KALAU MEI, MAHATHIR DIHARGAI DAN KALAU NOVEMBER, ANWAR LEBIH DISANJUNGI

Tidak ada sesiapa yang benar-benar pasti apa keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH malam ini berhubung peralihan kuasa.

Mungkin peralihan kuasa ditetapkan pada Mei dan mungkin juga permintaan Tun Mahathir Mohamad agar ia dianjakkan sehingga November, akan dipersetujui.

Begitu juga berkenaan tarikh, mungkin ada tarikh khusus yang akan ditetapkan dan mungkin pula tarikh peralihan kuasa kekal terbuka seperti sekarang ini.

Walaupun banyak desakan agar tarikh khusus serah kuasa penting untuk ditetapkan, antara tujuannya untuk memberi kestabilan kepada PH, hakikatnya apa bentuk keputusan mesyuarat Majlis Presiden masih lagi kabur keadaannya.

Barangkali ia lebih kabur daripada penglihatan polis dan Peguam Negara terhadap video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin Ali.

Apa pun, sebarang keputusan Majlis Presiden berkaitan peralihan kuasa malam ini, bukan saja memberi kesan kepada PH, tetapi juga kepada Tun Mahathir dan Anwar Ibrahim.

Dari segi PH, jika anggota mesyuarat mahu melihat gabungan itu terus stabil, tidak berpecah, tiada lagi pihak luar dapat mengambil kesempatan dan Tun Mahathir sendiri menjadi terkekang daripada terus berdolak-dalil, tiada pilihan lain melainkan mereka menetapkan tarikh khusus peralihan kuasa itu.

Tidak kira sama ada Mei atau November, satu tarikh khusus majlis serah kuasa dan seterusnya untuk Anwar mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri mesti ditetapkan.

Begitu pun, jika peralihan kuasa disetujui kepada tempoh asal iaitu Mei, ia dengan sendirinya akan membuatkan Tun Mahathir lebih dihargai dan dipandang tinggi oleh rakyat.

Keakuran beliau terhadap Mei itu akan menjadikan dirinya seorang yang berpegang kepada janji, tidak tamak kuasa dan benar-benar mahu PH ini menjadi kerajaan dalam tempoh yang lebih lama lagi.

Tetapi, jika Majlis Presiden setuju untuk menganjakkan tempoh peralihan kepada November iaitu sehingga selesai Sidang Apec, imej Tun Mahathir akan sedikit tercalar kerananya.

Beliau akan dilihat lebih mementingkan ego sendiri, walhal Apec tidaklah begitu penting untuk terus diterajuinya berbanding kedudukan negara yang terus merosot dalam banyak segi kebelakangan ini.

Lagi pula, dengan memanjangkan tempohnya berkuasa enam bulan lagi sehingga November berbanding Mei yang sepatutnya, belum tentu keberadaannya mampu menjadikan kedaaan negara bertambah baik, ekonomi makin meningkat, pelaburan asing makin mencurah-curah dan nilai ringgit menjadi lebih tinggi.

Setuju menganjakkan peralihan kuasa sehingga November, yang pastinya hanya akan membuatkan Anwar lebih disanjung tinggi kerana kesabaran dan tolak ansurnya.

Ia sekaligus membuktikan Anwar bukanlah seorang yang gelojoh dan terlalu obses untuk menjadi Perdana Menteri.

Anwar hakikatnya boleh bersabar dan boleh menunggu serta tetap menghormati Tun Mahathir yang lebih berusia daripadanya.

Ia akhirnya akan memperlihatkan kepada rakyat bahawa Anwar, dengan sifat-sifat terpuji yang dimiliknya seperti pemaaf, sabar dan tidak gelojoh, adalah “harapan baru” untuk masa depan negara ini.

Siapakah lagi dalam negara ini yang ada sifat-sifat seperti itu? (ShahbudinHusin 21/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 February 2020 — 9:56 am

161
Leave a Reply

avatar
20 Comment authors
AnonymousMAHATHIRVSANWARWau BuleAnonymousJohn Doe Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Tunjang Area

PANTON BERITA TERKINI!

sejak gi mancing malam tadi
Kejora jadi murung
dia kelek-kelek baldi
mulut kicau macam burung

subuh tadi tak dak di tempat tidor
puas ibu bapa call tak dpt kesan
slalunya sebelah pagi suka tenggek kat pancor
atau pegi ngendap jiran cina sebelah,si Susan

pukul 11,orang kampong gi masok hutan
terjumpa dia telanjang bulat
dia berguling-guling nyanyi lagu hindustan
bangun pula,dia bersilat

bomoh cakap dia kena rasuk jin hutan
pasal dia kencing kat pokok ara
orang tua dah pesan kat hutan banyak setan
kalu nak berak kencing kena ada cara

sekian dari sumber berita
jam 12.oo tengahari/jumaat

Reply
21 February 2020 12:05 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Iskhhh budak Tunjang ni
Awat hang dok sebaq fitnah
Takkan Jora jadi lagu ni
Ilmu dia tinggi takkan kena sampok jin tanah

Jora mungkin dok kutip cendawan kulat
Dak pun dok karang pantun untuk Irah intan
Kalau memang dia betelanjang bulat
Bertempiaran lari makhluk di hutan

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀🙀

Reply
21 February 2020 12:42 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Itulah kelebihan yg ada pda ckgu Kejora bistari
Ramai yg jdi resah..bila Kejora tk masuk sehari
Psti cai2 akn merindu, bila Kejora tidak ke mari
Kerana, di blog Budin ini, Kejora adalah penyeri
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SERIGALA TUA YANG HANYA BERANI MENYALAK DALAM KAWASAN TOKONG TUAN NYA…..BILA TUANNYA SENDIRI BUAT JENAYAH HANYALAH DIAM……. DAP Bukan Parti Rakyat M’sia ‘tulen’, Tetapi ‘tuli’.. Jauh Dari Kenyataan……….. Ketepi Melayu-Islam, DAP parti rakyat M’sia tulen? -……. TERGELAK seketika saya bila mendengar perisytiharan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, dalam ucapan beliau pada Persidangan Kebangsaan DAP di IDCC Shah Alam semalam bahawa “DAP adalah wajah parti rakyat Malaysia yang tulen”. Kalau betul DAP adalah wajah parti rakyat Malaysia yang tulen, mengapa pula: (1) Semua 7 Ahli Dewan Negara DAP adalah bukan Melayu bukan Islam? (2) Semua 41 daripada 42 Ahli Dewan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SERIGALA TUA YANG MENJAGA DINASTI AGONG TONG M 45B SUPAYA TIDAK DIUSIK ORANG…..HANYA MAMPU MENYALAK DARI JAUH DENGAN SUARA TERKETAR2…….. PM perlu kembali bantuan perkapita SAR………. Dewan Ulamak PAS Kelantan mendesak kerajaan Persekutuan mengembalikan semula bantuan perkapita kepada sekolah agama rakyat (SAR) yang dihentikan pada 2002. Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Kelantan, Nik Bahrum Nik Abdullah berkata, isu tersebut bukan sahaja dihadapi di Kelantan malah seluruh SAR di negara ini. Katanya Perdana Menteri (PM) Tun Dr Mahathir Mohamad perlu bertanggungjawab terhadap sekatan yang dilakukannya pada tahun 2002. “Jadi atas semangat ‘Malaysia Baharu’ di bawah kerajaan Pakatan Harapan kita berharap sekatan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APALAH NAK DIHARAP KEPADA SERIGALA KERTAS……TAK MAMPU BUAT APA2 BILA MAFIA KOMUNIS MENGGANAS DI DEPAN MATA…… Akibat sikitol dan mendeliar……. IBADAT umrah hanya sunat. Dermakan wang itu untuk orang lain yang tidak pernah menjejaki kaki menuju Kaabah atau dermakan kepada umat Islam Palestin bagi meringan penderitaan mereka yang sedang dilanyak oleh Yahudi Zionis laknatullah. Yakinlah, pahalanya lebih besar menanti anda meskipun tidak dapat menunaikan umrah. Ingat! menunaikan umrah (berkali-kali) adalah sunat, sedangkan ada di luar sana yang lebih memerlukan daripada kita menunaikan umrah atau mungkin mengerjakan haji berkali-kali. Ibadat umrah bersifat individu, sedangkan membantu mereka (ramai) yang antara hidup dan… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Ingatlah kamu wahai MVSA

