SEKARANG MENTERI KESIHATAN, DUA TIMBALANNYA SUDAH BOLEH BALIK KAMPUNG TANAM JAGUNG

Perlantikan Dr. Jemilah Mahmood sebagai Penasihat Khas kepada Perdana Menteri mengenai kesihatan awam bukanlah sesuatu yang biasa sebenarnya.

Ini kerana bukan saja pertama kali dalam sejarah negara seorang Perdana Menteri mempunyai Penasihat Khas berkaitan kesihatan awam, malah ia dilakukan ketika Kementerian Kesihatan sudah pun mempunyai seorang menteri dan dua timbalan menteri.

Apa perlunya lagi seorang Penasihat Khas kepada Perdana Menteri mengenai kesihatan awam dilantik?

Apakah dalam hal ini, Muhyiddin Yassin sudah hilang kepercayaan kepada Dr. Adham Baba selaku Menteri Kesihatan dan Dr. Noor Azmi Ghazali serta Aaron Ago Dagang sebagai Timbalan Menteri Kesihatan l dan ll?

Semalam, Muhyiddin mengumumkan perlantikan Dr. Jemilah, pengasas Mercy Malaysia sebagai Penasihat Khas kepada Perdana Menteri mengenai kesihatan awam.

Menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri, dengan perlantikan itu, Dr. Jemilah akan bertanggungjawab menasihati Perdana Menteri mengenai dasar dan inisiatif berkaitan bidang kesihatan.

Berikutan Kementerian Kesihatan sudah mempunyai seorang menteri dan dua timbalan menteri, perlantikan Dr.Jemilah tentunya menimbulkan tanda tanya tentang peranan Dr. Adham dan dua timbalannya di kementerian tersebut.

Mahu tidak tahu, ia pasti ditanggapi berkaitan dengan tindakan Dr. Adham yang sebelum ini memberi petua palsu kononnya meminum air suam mampu membunuh virus Covid-19 dalam badan manusia.

Sejak petua palsunya itu menjadi sanggahan ramai, malah ditolak oleh WHO dan Ketua Pengarah Kesihatan sendiri, Noor Hisham Abdullah, Dr. Adham terus “dipetisejukkan” daripada memberi sidang media berkaitan Covid-19 dan tidak pernah lagi kelihatan kelibatnya muncul di dada-dada media.

Baru-baru ini pula, Dr. Adham juga didapati telah melanggar Akta Perubatan 1971 apabila mendedahkan nama pesakit, seorang kakitangan Kementerian Kesihatan yang meninggal dunia akibat Covid-19.

Dengan itu, ternampak Dr. Adham tidak layak menjadi Menteri Kesihatan, cuma oleh kerana kerajaan ikut tebuk atap yang dipimpin oleh Muhyidin ini begitu rapuh kedudukan majoritinya, menggugurkan perlantikan yang sudah dibuat adalah mustahil sekali untuk dilakukan.

Sudahlah Dr. Adham dengan karenahnya yang memalulan Muhyiddin dan kerajaan ikut tebuk atapnya, lebih malang lagi kerana dua timbalan menterinya juga langsung tidak berperanan serta seolah-olah “bisu dan kaku” dalam menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan.

Selain Dr. Noor Azmi yang sebelum ini diketahui pernah melompat parti daripada UMNO kepada Bersatu, selain daripada itu, kedua-duanya mungkin tidak dikenali sama sekali oleh majoriti rakyat negara ini.

Kini, dengan adanya Dr. Jemilah sebagai Penasihat Khas kepada Perdana Menteri berkaitan kesihatan awam yang pejabatnya sebumbung dengan Muhyiddin, sudah pastilah Dr. Adham serta dua timbalannya itu lebih tidak berperanan, bahkan mungkin akan diketepikan sama sekali.

Dari segi pentadbiran dan hal ehwal Kementerian Kesihatan, nampaknya peranan itu telah cukup sempurna dijalankan oleh Noor Hisham selaku Ketua Pengarah Kesihatan, manakala berkaitan dasar serta inisiatif kesihatan awam, Muhyiddin pasti lebih merujuk kepada Dr. Jemilah untuk meminta nasihat serta pandangan.

Maka, di mana peranan dan fungsi Dr. Adham serta dua timbalannya selepas ini, selain hanya goyang kaki dan makan gaji buta?

Dalam hal ini, Dr. Adham, Dr. Noor Azmi dan Aaron Ago seharusnya sedar kedudukan mereka di sebalik perlantikan Dr. Jemilah oleh Muhyiddin itu.

Oleh itu, jika mereka bertiga masih ada maruah serta harga diri, mereka tidak harus berlengah lagi untuk berundur dan meletakkan jawatan dengan segera.

Balik kampung dan tanam jagung lebih mulia serta dipandang tinggi daripada diberikan jawatan, tetapi “dipetisejukkan”, diketepikan dan tidak diberikan sebarang peranan. (ShahbudinHusin 01/04/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 1 April 2020 — 2:28 pm

154
Leave a Reply

avatar
20 Comment authors
Rosmah suami najibzunnunMAHATHIRVSANWARAnonymousAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 – Part 6 the grand finale – “Melayu2 Islam” – Penyembahan & Kesundalan2 Yg Mereka Jenamakan mukadimmah “allah” ujud, aku pun wujud juga. “I think therefore I exist” Freud tak berasakan ke sa orangan dgn pengakuan nya, kerana, kesundalan2 “Melayu2 Islam” pun sama2 membawa fahaman bagitu Ergo Conito Sum, “thinking” itu satu process merungkai ape yg di registered dlm pengalaman2 yg di lalui. sejauh mana, blh manusia lebih2 lagi sundal2 “Melayu2 Islam” melayari pemikiran mereka, utk “total recall” dlm kandungan ibu, dari sperma2 bapa, dari Nur Tajali dari Kawah Rumpun Roh2 dari Biasing Intelek kpd Pati Zat.. …… Read more »

zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 – Part 5 #hadiweng : Aku tetap aku. i am who I am. tiada 2 yg merupai aku. zunnun : weng, pandai pun, kao dgn “laisa kamilishi” – tiada merupai akan sesiape.. Moo, yg di sebut, tetap Moo dgn penjenamaan sundal nya, tiada siape yg merupai nya. #hadiweng, dgn kesundalan amanat suku sana suku sini, tetap hadi, mcm mana sekali pun ada yg mampu buat facial surgery dan keseraggaman physique dan lingo bahasa sekali pun, tidak blh merupai kesedaran, prejudice, emosi, dan tenaga sub2 atomic yg menyatakan diri dan pemikiran kamu. #hadiweng : ape maksud nya nih, nun?… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Rais Yatim Questions Dr M’s Demand For Muhyiddin To Cut Out Umno Before The Two Meet…….. (MMO) – Bersatu leader Tan Sri Rais Yatim has asked why Tun Dr Mahathir Mohamad was setting conditions before he meets Tan Sri Muhyiddin Yassin when the prime minister has not done similarly. The former minister pointed out that Muhyiddin did not ask Dr Mahathir to cut ties with DAP in order for the two to meet. Muhyiddin appeared to extend an olive branch to his immediate predecessor who previously accused him of betrayal in Malaysia’s political crisis last month. “Why assert the precondition… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang memantun mantat bo layan. Aku tak sentuh pun. Buang masa ajer nak memahamkan apa yang di kata.

zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 – Part 4 zunnun : weng, “allah” itu, siape atau ape? Being atau Unbeing? #hadiweng : barua, Being dan Unbe..ape perkataan tadi, “long bean”, itu jin2 setan2 yg kao asyik sembah ke? zunnun : weng, “allah, itu siape, atau ape? Berbentuk atau Pati Segala Bentuk2 Yg Ada? #hadiweng : “allah” itu Tuhan, Tuhan itu “Allah”. Period. zunnun : woit, mana kao kutip perkataan avatar sedemikian berapi nih? zunnun: “allah” di perkenalkan muhammad kpd kaum nya, seperti juga “illah” isa gunakan kpd kaum nya, dan yahweh musa kpd kaum bani israel nya weng, ape terjadi jika muhammad perkenalkan “yahweh”… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kes Covid di US, dh 214,639, Kejora sgt terharu
Dari smlm dlm sehari saja, 26,109 peningkatan
5,099 dh mati, trmasuk 1,046 kematian terbaru
Semoga, Allah sntiasa melindungi si dara intan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sebagai PM Kerajaan Pintu Belakang pertama yang tidak dipilih oleh Rakyat, Mat Sembab dan mentornya Madey si Kitol tidak dapat lawan takdir Tuhan. Bala yang Allah turunkan bukan hanya Covid19. Rakyat yang hilang kerja dan lapar, kompeni gulung tikar dan ekonomi merudum. Mat Sembab boleh liwat Makcik Kiah sekarang, tapi Makcik Kiah kalau dah lapar akan liwat Mat Sembab. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tipah Koya dan Tomi Tumas dah letak jawatan.
IGP letak jawatan, baru nampak “bolehpercaya” TSMY bekonflik dgn Tun M.
Jika tidak, drama trbaik Tun M nak perbodohkan seteru politiknya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menghasut. Police Cyber Unit perlu awasi kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Laa…ke situ pulak.
Cuba bukak sikit minda.
Jika pm7 letak jawatan shj, majoriti PH masih kekal dan besar kemungkinan, anwar akan dilantik sbg pm8.
Sbb pbbm keluar dari ph, langsung ph hilang majoriti.
Pendek cite, jawatan pm masih kekal dgn pbbm, bukan umno atau pkr.
Apa yg menghasutnya???!!!
nko ni dlm payrol Tun M ke?
Aku bukan taksub pada mana2 parti politik KAHKAHKAH

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kesian macai PN terpaksa hadap masalah backdoor PM dan Menteri tebuk atap. Tak payah jilat sebab 99.7% penduduk dunia tahu Kerajaan Pintu Belakang Mat Sembab tak layak mentadbir Malaysia. Mat Sembab meliwat Makcik Kiah pandai. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menuduh liar. Perlu di heret ke lautan antarabangsa, tinggalkan di situ tanpa layar.

aNoN
Guest
aNoN

Tahniah kpd TSMY kerana melompat dari kerajaan buta perut PH kpd kerajaan celik mata dan disukai rakyat marhain PN. Dia orang nak panggil kerajaan pintu belakang ke, tebuk atap ke, yg penting dpt perkenan YDPA dan majoriti rakyat terima dan dpt halau rejim syaitan dari terus berkuasa dan memusnahkan negara.
Dan yg paling penting, TSMY telah berjaya membuatkan majoriti menteri PH dan MP mereka jadi sasau gila babi. Kalau boleh biar mereka terus sasau dan gila selamnya.

anonymous
Guest
anonymous

Ya, bro. Yg jelas di blog ni, regular player PH dah ada simpton sasau gila iseng iaitu si zunnun. Pkl 3,4 pagi dok menurun lagi. Teruk benor meroyan deme ni yop.. Kihkihkih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak Pembangkang gila ngiseng.

Asyik nak terberak, selalu bertaburan tahi sebab lewat buka seluar. Terutama selepas jumpa Bang Ali.

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
Kes Covid-19 di US..212,980 org telah dijangkiti
Hingga kini 4,759 orng telah pun disahkan mati
Keresahan di hati ini, hnya Tuhan saja mengerti
Kejora brdoa, agar Allah lindungi si jantung hati
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Pningkatan, 24,450 kes sehari..sgt ngeri terasa
Situasi ini mmbuat hidup Kejora jadi tak selesa
Kejora akan terus, mendo’akan si dara sentiasa
Moga si dia tetap dipelihara Allah Yg Maha Esa
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
Mmglah wabak Covid19, membawa kekacauan
Perkara ini serius..bukan nya lgi senda gurauan
Di dlm hati, terus saja dilanda duka & kerisauan
Moga slmat lah hendaknya si dia di perantauan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN DAN MUNAFIK MELAYU SUKA JADIKAN PAS SEBAGAI SASARAN….. SEMUANYA SALAH PAS…. PAS Is DAP’s Punching Bag…… But then we cannot have everything just in the interests of the Chinese. The Malays have already sacrificed so much for the Chinese. Once in a while we also need to consider the interests of the Malays as well. It cannot be that everything must only be in the interests of the Chinese. This is what DAP cannot seem to understand. Cina sudah ambil daging. Sekurang-kurangnya bagilah Melayu tulang. Ini tulang pun dengki bila Melayu dapat. PAS has 1.5 million… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apasal dah lama tak cakap pasal Pak Sheikh / Bang Non?

Dia dan penganut2 nya dah habis steam ke?

Kamu bodoh sanggup terima tulang. Kamu anjing ke? Buat malukan kaum Melayu ajer ckap begitu. Sekolah mana dulu?

Rosmah suami najib
Guest
Rosmah suami najib

You must be the dumbest person on earth. You don’t know what the word Malaysians mean. Clearly you don’t know the true history of Malaysia and you want to talk about sacrifice! Don’t humiliate this country by calling yourself a Malaysian. There is no place for racist in this country.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P PEMBAWA VIRUS ZOMBIE TIDAK TAHU BERTERIMA KASIH….. WALAUPUN JASA MELAYU SEPERTI GUNUNG…… PAS Is DAP’s Punching Bag…….. ….. But then we cannot have everything just in the interests of the Chinese. The Malays have already sacrificed so much for the Chinese. Once in a while we also need to consider the interests of the Malays as well. It cannot be that everything must only be in the interests of the Chinese. This is what DAP cannot seem to understand. Cina sudah ambil daging. Sekurang-kurangnya bagilah Melayu tulang. Ini tulang pun dengki bila Melayu dapat. PAS has 1.5 million members… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KAMU MELAYU YANG SANGGUP TERIMA TULANG, MAKA APA MAU TERIMA KASIH DARI SESIAPA?

NAK CAKAP PASAL KEPENTINGAN MELAYU, KELUAR LAH DARI PUAK YANG KAMU ADA SEKARANG. PUAK YANG BANYAK KENTOT SAJA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P PEMBAWA VIRUS KOMUNIS TELAH BERJAYA KUASAI EKONOMI DAN POLITIK…… LANGKAH SETERUSNYA IALAH KUASAI PENDIDIKAN UNTUK BANGSA D4P…..6 ISU OLEH KASUT HITAM TELAH BUAT MEREKA MARAH DAN MEREKA BERJAYA DESAK DR MADEYLIAR PAKSA LETAK JAWATAN…… People Just Don’t Trust Governments……… But then, if Mahathir does that, although he may retain the support of DAP, he will lose Malay support and that would be worse than losing DAP or Chinese support. Either way Mahathir is pinned into a corner and the only way out would be to resign and hand power to Anwar Ibrahim. That is what the issue is all… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIBENG SILAP TAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU…… Confirmed, The RM2.6 Billion Najib Received Came From The Saudis …… .. Yu said USD100 million was deposited in Najib’s account in 2011, another US$375 million in 2012 and RM2.6 billion (US$681 million) in 2013. She said the money came as a donation and gift from a member of the Saudi royal family, Faisal bin Turki, the Saudi Arabia Ministry of Finance and Blackstone Asia Real Estate Partners. (FMT) – The High Court in Najib Razak’s SRC International corruption trial today allowed the defence to question a witness on money which purportedly came… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU YA PUN BENCI JIBENG JANGANLAH SAMPAI UNDI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN/ MUNAFIK MELAYU…….. Pakatan’s “Stolen RM2.6 Billion” Proven Fake News After All……. Anyway, today Najib Tun Razak’s SRC trial revealed that Bank Negara Malaysia, and many in AmBank as well, knew about the RM2.6 billion donation from the Saudis. In fact, not only was Bank Negara informed beforehand, but the Governor, Zeti Akhtar Aziz, approved the transaction. Pakatan Harapan has been spinning the “RM2.6 billion was stolen from 1MDB” fake news for four years since 2015 President Bush used the ‘Weapons of Mass Destruction’ fake story to get the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA CAI2 PH SIBUK MELALAK DAN MEROYAN INI JAWABAN NYERRR…….

Ceramah Jelajah Negara “Kembalikan Mandat Rakyat”……..

Penyamun. Pencuri. Perompak. Tapi 22 bulan berkuasa seorang pun tidak disumbat ke penjara..
Punyalah lembab dan tak cekap buat kerja..

Sekarang nak bercakap pasal pengkhianat pulak..
22 bulan tu kamu tak khianat kpd rakyat dan janji-janji kamu sendiri ke?
22 bulan masuk parlimen tidur janji gaji penuh poket

Kini baru nampak muka nak jumpa rakyat.
Baru nak tegur sapa dengan rakyat
Sebelum ini sombong..

MR : PH.. Pakatan Hancing

Reply

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tahu bau hancing sebab kamu selalu minum air kencing PH.

Suka yer? Sedap ker? Manis mcm air sirap gamaknya.

Enjoy yourself DAJJAL PAS MVSA

zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 – Part 3

#hadiweng : sih, zunnun, dlm badan ana, atom2 sesama mereka bersetubuh juga ke? diam2..

sesama kita, mereka pun ada kontol dan burit mcm kita juga ke?

mereka mcm pam, pam yg kita lakukan mlm jumaat itu ke?

zunnun : weng, waktu muda dulu, kao tunggu mlm jumaat utk menjilat puki si zeinab ke?

#hadiweng : babi sial. kao tanya soalan berbelit2 mcm ular sawa je

zunnun : weng, tuhan itu satu lembaga yg keluar dari pati zat ke? lalu menjadikan Alam Semesta dlm 6 Hari, kemudian duduk rehat di singgahsana pd hari jumaat.

zunnun : betul ke?

bersambung

Anonymous
Guest
Anonymous

Blardy shit this bloke zunnun the Lanun. Pgi2 dok kluarkan dialog nya dgn Hadi yang di reka nya sendiri. Satire bersiri konon. KEPALA BAPAK DIA.

