MENUNGGU SIASATAN RoS TENTANG HALAL ATAU HARAM KEDUDUKAN PN

Berikutan kenyataan Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hasan yang menyebut Perikatan Nasional atau PN bukan sebuah entiti politik yang berdaftar, ramai yang tidak ragu-ragu menganggap gabungan kerajaan itu adalah sebuah pertubuhan yang haram.

Blog ini dalam artikelnya semalam adalah antara yang terawal mengungkap persoalan tersebut serta mempertikaikan mengapa setelah hampir dua bulan menjadi kerajaan, tetapi PN masih tidak didaftarkan.

Hari ini, susulan kedudukan PN sebagai pertubuhan haram itu sudah menjadi perbualan yang merata, telah ada individu tampil membuat laporan kepada Pendaftar Pertubuhan.

Salinan laporan tersebut adalah seperti di bawah ini:-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

25 April 2020

Kepada

Ketua Pengarah

Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia

Aras 8 & 9, Block D7, Kompleks D,

Pusat Pentadbiran Kerajaan Perseketuan

42546, Putrajaya.

ADUAN BERKAITAN SEBUAH ‘PERTUBUHAN’ YANG DISYAKI BERGERAK SECARA HARAM.

1. Dengan hormatnya perkara di atas dirujuk.

2. Sejak 1 Mac 2020, terdapat satu pertubuhan atau perikatan politik yang disyaki ‘haram’ telah beroperasi dalam negara Malaysia.

3. Pertubuhan / perikatan politik tersebut dikenali sebagai ‘Perikatan Nasional’, yang kononnya merupakan sebuah perikatan antara beberapa parti politik yang telah bertindak membentuk sebuah kerajaan ‘tebuk atap’ pada awal Mac yang lalu.

4. Maklumat berkaitan Perikatan Nasional adalah sebuah pertubuhan haram diperkuatkan oleh Timbalan Presiden UMNO yang mengesahkan bahawa Perikatan Nasional tidak pernah berdaftar seperti Barisan Nasional.

5. Pihak JPPM perlu bertindak tegas atas pertubuhan haram ini, kerana sudah ramai rakyat yang terpedaya dan ditakuti akan diikuti oleh rakyat dengan menjalankan aktiviti atas nama pertubuhan yang tidak didaftar ataupun pertubuhan haram.

6. Semoga aduan ini diambil perhatian sewajarnya dalam usaha menegakkan kedaulatan undang-undang di kalangan rakyat.

Saya yang melapor

RIDZWAN BIN ABU BAKAR

Rakyat Malaysia.

(surat ini akan dihantar kepada Ketua Pengarah JPPM pada hari isnin – ini merupakan salinan awam).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selain laporan ini, difahamkan pelbagai pihak lain akan turut membuat laporan yang sama kepada RoS berhubung kedudukan PN selepas ini.

Meskipun PN sekarang adalah kerajaan serta Setiausaha Agung Bersatu lantikan Muhyiddin Yassin pula merupakan Menteri Dalam Negeri, tetapi RoS wajar menyiasat dan menentukan kedudukan gabungan itu dengan adil serta berdasarkan fakta.

RoS juga wajar menentukan status kerajaan sekarang sekiranya benar PN tidak pernah didaftarkan dan merupakan sebuah pertubuhan yang haram.

Sesungguhnya, kedudukan ini benar-benar memalukan kerana sudahlah membentuk kerajaan melalui tebuk atap, PN yang diwar-warkan sebagai gabungan baru pula bukan sebuah pertubuhan yang sah.

Oleh itu, penjelasan RoS adalah amat diperlukan. (ShahbudinHusin 27/04/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 27 April 2020 — 9:11 pm
Subscribe
Notify of
guest
101 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Laporan terhadap 'keharaman' PN, kita tunggu apa kata RoS
28 April 2020 5:30 pm

[…] Sumber : https://shahbudindotcom.net/2020/04/27/menunggu-siasatan-ros-mengenai-kedudukan-pn.html […]

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 April 2020 5:27 pm

PERHATIAN….!!

Semua ‘Traceability’ ini saya petik dari Arkib blog Shabudin sebagai bahan bukti yg sahih menunjukkan Kejora adalah seorang pembohong, biadap, pengotor & pengamal gay homoseks.

Cikgundu lepasan “maktab pergaruan pusat pemulihan serenti” mana yg dia membontot PANTAToon tuu…??

Tembelang kebiadapan dia kini dah pecah, mana dia nak letak muka,,,,??

Itu belum lagi aksi luar tabiee gay homoseksnya yg dia pamerkan tiap2 malam sepanjang bulan puasa 2018.

Amacam Kejora, nak aku tayangkan semula, huhh…..??

