SIAPA BOSS, SIAPA LEBIH BERPENGARUH?

Jumaat lalu, sebagai ketua keluarga, Anwar Ibrahim menunaikan tanggungjawabnya pergi membeli barang-barang keperluan harian di sebuah kedai berhampiran rumahnya.

Ia berikutan langkah kerajaan memperketatkan lagi penguatkuasaan PKP di mana hanya ketua keluarga saja dibenarkan keluar rumah untuk membeli barang-barang keperluan.

Lain-lain ahli keluarga dikehendaki tetap berada di rumah bagi mengekang penyebaran virus Covid-19 daripada terus merebak.

Semalam, Sabtu, bekas Perdana Menteri, Najib Razak pula pergi ke sebuah pasaraya untuk membeli barang-barang keperluan harian bagi keluarganya.

Dalam postingnya, walaupun cuba bernada sinis dengan menggelar dirinya seperti” penyamun” kerana memakai topeng muka, Najib mengakui pemergiannya ke pasaraya adalah kerana meniru apa yang telah Anwar lakukan sehari sebelum itu.

Hari ini, Ahad, Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin pula turut pergi ke pasaraya membeli barang-barang keperluan harian.

Katanya, beliau pergi ke pasaraya adalah untuk membeli sedikit barang-barang sambil melihat-lihat amalan penjarakan sosial di kalangan orangramai.

Walaupun tidak menyebut beliau meniru perlakuan sesiapa, tetapi tentulah ilham turun ke pasaraya itu datang setelah melihat Anwar dan selepas itu Najib melakukannya lebih dulu.

Maka, siapa boss sebenarnya?

Perlakuan dan pengaruh siapa yang masih ditakuti dan ingin ditiru? (ShahbudinHusin 29/03/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 29 March 2020 — 11:10 pm

35
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
JanArif mulukSheratonMAHATHIRVSANWARJigit Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Jan
Guest
Jan

Sdah la Shahbudin. Dari awal lg dh tahu awk tu pro Anwar. Skrang ape dh jd, awk beria2 dlu kata Anwar akn jd pm, awk xlyak jd pengalisis politik, awk hnya taksub. Selagi manusia d katakan manusia, sifat dendam tetap ade. Dah Dr awal tau Tun xkan serah jawatan pm kpd Anwar, tp awk tetap dgn pendirian awk. Mcm skrang jgak, awk tetap sokong Anwar, awk kna tau asal usul Anwar Dr masa dia belajar d mckk lg.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ALJUBRI THE KING OF BACKDOOR GOVERNMENT……. DAP Tiada Hala Tuju: The Tale Of The Directionless DAP…….. This is what the Democratic Action Party or DAP says about itself. “The party’s vision is to establish a peaceful and prosperous social democracy that can unite its disparate races and diverse religions and cultures, based on the Malaysian Malaysia concept of forging a Malaysian race grounded on universal moral values, offering equal access and opportunity, upholding democratic governance and the rule of law, creating wealth and distributing it equitably, and fighting corruption.” Yes, DAP tries to give an impression that the party upholds… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENJILAT BONTOT DAH TENTU SOKONG KAKI BONTOT……… Ezam Mohd Nor Pula Dibogelkan….. .. ….. KISAH EZAM ‘KATAK’ YANG KENA KURUNG DALAM KOTAK Ezam Mohd Nor menguak dan berdengkang lagi. Kali ini marah betul dia dengan Najib Tun Razak. Bukan apa, Najib hanya jawab dan ulas sikit saranan ketua ‘terkini’ kepada Ezam iaitu Anwar Ibrahim. Anwar macam biasala, nak cari publisiti tanpa mengira masa dan tempat. Nak bahas cadangan PM kat Parlimen. Satu dunia sedang kempen nak elak berhimpun di tempat keramaian, Anwar pulak nak berhimpun. Macam yang saya cakap tadi, Anwar saja nak publisiti. Asal boleh cakap, cakap je. Biar… Read more »

Sheraton
Guest
Sheraton

Kahkahkah

Tengok gaya nya Najib dan Muhyiddin tak reti apa-apa. Main ikut je.

Najib langsung tak beli sebab dia berdiri ambil gambar. Rak belakang bukan keperluan asas atau makanan tapi minuman.

Muhyiddin lagi teruk. Kahkahkah.. Apa lah dia pantau jajan seperti kuaci, kacang, biskut cokelat… Orang miskin tak beli sebab dia orang tak mampu dan jarang sangat makan benda tu. Aduhh..