(TK Najib Klepto Al Jibo mempopularkan makian itu. Selepas dia kena bertalu talu).

Lanun ini terrorize blog ini dengan komen2 tak ikut tajuk pos. Tak tidur satu malam mengarut sejak tengah malam tadi. Asyik cakap pasal kontol dan burit sebab dia rindukan Bang Ali.

anonymous
Guest
anonymous

Terima kasih zunnun kerana tulisan anda membuatkan lebih ramai netizen dan pembaca blog ni meluat kpd PH. Entah apa yg ditulisnya, mcm org sakit mental pun ada.

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul. zunnun dan kamu contoh nya

zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 – part 2

#hadiweng : “allah, tuhan kpd semua manusia

zunnun : tuhan kpd semua manusia, haiwan, tanaman, cakrawala2 hingga sekecil sub atomic pun juga ke?

#hadiweng : barua, sub atomic itu bernyawa, hidup ke? kao tengok jasad ana, kan hidup

zunnun : weng, setiap jasad kao terdiri dari struktur sub atomic2 lalu kesemua hasil interaksi, persetubuhan ini, menghasilkan jasad kamu yg berubah2 setiap masa.

#hadiweng : barua, ada ke kao nampak aku berubah depan mata kao. Aku jadi Jin ke akhir nya

zunnun : weng, “allah” itu bawa pengertian ape?

#hadiweng : “allah” itu tuhan. Tuhan itu “allah”. Faham

bersambung

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the Lanun menulis dialog bersiri konon. Pukul 4 pagi cakap pasal jasad, cakrawala, struktur sub atomic ENTAHAPEKEBENDE KEPALABAPAKDIA.

Nak menunjukkan pandai sains ke, si KEPALABAPAK KAMU.al tajuk pos berkaitan dengan MENTERI KESIHATAN, DUA TIMBALANNYA

Kalau marah sama Hadi, cari blog yang selalu cakap pasal Hadi lah, wei, Beruk Tua entah Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ke.

anonymous
Guest
anonymous

Malaysia ni tak pernah surut dgn ajaran sesat. Ayah pin, tuhan harun, rosol melayu, ni ada sekor lagi bawa ajaran sesat. Apakebenda pkl 4 pagi meroyan dan menurun. Ibarat kata khalid, zunnun ni otak dah tak centre dah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, kamu kawan bukan lawan rupa nya.

Komen yang ini nyata pendirian anda.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH POLITIK AIR LIUR DAN PENJAHANAM NEGARA… ………. Parti AMANAH bapak segala lantikan politik, Khalid nak cerita apa lagi?……. ڤرتي أمانه باڤق سڬالا لانتيكن ڤوليتيك، خالد نق چريتا اڤ لاڬي؟ Baru-baru ini, bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad, mendakwa kerajaan baharu pimpinan Perikatan Nasional tidak sabar-sabar nak gantikan lantikan zaman Pakatan Harapan dengan lantikan ahli politik dari kalangan mereka (Perikatan Nasional) biarpun negara dilanda krisis Covid-19. Menurut beliau, disebabkan sikap pemimpin Perikatan Nasional, “golongan profesional lantikan zaman PH dipecat.” Ini bermakna, Khalid bersetuju bahawa sesiapa sahaja yang mempunyai kredibiliti sebagai seorang “profesiomal” boleh dilantik sebagai peneraju organisasi yang berkait… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DI WUHAN SEORANG PUN MUSLIM TAK KENA CORONA……JEMAAH TABLIQ KENA SEMAK APA MASALAH MEREKA……. AJARAN SESAT JUNNUN TIADA SIAPA MAHU IKUT BERBELIT2 DAN BERPUTAR2……LEBIH BAIK JADI ULAR SAWA…… Sholat Jum’at di Cina Menjadi 5 Juta lautan manusia…….. SHOLAT JUM’ATAN DI CHINA menjadi LAUTAN MANUSIA. Membuat Merinding Hati kita semua. Lebih 2 juta Orang komunis China masuk Islam. Karena Orang Islam di Wuhan tidak Satupun yang kena VIRUS CORONA. Mereka TAKJUB dengan Orang Islam. Akhirnya atas izin Allah SWT mereka Masuk Islam. Subhanallah, kita harus bangga menjadi umat Islam dan in syaa Alloh termasuk kedalam golongan nabi Muhammad yang sholeh dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PN TOLONG TUNAIKAN MANIFESTO PH……COVID DAN MINYAK……UEC MEMANG JAHANAM KENA BATALKAN…… Harga Minyak Turun. PH Janji Tak.. Harga runcit RON95, RON97 dan diesel turun……… Kementerian tersebut berkata penurunan harga runcit produk petroleum ini adalah disebabkan trend harga minyak mentah dunia yang terus menurun ekoran ketidaktentuan ekonomi global akibat pandemik COVID-19. Harga runcit RON95, RON97 dan diesel turun HARGA runcit petrol RON95 turun sebanyak 38 sen manakala RON97 turun 36 sen dan diesel juga turun 12 sen berkuat kuasa 21 hingga 27 Mac ini. Kementerian Kewangan, menerusi satu kenyataan pada Jumaat, memaklumkan harga runcit RON95 ialah RM1.44 seliter bagi tempoh berkenaan.… Read more »

zunnun
Member
zunnun

satire 17/20 Pergertian – ape itu “Allah” #hadiweng : hendak lah kamu mentaati “allah” dan jauhi segala perbuatan syirik terhadao nya… zunnun : weng, “allah” itu ape? #hadiweng : barua, kao tak ada adat, utk beri salam ke? zunnun : weng, “allah” itu satu lembaga ke? #hadiweng : barua, “allah” jadikan Alam dlm 6 Masa, lalu bersemayang atas Singgahsana, di bawah nya,air… zunnun : 6 Masa itu ape? #hadiweng : barua, kao polis penyiasat ke, asyik tak putus2 tanya. zunnun : weng, 6 Masa itu bermula dari ape? #hadiweng : barua, babi dap, kao sgt biaDAP, asyik weng, weng kan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Puccimak zunnun the Lanun mempersoalkan Allah, menanya Allh itu apa.

