HADI AWANG, DUTA KHAS YANG TIDAK DIRAIKAN LANTIKANNYA

Melantik orang politik sebagai duta khas bertaraf menteri, disamping duta lantikan kerajaan sudah pun sedia ada, sebenarnya hanyalah bermula sejak era kepimpinan Najib Razak.

Sebelum itu, tidak pernah jawatan duta khas bertaraf menteri diwujudkan.

Dalam zaman Tun Mahathir Mohamad, walaupun beberapa orang politik pernah dilantik sebagai duta seperti bekas Menteri Besar Terenggganu, Wan Mokhtar Wan Ahmad; bekas Timbalan Menteri, Abu Bakar Daud; Mohamed Rahmat dan beberapa yang lain, tetapi mereka adalah duta kerajaan dan bukannya duta khas yang diberikan taraf menteri.

Dalam era Najib, bermula dengan Jamaluddin Jarjis yang dijadikan Duta Besar bertaraf menteri ke Amerika Syarikat, kemudian ia diikuti dengan bekas Presiden MIC, Samy Vellu sebagai Duta Khas ke India dan Asia Selatan; bekas Presiden MCA, Ong Ka Ting sebagai Duta Khas ke China dan Ahli Parlimen Bintulu, Tiong King Sing sebagai Duta Khas ke Asia Timur merangkumi Jepun, Korea Selatan serta Taiwan.

Sama seperti Jamaluddin, semua Duta Khas lantikan Najib itu diberikan taraf menteri.

Selain itu, Najib juga pernah melantik Zaharin Hashim, bekas pemimpin PKR yang melompat menyertai UMNO sebagai Duta Besar ke Indonesia.

Kemudian di era PH memerintah negara di mana Tun Mahathir kembali menjadi Perdana Menteri, hanya seorang yang dilantik iaitu Pengerusi DAP, Tan Kok Wai sebagai Duta Khas ke China.

Bagaimanapun, beliau tidak diberikan taraf menteri.

Dalam era Muhyiddin Yassin, baru kira-kira sebulan menjadi Perdana Menteri, beliau telah pun melantik Presiden Pas, Hadi Awang sebagai Duta Khas bertaraf menteri ke Timur Tengah.

Walaupun Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man menolak perlantikan Hadi Awang sebagai lantikan politik, manakala Setiausaha Agung Pas, Takiyuddin Hassan pula menafikan jawatan yang diberikan kepada Presiden Pas itu untuk tujuan mengambil hati ahli-ahli Pas lantaran beliau tidak diberikan jawatan dalam kabinet, hakikatnya tanggapan serta kepercayaan ramai adalah sebaliknya.

Hampir semua orang percaya lantikan itu adalah sebagai hadiah atau sebahagian daripada pengagihan harta hasil rampasan perang berikutan kesediaan Pas menjayakan misi menumbangkan PH dan seterusnya menubuhkan kerajaan tanpa melalui pilihanraya, sebaliknya dengan cara menebuk atap dan meletakkan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri.

Jika tanpa kerajaan tebuk atap ini ditubuhkan, pastilah tiada sebab untuk Hadi Awang merasa menjadi Duta Khas bertaraf menteri ke Timur Tengah.

Jadi, baiklah Tuan Ibrahim dan Takiyuddin simpan saja ulasan mereka berkaitan kewajaran perlantikan Hadi Awang kononnya atas kelayakan dan sebagainya untuk santapan halwa telinga penyokong-penyokong Pas yang wala’ saja untuk mendengarnya.

Untuk mereka yang terbuka dan waras, lantikan Hadi tetap dianggap lantikan politik dan hadiah atas sokongan Pas terhadap Muhyiddin untuk menjadi Perdana Menteri menerusi tebukan atap. Titik.

Sebab itu, tidak sebagaimana Duta-Duta Khas lain yang pernah dilantik sebelum ini, perlantikan Hadi Awang ini paling dipertikaikan dan seolah-olah tidak diraikan sama sekali.

Di media sosial dan di perbualan awam di merata-rata tempat, jelas boleh dilihat rasa tidak senangnya hati rakyat terhadap perlantikan beliau itu.

Rata-rata melihat Hadi Awang sebagai sosok yang tidak sesuai, tidak wajar dan tidak cocok untuk dilantik ke jawatan tersebut, diikuti pula karektornya yang keras, kasar dan seperti tiada diplomasi.

Tambahan, Pas melalui Tuan Ibrahim turut pernah mempertikaikan perlantikan Tan Kok Wai sebelum ini dengan menganggapnya sebagai pembaziran dan meniru cara BN.

Jadi, dalam kes perlantikan Hadi Awang ini, apa sebenarnya pendirian Pas?

Lebih buruk lagi, sebelum dilantik sebagai duta, Hadi Awang juga didapati telah menulis surat kepada pemimpin-pemimpin gerakan Islam berkenaan pergolakan politik dalam negara, khususnya berkenaan penubuhan kerajaan tebuk atap yang disertai oleh Pas.

Apa yang menyedihkan, sebagai pemimpin Islam, kandungan surat tersebut banyak mengandungi fakta tidak benar, pembohongan serta fitnah yang disengajakan, terutama terhadap Anwar Ibrahim yang juga mempunyai rangkaian hubungan persahabatan yang baik dengan pemimpin serta gerakan Islam di banyak negara Timur Tengah.