Pahala Dosa bukan manusia yang akan kira
Hak mutlak Allah untuk menganugerahkannya
Biar sedikit namun berguna untuk manusia
Bermegah menayang bukan kehendak agama

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA ULANGKAJI PERANGY DR MADEYLIAR YANG SUKA BERGADUH…….. Ketidak sefahaman di antara Tun Madey dengan Istana Johor bukan baru ini sahaja terjadi…..Kemelut ini sudah terjadi berpuluh-puluh tahun dahulu…..tapi kini kian membarah dengan terjadinya perletakan jawatan Menteri Besar Johor dan perlantikan EXCO Johor yang baru, yang dikatakan didalangi oleh Din pagoh ….. Tun kembali menunjukkan kuasanya dengan melantik bekas EXCO yang dipecat itu menjadi Ketua Perhubungan PPBM Johor bukannya MB Johor, yang hanya menjawat SU Bersatu Johor aje…tak pernah berlaku dalam sejarah Msia di mana MB mempunyai kedudukan politik yang lebih rendah dari YB biasa aje…ini juga satu cara untuk… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Saya setuju Mahathir lawan Sultan Johor.Kalau harap rakyat biasa….mati katak

Nasib baik ada yang berani macam Mahathir who can call a SPADE a SPADE

Anonymous
Guest
Anonymous

Tng tak suka bergaduh, tak pertahankan hak bangsa dan agama sendiri, ialah puak Pas. Terutama nya yang pakai soroban besor. Selalu serah apa saja kpd Bang Ali.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Budin, Examine these statements 1. As anticipation intensifies on Pakatan Harapan’s first presidential council meeting this year, PKR parliamentary whip Datuk Johari Abdul (pic) has alluded that the outcome of the meeting could be a pivotal moment for the coalition. “Tonight is the night,” he told reporters when met at Wisma Putra after attending a Pakatan secretariat council meeting on Friday (Feb 21) evening. LIHAT BETAPA GHAIRAH DAN MENGHARAPNYA JOHARI ABDUL 2. Harapan leaves it to Dr M to decide on post-Apec transition date IT CLEARLY SHOWS HARAPAN COALITION ITSELF DOES NOT HAVE CONFIDENCE IN ANWAR TAKING OVER IMMEDIATELY 3.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETELAH TIDAK MAMPU BERHUJAH…..BONEKA TOKONG KOMUNIS GUNAKAN KUASA UNTUK TUTUP MULUT RAKYAT……. PAS Kesal Tangkapan Terhadap Muhammad Zamri Vinoth………. ………………………………PARTI Islam Se-Malaysia (PAS) melahirkan kekesalan ekoran penangkapan seorang pendakwah bebas, Muhammad Zamri Vinoth yang didakwa kerana menghina agama lain. Menurut laporan beberapa akhbar, terdapat beberapa belas laporan polis telah dibuat ke atasnya oleh beberapa pertubuhan bukan kerajaan di Pulau Pinang lima hari lalu. PAS ingin mengingatkan ratusan laporan polis telah dibuat oleh pelbagai individu dan pertubuhan bukan kerajaan terhadap beberapa pemimpin Pakatan Harapan yang celupar menghina Islam dan berpotensi mencetuskan konflik perkauman. Contohnya, laporan polis terhadap Timbalan Ketua Menteri Pulau… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

MVSA

Let me tell you at blank point and get this straight into your grey matter

YANG MENGHINA ISLAM ADALAH ORANG ISLAM SENDIRI DI MALAYSIA

1. Cakap tak serupa bikin
2. Taking things for granted
3. Lebih arab dari arab sendiri
4. Aku lebih muslim dari muslim yang lain
5. Sentiasa menghukum semua orang lain salah
6. Muslim tapi perangai mengalah bukan muslim
7. Suka berfantasi, berauta dan berkepalsuan
8. Dan banyak lagi

Anonymous
Guest
Anonymous

Kebanyakan yang mcm itu ialah orang Pas.

Termasuk DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

KEPADA SG PETANI JOHARI ABDUL, SILA DENGAR LAGU LETS JUST KISS AND SAY GOODBYE (MANHATTAN) …………Dr M: Pakatan gave full confidence in me, transition date up to me……… PUTRAJAYA: As anticipation intensifies on Pakatan Harapan’s first presidential council meeting this year, PKR parliamentary whip Datuk Johari Abdul (pic) has alluded that the outcome of the meeting could be a pivotal moment for the coalition. “Tonight is the night,” he told reporters when met at Wisma Putra after attending a Pakatan secretariat council meeting on Friday (Feb 21) evening. Johari said the leadership transition matter should not be an issue when… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SAMADA SERIGALA TUA ATAU MUSANG TUA JADI PM…..SAMA SAHAJA KEDUANYA AKAN JADI HAMBA ABDI DAN PENYEMBAH SYAITAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…….. Perbandingan Yang Wajar: Antara Gaji Menteri PH Dengan Kereta Mercedes Benz MB Kelantan……… Mereka begitu excited dengan Kerajaan kelantan membeli kereta Mercedes , bagi mereka ia amat berguna untuk survival politik dalam keadaan politik begitu menekan kehidupan mereka. Ini adalah modal terbaik untuk pukul kerajaan kelantan. Tanpa menyebelahi kerajaan kelantan dan tidak juga dengki pafa kerajaan pusat , apa kata kalau kita bawa Perbincangan Kewangan ini secara lebih logik dan realistik dan sudut fikir yg berbeza. Bagaimana kalau kita… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PARTI REPTILE KADOK JANGANLAH SYOK SENDIRI…… RAKYAT SUDAH TAHU KUASA SERIGALA TUA HANYA TINGGAL NYAWA2 IKAN SAHAJA……SEKADAR JADI PATONG BONEKA KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Keputusan Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan, Apakah Ada Kesan Pada Rakyat Dan Negara Atau Sekadar Mesyuarat Biasa?…….. Ramai yang berkata keputusan Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan yang berlangsung di Yayasan Kepimpinan Perdana, Putrajaya, semalam adalah sangat penting. Majlis Presiden Pakatan Harapan dikatakan akan memuktamadkan isu mengenai peralihan kuasa antara Perdana Menteri ke 7, Dr. Mahathir kepada bakal Perdana Menteri ke 8, Anwar Ibrahim. Dikatakan juga ketidaktentuan politik dan ekonomi Malaysia juga adalah berkaitan rapat dengan kemelut… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

