SEORANG LAGI PEMIMPIN UMNO INGKAR PKP?

Melalui laman sosialnya, Naib Presiden UMNO, Khaled Nordin hari ini mengumumkan tentang kunjungan hormatnya terhadap Menteri Pengajian Tinggi, Dr. Noraini Ahmad di Putrajaya.

Katanya, selain bertukar-tukar pandangan, khususnya impak pandemik Covid-19 kepada sektor pengajian tinggi dengan Dr. Noraini, kunjungannya ke Kementerian Pengajian Tinggu itu juga sebagai nostalgia menjejakkan kaki ke pejabat lamanya.

Tujuh tahun sebelum ini, Khaled pernah menjadi Menteri Pengajian Tinggi sebelum ditukarkan menjadi Menteri Besar Johor pada 2013.

Beliau menjadi Menteri Besar Johor hingga 2018 sebelum tewas pada PRU14 yang lalu.

Sebelum itu, pada 17 April lalu, Khaled turut mengumumkan tentang pertemuannya dengan Menteri Besar Johor, Hasni Mohamed di Saujana, Johor Bahru.

Menurutnya, dalam pertemuan itu, beliau bertukar-tukar fikiran dengan Hasni mengenai usaha mewujudkan pelan pemulihan ekonomi oleh kerajaan negeri.

Jika kunjungan Khaled ke Kementerian Pengajian Tinggi disebutnya kerana itu adalah pejabat lamanya sebelum ini, kunjungan beliau ke Saujana iaitu kediaman rasmi Menteri Besar Johor pula adalah disebabkan di situlah rumah rasminya sewaktu mengetuai kerajaan negeri Johor antara 2013 hingga 2018 lalu.

Makna kata, kedua-dua kunjungan Khaled iaitu ke Saujana dan Kementerian Pengajian Tinggi adalah sesuatu yang nostalgia bagi dirinya.

Tetapi, tidakkah dengan melakukan perjalanan rentas negeri, Khaled sebenarnya telah ingkar PKP?

Pentingkah sangatkah dalam tempoh PKP ini beliau ke sana ke sini melakukan kunjungan rentas negeri itu?

Bukankah daam tempoh PKP ini sudah ditetapkan lingkungan pergerakan setiap orang adalah 10 kilometer saja?

Jika ramai pemimpin dalam kerajaan sendiri tidak ke mana-mana dalam tempoh PKP ini, apa begitu mustahakkah untuk beliau yang sekadar menjadi Naib Presiden UMNO tidak boleh duduk diam-diam di rumah?

Malah Presiden UMNO dan Timbalan Presiden UMNO pun tidak ke mana-mana dalam tempoh PKP ini.

Sebelum ini, beberapa pemimpin UMNO turut dikesan melanggar PKP dan diviralkan melalui media sosial, antaranya Pengerusi UMNO Terengganu, Ahmad Said dan Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar, Abdul Rahman Mohamad.

Lebih daripada itu, kalau dalam kes Timbalan Menteri Kesihatan, Dr. Nor Azmi Ghazali yang didapati makan beramai-ramai dalam satu majlis di Lenggong bersama Exco Perak, Khaled turut mengecam mereka dengan membandingkan keadaan di luar negara di mana pemimpinnya akan meletakkan jawatan, apa agaknya nasihat beliau kali ini untuk dirinya sendiri?

Tidakkah sebagai pemimpin kanan UMNO, Khaled juga harus menunjukkan kepimpinan melalui teladan dan tidak memberi gambaran seolah-olah ada dua undang-undang berbeza antara pemimpin dan rakyat biasa? (ShahbudinHusin 24/04/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 25 April 2020 — 11:27 am
Subscribe
Notify of
guest
73 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:27 pm

HA HA HA

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Challenging Kejora poor stupid Suman get tired
Readers can see that, Suman is stupid & foolish
It is obvious that, the skunk is a real stupid idiot
He can’t reply the pantun Kejora gave in English
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah. kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HO HO HO
Hi hi hi

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:26 pm

Hi hi hi hi

πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›
Suman tried to be a dragon but he’s a millipede
He is an old idiot with a very little piece of brain
He had to suffer sorrow, for being damn stupid
That is why, he is always, thrown, into the drain
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Ho ho ho

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:26 pm

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HA HA HA

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:23 pm

HA HA HA

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Kasiihan Suman maknyah, bodoh serupa keldai
Tpi perangai dia sngat jahat, mengalahkan kera
Nak buat pantun BI, dia bebal dungu tak pandai
Dah tu..kena luku kepala pula, dgn cikgu Kejora
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HI HI HI

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:22 pm

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Wow..siapa itu, yg berpantun bagaikan pendita?
Dlm BI pula tu cantik kemas susunan kata-kata
Suman hanya setakat melihat dngn putih mata
Dh tentu tk mampu dibuat Suman bahalol unta
πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HA HA HA
Ho ho ho

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 7:21 pm

HA HA HA

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
At β€˜Dtrn Mrdka’ I challenged Suman the bastard
But my precious time actually had been wasted
Coward Suman dare not come, so long I waited
The old skunk’s dignity, was tarnished & tainted
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Ho ho ho

Dato Hss
Dato Hss
26 April 2020 5:34 pm

Tangkap dan sumbat ke pnjara sperti rkyt biasa yg tiada kuasa.Jangan berlaku bias nanti rkyt akan memberontak.Ingat kuasa rakyat kuasa keramat..

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 3:52 pm

HO HO HO

🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
Kasiihan Suman maknyah, bodoh serupa keldai
Tpi perangai dia sngat jahat, mengalahkan kera
Nak buat pantun BI, dia bebal dungu tak pandai
Dah tu..kena luku kepala pula, dgn cikgu Kejora
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 4:40 pm
Reply to  Anonymous

Holy shits, Kejora deems that absurd ribbish as β€œpantun”…?? No..no..no..that’s β€œOutright Rubbish PANTAToon”….!! Look you fool… 1. Setiap baris pantun tak melebihi 5 perkataan. 2. PANTAToon kamu berjela sampai terkeluar longkang. 3. Pantun ada rangkap pembayang & rangkap maksud. 4. PANTAToon kamu main larung semacam jer, tak berseni langsung. 5. Pantun is strictly Malay’s. 6. Finally, your English sucks…..!! Pantun Contoh: Tuai padi antara masak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara tidak Esok jangan rindu-rinduan He he he he Angin ribut, datang dan pergi Hujan dah tedoh, panas semula Tulisan serabut, hilang pekerti Dahlah bodoh, bersombong pula Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 3:52 pm

HA HA HA

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Challenging Kejora poor stupid Suman get tired
Readers can see that, Suman is stupid & foolish
It is obvious that, the skunk is a real stupid idiot
He can’t reply the pantun Kejora gave in English
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 4:41 pm
Reply to  Anonymous

Excuse me……btw,

Belajar PANTAToon tuuu kat mana…??
Maktab Pusat Serenti mana tuuu….??
He he he he
Hi hi hi hi

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 3:50 pm

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Wow..siapa itu, yg berpantun bagaikan pendita?
Dlm BI pula tu cantik kemas susunan kata-kata
Suman hanya setakat melihat dngn putih mata
Dh tentu tk mampu dibuat Suman bahalol unta
πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫πŸͺ🐫

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HA HA HA

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 4:43 pm
Reply to  Anonymous

Goodness, you call that pantun…??
No..no..no..that’s PANTAToon….!!

Look you fool…
1. Setiap baris pantun tak melebihi 5 perkataan.
2. PANTAToon kamu berjela sampai terkeluar longkang.
3. Pantun ada rangkap pembayang & rangkap maksud.
4. PANTAToon kamu main larung semacam jer, tak berseni langsung.
5. Pantun is strictly Malay’s.
6. Finally, your English is damn bloody sucks…..!!

Pantun Contoh:
Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara tidak
Esok jangan rindu-rinduan

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 4:44 pm
Reply to  Othman Ahmad

Pantun Lesson buat Kejora:

Angin ribut, datang dan pergi
Hujan dah tedoh, panas semula
Tulisan serabut, hilang pekerti
Dahlah bodoh, bersombong pula

I seek to beg your pardon
Belajar PANTAToon tuuu kat mana…??
Maktab Pusat Serenti mana tuuu….??
He he he he
Hi hi hi hi

Anonymous
Anonymous
26 April 2020 9:07 am

HA HA HA

πŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
At β€˜Dtrn Mrdka’ I challenged Suman the bastard
But my precious time actually had been wasted
Coward Suman dare not come, so long I waited
The old skunk’s dignity, was tarnished & tainted
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 2:35 pm
Reply to  Anonymous

My oh my, you call that pantun…?? No..no..no..that’s PANTAToon….!! Look you fool… 1. Setiap baris pantun tak melebihi 5 perkataan. 2. PANTAToon kamu berjela sampai terkeluar longkang. 3. Pantun ada rangkap pembayang & rangkap maksud. 4. PANTAToon kamu main larung semacam jer, tak berseni langsung. 5. Pantun is strictly Malay’s. 6. Finally, your English sucks…..!! Pantun Contoh: Tuai padi antara masak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara tidak Esok jangan rindu-rinduan Angin ribut, datang dan pergi Hujan dah tedoh, panas semula Tulisan serabut, hilang pekerti Dahlah bodoh, bersombong pula Excuse me……btw, Belajar PANTAToon tuuu kat mana…?? Maktab Pusat Serenti mana… Read more »

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 2:41 pm
Reply to  Othman Ahmad

Poor soul,
Your hurling of lies intensiies with lots of rubbish……!!
Looks like you’re critically suffering palpitations where you couldn’t at all reciprocate with substantial facts and evidences.
Hi hi hi hi

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 2:45 pm
Reply to  Othman Ahmad

He he he he

Today I’ll make you suffocate with direct-simple lesson to your face,,,,

Too bad.
Don’t get mad.
Trash PANTAToon my foot, Kentoot
Your reputation gone kaput
Hi hi hi hi

Othman Ahmad
Othman Ahmad
26 April 2020 2:52 pm
Reply to  Othman Ahmad

Toksahlah temberang dgn PANTAToon sampah with your sucking English…..
“At β€˜Dtrn Mrdka’ I challenged Suman the bastard
But my precious time actually had been wasted
Coward Suman dare not come, so long I waited
The old skunk’s dignity, was tarnished & tainted
—————————————————————-
Tapi..tapi..tapi..MENDUKACITAKAN……!!”.

