DR. ADHAM, PELAWAK YANG TIDAK DIPERLUKAN DALAM KERAJAAN PN

Tidak sampai sebulan kerajaan Perikatan Nasional atau PN ini wujud melalui pintu belakang, sudah muncul seorang menterinya yang layak digelar pelawak.

Beliau tidak lain ialah Dr. Adham Baba, Menteri Kesihatan yang baru dilantik yang berasal dari Johor.

Sejak semalam, kenyataan penuh yakinnya ketika muncul secara langsung di kaca tv bahawa air suam mampu membunuh virus Covid-19 telah menjadi lawak jenaka yang berjaya membuatkan seluruh negara ketawa dibuatnya.

Menurut beliau, dengan meminum air suam, jangkitan virus Covid-19 dalam badan akan dapat dihalang.

โ€œVirus ini tak suka panas…Virus ini akan dinyahkan, disingkir di perut.

โ€œKalau masuk perut ada asid, dia kalah.

“Yang penting kita mesti singkirkan virus ini dari kerongkong sebelum dia boleh masuk ke paru-paru. Virus ini dia suka paru-paru bawah,โ€ kata Dr. Adham dalam siaran tv itu.

Entah di mana beliau memperolehi petua tersebut tidaklah diketahui, tetapi semua pakar-pakar perubatan, doktor dan malah Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah sendiri kemudiannya menolak kebenaran apa yang disebutnya itu.

Semuanya mengatakan tiada bukti bahawa meminum air suam boleh membunuh virus dalam badan.

Dakwaan Dr. Adham itu juga turut disangkal oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia atau WHO.

Di media sosial pula, Dr, Adham sarat ditimpa kecaman dengan pelbagai sindiran sama ada dalam bentuk kata-kata atau video.

Ramai yang berkata, kalau minum air suam saja boleh membunuh virus Covid-19 yang telah membunuh 8 mangsa setakat ini, tidak perlulah dunia menunggu vaksinnya yang masih lagi dalam kajian ketika ini.

Minum sajalah air suam banyak-banyak, malah mungkin lebih cepat membunuh virus itu jika air yang diminum itu sedang panas menggelegak.

Yang nyata, petua beliau itu dilihat lawak jenaka baru dalam kerajaan PN sehingga berikutan itu, sepanjang hari ini tidak ternampak langsung kelibatnya muncul memberi sebarang kenyataan berkataan Covid-19.

Ramai juga berkata, dengan munculnya pelawak bernama Dr. Adham ini, bellau telah berjaya mengambil alih tempat Ahmad Maslan yang sebelum ini dikenali dengan lawak jenaka berkaitan GST.

Apa pun, dengan dakwaan Dr. Adham berkaitan air suam itu yang disanggah oleh Ketua Pengarah Kesihatan di Kementerian Kesihatan sendiri, nampak sangat beliau tidak layak duduk sebagai Menteri Kesihatan.

Bukan saja kata-kata, malah gaya dan penampilannya juga langsung tidak meyakinkan orangramai.

Dengan itu, sebelum lebih banyak kata-kata atau petuanya yang lain menjadi bahan ketawa, adalah lebih baik Dr. Adham segera meletakkan jawatan dan berhenti sebagai Menteri Kesihatan, walaupun beliau mungkin sayang untuk berbuat demikian.

Sekali beliau dilabel pelawak, akan selamanya gelaran itu melekat pada dirinya.

Sebelum lebih banyak lagi lawak jenaka tidak kelakar ditampilkannya atas jawatan kabinet itu dan akhirnya PN serta Muhyiddin Yassin selaku Perdana Menteri turut terpalit sama diketawakan rakyat jelata, berundur adalah pilihan terbaik bagi Dr. Adham.

Apa guna jadi menteri kalau hari-hari dijadikan bahan ketawa ramai kerana jawatan menteri bukan untuk membuat lawak jenaka.

Lainlah kalau jadi pelawak jenaka sebenar yang memang kerjanya membuat orang ketawa. (ShahbudinHusin 21/03/2020)

Updated: 21 March 2020 — 11:34 pm

70 Comments

Add a Comment
 1. Sebenarnya Kabinet yang “bloated” yang ada sekarang suatu pembaziran duit rakyat. Ini kelemahan TSMY. Rakyat dah mula marah. Tambah lagi dalam keadaan tekanan ekonnomi sekarang.

 2. najib bini rosmah

  Kahkahkah! Dr kangkung backdoor government. Boleh pula kutip whatsapp sampah yang budak darjah satu viral. Kahkahkah!

 3. Tak perlulah nak kutuk, buat membazir aje. Sekarang ni kita perlu akur dengan arahan kerajaan dan pegawai kesihatan. Siapakah kita yang tidak berada di frontline untuk menyibuk. Kebanyakan negara di dunia lebih teruk daripada kita dan kita adalah di kalangan negara yang cepat bertindak melakukan sekatan perjalanan yang merupakan cara yang terbaik dalam menangani penyebaran wabak ini. Lebih baik anda semua beri sokongan kepada rakyat negara ini yang sanggup berkorban mengendali dan terlibat secara langsung dalam usaha mengekang wabak ini. Jangan serabutkan lagi fikiran rakyat Malaysia dengan cuba berlagak ‘Hero’. Please, ucapkan terima kasih kepada mereka, tunjukkan tanda terima kasih anda adalah lebih baik daripada menyibuk kerana mereka beranggapan bahawa anda semua tidak menghargai pengorbanan mereka. Stay safe by staying at home.