unintelligent comment….not worthy of response

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PARTI REPTILE KADOK JANGANLAH NAK SAMSENG KERAS KEPALA…….SUBSIDI 6 BULAN JEE…. OTAI2 TAK AKAN DUDUK DIAM DAN TERUS MENCABAR……. PERANG DUNIA KETIGA AKAN BERLAKU BILA2 MASA SAHAJA…….. Akhirnya rakyat semua tahu Anwar tak ada “number”……… Majlis Presiden PH menyerahkan kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad untuk memutuskan tarikh peralihan kuasa selepas Sidang Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) di ibu negara Nov depan. Bercakap pada sidang media lewat malam di Putrajaya, Mahathir berkata PH membuat keputusan itu sebulat suara. “Kita telah bincang panjang lebar berkenaan dengan masa depan parti. “Akhirnya saya tak payah lah ulang apa yang kita capaikan. Terdapat… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

OTAI yang mana…yang dah basi sapa mahu?
OTAI2 TAK AKAN DUDUK DIAM DAN TERUS MENCABAR?
Bring it on kata John Doe…hahahaha

SUBSIDI 6 BULAN….mana kau ceduk ni? Reti baca ke?
Dr M: Pakatan gave full confidence in me, transition date up to me

PERANG DUNIA KETIGA AKAN BERLAKU BILA2 MASA SAHAJA… eh dah jadi ahli nujum pula?

Tak tahulah bila MVSAA ini akan sedar dari tidur hadhari yang penuh fantasi, berpaksikan fiksyen dan auta yang penuh fitnah dan kepalsuan

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Kepada Saudara Shahbudin Husin Selamat Pagi Allow the water to flow below the bridge with ease High time for you to stop writing about fantasy Pak Sheikh is not what you like to believe he is Stop at once writing rubbish on a power transition The masses have been misled and seen an apparition Let Mahathir completes his term till PRU Fifteen To enable a new PM to take the seat and come clean MVSA, Najib bini rosmah and the Anonymous Trying to write rubbish to become famous For rational thinking individuals, they are fools One is PAS runner the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DI BAWAH SISTEM KOMUNIS LTTE BUKAN LAH PENJENAYAH……MEREKA PEJUANG KOMUNIS SEJATI……. LTTE: Gesa penjelasan Peguam Negara henti prosiding…….. Dewan Pemuda IKATAN Malaysia (DPIM) menggesa Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomes memberi penjelasan berhubung keputusannya memberhentikan prosiding terhadap 12 orang warga tempatan termasuk pemimpin DAP yang dituduh menyokong Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE). Ketuanya Shahir Adnan berkata pihaknya amat kesal dengan keputusan itu berikutan kesemua mereka dibebaskan tanpa perbicaraan. Walhal katanya, penangkapan mereka telah melibatkan masa, tenaga dan keringat anggota polis yang sememangnya amat cekap menjalankan risikan pencegahan pengganas. “Alasan Peguam Negara untuk memberhentikan prosiding tersebut dilihat amat daif dan lemah… Read more »

John Doe
Guest
John Doe

Saya cuma berharap tuan Budin telah mengikuti nasihat saya supaya tak lupa untuk makan ubat sebelum dan selepas mesyuarat Majlis Presiden PH untuk mengelakkan urat jantungnya terputus.

Tulis Tuan Budin tidak lama dulu “Mahathir bukan manusia luar biasa. Jangan takut untuk berlawan dengannya”. Nampaknya buat kesekalian kalinya Rear Admiral terkendon lagi untuk melawan Tun walaupun dalam Majlis Presiden PH. Ishk ishk ishk.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Spot on bro

anonymous
Guest
anonymous

kehkehkeh….tak menghairankan. korang ada DNA kolling kan?
hanya DNA kolling je suka ngan LGBT – fitnah atau lakukannya.

https://vedkabhed.wordpress.com/2014/05/15/there-is-indeed-obscenity-in-vedas/

Anonymous
Guest
Anonymous

Hang DNA orang utan – yang diam di atas pokok dan ditanah tuh. Itu pasai selalu melompat lompat sana sini.

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Lihat statement mahathir dibawah.
“Saya yg tentukan bila nak letak jawstan, saya yg tentukan segalanya”…..
Maka jelas anwar hanya kuat berkokok, mahathir tak pandang pun. Budin berminggu2 menulis dan mencadangkan majlis presiden tetap tarikh,,siapa pun tak ambil peduli. Lambat lagi la anwar pesalah liwat nak jd pm,,ini bukan disanjung lagi,,tapi disambung ,,sambung penantian kebulor nak jd pm. Hu hu hu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Moral of the story: Jangan ikut Bang Ali

Tak kan dapat jawatan yang tertinggi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kish Mei atau November, penting nya Pak Sheikh tak akan jadi PM. Dia Peliwat, bekas banduan 2 kali sebab liwat. Dah di penjara sekali sebab liwat tapi buat lagi.

Makna nya liwat dah jadi darah daging Pak Sheikh, rasa nak meliwat itu sentiasa ada di dalam otak nya. Masa tak mengguna otak pun, seperti di masa tidur, liwat ada berkitar dalam hati sanubari nya.

Dia boleh di ugut jika dan bila pegang jawatan PM. Oleh yang mahukan wang, atau rahsia kerajaan, atau untuk melakukan sesuatu yang sesuai bagi kehendak pengugut. Termasuk cari Bang Ali untuk nya, hehe.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihat lah definisi sodomist di internet:

sodomist – someone who engages in anal copulation (especially a male who engages in anal copulation with another male) bugger, sodomite, sod. degenerate, deviant, deviate, pervert – a person whose behavior deviates from what is acceptable especially in sexual behavior.

Alamak, ada yang sodok belakang binatang pulak –

Sodomy – Wikipediaen.wikipedia.org › wiki › Sodomy
Sodomy or buggery (British English) is generally anal or oral sex between people or sexual activity between a person and a non-human animal (bestiality)

anonymous
Member
anonymous

Bang Ali tak kisah ape definisi pon asal lu kasi jubo untuk Bang Ali roti kerjakan…

Kikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Lu sudah kasi? Sedap ke, berburas ke?

