MASIH INGATKAH MUHYIDDIN PADA NASIHAT DAN PENGORBANAN ANWAR?

Ada tiga peristiwa yang rakyat tidak tahu dan peristiwa-peristiwa ini tidak pernah diceritakan oleh Anwar Ibrahim kepada ahli ahli KEADILAN sendiri. Sudah tiba masanya saya merasakan rakyat perlu tahu supaya mereka boleh membuat perbandingan mengenai prinsip perjuangan dan pengorbanan yang diambil antara kedua-dua tokoh ini.

Peristiwa Pertama

Menjelang Pilihanraya Umum ke-14 (PRU14) pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan (PH) kerap membuat perbincangan mengenai siapakah yang akan diketengahkan sebagai calon Perdana Menteri ke-7. Oleh kerana ketika itu Anwar Ibrahim masih di dalam penjara manakala Tun Mahathir pula sudah agak lanjut usianya maka Muhyiddin Yassin merasai dirinya layak dicalonkan. Di sinilah bermulanya episod kerjasama di antara Muhyiddin Yassin dengan Azmin Ali.

Muhyiddin telah menemui Anwar di mahkamah untuk mendapatkan persetujuan beliau. Janji Muhyiddin kepada Anwar, beliau akan menjadi Perdana Menteri (PM) untuk tempoh dua tahun saja dan kemudian akan menyerahkan jawatan PM kepada Anwar sebaik selepas Anwar mendapat pengampunan dan kembali semula ke Parlimen.

Anwar dengan berlapang dada bersetuju dan menyokong cadangan Muhyiddin. Anwar seterusnya meminta Muhyiddin membawa cadangan tersebut dan berbincang dalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan. Lim Kit Siang juga difahamkan pernah mengusulkan nama Muhyiddin sebagai Perdana Menteri ke- 7 sementara menunggu Anwar dibebaskan dari penjara.

Bagaimanapun, sebelum cadangan ini dibawa ke Majlis Presiden PH, Muhyiddin terlebih dahulu membentangnya dalam satu mesyuarat Majlis Tertinggi Bersatu. Di situ, Muhyiddin turut memberitahu mesyuarat tersebut bahawa Azmin Ali akan dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri jika PH berjaya membentuk kerajaan dalam PRU14.

Namun malangnya cadangan Muhyiddin itu tidak mendapat restu dan sokongan majoriti ahli MKT Bersatu lantas perdebatan hangat telah berlaku di antara penyokong Tun Mahathir dengan Muhyiddin. Pertikaman lidah turut berlaku di antara Setiausaha Politik Tun Mahathir iaitu Muhammad Zahid Mat Arip dengan Muhyiddin sehingga Tun Mahathir terpaksa mencelah.

Tun Mahathir meminta supaya mesyuarat tidak lagi membincangkan akan isu siapa yang harus menjadi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri kerana apabila tiba masanya beliau (TDM) dan Tun Daim akan berbincang dengan Anwar sendiri.

Perancangan awal Muhyiddin-Azmin inilah antara punca utama mengapa Azmin menolak cadangan Majlis Presiden PH kemudiannya apabila Majlis Presiden PH telah menamakan Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri ke-7. Di khabarkan Azmin dengan marah dan muka merah bertindak meninggalkan dewan mesyuarat.

Justeru tindakan Azmin yang diketahui ramai sekarang iaitu meninggalkan Tun Mahathir dan menyokong Muhyiddin bukanlah sesuatu yang mengejutkan.

Peristiwa Kedua

Peristiwa ini berlaku selepas Pakatan Harapan memenangi PRU14. Sebaik sahaja SPR mengumumkan kemenangan Pakatan Harapan, Tun Mahathir terus bertanya kepada Muhyiddin jawatan apakah yang beliau mahu.

Muhyiddin ketika itu meminta jawatan Menteri Kewangan diberi kepadanya atas alasan beliau adalah seorang bekas Timbalan Perdana Menteri dan pernah berkhidmat di Kementerian Kewangan. Tun Mahathir bersetuju dengan permintaan Muhyiddin itu.

Setelah mendengar persetujuan dan janji Tun Mahathir itu, Muhyiddin dengan penuh yakin pulang ke Johor Bahru untuk menyembah nama calon Menteri Besar Johor kepada Baginda Sultan.

Sekembalinya Muhyiddin ke Kuala Lumpur beliau mendapat tahu bahawa jawatan Menteri Kewangan telah diberikan Tun Mahathir kepada Lim Guan Eng manakala beliau pula diberikan jawatan sebagai Menteri Dalam Negeri.

Muhyiddin bergegas bersemuka dengan Tun Mahathir lalu menagih janji Tun Mahathir padanya. Tun Mahathir menerangkan kepada Muhyiddin bahawa DAP telah meminta jawatan Timbalan Perdana Menteri-2 namun setelah perbincangan dan sebagai tindakan tolak ansur Tun Mahathir telah berjanji untuk melantik Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan.

Dengan perasaan amat kecewa dan marah dengan alasan yang diberikan Tun Mahathir, Muhyiddin lantas memberitahu kepada Anwar Ibrahim bahawa beliau akan meletakkan jawatannya.

Anwar dengan tekun dan penuh hormat meminta agar Muhyiddin bersabar kerana kejayaan Pakatan Harapan menumbangkan Barisan Nasional pada PRU14 adalah lebih besar ertinya dari sebuah jawatan.

Kata Anwar, apa yang berlaku kepada Muhyiddin adalah terlalu kecil berbanding jumlah jawatan dalam kabinet yang diberi kepada KEADILAN walaupun KEADILAN pada selepas PRU itu memiliki kerusi parlimen terbanyak.

Anwar berkali-kali meminta agar Muhyiddin bersabar kerana sukar bagi beliau nanti untuk melantik Muhyiddin sebagai Timbalan Perdana Menteri jika Muhyiddin meletakkan jawatan beliau. Pada ketika itulah Anwar berjanji akan melantik Muhyiddin sebagai TPM apabila Anwar mengambil alih jawatan Perdana Menteri daripada Tun Mahathir dalam tempoh dua tahun seperti yang dijanjikan oleh Tun Mahathir.

Peristiwa Ketiga

Peristiwa ini berlaku beberapa bulan lalu apabila Tun Mahathir meminta Muhyiddin mengharamkan UMNO. Tindakan mengharamkan UMNO adalah strategi akhir Tun Mahathir bilamana beliau mendapati tidak ramai Ahli Parlimen UMNO menyeberang dan menyertai Bersatu. Matlamat akhir Tun Mahathir ialah untuk membina Parti Bersatu sebagai pengganti UMNO.

Muhyiddin bersetuju dan turut menyokong langkah ini. Fail dan dokumen untuk membatalkan pendaftaran UMNO telah disediakan dan sudah pun berada di atas mejanya. Hal ini pernah diceritakan oleh Presiden UMNO Zahid Hamidi kepada MKT UMNO bagi menghalalkan langkahnya untuk berunding dengan Tun Mahathir.

Apabila rancangan untuk mengharamkan UMNO ini diketahui Anwar, beliau bergegas menemui Muhyiddin dan berhujah menyanggah tindakan itu.

Kata Anwar, UMNO adalah legasi perjuangan Melayu menuntut kemerdekaan yang turut disertai ibu ayah dan keluarga kita semua. Pengharaman UMNO akan menjadi satu tragedi hitam yang akan menyayatkan hati seluruh umat Melayu termasuk Raja-raja Melayu.

Kata Anwar lagi kepada Muhyiddin, jika pengharaman ini berlaku maka Tun Mahathir dan Pakatan Harapan akan dikutuk oleh orang Melayu dan kita semua akan dicatat sebagai pengkhianat bangsa.

Hujah Anwar, UMNO tidak berdosa tetapi yang berdosa ialah pemimpinnya. Sekiranya UMNO diharamkan sudah pasti proses di Mahkamah akan memakan masa dan kerajaan PH tidak mampu menumpukan seluruh perhatian kepada pembinaan semula negara yang hampir muflis. Lebih parah lagi rakyat akan percaya dengan dakyah pembangkang bahawa PH adalah kuda tunggangan DAP. Pakatan Harapan pasti akan kalah pada PRU akan datang.

Alhamdulillah akhirnya Muhyiddin akur dengan hujah Anwar dan UMNO terselamat darpada diharamkan.

Bayangkanlah dimana kedudukan Muhyiddin sekarang jika beliau mengikut nafsu amarah dan meletakkan jawatannya.

Bayangkanlah apa yang akan terjadi kepada seluruh ahli-ahli UMNO sekiranya UMNO berjaya diharamkan?

Yang pasti, tentu sekali pada hari ini tidak akan wujud Perikatan Nasional jika UMNO diharamkan dan sudah tentulah Muhyiddin tidak akan menjadi Perdana Menteri ke-8.

Maka Muhyiddin sewajarnya berterima kasih kepada Anwar kerana keikhlasan Anwar menasihati beliau. Bahkan seluruh Ahli Parlimen dan ahli Umno juga wajar berterima kasih kepada Anwar kerana sosok yang pernah difitnah dan diaibkan oleh pemimpin-pemimpin dan ahli-ahli UMNO inilah yang telah bertindak menyelamatkan UMNO daripada diharamkan.

Maka, tepuk dada tanyalah hati berfikirlah dengan nurani yang tulus untuk menilai pengorbanan sebenar antara Anwar dengan Muhyiddin dan juga pemimpin politik yang lain.

Sesungguhnya Ini adalah satu episod hitam yang benar-benar telah meninggalkan parut yang mendalam dalam sejarah tanah air kita yang tercinta.

“Bijak berpenchak langkah bertukar

Bijak berakal mengawal diri

Adat berhutang kami membayar

Adat berjanji kami tepati”

Datuk Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin

Ketua Penerangan PKR.

Updated: 8 March 2020 — 3:36 pm

141 Comments

Add a Comment
 1. Langkah silang tun maka politik malaysia trjadi sebegini tun yg tahu segala yg berlaku dlm pentadbiran n politik kita hari ini jddisini jgn salahkn org lain selain dr tun yg tidak mahu menyerahkn jawatan kpd dsai

  1. Sangat betul. Jgn salahkan Pkr amanah dap, jgn salahkan umno dan pas. Apbl berlaku kepincangan, mula lah org ambil peluang. Punca utama apbl tun letak jawatan dan x melantik anwar sbg pengganti.

 2. 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
  Lihatlah pmbaca dialog yg Kejora tnjuk kt bwah
  TN anjing dh jdi sasau, geng sndiri, pun dia tala
  Anjing tu kini sgt malu trkantoi tercalar maruah
  Trnyata TN anjing tua kerepot ni nyanyuk & gila
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI


  1. Anonymous (Penentang PN)

   WOI LEBAI2 PAS, PPBM KEDAH TU MAHATHIR PUNYA. MUKA TAK MALU TU AMEK DARI BOSSKU LA TU KAN

.. PERIKATAN NASIONAL PN GOLONGAN MUNAFIQ

   Reply
   8 March 2020 2:06 pm

   ________________________________________

   Anonymous (Penentang Bersatu)

   Apa bodo punya komen. Undang2 ada. Kalau calon bersatu dpt byk sokongan, ambik kat depa lah. Kau ni meroyan gila babi mcm kutty juga, lps letak jwtn meroyan nak semula.
   Tua pun bodoh lagi.

   Reply
   8 March 2020 2:46 pm

   1. Anonymous (TN anjing 🐕)

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    “Kau ni meroyan gila babi,” kata si Mamat kpd Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

    Kata2 dia yang lain itu hanya nak melepaskan dia punya geram Bossku kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

    Reply
    8 March 2020 3:33 pm

    1. Anonymous (KEJORA)

     (Ruj: TN anjing 🐕 3:33 pm)

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     TN anjing, spti dah dpt balasan, dari Allah Taala
     Anjing tua ini..dh tahap mrapu tk ketahuan hala
     Dkt geng dia sendiri, Anon 2:06 pm pun dia tala
     Mmg nyata & sah yg TN anjing tua ni sewel gila
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     HU HU HU


     Reply
     8 March 2020 3:50 pm

     1. Anonymous (KEJORA)

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      TN anjing, umur 87 thn, baran dan cepat marah
      Dia sudah tk cam lagi siapa musuh siapa kwan
      Anjing ni gigit kwan anon 2:06 hingga berdarah
      Mmg trbukti TN anjing tua ni, gila sasau sawan
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU


      Reply
      8 March 2020 3:58 pm

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI


       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Jelas dan ternyata, yg TN anjing, dah sewel gila
       Mmg dia betul gila babi lah, TN anjing ma ci bai
       Dh ler anon 2:06 kna taji..kwn tu pula dia pi tala
       Dia tk tau geng dia sndiri, 2:06 pm yg kena tibai
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


       1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        TN anjing dh tk boleh cam siapa kwn siapa lwn
        Keadaan anjing tua ni, srupa Keling mabok todi
        Mmg anjing tua ni, ada pnyakit, gila babi sawan
        Punca sakit anjing ni brmula dgn pnyakit ADHD
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        HU HU HU…

   2. Pad dah diam kerana Bersatu Kedah tidak khianat PH…

   3. baiknya abg non kan tp x dpt jd PM klu ada jawatan pun ketua pebangkang kira ok la kan budin

 3. BUDAK BODOH BERHINGUS JADI MENTERI PH……..

  Annuar: Syed Saddiq bohong kata Muhyiddin kelirukan Agong…….

  Setiausaha Agung Umno, Annuar Musa menafikan dakwaan bahawa Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengelirukan Yang di-Pertuan Agong berhubung bilangan anggota parlimen yang menyokongnya untuk membentuk kerajaan Perikatan Nasional.

  Anggota Parlimen Ketereh itu mengulas kenyataan Ketua Pemuda Bersatu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang membuat dakwaan tersebut terhadap Muhyiddin dalam satu temu bual dengan Al-Jazeera.

  “Saya mendengar Al Jazeera wawancara Syed Saddiq. Beliau menuduh Muhyiddin mengelirukan Agong dengan mendakwa bahawa 36 anggota parlimen dari Bersatu adalah antara mereka yang menyokong beliau (Muhyiddin).

  “Ini adalah pembohongan terang-terangan,” tegas Annuar.

  Annuar menegaskan bahawa Muhyiddin tidak pernah memasukkan nama Syed Saddiq, Mukhriz Mahathir dan bekas Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dalam senarai anggota parlimen Bersatu yang menyokongnya, yang kemudian dikemukakan untuk pertimbangan Agong.

  “Saya berada di sana apabila kami membuat senarai akhir!,” katanya.

  Sementara itu, seorang anggota parlimen PAS juga membidas Syed Saddiq berikutan dakwaan tersebut.

  Anggota Parlimen Kuala Terengganu, Ahmad Amzad Hashim mendakwa Syed Saddiq memandang rendah kebijaksanaan Agong dalam menentukan calon perdana menteri yang mendapat sokongan majoriti ahli parlimen.

  “Ini tuduhan yg sangat berat kerana sepanjang ingatan saya yang turut serta dalam taklimat dari masa kesemasa yang diberi kepada ahli parlimen Perikatan Nasional, Tan Sri Muhyiddin Yassin memang tidak memasukkan nama-nama yang tidak menyokong beliau dari kalangan MP Bersatu di dalam representasi partinya.

  “Nama Syed Saddiq, Tun Mahathir dan Mukhriz memang tidak dinyatakan menyokong Muhyiddin,” katanya yang turut menggesa Syed Saddiq agar bertenang dan cermat dalam memilih kata-kata.

  Muhyiddin mengangkat sumpah sebagai perdana menteri kelapan pada 1 Mac lalu selepas seminggu berlaku kemelut politik yang dicetuskan oleh peletakan jawatan Mahathir.

  Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah menerima mengadap semua anggota parlimen dan berunding dengan Majlis Raja-Raja sebelum bersetuju melantik Muhyiddin sebagai perdana menteri.

  1. Kalo tak de nama 3 orang ni kenape tak berani tunjukkan senarai penyokong muhyiden?…kenape tangguh sidang parmilen berbulan2.?..

 4. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing..mcm bapok sakit jubor jln kengkang
  Cikgu Kejora ni pula tangkas mcm Jackie Chan
  Asal dia masuk je, TN anjing kena tibai belakng
  Terloncat2, anjing tu, serupa kera kena belacan
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 5. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing, kurang ilmu..ada hati nak bertempur
  Kena cgu Kejora tibai anjing tua tu mengelupur
  Kesudahan nya TN anjing jdi ayam berap kapur
  Kini terketar2..bini tolong suap ubat dkat dapur
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  HU HU HU…

 6. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Akibat lwn Kejora jiwa TN anjing sngat terbeban
  Dirasa, spt ke loji najis, dia tu Kejora dh humban
  Dia tk sedar..muka dia tu, mcm mngkok jamban
  Dah ler tua, 87 th, bulu pelir semua dah beruban
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 7. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  KemarahanTN anjing kat Kejora belum lagi reda
  Tpi dia umur 87, tk leh lwn Kejora yg msih muda
  Marah dia perut kembung kmpis..mngurut dada
  Smbil terkial-kial..ditolak bini di atas kerusi roda
  ♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 8. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing masuk blog nk lagak samseng hebat
  Tapi..harap maki caci..tiada hujah dia perdebat
  Nmun, yg dia dapat, belakang kna Kejora sebat
  Kini trketar2 kt dapur..bini dia tolong suap ubat
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 9. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Sian betul TN anjing kapir nyanyuk tua bongkok
  Dgn pukulan Kejora, anjing tu tk dapat bertahan
  Kini..anjing tua tu sdg cucuh dian kt prdu pokok
  Smbil brdoa minta tolong Jesus dia pnya tuhan
  â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 10. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
  Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
  Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
  Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
  Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

 11. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  TN anjing, serupa Keling dlm kapal yg nk karam
  Bila anjing ni ada, blog akan jadi, tidak tenteram
  Bkn Kejora sorang, anjing tu semua orng geram
  Jigit yg pnyabar pun gelar anjing ni anak haram
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  HU HU HU


 12. JUNUN PERNAH DIHALAU SEBELUM INI OLEH TN……..

  Istana Negara jelaskan kenapa laporan Guardian salah……..

  Istana Negara hari ini membuat penjelasan berhubung laporan akhbar British yang mendakwa tumbangnya kerajaan Pakatan Harapan dan Umno kembali melalui pakatan pimpinan Muhyiddin Yassin disebabkan “rampasan kuasa diraja”.

  Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Ahmad Fadil Shamsuddin berkata laporan The Guardian itu tidak tepat dan mengelirukan, memandangkan demokrasi berparlimen di Malaysia berasaskan sistem Westminster.

  “Yang di-Pertuan Agong terikat oleh Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan untuk memilih dan melantik perdana menteri susulan peletakan jawatan perdana menteri dan Kabinetnya.

  “Oleh itu, apabila perdana menteri ketika itu, Dr Mahathir Mohamad memaklumkan kepada baginda pada petang 24 Feb 2020 bahawa dia tidak lagi mendapat sokongan majoriti ahli Dewan Rakyat dan menyerahkan surat peletakan jawatannya, baginda diwajibkan oleh Perkara 40(2)(a) Perlembagaan Persekutuan untuk melaksanakan budi bicaranya dalam melantik perdana menteri,” katanya dalam satu kenyataan.

  Ahmad Fadil berkata Istana Negara juga melangkaui tanggungjawabnya apabila Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah menemubual semua ahli Parlimen dari semua parti politik, sebelum baginda membuat sebarang keputusan.

  “Ia hanya selepas proses perundingan yang ketat dan terbuka ini, sepenuhnya mengikut Perlembagaan Persekutuan, bahawa Agong menjalankan budi bicaranya di bawah Perlembagaan Persekutuan untuk melantik perdana menteri baru.

  “Oleh itu, proses ini tidak dianggap sebagai “rampasan kuasa diraja” seperti yang dipersoalkan oleh Guardian, yang menggunakan kecondongan yang sangat partisan dalam editorialnya,” katanya.

  Beliau juga menasihati The Guardian dan saluran media lain lebih berhati-hati dalam pelaporan mereka dengan memberi tumpuan pada fakta dan objektif.

  Rabu lalu, The Guardian menerusi editorial akhbarnya berkata seorang raja gulingkan keputusan pilihan raya demokratik yang mencabar orde lama yang rasuah dan ia salah dan dunia patut menegurnya.

  Akhbar itu berkata keadaan-keadaan yang membawa kepada kejatuhan kerajaan PH yang berusia 21 bulan itu menunjukkan Mahathir “tersalah agak” apabila percaya hanya beliau boleh menyatukan kerajaan dan dengan itu Agong akan melantiknya semula.

  Peletakan jawatan Mahathir pada 24 Feb disusuli dengan partinya keluar PH, meninggalkan kekosongan kuasa di Putrajaya. Tidak lama kemudian pelbagai blok politik berebut-rebut mendapatkan bilangan wakil rakyat bagi meyakinkan Agong bahawa mereka ada sokangan majoriti untuk menubuhkan kerajaan baru.

  Pada 1 Mac, Agong menamakan Muhyiddin sebagai perdana menteri ke-8, selepas presiden PPBM itu tidak dapat tetap berada dalam barisan Mahathir.

  FMT

 13. JUNUN PENYEBAR DAN PENDAKWAH AJARAN AYAH PIN SATU ALIRAN DENGAN TUHAN HARUN…….

  Will we see PH-style ‘execution’ of GLC leaders?……..

  One the first things that the ill-fated Pakatan Harapan government did in the short-lived Malaysia Baharu era was to unceremoniously sack government-linked companies (GLCs) chief executives as they were deemed to be allied to the BN government that had just lost to PH in the May 2018 general elections.

  Wahid, driving for charity
  Marching orders for the likes of Abdul Wahid Omar and Shazalli Ramly and other gems who had been handpicked and groomed for years and years to lead and grow the GLCs.
  Less than a handful from the BN-era GLC corporate leaders survived.
  The PH government had then proceeded to put their own people to head the GLCs. Gelojoh. We heard of tussles between the Minister of Finance and the Prime Minister’s Office over some of the appointments involving very strategic GLCs. In some cases, the new management and the government seemed to have colluded to accuse the old of mismanagement and abuse. Curiously, as in the case of Tabung Haji, none was ever charged, leading to suspicions of high-level hanky-panky involving some elements high up in the PH government.

  Agree with Tok Mat. If there were mismanagement and abuses, the Government should take those responsible to court, even if that person is the former Minister of Finance Lim Guan Eng. The Umno deputy president said it wasn’t about revenge but “.. this concerns national integrity and we must defend it.” (Read “… 15 national assets sold to foreigners during PH’s reign. “)
  But back to the GLC leaders who came in after May 2018. The likes of Zety Akhtar Aziz, Jalil Abdul Rasheed, Shireen Ann Zaharah and many more … should they expect the same fate that had befallen their predecessors like Abdul Wahid Omar and Shazallii Ramly?

  Should they offer to resign like Tommy Thomas and Latheefa Koya did or should they wait for the marching orders?
  Whatever it is, I hope the new government would not do to the post-May 2018 GLC leaders what PH had done. If the Prime Minister wishes to replace all of the GLC CEOs, that is his prerogative to do so, but do it with due respect. What they did to AWO, Shazallii and the other GLC leaders after May 2018 – and how they did it – was insulting, vengeful., jahat.
  I’m sure you remember, the PH witch hunt did not stop with the GLC leaders. The PH government had frozen bank accounts of certain corporate leaders who were seen as close to the previous government and raided their offices.
  One prominent businessman was paraded, for all and sundry to see, in and out of the courthouse like a criminal over deals allegedly made for the government when he was head of a tourism board.
  Did you hear of that individual being charged with any crime or mismanagement afterwards? NO.
  Why not? You tell me.

 14. KEPADA PEMBACA SEKELIAN…..JUNUN ADALAH PENGIKUT TUHAN HARUN…..SEMBAHYANG DALAM TANDAS…..

  Mahathir tolak cadangan Anwar nak jadi TPM kerana Anwar cenderung bermain politik……..

  Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad hari ini mendedahkan Presiden PKR, Anwar Ibrahim telah mencadangkan untuk menjadi timbalan perdana menteri jika Mahathir berjaya membentuk kerajaan baru.

  The Sun melaporkan Dr Mahathir berkata perkara ini diutarakan semasa mesyuarat PH yang bersedia sekali lagi untuk menyokong pengerusi Bersatu dalam usaha menggagalkan Muhyiddin Yassin yang ketika itu sedang membentuk gabungan parti pemerintah yang baru.

  Anwar bertemu dengan Mahathir antara malam 28 Feb dan pagi 29 Feb lalu diikuti oleh delegasi berasingan pemimpin PH yang berjumpa Mahathir pagi itu untuk menyatakan sokongan mereka kepadanya sebagai perdana menteri.

  Bagaimanapun, Mahathir berkata beliau menolak cadangan Anwar dan mahu isterinya, Dr Wan Azizah Wan Ismail menjadi timbalan perdana menteri.

  Mahathir, yang bertemu dengan anggota akar umbi Bersatu di Langkawi hari ini, berkata beliau merasakan waktunya tidak sesuai pada ketika itu.

  Beliau juga mendakwa terdapat maklum balas pihak yang tidak selesa dengan Anwar berada dalam kepimpinan kerajaan.

  “Anwar dilihat lebih cenderung bermain politik dan bukan seorang pentadbir,” katanya, petik The Sun.

  Bagaimanapun, kerajaan baru yang dicadangkan itu tidak menjadi kenyataan selepas Mahathir dikalahkan langkah Muhyiddin, yang pada 1 Mac mengangkat sumpah sebagai perdana menteri baru.

  Muhyiddin telah membawa Bersatu keluar PH dan bersama-sama MP PKR, BN, PAS dan GPS, membentuk gabungan baru PN dan menguasai kerajaan persekutuan.

  Akibat penjajaran politik ini, Bersatu terpecah kepada dua kem – kumpulan Muhyiddin dan Mahathir.

  Dr Mahathir berkeras Bersatu tidak wajar bekerjasama dengan Umno, yang merupakan sebahagian daripada pentadbiran BN dahulu, kerana ramai pemimpinnya sedang dibicarakan di mahkamah atas tuduhan rasuah.

  MR : Runtuhnya PH kerana memang Mahathir tak nak Anwar jadi PM

 15. kesundalan lebai2 pAs yg amat nyata, sifat totalitarian mereka yg mendasarkan theocratic yg mana, “islam” di lihat dlm jajaran 14 abad bertawassul dan wasillah kpd bentuk2 dan nama2 yg mereka puja dan dewakan.

  bak si badut melalak di atas bukit…

  Alam di sekeliling aku, tapi gagal bagi nya utk mengaku dia pun Alam

  lalu kesundalan nya menjerit lagi,

  Energy is everywhere but I’m not.

  lalu di tanya, tuhan Sekeliling Kamu?

  yes, yes; sama seperti ketua lebai sundal pAs, hadiweng, bila di tanya,

  “have to seen God?”

  Yes, Yes.

  tuhan hanya di sekeliling kamu je ke?

  you see God only in your prayer?

  kan sundal punya fahaman nih

  dah jadi pagan modern77

  1. ZUNNUN GILA BABI

  2. Anjing ni mmg betul2 setia pd tuannya si kapir harbi.

 16. Zunnun babi ni tak habis2 hina orang. Jenis gila keturunan. Kerajaan PH jatuh krn perpecahan dan perebutan kuasa, YDPA dan PN yg dia salahkan. Tahu menyondol je babi tua ni.
  ZUNNUN BABI GILA.

  1. Pedih hati lu tak tertanggung..

   Dah jelas muyiden dlm ketakutan….cari penyakit tumpang geng penyamun dan penjual agama….

  2. Setuju amat sangat. Dia sama orang nya dengan Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Perlu dibalun, ditibai, dibantai seboleh bolehnya sehingga dia sedar kerakusan nya, InsyaAllah.

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:25 pm,

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–
    TN kapiaq, anjing dan babi, biasa jer dia sentuh
    Org kapiaq ini, tiada halal, haram, sunat & wajib
    Bodoh TN ini, mcm pak dia punya kepala butuh
    Asal menentang PH..dia akan..kata Geng Najib
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    HU HU HU


    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     TN anjing 🐕 gila babi nyanyuk 11:25 pm,

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN anjing ini isu post bukan nya dia nak sentuh
     Asyik nak caci maki jer bila anjing tua ni masuk
     Bodoh anjing ni, mcm pak dia pnya kpala butuh
     Mulut anjing sewel ni mcm puki mak dia busuk
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

     HU HU HU


 17. Irah,

  đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·
  If U feel that ‘abg’ abandoned you..I felt so sorry
  I have to fight..for the sake of M’sia, our country
  You’re always in my heart, U don’t have to worry
  As long as I live..there’s no end to our Luv Story
  đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™đŸ’šđŸ’›đŸ’œđŸ’đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™

  đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™đŸ’šđŸ’›đŸ’œđŸ’đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™

  1. LOVE STORY – ANDY WILLIAMS
   Karaoke: https://youtu.be/w6w0cy_1HY4

   đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·đŸ’đŸŒžđŸ’źđŸ”đŸŒčđŸŒșđŸŒ»đŸŒŒđŸŒ·
   Where do I begin
   To tell the story of how great a love can be
   The sweet love story that is older than the sea
   The simple truth about the love she brings to me
   Where do I start

   With her first hello
   She gave new meaning to this empty world of mine
   There’d never be another love, another time
   She came into my life and made the living fine
   She fills my heart

   1. Chorus:

    She fills my heart with very special things
    With angels’ songs, with wild imaginings
    She fills my soul with so much love
    That anywhere I go I’m never lonely
    With her around, who could be lonely
    I reach for her hand, it’s always there

    How long does it last
    Can love be measured by the hours in a day
    I have no answers now but this much I can say
    I know I’ll need her ’till the stars all burn away
    And she’ll be there
    đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™đŸ’šđŸ’›đŸ’œđŸ’đŸ’˜â€đŸ’“đŸ’•đŸ’–đŸ’—đŸ’™

 18. Tapi muaFUCKat masih ada lagi ke, kini Pengkianat2 Negara dah segerombolan dlm PN.

  betul ke dah ada majoriti nih? Kesundalan ape nih, hingga takut utk mendapatkan mandat di parlimen, jauh sekali dari rakyat jelata.

  selain Singapura, negara lain ada ucapkan tahniah ke? kan dah jadi kerajaan pariah di persada antarabangsa.

  yg amat melucukan bila hadiweng di nobat TPM.

  di indon dulu ada Gus Dur, sungguh pun buka, tapi bijak berbicara.

  hadiweng, selain fahaman pagan nya, ape yg sundal nih mahir? Tak kan dok bicara mcm mana nak sodok sotong je.

  1. Nanti bila kau mampus minta kapir uruskan bangkai kamu. Wasiatkan awal supaya bangkai kambus kat tepi kandang babi.
   Jenis gila meroyan tak bertempat.
   Gila dari keturunan.

   1. Kao dah confirmed “islam” ke?

    setakat syahadah, menyembah dan yg lain2 nya, itu rukun je.

    bila kao mati, yg mati ape? jasad ke? atau kesundalan kao selama ini asyik menyundal je?

    mana kao belajar menyundal? dari lebai2 sundal pAs ke? lebai2 yg merasakan mereka di wakilkan oleh tuhan ala berhala utk menguruskan fahaman di dunia.

    selama ini, Tuhan Semesta lemah sgt ke utk Menguruskan Alam Nya?

   2. Harta rampasan adalah haram….ko mampus hadi yg uruskan bangkai lu.

   3. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Setuju setuju setuju

    Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib di beritahu supaya minta kapir uruskan bangkai nya, kambuskan tepi kandang babi. Memang dia Jenis gila meroyan tak bertempat.

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:30 pm,

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–
     TN kapiaq, anjing dan babi, biasa jer dia sentuh
     Org kapiaq ini, tiada halal, haram, sunat & wajib
     Bodoh TN ini, mcm pak dia punya kepala butuh
     Asal menentang PH..dia akan..kata Geng Najib
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     HU HU HU


     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      TN anjing 🐕 gila babi nyanyuk 11:30 pm,

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing ini isu post bukan nya dia nak sentuh
      Asyik nak caci maki jer bila anjing tua ni masuk
      Bodoh anjing ni, mcm pak dia pnya kpala butuh
      Mulut anjing sewel ni mcm puki mak dia busuk
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      HU HU HU


  2. Siapa Zunnun ni….memang kena sumpah la kau ni…meroyan macam org gila…bodoh pulak tu!!

   1. Lubtpak meroyan sebab PN goyang..

   2. Dia Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

    Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

    Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
     TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
     Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
     Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
     Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU…

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:37 pm)

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
      Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
      Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
      Dia ada msalah btg pelir lembik, mati pucok, ED
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU…

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
       Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
       Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
       Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       HU HU HU…

       1. TN anjing 🐕 gila babi nyanyuk 11:37 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
        Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
        Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
        Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
        Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        HU HU HU…

 19. JANGAN SEKALI2 PERCAYA PENYEBAR VIRUS KOMUNIS TAK BERTUHAN/ MUNAFIK MELAYU  Teresa Kok’s Absurd ‘Sayangi Raya ku, Sayangi Sawit ku, Aidilfitri Promotion!
  Teresa Kok is quite notorious for committing numerous screw ups in her political career before this.

  Do you remember what she said about the ‘dog food’ which she was served during her time in the police lock up when she was arrested? Go to minute 3:42

  Then she was also in the news for her ‘Anti-Jawi’ stand!

  Now that she is the Minister of Primary Industries after the Opposition Pakatan Harapan [Alliance of Hope] Coalition defeated the Barisan Nasional [BN] in the 14th GE last year, she has come up with an absurd video:

  She fails to realize that Eid-ul-Fitri is not a cultural festivity which one can simply partake and add a commercial promotion for the Malaysian Palm Oil industry.

  Aidilfitri or Hari Raya Puasa is an Islamic Religious occasion, celebrating the completion of Ramadhan, 30 days of Fasting commanded upon us Muslims by Allah, God Almighty.

  It’s a shame that Mat Sabu, who is now the Malaysian Defence Minister took part in this absurd recording together with YB Shamsul Akin and YB Rara!

  If we are to label these 3 Malay Muslims as ‘Jahil’ @ Ignorant of the Do’s and Don’ts concerning matters involving Islam, these 3 might take offense but their complicity with Teresa Kok and Xavier Jayakumar, two Christians is simply heart breaking in desecrating a religious celebration with something totally out of significance with Islam.
  MAHAGURU58

  Reply

 20. SAH PH PAKATAN HIPOKRIT

.

  Di Dalam Malaysia Baharu, Bukan Peguam Negara Saja Buat U-Turn, Speaker Dewan Rakyat Terikut Sama  Semalam tular screen shot anak Yang Dipertua atau Speaker Dewan Rakyat adalah merupakan Setiausaha Akhbar Menteri Kewayangan, Lim Guan Eng.

  Speaker Dewan hari ini memberi jaminan perkara tersebut tidak menjejaskan kredibiliti beliau untuk berlaku adil di Dewan Rakyat. Pembangkang mempertikaikan perkara ini yang boleh menyebabkan berlaku pilih kasih terutama yang melibatkan Lim Guan Eng. Tonton video di atas.

  Sekiranya isu ini tidak menjadi kontroversi dan Speaker juga boleh membuat pertimbangan adil dan saksama seperti mana beliau berjanji di Dewan Rakyat, kenapa nama anak beliau digugurkan dari portal Kementerian hari ini?

  Nama Setiausaha Akhbar Lim Guan Eng iaitu anak Speaker sudah tiada hari ini berbanding semalam. Lihat senarai terkini seperti di bawah. Cepat sungguh Kerajaan PH buat pusingan U dan magika.

  tunfatimahThursday, July 18, 2019 10:32:00 PM
  bekas hakim takkan tak faham tentang conflict of interest???

  Kenapa nak sorok maklumat ank bekas hakim ?

  Ada buat salah ke?? 😀😀😀

  Reply

  AnonymousThursday, July 18, 2019 11:22:00 PM
  INILAH KERAJAAN ATOK BANGANG PH SERBA BOLEH
  DULU ATOK KUTTY FITNAH KATA SLOGAN ‘MALAYSIA BOLEH’
  ASAL SAJA ATOK PERINTAH SEMUA BODO BANGANG TERLONDEH
  KARMA FITNAH KERAJAAN BANGANG FITNAH PH

  KIKIKIKIKI


  miajalipahJR

  Reply

  tunfatimahThursday, July 18, 2019 11:55:00 PM
  FMT melaporkan bahawa maklumat ank bekas hakim hilang beberapa jam di wesite MOF đŸ€”

  The mystery deepens! Anything to
  hide

  Reply

  AnonymousFriday, July 19, 2019 3:57:00 AM
  Setakat nak jadi ANJING belaan dapig
  Kan dh miss sooru. Kena buat UtuRn
  BAGAI. Nih Betulkah NAMA je takde
  duit masok juga. DUIT RAKYAT TUH
  HARAM DIMAKAN TAU.

