MAHATHIR YANG SENGAJA MENYEKSA JIWA DI PENGHUJUNG USIA….

Dalam menuju usia 95 tahun, duduk lagi sebagai Perdana Menteri buat kali kedua, ada gaji sekitar RM100 ribu sebulan dan anak-anak semuanya bergelar jutawan, dari sudut luaran kehidupan Tun Mahathir Mohamad tampaknya cukup bahagia dan selesa.

Dalam negara ini, hanya beliau diberi nikmat sebegitu rupa.

Tetapi, setelah hampir dua tahun menjadi Perdana Menteri buat kali kedua ini, kita mulai dapat merasakan jiwa dan batinnya tidaklah sebahagia dan seselesa sebagaimana yang dilihat daripada luarannya.

Setiap hari, selain kebencian rakyat makin membesar terhadapnya, bukan saja daripada kalangan rakyat biasa dan mereka yang tidak berparti serta daripada penyokong UMNO dan penyokong PH sendiri, kesengsaraan jiwa Tun Mahathir yang paling parah ialah ketamakannya terhadap kuasa.

Semua keadaan itu, mahu tidak mahu, adalah berkaitan dengan jawatan Perdana Menteri yang disandangnya buat kali kedua sekarang ini.

Setelah merasa jadi Perdana Menteri selama 22 tahun di era BN, kemudian bersara, Tun Mahathir sepatutnya menikmati zaman persaraannya dengan senang hati dan gembira sekarang ini.

Tetapi, bermula dengan menyerang pengganti yang dipilihnya sendiri, Tun Abdullah Badawi dan kemudian menjatuhkan Najib Razak, pemimpin yang dilatih dan dikehendakinya untuk menjadi Perdana Menteri, seterusnya sedia kembali memikul tanggungjawab untuk menyelamatkan negara bersama PH secara sementara, seharusnya tiada apa-apa lagi yang menggugat ketenangan perjalanan hidupnya dalam usia bonus ketika ini.

Jiwa Tun Mahathir kini dilihat terganggu dan tidak tenang kerana ternampak beliau terlalu sayang kepada jawatan dan lupa kepada janjinya yang pernah dibuatnya sendiri.

Kalaulah beliau sentiasa ingat kepada janjinya, ingat bagaimana beliau datang ke mahkamah untuk berbaik dengan Anwar, ingat bagaimana Anwar memaafkannya dan keluarga beliau dapat menerimanya ke dalam PH dan ingat bagaimana beliau menyuruh Tun Daim Zainuddin bertemu Anwar sebanyak enam kali di Penjara Sungai Buloh sebelum PRU14, tentulah tidak sukar bagi Tun Mahathir memenuhi janji peralihan kuasa yang telah dipersetujui itu.

Ia jadi sukar kerana Tun Mahathir ternampak tidak ikhlas dan selalu berdolak-dalik berhubung janji peralihan kuasa serta seolah-olah sengaja membuka banyak ruang untuk janji itu dimungkiri.

Cakapnya mengenai peralihan kuasa bukan saja berbeza antara minggu ini dengan minggu depan, malah berbeza antara siang dengan malam.

Sekarang ini, walaupun beliau macam bersetuju agar isu peralihan kuasa dibincang dan diputuskan dalam mesyuarat Majlis Presiden PH pada 21 Februari ini, semuanya masih belum pasti lagi sebenarnya.

Ini berikutan isu mengumpul Akuan Bersumpah atau SD di kalangan Ahli-Ahli Parlimen untuk mengekalkan khidmatnya sehingga habis penggal masih lagi menjadi perbualan dan hasrat Pas mahu membawa usul percaya kepadanya juga semakin hari semakin galak perbuatannya.

Lebih daripada itu, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali yang diketahui merupakan pembodek tegar Tun Mahathir sejak diberikan jawatan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, turut tidak habis-habis cuba menghalang Anwar daripada menjadi Perdana Menteri.

Atas semua yang berlaku itu, kenapakah Tun Mahathir tidak pernah bersuara menghalangnya?

Apa susahnya sebagai Perdana Menteri, jika Tun Mahathir menyatakan pendirian tegas menolak sebarang usaha mahu mengekalkannya sehingga habis penggal dengan alasan beliau kekal komited untuk menyerahkan jawatan kepada Anwar?

Namun, apalah maknanya hanya sekadar berkata akan mengotakan janji peralihan kuasa, tetapi usaha-usaha di belakang untuk menghalang janji ditunaikan terus juga dibiarkan berjalan?

Tidakkah jiwa Tun Mahathir akan lebih tenang sebenarnya jika sambil mengatakan komited terhadap janji, beliau juga melarang keras sebarang komplot jahat dan membodeknya untuk kekal sehingga habis penggal?

Dalam mesyuarat Majlis Presiden pada 21 Februari ini, segala-galanya banyak terserah kepada Tun Mahathir sendiri selaku Pengerusi PH menentukannya.

Jika ucapan pembukaannya dalam mesyuarat itu menunjukkkan beliau tegas serta komited kepada peralihan kuasa, malah lebih baik jika dapat menyebut bila tarikhnya beliau akan melakukan serah kuasa kepada Anwar, sesuatu yang menggembirakan kita semua tentunya akan menjelma.

Tetapi, kiranya Tun Mahathir tidak menunjukkan ketegasan serta keinginan untuk menyerahkan jawatan dan akhirnya masih tiada ketetapan tarikh peralihan kuasa dapat dimuktamadkan, percayalah PH akan terus bergolak dan berkecamuk dengan lebih teruk lagi.

Natijahnya, jiwa Tun Mahathir juga akan terus kacau bilau dan berserabut, walhal dalam usia bonus di mana tarikh kematian semakin menghampirinya, ketenangan dan kedamaian jiwalah sesuatu yang diperlukan oleh setiap insan.

