KEPUTUSAN MUHYIDDIN DITOLAK…..

Tengahari tadi Muhyiddin Yassin mengumumkan kebenaran untuk pencarum KWSP berusia bawah 55 tahun mengeluarkan wang simpanan daripada Akaun 2 mereka sebanyak RM500 sebulan selama setahun.

Katanya, keputusan kerajaan memberi kebenaran itu adalah untuk meringankan beban rakyat yang terkesan akibatPerintah Kawalan Pergerakan atau PKR untuk mencegah wabak Covid-19 sejak 18 Mac lalu.

“Permohonan pengeluaran boleh dibuat bermula 1 April 2020.

“Inisiatif ini dijangka akan memanfaatkan sehingga 12 juta ahli KWSP dengan jumlah pengeluaran yang dianggarkan bernilai RM40 billion,” kata beliau.

Tambah Perdana Menteri lagi, inisiatif itu adalah sebahagian daripada Pakej Rangsangan Ekonomi dan Bantuan Rakyat yang lebih komprehensif yang akan diumumkan dalam tempoh terdekat.

Dalam erti kata lain, melalui pengeluaran RM40 bilion itu juga mampu merangsang pertumbuhan ekonomi yang lebih stabil ketika ini.

Bagaimanapun, keputusan yang diumumkan Muhyiddin hasil mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi itu mengundang kecaman rakyat dan mereka rata-ratanya menolak keputusan tersebut.

Pelbagai pihak atau persatuan berkaitan pekerja, pemimpin politik dan orang awam, terutamanya melalui media sosial jelas tanpa berselindung telah menzahirkan penolakan mereka.

Mereka berpendapat, langkah yang diumumkan Muhyiddin itu bukan berupa bantuan untuk meringankan beban rakyat kerana wang yang dikeluarkan itu adalah kepunyaan mereka sendiri.

Bantuan apa namanya kalau wang sendiri yang dikeluarkan akhirnya untuk membantu diri sendiri, tanya mereka.

Kenapa kerajaan tidak boleh memberi bantuan RM500 misalnya kepada rakyat, selain kebenaran pengeluaran simpanan?

Mereka turut mempertikaikan bagaimana dengan nasib pekerja harian yang tiada simpanan dalam KWSP atau mereka yang sudah melebihi usia 55 tahun yang tiada lagi tabungan.

Apa usaha kerajaan untuk membantu mereka?

Selain itu, rata-rata berpendapat, tabungan KWSP adalah untuk simpanan hari tua pekerja dan jika sebahagiannya dikeluarkan sekarang, apa lagi yang tinggal untuk hari depan?

Yang paling dipersoalkan, dalam kerajaan kononnya prihatin dan mengatakan mahu meringankan beban rakyat, apa sebenarnya bantuan langsung daripada dana kerajaan yang disalurkan pada ketika susah ini dan rakyat tidak dapat keluar bekerja ini?

Langkah Muhyiddin ini tidak lebih dianggap retorik politik kononnya kerajaan pintu belakang pimpinannya prihatin kepada nasib rakyat, walhal sumbangan sebenar dalam meringankan beban kehidupan mereka adalah kosong.

Kalau namanya bantuan dan untuk tujuan meringankan beban rakyat, Muhyiddin seharusnya mengumumkan sejumlah dana daripada kerajaan bagi tujuan itu. (ShahbudinHusin 23/03/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 23 March 2020 — 7:01 pm

161
Leave a Reply

avatar
17 Comment authors
AnonymousOthman Ahmadnajib bini rosmahApaNamaAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 6:27 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 6:07 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 6:07 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Wed 25 March 2020 @ 6:14 am berauta ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Bidaah apa wahai sang berok Terjingga-jingga di atas pokok Dataran Merdeka & Padang Merbok Sekali pun angCOW tak pernah jenguk Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 6:52 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

HA HA HA
(usah auta ler Suman anjing dubok)

Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

HA HA HA

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman makyah, tua kedi..cuba nk lagak handal
Tapi asyik jer tertiarap, kena cikgu Kejora bedal
Dia akn cari bahn lempar fitnah bila abis modal
Gaya cara Suman ni, betul2 mcm bapok sundal
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah, dah tua pun nak tunjuk hebat
Dia boleh bertahan pun hanya mengharap ubat
Tak blh tahan lagi org tua tu, kena Kejora sebat
Ksan ubat hbis, Suman tumbang, hilang kelibat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sudah terang lagi bersuluh, Kejora disula dgn batang buluh….!! He he he he he he he he he he he he he……. BERITA HANGAT….. KEJORA BANGSAT BARU SAT KENA SEBAT – KESIPUAN TERAMAT SANGAT…!! Kejora merepek bertempek di blog ‘Life of Annie’ hari ini @ 17:53 pm….. “Sebagaimana lesapnya forex dan duit skandal skandal besarnya. Kini kewangan negara ketat. Namun masa kini juga perlunya kewangan dilonggarkan untuk tempuhi himpitan krisis atas ekonomi rakyat. Tun dan PH banyak bawa sengsara pada rakyat dlm 22 bulan mereka perintah. Kini Atuk dan PH bangun balik dari lamunan indah dan memulakan kembali aktiviti kegemaran… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 1:42 am,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Suman maknyah masih jugak berperangai kera
Tak habis2, si tua kafir lahanat ini buat angkara
Dh hbis akal si hati busuk ni nk kenakan Kejora
Senjata fitnah sja yg dia mampu guna sbg cara
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 1:42 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman maknyah hati busuk berkudis bernanah
Habis modal berhujah..si fasiq ni mula le fitnah
Siap ler nanti malaikat tibai ifrit ini dalam tanah
Neraka le, tempat iblis ini, tak akan bau Jannah
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 1:42 am,

🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫🐪🐫
Suman maknyah bahalol biol mngalahkan unta
Hujah tk banyak, tapi, pembelit & bohong dusta
Pntun karangan org, asyik je dia curi buat harta
Bila hbis modal hujah fitnah le dia buat senjata
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:36 pm,

(ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Tue 24 March 2020, 4:56 & 4:58 pmm beralasan ala Mat Malasan mau cover malu tak keruan…
“Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….
Merepek kentoot PANTAToon haprak
Kejora Enon konon berlagak
Tak abis2 melalut-lalut
Berdepan dgn ku dia takut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 6:27 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

HA HA HA
(usah auta ler Suman anjing dubok)

Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HO HO HO

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 4:44 pm,

(ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Melihat pantun2 Kejora, Suman kedi jdi terpaku
Dirasa kepala dia sana sini benjol spt kena luku
Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku
Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 3:58 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Melihat pantun2 Kejora, Suman kedi jdi terpaku Dirasa kepala dia sana sini benjol spt kena luku Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Sekolah kat mana, sampai darjah berapa Ngaku2 cikgundu tebalnya muka Bergayut di hp sepenuh masa Nulispun berterabur ntah apa-apa Hi hi hi hi Hi hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 5:06 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 5:18 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2 Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Bidaah apa wahai sang berok Terjingga-jingga di atas pokok Dataran Merdeka & Padang Merbok Sekali pun angCOW tak pernah jenguk Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 1:55 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 1:55 am,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Suman malu terkantoi..tpi masih muka tembok
Dia nak lagak hero, tak padan lembik tua cabok
Takut betul dia dgn cg Kejora punya penumbok
Tk berani dia turun Kejora tnggu di Pdg Merbok
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ckgu Kejora, seorang pemantun yg bijak bistari
Dkt blog Budin ini, dia ada lah umpama penyeri
Dia sajikan pantun2 tak ada pun berselang hari
Semua pntun yg dibuat pula hasil sendiri yg ori
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Lainlah pulak, dgn Suman maknyah, haluan kiri
Dia bodoh piang, pantun tak reti karang sendiri
Nak bermegah pun hanya dgn pantun yg dicuri
Hebat ke klu hanya pantun curi dibawa ke mari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020, 3:56 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Ckgundu Kejora memantul PANTAToon tahi Dkt blog Budin ini, dia ada lah paling dijaki Dia sajikan PANTAToon2 tak ada pun berselang hari Semua PANTAToon dibuat menghina diri sendiri Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh” Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat sendiri PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 5:17 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 5:19 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2 Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Bidaah apa wahai sang berok Terjingga-jingga di atas pokok Dataran Merdeka & Padang Merbok Sekali pun angCOW tak pernah jenguk Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

(ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HI HI HI…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bijaksana PM Kerajaan Pintu Belakang puppet si Kitol. Duit bantuan Kerajaan korek tabung Rakyat. Macam korek jubor belakang masuk lubang hidung backdoor PM sendiri. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Melihat pantun2 Kejora, Suman kedi jdi terpaku
Dirasa kepala dia sana sini benjol spt kena luku
Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku
Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 10:45 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Melihat pantun2 Kejora, Suman kedi jdi terpaku Dirasa kepala dia sana sini benjol spt kena luku Mana blh lawan, ckgu yg berdamping dgn buku Sdg Suman bebal hanya ada secebis otak beku Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat sendiri PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 2:19 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 2:19 pm,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 3:34 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad He he he he He he he he Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 2:00 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ha ha ha ha ha ha ha ha…… Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 3:34 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad He he he he He he he he Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ckgu Kejora, seorang pemantun yg bijak bistari
Dkt blog Budin ini, dia ada lah umpama penyeri
Dia sajikan pantun2 tak ada pun berselang hari
Semua pntun yg dibuat pula hasil sendiri yg ori
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Lainlah pulak, dgn Suman maknyah, haluan kiri
Dia bodoh piang, pantun tak reti karang sendiri
Nak bermegah pun hanya dgn pantun yg dicuri
Hebat ke klu hanya pantun curi dibawa ke mari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020, 10:23 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Ckgundu Kejora memantul PANTAToon taraf tahi Dkt blog Budin ini, dia ada lah paling dijaki Dia sajikan PANTAToon2 tak ada pun berselang hari Semua PANTAToon dibuat menghina diri sendiri Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh” Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh menghina diri Masuk bakul angkat sendiri PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 2:36 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 2:36 pm,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he he He he he he Tengok tuuu… Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 3:36 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad He he he he He he he he Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 4:48 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 946 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:24 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020, 10:27 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong memnyundal diri Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:24 am,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Tue 24 March 2020, 10:29 am beralasan ala Mat Malasan mau cover malu tak keruan…
“Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….
Merepek kentoot PANTAToon haprak
Kejora Enon konon berlagak
Tak abis2 melalut-lalut
Berdepan dgn ku dia takut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:14 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:14 pm,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he he He he he he Tengok tuuu… Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 3:38 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad He he he he He he he he Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:14 pm,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TERSEBAR MELUAS SEANTERO DUNIA……!!

Selagi hayat dikandung badan
Takkan berhenti misi perjuangan
Pahlawan sejati tak gentar rintangan
Tokoh negarawan sepanjang zaman

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 9:37 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 946 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:26 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:26 am,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Tue 24 March 2020, 10:31 am beralasan ala Mat Malasan mau cover malu tak keruan…
“Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….
Merepek kentoot PANTAToon haprak
Kejora Enon konon berlagak
Tak abis2 melalut-lalut
Berjumpa dgn ku dia takut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:25 pm,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 10:31 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:23 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:23 pm,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he he He he he he Tengok tuuu… Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 10:31 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad He he he he He he he he Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 4:44 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

ApaNama
Guest
ApaNama

Confrontaional? Terus bangkang?
Bukan ciri2 negarawan.
Sebaliknya, ditambahbaikkan dengan: rm250 pencarum, kerajaan top-up rm250.
Aku yakin, jika dia PM, rm500.00 akan dikeluarkan dari tabung kerajaan bagi membantu rakyat, dlm keadaan yg rumit dihadapi sekarang.
Jauh sekali dari menyalahguna badan kehakiman utk menjatuhkan seteru politik dia.
Begitu la anwar, yg korang suka hina, dek terlebih hadam naratif songsang, dimulakan oleh atok.
Cian orang2Utan d tanah air.

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Akibat dari covid-19, ramai yg hidup jdi tersiksa
Kerajaan cari jln utk bgi kewangan rkyat selesa
Duit KWSP, dibenar bawak keluar bukan digesa
Tk mau bwk keluaq mampuih pi la bkn dipaksa
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Budak kentoot dah nampak resah
PANTAToonnya juga tak tentu arah
Yg Irah porrah, tuu aper kejadah
Tak mendatangkan, sesen pekdah
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

ps:
Corona Virus dijadikan alasan.
Telornya kecut menggigil ketakutan.
Kan..kan.,kan..kan………..??
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 9:37 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Tue 24 March 2020 @ 10:06 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’ Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong tebiat nak mati Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:28 pm,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:28 pm,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

anonymous
Member
anonymous

Menolong madey dan Bersatu seperti melepaskan anjing tersepit…

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Asal dari kerajaan je, depa akn cuba nak api-api
Yg banyak menyalak tu kebanyakan anjing DAP
Krjaan nk bagi peluang, keluar simpanan KWSP
Hangpa tk mau bwk keluaq..lantak mampuih pi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Tue 24 March 2020, 8:31 am beralasan ala Mat Malasan mau cover malu tak keruan…
“Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….
Merepek kentoot PANTAToon haprak
Kejora Enon konon berlagak
Tak abis2 melalut-lalut
Berjumpa dgn ku dia takut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 3:30 pm,

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

testing

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Semakin teruk nampaknnya, Corona mnyerang
Kes covid19, dh lbh 1500 & yg mati 14 sekarng
Klu nak keluar ke mana2..hanya boleh seorang
Semoga slmat lah hendaknya, Irah di seberang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Budak kentoot dah nampak resah
PANTAToonnya juga tak tentu arah
Yg Irah porrah, tuu aper kejadah
Tak mendatangkan, sesen pekdah
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

ps:
Corona Virus dijadikan alasan.
Telornya kecut menggigil ketakutan.
Kan..kan.,kan..kan………..??
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:16 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:16 am,

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Tue 24 March 2020, 10:34 am beralasan ala Mat Malasan mau cover malu tak keruan…
“Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….
Merepek kentoot PANTAToon haprak
Kejora Enon konon berlagak
Tak abis2 melalut-lalut
Berjumpa dgn ku dia takut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi maknyah Suman 3:36 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Suman manyah tunjuk berani..hanya bermuka2
Dia hanya berani, klu di JB tepi dia punya dapur
Tapi lain jadinya, bila diajak ke Datarn Merdeka
Tiga kali Kejora cabar, dia jdi ayam berak kapur
🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔🐔

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PEMBANGKANG SEJATI …. BIAR JADI PEMBANGKANG SELAMA2 NYA…..PALING. ELOK PARTI DIBUBARKAN……. #TTFCovid19: Anwar kini berlagak seperti pakar Covid-19 ‘tersohor’…….. “Anehnya, Anwar, yang kini kelihatan begitu prihatin terhadap permasalahan rakyat dan aktif ‘menasihati’ serta ‘menegur’ kerajaan, duduk membisu apabila wabak Covid-19 mula-mula melanda” Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam menzahirkan rasa bimbangnya jika para pekerja, terutamanya golongan miskin, terpaksa menggunakan simpanan hari tua dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) bagi menampan kesan hilang punca pendapatan akibat wabak Covid-19. Demikian menurut laporan sebuah porta berita berdasarkan sidang media secara langsung yang dibuat oleh Anwar di akaun Facebook beliau. Dalam sidang tersebut, Anwar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIKUS2 PH HANYALAH TIKUS2 YG BAIKI LABU………. Nasib Baik Pudin Bukan Lagi Menteri Kerajaan, PH Tak Memerintah. Kalau Tak… Jahanam……… Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu Saifuddin Nasution Ismail menyeru kerajaan supaya mengkaji semula keputusan membenarkan rakyat mengeluarkan simpanan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dari akaun dua. Sebaliknya, beliau yang adalah bekas menteri, mencadangkan supaya kerajaan membatalkan kutipan cukai pendapatan melalui Potongan Cukai Berjadual (PCB) untuk tempoh selama 12 bulan. “Saya membaca dengan penuh kebimbangan pengumuman kerajaan bahawa semua pencarum KWSP berumur 55 tahun ke bawah kini dibenarkan mengeluarkan sebanyak RM500 sebulan daripada caruman terkumpul mereka di KWSP untuk tempoh 12 bulan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman pencuri, blm bngun atau tk brani keluar?
Mlm brjaga, siang dia tidur serupa dgn kelawar
Takut pantun Kejora ker, terkencing dlm seluar?
Atau, Wak dh kena jngkit, Corona punya hawar?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @7:15 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman pencuri, blm bngun atau tk brani keluar? Mlm brjaga, siang dia tidur serupa dgn kelawar Takut pantun Kejora ker, terkencing dlm seluar? Atau, Wak dh kena jngkit, Corona punya hawar? Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Menonggeng PANTAToon setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kahhhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @9:06 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh nyakitkan hati PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 9:37 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Anonymous
Guest
Anonymous

Ckgu Kejora, seorang pemantun yg bijak bistari
Dkt blog Budin ini, dia ada lah umpama penyeri
Dia sajikan pantun2 tak ada pun berselang hari
Semua pntun yg dibuat pula hasil sendiri yg ori

Lainlah pulak, dgn Suman maknyah, haluan kiri
Dia bodoh piang, pantun tak reti karang sendiri
Nak bermegah pun hanya dgn pantun yg dicuri
Hebat ke klu hanya pantun curi dibawa ke mari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @4:10 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Ckgundu Kejora, seorang pemantul yg bijak bistari Dkt blog Budin ini, dia ada lah paling dijaki Dia sajikan PANTAToon2 tak ada pun berselang hari Semua PANTAToon yg dibuat mengh8na diri sendiri Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh” Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Menonggeng PANTAToon setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kahhhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HE HE HE

Anonymous
Guest
Anonymous

(ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @3:55 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh nyakitkan hati PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kahhhhh kaahhhhhh kaaahhhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @9:24 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Lawak bodoh nyakitkan hati PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 9:37 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI
HU HU HU

Macy
Guest
Macy

It’s been a long while since the last time I penned something down here.anyway, it’s good to see things still pretty much the same, bickering over the same stuff, and sadly, at times like this, we still have not found good enough reason to stick together and forget about politics for once. Politicians will always be politicians! Kat Malaysia Ni mana Ada politician yg betul2 bekerja utk rakyat, x wujud…klu Ada pun sorg Dua, tu pun x akan kekal lama sbb dorg x pandai berpolitik! Berbalik kpd tajuk posting, mmg gua stuju sgt2. Nak harapkan kerajaan bantu, bengkrap jugak la… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

