MASA HADAPAN MASIH TERBUKA UNTUK ANWAR, MASA MAHATHIR SUDAH BERLALU

Tun Mahathir kata Orang Melayu tolak Anwar. Saya tidak setuju dengan Mahathir dalam soal ini.

Kalau hendak tahu orang Melayu sokong Anwar Ibrahim maka bagi peluang Anwar Ibrahim jadi Perdana Menteri seperti yang dijanjikan.

Janji ini tidak dipenuhi. Janji ini dimungkiri. Bercanggah dengan budaya Melayu.

Ada bidalan Melayu. Kerbau dipegang pada talinya; manusia dipegang pada janjinya.

Memang ada orang Melayu yang tak suka pada Anwar. Mereka ini segelintir saja. Hanya beberapa kerat orang saja.

Mereka ini terdiri di kalangan kapitalis kroni Melayu yang berpengaruh yang menguasai politik, ekonomi dan media massa.

Kapitalis kroni yang jutawan, maha jutawan dan bilioner ini kebanyakan menjadi kaya raya semasa Mahathir jadi Perdana Menteri ke4 selama 22 tahun lalu dan kembali berkuasa baru baru ini apabila Mahathir kembali menjadi Perdana Menteri ke7.

Kapitalis kroni Melayu ini yang menentang kuat dasar ekonomi yang hendak dibawa oleh Anwar apabila Anwar jadi Perdana Menteri.

Agenda ekonomi rakyat jelata yang miskin, yang berpendapatan rendah, yang hidup susah dan menderita dari pelbagai kaum yang majoriti dalam kelas bawahan ini rakyat Melayu yang ingin diangkat oleh Anwar Ibrahim supaya mereka ini bebas dari kemiskinan dan kemunduran melalui reformasi ekonomi amat ditakuti oleh kelas elit berkuasa Melayu.

Anwar Ibrahim amat tahu Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan dan Kedudukan Istimewa orang Melayu telah disalahgunakan oleh pemimpin pemimpin politik Melayu, elit ekonomi dan elit berkuasa Melayu untuk mengkayarayakan diri mereka sendiri dan membiarkan majoriti rakyat Melayu terus hidup miskin dan melarat.

Tun Mahathir perlu mengakui selama tempoh 22 tahun tambah 2 tahun lagi jadi Perdana Menteri beliau hanya berjaya melahirkan beberapa kerat jutawan, mahajutawan dan bilioner Melayu tetapi gagal melepaskan puluhan juta orang Melayu lainnya dari kemiskinan dan kemunduran.

Anwar Ibrahim 2 tahun ditahan di bawah ISA kerana memperjuangkan nasib orang Melayu miskin di Baling, Kedah pada tahun 1974. Agenda menolong orang Melayu miskin ini diteruskan semasa beliau menjadi Menteri Kewangan Malaysia dan Timbalan Perdana Menteri.

Anwar Ibrahim semasa mahasiswa memperjuangkan kedudukan Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan dalam Sistem Pendidikan Kebangsaan. Ini diteruskan apabila beliau menjadi Menteri Pelajaran dan Timbalan Perdana Menteri.

Anwar Ibrahim semasa jadi pemimpin belia membela nasib rakyat Melayu di selatan Siam dari kekejaman penindasan regim tentera Thailand di bawah kepimpinan Perdana Menteri Thanom Kittikarchon.

Anwar pemimpin dunia Islam dari Nusantara Melayu yang telah memperjuangkan nasib rakyat Palestin sejak dari beliau muda hinggalah sampai kini.

Saya menyatakan ini bukan untuk menjadi macai Anwar Ibrahim atau mahu mengampunya. Saya tak perlu itu semua.

Saya menulis dan bercakap seperti ini kerana saya melihat dengan mata kepala saya tentang perjuangan Anwar Ibrahim.

Beri peluang Anwar jadi Perdana Menteri kalau hendak lihat rakyat Melayu yang miskin, nelayan, petani, buruh, penjawat awam bawahan dan menengah sokong Anwar Ibrahim atau tidak.

Mahathir telah mungkir janji kepada Anwar. Mahathir telah menafikan hak rakyat Malaysia dalam PRU14 untuk mendapatkan Anwar menjadi Perdana Menteri mereka yang ke-8.

Tetapi Mahathir tidak akan menongkat langit. Anwar akan kembali ke Parlimen Malaysia. Anwar kini menjadi Presiden PKR yang lebih teguh dan bersih selepas tersingkirnya para pengkhianat.

Anwar dan rakan rakan kepimpinan dalam Pakatan Harapan akan memperkuatkan PH dalam Parlimen Malaysia dan lebih bersedia menghadapi PRU ke-15.

Tun Mahathir boleh mencemuh dan menghina Anwar sekarang dengan Anwar tetap sopan dan tidak mahu menyerang balas secara kasar dan tidak berhemah.

Tetapi Mahathir tidak boleh menahan Anwar Ibrahim bagun kembali memimpin rakyat Malaysia secara keseluruhannya secara inklusif dari semua kaum dan agama.

Masa hadapan terbuka kepada Anwar Ibrahim. Masa Tun Mahathir telahpun berlalu.

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

Jumaat 13 Mac 2020

Kongsikan artikel ini
Updated: 13 March 2020 — 7:34 pm

165
Leave a Reply

avatar
19 Comment authors
AnonymousAnonymouskenMAHATHIRVSANWARzunnun Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mulai 13 Mac hingga 22 Mac..Kejora cuti 9 hari
Nak isi kelapangan, pelbagai aktiviti Kejora cari
Slh satunya adalah menatap wrkh2 yg Irah beri
Terutama nya wrkh terakhir Irah bulan Februari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang, Kabare? Smga abg & klrga sht irh tgah rht-rht lps slat isyk ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha dh lma X bt gtu, frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu kt sni smuanya spking sbb nk mhrkn BI psn lcture gtu la kt smua pljar msia abg, bln jnry bln lcu bgi irh itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha eh eh pplrnye irh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Fikiran Kejora, kt Irah, asyik saja jauh melayang
Irah utus warkah lps selesai tunai sembahyang
Diri si dia manja tu, Kejora asyik saja terbayang
Dapat kekasih solehah, siapa lah yg tak sayang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah bertanya khabar secara gurau cakap Jawa
‘Kabare?’..ucapan dari si dia syg yg cantik lawa
Kejora jwab ‘waras sayang’ sambil lucu ketawa
Bagi Kejora..Irah adalah intan, payung & nyawa
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Pagi cuti Irah rajin beriadah, dia pergi berjoging
Berat body bwah 50 kg, katanya dia nk mantain
Kejora nasihat Irah, kurang mkn ayam & daging
Berat bwh 50 kg tu, biarlah smpai jdi pengantin
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah bagi tahu, yg dah lama dia tak cakap Jawa
Asyik speaking BI je sana jarang cakap Melayu
Bagaikan satu sinaran dlm diri ini Irah dh bawa
Irah dh segarkan jiwa Kejora yg dahulunya layu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah kata, bulan Jnuari adalah bulan paling lucu
Hinggakan, ada cai yg tulis kpd nya surat rasmi
Tapi Kejora tau cai tu dah tua ganyut & bercucu
Dia dengki, nk hancurkan cinta, yg telah brsemi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah juga rasa lucu bila dirinya jadi kian popular
Percintaan Kejora-Irah kat blog jdi gah menular
Mmg cinta ini, didengki oleh cai2 biawak & ular
Tetapi, cai2 itu mudah sja, Kejora siat dan kelar
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Bg Kejora, Irah ada lah cinta setia pnya lambng
Segala tohmahan Kejora tak ada rasa bimbang
Lihatlah..apa kata-kata dr bunga ku yg kmbang
‘skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg’
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
‘Ini ada lagi lucu’, kata Irah, menyambung cerita
Irah cakap housemate dia Shry pnggil Irah Tata
Sbb wajah Irah mirip sorang pnyanyi cntik jelita
Semua pasti kenal, pnyanyi dangdut Cita Citata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irh citer lgi: slalu dia pksa irh, nynyi lgu “skit tuh”
Cerita2 Irah, mmbuat hati ini rasa sgt tersentuh
Rasa kasih kpd Irah semakin mendalam & utuh
Bila menatap wrkh Irah ni..airmata Kejora jatuh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah juga tanya tntng housemate Kejora, si Zaki
Dia itu, tak kisah bab pempuan, hnya kwn lelaki
Orangnya alim warak, masjid & surau pnya kaki
Cara hidup si Zaki itu, Kejora sdg cuba nk jejaki
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Ada perkara yg mmbuat hati ini hiba tak terperi
Irah teringin sgt nak rasa ibu pnya msakan kari
Mmg Kejora tak sabar, Irah dtng Kedah ke mari
Apa saja utk Irah akn Kejora usahakan dan cari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg wrkh Irah ini menggamit kenangan indah
Sbb Irah beriya-iya sngguh nk datang ke Kedah
Ini yg mmbuat Kejora, jdi rindu, tk sudah-sudah
Mmg lah, kecil tapak tangan nyiru Kejora tadah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Di akhir entri..Irah ucp Kejora, selamat mju jaya
Kata nya lagi, ‘semoga ibu pertiwi, aman damai’
Bgi Kejora, Irah adalah, bgaikan sinaran cahaya
Itulah yng membuat Kejora asyik mimpi mamai
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah adalah penawar diri Kejora..batin dan zahir
Utk Irah, Kejora tak jemu cipta pantun dan syair
Mmg lah sgt sayu setiap kali wrkh Irah berakhir
Pipi Irah, akan basah dan mata Irah pasti berair
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah masih malu, untuk ucapkan prkataan cinta
Dia belum bersedia, untk ungkapkan dgn kata2
Tapi Kejora dapat fahami isi hati dinda ku ‘Tata’
Ucapan itu..Irah gantikan dgn linangan airmata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

ken
Guest
ken

Besar kemungkinan Anwar akan bekerjasama dengan satu puak dalam Umno yang tidak selesa dengan TSMY/Azmin untuk kembali ke Putrajaya. Ini yang sedang dirancang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PAKATAN HIPOKRIT USING LAW OF JUNGLE..โ€ฆ. Even Attoney General, Tommy Thomas Can Make A U-Turn In Malaysia Baharu Attorney General Tommy Thomas said in 14/08/2018, he has never accepted the Principle of Sub judice. He said the reason why the principle of sub judice does not exist in Malaysia is that jurists do not exist. He added there is every reason why one should talk about 1MDB. Please watch the following video: Now, when he is the Attorney General, his so called principle has made a u-turn. Tommy Thomas Aug 14, 2018: โ€œI have never accepted the principle of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEMUA MESTI KEMBALI KEPADA ALQURANโ€ฆ.BERWASPADA DENGAN MUNAFIK DAN KAFIRโ€ฆ Malaysian politics: Mirror, mirror on the (crumbling) wall โ€ฆ : A favourite pastime of unpaid Malaysian political observers (ie mostly all of us) is to speculate on when (not if) Anwar Ibrahim and Dr Mahathir Mohamad will engage in an open bloody fight like they did in 1998. Well, looks like the pundits will have to wait a little longer, at least until this unexpected confrontation between an ex Sifu and his favourite Disciple, between a freed Slave and his former, beloved Master boils over โ€ฆ (p.s. Thereโ€™s only one winner,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SERAH KEPADA GS TADBIR NEGARAโ€ฆโ€ฆ Anwar bersaralah, jangan ketagih nak jadi Perdana Menteri โ€“ Penasihat Azminโ€ฆโ€ฆ Anwar bersaralah dari politik, kata penasihat Azminโ€ฆ.. Di tengah-tengah pergeseran dalaman PKR yang dilihat semakin memuncak, seorang penasihat Mohamed Azmin Ali dengan tidak berselindung menggesa Anwar Ibrahim agar bersara daripada politik. Khalid Jaafar menggunakan permainan dam ular sebagai contoh. โ€œAnwar hanya tinggal dua mata untuk sampai ke garisan penamat. Malangnya di mata terakhir sebelum di garis penamat, dia ditelan ular. โ€œMaka jatuhlah semula ke garisan permulaan. Umur sudah lanjut, perjalanan kembali jauh. โ€œSeeloknya Anwar Ibrahim bersara sajalah daripada politik,โ€ katanya menerusi hantaran Facebook hari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT VIRUS SODOM PUN BOLEH ADA PENYOKONGโ€ฆ..OTAK KAT BONTOT KEโ€ฆโ€ฆ IGP Sahkan Video Semburit Tulin, Perang Antara Kem Anwar Dengan Kem Azmin Dah Sampai Kemuncak Tuduh menuduh, serang menyerang dah bermula antara kem Anwar Ibrahim dengan kem Azmin Ali dalam PKRโ€ฆ Dasat penangan video semburit nie yerโ€ฆ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” Mana tak dasatnyer, pelakun utama sebagai โ€˜gegurlzโ€™ dikaitkan dengan orang yang bakal menjadi manusia paling berkuasa di Malaysia!!! Dan Tok Dalangnya pulak, dikaitkan dengan penyandang terunggul Jabatan Bakal Perdana Menteriโ€ฆ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Serang Menyerang Antara Geng Kartel Dengan Geng Bang Non Sebaik jer video klip Semburit tular dan diikuti pengakuan dari โ€˜boboi Semburitโ€™, Haziq… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

VIRUS KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARAโ€ฆ..!!
ANWAR IBRAHIM PELOPOR SKANDAL HOMOSEKS.

Sejarah Tanah Melayu bebas dari skandal Kunyit Jantan main bontot Jantan. Hanya setelah munculnya Anwarโ€ฆ..

TPM 1993~1998 โ€ฆโ€ฆโ€ฆ..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKRโ€ฆKunyit.
Presiden PKRโ€ฆโ€ฆ.kunyit.
Tim Presiden PKRโ€ฆโ€ฆโ€ฆkunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.

Sodom Gommurahโ€ฆ..dihancur lambung terbalikkan pun sebab kunyit.

Tun M memang patut tidak berat sebelah. Puak2 โ€˜stor kunyitโ€™ tak seharusnya berada dalam pentadbiran negara setelah Taqdir Illahi.
menyingkap buruk laku pengamal2 homoseks luar tabiee yg hewan pun tidak lakukan.

SELISIH you, I tak rela dunia akhiratโ€ฆโ€ฆ.!!!

zunnun
Member
zunnun

Kenabian/kerasulan itu lantikan tuhan ke? atau kegigihan mencari rahsia tuhan, lalu menemui nya? tuhan itu Maha Sempurna, maka siape di antara manusia yg menemui kesempurnaan mereka, itu tuhan yg nyata dan menyatakan diri nya. tiada sifat nepotism mau pun sifat redundant di sini, dari satu kecacatan terdahulu akhir ketemu dgn muhammad di hijaz fahaman ini satu kesundalan dlm keoercayaan2 dongeng belaka. fahaman kesundalan ini, yg “rampant” dlm segala kepercayaan tapi jika kamu, yakin, Alam, Tenaga dan Zat Tuhan bukan saja di sekeling kamu, tapi juga meliputi kamu, maka… tuhan itu ada dgn kamu, malah kamu itu “AKU”. Aku yg Zahir,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu baghal – The meaning of baghal is. mule , stupid , obstinate.

Mengata Zat Tuhan bukan saja di sekeling kamu, tapi juga meliputi kamu, KEPALA BAPAK KAMU.

Tapi kamu bahil – bahil. เคฌเคนเคฟเคฒุจุญู„. Pardonable; pardon.

Bahil sebab kamu baghal.

