TAK CUKUP SEKADAR MEMBERI PENJELASAN, ANWAR MESTI SERET HADI AWANG KE MUKA PENGADILAN

Berdasarkan jawapan atau penjelasan Anwar Ibrahim terhadap surat yang ditulis Hadi Awang kepada pemimpin-pemimpin Gerakan Islam seluruh dunia, jelas bahawa terdapat fakta fitnah yang nyata telah dilemparkan kepada Presiden PKR itu.

Dalam surat Hadi Awang itu, beliau antara lain menuduh Anwar terlibat dengan Freemason dan mendapat sokongan badan Yahudi itu untuk menjadi Perdana Menteri.

Sambil menolak beliau terlibat dalam Freemason, Anwar berkata, dalam semakannya mendapati terdapat inidividu lain yang sama nama dengannya berada dalam pergerakan itu.

Beliau juga menyertakan gambar lelaki tersebut, seorang lelaki warga asing berbadan gempal, berpakaian sut hitam yang gambarnya diambil pada tahun 2006.

“Hadi menyebut saya ini, anggota bahkan orang besar, malah orang kanan Freemason.

“Oleh itu, saya dengan demikian minta staff cari (maklumat), rupa-rupanya ada nama Anwar dan mereka tahu kerana ia keluarkan dulu (dalam) lodge officers 2010-2011 – civil service num 143, brother Anwar Ibrahim.

“Ya Allah, kalau nak politik pun, nak sokong UMNO, janganlah sampai macam tu. Takkanlah saya 2006 boleh sihat segar bugar.

“Kita kalau nak buat tuduhan, semak fakta. Kalau dalam tazkirah, pandai sekali, kita ambil hadis, kena tahu siapa perawinya, sahih atau tidak.

“Tapi bila nak fitnah orang, tak payah fakta, tak payah perawi,” kata Anwar dalam siaran videonya secara langsung malam tadi.

Sehubungan itu, tegas Anwar lagi, demi membersihkan namanya, beliau akan menulis satu surat balas kepada pemimpin Gerakan Islam seluruh dunia sebagai menjawab dakwaan fitnah Hadi Awang itu.

“Saya akan jawab dan beritahu kepada pemimpin-pemimpin dunia Islam yang menerima surat Hadi Awang dan saya akan sebarkan juga surat itu nanti kepada khalayak untuk menunjukkan bahawa ia benar-benar suatu fitnah,” tambah Anwar lagi.

Hakikat bahawa segala dakwaan Hadi Awang dalam surat tersebut adalah fitnah, bohong dan rekaan sebenarnya tambah diperkuatkan lagi dengan sikap Duta Khas bertaraf menteri ke Timur Tengah itu yang sehingga kini masih berdiam diri dan takut untuk membuka mulutnya.

Logiknya, jika seseorang itu menuduh orang lain dengan asas kebenaran, ada bukti dan sandaran yang kukuh, biasanya tidak ada masalah untuk orang berkenaan tampil penuh berani mempertahankannya.

Tetapi, dengan sudah lebih seminggu berdiam diri dan para pemimpin Pas yang lain juga tidak bercakap apa-apa, terbukti bahawa Hadi Awang sendiri dan semua pewala’ dalam parti itu tahu bahawa surat tersebut adalah rekaan dan tiada kebenaran.

Maka, dalam hal ini, walaupun tindakan Anwar menjawab dan memberi penjelasan serta akan mengutus surat balas kepada pemimpin-pemimpin Gerakan Islam seluruh, sambil selepas itu akan mendedahkannya kepada orangramai , adalah suatu tindakan tepat dan terpuji, tetapi ia sebenarnya belum lagi memadai.

Hadi Awang perlu “diajar” lebih daripada itu kerana keceluparan dan mulut hodohnya yang berselindung di sebalik agama bukanlah pertama kali dilakukannya.

Dalam ceramah atau kenyataan-kenyataan lain yang bertujuan menyerang mereka yang berbeza dengannya, beliau acapkali memperlihatkan dirinya seolah-olah tiada akhlak Islam dan sewenang-wenang membuat perbandingan yang tidak masuk akal.

Anwar seterusnya wajib mengambil tindakan undang-undang dan mengheret Hadi Awang ke muka pengadilan atas fitnah dan dakwaan bohong yang dilakukan Presiden Pas itu.

Di mahkamah nanti, kita sama-sama saksikan sama ada Hadi Awang dapat dengan lancar menjawab soalan-soalan peguam berhubung asas fitnah yang dilemparkannya, bukan saja kepada Anwar, tetapi juga kepada PH dalam suratnya itu, atau nantinya akan tergagap-gagap mencari ayat mempertahankan diri. (ShahbudinHusin 10/04/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 10 April 2020 — 11:49 am

119
Leave a Reply

avatar
21 Comment authors
haredangTanpa Nama UKOthman!! AhmadAnonymousAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

“Tetapi, dengan sudah lebih seminggu berdiam diri dan para pemimpin Pas yang lain juga tidak bercakap apa-apa, terbukti bahawa Hadi Awang sendiri dan semua pewala’ dalam parti itu tahu bahawa surat tersebut adalah rekaan dan tiada kebenaran”