 4. kuman penyakiyt ni pakat takaut satu dunia
  kuman penyakit munapik syirik maksiat tak kisah pulak
  boleh rosak akidah rosak iman

 5. MEREKA YANG MENYOKONG PH SEHINGGA PARTI KOMUNIS TAK BERTUHAN BERKUASA AKAN DITERAJANG PRU 15 NANTI……….

  Malapetaka Kerajaan #PHaprak 22 Bulan Berkuasa World Happiness Index (Indek Kebahagian ) Malaysia Jatuh Dari No 35 Sewaktu BN Berkuasa Kepada No 80……..

  Malapetaka Kerajaan #PHaprak 22 Bulan Berkuasa World Happiness Index (Indek Kebahagian ) Malaysia Jatuh Dari No 35 Sewaktu BN Berkuasa Kepada No 80.

  Kerajaan #PHaprak Yang Sial dan Celaka Ini, Telah Di Akui Peringkat Dunia Memang Kerajaan dan Parti Celaka, Membawa Malapetaka Pada Rakyat dan Negara.

 6. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Cuti sek, Kejora cdg nak cari Suman, di JB sana
  Ada sedikit penangan, dkat Suman, nak ku kasi
  Perintah kawalan gerakan pula, telah dilaksana
  Klu tak..terpisah lah gigi palsu Suman dari gusi
  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   Anonymous, Sat 22 March 2020 @ 12.08 pm beralasan Mat Malasan…
   “Cuti sek, Kejora cdg nak cari Suman, di JB sana
   Ada sedikit penangan, dkat Suman, nak ku kasi
   Perintah kawalan gerakan pula, telah dilaksana
   Klu tak..terpisah lah gigi palsu Suman dari gusi
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”.

   Reply
   Othman Ahmad
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.
   Alasan kentoot PANTAToon mengarut
   Dari Kejora Enon Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Meenachi Maknyah Suman 5:43 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 7. HANYA YANG BODOH DAN BEBAL MASIH SOKONG PH…..MACAM JUNNUN SUNDAL GILA BABI….. PENYEBAR AJARAN SESAT TUHAN HARUN DAN KRONI AYAH PIN……

  Ini pengajaran untuk macai PH jangan fitnah……..

  .
  ..
  Executive Editor Mac 22, 2020 0

  Xda penyakit jerat leher sendiri
  Dalam banyak-banyak kaki fitnah di FB yang ini paling bodoh.

  POLIS menahan seorang lelaki selepas memuat naik kenyataan berunsur fitnah di Facebook mendakwa pasukan itu menyalahgunakan kuasa dengan membuat sekatan jalan raya bagi mengutip wang.

  Suspek berusia 23 tahun ditahan di rumahnya di Kupang, Baling pada 12 tengah hari tadi selepas pihak polis menerima maklumat awam.

  Ketua Polis Daerah Baling, Superintendan Syed Basri Syed Ali berkata, suspek mendakwa kononnya pihak polis menyusahkan masyarakat dan membuat sekatan jalan raya untuk mencari duit.

  Katanya, lelaki itu memuat naik status di Facebooknya berbunyi โ€œBerhadapan sekolah kelmarin… gila x gila tak tahu lah polis nak cari duit punya pasai sampai tahap tuh sekali dOooo.โ€

  โ€œSaringan ujian air kencing terhadap suspek yang ditahan itu didapati positif dadah, dan turut mempunyai rekod jenayah berkaitan dadah.

  โ€œSiasatan terhadap lelaki itu dibuat mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1988 serta Seksyen 500 Kanun Keseksaan,โ€ katanya.

  Katanya, perintah reman terhadap suspek akan dipohon pada 22 mei 2020

  MR : Macai PH bukan polis Tuhan pun mereka tak takut

 8. CORONA VIRUS PH TERUS MENGGILA WALAU TELAH HILANG KUASA…..PEROMPAK JAHANAM PH TELAH LULUSKAN UEC…..SERIBU KALI CILAKO….. TERUTAMA MACAM JUNNUN SUNDAL GILA BABI……..

  Perlekeh PM berucap dalam BM, PEMBELA bidas netizen Cina……..

  ‘INILAH KESAN NEGATIF BILA UEC DIIKTIRAF, SEKOLAH VERNAKULAR DIKEKALKANโ€™

  Naib Pengerusi Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA), Cikgu Izzat Johari membidas segelintir netizen kaum Cina negara ini, yang mempertikaikan ucapan siaran langsung Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam bahasa Melayu.

  Menyifatkan โ€˜merekaโ€™ sebagai tidak beradab, Cikgu Izzat menggesa kerajaan Malaysia untuk mewajibkan segala arahan, berita dan makluman dalam bahasa Melayu yang juga bahasa Kebangsaan.

  โ€œโ€ฆkecuali penerima info duduk di China. Orang India pun lagi fasih berbahasa Melayu,โ€ katanya dalam satu kenyataan hari ini.

  Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan seorang pengguna laman sosial, Qilhong Gan yang tidak berpuas hati dengan tindakan netizen Cina lain yang memperlekehkan bahasa digunakan Perdana Menteri ketika menyampaikan ucapan secara langsung.

  Dalam tulisannya, Gan turut mengucapkan terima kasih kepada kerajaan baharu di atas respon yang pantas menangani wabak COVID-19.

  โ€œWalaubagaimanpun, saya berasa malu apabila melihat komen secara langsung oleh segelintir kaum Cina yang kebanyakannya berbunyi : โ€œTak faham BM, Can you speak English?, Mengapa tiada sari kata bahasa Cina?

  โ€œHello, ini berita siaran langsung okay. Dan mengapa siaran berita rasmi perlu sertakan sarikata bahasa Cina dan sebagainya?