Jalan kengkang tak sekarang?

Hehe

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika Pak Sheikh jadi PM, akan luas lah hareem nya.

Cilaka definisi hareem yang ini memberi implikasi bahawa hareem ada hanya di kalangan masyarakat Islam –

hareem – living quarters reserved for wives and concubines and female relatives in a Muslim household. harem, seraglio, serail.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bahasa Itali – seraglio

1. the women’s apartments (harem) in an Ottoman palace.

2. a Turkish or Ottoman palace, especially the Sultan’s court and government offices at Constantinople.

Di rumah PM Pak Sheikh akan di adakan “Bilik Jambu”. Hehe

anonymous
Member
anonymous

Rumah Bang Ali pon boleh…janji Bang Ali boleh cucuk juboo lu kira ok lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ooooooo, kamu penganut Pak Sheikh, yer?

Ada dapat faedah? in deeds or in kind?

anonymous
Member
anonymous

Bang Ali tak kisah lah ape pon….janji jubo lu blm luas…Bang Ali suka yg sempit…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ooooo kamu tahu yer? Kamu pakai ape nak tentukan kamu punya sentiasa sempit?

Pssst, jangan pigi ke doktor Kak Ros – dia punya muka rosak sebab botched up operation.

Nanti kau jalan kengkang pulak sebab kena operation, dahtu kena tutuh Pak Sheikh pulak. Sian.

anonymous
Member
anonymous

Pak sheikh tak akan liwat jubo keling gila kerana Bang Ali roti dah liwat jobo lu….berak lawas mata terang cakap merapu..

Anonymous
Guest
Anonymous

OOooooooo, hang Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib, rupa nya. Awat tak habaq awai2.

Hang dah masuk hutan belakang rumah, pi letak lilin di pangkal pokok kayu ara, tonggang tonggek, sembahyang?

albuunt
Guest
albuunt

“Barangkali ia lebih kabur daripada penglihatan polis dan Peguam Negara terhadap video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin Ali.”

Errrr…yg China Doll tu camen ek, albudiiiinn??
Kahkahkah

anonymous
Member
anonymous

Ko tertinggal kereta lembu…polis dah siasat ..kes sudah tutup ngok..

Ko bolleh tanye Rahim Tambi cik tokey producer vedeo.ki duduk dlm gua mana?

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Dahlah bulan Mei ke parit
Bulan November ke longkang
Apo nak dikato wahai Semburit
Sekaranng jatuh terkangkang

Sebelum tanggal 21hb februari
Budin menyalak setiap hari
Konon kalau Mei TDM dihargai
November Semburit disanjungi

Kepada Kapar dan Sg Petani
Juga syed Husin dan Reforbasi
TDM jangan dicaci diperli
Padahnya Anwar tak dihormati

Biarlah TDM habiskan sepenggal
Sebelum Pru15 sila ambil alih
Barulah peralihan nampak normal
Anwar diangkat calon dipilih

Jangan lupa qada dan qadar
Manusia merancang Allah penentu
Anwar ditolak & hanya popular
Bukan pemimpin nombor satu

Nasihat saya sebagai rakyat
Anwar berhentilah beristirehat
Biarlah WAWI terus berkhidmat
Sebelum Allah tamatkan riwayat

Kepada Budin saya nasihat
Lupakan sahaja kejar jawatan
Penasihat Media apalah sangat
Untuk akhirat dilupa jangan

Wallahuaklam

anonymous
Member
anonymous

Madey kata nov.semua setuju ape yg problem lagi??…semua kesiankan madey takut mati kempunan.. Pas dan umno yg paling seronokjika madey terus sepenggal…pas dan umno akan menang pru15..

Anonymous
Guest
Anonymous

Hang reti ke makna kempunan, Beruk Tua Geng Najib?

Kempunan itu bila tak dapat. TDM dah jadi PM 22 tahun dulu, kali ini 10 tahun kot.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Bro,

That is all you can say..nothing worth commenting void of intelligence

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, hell of a frustration for Budin yang asyik mahu cept Pak Sheikh jadi PM. Never mind Pak Sheikh yang tak reti tunggu giliran.

Memang dah rasa Tun M tak akan sebut masa alih kuasa. Juga terasa Tun M tak mahu Pak Sheikh jadi PM and will do whatever he can to stop him, openly and quietly.

Maka, Pak Sheikh akan jadi PM-in-waiting forever, seperti telah di sebut di sini di masa lalu. I like that. I don’t trust the man.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Jeng..jeng..jeng…. At last, It is decided by the Pakatan presidential council which met till late Friday, Feb 21……. “I am proud that everyone has left it ‘UP TO ME’ to decide when I should relinquish my post. I, MYSELF WILL DECIDE. So, (as far as we are concerned) tonight, there is no time, no fixed date,” said Tun Mahathir after chairing the presidential council meeting here. SO, Mei 2020 – Can go to hell….!! Nov 2020 – Also go to hell…!! PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim was tight-lipped (terkedu) and was forced to accept the consensus for The Grand… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey dah 95… Kalo tak bagi sampai nov mati kempunan lah orang tua ni..kesiaan.m

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Bro,

Whichever way YOU LOSE….sorry for you

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Saja nak tanya secara terus…
Anwar ni pengecut?
Anwar depan TDM kecut?
Anwar depan cakap lain belakang lain?
Anwar suka publisiti murahan

Mana Budin?
Mana William Leong?
Mana Johari Abdul?
Mana Abdullah Sani?

John Doe….you have proven your point. Anwar could never or shall never be PM

anonymous
Member
anonymous

Mengarut lah lu..cuba bagi bukti anwar cakap tak sama depan belakang…

Anwar dah cakap dia setuju lepas Apec

Lu kuat fitnah ler….

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Bro,

Whichever way YOU LOSE….sorry for you

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS TIDAK KISAH JIKA PEMIMPIN2 PEMBANGKANG DI DAKWA DI MAHKAMAH KERANA ITU SEMUA MEMBERSIHKAN BARISAN PEMBANGKANG UNTUK BENTUK KERAJAAN SELEPAS PRU 15……… Dengan Modal RM1 Juta, 1MDB Mampu Jana RM140 Bilion Untuk Projek Bandar Malaysia, Masih Berdosakah Lagi DS Najib?……….. Dengan Bangga PM ke 7 kata Projek 1MDB Bandar Malaysia bernilai RM140 bilion (BACA DI SINI)… Sekarang PH bolehlah jilat ludah sendiri, bila sendiri terkejut dengan kehebatan projek hasil dari 1MDB… Sesungguhnya yang teraniya ialah DS Najib (BACA DI SINI)… Kerana ini adalah hasil kerja beliau untuk bangunkan ekonomi negara… Dan boleh mengukuhkan nilai Ringgit serts memberi impak yang besar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

Kamu dah tengok di bawah katil kamu ada komunis ke tak?