John Doe
Guest
John Doe

Setuju zaman Tun telah tamat sedang zaman Anwar masih belum tamat. Sebab zaman Tun adalah zaman PM sedang zaman Anwar adalah zaman bakal PM. Zaman Tun sebagai PM-4 telah tamat, tetapi dengan izin dan kehendak Allah ia kembali bermula sebagai PM-7 dan zaman PM-7 itu juga telah tamat. Daripada precedent yang ada, zaman Tun kelihatannya hanya tidak boleh kembali selepas ia meninggal dunia, dan setakat hari ini zaman Tun masih berpeluang untuk kembali. Berbeza dengan Anwar, zamannya dikira daripada kedudukannya sebagai bakal PM. Zaman Anwar telah bersambung-sambung selama lebih dua dekad dan tidak pernah tamat. Bermula zamannya sebagai bakal PM-5,… Read more »

zunnun
Member
zunnun

tapi parti sundal pAs practice undang2 rimba ke dgn pembalakan di kelangtang, mendapik dada, konon ada ISO. betul ke ada ISO nih, yg telah di tarik blh kerana gagal utk kemukakan Technical Audit yg di kehendaki? Masih dgn Law of the Jungle ke, selepas di dapat Decree, Amanat hadi sesat, pengikut2 pAs sepatut nya di screen kesahihan pegangan mereka. Hingga kini, pAs masih lagi dgn fahaman kafir mengafir mereka, makna nya, kesundalan dan kesesatan mereka masih utuh membutuh sana sini. betul ke? atau hadi seorang holy? tak kah hadi ini dgn serban dan jubah luruh ketika suami najib kangkang puki?… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini orang DAP balun Pas, Umno.

Aku diam saja. Tak neutral, tapi dia saja buat kali ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APAKAH MAKSUD PENYEBAR VIRUS KOMUNIS BAHAWA MEREKA TELAH BERJAYA 70% DARI KPIโ€ฆ..MEREKA KUASAI EKONOMI โ€ฆ..POLITIK JAWATAN2 STRATEGIKโ€ฆ..30% LAGI BELUM KUASAI PENDIDIKAN,,TPMโ€ฆโ€ฆ.. KAFIR HARBI TERUS TUNJUK KUKU DAN TARING AKIBAT MELAYU MUNAFIK BERI MUKAโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Ganabatirau tak hormat sensitiviti Muslimโ€ฆโ€ฆ.. PEMUDA PAS Selangor mengambil maklum mengenai isu pembinaan tapak kuil di Jalan Ladang, Sabak Bernam yang dirasmikan oleh YB Ganabatirau Veraman (EXCO Kerajaan Negeri Selangor) pada 25 Jun yang lalu. Difahamkan, pembinaan tapak kuil tersebut menjadi isu masyarakat muslim tempatan khususnya apabila dilihat pada dua aspek utama iaitu: i. Tidak mengikut Garis Panduan Perancangan Perumahan (GPPP) Pembinaan yang dibina di hadapan dan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

virus communist di Malaysia di sebatkan oleh commune/community keldai2 pAs dan lebai2 ala sundal mereka.

sana sini asyik kafir mengafir jauh sekali keislaman yg di anuti.

agama berfahaman penyembahan, pendewaan utk kepentingan semata2

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini orang DAP balun Pas.

Aku diam saja. Tak neutral, tapi diam saja buat kali ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH JAUH LBH JAHAT,,SESAT DAN BANGSAT DARI BNโ€ฆโ€ฆ. PH Tidak Boleh Dikritik, Hanya Boleh Diampuโ€ฆโ€ฆ.. Di sebalik janji kebebasan bersuara akedemik dan media yang telah di utarakan Pakatan Harapan, kenyataan Datuk A. Kadir Jasin hari ini yang menyelar tulisan seorang pensyarah UKM Abdul Muein Abadi kerana mengkritik Kerajaan PH dan DAP adalah sangat tidak munasabah dan masuk akal. Apa yang boleh kita semua lihat dalam tulisan beliau yang bertajuk โ€œ 400 Hari Pakatan Jual Lebih RM 20 Billion Aset Negara โ€œ adalah penuh sarat dengan hujahan bernas dan fakta termasuk artikel sokongan sebagai rujukan daripada portal berita ternama seperti Reuters,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PRU 15 JGN UNDI PH NANTI MUNCUL TARIAN BOGELโ€ฆโ€ฆ Konvokesyen Di Zaman Malaysia Baharu โ€ฆ. Yabedabedu Konvokesyen Persijilan Kemahiran Malaysia 2019 (TVET) di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan, Menteri: Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof, dari PPBM. Tarian belly dance sudah. Sekarang ini tarian tango pulak. Selepas ini pasti tarian tiang. Jahanam integriti Pendidikan Negara. Sedih apabila majlis konvokesyen ini dimeriahkan dengan majlis tari menari berpelukan lelaki dan perempuan. Apakah Malaysia Baharu tidak melakukan sebarang pembaharuan atau ini yang dimaksudkan baharu, melahirkan graduan yang tenggelam dalam dunia hedonisme? 2 View comments tunfatimahSaturday, July 06, 2019 7:53:00 AM era gomen pH budaya yg… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI PORN PH PRACTICE LAW OF JUNGLEโ€ฆ.. . Politik Ugut PH Rosakkan Semak Dan Imbang Kebebasan bersuara adalah elemen penting sistem demokrasi untuk mewujudkan semak dan imbang terhadap sesebuah kerajaan. Bahkan dalam Islam sendiri, menegur kerajaan yang zalim adalah kewajipan bagi setiap rakyat. Tindakan menegur sebarang kezaliman dan salah laku adalah satu tindakan terpuji dan bertanggungjawab dalam memperkukuhkan demokrasi. 2. Namun, hari ini terdapat cubaan dilakukan untuk menghalang suara-suara yang ingin memberikan teguran dalam mewujudkan suasana semak dan imbang kepada Kerajaan PH. Ini sepertimana terjadi kepada kes melibatkan ahli akademik, Abdul Muein Abadi dan sebelum dari itu kepada Dr Kamarul… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETAKAT INI PALING CEPAT SERAH JAWATAN HUJUNG 2020โ€ฆ..JIKA SERAH BERMAKNA DR MADEYLIAR SEORANG BACUL KERANA SERAH KEPADA PAK DAJJAL BANGSAT SESATโ€ฆ..JIKA TAK SERAH AKAN TERUS DIBALUN DAN DIKUTUK DARI DALAM PHโ€ฆ.. MAHA KRONI KLEPTOMANIAC MATI BERDIRIโ€ฆโ€ฆ. Faktor usia kelabukan Tunโ€ฆ.. Dalam keghairahan mahu kekalkan kuasa dan barangkali nafikan Datuk Seri Anwar Ibrahim peluang jadi Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad tanpa segan-silu mempelawa ahli-ahli UUMNO menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu). Kononnya orang Melayu kini terserpih dan berpecah-pecah. UMNO telah hilang arah dan populariti, tiada cara lain melainkan semua menyertai Bersatu. Tun Mahathir sebenarnya mahukan ahli-ahli Parlimen UMNO menyertai partinya… Read more »

John Doe
Guest
John Doe

Kalau nak tahu orang Melayu tolak Anwar atau tidak bagilah dia jadi PM? Kah kah kah, kalau orang Melayu dah tolak Anwar camna dia nak jadi PM.

Kalau Anwar yakin orang Melayu menyokongnya sudah tentu dia tidak lari daripada parlimen Permatang Pauh yang mempunyai 70% pengundi Melayu ke Port Dickson yang pengundi Melayu hanya 40% sahaja.

Selepas ‘The Final Twist’ Anwar PM-8 telah jatuh ke longkang, sekarang ni apa pula? The Second Final Twist Anwar PM-9 pulak ka?

Kah kah kah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SYIAH AGAMA BARU CIPTAAN YAHUDI ABDULLAH BIN SABAโ€ฆ..VIRUS DICIPTA UNTUK PECAH BELAHKAN KESATUAN UMAT ISLAMโ€ฆ.. ZAHIRNYA KELIHATAN SAMA NAMUN BILA DIKAJI AKIDAH MENYELEWENGโ€ฆ.. Long long ago, there was a great meeting for a debate between Sunni & Shia. The meeting was well attended by so many Shia Scholars, but only a sole (one) Sunni Scholar attended. The Sunni Scholar walked in late with his sandal under his armpits. All the Shia Scholars were bemused and he was asked, โ€œwhy have you entered holding your sandalโ€ฆ.??โ€.The Sunni Scholar calmly replied, โ€œI heard the Shias in the time of prophet SAW used… Read more »

zunnun
Member
zunnun

pagan fahaman agama yg berakar umbi dari awal lagi. seperti pelacuran, lebai2 sundal pAs menjadikan nya bukan sj utk menyembah2 tapi di pertingkatkan pula satu perdagangan pelacuran puki2 bidadari pula

dgn slogan:

“undi pAs masuk syurga.”

kan dah jadi broker setan2 yg ada

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang2 DAP sundal, pelacur sejak dulu lagi. Kot sejak menempat ke negara ini. Susah cari makan, yang senang cekah kelengkang.