  Reply

  Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP!!Friday, July 19, 2019 4:48:00 AM
  Dah TAKUTlah tu, sbb, tu nama ANAK dia sbg. Setiausaha Akhbar Guan Eng BANGKAI ANJING dah HILANG dlm. potal KEMENTERIAN KEWANGAN ANJING DAP keparat tu pula, si ANJING2 Melayu anak beranak Ariff SAMPAH-si BARUA2 PENGGANAS/PENJAJAH/PENIPU/PERASUAH/PEROMPAK/PENIPU/PENYANGAK DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni!!!!! Si BETINA tipah koya/SPRM tak guna tu patut MENYIASAT akan SPEAKER Dewan Rakyat anak beranak PENIPU haram jadah ni!!!

  Si Speaker Dewan Rakyat amat SIAL ni ni dan guan eng BANGKAI ANJING DAP dia ni mesti diSIASAT oleh POLIS/SPRM – sbb. dah SALAH GUNA KUASA depa, serta juga MENIPU dan MENDERHAKA kpd. DYMM YDPA sbg. KETUA NEGARA/KETUA PARLIMEN dan UNDG2, mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN kita!!!

  Reply

  Reply

  Reply

 21. PEMIMPIN MESTI BERSIH MORAL DAN KORUPSI
..

  PEMIMPIN PKR PUN TAK MAHU ANWAR JADI PM

.

  Di tengah-tengah pergeseran dalaman PKR yang dilihat semakin memuncak, seorang penasihat Mohamed Azmin Ali dengan tidak berselindung menggesa Anwar Ibrahim agar bersara daripada politik.

  Khalid Jaafar menggunakan permainan dam ular sebagai contoh.

  “Anwar hanya tinggal dua mata untuk sampai ke garisan penamat. Malangnya di mata terakhir sebelum di garis penamat, dia ditelan ular.

  “Maka jatuhlah semula ke garisan permulaan. Umur sudah lanjut, perjalanan kembali jauh.

  “Seeloknya Anwar Ibrahim bersara sajalah daripada politik,” katanya menerusi hantaran Facebook hari ini.

  Untuk rekod, Khalid pernah menjadi setiausaha akhbar kepada Anwar ketika presiden PKR itu masih dalam kerajaan.

  Beliau yang juga pernah menjadi ketua pegawai Strategi dan Penyelidikan Pejabat Menteri Besar Selangor ketika Azmin mengetuai pentadbiran negeri itu, turut membangkitkan kata pepatah bahasa Inggeris: “Mereka yang tinggal dalam rumah kaca jangan melempar batu pada orang lain”.

  “Begitulah kata orang bijak bestari. Anwar seperti lupa kata-kata ini. Apatah lagi budak-budaknya, mereka mungkin tidak pernah mendengarnya,” katanya lagi.

  Khalid juga membandingkan keadaan politik semasa dengan permainan daun terup, dan berkata Anwar dan “budak-budaknya” seperti menjadikan politik sebagai satu perjudian.

  “‘Up the ante’ adalah istilah permainan poker. Inilah yang dilakukan (ketua penerangan PKR) Shamsul Iskandar bila dia ‘menasihati’ Azmin Ali untuk bercuti.”

  Beliau merujuk kenyataan Shamsul – yang juga timbalan menteri industri utama – Selasa lalu yang menggesa pemimpin politik yang dikaitkan dengan salah laku agar bercuti sementara menunggu siasatan polis.

  Meskipun tidak menyebut secara langsung, kenyataaan Shamsul itu dipercayai merujuk kepada Azmin yang dikaitkan dengan video seks sejenis bersama bekas ketua Pemuda PKR Santubong, Haziq Abdullah Abdul Aziz.

  Dengan mengulangi saranan Shamsul, Khalid berkata Anwar, yang disifatkannya sebagai ketagih kerusi perdana menteri’, membuat langkah silap dalam politik.

  “Bola tanggung buat Azmin Ali. Menjawab dengan tenang soalan wartawan, Azmin berkata : ‘Baca bibir saya. Bagitahu dia, dia mesti tengok siapa lelaki dalam cermin itu’. Maka terburailah kembali kisah video china doll yang sudah hampir dilupakan.

  “Ketua polis negara ketika itu mengatakan hasil siasatan forensik video tersebut adalah tulen. Apakah Anwar masuk perangkap Shamsul Iskandar? Adakah Anwar perlu melepaskan jawatan presiden PKR?” soalnya lagi.

  Beliau merujuk klip video pada 2011 yang mengaitkan Anwar dalam satu adegan seks dengan seorang perempuan, yang dipercayai sebagai seorang pekerja seks.

  Anwar menafikan dirinya dalam video itu dan menyifatkannya sebagai palsu.

  Khalid juga mendakwa Anwar bersikap tidak sabar dan bimbang ada orang lain “yang memintasnya” untuk menjadi perdana menteri selepas Dr Mahathir Mohamad.

  “Dia pun melempar orang (Azmin) yang dia sangka saingannya dengan batu. Dia tidak sedar dia tinggal dalam rumah kaca.”

  Dalam sidang media di Parlimen hari ini, Anwar menafikan dakwaan bahawa seruannya agar Azmin meletakkan jawatan jika terbukti beliau sebagai pelaku dalam video itu, berkaitan dengan perebutan jawatan perdana menteri.

  Hari ini Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador mengesahkan ketulenan video itu tetapi tidak mengesahkan identiti pelakunya.

  Azmin sebelum ini menyifatkan penyebaran klip video itu sebagai komplot untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

  Reply

  Reply

 22. MAKSIAT DAN JENAYAH TERUTAMA MELIBATKAN PEMIMPIN NEGARA MESTI DI BANTERAS
.JIKA TIDAK BALA BENCANA PASTI MENIMPA  Tak kira siapa dalang video seks, tindakan mesti diambil, kata Tian Chua

  Naib Presiden PKR, Tian Chua meminta polis menangkap dalang sebalik pengedaran video seks sejenis yang menyasarkan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Azmin Ali.

  Beliau berkata, Azmin seorang mangsa tindakan yang berniat jahat dan mereka yang mengatur pengedaran video-video itu mesti berdepan tindakan undang-undang.

  “Saya tak tahu siapa terlibat, kerana mungkin hanya ketua polis negara tahu siapa pemimpin politik itu. Isunya terdapat seorang dalang dan tindakan harus diambil walau apa pun kedudukannya dalam parti,” katanya.

  Beliau mengingatkan ahli-ahli parti tentang tahun-tahun pembentukan PKR pada lewat 90-an apabila presiden mereka, Anwar Ibrahim juga menjadi mangsa politik kotor.

  “Ribuan orang menunjuk perasaan menolak politik kotor pada waktu itu. Kami berdiri menyokong Anwar. Kita tak boleh buat perkara sama,” katanya.

  Beliau menambah parti itu mesti setia pada prinsip dan menolak politik kotor.

  Terdahulu, Abdul Hamid Bador mengumumkan siasatan polis mendedahkan wujud “pakatan jahat yang didalangi seorang pemimpin parti politik”.

  Katanya, hasil analisis CyberSecurity Malaysia, kebarangkalian video tersebut tulen adalah tinggi, tetapi hasil proses pengecaman wajah adalah negatif.

  Reply

  Reply

  1. Jadibfah ada kuasa…mnila nakbtutup pusat judi ekot dan toto?…bila nak hapuskann LGBT?..bila nak tutup pusat hiburan?…bila nak laksanakan hudud?

   Hadi dan pas munafik

 23. PH PAKATAN HIPOKRIT USING LAW OF JUNGLE..
.

  Even Attoney General, Tommy Thomas Can Make A U-Turn In Malaysia Baharu
  Attorney General Tommy Thomas said in 14/08/2018, he has never accepted the Principle of Sub judice. He said the reason why the principle of sub judice does not exist in Malaysia is that jurists do not exist. He added there is every reason why one should talk about 1MDB. Please watch the following video:

  Now, when he is the Attorney General, his so called principle has made a u-turn.

  Tommy Thomas Aug 14, 2018:

  “I have never accepted the principle of sub judice. The principle of sub judice does not exist in Malaysia because jurists don’t exist.”

  Tommy Thomas Jul 18, 2019:

  “My Lord, his (Najib) action is sub judice, and he must be treated the same as any other accused. He cannot be treated any differently just because he is a politician and former prime minister. The prosecution demands an unconditional apology from the accused and his word that he will not repeat it.”

  Reply

 24. SEMUA MESTI KEMBALI KEPADA ALQURAN
.BERWASPADA DENGAN MUNAFIK DAN KAFIR


  Malaysian politics: Mirror, mirror on the (crumbling) wall 


  : A favourite pastime of unpaid Malaysian political observers (ie mostly all of us) is to speculate on when (not if) Anwar Ibrahim and Dr Mahathir Mohamad will engage in an open bloody fight like they did in 1998. Well, looks like the pundits will have to wait a little longer, at least until this unexpected confrontation between an ex Sifu and his favourite Disciple, between a freed Slave and his former, beloved Master boils over 

  (p.s. There’s only one winner, for you information, and that’s neither Anwar nor Azmin).

  One pundit sent me this:
  “Bila Anwar tengok sendiri dalam itu cermin 
”

  1. Hadi dah kembali kpd quran?…makin tambah munafik….

 25. SERAH KEPADA GS TADBIR NEGARA  Anwar bersaralah, jangan ketagih nak jadi Perdana Menteri – Penasihat Azmin  Anwar bersaralah dari politik, kata penasihat Azmin
..

  Di tengah-tengah pergeseran dalaman PKR yang dilihat semakin memuncak, seorang penasihat Mohamed Azmin Ali dengan tidak berselindung menggesa Anwar Ibrahim agar bersara daripada politik.

  Khalid Jaafar menggunakan permainan dam ular sebagai contoh.

  “Anwar hanya tinggal dua mata untuk sampai ke garisan penamat. Malangnya di mata terakhir sebelum di garis penamat, dia ditelan ular.

  “Maka jatuhlah semula ke garisan permulaan. Umur sudah lanjut, perjalanan kembali jauh.

  “Seeloknya Anwar Ibrahim bersara sajalah daripada politik,” katanya menerusi hantaran Facebook hari ini.

  Untuk rekod, Khalid pernah menjadi setiausaha akhbar kepada Anwar ketika presiden PKR itu masih dalam kerajaan.

  Beliau yang juga pernah menjadi ketua pegawai Strategi dan Penyelidikan Pejabat Menteri Besar Selangor ketika Azmin mengetuai pentadbiran negeri itu, turut membangkitkan kata pepatah bahasa Inggeris: “Mereka yang tinggal dalam rumah kaca jangan melempar batu pada orang lain”.

  “Begitulah kata orang bijak bestari. Anwar seperti lupa kata-kata ini. Apatah lagi budak-budaknya, mereka mungkin tidak pernah mendengarnya,” katanya lagi.

  Khalid juga membandingkan keadaan politik semasa dengan permainan daun terup, dan berkata Anwar dan “budak-budaknya” seperti menjadikan politik sebagai satu perjudian.

  “‘Up the ante’ adalah istilah permainan poker. Inilah yang dilakukan (ketua penerangan PKR) Shamsul Iskandar bila dia ‘menasihati’ Azmin Ali untuk bercuti.”

  Beliau merujuk kenyataan Shamsul – yang juga timbalan menteri industri utama – Selasa lalu yang menggesa pemimpin politik yang dikaitkan dengan salah laku agar bercuti sementara menunggu siasatan polis.

  Meskipun tidak menyebut secara langsung, kenyataaan Shamsul itu dipercayai merujuk kepada Azmin yang dikaitkan dengan video seks sejenis bersama bekas ketua Pemuda PKR Santubong, Haziq Abdullah Abdul Aziz.

  ‘Anwar ketagih jadi perdana menteri’

  Dengan mengulangi saranan Shamsul, Khalid berkata Anwar, yang disifatkannya sebagai ketagih kerusi perdana menteri’, membuat langkah silap dalam politik.

  “Bola tanggung buat Azmin Ali. Menjawab dengan tenang soalan wartawan, Azmin berkata : ‘Baca bibir saya. Bagitahu dia, dia mesti tengok siapa lelaki dalam cermin itu’. Maka terburailah kembali kisah video china doll yang sudah hampir dilupakan.

  “Ketua polis negara ketika itu mengatakan hasil siasatan forensik video tersebut adalah tulen. Apakah Anwar masuk perangkap Shamsul Iskandar? Adakah Anwar perlu melepaskan jawatan presiden PKR?” soalnya lagi.

  Beliau merujuk klip video pada 2011 yang mengaitkan Anwar dalam satu adegan seks dengan seorang perempuan, yang dipercayai sebagai seorang pekerja seks.

  Anwar menafikan dirinya dalam video itu dan menyifatkannya sebagai palsu.

  Khalid juga mendakwa Anwar bersikap tidak sabar dan bimbang ada orang lain “yang memintasnya” untuk menjadi perdana menteri selepas Dr Mahathir Mohamad.

  “Dia pun melempar orang (Azmin) yang dia sangka saingannya dengan batu. Dia tidak sedar dia tinggal dalam rumah kaca.”

  Dalam sidang media di Parlimen hari ini, Anwar menafikan dakwaan bahawa seruannya agar Azmin meletakkan jawatan jika terbukti beliau sebagai pelaku dalam video itu, berkaitan dengan perebutan jawatan perdana menteri.

  Hari ini Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador mengesahkan ketulenan video itu tetapi tidak mengesahkan identiti pelakunya.

  Azmin sebelum ini menyifatkan penyebaran klip video itu sebagai komplot untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

  Mkini

  Reply

  Reply

  1. Sspe yg menang kerusi parlimen tak patut bersara…yg kalah patut bersara dari arena pooitik…

 26. PH WAJIB DIBUBAR UNTUK BERI MANDAT BARU KEPADA RAKYAT

.

  Perbalahan Azmi – Anwar Majlis Presiden perlu bertindak

.

  MEMANDANGKAN kemelut dalam Keadilan kini makin merebak dan boleh menghanyirkan dan berpotensi mengganggu kesejahteraan kerajaan PH elok kalau majlis presiden membuat satu pernyataan sebagai memberi panduan kepada Keadilan.

  Rakan komponen PH, Keadilan itu kini dalam keadaan hilang arah panduan dan terhapus pedoman. Mereka yang beremosi lebih ramai daripada yang waras.

  Jika tidak dipandu, keadaan boleh memberi kesan buruk kepada PH. Presiden parti komponen, PH, Muhyiddin Yassin (PPBM), Mohamad Sabu (Amanah) dan Guan Eng (DAP) tidak boleh duduk diam dan merasakan diri selesa kerana parti sendiri tidak ada masalah. Itu bukan sikap rakan yang baik.

  Sebagai rakan kongsi dalam pakatan mereka patut alert kepada apa yang berlaku dalam Keadilan itu. Mereka kena ingat masalah menimpa dalam Keadilan – perbalahan antara Azmin dengan Anwar jika tidak dibereskan ia akan ikut menyusahkan PH. Jika perlu kedua yang menjadi masalah itu (Azmin dan Anwar) diselam air, elok selam air biar mereka kabar (sedar).

  Saya raya kalau majlis presiden menegur Keadilan dalam mereka dalam situasi seperti hari ini tidak dilihat sebagai mencampuri urusan Keadilan, sebaliknya ia adalah kewajiban bersama dan suatu yang bijaksana.

  Jangan mengharap Mahathir akan memulakan cetusan untuk menasihati Keadilaan ini kerana beliau sendiri terjempit di antara dua nilai dalam dirinya sendiri; Double standard dan integriti. Sesungguhnya perbalahan di antara Azmin dan Anwar itu juga mengganggu tanggung awab dan tugasnya untuk membaiki negara yang dirosakkan Najib kini. Trims. [wm. kl. 1:29 pm 18/07/19]

  mohd sayuti

  Reply

 27. PARTI KUNYIT VIRUS SODOM PUN BOLEH ADA PENYOKONG
..OTAK KAT BONTOT KE  IGP Sahkan Video Semburit Tulin, Perang Antara Kem Anwar Dengan Kem Azmin Dah Sampai Kemuncak

  Tuduh menuduh, serang menyerang dah bermula antara kem Anwar Ibrahim dengan kem Azmin Ali dalam PKR


  Dasat penangan video semburit nie yerâ€ŠđŸ€”đŸ€”đŸ€”

  Mana tak dasatnyer, pelakun utama sebagai ‘gegurlz’ dikaitkan dengan orang yang bakal menjadi manusia paling berkuasa di Malaysia!!!

  Dan Tok Dalangnya pulak, dikaitkan dengan penyandang terunggul Jabatan Bakal Perdana Menteri
😂😂😂

  Serang Menyerang Antara Geng Kartel Dengan Geng Bang Non

  Sebaik jer video klip Semburit tular dan diikuti pengakuan dari ‘boboi Semburit’, Haziq Aziz, dan mengaitkan seorang menteri kanan sebagai ‘gegurlz Semburit’, geng Otai Reformasi mula melakukan serangan terhadap Azmin


  Dalam satu kenyataan media, Pengerusi Otai Reformasi, Idris Ahmad, mahu Putrajaya menggesa Azmin Ali supaya mengambil cuti hingga kes selesai (BACA DI SINI)


  Geng Otai Reformasi juga mempertikaikan respon Dr. Mahathir bila mengetahui skandal Semburit dan membandingkan respon yang berbeza dari Dr. Mahathir ketika mengetahui kes liwat Anwar Ibrahim


  Dan bukannya satu perkara yang mengejutkan bila Dr. Mahathir mempertahankan Azmin sebagai respon pada desakan geng Otai Reformasi (BACA DI SINI)


  “(Jika) ia siasatan terhadap salah laku atau jenayah, (maka) mereka boleh ambil cuti,”


  “Dia tidak didapati bersalah hingga dibuktikan” kata Dr. Mahathir


  Rupa-rupanya, baru kita tahu, aktiviti Semburit, bukanlah satu kesalahan jenayah


  Serangan kedua yang datang dari kem Anwar ialah dari Ketua Penerangan PKR merangkap Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Md. Akin, membuat gesaan supaya mana-mana pemimpin yang berada dalam siasatan supaya bercuti dan tidak menjadikan Perdana Menteri sebagai perisai (BACA DI SINI)


  Mungkin panas dengan serangan berterusan, Azmin mula memberi signal pada team kartel supaya bertindak balas


  Dalam satu kenyataan ringkas pada wartawan, Azmin mengingatkan Shamsul supaya jangan munafik (BACA DI SINI)


  Bila ‘abang besar’ dah bagi arahan maka pencacai-pencacai dengan pantas pertahankan ‘abang besar’


  Naib Presiden PKR, Zuraidah, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan tampil sebagai orang pertama yang pertahankan ‘abang besar’ geng kartel dengan menyindir Shamsul


  “Ada orang panik, polis makin hampir dedah dalang” (BACA DI SINI)


  Apa maksud sindiran Zuraidah?

