BENARKAH DAIM TIDAK LAGI BERSAMA MAHATHIR?

Bekas Pengerusi Majlis Penasihat kerajaan, Tun Daim Zainuddin menyuarakan penolakannya terhadap gesaan agar Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad membuat pakatan baru dengan PAS dan UMNO melalui Pakatan Nasional.

Tun Daim yang dikenali sebagai penasihat Tun Mahathir berkata, pengundi sudah memberikan mandat kepada kerajaan sekarang, justeru keutamaan PH sepatutnya ialah mengembalikan keyakinan rakyat, bukan menubuhkan kerajaan baru.

Bercakap kepada akhbar Sin Chew Daily, Tun Daim berkata, rakyat mahukan kebajikan mereka dibela dan kerajaan pula menjadi stabil serta kukuh.

“Kita perlu bergerak ke depan dan membangunkan negara ini secara berterusan.

“Kerajaan mesti mengatasi semua masalah yang boleh diselesaikan sekarang juga,” katanya.

Ura-ura penubuhan Pakatan Nasional muncul sejurus selepas Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Lokman Noor Adam, mendedahkan wujudnya usaha Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi mendapatkan sokongan bagi bekerjasama dengan Tun Mahathir.

Ia berlaku ketika isu peralihan kuasa Perdana Menteri daripada Tun Mahathir kepada Presiden PKR, Anwar Ibrahim, semakin banyak diperkatakan.

Pendedahan itu dianggap menggagalkan rancangan menyekat Anwar daripada mengambil alih teraju kerajaan dan akhirnya mengakibatkan Lokman dipecat daripada UMNO.

Penolakan Tun Daim terhadap Pakatan Nasional dengan sendirinya bermakna beliau juga tidak setuju dengan usaha mengumpulkan Akuan Bersumpah atau SD Ahli-Ahli Parlimen bagi mengekalkan Tun Mahathir sehingga habis penggal.

Juga bermakna, dengan mahu PH diperkuatkan kerana ia sudah dipilih rakyat sebagai kerajaan, keinginan Tun Daim tentunya juga ialah agar peralihan kuasa kepada Anwar tidak cuba diganggu-gugat lagi.

Harus difahami, SD itu jika berjaya diperolehi, kerajaan PH yang ada sekarang dengan sendirinya akan berakhir dan akan digantikan dengan sebuah kerajaan lain, tetapi masih berketuakan Tun Mahathir sehingga tahun 2023.

Pengumpulan SD itu secara nyata mengenepikan Ahli-Ahli Parlimen PKR pro Anwar, DAP dan juga Amanah serta membuatkan janji peralihan kuasa yang telah dipersetujui dimungkiri.

Bermakna, dengan sokongan utama daripada UMNO dan Pas, kerajaan yang baru yang mahu diusahakan melalui pengumpulan SD itu adalah Pakatan Nasional dengan mengenepikan pilihan pengundi pada PRU14 lalu, sebaliknya mengambil pihak yang kalah iaitu UMNO dan Pas untuk menjadi kerajaan.

Tidak mustahil melalui Pakatan Nasional itu, Timbalan Perdana Menteri adalah daripada UMNO.

Tetapi, kenapa Tun Daim menolak idea penubuhan Pakatan Nasional dan mahu PH terus diperkuatkan?

Adakah Tun Daim, sebagaimana banyak diperkatakan kebelakangan ini, sudah tidak lagi menjadi penasihat politik kepada Tun Mahathir? (ShahbudinHusin 17/02/2020)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 17 February 2020 — 1:30 pm
Subscribe
Notify of
guest
101 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
18 February 2020 4:40 am

HUKUMAN LANGIT TERHADAP PENGGANAS KOMUNIS TAK BERTUHAN……. Debaran 5 Juta Perniagaan Bakal Terjejas!…….. Kajian terbaru menunjukkan bahawa penularan wabak koronavirus, penutupan kilang-kilang dan syarikat-syarikat di China boleh memberi kesan kepada lebih daripada 5 juta perniagaan di seluruh dunia. Laporan kajian yang dikeluarkan oleh firma Dun & Bradstreet dalam analisis terhadap perniagaan di wilayah-wilayah China yang banyak dijangkiti virus mendapati perniagaan-perniagaan tersebut mempunyai hubungan dengan rangkaian perniagaan global. Kajian tersebut mendapati 49,000 perniagaan di rantau tersebut adalah cawangan dan anak syarikat asing. Hampir separuh (49%) daripada syarikat-syarikat dengan anak-anak syarikat asing adalah berpusat di Hong Kong, manakala AS mencatatkan bacaan 19%,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
18 February 2020 4:21 am

who wants FROGS REPTILES type of regime? Only fools like it………… Bina KLIA3, Tak Masuk Akal…….. (Malaysia Gazette) – Hasrat kerajaan kononnya hendak membina Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 3 (KLIA3) disifatkan sebagai tidak masuk akal. Ini kerana ketika negara menanggung beban hutang yang begitu besar, kata presiden penaja Putra, Datuk Paduka Dr. Ibrahim Ali. Menurutnya, apa keperluan kerajaan hendak membina KLIA3 di Nilai, Negeri Sembilan sedangkan hutang negara ketika ini mencecah RM1 trilion. SEE MORE DETAILS HERE “Telah tular berita mengenai hasrat kerajaan hendak membina KLIA3 di Nilai. Rakyat mesti diberitahu kerana ini akan melibatkan tanggungan berbillion ringgit oleh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
18 February 2020 4:14 am

