MENTERI TIK TOK, SEORANG LAGI PELAWAK MUNCUL DALAM KERAJAAN TEBUK ATAP

Nampaknya dalam kerajaan tebuk atap ini, menteri-menterinya bukan berlumba-lumba untuk buat kerja yang benar-benar mendatangkan manfaat, tetapi lebih ghairah untuk menampilkan sisi lawak jenaka mereka buat tatapan rakyat jelata.

Jika sebelum ini, kita sudah dihidangkan dengan penampilan Menteri Air Air Suam, Menteri Pembentungan, Menteri Letak nama Menteri Atas Dahi, Menteri Mewa dan Menteri Doraemon, kini muncul pula Menteri Tik Tok.

Selepas ini, entah apa-apa lagi muncul lawak jenaka lain oleh menteri-menteri yang ada.

Dalam keadaan negara berdepan pandemik Covid-19, apa rasionalnya bagi Menteri Pengajian Tinggi, Noraini Ahmad tiba-tiba tampil dengan idea menganjurkan pertandingan video Tik Tok?

Tidakkah beliau sedar begitu banyak masalah berkaitan pelajar pusat-pusat pengajian tinggi yang perlu ditangani dan diselesaikan ketika ini?

Apa sumbangan idea, pemikiran dan tindakannya untuk menyelesaikan masalah-masalah pelajar di pusat pengajian tinggi itu?

Kenapa Tik Tok jadi pilihan ideanya?

Apa yang Tik Tok boleh sumbangkan untuk membantu menyelesaikan masalah di IPT, selain ia hanya merupakan hiburan ringan, jenaka dan kadangkala lebih banyak tiada faedah apa-apa pun dari segi keilmuan?

Kenapa tidak dilakukan sesuatu yang lebih akademik dan mendatangkan banyak faedah, sesuai dengan nama kementerian yang diterajuinya?

Sudahlah dapat jadi kerajaan melalui tebuk atap, kelakuan beberapa menteri, dengan terbaru Menteri Pengajian Tinggi ini hanya menampakkan kerajaan ini sebenarnya tidak layak sama sekali mentadbir negara ini.

Lain tahun lebih baik mereka ini masuk pertandingan Maharaja Lawak saja. (ShahbudinHusin 09/04/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 April 2020 — 7:39 am
Subscribe
Notify of
guest
77 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 April 2020 12:27 am

CADANGAN SUPAYA UJIAN COVID TIDAK MENAKUTKAN KERANA PERLU JOLOK HIDUNG DAN MULUT…..BUATLAH MACAM TEST DADAH TU TAK PERLU JOLOK KEMALUAN JUNNUN……. “Dorang Ni Demand, Panaslah Tak Selesalah” – Frontliner Dedah Attitude Kluster ‘Oversea’ MENJENGKELKAN!……. KLUSTER GENG DAJJAL BERHIDUNG TINGGI…. KLUSTER YAKJUJ MAKJUJ PULA DEGIL,,KURANG AJAR DAN KERAS KEPALA…….. Sebelum ni negara kecoh dengan kluster tabligh yang dikatakan degil dan tidak memberikan kerjasama untuk membuat saringan Covid-19. Namun berbeza dengan perkongsian ‘frontliners’ yang mendakwa pesakit Covid-19 daripada kluster tabligh ini sebagai mudah diurus dan sangat menyenangkan. Baru-baru ini pula timbul kluster baru, yang dipanggil Kluster Oversea, mereka ini ialah golongan yang… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 April 2020 6:30 am

Bongok..bukan semua tabligh yg degil…dah sebulan masih ada tabligh yg blm ke hospotal…ketua polis johor sahkan dengan seru tabligh segera ke hospital…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 April 2020 12:14 am

YANG LULUSKAN UEC SEBENARNYA PEMBANGKANG YANG BERKETUAKAN SI JAHANAM TUMMY TOM CAT…..KITA TENGOK SELEPAS MCO APA KOMEN DAN TINDAKAN KERAJAAN PARTI KADOK REPTILE VERSION TWO……. MUNCUL KLUSTER ‘KURANG AJAR’ SELEPAS KLUSTER TABLIGH…….YANG DEGIL TENTU DARI GENG DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ……..CUMA CADANGAN UJIAN PERLU MUDAH DAN TIDAK MENAKUTKAN………. Pengkongsian dari Facebook Sakinah Sulong: Kami Bukan Anjing Pengalaman menjadi petugas yang mengambil sampel untuk Covid-19, kadang-kadang menjentik hati saya. Manusia tak kira apa warna kulitnya, datang dengan dua lubang hidung, satu mulut untuk kami ambil swabnya. Tak kira lah siapa dia. Pengarah Jabatan ke, Jemaah tabligh ke, Doktor ke, Pelajar ke, Semuanya… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 April 2020 6:27 am

SiDungu buat cerita dongeng…UEC hanye diiktiraf oleh kera jaan PN sacsra senyap……Rheduan Tee kata iktiraf kominis..

