ANWAR DAN PH TIDAK PERNAH MENGKHIANATI MAHATHIR

Apabila PH semalam membuat keputusan menamakan Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri pilihannya, banyak pihak, terutama daripada Bersatu telah menuduh gabungan itu mengkhianati Tun Mahathir Mohamad.

Sikap khianat itu dikaitkan berikutan ketiga-tiga pemimpin utama PH – Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan Mohamad Sabu – dalam pertemuan dengan Tun Mahathir pada pagi Isnin lalu, sehari selepas rampasan kuasa yang digerakkan oleh Azmin Ali menemui kegagalan, telah menyatakan kesediaan untuk mencalonkan semula bekas Pengerusi Bersatu itu sebagai Perdana Menteri.

Kenapa setelah menyatakan sokongan kepada Tun Mahathir, tetapi tiba-tiba PH mencalonkan Anwar?

Berdasarkan rentetan, sokongan oleh PKR, DAP dan Amanah kepada Tun Mahathir itu adalah berdasarkan hakikat pada ketika itu (pagi Isnin) Tun Mahathir masih lagi Pengerusi PH serta Bersatu juga tetap merupakan salah satu ahli gabungan PH.

Dalam pertemuan dengan ketiga-tiga pemimpin PH itu, Tun Mahathir telah menyatakan hasratnya untuk meletakkan jawatan berikutan kecewa namanya telah digunakan oleh pihak yang merancang rampasan kuasa itu, sambil memperlihatkan dirinya seolah-olah sedia bekerjasama dengan kumpulan perasuah daripada UMNO.

Atas dasar itulah Anwar, Guan Eng dan Mohamad Sabu menyatakan kesediaan menyokongnya semula sebagai Perdana Menteri.

Bagaimanapun, apabila Tun Mahathir pada jam 1 tengahari Isnin itu mengumumkan meletakkan jawatan, ia kemudian diikuti dengan pengumuman Muhyiddin Yassin selaku Presiden Bersatu bahawa parti itu membuat keputusan keluar daripada PH.

Tun Mahathir pula selepas itu mengumumkan perletakan jawatannya sebagai Pengerusi Bersatu.

Seterusnya, Yang Dipertuan Agong menerima perletakan jawatan Tun Mahathir, tetapi melantiknya semula sebagai Perdana Menteri interim, sementara menunggu perlantikan Perdana Menteri baru dibuat.

Bagi tujuan melantik Perdana Menteri baru, Yang Dipertuan Agong telah mengambil langkah bijaksana dengan menemubual seorang demi seorang kesemua 222 Ahli Parlimen.

Dalam hal ini, sudah tentu setiap blok dan parti perlu menamakan siapa calon Perdana Menteri pilihan mereka.

Tun Mahathir yang sudah meletakkan jawatan dan dilantik sebagai Perdana Menteri interim sepatutnya tidak lagi menawarkan diri untuk dipilih sebagai Perdana Menteri yang baru.

Tetapi, Tun Mahathir telah menunjukkan keinginannya untuk berkuasa semula dengan cara memanggil semua ketua-ketua parti bagi mendapatkan sokongan dalam pembentukan kerajaan perpaduan yang dirancang mahu ditubuhkannya.

Bagaimanapun, UMNO dan Pas kemudian menolak hasrat Tun Mahathir itu kerana beliau didapati masih ingin melibatkan DAP dalam kerajaan baru yang bakal dibentuknya.

Annuar Musa dan Takiyuddin Hassan, Setiausaha Agung UMNO dan Pas segera mengumumkan menarik balik sokongan terhadap Tun Mahathir kerana mereka tidak mahu bekerjasama dengan DAP serta menuntut pembubaran Parlimen bagi pilihanraya baru diadakan segera.

Hanya selepas UMNO dan Pas menarik balik sokongan terhadap Tun Mahathir, barulah PH mengadakan mesyuarat pada petang Selasa lalu untuk memuktamadkan siapa calon Perdana Menteri yang mahu dipilih.

Meskipun Bersatu sudah keluar PH, tetapi gabungan itu tetap menjemput Tun Mahathir untuk mempengerusikan mesyuarat tersebut.

Bagaimanapun, Tun Mahathir menolak untuk hadir, lalu mesyuarat itu hanya dihadiri oleh pemimpin-pemimpin daripada PKR, DAP dan Amanah saja.

Dalam mesyuarat itulah akhirnya diputuskan bahawa calon Perdana Menteri yang akan dipilih oleh Ahli-Ahli Parlimen PH ialah Anwar, tetapi pengumuman mengenainya hanya dibuat semalam.

Secara mudahnya, asas memilih Anwar dan bukan Tun Mahathir adalah berdasarkan tiga faktor:-

Pertama, Anwar merupakan calon PM8 yang dipersetujui sebelum ini dan keputusan memilihnya setelah Tun Mahathir selaku PM7 meletakkan jawatan adalah untuk memperlihatkan bahawa PH sentiasa berpegang kepada janji yang telah dikonsensuskan sejak sekian lama.

Kedua, keengganan Tun Mahathir hadir mesyuarat PH, meskipun dijemput secara terhormat, dengan sendirinya menunjukkan Tun Mahathir tidak mahu lagi bersama gabungan itu.

Dalam keadaan itu, di mana logiknya PH masih mahu mencalonkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri, sedangkan beliau sendiri tidak mahu lagi menunjukkan komitmen bersama PH?

Ketiga, berikutan pengumuman Muhyiddin bahawa Bersatu keluar PH pada tengahari Isnin, bermakna ketika mesyuarat PH pada petang Selasa itu diadakan, parti itu bukan lagi merupakan ahli gabungan PH.

Dalam keadaan keluarnya Bersatu daripada PH dan Tun Mahathir merupakan Ahli Parlimen Bersatu, bermakna parti itu sendiri yang menjauhkan diri daripada PH untuk memilih Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri.

Ia tambah diperkuatkan lagi apabila Tun Mahathir sendiri enggan hadir mesyuarat PH.

Jadi, celah mana yang mengatakan PH atau Anwar telah mengkhianati Tun Mahathir? (ShahbudinHusin 27/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 27 February 2020 — 11:25 am

182
Leave a Reply

avatar
18 Comment authors
MakhtarOthman AhmadMAHATHIRVSANWARAnonymouspakar catur Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Makhtar
Guest
Makhtar

Mahathir adalah orang tua nyanyuk yang telah kembali menjadi anak kecil yang kuat merajuk mahu dibelai, memberontak menagih perhatian dan sebagainya. Entah bagaimana institusi kita masih melayan karenahnya walaupun bila dia membuka mulut menghentam India (dengan mengepikan saluran diplomasi), Malaysia kehilangan nilai eksport minyak sawit. Bila dia bersandiwara meletak jawatan ‘kunun’nya kerana dia tidak mahukan UMNO, RM43 billion lenyap dari bursa saham Malaysia cuma dalam masa semalam. Dia sangka dia masih seorang pemimpin muda yang gagah dan dihormati semua sedangkan dia hanyalah PM yang melukut atas ehsan Pakatan Rakyat. Dia sangka dia masih tangkas bermain politik dalam dunia UMNO yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR BUBAR…………. Bubar Parlimen adalah pilihan terbaik rakyat daripada orang giler kuasa sedang berebut…….. Sebentar tadi Perdana Menteri Interim Dr Mahathir menyatakan bahawa satu sidang Dewan Rakyat akan diadakan untuk memilih Perdana Menteri yang baru pada hari Isnin depan, 2 Mac 2020. Ini berikutan tiada Ahli Parlimen yang didapati mendapat sokongan majoriti untuk layak menjadi Perdana Menteri susulan daripada perjumpaan Ahli-ahli Parlimen dengan DYMM SPB YDP Agong semalam. Mahathir juga berkata bahawa Bersatu telah memilih Muhyiddin Yassin sebagai calon Perdana Menteri, manakala Anwar Ibrahim… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tak abis2 diselerakkan bahan2 sampah di laman blog orang dgn tujuan menidakkan kewibawaan Tun M. Cuba2lah buat idea ori sendiri.

Anonymous
Guest
Anonymous

LUPAKAH KAMU SEWAKTU KAMU DIZALIMI?

Hikmahnya kini kita tahu siapa sibangsat yg jadi pengkhianat selama ini. Org yg jahat takkan suka pilih org baik jadi ketua mereka. Patut pun presiden dia kaki auta, penipu dan pengkhianat kpd janji, timbalan pun sama juga.

Dia lupa, sewaktu dia dizalimi, tukang masak dia pun kena halau. Timbalan dia pulak kena pecat, dihina dan diaibkan. Bini dia menangis takut laki dia kena tangkap.

Siapa yg bersama dia waktu itu? Lebai? Kita dlm PH termasuk Dap lah yg bersama kamu untuk melawan rejim zalim waktu itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa balasannya? Khianat!! Menipu!! Lari tinggalkan kawan dan duduk bersama kumpulan kleptokrasi.

Apakah kamu ingat kami takut untuk meneruskan perjuangan? Kami biasa dengan kesusahan. Pengkhianat pasti akan mendapat balasan samada di dunia mahupun di akhirat.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

INI KISAH LUCU YANG TERJADI…..!!

Laaaa, alih2 kenapa pulak Tun dipanggil mengadap, bukankah si Kaypoh Maknyah Enon kejora bagai nak rak sembang kencang konon Abang kesayangan Al Jub yg menang….??

Keciannyer puak2 stor kunyit yg terkiñja-kinja melompat-lompat atas bas sambil berteriak “DEFORMASI..DEFORMASI”. Pulak tuu, siap2 dah berbaju songket berkain samping, kau… last2 hampeh, habuk pun tarak….!!

Nampaknyer peristiwa ‘gempak September’ Al Jub berulang kembali.

Hi hi hi
Hu hu hu
He he he
Ha ha ha

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mana perginya maknyah Kejora Saroja…..??

Wtf, tebalnya muka dia berPANTAYOON….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-

Look idiot,

You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu bloody fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, why you bloody idiot….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

PPBM terperangkap dalam jerat yang diciptanya sendiri. Seorang penganalisis politik berkata, satu-satunya peluang untuk bertahan adalah kembali bersatu dengan Pakatan Harapan. Seorang lagi berkata ia mungkin pengakhiran politik yang tidak bernilai.

Awang Azman Pawi dari Universiti Malaya dan Aziz Hassan dari Universiti Teknologi Malaysia berkata mereka percaya PPBM kehilangan sokongan rakyat dengan cepat.

*******************
PH, belajarlah dari Madey. Madey tak terima UMNO! Nuar, jgn terima MadeyPPBM si pengkhianat & skutunya kartel Azmin.

pakar catur
Guest
pakar catur

ANALISIS | Langkah mengejutkan terbaru daripada Dr Mahathir Mohamad berhubung sidang khas Parlimen pada 2 Mac ini mungkin akan membuka jalan kepada Umno untuk kembali berkuasa. Dalam sidang media pertama sejak krisis politik yang bermula Ahad lalu, Mahathir dengan jelas menyatakan jika PH tidak menyertai kerajaan perpaduannya, maka Bersatu akan mencalonkan Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri. Beliau berkata Muhyiddin mempunyai sikap terbuka untuk menerima Umno secara keseluruhan (en bloc) dalam kerajaannya. Ini bermakna pentadbiran Muhyiddin akan menyaksikan semua anggota parlimen Umno, termasuk yang kini berdepan dakwaan jenayah seperti Najib Razak dan Ahmad Zahid Hamidi, menjadi sebahagian daripada kerajaan. Bertentangan dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SANGKA BAIK AJEE LEER SESAMA ISLAM…..SEMOGA MATI DALAM IMAN…… Mahathir Triggering A Third Constitutional Crisis……. Mahathir is trying to pre-empt the decision of the Conference of Rulers tomorrow. He is worried the Conference of Rulers may select Anwar as Prime Minister, or Muhyiddin as the alternative, or may instead dissolve parliament. Either way Mahathir is finished. So, Mahathir is desperately trying to hold on to power by usurping the powers of the Agong and the Conference of Rulers. It looks like Tun Dr Mahathir Mohamad is triggering yet another Constitutional Crisis (not sure if it’s the third, fourth or fifth… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau pakai hujah anak musibat kerabat raja Melayu Murtad yg lari hiduo dalam buangan tuu, kerrr…??

Bodohnya angkaww…!!

justice4all
Member
justice4all

Yakinlah bahawa mereka mereka yang menjadi punca dan pencetus angkara hingga menimbulkan kekalutan politik Malaysia hari ini akan tersingkir dengan sendirinya baik melalui undi di Dewan Rakyat mahu pun dalam PRU (jika ini solusi terakhir).

Penentuan di Dewan Rakyat akan lebih berpaksi kepada kepentingan peribadi dan kelompok pastinya. Namun PRU adalah medan yang penyelesaian yang paling terbaik, rasanya rakyat cukup matang untuk menolak pimpinan yang rakus dan haloba. Lihat saja nanti!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Salakan2, cemuhan2, kutukan2, ramalan2 tahap tok pawang longkang tak abis2 dari srjak dulu – tapi semuanya hancusss.

Sebaliknya….

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat, TUN MAHATHIR BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

THE EXTRAVAGANT NEWS THAT SWEPT ALL OVER THE GLOBE….!!

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat, TUN MAHATHIR BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

anonymous
Member
anonymous

Ko ni tak cukup tido Man Hindu dah pening…Agong serahkan kpd Dewan Rakyat untuk putuskan… Madey dah putuskan setuju calonkan Muyidin calon pm….tun harap dapat sokongan umno dan pas…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Weiiii….Enon Maknyah Kejora Saroja,

Engkau tuu yg terencat akal, semalam gempak pukul canang konon abang kesayangan ‘Rear’ Admiral menang undi untuk jadi PM.

Last2…

TUN MAHATHIR JUGAK BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

btw….
Mana tarikh & masa untuk perjumoaan kita di JB…kau tKut ker….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pembetulan:
Mana tarikh & masa untuk perjumpaan kita di JB…kau takut ker….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

NO MATTER WHAT, TUN M ENDS UP WINNER….!! So…. Anwar and gang have finally shown us their last card yesterday. Their talks of support for Dr Mahathir all these while were now known to be false. Anwar ultimately wants the PM seat and that’s all that he cares about. DAP wants Anwar in that seat because they can control him. Their supporters were already celebrating jumping like monkeys. Their MPs even went to see the Agong on an open top bus as if they have won. The ridiculous theory is that they have the highest number of MPs at 92… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Itu kerajaan Mahathir bukan kerajaan PH – DAP……….. Hanya Tun Dr Mahathir Mohamad yang akan menentukan siapa menteri-menteri Kabinet dalam kerajaan perpaduan manakala DAP dan parti-parti lain tidak akan dirunding dalam proses tersebut. Itu rumusan DAP dalam satu kenyataan yang dikongsi kebanyakan ahli Parlimen parti itu di laman Facebook termasuk bekas Menteri Perusahaan Utama, Teresa Kok. Menurut DAP, selepas menerima sokongan daripada semua parti untuk terus memegang jawatan perdana menteri, Dr Mahathir mengetengahkan cadangan penubuhan kerajaan perpaduan yang terdiri daripada individu. “Ini bermakna hanya Mahathir yang akan menentukan siapa menteri-menteri Kabinet. DAP dan parti-parti lain tidak akan dirujuk dalam proses… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey jadi raja…menteri kena ikut perintah pm..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

Keciwa nampak….!!

He he he

Kakirembat
Guest
Kakirembat

Sampai bila2 lh anwar xkn jd pm. Allah maha mengetahui. Redho. Buka mata wahai penyokong umno dan pas. Umno dan pas x mampu mengalahkan PH dlm pru tp sekarang main pintu belakang. Menggulingkan kerajaan dgn paksaan dan menuntut PRU semula. Umno dan pas lh yg merosakkan negara. Memusnahkan ekonomi negara. Paslah dalangnya yg jd pak turut umno azmin bersatu. Sekarang mmg pas sdh menang gelaran Da King Joker..opss.. da king maker daa…

anonymous
Member
anonymous

Madey yg rancang semua ni..azmin hanye balaci…dah gagal salahkan pas umno azmin dan muyiden plak..kamu tak paham jalan cerita wayang tamil madey…

Madey pandai sorok tangan..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Salakan2, cemuhan2, kutukan2, ramalan2 tahap tok pawang longkang tak abis2 dari srjak dulu – tapi semuanya hancusss.

Sebaliknya….

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat, TUN MAHATHIR BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAHA KLEPTOKRAT MERANCANG….MAHA BERKUASA JUGA MERANCANG….. RANCANGAN MANA PALING BAIK?…… Langkah Gagal, Dr. Mahathir Jumpa SPB YDP Agong Minta Tempoh 3 Tahun PM Interim……. “If you check mate Mahathir, he will bring out another king from his pocket”. Tapi malangnya kali ini, poket Dr. Mahathir bocor dan buah ‘king’ yang Dr. Mahathir simpan dalam poket sudah tercicir. Berlakon sedih, menunjukkan sikap yang kononnya prihatin pada rakyat terutamanya masyarakat Melayu Islam dan negara adalah tektik lapok Dr. Mahathir untuk cuba perdaya dan mempengaruhi rakyat. Kali ini, semua perancangan Dr. Mahathir gagal. Bermula dari meletak jawatan sebagai Perdana Menteri ke 7, meletak… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Say whatever you want, bottom line still…..

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat, TUN MAHATHIR BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

Kerana hndak pancing Jigit, dikorbankanya Zura
Nanti nak ajak aku, Irah polak yg akan dia gadai
Umngok klepto prti HARAMJADAH, wahai cik Irah
Sudah pon dibuktikan ahlinya, si Kejora bangkai

***************************

ish ish ishhhhhh………busoknya bau BANGKAI,,,,,,,,,,,
cian nyerrrr kat Irah

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

So…. Anwar and gang have finally shown us their last card yesterday. Their talks of support for Dr Mahathir all these while were now known to be false. Anwar ultimately wants the PM seat and that’s all that he cares about. DAP wants Anwar in that seat because they can control him. Their supporters were already celebrating jumping like monkeys. Their MPs even went to see the Agong on an open top bus as if they have won. The ridiculous theory is that they have the highest number of MPs at 92 while Dr Mahathir and the others are divided… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Kamu merapu lah sepuas2 nye….anwar paksa madey lrtak jawatan dan cabut dari PH?…madey main wayang tamil…

Logiknye aku yg lari ko masih nak sokong aku?…untuk ape sokong orang dah susahkan kita?….Man Hindu kaciwa sangaat2…. Hingga jadi bongok..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Merepek kerepek aper kau nihh, maknyah enon oiii….??

Meh jumpa aku di JB bantu adjust/realign kau jadi jantan semula. Ok…..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

P’Raya! Jika Tiada Majoriti&Setelah Diserah Pada D/Rakyat…….. Tiada majoriti bentuk kerajaan, serah pada Dewan Rakyat – Tun M KUALA LUMPUR: Kecelaruan politik negara yang masuk hari empat semalam belum terungkai dengan tanda tanya siapa bakal Perdana Menteri kelapan untuk membentuk kerajaan belum terjawab. Namun, Perdana Menteri Interim Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui tiada majoriti untuk membentuk satu kerajaan. Menurut Dr Mahathir, sesi temu bual bersama Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri`ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah tersebut mendapati bahawa tiada calon pilihan majoriti yang mampu diangkat sebagai Perdana Menteri seterusnya. “Hasil temu bual khas yang diadakan tersebut, tiada calon yang memperoleh sokongan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pungutlah samoah2 buat dakyah memburuk-burukkan Tun M. Kesudahanya….

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat, TUN MAHATHIR BECOMES THE PRIME MINISTER FOR THE THIRD TIMES…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KLIMAKS EPISODE KEPALA PENYAMUN SASARAN AKHIR JUNDULLAH……. Anwar kantoi, Mahathir dijangka kekal Perdana Menteri……… “Apa yang boleh saya katakan buat ketika ini ialah Mahathir akan kekal sebagai Perdana Menteri (Interim atau ke-8), sekaligus bermakna hasrat Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri sudah terkubur” محضير دجڠك ككال ڤردان منتري انترايم اتاو دلانتيق ڤردان منتري ك-8 Tun Dr Mahathir Mohamad samada akan dikekalkan sebagai Perdana Menteri Interim bagi membentuk sebuah kerajaan ‘caretaker’ sementara menunggu Parlimen Malaysia ke-14 dibubarkan ataupun dilantik terus sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-8. Secara teknikalnya, seorang Perdana Menteri “Interim” tetap merupakan Perdana Menteri selagi Perdana Menteri baru… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tipis lah peluang Pak Sheikh jadi PM8 –

7pm: Muhyiddin’s residence, Bukit Damansara – Bersatu supreme council member Redzuan Yusoff says the party will “100 percent” back its president Muhyiddin Yassin as prime minister.

“Yes we support the candidacy announced by Mahathir (for Muhyiddin) to be the eighth prime minister,” he says.

M’kini

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

FINAL RESULT:

Told ’em once, told ’em twice
They never listen to my advice

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Wtf….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–”’—————–‘————————-
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgindu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

He he he

Nobody
Guest
Nobody

Game tun m mcm kisah bangau tua. Tunggu ketam muncul.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sama ada otak kau atau laptop kau dah tua – kau post kommen yang sama 2 kali.

Nobody
Guest
Nobody

Game tun m ni mcm kisah bangau tua. Tunggu ketam muncul

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

The Grand Old Statesman made another Momentous Historical Feat…..,!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

From far East to all West
Tun M is The Best….!!

He he he

anonymous
Member
anonymous

Biasa didengar senjata makan tuan..tapi madey strategi makan tuan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu makan tahi menuduh liar tanpa bukti, fakta dsb nya.

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu sibok GPS declare sokong madey..Man Hindu seronok sangat
.tapi tak mampu potong anwar..

Kikikikikmm

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ekkk elehh….

Kenapa pulak last2 Tun dipanggil mengadap…..?? Bukankah kau si Kaypoh Maknyah Enon kejora tuu bagai nak rak sembang kencang konon Abang kesayangan kamu Al Jub yg menang….??

Keciannyer puak2 stor kunyit yg terkiñja-kinja melompat-lompat atas bas sambil berteriak “DEFORMASI..DEFORMASI”. Pulak tuu, siap2 dah berbaju songket berkain samping, kau… last2 hampeh, habuk pun tarak….!!

Nampaknyer peristiwa ‘gempak September’ Al Jub berulang kembali.

Hi hi hi
Hu hu hu
He he he
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Wtf….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgindu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

anonymous
Member
anonymous

Berita tergempar..paling terkini

NEWS:
Tun Dr Mahathir Mohamad akan mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia di hadapan Yang di Pertuan Agong di Balai Rong Seri, Istana Negara, di sini, jam 9.56 malam ini.

Dr Mahathir yang akan diiringi Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali, mencatat sejarah apabila mengangkat sumpah sekali lagi sebagai Perdana Menteri.
Turut akan hadir Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail; Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng; Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu.

Demikian petikan berita bertarikh 10 Mei 2018 yang saya terjumpa tadi semasa membelek akhbar yang lama.

Anonymous
Guest
Anonymous

Otak kecik keluarkan cerita 2018

Kot Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

anonymous
Member
anonymous

Hahahaha…pedih ulu hati keling gila….aku berjaya..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu syook sendiri..sedang hiborkan hati yg frust nonggeng…

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Earlier on you scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerana hndak pancing Jigit, dikorbankanya Zura
Nanti nak ajak aku, Irah polak yg akan dia gadai
Umno mme parti HARAMJADAH, wahai cik Irah
Sudah pon dibuktikan ahlinya, si Kejora bangkai

***************************

ish ish ishhhhhh………busoknya bau BANGKAI,,,,,,,,,,,
cian nyerrrr kat Irah

Anonymous
Guest
Anonymous

aiek, Kejora bangkai ……..baru aku jentik dah tegolek? bangkai betul la…….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

PRU15 siapa nak undi parti pengkhianat Melayu = parti si Kitol? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu pengkhianat Melayu, kaki botol, tiap hari pigi hutan ambik daun ketum buat air, minum hingga mabuk, terbaring atas jalan.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Earlier on you scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Lagi satu mana-mana macai yang sebar Madey si Kitol sebagai Grandmaster jangan buat malu gelaran pencatur dunia. Tak ada seorang kaki catur yang baling bidak catur bersama papan sekali dan minta YDPA tolong susun balik. Konon nak main game baru. Ini kerja budak tua nyanyuk yang tak ada akal macam Madey si Kitol. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun Mahathir hancurkan legasinya sendiri – padan muka Madey

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klepto dah kaputz, Lobai Hadi tombang sebab soroban nya berat sangat, Pak Sheikh masih terhegeh hegeh sebagai PM-in-waiting forever.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Azmin semburit dan mak lampir akan masuk SOSMA. Madey si Kitol awal-awal lari buat alibi pampers tercicir penuh kencing. Kahkahkah!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hu hu hu
Cry baby cry…..

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu main guli pun kalah jangan cakap catur, kamu heboh di blogs sebab Bossku dah terhumban ke lubang sebab curi wang rakyat berbillion dari 1MDB.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hu hu hu
Cry baby cry…..

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Earlier on you scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol dicanang macainya sebagai Grandmaster, Grand Old Statesman, Grand daddyo tetapi pampers Madey si Kitol penuh kencing hancing. I have told you. Madey si Kitol sudah out. Berambuslah masuk kubur kau Madey si Kitol. Macai kau pun boleh join sama pergi mati. Pengkhianat bangsa, agama dan negara. Termasuk parti sendiri. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun Razak legasi dihanchorkan oleh anaknya Najib – anak HARAMJADAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib, Hadi ddan Anwar semua nya tak guna.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahathir paling tak guna, meruntuhkan Kerajaan PH pilihan RAKYAT Malaysia

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Merepek kerepek aper kau nihh, maknyah enon oiii….??

Meh jumpa aku di JB bantu adjust/realign kau jadi jantan semula. Ok…..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

THE MASTER OF DECEPTION MEMANG PANDAI BUAT HELAH…….. Tun M, ‘Your Time Is Over’… Tubuh Kabinet Berasaskan Individu Hanya Retorik……… Perutusan khas Tun Dr Mahathir Mohamad yang pertama selepas dilantik sebagai Perdana Menteri (PM) Interim ternyata tidak menyembunyikan hasrat untuk terus menjadi PM. UMNO Online Menubuhkan Kabinet berasaskan individu bukan parti politik hanya retorik, tegas Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi. Katanya, perutusan khas Tun Dr Mahathir Mohamad yang pertama selepas dilantik sebagai Perdana Menteri (PM) Interim ternyata tidak menyembunyikan hasrat untuk terus menjadi PM. “Sudahlah Tun. ‘Your time is over’. Jangan panjangkan lagi drama… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak ramai yang kesahkan apa Puad Zarkashi kata.

No hal.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA MELAYU YANG TIDAK SEDAR MURKA KERAJAAN LANGIT……INSAFLAH DI BELAKANG PAK DAJJAL SOLID MUSYRIKUUN MUNAFIQUN FAASIQUN…… ‘Non-Muslim’ Dominasi Kerajaan Anwar………. Selepas Melayu PPBM dan Melayu PKR beramai-ramai tinggalkan PH, mereka nak kata “bukan Islam dalam PH semakin kuat dan semakin ramai. DR KAMARUL ZAMAN HAJI YUSOFF (Harakah Daily) – Kerajaan PH 2.0 yang diura-ura dibentuk sebagai kerajaan minoriti dengan mengangkat Presiden PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim selaku Perdana Menteri akan terdiri daripada majoriti Ahli Parlimen bukan-Islam. Ketika ini gabungan PH masih terdiri daripada tiga parti iaitu PKR, DAP dan PAN setelah BERSATU mengisytiharkan keluar daripada pakatan tersebut kelmarin dahulu menjadikan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Amende MUSYRIKUUN MUNAFIQUN FAASIQUN tuh?

Takda istilah Melayu bagi nya ker?

mohd sufian
Guest
mohd sufian

Liwatted’
PH U-Turn, that’s all TM nak…..
TM u-turn ….
New Gomenlaa..
Bodo PH…..
X tau bersyukur
Bongkak Sombong Haprak..
Meme NR surrounded by goons, Ai sendiri punggg bodo juge…
Kih Kih Kih
Haa Haa Haaaaaa
Only H20 n KuLi will be in new cabinet from UMNO, two PAS, three Sabah Sarawak….

Anonymous
Guest
Anonymous

Mcm expert jer ko ni. Sekola politik mana dulu?

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 4:30 pm, rasanya awal pagi Irah di US sana
Pastinya dinda skrng ini sdg nyenyak tidur lena
Abg ttp ingatkan Irah, wlu dlm apa jua suasana
Cuma..abg prlu msa mnentang musuh durjana
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Spt biasalah Irah..esok Jumaat Kedah, abg cuti
Mlm, abg nak gi mancing..sbg abg pnya aktiviti
Tmpt nk gi tu..keadaan internet, belum lgi pasti
Klau masalah tak dpt berpantun..Irah ttp di hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LIMA JAHANAM SILA BERAMBUS DULU……NANTI KITA CARI JALAN MACAM MANA NAK CANTAS JAHANAM YANG SATU TUU……… Umno, PPBM Join Forces To Form Govt In Johor……… (FMT) – The Johor chapters of PPBM and Umno have joined forces to form the state government. In a statement issued by the Johor palace, the two parties are said to have a simple majority in the state assembly. Johor ruler Sultan Ibrahim Sultan Iskandar had met with 54 assemblymen yesterday, including PPBM president Muhyiddin Yassin who is the Gambir representative. Sultan Ibrahim had also met with Johor Menteri Besar Dr Saharuddin Jamal of PPBM… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

OPPPPPSSSSS…..PM8 TETAP M CUMA BUKAN MAHA KLEPTOKRAT…….. Tuan Ibrahim: All PAS, Umno MPs Signed SD For Muhyiddin To Be PM……… All PAS and Umno MPs have signed a statutory declaration (SD) in support of Tan Sri Muhyiddin Yassin as the candidate for prime minister, says Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man (pic). (The Star) – According to the PAS deputy president, the party, together with Umno, initially signed a statutory declaration in support of Tun Dr Mahathir Mohamad as prime minister. “When Dr Mahathir announced his resignation and refused to accept positions, Muafakat Nasional signed an SD for Muhyiddin. “But if… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kini..marah bengang, serupa nak gila
Mcm mana pun, dia buat..dia tetap Kejora kilas
Asyik kena luku, habis berbenjol keliling kepala
Kini TN anjing lemah tersandar di kerusi malas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAHNIAH KEPADA PARTI REPTILE KADOK KERANA MAHARAJA KADOK DAPAT KEMBALI JADI PM……. Mahathir dijangka kembali dalam masa terdekat, pengkhianat bakal terima padah…….. “Biar apa pun kenyataan yang dibuat oleh Anwar Ibrahim, Annuar Musa, Mohamad Sabu dan sebagainya, apa yang sebenarnya dirancang oleh Mahathir dijangka akan berlaku dalam masa terdekat, termasuk pelantikan beliau sebagai Perdana Menteri ke-8” محضير دجڠك كمبالي دالم ماس تردكت، ڤڠخيانت باكل تريما ڤده Pengkhianatan pucuk pimpinan DAP, AMANAH dan PKR terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi amat ketara apabila Majlis Presiden Pakatan Harapan hari ini memutuskan untuk menyokong pencalonan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jessey ragge kaki temberang…dulu penyokong tegar najib anri madey sekarang pembodek madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

hehehe….setuju. konon dia nak bela umat melayu islam.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAHA JAHANAM TAK TAHAN DISEKSA LIMA JAHANAM……… Solid proof how DAP, Anwar ‘tortured’ Mahathir…… Datuk Seri Anwar Ibrahim (left), Tun Dr Mahathir Mohamad (right). Source (pic): TTF Files Raggie Jessy Rithaudeen بوقتي كوكوه باڬايمانا انور، دڤ ءسيقساء محضير Following is proof of the hard time the DAP, Datuk Seri Anwar Ibrahim and PKR gave Tun Dr Mahathir Mohamad in the past 15 or so months: 1. ANWAR TELLS BLOOMBERG HE WILL BE PM BY MAY 2020 (September 2019) https://www.bloomberg.com/…/anwar-says-he-will-take… 2. RAFIZI WARNS MAHATHIR TO SET A RETIREMENT DATE OR IT WILL BE DONE FOR HIM (Jan 2020)https://amp.scmp.com/…/mahathir-set-retirement-date-or… 3. KIT SIANG… Read more »

jigit
Member
jigit

Kejora pelawa Jigit masuk hamno
Jigit tak pernah taksub pada sesiapa untuk kata No
Tapi biaq Jigit terus saja la no
Jel dulu puak2 tu Jigit bagi servis secara pro bono

jigit
Member
jigit

Rangksp keyiga
Tapi biaq Jigit terus terang saja la noo

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Pemimpin2 Umno dah lama berjasa utk negara
Apasal lak dgn depa jigit terlampu sngat marah
Jom..join Umno, Kejora nak rekomen ticer Zura
Nk pasng yg ke-4 tk kan lah tk ada rasa ghairah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

ENGLISH LESSON FOR Maknyah Kejora Saroja:

Hu hu hu
What a damn bloody stupid call…..!!

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

TAMIL LESSON FOR IDIOT HINDU SUMAN:

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

HE HE HE

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

Earlier on you scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Servis yang tu ke, jigit?

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Bro perasan tak..si anak haram, mari menyibuk?
Bila kita berdua baik, anjing tu mula naik geram
Usah le bro layan, itu sewel punya anjing dubuk
Biarkan dia meroyan..itu anjing tua anak haram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Hahaha, sakit ati yer

jaga2 jantung tuh, nanti tak memasal kiok

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT BOLEH TERUS BERANGAN DAN MEROYAN…….. Anwar kantoi, Mahathir dijangka kekal Perdana Menteri………. “Apa yang boleh saya katakan buat ketika ini ialah Mahathir akan kekal sebagai Perdana Menteri (Interim atau ke-8), sekaligus bermakna hasrat Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri sudah terkubur” محضير دجڠك ككال ڤردان منتري انترايم اتاو دلانتيق ڤردان منتري ك-8 Tun Dr Mahathir Mohamad samada akan dikekalkan sebagai Perdana Menteri Interim bagi membentuk sebuah kerajaan ‘caretaker’ sementara menunggu Parlimen Malaysia ke-14 dibubarkan ataupun dilantik terus sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-8. Secara teknikalnya, seorang Perdana Menteri “Interim” tetap merupakan Perdana Menteri selagi Perdana Menteri baru… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Nangkali madey nyesal letak jawatan pm…sekarang jadi gila kuasa…
Planningnye makan diri sendiri..

Padan muko

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker? Nujum Pak Belalang mana kata?

anonymous
Member
anonymous

Plan C madey…….m

Dr. Mahathir Merayu Kepada SPB YDP Agong Supaya Memanjangkan Tempoh Perdana Menteri Interim Selama 3 Tahun

Selepas kesemua 221 Ahli Parlimen selesai mengadap SPB YDP Agong, dikhabarkan Majlis Raja Raja akan mengadakan mesyuarat khas untuk menamatkan kemelut politik tanah air.

Pada sebelah petangnya, selepas membuat pengumuman khas sebagai Perdana Menteri dengan muka dan nada emosi tapi tidak berapa nak menjadi, Dr. Mahathir telah memohon mengadap SPB YDP Agong dan merayu supaya tempoh lantikan beliau sebagai Perdana Menteri Interim dilanjutkan hingga 3 tahun.

Satu langkah terdesak Dr. Mahathir untuk kekalkan kuasa!!!

Apakah Perdana Menteri Interim Sah Mengikut Perlembagaan Persekutuan

Anonymous
Guest
Anonymous

Takda bukti pun. Tekaan dan pendapat kamu saja.

jigit
Member
jigit

Biasa la tu Budin. Khianat mrngkhianati memang lumrah dalam berpolitik. Tak perlu Budin merasa bersalah atau kesal. Tun atau Mahathir bukannya malaikat…. malahan mungkin mereka lebih kerap meniru syaitan semasa berpolitik.

Yang penting sekarang ni how to move forward. Angkatlah beruk mana pun sebagai PM and cease all politicking once the new PM is appointed. He should focus on rebuilding of the nation/ economy

Anonymous
Guest
Anonymous

Correction, jigit, correction …

Bukan angkat lah beruk mana pun … Humban lah Beruk Tua Geng Najib dari muka bumi Malaysia ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Bro perasan tak..si anak haram, mari menyibuk?
Bila kita berdua baik, anjing tu mula naik geram
Usah le bro layan, itu sewel punya anjing dubuk
Biarkan dia meroyan..itu anjing tua anak haram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing 🐕 3:13 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian TN anjing mati pucuk tk mampu layan bini
Sbb itu le dia dah jadi sasau sawan ke tahap ini
Dia asyik jer tibai Geng Najib yg tak ada kat sini
Dgn Kejora..dia nak angkat muka pun, tk berani
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Jigit dh mula mragui..kebersihan Tun berpolitik
Hingga dikata nya Tun mungkin meniru syaitan
Tapi itu tak penting bgi Kejora cikgu matematik
Yg penting, dpt bersama dgn Irah dewi ku intan
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

LANGSUNG: Anwar akan angkat sumpah? FMT Reporters 2 hrs ago a large green field with trees in the background © Provided by Free Malaysia Today KUALA LUMPUR: FMT menyampaikan berita secara langsung di Istana Negara di tengah-tengah kekosongan politik di Putrajaya. 11.15 pagi: Terdapat percanggahan berhubung siapa yang mempunyai majoriti, di mana penyokong Anwar Ibrahim berkata pemimpin PKR itu akan mengangkat sumpah sebagai PM. Pemimpin tertinggi Pakatan Harapan akan mengadakan pertemuan pada jam 1 petang hari ini. 11.10 pagi: Dr Mahathir mungkin tidak mengangkat sumpah kerana beliau tidak memakai Baju Melayu, yang merupakan protokol istana yang diperlukan semasa istiadat itu.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, Budin kata Pak Sheikh Anwar tidak pernah mengkhianati Mahathir. Sorry to say Budin, tapi kamu manna tahu apa Pak Shiekh cakap dan buat on the quiet, you are not in his Inner Circle.

Neither am I tapi aku boleh baca watak Peliwat. Kalau dah seks pun mahu lebih dari satu cara, di luar tabi’i, di haram agama Islam, nak gghoyyak ggapo lagi?

Khianat mengkhianat dalam politik hampir perkara biasa. Ada yang buat lebih dari Machiavelli. Mokhtar Hashim dulu tembak mati pesaing nya Ketua Bahagian Tampin. Pak Sheikh mengkhianat is in the realm of the probable.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing 🐕 2:41 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Hooi, TN anjing kapiaq, pemakan babi & biawak
Asyik2..dgn modal lapok basi kau, Nuar peliwat
Hujah2 lain memangnya kau tak reti nak bawak
Sakit mental ko tu elok le segera ko pergi rawat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Sian, terjerit sini, Hooi sana

anonymous
Member
anonymous

Spe yg kamu tahu?..

justice4all
Member
justice4all

Kamu ni merapu meraban apa? Kalau tak ada the right source.. baik diam jer. Jangan tunjuk sangat semberono tu! Sekadar dapat info Google, tak payah nak tunjuk pandai lah. Temberang jer lebih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Info Google yang relevant tak cukup? Kamu pakai info dari lub.ng jub.r kamu?

Pakai nama berdentam dentum. Cakap macam Taliban kartun.

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Issue of PM’s post..is not suitable, for argument
YDPA must had realized, the people’s sentiment
A much better way is to dissolve the parliament
The people want BN back to be the government
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

jigit
Member
jigit

Even if the fresh election is called
Neither party would emerge a clear winner
In this case, new PM still can’t be installed
Thus people’s trust would become thinner and thinner

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
It is BN’s leadership..what, people really wanted
BN will for sure win Kejora feels quite confident
While PH, the people really get bored and hated
5 past B-elections..served a very clear evidence
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

You scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgundu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

A PRECISE-CONCISE ENGLISH LESSON FOR Maknyah Kejora Saroja:

Hu hu hu

The winner takes them all
The losers take a big fall
The winner still stands tall
The losers become small

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

A PRECISE-CONCISE TAMIL LESSON FOR IDIOT HINDU SUMAN:

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
The genius winner creates pantun, fast like train
The bloody idiot loser has a small piece of brain
The winner’s ‘pantuns’, pour in this blog like rain
The idiot looser & his gang in sent into the drain
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

HE HE HE

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

You scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgindu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kini..marah bengang, serupa nak gila
Mcm mana pun, dia buat..dia tetap Kejora kilas
Asyik kena luku, habis berbenjol keliling kepala
Kini TN anjing lemah tersandar di kerusi malas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

anonymous
Member
anonymous

Madey yg lari bukan diceraikan..jadi kenape perlu calonkan orang dah lari?….lagi pon dia sombong tak mau hadir mesyuarat…dia over konfiden dia akan dapat sokongan besar dari pembangkang.

Terduduk madey bila dapat undi tak sampai 30% jauh di belakang anwar..

Puak Bersatu rasa esar kemaluann lalu tuduh PH…

Pengkhianat mencipta alasan untuk tutup kemaluan..

Populariti madey sudah merudum…

Anonymous
Guest
Anonymous

Besar kemaluan? Tak sebesar Bang Ali punya yang korng suka.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing mati pucuk 🐕 2:24 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Klmarin anjing..ko kata komen aku tk nk peduli
Sbb ko takut..asyik kena luku, berbenjol di dahi
Komen ko isi kosong asyik Bg Ali, Bg Ali, Bg Ali
Lps itu, ko mcm nyah bapok, sbb suka dgn tahi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

Kamu dsh rasa Banng Ali roti punyer…tu pasal kanu tahu..berak kamu lawas mata terang kuat merapu liar

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul. Beruk Tua Geng Najib dah rasa. Dia ada cakap aritu.

anonymous
Guest
anonymous

yg suka cite pasai LGBT ni sami2 hindu di india. kat blog ni, yg suka cite LGBT, aku pasti DNA dia sama ngan sami2 tu. KAHKAHKAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju. Dia di gelar Beruk Tua Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing 🐕 2:26 pm,

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian TN anjing mati pucuk tk mampu layan bini
Sbb itu le dia dah jadi sasau sawan ke tahap ini
Dia asyik jer tibai Geng Najib yg tak ada kat sini
Dgn Kejora..dia nak angkat muka pun, tk berani
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

What an utter waste of effort mencaci TN, macam lah dia mahu berhenti blogging di sini, tapi dia sentiasa aktif menghentam yang mencaci nya.

Itu lah nasib puak Pembangkang, tak dapat blogger(s) yang maher, ada kebijaksanaan, budi bicara, tahu apa jenis komen yang berkesan, apa points yang perlu dikeluarkan.

Tapi mereka hanya menulis sembrono, dibalun, dibantai pronto. Sorry for you Dol2 sekelian – mainly Beruk Tua Geng Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kasihan sungguh dgn TN biol anjing kongkang
Dah jarang & putih, bulu2 dia celah kelangkang
Kemaraan Kejora, TN anjing, tk dpt nak kekang
Hari2 dgn Kejora..TN anjing, ditibai trkangkang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Parti dia PH, dkat hati rakyat sudah pun lekang
PM tak disukai dan dianggap sbagai pedukang
Bakal PM pengganti pulak, kaki main belakang
Klu PRU semula..anjing ni akn jdi pmbangkang
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

Hahaha..keling gila dah bukak blog sendiri?..penakut…nak merapu liar di blog orang..

Budin patutnye sekat keling gila kuat merapu liar..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak tahan yer? Sian

jigit
Member
jigit

Sekarang dah tak ada kerajaan atau pembangkang…. kita tunggu dulu

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Betul bro..skrg tiada krjaan & tiada pmbngkang
Mmg bodoh btul ler dia itu TN anjing kongkang
Mmg org klau dah bodoh mulut mcm longkang
Sbb itu, anjing tu asyik kna tibai brbirat belakng
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Facing Kejora, lousy TN turned, helpless & tired
He resembles, an old lady..with no more period
When Kejora whacked, the goon just kept quiet
Simply becoz old TN is a real damn stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Skunk TN now behaves rather funny and weird
Seeing Kejora around, he feels scared & feared
His dignity..being tarnished..cannot be cleared
Tears flow over his face wetting his grey beard
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Kejora Saroja…

You scribbled….”The idiot looser & his gang in sent into the drain”.
——————————–—————–————————-
Wtf is that….,??
You can’t even distinguish ‘looser’ & ‘loser’, yet you call that English. That ain’t English, it’s rubbish, why you PANTAToon cikgindu fool……!!

Loser – one who has lost some thing.
Looser – not firmly or tightly fixed in place.

Go back to school, punky….!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tu populariti murahan dia cuba garap
Tapi, komen dia, hnya maki caci je dia berharap
Mulut longkang dia tu, busuk mcm getah skrap
Semua org tau yg TN tu hnya taraf anjing kurap
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anjing tu dgn Kejora ni, asyik kna tibai tertiarap
Brapa kali dia trsembam penonton boleh cerap
Kini anjing tua tu sdg mnggigil & kencing kerap
Ntah kt mana kini..anjing tu sembunyi terperap
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