Seorang pemimpin kanan PAS hari ini secara tidak langsung mengesahkan surat berbahasa Arab yang tular di media sosial beberapa hari lalu memang ditulis Abdul Hadi Awang. Bagaimanapun menurut Mohd Amar Abdullah, surat tersebut merupakan warkah peribadi presiden PAS kepada pemimpin gerakan Islam dunia. https://www.malaysiakini.com/news/519052

Anonymous
Guest
Anonymous

Anwar terlibat dgn freemason?
Berapa ramai rakyat malaysia yg percaya???!!!
Anwar peliwat?
Berapa ramai rakyat malaysia yg percaya???!!!
Hehehe…….“Aku yg masuk penjara, bukan korang”
Nampak dak, sangat pragmatik.
Korang je bodoooo, termakan naratif songsang selama 24+ tahun.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔
Suman ayam daging mahu lagak ayam sabung
Cdg cuti sekolah, di JB Kejora nak bertembung
Klu jumpa ifrit tu Kejora nak sepak melambung
Tpi Suman maknyah slmt, sbb PKP disambung
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

AngCOW masih juga berdenial syndrome dgn beralasan PKP & berangan mat jenin. Kau berPANTAToon… Mmg 9/6/18 nk ke JB Kejora punya rancangan Niat mau lanyak ganyang Suman kedi bajingan Tapi sblm itu pd bulan Mei, Kejora kemalangan Trselamat lah Suman dr Kejora pnya penangan Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh ————————————————————————— Nih…Kemalangan kepala lutut kamu – itu jelas2 KETAKUTAN…..?! Apakah PANTAToon Biadab & Angkuh beginian mempunyai sifat2 keperibadian luhur, patuh agama, berpendidikan, bertamaddun dan boleh dipercayai….. KEJORA Pantun2 cgu Kejora terus masuk menjunam Spt anak panah, dii kepala Suman terbenam Menderita tersiksa lah, ini bangsat jahanam Dia terus biol mereng, hanya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Cdg cuti sek ni nk ke JB cari Suman petualang
Nk ajar kucing tua, yg cuba lagak rimau belang
Tapi..PKP disambung pula, hajat jadi terhalang
Dek covid-19, Suman dh terselamat dri malang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mmg 9/6/18 nk ke JB Kejora punya rancangan
Niat mau lanyak ganyang Suman kedi bajingan
Tapi sblm itu pd bulan Mei, Kejora kemalangan
Trselamat lah Suman dr Kejora pnya penangan
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kahhhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

AngCOW masih juga berdenial syndrome dgn beralasan PKP & berangan mat jenin.

Kemalangan kepala lutut kamu – itu jelas2 KETAKUTAN…..?! Tak abis2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah untuk tutup KEMALUANNYA.

Mana nak letak muka kau, Kejora musibat……??…..!!

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi
Tak abis2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah untuk MENUTUP KEMALUANNYA…..!!
Hi hi hi hi……

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau penyokong bola yg merusuh bila pasukannya kalah dlm perlawanan, itu biasa kita dengar.

Tapi, kalau penyokongnya merusuh bila pasukannya kalah tanpa bertanding, itu yg pelik.

Jgn heranlah kalau penyokong PH meroyan gila babi bila PH kalah tanpa bertanding.

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Quota gila babi dah penuh. Dengan korang.

