SETELAH MAHATHIR DILANTIK PM INTERIM, SIAPA PM BARU SELEPAS INI?

Tun Mahathir Mohamad telah sah meletakkan jawatannya sebagai Perdana Menteri dan Yang Dipertuan Agong juga sudah menerima perletakan jawatan beliau itu.

Bagaimanapun, Yang Dipertuan Agong berkenan melantik Tun Mahathir sebagai sebagai Perdana Menteri interim sementara menunggu perlantikan Perdana Menteri yang baru selaras dengan Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan.

Selaku Perdana Menteri interim, tugas Tun Mahathir adalah menguruskan pentadbiran negara sehingga Perdana Menteri dan ahli kabinet baru dilantik.

Difahamkan, kedudukan Perdana Menteri interim adalah selama 10 hari dan bagi tempoh itu Yang Dipertuan Agong mempunyai masa yang cukup selesa bagi menentukan pihak mana yang mempunyai sokongan majoriti Ahli-Ahli Parlimen untuk diangkat sebagai Perdana Menteri.

Namun, Pejabat Peguam Negara dalam kenyataannya menberitahu, tiada tempoh masa tertentu bagi Perdana Menteri interim dibenarkan berfungsi.

Begitu pun, sesuai dengan namanya interim, kedudukan Perdana Menteri interim adalah sementara waktu saja sebelum Perdana Menteri sebenar dilantik.

Dalam hal ini, jika Anwar Ibrahim dapat meyakinkan baginda bahawa beliau telah memiliki sokongan sekurang-kurangnya 112 Ahli Parlimen, maka Ahli Parlimen Port Dickson itulah yang akan dilantik sebagai Perdana Menteri yang baru.

Dan sekiranya pihak lain pula yang ada sokongan majoriti sekurang-kurangnya 112 itu, maka pemimpin daripada kumpulan tersebutlah yang akan menjadi Perdana Menteri.

Perkembangan ini tentu saja sesuatu yang menarik kerana dalam tempoh 10 hari akan datang, perebutan mendapatkan sokongan daripada Ahli-Ahli Parlimen dengan sendirinya menjadi semakin rancak.

Tawaran dan janji jawatan, selain tidak mustahil habuan dalam bentuk wang ringgit akan menjadi mainan beserta tawar-menawar seumpama pasar menjual barang dagangan.

Jamuan makan dan perjumpaan di hotel-hotel juga akan turut meriah bagi tujuan yang sama.

Tetapi, apa yang diharapkan selepas perlantikan Perdana Menteri baru itu nanti, keadaan negara kembali stabil seperti sediakala dengan kerajaan dapat berfungsi secara baik memberi keselesaan dan kesejahteraan kepada rakyat jelata.

Pergolakan politik yang bersilih ganti berlaku dalam PH sebenarnya sudah cukup merimaskan rakyat, terutama berkaitan ketidak-tentuan peralian kuasa, janji manifesto yang tidak ditunaikan serta dolak-dalik Tun Mahathir berhubung serah kuasa kepada pengganti yang sudah dipersetujui iaitu Anwar.

Kalaulah sejak awal tarikh peralihan kuasa dapat ditetapkan, pergolakan politik dalam PH ini tidaklah sampai ke peringkat di mana Tun Mahathir terpaksa mengambil keputusan meletakkan jawatannya lebih cepat daripada yang sepatutnya dan kemudian melepaskan jawatan juga sebagai Pengerusi Bersatu.

Bagaimanapun, keputusan Tun Mahathir meletakkan jawatan itu adalah keputusan terbaik bagi dirinya sebelum terkait dengan lebih banyak isu yang menjejaskan namanya sendiri.

Semoga dengan perlantikan Perdana Menteri baru nanti, negara akan terus aman makmur dan rakyat dilimpahi barakah yang berpanjangan dalam kehidupan. (ShahbudinHusin 24/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 24 February 2020 — 10:50 pm

90
Leave a Reply

avatar
23 Comment authors
levOthman AhmadAnonymousfirasatAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed (Dipih semula)
PM8 – Tun Mahathir Mohammed (Dilantik oleh DYPA & disokong sebulat suara oleh semua parti2 politik)
PM9 – …………????????

Baginda YDPA Sultan Abdullah juga telah membuktikan bahwa baginda adalah seorang Raja yg Berdaulat, berkharisma, berwibawa, yakin diri & bijaklaksana.

