DUA WAJAH ‘MEWA’ TUAN IBRAHIM…..

Ketika kerajaan PH melantik Tan Kok Wai sebagai Duta Khas ke China pada 2018, Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man mengkritik lantikan itu dengan mengatakan ia sebagai mengulangi langkah BN sebelum ini, selain menyifatkannya suatu pembaziran.

Katanya, perlantikan itu menyebabkan rakyat rasa dipermainkan di sebalik gambaran kerajaan ketiadaan wang untuk melaksanakan janji-janji PRU14.

“Jangan ulangi kesilapan BN yang suka memutarbelitkan fakta dan menipu rakyat,” tambah beliau.

Tetapi, itu dulu. Lain hulu, lain parang.

Sekarang, setelah berada dalam kerajaan dan Presiden Pas, Hadi Awang dilantik sebagai Duta Khas ke Timur Tengah bertaraf menteri, bukan main lagi sanjungan dan pujiannya atas keputusan Muhyiddn Yassin itu.

Walhal, berbeza dengan Hadi Awang yang bertaraf menteri, Tan Kok Wai sebaliknya tidak pun diberikan taraf menteri.

Dalam pujian dan sanjungannya terhadap jawatan yang diberikan kepada Hadi Awang, Tuan Ibrahim berkata, perlantikan itu penting untuk mengukuhkan hubungan diplomatik dan meneruskan agenda kesatuan ummah di peringkat antarabangsa.

Tegas beliau lagi, Hadi Awang telah memainkan banyak peranan dalam menyuarakan pandangan politik dalam kalangan negara-negara Islam.

Hmmm…langsung Tuan Ibrahim tak mengaitkan atau tidak melihat lagi perlantikan Hadi Awang itu sebagai meniru BN atau menyifatkannya sebagai pembaziran wang negara.

Apakah Tuan Ibrahim tidak sedar negara lebih perlu berjimat sekarang ini dalam keadaan negara dan dunia dicengkam wabak Covid-19 berbanding pada 2018 dahulu?

Adakah sejak dilantik jadi menteri dalam kerajaan tebuk atap ini, Tuan Ibrahim sudah kebingungan tentang jati diri dan pendiriannya sendiri?

Agaknya, sebab itulah apabila nama Kementerian Alam Sekitar yang diterajuinya dijenamakan semula dengan nama Kementerian Alam Sekitar dan Air, beliau terus saja bangga mengumumkan nama singkatannya ialah MEWA iaitu ambilan daripada Bahasa Inggeris – Ministry of Enviroment and Water.

Sebagai Ahli Parlimen Kubang Kerian, Kelantan, apakah beliau tidak sedar “mewa” itu bermaksud “bingung atau bodoh” dalam dialek Kelantan?

Lagi pula, kalau pun tidak sedar maksud perkataan itu dalam dialek Kelantan, sejak bila Tuan Ibrahim sebagai pemimpin nombor dua Pas sudah beralih kiblat daripada mendaulatkan Bahasa Kebangsaan kepada mengagungkan Bahasa Inggeris? (ShahbudinHusin 03/04/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 3 April 2020 — 1:35 pm

43
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
AnonymousOthman!! AhmadMD ZULKEFLI MD DAUDMAHATHIRVSANWARnajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

KHAS BUAT KEJORA PENGECUT…….!!

Hi hi hi

Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan.

Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon…

– Sibuk menyibuklah.
– Mas datang bulanlah,
– Irah nak balik Kedahlah.
– Kemalanganlah.
– dll

LAST WARNING…..

Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dati aku, pengecut…..??