Kalu tak, gaduh berbunuh bunuhan. Macam di Penang, satu puak hentam yang satu lagi di zaman british Kolonial dulu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MACAM NI PUNYA CARA MANA BOLEH JADI PM8โ€ฆ..JADI PADANG JARAK PADANG TEKUKUR LEEERRR NEGARAโ€ฆ..SEPERTI DILANGGAR GARUDAโ€ฆโ€ฆ. MAMPUIH LAH DSAI ANUAR KENA TEMPELAK โ€˜SHUDDUP YOUโ€โ€ฆโ€ฆ. Sekumpulan pemimpin kanan PKR mempersoalkan tindakan Anwar Ibrahim yang disifatkan โ€œmemecah belah kesatuan partiโ€, selepas presiden PKR itu menasihatkan timbalannya Mohamed Azmin Ali supaya bercuti sekiranya terbukti beliau merupakan individu dalam video seks sejenis yang tular sejak bulan lalu. โ€œJusteru berdasarkan penafian tegas YB Timbalan Presiden, Datoโ€™ Seri Mohamed Azmin Ali berkaitan hal ini, Presiden sewajarnya mempertahankan Timbalan Presiden demi memelihara muafakat utuh Keadilan dan tidak sama sekali cuba menggasir kedudukan Timbalan Presiden dalam kerajaan tanpa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK DAJJAL TAHU DIA TIDAK DAPAT NAIK JADI PM SECARA DEMOKRASIโ€ฆ..SATU2NYA CARA PROVOKATIF ITU LAH JALANNYAโ€ฆโ€ฆ MPP dan wakil rakyat PKR tempelak Anwarโ€ฆโ€ฆ Dua puluh tiga pemimpin kanan PKR bersama 14 anggota parlimen hari ini nmendesak Anwar Ibrahim โ€“ yang juga presiden mereka โ€“ supaya berhenti mengeluarkan kenyataan yang memecah-belahkan parti. Dalam kenyataan bersama dikeluarkan pagi ini, mereka berkata sebagai presiden Anwar perlu segera menggembleng perpaduan anggota parti demi keutuhan PKR, Pakatan Harapan (PH) dan negara. Mereka juga dikatakan tidak setuju dengan kenyataan Anwar semalam yang menyatakan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, perlu melepaskan jawatan kerajaan sekiranya… Read more »

zunnun
Member
zunnun

betina kesundalan pAs, si zailah bila di tanya, mengenai kawin kongkek puki pompuan 12 tahun dgn mangkuk tua yg masih raban asyik memuki… di jawap bukan dgn ungkap, “that’s not deviate from islam?” memuki dgn budak bawah umor, satu tabii rational atau irrational? muhammad dari hijaz di hadiahkan aisyah ketika 12 tahun oleh umar, utk di kawini, maka di bolehkan dlm “islam”? precedent yg di lakukan oleh muhammad dari hijaz? maka nafsu sex muhammad pasti ada, jika tidak mana dtg nya, si fatimah. yg jadi kesundalan nya, Muhammad, pun ada keinginan serupa dgn muhammad dari hijaz? Daud pun serupa, di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak cakap FUCK, cakap KONGKEK pulak Beruk Tua zunnun the lanun, monkey in the zoo ini.

This bastard is really seditious when saying “ape yg suci dan holy nya, pd muhammad, daud mau pun sulaiman?”

I call upon the Police Cyber Unit to take action on the bugger as and when suitable.

BSP
Guest
BSP

Malaysia hanya akan aman bila sudah tiada 3 benda ni:
1) DAP
2) Tun M
3) Anwar

Punca malapetaka di Malaysia disebabkan 3 benda ni.!!

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Setuju. Kita mesti ada 3 orang terbaik ini

1. Najib
2. Zahid
3. Ku Nan

Aman negara.
Tiada kesusahan.
Ada Cash is King kalau nk dedak
Ada Yayasan Budi kalau nak pertolongan
Ada RM2 mil pocket money untuk kita minta sedikit untuk perbelanjaan harian
Yang paling penting Penyamunan Tanpa Had.

Yes…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Jamin aman bila kau dah mamposss. Bila nak mamposss?
Cepat lah.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen di tujukan kpd bakal si mamposss BSP.

zunnun
Member
zunnun

Isis malapetaka di Levant, taliban di Afgan dan pAs malapetaka di memali..

ape persamaan ketiga2 nya?

kesundalan takfiri

Kawarij panjat atap sembelih uthman, pAs panjat atap, mencuri…

Anonymous
Guest
Anonymous

Sundal zunnun the lanun curi kunci bilik, sapu mak dia di malam hari.

BSP
Guest
BSP

Nak tahu orang melayu sokong Anwar, letaklah jawatan sebagai MP dan bertandinglah semula dimana mana tempat yang majoriti org melayu….tengok samada boleh menang atau tidak…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengapa kamu amat bodoh mencadang begitu? Takda cara lain nak uji ker? Buang ruang dan masa pembaca membaca komen bodoh kamu.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

A tainted man with superficiality is still a tainted man
Never compare yourself with a Grand Old Statesman
How cunning you plan but Allah is the best planner
He is All Knowing when choosing a clear winner

zunnun
Member
zunnun

Now, are you are holy man?

Kesundalan kamu taraf holy?

is hadiwang really holy?

OR

A Tinted with Blood in his Hands?

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun @ monkey in the zoo BI pun berteraburan. A DAP bloke yang sangat geram kat Lobai Hadi.

Tapi dia menuduh liar saja. Tarak bukti, fakta atau punca pendapat yang boleh diterima.

Tak gitu dia tak lanun @ monkey in the zoo.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

zunnun
Member
zunnun

budak terlebih virus puki bini nih, jam 10 mlm, cepat masuk kamar, utk memuaskan bini. Kok mcm najib jugak kao ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko tak payah virus puki bini ko, memang sex maniac, ko puaskan nafsu ko memuki bini ko pagi petang siang malam.

komen yang baik dibalas baik. Begitu juga di sebalik nya.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

With Anwar/PKR and allegedly PH disowning TDM
Line is crystsl clear for the return of ex-PM
With Muhyiddin stuck between rock and hard ground
What comes next hopefully will come and spin around

zunnun
Member
zunnun

Did you orcdid you not spinning your belief?

Now, start knowing, Not Believing is also A Belief

Did you ponder on A = (-A) many times over in your life that you had been fucking far too long?

start do the counting, never know, the path you are now trending, are countless deviation.

Or

You choose to be righteous and holistic?

Puki kesundalan bini penentuan zuriat2 sundal dari lendir2 yg kao pancutkan

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Moga ditujukan kepada kamu sendiri

zunnun
Member
zunnun

Yet you can’t ponder a glimpse being a deviationist

or you choose being a reductionist, seeing others but not your “self” being?

Anonymous
Guest
Anonymous

You are an atheist and a damn anarchist, what talking a religious deviationist, stupid zunnun the lanun.

Anonymous
Guest
Anonymous

What talking one, you stupid zunnun the lanun @ monkey in the zoo?

Where got meaning saying “Did you orcdid you not spinning your belief? Now, start knowing, Not Believing is also A Belief”?

SJKC English arr? Speak BM better, maybe no mistakes larr,

malaywhodestroyedthemalay
Guest
malaywhodestroyedthemalay

Dont ever believe this man by the name Tun Mahathir no more. what ever he say just ignore and let it goes down the drain. This man is a person NOT of his word. PKR,AMANAH and DAP must strengthen the parties from within. what this man had done was a lesson learnt,never to believe those from UMNO-PAS. they are incorrigible in attitudes.these are the people who destroyed the malay.

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK KAU. (Must thank Najib Klepto Al Jibo for popularizing the use of that curse).

Don’t ever trust this bastard who is seditious against the Malays. The Police and MCMC must act on the bugger. The very blogging name he uses is proof of that. Damn bastard.