  Apakah ianya satu sindiran atau tuduhan bahawa Shamsul adalah dalang kepada video Semburit?

  Atau adakah Zuraidah mahu memberitahu bahawa tidak timbul isu siasatan polis ke atas ‘boboi dan gegurlz’ video Semburit, siasatan hanya bertumpu pada Tok Dalang video Semburit, jadi ‘abang besar’ geng kartel yang menjadi ‘gegurlz’ dalam video Semburit akan dilindungi ‘insuran super dooper’?

  Kenyataan Zuraidah disusuli pula oleh Din Botox sebagai mikrofon ‘taukey insuran super dooper’


  Din Botox pula gesa supaya semua video kes-kes liwat dan juga video ‘China Doll’ yang membabitkan Menteri di Jabatan BAKAL Perdana Menteri juga disiasat semula (BACA DI SINI)


  Admin melihat kenyataan Din Botox nie sebagai AMARAN dari ‘taukey insuran super dooper’ pada team Bang Non, hentikan desakan supaya Azmin letak jawatan atau sesuatu akan berlaku pada Presiden PKR!!!

  Sekarang, Azmin suruh Anwar cermin diri sendiri sebelum nak suruh dia letak jawatan (BACA DI SINI)


  Wow, serang menyerang dah berlaku, nampaknya retak dah menanti belah, tapi tak pasti, sama ada kem Anwar atau kem Azmin yang terlebih gelabah


  Lantak komer ler, rakyat kasi kuasa untuk tadbir negara bukannya untuk buat seks luar tabie secara bermaharajalela, bulan puasa pulak tu!!!

  KPN, Tan Sri Hamid Bador Sahkan Video Semburit Tulin

  Terkini dan berita yang baru diterima, Ketua Polis Negara, Tan Sri Hamid Bador mengesahkan video telenovela adalah tulen (BACA DI SINI) dan (DI SINI)


  Bagaimanapun katanya, pihak Cybersecurity tidak dapat memastikan seratus peratus pelaku dalam video berkenaan yang tular sebelum ini


  “Jawapan yang kami terima, mereka kata TULEN”


  “Tapi mereka tak dapat sahkan seratus peratus siapa pelaku-pelaku dalam tu (video)”


  “Saya selaku ketua polis negara tidak boleh memandai-mandai”


  “Perkara itu menjadi subjek dalam perbicaraan sekiranya dibawa ke muka pengadilan”


  “Saya harap orang ramai khususnya faham tentang kekangan tanggungjawab saya sebagai ketua polis negara,” kata Hamid Bador


  Apa Tujuan Siasatan Polis Sebenarnya?

  Kalau ikut pada mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, pengakuan Haziq dah cukup untuk bawa kes ke mahkamah dan di dakwa bawah seksyen 377 (B) atas kesalahan meliwat (BACA DI SINI)


  Ada asasnya apa yang dikatakan TS Musa, yang buat kesalahan dah tampil mengaku, apa relevannya nak siasat sama ada video tu tulin atau tidak?

  Yang penting ialah pengakuan tertuduh dan pemeriksaan doktor ke atas Haziq dan pasangannya


  Tak salah kalau polis nak siasat dan dakwa siapa yang merakam dan mengedarkan video Semburit tu


  Tapi yang sepatutnya menjadi keutamaan ialah ‘boboi dan gegurlz’ dalam video Semburit tu


  Tapi nampaknya si polis nie sibuk nak siasat siapa dalang, siapa pengarah dan siapa pengedar video Semburit


  Ada tangan ghaib ker yang beri arahan, teman tanyer jer?

  Rakyat tak nak tahu siapa pengarah atau pengedar video Semburit tu


  Rakyat nak tahu, betul atau tidak Azmin adalah ‘Gegurlz’ yang ‘diramas’ dalam video Semburit tu


  Lagi pun, tak kan ‘Boboi’ dah mengaku, ‘Gegurlz’ nak biar ‘Boboi’ terkapai-kapai sorang


  Betul tak nyah

  Reply

 28. VIRUS KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA
..!!
  ANWAR IBRAHIM PELOPOR SKANDAL HOMOSEKS.

  Sejarah Tanah Melayu bebas dari skandal Kunyit Jantan main bontot Jantan. Hanya setelah munculnya Anwar
..

  TPM 1993~1998 


..kunyit.
  Ketua Umum (Ketum) PKR
Kunyit.
  Presiden PKR

.kunyit.
  Tim Presiden PKR


kunyit.
  Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.

  Sodom Gommurah
..dihancur lambung terbalikkan pun sebab kunyit.

  Tun M memang patut tidak berat sebelah. Puak2 ‘stor kunyit’ tak seharusnya berada dalam pentadbiran negara setelah Taqdir Illahi.
  menyingkap buruk laku pengamal2 homoseks luar tabiee yg hewan pun tidak lakukan.

  SELISIH you, I tak rela dunia akhirat

.!!!

  Reply

 29. Syiah, sunni, jabariah, qadariah, mutazil, wahabbi dan lain2, hanya localized fahaman sj.

  cuba cari pengertian nya dgn ujud dan ilmu Semesta nya?

  Jgn asyik melalak siape yg benar di sisi nya,tapi biarkan Dia yg menyatakan kebenaran nya

  sedikit dari yg ada,membiarkan Dia Nyata dlm Suhud mereka, melihat akan Nya dlm Nur Nya.

  lebai2 sundal pAs faham ke, atau memuja2 dan mendewa2 utk menjamaahkan kaum pagan di negara

  1. siapa zunnun bangang ni???

   1. Dia Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

    Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

    Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

    1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:40 pm,

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
     TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
     Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
     Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
     Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU


     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:40 pm)

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
      Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
      Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
      Dia ada msalah btg pelir lembik, mati pucok, ED
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU


      1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:40 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
       Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
       Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
       Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       HU HU HU


       1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:40 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
        Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
        Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
        Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
        Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        HU HU HU


  2. ZUNNUN GILA BABI

 30. PAK DAJJAL TAHU DIA TIDAK DAPAT NAIK JADI PM SECARA DEMOKRASI
..SATU2NYA CARA PROVOKATIF ITU LAH JALANNYA  MPP dan wakil rakyat PKR tempelak Anwar  Dua puluh tiga pemimpin kanan PKR bersama 14 anggota parlimen hari ini nmendesak Anwar Ibrahim – yang juga presiden mereka – supaya berhenti mengeluarkan kenyataan yang memecah-belahkan parti.

  Dalam kenyataan bersama dikeluarkan pagi ini, mereka berkata sebagai presiden Anwar perlu segera menggembleng perpaduan anggota parti demi keutuhan PKR, Pakatan Harapan (PH) dan negara.

  Mereka juga dikatakan tidak setuju dengan kenyataan Anwar semalam yang menyatakan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, perlu melepaskan jawatan kerajaan sekiranya video berkenaan tulen.

  ==================================

  Woi Budin! apa sudah jadi parti hang sekarang?
  Presiden balun Naibnya sampai dah pecah belah
  Tu bukti MP dan ADUN PKR Presidennya diserang
  Nampak gaya PRU15 nanti Pakatan Harapan kalah

  Reply

 31. MACAM NI PUNYA CARA MANA BOLEH JADI PM8
..JADI PADANG JARAK PADANG TEKUKUR LEEERRR NEGARA
..SEPERTI DILANGGAR GARUDA

.

  MAMPUIH LAH DSAI
  ANUAR KENA TEMPELAK ‘SHUDDUP YOU”

.

  Sekumpulan pemimpin kanan PKR mempersoalkan tindakan Anwar Ibrahim yang disifatkan “memecah belah kesatuan parti”, selepas presiden PKR itu menasihatkan timbalannya Mohamed Azmin Ali supaya bercuti sekiranya terbukti beliau merupakan individu dalam video seks sejenis yang tular sejak bulan lalu.

  “Justeru berdasarkan penafian tegas YB Timbalan Presiden, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkaitan hal ini, Presiden sewajarnya mempertahankan Timbalan Presiden demi memelihara muafakat utuh Keadilan dan tidak sama sekali cuba menggasir kedudukan Timbalan Presiden dalam kerajaan tanpa sebarang asas yang kukuh,” kata kenyataan ditandatangani 27 pemimpin PKR, termasuk naib presiden, ahli Majlis Pimpinan Pusat dan ahli Parlimen.

  Antara mereka termasuk Zuraida Kamarudin, Xavier Jayakumar, Tian Chua, Amirudin Shari, Saifuddin Abdullah, Sivarasa Rasiah dan Maria Chin Abdullah.

  27 pimpinan PKR juga berkata Anwar sepatutnya memberikan kepimpinan yang jelas terhadap persoalan utama untuk membanteras komplot politik jahat bagi menjatuhkan Azmin.

  “Anwar juga harus fokus kepada perlakuan jenayah konspirator yang telah secara terancang menularkan video seks yang jijik dengan niat jahat,” katanya.

  Pimpinan PKR itu juga hairan dengan meminta Anwar menyorot kembali saat ketika ahli PKR teguh mempertahankan beliau daripada fitnah jahat yang menggunakan fitnah dan video seks sebagai alat politik biarpun disahkankan tulen pada 2011.

  ————————————————————

  SIAPA YG KENA
SIAPA YG BENAR
..!!

  Reply

 32. SYIAH AGAMA BARU CIPTAAN YAHUDI ABDULLAH BIN SABA
..VIRUS DICIPTA UNTUK PECAH BELAHKAN KESATUAN UMAT ISLAM
.. ZAHIRNYA KELIHATAN SAMA NAMUN BILA DIKAJI AKIDAH MENYELEWENG
..

  Long long ago, there was a great meeting for a debate between Sunni & Shia. The meeting was well attended by so many Shia Scholars, but only a sole (one) Sunni Scholar attended.

  The Sunni Scholar walked in late with his sandal under his armpits. All the Shia Scholars were bemused and he was asked, “why have you entered holding your sandal
.??”.The Sunni Scholar calmly replied, “I heard the Shias in the time of prophet SAW used to steal sandals”.
  Upon hearing this, all the Shia Scholars stared at each other feeling bemused. They protested angrily and told the Sunni Scholar, “How can that be, THERE WAS NO SHIA IN THE TIME OF PROPHET MUHAMNAD SAW”.
  The Sunni Scholar smiled & calmly replied, “There you are, we are all one in Islam, and with that ends our meeting for debate”.
  ————————————————————————–‘

  Moral of the story:
  There was no faction/s such as Sunni-Shia sect when prophet Muhammad SAW.was alive. There is only one deen in islam.

  ps:
  The said Sunni Scholar is non other than Imam Ahmad Hambali, RA.

  Wallahu A’lam.

  Reply

 33. SETAKAT INI PALING CEPAT SERAH JAWATAN HUJUNG 2020
..JIKA SERAH BERMAKNA DR MADEYLIAR SEORANG BACUL KERANA SERAH KEPADA PAK DAJJAL BANGSAT SESAT
..JIKA TAK SERAH AKAN TERUS DIBALUN DAN DIKUTUK DARI DALAM PH
..

  MAHA KRONI KLEPTOMANIAC MATI BERDIRI

.

  Faktor usia kelabukan Tun
..

  Dalam keghairahan mahu kekalkan kuasa dan barangkali nafikan Datuk Seri Anwar Ibrahim peluang jadi Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad tanpa segan-silu mempelawa ahli-ahli UUMNO menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

  Kononnya orang Melayu kini terserpih dan berpecah-pecah. UMNO telah hilang arah dan populariti, tiada cara lain melainkan semua menyertai Bersatu.

  Tun Mahathir sebenarnya mahukan ahli-ahli Parlimen UMNO menyertai partinya demi mengukuhkan kuasanya dalam Pakatan Harapan (PH) dan agar beliau dan kroni serta kaum keluarganya dapat kekal berkuasa.

  Ini dilakukan kerana menyedari kerjasama Pas dan UMNO kini menjadi satu kuasa politik yang kukuh dan bakal menguburkan bukan sahaja PH malah bersekali dengan Tun Mahathir dan Anwar.

  Maafkan Tun Mahathir faktor usia.

  Tiga pilihan raya kecil (PRK) terakhir di Semenanjung yang ditolak rakyat adalah PH termasuk parti Tun Mahathir sendiri di Semenyih.

  Di ambang kehancuran Tun Mahathir memainkan isu penyatuan Melayu.

  Jujurkah Tun Mahathir mahukan penyatuan Melayu atau lebih pentingkan kuasa dan kroninya?

  Kepada Tun Mahathir, untuk makluman hari ini dan insya-Allah berterusan hingga PRU nanti seluruh jentera dan kekuatan Pas dan UMNO sedang menjalin kerjasama, bekerja dan berpakat di peringkat akar umbi hinggalah ke pimpinan tertinggi.

  Pas dan UMNO sedang menjulang kesatuan umat Melayu berteraskan Islam. Inisiatif ini diterima baik rakyat malah dialu-alukan.

  Tunggulah saat dan ketikanya. PH hampir pasti kerajaan sepenggal.

  Roslan SMS

  Komen : Usia lanjut subsidi mungkin berkat doa tokoh perjuangan agama

  Reply

  Reply

 34. PARTI PORN PH PRACTICE LAW OF JUNGLE
..

  .

  Politik Ugut PH Rosakkan Semak Dan Imbang

  Kebebasan bersuara adalah elemen penting sistem demokrasi untuk mewujudkan semak dan imbang terhadap sesebuah kerajaan. Bahkan dalam Islam sendiri, menegur kerajaan yang zalim adalah kewajipan bagi setiap rakyat. Tindakan menegur sebarang kezaliman dan salah laku adalah satu tindakan terpuji dan bertanggungjawab dalam memperkukuhkan demokrasi.

  2. Namun, hari ini terdapat cubaan dilakukan untuk menghalang suara-suara yang ingin memberikan teguran dalam mewujudkan suasana semak dan imbang kepada Kerajaan PH. Ini sepertimana terjadi kepada kes melibatkan ahli akademik, Abdul Muein Abadi dan sebelum dari itu kepada Dr Kamarul Zaman Yusoff.

  3. Reaksi Penasihat Media Perdana Menteri, Dato’ A Kadir Jasin terhadap tulisan pensyarah UKM, Abdul Muein Abadi sangat dikesali kerana berbau tekanan dan ugutan. Sebagai individu berpengalaman luas di dunia media, Dato A. Kadir sewajarnya menghadapi tulisan ahli akademik itu secara hujah ilmiah.

  4. Namun, malangnya Dato’ A Kadir memberi reaksi terhadap tulisan itu dengan melabelkan Abdul Muein telah menabur fitnah dan kepalsuan. Sedangkan tulisan bertajuk “400 Hari PH Jual Lebih RM20 Bilion Aset Negara” itu adalah kesimpulan dari himpunan fakta-fakta umum yang bukannya pendedahan sulit atau rahsia.

  5. Dengan kedudukan beliau bersama elit kuasa politik, sikap tersebut menjadi satu lagi malapetaka baharu yang jelas cuba menutup pendedahan kelemahan Kerajaan PH dengan ugutan. Jika pendedahan ilmiah dari ahli akademik menerima layanan sedemikian, maka tidak hairan selepas ini mereka akan terus mengekang sebarang pembongkaran salah urus tadbir dan kelemahan Kerajaan PH.

  6. Keadaan ini akan memusnahkan integriti dan kebebasan serta hak asasi yang sebelum ini gah kononnya diperjuangkan pimpinan PH. Ini menunjukkan slogan perjuangan PH sebelum ini sebenarnya hanyalah retorik untuk meraih sokongan rakyat semata-mata.

  7. Arahan Dato’ A Kadir supaya pihak UKM dan Kementerian Pendidikan memantau kualiti penghujahan dan kecenderungan ideologi kakitangan akademik sangat bercanggah dengan Janji 50 Manifesto PH. Iaitu mahu “memastikan kualiti pendidikan serta kebebasan akademik dan kebebasan bersuara dan berpersatuan terjamin, serta semua institusi pengajian tinggi awam mempunyai autonomi yang sewajarnya”.

  8. Apatah lagi bila Menteri Pendidikan baru sahaja memberi jaminan di Parlimen pada 3 Julai lalu bahawa kementeriannya mendukung aspirasi autonomi yang diberikan kepada Universiti Awam. Juga jaminannya dalam memberi kebebasan dan ruang kepada warga pensyarah di universiti untuk menyuarakan pendapat dan pandangan mengikut kepakaran bidang masing-masing.

  9. Lebih teruk lagi, permintaan Dato’ A Kadir supaya Menteri Pendidikan memberi penjelasan dan pencerahan kononnya takut-takut menjadi mangsa mainan kayu tiga oleh “the deep state”. Ini hanya manifestasi kepada ketidakyakinan dan ketidakpercayaan beliau kepada Menteri selain perpecahan teruk bukan sahaja antara parti dalam PH, tetapi juga sesama parti.

  10. Kalau Penasihat Media Perdana Menteri sendiri ragu kepada Menteri dan pandai-pandai mahu mencampuri urusan Menteri, bagaimanakah rakyat akan yakin dan percaya kepada Menteri?

  11. Kami sangat khuatir jika pandangan Dato’ A Kadir yang rapat dengan Perdana Menteri tidak dicanggah oleh Perdana Menteri, maka ia bukan sahaja akan membiakkan budaya melampau pihak berkuasa terhadap mereka yang tidak sehaluan dengan Kerajaan PH, malah sesama pemimpin kerajaan juga sehingga melahirkan budaya “yes man” semata-mata.

  12. PAS merakam ucapan tahniah dan terima kasih di atas keberanian Saudara Abdul Muein melalui tulisan berkualiti beliau dan mengharapkan lebih ramai intelektual dan ahli akademik lain akan turut tampil mendedahkan kelemahan dan tindakan-tindakan Kerajaan PH yang merugikan dan menjejaskan kedaulatan negara.