Maka, dengan “surat kotor” yang ditulisnya itu, walaupun dimulai dan dan diakhiri dengan pujian kepada Allah, tidakkah ia sebenarnya hanya menyulitkan lagi tugas Hadi Awang sebagai Duta Khas nanti? (ShahbudinHusin 04/04/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 4 April 2020 — 7:30 pm

158
Leave a Reply

avatar
15 Comment authors
Othman!! AhmadAnonymousTaubat bin nasuhaMAHATHIRVSANWARnajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kejora ada bgi pntun kt blg KluangDiamond KD
Saja nk tengok, KD suka tak, dgn Suman bapok
Rupa2nya, KD juga benci Suman maknyah kedi
Dia bgi ruang, kepala Suman tu Kejora hempuk
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

(SEDUTAN DARI BLOG KD)

Anonymous Sunday, April 05, 2020 8:05:00 PM

‘Jom le terima kasih kat Tun’, ajak si KD
Malangnya..tak ada sorang pun yg sudi
Mana pergi Wak Suman bapok tua kedi
Dia le yg sepatutnya tampil jadi kemudi

Kah. kaahh kaahh kaahhh kaahh kaahh

Reply Delete

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Apa yg kau merepek meraban nih, Kejora…..?? Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

INI SATU LAGI BUKTI KEJORA CAKAP BESAR TAPI TERNYATA HANYA AUTA TEMBERANG. DIA YG CABAR SAYA, BAGI TARIKH, MASA & TEMPAT – TIBA MASA HABUK PUN TARAK, DIA MENGHILANG DIRI DI BLOG DAN JUGA TIDAK MUNCUL DITEMPAT YG DIA GEMBAR-GEMBURKAN. BERIKUT ADALAH CAKAP BESARNYA YG MASIH TERSIMPAN BERKEADAAN BAIK DALAM ARKIB BLOG INI….. KEJORA Pantun2 cgu Kejora terus masuk menjunam Spt anak panah, dii kepala Suman terbenam Menderita tersiksa lah, ini bangsat jahanam Dia terus biol mereng, hanya tau kata 9 hb 6 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh 4 May 2018 6:24 pm KEJORA Suman bapok jgn pulak buat aku… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Untuk makluman semua, Kejora hilang lesap tanpa berita pd 9 Jun 2018. Saya menunggunya di Dtrn Bandaraya JB tepat pd waktu yg dia sendiri tetapksn. Dasar pembohong & pendusta lagi pengecut, si Kejora nih. Berikut adalah catatan rekod di arkib blog ini, bukti Kejora kecut melarikan diri pd hari tetsebut…… Othaman Ahmad APA PUN – Geng Najis tolong ingatkan sahabat seperjuangan kamu, Kejora Bangsat…… Malam ini, 9 Jun, 2018 jam 11:00 malam di Dataran Bandaraya JB. Tak pun, kamu gantikan tempatnya kalau dia masih kecut pengecut, boleh kan…..?? Katanya kan kamu nih ‘Pejuang Keparat’…..!! 9 June 2018 2:40 pm Othaman… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

1. Apa lagi yg kau merepek meraban nih…?? Mana buktinya konon kau dah 3X berada di Dtrn Merdeka tuu, Kejora – mana buktinya, mana..mana..mana, haaaaaaaaa……?? 2. Bertahun’tahun angCOW berhati busuk menyumpah-seranah aku dan Tun M sampai ke tahap mampos dan masuk wad tapi sikitpun tak jadi kudis. Malah kami terus sihat bugar menjelajah ke sana sini. Ajaibnya, di usia mencecah 95 tahun, Tun M tetap berwajah seri, tampan, anggun, kharasmatik & jadi buruan wartawan2 walau bukan lagi PM. Hingga saat ini, saban hari wajahnya muncul di stesyen2 tv memberi pandangan nasihat perihal isu semasa, khususya masalah Covid 19. 3. AngCOW,… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Othman Ahmad Sunday, April 05, 2020 12:39:00 PM di blog ‘Kluangman’….

Harimau mati tinggalkan belang.
Tedung pula tinggalkan bisa,
Najib mati tinggalkan hutang.
Mahathir pula banyak jasanya.

Sheikh Al Jub pula kempunan – PM Menanti yg terus menanti tak mungkin kunjung tiba.
————————————————————————

Apa saja Kejora 11:48 am merepek-meraban tuu…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Ke mana pergi Suman Hindu pnyembah patung
Dah habis ke artifak muzium utk nak kelentong
Apa..dia dah kena Covid atau serangan jantung
Dlm neraka nanti dajal ini akan dibakar rentung
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Kutip dari muzium kepala hotak angCOW…..!! Ini semua bukti yg masih tersimpan dgn baik dalam arkib blog.

Bukankah kau yg nak sangat bukti, siap dgn makian carut kotor menjaja kemaluan mak angCOW sendiri, tak gitu, kan kan kan……??

Nah sekarang, mana buktinya konon kau dah 3X berada di Dtrn Merdeka, Kejora – mana buktinya, mana..mana..mana, haaaaaaaaa……??

