KALAH ATAU MENANG SEBAGAI PRESIDEN BERSATU, MUHYIDDIN TETAP JADI BAHAN BELASAHAN MAHATHIR

Pertandingan paling menarik bagi pemilihan Bersatu Jun ini tentunya ialah perebutan jawatan Presiden antara Muhyiddin Yassin yang akan dicabar oleh Mukhriz Mahathir.

Pertandingan itu lebih menarik lagi kerana kedudukan Tun Mahathir Mohamad selaku Pengerusi Bersatu tidak dicabar dan beliau telah pun diisytiharkan menang tanpa bertanding.

Dengan kemenangan tanpa bertanding itu, sudah pastilah Tun Mahathir lebih selesa untuk bekerja kuat berkempen bagi memastikan kemenangan anaknya.

Setelah hubungannya dengan Muhyiddin retak dan beliau kini melabelkan Perdana Menteri itu sebagai pengkhianat, keinginan terbesar Tun Mahathir sekarang tentulah mahu melihat Muhyiddin dapat dikalahkan oleh anaknya.

Bagi Tun Mahathir, meskipun kedudukannya sebagai Pengerusi Bersatu tidak dicabar, tetapi kekalahan anaknya adalah seperti kekalahannya juga.

Lebih-lebih lagi yang mengalahkan Mukhriz itu nanti ialah Muhyiddin yang sebelum ini telah berjaya membuatnya terpelanting daripada kerusi Perdana Menteri.

Bermakna, mahu tidak mahu, Tun Mahathir akan sedaya upaya berusaha memenangkan anaknya agar setidak-tidaknya sebahagian dendamnya terhadap Muhyiddin dapat dilunaskan .

Dalam waktu yang sama, kekalahan Muhyiddin di tangan Mukhriz juga akan membuatkan kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri akan terancam dengan sendirinya.

Pertama, moral Muhyiddin akan jatuh kerana beliau bukan saja tiada jawatan lagi dalam Bersatu iaitu salah satu parti yang membentuk PN sebagai kerajaan, bahkan juga kerana beliau berjaya dikalahkan oleh Mukhriz yang hanya memegang jawatan Menteri Besar Kedah.

Ia dengan sendirinya menggambarkan kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri dalam Bersatu sudah hilang pengaruhnya.

Kedua, dengan Tun Mahathir menjadi Pengerusi dan anaknya sebagai Presiden, apa akan jadi kepada kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri jika Bersatu ditarik keluar daripada PN?

Dalam keadaan Muhyiddin tiada sebarang jawatan dalam Bersatu, apakah parti-parti lain yang bergabung dalam PN dapat terus meyakini beliau memegang jawatan Perdana Menteri?

Dalam pada itu, kalau pun Muhyiddin dapat menewaskan Mukhriz, hubungan beliau dengan Tun Mahathir pasti akan bertambah buruk lagi.

Oleh kerana difahami bahawa kesediaan Mukhriz mencabar Muhyiddin adalah sebagai proksi kepada bapanya, kekalahan anaknya adalah ibarat kalahnya Tun Mahathir juga ditangan Muhyiddin.

Tidak dapat tidak, akhirnya Tun Mahathir melalui kedudukan sebagai Pengerusi Bersatu akan terus mengkritik dan mengasak Muhyiddin sepanjang masa sebagaimana beliau melakukannya kepada Tun Abdullah Badawi dan Najib Razak sebelum ini.

Dalam erti kata lain, sama ada Muhyiddin kalah atau menang dalam pertandingan bagi jawatan Presiden Bersatu bertembung dengan Mukhriz nanti, beliau tetap akan menjadi bahan serangan serta belasahan oleh Tun Mahathir.

Bagaimanapun, jika kalah ditangan Mukhriz, selain terus dibelasah dan ditekan oleh Tun Mahathir, kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri juga bakal terancam.

Dalam hal ini, barangkali kesilapan paling besar Muhyiddin ialah membiarkan Tun Mahathir menang tanpa bertanding bagi jawatan Pengerusi Bersatu.

Kemenangan tanpa bertanding itu umpama memberi lesen besar kepada Tun Mahathir untuk terus menguasai Bersatu dan memberinya lebih ruang terbuka ke arah mendatangkan kesusahan kepada kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri.

Sepatutnya Muhyiddin sendiri yang mencabar Tun Mahathir kerana dengan tindakan itu menggambarkan keseriusannya mahu menguasai Bersatu dan mengakhiri kemelut hubungannya dengan Tun Mahathir.

Jika Tun Mahathir dapat dikalahkan, maka kuranglah gangguan yang boleh didatangkannya kerana tanpa jawatan dalam Bersatu, suaranya tidaklah begitu berpengaruh lagi.

Dengan keseriusannya itu, ditambah kedudukannya sebagai Perdana Menteri berbanding Tun Mahathir yang tiada lagi jawatan dalam kerajaan, beliau mungkin lebih mudah untuk diberikan sokongan.