  โ€œHello rakyat Malaysia berbangsa Cina, berhentilah jadi pembenci yang bodoh. Kamu mahu masa hadapan hebat untuk anak-anak kamu, tetapi kamu buatkan diri kamu nampak bodoh tidak kira sama ada dari luaran mahupun dalaman.

  Selain itu, Gan turut menggesa kaum Cina negara ini untuk mempelajari dan menghormati bahasa kebangsaan.

  โ€œTolonglah, ini sudah tahun 2020, dan saya percaya kebanyakan dari kamu dapat belajar bahasa Melayu dan bahasa Inggeris sekurang-kurangnya 9 tahun. Kamu mahu masa hadapan cerah?

  โ€œAku anak Malaysia, walaupun BM aku tidak fasih, tetapi masih boleh faham BM,โ€ perlinya.

  Mengulas mengenai perkara itu, Cikgu Izzat berkata, tindakan segelintir netizen jelas membuktikan kesan negatif kewujudan sekolah vernakular dan juga Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) di negara ini.

  โ€œInilah yang digelar sebagai tiada jati diri,โ€ katanya.

  Justeru, Cikgu Izzat turut menggesa kerajaan supaya memansuhkan sekolah vernakular sambil mencadangkan supaya subjek elektif bahasa Mandarin dan bahasa Tamil diwujudkan dalam sekolah kebangsaan.

  โ€œKepada Dong Zong juga, sila bubarkan pertubuhan anda kerana anda sudah tidak relevan.

  โ€œPengerusi Dong Zong pun tak mampu berbahasa kebangsaan. Tak percaya? Tolong Google, jangan jadi pemalas,โ€ tegasnya.

 9. KEPADA CAI2 FANATIC DR MANDELIAR
  ….SEDARLAH DIRI SIKIT….TAK LAMA LAGI KARIER TONG M AKAN BERAKHIR KERANA MULUT BERCABANG DUA……SEPANDAI2 SERIGALA TUA MELOMPAT AKHIR NYA JATUH KE DALAM GAUNG JUA……….

  Adakah Karier Politik Dr Mahathir Akan Berakhir Sama Seperti Dato’ Onn Jaafar………….

  Karier Politik Dato’ Onn Jaafar

  UMNO ditubuhkan pada 11 Mei 1946 sewaktu Kongres Melayu Ketiga yang diadakan di Johor Bahru (BACA DI SINI).

  Dato’ Onn Jaafar telah dilantik sebagai Presiden UMNO yang pertama setelah beliau berjaya menonjolkan diri sebagai seorang pemimpin yang tegar memperjuangkan Kedaulatan Raja Raja Melayu serta nasib bangsa Melayu.

  Sewaktu Onn Jaafar menjalani hukuman buang negeri ke Singapura dari tahun 1927 hingga 1936 oleh Almarhum Sultan Ibrahim yang menjadi Sultan Johor ketika itu kerana beliau telah menuduh Sultan Ibrahim menggunakan Johor Military Force (JMF) sebagai buruh paksa dalam akhbar Sunday Mirror, beliau telah sekali lagi mengkritik perkahwinan Sultan Ibrahim dengan Helen Wilson seorang warganegara Brirish, sedangkan beliau sendiri mengahwini seorang perempuan Cina, Rafeah Abdullah dalam perkahwinan pertama beliau.

  Onn Jaafar menjadi Presiden UMNO pertama dari 11 Mei 1946 hingga 25 Ogos 1951.

  Beliau meletak jawatan sebagai Presiden UMNO ketika Majlis Mesyuarat Agung UMNO Ke 6, selepas pemimpin dan ahli UMNO ketika itu menentang cadangan beliau supaya keahlian UMNO dibuka kepada bukan Melayu.

  Beliau kemudiannya menubuhkan parti Parti Kemerdekaan Malaya (IMP) pada 26 Ogos 1951 tetapi tidak mendapat sambutan dari orang Melayu.

  Beliau meninggalkan IMP pada tahun 1952 lalu menubuhkan pula Parti Negara pada Februari 1954.

  Selepas kematian Dato’ Onn pada 1962, Parti Negara yang juga tidak mendapat sambutan telah dibubarkan secara rasmi pada 19 Januari 1962.

  Karier Politik Dr Mahathir

  Selepas tewas di Parlimen Kota Setar Selatan pada PRU 1969 (yang beliau menang pada PRU 1964) kepada Hj. Yusof Rawa dari PAS, Dr Mahathir telah menyalahkan kepimpinan Tunku Abdul Rahman yang menjadi Presiden UMNO ketika itu dalam kritikan beliau melalui buku The Malay Dilema.

  Hakikatnya pada ketika itu, Dr Mahathir telah tersilap percaturan.

  Beliau lebih mengutamakan pengundi Cina di Parlimen Kota Setar dan mengabaikan pengundi Melayu sedangkan di Dewan Rakyat, beliau telah membuat kritikan-kritikan keras terhadap Presiden PAP ketika itu, Lee Kuan Yew, yzng menurut beliau bersikap cauvanis dan pro Cina hingga beliau digelar Ultra Melayu oleh Lee Kuan Yew.

  Sikap talam dua muka Dr Mahathir bukan sahaja mengecewakan pengundi Melayu malah membuatkan pengundi Cina hilang kepercayaan kepada beliau sehingga mereka lebih senang mengundi calon PAS ketika itu, Hj. Yusof Rawa.

  Akibat kritikan beliau terhadap Tunku Abdul Rahman, beliau telah dipecat dari UMNO.

  Selepas Tunku Abdul Rahman meletak jawatan sebagai Presiden UMNO yang kedua, beliau telah digantikan oleh Tun Abdul Razak pada tahun 1970.