Hidup Tuanku.
Hidup Tun Mahathir.
Hidup Malaysia.

anonymous
Member
anonymous

Aku tak pilih pm paling penakut…bacul…teloq kicik..

Man hindu dah mandikan tuhan lu di batu cave?..nanti kena lempang dgn tuhanb lu..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon pengecut 3:32 bertali arus berbiadap, merepek fuckta – dia apa ada….?? Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

Hidup Tuanku.
Hidup Tun Mahathir.
Hidup Malaysia.

lev
Guest
lev

jangan duduk malaysia lah bodoh

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu ni ngigau kot…Agong dah lantik madey keling penakut bacul PM8?….

anonymous
Member
anonymous

Agong tak perlu susahkan diri interview semua mp..

Agong boleh guna kuasa bawah perlembagaan bubarkan parlimen kerana madey penakut…

Biar rakyat tentukan siapa pemimpin pilihan mereka….bukan mp yg tentukan..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon pengecut 2:47 bertali arus berbiadap, merepek fuckta – dia apa ada….?? Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

Hidup Tuanku.
Hidup Tun Mahathir.
Hidup Malaysia.

anonymous
Member
anonymous

Agong temu bual semua ahli parlimen mulai hari ini
1:58 tengahari (Dikemaskini 1:58 tengahari)
Faisal Asyraf | Berita

A A
Yang di-Pertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah sendiri akan menemu bual semua ahli parlimen mulai hari ini, kata Datuk Paduka Bijaya Diraja Ahmad Fadil Shamsuddin.

Beliau berkata, ia selaras dengan Perkara 43 (2) (a) yang menyatakan Agong akan melantik seorang anggota Dewan Rakyat sebagai perdana menteri yang mempunyai sokongan majoriti ahli Dewan Rakyat.

“Apa yang akan berlaku hari ini dan esok ialah semua ahpi Parlimen akan dijemput untuk temu bual peribadi dengan Yang Di-Pertuan Agong.

anonymous
Member
anonymous

https://www.facebook.com/477735496039115/posts/796800544132607/

11 mp sign SD untuk mahathir dan anwa…kikikikik…pening mahathir.

anonymous
Member
anonymous

Kerajaan PH masih ‘berjalan’ – Lim Guan Eng Fahmy A Rosli GUAN Eng ketika sidang media selepas mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP di Pudu. FOTO Hairul Anuar Rahim KERAJAAN Malaysia yang ditadbir oleh Pakatan Harapan (PH) masih ‘berjalan’ seperti biasa, menurut Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng. Menteri Kewangan itu berkata, perkara itu diberitahu oleh Ketua Setiausaha Negara dalam satu mesej pesanan ringkas kepadanya. Bagaimanapun untuk kepastian, katanya, biar Jabatan Peguam Negara menjawab mengenai status kerajaan sekarang selepas Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri. “Saya fikir jelas sekali mengenai status kerajaan Malaysia sekarang apabila saya menerima… Read more »

firasat
Guest
firasat

budin…nak tanya satu je,,harap kau jawablah. dah hari2 kau suruh mahathir letak jawatan,dah bila mahathir letak jawatan kenapa kau tak suruh anwar sambar naik jd PM terus??? kah kah kah

anonymous
Member
anonymous

Kenape madey bawak lari Bersatu tapi takut bubar parlimen?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon pengecut 2:23 bertali arus berbiadap, merepek fuckta – dia apa ada….?? Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

Hidup Tuanku.
Hidup Tun Mahathir.
Hidup Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa pun jd PM aku tak kisah, janji jgn ada MP DAP laknatullah dlm kabinet dan pemimpin parti kuali munafik.
Tak ada istilah kerajaan pintu belakang kerana ianya sah mengikut undang2 & perlembagaan negara.
Yg tak boleh ialah pemimpin yg suka main lubang belakang.