Cakap pulak “tuhan keluar dari pati zat ..” entah apakebende.

Kalau di Perang Badr, dia ni dipancong kepala nya pronto.

Sekarang dia dikelar sedikit demi sedikit. Penghina agama.

zunnun
Member
zunnun

dgn dunia di gemparkan scandal2 dari 1MDB, dgn filem lucah di keluarkan oleh anak suami najib, kes pembunuhan altantuya, kes amok agama di memali, dan terakhir, scandal pembukaan tanah2 hutan simpan di pahang dan sarawak….

terkini, parlimen di jadikan store, dan Sheraton di serikan utk membentuk kerajaan…

Malaysia tak perlu musuh dari luar utk menghacurkan negara, cukup dgn kesundalan fascist2 dan pagan2 melayu yg serba kayu

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the Lanun mengarut di pukul 3 pagi. Asyik mengata “kesundalan fascist2 dan pagan2 melayu”.

Kalau dia ini betul bukan Melayu, dia perlu diheret ke Balai Polis, campakkan ke dalam lokap bang seminggu, makan nasi bungkus dengan air paip pagi petang siang malam, baru heret ke mahkamah.

Kalau dia Melayu, minta Bang Ali “uruskan” dia.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH JAHANAM KAN NEGARA TAPI BERPURA2 BAIK……..

Anonymous
March 20, 2020 at 11:04 PM
Yg tak buat sekatan menteri PH, yang meluluskam perhimpunan pun zamam PH. Yang tidak mengetatkan sempadan menteri PH.

Yg dpt bala dari tindakan, menteri PN dari PH pun ada jugak.

Mengata sama sendiri la

Anonymous
March 20, 2020 at 11:57 PM
Kenapa tidak tanya terus kepada Kak Wan, atau PM interim, bukan kah dia yang bertugas pada masa tu.

zunnun
Member
zunnun

Moo tgh pening, di kiri golongan fascist melayu omNo di sebelah kanan, commune pagan menjenamakan communist lebai2 pAs, di belakang, pengkhianat2 melayu bila2 masa berpotensi mengkianati beliau dan di depan opportunist melayu2 malanau. lemas Moo, dgn SP temberang nya, dan pertumbuhan negara 0.1% tahun ini, bersamaan RM 25 Billion Hasil Kutipan, mana nak cakau baki RM 250 Billion utk menampung pembelajaan 2020 negara? klu siti zailah memulakan kempen mengawini pompuan2 bawah umor dari keluarga pAs, utk meraih kegembiraan rakyat pun, gerhana murang jelas kelihatan pd rakyat jelata. ngape lah, kesundalan2 “melayu” mendadakan penjenamaan mereka “islam” hanya berpandukan kepercayaan2 utk memupuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi sekali binatang zunnun the Lanun ini mengata “kesundalan2 “melayu”.

Mengguna istilah itu sahaja ada lah menghasut dan perlu di heret ke Balai Polis, diremand selama yang boleh.

Police Cyber Unit diminta awasi unsur hasutan ini dan ambil tindkan bila sesuai.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOK MUDIN TETAP PENYELAMAT KEPADA TANAH MELAYU DARI CENGKAMAN KOMUNIS TAK BERTUHAN……MN HANYALAH MEMBANTU SEMENTARA PRU 15……LEPAS TU PARTI KADOK REPTILE SILA BERAMBUS……. Muhyiddin: Zero To Hero And Back To Zero……. Simple! The rules are decided by the DAP Chinese — and if you follow the rules of the DAP Chinese you become a hero and if you do not follow the rules of the DAP Chinese you become a zero. So, Muhyiddin became a hero when he stabbed Najib in the back and then became a zero because he made the DAP Chinese unhappy by stabbing Mahathir in the… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Mak Kyiah telah di perbodohkan oleh kerajaan kesundalan “Melayu2 Yg Mengaku Islam Tapi Ala Merapu” …. rakyat akan lihat, dgn nyata janji2 palsu mereka. dgn kerajaan tebuk atap ala lebai2 pAs aka belakang mati ala penyamun omNo dan pengkianat2 melayu2 ppbm, tercungap2 mencari alasan2 hingga … dlm dewan parlimen kelak, jgn sesekali PH bawa usul tidak percaya dgn kerajaan kesundalan yg Moo bawa, yg penting, dapatkan penjelasan mengenai SP ala bebal yg mereka terjemahkan. biar kesundalan mereka, di hempit dan di tambah dgn kebebalan2 mereka, hingga pru 15 Rakyat dan PH teruskan pertengahkan kesundalan2 yg mereka jenamakan. kesundalan lebai pendek,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the Lanun menuduh “Melayu2 Yg Mengaku Islam Tapi Ala Merapu”.

Ala merapu entahapakebendenye KEPALABAPAKDIA.

Tidak hormatkan PM yang terpilih dengan menggelar dia Moo adalah bukti terang zunnun ini biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak dia di masa kecil, jiadi biadab hingga tua.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANGSA KOMUNIS D4PIG PATUT DIHALAU BALIK WUHAN……..GENG YAKJUJ MAKJUJ INI AKAN BUAT KEROSAKAN SELAMANYA……. Orang Melayu Mesti Sedar Propaganda Jahat DAP……. (Ismaweb) -Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat) membantah keras propaganda media bertujuan mengelirukan orang ramai sebagaimana berlaku dengan manifesto PH pada PRU-14, yang diketahui pembohongan belaka. Merujuk kepada paparan muka depan akhbar rasmi DAP keluaran Mac/April tahun lalu, Ketua Media Muafakat, Haji Rashidi Haris berkata, ternyata ia penuh dengan muslihat dan tidak seperti apa yang kelihatan. Muka depan laporan akhbar ROKET edisi Bahasa Melayu keluaran Mac/April 2019 itu menyatakan DAP menjunjung dan taat Perlembagaan Persekutuan. Kononnya DAP dikatakan hormat… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Kerajaan Pengakuan “Melayu2 Islam” oleh kesundalan2 Melayu2 omNo, ppbm dan pAs bersama opportunist melayu2 sarawak dan keldai2 tunggangan mca & mic akan linggup dlm pru 15. masaalah ekonomi melemparkan kesundalan kerajaan tebuk atap aka belakang mati mereka oleh kemarahan rakyat. PH hanya perlu, perkemaskan diri, biar kesundalan PN di telan oleh masaalah terkini yg melarat dari skrang dgn 0.1% Growth merangkak2 hingga pru 15 nak sgt memerintah, biarkan sundal2 melayu ini, tercungap2 dgn kegelojohan melayani kesundalan mereka. islam yg mereka mendadakan itu temberang belaka. Golongan melayu2 ini, rendah akhlak dgn pendewaan dan pemujaan pagan2 belaka. Ape pengakuan bahawa mereka, Melayu2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALAHOTAK zunnun the Lanun menjadi Nujum Pak Belalang konon nya ppbm umno dll kalah di pru15.

Menuduh kelemahan ekonomi tapi apa itu ekonomi, apa faktor2 yang menyebabkan turun naik nya si zunnun the Lanun ini tak tahu.

Kpd dia ekonomi ia lah yang keluar dari lub.ng bont.t dia selalu busuk macam dia.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Menteri puppet dibayar gaji. Kakitangan Kerajaan lantikan taraf Menteri dibayar gaji. PM Backdoor memang tak ada otak. Kalau tak tahu buat kerja letak jawatan daripada duduk garu telor cukup bulan dapat gaji. Serupa beruk Mat Yeh berbaju PPE minum air suam bersama Doraemon. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini adalah salah satu contoh iaitu orang2 PH sekarang ni makin ramai yg sasau slps pm7 bakar rumah mereka sendiri. Sebelum ni kau orang tuduh aku tipu. Ini sasau jenis apa ni. Kesian ya, bila agaknya nak surut sasau dia ni, malunya anak bini dia.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kahkahkah! I sasau ke? Well I still bagi komen politik yang rasional dan isu panas Rakyat, bukan cerita jubor dan seks. PH naik atau jatuh not my problem. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi kamu masih lagi sebut jubor dan seks.

Bang Ali perlu “uruskan” kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
Melihat kes covid di US, risau di hati tidk terkira
Terkini dh 188,647 kes & 4,059 jasad ke pusara
Bimbang betul Kejora, dgn keselamatan si dara
Kejora sentiasa berdoa..agar dia, Allah pelihara
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Dengan PKP ini..terasa sgt bosan, hidup Kejora
Nak isi kekosongan di jiwa bgai tak jumpa cara
Sib baik, adik2 angkat dpt juga jdi penawar lara
Terhibur juga bila dpt call/WA dr Yati atau Zura
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MACAM NI PUNYA CARA SETAHUN MCO PUN TAK SELESAI…..VIRUS AKAN WUJUD SAMPAI BILA2…..INI KERJA NAK TANGKAP VIRUS…..LAGI MUDAH TANGKAP KLEPTOKRAT PHD4PIG…….KESEDARAN RAKYAT PALING PENTING SUPAYA BERTINDAK SEGERA JIKA ADA SYMPTOM…… “Ada Tanda-Tanda Awal Kita Berjaya Kekang Penularan COVID-19” – Dr Noor Hisham……. Terdapat tanda-tanda awal kita berjaya mengekang penularan wabak Covid-19 berdasarkan laporan graf daripada Malaysian Institute of Economic Research (MIER), kata Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah. Menurut Dr Noor Hisham, Perintah Kawalan Pergerakan fasa pertama menunjukkan terdapat sedikit garisan mendatar di dalam graf kes sekaligus memberi bayangan tanda-tanda awal langkah ini berjaya. ”Tindakan kita dalam tempoh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku nak komen ikut tajuk pos tapi masa terbuang menibai dan membantai zunnun the Lanun yang asyik keluarkan komen2 membayangkan dia dah gatal nakkan Bang Ali.

Selalu juga aku jadi Polis di sini – melanyak yang melanun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Buat apalah kau pi layan zunnun syiah sesat tu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kena ketuk kepala sesiapa saja yang mengarut supaya pembaca selesa selalu bila mereka dah berambus.

Tak berambus pun, asalkan kurang mengarut sebab kena tuding tiap kali keluar sini mengarut.

Karutkan mereka selalu lah – supaya mereka berambus.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA LEER TOK MUDIN TAK MUNCUL2 BERI BANTUAN…..NAK KELUAR CARI MAKAN TAKUT KENA SERKUP…… Bongkar Tong Sampah Untuk Cari Duit Makan Ketika PKP……. Sepasang suami isteri serta empat anak mereka menyelongkar timbunan sampah di kawasan pembuangan sampah di Bandar Seri Alam di sini untuk mencari barang kitar semula yang boleh dijual sebagai sumber rezeki mereka. Zulkarnain Sabngadi, 28, sambil mengendong anak berusia dua tahun yang menghidap sakit jantung dibantu isterinya, Norazawati Yusof, 33, berusaha mengasingkan sampah yang dikutip. Mereka mendakwa terpaksa mengharungi rutin harian yang amat perit untuk kelangsungan hidup terutama ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kerana tiada pekerjaan malah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
projek jigit babi punya penangan
nasib baik ticer zura boleh hibur
yang kejora lak hidup tak senang
Irah camna? di US ramai ke kubur
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
sejak PKP ni rasa boring sangat
kalau ada isteri,boleh kasi jamah
kat sungei mati,baru aku teringat
kalau kawin Yati,tak keluar rumah
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 7:43 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Adik2 angkat, dpt juga, hibur hati yg berserabut
Yati dari Sg Mati, Zura pulak dari KL, Segambut
Zura agak lincah..manakala Yati, lemah lembut
Nmun hati ini..dr Irah, depa berdua tk dpt rebut
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Mat Sembab punca Covid19 merebak. Sebelum Kerajaan Pintu Belakang meliwat Malaysia, hanya ada 22 pesakit positif Covid19 dan semua discaj. Malangnya, 1 minggu Mat Sembab buat kerja khianat di Sheraton, kes naik sebab Tabligh buat Ijtima tanpa pemantauan. Siapa babi yang sebenarnya? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol sekor lagi punca Covid19 merebak. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Covid 19 itu merebak dari lub.ng bont.t kau.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GUNAKAN TRAK ASKAR UNTUK AGIHKAN SAYUR PERCUMA……. Penanam sayur bebas COVID, sayurnya disambar koronavirus……. TIDAK banyak didengar penanam sayur di Camaron Highlands diserang wabak COVID-19 mungkin kehidupan mereka terpisah jauh dari sosial orang-orang yang sibuk di tengah masyarakat. Tetapi setelah Perintah Kawalan Peergerakan (PKP) dikuatkan kuasakan sebulan dari 18 Mac hingga 14 April, maka kehidupan para penanam sayur Camaron Highlands amat terjejas bak orang-orang yang diserang wabak COVID-19. Penanam sayur itu tiada yang mati kerana mereka tidak dihinggapi virus COVID-19, kehidupam mereka boleh mati kerana hasil tanaman mereka tidak boleh diangkut ke pasaran. Semua orang diperintah duduk di rumah, tidak… Read more »

BSP
Guest
BSP

Menteri kesihatan terlalu sibuk dengan Covid19..
PM nak bagi jawatan kepada Dr Jemilah..sbb byk sumbangan beliau..

Itu ajer…menteri tetap memteri…
Ketua pengarah kesihatan pun sama…ada tanggungjawab besar..

Tak payah berspekulasi….
Lebih byk pakar yg boleh menasihatkan PM…itu biasa..

No hal pun…
Rileks la Budin…tak kan ini pun dah panas punggung!!! hehehe

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
Berita kes Covid di US, sntiasa saja Kejora ikuti
Trkini 188,592 org dijangkiti, dgn 4,056 dh mati
Ntah bg mana dgn pelajaran si dia, di universiti
Kerisauan di hati ini..hanya Tuhan sja mengerti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Terasa amat bosan sekali..wlu banyak hari cuti
Tak boleh gi mancing, & tersekat segala aktiviti
Sib baik le ada adik2 angkat, utk mnghibur hati
Seronok jugak dpt whatsapp dari Zura dan Yati
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

aNoN.
Guest
aNoN.

Memang elok menteri PH dulu di terajang keluar sbb depa ni tolol. Bila dah tak ada jawatan ni, boleh lah menteri PH semua teruskan kerja yg mereka buat masa depa jd menteri dulu.
Yg itu… Boleh terus main dgn bohsia.. Elefen fight elefen
Yg tu… Boleh terus tanam buluh dan minum minyak sawit
Yg tu… boleh terus jd atlet lompat pagar dan model tisu
Yg tu…sambung belajar matematik betulkan titik perpuluhan
Yg tu… Boleh terus jd sami
Yg tu…Boleh tulis surat lg panjang kpd adinda
Yg tu… Boleh buka kilang kasut sekolah hitam
Yg suka sgt tuduh org masuk pintu belakang boleh teruskan aktiviti menyondol dari belakang.

anonymous
Member
anonymous

Ditrajang dgn pintu belakang….

Kerajaan pintu belakang kerajaan haram..

Yg kalah jadi menteri air suam..

Anonymous
Guest
Anonymous

Salah satu contoh org PH yg dah sasau meroyan hilang kerja dan kerajaan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu asyik cakap pintu belakang sebab Bang Ali ceroboh kamu punya ke?

aNoN.
Guest
aNoN.

Ni aku nak sambung yg tadi. Setinggi tinggi tahniah kpd kerajaan PN kerana dpt menghalau musibat negara iaitu PH. Sbb nak tunggu masuk ikut pintu depan lagi 3 tahun, dlm elok tunggu, PM tak sengaja pi robohkan rumah depa sendiri. Haah apa lagi….aku rasa atok tu dah tak berapa nak ingat sgat dah. Hah… Padan muka hang org PH. Kami nak masuk pintu belakang ka, tebuk atap ka, itu kami punya sukalah, asalkan musibat dah kami terajang keluar.

anonymous
Member
anonymous

Kerajaan haram tak lams…dah bergaduh sama sendiri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahahaha meroyan la engkau sorang2.

Anonymous
Guest
Anonymous

701 pm bermimpi.

Biarkan biarkan. Si Luncai dengan labu2 nya.

anonymous
Guest
anonymous

Sesungguhnya orang-orang yang tidak mengharapkan (tidak percaya akan) pertemuan dengan Kami, dan merasa puas dengan kehidupan dunia serta merasa tenteram dengan kehidupan itu dan orang-orang yang melalaikan ayat-ayat Kami,

ramai yang terus lalai

Anonymous
Guest
Anonymous

Cari blog agama lah, wahai Pak Lobai.

zunnun
Member
zunnun

Kesundalan “Melayu2 Islam” .. Are they God’s Chosen People in Malaysia? Melayu itu perkataan menjurus kpd pengenalan Bangsa. dari mana, dan bagaimana cluster2 kaum2 ini akhir nya berjenama Melayu, dan ape “force” yg membelakangi pembentukan Nya? ..dari Kesultanan yg ada. Bermula dari Kesultanan melaka, pd 1511, Sultan Melaka lari ke Kampar, Sumatra mati di sana, meninggalkan 2 anak2 nya, Satu Di Terima dan di Jadikan Raja Di Perak dan Yg Satu ke Johor Bertahtakan Raja di sana. bagitu juga Long Yunus dari Pattani mendirikan keSultanan di Kelantan, dan kerajaan Langkasuka terlibat dgn Kesultanan Di Pahang, Srivijaya di Kedah kemudian dari… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun Lanun tak renti2 keluarkan isu “Kesundalan “Melayu2 Islam”.