Yg ditunggu2 tak kunjung tiba.
Sampai laanie si bingai gagal buktikan konon dia dah 3X berada di Dtrn Merdeka, – MANA BUKTINYA, MANA..MANA..MANA, HAAAAAAAAA…??

He he he
Banyaklah kau bertemberang.
Hi hi hi hi

zunnun
zunnun
25 April 2020 2:43 pm

betul ke hadi awang dan harun din kerap bermimpi ‘rasullulah’ satu kupasan…. ingatkah se tiap yg hidup, wajah2 mereka terdahulu, kini dgn tekno dan photography, blh ‘archive’ khazanah ketrampilan diri sejak kecil sejak baru lahir hingga saat hembusan nafas terakhir mereka… tapi belum ada tekno dan kemajuan digital photography utk merakam wajah Roh yg di tiupkan serta setiap sequential2 terbentuk nya wajah2 ketika dlm maniqam ibu. ..jgn putus asa, bila manusia yg menangung rahsia Ilmu Semesta mampu mentajalikan nya utk mengenal wajah Roh yg di tiupkan, bertanggungjawap kpd fasa2 ‘sequentiality’ mutasi cell2 dapat menyatakan iras kesamaan nya yg ada dgn… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 2:59 pm
Reply to  zunnun

Ketahui lah bahwa zunnun pukimak ini orang DAP, musuh tradisi dengan PAS.

Tapi dia keturunan yang menganut 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism. Bermusuhan berperang antara depa sejak beribu tahun, negara depa jadi lemah, di bully kuasa2 Barat, dijajah, hingga tahun 1990 bila Hong Kong di serah Bretes kpd China.

Kerana tabiat asyik nak lawan, tak taat setia kpd pemimpin dan negara, China lemah, menjadi a pariah state hingga hanya 1-2 dekad yang lalu.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 3:00 pm
Reply to  Anonymous

Awasi lah sentiasa zunnun pukimak ini. Bila biadab dan kurang ajor ajer, balun, tibai dan bantai di sini.

BSP
BSP
25 April 2020 2:36 pm

Kalau bekas peliwat bakal PM jumpa Muhyiddin boleh pulak…. Nanti masa sidang parlimen 18 May, byk MP dari luar KL akan dtg ke KL pun tak boeh ke??…..elok jugak macam tu, mungkin kerajaan boleh hadkan jumlah MP yg datang kot….lagipun MP PH selalu ponteng, tak tahan sejuk hinggakan dewan jadi kosong hari tu….mereka ni MP hampeh yg hanya menggunakan rakyat untuk capai matlamat mereka…lepas menang, rakyat diketepikan dan diperlekeh…. Skrg bila dh kalah dan tumbang, kononnya nak jaga kebajikan rakyat…podahhhhh…. MP PH yg selalu ponteng, tak tahan sejuk dan suka melalak membuang masa perlu dihalang dari hadir semasa sidang parlimen… Read more »

Aswadi
Aswadi
25 April 2020 2:34 pm

Wahai semua pemimpin,tidak kira parti mana pun,tlg ikut peraturan pkp yg telah ditetapkan oleh kerajaan,jika kamu sebagai pemimpin boleh langgar pkp tiada tindakkan,knp kami yang bawah ni kena tindakkan,kami harap kerajaan tamat je tempoh pkp ni lagi senang,klau dah pemimpin politik semua parti sendiri nk ingkar sangat arahan pkp,tak boleh ke tunggu hbis pkp dulu buat perjumpaan,kenapa boleh bersabar ke?kami rakyat dh teringat dkt ayah dgn mak di kmpung lagi teruk,tp pkp punya pasal kita orang tk balik kmpung,wahai pemimpin jgn lah tunjuk kedegilan diri sendiri,igt polis,atm,kkm bukan duduk saja,dia org buat keja siang malam pagi petang berperang dengan covid19,wahai… Read more »

BSP
BSP
25 April 2020 2:30 pm

Budin…elok kau haramkan atau blok/sekat penulis nama Zunnun tu…tah apa2 yg dia tulis dan menghina islam….
Jgn bagi org yg bertopeng ni menulis disini…musuh dlm selimut

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 2:49 pm
Reply to  BSP

Come to think of it, dia ada masuk, tahu jenis tahi dalam kepala dia, boleh bantai hingga otak nya terborai.

Terborai secara lisan dalam blog ini ajer ler … kot nanti ada yang otak tak besor menuduh aku nak perang besor seluruh dunia pulak, hehe

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 2:22 pm

Bagi sesiapa yang khuatirkan ada “peperangan” di sini di bulan puasa, jangan lah khuatir.

Sebab Nabi Muhammad pun berperang di bulan puasa – Perang Badr.

Tentera Nabi M tak sebegitu bear tentera kafirun, tapi kafirun ditewaskan.

Disini kafirun hanya zunnun pukimak the lanun seorang. Dia di lanyak berborai hingga dalam blog ini.