  Tun Razak kemudian telah mengutip semula Dr Mahathir ke dalam UMNO dan seterusnya melantik beliau sebagai senator untuk menjadi Menteri Pelajaran ketika itu.

  Sewaktu Tun Hussien Onn dilantik menjadi Perdana Menteri ke 3 dan Presiden UMNO ke 4 selepas kematian Tun Razak, beliau telah melantik Dr Mahathir sebagai Timbalan Perdana Menteri.

  Namun disebabkan banyak dasar yang mahu diperkenalkan oleh Dr Mahathir telah ditolak oleh Hussien Onn, maka Dr Mahathir telah menggerakkan usaha untuk memaksa Hussien Onn meletak jawatan.

  Akhirnya pada 1981, Hussien Onn telah meletak jawatan sebagai Perdana Menteri ke 3 dan digantikan oleh Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri ke 4.

  Dr Mahathir menjadi Perdana Menteri ke 4 dan Presiden UMNO ke 5 selama 22 tahun dari 1981 hingga 2003.

  Dr Mahathir telah menubuhkan PPBM pada 8 September 2016 selepas krisis antara beliau dan DS Najib yang menjadi Perdana Menteri dan Presiden UMNO ketika itu memuncak.

  Akhirnya pada 8 Mei 2018, UMNO dapat ditumbangkan dalam PRU 14, Dr Mahathir sekali lagi telah menjadi Perdana Menteri melalui PPBM yang menganggotai Pakatan Harapan.

  Namun krisis dalaman Pakatan Harapan yang mendesak Dr Mahathir menunaikan janji supaya menetapkan tarikh peralihan kuasa telah menyebabkan Dr Mahathir meletak jawatan sebagai Perdana Menteri dan Pengerusi PPBM.

  Ekoran perletakan jawatan Dr Mahathir, Presiden Bersatu telah dipilih oleh SPB YDP Agong, Al Sultan Abdullah sebagai Perdana Menteri ke 7.

  Kini pertembungan dalaman PPBM menyaksikan kem Dr Mahathir dan kem Muhyiddin mahu memperkukuhkan kedudukan masing-masing.

  Dengan kuasa dan pengaruh Muhyiddin sebagai Perdana Menteri, pasti beliau mempunyai kelebihan.

  Perkembangan terbaru menyaksikan Muhyiddin telah memecat Marzuki, yang dikenali sebagai penyokong tegar Dr Mahathir dari jawatan Setiausaha Agung PPBM (BACA DI SINI).

  Sumber dalaman PPBM mengatakan, kemasukan team kartel Azmin ke dalam PPBM adalah sesuatu yang hampir pasti akan berlaku sebelum pemilihan PPBM tahun hadapan.

  Pemecatan Marzuki dan kemasukan team kartel Azmin dilihat sebagai usaha mengukuhkan kedudukan Muhyiddin sebagai Presiden PPBM dan juga kedudukan PPBM dalam kerajaan Muhyiddin.

  Sekiranya Muhyiddin berjaya perkukuhkan kedudukan beliau dalam PPBM, apakah Dr Mahathir akan dilihat masih relevan dalam arena politik negara?

  Dengan usia beliau yang semakin lanjut, dengan kejatuhan sokongan orang Melayu terhadap beliau dan juga pendirian pemimpin PPBM yang dilihat lebih cenderung kepada Muhyiddin, apakah Dr Mahathir akan mengakhiri karier politik beliau seperti Dato’ Onn Jaafar?

  Perjalanan karier politik mereka hampir sama.

  Pernah sampai ke puncak dalam parti politik yang mereka sendiri menjadi pengasasnya.

  Namun disebabkan sikap lidah bercabang dua dan hanya mahu menggunakan sokongan orang Melayu supaya mereka kekal di puncak kuasa, akhirnya mereka bukan sahaja ditolak oleh orang Melayu malah pemimpin yang menyokong mereka sebelum itu.

  Dato’ Onn Jaafar sudah ditolak dan partinya turut berkubur dengan kematiannya, apakah kali ini giliran Dr Mahathir?

 10. Irah,

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  Abang sekarang ini belumlah mula bekerja lagi
  Dek covid, cuti sek smbung, smpai ujung bulan
  Kes covid19 pula dh semakin meningkat tinggi
  Bgi kematian..sorang Dr kt Perlis jdi nyawa ke9
  ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  INNAA LILLAAHIWA INNAA ILAIHI RHOJI ‘UUN
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

  1. Memang dari dulu nganggur…,24jam bergayut kat hp, tak gitu, kan kan kan………….???

   1. Suman maknyah 3:46 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Naper Wak Nyah nak ganggu cgu Kejora bistari
    Cemburu ker, Kejora berpantu dekat Irah puteri
    Bukan mcm ko tu bahalol pnya Hindu Malabari
    Tk reti nak pantun, karangan org, kau pergi curi
    ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    1. Errata:

     Suman maknyah 3:48 pm,

     Tk reti nak pantun, karangan org, kau pergi curi
     ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

     ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

     HA HA HA
     HO HO HO
     HI HI HI
     HU HU HU
     HE HE HE…

     1. Jawapanku langsung takder kena mengena dgn PANTAToon kalut angCOW โ€“ jauh sekali nak tiru-tairu, SELISIH..,,,!!
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

    2. Memang dari dulu nganggurโ€ฆ,24jam bergayut kat hp, tak gitu, kan kan kanโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.???