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:06 pm
Reply to  Othman Ahmad

Suman maknyah bontot kunyit 5:27 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Wak, lbih baik ko korek bontot, lepas tu ko cium
Kau ingat aku takut ke Suman pencacai mamak
Ha ha harap nk selongkar, khazanah dr muzium
Tapi lebih baik klu ko tayang ko punya puki mak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 4:59 pm

Suman maknyah 4:14/4:32 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kesian Suman maknyah penjilat jubor Kit Siang
Tak sedar ker dia dah hampir kubor punya liang
Masih tak mau mengaku, yg dia tu bodoh piang
Bila tak reti pantun dlm BI, si bingai ni alih tiang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 4:59 pm

Suman maknyah 4:14/4:32 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Udah2 ler Suman maknyah, 2 muka pnya talam
Sami Hindu tua ini mari cuba nak nyamar Islam
Tapi Kejora tau, barua ini geng LTTE Tamil Elam
Dia tidak ada apa, hanya temberang putar alam
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Di Dtrn Mrdeka..dia nyorok mcm burung gelam
Haper jadah, pakai spek hitam wktu tgh malam
Takut Kejora, dia nyamar pengemis buta kelam
Klu kail hnya sjengkal, usah duga lautan dalam
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 April 2020 4:14 pm

TENTU SEMUA MASIH INGAT 2 TAHUN LEPAS KEJORA MUSIBAT CABAR SAYA, SIAP BAGI TARIKH, MASA & TEMPAT – TIBA MASA HABUK PUN TARAK. DIA MENGHILANG DIRI DI BLOG DAN JUGA TIDAK MUNCUL DI TEMPAT, MASA & TARIKH YG DIA SENDIRI GEMBAR-GEMBURKAN. BERIKUT ADALAH CAKAP BESARNYA YG BIADAB & MENCARUT JIJIK YG MASIH TERSIMPAN BERKEADAAN BAIK DALAM ARKIB BLOG INI….. KEJORA Suman bapok jgn pulak buat aku hampa 9/6 di Pdg Dtrn JB aku cabar nak jumpa Jam 11.00 mlm, jgn pula nak buat2 lupa Lps ko tumbang bini kau aku akan terpa Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh 4 May 2018… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 April 2020 4:32 pm
Reply to  Othman Ahmad

Konon, “Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku” :Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku”. Tengok tuu biadabnya dia…. KEJORA Suman bapok jgn pulak buat aku hampa 9/6 di Pdg Dtrn JB aku cabar nak jumpa Jam 11.00 mlm, jgn pula nak buat2 lupa Lps ko tumbang bini kau aku akan terpa Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh 4 May 2018 6:48 pm KEJORA 9 June Suman’ll be amazed with my stunt I’m going to chase him everywhere he run Then I will grab her wife and fuck her cunt Sure it’ll be tasty, smooth soft like spong Kah… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 4:56 pm
Reply to  Othman Ahmad

Ha ha ha

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora mmgle jaguh, brpantun dlm ini milenium
Cekap & tangkas, bagai dalm sebuah oditorium
Suman kedi pula, bagai ketulan tahi yg dia cium
Hnya mmpu bak kluar artifak basi, dari muzium
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 4:57 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mmg lah Suman maknyah, betul2 badut kelakar
Tak tahan dia..muka bercalar kena Kejora cakar
Asyik tewas, hati mknyah ni jadi panas terbakar
Hingga terpaksa artifak muzium di gi selongkar
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 4:57 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian betul..dgn Sumam maknyah sami Hindu
Tk tahan dia, dgn pukulan pntun Kejora yg padu
Tiada cara lagi dia nak lwn..itu kafir hati khaudu
Dikutip bhn muzium..dgn pmbaca dia mengadu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:24 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Dgn pntun BI..Suman maknyah kedi Kejora palu
Pantun2 dr cgu Kejora terus masuk bertubi-tubi
Suman bingai muncul jugak dgn muka tak malu
Sebab kulit muka dia tebal macm dgn kulit babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:22 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Challenging Kejora poor stupid Suman get tired
Readers can see that, Suman is stupid & foolish
It is obvious that, the skunk is a real stupid idiot
He can’t reply the pantun Kejora gave in English
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:23 pm
Reply to  Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Suman maknyah, mesti kini rasa amat mnyesal
Bila lihat Kejora pantun BI Suman jdi meradang
Dngn cikgu Kejora..dia sengaja pergi cari pasal
Tak pasal2 Suman bapok dah kena penendang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:23 pm
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman mknyah kini lemah & tercungap-cungap
Muka tadi merah, kini dah bertukar..hitam ungu
Nk buat pantun dlm BI, si kedi ni bodoh bengap
Dh ditakdirkan, si bapok ini, lahir bahalol dungu
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:18 pm

🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛🐛
Suman tried to be a dragon but he’s a millipede
He is an old idiot with a very little piece of brain
He had to suffer sorrow, for being damn stupid
That is why, he is always, thrown, into the drain
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:17 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:16 pm

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Kasiihan Suman maknyah, bodoh serupa keldai
Tpi perangai dia sngat jahat, mengalahkan kera
Nak buat pantun BI, dia bebal dungu tak pandai
Dah tu..kena luku kepala pula, dgn cikgu Kejora
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:15 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..siapa itu, yg berpantun bagaikan pendita?
Dlm BI pula tu cantik kemas susunan kata-kata
Suman hanya setakat melihat dngn putih mata
Dh tentu tk mampu dibuat Suman bahalol unta
🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:14 pm