The DAP blokes’ attitudes are so incorrigible that even if knocked on the head repeatedly (like done to many by the Japanese during the war), they never waver. Some say that ada yang retak kepala n mati.

zunnun
Member
zunnun

Sayang nya, Anwar ada perhubungan Erat dgn Yahudi Zionists? Kumpulan Neo Con Zionist atau Yahudi Di Israel? Salah kah MBS, Keturunan Raja Hussein Jordan, General Sisi, Raja Bahrain, Oman, Kuwait, Turkey, Hariri dan beratur yg akan berjabat tangan dgn Nethanyahu…. Yg tidak berbuat sedemikan Blok Iran? Geopolitic TT, satu yg dynamic, “Palestian Cause” kini terletak kpd Hizbullah Lebonan, Khatib Hizbullah Iraq,Hizbullah di Syria dan Iran. Selain, Malaysia, Pakistan masih tegak utk membantu mereka. Bukan kah Zionist di AS itu dasar nya yg pelopori kuasa2 President2 AS, mana, Nsjib, Mahathir, Abdullah, Razak dan Pemimpin2 yg lain berbuat baik dan bersalaman mereka?… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi zunnun the lanun @ monkey in the zoo,

(The above name given to him because he has been monkeying too much in here).

Tak kisah newcon di mana2 atau Yahudi di Israel asalkan Yahudi.

Depa asal nya Arab, sama kaum dengan Arab Muslim sekarang. Tapi kerana tabiat nya “usury” = merempat ke Europa memberi pinjaman wang dengan bunga yang amat tinggi, di benci di seluruh dunia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hanya di akhir Perang Dunia Ke2, Bretes di pertanggung jawabkan menempatkan Yahudi yang bersepah di Europah dan di kutuk di keji, jadi pariah merata.

Bretes aturkan mereka masuk kawasan yang di kenali sebagai Palestine sejak sebelum itu lagi, menapak di tanah Arab. Itu pasal, kebencian terhadap Yahudi membuak, hingga sekarang.

Entah2 zunnun the lanun ada darah Yahudi, juga di benci di blog ini sebab pendapat nya melanggar arus.

anonymous
Guest
anonymous

“Is it me? Why should I create a conspiracy because I was already the PM then. I thought as I was the PM, when the time came, I would resign and that was not a problem,” said Dr Mahathir.

Dia sebenarnya takut anwar jadi PM. Sbb hape? Nanti rakyat akan tahu, sodomi 1.0 adalah fitnah jahat semata2 nak โ€œbunuhโ€ anwar.
Harini, yg masih lembam, percaya ngan naratif sonsang anwar peliwat, termasuk mvsa.

https://www.thestar.com.my/news/nation/2020/03/11/dr-m-vote-of-no-confidence-likely-to-fail-najib-the-real-conspirator

โ€œSaya tak pernah kalah dengan lawan politik sayaโ€.
Ayoh UMNO, tunggu pe lagi.
Ganding bahu ngan anwar.
Jom jadi sebahagian dari sejarah. Jom buktikan atok silap ini kalilah.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hu hu hu…

Sayangnya, ramai rakan2 seperjuangan sejak zaman masih menuntut di UM seperti Ustaz Fadzil Noor, Ustadz Ismail Minna, Professor Dr Sidek Baba, Dr Chandra Muzaffar, Kamaruddin Jaffar, dll telah meninggalkan Anwar Ibrahim dek klentongnya, hubungan erat dgn Zionis Yahudi Amerika, dan…..kebuasan nafsu biseksualnya tidak mengira jantan betina, perawan dan isteri orang.

Nyah..Nyah..kerinduan amat mwndalam nampak……!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pendedahan Bekas Pegawai Agama Anwar, Buat Dr Sidek Baba Sedar SIAPA ANWAR IBRAHIM sebenarnya. Professor Datuk Dr Sidek Baba berkata beliau agak terkejut dengan pendedahan seorang mufti yang pernah menjadi pegawai agama Datuk Seri Anwar Ibrahim yang turut hadir dalam pertemuan tertutup di rumahnya kira-kira pertengahan tahun lalu. โ€œDi antaranya yang saya tanya adalah seorang mufti, yang pernah menjadi penasihat agama Datuk Seri Anwar. Beliau datang ke rumah saya dalam pertemuan tertutup rakan-rakan saya dalam ABIM dan simpatisme ABIM. โ€œSiapa Anwar sebenarnya..saya agak terkejut. Jadi, saya tidak kutip pandangan-pandangan daripada orang biasa berkenaan Datuk Seri Anwar. Beliau penasihat agama Datuk… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Renung muka kesundalan kamu dan lebai2 sundal yg ada, ketengahkan kesundalan agama pagan kamu

Mulakan dgn asas nya,

Syahadah yg kai sabah hari lafaz kan dlm solat kamu? Kesundalan ape kamu dgn segala lebai2 sundal, dgn istihad,Muhammad yg sebenar itu, siape?

Mulakan di sini, jgm asyik menyundal dgn “islam” sana sini, tapi penyembah berhala yg nyata.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesundalan kecelakaan zunnun the lanun @ monkey in the zoo ini tak payah di renung.

Nampak terpampang dari 1 batu jauh nya.

Bila kamu cakap “menyundal dgn โ€œislamโ€, kamu menghasut.

Dengan ini aku gesa Police Cyber Unit perhatikan kamu dan ambil tindakan ke atas kamu bila sesuai.

zunnun
Member
zunnun

Kesundalan ape yg kao cuba jenamakan dgn mereka2 ini?

sedangkan fadzil Noor rapat dgn Anwar, Sidek dan Muzaffar, Kamaruddin Jaafar lintah2 biawak yg gagal mendapatkan manfaat dari Anwar, benda yg obvious utk di perkata.

Siape Sidek, malaikat, faculty keupayaan Alam?

Sidek yg cacat dgn kesundalan nya juga? Kao terima nya idola kesundalan seperti hadiwang dgn kesesatan Amanat nya?

berterus terang, ape kesundalan kamu masih perakui Amanat Sundal hadi?

Anonymous
Guest
Anonymous

dapat manfaat dari Anwar? Manfaat semburit, you-do-I-do?

Tapi bagi zunnun the lanun @ monkey in the zoo it’s just “you please do unto me” – one way, as he is used to such a relationship with bang Ali.

zunnun memang sundal kiri kanan atas bawah, pagi petang siang malam. Itu pasal asyik menyebut kesundalan – tabiat nya, darah daging nya.

zunnun
Member
zunnun

Keturunan zombie dgn hu hu?

atau berzikir ala pagan dgn hu hu ini?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepaganan kamu (istilah besau, hehe) ia lah tiap hari masuk hutan di belakang rumah kamu, tonggang tonggek menyembah pangkal pokok Kayu Ara.

Dan cari daun ketum, bawak balik berbakul, buat air ketum, minum, mabuk, terbaring atas jalan. Bila kena lenyek lori, tak masuk sini lah kamu.

Melainkan kamu ada 9 nyawa macam kucing. Tidak. Kamu macam anjing.

Anonymous
Guest
Anonymous

sodomi 1.0 adalah fitnah jahat semata2? Bodoh lah cakap begitu. Mahkamah yang adilkan kes itu, Hakim yang buat keputusan berdasarkan fakta2 yang dikemukakan kpd nya.

Dia sebenarnya takut anwar jadi PM? Bukan takut. Dia tak mahu. Sebab Ppak Sheikh Peliwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat. Aku setuju. Berjuta lain pun begitu.

Ganding bahu ngan anwar? Jaga2, jangan ganding bahagian belakang tuh. hehe

anonymous
Guest
anonymous

Spot on. Nak tambah sikit, kot la masih ada yg nak guna akal. Usung tilam keluar masuk lori, bekas TPM kena masuk jel atas pertuduhan meliwat. Yg malas membaca dikalangan orang melayu, termakan naratif sonsang 24 tahun, anwar adalah peliwat. Buangla sikit kejahilan tuh. Baca undang2 negara. Explanationโ€”Penetration is sufficient to constitute the carnal intercourse necessary to the offence described in this section. Jika yg kena tuduh tak mengaku bersalah, pihak pendakwa raya kena buktikan, zakar OKT telah menembusi anus pengadu. Sape yg boleh tentukan? Pastinya doktor bertauliah akan memeriksa samada terdapat kecederaan pada anus pengadu. Adakah kehadiran air mani… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kak Wan pun tau betapa ganasnya bang non sampai2 Ezam kotak sendiri pecah tembelang bagaimana resahnya Kak Wan (ketika itu Kak Wan berada di luar negara) bila mengetahui di rumah mereka ada anak ikan bersendirian dgn Bang non.

