH BUAT BANGSA DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ DI PARLIAMEN…..BUKANKAN UNTUK TUMBANGKAN PN DENGAN UNDI TAK PERCAYA…… Penyatuan Politik Umat Melayu Mengganggu DAP……. DALAM satu temu bual khas oleh RTM dan Astro Awani baru-baru ini Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menyatakan: โ€œDalam keadaan sejak saya duduk di kerusi Perdana Menteri, saya tidak fikir soal politik, soal pokok sekarang ini rakyat tidak mahu dengar dah dan sudah muak dengar cerita-cerita politik.โ€ Hakikatnya dewasa ini fokus rakyat adalah pada kemajuan peperangan terhadap COVID-19 dan bagaimana kehidupan mereka dapat dipulihkan sebagaimana sedia kala. Dalam keadaan masing-masing terbelenggu dan tertekan dengan suasana… Read more »

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:37 pm

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Suman Hindu tu mmg ler bnyak auta belit putar
Ntah bila Hindu tua ni, nk dipanah dek halilintar
Nabi kita dikata dlm kitab Hindu, Alkhalki Autar
Sebab itu, kat dia, penumbuk Kejora nak hantar
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
30 April 2020 10:14 pm
Reply to  Anonymous

Ada buktkah samdol, jika ada, mana haaaaaaaโ€ฆ.??

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 10:22 pm
Reply to  Othman Ahmad

Suman maknyah Hindu bontot kunyit,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Ko tok sah berhelah ler, Suman Hindu Malabari
Dgn cikgu Kejora ini, kau tak kan upaya nak lari
Bukti kau itu Hindu paria, ada kt blog Parpukari
Cuma aku ni malas selongkar muzium nak cari
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:32 pm

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Dia cuba mau sesatkan Islam itu Hindu Suman
Islam dikata asl dr Hindu..ifrit ni mndabik dada
Ikut Hindu ni para malaikat dikatanya Brahman
Mnakala wahyu kpd Nabi pula ifrit ni kata Veda
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
30 April 2020 10:13 pm
Reply to  Anonymous

Ada buktkah samdol, jika ada, mana haaaaaaaโ€ฆ.??

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:31 pm

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Suman maknyah Hindu udah jadi tak ketahuan
Allah, dia kata dalam kitab Hindu sbg Baghwan
Mmg Suman barua ifrit ni mabuk sasau sawan
Sbb itu dgn Hindu ini, Kejora sentiasa nk lawan
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
30 April 2020 10:12 pm
Reply to  Anonymous

Ada buktkah samdol, jika ada, mana haaaaaaaโ€ฆ.??

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:28 pm

PERHATIAN!!

Si Othaman Hindu (Suman maknyah bontot kunyit) bingai pengecut jiwanya kacau tak karuan, setelah dirinya dalam KESIPUAN TAK TERBANDINGKAN dek dilondeh kedurjanaan dirinya.

Untuk makluman, memang tebiat buruk Suman maknyah Hindu bontot kunyit dari mula saya kenali di blog parpukari, putra merdeka, kluangman KD, life of Annie membuat posting2โ€ฆ.
โ€“ tiru-tairu kopipes 100% bahan sampah;
โ€“ ramalan judi 4 no. ekor;
โ€“ jual ayat2 suci & hadith2 nabi saw;
โ€“ memuja Bg Non sebagai insan yg dah bertaubat

Anonymous
Anonymous
30 April 2020 9:28 pm
Reply to  Anonymous

SAMBUNGAN:
(Suman maknyah Hindu bontot kunyit)

โ€“ berkempen untuk Bg Non diterima semula sbg pemimpin negara
โ€“ pantatun curi (penyamun);
โ€“ pantatun sampahโ€™
โ€“ sabotaj ruangan;
โ€“ maki, hamun, caci & mencarut;
โ€“ putar spin tulisan orang;
โ€“ mendusta & memfitnah tanpa bukti sahih.
โ€“ mengatakan Islam berasal dari Hindu.
โ€“ mengatakan Nabi Muhammad adalah Al-khalki Autar dalam kitab Hindu.
โ€“ mengatakan Allah adalah Baghwan Vishnu dalam kitab Hindu.
โ€“ Hindu yg berpura-pura beragama Islam (munafiq).

Othman Ahmad
Othman Ahmad
30 April 2020 10:11 pm
Reply to  Anonymous

Ada buktkah samdol, jika ada, mana haaaaaaa….??