BSP
BSP
25 April 2020 2:17 pm

Budin….bukalah minda….Sesiapa boleh bergerak merentas negeri sekiranya dapat kelulusan polis…..apa masalah kau Budin…?
Kenapa dlm bulan mulia ni pun masih nak menyebar fitnah atau untuk menyebabkan rakyat bersangka buruk….
Aku rasa kalau kau Budin dah tak ada apa nak post, elok kau tutup ajer blog kau ni bulan ramadhan ni….untuk mengelakkan kau dan netizen yg akan membuat sangka buruk mendapat laknat dan tak dapat apa2 pahala dari puasa yg dilakukan….
Insaf dan bertaubatlah….semoga Allah beri kau taufik dan hidayah serta dapat melihat kebenaran yg sebenar…amiin..

mahligaiseni
mahligaiseni
25 April 2020 3:02 pm
Reply to  BSP

Bodo mung

Arif muluk
Arif muluk
25 April 2020 2:05 pm

قُلِ Ψ§Ω„Ω’Ψ­ΩŽΩ‚Ω‘ΩŽ وَΨ₯ِنْ ΩƒΩŽΨ§Ω†ΩŽ مُرًّا β€œKatakan kebenaran, sekalipun itu pahit”. Beberapa surah yg Allah bagi peringatan kepada orang-orang yg khinat : @kerajaan Pakatan Nasional @Kerajaan Johor. @Kerajaan Melaka. @Kerajaan Perak. 1. Surah AlHajj. Ayat 038. Sesungguhnya Allah membela orang-orang yang beriman; sesungguhnya Allah tidak suka kepada tiap-tiap seorang yang khianat, lagi tidak bersyukur. 2. Surah AnNisaa’. Ayat 107. Dan janganlah engkau berbahas untuk membela orang-orang yang mengkhianati diri mereka sendiri. Sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang selalu melakukan khianat, lagi sentiasa berdosa. 3. Surah Yusuf. Ayat 106. Dan (orang-orang yang beriman kepada Allah), kebanyakan mereka tidak beriman kepada Allah… Read more »

BSP
BSP
25 April 2020 2:28 pm
Reply to  Arif muluk

“Haram gajinya bila YB yg dipilih rakyat melompat keparti lain……” tak apalah kalau niat dia elok kerana telah insaf dan tidak mahu lagi bersekongkol dengan pemimpin mereka yg zalim & penipu….Oklah tu…. Rakyat memang memilih kerajaan PH atas sebab tertentu berdasarkan janji2 yg dibuat dlm manifesto…. Adakah selepas menjadi kerajaan, PH telah menipu rakyat, byk janji2 dlm manifesto tak ditunai hingga boleh kata manifesto bukan kitab suci, memeperlekeh rakyat, menipu rakyat,…kerajaan macam ni perlu dipertahankan ke???… DiSebabkan doa2 rakyat Malaysia yg teraniaya dan tertipu dgn janji manis mereka ni lah serta kezaliman yg mereka lakukan kepada pemimpin keraajaan lama, maka… Read more »

mahligaiseni
mahligaiseni
25 April 2020 3:04 pm
Reply to  BSP

Bodo nnatang sekor ning.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 1:52 pm

DUA KALI RAMADAN DI BAWAH BANGSA DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ…..KINI ALHAMDULILAH RAMADAN KALI INI BUKAN LAGI ….UMAT ISLAM BERSYUKUR KERANA TERLEPAS DARI BALA BENCANA YANG LEBIH BESAR MENANTI JIKA TERUS DI BAWAH REJIM ZALIM…… Antara tsunami Acheh, Covid19, dan Anwar Ibrahim……. Anwar pernah berjaya cetuskan kekacauan. Allah beri dia kepandaian dalam mempengaruhi orang ramai. Masih ingat Gerakan Aceh Merdeka yang berjuang untuk memerdekakan Acheh daripada Indonesia? Niat perjuangan asalnya baik. Pemimpin utama GAM ialah DR. Hasan Muhammad di Tiro seorang putera Aceh yang menetap di Sweden dan berkewarganegaraan Sweden. Sejak 1976 GAM berusaha memisahkan Aceh daripada Indonesia yang dianggap penjajah.… Read more »

zunnun
zunnun
25 April 2020 1:31 pm

pakaian2 para2 ambia dan aulia selain karam dlm kebinasan nafas yg menghidupkan, muhammad bin aminah, tidak asing juga, melutut bengkok badan ke bumi, karam dlm kedudukan nya, mengikuti marjan tanafas dan nufus nya… ada juga yg menilik2 wajah mereka, utk sentiasa jelas penglihatan, melihat wajah2 yg ada pd mereka… kerana dgn hayatan sedemikian, ketika nafas witir berlaku, nafas yg di lepaskan, nafas yg bersatu akhir nya….. ..wajah yg ada, di serahkan kembali, bukan utk di jadikan bangkai di bumi. dari ‘dust’ to dust’ dari tanah ke tanah jasad kembali… tapi… dari ‘light’ to ‘light’ dari cahaya ke cahaya Roh kembali…… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 1:44 pm
Reply to  zunnun

“.. wajah yg ada, di serahkan kembali, bukan utk di jadikan bangkai di bumi.”

Wajah zunnun pukimak berbentuk babi hutan, di serah, tapi tak diterima.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 1:50 pm
Reply to  zunnun

zunnun pukimak terus menghasut. Dia keturunan yang anuti 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism and Buddhism, tapi menghasut kaum Melayu dan agama Islam.