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Tk usah ler Suman kedi, ko nak mendabik dada
Siapa nk percaya, ko punya kelentong dan auta
Tiga kali aku tunggu di Dtrn Mrdeka, ko tak ada
Rupanya ko pakai spek hitam, jdi pngemis buta
😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Aku bukan macam ngko..Suman badut kelakar
Angcow tu ibarat macam taik asyik jer ko cium
Tak kuasa aku..posting lama nk pegi selongkar
Lain ler angcow bawa bahan fitnah dri muzium
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
1 Feb 2018, begitu menggamit kenangan silam
Mmg lawak giler..Suman dua muka pnya talam
Sah sgt ler dia auta, itu Hindu sewel putar alam
Hapa jadah, pakai spek hitam di tengah malam
😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

SATU LAGI BUKTI KUKUH KEJORA TAKUT JUMPA SAYA PD 1FEB 2018: Inilah fakta posting komunikasi saya & Kejora pd 1 Feb 2018 bukti dia langsung tak muncul kerana takut berhadapan dgn saya, Saya serahkan pada pembaca blog menilaikan tingkah si Musibat sekor nie. ————————————————————————— Anonymous 1 February 2018 at 22:09 Hamba kini sdg menunggu si Suman puaka Tak sabar mau cepuk, ini bapok tua bangka Inii mlm, iblis ini akan tempuhi nasib celaka Jam 23.00, meniarap le dia di Pdg Merdeka Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Anonymous 1 February 2018 at 22:28 WAK SUMAN TEMPE…. WAK KAT MANA…WAK KAT MANA…WAK… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah Hindu Kerala pondan tua sewel gila,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HO HO HO

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah Hindu Kerala pondan tua sawan sasau gila babi,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Sambungan….. (bukti kejora musibat seorang bengap & pengecut takut berjumpa saya di Dtrn Merdeka pd 1 Fen 2018). Anonymous 1 February 2018 at 23:45 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Anonymous 1 February 2018 at 23:46 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49 Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49 Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta Adakah si jahanam bapok tua… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi pondan tua sawan sasau sewel,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah Hindu Kerala,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah gila,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Fitnah aper ker benda, kalau dah ketawa “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh”, Kejora……?? In7 buktinya…… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49 Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49 Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta Adakah si jahanam bapok tua ini orang buta Mlm2 dipakai nya hitam punya cermin mata Suman…Sumaan…udah2 ler kelentong aota Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:52 Sengaja berkaca mata hitam supaya mudah kamu mengenali saya. Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora, kenapa..kenapa..kenapa….?… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

BUKTI KEJORA PENDUSTA DAN PENGECUT.,,,,,!! Mari kita imbas kembali fakta posting komunikasi saya dgn budak musibat ini pd 1 Feb 2018, BUKTI KEJORA PUAKA KECUT TELOR TAK BERANI BERJUMPA SAYA ————————————————————- Othaman Ahmad 1 February 2018 at 22:33 Saya dah berada di Bangunan Sulaiman, bersebelahan Dataran Merdeka. Anonymous 1 February 2018 at 22:38 Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… Kahkahkah… BODOOOO… BODOOOOO…..HHHHHH… Kahkahkah… Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah…. Kahkahkah… BODOOOO…BODOOOOO…..HHHHHH… Anonymous 1 February 2018 at 22:41 Mari kita main bola kat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah Hindu Kerala 4:56 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Fitnah aper ker benda, kalau dah ketawa “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh”, Kejora……?? Ini buktinya…… Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:49 Kenapa kamu tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora….?? Anonymous 1 February 2018 at 23:49 Lawak Suman bikin hamba ketawa meronta Adakah si jahanam bapok tua ini orang buta Mlm2 dipakai nya hitam punya cermin mata Suman…Sumaan…udah2 ler kelentong aota Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:52 Sengaja berkaca mata hitam supaya mudah kamu mengenali saya. Kenapa kamu masih tak datang berjumpa saya di tengah2 Dataran Merdeka sekarang, Kejora, kenapa..kenapa..kenapa….?… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

SATU LAGI PETIKAN BUKTI DARI REKOD BLOG INI KEJORA SEORANG PENGECUT, CAKAP TAK SERUPA BIKIN…!! ——————————————————————- Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:16 Kejora.. Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’, tinggi 175.26 cm. Anonymous 1 February 2018 at 23:05 Mari kita main bola kat padang bola Budin nih!!! Budin suka main bola… hari-hari Budin main bola Othaman Ahmad 1 February 2018 at 23:17 Kejora.. Kamu di mana, saya sekarang ada di tengah2 dataran merdeka. Saya berpakain track suit biru, berkaca hitam ‘rayban’, tinggi 175.26 cm. Anonymous 1 February… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah Hindu Kerala 9:35 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kerja fitnah saja Suman maknyah Hindu Kerala
Dia pergi kutip dari muzium, posting siapa pula
Ntah anon mana, yg kata Budin suka main bola
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah sewel,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Taubat bin nasuha
Guest
Taubat bin nasuha

Bertaubatlah wahai teman. dalam menulis rencana yg tidak berfaedah…

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:14 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah sasau,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:14 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah mereng,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:14 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Toksah gormal ler, dah terang lagi bersuluh yg angCOW nih jenis pengecut sembunyi dalam kain PELIRCUT, tak gitu, kan..kan..kan….??

Hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah nyanyuk,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:14 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:14 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan Suman maknyah Hindu tua dari Kerala
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
Kata nya ada bukti2, yg dia mau tayang semula
Mana dia..bukti2 lubang puki mak dia apa pula?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Dah puas ker kau betauta temberang dan mencarut kotor, Kejora.,,,,?? Nah amekawww…. INI SALAH SATU PETIKAN BUKTI DARI REKOD BLOG INI KEJORA SEORANG PENGECUT, CAKAP TAK SERUPA BIKIN…!! ———————————————————————- Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:07 Hey bangsat, dah lebih dua jam setengah saya tercegat menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka….kenapa kamu tak datang, takut ker…..??? Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:36 Di Perhimpunan P Harapan pada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya. Kemudian di perjumpaan felda Taib Andak pun dia tak berani datang setelah dia perlekeh-lekehkan jumlah ahli cawangan PPBM di sana.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 5:03 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HO HO HO

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Waduh..waduh..waduh..

Apakah bodohnya sang Tikus Kejora MakNyah – Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi……

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 5:14 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HO HO HO

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Waduh..waduh..waduh..