PAK SHEIKH KENA BERSIHKAN IMEJ DENGAN PROSES MAHKAMAH PH……. Anwar Had Already Decided He Will Become Malaysia’s Prime Minister Back In 1981…….. If Anwar had ‘done the right thing’, Ku Li would have become Malaysia’s new Prime Minister or PM5 in 1987 and Mahathir would have ruled for just six years and not 22 years. Anwar’s silly move actually hurt Umno and Malaysia and much of what ails the country is because of Anwar backing Mahathir instead of Ku Li. It is now 648 days since GE14 and another 83 days until Tun Dr Mahathir Mohamad, Malaysia’s fourth and seventh… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 9:58 pm

Banyak projek terlepas pada orang lain kot…

https://www.malaysia-today.net/2020/02/17/klia3-how-much-is-it-going-to-cost-and-who-is-going-to-benefit/

https://www.malaysia-today.net/2020/02/17/bina-klia3-tak-masuk-akal/

Ada yang tanya saya, mana saya dapat tahu tentang rencana Mahathir mahu membina KLIA 3. Saya nak maklum, bukan takat tahu rancangan, full proposal Gerbang Prima Angkasa pun saya ada. Projek KLIA 3 ini tidak akan dibawa ke Parlimen. Menurut teman-teman di MOF, Mahathir dan Guan Eng merancang untuk membina Airport baru di Nilai ini secara usahasama MOF dengan syarikat swasta. Hanya yang tak mengenali Mahathir akan mempercayai Mahathir akan tendang keluar DAP. Banyak raksia Mahathir dalam poket DAP beb – Lokman Adam

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 9:51 pm

INILAH ANTARA SEBAB PARTI VIRUS KOMUNIS JUAL RUMAH MURAH2 KEPADA PENDATANG ASING……… Punca orang Jepun suka sangat tinggal di Malaysia…… 1. Kat media sosial heboh pasal orang Jepun puji cara kerajaan Malaysia menangani penularan wabak Coronavirus selepas ia dihighlight oleh cikgu Zailee. Jepun dilihat negara yang maju dalam pelbagai aspek dari sudut pendidikan, teknologi, infrastruktur dan sebagainya, namun Malaysia dilihat lebih baik dari segi kemanusiaan. 2. Akan tetapi ada juga yang mempertikaikan pujian tersebut dengan mengatakan orang yang puji tu bukan orang Jepun sebenar, orang Jepun tu penulis upahan kerajaan PH dan sebagainya. Mereka kata orang Jepun ni ego tinggi,… Read more »

anon
anon
17 February 2020 9:47 pm

RAIKAN CINTA:

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💙❤💓💕💖💗💙

HAK KEPADA YANG BERHAK!

JOHN DOE & MUNIRAH
JIGIT & YATI
TN – CIKGU ZURA
KEJORA & MINACI MUNIANDY KULASANGGAM

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💙❤💓💕💖💗💙

yeoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!

LELAKI SERIBU WAJAH
LELAKI SERIBU WAJAH
17 February 2020 9:35 pm

SITUA GENG JIBBO,PEROT BOROI BERKAIN BATIK
PANTUN KLUAR GILA,SEKALI SAJA AKU TITIK
SEKARANG TENGAH BEDENGKOR AIR LIUR MENITIK
BANGON LAH BAPOK KEDI,NANTI TELOR KAU AKU JENTIK

KE JO KERA NAMA KAU YERRRRR
lobai dangdot MENARI GELEK YORRRR
HARI-HARI KO KEROJA KUTIP TAYARR
PAGI DI PASAR JUAL SAYORRRRR

UUUWEKKKKKK!!!!

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 9:56 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

BAGUS BAGUS BAGUS

SETUJU SETUJU SETUJU

MEREKUD LAH BERUK TUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJI

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 10:08 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN anjing 🐕 9:56 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 10:51 pm
Reply to  Anonymous

Atuk TN anjing 🐕 9:35/9:56 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk pelanduk tua usah dirasa kuat mcm gajah
Kejora tau..atuk trasa sakit, bila kna tunjal tujah
Kerap atuk blah cabut lari bila cgu Kejora terjah
Kini..atuk mari nyamar pula ‘lelaki seribu wajah’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 10:53 pm
Reply to  Anonymous

🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸
Sedarlah, atuk tu kulit kerepot, mcm katak puru
Tpi dah tua pun, masih kuat perasaan cemburu
Entri seblum ini guna Anon..Kejora ni atuk buru
Kini, nyamar ‘lelaki sribu wjah’, nk ksi Irah keliru
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 9:28 pm