Aku tak rela berPMkan peliwat. SELISIH Malaikat 44…..!!

zunnun
Member
zunnun

Aku tak rela, PM peliwat, tapi ..

kao duduk semeja di panggil oleh semburit hadir di Sheraton, utk bersama nya?

hadiwang, dgn kesundalan asyik melontar kata, akan usul di parlimen undi percaya, tapi akhir nya sama2 mertabatkan democracy bukan di parlimen tapi di hotel pula

Renung2 kesundalan kamu semua, meliwat “islam” dgn fahaman pagan yg nyata. Masih kamu rasakan, fahaman kamu, bukan penyembah dan peliwat, bangkit, perjelaskan

Tuduhan Peliwat yg di kenakan kpd Anwar, ngape, byak keraguan nya? Ngape sepakat, apparatus Mahathir dan Najib beriya2 di gunakan kpd nya?

Ngape tidak gunakan kaedah yg di guna pakai oleh PH kpd Najib dan pertuduhan nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun % monkey in the zoo pun ada di Sheraton. Tapi di luar, tak masuk dalam. Dia drebar, tak boleh masuk dalam. Tapi dia nampaklah siapa yang masuk.

Menanya “Ngape sepakat, apparatus Mahathir dan Najib beriya2 di gunakan kpd nya?” Entahapekebendenye apparatus berdetus detus. Terasa kena sekel kepala nya, gamak nya.

Dia tanya lagi, “Ngape tidak gunakan kaedah yg di guna pakai oleh PH kpd Najib dan pertuduhan nya?” Marah betul dia. Nasib kamu lah kuat mencium bont.t Pak Sheikh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan “Spot on” – sebenar nya “many spots” on the tilam.

“Pastinya doktor bertauliah akan memeriksa samada terdapat kecederaan pada anus pengadu.” Pakai K Jelly mana ada cedera, Mat.

Jika aku peguambela kes sodomi 2.0, aku akan mohon kebenaran mahkamah nak masukkan air mani tiruan + DNA .. ke dlm rektum sifool menggunakan tiub. Malang nya, kamu bukan peguambela dia, Mat. Kamu ingat pgmbela dia tak fikirkan itu ker? Hakim boleh benarkan Sefol buka seluar meonggeng dlm mahkamah ker?

zunnun
Member
zunnun

Spot On, Many Spot?

Anwar skrang MP, bebas, sah di sisi undang2, tapi, yg byak spot tak di jawap,Masih ke Sundal2 pAs berpegang dgn Amanat hadi?

Al Arqam di haramkan, golongan pAs dgn pegangan Aurat Hadj bagaimana pula?

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun @ monkey in the zoo mana ada sense of humour. Tak reti pun joke “Spot On, Many Spots (on the tilam)”

Demikianlah penganut DAP yang bertuhankan pokok Kayu Ara di hutan di belakang rumah nya.

zunnun
Member
zunnun

anwar di nafikan utk menjawat PM Malaysia bukan sbb ketrampilan nya yg terbuka dan liberal mau pun dakwaan dan sabitan nya, …tapi kesundalan Melayu2 penyamun omNo dan lebai2 sundal pAs merasakan Anwar mewakili diversity bangsa yg mana kesundalan fascist Supremacy Melayu akan terkakis dan hilang selama nya …tanah melayu bagi mereka kepunyaan melayu dan akhir nya nanti, malaysia di jadikan Republic dgn penolakan Sovereign Raja2. “Demographic” : di kupas “hippocrates” mereka dgn mengunakan takrif “hilang kekuasaan melayu di tanah melayu” dgn penduduk negara yg mana demographic penduduk, 69% penduduk Melayu dan kadar purata anak dlm keluarga 2.8 berbanding Cina 16%… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun dah tak guna perkataan FUCK sekrang. Bagus lah. Dia sudah mula berbudaya (cultured, civilized) sekarang.

Tapi masih lagi uncivilized, menuduh “Islam hilang Sifat Universal Nya”.

KEPALA BAPAK si kafir nih.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

zunnun
Member
zunnun

puas, semalaman mengorek puki bini? bini fuck kamu atau kao fuck bini?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ooooooooo kau jenis bini kau fuck engkau yer? Apasal, gate dia dah besar sangat, kau dah fedap yer? Tu lah, jangan rapat dengan bang Ali.

Begitu lah jenis zunnun the lanun @ monkey in the zoo.

Rosli
Guest
Rosli

Mantap

zunnun
Member
zunnun

seperti tersesat mcm amanat hadi ke? yg mati di memali syahid di saksikan oleh para malaikat atau pegawai2 keselamatan yg ada?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tahukah tuan2, berapa kali mantan menteri kewayangan dari PH tersilap letak titik perpuluhan dalam kira2 wang negara?

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia letak titik di dalam lub.ng belak.ng kamu. Kamu check ler, ada di situ.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tahukah tuan2, kemanakah duit dari Tabung Harapan dibelanjakan?

1. Untuk menutup kebodohan menteri2 PH
2. Untuk bayar bil hospital bagi merawat kebodohan menteri2 PH.

zunnun
Member
zunnun

keldai belaan lebai2 pAs dgn kesundalan nya….

Anonymous
Guest
Anonymous

Hanya menanya dan menuduh secara liar dengan tidak ada bukti, fakta atau penerangan pun, Mamat Tonjol ini pun jahat maksud nya.

Duit itu diletak di dalam lub.ng belak.ng kamu. Kamu check ler, ada di situ.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

zunnun
Member
zunnun

Menentang Democracy’s ?

yg mencuri dari atap cara democracy ke? Parlimen rendah taraf dari Sheraton?

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa mencuri, Mat? Bapak hang ker? Awat tak habaq, hang melalut saja.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BINA PERSPECTIVE BACK DOOR GOVERNMENT OF PN DLL…..PH SEBENARNYA MENENTANG DEMOCRACY…… Pakatan Harapan Misread And Underestimated Mahathir…….. The โ€˜deathblowโ€™ came when Muafakat Nasional, which had earlier agreed to support Mahathir, withdrew that support and backed Muhyiddin instead. Umno and PAS had extended Mahathir a talian hayat (lifeline) when it appeared he was drowning. But when Mahathir refused to dump DAP, Umno and PAS dumped him and Muhyiddin walked in as prime minister. And without the support of Umno and PAS, Mahathir really had no choice in the matter. Have you ever read the story about the scorpion and the… Read more »

GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT
Guest
GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT

SEBELUM NI AKU TAK SOKONG PM BARU

TAPI HARI NI AKU SOKONG

PLANNING YAB NAMPAK BAIK!

HARAP TUN SEJUK HATI!

HIDUP PPBM!

zunnun
Member
zunnun

parti nyamok blh hidup dgn kehadiran parti penyamun?

dulu parti tumpang PH kini parti tumpang MN.

ke PH dah tak blh U Turn, jgn nanti di sembelih oleh MN, mendayu2 menangis akhir nya

minta pertolongan warisan dan gps pula. cukup 30 + 10 + 18 ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen ini aku tak balun sebab genuine, bona fide political view.

GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT
Guest
GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT

HIHIHIHOHOHOHAIHAIHAI

CIKGU KEJORA OIIIII,
AKU TAK KESAH LA,
KAMU NAK AMIK DARA MANA PON BUAT BINI!

YANG AKU KESAH SANGAT..
KAU TIPU SI MUNIRAH TU KATA KAU GURU BUJANG..

jangan hidup dalam fantasi!

KAU TIPU SI JIGIT KATA TICER ZURA TU ANAK DARA!
BUKAN KE SI TICER TU,UMOR 40 an dan berlaki

..kah kah kah

JAGA CUCU LAGI BAIK WEIII

KAHHHHHHHHHHHHHH KAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH KAHHHHHHH

jangan mare!!!!!

kah kah kah

GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT
Guest
GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT

SERAHKAN DARA JAWA TU KAT AKU

AKU BUAT BUNI..kih..kih..

