APAKAH AGENDA MAHATHIR ASALKAN DAPAT MENGHALANG ANWAR JADI PM?

Kalau ikut logiknya, khususnya kerana Yang Dipertuan Agong belum mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung hasil temubual baginda dengan 222 Ahli Parlimen yang selesai semalam, ditambah lagi Majlis Raja-Raja pula dipanggil bersidang secara mengejut pagi esok, proses memilih Perdana Menteri baru sepatutnya belum lagi selesai sepenuhnya.

Soalnya, kenapa tiba-tiba Tun Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri interim tiba-tiba mengumumkan sidang khas Parlimen akan diadakan pada Isnin, 2 Mac bagi membuat penentuan memilih Perdana Menteri baru?

Dalam hal ini, bukan saja soal kesahihan sidang khas Parlimen itu yang menjadi pertikaian, malah yang turut dipersoalkan ialah bolehkah Perdana Menteri interim memanggil sidang khas Parlimen diadakan?

Kenapa Tun Mahathir seolah-olah mendahului Yang Dipertuan Agong mengumumkan perkara itu?

Mengapa tidak ditunggu pihak istana mengeluarkan kenyataan rasmi?

Apakah Tun Mahathir dalam hal ini bertujuan menghalang Anwar Ibrahim daripada dilantik oleh Yang Dipertuan Agong sebagai Perdana Menteri untuk mewakili kerajaan minoriti?

Ada maklumat mengatakan, walaupun Anwar dalam undian yang dibuat oleh 222 Ahli Parlimen tidak memperolehi sekurang-kurangnya 112 undi bagi membolehkannya membentuk kerajaan, tetapi beliau dikatakan memperolehi undi tertinggi yang angkanya hampir-hampir mencecah paras minima itu.

Ini bermakna, dengan kedudukan itu dan atas perkenan Yang Dipertuan Agong, Anwar sudah boleh dilantik sebagai Perdana Menteri kerajaan minoriti dengan kedudukannya akan disahkan pada sidang Parlimen yang berikutnya.

Yang penting, Anwar mesti dilantik terlebih dahulu sebagai Perdana Menteri di mana dengan perlantikan itu beliau dipercayai boleh menambah sokongannya menjadi sekurang-kurangnya ada sokongan 112 Ahli Parlimen.

Ternampak di sini bahawa tindakan Tun Mahathir membuat pengumuman mengenai tidak ada sesiapa, baik Anwar atau dirinya atu lain-lain calon, ada mempunyai majoriti yang jelas untuk dilantik sebagai Perdana Menteri dan seterusnya perlu sidang khas Parlimen untuk membuat penentuan, telah melangkaui bidang kuasa Yang Dipertuan Agong.

Kemungkinan apa yang disampaikan oleh Yang Dipertuan Agong kepada Tun Mahathir mengenai tiada calon memperolehi majoriti yang jelas itu hanyalah sekadar sembang-sembang mereka berdua saja dan bukannya sesuatu yang boleh dianggap rasmi.

Kemudian daripada itu, melihat kepada dirinya semakin kurang mendapat sokongan, terutama selepas blok UMNO dan Pas telah menarik sokongan terhadapnya, hari ini juga Tun Mahathir secara tiba-tiba telah menyatakan persetujuannya jika Muhyiddin Yassin dipilih sebagai calon Perdana Menteri mewakili Bersatu.

Katanya, beliau tidak kisah jika parti lebih menghendaki Muhyiddin sebagai calon Perdana Menteri.

Tindakan Tun Mahathir ini tentu saja agak memeranjatkan kerana baru semalam beliau mengumumkan keinginannya membentuk kerajaan perpaduan tanpa parti di mana katanya, jika dilantik semula sebagai Perdana Menteri, beliau akan melantik sesiapa saja yang difikirkan layak sebagai anggota kabinet seumpana sistem Presiden di Amerika.

Kenapa hari ini tiba-tiba saja bellau sedia memberi laluan kepada Muhyiddin pula?

Apakah ini juga dilakukannya sebagai satu lagi tindakan yang bertujuan asalkan dapat menghalang Anwar daripada menjadi Perdana Menteri? (ShahbudinHusin 27/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 27 February 2020 — 11:31 pm

128
Leave a Reply

avatar
20 Comment authors
Tanpa Nama UKnajib bini rosmahAnonymousAnonymousApaNama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
ApaNama
Guest
ApaNama

Demonstrasi dlm mahkamah = tunjuk perasaan jalanan dlm mahkamah???!!!
alahai…lembamnya.
Biasa la bagi penjilat/pembawa virusAtok dan virusGoneEng.

92 (PH) + 57 (UMNO/PAS) = 149
Nombor yg sangat cantik – melebihi 2/3 majoriti.

VirusAtok dan virusGoneEng pasti dapat ditenangkan.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol minta macai promo Unity Government yang tidak laku pada Rakyat. Madey si Kitol takut nak serah kembali Kerajaan yang diruntuhkan kepada Rakyat? Bubar Parlimen. Kencing kuat sangat ke atuk? Manifesto Bersatu kitab kencing Madey si Kitol. Kahkahkah!

anonymous
Member
anonymous

Hasrat madey nak jadikan pm proksi gagal.madey rampas kuasa speaker Dewan rakyat…

Tiada sidang parlimen Isnin ini, surat Dr M tak ikut peraturan’…..
1:34 tengahari (Dikemaskini 1:43 tengahari)
Berita

A A
Dewan Rakyat tidak akan mengadakan persidangan khas Isnin depan, seperti diumumkan Perdana Menteri Sementara Dr Mahathir Mohamad semalam.

Speaker Mohamad Ariff Md Yusof berkata surat pemakluman memanggil mesyuarat khas Dewan Rakyat yang ditandatangani perdana menteri interim tidak mengikut peraturan.

Katanya, ia tidak menepati Peraturan Mesyuarat 11(3) kerana tidak disusuli dengan pemberitahuan usul yang lengkap.

“Mengikut Peraturan Mesyuarat 11(3), pemberitahuan dan tarikh mesyuarat akan dikeluarkan oleh saya selaku Yang di-Pertua Dewan Rakyat.

“Setakat ini tiada notis dikeluarkan,”
katanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Terbaik Speaker melecehkan PM Interim, sebab arahan tidak legal. Dia tahu dia bekas Hakim yg dekoratif.

Tetapi isu moral yg penting yalah mengapa saorang yg tidak mengikut rule of law dipatuhi.

Lebih cantik lagi perlantikan2 PH lain spt AG dan Prosecutor2 probono lain gagalkan bucket list sipengkhianat ini. Poetic justice.

He wants the cake and eat it too.

Dia dah khianat PH by sleeping with the enemies.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Malu semalu-malunya. PM interim kesipuan nak berangan jadi Presiden US. Tak hairan macai Madey si Kitol pun pening sampai tak tahu sistem Parlimen sendiri. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Unity Government idea politikus cap ayam. Rakyat pilih PH. Kalau parti-parti si Kitol nak Unity Government maka Madey si Kitol boleh jadi PM Kerajaan Pintu Belakang pertama Malaysia. Rakyat tak lantik PM suka main pintu belakang macam Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu cap Beruk. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Kamu dah kena main pintu belakang kamu ke?

anonymous
Member
anonymous

Lu keling gila cap BABi menyondol tak kira tempat dan masa..

JURUS SANG BITARA
Guest
JURUS SANG BITARA

RAKYAT BUKAN SEMUANYA BIJAK! LIHAT SAJALAH APA YANG BERLAKU PADA NEGARA IRAQ DAN LIBYA,SAMPAI KINI TIDAK AMAN DAN RAKYAT MULA MENYESALI TINDAKAN MENJATOHKAN PEMERINTAH MEREKA YANG KONONNYA SEORANG DIKTATOR!

JIKA BENAR TUN SEORANG DIKTATOR! SEMENTARA TINDAK TANDOKNYA KEARAH KESEJAHTERAAN NEGARA….AKU TAK AMIK KISAH LAH HAL GELARAN TU!

GELARAN HANYALAH ISTILAH…..HAKIKAT, AMALNYA PERLU DINILAI DENGAN BIJAKSANA.

sekian terima kasih…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus, kawan. Bravo.

anonymous
Member
anonymous

Lu ingat rakyat malaysia sama mcm rakyat Iraq dan libya?..lu yg sama iraq dan libya…

Rakyat malaysia tak mau pembelit penipu dan kaki kencing….

Dia letak jawatan dia yg gila nak jadi pm semula..haru biru…Agong pon blm boleh selesaikan..

JURUS SANG BITARA
Guest
JURUS SANG BITARA

BILA TUN UMUM NAK BINA KERAJAAN PERPADUAN,KEDUA -DUA PUAK PH DAN PEMBANGKANG PS/UMNO MENYANGGAH!SEBAB PAPA TU? JAWAPANNYA KERANA KEBODOHAN MENTAFSIR!KEPENTINGAN PERIBADI MENGATASI KEPENTINGAN NEGARA,KERANA MERASAKAN MASING-MASING PEHAK BOLEH MENANG!

HAKIKATNYA!!!!! KEDUA-DUA PEHAK AKAN TEWAS DENGAN GOL 5-0

Anonymous
Guest
Anonymous

Puak Pembangakng dah kena gol besar di Pru14. Tercampak di longkang. Najib Klepto punya pasal

anonymous
Member
anonymous

Lublagi bongok…madey nak jadi raja..

JURUS SANG BITARA
Guest
JURUS SANG BITARA

UMNO dan PAS MUNGKIN SEKARANG SEDANG BARING-BARING,DAN LETAK LENGAN BAWAH KEPALA…ANGAN-ANGAN KATAKAN!JIKA PARLIMEN DIBUBAR,DAN PRU DIADAKAN,AKU JUGA YAKIN MEREKA AKAN MENANG BESAR SEPERTI MANA DI 5 PRK TERDAHULU.

SEMEMANGNYA PENGUNDI MELAYU NI,MUDAH DIUMPAN DAN MEMANG TERMAKAN DENGAN UMPAN-UMPAN,UNTUK MAKAN SEDAP SEKEJAB,,,DAN TAK SEDAR AKAN KEBULOR BERZAMAN.

BEGITU JUGA DENGAN,GENG-GENG ABANG NUAT,JUGA BERAGAN-ANGAN AKAN MENJADIKAN ABANG NUAT PM BARU….

HAKIKATNYA……AKU PENUH SEDAR ,PARLIMEN TIDAK AKAN DIBUBAR!

SIAPA PM 8? TUAN -TUAN SENDIRI BOLEH JAWAB YERRRRR

TUNGGU DAN LIHAT!

JURUS SANG BITARA
Guest
JURUS SANG BITARA

YANG TERBAIK WAKTU INI,ADALAH KERAJAAN PERPADUAN,

KENA LUPA SEKEJAB PASAL KEPENTINGAN INDIVIDU,
DAN KETAKSUBAN KEPARTIAN!

TIDAK KESEMUA ALIRAN DEMOKRASI ITU PERLU KITA JADI PAK TURUT.

KITA TIDAK PERNAH MERASA KELAINAN PEMERINTAHAN PERPADUAN,IANYA TERBAIK BUAT SENARIO MASA KINI!
KERANA DAH 60 TAHUN UMNO ALIRAN KERAJAAN PARTI MENANG MEMERINTAH.

JOM,KITA TRY,KERANA RUMUS! JIKA NEGARA SEJAHTERA,
KITA JUA AKAN MERASAI NIKMATNYA!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pahal pun, tak boleh ikut atau sokong Umno Bn. Korapsi, Klepto. Najib Al Jibo.

anonymous
Member
anonymous

Madey yg harapkan sokongan umno..

anonymous
Member
anonymous

Lu kaciwa sebab pas umno tarik balik SD sokong lu punye penipu….

anonymous
Member
anonymous

Kemelut isu PM boleh dijawab lepas sidang Majlis Raja-raja 10:42 pagi (Dikemaskini 10:42 pagi) Hassan Karim | Berita A A ULASAN | Malaysia mengamalkan sistem demokrasi berparlimen dan raja berperlembagaan. Justeru, kerajaan pilihan rakyat Malaysia dipilih melalui pilihan raya. Ahli-ahli parlimen yang dipilih oleh rakyat kesemuanya ada 222 orang dan mereka adalah penggubal undang undang di badan legaslatif yang dipanggil Dewan Rakyat. Inilah yang dipanggil demokrasi berparlimen. Di mana peranan raja berperlembagaan? Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan memperuntukan kuasa Yang di-Pertuan Agong memilih perdana menteri dalam kalangan ahli Dewan Rakyat. Dewan Rakyat – yang merupakan dewan rendah parlimen – tidak mempunyai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Agong biasa nya membuat keputusan di atas nasihat Perdana Menteri. Kalau selepas PRU, Ketua parti atau gabungan parti yang menang akan menasihatkan siapa perlu di lantik sebagai PM. Biasa nya, dia sendiri lah..

Dalam keadaan sekarang ini, Agong meminta Parlimen menentukan nya. Dijadualkan pada 2 Mach. Tiada parti yang majoriti. Pati2 boleh bergabung. Tunggu lah.

Sheraton
Guest
Sheraton

Mahathir bimbang kehebatan Anwar sebagai PM akan menenggelamkan kehebatan dia.

Mahathir tidak sedar dia sendiri dan orang-orang keliling dia yang menyokong dia lah yang memusnahkan kehebatan dia setelah kembali bersama rakyat dengan menyertai PH.

Anwar menjadi semakin hebat samada jadi PM atau tidak.

Nak tahu.. Kita lihat nanti sambutan anak muda pada Syed Saddiq dan Mazli.. Wallahhuaqlam

Anonymous
Guest
Anonymous

kehebatan Anwar?

Sebagai “Rear Admiral”?

Belakang kira transactions?

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila hati dan nafsu dikuasai niat jahat dan mala fide utk uturn mandat diberi rakyat dan mungkir janji2 yg dia sendiri buat dgn konsensus PH PRU14, semua langkah2 susulan menjadi bala musibah kerana anti-constitutional dan boleh diheret keMahkamah. Impactnya, Rakyat dan Negara dibeban dan pentadbiran Negara standstill seolah diheld ransom oleh agenda jahat satu orang ingin mengekal kuasa. Semua langkah bercelaru menempah bunuh diri anti-constitutional bermula dgn coup-detat haram utk runtuh Kerajaan yg sah, tawaran Kerajaan Unity dia jadi Absolute Diktator, sekarang nak abuse Dewan Rakyat pulak mahu dijadikan Pasar Terbuka dan tempat Auction Bidding dgn Harga Termahal utk jawatan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sapa kena aniaya? Kamu? Sorang saja? Atau dengan gerombolan kamu?

Self-inflicted aniaya tuh. Sengaja nak sakitkan hati korang supaya boleh menjerit di tengah hari Jumaat nih.

Korang self suicidal juga? Jangan suicide. Haram di sisi agama Islam. Tapi korang boleh perlahan lahan merayap ke bawah tempurung. Macam katak puru.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro. Something is not right in Malaysia. DYMM Agong should make the statement. Here Tun as interim PM is calling the shots. It’s like putting the cart before the horse. Someone has gone rouge? Insane. Usurp the powers. Whatever happen to the Advisor of the Government, The Honourable AG. Looking at some of the legal comments from Constitutional Lawyers I believe soon parties will be filing injunctions in Courts seeking remedies. Tun u are doomed. Ur days are numbered. U never kept ur promise , reigned on it n thus created the mess Malaysians are in. My advice to PH… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib baik PH berlapang dada tak letak buy-out dan fall-out clauses mcm ECRL dalam Konsensus PH. Daim mesti tau dia yg nego, Kudeta yg gagal hari itu patut boleh bankrapkan Bersatu dan geng2 Semburit. Kadir Jasin dan Madey sendiri buat admission of liabilities. PAS, UMNO dan GPS lessons learnt nak buat konsensus baru kencing-free dgn Madey dan Semburit tarok COD terms, ECRL-like compensations dan non-revocable NFAs dan imdenity from prosecutions. Ha Ha. Tetapi concerned citizens, retail investors dan public co yg kena wipe out kat BSKL lepas kudeta boleh lodge claimant suits kat organisers Sheraton Move, Bersatu dan Semburit for… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“Kudeta yg gagal hari itu patut boleh bankrapkan Bersatu dan geng2 Semburit.”

Kudeta? betul ker? Apakah kamu dari negara Banana Republic? Asyik kudeta hingga bila lama takda, mesti something is wrong.

Mengarut lah kamu mengata “concerned citizens, retail investors dan public co yg kena wipe out kat BSKL lepas kudeta boleh lodge claimant suits.” Takda pun. Nampak lah kamu bohong, tipu, cakap dari lub.ng belak.ng kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Don’t worry, Dol. YDPA ada setaf dia di Istana Negara. Juga Ketua Setiausaha Negara (KSN) ada lah setaf dia, walau pun pejabat tidak di Istana Negara.

KSN juga mewakili Kerajaan – he’s the No.1 government officer. The AG also under his purview. KSN akan tentukan apa yang perlu di buat akan di buat. Tak boleh main2 punya. Bukan macam pejabat parti korang.

“fight it out with all ur legal brains”? You a legal brain? I don’t think so. You don’t talk like having one. Sorry to say, man.

anynomous
Guest
anynomous

Saudara Budin, sebagai penulis tolong sebarkan kepada pembaca apakah Kerajaan Minoriti sebenarnya dan contoh2 negara Kerajaan Minoriti di dunia. Penjelasan yg baik ada di Wikipedia

Anonymous
Guest
Anonymous

Awat hang tak tulaigh?

Baka da nah?

anynomous
Guest
anynomous

Saudara Budin, sebagai penulis tolong sebarkan maklumat apa sebenarnya Kerajaan Minoriti dan beri contoh negara2 dalam dunia ni yang karajan mereka adalah Kerajaan Minoriti. Masih ramai tak paham. Dalam wikipedia ada maklumat yang jells

Anonymous
Guest
Anonymous

Double posting.

Check laptop kamu.

Atau memory 80an tahun kamu.

Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kat negeri dinda Johor..dengarnya, ada kejutan
Bersatu keluar dr PH dah hilang kuasa Pakatan
Khabar nya..delegasi BN dah mengadap Sultan
Nmpaknya..BN nk ambil alih negri Irah ku intan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bersatu kluar PH, otomatik krjaan PH tumbang
Klau BN kmbali printah Johor abg rasa bangga
Johor kmbali, jadi kuasa Melayu pnya lambang
Sbb, Johor pun nanti, akan jadi negeri abg juga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kpd Allah..tangan ini abng sentiasa akan tadah
Mncari pnghujung kpd rindu yg tk sudah-sudah
Pastinya akan tiba nanti satu detik cukup indah
Tk sabar menanti org Johor nk dibwa ke Kedah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
BN kmbali rmpas Johor..mmg episod istimewa
Bkn jer org Johor, org Kdah blh tumpng ketawa
Sbb kt Johor tu, ada sorang gadis yg cntik lawa
Nanti gadis ayu tu ke negeri Kedah akn dibawa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila PH terbubar ada le juga yg airmata menitik
Tapi tak kesah lah..itu semuanya rencah politik
Hati ini hnya memikirkan, cinta suci yg berputik
Siapa tak bngga..bakal isteri mcm Citata cantik
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Oh ya..housemate Irah, Shry tu, skrg apa cerita?
Citer pasal Shry tu abg ingat sampai ke hari ini
Lucu jugak si Shry tu..Irah dia kata mcm Citata
Msih lgi disuruh Irah nynyi..sakitnya tuh di sini?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Beginilah sentiasa, dgn keadaan abg punya diri
Tidak lekang dari mata ini, warkah2 yg Irah beri
Juga tak jemu2, abg tonton video Tata tiap hari
Bgai berada kat depan mata..wajah bakal isteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg tak jemu2..abg menonton video lgu TATA
Bagaikan kekasih sdg menyanyi di depan mata
Ini abg nak tujukan lagu, untuk kekasih tercinta
Terimalah nyanyian rindu buat kekasih dr DATA
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

NYANYIAN RINDU BUAT KEKASIH – DATA
Karaoke: https://youtu.be/xdowXO6rhhY

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah pada mu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah diri mu
Dikau lah permata yang bersinar
Di kala ‘ku kesepian

Tiada yang lain yang ku mahu
Hanyalah kasih mu
Tiada yang lain yang ku puja
Hanyalah diri mu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan
Kau merana

Aku cinta kepada mu
Sepenuh hati
Janganlah kau ragu, kasih
Ragu pada ku

Sejujur niat ku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi, kasih
Pergi dari ku

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Ku nyanyikan lagu rindu buat mu kekasih
Ku baca puisi syahdu puisi kita
Ku ingin kau di samping ku untuk sama sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina

Oh kekasih, dengarkanlah
Bila aku tersiksa kau lah penawarnya
Bila kau terluka aku lah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta

Kunyanyikan lagu rindu buatmu kekasih
Kubaca puisi syahdu puisi kita
Kuingin kau di sampingku untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina

Oh kekasih, dengarkanlah
Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tk prnah luput dr ingatan sejak kita brtemu
Nmun abg faham Irah kini sibuk mengejar ilmu
Utk Irah, abg akan terus berpantun, tanpa jemu
Tiada yang lain yang ku cinta hnyalah pada mu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bgini lah keadaan bila kasih dh kemas berpadu
Siang & mlm asyik sja digamit knangan syahdu
Keringkan airmata dan hentikanlah tangis sedu
Utk dinda manja..abg akn nyanyikan, lagu rindu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wrkah2 dari Irah..jdi peneman, di kala kesepian
Kata2 dri Irah, bgai memberi, sebuah kepastian
Kini..tidklah bgitu tersiksa berada dlm pnantian
Abg brpantun utk Irah..mmg jdi satu kemestian
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah kalut dgn ‘lecture’ & tugasan..abg mengerti
Kehadiran wrkah Irah tidak lah begitu abg nanti
Nmun, Irah pd abg, sentiasa di ingatan & di hati
Bgi abg, diri Irah tu..emas intan, bkn tukar ganti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semoga Irah,..dlm sejahtera dan gembira selalu
Tk prnah luput ingatan abg pd Irah..wlau sesaat
Smbut lah salam rindu dri abg, di angin nan lalu
Ok lah dinda..abg kini nk gi msjid..solat Jumaat
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey Si Kitol mana tahu hormat Agong. Dia mamak DKK. Bukan Melayu macam kita semua. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

“kita semua”? Kamu baru saja datang dari Central African Republic, rakyat Banana republic.

Illegal squatter. Application for permanent stay was rejected. Totally and absolutely.

anonymous
Member
anonymous

Keling gila sekor ni ingat dia malayu……keling kuat merapu liar.m

Anonymous
Guest
Anonymous

OOOOoooooo, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, rupa nya.

Padan lah. Tak ngaku dia illegal settler from Central African Republic.

Amacam Banana Republic korang?

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠
Mlm tadi..abg pi mncing di Nami, lps sikit Naka
Wlu pun dpt ikn, abg dlm prasaaan brsdih duka
Line U-mobile, di situ..lngsung tk dpt nk dibuka
Abg kasi tau Irah awal sbb mmg abg dh jangka
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg smpai blik ke Tunjang, dh pun wktu subuh
Blog Budin, ‘temporary no service’ berlaku juga
Dek keletihan, dia atas sofa, abg lena berlabuh
Dekat dgn pukul 10:00 tadi, baru lah abg trjaga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di Kedah skrng, blm habis lagi musim kemarau
Abg tolong juga ayah, menjirus pokok tanaman
Klu tak berpantun, bkn lah Irah tu, abg tak hirau
Kat dlm hati ini, ttp ingatkan kpd bunga idaman
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Asalkan dapat menghalang Anwar dapat jadi PM ..

Macam2 agenda nya. Apa pun, aku setuju. Pak Sheikh tak layak jadi PM. Sebab dia bekas banduan 2 kali. Kerana liwat. Liwat dah jadi darah daging nya. Tak gitu, takkan kena penjara 2 kali.

Allen
Guest
Allen

Haha.. Betul jugak ye

anonymous
Member
anonymous

Mesyuarst majlid raja2 hari ni…sultan johor Selangor dan Kelantan dlm majlis raja2…

Anonymous
Guest
Anonymous

So?

Wau kemetek
Guest
Wau kemetek

So? as what anon 28 Feb 2020 at 9:53 said, everybody should be understood.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia tak cakap gitu, Mamat.

Aku nak tahu apa kesan nya “sultan johor Selangor dan Kelantan dlm (mesyuarat) majlis raja2…” arini.

McGyver
Guest
McGyver

Anwar nak bebaskan tanah air dari pemerintah rakus kuasa:-
1. Guna badan kehakiman nak hukum musuh politik diorang.
2. Guna kuasa memerintah nak rompak/samun kekayaan negara.

Naratif songsang dimulai oleh atok, anwar kemaruk nak jadi PM.
Hahaha…dah ada gajah dlm bilik, sape sebenarnya kemaruk jadi PM.
Mendahului YDPA???!!!
Tapi bani melayu yg telah dirasuk jembalangAtok, buat2 tak nampak.
Adeeh….bukak la sikit minda tu…jgn disimpan akal dlm almari je, gunakan la dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BOTAK KAU, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Tuduh liar, tanpa bukti, tanpa fakta, tanpa penerangan pun.

Apatah lagi, takda link. Maklumat dari lub.ng bont.t kamu.

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Siapa pun yang memerintah, jika pemerintah yang baik memerlukan penyokong yang baik juga. DAN siapa pun yang memerintah yang berniat jahat maka pemerintah itu juga memerlukan penyokong yang sama jahat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tak nampak bahawa the Conservative Party and the Labour Party in England pun ada ada penyokong yang tak baik. There are bad apples on any tree, however well fumigated with fungicides and insecticides.

Ok, off to the mosque now. Jalan kaki, dekat

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

In other words.I mean the supporters who are the right-hands of the government, he is the adviser. It’s possible for the bad people to be advisers to the good leaders (for example syaitan) , and it is impossible for good people to be advisers to bad leaders (except for advice).

anonymous
Member
anonymous

Jon Dog

Nak tanye kenape Madey keling takut bubar parlimen?..

Ini kali ke 2 aku bertanye….
Kalo lu berani sila jawab..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab nak frustrate kecewakan korang puak Najib Klepto.

Dan tunjukkan korang bodoh. Belum habis penggal nak adakan Pru tak memasal. Pasal yang korang sbut tu mengarut. Bodoh tak memikirkan betapa banyak tenaga dan wang ringgiit mengadakan PRU.

Korang tak bertanggung jawab. Ingat Pru boleh dibuat dengan sewenang wenang nya saja. Jahanam lah negara jika korang memerintah. Macam Najib Al Jibo. Songlap wang 1MDB.

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Boleh buat pilihan raya selalu dengan syarat jangan guna duit kerajaan. Calon bertanding mesti ditapis oleh Polis dan Jabatan Kesihatan, Calon bayar deposit dan semua ongkos untuk pengurusan sebelum, hari mengundi dan selepas mengundi. Hanya lantik kaki tangan kerajaan bertugas di pusat mengundi tanpa bayaran elaun. Noktah.

Anonymous
Guest
Anonymous

PRU jangan guna duit Kerajaan? You are joking. Penuh korapsi lah dalam PRU itu, Mat. Berteraburan yang nak promosikn calon untuk kepentingan depa selepas menang. Tungkus lumus lah SPRM tak habis2 kerja.

Calon bayar deposit dan semua ongkos untuk pengurusan ? Makna nya orang tak kaya tak boleh jadi MP ler? Atau get sponsorship on the quiet and get pulled by the nose like a lembu after winning?

Where got can like that?

Tanpa Nama UK
Guest
Tanpa Nama UK

Of course I am not joking, kalau pilihan raya dibuat mainan oleh ahli politk semata-mata untuk memuaskan nafsu. Calon yang mewakili parti boleh guna dana dari parti masing-masing. Calon bebas tanggunglah sendiri. Kenapa kerana karenah orang-orang politk rakyat kena tanggung pula. Pilihan raya akan datang saya akan teliti calon bertanding, kalau ada potensi lompat parti abaikan mengundi. Bab beban kerja SPRM NGO boleh tolong. Geram.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Aku tolong jawab bagi pihak John Doe Bring it on. Madey si Kitol dan macai takut terkencing tercirit nak masuk PRU15. Pampers Madey si Kitol sudah penuh tahi dan kencing nak mengadap pengundi Melayu Islam balik. Pengkhianat bangsa, agama dan negara. Percayalah bungkus masuk kubur. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu bersedia lah, tahi dan kencing itu akan dihantar kpd kamu. Beri tahu lah pukul berapa boleh dihantar.

John Doe
Guest
John Doe

Siapa kata Tun takut PPBM mengahadapi PRU bersendirian? Hanya PRU bukan pilihan terbaik untuk rakyat atas banyak sebab. Tun berfikir yang terbaik untuk rakyat, sedang PAN+DAP+PKR di satu pihak dan UmNO+PAS di satu pihak yang lain menjual nama ‘rakyat’ untuk kepentingan mereka. Kalau kalian mampu buatkan YDPA membubarkan parlimen, then PPBM akan masuk PRU bersendirian sekiranya itu jalannya. Tiada ketakutan, tiada kegentaran, tiada keraguan. Bubar parlimen sebelum tamat tempoh penggal adalah kuasa mutlak YDPA. PM hanya mampu menasihati. Mintalah YDPA bubar. Ada kami takut? BRING IT ON!! Melalak macam anjing sasau di dalan blog takkan membuatkan parlimen terbubar. PRU atau… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bubarlah mangkuk hayun. Bring it on sampai masuk kubur tapi tak berani nak bubar. Lebih baik kau kencing pengikut Madey si Kitol saja. Orang ramai sudah muak dan jelak dengan Madey si Kitol yang berpolitik sampai nak mati. Tak tahu nak bertaubat. Kahkahkah!

John Doe
Guest
John Doe

Hehehe.. Kusangkakan si bapuk ini hanyalah seorang bapuk yang bodo, rupanya dia adalah seorang bapuk yang bongok dan tidak mampu menyerap fakta semudah ABC. Wahai si bongok, untuk pengetahuan kamu yang bongok dan buta perlembagaan, kuasa untuk membubarkan parlimen adalah kuasa mutlak YDPA dan bukan kuasa PM. PM hanya mampu menasihati. Sekiranya nasihat PM ialah bubar tetapi Agong kata tidak boleh bubar maka parlimen tidak akan dibubarkan. Sekiranya nasihat PM ialah supaya parlimen tidak dibubarkan tetapi Agung kata bubar, maka parlimen tetap akan dibubarkan. PM hanya mampu menasihati dan di dalam keadaan parlimen belum sampai separuh penggal, menasihati Agung supaya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang ramai yang paling muak dan jelak ia lah kamu, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Menuduh liar tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Jadi, kencingkan kamu sorang saja ler. Sampai lencun.

John Doe
Guest
John Doe

Salam Jumaat sdr sahabat2. Kepada para pro-Tun semua, kita jalan terus bersama Tun kerana dia tetap akan muncul pemenang. Sama ada PRU atau bukan PRU, jangan takut, jangan gentar dan jangan ragu-ragu kerana Tun tetap akan muncul pemenang. PRU pun kita redah, bukan PRU pun kita redah. Apabila wujud kebuntuan demokrasi yang memaksa YDPA mengisytiharkan darurat, maka ketika itulah kita akan menang mutlak. Tenangkan hati dan yakin bahawa Allah pasti akan menolong dan memenangkan hamba-hambaNya yang berjuang di atas jalan kebenaran. Jemaah manakah di kalangan bangsa Mim yang berjuang di atas jalan kebenaran? Ia sudah pasti bukan UmNO, jemaah Kaum… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pru?…habis kerusi Bersatu di rampas balik oleh umno….

Kalau Madey yakin boleh menang madey dah bubarkan parlimen…MAdey PENAKUT….JON dog cakap berdegar2….

Pemodadan Bani Tamim original Berani….pemoda Bani Tamim tiruan Penakut..

Kikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA HOTAK KAU. KAU ASYIK MENGARUT.

Pembaca sekelian, jangan marah aku selalu maki hamun dgn kata2 itu. Najib Al Jibo yang mulakan.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bro JD,

Wa alaykum salam & salam perjuangan, sahabat.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kumpulan pengkhianat akan disapu bersih PRU15. Eloklah berdoa panjang-panjang supaya kamu semua selamat daripada SOSMA akibat desperate kudeta yang Madey si Kitol buat. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klepto Al Jibo sudah di sapu bersih, di buang ke longkang hingga sekarang. Wak Jahit tak lama lagi.

Pak Lobai masih belum tentu, sebab pada masa2 nya dia sokong Establishment.

Penganut2 Pak Sheikh akan membersihkan depa sendiri. Setor kunyit banyak isi.

McGyver
Guest
McGyver

Apa yg susah sangat bani melayu nak faham???!!!
anwar PM, penularan virusATok lenyap dari bumi bertuah ni.
Aset TH terpelihara sbb dia pejuang reformasi tulen: keje rompak/samun aset negara diharamkan sama sekali.
2-3 tahun dia gagal perform, tolak dia ke longkang di PRU15 nanti.
Setidak2nya, dapat selesai kemelut sekarang dan sebarang cubaan nak ganggu-gugat kedudukan Majlis Raja2, jika ada.
Muhyiddin PM, virusATok akan masih menular – atok masih pengerusi ppbm.

Anonymous
Guest
Anonymous

ada pejuang reforbasi tulen? Biar dia melompat lompat, menyalak nyalak.

Reforbasikan tabiat Bang Ali nya. Boleh dapat banyak pahala. Ini negara Islam.

Langkah itu sangat cocok. Langkah jangan menyocok.

anonymous
Member
anonymous

Memang sudah diketahui madey tak msu anwar jadinpm sejak tahun 98 lagi…madey fitnahkan anwar dan penjarakan anwar…bila anwar setuju bersama dgn madey setelah madey Melutut kpd anwar madey belit lagi…

Langkah pertama lantik azmin balaci untuk singkir kan anwar…

Langkah 2 runtuhkan kerajaan PH…seterusnye ajak anwar masuk kerajaan perpaduan yg madey jadi raja…

Anonymous
Guest
Anonymous

Habaigh, apa kamu nak buat? Apa kamu nak buat? Appa kamu boleh buat?

Aku setuju dan sokong apa Tun M buat.

ApaNama
Guest
ApaNama

hehehe…Seme dalit mabuk todi kata: “Lasernya mulut longkang kamu melontar dakyah di atas. Kamu ada dalil, nas, bukti, fakta…?? Jika ada, sila nyatakan”. aku tolong jawab. Ms 33, bawah sub-tajuk The Royal Pradon, buku ANwar Returns: The final twist “Look, i’m not doing this because of of discretionary power to give pardon, but i’m doing it because i’m convinced that there was a travesty of justice, and i’m doing it to clean the entire record from 1998 to 2018”. menate seme, kalu betu mu anok jate, maghi naik kota bharu jupo aku. Bulu pelir dok berube, nok tujuk gedebe. mu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu bahaso Siam, sapo reti.

Reti ler kamu bahawa walaupun mahkamah kata kensel rekod, dalam kepala rakyat tak boleh kensel.

Pasal rekod Bang Ali Pak Sheikh, memory retention of the rakyat amat baguih.

Kamu gheti bahasa oghang Bota, Peghok? Tak gheti, biarkan, biarkan, si Luncai dengan labu2 nya.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kepala hotak engkaulah, Maknyah Enon 8:37 ….?! Baca nih…. BANGI, 27 Muharram 1440H, Ahad Pengampunan yang diberi kepada seseorang pesalah jenayah, tidak bererti sabitan dan hukuman yang dikenakan ke atasnya dimansuhkan atau dipadam daripada rekod mahkamah, kata bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad. Pasa masa sama beliau menegaskan bahawa pengampunan tidak boleh disamakan dengan perintah mahkamah untuk mengetepikan; membatalkan; atau deklarasi tidak sah dan batal. Beliau juga berkata, perkataan ‘pengampunan penuh’ tidak digunakan dalam Perlembagaan Persekutuan. “Jika Lembaga Pengampunan memberi ‘pengampunan penuh dan pembebasan serta-merta’, makna yang boleh diberi ialah bahawa pesalah itu diampunkan kesalahannya dan dia dibebaskan… Read more »

ApaNama
Guest
ApaNama

baso bodo….tun hamid cakap pasai penjayah. adapun anwar mangsa permainan politik kotor penguasa rakus. gugel apa kata latheefa koya mengenainya. tu la…mak suruh gi sekolah, ko ponteng. comprehension skill, hampir sifar. sodomi 1.0, mahkamah era PM5 telah membebaskan anwar dari pertuduhan meliwat azizan. YDPA setelah meneliti hujah2 dikemukakan, yakin telah berlaku travesty of justice. maksudnya apa? Sodomi 2.0 tak pernah berlaku pun. undang2 negara tercinta mengatakan: penetrasi mencukupi bagi menyabit kesalahan meliwat. Pihak pendakwakalau raya, gagal membuktikan melampui sebarang keraguan munasabah, penterasi telah berlaku kpd bontot sifoool. jika aku peguambela anwar, aku akan buat demonstrasi dlm mahkamah, kehadiran air mani… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sodomi 2.0 tak pernah berlaku pun? Mengarut kamu.

Pulak kau cakap nak buat demonstrasi dalam mahkamah. Ku gila ka.

Nak terus baca komen kamu pun tak jadi – bodoh sangat.

Sheraton
Guest
Sheraton

Muhyiddin kalau bermaruah cerdik dan berani, Sebaik-baik saja jadi PM kena kurang kan pengaruh dan campur tangan Mahathir.

Jika tidak sama lah nasib Muhyiddin dengan yang lain-lain.

Selagi Mahathir terlibat selagi itu lah saling meragui dan rasa tak selamat. Serupa jugak parti yang terima Azmin.

anonymous
Member
anonymous

Muyidin akan jadinpm depan tabir…madey belakan tabir..muyiden pupet madey…ini madey keling…kalo madeybtak ikurtbperintah muyiden akan didesak olehbmadey seperti pak lah dan najib…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat najib mengguna berbagai nama,

kamu depan tabir, Bang Ali di belakang. Bang AAli yang desak kamu tonggeng berkali kali.

Itu saja jawab yang sesuai bagi kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wah, banyak nama yang di guna Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib Klepto.

Perenggan pertama nama Muhiddin, perengga kedua pun begitu.

Dah nyanyuk ke?

anonymous
Guest
anonymous

sebagaimana rakyat akan hormati apa2 keputusan YDPA ke 16 dan bukannya PM INTERIM, bani melayu kena hormat keputusan yg telah dititah oleh YDPA ke 15.
Baginda dah hapus sume rekod dari tahun 1998 sehingga 2018.
Jgn jadi bang Ang dan mensia2kan pengorbanan baginda.
Bekas banduan/peliwat ni hanya lah sebahagian dr permainan politik kotor virusAtok.

aku ingat ingat Tun M sbg BAPA PEMODENAN. Jadi Mukhriz, do something to rein in ur dad: no furhter damages to the country please.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Enon 6:50, Per: Baginda dah hapus sume rekod dari tahun 1998 sehingga 2018. Lasernya mulut longkang kamu melontar dakyah di atas. Kamu ada dalil, nas, bukti, fakta…?? Jika ada, sila nyatakan. Rekod jenayah Salah Guna Kuasa, Sodomi I dan Sodomi Ii Anwar Ibrahim masih kekal. Dia hannya diberi keampunan kerana permintaan politik bukan bebas bersih dari kesalahan jenayah, bongok….!! Tak abis2, kau berauta klentong bodoh macam semalam kau gempak kencang konon abang kesayangan Al Jub kau tuu menang undian dah jadi PM. Dasar pembelit, penipu – dah tuu pengecut tak bertanggungjawab mengelak takut face-to-face dgn aku di JB. Aku… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Kamu bengong man hindu kerana tak cukup tido….pengamponan ni hapuskan semua rekod yg hanye kerana fitnah…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kepala hotak engkaulah, Maknyah Enon….?! Baca nih…. BANGI, 27 Muharram 1440H, Ahad Pengampunan yang diberi kepada seseorang pesalah jenayah, tidak bererti sabitan dan hukuman yang dikenakan ke atasnya dimansuhkan atau dipadam daripada rekod mahkamah, kata bekas Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad. Pasa masa sama beliau menegaskan bahawa pengampunan tidak boleh disamakan dengan perintah mahkamah untuk mengetepikan; membatalkan; atau deklarasi tidak sah dan batal. Beliau juga berkata, perkataan ‘pengampunan penuh’ tidak digunakan dalam Perlembagaan Persekutuan. “Jika Lembaga Pengampunan memberi ‘pengampunan penuh dan pembebasan serta-merta’, makna yang boleh diberi ialah bahawa pesalah itu diampunkan kesalahannya dan dia dibebaskan daripada menjalani… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK KAU.

Where got “furhter damages to the country”? Tuduh liar ajer.

Bang Ali dah damage kan kau ker?

anonymous
Member
anonymous

Bang ali roti cucuk jubo otak lu jadi damage…mmerapoo liar keling ni

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, Beruk Tua ini terasa sakit hati dia. Biarkan, biarkan. Dia mengarut amat sangat.

anonymous
Member
anonymous

Bapak kroni daa..rakyat tanggong beban

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya, bapak kroni kpd Pak Sheikh. Rakyat tak mahu, nak humban jauh2.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sdra Bufin bertanya, “APAKAH AGENDA MAHATHIR ASALKAN DAPAT MENGHALANG ANWAR JADI PM?

Saya pula bertanya, APA MUSLIHAT ANWAR SELANJUTNYA SETELAH GAGAL MERAMPAS KERUSI PERDANA MENTERI….??
—————————————————————-‘———-
Perasan tak korang Pak Sheikh Al Jub tiba2 hilang ghaib, bisu seribu bahasa, sejak semenjak kesipuan, angan2 tak kesampaian.

Kesian..kesian..kesian…!!

Bokhari
Guest
Bokhari

Mudah2an dijauhkan Allah supaya Anwar tidak mnjadi PM. Melayu 33 dan Non malay 60 dlm PH. Hancur Malaysia Tn Budin, itupun kau dok bodek Anwar lagi utk jadi PM.

Sheraton
Guest
Sheraton

Melayu 33 tak sama malah tak serupa dengan Melayu berpuluh dalam UMNO dan PAS yang hanya jadi Pak turut pada UMNO.

Taat Setia pemimpin Melayu UMNO PAS teruji sekiranya Raja-Raja buat Keputusan memilih Anwar sebagai PM.

Awal-awal lagi Mahathir telah membelakangkan Raja-Raja.

Biar bangsa lain yang persoalkan Raja-Raja kita boleh lagi pertahankan. Tetapi apabila pemimpin Melayu sendiri yang membelakangkan Raja-Raja kelam masa depan orang Melayu.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kepala hotak engkau berdengung, Sheraton….!! Kamu nak engkar & menderhaka pd Seri Paduka Baginda DYPA kah….?? Baca nie & hadamkan betul2. Kalau kau tak faham BI, pi belajar kat Sek Inggeris atau rujuk pd yg fasih berbahasa Inggeris, asal bukan Cikgundu Kejora bahlol. KING DECIDES, AND THEN THE PM, SO..MPs HAVE NO SAY, SAYS EX-JUDGE. The Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah is currently hearing out each of the 222 MPs to find out their choice for the next prime minister. PETALING JAYA: No one can impose any condition on the Yang di-Pertuan Agong to decide who commands… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Melayu dlm Bersatu pon dahsyat…diperintah oleh keling kuat belit..

PAKTEH
Guest
PAKTEH

“Mudah2an dijauhkan Allah supaya Anwar tidak mnjadi PM”
Ammin amiin Ya Allah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wah, tak sedar Melayu 33 dan Non malay 60 dlm PH. Melayu banyak sangat berpolitik, ramai sangat berkepentingan peribadi.

Termasuk Najib Klepto Al Jibo. Songlap berbillion dari 1MDB. Bedebah. Tiada maaf bagi mu.

anonymous
Member
anonymous

Muslihat jubo lu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah mati akal yer, Beruk Tua Geng najib? Sian.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SUKAR BAGI DR MANDELIAR UNTUK BERTAUBAT DAN KEMBALI KE PANGKAL….MACAM MANA MAHU BERSIH DARI SKANDAL BERTONG2……. Jauh beza Tun dengan PAS……. Jauh beza Tun dgn PAS sejauh langit dan bumi. PAS berpisah dgn UMNO sejak tahun 1951. Sejak itu PAS bertarung dgn UMNO selama 68 tahun. Manakala Tun yg pernah menjadi presiden UMNO yg paling lama berpisah dengan UMNO pada feb 2016. Usia permusuhan Tun dgn UMNO hanya 4 atau 5 tahun. Jauh lebih singkat masanya berbanding tahun2 Tun mengecapi nikmat dari UMNO. Namun Tun sanggup menerima DAP berbanding UMNO demi dendam beliau kpd UMNO. Manakala PAS sanggup menolak DAP… Read more »

Sheraton
Guest
Sheraton

Muafakat PAS UMNO bukan baru. PRU yang lepas dah ada cuma tak resmi. Zahir sendiri dah mengaku.

Kalau PAS yang lebih berkuasa dalam menentukan tindakan semasa bersama UMNO, ada betul apa yang Tuan katakan.

Dalam kesempatan sekarang pun PAS mengekor je apa yang UMNO putus kan.

Dalam PAS tak ada pemimpin yang layak jadi Ketua. Sepatutnya PAS calun kan jugak nama Hadi. Kenapa masa isu MB Selangor PAS langgar letak calun sebagai MB tapi jawatan nombor satu PM PAS tak letak calun.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU KUNYIT DAN SYIAH….BALACI KOMUNIS TAK BERTUHAN….. ANTI RAJA ANTI TUHAN.. ….. Ingat Kembali: Sistem beraja sudah lapuk dan ketinggalan zaman, kata aktivis PH……… PEGUAM dan aktivis Pakatan Harapan (PH), mendakwa sistem Raja Berpelembagaan tidak lagi relevan didalam institusi demokrasi negara berikutan kewujudan monarki dianggap ketinggalan zaman dikebanyakan negara di dunia. Fadiah Nadwa Fikri berkata demikian mengulas sekeping gambar Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim membongkok sambil mencium tangan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Sultan Iskandar dikala Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mempunyai hubungan tegang dengan institusi diraja. “Memandangkan wujudnya hubungan tegang antara perdana menteri sekarang dengan monarki,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU KENA KUNYIT ALJUBRI FANATIK GILERRR…….. Lim Guan Eng kantoi tipu isu manifesto Pakatan Harapan (Wajib Baca)……. Lim Guan Eng kantoi menipu isu MANIFESTO ليم ڬوان اڠ كنتوءي تيڤو ايسو مانيفيستو ڤاكتن هارڤن Bekas Menteri Kewangan Lim Guan Eng hari ini memulakan serangan terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad dengan mendakwa Mahathir menolak untuk terus memenuhi Manifesto Pakatan Harapan (PH) pada pertemuannya dengan Perdana Menteri Isnin lepas. Walaubagaimanapun, Isnin lalu, Guan Eng berkata partinya memuji Dr Mahathir kerana enggan bekerjasama dengan Umno yang “korup”. Persoalannya, jika benar Mahathir menolak untuk terus memenuhi Manifesto Pakatan Harapan dalam pertemuan Isnin lalu, mengapakah Lim… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIBENG TAK BOLEH DIMANGSAKAN…….ENAM JAHANAM MENYUSUL KE MAHKAMAH…….. Istana Arab Saudi Sahkan Derma Kepada Najib……… Alhamdulillah. Terjawab sudah fitnah berkaitan RM 2.6 billion. Ketika sesi rakaman temubual oleh SPRM, pihak istana Raja Abdullah di Riyadh mengesahkan bahawa adanya derma selari dengan surat surat derma yang diterima oleh DS Najib Razak. Ia dinyatakan dan disahkan oleh IO SPRM, Nasharudin Amir ketika ditanya oleh TS Shafee Abdullah dalam sesi soal jawab. Nasharudin adalah saksi pembelaan dan antara 5 pegawai SPRM yang terlibat dalam rombongan SPRM ke Arab Saudi bagi menyiasat surat surat berkaitan derma RM 2.6 billion tersebut. Mana dia hujah “arab… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

asi link lah kpd yang kamu kata “Istana Arab Saudi Sahkan Derma Kepada Najib……” itu.

Tidak semua pembaca ada baca berita itu, kalau benar.

Selagi tak beri rujukan atau link kpd punca yang sahih, itu hanya pembohongan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIONGKOK TETAP PILIH TIONGKOK KERANA MEREKA RASIS…..NO MATTER WHAT….. Perbalahan dalam PH, Rakyat Meluat, Apek Cina Pilih Bubar Parlimen…….. Saat kemelut politik negara kian panas sekarang, majoriti kaum Cina masih mahu kerajaan Pakatan Harapan (PH) dikekalkan dan jawatan Perdana Menteri diserahkan kepada Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim. Personaliti media sosial, Tan Zee How atau lebih popular dikenali sebagai Apek Cina berkata, majoriti kaum Cina di negara ini tidak bersetuju dengan cadangan membubarkan Parlimen. “Mereka rasa kerajaan PH harus dikekalkan dan janji penyerahan kuasa antara Dr Mahathir kepada Datuk Seri Anwar ditunaikan. “Komuniti Cina ini berharap apabila… Read more »

Kluangman
Guest
Kluangman

Sesiapa jua yang mahu menjadi PM secara budiman sewajarnya boleh diuji ketepi ke tengah.
Bole ke istana boleh ke parlimen, tak perlulah lantik jadi pm minoriti kalau dibanding dengan pidato gah sangat.
Tunggu dan jadilah PM secara anak jantan dan dipilih majoriti mp di gelanggang sebenar.

justice4all
Member
justice4all

Seorang desperado sanggup lakukan apa saja hatta harakiri. Tunggu saja pengumuman dari YDPA setelah selesai mesyuarat Majlis Raja Raja nanti. Persetankan saja selagi tiada hitam putih dari pihak YDPA.

Ahmad Salim Narata
Guest
Ahmad Salim Narata

Anwar Aljuburi tak layak you untuk memegang jawatan PM,, lagi pun Anwar pro-cina nanti nasib melayu di Malaysia jadi macam nasib melayu di Singapore tidak ada nilai & mengemis di tanahair sendiri…….!! Fikir sendiri lah

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak tau lah jika dia pro-cina. Tapi rasa nya dia main ikut angin. Lagi teruk.

Mana agenda reformasi dia. Guna istilah yang berbunyi berdentam dentum. Entah apa sebenarnya reformasi itu tak tau lah. Rakyat biasa tak faham.

Ahmad Salim Narata
Guest
Ahmad Salim Narata

Bro kalau Anwar jadi PM Negara bertambah hancur lebuh,,dia cakap saja pandai buat kerja tak pandai,,kalau semburit laju & his favourite…!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul betul betul

Sokong sokong sokong.