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
At ‘Dtrn Mrdka’ I challenged Suman the bastard
But my precious time actually had been wasted
Coward Suman dare not come, so long I waited
The old skunk’s dignity, was tarnished & tainted
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ho ho ho

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:10 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kasihan sungguh dgn Suman maknyah pencuri
Asal pijak ke blog ini je..dia akan terlangkah kiri
Asyik je dia kena luku kepala, dgn Kejora bistari
Tiada pilihan bagi maknyah itu, selain cabut lari
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:10 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Disebab bodoh, Suman maknyah, dh kena gulai
Kpala dia tertunduk bgai tengkok patah terkulai
Berlalulah Suman keluar dengn langkah longlai
Kote pun kecut lembik..serupa dgn terung salai
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:09 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Melihat pantun2 Kejora, Suman kedi jdi terpaku
Dirasa kepala dia sana sini benjol spt kena luku
Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku
Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:08 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:07 pm

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari
Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun
Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri
Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:06 pm

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Ckgu Kejora, seorang pemantun yg bijak bistari
Dkt blog Budin ini, dia ada lah umpama penyeri
Dia sajikan pantun2 tak ada pun berselang hari
Semua pntun yg dibuat pula hasil sendiri yg ori
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Lainlah pulak, dgn Suman maknyah, haluan kiri
Dia bodoh piang, pantun tak reti karang sendiri
Nak bermegah pun hanya dgn pantun yg dicuri
Hebat ke klu hanya pantun curi dibawa ke mari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:05 pm

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri
Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang
Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri
Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:04 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sian sungguh, dngn Suman Hindu tua Malabari
Asal ternampak pantun sja..dia terus pergi curi
Nak lagak megah, pantun curi dibawak ke mari
Apa yg jadi, maknyah ni dh tertikam diri sendiri
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:03 pm

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesiian, Suman maknyah, cacai DAP kafir harbi
Tk padan muka hodoh..kpala mcm buah kelubi
Dia curi, karangan org, bawa ke sini nak melobi
Mmg muka dia tak malu, tebal macm kulit babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:02 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bukan shj Suman maknyah Hindu muka hodoh
Hindu tua pondan kedi ini juga tk punya jati diri
Nak buat pantun dia bebal dungu bingai bodoh
Dh tu mari nak bermegah pula dgn pantun curi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 1:00 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman Hindu tua mknyah, otak kecil ciput cikai
Tk sedar, dah tua renta, tak lama nk jdi bangkai
Nak buat pantun langsung tidak reti, idea pokai
Bodoh piang malaun tua ni mengalahkan sakai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:52 pm

Othman Ahmad (Suman maknyah) Ini contoh pantun yg tidak melalut berjela-jela, hanya guna 5, 6 perkataan saja. Fan Tun Friday, April 24, 2020 5:06:00 PM (Di blog Kluangman) Memang betul bro KD Penyamun masih dianggap baik Tun diserang secara peribadi Tg Rambutan tak mahu ke naik? Undang-undang patutnya rata Bukan hanya dipilih-pilih Mentang-mentang di atas tahta Langgar peraturan boleh berdalih? Rakyat melihat rakyat menilai Pilih kasih jangan berlaku Jangan sampai dilihat longlai Di mata rakyat nanti tak laku! Setuju betul dengan Cik Minah Negarawan ulung tetap relevan Menghina,mencaci kerja jin tanah Terasa panas di dalam oven! Tun Mahathir tetap terbilang… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:53 pm
Reply to  Anonymous

Suman maknyah 1:39 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan Suman maknyah bapok tak ada jati diri
Cuba lagak pandai..tpi pntun tk reti buat sendiri
Hingga sanggup..bwa pntun org masuk ke mari
Tidak malu ke, malaun bingai tua ni jadi pencuri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:54 pm
Reply to  Anonymous

Hi hi hi

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kesian sngguh, dgn Suman bahalol bapok kedi
Elok sangat kalau si tua dungu ni terjun sungai
Dia pegi ceduk pantun, dr blog KluangDarai KD
Pantun srabut srabai karangan FuckTun bingai
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:55 pm
Reply to  Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kasihan betul si dungu, Suman Hindu Malabari
Mmg sesuai sgt, si biol ni dipanggil Wak Kadok
Pantun pun si bangang ni tak tahu buat sendiri
Dari blog KluangDarai KD si bebal ni curi cedok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:55 pm
Reply to  Anonymous

Suman Maknyah pencuri 1:39 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Klu ada jalan elok..naper nk dipilh jalan berduri?
Klu sedar kau tu bodoh piang, elok berdiam diri
Usah jadi umang2, brmegah tk ada kulit sendiri
Yg lebih memalukan..dah tua masih jdi pencuri
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:48 pm

Othman Ahmad (Suman maknyah)

Hey Kentoot….

Today I’ll teach you a direct-simple lesson to your face bukan macam your long winded berj3la-jela PANTAToon sampah engkau….

It’s just too bad.
Hope you don’t get mad.
Trash PANTAToon, my foot.
Sorry yout reputation gone kaput.

Got it……??