AKU NI..BETOL-BETOL MUDA TRANG TANG TANG!

KAH KAH KAH

GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT
Guest
GURU DEWA VS GURU MULUT CAROT

alamak bukan BUNI….BINI

kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anon jalang 10:28/10:31/10:33 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Naper tak ada beban, batu pulak anon pi jinjing?
Tk takut ke anon tulis komen tak ikut tajuk pos?
Nanti anon akn dimarahi pilak oleh si TN anjing
Sbb ini mmg satu pantang bg TN pelir mampos
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HOHOHO HAHAHA HIHIHI

โ€œKAU TIPU SI MUNIRAH TU KATA KAU GURU BUJANG..โ€

โ€œJAGA CUCU LAGI BAIK WEIIIโ€

Ditujukan kpd Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib, sekarang pakai nama zunnun the lanun, Anomouse dll..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila nyanyuk 6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing hati busuk, pnuh dgn kudis bernanah
Anjing gila sewel ini, asal usul, keturunan lanun
Bila kantoi, mula lah anjing ini, melempar fitnah
Sblm ini, kata Kejora GN, kini tuduh pula, Zunun
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HOHOHO HAHAHA HIHIHI

“KAU TIPU SI MUNIRAH TU KATA KAU GURU BUJANG..”

“JAGA CUCU LAGI BAIK WEIII”

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
TN anjing asyik kena tibai, smpai muka monyok
Anjing tua ini ada pnyakit sawan sasau dan gila
Dia umur 87 thn..dah tua kerepot serta nyanyuk
Kejora yg brpantun. Geng Najib pulak dia pi tala
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN kapiaq, anjing dan babi, biasa jer dia sentuh
Org kapiaq ini, tiada halal, haram, sunat & wajib
Bodoh TN ini, mcm pak dia punya kepala butuh
Asal menentang PH..dia akan..kata Geng Najib
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing umur 87 tahun..dah kerepot tua renta
Mana anjing tua gila ni tahu pasal orng bercinta
Marah anjing ni kt Kejora, sbb dia cemburu buta
Maka anjing ni tuduh..watak Irah tu Kejora cipta
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing ni, binatang jenis yang suka menuduh
Ada jer, tuduhan fitnah, bila anjing tua ini masuk
Mcm pala butuh pak dia je..otak dia pnya bodoh
Spt lbg puki mak dia pula..mulut dia pnya busuk
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Kesian sungguh, dngn TN anjing bapok tua kedi
Dia pnya komen tak ubah spt keling mabok todi
Dek kerana cemburu dikatanya Kejora ini ADHD
Sbb..dia hnya ada mati pcuk btg pelir lembik ED
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing ini isu post bukan nya dia nak sentuh
Asyik nak caci maki jer bila anjing tua ni masuk
Bodoh anjing ni, mcm pak dia pnya kpala butuh
Mulut anjing sewel ni mcm puki mak dia busuk
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Apalah nak jadi ngko ini, TN anjing mulut becok
Awal pagi lagi dah menuduh dan mencaci maki
Tak sedar diri tua..umur 87 thn, dah mati pucok
Mulut ko busuk, mcm mak ko pnya lubang puki
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Marah TN anjing kat Kejora blum juga nak reda
Lbh2 lagi bila dilihat Kejora-Irah brmesra canda
Dia umur 87 th, apa yg dia tahu pasal org muda
Kini dia, perut kembong kmpis atas kerusi roda
โ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟ
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing ๐Ÿ• gila babi nyanyuk 6:30/6:34 am,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing, serupa Keling dlm kapal yg nk karam
Bila anjing ni ada, blog akan jadi, tidak tenteram
Bkn Kejora sorang, anjing tu semua orng geram
Jigit yg pnyabar pun gelar anjing ni anak haram
๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

anonymous
Guest
anonymous

wau bulan otoman and t geng,
korang sila pahamkan apa kata MVSA @ MAHATHIRVSANWAR NIH!

anonymous
ni ha atok MVSA yang kataโ€ฆโ€ฆ

MAHATHIRVSANWAR

AGONG TONG M SUDAH MENJUNAM KEPIMPINANNYAโ€ฆ.TIDAK MAMPU LAGI BINA BLOG KEDUA PEMBANGKANGโ€ฆ.. ELOKLAH BERSARA SEBAGAI BARUAH

Reply13 March 2020 10:09 pm

kerrr korang pon dah sama nyanyok mcm madey?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGONG TONG M AKAN JOIN PN DAN BAWA WARISAN DLL KELUAR PH…….. Terkini: Anwar sah masuk perangkap Mahathir sekali lagi…….. Semalam, Mahathir mengaku mempunyai masalah dengan Anwar dan mendakwa presiden PKR itu tidak mengawal pengikut-pengikutnya seperti Rafizi Ramli yang terus-menerus mengecamnya. ุชุฑูƒูŠู†ูŠ: ุงู†ูˆุฑ ุตุญ ู…ุงุณูˆู‚ ฺคุฑุงฺ ูƒฺค ู…ุญุถูŠุฑ ุณูƒุงู„ูŠ ู„ุงฺฌูŠ Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengesahkan Tun Dr Mahathir Mohamad kini bukan lagi Pengerusi atau sebahagian daripada Pakatan Harapan (PH). Menerusi satu sidang media di ibu pejabat PKR, Anwar berkata PH ketika ini hanya diwakili PKR, DAP dan Parti Amanah Negara (AMANAH) dan hanya wakil daripada tiga parti itu sahaja… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Baguslah Budin dah sedar siapa sebenarnya drM. 22 memerintah berjaya menjutawankan anak-anak, melibralkan anak perempuan dan berpuluh jutawan non bumi yg selalu mengekorinya.
Budin… Siapa yg mengkhianati PH?
Jgn munafik.

anonymous
Guest
anonymous

matde boleh cakap apa saja
perangainya memang dah termasyhur
ular tua ynag suka membelit

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu suka melompat lompat, menjerit jerit, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Sekarang tak berani guna nama itu sebab asyik dibalun, ditibai, dibantai bila mengguna nya.

Ada kesan juga balunan aku yang bertalu talu itu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEREKA YANG CERDIK AKAN TERTARIK PADA DATA DAN ANGKAโ€ฆ..SI BODOH AKAN TERPESONA DENGAN AUTAโ€ฆโ€ฆ. Are You Angry? Really Angry With The Current Government? Then Read Onโ€ฆโ€ฆ. By Philip Kwan Are you mad at what has been happening over the past few weeks in Malaysia? Are you outraged that the Pakatan Harapan government has crumbled due to the crossing over of certain MPs? Are you devastated that politicians from BN/UMNO are in power again and are free to abuse their authority, rob the nationโ€™s coffers, and pull off corruption on a grand scale like never seen before? Well guess what? You… Read more »

zunnun
Member
zunnun

what?

faham ke keldai belaan pAs dgn ape yg di copy paste nih?

bila bertaraf sundal, mangkuk2 seperti nih pun mereka dewa

tak usah pergi jauh,

KLSE index 1340 +

lowest since 2010

ape makna,ini?

syarikat2 di bursa saham terpaksa membayar pinjaman kpd bank, kerana byak yg pledge underwritting ICUL, WARRANT STOCK, LOAN STOCK dan sebagai nya…

tekanan kini kpd Bank2 dgn NPL mereka.

jgn asyik menyundal copy paste, tapi tiada fahaman mengenai nya

“islam” terjamin bawah pemerintahan lebai2 sundal pAs ke? Jgn asyik memuki memantat dgn pengakuan sedemikian.

blum tahu lagi kamu semua di jamin syurga.