Rasa nya dia bukan Melayu/ Islam. Melayu ke tidak, dia menghasut / seditious dan perlu diheret ke Balai Polis, diremand dalam lokap seminggu makan nasi bungkus, kemudian di heret ke mahkamah, dibicara kes menghasut.

Police Cyber Unit dijangka sudah mengenal pasti dia bersama MCMC, mengawasi tingkah laku dia, bila sampai masa nya, akan menheret dia ke Balai Polis.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT 2 MINGGU BERLALU PN DAH CUBA PERUBATAN HERBA KAMPUNG……BOLEH DIUJI KEBERKESANAN MENYEMBUHKAN COVID DAN TIADA SIDE EFFECTS……. SEGERA TAMATKAN MCO SUPAYA EKONOMI DAPAT SEGERA DIPACU….. Penduduk Sungai Lui Bimbang Cara Sara Hidup Selepas 2 Minggu PKPD…… Kebimbangan utama penduduk di 7 kampung Sungai Lui di Hulu Langat bukannya makanan, tetapi cara mereka untuk menyara keluarga selepas perintah kawalan pergerakan diperketatkan (PKPD) berakhir. Sehingga kini, penduduk di kawasan ke-2 yang dikenakan PKPD itu mendapat bekalan makanan kering yang mencukupi dari Jabatan Kebajikan Masyarakat. Tetapi, Khadijah Baharuddin yang mempunyai 2 anak, berkata kebanyakan penduduk kampung bergaji harian. “Buat masa ini, kami… Read more »

Pak su
Guest
Pak su

Sementara saja kot sebab c19 lagi nak mesy.parlimen lagi jaga negara lagi…

aNoN.
Guest
aNoN.

Tahniah kerajaan baru PN kerana berjaya menjatuhkan kerajaan pemfitnah, penipu, sijil palsu, bodoh, bangang, sial, anti melayu Islam dan berwajah syaitan.
Tak kiralah kau masuk ikut pintu belakang ke, tebuk atap ke, janji mereka semua dpt dihapuskan dan dihalau.
Kami golongan marhain ni sgt gembira bila menteri kerajaan dahulu dan penyokong mereka yg kena halau tu jd sasau. Kalau mereka jd gila terus lagi baik.
Dah kena halau macam-macam cadangan pulak mereka berikan. Dulu khalid samad, guan eng, mahatir asyik ckp negara nak bengkrap tak ada duit.
Ahh.. Babi betul menteri PH dulu. Padan muka kena halau. Seronok tengok diorang ni gila.

2020
Guest
2020

Tuan Budin,
Bila nak insaf,saya doakan semoga Tuan diizinkan Allah untuk terkena Covid 19 kerana itu lebih untuk Tuan , moga dengan itu mudah mudahan Tuan akan berhenti “memakan daging daging saudara Tuan sendiri. Amin”

jigit
Member
jigit

Ini sudah lebei bro….
Bawa mengucap…. Budin tu masih Islam lagi…. doakan kebaikan untuk dia….

anonymous
Member
anonymous

Kamu dulu yg kena..

No Name for now
Guest
No Name for now

Tolonglah 2020 kalau lah Tuan Budin dah tak ada kami nak lepak kat mana pulak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro No Name for now 8:24 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Setuju Bro, 2020 sepatut nya kawal sikit marah
Tanpa blog Budin, ke mana pula Kejora nk arah
Di sini saja tempat, untuk kasih sayang dicurah
Klu Budin tiada, bgmana nanti cinta Kejora-Irah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENGKHINAT SEBENAR IALAH MEREKA YG BERSEKONGKOL DENGAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN D4P………TENGOKLAH BETAPA BESAR KEROSAKAN DILAKUKAN MEREKA WALAUPUN HANYA 20 BULAN…….. Perebutan BERSATU, Tun Mahathir tak mampu kalahkan TS Muhyiddin.. …… DI DALAM surat beliau kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan “pemberhentian Datuk Wira Marzuki Yahya daripada jawatan Setiausaha Agung BERSATU adalah tidak sah dan/atau wajar diketepikan”. Alasan yang diberikan oleh Tun Dr Mahathir adalah Perlembagaan BERSATU (Pindaan 2019) tidak menyatakan dengan jelas akan kaedah bagi Presiden untuk memberhentikan Setiausaha Agung BERSATU. Kata Tun Dr Mahathir lagi, Seksyen 18c Akta Pertubuhan 1966 dan Fasal… Read more »

zunnun
Member
zunnun

…persetuhan dan penjenamaan.. muaFUCKat nasional dgn “MELAYU2 ISLAM” mereka. persetubuhan bukan hanya “sexual intercourse” – atau hubungan sex dlm bentuk/nama – alpa/beta. pengertian nya, sgt luas, melebihi amalan dan tabii biasa. Setiap yg bernyawa, sentiasa dlm persetubuhan zat dan sifat2 dlm diri mereka, penjenamaan2 sentiasa berubah2 ketrampilan mereka… Alam ini Sentiasa dlm Persetubuhan Setiap Sub Molecular Nano Fabric Mereka, menjenamakan Bentuk2 Baru, dan Merubahkan Pula Keseragaman Hubungan antara Bentuk2 terbaharu mereka. Matahari sentiasa dlm Persetubuhan Sub Molecular Nya, Merubahkan Process Fusion Nya, dan tidak kecuali Bumi dan Cakrawala2 dlm Planetary Solar yg ada. Bumi sentiasa dlm persetubuhan Sub Molucular Nya,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun Lanun perlu di FUCK sebab mngata “muaFUCKat nasional dgn “MELAYU2 ISLAM”

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman maknyah..

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sayang..Datarn Merdeka, tk dapat berkata-kata
Kalau tidak..pasti ia akan bangkit dan bercerita
Suman, pkai spek hitam, nyamar pngemis buta
Disuruh anak tunggu..dia sembunyi dlm kereta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA