SELEPAS KOMITED SERAH KUASA KEPADA ANWAR, MAHATHIR SEPATUTNYA LARANG USAHA KUMPUL SD DAN TOLAK USUL PERCAYA PAS

Seiring dengan pengakuan Tun Mahathir Mohamad kepada Anwar Ibrahim dalam pertemuan mereka Khamis lalu bahawa beliau komited berpegang kepada janji peralihan kuasa dan tidak terlibat dengan sebarang komplot mengumpul Akuan Bersumpah atau SD untuk mengekalkannya sehingga habis penggal, sekiranya benar masih sayangkan PH, sekurang-kurangnya dua tindakan di bawah ini harus dilakukannya tanpa bertangguh lagi.

Pertama, mengeluarkan kenyataan keras meminta diberhentikan serta-merta sebarang usaha mengumpul SD itu, tidak kira sama ada ia dilakukan oleh kelompok dalam Bersatu, UMNO atau sebagainya.

Kedua, juga mengeluarkan kenyataan tegas menolak campurtangan Pas mahu menyokongnya sehingga habis penggal melalui usul undi percaya di Parlimen.

Tetapi, adalah Tun Mahathir melakukannya?

Ikut logiknya, setelah membuat pengakuan sekali lagi untuk komited menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim, cuma meminta dianjakkan peralihan kuasa sehingga selesai Sidang Apec pada November, itulah yang seharusnya dilakukan oleh Tun Mahathir.

Ia sekurang-kurangnya dapat menjadikan keadaan menjadi tenang sementara menunggu peralihan kuasa dilaksanakan, seterusnya memastikan PH tidak lagi terancam perpaduannya.

Namun, tidak melakukan kedua-dua perkara tersebut memungkinkan boleh berlakunya banyak kejadian lain yang tidak dijangka.

Apa terjadi, meskipun sekiranya peralihan kuasa telah dipersetujui dalam mesyuarat Majlis Presiden 21hb Februari nanti adalah selepas Sidang Apec iaitu November, tetapi usaha golongan keparat mengumpulkan SD untuk tujuan mengekalkan khidmatnya sehingga habis penggal masih lagi berterusan dan tidak pernah dilarang oleh Tun Mahathir?

Cukupkah sekadar menyatakan beliau tidak terlibat dengan komplot tersebut?

Juga, apa akan terjadi jika tarikh peralihan kuasa telah dipersetujui, namun Tun Mahathir masih enggan mengeluarkan kenyataan tegas menyatakan tidak memerlukan sokongan daripada Pas melalui usul undi percaya terhadapnya?

Apakah susah benar bagi Tun Mahathir menolak usul percaya Pas itu sebagaimana beliau kerap membelasah parti Islam itu sebelum ini?

Dalam tempoh 9 bulan daripada sekarang sehingga selesai Sidang Apec pada November depan untuk menanti berlakunya peralihan kuasa, hakikatnya macam-macam perkara boleh berlaku.

Selagi Tun Mahathir tidak mengeluarkan kenyataan tegas dan keras melarang pengumpulan SD dan menolak Pas membawa usul undi percaya terhadapnya, bolehkah dalam tempoh 9 bulan itu beliau benar-benar dipercayai dan diyakini tidak melakukan satu lagi U-Turn seperti yang banyak kali dilakukannya sebelum ini?

Tidakkah mungkin nanti, dengan muka selamba dan kerut-kerut di wajah yang semakin nyata, Tun Mahathir akan berkata, “Memang saya nak serahkan jawatan kepada Anwar dan janji pun sudah dipersetujui, tetapi oleh kerana sokongan untuk saya masih ada, apa saya boleh buat?”

Dalam ertikata lain, bukankah dalam hal ini janji peralihan kuasa sebenarnya lebih baik kekal dilakukan pada Mei dan bukan November?

Menjelang November atau ada masa 9 bulan, selain wanita mengandung sudah boleh melahirkan anak, ular lidi pun sudah bertukar menjadi ular sawa yang cekap membelit di sana sini, kecuali jika Tun Mahathir dengan ikhlas dapat melakukan dua perkara yang disebut di atas tadi.

Maka, apakah tidak mustahil Tun Mahathir juga akan membelit lagi sebuah janj dalam tempoh 9 bulan akan datang? ShahbudinHusin 15/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 15 February 2020 — 11:49 am

148
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
ApaNamaAnonymousMAHATHIRVSANWARAnonymousAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
ApaNama
Guest
ApaNama

MVSA tolong jawap dgn FAKTA, bukan auta.

FAKTA:
1. D4P merompak aset TH, atok diam seribu bahasa.
2. perjanjian tepi di antara atok dan D4P, tidak pernah didedahkan kpd umum, dimana atok sanggup mengorbankan MOF dan lain2 kementerian/jabatan penting kpd D4P.

[Setelah mendapat 138 SD yg memberi sokongan kpdnya, termasuk 18 dari MP PAS]
Jika atok tidak pecat LGE dan lain2 menteri DAP sebelum