anonymous
Member
anonymous

Pru14 rakyat pilih parti mana?…dungu geng keling ni..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon 10:54 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

anonymous
Member
anonymous

Man Hindu blm mandikan tuhan dia dibatu cave….an hindu merapu merepek

John Doe
Guest
John Doe

Siapa PM-8? Sudah semakin jelas orangnya adalah bakal daripada PPBM dan sudah tentu ia bukan seorang bekas banduan pesalah liwat yang diampunkan. Bakal PM-8 secara teknikal adalah Tun sendiri sebab dia telah meletakkan jawatan sebagai PM-7 dan peletakan jawatan itu telah diterima oleh YDPA. Sekiranya isunya ialah siapa selepas Tun, maka jawapannya hanya ada dua yang berkemungkinan iaitulah TSMY ataupun DSMM, kedua-duanya daripada PPBM. ——————– Alhamdulillah, dengan PPBM keluar PH, maka segala beban lain yang telah dipikul oleh PPBM semasa di dalam PH kini telah dilepaskan. Jangan risau tentang kemenangan kerana berdiri berseorangan. PPBM adalah parti yang telah mengasaskan gabungan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Aku tahu…pemoda tamim palsu keling penakut penipu pengkhianat…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tun Mahathir memang hebat. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ………….????????

Enon 10:56 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

anonymous
Member
anonymous

Tuhan man hindu blm mandi..man hindu merepek..

John Doe
Guest
John Doe

Sebelum itu, khas buat tuan Budin, Kejora Bapuk Bodo dan kesemua promoter ‘Peliwat sebagai PM-8’; KAH KAH KAH, Tun menang lagi dan Bang Non yang terkendon sampaikan merayu supaya Tun bersetuju untuk kekal PM. PM-8? Semakin jelas perkongsian saya sejak dahulu lagi bahawa PM-8 adalah daripada PPBM semakin kelihatan jalannya. Hanya dua calon yang berkemungkinan iaitu TSMY dan DSMM. Di antara keduanya DSMM nampak lebih berkemungkinan kerana TSMY mempunyai beban yang belum dibersihkan sepenuhnya. Bukankah saya telah berkata sesiapa sahaja yang tidak mahu melihat peliwat menjadi PM-8 dan tidak mahu jemaah penyangak UmNO kembali berkuasa dan tidak mahu jemaah penunggang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

http://www.sarawakreport.org/2020/02/malaysias-meltdown-moment-inside-story/ Sarawak Report laporkan terperinci bagaimana rampas kuasa gagal Azmin dan Geng2 Bersatu yg sehaluan gagal dan bertemu dead end kerana tidak mendapat restu Madey. Malah Syed Outside the Box menulis Azmin dan Muhyuddin dipersalahkan tindakan2 gelojoh rampas kuasa dan runtuh Kerajaan PH sehingga Madey resign PM dan resign Pengerusi Bersatu sbg tanda marah dan protes. Ikut Syed OTB, Azmin dan Muhyuddin adalah clear and present danger kpd PH. Salah satu sebab utama gagal rampas kuasa kerana Madey tidak akan berkoperasi dgn UMNO dan PAS. Jelas syarat2 last minit Najib UMNO mintak jawatan2 penting dalam Pakatan Nasional dan konsensus bebas/NFA… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wsyang tamil madey keling jer…madey keling takut bubar parlimen…kalah dlm tangan…

Suruh muyiden bawak kluar Bersatu dari PH…siapa nos Bersatu?..lepas tu muyiden panggil mesyuarat jemput madey keling jadi pengerusi semula….ada madey keling marah muyiden?…hihihi…madey keling pelakon tamil terbaik…bukan tak biasa maa..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon 9:47, 11:02 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh bangang cakap pasal PRU masakan PRU yang lalu belum habis tempoh. Otak kecil tak nampak membuang belanja dan tenaga jika adakan PRU bertahun belum mmasa nya.

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib sudah kehilangan Bossku yang mungkin masuk penjara, maka menyanyah lah dia di sini.

Menghasut mengguna istilah Keling, pihak berkuasa perlu ambil tindkan diatasnya.

anonymous
Guest
anonymous

pergggghhhhh……sungguh hebat pemuda TaMim 95 tahun nih, haru biru Malaysia dibuatnya……..

John Doe
Guest
John Doe

Dan dia kekal menang dan kekal PM ketika percabarnya yang sebelum ini meratib mendesak dia turun, terpaksa meratap merayu supaya dia kekal PM. Hahaha.. Bukankah saya telah mengkhabarkan bahawa pembenci-pembencinya boleh merancang apa sahaja tetapi mereka tidak sesekali akan mampu menang ke atasnya. Tunggu sajalah kegemparan yang ia dan 313 pendokongnya bawakan kepada dunia apabila mereka melalui pertempuran mereka yang terakhir. Lawan-lawannya semua bakal terkena checkmate, dan tewas mutlak tergolek dog di tengah medan. Kemenangan mutlak pasukannya yang bakal menamatkan sama sekali zaman fitnah selepas hampir satu abad ia berlangsung. Que sera sera; Tun Mahathir adalah Pemuda Ta-Mim dan masa… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pemods Tamim penakut..kkikikik..

jigit
Member
jigit

Hihihiii
Ramai yang meroyan…. ramai yang terkedu dan ramai yang jadi budak tadika mengejek- ngejek orang yang tak disukai berulang kali kerana kecewa yang teramat dengan apa yang berlaku…..