IKSIM DIBUNUH OLEH REGIME PH YANG DIKETUAI MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN DAN DISOKONG TALIBARUT MELAYU……… Inilah Sebab Kenapa Arwah Iksim Dibunuh!!! (mesti tonton)…….. KENAPAKAH ARWAH IKSIM DIBUNUH??? JAWAPAN : Kerana kajian2, pendedahan2 dan langkah2 strategik arwah IKSIM yang tidak menyenangkan bahkan mengganggu gugat banyak pihak, G25, Eljibiti, Ultra-liberals, Radical [email protected], IRF, SIS dan lain-lain kumpulan termasuk anasir luar negara yang mengancam kedaulatan Islam di tanahair Malaysia (Tonton video untuk memahaminya) (1) Di dalam posting yang lalu, saya ada catatkan “https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2812525992150357&id=952934824776159 “… Saya juga terfikir nak kongsikan di Page saya video yang “arwah IKSIM” pernah kongsikan sejurus sebelum PRU 14 tentang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KETIKA PH AMBIL KUASA MEREKA BAGAI TIKUS JATUH ATAS TIMBUNAN PADI…..MEREKA HANYA MAKAN ,,,KENCING DAN BERAK……KINI PN PERLU KUMPULKAN SEMULA BERAS….DAN BASUH NAJIS DITINGGALKAN PH………. After Being Accused Of Bribing Malaysians, Perikatan Is Now Being Accused Of Not Paying Enough……… One damage that the Pakatan Harapan government left for the new government to solve is the inaction and apathy regarding the Covid-19 coronavirus pandemic. Two months were wasted and nothing was done until the Perikatan Nasional government took over. And that failure is going to cost Malaysia a lot in terms of lives and money. It is not easy to… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN JADIKAN SHERATON SEBAGAI ALASAN…..DI MASA ITU PH MASIH PEGANG KUASA DAN SEBELUM….2 BULAN DIBIARKAN CORONA MEMBIAK DI BAWAH PH…..PH PUNCA KEMUSNAHAN DAN KESENGSARAAN RAKYAT…….. Pemimpin PH Nampak ‘Bodoh’ Kritik Kerajaan Tangani COVID-19…….. (Ismaweb) – Sikap lantang pemimpin Pakatan Harapan (PH) mempertikai usaha kerajaan Perikatan Nasional (PN) menangani wabak COVID-19, hanya menonjolkan kebodohan mereka. Timbalan Presiden gerakan Islam Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Ustaz Muhammad Fauzi Asmuni berkata, jika PH jujur berfikir maslahat rakyat, sudah tentu parti itu telah mengambil langkah tepat ketika berada di posisi kerajaan, sewaktu COVID-19 mula di kesan di negara ini. Beliau berkata, tindak-tanduk PH – yang… Read more »

Irah
Guest
Irah

MENJAWAB PENAFIAN LALOK NAJIB DAN PENJILAT2 SUNDALAN PN PPBM UMNO PAS FAKTANYA ADALAH : LANGKAH SHERATON SEMEMANGNYA PUNCA MUSIBAH COVID19 JADI PANDEMIK DI MALAYSIA…….. Najib bertanya, “Berapa lama lagi korang nak kaitkan kenaikan kes Covid di Malaysia dengan langkah Sheraton?” tanya Najib dalam posting itu……… Najib kata, “PH yang gagal untuk cegah himpunan tabligh yang menyebabkan gelombang kedua jangkitan Covid-19……. “Saya jawab, himpunan tu berlangsung pada 28 Feb – 1 Mac. Masa tu, kita tadak kerajaan angkara Langkah Sheraton……… Dia (nAJIB)hujah lagi, tapi maklumat himpunan tu tak kan polis tak tahu. Kenapa tak halang awal2?…….. “Saya jawab, polis nie bertindak… Read more »

Irah
Guest
Irah

errata,

MENJAWAB TUDUHAN LALOK NAJIB DAN PENJILAT2 SUNDALAN PN PPBM UMNO PAS…………..

ken
Guest
ken

TSMY sudah gagal. Kalau beginilah cara nak membantu rakyat, ia tidak betul. Duit simpanan hari tua adalah duit penyimpan. Mereka ini tiada pencen. Mereka ini bukan menteri yang bergaji besar. Ini bukan dinamakan bantuan dari kerajaan. Lemah betul pengurusan kerajaan sekarang.

zunnun
Member
zunnun

Moo tiada perancangan yg teratur. Tiada game plan utk menyelesaikan permasaalah wabak yg kian runcing selain ekonomi negara utk memberi kesan panjang kpd pertumbunhan negara. menteri2 yg ada, bak kaki terjun mlm, bloated utk memenangkan nya mendapat majority mudah. Tiada memberi sumbangan idea dan leadership hanya “passenger belaka” Empat Menteri2 kanan nya bak bangkai saja. ..menteri kewangan nya tiada track rekod utk menguruskan krisis seperti ini. amat malang Moo dgn kesundalan nya, terperangkap dgn aksi kianat yg di bawa. tahniah, kerana menyelamatkan PH dari terjerumus dlm kesundalan yg kamu semua reka. najib dan zahid kini kebinggungan, jika PN gagal memberi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kpd 3,4 org org tua sewel & otai sewel, jgnlah tunjuk bodo tak bertebing tu. PM 7 tersilap guling kerajaan dia sendiri. Terimalah hakikat org tua tu dah Nyanyuk.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

A Man of Principle, indeed he is Respected by others west and east Cursed by some, and still at ease Hard on kleptos, they’re not pleased! The Great Statesman of our nation Success of the people is his ambition With sharp mind he swings into action Measure his ability, it’s distinction! Haters are there but only handful Cannot defrentiate ugly, beautiful Old car yes, but tank always full Race against him, you’re a fool!¹ Been in politics, half a century Two times Prime Minister,almost three To be remembered in nation’s history Good to learn today..he’s virus free! Aging but still… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri
Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang
Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri
Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman Maknyah pencuri 2:52 am,