GILIRAN GS PERINTAH NEGARA……. UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA…… Angkat Kelantan dan Terengganu sebagai ikon, kata ulama MUKTAMAR PAS | Ada banyak kelebihan Kelantan dan Terengganu yang boleh dipromosikan ke seluruh negara kata Ketua Ulama PAS Pusat Dr Mahfodz Mohamed. Katanya kedua-dua negeri yang ditadbir PAS itu boleh dijadikan sebagai ikon kejayaan parti mentadbir negeri dan dipaparkan kepada seluruh rakyat Malaysia. “Kejayaan demi kejayaan yang dicapai oleh Kelantan dan Terengganu […] bukti kejayaan PAS dalam mencorakkan pentadbiran berdasarkan Islam. “(Kejayaan itu) mesti diangkat sebagai ikon pentadbiran PAS untuk Malaysia dalam semua aspek, seperti ketelusan, integriti, kemudahan awam, kebersihan dan sebagainya,”… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
17 February 2020 9:31 pm

who wants Kelantan and Trengganu type of regime? Only fools like it

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 9:27 pm

MELAYU HANYA MENANG SORAK…KAMPUNG TERGADAI……MEREMPAT DI BUMI SENDIRI……. Strategi D4P Luaskan Kuasa….. (1) Megah sekali Lim Guan Eng berkokok dalam Persidangan Kebangsaan DAP. Dia jadi Setiausaha Agung DAP pada 2004, waktu DAP hanya ada 12 kerusi. Di bawah pimpinannya, DAP dapat 28 kerusi PRU 12, dia jadi Ketua Menteri. Ini diterus lagi dalam PRU 13, DAP dapat 38 kerusi, dia kekal Ketua Menteri. Paling baru, PRU 14 DAP dapat 42 kerusi, dia dan 5 rakannya jadi Menteri. Itu belum dikira dengan Timbalan Menteri, Ahli EXCO Kerajaan Negeri. Perdana Menteri malah akui pelannya tertakluk kepada kelulusan Menteri. Hanya ada 172,673 ahli,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 9:23 pm

PH KENAKAN CUKAI BERLIPAT KALI GANDA…….CUKAI TANAH DAN PEMBANGUNGAN TERLAMPAU TINGGI SEBABKAN HARGA HARTANAH MELAMBUNG….HINGGA RAKYAT TAK MAMPU MILIK….. AKHIRNYA DIJUAL KEPADA PENDATANG ASING…….. Lim Guan Eng Kenakan Cukai Lagi Untul Hartanah Lebih 5 Tahun……. Tahukah anda, Dibawah Kerajaan Malaysia Baru, Rakyat yang memiliki sesebuah hartanah melebihi 5 tahun juga dikenakan cukai jika ingin menjualnya. Bermula 1 Januari 2019, setiap hartanah yang dimiliki lebih 5 tahun dan mahu dijual akan turut dikenakan Cukai Keuntungan Hartanah sebanyak 5% Sebelum ini ketika era BN, Cukai Keuntungan Hartanah hanya dikenakan bagi pemilikan di bawah 5 tahun dan mahu menjualnya. Apabila memasuki tahun keenam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 9:23 pm

SEORANG ANTI SYIAH BOLEH TERIMA PENDAPAT SYIAH…..ADAKAH ANDA TELAH INSAF?…..TERLALU ANTI SYIAH HINGGA TAK SEDAR DOK PAKAI FAHAMAN SYIAH……. Pendapat yang berniat jahat Mufti Perlis pernah sebut lebih baik berada dibawah kerajaaan kafir yang adil berbanding kerajaan Islam yang zalim. Andai tahu tak siapakah yang punya pendapat yang disebarkan kepada umum oleh Mufti Perlis itu. Pendapat itu adalah pendapat syiah agar umat Islam menyerahkan kuasa memerintah kepada orang kafir. Pada hal mana ada orang kafir berlaku adil, atau akan berlaku adil terhadap uma t Islam. Sejarah telah membuktikan bahawa tidak pernah berlaku adil dengan umat Islam miskipun kerajaan Palestin sudah… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
17 February 2020 9:16 pm

BERSATU – PKR Tidak Lagi Kuasa Majoriti Dewan Rakyat February 17, 2020 Anggota Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu Tariq Ismail menasihatkan pemimpin PKR supaya berhenti bercakap mengenai isu peralihan kuasa. Tariq turut mengingatkan PKR bahawa parti itu tidak lagi mempunyai kuasa majoriti di Dewan Rakyat untuk memutuskan siapa yang patut menjadi perdana menteri. “Walaupun PKR telah memenangi kebanyakan kerusi, tetapi mereka tidak mempunyai majoriti untuk memutuskan siapa yang patut menjadi perdana menteri,” katanya. Beliau memetik Perkara 43 Perlembagaan Persekutuan, yang menyatakan bahawa Yang di-Pertuan Agong mempunyai kausa melantik seorang perdana menteri daripada kalangan anggota Parlimen yang mempunyai sokongan majoriti. SIAPA INI… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 9:53 pm
Reply to  Wau Bule

Siapa yg putar belit??….adakah PKR bukan dalam PH?..kalao PKR kluar dari PH adakah madey masih kekal pM?…pas dan umno sokong madey kerana madey masih pm…kalau PKR kluar PH adakah pas dan umno masih sokong madey yg telah hilang majoriti jika PKR cabut…PKR kluar Dap pon cabut…

Pru15 lebih awal lah jawabnye…madey tergolek dog…jangan berangan mp Dap berani ingkar perintah LGE…pendek rezeki..

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 11:28 pm
Reply to  Anonymous

http://www.financetwitter.com/2020/02/the-math-does-not-add-up-theres-something-wrong-with-the-number-138-mps-claimed-to-support-pm-mahathir.html Antara hardcore PH blogger Finance Twitter dgn Ex-PTD bahalol mcm boss2 dia otak jubur lembu sama2 kaki Klepet, siapa orang nak percaya? Even the propaganda 138 Math by MCA STAR doesn’t add up, it is a Muafakat Nasional bluff nak fool Madey, Bersatu and the Madey 313 bandits working zealously 24/7 to cancel the Konsensus PH and block Anwar. The only grand design Muafakat Nasional has is to bring it on snap PRU15. As of now, Bersatu will be a dead duck like PRK TP nationwide and Federal Govt will be Najib Klepto reincarnated as PM. Then, revenge time… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 8:43 pm

GS TAHU KUASA BATERI ATOK TAK SAMPAI 5%…..BILA2 SAHAJA AKAN PADAM…..SEBAB TU KALAU MENGAMPU PUN TAK GUNA…..PUNCA UTAMA UNTUK HALANG MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MEMBAKAR HANGUS SAKI BAKI 30% YANG TINGGAL…… PATUT DR MANDELIAR ISYTIHAR BELAJAR MANDARIN…..BARULAH SESUAI DGN NEGARA KOMUNIS BARU……. DAP, Anwar alami konflik serius dengan pengumuman terbaru Mahathir…….. دڤ، انور عالمي كونفليك سريوس دڠن ڤڠعمومن تربارو محضير Kenyataan Perdana Menteri Tun Dr Mahathr Mohamad semalam berhubung pembelajaran matapelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris jelas telah menimbulkan konflik pelbagai di kalangan sekutu lama DAP dan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Biarpun beberapa pihak sedang cuba mentafsirkan ‘maksud sebenar’… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
17 February 2020 8:16 pm

Spin…jangan tak spin Budin 1. I keep on asking any documentary proof to show IT WAS/IS Mahathir that want Pakatan Nasional? 2. And could it be that the MPs themselves have decided amongst themselves that they need a clear decisive leader to continue premiership till 2023? 3. All that had been said about Azmin (PKR)-Hishamuddin (UMNO) meeting and PAS’ Hadi strong support for Mahathir to be PM till the end of the term in 2023 were essentially half-truths and purely spin especially by Budin to show arrogant MPs siding with Anwar and DAP were clearly scared of DAP-backed Anwar would… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 8:55 pm
Reply to  Wau Bule

Bloody good points, Sir.

For those not familiar with the word bloody – “Bloody” is used to emphasize in the UK. “Bloody good fun” is like saying “a lot of fun” ..

https://www.google.com/search?ei=cItKXqevOtTE4-EPrdiwqAE&q=bloody+good%2C+meaning&oq=bloody+good%2C+meaning&gs_l=psy-ab.12..0i7i30l4j0l2j0i8i30l2.32978.34975..60555…0.3..0.84.

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 9:58 pm
Reply to  Wau Bule

Kerja bodoh wau bole madey nak sediakan dokumen…orang merompak kena bagi tahu dulu perancangan mak rompak?…

Akai ada tak?….kenape Daim sekutu paling rapat madey tak setuju?..

Ape pon majlis presiden akan tiup wisel penamat untuk madey..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 7:11 pm

SELAGI MAHKAMAH PH TIDAK KELUARKAN KEPUTUSAN SEBALIKNYA……SELAGI ITULAH GS TETAP BERPEGANG ALJUBRI MEMANG PELIWAT SEBENAR……DIHARAP OTAI2 FAHAM PENDIRIAN GS……. Daim: Ada Menteri Kabinet angkuh, enggan terima pandangan orang ramai…….. Menurut Daim, menteri Kabinet perlu menunjukkan prestasi menerusi penjelasan kepada media kerana mereka dipilih oleh rakyat. Sumber (gambar): Berita Harian دائم: اد منتري كابينيت اڠكوه، اڠڬن تريما ڤنداڠن اورڠ راماي Bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin hari ini berkata beliau menerima laporan ada antara menteri Kabinet kini bukan sahaja angkuh malah enggan menerima pandangan orang ramai. “Mereka tidak pernah menjawab surat dan mendakwa sangat sibuk. Ya mereka ada tugas yang perlu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 6:32 pm

GS TAHU OTAI2 TAK PUAS HATI DENGAN KEPUTUSAN MUKTAMAD MAHKAMAH BN…..OLEH ITU SILA DESAK MAHKAMAH PH UNTUK ADILI SEMULA KES TERSEBUT…….. INILAH RAHSIA NAK JADI PM PINTU BELAKANG……… DAP Perak mengesahkan Anwar tidak memiliki sokongan majoriti parlimen……… Jika benar Anwar memiliki sokongan majoriti ahli parlimen, tidak ada keperluan untuk Sivanesan ataupun mana-mana pemimpin DAP berulang kali ‘menegur’ Mahathir seolah-olah mereka takut tidak akan dapat berbuat apa-apa sekiranya Mahathir memutuskan untuk kekal sebagai Perdana Menteri bagi tempoh penuh penggal parlimen ke-14. اهلي دڤ ڤراق مڠسهكن انور تيدق مميليقي سوكوڠن ماجوريتي ڤرليمين DAP Perak semalam mengesahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak meiliki… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 6:20 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Akibat mngacah Kejora..TN anjing, trima padah
Beruk tu dh tk berani nk ganggu Kejora lagi dah
Dia diam bodoh je, wlau Kejora caci maki ludah
Baru dia tau..itu TN barua lahanat, haram jadah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 6:18 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg betullah atuk TN hanya taraf anjing kurap
Main kopipes benda sama jer monyet itu harap
Mulut mcm puki mak dia..busuk klh gtah skrap
Tak serik2 anjing ni..cikgu Kejora tibai tertiarap
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 6:04 pm

KAMI ANGGAP ALJUBRI MEMANG PELIWAT SEBENAR BERDASARKAN KEPUTUSAN MUKTAMAD MAHKAMAH BN……OLEH ITU JIKA OTAI2 TAK PUAS HATI SILA ADILI SEMULA DI MAHKAMAH PH…… ADAKAH TAHI MAK LAMPIR BOLEH DITUTUP KALI INI……. Can Dr Mahathir Cover Rafidah Aziz’s Shit This Time?………… Mahathir has asked Rafidah to remain in Umno as his Trojan Horse — what the Malays would call duri dalam daging or gunting dalam lipatan. Her job is to attack Najib Tun Razak to give an impression that Umno itself is against the Prime Minister. If even Umno wants Najib out then what about the rest of Malaysians? Surely the… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 6:01 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing terasa gayat..mcm org terjun paracut
Semua pakaian dia, Kejora dh kasi londeh lucut
Telur dia, sentap ke dlm..btg pelir pula jdi kecut
Apa lagi..lintang pukang le monyet tu lari pecut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 5:57 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN anjing 🐕,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:53 pm

PRU-14 : CINA UNDI DAP 97%…..MELAYU UNDI PECAH DUA KEPADA PAS DAN UMNO 70%……MANA KAUM YANG RASIS …..CUBA CAI JAWAB…… What In Heaven’s Name Is Dominic Lau Smoking? ……….. “Penyatuan UMNO dan Pas yang membentuk satu perikatan hari ini tidak hanya akan menulis semula peta politik Malaysia, tetapi akan membahagikan lagi struktur sosial Malaysia yang pluralistik,” said Gerakan President Dominic Lau Hoe Chai. Dominic Lau added, “Pada PRU lalu, PH hanya mendapat 25 peratus hingga 30 peratus daripada sokongan orang Melayu dan sejak PH berkuasa, mereka berusaha untuk mengembalikan kepercayaan orang Melayu dengan mengekalkan matrikulasi serta meningkatkan pengambilan pelajar ke… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:52 pm

ISLAM IS THE WAY OF LIFE…..ISLAM PUNYAI PENYELESAIAN TERHADAP SEGENAP ASPEK KEHIDUPAN MANUSIA…..SEBUT APA SAHAJA MESTI ADA ISLAM DI SANA…..KERANA ITU ISLAM MENGATASI AGAMA2 YANG LAIN…… MASALAH YG TIMBUL SELAMA INI KERANA KITA TIDAK AMBIL ISLAM SEBAGAI CARA HIDUP….SEBAGAI CONTOH KENAPA SELAMA INI KITA TIDAK BERJAYA SELESAIKAN MASALAH EKONOMI….SEBABNYA PEMIMPIN2 KITA AMBIL FEUDALISM DAN KAPITALISME SEBAGAI IDEOLOGY EKONOMI MEREKA…. Kegiatan Semburit Membawa Risiko Yang Tinggi …… . Sejak kebelakangan ini kita sering dengar perkataan “semburit” berikutan kes yang disebarkan dalam media sosial. (FMT) – Dari sudut definisi, semburit merupakan sejenis aktiviti luar tabii yang dilakukan oleh sepasang lelaki. Ia membabitkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:51 pm

KACANG SAMAK LUPAKAN KULIT……ISLAM TETAP PUNYAI MASA DEPAN GEMILANG DI DUNIA DAN AKHIRAT…..JATUH BANGUN PERKARA BIASA TAPI KESUDAHAN BAIK AKHIRNYA MILIK ISLAM…..OLEH ITU ARAB BERJAYA KERANA ISLAM….MEREKA JADI HINA KERANA JAUH DARI ISLAM….INGAT PESAN NABI SAW….BERPUTARLAH KAMU IKUT RODA ISLAM….. Khalid Samad Does A U-Turn On Memali (FMT) – Amanah’s Khalid Samad said that PAS should be the one to push for a royal commission of inquiry (RCI) into the Memali incident as the Islamist party had raised the issue again recently. “Tell them (PAS and former prime minister Najib Razak) to push for an RCI. Why should they ask… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:50 pm

WAHAI POLITIK TOKSIK KAMI SUDAH TAHU ARAH TUJU KAMU….. MALAYSIA BARU MEANS NEW NATIONAL ORDER LINKING CLOSELY AND GLOBALLY TO NEW WORLD ORDER… REGIME CHANGE FROM MONARCHY TO REPUBLIC ANARCHIST COUNTRY…..TO THE ARRIVAL OF ANTI CHRIST/DAJJAL… Broken Promises: No 20% Oil Royalty After All As Promised……. The front page of Sabah’s Daily Express newspaper yesterday screamed “No 20pc oil royalty for now”. In a press conference in Kuala Lumpur on Friday, Finance Minister Lim Guan Eng delivered bad news to Sabahans and Sarawakians. Lim said the Pakatan Harapan (PH) promise to give 20% instead of the current 5% in oil… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:46 pm

MATLAMAT UTAMA PERJUANGAN GS IALAH KEBENARAN……. KEMENANGAN TETAP MENANG DENGAN SYAHID ATAU KEJAYAAN DI DUNIA……. ARAHAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN KEPADA MELAYU PH…….. Perintah Kit Siang……. PH jangan cuba jadi lebih Melayu daripada Umno, lebih Islam daripada PAS, kata Kit Siang…… FMT Lim Kit Siang berkata, PH sebaliknya harus memenangi pengundi yang menyokong Umno dan PAS dalam pilihan raya tahun lepas. PETALING JAYA: Lim Kit Siang hari ini mengingatkan pakatan kerajaan supaya tidak cuba menjadi “lebih Melayu daripada Umno dan lebih Islam daripada PAS” bagi menghadapi kerjasama rasmi 2 parti terbesar orang Melayu itu yang ditandatangani semalam. Pemimpin veteran DAP… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:42 pm

POLITIK KIRI TIDAK DAPAT TUNJUKKAN NEGARA MANA YG JADI IKON MODEL POLITIK MEREKA….. TERNYATA MEREKA HIDUP DALAM KHAYALAN SEMATA…..PEMILIKAN HARTANAH PERIBUMI BARU 26% BERBANDING BANGSA LAIN… HAKIKATNYA PERIBUMI JADI HAMBA DI TANAH AIR SENDIRI… Guan Eng Digesa Berhenti Salahkan BN Kerana Pakatan Gagal Tunai Janji ……… (FMT) – Seorang aktivis hak Sarawak berkata, Menteri Kewangan Lim Guan Eng sepatutnya berhenti menyalahkan Barisan Nasional (BN) atas kegagalan kerajaan menunaikan banyak janjinya kepada negeri itu, sebaliknya wajar menawarkan “alasan lebih kukuh”. Pengasas Movement for Change Sarawak (MoCS), Francis Paul Siah berkata, rakyat Sarawak telah terlalu kerap mendengar alasan sehingga “ia tidak boleh… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 5:41 pm

Merayu lagi Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Mintak komen2 dia di jawab. Sian.

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 5:56 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN anjing 🐕 5:41 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:41 pm

BANGSA ASING TELAH DIBERI HAK KEISTIMEWAAN BERMULA DENGAN WARGA NEGARA PERCUMA SECARA BERAMAI2….HAK MEMILIK TANAH DAN HARTA SEHINGGA KEKAYAAN MEREKA JIKA DIKUMPULKAN AKAN MELEBIHI ASET NEGARA… WALAUPUN MEREKA BAWA FAHAM KOMUNIS ANTI MELAYU DAN ANTI ISLAM TETAPI MELAYU TETAP BERTOLAK ANSUR DENGAN MEREKA……TIADA NEGARA YG LEBIH BAIK DARI TANAH MELAYU YG MELAYAN MINORITY LEBIH DARI MELAYU…..KALAU TAK PERCAYA CUBA TUNJUKKAN IKON NEGARA MANA YG MENJADI MODEL KAMU WAHAI POLITIK KIRI.. … PH Jangan Cuba Jadi Lebih Melayu Daripada Umno, Lebih Islam Daripada PAS, Kata Kit Siang ………. (FMT) – Lim Kit Siang hari ini mengingatkan pakatan kerajaan supaya tidak cuba… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 5:39 pm