He he he

Reply
27 April 2020 9:01 pm

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:49 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah bingai, msih tk mau berganjak
Dia cuba mau lawan jugak cikgu Kejora yg bijak
Tapi kesian lah Suman maknyah bodoh terlajak
Yg dibuatnya tu pantun ke atau pasembor rojak?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:49 pm
Reply to  Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kemain lagi Suman bapok mari mendabik dada
Konon apa yg dia buat itu adalah pantun terbaik
Apa dia tak sedar kah itu Suman kedi taik kuda?
Yng dia buat itu bukanlah pantun, tapi ketul taik
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 April 2020 11:55 am

Dia dah buat hal lagi….!! Kenapa ya Kejora awal pagi ini dah merepek-meraban, meronta menggelupur tak tentu haluan…… Wow..siapa itu, yg berpantun bagaikan pendita? Dlm BI pula tu cantik kemas susunan kata-kata Suman hanya setakat melihat dngn putih mata Dh tentu tk mampu dibuat Suman bahalol unta Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh 28 April 2020 6:53 am Suman mknyah, dgn kbodohan, mmg dh sebati Bukn le bodoh biasa tapi bodoh dia berkati-kati Bila Kejora berpantun dlm BI dia sngt sakit hati Tapi, si bahalol itu nak buat, langsung tidak reti Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh 28 April 2020 7:46 am… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
28 April 2020 11:57 am
Reply to  Othman Ahmad

Wajar & logikkah si bingai sekor nih ngaku2 konon seorang cikgu lagak macam bagus bersolat dan berpuasa tapi celupar mengeluarkan PANTAToon biadap, kotor, mencarut lagi keji, sampai dibalun oleh pembaca2 blog seperti berikut….. Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:03 Kan betul dia ni kena ayam dgn gua…makanan gua jer kejora ni Macy, 5 May 2018 at 03:04 Kikiki..ada ati nak tutoh bini org!!! Bini sdiri pon jolok ngan jari!!! He2 he22, ha2 ha2 Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:05 Gebang je kejora…ade lagi pantun bro kejora? Jamesdean1 Jamesdean1, 5 May 2018 at 03:08 Kan betul dia ni kena… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:41 pm
Reply to  Othman Ahmad

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Jamesdean & Mekcy itu hanyalah 2 ekor bapok
Depa sama geng dgn Suman mknyah tua lapok
Ketiga-tiga depa dulu, teruk kna Kejora hempuk
Sekor-sekor Kejora udah ratah macam keropok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:44 pm
Reply to  Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora mmgle jaguh, brpantun dlm ini milenium
Cekap & tangkas, bagai dalm sebuah oditorium
Suman kedi pula, bagai ketulan tahi yg dia cium
Hnya mmpu bak kluar artifak basi, dari muzium
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:45 pm
Reply to  Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Mmg lah Suman maknyah, betul2 badut kelakar
Tak tahan dia..muka bercalar kena Kejora cakar
Asyik tewas, hati mknyah ni jadi panas terbakar
Hingga terpaksa artifak muzium di gi selongkar
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 12:45 pm
Reply to  Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kesian betul..dgn Sumam maknyah sami Hindu
Tk tahan dia, dgn pukulan pntun Kejora yg padu
Tiada cara lagi dia nak lwn..itu kafir hati khaudu
Dikutip bhn muzuium..dgn pmbaca dia mngadu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 April 2020 11:40 am

KENAPA PAK SHEIKH HANYA SENTUH ROHINGYA TAPI SENAYAP PATI TIONGKOK……NAMPAK SANGAT JADI LACKEY DAPIG…….. Isu Rohingya ‘dibakar’ untuk ‘padam’ isu MyKad?……. ADA ISU besar pelancong China dapat MyKad, ada yang memohon kerakyatan puluh ribu orang. Ada juga isu ratus ribu orang China masuk sebagai pelancong tapi tak balik-balik, hilang! Bukan seorang dua tapi ratusan ribu. Pasal apa orang kita yang garang-garang sehari dua ini diam saja? Tapi dengan pelarian Islam yang lemah, miskin, kotor, buta huruf dan tak ada pelindung; dilondeh segala keburukan, dikorek segala cerita lama, dihina, dikutuk, disebar kebencian dan dihalau. Nak pergi ke mana depa (mereka) itu… Read more »

justice4all
justice4all
28 April 2020 11:31 am

Bila perasan perfect dan seolah2 MAKSUM, begitulah jadinya. Dan kerana rasa pemimpin mereka maksum, maka sebarang komentar negatif tentang Hj Marang, akan dibalas dengan sumpah seranah hatta kafir mengkafir oleh walaunnya. Begitulah sopan dan berhemahnya mereka yang bergurukan Hj Marang. Nekad Hj Marang nak kekal tanpa jawatan menteri dalam PN atas alasan untuk memantau prestasi PN dan MP PAS apakah benar2 dilaksana bagaikan dilafaz?. “Penolakan keras” Hj Marang terhadap tawaran jawatan Duta Bertaraf Menteri bergaji besar adalah bukti nyata betapa zuhudnya tokoh hebat PAS ini. Walaun harus berbangga mempunyai pemimpin yang amalkan “cakap serupa bikin” lagi tawadduk dan zuhud ini,… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 10:05 am

Rasa nya sudah semua komen zunnun pukimak dibalun, ditibai, dibantai.