Di US di suatu masa dulu, depa buat begitu – looking for a communist under every bed, kata orang.

Mengapa kamu ada fixation kppd communists nih? Kamu faham ke apa itu communism?

Nampak nya cetek benar pemikiran kamu nih.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

No handover date, it’s up to me, says Dr M after PH meeting

I TOLD YOU SO

NEVER UNDERESTIMATE THE OLD GRAND STATESMAN

END OF TERM IS ALSO AFTER APEC

IT IS CLEAR ANWAR WILL NOT BE PM THAT SOON OR MAY BE PM ON WAITING TILL KINGDOM COMES

HAHAHA……BUDIN…..TERIMALAH KENYATAAN WALAUPUN PAHIT.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA PELABUR BURSA SAHAM ALJUBRI….TAK PAYAH NAK GEBANG LEBAT LAGI…..BACA KEPUTUSAN AKHIR DI BAWAH…..KORANG BOLEH PANJAT POKOK KELAPA DAN PASANG ANGAN2…… PH serah pada Dr M tarikh peralihan kuasa………… Majlis Presiden PH menyerahkan kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad untuk memutuskan tarikh peralihan kuasa selepas Sidang Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) di ibu negara Nov depan. Bercakap pada sidang media lewat malam di Putrajaya, Mahathir berkata PH membuat keputusan itu sebulat suara. “Kita telah bincang panjang lebar berkenaan dengan masa depan parti. “Akhirnya saya tak payah lah ulang apa yang kita capaikan. Terdapat dua pendapat. “Akhirnya semuanya diserah kepada saya.… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

atok ronggeng ngan marina.
Pak zahid/hadi kata atok masih kuat utk teraju negara.
Anak aku umoq 7 tahun, lagi kuat leh buat tarian k-pop.
Pak zahid/hadi kata, budak 7 tahun mana leh teraju negara.
Macam2 perkara pelik berlaku bila dah kena jangkitan virusAtok dan virusGoneEng.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOKONG SUSUK PENYEBAR BERITA PALSU UTAMA PATUT DIDAKWA…….. Menteri tak matang dakwa Kelantan di zaman gelap – Ikatan…….. Dewan Pemuda Ikatan Malaysia (DPIM) menyelar kenyataan Menteri Kewangan Lim Guan Eng merangkap setiausaha agung DAP, yang mengatakan bahawa Kelantan di bawah kerajaan PAS seolah-olah berada di zaman gelap atau dark age. Dalam satu kenyataan yang disiarkan sebuah portal berita Free Malaysia Today, Lim turut menyindir bahawa perkara moden di Kelantan hanyalah kereta Mercedes Benz. Kenyataan-kenyataan sebegini jelas tidak menunjukkan kematangan seorang menteri kanan dalam pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan (PH). Selain itu, kenyataan beliau yang mengatakan bahawa kerjasama Umno-PAS sebagai Muslim-dominated government… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA KOMUNIS PH HASUT RAKYAT SUPAYA MEMBENCI SISTEM BERAJA DAN MEREKA MENAFIKAN HAK BUMIPUTRA YANG BERTULIS….. REALITY NYA MEREKA TELAH BERJAYA KUASAI TANAH MELAYU 70%…… KERAjaan PH perlu henti hasut rakyat benci Raja Melayu……… kerajaan Pakatan Harapan (PH) seharusnya berhenti mengeluarkan kenyataan menghasut dan cuba mengelirukan golongan muda tentang peranan Raja-Raja Melayu. walaupun PH menekankan agenda Malaysia Baru tetapi mereka harus sedar bahawa kerajaan yang memerintah dipilih oleh rakyat melalui sistem pilihan raya secara demokrasi tanpa ada campur tangan oleh mana-mana pihak termasuklah Majlis Raja-Raja Melayu. perpaduan yang dibina selama era Malaysia moden ini telah dikeruhkan dengan agenda-agenda kotor bagi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUFTI YANG KETULAHAN……..DIA KATA TAK SOKONG PH TAPI SOKONG CALON PH…..KINI CALONNYA YANG BONGOK TELAH DITENDANG KELUAR….. MUSYRIKUUN KOMUNIS YANG DISOKONG NYA TELAH BAKAR HANGUS ASET2 UMAT ISLAM……

Apalah Nasib Kamu Dr MAZA Digelar Pekak…….

Orang tua-tua sudah lama berpesan, kalau sayang seseorang atau membenci seseorang, jangan berlebih-lebihan. Kelak bila situasi menjadi sebaliknya, di mana muka hendak letak.

Dulu beliau sebak di hadapan idolanya. Kini idolanya memanggil beliau sebagai pekak. Rezeki kamulah Dr Maza. Biarlah gambar-gambar arkib di bawah berbicara.

Ini jawapan Dr Maza, hari ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DEEP STATE MELAKUKAN MAKAR UNTUK MENUKAR AGAMA INI KEPADA REPUBLIC ANARCHIST COMMUNIST SOSIALIST SYIAH ATHEIST………. Nasrul Ali Hasan (tengah) bersama ahli Perkasa membuat laporan di IPD Shah Alam terhadap kumpulan aktivis PH dan Peguam Negara…….. SHAH ALAM – Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) membuat laporan polis berhubung penghinaan terhadap Raja-Raja Melayu oleh sekumpulan aktivis pro Pakatan Harapan (PH), termasuk Peguam Negara, Tommy Thomas. Laporan dibuat Ketua Penerangan Perkasa, Nasrul Ali Hasan Abdul Latif di Balai Polis Daerah (IPD) Shah Alam kira-kira jam 5.30 petang ini. Menurut beliau, Perkasa meminta polis menyiasat Timbalan Pengerusi Majlis Penasihat PKR, Dr. Syed Husin Ali;… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIK KIRI TELAH KUASAI EKONOMI…..KINI MEREKA MENDAPAT KUASA POLITIK BERUPA KEHAKIMAN,, KEWANGAN,, MEDIA…. MEREKA JUGA BERKUASA DARI BELAKANG DALAM PELAJARAN……. LANGKAH SETERUSNYA TPM DI BAWAH PAK DAJJAL…….

Baru2 ni…Menteri Pendidikan dari Bersatu, Dr Maszlee Malek sudah mengeluarkan kenyataan mengenai kuota kemasukan ke Kolej Matrikulasi.

Hari ni Timbalan Menteri Pendidikan dari parti DAP, Teo Nie Ching pula mengeluarkan kenyataan menafikan apa yang sudah dikatakan oleh Menteri.

Persoalannya,

1. Siapa lagi berkuasa? Menteri atau Timbalan Menteri?
2. Maszlee dan Nie Ching tidak ada group whatsapp ka untuk elak berbincang perkara berbalah di media?
3. Adakah Nie Ching tidak tahu hormat Maszlee sebagai Menteri di Kementerian beliau?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI MERUDUM BAWAH MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…….

Bloomberg dan Nikkei Jepun kata kita ni dah gostan kebelakang……..