haredang
Guest
haredang

padan muka kau sekarang

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Cdg cuti sek ni nk ke JB cari Suman petualang
Nk ajar kucing tua, yg cuba lagak rimau belang
Tapi..PKP disambung pula, hajat jadi terhalang
Dek covid-19, Suman dh terselamat dri malang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Dgn beralasan ala mat malasan, sangkeng malunya angCOW, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, kau terbuat kerja bodoh lagi bebal sampai menyingkap kain ‘pelirkat’ kau ke atas untuk menutup muka MakNyah kau tuu – tanpa sedari kau telah mendedahkan terlopong nganga kemaluan angCOW yg di bawah tuu…..!! Bertahun-tahun angCOW berhati busuk menyumpah-seranah aku dan Tun M sampai ke tahap mampos dan masuk wad tapi sikitpun tak jadi kudis. Malah kami terus sihat bugar menjelajah ke sana sini. Ajaibnya, di usia mencecah 95 tahun, Tun M tetap berketrampilan, berwajah seri, tampan, anggun, kharasmatik & jadi buruan wartawan2 walau bukan lagi PM.… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. Alangkah malangnya, Kejora hilang lesap tanpa berita pd 9 Jun 2018. Saya menunggunya di Dtrn Bandaraya JB tepat pd waktu yg dia sendiri tetapksn. Dasar pembhong & pendusta lagi pengecut, si Kejora nih. Berikut adalah catatan rekod di arkib blog ini, bukti Kejora kecut melarikan diri pd hari tetsebut…… Othaman Ahmad APA PUN – Geng Najis tolong ingatkan sahabat seperjuangan kamu, Kejora Bangsat…… Malam ini, 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di Dataran Bandaraya JB. Tak pun, kamu gantikan tempatnya kalau dia masih kecut pengecut, boleh kan…..?? Katanya kan kamu nih ‘Pejuang Keparat’…..!! 9 June 2018 2:40 pm Othaman… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mmg 9/6/18 nk ke JB Kejora punya rancangan
Niat mau lanyak ganyang Suman kedi bajingan
Tapi sblm itu pd bulan Mei, Kejora kemalangan
Trselamat lah Suman dr Kejora pnya penangan
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Kemalangan kepala lutut kamu- itu jelas2 KETAKUTAN…..?! Apakah PANTAToon Biadab & Angkuh beginian mempunyai sifat2 keperibadian luhur, patuh agama, berpendidikan, bertamaddun dan boleh dipercayai….. KEJORA Pantun2 cgu Kejora terus masuk menjunam Spt anak panah, dii kepala Suman terbenam Menderita tersiksa lah, ini bangsat jahanam Dia terus biol mereng, hanya tau kata 9 hb 6 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh 4 May 2018 6:24 pm KEJORA Suman bapok jgn pulak buat aku hampa 9/6 di Pdg Dtrn JB aku cabar nak jumpa Jam 11.00 mlm, jgn pula nak buat2 lupa Lps ko tumbang bini kau aku akan terpa Kah kaahh kaaahhh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA MUSNAH BAWAH ENAM JAHANAM PENYAMUN TARBUS PARTI JAMBAN PH …………… Hutang Kerajaan PH Semakin Meningkat, Taraf Hidup Rakyat Semakin Menurun……. Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini mengeluarkan data hutang Kerajaan bagi suku pertama tahun 2019. Suku pertama (Jan-Mac) 2019 ialah RM775.918 billion atau RM776 billion. Ia bersamaan dengan 53.7% KDNK. Berbanding akhir bulan Disember 2018, hutang negara ialah RM774 billion. Semasa PRU14 dahulu, hutang negara hanyalah RM686.8 billion atau 50.1% KDNK. Dalam masa setahun PH perintah, hutang negara telah meningkat dengan begitu cepat sekali. RM686.8 billion (50.1% KDNK) masa PRU14. RM776 billion (53.7% KDNK) sukuan pertama 2019. Hutang bertambah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA DIBAHAGI ANTARA WARIS2 PENYAMUN TARBUS PARTI TANGKI SEPTIK PH……… Parti WARISAN perlu hormati kerja Polis……… DEWAN Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS) menyelar tindakan Parti Warisan Sabah yang dilihat agak keterlaluan dalam menghalang tugasan Unit Cawangan Khas yang merupakan penjawat awam di negeri ini. Sebagai parti kerajaan, Warisan sepatutnya bertindak profesional dalam mengurus perkara ini secara lebih baik dan memberi suatu kemudahan kepada penjawat awam untuk melakukan tugasan yang diamanahkan oleh pihak berkuasa. Pemuda PAS yakin dan percaya bahawa setiap anggota Unit Cawangan Khas yang berada di bawah seliaan PDRM bertindak atas SOP yang telah ditetapkan dengan tujuan tertentu untuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

TANGKI SEPTIK?

DALAM NYA ADA KAMU?

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Lepas 14 April..PKP ditambah lagi, dua minggu
Sampai 28 April nanti..PKP nak dilanjutkan lagi
Tk smpai juga penumbuk, kt Suman pnya dagu
Nmpk nya, blm lgi nk terbang, Suman pnya gigi
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi
Tak abis2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah…..!!
Hi hi hi hi……

zunnun
Member
zunnun

hadi wang, berani mohon maaf kerana terlanjur fakta2 dgn tulisan warkah nya bertarikh 22hb Mac?

atau setan yg berayut2 di Jubah dan Serban, dah menjadikan nya, sebahagian dari mereka?

zunnun
Member
zunnun

terlalu byak pembendaharan negara utk mengaji dan menanggung 73 keldai2 kerajaan tebuk atap utk berkuasa berbanding dgn kerajaan PH dgn 55 Menteri sj.

yg baki 39, perlu di beri,jika tidak merajuk, lingkup Moo dan “Melayu2 Islam” nya

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERLALU BANYAK HASIL ROMPAKAN PENYANGAK KAPITALIS DAN GANGSTER SOSIALIST….. .. …….. Reclaim RM1.48bil From Failed Land Swap Deal, Hisham Tells Mindef……. Tun Dr Mahathir Mohamad was the Prime Minister, Anwar Ibrahim the Finance Minister, and Syed Hamid Albar the Minister of Defence in 1996, all now leaders of Pakatan Harapan (FMT) – Former defence minister Hishammuddin Hussein today urged Putrajaya to reclaim RM1.48 billion lost in the failed land swap deal involving the Plentong and Tebrau districts in Johor. The deal, covering 382.16 acres, had been approved by the Cabinet in 1996 but was eventually cancelled. (Tun Dr Mahathir Mohamad… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

zunnun
Member
zunnun

“Melayu2 Islam,” meraung2 islam terancam di Malaysia..