Lagi pula, dengan nikmat dunia yang sudah diperolehinya, apa lagi yang mahu dikejar-kejarnya? (ShahbudinHusin 18/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 18 February 2020 — 3:28 pm

174
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
AnonymousMAHATHIRVSANWARAnonymousAnonymousnajib bini rosmah Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ASET2 TH DIPINDAHKAN KEPADA MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN DENGAN BANTUAN MUJAHAT MUNAFIK …….. Jelas isu hotel TH guna blogger : FB Mujahid padam hantaran…….. Laman facebook menteri di jabatan jabatan perdana menteri, Dr Mujahid Rawa memadamkan hantaran penjelasan isu penghentian operasi rangkaian hotel-hotel Tabung Haji yang dikongsikan dari laman blog. Hantaran dengan kapsyen “Jawapan kenapa operasi beberapa hotel di bawah TH Hotel & Residence dihentikan.” itu dinaikkan dengan menyertakan pautan kepada link berikut: https://www.dedahfakta.com/2020/02/blog-post_17.html?fbclid=IwAR0wo-Aj-QvpwblZwf014w9oMG5aCjCan7PIIA_z0uVDLoerrS3onUTPQNc tangkap layar Tangkap layar laman blog Dedah Fakta yang penulisnya tidak dinamakan Ia dipercayai dipadamkan oleh admin terbabit setelah hantaran tersebut diserang bertubi-tubi oleh warganet atau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ATOK AKAN LETAK JAWATAN SELEPAS APEK MATI……. Mahathir Dah Bagi Green Light…… Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) akan bersidang Jumaat ini selepas kali terakhir bermesyuarat pada pada November tahun lalu. Mesyuarat itu sebelum ini dikatakan akan membincangkan isu peralihan jawatan perdana menteri daripada Dr Mahathir Mohamad kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim. Bagaimanapun, ketika diminta mengulas mengenainya, Dr Mahathir berkata beliau tidak tahu sama ada mesyuarat Jumaat ini akan membincangkan mengenai peralihan kuasa. Malah, ketika mengulas, Dr Mahathir sekali lagi mengulangi janjinya untuk berundur selepas Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia-Pasifik (Apec) 2020 yang akan diadakan Nov tahun ini. “Tak tahulah (peralihan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PENGANJUR MAKSIAT PEMBUAT KEROSAKAN DI MUKA BUMI…….. .. Funfair Di Bandar Jengka. Jangan Bakar Perasaan U/Islam!……. PAS harap Pihak Berkuasa Tempatan batalkan funfair Jengka PAS Pahang berharap Majlis Daerah Maran (MDM) segera membatalkan kelulusan operasi pusat hiburan (funfair) di Bandar Jengka yang berpenduduk lebih 90 peratus orang Islam. Timbalan Ketua Penerangan PAS Pahang, Ustaz Aris Hazlan Ismail, berkata, apatah lagi bulan Rajab, iaitu bulan yang mulia dalam Islam hanya beberapa hari sahaja lagi menjelang. Beliau yang juga merupakan anak tempatan Jengka, mengingatkan masih ada masa untuk pihak Pihak Berkuasa Tempatan membatalkan kelulusan yang sengaja diberi kepada syarikat pengendali. “Budaya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DENGAN KUASA KURANG 5% SERIGALA TUA TIDAK MAMPU MENGHALANG DASAR BUMI HANGUS MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN……… Tutup operasi 4 hotel, Najib persoal apakah TH tenat……… Najib Razak mempersoalkan apakah hotel yang mempunyai kaitan dengan Lembaga Tabung Haji (TH) ketika ini berada dalam tenat hingga bertindak menamatkan operasi dan perkhidmatan 4 rangkaiannya. “TH hendak linkup ke apa? Hotel-hotel TH terpaksa tutup selepas dipindah ke syarikat milik Kementerian kewangan,” kata bekas perdana menteri itu dalam satu kenyataan ringkas di Facebook, hari ini. Najib berkata demikian selepas memuat naik satu surat ditandatangani pemangku pengarah urusan Kumpulan dan ketua pegawai eksekutif TH Hotel &… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA DAJJAL ISYTIHAR PERANG…….. ‘Isytihar perang’ : Lim Guan Eng perlu bertanggungjawab Kenyataan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng bahawa UMNO dan Pas sedang ‘mengisytiharkan perang’ terhadap masyarakat bukan Melayu dianggap sebagai satu hasutan yang boleh membakar kebencian antara kaum dalam negara ini. Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Wee Ka Siong berkata, Guan Eng perlu bertanggungjawab dengan kenyataan itu dan pihak berkuasa perlu segera menyiasat Setiausaha Agung DAP tersebut. “Belum pernah dalam sejarah Malaysia, seorang ahli politik membuat kenyataan menghasut seperti Lim Guan Eng yang mengatakan kerjasama UMNO dan Pas sebagai ‘pengisytiharan perang’ antara kaum. Sokong atau tidak sokong kerjasama seumpama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARI TIONGKOK…..MELALUI TIONGKOK…PULANG KE TIONGKOK…….. Menteri DAP lantik Robert Kuok monopoli minyak kelapa sawit ke China……. Selepas menguasai minyak sawit Indonesia tahun lalu, kini Robert Kouk juga menguasai minyak sawit Malaysia ke China. Mampukah ia meningkatkan harga kelapa sawit untuk rakyat di negara ini? Julai tahun 2018 ketika Malaysia bergelut dengna China mengenai pelaksanaan projek meganya seperti Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) dan Saluran Paip Gas Trans-Sabah (TSGP) dua orang ahli Majlis Penasihat Kerajaan Council of Eminent Persons (CEP) melaksanakan tugas mereka. Robert Kuok CEP menuai Hasil Daim Pengerusi CEP menjadi utusan ke China manakala Robert Robert Kouk (Ahli… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENANG JASA KASUT HITAM KEPADA NEGARA……….

Maszlee ada mood main dengan kucing lagi…

Maszlee ada mood main dengan kucing lagi.

Kucing dia nak makan tuna.

Saya tidak ada dendam atau masalah dengan kucing.