1. mei 2020 atau
2. nov 2020 atau
3. sampai habis penggal PRU14

boleh terima kenyataan Hadi/Takiyudding main peranan secara aktif mengekal penguasaan D4P dlm kerajaan diketuai PM7 dan menyumbang kpd perompakan berterusan aset TH?
Dlm bahasa mudah, Hadi/Takiyudding TERPEDAYA dgn wayang licik atok/D4P.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺👺
Atuk TN, hnya taraf badut pk lawak labu kundur
Nk tnjuk kuat, tk pdan kulit, bergelambir kendur
Silap besar ler dia, pi ganggu harimau sdg tidur
Kena luku dan sekeh terpaksa lah dia berundur
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👇
Atuk TN..bulu pelir, putih serabut..serupa bihun
Kna tibai dgn Kejora..asyik sbak, mngurut dada
Dia tak sedar ker yg diri dah tua umur 87 tahun
Mana mngkin nk lwn cgu Kejora yg msih muda
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet ibarat macm dah tumbang terlantar
Pukulan dr ckgu Kejora, mmg dia tk dpt kekang
Psti si tua tu dlm keadaan marah terketar-ketar
Sambil dia tolak kerusi roda, ke dpan ke blkang
♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk kini kt hutan, termenung dlm bangsal
Pasti monyet tua tu dlm keadaan sgt menyesal
Dia mnderita akibat dgn Kejora dia gi cari pasal
Mna mngkin..pmain netball nk lwn kpten futsal
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sambutlah, dri abg ini, salam & doa tulus ikhlas
Tdi, 9:00-10:20 pg, abg ada double period kelas
Seronok betul pgi tadi..monyet tua tu, abg kilas
Dgn monyet tua tu abg tk akn ada ksihan belas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg tujukan khas untuk Irah jer..
Untuk monyet tua 🐒 sewel tu, abg nak tujukan ketul batu..😂)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MAINKAN PERANAN DARI DALAM PH MENJARAH DAN MUSNAHKAN EKONOMI NEGARA…..MEREKA MENUNGGU DENGAN SABAR PUPPET MEREKA NAIK JADI PM 8…. SUPAYA TIADA LAGI ASET2 NEGARA TANG TINGGAL DAN EKONOMI NEGARA HABIS HANGUS TERBAKAR……. Tanda tanya tercapaikah cita-cita Anwar……… JIKA anda pun menunggu lebih 20 tahun untuk menjadi Perdana Menteri, masuk keluar penjara dalam tempoh itu, sudah pasti anda pun gelabah dan goyang seperti Anwar Ibrahim apabila berhadapan dengan isu peralihan kuasa yang kini menjadi isu paling sensasi dalam negara. Anwar perlukan kepastian. Beliau tidak percayakan sesiapa yang lain tetapi beliau sendiri bergegas berjumpa Tun petang semalam untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DASAR BUMI HANGUS MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MEMASUKI FASA KEDUA DENGAN MENJUAL DAN MEMBAWA KELUAR SEGALA ASET2 NEGARA TERUTAMA BUMIPUTRA……. Dasar Bumi Hangus DAP Memasuki Fasa II…….. Satu strategi yang sangat sinonim dengan DAP ialah menuduh lawan melakukan apa yang sebenarnya mereka telah atau sedang lakukan. Terma bagi strategi ketenteraan iaitu Dasar Bumi Hangus yang digunakan oleh Timbalan Menteri Pertahanan, Liew Chin Tong untuk menggambarkan kerjasama antara PAS dan UMNO ini sebenarnya adalah satu dasar yang parti DAP tidak pernah hentikan walaupun mereka telah membentuk kerajaan. Ramai beranggapan strategi yang digunakan DAP selama ini bagi menumbangkan kerajaan Barisan Nasional dalam… Read more »

anonymous
Member
anonymous

MADEY MUNAFIK BESAR…… PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak hari ini mempersoal bilakah kerajaan Pakatan Harapan (PH) akan menunaikan janji untuk melangsaikan hutang peneroka Felda sejak peralihan kuasa kerajaan 2 tahun lepas. Katanya, beliau sudah menghitung dan membuat kiraan mengenai hutang peneroka Felda dan menganggarkan jumlah terkini hutang pinjaman peneroka ialah RM8 bilion. Tambahnya, sewaktu beliau menjadi perdana menteri sebelum pilihan raya umum ke-14 (PRU14) lalu, rizab tunai Petronas yang ditinggalkan pentadbirannya adalah sebanyak RM174 bilion. Namun Najib mendakwa, selepas 2 tahun memerintah, PH sudah mengambil rizab tunai tersebut sebanyak RM102 bilion tanpa menjelaskan kegunaannya. “Untuk apa (wang itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KOMUNIS TAK BERTUHAN TIDAK TAHU HALAL HARAM……TIDAK KENAL CUCI DAN CEMAR…… ASALKAN UNTUNG POLITIK SEMUA DISAPU……. DAP Pembela Pemandu Mabuk?……. Terasa gelihati pula membaca kenyataan pemimpin-pemimpin DAP yang membidas kerajaan terdahulu kerana kononnya tidak peka menangani isu pemandu mabuk sehingga menyebabkan banyak kematian orang awam yang tidak berdosa sejak akhir-akhir ini. Dakwa mereka, sikap tidak peka kerajaan terdahulu dalam menangani isu pemandu mabuk ini menyebabkan hukuman terhadap pemandu mabuk yang ada di dalam Akta Pengangkutan Jalan 1987 terlalu ringan di mana akta ini sendiri kononnya tidak pernah dipinda. Jika kita kaji balik, pada tahun 2005, telah ada usaha untuk meminda… Read more »

anonymous
Member
anonymous

TN keling maboktodi pelarian hospital GILA TAMPOI bermula dgn nama ALI jaga jamban..lepas tu tukar kpd TN..sekarang sudah jadi animouse…

Walopun tukar nama lu tetap guwa kenal…lobang hidong lu mcm serombong keretapi bibir tebal mcm negrito berkulit hitam legam….tak cukup todi dia meroyan dan meracau gila babi…obat dah habis…

Di Tampoi dia kena pasung…lari dgn panjat pagarwaktu mlm hospital gila Tampoi…

Kikikikikikikiik…jap lagi dia akan masuk meracau..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk pasti menyesal krna mari acah Kejora
Org dh dkt umur 90 tu mmg le cepat nak marah
Akibatnya kini..dia dlm sedih berduka sengsara
Berat dia rasa, pukulan dri pndekar kekasih Irah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 8:07 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Cerita karut, pasal pokok tu, sbb ngko sakit hati
Tpi, aku bocor kau Kristian tu, dgn adanya bukti
Idiot skunk TN..now you can’t hide your identity
It’s proven..you’re in here, to spread Christianity
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN Kristian tua, di blog ini cuba nak berdakwah
Dia akn dpt balasan Allah nnti di hari kemudian
Bila Kejora dpt knalpasti, TN spt trcalar maruah
Kini dia di gereja, berdoa kt Jesus, pasang dian
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Atuk TN beruk mmg ada Cambridge punya sijil
Zaman British thun 1950an atuk ini bersekolah
Dia juga, seorang ahli hafazan, dalam kitab injil
Ajaran Kristian di blog ni, dia prnh cuba nk olah
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN kafir ini..akan mengelirukan..org2 bertaqwa
Mmbalun paderi kafir ni..mmg perbuatan wajar
Ajaran Kristian ke blog ini..ifrit ni cuba nk bawa
Cuba lihat ifrit ni kata, ‘dulu agama Kristian ajar’
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib lambat keluar atau tak banyak menulis pagi ini sebab dia mabuk terbaring di tepi jalan malam tadi. Petang semalam dia masuk hutan cari daun kesum, bawak balik berbakul, buat air ketum berballdi, minum sampai mabuk, terbaring di tepi jalan.

Masa di hutan di jumpa pokok besar, dia pasang lilin di pangkal nya, dia tonggang tonggek with clasped hands, sembahyang. Pokok kayu besar Tuhan nya, maka di tuduh nya orang Islam sebagai Kristian. To distract, divert readers attention from his Atheist belief.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 8:07 am,

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
Sudah2 ler tu, TN Kristian, kulup pelir tak sunat
Klu atuk membebel pun..hnya akn dapat penat
Ko msih tak malu ke, wahai beruk kafir lahanat?
Hari ni Ahad, dekt gereja tk ada ker bgi amanat?
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 8:07 am,

🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤
Ko sorok kpala nmpk bontot..spt burung gelam
Aku tak tuduh kosong ler, TN beruk mulut lebar
Ko nk kelirukan kami, mari menyamar, jdi Islam
Ni hah bukti..ajaran Kristian, ko cuba nak sebar
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 8:07 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Cerita karut, pasal pokok tu, sbb ngko sakit hati
Tpi, aku bocor kau Kristian tu, dgn adanya bukti
Idiot skunk TN..now you can’t hide your identity
It’s proven, you’re in here, to spread Christianity
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Jangan2 dia pergi gereja pagi ini … ith his Sunday best. But full of the smell of air ketum yang dia masuk hutan ambil daun ketum berbakul semalam.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Setuju, sokong Anon 9:51 am,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN beruk terkedu melopong, air liur dia berlenja
Dia kena pukulan Kejora, bgai guruh berdentum
Pasti, dia berdoa dgn tuhan Jesus dia, kt gereja
Sambil dia menghirup togok, todi dan air ketum
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Pak Sheikh meredeng –

Which PKR MPs trying to get Dr M to stay full term? Everyone denies, says Anwar – https://www.malaysiakini.com/news/510984

Hah, dipersoal nya satu per satu, kot.

Dia patut guna interrogation techniques in James Bond films. Alas, those PKR MPs may not be willing to submit to ANY interrogation.

Hence, he gets misleading replies to his questions.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kejora ni ada dua orang musuh..dari puak kapir
Sorang paderi Kristian & sorang lgi, sami Hindu
Tpi, dgn Kejora, tua2 kerepot tu, tk berani hmpir
Sbb depa tk tahan..dgn pukulan Kejora yg padu
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Keduu-dua ekor itu, kepala depa, Kejora penyet
Sbb depa dua ekor sasau sewel & tdak siuman
Yg kapir Kristian tu, adalah si bebal TN monyet
Yg Hindu paria tu pulak si tua kedi Wak Suman
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN kapir Kristian, ayat Quran, dia cuba nak olah
Tpi di hutan Sarwak, pondok gereja dia sekolah
Tdi kt blog ni, bro jigit nmpak dia pnya masalah
Ckgu Kejora mari tambah terus TN cabut belah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Tindakan Bro Jigit, mmg Kejora rasa sngt wajar
Dah 2 kali, TN Kristian tu, Jigit dah kasi sekolah
Hari tu, Jigit tegur sikap TN yg agak kurang ajar
Klmarin, sbb TN tafsir ayt al-Quran secara salah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN Kristian ⛪✝)

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MESTI MESTI MESTI 3 KALI.

KENA 44 KALI, BUDIN. ORANG KATA KALAU 44 KALI MESTI JADI.

PAK SHEIKH AND YOU ALL KENA BERSABAR LAH. INNALLLAHU SABIRIN.

SESUNGGUHNYA ALLAH ITU PENYABAR. DEMIKIAN JUGA MANUSIA, HENDAK NYA.

 Reply

14 February 2020 2:31 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Ishhk kau ni Yeop…
Quote la betul2 ayat tu dan terjemah dgn tepat….

INNALLAHAMA’AS SOBIRIN

Maknanya

Allah bersama orang- orang yang sabar.

Reply

14 February 2020 2:56 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
Tk payah ler Kristian, nk ajar Islam tk tentu arah
Ko hnya akn trkantoi..paderi TN, kepala dongga
Itu adalah seruan Allah dalam surah al-Baqarah
Keterangan firman Nya itu berada dlm ayat 153
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَعِينُواْ بِٱلصَّبۡرِ وَٱلصَّلَوٰةِ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّـٰبِرِينَ (١٥٣)

Wahai sekalian orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk menghadapi susah payah dalam menyempurnakan sesuatu perintah Tuhan) dengan bersabar dan dengan (mengerjakan) sembahyang; kerana sesungguhnya Allah menyertai (menolong) orang-orang yang sabar. (153)

Anonymous
Guest
Anonymous

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet tu mmg lah fasiq jahil & buta kelam
Si kafir lahanat tu..ada Tg Rambutan punya sijil
Begitulah, bila Kristian cuba nk mnyamar Islam
Dia bukan tahu Quran..tapi lebih mahir dlm injil
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

Keling mabok todi yg cabut dati hospital gila memang kuat meroyan…sembrono…

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul, dia pakai macam2 nama, tapi terkenal sebagai Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 7:47 am,

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet fasiq, mari nk beraksi sabagai mufti
Sib baik..jigit & Kejora cpat2 dpt mengenalpasti
Idiot skunk TN..now you can’t hide your identity
It’s proven, you’re in here, to spread Christianity
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama (TN monyet 🐒)

Cerita lebih lucu dan lucah dari yang diatas ini akan keluar jika dia berterusan biadab dan kurang ajar.