Malaikat2 di langit tercengan2, dah runtuh ke awan, dan bumi di Malaysia?

lalu mengkhabarkan berita kpd Tuhan Semesta…

mendengar khabar sedemikian, Jibrael Naik Angin, “Melayu2 Islam” ini ingat, Islam mak bapak mereka punya, tuhan tidur nyenyak di singgahsana ke?

ini mesti hadi wang punya fahaman. 🤣

zunnun
Member
zunnun

ekonomi “Melayu2 Islam” berdasarkan ape?

samun menyamun, kaut dedak sana sini, rasuah, commission, kepentingan, kurang berilmu, tiada daya utk bersaing, asyik meminta2, hutang PPTN liat membayar….

ini ekonomi atau agihan socialist?

ngape tak jadikan negara, dgn sistem socialist? dlm mewarcanakan democracy berparlimen, socialist2 terdiri dari kaum “Melayu2 Islam”…

mengalihkan kan nya ke Sheraton pula…

kemudian menubuhkan kerajaan terdiri dari cabinet pinggang2 dan mangkuk2

di tertawa oleh rakyat jelata

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAH GS UNTUK KESEJAHTERAAN ANDA…….. Bila Dana Raya? : Kurangnya Suara Rakyat Pertikai……… Hak rakyat yang mempertikai dan mempersoal bila Dana Raya akan diagih, di era kerajaan PAS Terengganu sekarang kurang berbanding kerajaan dulu. Timbalan Yang Dipertua PAS Setiu, Dr Azman Ibrahim berkata, dengan bantuan untuk sektor pertanian di bawah kerajaan lepas dinamakan Dana Usahawan Tani (DUTA) hanya memperuntukan sebanyak RM500 ribu sahaja. “Ada pula faedah yang perlu dibayar peminjam sebanyak 3%, (sebaliknya) Skim Bantuan Modal Tani (SBMT) di bawah kerajaan baharu telah memperuntukan sebanyak RM5 juta, patuh syariah dan tanpa sebarang faedah,” ujarnya yang dipetik di laman sosial miliknya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔
Suman ayam daging mahu lagak ayam sabung
Cdg cuti sekolah, di JB Kejora nak bertembung
Klu jumpa ifrit tu Kejora nak sepak melambung
Tpi Suman maknyah slmt, sbb PKP disambung
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

1. Apa saja yg kau merepek meraban nih…?? Mana buktinya yg kau GEMBAR-GEMBUR konon dah 3X berada di Dtrn Merdeka tuu, Kejora – mana buktinya, mana..mana..mana, haaaaaaaaa……?? 2. Bertahun’tahun angCOW berhati busuk menyumpah-seranah aku dan Tun M sampai ke tahap mampos dan masuk wad tapi sikitpun tak jadi kudis. Malah kami terus sihat bugar menjelajah ke sana sini. Ajaibnya, di usia mencecah 95 tahun, Tun M tetap berwajah seri, tampan, anggun, kharasmatik & jadi buruan wartawan2 walau bukan lagi PM. Hingga saat ini, saban hari wajahnya muncul di stesyen2 tv memberi pandangan nasihat perihal isu semasa, khususya masalah Covid 19.… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. Untuk makluman semua, Kejora hilang lesap tanpa berita pd 9 Jun 2018. Saya menunggunya di Dtrn Bandaraya JB tepat pd waktu yg dia sendiri tetapksn. Dasar pembhong & pendusta lagi pengecut, si Kejora nih. Berikut adalah catatan rekod di arkib blog ini, bukti Kejora kecut melarikan diri pd hari tetsebut…… Othaman Ahmad APA PUN – Geng Najis tolong ingatkan sahabat seperjuangan kamu, Kejora Bangsat…… Malam ini, 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di Dataran Bandaraya JB. Tak pun, kamu gantikan tempatnya kalau dia masih kecut pengecut, boleh kan…..?? Katanya kan kamu nih ‘Pejuang Keparat’…..!! 9 June 2018 2:40 pm… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mmg 9/6/18 nk ke JB Kejora punya rancangan
Niat mau lanyak ganyang Suman kedi bajingan
Tapi sblm itu pd bulan Mei, Kejora kemalangan
Trselamat lah Suman dr Kejora pnya penangan
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi
Tak abis2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah…..!!
Hi hi hi hi……

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DIBENARKAN KENCING……. Dua Berita Gembira Menceriakan Penyokong PH Hari Ini Berita 1: Bonus Aidilfitri zaman BN, Penjawat Awam= RM500 Pesara=RM250 Bonus Aidilfitri zaman PH, Penjawat Awam= RM450 Pesara=RM225 Dulu Azmin kata, “Penjawat awam akan mendapat bonus lebih banyak berbanding tahun lalu, jika Pakatan Harapan menang pada pilihan raya umum ke-14.” Cukur menteri PH semakin kuat kencing. Alasan PH mesti Najib curi duit kan? Apa kata Menteri Tisu dulu? Berita 2: Berita baik untuk budak-budak weChat yang mengundi PH dalam PRU14. Pengerusi PTPTN mengumumkan akan mengkaji semula untuk membuat u-turn tentang larangan ke luar negara bagi peminjam-peminjam PTPTN yang gagal… Read more »

Hassan
Guest
Hassan

DSAI, saman saja & sudah sampai masanya utk menegakkan keadilan..jgn bagi muka pd hadi ni..saman tetap saman

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI DAN MELAYU TERANCAM BWH PH…….. ORANG LAIN BERGELUT SEHARIAN UNTUK HIDUP DIA SIBUK NAK JADI PM……… Yang penting beliau jadi PM…….. Dari dipecat sebagai TPM kemudian mencetuskan gerakan reformasi jalanan tahun 1998 (21 tahun dahulu), masuk keluar penjara itulah matlamat akhir agar “Aku jadi PM”. Berapa ramai yang terkesan dan menderita, dipukul dibelasah ditangkap jadi bankrap. Orang Melayu sampai berpecah-belah dan kuasa politik bukan Melayu menjadi dominan. Kos hidup mencacak naik, rakyat menderita. Itu semua “aku peduli apa” asalkan yang penting “Aku jadi PM”. Apalah istimewa sangat orang yang Tun Dr Mahathir Mohamad pernah sebut tidak layak memimpin negara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ISLAM TERANCAM BWH PH………. Tindakan SIS Menyimpang Ajaran Islam -Zailah, AP R/Panjang………. Tindakan Sisters In Islam (SIS) mempertikai tindakan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (Jaheaik) mengeluarkan notis wanita berpakaian tidak sopan amat dikesali. Ketua Dewan Muslimat PAS Kelantan Siti Zailah Mohd Yusoff berkata, kenyataan SIS begitu mengelirukan umat Islam dan dianggap tidak wajar dikeluarkan. “Sewajarnya SIS mendapat maklumat yang jelas terlebih dahulu daripada Jaheaik berhubung tindakan tersebut,” ujarnya di sini. Baru-baru ini Jaheaik menahan 39 wanita yang didapati berpakaian seksi dan berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai sempena Ramadan untuk sesi kaunseling. Berikutan itu SIS dilapor mahu Jaheik menghentikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU BARUA BIARKAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN BERPOLITIK DALAM MASJID…….. Berpolitik Di Masjid, Ini Amaran Sultan Johor Kepada DAP……… TITAH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR SULTAN YANG DIPERTUAN BAGI NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK JOHOR DARUL TA’ZIM DI ATAS PELANGGARAN DAN PENCABULAN MASJID TEMPAT SUCI UMAT ISLAM……….. Mutakhir ini terdapat banyak usaha yang dilihat seakan-akan mahu menceroboh sempadan agama Islam yang telah digariskan sejak wujudnya Undang-Undang Tubuh Negeri Johor 1895. Sungguhpun saya dan Jabatan Agama Islam Negeri Johor telah beberapa kali membuat peringatan tegas kepada pentadbiran masjid dan surau di dalam Negeri Johor untuk melarang mana-mana… Read more »

zunnun
Member
zunnun

communist yg nyata dlm negara, terkini, jemaah pAs dgn penyokong mereka, commune dgn fagaman theocratic yg mereka bawa…

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Lepas 14 April..PKP ditambah lagi, dua minggu
Sampai 28 April nanti..PKP nak dilanjutkan lagi
Tk smpai juga penumbuk, kt Suman pnya dagu
Nmpk nya, blm lgi nk terbang, Suman pnya gigi
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

1. Apa lagi yg kau merepek meraban nih…?? Mana buktinya yg kau GEMBAR-GEMBUR konon dah 3X berada di Dtrn Merdeka tuu, Kejora – mana buktinya, mana..mana..mana, haaaaaaaaa……?? 2. Bertahun’tahun angCOW berhati busuk menyumpah-seranah aku dan Tun M sampai ke tahap mampos dan masuk wad tapi sikitpun tak jadi kudis. Malah kami terus sihat bugar menjelajah ke sana sini. Ajaibnya, di usia mencecah 95 tahun, Tun M tetap berwajah seri, tampan, anggun, kharasmatik & jadi buruan wartawan2 walau bukan lagi PM. Hingga saat ini, saban hari wajahnya muncul di stesyen2 tv memberi pandangan nasihat perihal isu semasa, khususya masalah Covid 19.… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. Untuk makluman semua, Kejora hilang lesap tanpa berita pd 9 Jun 2018. Saya menunggunya di Dtrn Bandaraya JB tepat pd waktu yg dia sendiri tetapksn. Dasar pembhong & pendusta lagi pengecut, si Kejora nih. Berikut adalah catatan rekod di arkib blog ini, bukti Kejora kecut melarikan diri pd hari tetsebut…… Othaman Ahmad APA PUN – Geng Najis tolong ingatkan sahabat seperjuangan kamu, Kejora Bangsat…… Malam ini, 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di Dataran Bandaraya JB. Tak pun, kamu gantikan tempatnya kalau dia masih kecut pengecut, boleh kan…..?? Katanya kan kamu nih ‘Pejuang Keparat’…..!! 9 June 2018 2:40 pm… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Mmg 9/6/18 nk ke JB Kejora punya rancangan
Niat mau lanyak ganyang Suman kedi bajingan
Tapi sblm itu pd bulan Mei, Kejora kemalangan
Trselamat lah Suman dr Kejora pnya penangan
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi
Tak abis2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah…..!!
Hi hi hi hi……