Dia menyebut covid, tapi hati busuk, kalau dia yang akan kena, I got no problem with that.

zunnun
zunnun
25 April 2020 12:16 pm

akad yg di lafaz ketika mendirikan Salah perlu di fahami dan di hayati…. “..wajahtu wajihiya….kpd Tuhan Semesta Meliputi Langit dan Bumi…” Suratul Waqiah terperincikan kpd lapisan2 langit… wajah se tiap bernyawa, se tiap yg menyatakan nafas kehidupan nya… … wajah mereka, wajah tuhan sebenaran nya, … tapi kehidupan manusia itu memerlukan perubahan pd wajah2 se iring dgn pertumbuhan utk menghidupkan jasad2 mereka. akan tetapi, berubah kah wajah Roh yg ada bersama mereka? tidak sama sekali, wajah Yg Kadim, akan sentiasa tetap tidak berubah, kekal dan perpetuity Sifat Nya… kenal kah kita wajah kita semasa remaja, semasa kanak2, semasa bayi, semasa… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 12:34 pm
Reply to  zunnun

“Satu Process Generic DNA kedua Ibu Bapa, Mutating Billion Processes, berterusan sepanjang kehidupan ..”

Bagi zunnun, DNA itu confused, termasuk DNA babi hutan.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 11:59 am

zunnun pukimak (pangkat yang di anugerah tak lama yang lalu) ada lah keturunan yang menganut tiga agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism. Kot dia dah anuti satu agama lain kebelakangan ini – Christianity.

Takpa lah, itu hak dia, kebebasan beragama di nyatakan di Perkara 3 Perlembagaan negara, yang menyebut agama negara ini ia lah Islam.

Tapi zunnun pukimak selalu menghasut kaum Melayu dan agama Islam di sini. Maka kita balun, tibai dan bantai dia sehingga komen2 disini penuh dengan nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 11:58 am

SETELAH TUMBANG NYA PHD4PIG…. KEBANYAKAN MEREKA MULA DIAM KERANA WABAK CORONA BERPUNCA DARI MEREKA…..KINI RAMADAN TIBA KAUM MUSLIM TUMPU PADA IBADAT…. MASING2 MULA SENYAP….TAPI KUMPUL STRATEGY SELEPAS KEDUANYA BERAKHIR….. The Month Of Ramadan Is When Pakatan Should Stop Their Fitnah……. PHDAPIG MAHU .SIDANG PARLIAMEN SUPAYA MAKIN RAMAI MP LANGGAR PKP….. Now that Ramadan is upon us, Pakatan Harapan should take this opportunity to stop all its fitnah activities. Ramadan is not just about abstaining from eating, drinking and smoking, it is also about abstaining from all forms of sins, such as fitnah activities. In fact, one of the Ten Commandments… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 April 2020 11:50 am

Barua Kerajaan Pintu Belakang pakai set undang-undang baru. Undang-undang import Zimbabwe. Rakyat kena hukum tapi barua anjing terlepas. Kahkahkah!

Tanpa nama
Tanpa nama
25 April 2020 2:23 pm

Dah La gila..meroyan pulak tu puak ph dapig. Ni..

zunnun
zunnun
25 April 2020 11:08 am

Mujaraq Mutlak Semesta, Zat Kesemestaan, Pati Kegelapan Semesta, terkandung Segala Wajah2 Alam dan Setaip Matrix kelangsungan Nya… ape maksud mujaraq mutlak? bertanya murid kpd guru nya… “…jika kamu letak kan garam ke dlm air lalu tuang kan ke piring, se tiap ruang air di piring terasa akan terasa masin nya, ujud nya” “….dan jika kamu, asing kan air, garam itu nyata ujud kembali…” an “ideal” entropy equation : forward bias = reverse bias + c tapi dlm kehidupan realitas nya.. ‘c’ ini feedback utk liberate, membebaskan, merdeka kan; ke-aku-an diri, ke-kaku-an diri. di sini letak nya, ishtifar2, remedies, regressions berlaku.… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 11:41 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak coba lagi mengelirukan penganut2 Islam dengan “mujaraq mutlak” dan berbagai karutan nya.

β€œβ€¦jika kamu letak kan garam ke dlm air lalu tuang kan ke piring”, kemudian masukkan ke dalam lubang belak.ng kamu, lepas itu ciritkan ke piring semula, minum, tentu kamu merasa tahi kamu lebih dari garam itu.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 11:48 am
Reply to  Anonymous

zunnun pukimak, kamu sudah lihat dan baca komen2 aku di penghujung komen2 blog post ini.

Bila nak hijrah? Jangan tunggu lama sangat bagi mengelakkan rasa iri hati kamu di negara ini, tidak mendapat Kedudukan Istimewa di perkara 153 Perlembagaan negara.

Juga, lagi ;ama kamu di sini, lebih banyak menghasut, kena balun.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 12:29 pm
Reply to  zunnun

zunnun pukimak,

Kamu kata “forward bias = reverse bias + c”.

Itu masa kamu dengan Bang Ali yer?