Sudah dapat my fun and entertainment this morning.

Akan membalun, menibai dan membantai dia lagi dalam masa brikutan.

Have a nice day, folks.

BSP
BSP
28 April 2020 10:00 am

Siapa Ridzwan Abu Bakar ni?? Dia ni tak faham apa yg dia tulis…
Dia tak faham apa itu kerajaan campuran..
Dia tak faham apa itu kerajaan perpaduan..

zunnun
zunnun
28 April 2020 10:07 am
Reply to  BSP

betul2

kerajaan perpaduan = Menyelamat “Melayu2” Islam

kerajaan campuran = lanun + dedak + semburit + pengkianat bercampur.

betul ke?

BSP
BSP
28 April 2020 2:18 pm
Reply to  zunnun

Zunnun….idiot!!

BSP
BSP
28 April 2020 9:51 am

alamak Budin…kenapalah kau letak surat bodoh ni kat sini dan siapa yg bodoh tu pergi tulis kepada ROS…
hehehehe….
PN ialah perikatan atau persefahaman yg dibentuk untuk membentuk kerajaan…ini macam kerajaan campuran la….atau dulu atok ada nak buat kerajaan perpaduan….

Knp pulak nak kata PN pertubuhan haram????..Tak ada sesiapa pun kata ianya pertubuhan berdaftar….ianya lebih kepada persefahaman unuk membentuk kerajaan……hehehe nampak sgt bododh dan terdesak sehinggakan tak boleh berfikir secara normal…

zunnun
zunnun
28 April 2020 10:11 am
Reply to  BSP

mungkin dah terlalu bodoh, sampaikan dah tak ada bodoh lagi, maka kena lah di panggil pandai.

agak2 faham tak?

BSP
BSP
28 April 2020 2:18 pm
Reply to  zunnun

idiot la lu zunnun

Goh
Goh
28 April 2020 9:45 am

Macam² hal la kerajaan tebuk atap ni

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:39 am

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷 Dek bencana Covid, Kejora tk dpt nk lelap mata Terkini, 1,008,043 kes di US, dh melebihi sejuta Semoga trselamatlah hndak nya si manja jelita Hanya pertolongan dari Allah sja yg dpt dipinta 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢 Mmg nmpak keadaan covid di US smakin ngeri Smlam saja peningkatan kes 20883 dlm sehari Risau btul hati Kejora ini bila fikirkan si bidadari Semoga prlindungan kpd nya Allah sntiasa beri 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷 Kes covid-19 di US sana, sntiasa jer Kejora ikuti Hingga pagi ni 56,649 orng pesakit yg dah mati Risau di hati ini hanya Tuhan saja yng mengerti Moga Allah trus pelihara & lindungi si… Read more »

zunnun
zunnun
28 April 2020 7:29 am

islam dan paradigma semasa… watak ‘melayu’ Moo dan ‘islam’ hadi awang sebagai penunjuk kata Moo : memanda hadi, blh bicara hadi awang : eeii, geli nya bahasa, guna ana ante sj laa Moo: ante, mcm mana skrang china communist, liberal dan freemason dah mengeluarkan tekno dapat melihat Roh keluar selepas kematian jasad hadi awang: kapir jgn di percayai, Roh urusan tuhan. Moo : betul2, mana ada kick, meriah lagi istiadat ritual baca yasin di pusara ibu bapa. hadi awang : jgn merupai kapir, kelak akhir nya, jadi kapir Moo : betul2. Jgn merupai omputih, kena pakai baju melayu sj hadi… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:51 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak terus menghasut. Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan juga.

Memperlekehkan cara2 Melayu Islam menunaikan fardhu, lupakan dia hanya tonggang tonggek di depan pokok Kayu Ara di hutan di belakang rumah nya, memegang joss sticks dan menyedut bau nya.

Meletak buah2an di pangkal pokok itu, esok nya rasa senang hati buah2 itu konon nya sudah diterima Tuhan2 nya, pada hal dicuri budak2 kampong di malam hari.

zunnun
zunnun
28 April 2020 9:04 am
Reply to  Anonymous

Inquisitor menjenamakan inquisition nya dgn pedang dan shekel mereka….

pelacur maki hamun sbb bayaran tak mencukupi…

agak2 nya, kamu di mana.

sj tanya..

zunnun
zunnun
28 April 2020 7:07 am

isu rohinya nya isu “islam” rohinya atau isu “ethnic” rohinya…

hadi awang dah berkata, kemanusian islam sejak 1000 tahun lalu sj, maka perlu ikut sukatan arab sj…

cuba lihat sukatan arab saudi sembelih arab yemen

oleh kerana, perlu ikut kemanusian islam yg hanya berusia 1000 tahun, sebagai tawanan, rohinya ini di jadikan hamba2 abdi sj

betul ke?

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:43 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak ini menghasut dengan mengata “arab saudi sembelih arab yemen”.

Sebab mulut dia tersangkut di pukimak dia bila diberanak kan, herot mulut dia, hodoh hingga ke tua, geramkan keadaan itu, keluarkan tahi dari mulut nya selalu.