Bayangkan…..
Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:05 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan Suman maknyah Hindu tua dari Kerala
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
Kata nya ada bukti2, yg dia mau tayang semula
Mana dia..bukti2 lubang puki mak dia apa pula?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kasihan Suman maknyah Hindu tua dari Kerala
Ternyata, si pelir kecut ni, dah makin sasau gila
Kata nya ada bukti2, yg dia mau tayang semula
Mana dia..bukti2 lubang puki mak dia apa pula?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi….. Tengok tuu tingkah si sewel nih….. Ada ker patut cikgindu MakNyah kopipes membabi buta…. “Othman!! Ahmad (SUMAN MAKNYAH) Hi hi hi Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan. Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon… – Sibuk menyibuklah. – Mas datang bulanlah, – Irah nak balik Kedahlah. – Kemalanganlah. – dll LAST WARNING….. Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dari aku, pengecut…..??” 5 April 2020 2:34 am ————————————————————————— Reply… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi hi hi…..

Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi..,.,..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 3:39 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah kedi, tk usah le mndabik dada
Klu nk kelentong auta pun biar le berpada-pada
Siapa yg nak percaya engcow, Suman taik kuda
Bukti puki mak kau apanya tu, yng engcow ada?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:39/3:53 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:39/3:53 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:39/3:53 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:39/3:53 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Mana bukti yg kau muncul berada di Dtrn Merdeka pd 1 Feb 2018, hai sang pengecut Kejora, mana..mana..mana..haaaaa…..!!

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Mana bukti yg kau muncul berada di Dtrn Merdeka pd 1 Feb 2018, hai sang pengecut Kejora, mana..mana..mana..haaaaa…..!!

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Dah puas ker kau berauta temberang dan mencarut kotor sampai tergamak menjaja murah kemaluan mak angCOW, Kejora musibat.,,,,?? Kau kata aku fitnah & nak bukti dari aku, nah amekawww…. INI SALAH SATU PETIKAN BUKTI DARI REKOD BLOG INI KEJORA SEORANG PENGECUT, CAKAP TAK SERUPA BIKIN…!! ———————————————————————- Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:07 Hey bangsat, dah lebih dua jam setengah saya tercegat menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka….kenapa kamu tak datang, takut ker…..??? Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:36 Di Perhimpunan P Harapan pada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya. Kemudian di perjumpaan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah gila babi,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JASA PHD4PIG SENTIASA DIKENANG…….. KALAU TUAN RUMAH ASYIK BERGADUH SATU KELUARGA…..BOLEHKAH TETAMU BERTAHAN LAMA ………. Pelabur asing terus jual saham tempatan ……… . Jualan asing ekuiti Malaysia dijangka berterusan dalam masa terdekat, dengan sentimen lemah didorong oleh pasaran luaran. Pada minggu 13 hingga 15 Ogos yang singkat, jualan asing ekuiti tempatan dicatatkan sebanyak RM480.1 juta berbanding RM1.04 bilion dilaporkan dari 5 hingga 9 Ogos. Ketua Ekonomi Bank Islam Malaysia Bhd, Dr Mohd Afzanizam Abdul Rashid, berkata selama lima minggu berturut-turut, dana asing mencatatkan jualan bersih berikutan persekitaran luaran yang tidak stabil, terutama didorong oleh konflik perdagangan antara Amerika Syarikat (AS)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ALJUBRI PEMIMPIN LIBERAL YANG HEBAT SAMPAI BOLEH MAIN DEPAN BELAKANG……..CIRI YANG DIGEMARI CAI2 PHD4PIG……. Anwar ‘liberal’, orang Melayu tidak sokong kata Mahathir……… PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad berkata, orang Melayu tidak menyokong Presiden PKR Anwar Ibrahim kerana falsafah politik liberal yang dibawanya. Dalam satu temu bual dengan akhbar Sinar Harian baru-baru ini, beliau berkata, orang Melayu belum bersedia menerima ideologi liberalisme kerana bimbang kedudukan mereka terancam. “Ini kerana orang Melayu hanya tinggal kuasa politik hari ini,” katanya. “Dulu sebelum ini Ku Li (Tengku Razaleigh Hamzah) keluar parti (Umno) dan tubuh parti Semangat 46. Tetapi itu parti Melayu.… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi….. Tengok tuu tingkah si sewel nih….. Ada ker patut cikgindu MakNyah kopipes membabi buta…. “Othman!! Ahmad (SUMAN MAKNYAH) Hi hi hi Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan. Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon… – Sibuk menyibuklah. – Mas datang bulanlah, – Irah nak balik Kedahlah. – Kemalanganlah. – dll LAST WARNING….. Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dari aku, pengecut…..??” 5 April 2020 2:34 am ————————————————————————— Reply… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 12:45 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 12:45 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 12:45 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 12:45 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi….. Tengok tuu tingkah si sewel nih….. Ada ker patut cikgundu MakNyah kopipes membabi buta…. “Othman!! Ahmad (SUMAN MAKNYAH) Hi hi hi Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan. Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon… – Sibuk menyibuklah. – Mas datang bulanlah, – Irah nak balik Kedahlah. – Kemalanganlah. – dll LAST WARNING….. Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dari aku, pengecut…..??” 5 April 2020 2:34 am ————————————————————————— Reply… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi hi hi…..

Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi..,.,..

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi hi hi…..

Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi..,.,..

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi hi hi…..

Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi..,.,..

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi hi hi…..

Sangkeng malunya dia, dalam terpinga-pinga dan termati pucuk idea, budak Kejora bebal terbuat kerja bodoh ibarat menyingkap kain ke atas menutup mukanya tapi tak sedar dia telah mendedahkan terlopong nganga kemaluannya.

He he he
Ho ho ho
Ha ha ha
Hi hi hi hi hi hi hi hi..,.,..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:30/3:54/3:55/3:56 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:30/3:54/3:55/3:56 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:30/3:54/3:55/3:56 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 3:30/3:54/3:55/3:56 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 3:30 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah kedi, tk usah le mndabik dada
Klu nk kelentong auta pun biar le berpada-pada
Siapa yg nak percaya engcow, Suman taik kuda
Bukti puki mak kau apanya tu, yng engcow ada?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Dah puas ker hati kau berauta temberang dan mencarut kotor sampai tergamak menjaja murah kemaluan mak angCOW, Kejora musibat.,,,,?? Kau kata aku fitnah & nak bukti dari aku, nah amekawww…. INI SALAH SATU PETIKAN BUKTI DARI REKOD BLOG INI KEJORA SEORANG PENGECUT, CAKAP TAK SERUPA BIKIN…!! ———————————————————————- Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:07 Hey bangsat, dah lebih dua jam setengah saya tercegat menunggu kamu di tengah2 Dataran Merdeka….kenapa kamu tak datang, takut ker…..??? Othaman Ahmad 2 February 2018 at 03:36 Di Perhimpunan P Harapan pada bulan Sept tahun lepas, Kejora tak berani muncul jumpa face-to-face dgn saya. Kemudian di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah gila sasau,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

zunnun
Member
zunnun

#hadiweng nih di pilih oleh Moo sbb ape? (1) sbb dia kenal yusuf qardawi? (2) sbb dia memegang jawatan tinggi IUMS berpusat di Doha (3) sbb erdogan mengenali nya? (4) sbb kameini rapat dgn nya? (5) yg sah, #hadiweng dah di cop pengganas antarabangsa oleh Saudi dan Sekutu Mereka serta Bangsa2 Bersatu. (6) dia faham geopolitic negara teluk? tapi dari warkah yg di tulis pd 22hb March, narrative nya yg amat sundal, ” utk menyelamatkan “Melayu dan Islam” dari pupus dan binasa. Melayu2 dan Islam2 style mana yg nak di selamatkan nya? Yg pAsti, islam yg kapir mengapir sana sini,… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Rasuah politik Madey si Kitol Moden memujuk Hadi sokong Kerajaan Pintu Belakang akan membunuh Pas secara senyap. Tebuk atap dan pecah pintu belakang masih berjalan tanpa henti. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tajuk berita dengan fatwa daripada Hadi Awang. Kahkahkah!

Abdul Hadi restu penafian suara – Nik Abduh
Wajib bohong untuk selamatkan orang, kata presiden PAS
Wajib bohong demi jaga maslahat’ – Abdul Hadi
Hadi: Kalau PAS-Umno kahwin, jadi sumbang
DAP selar Hadi: Jangan ponteng mesyuarat Pakatan
Mengapakah Hj Hadi kerap ponteng ke Parlimen?

aNoN
Guest
aNoN

Imam As Shafie pernah berpesan, janganlah kamu ikut ulamak/ahli agama yg disukai dan disenangi oleh orang orang kafir.
Kalau kat Malaysia ni, kita boleh kenalpasti ulama/ustaz manakah yg sgt disenangi oleh orang-orang kafir dari DAP.

zunnun
Member
zunnun

Shafie yg mana yg di nobatkan Imam?

Keimanan nya atau Shafie Nya?

Tapi…

setakat berimankan muhammad bin aminah, shafie demikian, tak ubah pendewaan dan pemujaan berhala2 jasad je

anonymous
Guest
anonymous

Tuan anon, yg dlm blog ni saya rasa ramai juga agamawan yg sangat disukai oleh orang2 kapiaq, antaranya zunnun lanun, yg guna nama najib bini rosmah dll. Dlm PH antara yg disukai oleh DAP laknatullah ialah kanda mujahid, ust ahmad awang dll. Sanggup mereka ni jadi anjing dan barua kapiaq ya?

zunnun
Member
zunnun

..atau sanggup “Melayu2 Islam” berbohong, dgn pengakuan mereka “God’s Chosen People of Malaysia” ke?

puki kote bau kasturi syurga ke?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Ulama su jahat Nabi SAW beri amaran dijauhkan daripada umat baginda. Carilah petanda ulama su jahat, bukan cari siapa disukai kapir harbi. Ini pesan Nabi bukan pesan Syafiee yang dikerat 8 jadi bahan politik murahan. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Usaha terpuji Hadi dan Melayu Islam dalam BMF akhirnya membuahkan hasil. Lebih banyak kompeni akan gulung tikar, pekerja Melayu Islam dibuang dan ekonomi negara merudum selepas PKP tamat kalau KKM tiada kes baru Covid19 dalam 2 minggu. Ini bukan janji manifesto PN tetapi akan dilaksanakan dengan berjaya. Kahkahkah!