faham sundal2

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun = monkey in the zoo mana dia tahu bahwa sentimen di KLSE di pengaruhi dek bursar2 antarabangsa yang sekarang dilamun malapetaka coronavirus.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGONG TONG M SUDAH MENJUNAM KEPIMPINANNYA….TIDAK MAMPU LAGI BINA BLOG KEDUA PEMBANGKANG….. ELOKLAH BERSARA DENGAN MARUAH….. Mahathir harus ceraikan Pakatan Harapan, biar Anwar reput…….. โ€œLim Guan Eng terikat dengan Anwar Ibrahim atas sebab-sebab tertentu dan kini berada dalam dilemma kerana terpaksa menyokong terus Anwar biarpun tahu presiden PKR itu menjadi salah satu daripada punca ahli-ahli parlimen Bersatu (PPBM) berpaling tadahโ€ Raggie Jessy Rithaudeen Tun Dr Mahathir Mohamad harus segera menjauhkan diri dari Pakatan Harapan sekiranya benar dakwaan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim bakal mengetuai gabungan berkenaan. Mahathir turut disaran agar melupakan hasrat untuk… Read more »

zunnun
Member
zunnun

si abdhamid nih tak usah pandang jauh, kerana nyanyuk nya dah cukup mencacatkan fahaman nya.

mangkuk nih, faham ke, permasaalah semasa, KLSE, RINGGIT, REVENUE PETRONAS, COVID 19, dah cukup meletak kesundalan2 Pengkianat2, Penyamun2, Semburit2 dan Pemuja2 Berhala Melayu tak berselera bila isteri2 di rumah mengkangkang utk melayan

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk tua ni hidup lg, ingatkan dah mampus kena racun.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun the lanun @ monkey in the zoo ini lah sundal, Pengkianat, Penyamun, Semburit dan Pemuja Berhala Melayu yang isterinya di rumah asyik mengkangkang utk melayan.

Sebenar nya isteri dia dah rebeh tapi mengkangkang lagi.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKAN MACAM SI JAHANAM TUMMY TOM CAT PH YANG GANGGU URUSAN MAHKAMAH……. Mahkamah tolak permohonan lucut hak dana milik Jakel Trading lebih RM10 juta……. Mahkamah Tinggi hari ini menolak permohonan pendakwaan untuk melucut hak ke atas wang berjumlah RM10,747,042.77 didakwa berkaitan dengan skandal penyelewengan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang disita daripada Jakel Trading Sdn Bhd. Hakim Muhammad Jamil Hussin membuat keputusan itu selepas berpuas hati bayaran yang diterima oleh Jakel Trading selaku responden adalah dalam transaksi urus niaga biasa syarikat itu. โ€œDalam kes ini apa yang perlu ditentukan oleh mahkamah ialah sama ada harta yang disita RM10,747,042.77 adalah hasil… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, sibuk mengajar adab dan sopan kpd zunnun the lanun – the monkey in the zoo – hingga tak ada masa nak komen on the blog post.

Berharap the monkey will practise blogging decorum and decency, kalau tidak, akan aku balun, tibai dan bantai dia esok pula.

Good night, folks.

zunnun
Member
zunnun

isteri dah siap mengangkang ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Isteri kamu asyik mengkangkng. Jaga2 Bang Ali, nanti kau bolos.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PROKSI AGONG TONG M TIDAK AKAN ADA LAGI DALAM KERAJAAN SELEPAS PRU 15……. PESANAN KEPADA KERAJAAN PN: WALAUPUN KEKAL SEHARI, BUAT YANG BETUL Oleh Tun Abdul Hamid Mohamad Kedudukan Kerajaan PN sangat rapuh. Jika undi tidak percaya dilakukan terhadap TS Muhyiddin apabila Parlimen bersidang, kita tidak tahu beliau boleh mendapat sokongan majoriti atau tidak. Isu yang paling utama ialah adanya UMNO dalam kerajaan itu. PH tahu tanpa UMNO, kerajaan itu akan tumbang. Modal besar PH terhadap UMNO ialah UMNO parti corrupt. Penyertaannya dalam Kerajaan PN menjadikan kerajaan itu sebuah kerajaan corrupt. Perhatian khusus akan diberi kepa DS Zahid, sama ada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PN KERAJAAN PROKSI AGONG TONG M…….MN MESTI BERSABAR….KORBANKAN DULU KEPENTINGAN PERIBADI DEMI ISLAM…. INSYALLAH LEPAS PRU 15…. SUASANA BERTUKAR…. . Kenapa Mahathir U Turn Lagi, Nak Letak Mukhriz Sebagai TPM?………. 9 Mac 2020, Perdana Menteri Malaysia ke 8, TS Muhyiddin Yassin mengumumkan senarai jemaah Menteri dan Timbalan Menteri beliau. Agak mengejutkan bila Muhyiddin umumkan barisan kabinet beliau tidak mempunyai Timbalan Perdana Menteri. Ia dianggotai oleh 31 orang jemaah Menteri termasuk 4 orang Menteri Kanan dan 38 orang Timbalan Menteri. Jumlah keseluruhan anggota kabinet Muhyiddin adalah seramai 70 orang termasuk beliau sebagai Perdana Menteri. Barisan Kabinet Baru Tanpa Timbalan Perdana Menteri… Read more »

zunnun
Member
zunnun

demi islam?

cacat ke Zat ketuhanan dgn kesundalan dan pengakuan “islam” yg di sesatkan oleh lebai2 sundal pAs nih?

selama ini, Alam ini berpayung dgn “islam” yg di bawa oleh kesundalan lebai2 pAs ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan caci agama, walau siapa punya, d’ya hear?

Bastard zunnun the lanun @ monkey in the zoo.

Komen yang baik dibalas baik. Begitu juga sebalik nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

U-Turn lagi… Ini dah berpusing-pusing, sekejap Mahathir sekejap Anwar, Balik Mahthir, Balik Anwar.. Lama-lama macai PH jadi giler……….. Anwar, bukan Dr M ketuai PH jika p’raya diadakan – Azizah Anwar Ibrahim dan bukannya Dr Mahathir Mohamad yang akan mengetuai PH dalam pilihan raya akan datang, kata Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam wawancara bersama Bloomberg. Bagaimanapun bekas timbalan perdana menteri itu berkata, perkara itu perlu dibincangkan bersama parti komponen PH terlebih dahulu. “Kita akan adakan mesyuarat, tetapi saya fikri kemungkinan besar Anwar (yang akan dicalonkan),” kata Wan Azizah seperti dipetik. Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan siapakah yang akan mengetuai… Read more »

zunnun
Member
zunnun

yg jelas U Turn kini, lebai2 pAs dan keldai2 belaan mereka, dulu….

(1) sana sini “semburit sogmo..”

kini, semeja, beramah mesra

(2) dulu tergopoh lobby ruu 355, skrang U Turn pulak, di tangguhkan dulu

(3) dulu, potong balak kelantang ada ISO, kini trsebar, ISO dah di batalkan sejak 2016

(4) dulu, 1MDB fitnah belaka, lepas PH ambil alih kuasa, terbongkar luas melibatkan 6 negara

(5) dulu bersemangat dgn Amanat Hadi, bila dah di dapat sesat, Amanat Terbahru pula yg menantk.

(6) dulu ishtiar harta salah kini, U Turn lagi

(7) dulu kata tape abodooh fitnah, kemudian bila terbongkar, U Turn lagi

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu sokong siapa, zunnun the lanun @ monkey in the zoo?

Sokong Pak Sheikh Nuor ker?

Tak usah harap lah, dia tak boleh jadi PM sebab dia Peliwat, di penjara 2 kali sebab meliwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TUN M TIDAK LAGI BERSAMA DGN PUAK HOPELESS (PH)…syukur Alhamdulillah.

Selain itu, ketiadaan mereka2 dalam kabinet PM8 (yg ada perbicaraan mahkamah kes koropsi, songlap & money laundering) jelas menunjukkan TSMY menghormati prinsip Tun M.

BILA BIDUK BERLALU, KIAMBANG PUN BERTAUT SEMULAโ€ฆ.!!

Alhamdulillahโ€ฆ.akhirnya tersebar meluas di media sosial Tun M tersenyum dan yakin Kabinet Menteri PM8 akan bertahan sekurang-kurangnya hingga habis penggal, iaitu 2023.

Hidup Melayu
HIdup Malaysia

ps:
Terkenang filem muzikal โ€œAkhir Sebuah Impianโ€.
Sampai tualah โ€œRearโ€ Admiral mengemudi kapal โ€œLancaw Kunyitnyaโ€ terumbang-ambing di samudera tak berketepian.