  “Islam Memimpin Perpaduan”

  Reply

  Reply

 35. PRU 15 JGN UNDI PH NANTI MUNCUL TARIAN BOGEL  Konvokesyen Di Zaman Malaysia Baharu 
. Yabedabedu

  Konvokesyen Persijilan Kemahiran Malaysia 2019 (TVET) di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan, Menteri: Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof, dari PPBM.

  Tarian belly dance sudah. Sekarang ini tarian tango pulak. Selepas ini pasti tarian tiang. Jahanam integriti Pendidikan Negara. Sedih apabila majlis konvokesyen ini dimeriahkan dengan majlis tari menari berpelukan lelaki dan perempuan.

  Apakah Malaysia Baharu tidak melakukan sebarang pembaharuan atau ini yang dimaksudkan baharu, melahirkan graduan yang tenggelam dalam dunia hedonisme?

  2 View comments

  tunfatimahSaturday, July 06, 2019 7:53:00 AM
  era gomen pH budaya yg diciduk dari luar itu satu kemegahan???

  tunggul2 kayu atas pentas tidak boleh bersuara. mungkin takut digelar professor kangkung?? 😀

  Reply

  AnonymousSaturday, July 06, 2019 8:33:00 AM
  KERA JAAN PORN HUB.
  ITU JE KERJA DEPA.
  MENARI, BERJOGET, BERTWIST, MENYANYI, MAKAN-MAKAN.. & SEMB****

  KONON MALAYSIA BARU

  UNDI PH DAPAT đŸ’©

  Reply

  Reply

  Reply

 36. PH JAUH LBH JAHAT,,SESAT DAN BANGSAT DARI BN

.

  PH Tidak Boleh Dikritik, Hanya Boleh Diampu

..

  Di sebalik janji kebebasan bersuara akedemik dan media yang telah di utarakan Pakatan Harapan, kenyataan Datuk A. Kadir Jasin hari ini yang menyelar tulisan seorang pensyarah UKM Abdul Muein Abadi kerana mengkritik Kerajaan PH dan DAP adalah sangat tidak munasabah dan masuk akal.

  Apa yang boleh kita semua lihat dalam tulisan beliau yang bertajuk “ 400 Hari Pakatan Jual Lebih RM 20 Billion Aset Negara “ adalah penuh sarat dengan hujahan bernas dan fakta termasuk artikel sokongan sebagai rujukan daripada portal berita ternama seperti Reuters, The Edge Market, Deal Street Asia, Astro Awani, The Malaysian Reserve dan banyak lagi portal arus perdana yang turut memuatkan berita tersebut.

  Jika benar seperti kata Datuk A. Kadir Jasin bahawa tulisan Abdul Muein Abadi kononnya adalah tidak berasas mahupun fitnah, rasanya Datuk A. Kadir Jasin patut juga menempelak portal – portal berita utama yang turut menyiarkan berita tersebut seperti Astro Awani, Reuters, The Edge Market dan juga yang lain – lain.

  Tidak cukup dengan menempelak, malah saya sarankan Datuk A. Kadir Jasin menggesa Kerajaan agar menyaman kesemua portal media utama tersebut kerana menyiarkan berita yang tidak benar ataupun “ Fake News “ ataupun menggantung lesen mereka.

  Adalah tidak memadai dengan meminta UKM mahupun Kementerian Pendidikan untuk memantau kualiti hujahan mahupun kecenderungan akedemik seorang pensyarah seperti Abdul Muein Abadi, tulisan beliau yang mengambil fakta mahupun sandaran daripada portal – portal utama patut juga di ambil kira. Adakah portal – portal media tersebut menyebarkan fitnah atau berita palsu dan tidak mahu siasatkah kecenderungan politik portal – portal tersebut ?

  Saya rasa cukup ramai wartawan yang beretika dan bersandarkan fakta ketika melaporkan atau menulis berita. Sebagai seorang pensyarah kanan di sebuah universiti terkemuka di dalam negara, saya merasakan sudah tentunya Abdul Muein Abadi cukup berhati – hati dalam mengambil sumber, mengkaji serta menulis seperti apa yang beliau tulis agar tidak di kategorikan sebagai fitnah dan penyebar kepalsuan.

  Saya percaya Abdul Muein Abadi dan ramai ahli akedemik menghargai kebebasan bersuara yang di kecapi sekarang. Di atas dasar itu, saya percaya kritikan beliau terhadap Kerajaan adalah lebih bersifat teguran yang konstruktif agar Kerajaan lebih peka terhadap keadaan ekonomi negara dan ke mana arah untuk memacunya agar lebih berdaya maju dan mampu bersaing di peringkat global.

  Namun jika hanya agenda menjual aset negara yang menjadi keutamaan untuk menampung keperluan perbelanjaan Kerajaan dan bukan meneroka pasaran dan cabang ekonomi baru, maka adalah logik dan munasabah hutang negara mampu mencecah RM 1 Trillion tidak lama lagi seperti yang di dakwa Menteri Kewangan.

  Sebagai wartawan yang cukup berpengalaman dan senior serta berjawatan sebagai Penasihat Media Perdana Menteri, saya rasakan Datuk A. Kadir Jasin patut terbuka dan berlapang dada ketika Kerajaan di tegur.

  Seharusnya jika benar apa yang di tulis oleh Abdul Muein Abadi atau yang di laporkan oleh portal – portal media utama tersebut adalah tidak benar dan fitnah, awal – awal lagi beliau boleh ambil tindakan seperti menghentikan sebaran berita tersebut dan menyaman portal media berkenaan kerana menyebarkan berita palsu.

  Malah ada berita – berita berkenaan sudah berbulan lamanya. Mengapa bila selepas Abdul Muein Abadi mengkaji, mengulas dan menulis baru di katakan tidak berasas dan penyebar fitnah ? Adakah ada dua darjat atau kasta dalam dunia akedemik mahupun kewartawanan, jika condong kepada pemerintah di puji dan jika tidak di herdik dan di caci walau berfakta ?

  Nyatalah Kerajaan PH tidak boleh di kritik walau berfakta serta tidak mengambarkan apa yang di katakan sebagai Malaysia Baharu. Jika begini keadaannya, maka wajarlah Kerajaan PH di tumbangkan di PRU akan datang. Ayuh kita kembalikan kegemilangan Malaysia di mata dunia, tolak PH di PRU akan datang nescaya Malaysia akan kembali gemilang.

  Muhammad Khalil

  Reply

 37. APAKAH MAKSUD PENYEBAR VIRUS KOMUNIS BAHAWA MEREKA TELAH BERJAYA 70% DARI KPI
..MEREKA KUASAI EKONOMI 
..POLITIK JAWATAN2 STRATEGIK
..30% LAGI BELUM KUASAI PENDIDIKAN,,TPM

..

  KAFIR HARBI TERUS TUNJUK KUKU DAN TARING AKIBAT MELAYU MUNAFIK BERI MUKA
  Ganabatirau tak hormat sensitiviti Muslim

..

  PEMUDA PAS Selangor mengambil maklum mengenai isu pembinaan tapak kuil di Jalan Ladang, Sabak Bernam yang dirasmikan oleh YB Ganabatirau Veraman (EXCO Kerajaan Negeri Selangor) pada 25 Jun yang lalu.

  Difahamkan, pembinaan tapak kuil tersebut menjadi isu masyarakat muslim tempatan khususnya apabila dilihat pada dua aspek utama iaitu:

  i. Tidak mengikut Garis Panduan Perancangan Perumahan (GPPP) Pembinaan yang dibina di hadapan dan sangat hampir dengan rumah penduduk Melayu Islam
  ii. Di jalan Torkinton Sabak Bernam tersebut telah berdiri dua buah kuil dan dalam radius 200 meter dari tapak bina kuil baru tersebut tiada seorang pun penduduk yang menganut agama Hindu.

  Pemuda PAS Selangor merujuk kepada Garis Panduan Rumah Ibadat di Selangor pada perkara “Tempat Ibadat Agama Lain” yang mana ada disebutkan bahawa:

  “Jika tapak tempat ibadat bukan Islam yang hendak dibina terletak di dalam kawasan di mana majoriti masyarakatnya bukan penganut agama itu, maka notis hendaklah disampaikan kepada penduduk yang menetap dalam radius 200 meter di sekitar tapak (atau sekurang-kurangnya 40 buah rumah) untuk mendapatkan pandangan dan kemusykilan sebelum ia dapat diluluskan”

  Menjadi kemusykilan apabila tapak itu boleh dirasmikan oleh YB Ganabatirau sedangkan masyarakat tempatan membantah malah petisyen online bantahan yang dilancarkan telah mencecah sebanyak 19,914 suara bantahan setakat 5 Julai 2019, jam 12.00 tengahari.

  Jelas isu pembinaan tapak kuil ini telah mengundang satu suasana yang tidak harmoni kerana jelas tidak mematuhi garis panduan serta tidak menghormati sensitiviti masyarakat Melayu Muslim di sana.

  Sedangkan telah terdapat dua kuil di kawasan yang berdekatan, maka apakah keperluannya lagi untuk dibina tapak baru yang kondisinya sangat hampir dengan kediaman masyarakat Muslim di sana?

  Pemuda PAS Selangor mendesak agar YB Ganabatirau menghormati sensitiviti masyarakat dengan mengambil kira keharmonian sejagat serta memastikan setiap perasmian yang dilakukan adalah mematuhi garis panduan yang telah sedia ada.

  Pemuda PAS Selangor juga meminta agar semua pihak yang terlibat agar dapat duduk semeja bagi menangani isu ini dengan cepat menerusi kembali kepada punca sesuatu kuasa perundangan yang sedia ada. Adalah menjadi satu kesalahan mana-mana pihak yang cuba menimbulkan suasana yang tegang ekoran melangkaui undang-undang yang perlu dipatuhi.

  “Demi Islam”
  “Bangkit: Pemuda Perintis Kebangkitan Ummah”

  HANAFI ZULKAPLI

  Reply

 38. SAMPAI BILA MELAYU NAK BIARKAN DIPIJAK PENYEBAR VIRUS KOMUNIS,, SOSIALIST,, SYIAH DAN KAPITALIS  Jarahlah Dan Jajahlah Bangsa Melayu Sebab Bangsa Melayu Akan Terus DIAM Dan Layu!!!

  Masuk Kampung Pakai Songkok
  Tersengih2 Terbongkok2
  Orang Kampung Mula Seronok
  Akhirnya ‘Kencing’ Yang Di Togok

  Belajarlah Dari Sejarah Yang Lalu
  Bagaimana Temasik ‘Hilang’ Melayu
  Lantaran Percaya Janji Nan Palsu
  Negara Tergadai Maruah Di Malu

  Kini Taktik Sama Di Ulang
  Bermulut Manis Akan Petualang
  Nasib Melayu Bertambah Malang
  Tanah Sendiri Semakin Hilang

  Melayu seronok, kembang kuncup lubang hidung bila Guan Eng berhenti berucap KONONNYA menghormati azan


  Tapi bila Guan Eng jarah harta Tabung Haji, dan hentikan projek masjid, Melayu DIAM!!!

  Melayu seronok bila Teo Nie Ching pakai baju kurong, tersenyum simpul sambil terkebil-kebil mata Melayu, sambil cakap, ayu dan sopan As Soh nie


  Tapi bila Teo Nie Ching panggil puak-puak kafir untuk kaji semula matapelajaran Islam di sekolah, Melayu DIAM!!!

  Melayu seronok bila Nga Kor Meng cakap ‘alhamdulillah’ dalam Dewan Rakyat sambil cakap, bagus Apek nie, walau pun bukan Islam tapi boleh cakap ‘alhamdulillah’


  Tapi bila Nga Kor Meng cakap perpaduan ummah yang di cadangkan oleh Melayu dan di dokong oleh Melayu akan jadikan Malaysia negara pengganas (Taliban), Melayu DIAM!!!

  Melayu seronok bila TV3 buat liputan, Amoi bawa van jenazah orang Islam sambil cakap, walau pun dia kafir tapi dia nak tolong orang Islam, apa salahnya (BACA DI SINI)


  Tapi bila DAP secara terang-terang menentang pindaan RUU 355 dan 356 untuk perkasakan undang-undang Islam yang menjadi ugama rasmi bagi Melayu, Melayu DIAM!!!

  Melayu Yang Semakin Layu Di Tanah Air Ku

  Mereka dah lama baca buku Lee Kuan Yew, ‘Battle for Merger’, bagaimana mudahnya nak tipu Melayu


  Bangsa Melayu nie senang sangat nak ambik hati, orang Cina cakap, ‘Sap Sap Soi’


  Bagilah apa2 secara percuma, lemahlah semangat dan imannya


  Cuma orang Melayu tak nak belajar dari sejarah, atau lebih tepat, mudah tertipu


  Mudah tertipu


  Mudah lupa


  Apa saja yang mereka lakukan dengan bertopengkan hak asasi manusia dan perpaduan dalam masyarakat majmuk, Melayu akan terlompat-lompat suka macam kera!!!

  Melayu lupa, apakah hak asasi manusia dan perpaduan dalam masyarakat majmuk tak ada batasannya?

  Bolehkah tetamu yang kita benarkan tinggal di dalam rumah kita menghalau kita keluar dari rumah atas nama hak asasi manusia dan perpaduan masyarakat majmuk di Malaysia?

  Apakah kita nie zalim dan tak bertimbangrasa bila kita mempertahankan hak kita ke atas rumah kita sendiri yang mahu di rampas oleh tetamu yang datang berteduh di rumah kita?

  Melayu lupa, di sebalik topeng yang mereka gunakan, terdapat jarum yang bersulamkan racun yang cukup berbisa pada anak bangsa


  Melayu juga mudah forgiving, sehingga membawa kepada orang mengambil kesempatan


  Zalimilah Melayu, jarah dan rampaslah harta Melayu, lepas tu datang minta maaf dengan muka sememeh seoalah-olah menyesal, maka Melayu akan segera terlentok dan berikan maaf dari hujung kaki hingga hujung rambut


  Let us forgive and forget adalah ulam yang paling enak bagi DAP untuk membodohkan Melayu!!!

  Apakah kita akan terus menjadi Melayu yang DIAM???

  Reply

 39. PENYOKONG KUAT MESTILAH ADA SEBAB DI BELAKANG YANG JUGA KUAT
  Maybe last year’s ‘terrible’ haze was caused by ‘Rafidah burning her AP files’
  “Now that Mahathir is back as Prime Minister, should he not take off where he last left in 2005 by seeking an explanation from Rafidah? Or did she burn all the AP files, which probably explains the terrible haze that almost choked the life out of right thinking Malaysians last year?”

  موڠكين ŰŹŰ±ÙˆŰšÙˆ ŰȘŰ§Ù‡ÙˆÙ† Ù„Ú€Űł ŰŻŰłŰšŰšÙƒÙ† ŰĄŰ±Ű§ÙÙŠŰŻÙ‡ ŰšÙƒŰ± ÙŰ§ÙŠÙ„-ÙŰ§ÙŠÙ„ ۧڀۥ
  Tun Dr Mahathir Mohamad today said he would not hesitate to revoke government aids, particularly the Approved Permits (APs), in instances where they’re abused and sold off for profit.

  According to him, the actions perpetuated by some to earn quick profit had hindered the success of government policies aimed at helping the poor.

  Actually, I like what the Prime Minister said. And mind you, this is not the first time he pointed out elements of abuse in the Approved Permit system, especially that concerning the import and sales of luxury cars.

  On the 22ndof July 2005, DAP supremo Lim Kit Siang issued a lengthy press statement, joining the ranks of then Minister for Culture, Arts and Heritage Datuk Seri Dr. Rais Yatim in seeking clarification from Tan Sri Rafidah Aziz over the issue of luxury car APs.

  The senior Lim wrote:

  “The pressure for Rafidah to apologise to Mahathir is becoming so irresistible that no one will be surprised if such an apology is tendered before the end of the UMNO General Assembly tomorrow.

  “However, the apology Rafidah must really make is to the nation for the APs scandal under her 18-year watch as Minister for International Trade and Industry resulting in APs becoming the symbol for greed and abuse of power detrimental to the interests of both the people and the national car industry.

  “There is no doubt that to the delegates, Rafidah was the face of the government failures and injustices, especially after the release by the Prime Minister’s Office on Monday of the shocking list of 67,158 APs for 2005 – comprising 17,526 Open APs and 49,632 Franchise APs, with the bulk monopolized by the four APs King and Kings!”

  Yes, even Kit Siang was shocked with the list Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi instructed his office to release, furnishing details of luxury-car Aps monopolised primarily by persons associated with yours truly, Rafidah Aziz.

  Even Mahathir seemed pissed about the whole affair and made no bones about xxx.

  When then Minister in the Prime Minister’s Department Mohd Nazri Abdul Aziz tried to pour cold water on Mahathir’s dissatisfaction with Rafidah by calling it a personal matter between them, Kit Siang went on the offensive and issued yet another press statement.

  He wrote:

  “How can this be a personal matter when discussing a scandal involving misuse and abuse of tens of thousands of APs worth billions of ringgit given to the few AP Kings, who Mahathir sneered used their extraordinary wealth to fly around in helicopters? How can this matter be not an official issue when the future of Proton and its 300,000 employees are at stake, until Mahathir in exasperation challenged the government to close down Proton (if no one wants it)?

  “This AP issue is also a real issue that affects the official duties and responsibilities of the government because it involves a former Prime Minster and the current Minister of International Trade and Industry. Mahathir claimed that he was cheated by Rafidah, when he was Prime Minister, into announcing Naza as a national and local car. Rafidah has failed to respond or show proof that she was not involved in the AP scandal.”

  I’m giving Kit Siang two thumbs up for this one. Question is, why is he not training his guns at Rafidah now that the Attorney General seems favourable towards “Anything DAP” (ADAP)?

  On the 30thof August 2018, I wrote:

  “Having led MITI for 21 years, Rafidah was given a free hand to push the yes and no buttons in ways that benefitted the staunchest of her proponents in more ways than one. What bothered ministry insiders most was the lackadaisical attitude she displayed when it was brought to her attention that AP holders were trading permits under the counter in cash terms and through the solicitation of business favours.

  “And we’re talking 156 out of 254 companies that, throughout her tenure, lost their permits due to abuse in the system. The abuse added thousands upon thousands of dollars – not ringgits – to the retail cost of imported cars, meaning, Malaysians were paying a helluva lot of money for the average Mercedes and Volvo due to the exorbitant rates with which APs were being sold.

  “Rafidah is believed to have chalked up millions upon millions a year through ‘commissions’ he (or she) was not supposed to earn. However, if things go as planned, much of those millions may likely stop coming her way beginning the 31st of December 2020.

  “If you’re wondering why, that is the day the Gom is supposed to pull the brakes on the franchise AP system. Rafidah may already have felt the pinch back on the 31st of December 2015 when the open AP system was abolished. A set of documents that surfaced in 2005 revealed that she turned the system into a “lucrative middle-man cash cow operation” by granting APs to four of her cronies.”

  Now that Mahathir is back as Prime Minister, should he not take off where he last left in 2005 by seeking an explanation from Rafidah?

  Or did she burn all the AP files, which probably explains the terrible haze that almost choked the life out of right thinking Malaysians last year?

  Reply

 40. ANCAMAN PENYEBAR VIRUS ZOMBIE KEPADA DR MANDELIAR KERANA MEREKA PUNYAI KUASA TAWAR MENAWAR YANG TINGGI

DR MADEYLIAR TERPERANGKAP DALAM KUBANG BABI YANG MENYUKARKAN NYA KELUAR KECUALI TUNDUK KEPADA JANGKITAN VIRUS TERSEBUT
.. TERPELANTING NYA KASUT HITAM ADALAH BUKTI 

..BABI HITAM GELUPUR DALAM KANDANG CARI JALAN KELUAR

..

  Kuatnya DAP Dalam Kerajaan Bukan Kepalang

..

  ROSLAN SHAHIR MOHD SHAHIR

  SEMALAM pemimpin DAP Nga Kor Ming dipetik Malaysiakini memberi ancaman pada kerajaan bahawa DAP akan meninggalkan kerajaan PH kiranya gagal mengiktiraf sijil UEC.

  Sejurus kemudian Nga mengeluarkan penjelasan kononnya kenyataannya disalah tafsir. Tetapi ancaman itu cukup untuk menggigilkan sesetengah pihak.

  Rakyat Malaysia khususnya umat Melayu Islam perlu sedar pasca PRU14 DAP telah muncul sebagai kuasa politik yang kuat.

  DAP dominan dan berkuasa menentukan jatuh atau bangun kerajaan PH di Putrajaya termasuklah 5 negeri lain.

  Umpamanya jika ancaman Nga itu benar dan DAP bertindak tinggalkan kerajaan PH, tahukah anda kerajaan PH akan roboh kerana DAP memegang 42 kerusi dari 139 kerusi PH termasuk yang pro PH.

  139 kerusi Kerajaan PH Pusat diwakili:

  PKR – 50
  Bersatu – 26
  PAN – 11
  Warisan – 9
  UPKO – 1
  dengan DAP punya 42 kerusi.

  Dewan Rakyat punya 222 kerusi. Majoriti mudah membentuk kerajaan bersamaan 112 kerusi dan PH punya 139.

  Ini bermakna jika DAP tinggalkan kerajaan PH gabungan itu cuma tinggal 97 kerusi dan kerajaan PH tidak boleh bertahan.

  Demikianlah teguhnya kedudukan DAP dalam kerajaan yang sudah pasti seakan memberikan mereka ‘lesen besar’ membuat tuntutan dalam kerajaan dan mengancam PH agar ikut telunjuk dan kehendak mereka.

  Mereka pula punya rakan setia PAN yang sentiasa akur dan tunduk pada DAP dan tidak pernah menentang.

  Malah selain Putrajaya DAP juga penentu di 5 buah kerajaan negeri lain iaitu Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

  Walau MB dan Ketua Menteri Perak, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor berketurunan Melayu tetapi DAP parti dominan di negeri-negeri ini dan jika mereka bertindak keluar kerajaan kesemua negeri-negeri ini hilang kerajaannya.

  Kerana itu ancaman DAP sesungguhnya amaran besar buat PH. Ramai goyang dan gerun jika DAP mengancam dan mengaum.

  Itulah nasib kita sejak kaduk naik junjung dan kuasa politik Melayu yang berpecah-pecah tidak lagi penentu.

  Reply

 41. MARI KITA KENANG KEMBALI JANJI2 LAMA PH

..

  Kerajaan Pakatan Akan Mansuh Tol Lebuhraya Utara-Selatan, Jambatan Pulau Pinang Jika Menang PRU14
  (Roketkini.com, 16 January 2017) – Kutipan tol di Lebuhraya Utara-Selatan dan tol Jambatan Pertama Pulau Pinang akan dihapuskan jika Pakatan Harapan memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang.

  Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, pemansuhan itu akan dibuat demi meringankan beban rakyat.

  Menurutnya, perjanjian konsesi tol Lebuhraya Utara-Selatan sepatutnya tamat pada 2018, namun ia dilanjutkan tempoh selama 20 tahun sehingga 2038.

  Perkara sama berlaku kepada perjanjian asal konsesi tol Jambatan Pertama Pulau Pinang yang dilanjutkan selama 20 tahun lagi.

  “Sedangkan, hasil kutipan tol sehingga akhir 2015 berjumlah RM36.3 bilion. Kos pembinaan sebenar Lebuhraya Utara-Selatan hanya RM5.9 bilion.

  “Kalau menang di Putrajaya, baru kita ada kuasa untuk melakukannya. Menang kerajaan Negeri saja tidak cukup kuasa untuk menghapuskan tol dan cukai GST,” katanya.

  Reply

 42. TONG M PAKAR BELIT ULAR SAWA TUA BESAR

MAMPUKAH PAK DAJJAL DIBELIT SAMA

.

  Tun Dr Mahathir Jemput UMNO Masuk Bersatu? Apa Kata Anda?

  UMNO jahat.

  UMNO rasis.

  UMNO rasuah.

  UMNO pemecah belah kaum.

  Tiba-tiba hari ini orang yang sama menjemput semua parti Melayu termasuk UMNO menyertai Bersatu. Tun Dr Mahathir adalah seorang pemimpin yang amat tinggi egonya. Tidak mungkin beliau hanya suka-suka mempelawa UMNO untuk menyertai partinya.

  Agak janggal mendengar kalimah ini dari mulut Tun menyebut memperkuatkan parti UMNO, tonton video di bawah,
  Untuk kita memperkuatkan balik parti UMNO, kita kena lupakan sahaja perselisihan di antara kita.

  Adakah Tun sudah gerun dengan kerjasama erat UMNO dan PAS?

  Adakah Tun gerun dengan perpecahan dua kelompok besar di dalam PKR, kumpulan Azmin Ali dan Anwar Ibrahim?

  Adakah Lim Kit Siang cuba mengugut Tun sewaktu pertemuan terbaru 45 minit baru-baru ini?

  Adakah Perdana Menteri Menunggu sudah bersedia penuh untuk melanggar beliau?

  Orang yang memecah belahkan orang Melayu, kini bercakap mengenai perpaduan? bohong? Jawab soalan di bawah,

  Dulu PAS keluar UMNO era pentadbiran siapa?
  Tertubuhnya parti PKR era pentadbiran siapa?
  Menubuhkan parti Bersatu, idea siapa?
  DAP jadi biadap pada Islam, pada Melayu, pada Raja-Raja Melayu, siapa yang bagi mereka ruang jadi biadap?
  DAP bertapak dengan gah di Putarajaya, siapa bagi mereka kuasa?
  DAP menjawat Menteri Kewangan, siapa bagi mereka jawatan?

  Semua ini berlaku pada zaman pentadbiran siapa? Ingat atau tidak?

  Kesimpulannya, terima kasih sajalah. Hasrat kami mahu kuburkan Bersatu dalam PRU15 nanti. Jadi mengapa harus masuk Bersatu?

  Nota Tapak Kaki – nak keluar sebentar cari pop corn. Drama semakin menarik..

  AnonymousFriday, July 05, 2019 9:24:00 PM
  GO TO HELL
CILAKA PUNYA MAMAK


  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 9:35:00 PM
  Itu tandanya Atok makin terdesak. Minda tuanya tak mampu menjana idea lain yg lebih bernas, maka pada UMNO le dia menyembah merayu.. kih kih kih
  Kehancuran PH (porn hub) makin terserlah. Di luar je nampak smooth, tapi di dalam berantakan. Kiri kanan depan belakang, saling bergesel menanti retak & pecah. Rasakan balasannya! har har har.. 😁👍

  UNDI PH DAPAT đŸ’©

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 9:51:00 PM
  Sesungguhnya yahudi tak akan berpuas hati sehingga kamu mengikuat agama mereka
..

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 10:03:00 PM
  Biar pi atuk tu reput, umno move-on tunjukan tanpa dia umno boleh surver

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 10:09:00 PM
  KEPTEN KUNYIT@THIR DAH MULA JATUH TERPELEOT..
  WALAUPUN KEPTEN KUNYIT@THIR GELARAN DIBERI
  MAKAM MERECIK KUNYIT HAWAW MASAM DIA KASI PAUT
  KEPTEN KUNYIT TERSEDAR TELO MASIH DI CLAMP TOPDOG DAP
!!

  DAN NAK MAMPOS BARU MERAYU SEADANYA
  UMNO DULU ANAKBINI KAYARAYA GILER
  SEGALA FITNAH JIJIK UMNO SEMAHU DIA
  ARI NI MELAYU MUDAH LUPA MINTAK NYAWA

  SUMA JAHAY SUDAH FITNAH JIJIK PUN SUDAH
  HARI INI MELAYU MUDAH LUPA SENTAP TERGADAH
  TERSENTAK NGILU TELO DI CLAMP DAP HARAMJADAH
  MINTAK NYAWA DARI ORANG YANG DUS FITNAH

  KOMUNID COMANGO SYIAH AKIDAH DIGADAI DNG PLURALISMA MURTAD
 KAUM SODOM DIJULANG MAKAM KUNYIT HAWAW MERECIK MASAM DIPERTAHAN

  SELAGI DUA HARAMJADAH NI HIDUP HIDUP MESIA DILAMBUNG FITNAH JIJIK MACAI BODO BANGANG MASIH TERKINJA RIANG

  HAAHHH TEPUKKKKK
!! SAPA MELINGKUP DULU TEPUKKKK KUAT KUAT
!!

  miajalipahJR

  Reply
  Replies

  AnonymousFriday, July 05, 2019 11:18:00 PM
  Tepukkk tepukkk tepukkk..

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 10:37:00 PM
  kesian si tua nyanyuk
kikiki..

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 10:44:00 PM
  BANYAK BEBENO PERISTIWA SENTAP HARI INI
  SEKO NAK SIX PAD SEKO MINTAK NYAWA UMNO
  BAHANA KARMA FITNAH MAKAN DIRI SENDIRI
  WAYANG PECAH PUNGGUNG MAKIN MENJADI JADI
  TAMBAH POP CORN WAYANG TAMBAH PANAS KINI
  TEPUK KUAT2 WAYANG MANA DAPAT KUTIPAN TERTINGGI

  KIKIKIKI
 HAHHAAHH TEPUKKKK

  WAYANG MANA LINGKUP DULU TEPUK KUAT KUAT..!!

  #POPCORNTAMBAH

  Reply

  Pak AliFriday, July 05, 2019 10:51:00 PM
  Yang dah sudah tu , sudah laa . Tak payah la kita ungkit ungkit lagi . Atok Mahathir dah suruh orang melayu bersatu dibawah satu bumbung . Apa kata kalau ada pemimpin UMNO mengajak Atok Mahathir kembali sertai UMNO . Atok Mahathir ni ada ego nya sendiri sebab dia orang tua . Jadi kita yang muda ni mengalah la . Saya rasa kalau ada pemimpin UMNO yang pujuk Atok masuk UMNO kembali , saya rasa dia mahu masok kembali . Cakap baik baik , pujuk baik baik , saya rasa Atok mahu kembali masok UMNO . Tak payah laa kita nak ungkit apa yang dia kata pasal UMNO pada masa lepas .

  Reply

  AnonymousFriday, July 05, 2019 11:03:00 PM
  Siaran ulangan untuk renungan
pada pru14 dalam keadaan terdapat segelintir melayu dipukau janji2 taek, porn, pigs bersalut plastik warna emas
 majoriti melayu masih tidak terpengaruh dengan kepalsuan pakatankomunis partigay, partipigs, partipandapigs dan partitaek.

  Oleh itu marilah kita lihat kembali beberapa keputusan untuk dijadikan renungan..
  Sebab perpaduan melayu hanyalah perpaduan antara umno & pas. Dan pas adalah asalnya merupakan biro agama umno yg tidak berpuashati pada waktu itu dalam perkara2 keugamaan dan kewarganegaraan yg diringankan dalam menerima pendatang yg dibawa penjajah untuk menjadi alat menjarah tanah yg dijajah.
  (Nota: jadi tidak berbangkit pendatang memberi sumbangan kpd kemajuan sebelum merdeka akan tetapi membantu penjarahan dan menindas pribumi untuk tuan penjajah mereka).
  Dan setelah diberi keehsanan oleh umno dan pribumi untuk menjadi warganegara
 spesis pendatang mula menunjukkan biadap dgn gerakan penaklukan oleh pkm yg diketuai cinpigspeng serta barua komunis melayu mereka.. yg kemudian melahirkan parti komunis berlabel sosialis yg dipelopori leekuanpigs dan lainnya limpigssiang.. serta mempunyai sayapbarua mcm regimen ke10 dan pandapigs etc.

  Tiada ahli Umno yg sejati akan bertoleransi terhadap pengkhianatan golongan yg diberikan ehsan oleh generasi terdahulunya.
  Umno sekarang adalah umno perjuangan dan penyatuan.
  Mudah2an Umno & Pas semakin teguh bergandingan.
  

..

  _*Berikut Senarai Kerusi Parlimen Yang Panasssss !!!*_

  1. Kangar
  Ph 20,909
  *BN + PAS = 23,771*

  2. Jerlun
  Ph 18,695
  *BN + PAS = 25,242*

  3. Kubang Pasu
  Ph 29,984
  *BN + PAS = 30,350*

  4. Pokok Sena
  Ph 28,959
  *BN + PAS = 41,791*

  5. Kuala Kedah
  Ph 36,624
  *BN + PAS = 36,624*

  6. Merbok
  Ph 30,902
  *BN + PAS = 40,448*

  7. Sungai Petani
  Ph 45,532
  *BN + PAS = 46,723*

  8. Padang Serai
  Ph 31,724
  *BN + PAS = 38,360*

  9. Kulim Bandar Baharu
  Ph 23,159
  *BN + PAS = 31,184*

  10. Parit Buntar
  Ph 16,753
  *BN + PAS = 25,967*

  11. Tambun
  Ph 38,661
  *BN + PAS = 48,289*

  12. Lumut
  Ph 21,955
  *BN + PAS = 31,690*

  13. Tanjung Malim
  Ph 24672
  *BN + PAS = 29,625*

  14. Raub
  Ph 20,659
  *BN + PAS = 25,366*

  15. Indera Mahkota
  Ph 28,578
  *BN + PAS = 35,143*

  16. Kuantan
  Ph 22,807
  *BN + PAS = 28,363*

  17. Temerloh
  Ph 23,998
  *BN + PAS = 36,828*

  18. Bentong
  Ph 25,716
  *BN + PAS = 29,390*

  19. Sungai Besar
  Ph 17,350
  *BN + PAS = 23,856*

  20. Hulu Selangor
  Ph 40,783
  *BN + PAS = 44,012*

  21. Kuala Selangor
  Ph 29,842
  *BN + PAS = 29,879*

  22. Kapar
  Ph 47,731
  *BN + PAS = 57,837*

  23. Kuala Langat
  Ph 43,239
  *BN + PAS = 44,858*

  24. Titiwangsa
  Ph 23,840
  *BN + PAS = 26,546*

  25. Kuala Pilah
  Ph 18,045
  *BN + PAS = 22,192*

  26. Tampin
  Ph 22,435
  *BN + PAS = 26,031*

  27. Tangga Batu
  Ph 32,420
  *BN + PAS = 36,722*

  28. Sri Gading
  Ph 21,511
  *BN + PAS = 22,771*

  29. Tanjung Piai
  Ph 21,255
  *BN + PAS = 23,693*

  30. Putatan
  Ph 14,106
  *BN + PAS = 14,201*

  Jika dicampur jumlah kerusi

  *BN 79 + PAS 18 + 30 = 127 Kerusi Parlimen*

  Sebarkan !!!

  *APABILA PAS + UMNO VS PH (PornHub) PASTI TUMBANG !!!*
  Insya’Allah.

  Reply

  manjungFriday, July 05, 2019 11:47:00 PM
  Aku tak boleh lupa penghinaan dia terhadap UMNO dan kini tak boleh nak tengok muka dia lagi. Maaf

  Reply

  AnonymousSaturday, July 06, 2019 12:00:00 AM
  Berpuluh kali ulang ini yg atok kunyit renta ni cakap dlm TV3 okeyyy.. ulang TV 3 melayu renta mudah lupa yg cakap

  *Untuk kita “memperkuatkan balik parti UMNO”, kita kena lupakan sahaja perselisihan di antara kita.*

  Kan kau dah berambosss dari UMNO..

  FuuCccccCcCcccvvvKKkkkkk
!!!

  Reply

  Ted ManoffSaturday, July 06, 2019 12:06:00 AM
  Dia punya ED memang tak boleh ubat dah😂😂

  Reply

  TUKANG KARUTSaturday, July 06, 2019 12:11:00 AM
  Atok tu gayanya dah mcm mintak talihayat terakhir aje 
.

  Tu lah 
 hendakkan kuasa dulu bukan main lagi perbuatan,
  lupa segala-gala, lupa dunia lupa akhirat 

  Dah dapat kuasa,
  tunjuk pulak perangai dendam kesumat tak bertepian.

  Dah rasa nak terjelepok, buat muka seposen mintak nyawa.
  Org semua dah perasan, sedar dan insaflah Atok ooiiii 
.

  Hanya Atok & the gang aje nampaknya yg tak tau nak insaf2.

  Reply

  Damak MWSUSaturday, July 06, 2019 12:12:00 AM
  Aku malu, jijik dan tak rela bersama pihak yang bersekutu dengan musuh agama dan bangsa aku!!

  Reply

  AnonymousSaturday, July 06, 2019 12:22:00 AM
  Apakah harus kita bersangks baik dgn
  SITUA BANGKA TERKUTUK EGO TAK SRDAR
  DIRI.
  Mungkin gesaan tuh utk selamatkan
  “ANAKKU BOBOI” & ANAK2KU NANGOI YG
  KEPANASAN BILA SITUA NIH TEWAS
  DITANGAN MALAIKAT PENCABUT NYAWA.