zunnun
Member
zunnun

dajjal yg pasti nya datang, bila keldai2 belaan hadi ketika menghembus nafas2 mereka sebelum mati, dajjal dgt kpd mereka dgn wajah hadi wang

tak susah pun menyesatkan keldai2 sedemikian 🤗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK HARAPKAN KOMUNIS TAK BERTUHAN JAGA ISLAM…..SEBAB TU MENTERI AGAMA PUN JAGA AGAMA LAIN…… Haj And Islamic Banking Are Centralised, So Why Not Shariah Laws, Asks Ex-Mufti……. (FMT) – Muslims in Malaysia are being deprived of justice under the shariah due to the application of different sets of Islamic laws across the states, says a former Terengganu mufti. Ismail Yahya said this is also why the campaign to stop underage marriage among Muslims has met with failure, as some states have the power to allow a girl as young as 16 to tie the knot. Ismail said the authorities should… Read more »

zunnun
Member
zunnun

dgn warkah yg hadi wang tulis pd 22hb Mac akan melongakan kepribadian nya atau membinasakan integriti nya?

kaki ngadu domba dari istana kpd islah2 yg ada, cetak fahaman nya dgn pengertian2 communist, Freemason dan liberal…

Yg paling memalukan, fakta yg hadi kemukakan cacat dan dhaif belaka

jadi bahan ketawa, pemimpin2 muslim sedunia

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ TAK JEMU JALANKAN PROPAGANDA……. Wartawan Channel News Asia Dituntut Mohon Maaf Kepada Malaysia……… Dikala negara sedang berperang menangani COVID-19, masih ada segelintir pihak yang cuba mengelirukan rakyat dengan menyebar berita palsu. Apatahlagi sekiranya penyebar itu adalah seorang wartawan yang sepatutnya melaporkan berita berdasarkan fakta. Justeru, Exco Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr Najmil Faiz Mohamed Aris mendesak wartawan Channel News Asia Melissa Goh membuat permohonan maaf secara terbuka kepada kerajaan Malaysia dan Menteri Kanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kerana telah menfitnah dan memutar-belitkan kenyataan yang dikeluarkan berkaitan COVID-19. “Saya menuntut agar Melissa Goh (Malaysia Bureau… Read more »

zunnun
Member
zunnun

“melayu2 islam” selain berdoa menjela2, dan merayu2 di setiap bangunan masjid, ape kelangsungan ilmu mereka separa dgn ilmu2 yg di miliki oleh capitalist, liberalist, dan communist?

dhaif sgt ke dgn BMF mereka pula?

zunnun
Member
zunnun

tapi, mask yg di bekal dari ehsan negara mana, Communist ke?

kan hadi wang dan keldai2 belaan nya dok mencaci2

zunnun
Member
zunnun

mask yg di bekalkan utk menghidar jangkitan, hadi wang dan jamaah pAs dgn kerajaan yg mereka kuasai, tak mampu ke utk mengeluarkan nya?

atau balak dan Mercedes yg di utama?

zunnun
Member
zunnun

hadi wang, waktu angkat takbir memulakan sembah menyembah nya,…

tuhan yg di sembah itu berpisah ke dgn nya?

taraf ulama atau pendeta sj?

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. Untuk makluman semua, kelibat Kejora hilang lesap tanpa berita pd 9 Jun 2018. Saya menunggunya di Dtrn Bandaraya JB tepat pd waktu yg dia sendiri tetapksn. Dasar pembhong & pendusta lagi pengecut, si Kejora nih. Berikut adalah catatan rekod di arkib blog ini, bukti Kejora kecut melarikan diri pd hari tetsebut…… Othaman Ahmad APA PUN – Geng Najis tolong ingatkan sahabat seperjuangan kamu, Kejora Bangsat…… Malam ini, 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di Dataran Bandaraya JB. Tak pun, kamu gantikan tempatnya kalau dia masih kecut pengecut, boleh kan…..?? Katanya kan kamu nih ‘Pejuang Keparat’…..!! 9 June 2018 2:40… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah komen kosong jer..yillek, abok
Kerja memfitnah je, ini bapok lahanat tua cabok
Entah bila nak insaf ini Hindu tua muka tembok
Mngkin bila dia dh kena Kejora pnya penumbok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Fitnah kepala hotak angCOW berdengung…..!!

Hi hi hi hi
Tak sudah2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah untuk menutuo KEMAUANNYA..!!
Hi hi hi hi……

zunnun
Member
zunnun

hadi wang gagal utk menujukan karamoh nya, dgn sadaran kedudukan tinggi nya dlm IUMS

IUMS ini juga pendeta2 yg di bayar Gaji? Oleh siape?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