Saya sendiri pencinta kucing.

Tetapi di waktu 12,000 pengawal keselamatan sekolah hilang kerja?

Ditambah pula hari ini kita baca kira-kira 45,000 pekerja pembersihan bangunan dan kawasan sekolah di seluruh negara bakal hilang kerja?

Mereka ini dari golongan B40 yang berpendapatan cukup-cukup sahaja setiap bulan untuk beli barangan dapur dan jaga keluarga.

Sampai hati Kerajaan PH buat begini.

Kerajaan PH, Maszlee dan Lim Guan Eng sudah keterlaluan.

http://www.utusan.com.my/…/45-000-berisiko-hilang-kerja-1.8…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HEBAT BETUL KERJA PENYAMUN TARBUS PARTI JAMBAN PH………. Khazanah Nasional… Lihat Bijaknya PH meranakkan harta kerajaan Untung/Rugi 2008 – Untung RM 128 juta 2009 – Untung RM 791 juta 2010 – Untung RM 2.1 bilion 2011 – Untung RM 5.3 bilion 2012 – Untung RM 2.1 bilion 2013 – Untung RM 3.1 bilion 2014 – Untung RM 3.2 bilion 2015 – Untung RM 1.2 bilion 2016 – Untung RM 1.6 bilion 2017 – Untung RM 2.9 bilion 2018- Rugi RM 6.3 bilion. Nilai Aset Khazanah 2016 – RM102.1 bilion 2017 – RM116 bilion 2018 – RM91 bilion Azmin kata nilai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PUSAT TENTERA DAJJAL DI PD……… Anwar Ibrahim bunuh diri dan ramai yang mati bersamanya……. Pada hari Selasa, 5hb March 2019, Pengerusi Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Rameli Musa, telah dipanggil ke pejabat Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM). Semasa di temubual, buku cek Rameli Musa telah dirampas oleh SPRM. Ia dirampas bertujuan untuk menyiasat siapa lagi yang telah menerima duit dari Rameli Musa. Drama ini bermula pada minggu lepas, semasa kempen Pilihan Raya Kecil Semenyih. Semasa berceramah, Anwar Ibrahim telah mendedahkan bahawa Abdul Hadi Awang telah membayar Clare Rewcastle Brown, pengarang Sarawak Report, sebanyak RM1.4 juta untuk menyelesaikan kes mereka di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEMOGA UMNO MUHASABAH DIRI KERANA BELAKANG KAN ALQURAN SELAMA INI DALAM POLITIK……… Ini bukti Fitnah PAS-UMNO berUG sebelum ini… Dulu kalau dah gabung tentu Perak tak akan dapat kepada PH Pas memberi bayangan bahawa Kerajaan Negeri Perak yang ditadbir Pakatan Harapan (PH) hari ini boleh bertukar tangan sekiranya parti itu terlebih dahulu menyatakan persetujuan untuk bergabung dengan Barisan Nasional (BN). Pandangan itu disuarakan oleh Ketua Pemuda Pas Perak, Akmal Kamarudin yang menyatakan bahawa dengan 27 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) yang dimiliki BN dan Pas dengan tiga kerusi DUN sudah melengkapkan barisan pentadbiran kerajaan negeri tersebut. Beliau berkata, sekiranya dua… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ANTARA KEJAYAAN TENTERA DAJJAL…………. Kadar ekspot negara jatuh kepada 4 %………. Unjuran kadar kenaikkan ekspot negara untuk tahun ini telah diturunkan kepada 4% sahaja. Ini satu kejatuhan besar berbanding kadar 6.7% tahun lepas dan kadar kanaikkan 18.9% untuk tahun 2017 di bawah kerajaan BN. Bagaimanapun, kadar pertumbuhan eksport untuk bulan Januari 2019 yang baru diumumkan oleh kerajaan semalam hanya 3.1%, iaitu di bawah unjuran tahunan 4%. Mengikut Indeks Pengurus Pembelian Pembuatan Malaysia (PMI) yang di keluarkan minggu lepas oleh syarikat kewangan Jepun Nikkei, sektor pembuatan Malaysia telah mengalami penurunan untuk lima bulan berturut-turut. Indeks PMI ini jatuh lagi ke 47.6… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PRESTASI TENTERA DAJJAL YANG MEMBANGGAKAN………. Kerajaan Dap Pulau Pinang Jangan Lepas Tangan……… Kerajaan negeri tidak boleh bersikap lepas tangan dalam isu pengusiran 22 penyewa Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Manggis, Georgetown semalam. Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata, pengusiran penyewa-penyewa tersebut tidak akan membuatkan masalah membabitkan isu perumahan PPR itu selesai. “Ketua Menteri, Chow Kon Yeow bagi alasan ada 400 pemohon lain menunggu, tapi sebenarnya adakah rumah PPR kepada rakyat negeri ini mencukupi. “Ke mana penyewa ini mahu pergi, mereka tiada rumah lain untuk disewa kerana rumah PPR sememangnya tidak mencukupi untuk rakyat,” katanya ketika dihubungi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DALAM SISTEM DAJJAL KEKAYAAN LUAR BIASA PEMIMPIN2 DIRAHSIAKAN…….. Bila Pula Sarawak Report Hendak Cerita Tentang Kereta Mewah Keluarga Mahathir?…… Kemewahan pemimpin Pakatan Harapan jelas dan diketahui umum, terutama sekali apa yang anak-anak Perdana Menteri Malaysia Ke Empat/Ke Tujuh memiliki dan gaya hidup atau ‘lifetsyle of the rich and famous’ mereka. Dan ini tidak pernah di nafikan. Dari mana datangnya duit dan harta yang bernilai berjuta-juta itu? Clare Rewcastle Brown menuduh pemimpin PAS menerima derma RM90 juta dari bekas perdana menteri Najib Tun Razak. Hari ini, tuduhan itu telah disahkan fitnah semata-mata (BACA DI SINI: Sumber SPRM: Tiada kemasukan RM90j dari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL THE MASTER OF MANIPULATION…….. Fakta PPR Taman Manggis yang PH sorok dari rakyat…….. Mungkin ramai yang tidak tahu yang sebenarnya Program Perumahan Rakyat (PPR) Taman Manggis dahulu telah diluluskan pembinaannya pada tahun 2002 mengunakan peruntukan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) dan siap tahun 2006. PPR ini kemudiannya diberikan kepada Kerajaan Negeri Pulau Pinang tanpa sebarang bayaran, percuma, untuk diuruskan oleh mereka demi membantu rakyat yang kurang berkemampuan. Kerajaan Barisan Nasional pada waktu itu juga telah menyediakan tapak tambahan untuk pembinaan PPR Taman Manggis fasa ke-2 bangunan setinggi 16 tingkat bagaimanapun projek tersebut dibatalkan oleh Lim Guan Eng setelah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DALAM POSISI DEFENSIVE KERANA TIDAK MAMPU BERDEPAN DENGAN RAKYAT PINTAR……… Far From Its Opposition Days, Pakatan On The Defensive In Perception War…….. PH Cabinet ministers and aides spend most of their time rebutting claims made by Umno-BN and Najib (MMO) – With Pakatan Harapan (PH) still struggling to frame its narrative twenty months after it wrestled power from the ruling Barisan Nasional (BN) regime, the ruling coalition now finds itself mostly on the defensive as it attempts to win a perception war against its critics. One of PH’s fiercest critics is none other than former prime minister Datuk Seri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA,,, GANGSTER,,, PEMBERONTAK DAN PENGGANAS DALAM PH……….. Deklarasi perang kaum: Kenyataan melampaui batas!…… Tajuk asal berita Malaysiakini Oleh: Lukman Syerif Makin menjadi2 insiden rasisma: 1. Menteri Kula memanggil melayu pendatang. Sebelum ini Ustaz Abdullah disabitkan kesalahan apabila memanggil bukan melayu pendatang. 2. Hew diberi ganjaran untuk rasismanya. Hew semasa berkempen dalam bahasa cina, menyeru mereka (pengundi cina) mengundi calun melayu DAP, untuk “screw the Malays”. Jelas benci melayu tetapi dilantik mengetuai badan trade council. 3. Menteri waytha mempertahankan video penuh fitnah berasaskan tuduhan perkauman/agama melampau termasuk menuduh kaum India dipaksa tukar agama. Lebih 200K meminta beliau meletak jawatan. 4. Nazri… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMBANGSAT DAN PENYESAT PH HIDUP DALAM PREJUDICE DAN SANGKA BURUK TANPA BUKTI NYATA DAN PERBANDINGAN JELAS……… Fakta Tentang Nabi Muhammad Yang Ramai Penghina Nabi Tidak Tahu. Oleh : Firdaus Wong Fakta Tentang Nabi Muhammad Yang Ramai Penghina Nabi Tidak Tahu. Kebelakangan ini, semakin menjadi kes menghina Nabi Muhammad Sallalahu Alaihi Wasalam di kalangan mereka yang Belum Muslim. Sebagai Muslim, sudah tentu Nabi Muhammad Sallalahu Alaihi Wasalam bukanlah sebagaimana yang mereka gambarkan. Rasulullah sallallahu alaihi wa sallam adalah orang yang paling sayang terhadap manusia, beliau menyukai kebaikan ada pada mereka dan Baginda sangat berupaya agar mereka mendapatkan kebahagiaan dan keselamatan. Allah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMBERONTAK SYIAH DITUGASKAN OLEH DAJJAL UNTUK MENJARAH HARTA UMAT ISLAM……. Elok namakan semula TH ‘Lembaga Tabung Mujahid’….. Raggie Jessy Rithaudeen ايلوق ناماكن سمولا ث ءلمباڬ تابوڠ مجاهدء Saya ingin membawa perhatian saudara saudari kepada tiga kenyataan spesifik yang dikeluarkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid bin Yusuf Rawa berhubung Lembaga Tabung Haji (TH) dan hal-hal berkaitan. 1. Pada 10hb Disember 2018, Mujahid mendakwa pemberian hibah kepada pendeposit TH sejak 2014 bercanggah dengan Akta Lembaga Tabung Kahi 1995 sehingga menyebabkan agensi itu mengalami defisit RM4.1 bilion. 2. Pada 26hb Mac 2019, Mujahid menuduh kerajaan pimpinan Barisan Nasional… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P THE AXIS OF EVIL….PEREMPUAN MELAYU DIPENJARA SEKADAR MEMILIK BAHAN BACAAN TIDAK JELAS …… Woi Ramasamy! Ko Ingat Polis Tak Reti Procedure Ker Nak Tahan Bawah Sosma! Pemimpin DAP mendakwa tujuh individu yang disyaki terlibat dengan kumpulan militan Harimau Pembebasan Tamil Ealam (LTTE) tidak sepatutnya ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah- Langkah Khas) 2012 (SOSMA). Ahli Jawatankuasa Tertinggi Pusat DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P Ramasamy berkata, tujuh individu itu sepatutnya dibawa ke mahkamah dan didakwa di atas apa-apa jenayah yang mungkin dilakukan mereka bukannya penahanan tanpa perbicaraan. “SOSMA membenarkan orang yang ditangkap ditahan sehingga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengira hari 19/2, 20/2, 21/2.
Seronok nengok ronggeng atok ngan goneEng kelak.
138 SD tak laku dlm mahkamah agong. KAHKAHKAH

Anonymous
Guest
Anonymous

Beliau berkata, Pas turut bimbang dengan nasib semua aset hartanah LTH bernilai RM1.4 bilion (nilai buku) yang telah dipindahkan kepada UJSB antaranya tanah TRX KL (RM196 juta), Platinum Park (RM486 juta) dan tanah Presint 4 Putrajaya (RM92 juta).
https://www.sinarharian.com.my/article/70522/BERITA/Politik/Pas-tuntut-penjelasan-kerajaan-empat-hotel-TH-ditutup-Tuan-Ibrahim
jika masih belum jelas, ni bencana virusAtok dan virusGoneEng.
Ada atok bagi tarikh bila nak pecat GoneEng?
Mei 2020?
Nov 2020?
Habis penggal?
Kemarahan rakyat akan jadi tak terbendung bila terbongkar lg pelbagai kebobrokan virusGoneEng. Jika aku mukhriz, aku slow talk atok supaya undur diri.
Negarawan ulung tahu bila masa dah tiba utk berundur.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol sudah masuk kategori meroyan nak jadi PM lepas APEC. Minta nyawa minta nyawa minta nyawa. Harta dalam gua semua Ahmad Albab yang punya. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AKIBAT BERSEKONGKOL DENGAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN……HUKUMAN LANGIT TURUN SATU PERSATU…..SETELAH EKONOMI DIBANGSATKAN… . . Breaking: Malaysia has three confirmed Coronavirus cases……… Yesterday, The Star Online reported that eight people have been isolated and are being monitored by health officers at a hotel in Johor Baru for symptoms related to the Wuhan coronavirus (2019-nCoV). Source (pic): Forbes تركيني: مليسيا صح ممڤوڽاءي تيڬ كيس چوروناۏيروس Health Minister Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad today confirmed that three Chinese citizens who were tested positive for Coronavirus (2019-nCoV) were in Malaysia. According to Dzulkefly, the three, who have been quarantined at a hotel in… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LET’S CALL A SPADE A SPADE………. PAS Not Joining Pakatan But Supports Mahathir To Complete His Full Term………. (ANN) – PAS secretary-general Datuk Takiyuddin Hassan says the party has not received a formal invitation from Pakatan Harapan to join the federal government. Takiyuddin said an invitation by Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad alone did not represent a welcome mat from the entire Pakatan government. In order for PAS to consider joining the federal government, the invitation must come officially, said Takiyuddin. “(Join the) federal government? We are the opposition. That depends on the offer. “At the moment, we have… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Masa DKK lidah bewok kaki kencing macam Madey si Kitol semakin singkat. ADUN dan MP belaan Madey si Kitol kumpul semua pil ketamin, jalang dan pagar yang cukong dan kroni supply nak dapat projek. Kalau kena ambush polis lagi nanti susah. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila Madey beronggeng slo mo, Sisters in Islam terus buat promo gambar bersama Team Ronggeng dgn PM nak join sama Team Panji Hitam 313 orang. Bring it on, SIS. PDRM maseh tunggu laporan patologi saringan kedua. Mesti baik punya air kencing Team Panji Hitam yg tengah sedut Ketamin, parti seks bebas dan projek sedut Kementerian. Antaranya ada Pegawai Khas kpd SetPol PM, anchor Madey PM 5 tahun tengah enjoy sakan reenact parti enjoy Jho Lo dan Paris Hilton perabih duit sedut 1MDB, I feel the earth move under my feet. Bring it on lagi seks bebas, dadah dan duit sedut… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SABDA NABI SAW….KAMU AKAN IKUT JEJAK LANGKAH ORANG YANG SEBELUM KAMU….. SEHINGGA MEREKA MASUK LUBANG BIAWAK KAMU IKUT SAMA…..YAHUDI DAN KRISTIAN… … Mengapa Sabtu dan Ahad dipilih sebagai hari cuti minggu?…….. Setiap kali bekerja, anda pasti akan menunggu kehadiran hari Sabtu dan Ahad untuk bercuti bersama keluarga tersayang. Anda ingin berehat, memanjakan diri, meluangkan masa bersama keluarga, berjalan mahupun melancong dan banyak lagi aktiviti menarik boleh dilakukan bersama. Namun sebelum sistem ini diguna pakai, majikan pada asalnya akan mengerah kesemua kakitangannya bekerja sepenuh masa tanpa cuti. Cuti hanya diberi jika mereka sakit atau alasan tertentu sahaja yang dibenarkan pihak majikan.… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey sudah tak tahan terseksa…madey ulangi setuju serah kuasa selepas Apec..

Segala usaha nak kekalkan kuasa buntu dan gagal….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERSEKONGKOL DENGAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN….. MACAM2 MASALAH MENDATANG…. POLITIK,, SOSIAL DAN EKONOMI DIBANGSATKAN…….. Koronavirus: Doktor di Hospital Hubei Xinhua maut…….. HUBEI – Seorang doktor pakar di hospital di wilayah Hubei, China disahkan maut dipercayai akibat jangkitan koronavirus. Memetik Twitter China Global Television Network, Liang Wudong, 62, yang berkhidmat di Hospital Hubei Xinhua antara doktor yang bertanggungjawab menangani kes wabak virus yang bermula di Wuhan itu. Wudong yang juga seorang pakar bedah di Hospital Jinyintan meninggal dunia pada jam 7 pagi hari ini menjadikan ia kematian pertama melibatkan seorang profesional perubatan sejak penularan wabak tersebut. Wudong disyaki terkena jangkitan minggu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BN HANYA LEBIH BAIK DARI PH….BUKAN YANG TERBAIK….PILIHLAH GS…… Mati-mati pun Tony Pua nak tuduh saya lanjutkan tol PLUS pada tahun 2011……… Dia beri data ini kepada MalaysiaKini. 1) Pada tahun 1999, PM ke-4 lanjutkan tol PLUS 12 tahun dari tahun 2018 hingga ke tahun 2030. Dia benarkan kenaikan kadar tol sebanyak 26% setiap 3 hingga 5 tahun. 2) Pada tahun 2005, PM ke-5 lanjutkan tol 8 tahun lagi dari tahun 2030 hingga tahun 2038. Kadar kenaikkan tol diturunkan ke 10% setiap 3 tahun. 3) Pada tahun 2011, saya didakwa telah lanjutkan tol Lebuhraya Utara Selatan entah berapa tahun dari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AKIBAT TINDAS SEJUTA UIGHUR….KINI TIONGKOK TERIMA HUKUMAN DARI LANGIT….. MUNAFIQUN FAASIQUN MELAYU MASIH MAHU TARUH KEPEECAYAAN KEPADA MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…….. “Tiba-tiba rebah” – Ramai Penduduk Dijumpai ‘Mati’ Terbaring di Merata Tempat Sekitar Wuhan……. Satu dunia tengah takut dengan penularan wabak coronavirus yang berasal dari Wuhan, China apatah lagi penyakit itu telah menyebabkan 25 kematian setakat ini. Penduduk di Wuhan kini dikuarantin dan dinasihati agar tidak keluar dari bandar itu untuk mengelakkan jangkitan coronavirus lebih meluas. Viral di internet tentang penduduk di Wuhan yang tiba-tiba pengsan dan terbaring di atas lantai tidak bergerak kerana wabak itu. Menurut Daily Star, beberapa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN…..DI MANA PUN BERADA AKAN BUAT HURU HARA DAN KEROSAKAN…… MUNAFIQUN FAASIQUN MELAYU SANGGUP JADI BABI SEMBELIHAN…….. Patut Hantar Balik China Jer Senang! Masalah Betul Orang China Ni!…….. Seorang pesakit yang disyaki coronavirus dipercayai bebas selepas ibu bapa kanak-kanak kecil itu enggan mematuhi arahan doktor sebuah hospital di Johor untuk memasukkan kanak-kanak tersebut ke wad pengasingan pada hari Jumaat, menurut sumber. Kejadian lewat petang itu berlaku apabila anak kecil berusia dua tahun itu, yang mana jantinanya tidak dinyatakan, telah diambil oleh ibu bapnya dari Hospital Sultanah Aminah (HSA) di Johor Bahru kira-kira pukul 10 malam. Kanak-kanak itu… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey ulangi serah kuasa selepas Apec…anwar sudah setujubbagi madey peluang…

Majlis presiden hanye pillih dan tetap tarikh madey letak jawatan….

Habislah penyokong madey…perang klimaks dan panji hitam entah kemana….

Wau bole koyak rabak tak boleh terbang lagi.

TN kerling gila kena balik melalak kat hospital gila Tampoi..

Jigit gigit jari.

Man Hindu jaga tuhan dia yg besar di Batu cave….