Hi hi hi hi hi hi hi hi……..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 2:28 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 2:28 am,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

HA HA HA

Suman maknyah kedi 2:28 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah kedi 2:28 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

MD ZULKEFLI MD DAUD
Guest
MD ZULKEFLI MD DAUD

Politik 2 x 5 kita, sebelum dapat kuasa semua salah. Bila berkuasa semua yang salah dahulu kini betul. Tolong martabatkan bahasa sendiri wahai Pak Menteri..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI TELINGA KUALI EKOR BABI D4PIG DIMINTA LETAK JAWATAN SEBELUM MENGUTUK….. “Hadi Awang Tok Guru Celaka,” kata ahli lembaga pengarah YADIM……. Salah seorang ahli lembaga pengarah Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) menyifatkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai seorang yang hina dan celaka. Ahmad Sayuti Bashiron (gambar) berkata demikian melalui satu kenyataan ringkas di laman Facebook semalam. “Duta bertaraf menteri? Akhirnya, termakbul sudah habuan atas persekongkolan sebuah pengkhianatan politik penuh hina & celaka bersama seorang Tok Guru. “Rakyat sedang menyaksikan episod seterusnya kaffarah itu,” katanya memetik kenyataan tersebut. Kenyataan tersebut dipercayai sebagai maklumbalas terhadap keputusan kerajaan melantik Abdul… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Lagi bodoh bila sudah dapat kuasa dan jawatan tapi tak ada otak nak jaga Rakyat. Hilang dari radar. Muncul buat lawak bahlol. Lepas itu minta dipuji dan dipuja? Menteri Kerajaan Pintu Belakang songsang. Kahkahkah!

Otai Masih berbisa
Guest
Otai Masih berbisa

Bodohlah dalam keadaan macam ni sibuk nak cari salah orang.

Anonymous
Guest
Anonymous

testing

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GOLONGAN PENJUAL AGAMA…….. PARTI AGAMA SYIAH TETAP CINTA DAN PEMUJA TOKONG BABI SUCI D4P……… Salahuddin Ayub Mahu DAP Terus Berkuasa Di Johor!…….. Rupanya masih wujud lagi Si Kitol di era moden ni! Sosok segelintir Melayu yang cuba “menjual kedaulatan bangsa” dengan menyuburkan api permusuhan apabila melihat bangsa sendiri bersatu. Adakah Salahuddin Ayub, Aminolhuda dan pemimpin Parti Amanah Negara (PAN) tidak mahu bergandingan demi masa depan Melayu? Jika benar kalian pemimpin Melayu, sudah pasti kalian akan menyahut agenda penyatuan bangsa Melayu serta tidak berkompromi dengan mana-mana pihak yang cuba untuk mengagalkannya! Sedarkah kalian bahawa kegagalan dan pergolakan yang berlaku hari ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA CAI2 PHD4PIG YANG BONGOK BACA BAIK2 YEAAA……… Assalamualaikum. Maafkan saya jika bahasa saya kasar…… Sedapnya kamu tuduh orang penyamun, sekurang-kurangnya case 2-3 orang pemimpin yang saudara maksudkan ini tengah berjalan & melalui proses keadilan di mahkamah. Yang orang-orang PH tu tak lawan di mahkamah, belum bicara terus minta macha tahan case-case pemimpin PH (sedang siasatan Polis & SPRM terbukti ada sebab kukuh). Apa yang harus kita katakan ? Lanun atau Penyamun ! Lebih teruk akhlak kamu dari orang yang kamu tuduh penyamun. Mana suara kamu bila maruah Islam diganggu gugat ! Mana suara kamu bila integriti Melayu di hina… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU SERONOK DIKENCING KELING DAN TIONGKOK……MAHA JAHANAM SEDANG MENCATUR POLITIK NAK TERAJANG UMNO……. Melayu tertipu lagi – Tun Abdul Hamid…….. SEMENJAK sebelum PRU 14, melalui ucapan dan rencana saya, saya mengingatkan orang Melayu bahawa DAP adalah lebih cauvinis daripada MCA dan Gerakan, bahawa PAS (yang pada masa itu menyertai Pakatan Rakyat bersama-sama DAP), mahupun PKR, tidak akan boleh mengawal tuntutan DAP seperti UMNO mengawal tuntutan MCA dan Gerakan; bahawa orang Cina bersatu di belakang DAP kerana mereka mahu lebih daripada apa yang mereka dapat daripada BN melalui MCA dan Gerakan dan bahawa yang “lebih” itu semestinya datang daripada orang Melayu.… Read more »