     Jawapanku langsung takder kena mengena dgn PANTAToon kalut angCOW – jauh sekali nak tiru-tairu, SELISIH..,,,!!
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

     1. Meenachi maknyah Suman 5:49 pm,

      ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
      Naper Wak Nyah nak ganggu cgu Kejora bistari
      Cemburu ker, Kejora berpantu dekat Irah puteri
      Bukan mcm ko tu bahalol pnya Hindu Malabari
      Tk reti nak pantun, karangan org, kau pergi curi
      ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

      ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      HA HA HA
      HO HO HO
      HI HI HI
      HU HU HU
      HE HE HEโ€ฆ

 11. Sebenarnya Kabinet TSMY semuanya lembab. Sukar diterima rakyat. Lagi pun terlalu ramai anggotanya. Ini suatu pembaziran wang rakyat. TSMY juga kurang cekap mengurus negara. Politik diutamakan.

  1. Sewaktu saya berkerjaya dulu, kami pentingkan “Time Management For Maximum Productive Hours melalui ‘Multi Tasking’.

   Kurangkan Manpower – bertujuan elakkan banyak bercakap atau urusan peribadi, gossip, politicking & direct selling.

   1. Zaman sebelum ada komputer desktop dan laptop seorang kerani memerlukan pembantu kerani, jurutaip dan pelayan pejabat untuk melancarkan urusan jabatan. Tetapi sekarang boleh dilakukan hanya dengan bantuan pembantu am pejabat seorang sahaja.(CONTOH)

 12. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Niat, nk cari Suman di JB, Kejora pnya rencana
  Dek kwalan gerakan, impian Kejora jdi musnah
  Suman mak nyah terselamat..dek virus corona
  Klu tak, mmg Suman akn mnyembam ke tanah
  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   Anonymous, Sat 22 March 2020 @ 12.08 pm
   Niat, nk cari Suman di JB, Kejora pnya rencana
   Dek kwalan gerakan, impian Kejora jdi musnah
   Suman mak nyah terselamat..dek virus corona
   Klu tak, mmg Suman akn mnyembam ke tanah
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot PANTAToon mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Maknyah Hindu tua 1:22 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

    1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 1:411 pm
     Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
     Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
     Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
     Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

     Reply
     Othman Ahmad
     Alasan kentoot PANTAToon mengarut
     Dari Kejora memang Pengecut
     Tak abis2 melalut-lalut
     Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

     1. Suman Maknyah Hindu 3:14 pm,

      ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
      Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
      Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
      Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
      Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
      ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

      HA HA HA
      HO HO HO
      HI HI HI
      HU HU HU
      HE HE HEโ€ฆ

 13. Satire Hujung Minggu – 09/20

  Kecelaan pAs dgn kesundalan lebai2 nya..

  hadiweng : mana si zunnun? MVA, kao jgn asyik sogmo menyundal dgn posting2 copy paste. cari zunnun, bawa bersama “Singa pAs si anAk daud, tapi ingat, jgn sampai bawa si anAk daud ke dlm zoo, singa2 akan terkeliuh bauan nya, habis di telan nya nanti.

  MVA : Ya Tuan Guru, hamba ikut perintah.

  “…benggong puii tuan guru, aku setakat di jadikan budak suruhan kesana kemari.” sambil berjalan meninggalkan kuil petapaan #hadiweng

  selang beberape jam kemudian, mumcul zunnun, alangkah kagum melihat #hadiweng sedang beratip…

  “allah! allah! allah! hu allah.
  “allah! allah! allah! hu allah.

  zunnun : hadi ? hadi ! hadi .

  hadiweng : laa ilah ha …illallah.

  zunnun : hadi ? hadi ! hadi .

  hadiweng : huhhh, barua kao, dtg tak beri salam mcm kapir sj.

  hadiweng : aku klik, kao hadir lantas kao di bawa malaikat kpd aku.

  hadiweng : syukur kehadrat mu, ya allah. berkat dan salam pd junjungan muhammad yg kami kasihi. salam jua kpd sahabat2 nya sekalian.

  zunnun : hebat kao, hadi. bertambah tinggi ilmu mu skrang. tapi…

  hadiweng : tapi ape ?

  zunnun : kao dah minta keampunan dari tuhan dgn amanat sesat kao itu, hingga berlaku pertempuran darah?

  hadiweng : sesat? minta ampun?

  ..look here, boy. I was told, it was a conspiracy, planned and penned by those in omNo, to discredit pAs but they ain’t get it their way, man.

  zunnun : wow, hadi, kok di sentuh malaikat omputih ke tadi?

  hadiweng : boy, you ain’t get the message right, ya. OmNo needs us, and pbbm, mahathir or Moo, they are the same Man.

  zunnun : hadi, pAs menjual kpd siape yg sanggup membayar harga yg tertinggi ke?

  hadiweng : Man, look at najib, he tried to frame pAs thru the edict committee but that doesn’t deterred us a bit. Najib learns fast, he woo us, fund our election expenses. Najib is stupid, he lost the election but we retained kelantan and captured Trengganu, and nearly got Kedah.

  hadiweng : now, its Moo turn. We will make him another of our bogey

  zunnun : wow, ini betul2 di sentuh oleh malaikat omputih, fasih kelo mAt salih kao, hadi.

  zunnun : hadi, cuba sesekali, kao panggil nama kao, perlahan2 bila sedang munajat. Nama2 Tuhan itu tiada batasan nya sekian alam.

  zunnun : kelak kao tok seh byak berhelah2 dgn politik ala pelacuran.

  biar “Diri” hadi kao tunjuk jalan, mengembara ke alam yg lagi luas dari politik negara yg sempit nih.

  hadiweng : kao junun, gila babi. cepat kao beredar dari sini, jap lagi “Singa pAs” si anAk daud muncul,pasti kao di telan, luncai.