justice4all
Member
justice4all

Duta gaji buta, hanya pandai mengutus berita auta dan dusta. Berpolitik membuta tuli tanpa peduli dunia realiti. Dia rasa Malaysia ini Arab Saudi, UAE dan negara Timur Tengah berwarga Islam hampir 100% majoriti. Cakap tak serupa bikin, konon tak nak jawatan menteri, cukup nak jadi pemerhati. Tapi belum berapa hari terima jawatan Duta bertaraf menteri, tembelangnya mula diketahui dengan isi surat bernada rasis dan keji. Inikah wajah ulama Islam sejati? Mengadu domba etnik dan kaum sesuka hati tanpa peduli akibat dikemudian hari. Amat malang Malaysia jika beginilah sikap barisan menteri dan duta rasis gila babi yang tak berfikir nasib generasi… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab membazirkan cukai Rakyat melantik Hadi dengan gaji dan peruntukan Menteri. Tiada penghormatan daripada pimpinan Timur Tengah selepas 48 jam bermakna pipi Hadi Awang tak mancung, hidungnya tersorong-sorong. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Adakah terbongkarnya kes surat memfitnah PH oleh Hadi Awang kepada pimpinan negara Timur Tengah akan menyebabkan Hadi menjadi kera sumbang? Mungkin ada tukang tebuk atap dan pecah pintu belakang yang masih bekerja overtime dalam Kerajaan Mat Sembab? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

testing

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Parti cap bunga hanya tinggal 4 orang
Yang lain-lain semua dah cabut lari
Janji dulu nak turunkan harga barang
250k dlm rumah sendiri siapa yg curi?

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Janji menteri PH nak turunkan harga barang
Buat press conference, telur turun dua sen
Macamanalah rakyat ni tak naik berang
Harga tak turun pun, saja je tunjuk eksyen.

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Penyokong/pemimpin PH teruskan menyalak
Time memerintah parti sendiri bergolak
PRU15 akan kalah tak dapat nak dielak
YDPA tak nak jumpa, rakyat pun dah tolak

zunnun
Member
zunnun

atau Singgahsana2 bersekongkong sama, tapi….

rakyat mana yg tolak, dah di adakan pilihan raya baru ke? atau..

sekurang2 nya, di parlimen sj, biar rakyat melalui wakil2 nya menentukan nya, ….

..takut tak terhingga, Fasa 101, Perlembagaan di buat2 leka je…

biar lah, PH serahkan covids’ menguruskan kesundalan mereka.

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Ku sangka PH ni kerajaan sepenggal
Tapi tak sampai pun separuh penggal
Kpda yg berkenaan silalah meninggal
Lari masuk hutan jadi babi tunggal

Kihkihkih

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman!! Ahmad (SUMAN MAKNYAH)

Hi hi hi

Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan.

Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon…

– Sibuk menyibuklah.
– Mas datang bulanlah,
– Irah nak balik Kedahlah.
– Kemalanganlah.
– dll

LAST WARNING…..

Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dari aku, pengecut…..??

Hi hi hi hi hi hi hi hi……..

Reply
5 April 2020 2:34 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 9:44 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah kedi, tk usah le mndabik dada
Klu nk kelentong auta pun biar le berpada-pada
Siapa yg nak percaya engcow, Suman taik kuda
Bukti puki mak kau apanya tu, yng engcow ada?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi…..
Sah2 Kejora dah kebuntuan idea – dikopipes 100% tulisanku.

Dah ler tuu, lebih teruk lagi dia dah mula mencarut kotor – apakah ini keperibadian ‘Unscrupulous Macai2 Najib Organization’ (UMNO),.,,,??

Hi hi hi hi

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi hi…..
Sah2 Kejora dah kebuntuan idea – dikopipes 100% tulisanku.

Dah ler tuu, lebih teruk lagi dia dah mula mencarut kotor – apakah ini keperibadian ‘Unscrupulous Macai2 Najib Organization’ (UMNO),.,,,??

Hi hi hi hi
——————————————————————————

Hi hi hi hi…..
Sah2 Kejora dah kebuntuan idea – dikopipes 100% tulisanku.

Dah ler tuu, lebih teruk lagi dia dah mula mencarut kotor – apakah ini keperibadian ‘Unscrupulous Macai2 Najib Organization’ (UMNO),.,,,??

Hi hi hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 12:28/12:39 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah kedi, tk usah le mndabik dada
Klu nk kelentong auta pun biar le berpada-pada
Siapa yg nak percaya engcow, Suman taik kuda
Bukti puki mak kau apanya tu, yng engcow ada?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Lebih 48 jam Hadi dilantik Kerajaan Pintu Belakang sebagai Duta Khas bertaraf Menteri Timur Tengah, belum ada ucap tahniah daripada mana-mana pimpinan negara Arab secara rasmi. Lebih menyedihkan Dr Yusuf al-Qaradawi dan Syeikh Ahmad al-Raysuni boss Hadi dalam KUIS bolayan lantikan politik tersebut. Apa nak jadi dengan politik tebuk atap dan pecah pintu belakang? Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

Boss..betul ke orang kata kalau tak BODOH tak boleh jadi pembangkang di Malaysia ni?

zunnun
Member
zunnun

virus tebuk atap pandai dari covids’ yg ada?

dok ketawa covids’ bila virus penebuk atap merampas kerajaan yg ada…

covids’ bersuka ria, menerima virus2 tebuk atap yg gelojoh, utk menaman kesundalan mereka dgn permasaalah yg melanda

ape, virus tebuk atap, virus cerdik atau bebal menebuk atap, yg covids’ sediakan.

ketawa terbahak2 covids’ di turkey, iran dan qatar, tertunggu2 kedatangan ketua virus tebuk atap, mendengar pengkianatan nya.