zunnun
Member
zunnun

satire 18/20 #hadiweng : saya rela sembah tuhan dari sembah raja kpd kedua bandar suci mekkah dan madinah yg bersekongkol dgn amerika dan israel.. zunnun : woit, weng. Tuhan mcm mana yg kao dok asyik menyembah ni? #hadiweng : tuhan yg bersama kerajaan turkey, qatar dan iran. Tuhan yg ini betul, tuhan yg di arab saudi, bahrain, mesir, kuwait, dan negara2 yg cenderong kpd saudi, tuhan yg tak betul belaka. #hadiweng ; sepwrti juga tuhan di timur lain dgn tuhan di barat. itu sbb orang2 barat kapir2 belaka. zunnun : maka kao kini bersahabat dgn salafi ikwan turkey dan qatar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANGSA YANG BERPERANGAI HAPRAK MACAM TU TAK LAIN TAK BUKAN DARI PARTI HAPRAK PH….. MENYOKONG PARTI KUNYIT DAN YAKJUJ MAKJUJ D4PIG…… PHD4PIG BANGSAT LAGI HIPOKRIT……KUMAN SEBERANG LAUT NAMPAK SANGAT….. PEMIMPIN2 KORANG JARAH PETRONAS 300 BILLIONS BESAR MACAM GAJAH DEPAN MATA KORANG TAK PANDANG……. RON95 RM1.30 seliter murah daripada air mineral…….PH JANJI 1.50 TAK TERTUNAI….TAPI DITUNAIKAN PN LAGI MURAH……. Harga runcit petrol RON95, RON97 dan harga diesel terus menyaksikan penurunan. Berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara mingguan menggunakan formula Automatic Pricing Mechanism (APM), harga runcit produk petroleum bagi tempoh 4 April 2020 sehingga 10 April 2020 adalah ditetapkan seperti berikut:… Read more »

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Makin teruk gila meroyan puak2 anjing pemburu DAP laknatullah. Makin tengah malam makin kuat dan kerap anjing2 ni menyalak.

Ku sangka PH memerintah sepenggal
Rupanya tak sampai separuh penggal
Menyondol lah kamu mcm babi tunggal
Kami nak tidur, bye, Selamat tinggal

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG BANGSAT LAGI HIPOKRIT……KUMAN SEBERANG LAUT NAMPAK SANGAT….. PEMIMPIN2 KORANG JARAH PETRONAS 300 BILLIONS BESAR MACAM GAJAH DEPAN MATA KORANG TAK PANDANG……. RON95 RM1.30 seliter murah daripada air mineral…….PH JANJI 1.50 TAK TERTUNAI….TAPI DITUNAIKAN PN LAGI MURAH……. Harga runcit petrol RON95, RON97 dan harga diesel terus menyaksikan penurunan. Berdasarkan penetapan harga runcit produk petroleum secara mingguan menggunakan formula Automatic Pricing Mechanism (APM), harga runcit produk petroleum bagi tempoh 4 April 2020 sehingga 10 April 2020 adalah ditetapkan seperti berikut: (i) harga runcit petrol RON97 turun sebanyak 8 sen seliter iaitu daripada RM1.68 seliter kepada RM1.60 seliter; (ii) harga runcit petrol… Read more »

Irkiz
Guest
Irkiz

BANGSA APAKAH YANG DI DALAM DUNIA INI BERHATI BUSUK, BUAT ILMU SANTAU, BILA NAIK PANGKAT BUAT ILMU, HISAP DADAH, BUNUH IBU BAPA SENDIRI, ROGOL ANAK KANDUNG, MAKI HAMUN, MENGUMPAT,