Jangan menghasut sangat, OK?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 9:58 am

INILAH AKIBATNYA BILA LACKEY DAPIG MULA TERASA …… β€˜Setakat ini sajalah saya bantu orang susah waktu PKP’ – Ebit Lew……… Pendakwah bebas, Ebit Lew membuat pengumuman mengejutkan beliau akan berhenti menyalurkan bantuan kepada pihak yang terkesan susulan pandemik Covid-19. Beliau berkata demikian setelah mendapat nasihat daripada pihak berkuasa kerana terdapat aduan terhadapnya susulan kegiatan yang dijalankan. β€œSaya minta maaf pada semua ya, atas nasihat setakat ini sahajalah saya berkhidmat pada semua secara langsung. β€œSaya cuma akan beri bantuan duit pada orang susah. Saya teruskan dari rumah sahaja. Jangan tag saya lagi kes orang susah. Nanti habis PKP (perintah kawalan pergerakan)… Read more »

zunnun
zunnun
25 April 2020 9:39 am

puasa… Revisiting – “Bliss of Freedom” Akad yg di lafazkan pd se tiap ‘SALAH’ yg di dirikan… wajahtu wa jihiya lilazi …mengadap sekilan langit2 dan bumi2, itu kata2 Tuhan, Kalam Nya, Pengakuan Nya… ..pengakuan ini, yg mengupas intipati kebebasan manusia yg menumpang kehidupan Tuhan Semesta… lalu di deklimasikan oleh MUHAMMAD kpd muhammad bin aminah nya, utk di jadikan kewajiban berpuasa… agar, pd se tiap peredaran Jangka MASA setahun, yg di langit dan di bumi menyaksikan ‘liberation’ kebebasan utk liberalisasikan ROH2 mereka… manusia yg enggan utk ‘liberal’ kan kekakuan ilmu yg ada, jenama haiwan2 sj. ‘SALAH’ manifest kan perjanjian SYAHADAH, manakala… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 11:21 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak (pangkat yang telah di nugerah kpd nya
tak lama yang lalu),

KEPALA BAPAK KAMU, istilah yang telah dipopular kan Najib Klepto Al Jibo.

Selalu menghasut kaum Melayu dan agama Islam. Perlu dibalun, titibai dan dibantai tiap kali dia masuk blog ini.

Mengguna istilh SALAH bagi perkataan SOLAT. Kepala nya penuh cacing yang memakan otak nya. Orang biasa ada 130 gm otak, dia punya tinggal hanya 100 gm. Orang bodoh.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 11:30 am
Reply to  zunnun

zunnun pukimak ini jenis yang anuti 3 agama di masa yang sama – Confucianism, Taoism dan Buddhism.

Di cari nya komen2 yang menghasut kaum Melayu dan agama Islam, di salin nya ke sini.

Dia iri hatikan hal bahawa Islam di sebut di Perkara 3 Perlembagaan negara tetapi agama yang dianuti nya tidak di sebut langsung.

Dark Matter, Dark Energy KEPALA BAPAK DIA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 8:00 am

KiTA BERSYUKUR KERANA DAPAT BEBAS DARI KUASA BANGSA DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ….. PERJUANGAN DITERUSKAN UNTUK BERSIHKAN DARI SAKI BAKI MUNAFIQUN FAASIQUN …… Perlu faham.. keadaan PM seperti suami beristeri 2……… Shopping untuk rumah yang mana satu ni? FBer Yuseri Yusof melihat reaksi ahli Armada, Ashraf Mustaqim beri amaran pada Dato Zahid Hamidi sebagai hanya sandiwara politik untuk memuaskan hati dua pihak. UMNO Sabah membuat beberapa tuntutan lalu Presiden UMNO tai chi tekanan Sabah ke PM. “Budak” Armada yang kerja dengan Syed Saddiq pula kata Zahid jangan masuk campur tugas PM. Budak hingus … kalau nak sangat prerogatif, ahli Parlimen UMNO… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 7:50 am

PAS PATUT BERSUARA DALAM ISU BANGSA SEAGAMA…….. Isu pelarian Rohingya menjadi topik hangat di media sosial sejak akhir-akhir ini. Ianya berikutan tersebar dakwaan Presiden Persatuan Rohingya Malaysia yang menuntut beberapa hak serta kelonggaran buat mereka ketika berada di negara kita. Sudah pasti perkara ini suatu hal yang mampu menggugat negara dan menjadi kerisauan ramai pihak. Sedangkan rakyat sendiri pun tak sempat untuk dipedulikan ini kan pula orang luar. Bak kata pepatah kera di hutan disusukan, anak di rumah mti kelaparan. TENGKU EMMA MINTA MALAYSIA MENERIMA PENDATANG ROHINGYA Jika anda masih ingat, baru-baru ini negara kita digemparkan dengan berita pendatang asing… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 7:42 am

KALAU BANGSA YAKJUJ MAKJUJ BOLEH DILETAK DI PULAU BIDONG PATUT BANGSA SEAGAMA ROHINGYA LAGI PATUT DILETAK DISITU…..KALAU RASA GANAS BIAR ASKAR KAWAL…… Macai PH sebar fitnah kononnya kerajaan PN jual eset negara.. Baca jawapan Mustapa Mohamed……. Sekarang bukan masa baik untuk menjual aset negara bagi mendapatkan wang tunai untuk pemulihan ekonomi, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mustapa Mohamed. Katanya, beliau tidak percaya ini adalah alternatif baik untuk kerajaan mempertimbangkan pencarian wang untuk meringankan penderitaan rakyat susulan perintah kawalan pergerakan (PKP) bagi membendung penularan Covid-19. β€œJika kami menjual aset-aset ini, ia akan menjadi jualan murah. Saya tidak pasti jika ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 5:01 am