Hakikatnya ….. they knew very little of the truth about what was going on behind the big screen…..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PARTI KADOK JANGANLAH BERKHAYAL LAGI….PM SEMINGGU JEE TU……. Jemaah Menteri bakal ‘hilang’ pendapatan lumayan!……. KITA semua maklum yang semalam Seri Paduka Banginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan membatalkan semua pelantikan menteri-menteri kabinet sejajar dengan peletakan jawatan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad. Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Mohd. Zuki Ali berkata, sehubungan itu, tugas-tugas anggota pentadbiran yang merangkumi Timbalan Perdana Menteri, Menteri dan Timbalan Menteri serta Setiausaha Politik adalah terhenti. Justeru itu, tahukah anda dengan pembatalan ini, setiap daripada mereka terutama Menteri- Menteri ini akan ‘kehilangan’ pendapatan yang cukup lumayan! Ini mengambil kira gaji… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey keling pm paling penakut…takut masuk ikut pintu depan kerana kalah dlm tangan…

Madey bijak main wayang tamil…pelakon tamil terbaik..

Aku tak sokong pm paling penakut dan kuat menipu…

Penakut,Penipu dan dan yg bodoh saja sokong yg kuat menipu…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau sokong ka tak sokong ka aku peduli hapah…. kau tu hanya budak pariah yang tak ada significance apa-apa. Kalau kau jatuh longkang mampos pun tak ada siapa yang peduli…. kerana kau tiada harga langsung di sisi masyarakat….

anonymous
Member
anonymous

Kau pon penakut dan penipu….

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

AYAHANDA TUN MAHATHIR MEMANG HEBAT LUARBIASA. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – …………????????

Enon 9:08, 9:49 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2.

Anonymous
Guest
Anonymous

908 ia lah pariah yang tidak diterima masyarakat kesana sini tak tentu arah.

Mulut celupar menuduh tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih. KEPALA BAPAK KAU, kata Najib Al Jibo.

anonymous
Member
anonymous

Perasuah2 dlm umno zahid ku nan dll senyum lebar kerana dah nampak akan dilepaskan dari pendakwaan di mahkamah…

Mahacai2 yg bersorak riuh rendah bila perasuah2 umno didakwa di mahkamah sudah senyap bila madey keling berpeluk semula dgn umno….

anonymous
Guest
anonymous

Non onani 849am kaki fitnah! Tun M letak jwtn sbb protes dan tak setuju partinya sendiri (PBBM) yg diketuai Muhiyidin Yasin yg nak joint geng pengkhianat Rakyat Malaysia terkini iaitu PBBM UMNO PAS dan kartel AZMIN ALI.

Melancap la ko puas2 biar smpi kering ayer ledir ka tuh

anonymous
Guest
anonymous

errata<
PPBM

anonymous
Member
anonymous

Ko kena tipu dgn wayang madey jeer..madey akan pegang semula pengerusi Bersatu…..ada madey marah muyiden?…ko ingat nak atur kerajaan pintu belakang dlm masa 2 hari?…bodooh kau ni..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tengok lah wayang yang ada watak bukak seluar, tonggeng bontt kpd kamu, keluarkan gas, kekadang cecair atau yang keras berbuku.

anonymous
Member
anonymous

Kamu dah biasa nuka bontot.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

AG: No time limit for interim PM, can appoint cabinet members

This statement says it all

anonymous
Member
anonymous

Puak penakut penipu dan pengkhianat..period..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu jenis isteri kamu ada period pun kamu bantai.

Masa takda period, dia dah tak ada pelicin di anu nya, kamu kehabisan K Jelly, sapu juga, melelas, berdarah. Kamu binatang ini tak reti period.

anonymous
Member
anonymous

Lu dah biasa bantai…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN RISAU PM 8 BUKAN ORANG YANG SAMA……. KEPUTUSAN BUBAR PARLIAMEN BUKAN PADA PM TAPI AGONG….. Tun terus menjerat?…….. Mungkin ramai yang terkejut dengan kejadian hari ini. Bilamana Tun Mahathir telah meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri ke 7. Kita terkejut kerana mungkin lain yang kita fikirkan, lain yang kita harapkan namun lain pula yang jadinya. Sebelum Tun meletakkan jawaran dikhabarkan telah berlaku pertemuan antara Tun dengan Anwar Ibrahim, Mat Sabu, Wan Azizah dan Lim Guan Eng. Pertemuan itu dikhabarkan berlaku di Kediaman Tun di The Mine. Sepanjang pecarian saya tidak menemui sebarang gambar pertemuan tersebut. Selepas pertemuan tersebut, Muhyiddin Yasin… Read more »

Si kacak
Guest
Si kacak

Drama air mata Atuk d mesyuarat Agung UMNO 2002 berulang.
Apabila plan A utk mmbentuk kerajaan gagal, Atuk guna plan B.
Bila gagal guna cara rampasan so guna cara airmata….hebat atuk.
Atuk tetap akan jadi PM..PM ke 8.
Samada PH atau Pakatan…dengan tidak terikat dgn apa2 syarat..konsensus atau apa shaja..Mahathir tidak terikat utk menyerahkn jawatan PM pd Anwar.

anonymous
Member
anonymous

Pakatan pintu belakang…wayang madey keling mudah dibaca….madey takut masukbpintu depan…kalah dlm tangan walopun bergabong dgn umno…

Anonymous
Guest
Anonymous

Pintu belakang kamu di jolok bertalu talu dek Bang Ali. Bila lama tak di jolok, kamu pun meroyan cakap entahapekebende nye di sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg bngun lewat tdi, gi kerja, dlm tergesa-gesa
Utk Irah..abg ucp, slm sjhtera & slm hari Selasa
Abg akn ttp berdoa..utk ksjhteraan Irah sntiasa
Semoga Irah, dlm rhmat & berkat, Yg Maha Esa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

PAKTEH
Guest
PAKTEH

Tuan Budin .
Tuan masih dibuai mimpi ….masih berangan angan dan beranggapan majoriti ahli parlimen menyukai dan menyokong Anwar ….semuanya sandiwara sahaja….mana munggkin orang yang sihat pemikirannya akan terus menyokong Anwar sebagai PM.

anonymous
Member
anonymous

Madey keling PM paling penakut…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tun Mahathir memang hebat. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ………….????????

Enon 8:42 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2

anonymous
Guest
anonymous

Betul kata hadi, Tun M merbahaya.
https://www.bharian.com.my/berita/politik/2018/05/421983/kemenangan-tun-m-bahayakan-negara-hadi-awang

Hanya meletak jawatan sbg PM7 tanpa membubarkan parlimen mendedahkan negara kpd keadaan kucar-kacir/bahaya.
Hakikatnya, Tun M akan lakukan apa saje, selagi dapat mengekalkan kekuasaannya.
Malangnya, Hadi pulak sokong Tun M dilantik sbg PM8.
Adakah sandiwara yg lebih bang Ang dari ini?
Banyak berniaga atas nama agama weh……

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau i berlainan orang nya atau sama dengan yang mahukan bubar Parlimen tapi pakai nama lain cakap ikut sesuai, selalu nya keluar dari lub.ng belak.ng kamu.

Sakit hati melihat Hadi sokong Tun M, biarkan, biarkan, kamu si Luncai dengan labu2 nya.

anonymous
Guest
anonymous

yg terencat akal je fikir Tun M genius, sama la ngan apa yg berlaku di amerika.
“To orangUtan, Trump is a genius”.
hehehe….sori, cannot help from laughing 🙂

anonymous
Member
anonymous

Genius membelit menipu dan main wayang tamil….tapi penakut..

Anonymous
Guest
Anonymous

anonymous 640, KEPALA BAPAK KAMU.

Mak bapak kamu takda ajar jangan tuduh liar? Depa tak sempat ajar sebab sentiasa sibuk sangat? Dalam bilik pagi petang siang malam?

Anonymous
Guest
Anonymous

Typo – KEPALA BAPAK anomouse 840

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tun Mahathir memang hebat. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ………….????????

Enon 7:16, 8:40 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2

anonymous
Member
anonymous

Madey pm paling penakut…madey takut masuk ikut Pintu Depan….kalah dalam tangan…period..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tun Mahathir memang hebat. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ………….????????

Enon 6:46, 7:09 bertali arus merepek fucktah – dia apa ada….??Telor pliaq pun takdak, sampai laanie kecut takut berjumpa face-to-face dgn saya.

Lumrahnya, betina jalang & maknyah sundal dek tak laku yg kuat melalak-menyenyeh bukan2

anonymous
Member
anonymous

Madey yg licik main wayang penakut jugak rupanye….madey boleh teruskan menipu melayu

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, sekarang pakai nama anomouse.

Mengapa kamu menuduh secara liar saja. Mengapa tak kasi bukti, fakta dan punca2 maklumat yang bertauliah, yang boleh dipercayai?

Tak ada?

I rest my case.

Khairi
Guest
Khairi

Atuk letak jaw..menteri habeh tepelanting hilang jawatan..ph tumbang..hang nk komen apa tu budinn..mati kutu la tu..x tau dah nk tulih apa.
tula..jgn main main dgn atuk.kahkhkhah

anonymous
Member
anonymous

Bukan kerana atoq letak jawatan ngok..kerana Bersatu kluar PH lah..madey nak jadi pm pintu belakang…

Stoq takut bubar pm panggil pru….kalah dlm tangan…jalan selamat buka pintu belakang…Atoq penakut…

Khairi
Guest
Khairi

Kahkahkah.budin.budin
Amanah.dap.pkr masimg msing ketar ketar rayu atuk jd pm balik..x calon kan pun bang non..last atuk jd pm..menteri semua hilang jawatan..nak sgt atuk letak jaw…hambik ko..
Kahkhkah.ko ingt ko terer analisis..atuk move skit ja tepelanting habeh..bang non selamat jd bakal pm8 selamanya.
Kahkahkah.cayalah atuk

anonymous
Member
anonymous

Kalo terer bubarlah parlimen…atoq takut bubar parlimen…kalah dlm tangan…kroni jatuh miskin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mat Malaysia skrg ini, awal pagi, dah pukul tiga
Rasa nya skrng, dah tengahari Irah kat US sana
Abg tertidur awl tadi, dikejut mimpi abg terjaga
Mimpi bertemu dgn Irah di tmn syurga nirwana
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
PPBM keluar PH, kini dah terbubar lah Pakatan
PM pula..dgn sukarela tlah pun meletak jwatan
Namun bagi abg ini tak ada lah apa2 kekalutan
Kerja dgn kerjaan tak berubah pun pendapatan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

BARU SEKEJAB TADI PEGUAM NEGARA KATA..

TIADA TEMPOH MASA PM INTERIM!

TQ,PEGUAM NEGARA!

HIDUP TUN…..TERHEBAT DI DUNIA,DIPELIHARA TUHAN!

anonymous
Member
anonymous

Madey penakut..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Just fancy that…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ?????????

anonymous
Member
anonymous

PM8 penakut..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tambah satu lagi PM 7-8 Interim – Tun Mahathir Mohammed

anonymous
Member
anonymous

Orang tua ni licik..silap2 dia akan dilantik pm 8 plak… KAta anwar Madey letak jawatan kerana tak setuju tubuh kerajaan pintu belakang bersama perasuah yg di tentang olehnye dlm pru14…madey dan muyiden dikatakan tidak sependapat… Adakah dalam tempoh 1 ato 2 hari diatur rancangan untuk penubuhan kerajaan pakatan pintu belakang?…dan madey hanye tahu last minit semasa mesyuarat di ibu pejabat Bersatu yg mana pas umno warisan GPS dan kelompok azmin turut bermesyuarat…desas desus pakatan pintu belakang sudah didengar berminggu2 seblm itu… Satu keadaan yg sukar diterima akal. Episod kedua madey turut lepas jawatan Pengerusi Bersatu dgn alasan yg sama…ada desas… Read more »

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Anwar IS A JAS BEEN….period

anonymous
Member
anonymous

Madey penakut..period..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ORANG RAMAI MINAT PELAKON WALAUPUN LAKONAN ITU BUKAN WATAK SENDIRI……… Mahathir Dan Anwar: Krisis 1998 Dan 2020, Satu Catatan Pengalaman……. Sekadar catatan pengalaman ketika krisis 1998 pemecatan Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO. Enam (6) bulan sebelum 2 September 1998 (tarikh Anwar dipecat). Dr. Mahathir – _“Saya tidak akan pecat Anwar, dia timbalan yang bagus. Anwar lulus cemerlang ketika memangku jawatan PM selama saya bercuti.“_ Anwar Ibrahim – _“Dr. Mahathir ketua yang baik. Hubungan saya dengan Dr. Mahathir umpama anak beranak. Mahathir sudah seperti bapa saya. Saya amat menghormati beliau dan tidak mungkin beliau akan membuang saya.”_… Read more »

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Terbaik tuan. Kita org bawah hanya permainan orang atas. Rasa macam diperbodoh oleh pimpinan politik.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PAKATAN HIPOKRIT HAPRAK…… MELAYU OTAK KAT JUBO….TAK BOLEH FIKIR KE DUK SUBAHAT DENGAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Jika kerajaan baru ada DAP, UMNO redha jadi pembangkang…….. KUALA LUMPUR – UMNO redha untuk kekal sebagai pembangkang jika DAP ada bersama kerajaan baru yang ditubuhkan nanti. Penegasan itu dikeluarkan Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa. Menurut beliau, perjuangan UMNO akan diteruskan dan itu adalah prinsip yang tiada tawar menawar. “Sesiapa pun yg buat kerajaan,tetapi kalau bersamanya ada DAP,maka UMNO redha utk KEKAL SBG PEMBANGKANG…dan perjuangan kami tetap kami teruskan..INI PRINSIP YG TIADA TAWAR MENAWAR!!,” katanya menerusi Twitter. Sebelum itu, Annuar… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Masuk pintu belakang kerana takut masuk pintu depan..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYOKONG2 PH KELAS HAPRAK TANJUNG RAMBUTAN……..

PAS Usul Sokong Mahathir semua kutuk… kini??…….

Dulu PAS nak usul undi percaya kepada PM. Apa yang puak bengong PH kata kepada PAS. Tapi hari ini bila PM letak jawatan mereka pula jadi giler… DAP dan PAN (anak didik) pun jadi celaru!

Dulu engkaul;ah yang nak Mahathir letak jawatan serah kepada Anwar!!

Ku Mansor
Perak

anonymous
Guest
anonymous

menteri kabinet dah takde.
mana2 kementerian keluarkan tender melebihi rm 25 juta (lupa dah kadar sebenar), PM INTERIM kena tt?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tun Mahathir memang hebat. Buktinya…..

PM1 – Tunku Abdul Rahman Putera Al Haj
PM2 – Tun Abdul Razak Hussein
PM3 – Tun Hussein Onn
PM4 – Tun Mahathir Mohammed
PM5 – Tun Abdullah Badawi
PM6 – Tundun Najib Rosmah
PM7 – Tun Mahathir Mohammed
PM8 – Tun Mahathir Mohammed
PM9 – ………….????????

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PARTI KUNYIT TAK PAYAHLAH MENGADA2…..PH DAH BERKUBUR…..KORANG PERINTAH NEGARA PUN DUK SIBUK POLITICKING GAYA PEMBANGKANG…… ELOKLAH TERUS JADI PEMBANGKANG…….. Peralihan politik negara perkara positif, kata Ku Li……. KUALA LUMPUR – Veteran UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah menyifatkan peralihan politik negara sebagai perkara yang positif bagi menentukan rakyat dipimpin kerajaan yang baik. Beliau yang juga Pengerusi Jemaah Penasihat berkata, rakyat juga mahu ekonomi negara dalam keadaan stabil. “Baguslah kita libatkan diri kita dalam usaha nak tentukan rakyat dapat kerajaan yang baik. “Keadaan ekonomi tak begitu baik sekarang ini. Kita kena usaha cari satu penyelesaian terutama sekali ringgit yang jatuh teruk,” katanya… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

10 hari ada bertulis secara hitam putih?
kot la ada yg tafsir, sehingga habis penggal…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kiralah siapa PM selepas ni, asalkan tak ada kaitan dan sekutu dgn DAP laknatullah, beruk jelutong, nobita silap kira, menteri tumbuk sambal, kulasyaitan pukimak dan yg seangkatan dgn kafir harbi.

JLc
Guest
JLc

Tak kiralah siapa PM selepas ini, janji bukan kerajaan ikut pintu belakang, kerajaan panjat tingkap atau kerajaan umpil pintu…maaaluuu!!!