GS SEDAR PH HANYALAH SERPIHAN KLEPTOKRAT BN…..ITULAH SEBAB GS BERSENDIRIAN SEMASA PRU14…….. ISLAM KUAT….. MELAYU LEMAH….MELAYU WAJIB BERGANTUNG DENGAN ISLAM….. HPU914 Telah Menempa Sejarah Baharu …….. (Harakah) – Himpunan Penyatuan Ummah (HPU914) telah menempa sejarah baharu sekali gus mengingatkan semula sejarah kejayaan Islam sekitar abad ke-15. Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata kedatangan Islam di Asia Barat pada suatu ketika dulu telah menyatukan bangsa Arab yang saling berperang sesama sendiri. Katanya lagi, agama Islam tanpa paksaan dan membawa konsep persaudaraan sesama manusia berjaya melebarkan pengaruh Islam berkembang ke Timur dan Barat sehingga ke Rantau Alam Melayu.… Read more »

Alfakir
Alfakir
17 February 2020 5:02 pm

Pa’s sudah menjadi hampas.. Islam semakin kelam.. mana prinsip Dan halatuju pa’s selama ini. Malunya jika kita nilai perjuangan sebenar pas untuk apa. Memang tepat Dan munasabah Allah tidak memberi kemenangan besar pada PAS dlm PRU ke 14.ada hikmah yg tersembunyi. Mudah2an ygbatil akan tenggelam

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:54 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
TN ifrit, sifat monyet, anjing, babi, smua dia ada
Komen hujah kosong..harap riak mndabik dada
Umur dh 87 thn ada hati nk lwn Kejora yg muda
Kini dia marah, ditolak ke dpn blkng kerusi roda
♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:53 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
TN ifrit, smua sifat dia ada, monyet, anjing, babi
Dia jdi cacai talibarut tokong DAPigs kafir harbi
Kristian ni tk caya Muhammad, kita punya Nabi
Tapi kote dia dh sntap msuk, mcm kepala labi2
🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:52 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN ifrit..semua sifat dia ada..anjing, babi & kera
Dia sgt cemburu, bila Kejora brcinta dgn si dara
Tpi dia nk sebar Kristian, tertangkap dek Kejora
Kini dh malu terkedu, dia terus sepi tk bersuara
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:51 pm

🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN ifrit, smua sifat dia ada, babi, monyet, anjing
Hari2 dgn cgu Kejora, telinga si tua ni kna pulas
Pribahasa kata, tk ada beban..batu dia gi jinjing
Cari psal dgn Kejora..teruk dia kena, buli & kilas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:51 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN ifrit, smua sifat dia ada, anjing, babi, monyet
Tapi dia lebih kpd rupa monyet, sbb mulut lebar
Kejora dah kasi, maruah TN..trcalar & terpenyet
Sbb dedahkan, ajarn Kristian, TN cuba nk sebar
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

John Doe
John Doe
17 February 2020 4:27 pm

Kah kah kah. Bang Non dan Tuan Budin semakin terdesak. Tak lama mana lagi untuk mereka benar-benar ditewaskan secara mutlak. Hanya dengan satu usul di dalam parlimen dan segala isu PM pengganti Tun akan selesai tapi nampaknya Bang Non tak berani langsung berbuat apa-apa mengikut keluhuran perlembagaan dan kedaulatan undang-undang, dan berharap kepada blog ini sebagai ayam tambatannya untuk menjadi PM. Kah kah kah. Dia akan menemui jalan mati. Bila masa Tun rancangkan apa-apa pakatan untuk menggantikan PH? Yang ada hanyalah rancangan Bang Non untuk jatuhkan Tun melalui undi tidak percaya di parlimen, dan akibatnya rancangan itu mendapat reaksi balas… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 10:08 pm
Reply to  John Doe

Kalo temberang joni doggy no 1..

Ape bukti anwar nak bawak usul tak percayabkpd madey?..

Joni doggy fining kerana majlis presiden PH nak tiup wisel penamat kpd madey…

Kalo madey bukan pengerusi PH lagi tapi madey dapat sokongan majoriti di parlimen jika madey nak kekal pm madey kena tubuh kerajaan baru bersama penyokong2 nye…Pakatan nasional…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 4:07 pm

ASAL MELAYU SATU PARTI UMNO…..SEBAB UMNO TAK NAK DAULATKAN ISLAM TERTUBUHLAH PAS…..LEPAS TU TERTUBUH LAGI PARTI LAIN IKUT NAFSU DAN EMOSI….. HPU914: PAS, Umno Sentiasa Terima Kaum Lain ………… (Harakah) – PAS dan Umno sentiasa terbuka untuk menerima kehadiran bersama kaum lain di dalam lanskap politik negara berpaksikan acuan yang dibentangkan Islam, kata Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang. Menurut beliau, tindakan itu boleh dibuktikan dengan kebersamaan PAS bersama ahli bukan Islam dalam Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) serta parti dari pelbagai kaum didalam Gagasan Sejahera serta Umno yang terus menjalinkan hubungan dengan MCA dan MIC. “Ini… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:05 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN ifrit..semua sifat dia ada..anjing, babi & kera
Dia sgt cemburu, bila Kejora brcinta dgn si dara
Tpi dia nk sebar Kristian, tertangkap dek Kejora
Kini dh malu terkedu, dia terus sepi tk bersuara
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

justice4all
justice4all
17 February 2020 4:03 pm

Dengan hanya beberapa ungkapan Daim yang tak setuju Pakatan Nasional, hasil komplot PAS + UMNO + Team Azmi untuk menggantikan PH,
nak buat konklusi Daim tak lagi sehaluan dengan Tun M?. Amat keterlaluan! Daim dan Anwar hampir mustahil untuk bersama malah di mata Anwar, Daim lebih licik berbanding Tun M. Sebab tu Anwar pernah menyebut, amat sukar untuk dia maaf kan Daim berbanding Tun. Boleh renungkan sendiri kenapa Anwar bersikap begitu. Sejarah lama dan hubungan istimewa Tun M dan Tun Daim memaksa mereka saling memerlukan (selagi Anwar masih ada). Anwar tetap musuh bersama mereka. Diam diam ubi…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
17 February 2020 3:55 pm

MACAM MANA NAK JOIN POLITIK KIRI…..MEREKA DAPAT KUASA MALAM MENGUNDI TERUS ANCAM SISTEM BERAJA….MAK TUBUH REPUBLIC COUNTRY…..TERUS DECLARED NATIONAL BANKRUPTCY….. Shouts Of ‘Allahu Akbar’ At PWTC As Umno, PAS Sign Historic Charter ………. (FMT) – Umno and PAS today signed a historic charter of political cooperation, marking the coming together of the two largest Malay-Muslim parties after decades of conflict. Umno president Ahmad Zahid Hamidi and his PAS counterpart Abdul Hadi Awang inked their signatures on a historic charter, as thousands of members from both parties watched at the Putra World Trade Centre. Shouts of the takbir (“God is Great”)… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 3:23 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Akibat mngacah Kejora..TN anjing, trima padah
Beruk tu dh tk berani nk ganggu Kejora lagi dah
Dia diam bodoh je, wlau Kejora caci maki ludah
Baru dia tau..itu TN barua lahanat, haram jadah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 3:15 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
TN ifrit, smua sifat dia ada, monyet, anjing, babi
Dia jdi cacai talibarut tokong DAPigs kafir harbi
Kristian ni tk caya Muhammad, kita punya Nabi
Tapi kote dia dh sntap msuk, mcm kepala labi2
🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 3:05 pm

Azmin Ali arranged a meeting between Mahathir and certain PAS leaders in London Azmin bawa pemimpin Pas jumpa Tun M di London – Ezam (Malaysia Gazette) – Bekas Ketua Angkatan Muda (AMK) PKR, Datuk Mohamad Ezam Mohd Nor mendakwa Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin menjadi orang tengah dalam pertemuan pemimpin Pas dengan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad di London. Ezam turut mendakwa Mohamed Azmin merupakan individu yang memulakan langkah untuk merosakkan peralihan kuasa antara Mahathir dengan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. “Azmin jadi Menteri Ekonomi yang sabotaj ekonomi. Inilah satu menteri Malaysia di mana dia merosakkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 4:46 pm
Reply to  Anonymous

Depa jumpa, bagus, tak jumpa pun bagus. Bila sudah ada cerita macam ini, gobarlah Umnp.

Goyang lah semangat depa menjelang Pru15, walaupun beberapa tahun lagi. Tak tenteram lah hidup.

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 5:30 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN anjing 🐕 4:46 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:59 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷
TN ifrit, sifat monyet, anjing, babi, smua dia ada
Komen hujah kosong..harap riak mndabik dada
Umur dh 87 thn ada hati nk lwn Kejora yg muda
Kini dia marah, ditolak ke dpn blkng kerusi roda
♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:54 pm

Kesian yang memantun mantat tak dijawab. Hingga merayu pariah tuh.

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 3:00 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN anjing 🐕 2:54 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:40 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora buat pntun 6 kerat, utk TN kpala dongga
Tujuan nk bgi tau kekufuran itu TN dayak Sakai
5 kali pntun tu Kejora pos..tapi tak keluar2 juga
Entah sihir apa pun tak tahu, TN anjing tu pakai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:07 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg betullah atuk TN hanya taraf anjing kurap
Main kopipes benda sama jer monyet itu harap
Mulut mcm puki mak dia..busuk klh gtah skrap
Tak serik2 anjing ni..cikgu Kejora tibai tertiarap
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:06 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Atuk TN anjing..mnyesal dgn Kejora cari gadoh
Pasti si tua nanyuk tu kini monyok wajah teduh
Bila Kejora dedah dia Kristian TN trdiam bodoh
Sbb..cikgu Kejora ini ada bukti, bkn main tuduh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Anonymous
17 February 2020 2:03 pm

Daim seorang tokoh besar penyokong madey…bila tokoh besar sudah renggang dgn tidak bersetuju dgn cara madey bermakna pengaruh madey makin merosot..

Dikatakan leh pengampu_2 dan madey srndiri nafikan Pakatan Nasional tiada kaitan dgn madey….tapi tokoh besar yg rapat dgn madey sendiri membayangkan ini rancangan madey sendiri melalui balaci azmin dan hishamudin..

Madey kuat putarbelit tapi nak sorok tanganye..