BERWASPADA LAH DENGAN BANGSA YAKJUJ MAKJUJ WALAU DI MANA MEREKA BERADA………KALAU NEGARA PERNAH BANTU BANGSA YAKJUJ MAKJUJ KENAPA TIDAK BANTU BANGSA SEAGAMA…..TERNYATA PN MASIH DIKUASAI PUAK SEKULAR DAN KAPITALIS…… Tragedi Pulau Bidong.. Jangan mengulangi kesilapan lalu……… Tahukah anda, Malaysia pernah diancam kedaulatannya dengan satu tragedi yang digelar tragedi Pulau Bidong?? Kisahnya bermula apabila Malaysia mengambil keputusan untuk menerima pelarian dari negara Vietnam yang meninggalkan negara mereka melalui jalan laut dek kerana peperangan yang tercetus di negara mereka. Oleh kerana jumlah mereka yang begitu ramai, Malaysia terpaksa mencari satu kawasan khas untuk menempatkan mereka di negara kita. Keputusan Malaysia ini dilihat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 4:30 am

KITA BAGI PHD4PIG KUASA DIA TAK BUAT KERJA…..PATUT DAKWA SEMUA PEMIMPIN2 PEMBANGKANG….INI TIDAK SIANG MALAM TAHU NAK MENJARAH SEMUA TANAH MELAYU JADI BUMI HANGUS…… Anwar Blocked Wan Azizah From Taking Over As PM8…….. Anwar sabotaged his own wife so that he can capture the throne. Instead, the throne went to Muhyiddin Yassin. Anwar did not want to be merely the husband of the prime minister. He wanted to be that prime minister. However, in the end, Anwar ended up with nothing. When Tunku Abdul Rahman stepped down as prime minister, his deputy, Tun Razak Hussein, stepped in to take over.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 4:25 am

JANGANLAH BISING AJE…BUATLAH LAPORAN BIAR POLIS SPRM TANGKAP….. KITA TUKAR PEMIMPIN2 LAIN PLAK….. Ekonomi Akan Mula β€˜Bergerak’ Beberapa Minggu Lagi …. (Malaysia Gazette) – Pakej rangsangan ekonomi yang diperkenalkan oleh kerajaan tidak akan menunjukkan kesan pada peringkat permulaan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed. Menurut beliau, ini kerana ketika pakej itu diperkenalkan, tiada syarikat yang dibenarkan beroperasi ketika itu. Namun beliau yakin ekonomi akan mula bergerak semula dalam tempoh beberapa minggu akan datang kerana terdapat syarikat akan mula kembali beroperasi. β€œBila syarikat ini beroperasi ia mampu merancak semula ekonomi termasuk industri kecil dan sederhana, pakej… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
25 April 2020 2:03 am

Anwar ingin masuk kembali UMNO………. Datuk Seri Anwar Ibrahim sedar masa depannya dalam Pakatan Harapan tidak begitu cerah dan sedang mengorak langkah untuk cuba mengadakan rundingan dengan ajennya dari dalam dan luar UMNO untuk membincangkan penyatuan UMNO dan PKR. Walaupun kita tahu perkara ini tidak mungkin tercapai, disebabkan keterdesakan beliau dan seorang dua individu dari puak kartel UMNO (rujuk bawah), ajen-ajen mereka sedang berkomunikasi ke arah ini sebagai salah satu opsyen untuk mencapai impian politik masing-masing. Saya akan menghuraikan perkara ini dengan lebih lanjut dalam satu terbitan khas malam ini, termasuk opsyen-opsyen yang sedang dipertimbangkan oleh Anwar dan ajen-ajen beliau… Read more »

Musafir blok gersang
Musafir blok gersang
25 April 2020 1:18 am

PKP UNTUK KESELAMATAN RAKYAT,
PEMIMPIN SEBAGAI PERANCANG MENJAGA RAKYAT,
PKP TIDAK SEMESTINYA MENGURUNG KESEMUA ORANG,
PEMIMPIN MEMANG KENA BERGERAK SBG PEMANTAU!
SIAPA LAGI NAK PANTAU PELAKSANAAN!

HARAP FAHAM NA,
JANGAN HENTAM SEMBERONO

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 5:58 am

KALAU TAK MAHU KENA HENTAM, BUAT MCM DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR.

DIA SALIN COPY PASTE PANJANG2, TAKDA ORANG NAK BACA PUN.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
25 April 2020 11:47 am

Pantau kejadah apa bernostalgia sambil merayau ke sana ke sini? Ziarah dan buat kenduri ikut suka hati dalam media sosial tanpa rasa bersalah kepada Rakyat yang dikurung dan dikompaun ke mahkamah? Menteri PN Kerajaan Pintu Belakang tidak ada undang-undang. Kahkahkah!