#TTFCovid19: I-Medik president ticks off private doctor who criticised health director-general, says face mask shortage ‘a global problem’……… This shortage of face masks, said Azmi, was made worse by what he described to be a “selfish act of a certain country.” #تتفچوۏيد19: ڤريسيدن ا-ميديق سكولهكن دوكتور سواستا يڠ كريتيك كتوا ڤڠاره كصيحتن #TTFCovid19: President of Ikatan Pengamal Perubatan dan Kesihatan Muslim Malaysia (I-Medik) Dr Azmi Md Nor expressed disagreement and regret over a statement made by Dato Dr Musa Nordin, a paediatric specialist at the KPJ Damansara Specialist Hospital. Yesterday, Musa accused health authorities in the country of failing to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kit Siang Berhentilah Ratib Sidang Parlimen…….. (Ismaweb) – Pemimpin veteran parti tamak haloba DAP, Lim Kit Siang patut berhenti meratib sidang Parlimen kerana rakyat sudah bosan dengan taktik politik yang sama. Pemimpin parti cauvinis itu seolah-olah tidak peka yang rakyat kini sedang berhadapan dengan wabak pandemik COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kata Presiden ISMA, Haji Aminuddin Yahaya. “Tindakan Kit Siang ini hanya akan membuat rakyat berasa bosan dan meluat kepadanya,“ katanya. Mengulas lanjut, Haji Aminuddin berkata, Kit Siang hanya berniat untuk mendapat kepentingan politik selain mengharapkan supaya rakyat membenci kerajaan. Bagaimanapun beliau berkata, usaha berkenaan tidak akan berjaya kerana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Abdul Hadi Dihormati Orang Arab…. . .. (1Media) – PELANTIKAN Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai Duta Khas Perdana Menteri ke Asia Barat bertaraf Menteri disifatkan sebagai tepat kerana beliau disegani dan dihormati masyarakat serta pimpinan Arab. Mursyidul Am PAS Datuk Hashim Jasin berkata, pihak yang memperlekehkan Abdul Hadi berhubung pelantikan itu adalah mereka yang masih tidak boleh menerima kenyataan. Menurutnya, beliau berpengalaman menghadiri satu seminar Islam antarabangsa bersama Abdul Hadi di Lubnan dan mendapati masyarakat Arab melayani Abdul Hadi sebagai tetamu terhormat di sana. “Dia (Abdul Hadi) dari dahulu lagi, sudah 14 ke 15 tahun lepas orang… Read more »

zunnun
Member
zunnun

hadi wang ini, betul ke islam yg di anuti nya?

syahadah “Muhammad” itu kpd siape ?

(1) muhammad bin aminah yg binasa

(2)) Muhammad, Sifat Bastita Tuhan Yg Sentiasa Menghidupkan Nya.

(1) islam itu di bawa oleh muhammad bin aminah

(2) Islam itu di bawa oleh Tuhan yg Mengajar Ilmu Pena Nya.

hadi wang sesat atau selama ini…

mem “babi” buta mengikut dari guru terdahulu nya, kemudian hadi wang mengajarkan kebutaan nya kpd mereka2 yg penagih2 yg mendewa2 kan nya?

zunnun
Member
zunnun

hafi wang,

ulamak atau pendeta agama?

Ulama, Asas Nya

Ujud, Ilmu, Suhud dan Nur

Pendeta, Asas Nya

Makan Gaji dari Penguasa, Kepentingan, Prejudice dan Emosi

hadi yg mana? 🤗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUTLAH CAI2 PH BERHEMPAS PULA MENYALAK KE SANA KE SINI…..HABUAN MENANTI YERRR…… PKR Struggles To Keep Anti-Govt Sentiments Alive By Rewarding Vocal Critics……… (FMT) – With the news and social media buzz on Covid-19 fast erasing the memory of the eventful week in February which saw the collapse of the Pakatan Harapan government, one former ruling party is bent on keeping it alive in the public sphere by rewarding party members who criticise the current administration’s handling of the pandemic. FMT can now reveal that PKR, a key member of the former ruling coalition, has initiated a campaign to effectively… Read more »

zunnun
Member
zunnun

hadi wang golongan mana?

(1) mempelopori ilmu

(2) mengalakan pembaharuan ilmu

(3) menafikan pembaharuan ilmu

(4) recycle ilmu2 sejak 1400 tahun sj?

menafikan Luf Mahfuz hanya bergantung dgn buku2 yg di cetak sj?

buku2 yg di cetak itu kalam tuhan ke? Atau memerlukan ‘arbitrator’ utk membenarkan nya?

di mana locality ‘arbitration’ sebenar nya? dari mana yg membuat se sa orang mula memahami ape yg dia belajar?

..tapi hadi wang, buku kitab itu hanya berbentuk satu pengertian.

Betul ke?

jumpa ular, bunuh akan nya, salah?

jumpa ular, membiarkan nya, beredar utk terus dgn kehidupan nya, salah?

jumpa ular, lalu berjinak2 dgn nya, salah ?

hadi wang jumpa ular, dia buat ape dgn nya?

zunnun
Member
zunnun

hadi wang kata, bahasa yg di guna, di syurga, bahasa A-Rab – Bangsa Tuhan

maka, hadi wang pelopori kaum “Melayu2 Islam” di Malaysia, utk belajar bahasa A-Rab.

Sifat Bastista Tuhan Yg Menghidupkan Muhammad Bin Aminah, berbangsa dan Berbahasa Ape ya?

hadi wang nih, betul ke ulamak atau kaki merapu?

zunnun
Member
zunnun

hadi wang nih agama “islam” yg mcm mane?