Nyata zunnun pukimak ini bukan Melayu Islam, tak tahu sejarah, bodoh dan bangang menuduh Islam hanya berusia 1000 tahun. Jenis ultra kiasu, semua agama nak kaut, hingga praktik 3 agama di masa yang sama.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 April 2020 6:57 am

LACKEYS DAPIG BILA HILANG KUASA BERLAKON BAIK…MASA BERKUASA ANGKUT RAMPASAN PERANG KE LUAR NEGARA…… Pendatang Rohingya – Jangan bercakap setelah hilangnya kuasa……. ISU semasa yang melibatkan pelarian Rohingya perlu dilihat dengan cara yang menyeluruh, bukan secara serpihan. Dunia pernah menghadapi isu Palestin, Kashmir, Bosnia dan lain-lain, bukan sahaja isu Rohingya yang mencetuskan krisis antarabangsa yang tidak ditangani secara konsisten. Keadaan begitu berlaku apabila ia tidak dipandang dari sudut hak beragama, hak berperikemanusiaan dan hak berpolitik yang tidak boleh dilihat dari aspek pelarian semata-mata. Dahulunya isu Palestin yang tidak selesai sehingga hari ini, walaupun puncanya sangat zalim apabila tanah air dirampas… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 6:53 am

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..siapa itu, yg berpantun bagaikan pendita?
Dlm BI pula tu cantik kemas susunan kata-kata
Suman hanya setakat melihat dngn putih mata
Dh tentu tk mampu dibuat Suman bahalol unta
🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 7:46 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman mknyah, dgn kbodohan, mmg dh sebati
Bukn le bodoh biasa tapi bodoh dia berkati-kati
Bila Kejora berpantun dlm BI dia sngt sakit hati
Tapi, si bahalol itu nak buat, langsung tidak reti
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 6:52 am

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
At ‘Dtrn Mrdka’ I challenged Suman the bastard
But my precious time actually had been wasted
Coward Suman dare not come, so long I waited
The old skunk’s dignity, was tarnished & tainted
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

zunnun
zunnun
28 April 2020 6:49 am

antara “islam” hadi awang dan “melayu” Moo, ape similarity mereka…

seperti juga antara pornpuan dan jln raya…

both are slippery when wet…

how slippery “islam” hadi awang dan “melayu” Moo?

byak rethorik kepentingan diri dari keinginan yg negara perlukan.

Moo yg jadi ‘penyelamat’ hadi awang nak jadi ‘pendeta’

betul ke nih?

blh keldai2 kedua nya beri pencerahan

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:34 am
Reply to  zunnun

Emak zunnun pukimak memang selalu slippery.

Dibalun Bang Ali baru tak lepas pegangan.

Maka 9 bulan kemudian keluar lah zunnun pukimak ini.

Sebab dia jenis pukimak, asyik menghasut lah dia.

Mulut dia tersangkut di pukimak dia, itu sebab mulut selalu celupar.

zunnun
zunnun
28 April 2020 6:36 am

ebit liew perlu belajar ape itu pergertian islam sebenar… islam bukan emosi dgn berlinang air mata, meminta belas ehsan emosi tuhan pula…. tuhan dah kun kan ilmu nya, maka fayakun kan keinginan nya bukan mendewa kepentingan manusia yg ebit liew beremosi berlinang air mata, utk kepentingan ‘id’ nya ke? cuba2 renungkan ape yg nak berlinang air mata nih? ibu bapa yg meninggal pun berlinang air mata juga ke hingga alpa, Roh kedua nya, itu Sifat Tuhan Yg Maha Esa… atau leka dgn jasad yg dah lulur mula membangkai… yg bangkai itu ibu bapa sebenar nya ke? atau alpha beta penjenamaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:29 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak terus menghasut, contoh nya mengata “Melayu2” asyik keldaikan “islam-yg-di-anuti…”.

Memang pukimak ini tidak hormatkan orang lain, perlu dibalun, ditibai dan dibantai.

Emak bapak dia selalu sangat berkongkek hingga tidak ada masa membimbing hya di masa kecil. Biadab dan kurang ajar hingga ke tua.

zunnun
zunnun
28 April 2020 9:24 am
Reply to  Anonymous

keldai belaan hadi dah beri pencerahan. Terima kasih

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 6:24 am

Melanda landa zunnun the lanun nak pengaruhkan pemikiran orang Melayu di sini. Masuk sini lk pukul 10 mlm hingga 2 pagi, sambung lagi pukul 5 pagi.

Saya berpendapat dia keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism.

Siapa yang berpendapat berlainan, tolong sebut di sini, dengan alasan2 nya sekali, supaya saya boleh tukar cara saya menjawab komen2 dia, moga2 faedah kpd semua pembaca.

Sebelum itu berlaku, saya akan teruskan pendirian saya terhadap dia.

zunnun
zunnun
28 April 2020 6:56 am
Reply to  Anonymous

Jgn lupa pakai pamper, dan jgn asyik kencing sambil berlari sj.

jgn takut hantu, kan tuhan juga?

atau hantu hidup luar dari semesta raya…

mommy’s boy

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 8:23 am
Reply to  zunnun

Mengata hantu itu tuhan menaikkan taraf nya sebagai zunnun pukimak.