Klu ada jalan elok..naper nk dipilh jalan berduri?
Klu sedar kau tu bodoh piang, elok berdiam diri
Usah jadi umang2, brmegah tk ada kulit sendiri
Yg lebih memalukan..dah tua masih jdi pencuri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari
Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun
Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri
Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 4:27 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh” Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 4:17 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Klu ada jalan elok..naper nk dipilh jalan berduri? Klu sedar kau tu bodoh piang, elok berdiam diri Usah jadi umang2, brmegah tk ada kulit sendiri Yg lebih memalukan..dah tua masih jdi pencuri Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Menonggeng PANTAToon setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @3:42 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Balls ku dayus, Kejora kedi PANTAToon ditonggeng setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari
Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun
Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri
Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI
HE HE HE…

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HAA HAH HAA
HOO HOH HOO

anonymous
Member
anonymous

Ptindip madey buang diri sendiri kemudian nyesal tak sudah..

Prindip bahlol.

Prinsip kedua. Khianat orang yg dah tolong….lepas anjing tersepit..

Anonymous
Guest
Anonymous

Oo.. Patutlah suman sewel ni makin teruk meroyan. PM 7 tersilap guling kerajaan dia sendiri. Meroyan org tua sewel ni mengalahkan babi bunting.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pesan dan ikrar Tun Mahathir:

Selagi hayat dikandung badan
Takkan berhenti misi perjuangan
Pahlawan sejati tak gentar rintangan
Tokoh negarawan sepanjang zaman

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

(Nukilan Sahabat Seperjuangan Fan Tun) Takkan Melayu hilang di dunia Bangsa Agung di Nusantara Tanah Melayu kita yang punya Bangsa Melayu majoriti negara! Sejak dulu dalam sejarah Tok Penghulu menjaga tanah Lain bangsa datang menyerah Pertama kali,dulu tak pernah.. Mereka datang untuk menumpang Penghulu beri, dengan bersyarat Boleh tinggal di tanah lapang Asal jangan memasang jerat! Beratus tahun tinggal bersama Bercucu cicit pulak mereka Bangsa Penghulu, orang saksama Bertolak ansur,jangan diluka! Tapi begitu sikap pendatang Dari tangga naik ke rumah Lepas itu mahu ditatang nak usir Penghulu ke dalam khemah! Nasib kini Penghulu sedar Penduduk kampung mesti bersatu Masa depan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

A Man of Principle, indeed he is Respected by others west and east Cursed by some,and still at ease Hard on kleptos,they’re not pleased! the Great Statesman of our nation success of the people is his ambition With sharp mind he swings into action Measure his ability,it’s distinction! Haters are there but only handful Cannot defrentiate ugly, beautiful Old car yes, but tank always full Race against him, you’re a fool!¹ Been in politics, half a century Two times Prime Minister,almost three To be remembered in nation’s history Good to learn today..he’s virus free! Aging but still going strong Does’nt… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri
Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang
Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri
Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 3:44 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh“ Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Menonggeng PANTAToon setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman Maknyah pencuri 2:33/2:45 am,

Klu ada jalan elok..naper nk dipilh jalan berduri?
Klu sedar kau tu bodoh piang, elok berdiam diri
Usah jadi umang2, brmegah tk ada kulit sendiri
Yg lebih memalukan..dah tua masih jdi pencuri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 4:19 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Klu ada jalan elok..naper nk dipilh jalan berduri? Klu sedar kau tu bodoh piang, elok berdiam diri Usah jadi umang2, brmegah tk ada kulit sendiri Yg lebih memalukan..dah tua masih jdi pencuri Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Menonggeng PANTAToon setiap hari Perasan bagus syok sendiri Melalak melolong menagih simpati Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Entah apa nak jadi dgn Wak Suman tua pencuri
Mampos kat blog je si tua ini, malam dan siang
Dia asyik curi pantun org, tk reti nk buat sendiri
Nk tunjuk pandai, tak sedar diri tu, bodoh piang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari
Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun
Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri
Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 4:28 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut…
“Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari
Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun
Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri
Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Cikgundu Kejora Lepasan Serenti
Melalak melolong setiap hari
Menyasau berangan syok sendiri
Bagai gonggok tak ada gigi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HO HO HO

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 4:28 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Suman terpegun, lihat kecekapan Kejora bistari Dia cuba nk karang pantun, smbil mengelamun Dek “kebodoh-piangan”, dia tak reti buat sendiri Mau lwn Kejora..Suman terpaksa jdi penyamun Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh” Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Cikgundu Kejora Lepasan Serenti Melalak melolong setiap hari Perasan bagus syok sendiri Tak hal gonggok tak ada gigi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

ENTRY BLOG KD)
Sunday, March 22, 2020

JOHOR MENGHASILKAN PELAWAK SETIAP ERA

Ahmad MASLAN dengan GST turun harga barang.. era hentam Najib.. Maszlee Malik dengan kasut hitam.. era hentam Mahathir.. Adham Baba deng…

3 comments:

KD,

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Jgn lupa Bro dari Johor..ni sorang lgi pak lawak
Di kalangan pembaca dia terkenal ssbagai Wak
Watak badut..sentiasa saja si bahalol itu bawak
Org yg dimaksudkan ialah si tua Suman biawak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HI HI HI

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

APA KE HAL TSMY IKUT CAKAP SI DAYUS TAKOT BINI NIH…..??