“Islam” yg dia faham dari kolam seluas 1400 tahun?

atau

Islam yg tersebar Luas Meliputi Alam Semesta?

agak2 yg mana? 🤗

zunnun
Member
zunnun

hadi wang nih Guru ape ya? klu guru agama, mengajar ape pula?

keinginan Tuhan atau kepentingan Nya?

agak2 yg mana? 🤣

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Dendam Projek RM200 Juta, Mantan KSU KPDNHEP Luluskan Operasi Kilang Arak Untuk Sabotaj Menteri………. Ketika rakyat dan Kerajaan Malaysia berhempas pulas menangani wabak Covid-19, tiba-tiba kita dikejutkan dengan 2 keping surat kelulusan dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) yang dikata membenarkan kilang arak Heineken dan Carlsberg meneruskan operasi biasa ketika arahan Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan. Namun tidak lama selepas itu, tersebar pula 2 surat yang menunjukkan kelulusan yang diberi itu adalah atas arahan Ketua Setiausaha KPDNKK, Hasnol Zam Zam Ahmad tanpa pengetahuan Menteri KPDNHEP, Datuk Alexander Nanta Linggi. Persoalannya, siapa dan mengapakah Hasnol Zam Zam berani… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Betapa beuntungnya jd rakyat Malaysia. Duit e-wallet 30.00 sumbangan guan eng belum pun habis rakyat belanja, datang pulak kerajaan PN bagi pulak 1600.00

*harap e-wallet tu tak silap titik perpuluhan.

Kihkihkih

Mat busu
Guest
Mat busu

PH bagi rm 30 = kerja masih ada
PN bagi rm 1600 = kerja dah tak ada

*harap PN bagi tu tahan le sampai 2025.
Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita biasa dengar pasukan menang tanpa bertanding,

Tapi,
Inilah kali pertama kita dengar pasukan kalah tanpa bertanding (PH).

Kalau mereka gila meroyan pun kira lojiklah kann…

Kihkihkih

zunnun
Member
zunnun

ada 4 jenis manusia

(1) akal berfikir dgn sekata

(2) akal berfikir lalu berkata

(3) berkata, akal baru berfikir

(4) berkata, emosi bermaharajalela

hadi wang golongan mana? 🤣

zunnun
Member
zunnun

“Melayu2 Islam” yg mana “Islam” mereka di saring mengikut Amanat Hadi, akan sentiasa berketrampilan kapir mengafir selain fitnah sana sini.

90 juta yg omNo beri kpd pAs, dah jadi taik, tambah bini, kereta Porsche, Q7, velfire, mercedes plate2 istimewa, rumah nasarudin di bangi, peruntukan pru 14….

..tak kan abodooh buat cerita kot, dgn mengatakan..

…”semua pemimpin2 pAs ambil duit omNo..” 🤗

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Frontliners kini kekurangan PPE seperti mask, baju hazmat dan kebanyakannya merawat pesakit tidak menunjukkan gejala Covid19. Jika Menteri Pintu Belakang asyik sibuk berpolitik dan sibuk jaga lantikan politik yang tidak diketahui sokongannya, makin terancam nyawa Rakyat. Mat Sembab tidak turun padang dan hanya berdoa dalam tv? Habislah kita. Nasib ada Menteri TikTok. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

Ini lah akibat “Melayu2 Islam” asyik berdoa menjela2 di setiap bangunan masjid bangunan surau dan di tv tak lain…

….merayu2 pertolongan sedangkan tuhan dah pun “kun” segala kejadian, tapi “Melayu2 Islam” ala Tebuk Atap tak tahu bagaimana nak “fayakun” kembali dgn ilmu2 yg tuhan beri.

..konon mereka, “Chosen People of God, mereka sangka, tuhan sentiasa dengar permintaan mereka.

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

SATU LAGI BUKTI KUKUH KEJORA TEMBERANG TAPI SEBENARNYA TAKUT JUMPA SAYA PD 1FEB 2018: Inilah fakta posting komunikasi saya & Kejora pd 1 Feb 2018 bukti dia langsung tak muncul kerana takut berhadapan dgn saya, Saya serahkan pada pembaca blog menilaikan tingkah si Musibat sekor nie. ————————————————————————— Anonymous 1 February 2018 at 22:09 Hamba kini sdg menunggu si Suman puaka Tak sabar mau cepuk, ini bapok tua bangka Inii mlm, iblis ini akan tempuhi nasib celaka Jam 23.00, meniarap le dia di Pdg Merdeka Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Anonymous 1 February 2018 at 22:28 WAK SUMAN TEMPE…. WAK KAT… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. (bukti kejora musibat seorang pendusta & pengecut takut berjumpa saya fi Dtrn Merdeka pd 1 Fen 2018). Anonymous 1 February 2018 at 23:45 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Anonymous 1 February 2018 at 23:46 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49 Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49 Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta Adakah si jahanam bapok tua… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Fitnah kepala hotak angCOW berdengung…..!!

Hi hi hi hi
Tak sudah2 Kejora pengecut berauta temberang dgn PANTAToon sampah untuk menutuo KEMAUANNYA..!!
Hi hi hi hi……