Tidak memberi penerangan sebalik ya, maka zunnun pukimak ini memang lah keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confuciaism, Taoism dan Buddhhism.

Berterusan lah penggunaan nama zunnun pukimak ke atas penghasut Ultra Kisu ini.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 April 2020 6:17 am

TAK TAHU LAGI KE LACKEYS DAPIG SYAITAN…..MANA DIA SUKA ORANG BUAT BAIK…….. “Walau kita cuma nak bawa kasih-sayang, pun ada orang nak benci kita…” – Ebit Lew………. Hanya tangisan dan pengharapan kepada Allah. Itulah antara luahan hati ustaz Ebit Lew mengenai segala dugaan yang terpaksa ditempuhinya sejak akhir-akhir ini, apabila usaha murninya membantu golongan daif dipertikaikan. Menerusi live di Facebook ustaz Ebit, penuh dengan linangan air mata pendakwah itu meluahkan rasa terharu dan terima kasih di atas segala sokongan yang diberikan. Bagi ustaz Ebit, segala kejian dan tuduhan yang diterimanya adalah sebahagian daripada ujian hidup menandakan Allah sayang kepada hambaNya.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 April 2020 6:06 am

ADA ORANG TU BILA TIBA PEMIMPIN YANG DIA PUJA DIA KATA SEBAB MENANG MENANG MENANG…..KALAU KALAH TENTU SALAH….TAPI BILA TIBA GILIRAN ORANG YANG DIA BENCI MENANG DIA MARAH PULA……. Gugur Air Mata Ustaz Ebit Lew Bila Buat Live FB. Ini Kata Kata Ebit Lew Yang Buat Ramai Sebak…….YANG DENGKI DAN SAKIT NIE TENTULAH LACKEYS DAPIG…… “SAYA terima banyak mesej yang memberi semangat, namun dalam masa sama banyak juga yang perli, ugut dan cakap macam-macam. “Saya rasa sedih dan buat saya sedar bahawa dunia ini tak seindah yang kita bayangkan, ujian datang tapi saya percaya ujian ini hanya satu tujuan sebab… Read more »

zunnun
zunnun
28 April 2020 5:47 am

laa, kedengaran dari bangunan surau di pagi hening berdayu2 dgn rhythm qasidah dan bacaan buku kitab dari cassette yg di mainkan….

kini dah serba modern, yg munajab dgn tuhan main cassette dan pembesar suara….

genap masa, azan utk menandakan waktu masuk subuh kaum moslem mulakan “persetubuhan,” “interaksi,” “munajat,” “khalwat,” mereka pd yg maha esa.

utk “nyatakan” islam mereka. utk “nyatakan” tuhan mereka.

persetubuhan, interaksi, munajat & khalwat perlu menghasilkan satu penjenamaan rasa….

rasa hanya dapat di rasai dgn melepaskan rindu yg di pendam dan di idam, melepasi kepentingan dan membiarkan keinginan tuhan utk menyatakan diri.

ehmmmm

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 6:31 am
Reply to  zunnun

Saya mulakan jawapan2 saya kpd zunnun pagi ini dengan menggunakan gelaran dia zunnun the lanun. Bila nampak dia menghasut kaum Melayu dan/ atau agama Islam, saya akan glar dia zunnun pukimak.

Jika lebih dari itu say akan carutkan dia dan emak bapak dia tidak mengajarnya adab sopan di masa kecil.

Tujuan nya ia lah hanya supaya dia praktikkan blogging decorum and decency, beradab sopan masa blogging.

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 6:35 am
Reply to  zunnun

Mengata “utk “nyatakan” islam mereka. utk “nyatakan” tuhan mereka” membayangkan dia bukan Melayu, bukan Islam.

Tidak ada kata2 menghasut orang Melayu dan agama Islam di komen nya di atas ini.

“ehmmmm” nya itu sikit meragukan, tapi biarkan setakat ini.

zunnun
zunnun
28 April 2020 5:25 am

“melayu2” PN jgn jadi kayu yg layu utk di gunakan bila di kehendaki oleh negara terutama menanda tangani permasaalahan covids’, dgn memeras tenaga abdikan diri menghantar bekalan makanan kpd rakyat2 kawasan PH, kerana itu kerja yg di amanahkan

selain lestarikan “islam” yg di anuti, utk mengeluarkan vaccine dlm bentuk doa2 mustajab se iring dgn hadi awang yg kerap berjumpa “rasullulah” nya dlm mimpi.

gunakan “islam” yg di amalkan utk mengeluarkan prototype test kid dari buluh yg kini giat di usahakan oleh lebai pAs, si audi Q7 utk bini muda nya.

rakyat menunggu2 dan memerhati.

blh ke lakukan..

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:01 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak orang DAP, musuh tradisi PAS. Takutkan PAS praktikkan Hukum Hudud jika memerintah negara, dan dia di arah menjadi tukang potong tangan dsb nya.

Dia tukis “Islam” dalam inverted commas sebab dia juga takut kena potong tangan jika mencuri.

Dia tak mahu hijrah ke negara2 yang tidak sebut Islam di perkara 3 Perlembagaan nya, sebab dia tahu dia tak akan diterima = jenis tak hormatkan Perlembagaan negara mana boleh diterima.