Aku ikut petua yang mengata: Jika di cela, cemohkan dan malukan dia sehingga ada kemungkinan dia tak buat lagi.

Dulu agama Kristian ajar: when slapped on one cheek, give the other cheek. Tapi cobalah buat sekarang kalau anda tak di tempeleng, ditumbuk dsb nya.

Reply

7 January 2020 7:31 am

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Atuk TN beruk mmg ada Cambridge punya sijil
Zaman British thun 1950an atuk ini bersekolah
Dia juga, seorang ahli hafazan, dalam kitab injil
Ajaran Kristian di blog ni, dia prnh cuba nk olah
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝
TN kafir ini..akan mengelirukan..org2 bertaqwa
Mmbalun paderi kafir ni..mmg perbuatan wajar
Ajaran Kristian ke blog ini..ifrit ni cuba nk bawa
Cuba lihat ifrit ni kata, ‘dulu agama Kristian ajar’
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dek terlewat bngun, abg kini jdi sedikit gelabah
Abg kini, sedang bersiap-siap untuk pergi kerja
Awl pagi, paderi tua TN keluar untk berkhutbah
Agaknya si tua tu buat komen dri dalam gereja
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAKATAN PECAH PH SUDAH LAMA BERANTAKAN……MEREKA BERSATU DEMI MEREBUT KUASA DAN KEKAYAAN NEGARA…… SEKARANG MEREKA SALING BUNUH DAN MEMBUNUH SESAMA MEREKA UNTUK MEMBOLOT SEMUA……. Isytihar sokongan PM bakal undang perpecahan PH, UMNO………. Langkah pengisytiharan sokongan terhadap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad atau Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim melalui usul percaya di Dewan Rakyat mungkin mengundang perpecahan tiga parti dalam Pakatan Harapan (PH) dan UMNO. Penganalisis politik dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff berkata, pihaknya bersetuju dengan beberapa pandangan bahawa pemimpin-pemimpin yang bersuara mendesak Dr Mahathir menyerahkan jawatan Perdana Menteri segera kepada Anwar… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Istihar sokong pm kerja orang gila…

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang membantah nya lebih kuat gila.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YANG LAYAK JADI DAJJAL HANYALAH PEMERINTAH NEGARA YANG BANGSAT PENYESAT……..

Tak pernah berlaku sebelum ini, Tapi PH buat rekod………

Tak pernah terjadi sebelum ini….memang jenis keturunan penipu…. Guan Eng diboo dengan kata-kata “GUAN ENG PENIPU”

Hebat kan kerajaan PH..

MR : PH tak lama tak sampai sepenggal!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS HANYA UTAMAKAN AGENDA RAKYAT……BIAR SEGALANYA MASUK DARI PINTU DEPAN….BIAR PINTU BELAKANG DITUTUP SERAPAT2NYA……. Usul Percaya: Siapa ‘penakut’, tidak sokong Tun M?………. PAS akan tetap membawa Usul Percaya kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai salah satu proses demokrasi yang membuka peluang kepada Ahli-ahli Parlimen memberi undi kepercayaan tersebut. Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan demikian kepada media yang bertanya lanjut perkembangan perkara itu kepadanya selepas Kuliah Dhuha di Masjid Rusila, Marang, sebentar tadi. “Walaupun kita tahu ada orang yang ‘penakut’. Penakut dengan usul ini. Kita (PAS) tak takut, orang tak sokong pun tak apa,… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pas utamakan mercedes dan bonus 50 ribu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS CUKUP ARIF APA SAHAJA DIBUAT AKAN DIBANGKANG OLEH PH…..OLEH ITU GS TETAP TEGUH MENINGGIKAN ISLAM DAN UTAMAKAN AGENDA RAKYAT……. Salahkah menyokong Tun sebagai PM?………. ISU UNDI Percaya terhadap Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir yang PAS putuskan akan dibawa oleh wakilnya ke Parlimen awal Mac nanti terus menjadi isu paling hangat kebelakangan ini. Akhbar The Star meletakkan isu ini di muka depannya dua hari berturut-turut termasuk hari ini. Ternyata cadangan PAS ini memberi impak kepada semua yang berkepentingan dan rakyat Malaysia melihat dengan penuh minat perkembangannya. PAS menjadi perhatian semua. Usul Percaya terhadap PM ini bukan perkara baru di… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ruu 355 ditipu oleh Pas serban lilit..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS SEDAR POLITIKUS2 PH HANYALAH TIKUS2 YANG TERLEPAS DARI SARANG BN……JUSTERU ITULAH GS BERSENDIRIAN DALAM PRU 14…….. Dilaknat Allah Dan Celakalah Hidup Pemfitnah…….. Dari Mahkamah : Siapa MO1 1MDB Akhirnya Terjawab. Bekas CEO 1MDB Datuk Shahrol mengaku dialah MO2 yang disebut dalam laporan DOJ… dan paling mengejutkan lagi, MO1 yang selama ini kononnya adalah DSN rupanya rupanya tidak benar sama sekali. MO1 yang sebenarnya adalah Casey Tang yang juga merupakan Bekas Pengarah Eksekutif 1MDB !! Ternyata benar apabila DSN mengatakan mahkamah akan menjadi tempat segala kebenaran terungkap itu bukan hanya retorik dari DSN semata mata.. Hari ini telah telah terbukti… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kilang DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR WAS ON OVER-DRIVE MALAM TADI, berkarung keluar copy and paste dia, panjang2, tak tahu siapa yang baca, atau dia syiok sendiri ke.