KUALA LUMPUR
17 Mac, 2020
Datuk Seri Najib Razak menggesa Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) supaya memberi kelonggaran kepada pencarum untuk mengeluarkan sebahagian dari baki akaun dua simpanan mereka pada masa yang amat susah sekarang bagi menghadapi kesusahan akibat wabak Covid-19..

Kan dah kena hentam…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Eh… Org tua sewel bodoh tak bertebing ni ada lg,

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

So…tak puas hati ker – angCOW nak apa, haaaaaa….???

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA UCAPKAN TAHNIAH KEPADA PM TOK MUDIN BERJAYA TUNAIKAN DUA MANIFESTO…..COVID DAN TURUN MINYAK……. Italy vs Malaysia: Muhyiddin’s handling of Covid-19 outbreak deserves world recognition…….. “If the World Health Organisation (WHO) can sing praises of Italy, I think it’s time the body acknowledges Muhyiddin for his handling of the Covid-19 crisis in Malaysia” A nine-day statistical comparison of Covid-19 cases between Malaysia and Italy suggests that the Malaysian Movement Restriction Order (MMO), the brainchild of Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin, may have helped reduce the spread of the disease. According to the finding, not only did the number… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

1. Muhyiddin kata he is the saviour

2. Ramai kata Muhyidfin was correct bringing Bersatu of PH

3. Therefore, Muhuidfin cannit be wrong…NO?

Saya hanya sampaikan aje

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DIHARAP UMNO IKHLAS PERJUANG NASIB RAKYAT……JANGAN UTAMAKAN KUASA DAN PENGARUH……TUNGGU SAHAJA PRU 15 UNTUK BINA KEKUATAN BARU…… BERSYUKUR ANDA KEMBALI JADI KERAJAAN……..INGATLAH ANDA DAHULU JATUH KE DALAM JURANG YANG DALAM….MUJUR ADA TANGAN SIMPATI RELA MENOLONG……JIKA ANDA ULANGI TENTU TIADA LAGI YANG SIMPATI……. Terkini: Ada kem dalam UMNO ‘perkuda’ Muhyiddin untuk agenda tersirat…….. “Saya muak dengan sikap kumpulan ini yang menjaja niat ingin bersepakat dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia dan PAS bagi meruntuhkan kerajaan Pimpinan Pakatan Harapan sedangkan niat sebenarnya adalah untuk menguasai pentadbiran pusat” Terdapat sekumpulan pemimpin dalam UMNO yang kebelakangan ini telah mengadakan beberapa siri perbincangan dengan sebilangan tertentu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUBARKAN SAHAJA PARTI KUNYIT GANGSTER SOSIALIST MATA SATU…. BARULAH TENTERAM NEGARA…… Khairuddin: Sudah-sudahlah Anwar, bukan rakyat tak tahu hang kaki temberang nombor satu….. “Sudah-sudahlah tu Anwar, bukan rakyat tak tahu hang kaki temberang nombor satu. Syukur Alhamdulillah akhirnya hang hanya menjadi ‘Perdana Menteri menanti’ paling lama dalam sejarah lanskap politik tanahair kita” – Khairuddin Abu Hassan. Sumber (gambar): Fail TTF خير الدين: سوده-سودهله انور، بوكن رعيت تق تاهو هڠ كاكي تمبيرڠ نومبور ساتو “Lebih baik Anwar Ibrahim ‘pakai kain pelikat dengan baju Melayu’ pergi surau sahaja hari-hari, mudah-mudahan dia diberi hidayah oleh Allah SWT.” Demikian nasihat Datuk Seri Khairuddin Abu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kejora hairan juga, ke mna mnghilang, bro Jigit
Sejak kjaan PN..suara dia dah tak lagi berbunyi
Adakah sahabat Kejora itu, ular kapak dah gigit
Atau..dia dri kluster tabligh, yg kini brsembunyi
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SARANAN PH JUGA SUPAYA DIPERMUDAHKAN KELUAR KWSP…..BILA TOK MUDIN IKUT DIA PULAK KENA KECAM…..LAIN KALI JANGAN IKUT SYAITAN PH LAGI…….. GELOMBANG PERTAMA TU SEDIKIT….PUTUS RANTAIAN SEKEJAP TAPI BERJUTA TIONGKOK MASIH DALAM NEGARA ….. ……. Kenapa #PHaprak Tidak Mengendahkan Amaran WHO Kepada Malaysia Sewaktu Memerintah ?…… Kenapa #PHaprak Tidak Mengendahkan Amaran WHO Kepada Malaysia Sewaktu Memerintah ?……. Kedigilan dan Kesombongan Para Menteri #PHaprak telah mengundang Malapetakan pada negara hari ini, Dr Takeshi Kasai Dari WHO pernah dan telah Memberi Amaran Kepada Kerajaan #PHaprak bahawa Malaysia BerKemungkinan akan menjadi Negara Penyebaran Coronavirus Yang Lebih Buruk Lagi sekiranya #PHaprak terus menerima kehadiran pelancong… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Pengkianat2 Negara kini mengetahui bahawa, kerajaan yg di pimpin dgn perbelanjaan asas RM 280 Billion utk fiscal 2020 tidak blh di ganggu gugat kerana ini gaji, pencen dan emolument allowance, ptpn, keraian, bayaran pinjaman dan sebagai nya…. tapi dgn harga minyak global menjunam dan sektor2 yg lain terjejas selain syarikat2 di BSKL menghadapi kecairan modal, maka Kerajaan Pengkianat2 Negara hanya mampu peroleh kutipan hasil tak sampai RM 120 Billion makna nya, terdapat fiscal deficit yg mengerunkan sebanyak RM 160 Billion. nak cakau dari mana….? maka instituisi seperti KWAP, KWSP, PNB, LTAT & TH akan mereka godam utk lestarikan Kepimpinan &… Read more »