..klu dah blh mengkianat dan berauta2 dgn warkah nya, masih ada integtiti lagi ke? ke mana pergi, nilai diri, bak sampah2 jalanan sj.

zunnun
Member
zunnun

satire 21/20 – Pagi Hujung Minggu. Santai2 Membicara Badut2 “Melayu2 Islam” Yg Kini Sibuk Menerajui Kesundalan2 Penjenamaan Mereka #hadiweng : terima kasih, Moo melantik Ana sebagai Menteri, Yg “allah” telah janjikan. Moo : terima kembali, kerana “Allah” juga menjanjikan Jawatan PM selepas Najib kerana Ana Timbalan Nya. #hadiweng : “allah” sama2 berjanji perkara yg sama antara kita. Moo : Hadi, menjelang PRU 15, berdiri tegak utk bantu Ana terus Menguasai Kerajaan Yg Kita sama2 dirikian ini. #hadiweng : ana rasakan, “Melayu2 Islam PPBM” berwawasan dan lebih berintegriti dari “Melayu2 Islam omNo” Moo : ini yg ana cuba jenamakan, perlahan2 mententeramkan… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Pimpinan Pas tak berani komen tulisan surat Hadi yang memalukan akibat buka rahsia politik tebuk atap dan pecah pintu belakang pertama di Malaysia. Isi surat yang banyak memfitnah dan memainkan tuduhan politik murahan tanpa bukti menjejaskan kredibiliti Hadi sebagai ulama Dunia no 2 gelaran dicipta walaun Pas. Di kalangan macai PN mula menuduh surat kepada negara Timur Tengah ialah palsu. Nampaknya Hadi akan kekal no 1 sebagai tukang fitnah akhir zaman sampai mampus. Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

Boss.. Bodoh ni boss warisi drp org tua boss ke?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab ingkar PKP bukan hanya shopping bersama bini di rak coklat dan gula-gula. Mat Sembab juga balik kampong khabarnya mengadap Sultan Johor sampai baginda perli Mat Sembab no rule of law langgar PKP ikut suka. Mat Sembab takut apa sebenarnya sampai terpaksa langgar undang-undang negara? Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

Awal2 pagi dah meroyan, tak surut lagi ke gila meroyan kau tu. Tolonglah cairkan sikit bodoh kau tu, biar mengalir sikit. Kalau tak bodoh tak boleh jd penyokong PH ke boss?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Politik tebuk atap dan pecah pintu belakang akan berulang sesama parti PN? Gamaknya virus tebuk atap pecah pintu lagi berbahaya untuk negara. Kahkahkah!

anonymous
Guest
anonymous

Boss… Bodoh tu tak nak simpan sikit ke?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JASA BESARMU KEPADA NEGARA TETAP DIKENANG WAHAI AGONG TONG M BAPAK SKANDAL…….. ZAMAN BUTA IT DULU BOLEH LAH KAU KELENTONG…… Petronas Dipaksa Beli Tanah KLCC, Kroni Mahathir Untung RM600 Juta..,….. Suara Keadilan, 13 October 2010 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia didesak supaya menjalankan siasatan segera berhubung urusan jualbeli tanah KLCC yang didakwa mengakibatkan Petronas terpaksa membeli tanah tersebut pada harga RM900 juta sekaligus memberikan keuntungan amat lumayan kepada salah seorang kroni Tun Dr Mahathir Mohamad terkaya di Malaysia. Mantan Timbalan Menteri Tanah dan Pembangunan Koperasi, Datuk Dr Tan Kee Kwong mendakwa Petronas dipaksa membeli tanah di mana terletaknya menara berkembar Petronas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA AMAN BAGI PH HANYA BILA MEREKA SHJ YG BERSUARA…..BILA PEMBANGKANG BERSUARA TIDAK AMAN LAGI…. Dr. Mahathir, Dr. Maszlee patut letak jawatan sebab tunduk pada Dong Zong…….. Di era pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH), pertubuhan rasis, Dong Zong dilihat lebih menyerlah dan hebat dari menteri Kabinet dan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad. Ini terbukti apabila Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malik tunduk akur kehendak Dong Zong berkaitan isu khat dan tulisan Jawi di sekolah sehingga membuat keputusan menyerahkannya kepada Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG). Pengerusi Biro Pendidikan Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra), Dr. Mohd Aluwi Sari berkata, pihaknya sedih,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAWAH PH SEGALANYA TERCEMAR ..INSTITUSI RAJA,,,HAK MELAYU,,,AGAMA ISLAM,,UNDANG2 NEGARA…..,DIKOTORKAN KOMUNIS DAN RASIS D4P….. Pencemaran terbaharu Pasir Gudang : Lebih 100 kampit sisa industri termasuk bahan toksik ditemukan …….. Lebih seratus kampit mengandungi sisa buangan kilang termasuk dipercayai bahan toksik ditemukan di satu laluan tikus berhampiran Sungai Daing di Kampung Perigi Acheh di sini kelmarin. Penemuan bahan buangan itu mengakibatkan pencemaran terbaharu sekali gus membimbangkan 532 penduduk kampung tersebut kerana menghasilkan bau busuk selain air sungai bertukar menjadi kotor, keruh dan hitam. Menurut Ketua Kampung Perigi Acheh, Othman Adon, bahan buangan terbaharu itu dilonggokan di laluan tikus ke Sungai Daing dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