Not much fun and entertainment pagi ini, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dah mati sejak semalam.

Have a good Sunday, folks.

Anonymous
Guest
Anonymous

Oooooooo, Beruk Tua Geng najib ada masuk hingga tengah malam tadi tapi memantun mantat hingga ke tiny columns, aku ingat budak tak siuman, tak aku baca atau peduli pun, hingga terlupa bahwa itu lah dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dek terlewat bngun, abg kini jdi sedikit gelabah
Abg kini, sedang bersiap-siap untuk pergi kerja
Awl pagi, paderi tua TN keluar untk berkhutbah
Agaknya si tua tu buat komen dri dalam gereja
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

ApaNama
Guest
ApaNama

atok tak akan berani nak bubarkan parlimen sbb dia tahu ppbm/dap akan “bungkus”. FAKTA: ppbm/d4p dah jadi parti barua, takde parti lain nak bekerjasama lagi dgn mereka. Sbbnya adalah: Bila janji, mungkir. Malangnya, Zahid/Hadi terpedaya. Para penyokong, lebih besar keterpedayaannya. Ni sume wayang atok/lks nak lanjutkan kuasa politik masing2. Mesyuarat Majlis Presiden PH 21 mei 2020 (entah berapa kali sudah ditangguh, khabarnya la) kelak, tangan lge akan terikat. Tak dapat berdolak-dalik lg drpd memberi sokongan secara bertulis kpd anwar dgn menetap tarikh penyerahan kuasa. “138” SDs menyokong atok membuka laluan bagi lge utk berdalih, majoriti MP dah menyokong atok. Fantasi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Korang kena tendang terajang ke longkang di Pru14, belum lama pun dah tak tahan merana, mengharapkan ada Pru baru, provokasikan pihak berkuasa untuk adakan Pru15. Korang sudah gila.

Padan lah PAS/PR merudum sebab pengundi depa ramai yang macam kamu, “gallivanting” undi sana, undi sini, takda sense of loyalty pun. Di sua gula2, melulu kejar, mcm budak kecik.

anonymous
Guest
anonymous

who cares what a u say.
kehkehkeh….dulu pernah dilahirkan sbg siput babikan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu di lahir sebagai babi. Tabiat hingga tua macam babi.

anonymous
Member
anonymous

Engko yg gila dan mabuk….orang gila mana reti tengok cermin..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau tengok cermin nampak muka babi, badan babi, ekor tak nampak.

anonymous
Member
anonymous

Umno dah berpecah kerama zajid an Hishamudin nak gadaikan umno kepada madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

Gadai pun tak laku. teruk benar di buat Najib Klepto songlap wang rakyat berbillion dari 1MDB. Bedebah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 12:45 am, rasa nya Irah di sana blm tnghari
Abg tertidur awal tadi dek krna terlalu keletihan
Kini abg terjaga kerana mimpikan Irah ku puteri
Dlm mimpi, Irah begitu ayu, dgn pipi kebasahan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sblm tidur tdi abg tonton video lagu Cita Citata
Betullah cakp Shry tu..dinda sgt cantik, anggun
Asyik saja menjelma dlm mimpi, dinda yg jelita
Itulah sbb nya, di tgh mlm, abg sering trbangun
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rindu sungguh abg ini, dgn Irah yg jauh di mata
Bila abg tonton, video Tata tu..hilang rasa sunyi
Namun, abg tak lihat yg menyanyi tu sbg Citata
Terbayang di depan abg, kekasih yg sdg nyanyi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg sblm ni, bagai musafir di pdg pasir dahaga
Bila bertemu Irah segala kedukaan mnjadi lega
Hadir nya Irah..bagai bidadari turun dari Syurga
Dpt tau yg Irah mcm Citata..lagi ler abg bangga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Owh, lupa lak nk citer, peristiwa tadi dlm mimpi
Abg kt bangku, di taman, Irah dtg, duduk di tepi
Irah dlm keadaan trsedu..airmata, basah di pipi
Lalu..abg ambik sapu tangan & lapkan dgn rapi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semasa itu hari dh petang..menghampiri senja
Irah mmegang di tngan, sekuntum bnga seroja
Abg merampas Irah merajuk bgai terkinja-kinja
Lalu, abg beri balik bnga & Irah mnjeling manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tiap hari, Irah hadir dlm abg pnya mimpi igauan
Irah hadir..menyuluh, bgai cahaya yg berkilauan
Dinda sgt mnghibur abg ini..dgn senda gurauan
Diri mu, dekat di hati ini..wlu jauh di perantauan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hadirnya Irah..bagi abg, bgai bulan jatuh ke riba
Cahaya nya mnyuluh diri ini..yg dlm teraba-raba
Di dlm igauan mimpi..Irah sentiasa muncul tiba
Di alam nyata..diri mu sntiasa abg puja & dmba
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Igauan mimpi, mmg lumrah resipi dlm bercinta
Smoga, mimpi yg indah akn hadir mnjadi nyata
Mlm pun dh semakin larut duhai dinda ku ‘Tata’
Izinkanlah abg undur diri, utk melelapkan mata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg mndoakan agar Irah dlm keadaan sjahtera
Semoga adinda sihat walafiat & gembira selalu
Doa dari abg, akn sentiasa, mengiringi mu dara
Smbut lah dr abg, salam rindu di angin nan lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

“Tak pecat, sebab mereka menjalankan tugas dengan memuaskan…”

o ye ke. atok94 kata, hampeh tu pasal PRK kena 0-5.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa kata itu pasal nya? Di mana, bila dia kata?

Kot kamu punya dongeng saja, kalau tak, tentu berani kasi punca maklumat dsb nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH NAIK TARAF……DARI PENYAMUN HARAM MALAM KEPADA PEROMPAK HARAM SIANG…… Umno-PAS desak PH tubuh RCI siasat Tabung Haji…….. Muafakat Nasional PAS-Umno mendesak kerajaan agar menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat semua dakwaan salah laku, penyelewengan dan skandal dalam Lembaga Tabung Haji (TH) seperti yang dijanjikan oleh Pakatan Harapan (PH) sebelum ini. Dalam satu kenyataan bersama hari ini, setiausaha agung Umno, Annuar Musa dan setiausaha agung PAS, Takiyuddin Hassan, berkata, RCI itu adalah bagi memulihkan keyakinan pendeposit dan pelabur kepada TH. “Bermula dengan pelbagai tuduhan penyelewengan yang berlaku dalam Tabung Haji yang sehingga kini tidak ada satu pun didakwa ke… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEDIA UTAMA PROPAGANDA PH IALAH FMT…….

Dah terdesak sangat nak duit Malaysiakini membenarkan Iklan lucah………..

Dah tak ramai pengunjung sekarang ini, rangking alexa sudah jatuh daripada tangga 15 kepada 43 kini Malaysiakini membenarkan iklan lucah di laman mereka.

Nak cari publisiti?
Lapaq duit?

JOHN

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI KAPITALIS DAN KOMUNIS TELAH GAGAL…..MARI KITA BUBARKAN PARLIAMENT DAN BERALIH KEPADA EKONOMI ISLAM SEPENUHNYA……. Pressure mounts on government as economic worries intensify…….. PRESSURE is mounting on the Pakatan Harapan government to prove its mettle after the country recorded its worst growth rate since the Global Financial Crisis a decade ago. Economists have warned that the Malaysian economy may continue to grow in the range of 3% in the first quarter of 2020 (1Q20) or even the first half (1H20) – a far cry from the 6.1% growth seen in 3Q17. The biggest threats facing the domestic economy in 2020… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

1MDB RAMAI TERLIBAT…..BUKAN SAHAJA BN TAPI PH….TAPI YANG KENA DAKWA HANYA BN……SAH DAH PH AMAL SELECTIVE PROSECUTION…… BAGI CAI PH PARTI HOMO ADALAH PARTI SUCI……… . . Mahathir Tak Cayer Najib Tak Tahu, Percayakah Mukhriz Tak Tahu? Jawapan Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir bahawa dia tak tahu mengenai dana yang kononnya daripada 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang di salurkan ke akaun UMNO Kedah masa menjadi Pengerusi Badan Perhubungan parti itu adalah perkara biasa apabila ia berlaku di luar pengetahuan individu terbabit… Tapi menurut Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Kedah, Mohamad Fadzil Zolkipli, Dr. Mahathir pernah menolak, bila bekas Perdana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JIBENG LAKUKAN KESILAPAN BESAR KETIKA BERKUASA TIDAK DAKWA DR MANDELIAR HABIS2AN …… AKIBATNYA DIA YANG KENA TERUK……. pemakan dedak grade A Tun Dr Mahathir Mohamad, iaitu A Kadir Jasin, tiba tiba menjadi defensif, takut apabila skandal BMF, forex melibatkan Tun M diungkit……… 1. Tulisan A. Kadir Jasin bertajuk “Berjaga-jaga ungkit perkara lama” tidak berapa lama dulu membayangkan sikap defensif dan ketakutannya apabila skandal BMF dan forex melibatkan “boss”nya diungkit dan didedahkan semula. 2. Dalam tulisannya, Kadir mengakui bahawa dia merupakan antara wartawan yang paling awal melaporkan ‘laporan palsu’ dan songsang berkaitan BMF, mungkin kerana kenaifannya mempercayai kenyataan seorang pegawai BBMB… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jibeng bodoh…hadi tak suruh Jibeng dakwa…

Umno bagi pas terengganu 1 juta umno lingkop…memang Jibeng bodooh..

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh satu hal. Najib curi wang rakyat bernillion di 1MDB. Tiada maaf bagi nya. Roh Tun Razak menggelisah dalam kubur di buat nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BILA ENAM JAHANAM BERGABUNG BENTUK KERAjaan MEMANG SAH LEERRR JAHANAM NEGARA…….. DAH 23 TAHUN KENA KELENTONG TONG M ……MASIH TAK SERIK LG KE…. Puluhan pelajar Pasir Gudang terjejas lagi PASIR GUDANG: Puluhan pelajar di beberapa sekolah sekitar kawasan ini terjejas dipercayai akibat pencemaran udara selepas kira-kira dua jam sekolah dibuka, pagi tadi. Tinjauan BH mendapati Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Puteri Resort antara yang terawal terjejas apabila dua pelajarnya mengalami simptom muntah dan sesak nafas kira-kira jam 10.30 pagi. Selain itu, Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Pasir Putih pula mencatatkan 19 murid mengalami simptom sama sebelum ibu bapa diarah membawa pulang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LAW OF JUNGLE BWH PH PARTI PORN…… Sistem keadilan menurut Labi, Tuan Magistret Doktor Labu dan Magistret Labi bertemu di satu kelab di Kuala Lumpur. Pelayan datang Doktor Labu: Eh… kenapa muka kamu macam Haji Bakhil. Pelayan kelab: Itu pakcik saya Doktor Labu: Padanlah… Pelayan kelab: Mahu minum apa Tuan? Magistret Labi: Saya Jin and Tonic Doktor Labu: Emm.. aa.. Iblis Tonic Pelayan kelab: Iblis Tonic mana ada Tuan Doktor Labu: Err.. aa.. give me Setan and Tonic Pelayan kelab: Setan lagi tak ada Tuan Doktor Labu: (Dengan marah) Err.. now bring me Haji Bakhil and Tonic! Get out, get… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN PARTI HOMO LBH UTAMAKAN PANGKAT DAN HARTA DARI RAKYAT…….