Kikikikikik..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAjaan PENYAMUN TARBUS PARTI JAMBAN PH SERINGKALI TIDAK HIRAUKAN KESELAMATAN DAN NYAWA RAKYAT……TERDESAK UNTUK TAMBAH PENDAPATAN SANGGUP BUAT APA SAHAJA SELEPAS BERGADUH DAN CARI PASAL SANA SINI……. Ketatkan kemasukan pelancong China elak keadaan bertambah buruk…….. Manzaidi Mohd Amin MGF22022018_KonvensyenPerdanaWadiraFELCRA12 Dr. Najmil Faiz Mohamed Aris KUALA LUMPUR – Penyebaran wabak koronavirus telah merekodkan tiga kes di negara ini melibatkan pelancong asing dari China dan masalah itu akan bertambah buruk jika kerajaan tidak bertindak tegas segera. Exco Pemuda UMNO Malaysia, Dr. Najmil Faiz Mohamed Aris berkata, penularan wabak itu menimbulkan keresahan rakyat Malaysia kerana pelancong dari China dikecualikan visa oleh kerajaan. Beliau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIKA DIBIARKAN NEGARA TERUS DIPERINTAH MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MEREKA AKAN JADIKAN TANAH MELAYU ZOMBIE LAND……… Quiet And Busy In Wuhan, Center Of Coronavirus Fight………. The construction site of a special hospital for treating novel coronavirus patients in Wuhan, Hubei province, Jan. 24, 2020. The project is slated for completion in just six days. Xinhua There were far fewer cars on the streets and bustling crowds were not seen in the shopping malls in the central Chinese city of Wuhan on Jan. 24 — the Eve of the Chinese Lunar New Year. The scene was quite different from the occasion… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TIDAK MUSTAHIL JUGA BENCANA LEBIH BESAR DATANG MELANDA JIKA DIBIARKAN TERUS NEGARA DIPERINTAH PENGGANAS KOMUNIS/ GANGSTER SOSIALIST/PEMBERONTAK SYIAH /PENYANGAK KAPITALIS……. Jutaan belalang serang Afrika Timur, bertambah 500 kali ganda Jun ini…. .. ADIS ABABA: Jutaan belalang gurun menyerbu Afrika Timur. Jurucakap Organisasi Makanan dan Pertanian PBB (FAO), meminta dunia membantu mencegah ancaman terhadap keselamatan makanan, mata pencarian, serta kekurangan gizi di wilayah berkenaan. BBC melaporkan bahawa FAO mengakui Ethiopia, Kenya dan Somalia kini berjuang dari serbuan jutaan belalang yanhg dikatakan belum pernah berlaku sebelum ini. FAO juga menjangka jumlah belalang dapat bertambah 500 kali ganda pada Jun ini. “Kecepatan penyebaran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AMARAN DEMI AMARAN DIBERIKAN OLEH KERAJAAN LANGIT NAMUN MUSYRIKUUN/MUNAFIQUN/FAASIQUN TETAP TIDAK PEDULI……… “Wuhan Dah Bertukar Jadi Bandar Berhantu”……….. Dalam pada kebimbangan masyarakat dunia terhadap koronavirus, seorang individu di Wuhan menyifatkan bandar itu telah bertukar menjadi sebuah bandar ‘berhantu’. Wuhan telah terputus dari negara luar dalam usaha untuk menyekat penyebaran koronavirus. Kesemua 17 kematian yang dikaitkan dengan virus itu telah berada di wilayah Hubei dan telah menjangkiti hampir 600 orang. Datuk bandar, Zhou Xianwang, mendesak 11.8 juta penduduk supaya tidak meninggalkan ibu kota wilayah Hubei di China Tengah dan menyeru pelawat untuk mengelakkan diri dari tempat itu bagi mengurangkan penyebaran virus.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TANAH MELAYU TERBAIK MELAYAN MINORITY NAMUN MUSYRIKUUN TIDAK NAMUN MUSYRIKUUN TIDAK PERNAH BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH APALAGI NAK BALAS JASA…….. Kemenangan Buat Muslim Rohingya, Mahkamah Antarabangsa Perintah Myanmar Hentikan Genosid…….. Executive Editor Januari 25, 2020 0 Kaum Muslim Rohingya mampu menarik nafas lega apabila Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) telah mengeluarkan amaran tegas kepada Myanmar untuk menghalang pembunuhan umat Islam di sana. “Kemenangan pertama”, kata Ro Nay San Lwin, aktivis Rohingya Muslim berusia 42 tahun. “Rakyat saya, mereka sangat gembira dan berasa seperti hari ini keadilan telah disampaikan,” katanya. “Selepas penderitaan yang lama, suara mereka akhirnya mendapat sambutan.” Kemenangan ini telah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POSTING2 LEPAS KAMI MENGATAKAN BAHAWA NEGARA INI MENUJU KEHANCURAN DI BAWAH PH…..DENGAN PELBAGAI FAHAM EKSTRIM….BANGSAT DAN SESAT…SEMUANYA KINI TERBUKTI…… Bahaya dan menakutkan jika parti dominan di Putrajaya dipimpin pengganas: Isma …… TUDUH MELAYU RASIS, RUPA-RUPANYA CARA MEREKA ALIH PANDANGAN SAJA BANGI– Gerakan Islam utama, Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) yakin amat merbahaya dan menakutkan apabila parti pemerintah yang dominan di Putraya, DAP dianggotai dan dipimpin oleh mereka yang mempunyai hubungan dengan pengganas, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE). Amir Isma, Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, lebih berbahaya lagi sekiranya mereka menganut fahaman atau ideologi keganasan yang mungkin menjadi sikap mereka ketika… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BELANJAWAN UNTUNGKAN TYCOONS KAPITALIS DAN MENYUSAHKAN RAKYAT…… Dulu orang asing hanya boleh beli rumah harga RM1juta ke atas. Sekarang Menteri Kewangan benarkan orang asing beli rumah harga RM600 ribu ke atas. Tiga kesannya. Pertama, lebih ramai orang asing akan membeli rumah di Malaysia, lebih lebih lagi bila ringgit murah dibandingkan dengan matawanga asing. Kedua, pemaju perumahan akan menaikkan harga rumah yang sekitar RM500 ribu – RM599 ribu ke RM600k untuk membolehkan mereka menjual kepada orang asing. Ketiga, pemaju akan lebih cenderung untuk membina rumah berharga RM600k ke atas sekali gus akan menaikan purata harga rumah di Malaysia. Bila pemaju perumahan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GAYA BELANJAWAN TONG M YG SENTIASA RUGIKAN PERIBUMI DAN MENGAYAKAN CINA…… Belanjawan: PH Gagal Tunai Janji 30% Pembangunan Rakyat Serawak……. Kenyataan Media Mengenai Belanjawan 2020 Belanjawan2020 gagal menunaikan janji untuk Rakyat Sarawak Manifesto PH telah menjanjikan 30 peratus dana pembangunan 1.Belanjawan 2020 sedap didengar dan hanya indah pada bunyinya, namun ia sebenarnya gagal memenuhi janji manifesto Pakatan Harapan (PH), untuk rakyat Sarawak sendiri. 2. Dari segi peruntukan pembangunan misalannya, Sarawak menerima hanya RM4.4 bilion berbanding RM5.2 bilion untuk Sabah. Jumlah RM9.6 bilion untuk Sarawak dan Sabah ini hanya 17.1 peratus daripada jumlah dana pembangunan dalam Bajet 2020. 3. Manifesto PH… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANGSA DAP JADIKAN MEREKA SUCI DI BAWAH PH…… Mujur bukan Dap jadi Menteri KDN oleh Mohd Puad Zarkashi MUJUR BUKAN BANGSA DAP JADI MENTERI KDN Tidak sama Bangsa Cina dengan “Bangsa DAP”. Bangsa DAP adalah spesis Lim Guan Eng dan ayahnya Lim Kit Siang. Seperangai dengan YB Rayer Jelutong, YB Paul Yong (suspek perogol/ADUN Tronoh), YB P Ramasamy (Prof samseng/penyokong LTTE) dan YB Dato Norhizam Hassan Baktee (Aku YB atau engkau YB). Kalau Bangsa DAP ini yang jadi Menteri Dalam Negeri, punah tanah keadilan dan rule of law di Malaysia. Habis orang lain dianggap penjenayah,. Bangsa DAP dianggap suci bersih… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BELANJAWAN KAPITALIS NAMANYA….UNTUNGKAN TYCOONS CINA YG KUASAI HARTANAH NEGARA…. IMMIGRANTS ASING YG DIBERI IC UTK MENGUNDI….. Warga asing kini dibenar miliki kondo RM600k ke atas…… BELANJAWAN 2020 | Kerajaan akan menurunkan nilai ambang bagi kondominium dan pangsapuri di kawasan bandar daripada RM1 juta kepada RM600 ribu pada tahun 2020 untuk pemilikan asing. Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata ini bagi mengurangkan lambakan kondominium dan pangsapuri tidak terjual yang dianggarkan bernilai RM8.3 bilion pada suku kedua tahun 2019. “Kerajaan akan menurunkan nilai ambang bagi kondominium dan pangsapuri di kawasan bandar daripada RM1 juta kepada RM600,000 pada tahun 2020 untuk pemilikan asing,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DI SELANGOR PARTI KUNYIT BAGI AIR PERCUMA TAPI DIAM2 DIA PAU CUKAI TANAH….DIA BAIL OUT AIR SELANGOR 10 KALI GANDA…..KINI TIBA MASA SUBSIDI DITARIK BALIK…. MUJUR BUKAN BANGSA DAP JADI MENTERI KDN……. Tidak sama Bangsa Cina dengan “Bangsa DAP”. Bangsa DAP adalah spesis Lim Guan Eng dan ayahnya Lim Kit Siang. Seperangai dengan YB Rayer Jelutong, YB Paul Yong (suspek perogol/ADUN Tronoh), YB P Ramasamy (Prof samseng/penyokong LTTE) dan YB Dato Norhizam Hassan Baktee (Aku YB atau engkau YB). Kalau Bangsa DAP ini yang jadi Menteri Dalam Negeri, punah tanah keadilan dan rule of law di Malaysia. Habis orang lain… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey si Kitol meracau selepas APEC dekat 1000 kali dah. Saka si Kitol kalau tak diubat dengan betul memang kuat. Kuat kencing. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CHINESE TYCOONS LIVING OUTSIDE THE COUNTRY BRING IN IMMIGRANTS AND PROVIDED THEM IC TO VOTE…… EVANGELISTS RECEIVING FOREIGN FUND TO CONVERT MUSLIM TO CRISTIANITY…..SYIAH…ANTI HADITH,,,,SEMUA MEREKA DI BELAKANG BAPOK SKANDAL….INI LAH YG DI KATAKAN ANARCHIST….. Pakatan Harapan Is A Threat To Malaysia’s Security…….. No doubt organisations such as the IRA, PLO, ANC, etc., which at one time were considered terrorist organisations, have now become legal organisations. But organisations such as the LTTE, which officially has been disbanded, have actually gone underground and are now working through legitimate political parties, DAP being one of them. The security and intelligence agencies have… Read more »

anon
Guest
anon

kah kah kah

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
SAKIT TUH ! JUBO KENA TUTUH

kah kah kah

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

BAPOK BODO

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Tak ada hari ler Kejora bistari ni nak kena tutuh
Ketrampilan ckgu Kejora sentiasa teguh & utuh
Kehebatan Kejora, tiada siapa yg mmpu sentuh
Sebaliknya, ramai musuh dah tersembam jatuh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LELAKI SERIBU WAJAH
Guest
LELAKI SERIBU WAJAH

seloka situa penjilat Jubo JIBBO!
KEJOKERA!!!! kah kah kah

blok ni tak kaitan kamu
disini geng nuat vs pro tun
kau kat sini srupa lembu
bepantun taraf katoooon

kah kah kah

cipta watak irah
tonton dvd dangdut
politik kau tak tentu arah
setaraf bau kentut

kah kah kah

tengok paha cita-citata
lepas gian kau melancap
kau ni bapok bodo,Jdoe kata
last2 kau sumbat jubo ngan botol kicap

kah kah kah

jenis bapok! bila ditegur cepat naik suhu
malukan kaum guru dakwa diri guru matematik
eh…ehhhhh kau ingat orang tak tahu
yang kau tu pemandu lori taik!!!!

kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

seloka pemuda pesilat Power TURBO!
KEJORA!!!! kah kah kah

blok ni Kejora tak jemu
disini geng nuat vs pro tun
Kejora kat sini dpt Irah yg jambu
Setiap hari kat Irah berpantun

kah kah kah

Asyik saja merindu irah
tonton dvd Tata dangdut
Musuh politik habis parah
Termasuk TN kulit kedut

kah kah kah

tengok video lagu cita-citata
Rasa girang tidak terucap
Irah mirip Tata, Shry kata
Kejora tonton video lbh kerap & acap

kah kah kah

jenis jaguh! Ramai ingin berganding bahu
Bangga kaum guru dgn Kejora guru matematik
Semua bidang Kejora cekap & tahu
Sebab itulah terpikat Irah yg cantik!!!!

kah kah kah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELANGOR DAN PP….. BWH PKR DAN DAP YG MULAKAN NAIKKAN KOS SARA HIDUP…..DENGAN NAIKKAN CUKAI TANAH BERGANDA ….YG SEBABKAN KESAN BERANTAI ….. AKHIRNYA KOS RUMAH MELAMBUNG…… 5 things you need to know about the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE)…….. TWO DAP assemblymen, G Saminathan and P Gunasekaren were recently arrested for alleged links to the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE). Here are five things you need to know about the Sri Lankan insurgent group. What is the LTTE? The LTTE, or more popularly known as the Tamil Tigers, is a separatist militant group that aims to establish an… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU PH RELA DIPIJAK KEPALA OLEH BANGSA ASING….TAK SEDAR 14 HARI KOMUNIS PERINTAH RAMAI MELAYU DIBUNUH….. KOMUNIS HURU HARAKAN NEGARA 14 MEI RAMAI MELAYU DIBUNUH…..BIARKAN MEREKA TUBUH PARTI POLITIK DAN SEKOLAH VERNAKULAR….MENJADI API DALAM BARA….BILA2 MASA BOLEH MEMBAKAR….. Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan……. Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan. Golongan pertama, mereka golongan yang celik Al Quran. manakala golongan kedua, mereka buta Al Quran. Golongan Yang buta Al Quran inilah yang jadi para pemimpin negara. golongan yang celik Al Quran tersingkir dan tuduh penderhaka. Golongan buta Al Quran ini boleh setuju apa sahaja dengan kehendak orang China dan India.mereka… Read more »

LELAKI SERIBU WAJAH
Guest
LELAKI SERIBU WAJAH

kejora penjilat klepto
kaki judi,ahad rabu main toto
lomor kota kecik nya ngan kunyit dan sedikit aji no moto
orang naghori cakap,Apa nak di kato!!!!

KAH KAH KAH

KEJORA BAPOK BODO!!

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Rakyat dah tk lagi..fikir pasal 1MDB atau klepto
Yg selalu mereka tnyakan, ialah janji manifesto
Tpi janji hbis hancur..dek PM punya kuasa veto
Cuma, yg rkyat blh bangga, turun harga tomato
🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