Saujana Langit
Saujana Langit
25 April 2020 12:18 am

Jenis paku payung yang digunakan untuk menahan atap yang ditebuk. Atap yang ditebuk tu lama-lama runtuh kalau tak pasak tiang. Hanya ribut undi tak percaya yang boleh meranapkan atap tu.. Huhu.. Rakyat sentiasa memerhati..

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:05 am
Reply to  Saujana Langit

Selagi tak pakai kayu seperti cengal, pakai kayu lampong dan sebagainya, runtuh juga rumah itu.

Paku payong biasa nya orang pakai untuk atap zeng, Mat.

Jangan buat undi tak percaya sembrono saja, Mat. Nanti kalah, besar kemaluan, malu, terjojol keluar dari zip seluar.

Manan
Manan
24 April 2020 11:25 pm

Depa kebal mcm paku atap. Atap dah reput. Paku masih mcm tu

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:09 am
Reply to  Manan

Paku atap pun tak berguna sangat – sekali pakai, tak boleh guna lagi.

Syed
Syed
24 April 2020 11:14 pm

Salam semua, ‘Tidakkah sebagai pemimpin kanan UMNO, Khaled juga harus menunjukkan kepimpinan melalui teladan dan tidak memberi gambaran seolah-olah ada dua undang-undang berbeza antara pemimpin dan rakyat biasa?’ Pandangan peribadi saya, 1. Khaled anak lelaki Nordin ni sedang ‘test water’. Dia nak tengok sejauh mana jantannya Hamzah anak lelaki Zainuddin, Menteri Dalam Negeri. 2. Ismail Sabri anak lelaki Yaakob tengah pening kepala dengan gelagat2 sahabat2 karib beliau seperti Nor Azmi anak lelaki Ghazali, Razman anak lelaki Zakaria, Ahmad Samsuri anak lelaki Mokhtar, Ahmad anak lelaki Said, Abdul Rahman anak lelaki Mohamad dan tidak lupa juga Nurul Hidayah anak perempuan Ahmad… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:13 am
Reply to  Syed

Syed, kamu anak lelaki siapa?

Ingat, depa selalu kata tarak niat nak susahkan sesiapa.

Bila buat sesuatu mana ada ingat itu semua.

Kita kena pikiaq camna nak wat kpd manusia camtu.

BSP
BSP
25 April 2020 2:41 pm
Reply to  Syed

Dia dah mohon permit dari polis…apa masalah kau??
Kau pun kalau ada kepentingan boleh mohon…
Jgn bersangka buruk….ini bulan ramadhan

zunnun
zunnun
24 April 2020 10:31 pm

“melayu2” dan “islam” berpisah tiada,

yg jadikan pitih, ‘islam’ nya atau ‘melayu’ mereka….

tapi kan…

no pitih no religion, mcm mana pula…

no pitih no bangsa, got such thing meh?

between the 2, which more dangerous meh?

in heaven still got bangsa meh?

therefore, bangsa sapu di dunia, religion sapu in heaven.

makan keliling meh. Where got fair like this meh.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:24 am
Reply to  zunnun

zunnun the lanun (pagi2 tak payah gunakan gelaran biasa dia) ini sama ada jenis yang anuti 3 agama (Confucianism, Taoism and Buddhism) at the same time (ada 3 chances to go to Heaven) or he has no religion – free thinker entahapekebende depa kata.

Menghasut saja kerja dia, menyakitkan hati orang yang beragama.

Dia kaum minoriti nampak nya, iri hatikan yang ada “religion sapu in heaven.”

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:58 am
Reply to  zunnun

Boleh lah gunakan nama biasa dia – zunnun pukimak.

Dia menyakitkan hati orang, tit for tut.

Kalau zaman Kerajaan Melayu Melaka dulu, dia di sula.

Tapi, jangan buat begitu kpd dia – dia jenis berak tak basuh, lubang dia busuk, berselirat dengan tahi.

zunnun
zunnun
24 April 2020 10:16 pm

kan “melayu2 islam” dgn memerintah negara ketika ini….

maka,

ini cara “melayu2 islam” dgn pemerintahan mereka….

(1) 1 kekayaan utk rakyat, 2 kekayaan utk mereka

(2) undang2 utk rakyat lain undang2 utk pemimpin lain pula

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 6:29 am
Reply to  zunnun

Kali kedua dia kurang ajor sejak malam tadi, boleh lah gunakan nama biasa dia – zunnun pukimak.

“melayu2 Islam”, kata dia, menyindir ada Melayu yang bukan Islam. Dan menuduh Melayu tak adil.

KEPALA BAPAK DIA – ikut kata Najib Al Jibo.

Anonymous
Anonymous
25 April 2020 7:07 am
Reply to  zunnun

zunnun dulu dinobatkan dengan pangkat “the lanun”, kemudian, pangkat “pukimak”. Naik pangkat dia. Banyak kerja nya di sini. Menghasut semata.

Dia keturunan yang digelar Ultra Kiasu – semua dia hendak, tak mahu ketinggalan, kononnya.

Dia tak hormatkan dan patuhi Perlembagaan negara yang ada menyatakan “Kedudukan Istimewa” orang2 Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

Dia jeles. Dia perlu hijrah supaya tak sentiasa iri hati.