  Reply

  Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP!!Saturday, July 06, 2019 12:28:00 AM
  TAK peduli, apa cara sekali pun, yg. PENTINGnya,PPBM-PAS-UMNO mesti mengHALANG anwar HOMO PARIA-EJEN CIA/MOSSAD-SOROS dr. jadi PM dan TUAN si bangkai ANJING guan eng PEROMPAK/PERASUAH DAP homo JIJIK ZIONIS ISrael dia, dr. jadi TPM dia, bawah hak asasi ‘KESAMAAN’ penipu ZIONIS depa!!

  PENGUASAAN ke atas THORIUM-URANIUM (utk. PEMBUATAN Senjata2 Nuklear ISrael-NATO/US) di GUNUNG2 BERAPI (Submarine Volcanoes) yg. BERLAMBAK di bawah dasar LAUT CHINA SELATAN kita ni juga – adalah MOTIF UTAMA si PEN-JAJAH/PENGGANAS/PEMBUNUH/PEROMPAK/PERASUAH/PENIPU/PENYANGAK DAPbangkai HOMO jijik ZIONIS ISrael, nak MEMISAHkan SABAH/SARAWAK kita!!! Lihat di –

  http://www.utusan.com.my/berita/politik/pbk-mahu-bawa-sarawak-keluar-malaysia-laporan-1.914802

  PBK mahu bawa Sarawak keluar Malaysia – laporan

  Oleh Fadzil Zainol

  10 Jun 2019

  Ini TERORISMA oleh puaka2 DAPembunuh-EJEN2 MOSSAD/ISrael-CIA/NATO ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mana POLIS bah. TERORISMA oi?!!!!

  Mana juga SUARA2 amat BERANI dr. BUMIPUTERA Islam/Melayu SARAWAK?!!

  Si PENGGANAS/PENJAJAH DAPembunuh bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni juga – sdg. menggunakan AGAMA KRISTIAN sbg. SENJATA POLITIK dajal depa, utk. mengHASUT bangsa Bumiputera BUKAN ISLAM (termsk. MENGAHWINI depa); terutamanya bangsa IBAN, PENAN, KADAZAN MURUT dsbnya – utk. MEMBENCI bangsa Bumiputera ISLAM/MELAYU Sabah/Sarawak dan Semenanjung kita!!

  Reply

  AnonymousSaturday, July 06, 2019 2:15:00 AM
  PAK ALI HANG NI DAH LALI KER? MADEY BLEH PI MAMPUS, TUIIII.. KAMI DAH PENAT CUCI TAIK MADEY , LAST2 DIA BELOT


  PSS..SKANG DIA TENGAH TERDESAK LER TU..NANTI BILA DIA DAH SENANG, DIA GIGIT KITA BALIK..

  Reply

 43. NAMPAK GAYA HURUF A TIDAK DIGENGGAM OLEH SESIAPA SETAKAT INI
.. MUNGKIN KAH ABDUL HADI
.ATAU AHMAD ZAHID..
  ..

  
faktor usia telah kelabukan pemikiran dan judgement Tun!!!!!

  Dalam keghairahan mahu kekalkan kuasa dan barangkali nafikan Datuk Seri Anwar Ibrahim peluang jadi Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad tanpa segan-silu mempelawa ahli-ahli UUMNO menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

  Kononnya orang Melayu kini terserpih dan berpecah-pecah. UMNO telah hilang arah dan populariti, tiada cara lain melainkan semua menyertai Bersatu.

  Tun Mahathir sebenarnya mahukan ahli-ahli Parlimen UMNO menyertai partinya demi mengukuhkan kuasanya dalam Pakatan Harapan (PH) dan agar beliau dan kroni serta kaum keluarganya dapat kekal berkuasa.

  Ini dilakukan kerana menyedari kerjasama Pas dan UMNO kini menjadi satu kuasa politik yang kukuh dan bakal menguburkan bukan sahaja PH malah bersekali dengan Tun Mahathir dan Anwar.

  Maafkan lah Tun Mahathir kerana faktor usia sudah mencemburuinya
.

  Tiga pilihan raya kecil (PRK) terakhir di Semenanjung yang ditolak rakyat adalah PH termasuk parti Tun Mahathir sendiri di Semenyih.

  Di ambang kehancuran Tun Mahathir memainkan isu penyatuan Melayu.

  Jujurkah Tun Mahathir mahukan penyatuan Melayu atau lebih pentingkan kuasa dan kroninya?

  Kepada Tun Mahathir, untuk makluman hari ini dan insya-Allah berterusan hingga PRU nanti seluruh jentera dan kekuatan Pas dan UMNO sedang menjalin kerjasama, bekerja dan berpakat di peringkat akar umbi hinggalah ke pimpinan tertinggi.

  Pas dan UMNO sedang menjulang kesatuan umat Melayu berteraskan Islam. Inisiatif ini diterima baik rakyat malah dialu-alukan.

  Tunggulah saat dan ketikanya. PH hampir pasti kerajaan sepenggal
.dan masa tu tak lama agi Wak!!!!!

  Reply

 44. Hadi Awang calon TPM paling sesuai kata Tun M……..

  LANGKAWI: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menamakan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai calon yang paling sesuai untuk diangkat sebagai Timbalan Perdana Menteri bagi Kabinet baharu yang akan ditubuhkan gabungan Perikatan Nasional.

  Menurut beliau, berkemungkinan besar Kabinet baharu yang dijangkakan diumum pada Selasa akan dipelopori oleh majoriti Ahli Parlimen Umno termasuk yang baru menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).
  Dalam masa sama, beliau menegaskan, cadangan yang dibuat bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi untuk tidak menyertai Kabinet merupakan keputusan yang amat sesuai.

  Tindakan terbabit, jelas Dr Mahathir, mampu memberi ruang kepada pemimpin terbabit untuk membuktikan bahawa beliau tidak bersalah atas setiap pertuduhan yang kini dibicarakan di mahkamah.
  “Calon yang sesuai sekali tak tau (tak pasti), barangkali (yang sesuai) Haji Hadi (Datuk Seri Abdul Hadi Awang) kot… iyalah (Kabinet baharu akan dipelopori oleh UMNO), Bersatu ada enam orang (Ahli Parlimen asal).

  “UMNO ada 50 lebih (termasuk yang sertai Bersatu) jadi tak tau macam mana yang kecil ini (Bersatu) nak kuasai yang besar, biasanya yang besarlah kuasai yang kecil,” ujar Dr Mahathir.

  Dr Mahathir berkata demikian ketika ditemui media selepas menghadiri Mesyuarat Bersatu Cawangan Kedawang, Langkawi pada Ahad.

  Pada Sabtu, Zahid yang juga Presiden UMNO, telah mengemukakan cadangan kepada Perdana Menteri supaya beliau tidak dilantik menganggotai Kabinet.

  Perkara itu dimaklumkan beliau di hadapan keseluruhan anggota dan kepimpinan UMNO Bahagian Bagan Datuk.

  Sementara itu, Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin menjangkakan Kabinet Perikatan Nasional akan diumum pada Selasa ini.

  Keputusan terbabit sekali gus akan menjadi jawapan kepada pelbagai teka teki berhubung jawatan menteri menteri Kabinet khususnya individu yang akan mengisi jawatan Timbalan Perdana Menteri.

  MR : Dulu dia kata Abdul Hadi sesuai sebagai PM… Dia ni ada kala ok ada kala nyanyuk.. bila dia nyanyuk dia mula buat kenyataan pelik-pelik berkenaan Islam.

 45. Kamu yang merampas.. Tewas sebagai Hamba Tuhan.

 46. PH sanggup membetulkan fakta sebenar antara Malaysia dan UAE kerana kini kes “Arbitration” antara kedua nya sedang berjalan di London mwngenai Indemnity dan Liability IPIC.

  tapi kesundalan lebai2 pAs blh mengerti ke, perkara sedemikian atau asyik mabuk dgn rethorik “Arab” mereka?

 47. PH sanggup merosakkan hubungan antara Abu Dhabi dan Malaysia demi Propaganda 1MDB……..

  Setiap satu sen yang didakwa hilang dari 1MDB telah dibayar atau dijamin oleh syarikat IPIC milik penuh kerajaan Abu Dhabi.

  Perjanjian penyelesaian yang diusahakan oleh kerajaan BN dahulu mengandungi klausa bahawa IPIC bersetuju untuk menyelesaikan semua wang dibayar oleh 1MDB kepada mereka yang kini didakwa hilang sebelum 30 Disember 2020.

  Kalau niat utama kerajaan PH dahulu adalah untuk mendapat kembali segala wang yang hilang, perjanjian penyelesaian ini patut dipatuhi.

  Bergantung kepada DOJ Amerika Syarikat untuk kembali wang yang didakwa hilang selepas ianya dibayar dan dijamin oleh IPIC bermaksud Malaysia tak mungkin mendapat kembali segala yang didakwa hilang.

  DOJ hanya mampu mendapat kembali sebahagian dari dana tersebut. Itupun dengan cara sedikit demi sedikit.

  Tetapi niat kerajaan PH berlainan.

  Jika semua wang 1MDB yang didakwa hilang dikembalikan oleh IPIC sebelum akhir tahun 2020 ini, maka Najib tak rompak apa-apa.

  Itu bercanggah dengan propaganda PH.

  Sebab itu, kerajaan PH dahulu batalkan perjanjian penyelesaian dengan kerajaan Abu Dhabi itu walaupun ianya bermakna negara akan rugi.

  Sebab itu juga, kerajaan PH rela untuk saman kerajaan Abu Dhabi di London berhubung dengan dana 1MDB itu dan sanggup merosakkan hubungan antara dua negera itu.

  Malah SPRM di bawah kerajaan PH lebih rela untuk membongkarkan rakaman perbualan telefon peribadi saya dengan putera Abu Dhabi apabila kita berdua cuba menyelesaikan masalah 1MDB-IPIC.

  Sebab itu juga, kerajaan Abu Dhabi lebih rela untuk melabur RM93.5 bilion dengan negara jiran Indonesia dan tak labur satu sen pun di Malaysia.

  13 Jan 2020: Indonesia, UAE meterai 11 janji niaga RM93.5 bilion
  https://www.bharian.com.my/
/indonesia-uae-meterai-11-janji


  Dan kerana itu juga, Guan Eng tak pernah berani untuk mendedahkan perjanjian penyelesaian IPIC.

  Kerana apabila didedahkan, klausa untuk mendapat kembali semua dana yang dihilang sebelum akhir tahun ini akan terdedah kepada Rakyat.

  Dan dengan itu, Najib bukan lagi perompak dan penyamun dana 1MDB.

  Itu tak boleh!

  Sebab itu, kerajaan PH sanggup menerima sebahagian dari wang tersebut melalui DOJ Amerika Syarikat sedikit demi sedikit dan tidak mahu mendapat kembali segala dana yang didakwa hilang secara sekaligus seperti dalam perjanjian penyelesaian.

  Sebab itu, kerajaan PH sanggup merosakkan hubungan antara Abu Dhabi dan Malaysia sehingga Abu Dhabi melabur RM93.5 bilion di Indonesia dan tidak labur satu sen pun di Malaysia.

  Negara kerugian besar tak apa.

  Asalkan propaganda bahawa Najib adalah perompak dan penyamun 1MDB boleh diteruskan oleh PH.

  (Tonton video akhir 11 Nov 2019 ini apabila saya tanya dalam Dewan Rakyat. Tidak ada seorang dari PH pun berani menyangkal saya masa itu. Semua terdiam – termasuk Jelutong dan Guan Eng yang berada dalam dewan masa itu: https://www.facebook.com/najibrazak/videos/420165068519453/ )
  NAJIB RAZAK

  MR : Makin menarik…

 48. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  TN anjing nyanyuk msuk blog ni, buat mnyemak
  Umur dia dah 87 th, tk dpt beza kwan dgn lawan
  Mulut dia busuk hapak, mcm dia pnya puki mak
  Kemain nak berpolitik, tk padan gila babi sawan
  đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·đŸ–đŸ·
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

  HU HU HU…

  1. Dia ini ialah Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

   Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
    TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
    Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
    Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
    Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU


    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:44 pm)

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
     Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
     Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
     Dia ada msalah btg pelir lembik..mati pucok ED
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU


     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
      Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
      Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
      Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
      Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU


      1. TN anjing 🐕 gila babi nyanyuk 11:44 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
       Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
       Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
       Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


 49. Al Jazeraa ada pernah ke temuramah ketua lebai sundal pAs?

  …bila tiba masa nya, bila di tanya, “hedi, have to seen God?”

  yes, yes.

  Where?

  In my prayer

  Gosh, hedi, you mean to say, your God is meant for praying only?

  lebai dan kesundalan nya, menjawap. Ramai lagi ke sundal2 yg setaraf dgn nya?

  mungkin utk pendewa2 fahaman pagan belaan nya dlm kalangan mereka sj kot

 50. Bodoh Pemimpin DAP, masih tak sedar UMNO dan PAS memang nak singkirkan DAP………

  Ramai orang cakap, bila kerajaan PH tumbang pemimpin mereka cakap merapu.. bermula dengan Mahathir cakap macam-macam termasuk salahkan Najib. Anwar pula sebelum ini menjadi ustaz buat kuliah tengah malam tanya mana Tg Adnan dapat duit.. Dia lupa masa dia jadi Menteri Kewangan dia berikan projek kepada Tg Adnan tapi Tg Adnan masih sokong Mahathir.

  Si Khalid Samad pula pagi petang ceramah, nak kencing punya pasal Agong dikatakan rasis. Bangang betul. Si Mujahid setiap minit asyik twitt, dulu kata tak ada standard main twit.

  Si DAP nampak macam cool sikit. Dia biarkan khadam dia daripada AMANAH buat kerja. Pasal itu kita nama yang banyak ceramah adalah puak AMANAH dan dibantu jentera IKRAM.

  Hari ini entah datang penyakit apa si Anthony Loke Siew Fook kata UMNO dan PAS mahu singkirkan bersatu. Dia kononnya nak pasang ‘prasangka’ nak pecahkan pakatan Perikatan Nasional. Tapi dia lupa atau dia bodoh nak faham UMNO dan PAS yang minta Mahathir atau Bersatu bersama tu tujuannya nak singkirkan DAP.

  Sifir mudah macam tu pun DAP tak faham.
  Misi UMNO dan PAS ialah tak nak berikan DAP bolok harta rakyat. Pasal itu dia tarik bersatu dan sebahagian PKR. Apa pasal pulak nak singkirkan BERSATU. Kalau singkir bersatu, Runtuhlah PN.
  Pembaca boleh baca kenyataan Anthony Loke Siew Fook di bawah.

  Ku Mansor
  Perak

  DAP dakwa UMNO dan Pas mahu singkirkan Bersatu
  MOHD RIDZUAN ABU HASSAN | | 8 Mac 2020

  KLANG – Pakatan Harapan (PH) tidak menolak kemungkinan pilihan raya umum akan diadakan semula susulan UMNO dan Pas mahu menyingkirkan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

  Bekas Menteri Pengangkutan yang juga Setiusaha Organisasi DAP, Anthony Loke Siew Fook mendakwa, UMNO dan Pas sebenarnya tidak menyokong Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri.

  Sebaliknya menurut Anthony, kedua-dua parti itu bermatlamat ke arah pembubaran Parlimen dengan impian pemimpin UMNO menjadi Perdana Menteri.

  “Ini matlamat mereka. Jika diadakan pilihan raya umum, yang 36 kerusi dikatakan dipegang oleh Bersatu, adakah UMNO tidak akan bertanding untuk beri kepada Bersatu?

  “Adakah UMNO sanggup berbuat begitu, biarkan Bersatu dan Muhyiddin terus jadi Perdana Menteri?. Sudah tentu tidak. Daripada kenyataan pmimpin UMNO dan Pas memang harap pilihan raya umum diadakan supaya mereka boleh menang kalau bertanding semula,” katanya.

  Beliau berkata demikian pada Ceramah Jelajah Pakatan Harapan Kota Raja di Taman Sri Andalas di sini malam tadi.

  Anthony berkata, pemimpin DAP kini mengambil pendekatan bertenang meskipun “dikambing hitam’ dan dipersalahkan dengan pelbagai pertuduhan ketika berlakunya pergolakan politik negara.

  Berhubung pendirian Pas yang membantah hasrat PH untuk mengemukakan usul undi tidak percaya terhadap Muhyiddin di Dewan Rakyat, Anthony mencadangkan agar Pas membuat perkara sebaliknya dengan mengemukakan usul undi percaya.

  “Hadi (Datuk Seri Abdul Hadi Awang) kata, undi tidak percaya seolah-olah tak percaya Agong. Tak mau buat tak apa. Mungkin Hadi boleh buat usul undi percaya sebab sebelum ini nak buat pada Mahathir (Tun Dr Mahathir Mohamad). Kita bahas dan undi,” katanya.

 51. TOK MUDIN GOVERNMENT CABINET……

  The new Perikatan Nasional Cabinet line-up will be announced next week and analysts predict that the presidents of Umno and PAS – Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi and Datuk Seri Abdul Hadi Awang – are unlikely to be given ministerial positions.

  This is because Tan Sri Muhyiddin Yassin will want to be seen walking the talk, having promised a Cabinet with integrity and clean governance in his inaugural speech as the Prime Minister.

  Universiti Sains Malaysia political analyst Azmil Tayeb said if Umno had truly learnt its lesson in the last general election, it would not push for leaders who were “perceived to be tainted” to hold any Cabinet posts.He said it was also important for Muhyiddin to reassure Malaysians who perceive Perikatan as Malay-centric since it comprises bumi-based parties except for the three MPs from MCA and MIC.

  “Muhyiddin has a huge task to bridge that gap (between races) and convince the public that this is not Barisan Nasional 2.0, ” said Azmil, a senior lecturer with USM’s School of Social Sciences.

  He added that the main accusation by former prime minister

  Tun Dr Mahathir Mohamad and Pakatan Harapan that Muhyiddin had joined hands with Umno “kleptocrats” would also weigh heavily on the eighth Prime Minister.

  This is mainly when he decides on the possible candidates from Umno, despite them having much experience as Barisan Nasional ministers.

  But Umno deputy president Datuk Seri Mohamad Hasan said it was unfair to only point to Umno whenever the term “tainted leaders” is bandied about in politics.

  “We are not prophets who can be completely clean. Nevertheless, we leave it to the prerogative of the Prime Minister to choose his Cabinet, ” said Mohamad.

  Azmil said Muhyiddin showed he had the upper hand when Ahmad Zahid had to contend with a contempt of court warning on the first day Muhyiddin clocked into office.The statement from the Prime Minister’s Office that there was no meeting between Ahmad Zahid and the Prime Minister was telling.

  “It’s obvious that Zahid isn’t being allowed to pull any strings here.“It is a conundrum for Muhyiddin – as Umno is the biggest bloc – and if he is really sincere as he said in his speech, he must prove his political will and not appoint any party leader currently being charged in court, even if that person claims he is innocent until proven guilty, ” said Azmil.

  He also said that as much as PAS offered a wide array of professionals and technocrats for Cabinet posts, Muhyiddin must ensure that those from the party could be ministers for all races and religions.

  “They may be western-educated but still harbour theological ideas, which can create problems if they were to push their Islamist agendas in public, ” said Azmil.

  Another political commentator, Mazlan Ali from Universiti Teknologi Malaysia, said based on the Prime Minister’s inaugural speech, the Umno president would not be appointed to the Cabinet.

  However, Mazlan felt that Abdul Hadi had a chance as he was not facing any charges in court.

  But Abdul Hadi himself has said he is not keen to sit in the Cabinet and has reportedly conveyed his feelings to Muhyiddin.

  “He prefers to be an adviser to the government and ombudsman rather than take on a ministerial post, ” said a PAS source.

  The source said the Marang MP also wanted to show that PAS had the nation’s interests at heart and was not power-crazy.

  Another source said key individuals who helped usher in the new government would likely be given ministerial positions – a departure from previous practices, where most Cabinet positions were apportioned based on the number of MPs from the respective component parties.Among those in the list, said the source, were Mohamad, former opposition leader Datuk Seri Ismail Sabri and Umno secretary-general Tan Sri Annuar Musa.

  In PAS, the list will likely comprise PAS deputy president Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man, vice-president Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar and secretary-general Datuk Seri Takiyuddin Hassan.“If they are not MPs, they can be made senators and then be appointed as ministers, ” said the source.

  The source added that professionals and corporate players would be appointed to the Cabinet after being made senators.

  It is also believed that Gabungan Parti Sarawak (GPS) will get what it bargained for in the new Cabinet.

  “GPS did not ask for a specific post but asked for the economy of Sarawak to be taken care of, ” said the source, predicting that it would most likely be given a major economic portfolio.

  The source also said a few former Pakatan Harapan ministers currently with Perikatan had asked to remain at their former ministries to ensure the continuity of the programmes they were executing prior to the change of government.

  “We did not change the government because Pakatan was all bad but because we needed to stabilise politically, improve the government’s delivery to the rakyat and improve the economy.

  “I have many programmes in my ministry, which if I pass on to someone new, may not be carried out as I planned earlier.

  “But I am also okay if I am not re-appointed to the Cabinet, ” said a former Pakatan minister.

  MR : PAS just wants to build a country

 52. Syed Saddiq ‘terkedu’, wartawan Al-Jazeera ‘kenalkan’ Dr Mahathir………

  Diasak pelbagai soalan panas, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman teguh mempertahankan Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Ahli parlimen Muar ditemu bual dalam rancangan Upfront di Al-Jazeera, diacarakan Mehdi Hasan.

  Rancangan temu bual 10 minit hangat menyentuh tentang peralihan kuasa yang berlaku termasuk pandangan Syed Saddiq berkenaan janji Dr Mahathir kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

  “Kamu kata ‘bila tiba masa yang sesuai’ beliau (Dr Mahathir) akan berikan (kuasa kepada Anwar). Bila masa yang betul?

  “Kerana sejak Dr Mahathir jadi perdana menteri pada 2018, beliau kata satu atau dua tahun. Kemudian beliau dipetik dua atau tiga tahun.

  “Kemudian selepas tiga tahun. Kemudian sehingga selesai Persidangan Apec. Beliau asyik tangguh, bukankah begitu?” soal Mehdi kepada Syed Saddiq.

  Sepatah Syed Saddiq berkata “beliau sangat konsisten” lalu dipintas Mehdi dengan menafikan kata-katanya.

  “Tidak konsisten, ini tidak konsisten. Beliau kata satu atau dua tahun kemudian kata dua atau tiga tahun. Dengan definisi ini, tidak konsisten,” terang Mehdi.

  Mehdi sekali lagi mengasak Syed Saddiq dengan menyindir bekas menteri belia dan sukan itu bagaimana beliau tahu Dr Mahathir seorang yang tidak ‘gila kuasa’ sedangkan Syed Saddiq belum lahir sewaktu Dr Mahathir menjadi perdana menteri terdahulu.

  “Beliau letak jawatan tetapi tidak bersara dan kamu kata beliau tidak gila kuasa. Bagaimana kamu terangkan seorang berumur 94 tahun yang masih berada di pejabat dan jadi perdana menteri sejak kamu belum dilahirkan,” kata Mehdi lagi.

  Syed Saddiq kemudian membalas bahawa Dr Mahathir masih setia bersama rakan gabungan yang memenangi pilihan raya lalu walaupun muncul gabungan ‘pintu belakang’.

  Katanya, hal ini terbukti bahawa Dr Mahathir bersama mereka dan turut mencabar keabsahan kerajaan yang baru dibentuk.

  Sejumlah 91,651 tontonan dicatatkan YouTube menerusi rancangan temubual itu.

  Petikan ucapan tersebut turut dijadikan bahan sindiran beberapa pengguna media sosial yang merasakan terhibur melihat bekas menteri mempertahankan hujahnya.

  Antaranya Azmi Arshad, yang turut memuatkan di laman Facebook siang tadi.

  “Temubual ini sangat memalukan dan merosakkan buat Syed Saddiq etapi hiburan terbaik untuk kami.

  “Syed Saddiq tiada asas. Beliau akan berdiri di atas pentas dan menipu dengan muka lurus tetapi bila soal jawab beliau akan tersasar dan terdedah jika penemubual jujur dan tegas,” tulis Azmi menerusi perkongsian tersebut.

  Perkongsian Azmi turut mendapat perhatian ramai pengguna Facebook dengan lebih seribu tanda suka dan 500 perkongsian.

 53. Pening fikir Dr Mahathir, Najib minta Panadol dua papan..

  Datuk Seri Najib Razak hari ini “pening” setelah memikirkan ucapan tidak konsisten Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Bekas perdana menteri dalam kemaskini Facebook mendakwa buntu memikirkan ucapan perdana menteri ketujuh sejak akhir-akhir ini menyebabkan beliau menjadi pening.

  “Sendiri letak jawatan PM (Perdana Menteri), sendiri hendak jadi PM semula. Sendiri yang kata dia “OK” jika Muhyiddin jadi PM, sendiri bantah Muhyiddin jadi PM.

  “Pening. Pening. Panadol dua papan!” usik Najib dalam hantaran yang turut mengepil video ucapan Dr Mahathir sewaktu menjawat Perdana Menteri Interim , 27 Februari lalu.

  Menerusi video seminit, Dr Mahathir tidak menolak kemungkinan menyokong Muhyiddin sebagai PM jika wakil rakyat Pagoh mampu mendapat sokongan majoriti ahli Parlimen.

  Kiriman Najib mendapat sambutan di kalangan pengikut dengan 22,000 tanda suka selain 1,600 perkongsian dan lebih 2,597 komen.

  Pengikut pula kebanyakan menjadikan slogan iklan ubat paracetamol terkenal iaitu “anda ingat saya ada masa untuk sakit kepala” sebagai usikan terhadap hantaran Najib itu.

  “Ada pula masa Datuk nak sakit kepala ya?” tulis Syahrul Sa’ad.

  Selain itu, pengikut turut menyatakan faktor umur menyebabkan Dr Mahathir gagal mengingati kata-katanya sebelum ini.

 54. Amat mengharukan bila kebenaran di singkap sedikit demi sedikit.

  Amat melucukan bilamana sanggup membakar kelambu di sbbkan nyamok2 yg bersarang dlm omNo

  Amat menyedihkan bila jasa di balas dgn toba kerana kepentingan diri melebihi rakan yg ada

  Amat keji bilamana nafas yg ada menjenamakan haiwan dari manusia

  sabar, Anwar, bila masa nya kelak, bangun mengambil dgn berakhlak.

  semestara itu, sentiasa bersiap sedia dan merancang utk kebaikan rakyat jelata.

  1. Akhlak tang mana pulak hang cakap ni kimak ooi

  2. zunnun iitu Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

   Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
    TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
    Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
    Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
    Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU


    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:46 pm)

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
     Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
     Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
     Dia ada msalah btg pelir lembik..mati pucok ED
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU


     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
      Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
      Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
      Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
      Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU


      1. TN anjing 🐕 gila babi nyanyuk 11:46 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
       Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
       Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
       Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


 55. HAHAHA HOHOHO HIHIHI…

  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing nyanyuk, dh tk dpt beza, kwan & lwan
  Anjing gila ni bersorak org tibai dia pnya kawan
  Jelas sngat yg TN anjing tua tu gila babi sawan
  Rasanya anjing tu dh tk kenal pinggan & cawan
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  HU HU HU…

  1. Anomouse ini Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

   Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

   1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:48 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
    TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
    Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
    Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
    Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU


    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:48 pm)

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
     Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
     Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
     Dia ada msalah btg pelir lembik, mati pucok, ED
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU


     1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:48 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
      Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
      Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
      Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
      Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU


      1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:48 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
       Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
       Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
       Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


 56. kerna jawatan perinsip diketepikan
  dulu pintu belakang tertutup minta bubar
  bila dapat kata ikut belakang pun ok
  dayus
  tak layak jadi pemimpin
  awas puak munapaik belagak baik

 57. Huhuhu… Kesiannya menangis teresak-esak dengan kisah-kisah imaginasi selepas THE FINAL TWIST utk menjadi PM-8 gagal.

  Kisah yang diketahui ramai dan malah pernah diakui di blog ini ialah di dalam Mesyuarat Majlis Presiden PH yang terakhir proksi-proksi Peliwat telah menghentam Tun dengan teruk kerana mahu Tun kosongkan kerusi PM untuk peliwat.

  Sebagai mempertahankan Tun dari kebiadaban Khalid Samad, Marzuki Yahya selaku SUA PPBM telah berkata kalau PPBM keluar PH akibat parti-parti sekutu lain yang tidak tahu hormat kepada Tun, maka kerajaan PH akan runtuh.

  Mohamad Sabu selaku Presiden PAN telah berkata konon mereka tidak hairan kalau menjadi pembangkang semula sebab mereka dah berpuluh tahun menjadi pembangkang.

  Tun telah melakukan apa yang mereka mahu iaitu meletakkan jawatannya sebagai PM-7 dan PPBM telah melakukan apa yang dicabar oleh rakan-rakan sekutu lain iaitulah keluar daripada PPBM. Hasilnya kerajaan PH benar-benar telah tumbang. Mereka yang memintanya dan apabila ia berlaku mereka menyalahkan orang lain pula.

  Ketika TSMY menerima jawatan sebagai PM-8, kerajaan PH sudah tidak wujud lagi. Ia telah pun tumbang apabila Tun letak jawatan PM dan PPBM keluar PH.

  Siapakah puncanya kerajaan PH jatuh? Jawapannya ia adalah Peliwat sendiri dan konco-konconya yang berlaku biadab pada Tun dan memandang enteng kepada PPBM.

  Saya tidak menyokong tindakan TSMY yang menerima UmNO dan PAS secara en blok, tetapi memahaminya.

  Satu kebenaran yang mesti diakui oleh kesemua penyokong Tun baik yang bersetuju dengan tindakan TSMY ataupun tidak bersetuju dengannya ialah, sekiranya TSMY tidak mengambil tindakan tersebut kebiadaban para promoter peliwat sebagai PM kepada Tun, termasuklah blogger Shahbudin akan berterusan lagi dan lagi dan lagi.

  Teruskan menangis, ia tidak akan mengubah fakta bahawa Peliwat gagal lagi untuk menjadi PM, dan ia tidak akan mengubah kebenaran bahawa Peliwat takkan menjadi PM walau apapun yang dia dan konco-konconya usahakan.

  Langkah THE FINAL TWIST telah jatuh ke longkang dan ia tidak boleh diperbaharui lagi kerana tidak ada final lagi selepas final.

  1. Pembetulan :-

   Tun telah melakukan apa yang mereka mahu iaitu meletakkan jawatannya sebagai PM-7 dan PPBM telah melakukan apa yang dicabar oleh rakan-rakan sekutu lain iaitulah keluar daripada PH. Hasilnya kerajaan PH benar-benar telah tumbang. Mereka yang memintanya dan apabila ia berlaku mereka menyalahkan orang lain pula.

   1. Habis tu siapa pengkhianat sebenarnya john doe?

    1. Madey pengkhianat yg ditewaskan dan ditrajang oleh pengkhianat…

   2. Madey benar2 telah melakukanye…tapi kenape madey gila bayang?…salahkan muyiden salahkan anwar…penyokonh tinggal 6 mp…

    Madey bahlol..madey mcm tupai jatuh ketanah….

  2. Jon doo ada dlm mesyausrat tempoh hari sebagai tukang susun kerusi mesyuarat…jon doo kaki temberang yg mula nak beralih arah kpd muyiden kerana pemoda bani kicap Cap Tamin tewas ditrajang oleh pemoda bangsa Johor….

   1. Marzuki ugut Bersatu lari PH runtuh…madey runtuhkan PH….kenape madey gila bayang?…

    Madey tak diterima oleh pas dan umno yg pada mulanye sokong madey….pas umno lebih suka muyidin….

    1. Pas umno tahu madey pembelit yg kuat menipu….

    2. 1021 ini Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

     Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

     Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

     1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:50 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
      TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
      Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
      Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
      Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU


      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:50 pm)

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
       Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
       Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
       Dia ada msalah btg pelir lembik, mati pucok, ED
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


       1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:50 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
        Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
        Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
        Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
        Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        HU HU HU


        1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:50 pm,

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
         Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
         Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
         Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
         Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

         HU HU HU


  3. Masing2 dah bengang dgn madey yg kuat menipu membelit…mesyuarat mlm tu hanye untuk mintak madey tetapkan tarikh pengunduran…

   Kenapa marzuki lari dari madey?..

  4. Jon doo masuk kencing terus lari….takut nak berdebat…

   Kikikikik.

 58. 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
  Lihatlah pmbaca dialog yg Kejora tnjuk kt bwah
  TN anjing dh jdi sasau, geng sndiri, pun dia tala
  Anjing tu kini sgt malu trkantoi tercalar maruah
  Trnyata TN anjing tua kerepot ni nyanyuk & gila
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI


  1. Anonymous (Penentang PN)

   WOI LEBAI2 PAS, PPBM KEDAH TU MAHATHIR PUNYA. MUKA TAK MALU TU AMEK DARI BOSSKU LA TU KAN

.. PERIKATAN NASIONAL PN GOLONGAN MUNAFIQ

   Reply
   8 March 2020 2:06 pm

   _____________________________________

   Anonymous (Penentang Bersatu)

   Apa bodo punya komen. Undang2 ada. Kalau calon bersatu dpt byk sokongan, ambik kat depa lah. Kau ni meroyan gila babi mcm kutty juga, lps letak jwtn meroyan nak semula.
   Tua pun bodoh lagi.

   Reply
   8 March 2020 2:46 pm

   1. Anonymous (TN anjing 🐕)

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    “Kau ni meroyan gila babi,” kata si Mamat kpd Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

    Kata2 dia yang lain itu hanya nak melepaskan dia punya geram Bossku kena tendang terajang ke longkang di Pru14.

    .

    Reply
    8 March 2020 3:33 pm

    1. Anonymous (KEJORA)

     (Ruj: TN anjing 🐕 3:33 pm)

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     TN anjing, spti dah dpt balasan, dari Allah Taala
     Anjing tua ini..dh tahap mrapu tk ketahuan hala
     Dkt geng dia sendiri, Anon 2:06 pm pun dia tala
     Mmg nyata & sah yg TN anjing tua ni sewel gila
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     HU HU HU


     Reply
     8 March 2020 3:50 pm

     1. Anonymous (KEJORA)

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      TN anjing, umur 87 thn, baran dan cepat marah
      Dia sudah tk cam lagi siapa musuh siapa kwan
      Anjing ni gigit kwan anon 2:06 hingga berdarah
      Mmg trbukti TN anjing tua ni, gila sasau sawan
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      HU HU HU


      Reply
      8 March 2020 3:58 pm

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI…

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Jelas dan ternyata, yg TN anjing, dah sewel gila
       Mmg dia betul gila babi lah, TN anjing ma ci bai
       Dh ler anon 2:06 kna taji..kwn tu pula dia pi tala
       Dia tk tau geng dia sndiri, 2:06 pm yg kena tibai
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU…

  2. 5.16 pm ini ialah Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

   Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

  3. 5.16 pm dan yang seumpama nya itu ialah Resident Blogger (asyik blogging di blog ini), di kenali di sini sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   Sekarang dia memang gila, jenis Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD. Mulut nya hyper.

   Obat nya ialah balun, tibai dan bantai dia supaya dia mahu pergi hospital Tg Rambutan atau Tampoi. Atau pembaca yang kenal dia menyuruh dia buat begitu. Bagus untuk dia dan pembaca semua.

   1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:52/11:56 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„đŸ”„
    TN anjing kapiaq mmg dah sah sbg ahli neraka
    Asyik je mnuduh fitnah & mncaci serupa puaka
    Tk pdan dgn umur 87 thn dh kerepot tua bngka
    Dia tk sedar ker dlm blog ini, dia tu, org tk suka?
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

    HU HU HU


    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     (Ruj: TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:52/11:56 pm)

     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     TN anjing klu brkomen, mcm Keling mabok todi
     Anjing kapir Kristian ini, tali barut DAP & Yahudi
     Bukan jer anjing nyanyuk ni ada penyakit ADHD
     Dia ada msalah btg pelir lembik, mati pucok, ED
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

     HU HU HU


     1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:52/11:56 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
      Makin teruk TN anjing Kristian tali barut Yahudi
      Anjing ni jadi sewel, agak nya sbb jarang mandi
      Komen2..dia buat, serupa dgn keling mbok todi
      Punca semuanya, anjing tua ini, mati pucuk, ED
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      HU HU HU


      1. TN anjing 🐕 gila nyanyuk 11:52/11:56 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝â›Ș✝
       Kesian TN Kristian dayak kulup pelir tak khatan
       Tk reti bermasyarakat, sebab tinggal dlm hutan
       Dia rasa biol mcm kepala dipukul dgn belantan
       Rasanya kesudahan anjing ni kat Tg Rambutan
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       HU HU HU


 59. Creat 1 million sob sob stories.. no one believe you little man….

  Jilatlah Anwar since he is still around

Leave a Reply

Your email address will not be published.