 14. ABDULLAH BIN HJ KASSIM

  We are your collapsed…

  1. What talking one, you?

 15. ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
  Lantak pi lah apa yg dikata oleh Dr Idham Baba
  Bgi Kejora hadirnya Irh, bgai bulan jatuh ke riba
  Dia spt cahaya, menyuluh diri ini yg teraba-raba
  Dgn adanya Irah..Kejora hilang semua pilu hiba
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

 16. ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
  Kejora tak ambil kisah langsung, dgn Dr Adham
  Kerna lebih berat lagi, rindu lara yg membaham
  Irah stiap msa, hadir di fikiran, jdi sumber ilham
  Tpi..dia sibuk dgn urusan msters, Kejora faham
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

 17. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Dendam Kejora kt Suman tk mngkin kan hilang
  Cdg cuti sek ni nk pegi ke JB cari itu petualang
  Tapi..perintah kwalan gerakan pula mnghalang
  Suman mknyah brnasib baik terslmt dr malang
  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 8:31 am
   Dendam Kejora kt Suman tk mngkin kan hilang
   Cdg cuti sek ni nk pegi ke JB cari itu petualang
   Tapi..perintah kwalan gerakan pula mnghalang
   Suman mknyah brnasib baik terslmt dr malang
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Maknyah 3:17 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 18. jika diimbas kembali, sume masalah berpunca dari visruAtok.
  antidotenya: UMNO ganding bahu dgn anwar, virusAtok dapat dibasmikan selama2nya dari tanah air.

 19. PH KERING MODAL…..PENDAPAT PERIBADI PUN DIBUAT MODAL POLITIK……..ZUL KEPALA BIUL MACAM JUNNUN SUNDAL GILA BABI……

  Menjual Ilusi Kehebatan Mantan Menteri Kesihatan……..

  1. Lim Kit Siang sepatutnya telah memenuhi janjinya untuk bersara dari politik jika Dr Mahathir tidak menyerah jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim. Satu dunia sudah tahu Mahathir meletak jawatan tanpa membuat peralihan kepimpinan kepada Anwar seperti yang dijanjikan.

  2. Malangnya Kit Siang seperti Mahathir tidak mungkin melaksanakan janjinya. Kini supremo DAP ini tampil pula menyarankan Kerajaan meminjam sementara mantan Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad bagi membantu usaha mencegah Covid-19.

  3. Saranan ini sebenarnya usaha terdesak Pakatan Harapan untuk menunjukkan mereka lebih cekap dalam mengurus negara.

  4. Saya fikir hanya orang malas membaca akan percaya kerajaan lalu telah menjalankan tugas dengan cekap mengawal wabak Covid-19.

  5. Berleluasanya wabak Covid-19 berpunca daripada kegagalan kerajaan lalu mendengar nasihat Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan saranan-saranan parti pembangkang ketika itu.

  6. Pada hujung Januari 2020, pemimpin UMNO mencadangkan visa pelancong untuk warga China digantung buat sementara waktu. Namun Menteri Pelancongan ketika itu menyatakan kita tidak boleh menghalang kedatangan pelancong China yang sihat.

  7. Dalam sidang akhbar tersebut kelihatan Dr Dzulkefly sendiri hadir dan tersengih-sengih gembira.

  8. Malah kita tidak boleh melupakan kenyataan Dr Dzulkefly yang memandang remeh peringatan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada awal Februari 2020,

  Ketika itu, Pengarah Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) Bagi Rantau Pasifik Barat, Dr Takeshi Kasai telah menasihati Malaysia untuk bersiap sedia menghadapi kemungkinan berlakunya penyebaran virus yang lebih luas.โ€

  9. Apabila ditanya wartawan mengenai nasihat itu Dr Dzulkefly menyatakan dakwaan jangkitan COVID-19 akan berleluasa perlu dilihat dalam konteks sewajarnya kerana Malaysia belum lagi sampai ke peringkat itu.

  10. Menteri Kesihatan itu juga menyifatkan Dr Takeshi mungkin menyebabkan berlakunya kebimbangan dalam kalangan rakyat Malaysia. (https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2020/02/655058/covid-19-di-malaysia-masih-terkawal-dr-dzulkefly)

  11. Sangat menyedihkan ketika seluruh dunia cemas dengan Covid-19, Menteri Kesihatan ketika itu memberi isyarat sambil lewa kepada rakyat dan kerajaan.

  12. Malah sehingga penghujung Februari 2020 langsung tidak usaha mengetatkan pemeriksaan kemasukan pelancong asing dan menyenaraihitamkan negara-negara yang sedang mengalami pandemik ini.

  13. Malah tiada saranan self-quarantine, mahu pun melarang rakyat negara ini ke negara-negara yang berisiko tinggi seperti China, Korea Selatan dan Eropah.

  14. Kemuncaknya Ijtimak Tabligh 2020 berlangsung pada 27 Februari 2020 dihadiri oleh berbelas ribu orang, termasuk hampir seribu peserta dari luar negara.

  15. Program ini bukan dirancang sehari dua, namun tidak ada sepatah larangan mahu pun teguran dari Menteri Kesihatan ketika itu sehinggalah Dr Mahathir meletak jawatan pada 24 Februari 2020.

  16. Menyalahkan krisis politik pada 22 Februari 2020 adalah sangat tidak masuk akal kerana amaran-amaran mengenai Covid-19 telah berlarutan hampir dua bulan dan kerajaan ketika itu mengambil sikap sambil lewa.

  17. Jadi maaflah, cadangan untuk menerima Dr Dzulkefly semula adalah satu yang tidak munasabah, kerana semua bermula dari kegagalan beliau menasihati kerajaan sebelum ini untuk mengambil langkah pro-aktif menyekat penularan wabak ini.

  18. Cukuplah menjual mimpi dan ilusi kehebatan Menteri Kesihatan yang menutup sebahagian besar Klinik 1Malaysia hanya atas sebab politik partisan.

  Bakeri

  1. Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 6:40 am
   Cuti sekolah ni nak ke JB..Kejora punya ura-ura
   Dgn Suman, nk ku langsai, dndam yg membara
   Tpi kwalan gerakan diperintan pmimpin negara
   Terselamatlah si Suman dari penumbuk Kejora
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Maknyah Hindu tua 1:27 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

    1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 1:40 pm
     Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
     Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
     Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
     Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

     Reply
     Othman Ahmad
     Alasan kentoot PANTAToon mengarut
     Dari Kejora memang Pengecut
     Tak abis2 melalut-lalut
     Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi
     Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

     1. Suman Maknyah 3:21 pm,

      ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
      Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
      Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
      Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
      Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
      ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

      HA HA HA
      HO HO HO
      HI HI HI
      HU HU HU
      HE HE HEโ€ฆ

 20. ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
  Klau le dekat, dah tentu Suman tu Kejora lanyak
  Mmg akan patah, dia punya dagu punya rahang
  Dgn Hindu bapok ini, Kejora tk nak cakap bnyak
  Cuma nk kata kat Suman..โ€™pala butuh pak hangโ€™
  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  HA HA HA
  HO HO HO
  HI HI HI
  HU HU HU
  HE HE HEโ€ฆ

 21. ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
  Malang, kini di bwah perintah kawalan gerakan
  Suman terselamat, dri Kejora punya penumbuk
  Klau tk, rumput padang ler Suman kena makan
  Kat atas padang le meniarap Suman tua cabuk
  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 7:12 am
   Malang, kini di bwah perintah kawalan gerakan
   Suman terselamat, dri Kejora punya penumbuk
   Klau tk, rumput padang ler Suman kena makan
   Kat atas padang le meniarap Suman tua cabuk
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Hindu tua Maknyah 1:37 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 22. Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

  Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 6:40 am
  Cuti sekolah ni nak ke JB..Kejora punya ura-ura
  Dgn Suman, nk ku langsai, dndam yg membara
  Tpi kwalan gerakan diperintan pmimpin negara
  Terselamatlah si Suman dari penumbuk Kejora
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  Reply
  Othman Ahmad
  Alasan kentoot lagi mengarut
  Dari Kejora memang Pengecut
  Tak abis2 melalut-lalut
  Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
  Hi hi hi hi
  Hi hi hi hi
  i hi hi hi
  Hi hi hi hi
  Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

  1. Suman Hindu tua Maknyah 7:06 am,

   ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
   Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
   Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
   Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
   Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
   ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

   ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
   ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

   HA HA HA
   HO HO HO
   HI HI HI
   HU HU HU
   HE HE HEโ€ฆ

   1. Suman Hindu tua Maknyah 7:06 am,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Klau le dekat, dah tentu Suman tu Kejora lanyak
    Mmg akan patah, dia punya dagu punya rahang
    Dgn Hindu bapok ini, Kejora tk nak cakap bnyak
    Cuma nk kata kat Suman..โ€™pala butuh pak hangโ€™
    ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

   2. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 7:26 am
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

    Reply
    Othman Ahmad
    PANTATOON kentoot lagi mengarut
    Dari Kejora memang Pengecut
    Tak abis2 melalut-lalut
    Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
    Hi hi hi hi
    Hi hi hi hi
    Hi hi hi hi
    Hi hi hi hi
    Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

    1. Suman Hindu tua Maknyah 1:43 pm,

     ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
     Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
     Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
     Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
     Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
     ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

     ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

     HA HA HA
     HO HO HO
     HI HI HI
     HU HU HU
     HE HE HEโ€ฆ

     1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 2:13 pm
      Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
      Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
      Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
      Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

      Reply
      Othman Ahmad
      PANTATOON kentoot lagi mengarut
      Dari Kejora memang Pengecut
      Tak abis2 melalut-lalut
      Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi
      Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

      1. Suman Maknyah 3:29 pm,

       ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
       Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
       Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
       Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
       Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
       ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

       ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

       HA HA HA
       HO HO HO
       HI HI HI
       HU HU HU
       HE HE HEโ€ฆ

 23. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Cuti sek, Kejora cdg nak cari Suman di JB sana
  Tpi printah kwlan gerakan, kita tk blh ke mana2
  Klau tak kerana itu, mmg sah, Suman dah kena
  Suman sbnr nya tlh dislmtkan olh virus Corona
  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 7:02 am
   Cuti sek, Kejora cdg nak cari Suman di JB sana
   Tpi printah kwlan gerakan, kita tk blh ke mana2
   Klau tak kerana itu, mmg sah, Suman dah kena
   Suman sbnr nya tlh dislmtkan olh virus Corona

   Reply
   Othman Ahmad
   PANTATOON kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Hindu tua Maknyah 1:50 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 24. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Kejora niat nak gi JB, cari Suman anak Pak Mat
  Cuti sek ni, dok cdg nk lagsai dendam kesumat
  Tpi..virus Corona, bagaikan beri Suman rahmat
  Dek printah kwalan gerakan Suman terselamat
  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 7:01 am
   Kejora niat nak gi JB, cari Suman anak Pak Mat
   Cuti sek ni, dok cdg nk lagsai dendam kesumat
   Tpi..virus Corona, bagaikan beri Suman rahmat
   Dek printah kwalan gerakan Suman terselamat
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora MakNyah Pengecut
   Tak abis-abis dia melalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Hindu Maknyah 1:54 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