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH TAHU KLUSTER,,ZON,,, SEMUANYA BERPUNCA SEKTOR PELANCUNGAN…..TIBA MASA NYA TAMAT MCO….PACU EKONOMI….NAK TUNGGU REDA SAMPAI BILA TAK TAHU SERANGAN YAKJUJ MAKJUJ NAK HABIS…… Covid-19: 50 peratus kes di Selangor dari Hulu Langat………. Sebanyak 50 peratus daripada keseluruhan kes positif Covid-19 di Selangor berlaku di Hulu Langat. Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, daerah itu sekali gus menjadi penyumbang terbesar peningkatan kes di negeri berkenaan. Menurutnya, antara faktor utama jangkitan berlaku di daerah itu adalah berpunca daripada sekolah tahfiz dan madrasah yang ada antaranya menghadiri perhimpunan tabligh di Masjid Jamek Sri Petaling. Katanya, Selangor masih merekodkan jumlah yang… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

pemimpin melayu takut pertahankan bm di tm
jeritan saja kuat ini negara bahasa rasmi bm
tapi bila ada kuasa bm pun layu
felda umno dll bnagga ngan sebutan penjajah
nak kuasa saja tapi tau nak perkasa hak tm
gampang toi puak jenih ni

justice4all
Member
justice4all

Hipokrit namanya. Cakap tak serupa bikin. Sebab tu bila kecelakaan menimpa orang lain, dikata bala. Bila diri atau kelompok sendiri ditimpa kecelakaan, dikatanya ujian. Begitulah adanya orang yang merasa dan perasan diri sendiri serba sempurna.

mahligaiseni
Guest
mahligaiseni

PAS parti bangsat!

anonymous
Guest
anonymous

Kesiannya, dah tua pun gila lagi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAIK PN ATAU PH KEDUANYA BAWAH PARTI REPTILES KADOK….. MASA PH DULU KORANG DUK DIAM BILA PN KORANG MENYALAK SAKAN…..SEBAB HILANG JAWATAN YERRRR……. JUNUN ANJING GILA D4P…..MENGAKU JADI TUHAN….BANGSAT SUNDAL SESAT……. Khadam Dan Barua DAP Menyalak Umpama Anging Belaan Menjaga Tuanya… Lazimnya tuan rumah yang membela anjing akan duduk bersenang lenang di dalam rumah manakala anjing anjing belaannya yang akan menyalak setiap masa untuk membodek tuannya yang tersayang.. ianya tak ubah seperti mujahid dan khalid samad setiap 10 minit memuat naik status meroyan mempertahankan tuannya dap dan menghina umat islam yang memberi sokongan kepada kerajaan bumiputera yang baharu ini. malah… Read more »

WALAUNTA
Guest
WALAUNTA

MCA cakap kerajaan PN bukan kera jaan melayu islam. MIC pula cakap bahasa tamil dekat poster kerajaan nya satu perkara yg kecil tak perlu di bangkitkan. doreamon pula terkenal. dan sembab PM main golf dan tak takut covid19 sebelum PKP. dan bila PKP di suruh ikut oleh sembab PM, dia bawa isteri jalan jalan carik makan. dan eh.. mana BMF oleh PAS dan UMNO penyatuan ummah… mungkin PAS termakan sumpah yg hadi nyatakan sokong DAP sampai kiamat atau mungkin yg sebenarnya kafir harbi itu PAS dan umno.. hmmm.. mungkin tidak

Sheraton
Guest
Sheraton

Penampilan dan muka dia memang hanya sesuai untuk jaga negara Arab.

Kat sini pun area tu jugak yang dia laku.

Kalau tak tebuk atap sampai bila-bila PAS tak dapat jadi Menteri dengan sikap dan tingkap laku mewa macam ini.

Mewa pemimpin AMANAH kerana tidak berpengalaman tetapi mewa pemimpin PAS betul-betul kerana mewa sikap dan tingkah laku yang semula jadi. Kerana itu mewa pemimpin PAS tidak akan menjadi baik atau berubah langsung kepada nilai-nalai yang mulia.