justice4all
Member
justice4all

Duit hasil sita aset 1MDB di US entah bila nak dapat. US keberatan nak kembalikan duit berkenaan ke Malaysia disebabkan pihak yang selewengkan duit berkenaan dulu, kini adalah sebahagian dari kerajaan PN. Semua ini menyukarkan lagi situasi. Tapi tak apa, kerajaan PN yang majoriti MP Melayu Islam bijak dan cerdik2 belaka, malah ada yang beranggapan ini kerajaan Islam kerana dikuasai Melayu. Mengguna duit simpanan rakyat sendiri untuk membantu rakyat agaknya cerdiklah…seronok dan bangga agaknya kerajaan PN kerana dapat tengok orang miskin terpaksa korek tabung sendiri yg tak seberapa untuk beli beras dan lauk. Sedangkan mereka selesa jer sambil korek dan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Menteri Kewangan Baru Moo yalah Chief Cheerleader Najib Klepto dulu, penyanyi utama bersama boss2 GLC time itu melalak lagu jilat Najib, Make Malaysia Great Again kerana ketokohan Klepto.

Cfm DOJ tak akan bagi balik duit forfeiture 1MDB kerana pengaroh Najib Klepto dan Geng2 Penyamun UMNO dalam Kerajaan Pintu Belakang Moo.

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Cikgu Kejora berpantun, mengembangkan seni
Juga sbg snjata, utk tikam, Suman karung guni
Suman maknyah nak masuk pun..dah tk berani
Dia kini dok meroyan di blog KD & Life of Annie
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous, Mon 23 March 2020 @ 8:11 pm beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut…
“Cikgundu berPANTAToon, mengembangkan seni
Juga sbg snjata, utk tikam, Suman karung guni
Suman maknyah nak masuk pun..dah tk berani
Dia kini dok meroyan di blog KD & Life of Annie
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

Reply
Othman Ahmad
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Budak kentoot PANTAToonnya mengarut
Cikgundu perasan siapa yg takut
Berherut mulut merepek melalut
Berdepan dgn ku telornya kecut
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi
Hi hi hi hi hi hi hi hi…….

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Suman maknyah 10:45 pm,

Suman ni, sekejap jadi anjing, sekejap jadi kera
Kebodohan mknyah ini makin lama kian ketara
Dibagi komen tk der kena mengena dgn Kejora
Alahai Wak kedi, ko mmg bikin malu Singapura

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 10:45 pm,

Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI
HU HU HU
HE HE HE…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Anonymous, Mon 24 March 2020 @ 3:50 am beralasan ala Mat Malasan nak cover malunya seorang pengecut… “Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”. Reply Othman Ahmad Hi hi hi hi hi hi hi hi……. Budak kentoot PANTAToonnya mengarut Cikgundu perasan siapa yg takut Berherut mulut merepek melalut Berdepan dgn ku telornya kecut Hi hi hi hi Hi hi hi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meenachi Maknyah Suman 9:37 am,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog Budin ini, Suman mmg tak daya nak lari
Terkedu si tua dungu ni dgn pntun2 Kejora beri
Mesti Suman kedi diketawakan org, setiap hari
Bhkan ada yg mngejek ‘yay yay Suman pencuri’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HA HA HA HA
HO HO HO HO

anonymous
Member
anonymous

Muyiden sudah tak ada waang lagi nak bagi bantuan….

Tapibmuyiden tak mau potong gaji menteri dan wakil rakyat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Adalah 2 3 ekor dlm fb yg tak sokong, habis lari masuk dlm jerumum babi kena pelangkong.