Muka surat dan Perenggan mana dalam manifeto PH bukan kitab suci yang janji negara kita akan gostan dalam masa setahun?

Ini link untuk artikel dari satu tahun dahulu (April 20, 2018) sebelum PRU14:
https://www.thestar.com.my/…/20/bursa-malaysia-at-record-h…/

Masa itu Bursa Saham kita catat tahap paling tinggi dalam sejarah.

Menjelang setahun “Malaysia Baharu”, kita sekali lagi cipta sejarah dan diberi gelaran pasaran saham paling corot dalam Dunia oleh media barat dan media Jepun.

Tak pernah berlaku sejak negara kita merdeka…apa nak jadik pada negara tercinta ni tak tau lah kan!!!!

Reply

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PUNCA HARGA RUMAH DI LUAR KEMAMPUAN RAKYAT IALAH KERANA PH TELAH KENAKAN CUKAI TANAH DAN KOS PEMAJUAN YANG TIDAK MASUK AKAL……..MEREKA GULA2 KAN RAKYAT DENGAN AIR PERCUMA TAPI JADI FEUDALIST TANPA PENGETAHUAN RAMAI……KINI APA YANG DIBERI KEPADA RAKYAT MULA DITARIK BALIK…….. Fuyooo..Tahniah lah….Kerajaan PH telah naikkan cukai tanah pangsapuri di Selangor. Naik antara 500% sehingga 800%. Kira-kira 20% dari penghuni adalah pesara. Ada yang mengeluh dan sifatkan kenaikkan ini tak masuk akal. Seorang pesara yang umurnya 76 tahun kini perlu bayar RM292 berbanding RM34 pada tahun lepas. Seorang lagi yang berumur 90 tahun terpaksa bayar RM358 berbanding RM42 dahulu. Mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI BAWAH BN BUKANLAH TERBAIK TAPI STABIL TAPI DI BAWAH PH JATUH MERUDUM KERANA PERALIHAN KEPADA SOSIALISM DAN COMMUNISM….…… Sebenarnya Guan [email protected] Beng ni dah lama berzikir bahawa Malaysia akan bankrap pada tahun 2019 ini. Sila rujuk kenyataan akhbar beliau pada tahun 2012. Masa itu, dia marah BN kerana hutang negara naik RM190 bilion daripada RM266 bilion pada akhir 200 kepada RM456 bilion pada akhir 2011 Ataupun purata kenaikkan RM47.5 bilion setahun. Masa itu, kerajaan BN semasa DS Najib menjadi PM telah meminjam untuk menyelamatkan negara daripada krisis ekonomi dunia tahun 2008 yang digelar sebagai “The Great Global Recession” yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APAKAH PERJANJIAN BARU ECRL ANTARA PH DAN TIONGKOK…….

Rupanya terbukti benar ada perjanjian tepi (side agreement) untuk ECRL di mana tanah-tanah untuk 7 taman perindustrian dan hab logistik diberi kepada syarikat China?

Semasa RAKYAT baca cerita tentang majlis tandatangan MOU ini, RAKYAT juga hairan kenapa berita MOU ini tidak dihebohkan dalam media tempatan.

Patutnya berita China melibatkan diri dalam 7 taman perindustrian dan hab logistik patut menjadi berita berita besar.

Tetapi tidak pula…kenapa eeerrk????

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PECAHKAN LAGI REKOD DUNIA DENGAN BADAN PENCEGAH RASUAH KELAS DUNIA KETIGA…..PATUTLAH EKONOMI DAN SOSIAL JAHANAM…….6 JAHANAM KUASAI NEGARA…… Two Wrongs Don’t Make A Right…… Amer Hamzah Malaysia has laws that permit wiretapping, but such laws only permit certain enforcement authorities to do that. Even then, there are strict procedures that must be complied with. No private citizen can wiretap, and no enforcement authority can wiretap without complying with the provisions of the law. In any event, any authorised or legal wiretapping made pursuant to such laws should not be disclosed to the public as it would be intended for… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BANYAK PECAHKAN REKOD DUNIA….ANTARANYA AG YANG PALING BODOH DAN BANGANG DI DUNIA…..TAK RETI APA2 PASAL UNDANG2….. EXPOSING THE BLUR AG….. Azmi Arshad Tommy Thomas claims the image was too blur to be able to identify that it was Azmin in the sex video. The one that is blur is Tommy Thomas. (1) The videos were clear enough for everyone to positively identify it was Azmin. Even mahchais, who are totally blur, know it was Azmin Ali. (2) Tommy should tell the public what he means by not being able to positively identify the two characters in the video. According… Read more »

anon
Guest
anon

KEJORA BELUM KELUAR HOSPITAL KE?

ITU LA,LAIN KALI KALU NAK MASOK HUTAN,HATI-HATI SIKIT!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BAGI GS SAMADA BAPAK ATAU BAPOK KEDUANYA PUN SYAITAN…..SATU SERIGALA TUA DAN SATU LAGI MUSANG TUA…..SOALNYA HANYA KEPUTUSAN SEHINGGA PRU15 MENJELMA ITU SAHAJA…..BILA JADI PM MILIK SEMUA RAKYAT BUKAN HAK MAJLIS PRESIDEN…… Khairuddin: Bukan Mahathir tak mahu, cuma pelantikan Anwar langgar aqidah Agama……… Menurut Khairuddin, Anwar ibrahim tidak lagi mendapat kepercayaan majoriti dari ahli-ahli Dewan Rakyat. MalaysiaGazette خير الدين: بوكن محضير تق ماهو، چوما ڤلنتيكن انور لڠڬر عقيدة اڬام Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu terima hakikat bahawa beliau sudah tidak relevan lagi dalam lanskap politik tanahair biar apa pun desakan orang ramai. Terbaru, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan mencabar Anwar… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Kalo india boleh pakai Rule of madey s Law.kenape melayu tidak?. Peguam: Penyokong IS pun boleh mohon gugurkan kes 7:50 malam (Dikemaskini 7:51 malam) Hariz Mohd | Berita A A Penyokong kumpulan militan Islamic State (IS) yang sedang berdepan dakwaan mempromosikan kumpulan itu, kini mempunyai peluang untuk menggugurkan kes mereka, kata peguam. Ini susulan keputusan Peguam Negara (AG) Tommy Thomas hari ini yang menggunakan budi bicaranya untuk menarik balik pendakwaan ke atas suspek yang dikaitkan dengan militan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE). Peguam jenayah, M Hafiz Zainol Abidin yang berpengalaman mewakili beberapa orang tertuduh dalam kes berkaitan keganasan sebelum ini,… Read more »

anon
Guest
anon

BERSATU SEBUAH PARTI YANG MEMPUNYAI AURA TERSENDIRI!

13 KERUSI DULU KINI DAH JADI 25

TAK YAH BUAT PRK PON BERTAMBAH…WOW

DAH KALAH 2 KERUSI,,,,TAPI YANG 13 KEKAL,TAK TEGUGAT!

KIKIKIKIKI

TAK BANGGA KA SEMUA?

GoReNg2
Guest
GoReNg2

TTF???!!!
kehkehkeh…jgn mudah terpedaya
[2:8]Dan di antara manusia ada yang berkata: “Kami telah beriman kepada Allah dan kepada hari akhirat”; padahal mereka sebenarnya tidak beriman.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA OTAI2 SEKELIAN…..APALAH SUSAH SANGAT NAK BERSIHKAN NAMA ALJUBRI DARI LIWAT 1&2……..BAWAKAN SEMULA KES ITU KE MAHKAMAH KANGAROO PH NANTI TOM CAT KATA BUANG KES TAK CUKUP BUKTI…..DENGAN ITU BERSIHLAH NAMA PAK SHEIKH……..MN PASTI TERBUKA HATI UNTUK SOKONG BANG NON…… Anwar kini boleh dipanggil sebagai saksi kes serangan Farhash terhadap Yusoff………. TTF difahamkan bahawa bukti-bukti yang dikemukakan oleh Yusoff disyaki telah dikeluarkan oleh ‘tangan ghaib’ di antara masa laporan hasil siasatan disiapkan dan sebelum ianya sampai ke Pejabat Peguam Negara. انور كيني بوليه دڤڠڬيل سباڬاي سقسي كيس سراڠن فرهسه ترهادڤ يوسف Presiden PKR kini boleh dipanggil sebagai saksi material oleh… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

hehehe…DSAI PM, berduyun2 datang mintak maaf. tak caye, PAS sokong DSAI ini kali lah.
Atok? dia akan jawap, bukan saya penjarakan anwar. KAHKAHKAH

anonymous
Member
anonymous

Atok kata snwar penjarakan dirinye sendiri..

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul. Sebab dia yang lakukan sodomy itu. Berkali kali.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAKATAN HARAPAN PALSU BERGELUMANG DENGAN MAKSIAT DAN DOSA……SIANG MALAM BEKERJASAMA MEROMPAK HARTA UMAT ISLAM….. MEMBELAKANGKAN TITAH PERINTAH KERAJAAN LANGIT……TENTUNYA MEREKA AKAN TERUS BERANTAKAN DAN HANCUR LEBUR……. Who Is Anwar To Demand?……… SEADEMON Anwar Ibrahim has been waiting for the past 22 years to become the PM. The closest he ever got there was 23 years ago when he became the acting Prime Minister for a short while. And then he got expelled from UMNO that was being led by Mahathir. There may have been an understanding or even an agreement between Mahathir’s PPBM and PKR, DAP, and PAN that Anwar… Read more »

PEJUANG SUCI
Guest
PEJUANG SUCI

TUN KEKAL SEBAGAI PM HINGGA PRU15!

DISEGANI DI SELURUH DUNIA ISLAM!

PM 2 KALI,YANG KEDUA PADA USIA 93 TAHUN..WOW
SUATU KEAJAIBAN DUNIA!

WEEEEE..HANG PA TAK BANGGA KA?
APA PUNYA MELAYU!

TIADA SIAPA BOLEH MENGALAHKANNYA DALAM POLITIK!
(tapi ada antara mereka yang cuba try…coba dan terus coba)

DIRAMAL SEBAGAI PEMUDA BANI TAMIM!

YANG AKAN MEBAIAH IMAM AL-MAHDI
(MASA MAKIN HAMPIR,BILA WAFATNYA RAJA SAUDI!)

AKU BANGGA DENGAN KEMUNCULAN TUN
SEWAKTU KEPIMPINAN NEGARA TERDAHULU TERLIBAT DENGAN
ISU-ISU KLEPTOKRASI TERBESAR DUNIA

TUN DATANG SELAMATKAN KITA!

KENAPA HATI ANTARA KAMU TAK DIBUKA OLEH TUHAN?
BAGI MELIHAT KEBENARAN INI!

melayu….melayu……melayu

PEJUANG SUCI
Guest
PEJUANG SUCI

“KENAPA HATI ANTARA KAMU TAK DIBUKA OLEH TUHAN?”
puncanya…..
kerana jiwa-jiwa saudara seislam kita itu kotor
penuh muslihat dan bekepentingan………
ada yang berpelajaran..tetapi buruk timbangtara hatinya

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tahu ke bahawa Nabi Muhammad saw pun perang dengan musuh2 nya. Termasuk perang besar Battle of Badr, angkatan musuh lebih besar tapi Nabi Muhammad menang.

Ini kitaorang lawan kamu, musuh lah. Mesti menang punya. Hanya korang macam virus coronavirus, timbul lagi. Akan terus diperangi, Dol.

Kau PEJUANG SUCI KEPALA BAPAK KAMU. Tak tahu entah apa kau juang. Bagus kalau kamu jumpa Bang Ali.

PEJUANG SUCI
Guest
PEJUANG SUCI

OITTTT ABU LAHAP MELAYU 9.47 pm

PA KABA..DAH SIAP NAK gi PERANG KE?

SEDIAKAN PAMPERS YE?…CIRIT DALAM

KAH KAH KAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu cirit di mulut dan di lubng belakng. Cirit mulut sebab salah makan, cirit belakang sebab kasi Bang Ali masuk.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hah, rupa nya kamu penganut Tun M.

Lantak lah, kamu tak reti bercakap, kena balon juga.

anon
Guest
anon

hang buat lawak…kata aku penganut Tun konon!

kah kah kah kah kah

jangan lupa pakai pampers saiz xl,gi perang nanti ye!

jangan pakai seluar,pamper saja!

baju juga jangan pakai..baru nampak baby sikit!

kikikikik

Anonymous
Guest
Anonymous

Hang nak perang mana boleh, senjata hang hanya 2cm. Tak boleh tikam, ha nya kasi Bang Ali tikam hang.

John Doe
Guest
John Doe

Ketua Pasukan Yang Tidak Pernah Tewas walau siapapun lawannya. PM 2 dekad, PM 2 kali, PM 2 abad, dan PM 2 pasukan. In shaa Allah ketika dan selepas berlakunya pembaiatan AlMahdi sebagai Khalifah Akhir Zaman, dia masih lagi PM negara ini dan demikian dia akan memegang satu lagi gelaran iaitulah PM 2 zaman; zaman fitnah dan zaman baru @ zaman akhir.

Tun Mahathir adalah Pemuda Tamim hang dinubuwwahkan, dan dengan izin Allah masa akan membuktikannya.

Que sera sera.

Wallahu a’lam.

anonymous
Member
anonymous

Tu pasal aku suruh kluar dari PH tanding sendirian kerana pemoda bani Tamim 95 tahun tak pernah tewas…tak usah tumpang orang lagi….bikin malu sama kompeni jee….ada brani jon dog?

anon
Guest
anon

TUN KELUAR PH TANDING SENDIRI?
BUAT KEMENDE?
PH MENANG PON PASAL AURA PEMUDA TAMIM!