Wallahhuaqlam.

anonymous
Guest
anonymous

Tapi muka kau yg hensen dan lawa, knp layak jaga kandang babi guan eng shj? Itu je position utk kau yg siang mlm menyalak agaknya. Kesian ko

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

VIRUS YAKJUJ MAKJUJ MEMANGLAH DEGIL DAN LIAT SEPERTI D4PIG….. TENGOKLAH TABIAT MEREKA TETAP MELAWAN UNDANG2 WALAUPUN LEBIH 60 TAHUN…… Saintis dakwa temui Covid-19 jenis baru bertahan 49 hari, lebih sukar dipulihkan…….. Kumpulan penyelidik dari China mendakwa menemui jenis baru Covid-19 selepas seorang pesakit mengalami jangkitan selama 49 hari. Mereka berkata, lelaki berusia pertengahan tahun itu yang perlu disuntik dengan darah mangsa koronavirus yang terselamat untuk sembuh, sambil mencadangkan ia mungkin menjadikan tubuhnya lebih sukar untuk melawan virus. Gejala yang dialaminya ringan dan menurut saintis tubuhnya diserang “keseimbangan dinamik” dengan virus tersebut. Satu kajian mengenai kes itu diterbitkan pada 27 Mac… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ERA PH DULU TAK BUAT APA PUN TINGKATKAN TARAF INTERNET….22 BULAN MEREKA TAHU MENJARAH ASET2 NEGARA TERUTAMA BUMIPUTRA…..NEGARA KITA JAUH DI BELAKANG NEGARA2 ASIA YANG LAIN……. Guru sukar laksana pembelajaran secara ‘online’ ketika PKP……. Bermula dengan kekurangan akses internet oleh ibu bapa dan pelajar, pembelajaran secara atas talian ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) terbukti menjadi cabaran kepada guru yang berjuang untuk memastikan kelas berterusan walaupun berlaku krisis disebabkan pandemik Covid-19. Di sekolah kerajaan sahaja, kira-kira 4.7 juta pelajar sekolah rendah dan menengah bercuti selama sebulan disebabkan lanjutan PKP sehingga 14 April yang pada asalnya tamat pada 31 Mac. Kementerian Pendidikan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kejora peduli apa dngn Tuan Ibrahim Tuan Man
Yg Kejora fikir, nak ajar si maknyah Wak Suman
Cdg cuti sek ini nk gi JB, cari itu kera Hanuman
Tapi, terbantut, takut juga PKP punya hukuman
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi

Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan.

Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon…

– Sibuk menyibuklah.
– Mas datang bulanlah,
– Irah nak balik Kedahlah.
– Kemalanganlah.
– dll

Nak aku tayangkan semula ker, pengecut…..??

Hi hi hi hi hi hi hi hi……..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:23 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Boleh dgr sja le, temberang Suman tua bangka
Si tua lembik tu, mmg jenis riak gempar belaka
Dah 3 kali Kejora cabar, jumpa di Dtrn Merdeka
Tapi si pelir kecut tu..langsung tk nmpak muka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:23 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Suman maknyah serupa anjing menyalak bukit
Merata blog, si iblis tua ni kerja menabur fitnah
Klu terjumpa dgn Kejora mmg dia akn dpt sakit
Tk ke longkang, dia akn menyembam, ke tanah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:23 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kik kik kik, Suman maknyah, macai Cap Munga
Tikus mondok tua kedi..ingin beraksi jadi singa
Dia tu tk payah tumbuk, Kejora pulas jer telinga
Itu pun nanti tk henti2 dia menangis ternganga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah 5:23 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman!! Ahmad
Guest
Othman!! Ahmad

Hi hi hi

Si pengecut berauta temberang tanpa bukti untuk menutup Kemaluan.

Diputar belit cerita, tak hal Kejora langsung tak pernah keluar sebab takut. Bukti masih tersimpan dalam arkib blog. Bermacam alasan ala mat malasan konon…

– Sibuk menyibuklah.
– Mas datang bulanlah,
– Irah nak balik Kedahlah.
– Kemalanganlah.
– dll

LAST WARNING…..