IF YOU’RE TRULY MOSLEM PLEASE HEAR TO THE MESSENGER OF HEAVEN KINGDOM…..KEPIMPINAN MILIK QURAISH KERANA QURAISH LAMA MENJUNJUNG TITAH PERINTAH KERAJAAN LANGIT..…. MELAYU JUGA BERHAK BUAT DASAR KERANA MEREKA DOMINANT DENGAN ISLAM DAN PENDUDUK ASAL TANAH MELAYU……. Isu Dr Zakir: Exco Kedah bercanggah, PH celaru ………… ALOR SETAR: Percanggahan pendirian dua exco Kerajaan PH Kedah berkenaan tokoh pendakwah terkenal, Dr. Zakir Naik menggambarkan kecelaruan pakatan tersebut sama seperti yang berlaku di peringkat Kerajaan Pusat. Pesuruhjaya PAS Kedah, Ustaz Ahmad Yahaya berkata, di peringkat Pusat, DAP menyerang dan mendesak supaya dihantar balik namun satu pihak lain di dalam pakatan yang sama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA SSOKONG JUNDULLAH……. PAS Bantu Anak Muda Jauhi Maksiat ………. Kerajaan PAS Negeri Terengganu membantu anak mudanya menjauhi maksiat dengan menganjurkan ‘Walimatulurus Perdana’, mendirikan rumah tangga sejajar dengan tuntutan Islam. Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Bukit Besi, Ghazali Sulaiman berkata, perkahwinan telah dijadikan manifesto bagi mencapai apa yang dihasratkan iaitu Terengganu Maju, Berkat dan Sejahtera (TMBS). “Perkahwinan mengandungi banyak hikmah, juga melaluinya akan dapat membantu anak muda menjauhi perkara maksiat, juga dapat membendung daripada berlakunya gejala sosial yang tidak diingini. “Melalui perkahwinan juga akan berlakunya pertambahan rakyat serta anak-anak yang bakal dilahirkan akan menjadi aset kepada Negeri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SURAT ITU BUKAN DARI HADI TAPI KANDUNGANNYA BETUL DAN UNTUK BERSIHKAN KEKOTORAN PHD4PIG…… IMAM AL MAHDI TAK RAMAI PENDOKONG TAPI ALLAH MENANGKAN ….BELIAU..SeTERUK2 BN LEBIH TERUK PH….JADI UNDILAH GS….. Zaman pemimpin dan ahli politik hilang kepercayaan…… 1. Ahli politik dan pemimpin kerajaan ini kadang-kadang rasa macam hebat dan banyak sokongan, padahal dia naik dan dapat jawatan sebab kena “carry” je. 2. Pemimpin BN selama ini memerintah kerajaan pun sebab kena carry dengan sentimen parti Melayu dan parti komponen kaum. 3. Ahli politik PH boleh jadi pemimpin kerajaan sekarang ni pun bukan sebab banyak penyokong apa pun tapi sebab kena carry… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN DATANG KE TANAH MELAYU DENGAN JIWA RAGA MEREKA DI TANAH BESAR…..HANYA JASAD MEREKA SAHAJA DI SINI…..

u/p: CINA DAN INDIA, ingat ini?
Waktu MacMichael, pesuruhjaya British, berjaya mempengaruhi raja-raja Melayu menandatangani ‘Malayan Union;’ menjadikan Tanah Melayu sebagai tanah jajahan British orang Melayu menentang ‘Malayan Union’ dan menyelamatkan raja-raja Melayu dari menjadi ‘hamba’ Raja British. Ini berlaku pada tahun 1946. Cina dan India serta Benggali tidak terlibat dalam tunjuk perasaan ini. Hanya orang Melayu menyelamatkan raja mereka.

Saujana Langit
Guest
Saujana Langit

Tebuk Atap adalah strategik utama ambil kesempatan tanpa mempertimbangkan majoriti mandat rakyat.. Maka akan datang sudah tentu digunakan lagi konsep tebuk atap..makin parah.. Lama-lama rumah tak beratap..

zunnun
Member
zunnun

Yo, YaYaYaYaYa 🤗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ILLUMINATI TAK SATU KEPALA DENGAN FREEMASON KAKI BONTOT TAMAK KUASA…….. Anwar ‘liberal’, orang Melayu tidak sokong kata Mahathir……. PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad berkata, orang Melayu tidak menyokong Presiden PKR Anwar Ibrahim kerana falsafah politik liberal yang dibawanya. Dalam satu temu bual dengan akhbar Sinar Harian baru-baru ini, beliau berkata, orang Melayu belum bersedia menerima ideologi liberalisme kerana bimbang kedudukan mereka terancam. “Ini kerana orang Melayu hanya tinggal kuasa politik hari ini,” katanya. “Dulu sebelum ini Ku Li (Tengku Razaleigh Hamzah) keluar parti (Umno) dan tubuh parti Semangat 46. Tetapi itu parti Melayu. Anwar keluar-keluar dia buat… Read more »

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi

Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan.

Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon…

– Sibuk menyibuklah.
– Mas datang bulanlah,
– Irah nak balik Kedahlah.
– Kemalanganlah.
– dll

LAST WARNING…..

Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dari aku, pengecut…..??

Hi hi hi hi hi hi hi hi……..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 2:34 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 2:34 am,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 2:34 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 2:34 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SARANAN PH JUGA SUPAYA DIPERMUDAHKAN KELUAR KWSP…..BILA TOK MUDIN IKUT DIA PULAK KENA KECAM…..LAIN KALI JANGAN IKUT SYAITAN PH LAGI…….. GELOMBANG PERTAMA TU SEDIKIT….PUTUS RANTAIAN SEKEJAP TAPI BERJUTA TIONGKOK MASIH DALAM NEGARA ….. ……. Kenapa #PHaprak Tidak Mengendahkan Amaran WHO Kepada Malaysia Sewaktu Memerintah ?…… Kenapa #PHaprak Tidak Mengendahkan Amaran WHO Kepada Malaysia Sewaktu Memerintah ?……. Kedigilan dan Kesombongan Para Menteri #PHaprak telah mengundang Malapetakan pada negara hari ini, Dr Takeshi Kasai Dari WHO pernah dan telah Memberi Amaran Kepada Kerajaan #PHaprak bahawa Malaysia BerKemungkinan akan menjadi Negara Penyebaran Coronavirus Yang Lebih Buruk Lagi sekiranya #PHaprak terus menerima kehadiran pelancong… Read more »