Wau bule
Wau bule
28 April 2020 5:22 am

Jangan persoalkan. Muhyidin dipandang betul, betul dan betul. Beliau penyelamat, penyelamat dan penyelamat….perood

zunnun
zunnun
28 April 2020 5:14 am

isu wabak covids’ yg paling hangat di perkatakan oleh rakyat ketika ini, dan kesan ekonomi yg amat membimbangkan …. isu rohinya, janya utk hadi awang main politik songsang nya, utk mengalih perhatian dan expectation rakyat menunggu2 betul ke dakwaan nya, kerap berjumpa “rasullulah” nya dlm mimpi…. klu dah kerap, tak kan tiba2 hilang tak bertemu lagi bermimpi utk bertanya akan doa2 yg mustajab memerangi covids’? pAs perlu juga peka dgn kehendak rakyat, bahawa penjenamaan industri buluh yg suatu ketika dulu di ketawakan oleh Audi Q7 Berbini Baru dan Zailah Yg Mengalakan Pornpuan Bawah Umur pAs di kawini…, … di segerakan… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:19 am
Reply to  zunnun

Zunnun pukimak orang DAP asyik tuju PAS, musuh tradisi mereka sebab takutkan Hukum Hudud, mereka jahat mulut, kot kena potong lidah juga jika PAS memerintah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
28 April 2020 4:09 am

PN SAH DARI SUDUT DEMOKRASI DAN PERLEMBAGAAN APA PERLU ROS LAGI…..YANG PENTING BUAT RCI UNTUK HUKUM PENGKHINAT SEBENAR NEGARA YANG MENCEMARKAN KEDAULATAN…….. Isu Pendatang China… Tubuh RCI Dan Heret Pengkhianat Negara Ke Muka Pengadilan…….. Dalam keadaan rakyat sedang hangat memperkatakan tentang isu Rohingya, jangan pula lupa tentang isu pendatang China yang masuk ke negara ini sebagai pelancong tapi tidak ada rekod keluar, kata Exco Pergerakan Pemuda UMNO, Fairuz Edzuan Jamaludin. Katanya, tujuan etnik Rohingya ke Malaysia adalah jelas ingin meminta perlindungan ‘suaka politik’ disebabkan penindasan yang dilakukan oleh kerajaannya tetapi berbeza dengan warga China. “Motif dan tujuan kemasukan mereka ke… Read more »

zunnun
zunnun
28 April 2020 1:49 am

hadi awang dgn pengakuan “melayu2” “islam-yg-di-keldaikan perlu memberi keyakinan kpd rakyat, bahawa “islam-yg-di-keldaikan” betul2 “islam-yg-di-sahkan-dari-rasullulah-melalui-mimpi2-bertemu-dgn-nya.”

satu cara utk mengesahkan, ada kah hadi awamg mampu mengeluarkan vaccine covids’ dgn air doa zikir mentera nya mlm jumaat.

jika berhasil, maka sah lah hadi awang ulamak muktabar sedunia

*blh ke keldai2 belaan nya beri sikit pencerahan*

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:07 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak menghasut lagi, asyik menuduh “islam-yg-di-keldaikan”.

Amat pathetic zunnun kafirun pukimak ini. Dia keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism.

Jenis Ultra Kiasu, tak mahu ketinggalan konon, ada saja bentuk baru yang muncul, jenis dia mesti sambar.

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:15 am
Reply to  Anonymous

Ini dia bentuk2 Christianity, termasuk yang baru. zunnun pukimak gamaknya jadi ahli kesemua nya, terutama Evangelical (ramai di Malaysia, sewa kedai shoplots bikin gereja) –

Roman Catholic Protestant Adventist Anabaptist
Anglican Baptist Calvinist
Evangelical
Holiness Lutheran Methodist Pentecostal

Assyrian Church of the EastEastern OrthodoxEastern Catholic Oriental Orthodox

zunnun
zunnun
28 April 2020 1:36 am

..tapi blh ke muaFUCKat dgn penjenamaan “Melayu2” dan “Islam-yg-di-keldaikan blh memenangi pru 15?

2 faktur yg akan menentukan

(1) sejauh mana muaFUCKat “melayu2” dan “islam-yg-keldaikan” oleh pAs terpalit dlm pengurusan ekonomi negara pasca wabak covids’

(2) kesundalan hadi awang dgn penjenamaan “islam-yg-di-keldaikan”

dgn

2.1 pengakuan tebuk atap nya,

2.2 kerap bermimpi-menemui-rasullulah

2.3 surat bertarikh 22hb Mac 2020

2.4 terkini mengatakan kemanusian islam-yg-di-keldaikan bermula 1000 yg lalu

dan pengakuan2 lain yg akan mendatang

seperti adham, hadi awang mempunyai persamaan, mulut dan otak tak bersambung wire ketika bercakap.

Anonymous
Anonymous
28 April 2020 9:24 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak selalu persendakan MUAFAKAT, dikata nya MUAFUCKAT. Dia perlu di FUCK se habis2 nya. Oleh Bang Ali.