Amboi banyaknya pingat Tipah…….

Datok pun tidak dan hanya sebulan sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM, tapi service label di Tipah lebih banyak dari Tan Sri-Tan Sri KP SPRM sebelumnya.

Pingat baring tengah jalan. maki polid dan marah imigresyen kot.

Wow! Jual pingat pun tak ada prestij

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TAHI KAMBING…..

Semlm saya bersembang dgn seorg teman yg cacat penglihatan. Saya tanya dia macam mana dengan pentadbiran Kerajaan PH di bawah pimpinan Tun Mahathir.

Dia kata, “Ingatkan makjun TAPI rupanya TAHI KAMBING”

Kesimpulannya, semua yang di janjikan oleh PH adalah DUSTA semata mata dan dia kata rakyat telah di tipu oleh janji manis PH sebelum PRU.

Wow! Perumpamaan yang power

Anonymous
Guest
Anonymous

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR tahi babi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT LA PARTI TELINGA KUALI DUK DIAM…MASYUKKKKKK RUPA NYERR… Dakwaan Wok Lan telah mencurii dan mencerobos Blok D & E? TANGKAP DAN SIASAT SEGERA ORANG HUSAMM! PELOMBONG HARAM WOK AZLAN BIN WOK JAAAFR (670207-##-3553) DI GUA MUASNG? Wok Lan bersama syarikat perlombongan magnese nya VGSSB, seorang Taiko yang menghentam Menteri Besar Datuk Mad setiap hari di FB nya dilaporkan melombong secara haram diluar kawasan yang dilesenkan? Sebahagian bukit yang tidak ditanam (Blok A) dari 10,000 ekar kawasan milik YAIKN telah diberikan oleh Husamm kepada Wok Lan sebagai imbuhan menjadi pengikut peribadi beliau? GASAK menggesa Kerajaan Persekutuan mahupun Kerajaan Negeri, agar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷🌼🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dihrapkan maafkanlah diri abg ini duhai adinda
Abg gi mncing, ptg tadi..tnpa memberitahu Irah
Tmpt mancing tu..line U-mobile, lngsung tk ada
Tk dpt brpantun kt dinda, abg tadi, tk tentu arah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷🌼🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷🌼🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷,
Abg bwa ikan, balik keTunjang, utk mak simpan
Lps makan mlm nanti, abg nk balik rumht sewa
Wrkh2 dr Irah..tetap abg jdikan sebagai tatapan
Kerana wrkh2 Irah itu, adalah sbg penawar jiwa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷🌼🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GAME OF THRONE BEHIHD THE SCENE…ANTARA AGONG DAN RAJA,,SIAPA AKAN MENANG…..MEMINJAM KATA2 MAT SABUN…ELEPHANT WITH ELEPHANT FIGHT GRASS IN BETWEEN WILL DIE….. Apa Tujuan Sebenar Mahathir Lantik Latheefa Bibiee Koya Jadi Bos SPRM? ‘Mission accomplished’ kata mantan Ketua Pesuruhjaya SPRM bila wartawan tanya kenapa tetiba Shukri Abdull tiba2 di arahkan letak jawatan… ‘Mission’ apa? ‘Mission Impossible’ ker…😂😂😂 Tentu kita ingat lagi camner Mamat Tisu Tua nie menangis depan wartawan masa memula di lantik jadi Ketua Pesuruhjaya SPRM tahun lepas…😉😉😉 Hampir di bunuhlah, terpaksa lari ke luar negara sebab bimbangkan keselamatan dirilah, menarik skrip Shukri masa tu!!! Siapa penulis skrip tu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH PARTI TANGKI SEPTIK…..KALAU TAK KELUAR TAHI DAN KENCING….PALING TIDAK PUN DARI JAUH LAGI BAU BUSUK TAK LALU NAK HIDU…….. Human Resources Minister M. Kula Segaran said the suggestion to source for African workers to work in Malaysian plantations will be dropped…… He added that the issue of taking in African workers arose when the farmers complained that they were in need of foreign workers, and suggested that the government consider employing workers from African countries where Malaysia had invested heavily. Kula Segaran had said that workers from Vietnam and Indonesia were no longer interested in working in Malaysia as… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH PUN TAK KISAH KALAU TAK JADI PM8…..KENAPA PULA OTAI HARI2 MENYIBUK SANA SINI ……… Dato’ Seri Anwar Ibrahim today reiterated – for the umpteenth time – that he is not obsessed with becoming the Prime Minister of Malaysia. According to the PKR president, he has no problems with Tun Dr Mahathir Moahamad and is willing to give the Prime Minister all the time he needs to administer the country well. “(I) do not dispute that there are tricks by people around Dr Mahathir or me, who are trying to disturb or shake (the administration). “(They) should not disturb,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DUA MUSUH BERLAKON BAIK ANTARA SATU SAMA LAIN…..CARI PELUANG KEEMASAN UNTUK BUNUH PIHAK LAWAN……SIAPA PALING LICIK DIA MENANG……. Kengkawan yang dikasihi semua…setuju tak kalau kita sama2 katakan…. Dr Mahathir dan Anwar Ibrahim, bila ditanya, masing-masing mendakwa tidak ada sebarang masalah antara mereka…dam pelan peralihan kuasa sedang berjalan dengan lancar seperti yang dijanjikan oleh kedua2 mereka. Hakikatnya, hubungan antara kem Anwar dan kem Mahathir teramat kritikal. Pertempuran yang dahsyat dijangka akan berlaku pada bila-bila masa saja…dan kini kedua2 belah pihak sedang mengasah parang dan pedang untuk armageddon politik terhebat abad ini!!!! Hooreyyy…PH bakal berantakan dan parlimen akan dibubarkan tak lama lagi…paving… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PENYAMUN TARBUS PARTI JAMBAN PH BERLAGAK HABIS……SINDIR SIKIT PUN TAK BOLEH…..LEVEL TOKONG…..MANA DIA FREEDOM OF SPEECH AND EXPRESSION….. PH air punya hal… Ilya, Ropie dakwa dilarang buat persembahan di Shah Alam…….. PELAWAK Ilya Buang mendakwa dihalang daripada membuat rakaman program Sepah Reunion Live yang sepatutnya berlangsung di Royal Teater, Shah Alam pada malam Jumaat lalu. Ilya atau lebih dikenali sebagai Pak Ya berkata, insiden itu dipercayai berpunca daripada sindiran dalam persembahannya pada malam final Maharaja Lawak Mega 2019 (MLM 2019) bersama kumpulan Rare sebelum ini. “Ya, betul saya disekat daripada beraksi oleh orang-orang tertentu di Shah Alam. “Ia mungkin berkaitan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BIASA LEER TU…..TAK KENCING BUKAN PH PULAK……. Kenapa Pemimpin AMANAH dikatakan bodoh dan kuat kencing?…….. Perkenalkan kepada anda, Senator yang merupakan Ketua Wanita AMANAH Nasional merangkap Ketua Penerangan Wanita PH. https://www.facebook.com/aimanathirah.aljundi.7/posts/1330272750508649 Pada 2003, ketika SARS menular, Perdana Menteri ketika itu menyekat kemasukan pengunjung dari China dan Hong Kong. https://www.malaysiakini.com/news/508575 dan https://www.wsj.com/articles/SB1049915104478452007 Manakala MERS, kesnya bermula sejak September 2012 dan masih berpanjangan sehingga November 2019, menurut laporan WHO. Jadi nak sekat rakyat kita menunaikan haji dan umrah sepanjang tujuh tahun ini? https://www.who.int/emergencies/mers-cov/en/ Angka kematian bukanlah 2,220 seperti Senator AMANAH ini paparkan. Jumlahnya 858 kematian, dengan 2,494 kes jangkitan. Kerajaan mahu rakyat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK PAYAH AJAK PEROMPAK BERDIALOG….SAMPAI MAMPUS PUN TAK NGAKU…… Takut : Asyraf boleh berdialog isu THP, tapi bukan dengan saya – Mujahid…….. Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dr Mujahid Yusof tidak mempunyai masalah jika Ketua Pemuda Umno Dr Asyraf Wajdi Dusuki ingin berdialog mendapatkan maklumat, khusunya mengenai penjualan aset Tabung Haji Plantation (THP). Namun, kata Mujahid, beliau bukanlah orang yang tepat untuk menyertai dialog itu, memandangkan sebagai menteri, beliau telah menyerahkan tanggungjawab menguruskan anak syarikat Lembaga Tabung Haji (TH) itu kepada mereka yang profesional. “THP ialah entiti perniagaan. Sebagai menteri, saya arahkan entiti perniagaan ini biarlah orang profesional yang jalankan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KELING LEBIH PERCAYA TIONGKOK DARI MELAYU…….. Gong Xi Fa Chai, Sekali Lagi Vincent Tan Dapat Ang Pow Dari Dr. Mahathir, Big Money Woooo… KONSORTIUM Naza Group of Cos-Berjaya Corp Bhd telah mendapatkan kontrak konsesi armada multimillion dari kerajaan, lapor The Malaysian Reserve yang memetik dua sumber (BACA DI SINI). Syarikat terpilih, yang akan menyediakan kenderaan dan pengurusan kenderaan kepada kerajaan. Persaingan untuk kontrak armada yang lumayan telah menjadi sengit dalam beberapa bulan terakhir dengan sekurang-kurangnya empat pihak besar yang membida untuk projek itu. Mereka adalah Spanco, Konsortium Naza-Berjaya, DRB-Hicom Bhd dan Sime Darby Bhd. Konsesi Spanco tidak akan diperbaharui. Naza-Berjaya… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Rakyat ditipu kroni diutamaka

Itulah madey yg nak selamatkan malaysia..

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klepto bukan saja tipu, dia mencuri wang rakyat berbillion di 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LEOPARD NEVER CHANGE ITS SPOT…….ITULAH PERANGAI KRONISME KORUPSI NAPOTISME DR MANDELIAR TIDAK PERNAH BERUBAH…… Adakah Naza-Berjaya konsortium pilihan untuk kontrak armada kerajaan?………… KONSORTIUM Naza Group of Cos-Berjaya Corp Bhd dikatakan mendapatkan kontrak konsesi armada multimillion dari kerajaan, lapor The Malaysian Reserve yang menetik dua sumber. Syarikat terpilih, yang akan menyediakan kenderaan dan pengurusan kenderaan kepada kerajaan, dijangka akan diumumkan tidak lama selepas lebih 10 bulan proses dan perbincangan yang rapi. Konsesi 25 tahun Spanco Sdn Bhd untuk pengurusan armada berakhir tahun lepas tetapi syarikat itu telah diberikan lanjutan sehingga akhir tahun ini. Kerajaan menyimpulkan permintaan untuk cadangan konsesi pada Februari… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RUPA2NYA KASUT HITAM TAK DENGAR KATA MEMANG DEGIL MEMBELAKANGKAN ARAHAN AGONG TONG M DR MADEYLIAR MERANGKAP PEMBAWA PANJI HITAM……. PPSMI Dr Mahathir walasal balik asal…….. Dr Mahathir Mohamad yang memangku jawatan Menteri Pendidikan selepas Dr Maszlee Malik diminta berundur mengumumkan bahasa pengantar pembelajaran Sains dan Matematik dikembalikan dalam bahasa Inggeris semula. Pengumuman ini secara tidak langsung mendedahkan sebab musabab sebenar kenapa beliau meminta Maszlee berundur awal bulan lalu, rupa-rupanya beliau ingin meneruskan dasar pendidikan yang diyakininya. Program pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPMSI) apabila ia dilaksanakan telah dibantah oleh “para pejuang bahasa Melayu” sebelum ini dengan alasan ia… Read more »