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:17 pm

Sudah 2 bulan muyidin blm terima ucapan tahniah dari negara2 didunia..

Muyidin tidak dikenali di peringkat dunia..dunia hanye tahu muyidin tebuk pintu belakang…bagi negara2 eropah yg berpasikan demokrasi kerajaan dipilih rakyat perbuatan muyidin dan konco2 nye tidak bermaruah..

Ekonomi mesia akan merudum kerana muyidin sukar dapat kerjasama dari negara lain..

Feza
Feza
9 April 2020 9:35 pm

Kerajaan PN lbh banyak berikan kebaikan & sumbangan dengan komitmen menangani masaah covid. Isu2 kecil yg di sibuk kan di sini.. bukalah minda, jadi lah jujur ikhlas lihat apa kebaikan yg telah diberikan.. dengan pakej ransangan yg menyeluruh & bijak.. tindakan menutup pintu masuk negara yg cepat just after take over.. kerajaan PH tak ambil serius masalah covid, sibuk hasil pendapatan negara jangka pendek yg merosak kan ekonomi negara utk jangka panjang.. bukalah minda & mata hati utk lihat semua ini, berfikir lah sebelum bercakap..

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:06 pm
Reply to  Feza

Memang diakui kerajaan beri bantuan tapi ada tujuannye….

Kerajaan PH luluskan kpd KKM 29 bilion..PN hanye bagi 1 billion untuk covid..

Muyudin bukak tabong derma covid yg baru boleh kumpul 22 juta…kedudukan kewangan kerajaan tidak kukuh..

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:12 pm
Reply to  Feza

Ko tak baca loporan KP kesihatan yg sahkan covid bukan kerana pelancong cina…gelombang pertama terkawal..

Gelombang kedua merebak dgn cepat kerana kerajaan PN lembab bertindak keatas kluster tabligh….selepas sebulan masih ada tabligh yg dibiarkan tidak dikutip untuk bawa ke hospital…akibatnye dah banyak zon merah…doktor dan nurse juga dijangkiti covid…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 8:59 pm

JUNNUN SEMBAHYANG DALAM JAMBAN MINTA HAJAT DENGAN SYAITAN IBLIS……… Pemimpin Bawahan DAP mulai meragui Matlamat dan Perjuangan DAP……..SILA BACA PENYOKONG KUAT BANGSA YAKJUJ MAKJUJ YANG TELAH INSAF……. Ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini dilaksanakan pada 18 Mac 2020 hingga ketika ini, aktiviti rutin politik terhenti, khususnya yang melibatkan mesyuarat dan rapat-rapat umum atau pertemuan di kalangan ahli dan pemimpin parti. Namun ini tidak bermakna, ahli politik sudah berhenti dan bercuti daripada berfikir dan menilik nasib politik mereka. Perundingan terus berlaku, percaturan kumpulan-kumpulan politik masih berjalan dan gosip politik terus bebas bergerak merentas parti menerusi pelbagai kumpulan Whatsapp. Meriahnya seolah-olah koronavirus… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:19 pm

Ahli politik Bersatu dapat surat bebas PKP dari KDN…

zunnun
zunnun
9 April 2020 8:38 pm

Mcm mana, blh ke #hadiweng minta kpd “allah” nya, segala Jin2 di langit dan bumi bantu rakyat berhadapan dgn covids’ durjana nih

Kesian, Dr Noor, ke sa orangan di hadapan, kerana ‘Dr’ Ahdan tidak keupayaan dgn terapi air jampi suam nya.

#hadiweng dgn air zam-zam-ala-kazam terkenal di kalangan jamaah pAs, tunggang setegok, taksub sampai mati.

air ini, pengobat utk covids’ ke? Tlg agih2kan kpd rakyat jelata yg menunggu2

Tlg ya….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 8:08 pm

JUNNUN MENGAKU DIRI TUHAN…..TAK DE KE GENG PHDAPIG MAHU SEMBAH DIA….DIA MALU NAK CAKAP……. DEMOKRASI DICIPTA ILLUMINITY UNTUK PORAK PERANDA KAN MASYARAKAT…..IBARAT PELACUR YANG SENTIASA MENERIMA PELANGGAN BERBEZA…..SISTEM PELACURAN INI KENA KEPADA KEBANYAKAN MASYARAKAT …. Azmin dakwa Anwar cuba beli ahli parlimen untuk gagalkan Kerajaan Baharu………SOROTAN KEMBALI…. Menteri Hal Ehwal Ekonomi Azmin Ali menyuarakan kebimbangan bahawa rancangan untuk mewujudkan gabungan baru dengan pembangkang akan gagal jika ia terus ditangguhkan. Azmin berkata demikian ketika pertemuan dengan para penyokongnya malam tadi. Ia selepas beliau berkata Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan Yang di-Pertuan Agong memerlukan masa untuk membincangkan soal cadangan kerajaan baru.… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:20 pm

Crerita dah basi….

zunnun
zunnun
9 April 2020 8:05 pm

kurang2 kan terlebih stim, tak usah cerita dajjal, communist, kapitalist, las vegas sogmo… cerita kesusahan rakyat dlm negara. Mana #hadiweng, doa nya yg terdahulu, utk tebuk atap di makbulkan oleh “allah” nya, maka rakyat rasakan…. foa #hadiweng di makbulkan oleh “allah” yg dia sembah. turunkan “Jin2 Islam” yg mana #harundin terdahulu menjadikan mereka, abdi2 suruhan. bagi Jin2, covids’ seperti menguyah tahu dan tempe sj. Hanya #hadiweng yg blh laksanakan semua perkara ini. Tuan Guru, Muktabar Sohor Di Dunia. Tunjukan kebolehan nya kpd, communist, freemason, illuminiti, dajjal, kapitalist, bahawa mereka2 hanya cacing2 sj dgn ayat2 khadam yg di baca oleh #hadiweng… Read more »

zunnun
zunnun
9 April 2020 7:53 pm

Tak usah cerita kiblat, arah mana pun

cerita, di mana #hadiweng skrang. Rakyat tertunggu, utk mendapatkan pertolongan nya, kerana dia sj yg blh mendapat ape yg di kehendaki dari “allah” yg dia sembah.

susah sgt ke, #hadiweng utk berdoa kpd “allah” nya, menyelamatkan rakyat dari bencana covids’.

cepat sikit, rethorik2 yg lain tunggu dulu.

Ulamak kutub dan mujadid akhir zaman, ape yg di minta, “allah” yg dia dewa dan puja pasti makbul

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 7:22 pm

SEBELUM PRU-14 KIBLAT MENGHALA ARAH KAPITALIS…..NAMUN SELEPAS PRU 14 KIBLAT BERTUKAR ARAH KE COMMUNISM SOCIALISM……KINI KIBLAT CUBA DIUBAH KEMBALI KEPADA KAPITALIS…..PM TETAP AGONG TONG M…..YANG UNTUNG TETAP CINA…….MELAYU HANYA MAHU TULISAN PERLEMBAGAAN DIKEKALKAN….. Kerajaan gabungan baharu: Jalan keluar kekusutan politik?…….SOROTAN KEMBALI…….. KEBIASAANNYA, kerajaan ditubuhkan oleh gabungan parti yang memenangi pilihan raya. Pemimpin utama akan dinamakan sebagai Perdana Menteri, dan parti-parti yang menang akan menghantar pemimpin mereka untuk memegang jawatan dalam kabinet. Ini cara biasa berlaku selepas pilihan raya umum. Perdana Menteri dan kabinet memegang jawatan sehingga Parlimen dibubarkan bagi membolehkan pilihan raya umum berikutnya. Hal ini disebut dalam Perkara 43(2)… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:22 pm

Najib yg berkiblat kpd cina kominis.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 7:18 pm

KERAJAAN PN SAH DI SUDUT DEMOKRASI…….. SISTEM DEMOKRASI SENDIRI ADALAH PELACURAN POLITIK OLEH YAHUDI…..SEBAGAI PELACUR PINTU DEPAN ATAU BELAKANG SAMA SAHAJA….TAK ADA BEZA…..JANJI MASYUKKKKK…… Kerajaan Pintu Depan Atau Pintu Belakang?……. Kita sedia maklum bahawa PAS bertegas untuk tidak menyertai kerajaan secara “Pintu Belakang”. Bukan sekali dua penegasan dibuat. Tetapi kenapa ada kelibat pemimpin tertinggi PAS dalam percaturan panas sejak semalam yang memperlihatkan kerajaan PH dihujung tanduk? Apakah PAS mungkir janji atau cakap tak serupa bikin? Sebenarnya, PAS memang tidak akan menyertai kerajaan secara “Pintu Belakang”. Tetapi, tidak semua orang tahu tafsiran “Pintu Belakang” itu bagaimana pada sudut pandang PAS atau… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:25 pm

Kerajaan yg sah kerajaan yg dipilih oleh rakyat …mp hanye boleh pilih pm di dewan rakyat jika pm letak jawatan…

Muyiden tangguh sidang parlimenn kerana takut pengesahan mp di dewan rakyat.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 7:16 pm

SYAITAN2 BERJANJI SETIA SEHIDUP SEMATI…….. KEPADA OTAI2 KETAHUILAH……BAPA SOSIALIST SANGGUP MATI BERSAMA BAPAK KOMUNIS DAN SYIAH……. Angin kerajaan baharu?……. SOROTAN KEMBALI……. SUHU politik negara membahang semalam berikutan spekulasi pensejajaran semula kuasa negara dengan pembentukan pakatan baharu membabitkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Barisan Nasional (BN), Pas, Warisan dan Gabungan Parti Sarawak (GPS) serta sebahagian Ahli Parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR). Perkara itu dikuatkan dengan kehadiran pemimpin kanan beberapa parti di Istana Negara petang semalam termasuk Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang. Sumber memberitahu Harian… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:28 pm

Rhduan tee kata iktiraf UEC sama iktiraf kominis..PN sudah iktiraf UEC bermakna umno dan pas an muyidin iktiraf kominis..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 7:13 pm

LAS VEGAS ADALAH PUSAT JUDI DIHALALKAN OLEH YAHUDI…..BEGITU JUGA YAHUDI HALALKAN DEMOKRASI…..JUDI ADA PERATURAN…. DEMOKRASI JUGA ADA PERATURAN…..JUDI TIDAK KISAH SUMBER WANG JANJI MENANG…..BEGITU JUGA DEMOKRASI…… Opsyen bentuk kerajaan di saat pintu terbuka……..SOROTAN KEMBALI SEMINGGU YANG GEMPAR……. SEMALAM, suasana negara bagai malam buat ketupat menanti pagi ‘Aidil fitri jadinya, ekoran riuh rendah perkembangan politik semasa. Pemimpin parti politik, ahli parlimen dan wartawan menjadi insan yang paling sibuk dengan urusan masing-masing, manakala rakyat menanti penuh debar. Satu penjuru, kita melihat ada pihak sedang mengarang jambangan naratif mengenai perkembangan politik semasa ini sebagai usaha pembentukan kerajaan pintu belakang. Term kerajaan pintu belakang… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:30 pm

Pas sudah halalkan judi dan arak..pas sudah jadi.liberal..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 7:06 pm

ANDA MENJAJA KERAJAAN TEBUK ATAP BERMAKNA ANDA PENENTANG DEMOKRASI….. DEMOKRASI YANG ANDA JULANG DAN PUJA SELAMA INI……. KEPADA MEREKA YANG BENCIKAN DEMOKRASI….. KETAHUILAH IA SISTEM YAHUDI/DAJJAL……HANYA MAJORITY TENTUKAN SEGALA…..THE TYRANNY OF MAJORITY ………. Anwar ke Pejabat Perdana Menteri (PMO), tapi gagal jumpa Dr M……… PUTRAJAYA: Presiden PKR, Anwar Ibrahim bersama beberapa pemimpin kanan Pakatan Harapan muncul di Pejabat Perdana Menteri (PMO) hari ini, tetapi gagal menemui Dr Mahathir Mohamad. Anwar bersama isterinya yang juga Timbalan Perdana Menteri, Dr Wan Azizah Wan Ismail, tiba di PMO pada 9.36 pagi tadi. Turut hadir ialah Setiausaha Agung DAP yang juga Menteri Kewangan, Lim… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:32 pm

Tebok atap tebok pintu belakang tetap haram….tiada mandat rakyat tidak ikut demokrasi…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 6:57 pm

BAGI GS ITULAH SAHAJA PILIHAN YANG ADA BAGI EX PM 7…… DARIPADA TERUS DI MAKI HAMUN GENERASI2 MENDATANG……BIARLAH PEJUANG KOMUNIS SOSIALIST LIBERAL PLURALISM LGBT SYIAH DENGAN FAHAMAN2 MEREKA…..BAK KATA TAN SRI P RAMLEE MATI DALAM IMAN……. Guna kuasa dengan bijaksana. Jagalah kepentingan agama, bangsa dan negara…….. GUNAKAN kuasa dengan bijaksana. Jagalah kepentingan agama, bangsa dan negara. Untuk elakkan daripada ditimpa celaka. Setiap kali bersuara, akan menjadi mangsa. Dituduh sebagai pengkhianat bangsa. Apa pilihan yang aku ada. Bila kepentingan agama bertembung dengan kepentingan bangsa. Maka, tidak ada pilihan, melainkan agama. Agama mesti dipertahan bila dipersenda. Apatah lagi jika datangnya daripada musuh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 6:54 pm

PHD4PIG TALIAN HAYAT MEREKA IALAH DAJJAL DAN YAKJUJ MAKJUJ…….MEREKA TETAP TIDAK AKAN BERUBAH SEPERTI KORONA VIRUS….MENCARI DAN MENCURI PELUANG DI MANA SAHAJA KESEMPATAN……..