Nak aku tayangkan semula bukti2 memenuhi ruangan blog ini di mana kau sembunyi-menyorok diri dati aku, pengecut…..??

Hi hi hi hi hi hi hi hi……..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUSTICE MUST NOT ONLY TO BE IMPLEMENTED MUST BE SEEN TO BE IMPLEMENTED….. Hakam bimbang pelanggar PKP dilayan seperti penjenayah……. Persatuan Hak Asasi Manusia Kebangsaan (Hakam) menyatakan kebimbangan dengan layanan terhadap individu yang ditangkap kerana melanggar perintah gerakan kawalan (PKP). Presiden Hakam, Gurdial Singh Nijar, berkata mereka yang ditahan bukanlah penjenayah melainkan ahli awam biasa yang didakwa melanggar perintah itu. “Minggu lalu, beberapa orang telah dimasukkan dalam van polis. Semuanya digari. “Kemudian mereka ditahan reman di lokap polis dan seterusnya, didakwa di mahkamah. “Mereka ini bukanlah penjenayah berprofil tinggi. “Mereka adalah orang awam biasan yang ditemui di luar tempat tinggal… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK TIMBUL DUA MUKA….MASIH MUKA YANG SAMA…..DULU PARTI KADOK REPTILE SEKARANG PUN SAMA….TUNGGU LEPAS PRU 15 BARU KONEN……. Bank menyusahkan pinjaman, kata kumpulan PKS……. INI WARISAN PENINGGALAN PHD4PIG YANG KEDEKUT NAK MAMPUS…….. Satu pasukan petugas daripada kumpulan perusahaan dan industri kecil dan sederhana hari ini menuduh bank menyusahkan permohonan pinjaman untuk PKS, memberi amaran ini boleh menamatkan beberapa pihak dalam sektor itu. Menurut tinjauan pasukan itu, PKS yang permohonan pinjaman mereka diluluskan kebanyakannya pelanggan sedia ada. Jurucakap Shahul Dawood berkata pelanggan baru sama ada diberi maksimum RM250,000 atau ditolak. “Kenapa diskriminasi?” katanya dalam kenyataan, memetik tinjauan yang menunjukkan kira-kira 76%… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..ibrahim si lebai pendek pAs? badut pendek pAs ni dgn lawak bodoh2 nya (1) setelah di saji Arul, dari tuak yg di bekalkan oleh rosmah, lalu mengishtiarkan segala urusan 1MDB dlm keadaan terurus. (2) sebaik di lantik menteri alam sekitar, berbohong fakta mengenai pembalakan di kelantan mengikut piawaian ISO …. (3) utk menangkap covids’ dlm pembentungan najis, seperti lebai pAs, menangkap covids’ di masukan dlm botol (4) kini membisu seribu bahasa bila ketua lebai sundal pAs di lantik duta ke TT selain menjawat menteri yg sebelum ini lebai pendek mempersoalkan perlantikan Tan Kok Wai sebagai Duta Khas ke China oleh… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Kau adalah syaitan sebenarnya. Semoga dgn fitnah kamu, kamu akan kekal dlm neraka selama-lamanya dgn golongan kafir.

zunnun
Member
zunnun

syurga mak bapak kamu punya

Abdul Aziz bin Abdullah
Guest
Abdul Aziz bin Abdullah

Berbohong dan putar belit bukan sesuatu mustahil bagi pengkhianat, rasis dan penunggang agama. 22 bln mereka menabur fitnah kononnya Islam dan Melayu terancam. Bila depa ambik alih kerajaan melalui pintu belakang, Allah perkenankan fitnah dan hasad dengki spesis ini. Ini adalah minggu ketiga tanpa solat Jumaat. Henti menyalahkan PH, khususnya DAP. Saya dan 5.67 juta pengundi PH sedang memerhati dan melihat dimana kehebatan spesis pintu belakang ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dulu BN
Sekarang PN
Kalau PN dgn BN pun tak boleh beza, elok pi jumpa pakar psikiatri.