Jangan lupa pakai pampers tu yerrrr

KIKIKIKIKI

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Menang 12 kerusi dan curi kerusi MP UMNO sampai 14 biji, kalah pula di Tanjung Piai. Sabarlah Rakyat Malaysia. Macai Madey si Kitol meroyan tak habis. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalah PRU14 mana kau nak letak muka? Jumpa Bang Ali, tentu dia masukkan ke dalam lubang bntt kau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lawan kumpulan parti Bersatu yang baru umur setahun jagung pun korang kalah.

Nak harakiri, korang Muslim, tak boleh. Nak fall on your sword pun, korang ada hanya 2cm swords.

Korang pigi merayap perlahan lahan ke bawah tempurung lah. Diam di situ bersama katak puru.

anonymous
Member
anonymous

Bro mahacai tak sedar madey melutu merayu belas ihsan anwar mintak nak tompang..

Anonymous
Guest
Anonymous

merayu? Tak pernah dengar pun. Tapi kalau takda Tun M, tak akan boleh telungkupkan Najib Klepto Al Jibo di Pru14.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PERINTAH KERAJAAN LANGIT SUPAYA BERTAAWUN……..BEKERJASAMA DALAM KEBAJIKAN DAN TAKWA…..TIDAK BEKERJASAMA DALAM PERKARA DOSA DAN PERMUSUHAN…….. Pas Melaka Dakwa ADUN PH Hilang Keyakinan Terhadap Adly……… Pas Melaka mendakwa ada beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pakatan Harapan (PH) di negeri ini berminat untuk menyertai blok pembangkang. (Sinar Harian) – Pesuruhjaya Pas Melaka, Kamaruddin Sidek berkata, hasrat itu disuarakan setelah melihat kerajaan PH negeri kini tidak menggambarkan keharmonian dan kestabilan. Menurutnya, dalam pertemuan itu mereka ada menyuarakan sekiranya gabungan tersebut membawa kebaikan dan manfaat kepada rakyat itu lebih bagus kerana kerajaan yang tidak stabil sudah pasti banyak agenda tidak dapat dilaksanakan. Katanya,… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Kepada mereka yang kata TDM tumpang Pakatan Harapan
Tak faham apa itu berealiti berfakta dan berkebenaran
Tanpa pimpinan TDM jangan harap PH capai kemenangan
Sehingga regim BN jatuh tersungkur tertiarap kekalahan

Muafakat Pakatan Harapan adalah betul dan benar
Juga benar diANGKAT CALON PM8 adalah Anwar
Namun Anwar perlu sokongan majoriti ahli Dewan
Malangnya dalam PKR sendiri Anwar bukan pilihan

Konon kalau menumpang kalau berani silalah keluar
Sedangkan mereka tahu tanpa TDM mereka akan kalah
Demi dijanjikan ganjaran jawatan hari2 angkat Anwar
Lupa bahawasanya KUN FAYAKUN adalah mutlak Allah.

anonymous
Member
anonymous

Tanpa madey Pskatan Rakyat tetap tanding pru sejak 2004 lagi…2013 berjaya robek undi popular BN walopun madey bersama umno..

Tanpa PR madey hilang telor nak tanding sendiri lawan najib…..tu pasal madey melutut merayu nak tumpang anwar..

Masa tak de sekir mahacaiberani cakapjang join dgn peliwat..

Tanding dlm PH pon mampu dapat 13 kerusi jee dari 52…. Memalukan negarawan penakut..

Ini kali kena berani kluar dan tanding
sendiri kerana dah kuat dan boleh menang..
.biar sepadan dgn cakap….jangan bersama dgn peliwat lagi ..stop tumpang..

Kalo masih nak tumpang sah telor dah jatuh tercicir…

anonymous
Member
anonymous

Axmin pon dah takut bukak mulut..anwar dah boleh kawal penderhaka yg ciput yg dirancang oleh madey…

Azmin hanye hanye ade 9 mp menyokong

Ikut undang2 negeri kerala pm baru kena dapat majoriti dewan…perlembagaan malaysia sokongan majoriti untuk penubuhan kerajaan baru saja..

Wau bole pakar perlembagaan palsu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan soal tumpang tak tumpang, Dol. Itu strategy politik. The enemy of my enemy is my friend.

Yang penting, menang. Pernah dengar Machiavelli?

anonymous
Member
anonymous

5 prk kalah petanda Allah nak turunkan madey…itu kun fayakun terbaru..

John Doe
Guest
John Doe

Sdr Wau Bulan, Itulah tandanya mereka itu meroyan. Tun yang mengasaskan PH dan mengetuai PH di dalam PRU14 sehingga PH menang, masakan boleh dikatakan Tun menumpang PH? Hanya yang meroyan saja yang akan berkata Tun menumpang PH. Maka sesiapa yang tidak berpuas hati dengan Tun sebagai pucuk pimpinan PH, merekalah yang patut keluar daripada PH dan bukan menyuruh Tun tinggalkan PH. Biar PH terbelah dua, bahkan biar Banjaran Titiwangsa pun terbelah dua, dengan izin Allah belahan yang padanya ada Tun Mahathir mereka itulah yang akan muncul pemenang. Tak percaya? BRING IT ON. Tuan Budin dah makan ubat atau belum? Dah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

PH asas dari PR lah ngok…tanpa PR PH tak wujud…madey pemoda bani Tamim palsu melutut merayu belas ihsan anwar…

Telor keralab kecik tak berani lawan Bugis sendirian….nak cakap besar jon dog..

Kikikikikik..

John Doe
Guest
John Doe

PH berasal dari PR? Kah kah kah. Tak ada sebarang persamaan langsung dari komposisi parti mahupun panglima perang.

Teruskan meroyan. Kah kah kah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah ada keputusan alih kuasa ker?

Kadir warns of Anwar’s supporters repeating street protest ‘mistake’

‘History is always a good guide. It may be useful to rescreen the drama of 1997/98 plus the unseen cuts and to read the original script.’

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK TAHU KENAPA GS TERAJANG PARTI KUNYIT DAN PARTI KOMUNIS…..KERANA TERBUKTI MEREKA MELAWAN TITAH PERINTAH KERAJAAN LANGIT…… Tolak PKR Dan DAP Kerana Merugikan Islam……… (Harakah) – PAS pernah bekerjasama serta bergabung dengan PKR dan DAP, namun keduanya ditolak atas tindakan parti-parti tersebut yang secara jelas merugikan Islam, demikian tegas Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan, Ustaz Azhar Yahya. Sebaliknya, PAS menerima Umno dengan memeterai Piagam Muafakat Nasional pada September tahun lalu atas kerjasama untuk bersama membawa sinar Islam dari perjuangan politik yang didukungi kedua-dua parti kini. Perkara tersebut dijelaskannya pada Himpunan Wanita Muafakat Nasional (HWMUNA162) di Kolej Universiti Islam Zulkifli Muhammad (KUIZM),… Read more »