Anwar siap dengan kertas senarai barang yang perlu di beli…

Tiga-tiga Bos. Di antara mereka, Anwar lah Bos yang paling cerdik dan Bos yang berpengaruh.

anonymous
Guest
anonymous

Kahkahkah… Kahkahkah..
Bodo jenis baru ni. Minuman bukan keperluan asas?
Yalah, agaknya keperluan asas bg kau dan pujaan kau tu kondom & ky jelly. Pagi2 dah tunjuk bodoo.

Sheraton
Guest
Sheraton

Orang yang ada otak beli Milo, Nescafe dan Teh dalam bungkusan besar.

Kalau beli untuk nak sambut raya lambat lagi.

Air jenis di belakang Najib tu memang pun tak payah di senaraikan.. Kalau ingat beli kalau tak tak perlu beli.. Cukup untuk ambil gambar…. balik.

Nak tunjuk bagus tapi menampakkan kebodohan…

Air kalau tak keluar dari paip tak sampai se jam, penguna akan kelam-kabut. Kena tahu ya air minum macamana di ketegori kan sebagai keperluan asas.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA CAI2 PH YANG BERMINAT DENGAN JIBENG BOLEH BACA……..SELALU TUDUH SIANG MALAM…… PART 1: Soalan-soalan yang tidak akan dijawab oleh pemimpin PH tentang kes-kes saya – Najib Razak…… Oleh kerana penyokong PH tak puas hati bahawa saya menjawab bakal PM5/6/7/8/9 semalam tentang desakan PH untuk mengadakan sesi parlimen dua hari untuk membentangkan pakej rangsangan Covid, mereka telah mengulangkan serangan mereka kepada saya. Oleh kerana mereka gagal menyangkal tulisan saya semalam, serangan mereka adalah berbunyi berikut. “Najib ada berpuluh tuduhan mahkamah terhadap dia. Masih mahu percaya Najib ke?” Saya nak jelaskan sedikit. Parti pemerintah bole menggunakan kuasa kerajaan untuk mengenakan seberapa… Read more »

Arif muluk
Guest
Arif muluk

Ini bukan mahkamah. Disini juga bukan ada saksi-saksi yg dipanggi. Jadi jawab sehebat mana pun [email protected] tak ada apa2 yg boleh mengubah keputusan hakim. Kamu ingat kerajaan ph macam kamu, boleh sesuka hati dakwa pemimpin seperti kamu. Kamu tak ingatke bagaimana anwar di malukan oleh tuduhan yg hanya Allah yang tahu. Bagaimana syaifol boleh jumpa kamu? Siapa syaifol sehingga boleh jumpa kamu sebelum syaifol memulakan konspirator. Bagaimana syaifol boleh tak berak seminggu utk simpan sperma anwar. Bagaimana kamu bersungguh sungguh utk sumbat anwar kepenjara, apabila kamu melalui syafie merayu pada mahkamah rayuan apabila mahkamah tinggi telah membebskan anwar dari tuduhan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG TAK HABIS2 MAIN POLITIK IBLIS…..DIA BELANJA DULU KEMUDIAN 4 BULAN LULUS BOLEH PULAK….INIKAN MASA KRISIS KENAPA PULAK TAK BOLEH……. bongkarkan lagi hipokrasi dan permainan politik licik PH……….. Baca perlahan-lahan. PH dengan gengnya sedang mendesak dan menuntut kerajaan PN untuk mengadakan sesi parlimen dua hari untuk berdebat dan meluluskan pakej rangsangan ekonomi Covid yang telah diumumkan Jumaat lalu. Alasan PH ialah kerana pakej rangsangan ini melibatkan kenaikan perbelanjaan langsung kerajaan sebanyak RM22 bilion yang tidak ada dalam bajet 2020 yang diluluskan PH maka ianya melanggar prinsip demokrasi berpalimen serta prinsip “Good Governance”. Sebab itu, PH kata kenaikan RM25 bilion ini… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷
Angka kes Covid-19 di US, kian mmberi kejutan
Sehingga kini dh 140,960 org yg kena jangkitan
Dlm 24 jam, 17,382 kes, dia punya peningkatan
Kejora berdoa, agar Allah pelihara dara ku intan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Hanya Allah saja yg tau kerisauan di hati Kejora
Keadaan buruk kes Covid-19 kat US kian ketara
Hingga kini, dh 2,457 jasad, brsemadi di pusara
Kejora sntiasa berdoa agar si dia Allah pelihara
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Dua ekor di bawah nampak sangat kebulor nak like dalam media sosial. List barang pun tak ada. Paling bangang ada sekor berada di rak coklat dan gula-gula. Butoh bapak cool PM Backdoor kejadah anak haram. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIDAK MUSTAHIL JUGA D4PIG AKAN BERTINDAK SEHINGGA KE TAHAP INI JIKA LAMA PERINTAH NEGARA……SELAMA 22 BULAN SAHAJA NEGARA JAHANAM…….. Korea Utara Jatuhkan Hukuman Mati Jika Rakyatnya Dijangkiti Wabak Coronavirus?……… 487.8K Dunia February 29, 2020 Oleh Aiman Nazirmuddin Seorang pegawai tinggi Korea Utara telah ditembak mati selepas disahkan oleh doktor mengidap coronavirus selepas pulang daripada lawatan ke China. Menurut Secret Beijing, dilaporkan pesakit pertama wabak coronavirus ini ditembak mati oleh pemerintah diktator. Namun perkara ini tidak jelas kebenarannya kerana ia masih belum disahkan oleh mana-mana agensi. IMG_20200320_123528_287 HYPE 7 Perkara yang Anda Perlu Lihat Dan Pertimbangkan Sebelum Beli Laptop Baharu Ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INILAH KESUDAHAN NYA JIKA BIARKAN D4PIG PERINTAH NEGARA………. Wanita Uighur Dakwa Kerajaan China Jalankan Program ‘Rogol Secara Besar-Besaran’………. China dilaporkan telah menguatkuasakan sistem rogol secara besar-besaran bagi ‘mempromosi perpaduan etnik’, lapor Newshub. Wanita dari minoriti Islam terpaksa berkongsi tempat tidur dan bahkan berkahwin dengan lelaki dari majoriti Han yang dilantik oleh negara komunis. Program yang dinamakan sebagai Pair Up And Become Family telah mendapat kritikan secara meluas kerana melanggar hak asasi manusia yang dilakukan oleh rejim Xi Jinpiang terhadap umat Islam di wilayah barat laut Xinjiang. Selain daripada merogol, China turut dilaporkan menggugurkan anak dalam kandungan dan memenjara lelaki muslim… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHDAPIG ANTI SOSIAL DAN ANTI UNDANG2 DAN PERLEMBAGAAN……MEREKA MAHU TANAH MELAYU JADI KOMUNIS SEPENUHNYA…… DAP tegar musuhi penjawat awam……… PENJAWAT awam adalah tulang belakang negara yang menjadi jentera kerajaan dalam melaksanakan dasar-dasar ke segenap pelusuk Malaysia demi kepentingan semua pihak. Namun, sejak sekian lama DAP sering kali menyerlahkan sikap pertentangannya terhadap para penjawat awam dengan pelbagai pertikaian. Bukan sahaja tulang belakang ini cuba dipatah-patahkan DAP, bahkan urat tunjang dan saraf bersamanya pun mahu diputuskan. DAP sentiasa sahaja merendah-rendahkan, memperlekeh bahkan menghina kemampuan serta peranan penting para penjawat awam. Malah, kelaku itu semakin nyata semasa menerajui kuasa. Penjawat awam bukan sahaja… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHDAPIG BUAT TAHI 140 BILLIONS DALAM MASA 22 BULAN………..KENAPA PN TAK DAKWA SEGERA…..JAUH LEBIH BAHAYA DARI COVID……. Penambahan Hutang RM140 Billion, Guan Eng Dah Goyang Ker?…….. Guan Eng keluarkan kenyataan media hari ini. Dia kata jika mahu siasat dia, perlu siasat Muhyiddin juga kerana penambahan hutang RM140 bilion juga diluluskan dalam kabinet semasa Muhyiddin menteri KDN. Dia nafikan dia terlibat dalam penjualan aset-aset negara walaupun dia dan Tony Pua pernah kata penjualan aset adalah baik untuk negara. Artikel HMetro > Jual aset, tutup syarikat bebankan kerajaan – Guan Eng Dia juga kata peranan dia dalam penjualan aset Tabung Haji cuma… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Blum pernah, Kejora alami, keresahan sebegini
Sudah 125266 kes covid19 di US sehingga kini
Entah bgai mana lah, keadaan si dara ketika ini
Kejora hnya dpt berdoa kpd Allah sja lah di sini
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

zunnun
Member
zunnun

mereka bertiga,

atau

antara bini2 mereka bertiga?

siape antara ketiga2, yg sebenar status suami? dan suami, di jadikan isteri? 🤔

laa, habis wang negara, jam2 tangan, handbag ratusan, barang2 kemas, movie anak di biayai, apartment2 di luar negeri, berbeg2 khazanah naik kapal terbang bawa lari…

tapi, kesundalan2 fascist2 melayu, bini rosmah yg mereka puja dan dewa

anonymous
Guest
anonymous

Steady DSNR, minta teruskan kes dan lawan utk buktikan kebenaran. Bkn mcm org PH, lantik peguam negara yg boleh dicucuk hidung mcm lembu. Kemudian semua kes yg melibatkan menteri bodoh/sijil palsu/pengganas/perompak/perogol/pembunuh adib/rasuah terowong dibebaskan… NFA.
Berani kerana benar. Allah bersama orang – orang yg benar. Amiin.

Anonymous2
Guest
Anonymous2

Buat-buat tanya pulak budin ni. Tentulah yg paling popular dan paling berpengaruh ialah bakal pm5/6/7/8/9/10…infiniti.

FAREZZ/MAS ELINA
Guest
FAREZZ/MAS ELINA

kejora

dah tiga bulan tinggal kat kampong,Mas dengan baby kami yang comel. Seperti biasa pagi-pagi aku ke kebun harum manis,kasi cuci rumput
dengan traktor.Buah masak lepas raya,kalau covid dah selesai,jemput mai ke banglo aku dengan orang tua kau sekali,makan buah dengan pulut.Kalau Irah datang…jemput sekali ya.
Nak malu apa lah kejora,dan terimalah hakikat…itu kesah lama!!
Jangan malu no.
Buat apa dendam-dendam,kau pon dah ada penganti!
Bila-bila masa aku nak ke rumah jigit,itupun kalau alamat yang
dia bagi dulu betol.No 1,Jalan ….dah lupa aku!

(opssss..lepas PKP tamat)

FAREZZ/MAS ELINA
Guest
FAREZZ/MAS ELINA

Dulu raya haji,kau tak nak jumpa aku danMas,raya nanti aku,Mas dan baby nak ke rumah kau..
jangan kau beralasan pulak

Anonymous
Guest
Anonymous

Gora,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hidup lah di alam nyata, usah le lagi nk berilusi
Tidak habis2 lagi, khayalan kau dgn watak Mas
Aku kini, sgt risau dgn covid di US, pnya situasi
Jgn ler kau nak bagi aku jadi bertambah lemas
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Keadaan diri ku ini, sperti lemah tidak bermaya
123,828 kes covid di US, lbih dari paras bahaya
Tk psti samada Irah dpt balik nanti berhati raya
Terasa dunia ku ini, bgai gelap tiada bercahaya
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

Tk psti samada Irah dpt balik nanti berhari raya

Anonymous
Guest
Anonymous

Gora,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Jigit pasti akn rasa citer kau ini lucu dan lawak
Lbih2 lagi, bila kau bercerita pula tentang baby
Udah ler Gora, Jigit tiada masa nak layan awak
Dia kalut, dgn ladang nenas nya..nk pagar babi
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

jigit
Member
jigit

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jigit
Member
jigit

Lot 1, Janan Istana Lubuk Kawah, Bandar Darulaman, Jitra

ken
Guest
ken

Jika dibuat undi Anwar mungkin dapat markah tertinggi. Kedua, Najib dan ketiga Muhyiddin. Dari segi populariti pula mungkin Anwar, diikuti Najib dan akhir sekali Muhyiddin.

jigit
Member
jigit

Anwar is the boss…. anwar is brilliant, anwar is a great head of family…. are you happy nowwww….!!!!
Okey…. let us move on…..

zaharahmurad
Guest
zaharahmurad

Jgn jadi barualah woiii…tak payah nak main politik lahanat.,kami tertekan sbb tak boleh bekerja dan tiada pendapatan nak bayar sewa rumah sebab kerja swasta (dan bukan duduk rumah ppr 6 bulan penangguhan)…cilaka sial.,berhenti main perbandingan politik bangsat-bangsat politik.(tersangat marah)

PAKTAM DOU
Guest
PAKTAM DOU

Siapa bods skrg ni dah tak diberi keutamaan lg masa ni .. yg penting siapa yg mampu menangani wabak yg menyerang dunia skrg ini dan di peringkat negara kita yg jadi juara islahbyg mampu membantu rakyat dlm situasi darurat olih wabak virus yg melanda skrg.. aksi2 bermotifkan pilitik skrg tiada bererti buat rakyat

Ina
Guest
Ina

Sudah2 la budin oooi…bawa2 bertobat…. Org dok kalut pasai covid19…dia masih dok gila meroyan pasai Anwar…tobat la…

Kluangman
Guest
Kluangman

Sudah tentulah contoh terbaik ialah Tun, tidak degil, kuarantin di rumah 14hari..

Apakah ketiga tiga ini turun sebab di rumah kehabisan stok?
Kikikikiki

Semua turun kerana politik..

John Doe
Guest
John Doe

Kah kah kah,

Tuan Budin semakin sasau selepas The Final Twist Bang Non mahu menjadi PM-8 telah digagalkan oleh TSMY sampaikan TSMY sebagai PM-8 hakiki turun ke pasaraya pun dikatakan telah meniru Bang non PM-8 wannabe yang gagal menjadi PM buat sekalian kalinya.

Kah kah kah.