BILA PENCURI BERLAGAK POLIS……

Siapa Khianat Siapa?……..

Nampaknya bermula dengan Anwar Ibrahim kononnya ini pengkhianatan, menteri-menteri PH pun kata khianat. Mereka lupa mereka KHINATI RAKYAT janji manifesto dimungkiri. KENCING RAKYAT..

Dulu Anwar yang ajar lompat parti 16 Sept utk tubuh Kerajaan Malaysia. Anwar juga buat langkah kajang semata2 tamak nk habuan jawatan MB Selangor. Bila kena batang hidung sendiri baru dia kata khianat.

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:35 pm

Madey yg kencing dan khianat rakyat..

16 sept tiada tawaran ape2 ganjaran kpd mp umno…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 6:46 pm

PEMBANGKANG MENGAMUK KERANA BANDUAN PUJAAN MEREKA TAK DICALON JADI PM8…….MEREKA LUPA KEROSAKAN BESAR DILAKUKAN BANGSA YAKJUJ MAKJUJ YANG MEREKA SOKONG SELAMA 22 BULAN…..KINI MEREKA TIMBULKAN ISU REMEH SUPAYA RAKYAT LUPA KEROSAKAN TERSEBUT…….. THE BEST PARTY SO FAR IS PAS…….. To All Moral PH Fans, The Joke Is On You……… You said that you didn’t vote for this? Come on! Don’t be stupid. Faiq Khalifa, FMT Whatever your elected representatives do right now in terms of re-arranging the political structure or to put it plainly, forming a new government, is well within their constitutional rights. You said that you didn’t vote… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 10:39 pm

Pas sudah lupa perjuangan tegakkan syariat islam..kilang arak hanye tutup masa covid sahaja…

Pas sudah buta bidu dan pekak demi jawatan dan wang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 6:35 pm

ELOKLAH WIN WIN SITUATION……BAGI KESIHATAN SEPARUH BAGI EKONOMI SEPARUH…… Inisiatif k’jaan perlu bersasar, bukan pukul rata ……- ULASAN l Pada awal-awal para pengamal politik memberi komentar perlunya tindakan tangkas berhubung ekonomi negara lantaran krisis #Covid19, timbul juga pertimbangan untuk kita “jangan buat rakyat panik”. Saya juga cuba berpada-pada dalam komentar, meskipun segala telaahan memberi isyarat kita di permulaan krisis ekonomi yang serius. Saya ulangi, saya tetap berharap dalam hal ini, kekhuatiran saya tersasar dan kita berjaya mengelak terjerumus ke kancah kemelesetan yang paling mendalam dalam berdekad-dekad. Tetapi gagal merancang bermakna merancang untuk gagal. Kebarangkalian kemelesetan tetap tinggi. Merancang dalam konteks… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 6:06 pm

Mutasi novel coronavirus belum dapat dikaji sepenuhnya. Jika rekod kajian terkini diambilkira ada kemungkinan virus akan adaptasi ikut keadaan perumah dan sebaran akan jadi lebih sukar dikesan. Berdoalah ahli Bersatu yang bebas berkempen tidak check in dalam Hotel Kuarantin 5 Bintang dalam 6 bulan akan datang. Kahkahkah!

Manan
Manan
9 April 2020 6:00 pm

Bkn apa nak tarik perhatian jdin Cari scandal isteri orang

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:56 pm

Sejak covid lahir satu ungkapan

Bersatu kita mati

Bercerai kita selamat…

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:54 pm

Ahli politik, persatuan pelajar bidas pertandingan TikTok menteri……..
Diterbitkan 3 jam lepas
Dikemaskini 3 jam lepas

Ahli-ahli politik dan persatuan pelajar tampil mengkritik penganjuran pertandingan video pendek TikTok oleh Menteri Pengajian Tinggi Noraini Ahmad.

Presiden, Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) Ahmad Farhan Rosli meluahkan rasa kesal dan kecewa.

Beliau menyifatkan kementerian seperti “mati akal” mengusahakan aktiviti bermanfaat bagi mengisi masa lapang mahasiswa semasa perintah kawalan pergerakan (PKP).

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:47 pm

NBR
“Setahun 6 bulan sebelum vaksin Covid19 dapat dikomersialkan seluruh dunia. Angka jangkitan satu dunia sudah melebihi 1 juta. Marilah kita masuk pertandingan TikTok sebelum kita mampos. Kahkahkah!”.

tambah sikit deh…istilah digunapakai ialah national suicide.
lebih sesuai, global suicide. ekekekek

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 5:43 pm

Dengan bantuan Rakyat dan komisyen kepada kroni meningkat tanpa produktiviti. Fasa beli jiwa pengundi akan habis cepat secepat data 1GB yang dibayar Mat Sembab tanpa audit. Fasa menggigit dan manipulasi akan berlaku tanpa exit strategy yang berkesan. Melayu Islam akan kena dahulu. Well barulah betul kempen BMF. Bully Malay First. Kahkahkah!

Kehkehkeh
Kehkehkeh
9 April 2020 5:36 pm

Seronok tgk shahbudin seronok…kikiki

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 5:03 pm

China lockdown sejak Februari sejak kes pertama dikesan bulan Disember. Bulan April baru buka balik tanpa bebas daripada kes import Covid19. Mungkin ada kes manipulasi data untuk kes tempatan? Apakah Menteri TikTok sudah ada jawapan untuk siswa siswi yang gelabah dengan pengajian mereka yang caca merba sekarang? 3 bulan main TikTok takkan boleh dapat ijazah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:36 pm

xperlu risau.
masa depan dah terjamin.
Sume akan dapat Universal Basic Income (UBI) $1,200.00.
boleh sambung main TikTok 🙂

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 4:56 pm

Khabar buruknya kluster tabligh yang terlepas daripada saringan lebih 800 orang. Ada dikatakan keluar 40 hari (WTF ?). Kononnya seperti “Jho Low Taek” semua data mereka sudah diketahui tetapi gagal dikesan dan dikuarantin. Zon merah naik dimana-mana. Rakyat tenang bawah PN? Rahmat Tuhan bersama TikTok? Kahkahkah!

anonymous
anonymous
9 April 2020 4:51 pm

otak amnaopas n ph adakalanya sama saja
bila ada kuasa
lupa janji ynag dibuat
cakap bab islam berasap tapi aurat sendiri tak tau nak jaga
mana ada malu

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 4:44 pm

WOII PEMBANGKANG KURANG AJAR…..KALAU TAK PUAS HATI KELUAR RAMAI2 BUAT DEMO…… KATA NAK ADIL….BIAR PH DAPAT SEPARUH…..MN DAPAT SEPARUH….BARU ADIL…..CAI SETUJU KAN…… Pakatan Harapan’s Collapse Is A Coup De Grâce, Not A Coup D’état……. The bottom line is, the coalition with the most number of seats in parliament gets to form the government and the leader of that coalition gets to become the Prime Minister — if His Majesty the Agong is of the opinion that the leader of that coalition with the most number of seats in parliament commands the confidence of the majority of the house. Pakatan Harapan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 4:29 pm

Setahun 6 bulan sebelum vaksin Covid19 dapat dikomersialkan seluruh dunia. Angka jangkitan satu dunia sudah melebihi 1 juta. Marilah kita masuk pertandingan TikTok sebelum kita mampos. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 4:43 pm

Kahkahkah… Kahkahkah

Kelako kelako kelako
Elefen fight elefen grass sapper
dah kalah.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 4:22 pm

Kes sebaran akan kekal berkembang dan merebak ke zon merah. Yang selamat hanya kuli-kuli Bersatu buat kempen dari Putrajaya ke Pahang. Yakin ke mereka tak kena Covid19 dalam perjalanan? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 4:42 pm

Kahkahkah… Kahkahkah
Dah dpt kalahkan drama
Elefen fight elefen grass sapper

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 4:15 pm

Tiada exit strategy, test kit hanya 50% reliable kesan positif Covid19, test PCR yang berkesan tapi 8000 kes masih belum diuji termasuk kluster tabligh yang bebas saringan tanpa tindakan tegas diambil. Rakyat mahu PKP lanjut sampai lepas Raya. Melayu Islam akan terima kesan paling besar jika pintu keluar tak jumpa. Kerajaan Pintu Belakang betul sudah hilang punca dan gagal. Rakyat tak kira kaum dan agama dalam bahaya. Tapi tak apa. Kita ada Menteri TikTok. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 4:40 pm

Kahkahkah… Lucunya
Lebih lucu drp drama elefen fight elefen grass sapper… Muahaha

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 4:05 pm

Masa jd pemerintah (PH)

“tiada lagi elaun kritikal kepada kakitangan awam…”

Bila dah jd pembangkang

“kerajaan (PN) patut menimbang utk menaikkan elaun kritikal…”

Hahaha… Tepuk.

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:45 pm
Reply to  Anonymous

Bohong tiada lagi elaun kritikal….fitnah

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 April 2020 3:56 pm

e Sport boleh tahan. TikTok? TikTok? Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm… backdoor virus lagi bahaya. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 3:17 pm

Reporter – adakah Malaysia akan menyekat kemasukan barang2 dari Wuhan?

Pm7 – nak sekat buat apa, benda tu bukannya demam.

(hahaha…segala species beruk ketawa)

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 3:12 pm

PANDEMIC – Prevalent over a whole country

PRESIDENT PAN – elefen fight elefen grass sapper.

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 3:09 pm

PANDEMIC – Prevalent over a whole country

PANDAP – Gila meroyan di seluruh negeri

zunnun
zunnun
9 April 2020 2:25 pm

…mana #hadiweng? ulamak pAs tersohor di dunia. terrorist antarabangsa. terror, sbb covids takut kpd nya ke? terror sbb membawa kecelakaan di memali ke? terror sbb tebuk atap nya ke? terror sbb ke sana kemari mengadu domba nya kpd raja2 melayu ke? terror sbb sotong2 asyik di sodok oleh nya ke? terror sbb kaki kaut dedak nya ke ? terror sbb pandai helah sana sini ke? terror, sbb politik suku islam suku maka jatuh kapir nya ke? terror sbb pengasa golongan “Melayu2 Islam” jenama terbaru dlm fahaman totalitarian dunia terkini ke? terror sbb, freemason, liberal dan communist takut dgn nya ke?… Read more »

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:46 pm

cuba tengok gambar di atas, badut2 sdg berjenaka.

agak nya, ini ke taraf kerajaan yg sedia ada. Isteri si Moo sedemikian juga ke? Gaya aksi “Melayu2 Islam” sdg meraih kekuasaan mereka.

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:40 pm

rendah sgt akal budak suruhan #hadiweng nih. Yg penting uruskan dulu, yg petty, kiv kemudian.

Ini kan aturcara kerja kebiasaan.

mana #hadiweng, hanya dia sj, “allah” nya yg blh dengar permintaan nya, orang lain, mereka tak sampai makam utk menebuk atap, amanat kapir sana sini, berhelah dan suku2 nya.

Ini mesti power punya “allah” yg di dewa dan di puja.

sj nak tanya, “allah” yg #hadiweng dewa dan puja, sama ke dgn “Allah” Semesta Nih?

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:32 pm

laa, saman menyaman tolak ketepi dulu. Mahkamah tak bersidang lagi sbb MCO

Yg penting, msna #hadiweng, selamatkan “Melayu2 Islam” dari pupus di jangkiti covids.

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:29 pm

PTPTN tak mustahak skrang. Yg penting, mcm mana menghadapi covids.

Kan #hadiweng, ulamak tersohor, kencing berak sogmo bau harum kasturi bolako.

mesti kekasih “allah” hingga di izinkan “allah” nya utk tebuk atap.

“allah” yg #hadiweng ni sembah, kaki emotional juga ke?

mesti covids’ takut dgn kemurkaan nya.

Yo, mana #hadiweng ? Tlg lah, Cari Tuan Guru, Ulamak Tersohor Di Dunia.

Doa nya,,mesti “allah” nya makbul kan.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 1:22 pm

SIKAP LUNAK DAN TERLALU BAIK MN BUATKAN PHD4PIG BESAR KEPALA……. Kepada Peguam PAS dan UMNO jangan duduk diam… Saya harap peguam PAS dan UMNO jangan duduk diam. Copy ceramah ini saman Khalid Samad atas fitnah dia kepada kerajaan PAS Kelantan kononnya guna duit beli kereta dan tuduhan kepada Tg Adnan jadi menteri kumpul duit sehingga 1 billion. Sebelum ini banyak kenyataan pimpinan PAS disaman oleh geng Hanipa – Menteri dulu sekarang kalau kamu masih berpeluk tubuh rakyat akan difitnah lagi dengan mulut ‘celaka’ oleh pimpinan PH https://www.facebook.com/MalaysiaGazette/videos/2590405814615969/ MR : Setuju kalau saman, bukan sahaja PAS/UMNO untung tapi rakyat juga tidak… Read more »

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:21 pm

tak kan ulamak tersohor dunia tak ada ayat2 power dari buku cetak nya utk membentraskan covids’.

communist, freemason, liberal, Illuminati, di belasah oleh #hadiweng, dgn fahaman “islam” yg di pelajari dan di anuti nya….

mesti ada, ilmu mentera, jampi serapah atau doa menjela2 nya, utk membuat communist, freemason, liberal dll tercengan2 🤣

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 1:18 pm

NAMPAK TAK SIKAP HIPOKRIT PHD4PIG………

Berita baik PTPTN tak sempat diumum kerana PH tumbang’……

Bekas menteri kewangan Lim Guan Eng berkata, sebelum runtuhnya kerajaan Pakatan Harapan, gabungan itu berhasrat mengumumkan berita baik buat peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang berpendapatan tidak melebihi RM4,000 sebulan.

Namun Lim yang juga setiausaha agung DAP berkata, manifesto PH itu gagal dilaksanakan apabila kerajaan PH yang berusia 21 bulan itu hilang kuasa.

“Kerajaan PH telah bersetuju untuk melaksanakan janji dalam manifesto pilihan raya umum PH untuk membenarkan peminjam PTPTN membayar balik pinjaman mereka hanya selepas gaji bulanan mereka melebihi RM4,000

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 1:15 pm

PHD4PIG HANYA BERTOPENG AGAMA DAN KAUM DUSEBALIK NAFSU RAKUS MEREKA……… Warkah Mujahid : ‘Khianat’ vs ‘Muntah’…….. 1. Saya cuba mencari perkataan yang sesuai kepada warkah Mujahid yang disiarkan dalam media hari ini.. Saya hanya temui perkataan MUNTAH sebagai menepati fe’el tingkah laku beliau. Ini adalah di antara warkah Mujahid Yusof Rawa yang telah di’modified’ untuk menjawab balik kenyataan beliau. Hanya perlu tukar beberapa patah perkataan dalam warkah Mujahid ini, segala dakwaan beliau terjawab. Ini warkah Mujahid : https://www.sinarharian.com.my/article/72304/KHAS/Pendapat/Saya-hanya-temui-perkataan-khianat-Mujahid Ini pula warkah selepas di ‘modified’ : 1. Saya cuba mencari perkataan yang sesuai kepada warkah Mujahid yang disiarkan dalam media hari… Read more »

zunnun
zunnun
9 April 2020 1:13 pm

laa, mana #hadiweng, tak kan berdiam diri, wabak covids’ dah sebelum merebak sana sini sejak dia bak “superman” tebuk atap, utk menyelamatkan “Melayu2 Islam dari Bahaya Communist, Liberal dan Freemason.

mana “superman” yg dia jenamakan itu?

cari #hadiweng, rakyat tertunggu “doa superman” nya dari dewa klepto maniacal nya,

Jgn tunggu lama2, nanti rakyat jadi covids’ hilang “Melayu2 Islam” mereka.

Tok sah cerita2 yg lain, cari #hadiweng segara..🤣

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
9 April 2020 1:03 pm

PN TAK ADALAH SETERUK PH YANG BERMACAM2 KEROSAKAN DAN JENAYAH TELAH DIBUAT…..MENCABAR UNDANG2 DAN PERLEMBAGAAN DAN PELBAGAI LAGI ISU2 BESAR…..SEKADAR TERSALAH CAKAP BIASALAH TU SEBAGAI MANUSIA BIASA……. Orang-Orang Melayu Jangan Berpecah Lagi……. ISU PERPECAHAN politik orang-orang Melayu sehingga mengakibatkan kuasa politik Melayu turut terpecah bukanlah perkara baru. Ia bermula sejak Pilihan Raya Persekutuan 1955 lagi apabila PAS dan Umno bertarung untuk memenangi undi Melayu di kalangan majoriti pengundi rakyat Malaya ketika itu. Dalam pilihan raya itu Perikatan yang diwakili Umno, MCA dan MIC memenangi 49 kerusi dan PAS 1. Sejak itu bermulalah persaingan untuk menguasai sokongan dan undi orang-orang Melayu… Read more »

John Doe
John Doe
9 April 2020 12:39 pm

Hahaha.. Lawaknya.

Menteri Air Suam
Menteri Doraemon
Menteri Tik Tok.

Semua dah jadi bahan jenaka.

Tapi itu semua lebih baik daripada negara berPMkan seorang bekas banduan pesalah liwat.

Bayangkan betapa besar keaiban yang akan menimpa negara ini kalau berPMkan seorang bekas banduan pesalah liwat, jauh lebih besar keaibannya daripada Menteri Air Suam, Menteri Doraemon dan Menteri Tik Tok.

Anonymous
Anonymous
9 April 2020 5:50 pm
Reply to  John Doe

Satu dunia sudah tahu liwat hanye fitnah..

Lebih malu berimamkan kaki temberang mcm john doo.

Temberang panji hitam dgn pemoda Tamim yg sudah kalah dah tak ada lagi….
Kikikikikmm

Saujana Langit
Saujana Langit
9 April 2020 12:09 pm

Geng-geng yang berjaya tebuk atap hanya goyang kaki ler dalam musim covid nih..Pembaziran sebab lubang atap dah tebuk besar… takleh repair lagi.