Dan kalau pun tidak mahu menentang Tun Mahathir, Muhyiddin sepatutnya membenarkan seseorang yang lain untuk mencabar Tun Mahathir.

Setidak-tidaknya, kalau Tun Mahathir dicabar dan beliau pula dicabar oleh Mukhriz, jalan untuk melakukan rundingan dan tawar menawar masih lagi terbuka.

Tetapi, dengan kemenangan percuma yang diraihnya, kelebihan untuk membelasah Muhyiddin dan seterusnya menguasai Bersatu melalui dua jawatan tertinggi lebih memihak kepada Tun Mahathir.

Hanya bagi jawatan Timbalan Presiden, kem Muhyiddin diyakini lebih selesa meraih kemengan apabila calonnya, Ahmad Faizal Azumu atau Peja bakal dicabar oleh Marzuki Yahya yang kini merupakan Setiausaha Agung Bersatu. (ShahbudinHusin 16/03/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 16 March 2020 — 11:58 pm

21
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
AnonymouszunnunMAHATHIRVSANWARRohizad Ariffinanonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Rasanya kini dah hampir tngah mlm di US sana
Barangkali dinda syg dh pun nyenyak tidur lena
Tidur lah manja, mimpikan tmn syurga nirwana
Abg doakan dinda dijauhi dari apa jua bencana
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Pening lah jugak bila covid-19 mnjadi ancaman
Abg duduk kt rumah jer keluarga mnjadi teman
Pagi tadi tolong ayah siram sayur dan tanaman
Lpas tu mesin rumput & bersih kwsan halaman
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

zunnun
Member
zunnun

Mahathir akan memberi impak yg terkesan kpd kesundalan Moo, tapi kesan ini hanya bersifat local sj utk menjanakan percepsi semata2 musuh kesundalan Moo yg sebenar, keadaan permasaalahan negara, yg mana setiap sektor terjejas terus. “Money Supply, Money Market, Money Deprecating… ini akan menaikan kemarahan dan keresahan rakyat jelata, Tidak di nafikan, kuasa yg ada dgn Agong utk melantik Moo, tapi sepatut nya Agong meletakan syarat, agar Moo mendapatkan pengesahan lantikan tersebut, dlm masa yg terdekat, kerana, pembentukan kerajaan bukan dgn cara catuan angka2 MP yg ada, tapi berteraskan kekuasaan rakyat dgn pilihan mereka Ini dasar Democracy Berteras Perlembagaan, lembaga yg… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUAT MANIFESTO SUNDAL GILA BABI BOLEH PULAK…….JUAL HARTA NEGARA BOLEH PULAK…..HUTANG 140B TAK TIMBUL PUN…….. Sebenarnya Khalid Samad tak centre, hari ini cakap lain esok cakap lain…….. Selepas meroyan 2 minggu kononnya kerajaan PN adalah kerajaan pintu belakang hari ini Khalid Samad mengubah penderiannya. Ahli Parlimen Shah Alam itu mengakui kerajaan yang dibentuk menerusi Perikatan Nasional (PN) merupakan kerajaan yang sah dan tidak boleh dipertikaikan. Ini kerana menurut Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara, pembentukan kerajaan PN adalah berdasarkan undang-undang yang termaktub dalam Perlembangaan Persekutuan. โ€œJangan pertikaikan kesahihan itu. Istilah kerajaan ‘pintu belakang’ bukan istilah yang menolak hakikat bahawa kerajaan itu… Read more »

Rohizad Ariffin
Guest
Rohizad Ariffin

Budin….hang tinggai sat pasai Anwar kemaruk nak jadi PM boleh dak!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MANDELIAR TIDAK CENTER……. Imbas Kembali: Surat Terbuka Kepada Tun Dr Mahathir ……. Daripada: ISHAM JALIL, rakyat biasa. Assalamualaikum Tun, Selepas solat Jumaat tadi saya baru terbaca penulisan Tun yang disiarkan tadi berkenaan orang-orang Melayu. Dahulu Tun kerap berkata Melayu pemalas. Sekarang Tun kata Melayu masih enggan bekerja. Tun juga masih bernostalgia dan terkenang zaman dahulu kala di zaman British. Tun kata, “British membuka ladang-ladang getah dan lombong bijih timah. Yang anehnya tidak ada orang Melayu yang bekerja dalam ladang dan lombong ini. Pekerja terdiri dari orang India dan Cina. Perniagaan kedai runcit dan aneka jenis tukang-tukang semuanya terdiri dari… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Wabak Covid19, makin gawat di Msia sekarang
Brkumpul lebih dari 50 org..kini kini dh dilarang
Kat US pula entah apa le citer dinda ku seorang
Moga slmt hendaknya, Irah yg jauh di seberang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Bersatu tu..parti jenis yg mnangguk di air keruh
Kluar dr PH, bgai patah sayap bertongkat paruh
Kpd Bersatu..org Mlyu tak rela nasib dipertaruh
Lps PRU-15..Bunga Raya akn habis gugur luruh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

anonymous
Guest
anonymous

Jun 20, pengerusi dan presiden PPBM adalah aTok dan Mukhriz.