  2. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 7:01 am
   Kejora niat nak gi JB, cari Suman anak Pak Mat
   Cuti sek ni, dok cdg nk lagsai dendam kesumat
   Tpi..virus Corona, bagaikan beri Suman rahmat
   Dek printah kwalan gerakan Suman terselamat
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   PANTATOON kentoot lagi mengarut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Tak abis2 melalut-lalut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Maknyah 3:06 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 25. ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
  Cuti sekolah ni nak ke JB..Kejora punya ura-ura
  Dgn Suman, nk ku langsai, dndam yg membara
  Tpi kwalan gerakan diperintan pmimpin negara
  Terselamatlah si Suman dari penumbuk Kejora
  ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

  ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 6:44 am
   Klau le dekat, dah tentu Suman tu Kejora lanyak
   Mmg akan patah, dia punya dagu punya rahang
   Dgn Hindu bapok ini, Kejora tk nak cakap bnyak
   Cuma nk kata kat Suman..โ€™pala butuh pak hangโ€™
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   PANTAToon sialan penut carut
   Dari Kejora memang Pengecut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Suman Maknyah tua 7:19 am,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

    1. Suman Maknyah tua 7:19 am,

     ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
     Klau le dekat, dah tentu Suman tu Kejora lanyak
     Mmg akan patah, dia punya dagu punya rahang
     Dgn Hindu bapok ini, Kejora tk nak cakap bnyak
     Cuma nk kata kat Suman..โ€™pala butuh pak hangโ€™
     ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

     ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

     HA HA HA
     HO HO HO
     HI HI HI
     HU HU HU
     HE HE HEโ€ฆ

 26. ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
  Cuti sek, cdg nk ke JB, Suman tu, Kejora nk cari
  Kpd Suman kedi sedikit habuan Kejora nak beri
  Tpi trsekat oleh larangan/rayuan prdana mnteri
  Kena duduk rumah jer tk boleh ke sana ke mari
  ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

  ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  1. Anonymous, Sun 22 March 2020 @ 6:45 am
   Cuti sek, cdg nk ke JB, Suman tu, Kejora nk cari
   Kpd Suman kedi sedikit habuan Kejora nak beri
   Tpi trsekat oleh larangan/rayuan prdana mnteri
   Kena duduk rumah jer tk boleh ke sana ke mari
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

   Reply
   Othman Ahmad
   Alasan kentoot lagi mengarut
   PANTAToon kaput melalut-lalut
   Dari Kejora MakNyah pengecut
   Berdepan dgn ku sebenarnya takoot
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi
   i hi hi hi
   Hi hi hi hi
   Hi hi hi hi hi hi hi hiโ€ฆโ€ฆ.

   1. Meenachi Maknyah Suman 3:44 pm,

    ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
    Kejora cdg, nak gi JB..urus Suman apa yg patut
    Sebab si tua tu selalu cakap kt Kejora ni, kentut
    Cdg nya..Kejora nk buat bagi Suman tu melutut
    Tapi, dek kwalan gerakan, semua jadi terbantut
    ๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

    HA HA HA
    HO HO HO
    HI HI HI
    HU HU HU
    HE HE HEโ€ฆ

 27. Irah,

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  Abg tidur agk awal tadi, kini, terbangun semula
  Dek mimpikan dinda, abg dari lena jadi terkejut
  Moga dinda slmat & dlm lindungan Allah Taala
  Akn abg dokan dinda jap lagi lps solat tahajjud
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

  ๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  ๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

 28. Yg menjadi persoalan nya…

  (1) setelah bermain Golf dgn Tony Fernandez, tiba2 sj, satu kenyataan di keluarkan, Tony dan Kamaruddin tidak bersalah dlm scandal tersebut…

  di bersihkan oleh siasatan dalaman Air Asia Sendiri dgn Independent Oversight Nya?

  (2) Mak Lampir di taja oleh siape, di Hotel Kepunyaan Vincent Tan meraikan Perlantikan nya menjawat Menteri di Kementerian Perumahan & ..?? dgn Vincent Tan hadir bergambar bersama?

  mana MACC tiba2 membisu nih?

 29. selain adham, siape lagi menteri2 dan timb menteri2 yg berwatak sedemikian?

  (1) zialah dgn kegagalan nya utk mengawini anak betina 12 tahun kpd siape yg berhajat..

  (2) lebai pendek anAk mAn dgn kopiah dan kebebalan nya hari pertama menjawat menteri, sebagai juru cakap tokei2 balak

  (3) kairuddin dgn skull kopiah nya, mencuba nasib utk mempromosikan minyak sawit ke India dan China dgn perjudikan nasib lebai sundal zakir naik dan penduduk2 Jammu Khasmir selain Urghur di China

  (4) takiyuddin dgn ruu 355 tarik handbrake…

  (5) hisaputin dah jadi menteri pertahanan selain menteri luar, dgn pengumuman helikopter2 akan di hantar setelah sekian lama sejak 2015, tak kunjung tiba

  (6) menteri pengangkutan, wee, dah tak menggaku yg kerajaan PN bukan kerajaan Melayu dan islam seperti mana hadiweng cuba selamatkan dari dap

  (7) hamzah, menteri kdn akan membawa siasatan baru terhadap ltte kerana pertubuhan nya terrorist terbaru di dunia

  (8) Moo dgn kebebalan nya, mengadakan mesyuarat majlis tindakan negara mengenai covid 19, dgn sengaja tidak menjemput negeri2 di bawah kerajaan pembangkang

  (9) menteri kewangan zafril dan menteri buruh memaksa majikan membayar gaji selama mana pekerja2 tidak blh bekerja kerana MCO..

  (10) menteri2 kanan yg lain, tiba2 hilang punca tak ke kanan tak ke kiri, menikus hilang menyepi.

  Negara kini di perintah oleh hantu2 ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published.