hahahaโ€ฆ..apa yg susah sangat nak faham???!!!
sume orang adalah kuda kayu bagi aTok.
Antidotenya: umno ganding bahu ngan anwar.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Biarkan je dahulu Bersatu dgn dia punya drama
Bubar je parlimen..Umno tak mahu lgi bersama
Lepas PRU-15, Bersatu hanya akn tinggal nama
Sbb parti itu, org2 Melyu mmg tak mahu terima
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Wau bule
Guest
Wau bule

Ssya percaya TDM dan TSMY pada satu hari dalam masa terdekat ini akan mengadakan pertemuan 4 mata.

The story of a prodigal son is likely to happen

Wallahuaklam

zunnun
Member
zunnun

Moo showdown dgn Mahathir, hanya berkisar pd dalaman ppbm. Mahathir menang, muaFUCKat akan di gunakan kembali oleh kesundalan melayu2 omNo dan lebai2 commune pAs yg mengenamakan kembali ideology fascist dan communist mereka. Jika Mahathir kalah, Moo akan muaFUCKat gunakan utk kesenambungan & kelangsung kesundalan mereka. mungkin dlm 3 tahun, dgn Moo, lebai2 sundal pAs rasakan lebih tertarik dari omNo kerana bagi pAs, ppbm lebih mesra dari omNo. tiga abdul2 ini, ppbm + omNo + pAs yg akan mengondol 75% pengundi2 melayu. tiada di antara mereka yg akan kelebihan kerusi, malah memerlukan sesama mereka utk berkuasa dgn pertolongan gps + warisan… Read more »

ken
Guest
ken

Tun dah pun menang. Ahli-ahli pula gembira. Mungkin pula Mukhriz akan menang. TSMY akan kecundang. Bersatu akan menarik diri dari PN. Lagi pun Bersatu sekarang dikutuk oleh Umno, Akan bersendirian nanti Bersatu jika masih bermasa PN. Umno mahukan parlimen dibubar. Bersatu akan kalah semua kerusi. Lebih baik Bersatu kembali ke pangkuan Pakatan Harapan. Masih tidak terlewat.

adyunixmoment
Member
adyunixmoment

belasah pun dpt jadik piem jugak

Sheraton
Guest
Sheraton

Ada kah sebarang tindakan disiplin boleh di ambil sekiranya kata-kata Muhyiddin dalam hal parti bertentangan dengan Mahathir?

Sheraton
Guest
Sheraton

Sebaik-baik nya mula lah cari alasan sekiranya tewas pada Mukhriz.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PUNCA PENYEBARAN SEGALA VIRUS……… Dia tak nyanyuk tapi selalu bercakap berbelit… Hari ini siap nasihat rakyat macam dia PM lagi!…….. Dua jam tadi bekas Perdana Menteri ke-7 Dr. Mahathir berkata bahawa dia: “..lihat keadaan di Malaysia dan nampak orang di Malaysia ini tidak begitu serius berkenaan dengan menangani Corona virus (COVID-19) ini..”. Dua bulan lepas ketika dia menjadi Perdana Menteri dan apabila Corona virus ini mula menular dan pencegahan awal boleh dilakukan, apabila ditanya berkenaan sekatan dan kuarantin ke atas pelawat-pelawat dari China, Perdana Menteri Mahathir ketika itu berkata dengan berseloroh: “Kita nak simpan (kuarantin pelancong China) di mana?… Read more »

Mek
Guest
Mek

Anonymous
Tn Budin,

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Setuju dgn tuan..elok le TDM tk lagi bertanding
Biarkan saja TSMY, dgn pasukannya brganding
Kejora pula asyik mmikir Irah kt menara gading
Tk tau ler bila masa kat pelamin nk bersanding
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

abe ni pong,dok inghag mek jawa irah tu je

ini mek ado,nikoh ngang mek abe Kejora wei

mek sangguk kalu abe moh,

kemaluang depe BIASO lo tu,

Jubo Mek kalu abe nok tutuh mek beghi…..

Mek nih,berak seminggu skali !!penyakik!!

Anonymous
Guest
Anonymous

ABE KJORA? 2 CM! apa dia boleh buat?

HAHAHIHIHOHO

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila nyanyuk 11:55 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing gila kini, bagaikan Tn Budin udah ikat
Komen secara menganjing, Tn Budin dah sekat
Anjing tua ni dh tk blh jalan wlu pun bertongkat
Kini, dia kt atas kerusi roda, gulung kain pelikat
โ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟ๐Ÿ›ƒโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟ

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon jalang 11:47 pm,

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Sudah2 lah merapu raban tu wahai anon jalang
Tkkan ko brjaya nk lemahkan pmantun trbilang
Irah dah tahu sangat dgn kau punya tembelang
Percintaan kami tk kan mampu kau nak halang
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช