BERTAUBATLAH TOK GURU HADI AWANG!!!

Pas dilaporkan akan terus dengan rancangan untuk membawa usul undi percaya agar Perdana Menteri dikekalkan mentadbir negara sehingga habis penggal, meskipun isu peralihan kuasa pada hakikatnya tidak berbangkit lagi setelah pertemuan Anwar Ibrahim dengan Tun Mahathir Mohamad semalam.

Dalam pertemuan semalam, Tun Mahathir memberitahu Anwar, beliau kekal komited dengan janji peralihan kuasa yang telah dipersetujui bersama PH sebelum ini.

Tun Mahathir juga menegaskan, beliau tidak terlibat dengan sebarang komplot mengumpul tandatangan bagi tujuan mengekalkannya sehingga habis penggal.

Hari ini, bercakap tentang hal yang sama, Tun Mahathir juga berkata, beliau sudah berusia 94 tahun dan menginjak 95 tidak lama lagi.

“Saya sudah 94 tahun.

“Tak lama lagi 95. Mana boleh tahan,” kata beliau.

Dalam ertikata lain, Tun Mahathir sedar kekuatan dirinya tidak mungkin bertahan sehingga ke habis penggal dan untuk itu, melakukan peralihan kuasa kepada Anwar sebagaimana yang telah dipersetujui adalah pilihan terbaik baiknya.

Tetapi, Hadi Awang memberitahu, Pas akan tetap membawa usul undi percaya sebagaimana yang telah dirancangnya.

Malah, beliau menegaskan tindakan itu bukan untuk mengampu Tun Mahathir, tetapi untuk menyelamatkan negara.

Dalam hal ini, apakah Hadi Awang tidak faham-faham lagi apa yang dikatakan oleh Tun Mahathir itu?

Untuk apa lagi Pas mahu membawa usul undi percaya mahu Tun Mahathir kekal sehingga habis penggal pada sidang Parlimen Mac ini, sedangkan penyerahan kuasa kepada Anwar bakal menjadi kenyataan?

Lebih-lebih lagi jika pada mesyuarat Majlis Presiden PH pada 21 Februari nanti tarikh peralihan kuasa sudah dipersetujui, membawa usul undi percaya untuk Tun Mahathir kekal sehingga habis penggal sudah tidak memberi apa-apa makna lagi.

Apa yang Pas mahu lagi sebenarnya?

Benarkah tindakan membawa usul itu untuk menyelamatkan negara?

Atau ia menggambarkan ketakutan Pas terhadap sosok bernama Anwar yang bakal menjadi Perdana Menteri?

Sebagai parti yang mendakwa memperjuangkan Islam, apakah Pas tidak sedar mencetuskan gangguan atau kekacauan yang boleh membawa negara menjadi tidak aman melalui usul itu adalah perbuatan yang dilarang oleh agama?

Bertaubatlah Tok Guru!! (ShahbudinHusin 14/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 14 February 2020 — 11:08 pm

87
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
JLcMAHATHIRVSANWARBSPAnonymousanonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU BARUA BIARKAN MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN BERPOLITIK DALAM MASJID…….. Berpolitik Di Masjid, Ini Amaran Sultan Johor Kepada DAP……… TITAH DULI YANG MAHA MULIA SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR SULTAN YANG DIPERTUAN BAGI NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK JOHOR DARUL TA’ZIM DI ATAS PELANGGARAN DAN PENCABULAN MASJID TEMPAT SUCI UMAT ISLAM……….. Mutakhir ini terdapat banyak usaha yang dilihat seakan-akan mahu menceroboh sempadan agama Islam yang telah digariskan sejak wujudnya Undang-Undang Tubuh Negeri Johor 1895. Sungguhpun saya dan Jabatan Agama Islam Negeri Johor telah beberapa kali membuat peringatan tegas kepada pentadbiran masjid dan surau di dalam Negeri Johor untuk melarang mana-mana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ISLAM TERANCAM BWH PH………. Tindakan SIS Menyimpang Ajaran Islam -Zailah, AP R/Panjang………. Tindakan Sisters In Islam (SIS) mempertikai tindakan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (Jaheaik) mengeluarkan notis wanita berpakaian tidak sopan amat dikesali. Ketua Dewan Muslimat PAS Kelantan Siti Zailah Mohd Yusoff berkata, kenyataan SIS begitu mengelirukan umat Islam dan dianggap tidak wajar dikeluarkan. “Sewajarnya SIS mendapat maklumat yang jelas terlebih dahulu daripada Jaheaik berhubung tindakan tersebut,” ujarnya di sini. Baru-baru ini Jaheaik menahan 39 wanita yang didapati berpakaian seksi dan berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai sempena Ramadan untuk sesi kaunseling. Berikutan itu SIS dilapor mahu Jaheik menghentikan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI DAN MELAYU TERANCAM BWH PH…….. ORANG LAIN BERGELUT SEHARIAN UNTUK HIDUP DIA SIBUK NAK JADI PM……… Yang penting beliau jadi PM…….. Dari dipecat sebagai TPM kemudian mencetuskan gerakan reformasi jalanan tahun 1998 (21 tahun dahulu), masuk keluar penjara itulah matlamat akhir agar “Aku jadi PM”. Berapa ramai yang terkesan dan menderita, dipukul dibelasah ditangkap jadi bankrap. Orang Melayu sampai berpecah-belah dan kuasa politik bukan Melayu menjadi dominan. Kos hidup mencacak naik, rakyat menderita. Itu semua “aku peduli apa” asalkan yang penting “Aku jadi PM”. Apalah istimewa sangat orang yang Tun Dr Mahathir Mohamad pernah sebut tidak layak memimpin negara… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DIBENARKAN KENCING……. Dua Berita Gembira Menceriakan Penyokong PH Hari Ini Berita 1: Bonus Aidilfitri zaman BN, Penjawat Awam= RM500 Pesara=RM250 Bonus Aidilfitri zaman PH, Penjawat Awam= RM450 Pesara=RM225 Dulu Azmin kata, “Penjawat awam akan mendapat bonus lebih banyak berbanding tahun lalu, jika Pakatan Harapan menang pada pilihan raya umum ke-14.” Cukur menteri PH semakin kuat kencing. Alasan PH mesti Najib curi duit kan? Apa kata Menteri Tisu dulu? Berita 2: Berita baik untuk budak-budak weChat yang mengundi PH dalam PRU14. Pengerusi PTPTN mengumumkan akan mengkaji semula untuk membuat u-turn tentang larangan ke luar negara bagi peminjam-peminjam PTPTN yang gagal… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAH GS UNTUK KESEJAHTERAAN ANDA…….. Bila Dana Raya? : Kurangnya Suara Rakyat Pertikai……… Hak rakyat yang mempertikai dan mempersoal bila Dana Raya akan diagih, di era kerajaan PAS Terengganu sekarang kurang berbanding kerajaan dulu. Timbalan Yang Dipertua PAS Setiu, Dr Azman Ibrahim berkata, dengan bantuan untuk sektor pertanian di bawah kerajaan lepas dinamakan Dana Usahawan Tani (DUTA) hanya memperuntukan sebanyak RM500 ribu sahaja. “Ada pula faedah yang perlu dibayar peminjam sebanyak 3%, (sebaliknya) Skim Bantuan Modal Tani (SBMT) di bawah kerajaan baharu telah memperuntukan sebanyak RM5 juta, patuh syariah dan tanpa sebarang faedah,” ujarnya yang dipetik di laman sosial miliknya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERLALU BANYAK HASIL ROMPAKAN PENYANGAK KAPITALIS DAN GANGSTER SOSIALIST….. .. …….. Reclaim RM1.48bil From Failed Land Swap Deal, Hisham Tells Mindef……. Tun Dr Mahathir Mohamad was the Prime Minister, Anwar Ibrahim the Finance Minister, and Syed Hamid Albar the Minister of Defence in 1996, all now leaders of Pakatan Harapan (FMT) – Former defence minister Hishammuddin Hussein today urged Putrajaya to reclaim RM1.48 billion lost in the failed land swap deal involving the Plentong and Tebrau districts in Johor. The deal, covering 382.16 acres, had been approved by the Cabinet in 1996 but was eventually cancelled. (Tun Dr Mahathir Mohamad… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA DIBAHAGI ANTARA WARIS2 PENYAMUN TARBUS PARTI TANGKI SEPTIK PH……… Parti WARISAN perlu hormati kerja Polis……… DEWAN Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS) menyelar tindakan Parti Warisan Sabah yang dilihat agak keterlaluan dalam menghalang tugasan Unit Cawangan Khas yang merupakan penjawat awam di negeri ini. Sebagai parti kerajaan, Warisan sepatutnya bertindak profesional dalam mengurus perkara ini secara lebih baik dan memberi suatu kemudahan kepada penjawat awam untuk melakukan tugasan yang diamanahkan oleh pihak berkuasa. Pemuda PAS yakin dan percaya bahawa setiap anggota Unit Cawangan Khas yang berada di bawah seliaan PDRM bertindak atas SOP yang telah ditetapkan dengan tujuan tertentu untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NEGARA MUSNAH BAWAH ENAM JAHANAM PENYAMUN TARBUS PARTI JAMBAN PH …………… Hutang Kerajaan PH Semakin Meningkat, Taraf Hidup Rakyat Semakin Menurun……. Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini mengeluarkan data hutang Kerajaan bagi suku pertama tahun 2019. Suku pertama (Jan-Mac) 2019 ialah RM775.918 billion atau RM776 billion. Ia bersamaan dengan 53.7% KDNK. Berbanding akhir bulan Disember 2018, hutang negara ialah RM774 billion. Semasa PRU14 dahulu, hutang negara hanyalah RM686.8 billion atau 50.1% KDNK. Dalam masa setahun PH perintah, hutang negara telah meningkat dengan begitu cepat sekali. RM686.8 billion (50.1% KDNK) masa PRU14. RM776 billion (53.7% KDNK) sukuan pertama 2019. Hutang bertambah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ko pakar perlembagan mana?..pakar perlembagsannmalaysia tidak meragukan proses pengamponan..m

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI PERCAYA GS HANYA UNTUK RAKYAT……TIADA AGENDA TERSEMBUNYI…..MENANG ATAU KALAH PRU 15 ITU BELAKANG KIRA……. JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA……… PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pas parti 18: kerusi…pas mewakili rakyat yg minoriti…baik tutup mulut…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU DR MANDELIAR SERAH JAWATAN KEPADA BAPOK …MEMANG BUSUK NAMA BAPAK SEPANJANG SEJARAH….. Biadap! Jual Arak, Ugut Ketua Polis. Pengerusi DAP Jerantut Ditahan….. Pengerusi DAP Jerantut, Loo Why Leong ditahan polis hari ini bagi membantu siasatan kerana dipercayai mengugut Ketua Polis Daerah Jerantut, Superintenden Mazlan Hassan pada Khamis lalu. Ketua Polis negeri, Datuk Seri Mohd. Zakaria Ahmad berkata, Why Leong ditahan pukul 3 petang di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jerantut selepas dipanggil bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan. “Selepas diambil keterangan, dia (Why Leong) dibebaskan dengan jaminan polis. Telefon bimbitnya turut dirampas,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Jgn lah pulak Irah difikirkan..yg Irah tu abg abai
Biarpun sibuk, hati ini, ttp mnggamit & mlambai
Tdi..abg tlng ayah jirus pkk tebu, terung & cabai
Hari ini, musuh blm kacau, jdi abg blm nak tibai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wlu apa keadaan, diri Irah tu, abg tak akan lupa
Abg akan pastikan, yg dinda tk kan rasa hampa
Kalau tak berpantun pun..dlm hati ttp menyapa
Biar je di prgunungan cinta ini abg terus brtapa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Wrkh trakhir dr Irah..abg terima, baru 2 minggu
Tpi..rindu di dlm hati..terus juga membelenggu
Klu sepi..abg akn termenung, menongkat dagu
Nmun lega..musuh kini dh tk lagi mengganggu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Pagi ini tiada kelibat Suman DAP punya balachi
Suman dh trkedu..dan mulut dia sperti terkunci
Rpa2nya dlm blog ini, dia tu, ramai yg mmbenci
Ini Kejora tunjuk, antara depa, yg tmpil mencaci
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
____________________________________

zaiba

Othman Ahmad, apa yg kau merepek haaaaa…

Reply
14 February 2020 11:53 pm

____________________________________

IBNU ZUBAIR AL AWWAM

Betui Tu.. Apa Yang Ko Merepek Ni Wak Suman? 😂 SYABAS ZAIBA! 😁

Reply
15 February 2020 12:34 am

anonymous
Member
anonymous

Hadi bersungguh nak kipas madey kerana

-Hadi melihat peluang untuk menang pru15 jika PH terus dipimpin oleh madey…populariti madey terus merudum..5 prk madey tewas..

– Hadi takut kpd anwar…

Anonymous
Guest
Anonymous

Cara kamu memikir, menganalisa keadaan itu senget, kalau tak mereng sama sekali.

Kamu tak kasi penerangan, aku pun buat begitu. Tapi majoriti sokong aku. Sebab majiroti sokong PH, korang dah jadi Pembangkang.

anonymous
Member
anonymous

Orang bongok perlu penerangan.. Sila pergi ke pejabat penerangan…otak ko senget kerana lama tak makan obat.. .keling ni Kuat minum todi..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. MEREKA PERJUANG KOMUNIS SOSIALIST SYIAH LIBERALIST PLURALIST SECULARIST ATHEIST ANARCHISM MARXIST DLL……SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Anonymous
Guest
Anonymous

PARTI2 PEMBANGKANG SEKARANG TAKDA TUNJANG. SEBAB NAJIB KLEPTO DAH KAPOR. WAK JAHIIT DIAM SAJA. HADI SOKONG TDM.

BSP
Guest
BSP

Peralihan kuasa menjadi hura hara disebabkan Atok yang lidah bercabang..
Dia sebenarnya tak nak bagi jawatan tu kpd Anwar..
Kalau dia really nak bagi, tak perlu ada undi sokong la, dan macam2..
kalau dia really nak bagi, pasti dia akan arahkan semua MP dia dan yang lain untuk sokong Anwar…Tapi ini tak berlaku..
Malah atok pecahbelah kan pulak PKR…
Mainan Atok so obvious….he is a real penipu , manipulator and diktator…

So the best solution ialah, serahlah balik kepada rakyat untuk memilih….BUBAR PARLIMEN….Anwar pun now is not a good leader!!

anonymous
Member
anonymous

Zahid lagi tak bagus….korup….lemah…nak gadaikan umno kpd madey….umno perlu pecat zahid hishamudin dan sekutu zahid jika nak kembali dapat sokongan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak payah pecat Zahid. Biarkan dia di situ sampai bila2. Bagus untuk Bersatu dan PH.

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK KAU. LIDAH KAU BERCABANG MCM ULAR SAWA. ADA TAHI DI ATAS NYA.

KAU INGAT PRU INI MACAM PRK? KALAU SEMUA MP PEMBANGKANG MATI PUN, TAKDA PRU, HANYA PRK.

KAU NAK KLUARKAN WANG UNTUK PRU? REPEAT: KEPALA BAPAK KAU.

BSP
Guest
BSP

siapa anon 10.58am ni…melalak macam beruk..
Tak tahu hujung pangkal…
Kalau tak faham pasal pembubaran parlimen, elok diam..
Bukan tak boleh bubar….kalau dah parti dlm pakatan kerajaan berpecah dan tak ada kepercayana antara satu sama lain, elok buabr dan ilih semula kerajaan..
Negara dah teruk macam ni pun, nak keep lagi ke kerajaan PH yg bododh ni????

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Cara Ahli Politik Menunggang Agama Untuk Sebarkan Fitnah……… Fitnah serta politik jijik PH, tak ada sempadan masa… Fitnah PH Terhadap DS Najib Dalam Kes Salah Guna Kuasa YAPEIM……. Mari kita fahamkan macam mana PH membuat propaganda jahat dan menipu untuk menyerang DS Najib… Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YAPEIM), di saman bersama 7 individu di atas kapasiti mereka sebagai Ahli Lembaga Pemegang Amanah YAPEIM… YAPEIM dan Ahli Lembaga Pemegang Amanah mereka perlu membela diri dengan mengupah sebuah syarikat guaman… YAPEIM menang kes tersebut dan dakwaan YAPEIM telah salah guna dana mereka di buktikan hanyalah tuduhan yang tidak berasas (BACA DI… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak payah nak cuba pertahankan Bossmu Najib K;epto lah. Kkau dah jalan songsang, mengaruh arus. Najib Klepto dah kaputz. KO.

BSP
Guest
BSP

Percayalah….Atok akan bubarkan parlimen soon lepas Mesyurat 21st Feb ni…
Tapi sblm tu undi percaya yg nak dibuat oleh PAS adalah jalan terakhir..
Sekiranya Atok tak dapat sokongan , maka Atok akan bubarkan Parlimen..
Kalau Atok dapat sokongan, ini bermakna Anwar have to wait until end of the penggal atau bila Atok mati awal..

anonymous
Member
anonymous

Mcm mana nak percaya…madey tidak tergugat….kalo mudey bubar parlimen madey akan tergugat..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau mengarut. Kot Pak Sheikh mati lebih awal dari TDM. Atau kau mati lebih awal dari semua tuh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA……. Dr Maszlee bodoh’. Kata EXCO S’gor DAP. AP PAS Bela….. PAS pertahan menteri ‘diserang’ pemimpin DAP…….. Pendirian tegas Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik mempertahankan kuota kemasukan program matrikulasi disokong anggota parlimen PAS. Anggota Parlimen Pengkalan Chepa Ustaz Ahmad Marzuk Shaary berkata, sekalipun dikritik pihak namun Dr Maszlee tetap dengan pendiriannya. “Tindakan ini amat kita puji dan sokong, malah sebelum ini pun saya mengeluarkan kenyataan program matrikulasi wajib diteruskan,” ujarnya di sini. Baru-baru ini pemimpin DAP dilapor mempertikaikan pendirian Dr Maszlee mempertahankan sistem kemasukan ke program matrikulasi. Anggota Exco Selangor Dato’ Teng Chang Khim menyifatkan Dr… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI TERANCAM BWH PH……… sebagai Menteri Kewangan, Guan Eng gagal tadbir ekonomi Selepas memikul tugas sebagai Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dilihat gagal mentadbir ekonomi negara sebaliknya hanya mengeluarkan kenyataan bagi menutup kelemahan diri. Ketua Pemuda Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan), Shahir Adnan berkata, satu persatu kenyataan yang dikeluarkan Guan Eng sebelum ini tidak mencerminkan Ahli Parlimen Bagan itu sebagai seorang akauntan profesional seperti dicanang oleh DAP. “Setahun Pakatan Harapan (PH) memerintah, dasar-dasar ekonomi yang rapuh menyebabkan Malaysia bakal terjerumus ke dalam kegawatan ekonomi yang teruk. Menteri Kewangan juga diperli teruk dek insiden ‘salah titik perpuluhan’ di Dewan Rakyat, apabila… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P DE FACTO LEADER OF PH……… Ultra kiasu sudah tua dan nyanyuk Kempen “malu apabossku” bercanggah dengan Rukun Negara. Kempen “Malaysian Malaysia” atau Malaysia untuk orang Malaysia, yang mahukan sama rata dan sama rasa bagaimana pula bapak ultra kiasu? Malaysian Malaysia, bukan sahaja bercanggah dengan Rukun Negara, malah lebih dahsyat lagi bercanggah dengan Perlembagaan Negara. Mahu apa sebenarnya kamu ultra kiasu? Kamu mahu tunjukkan kamu itu malaikat? Ini tidak termasuk kenyataan demi kenyataan dan tindakan kamu ketika Peristiwa 13 Mei 1969. Kamu kata kempen maluapabossku bertentangan dengan Rukun Negara kelima, kesopanan dan kesusilaan, ingin saya bertanya, bagaimana tulisan-tulisan dan ucapan-ucapan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH JERUMUSKAN EKONOMI NEGARA KE LEMBAH BAHAYA Kerajaan PH Sedar Ker Kegawatan Ekonomi??? Kegawatan ekonomi (recession) semakin dapat di rasai di negara ini… Ekonomi negara semakin malap… Petanda2 negara akan menghadapi krisis ekonomi semakin nyata (BACA DI SINI)… Dalam membangunkan ekonomi sesebuah negara, terdapat 2 aspek yang cukup penting iaitu ‘people economy’ dan ‘capital economy’… Kedua2nya berkait rapat dan saling bergantung antara satu sama lain… ‘People economy’ adalah berkaitan dengan pembangunan ekonomi rakyat di mana ianya secara langsung menjadi pemangkin bagi kerajaan untuk memacu kemajuan negara… Lebih dari itu, ‘people economy’ adalah aspek yang sangat penting kerana ianya akan memberikan… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

hehehe…tuduhan liar? kita tengok, jika atok tak tendang kuar goneEng dlm masa terdekat, sah la, sume ni wayang d4p.
bani melayu sume tertipu dgnnya.
aku sendiri, pokjib kembali berkuasa atau anwar pm8, matlamat tetap tercapai: virusAtok dan virusGoneEng di kurantin di spital sg buloh.
kehkehkeh….dua2 lebih merbahaya dari coronaVirus.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu lebih merbahaya dari all of them. Mulut celupar.

pokjib kembali berkuasa? A tall order. As tall as Mount Everest which no Malaysian has conquered.

atau anwar pm8? Dream on, Mat. An Islamic nation Malaysia will then have a Peliwat as PM.

anonymous
Guest
anonymous

hehe….ko keling mabuk todi dari kerala. who cares what u say.
dulu pernah dilahirkan sbg siput vavi?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI ..”

Shrewd observation, Dol.

“.. TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU”

Itu mimpi kau saja.

Kamu tak suka Tun M & PH yer? Menjerit, melalut, melompat lompat lah kamu. Macam kera.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rasa nya US ptg..sbb sini dah hampir 8:00 pagi
Pagi2 cuti begini, teringatlah pula kat buah hati
Abg nk tolong ayah..tak ada ke mana nak pergi
Smntara bujang..dgn keluarga ingin utk brbakti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Jgn lah pulak difikirkan, yg Irah tu abg tak hirau
Siapalah yg tak ingatkan kepada bunga idaman
Skrg ni kt Kedah & kwsn utara, musim kemarau
Bnyak juga..abg nak tolong ayah, jirus tanaman
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

John Doe
Guest
John Doe

Lawan je la usul tu di dewan, kan? Tak pun buatlah usul balas menyokong Bang Non sebagai PM-8, kan? Barula benar-benar anak jantan.

Kata “Mahathir bukan manusia luar biasa, jangan takut untuk berlawan dengannya”. Ini baru usul yang dibawa untuk menyokong Tun sebagai PM sehingga habis penggal pun tak berani nak lawan, apa kejadahnya. Usul tu pulak PAS yang nak bawa, bukan pun usul PPBM.

Kah kah kah. Tuan Budin juga takut terketar-ketar dengan usul PAS dan desperado minta ia tidak diteruskan.

Sembang kari la tuan Budin. Kah kah kah..

anonymous
Member
anonymous

Usul pas tak ada kesan ape2…pas hanye nak madey kekal supaya PH tumbang pru15kerana madey dilihat makin kurang sokongan melayu…5 prk madey kojol…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak usah nak bangga meng Prk lah. Pru korang kalah. Kena tendang terjang, tersumbat di longkang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SIBUK POLITICKING SEHINGGA ABAIKAN NEGARA……DR MADEYLIAR PONDAN TAK MAHU TERUS TERANG….UNTUK STABILKAN NEGARA ITULAH JALANNYA…… Hadi: PAS tidak takut jika usul percaya tidak dapat sokongan………. Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, ia adalah salah satu proses demokrasi yang membuka peluang kepada ahli-ahli Parlimen memberi undi kepercayaan tersebut. هادي: ڤاس تيدق تاكوت جك اصول ڤرچاي تيدق داڤت سوكوڠن Pas akan tetap teguh membawa usul percaya kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad walaupun ada sesetengah pihak dilihat ‘penakut’ dengan tindakan parti itu. Menurutnya, berbeza dengan Pas, parti itu tidak gentar dan takut sekiranya usul itu tidak mendapat sokongan. “Kita tak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

KAMU SIBUK MENGARUT HINGGA BLOG INI JADI KUSUT.

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR, MENGAPA KAMU TAK MAHU SOKONG BOSS MU HAJI HADI? NAK SOKONG BOSSKU MAJIB KLEPTO DAH TERLAMBAT – HE’S A GONE CASE, DAH FINITO POLITIK NYA.

anonymous
Guest
anonymous

Tun M kena cepat2 pecat LGE dan lain2 menteri DAP dari kabinet.
Gagal melakukannya, Hadi Awang akan sedar dia dah kena patuk ular.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang dipatuk ular adalah kamu dan gerombolan kamu.

Di kata bodoh, marah, tapi menuduh secara liar, tak kasi bukti, fakta atau penerangan pun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus lah Pas usulkan undi percaya agar Perdana Menteri dikekalkan mentadbir negara sehingga habis penggal. Sebab Hadi tak suka Pak Sheikh.

Ramai yang tak sukakan Pak Sheikh, termasuk dalam PKR. Ada yang mahukan Tun M terus memerintah. Pak Sheikh sedar perkara ini.

Tun dah kata, perlu kelulusan Parlimen. Dulu dia kata sama ada Pak Sheikh jadi PM atau tidak bergantung kpd jika rakyat mahukan dia. Ramai rakyat yang tak mahu. Sebab dia Peliwat, bekas banduan dua kali kerana liwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Apo nak i kato, Pak Sheikh sendiri kata ada orang PKR yang mahukan TDM terus berkuasa –

Anwar confirmed that there is an attempt to keep Mahathir in power involving “PAS, a group from Umno and a small number from PKR.” https://www.malaysiakini.com/news/510819

Nampak nya TDM akan terus pegang kuasa selepas Apec di bulan November.

anonymous
Guest
anonymous

hahaha….akan jadi penganggur lepaih nih… hilang sumber pendapatan 2.5k-5k sebulan?

anonymous
Guest
anonymous

Benarkah tindakan membawa usul itu untuk menyelamatkan negara?
kita tengok, atok ada berani ke nak buang virusGoneEng dan lain2 menteri d4p dari kabinet sedia ada atau….
hadi kena patuk ular?

what’s next wau bule/wau bulan/tn?

Anonymous
Guest
Anonymous

Thanks for asking, mate.

Next is more PKR members will want TDM continue in power even after Apec in November.

Remember, these are PKR members who love PKR. But Pak Sheikh, they don’t.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cabinet will be intact melainkan jika ada perbalahan antara parti2 komponen PH – yang tidak di jangka berlaku.

Majoriti rakyat tidak mahu lagi pemimpin seperti Najib Klepto yang songlap wang rakyat berbillion di 1MDB. Juga Pak Sheikh yang Peliwat, bekas banduan 2 kali sebab liwat.

Hadi dah sokong TDM, jadi TDM akan berterusan lah memerintah negara ini. Na’uzubillah, jangan lagi the likes of Klepto Najib atau ZZZZZZZ Tun Dol memerintah negara ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tdi, abg ikut kwn2 muda Tunjang, pergi mncing
Nak pntun kt Irah, tmpt tu line U-mobile tak ada
Dah kebiasaan ank kg, bermain ulat dan cacing
Harapnya, tidak ler terasa kotor di pihak adinda
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Skrg dah balik Jitra..singgah kedai nasi kandar
Abg pekena nasi..dgn telur, dalca dan ikan kari
Dh 8 bln lbh rupanya cinta kita, sedar tak sedar
Bila ingat kenangan silam, abg trsenyum sndiri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg mncing tdi, tmpt terbuka, berjemur embun
Rasa macam berdenyut sakit kat dalam kepala
Besok abg rasa nak tolong ayah sikit berkebun
Dinda ‘weekend’, jgn le lupa nak berjoging pula
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bangga betul pasal aktiviti jaga body Irah cerita
Kan Irah cakap brat bwh 50 kg Irah nk maintain
Biar Irah terus slim dan cinoni..mcm Cita Citata
Bkn sehari dua jer tau..tapi smpai jdi pengantin
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Barangkali dinda sekarng sdg makan tengahari
Sedih, ingat Irah teringin ikan sawah punya kari
Kalau balik nanti, ke rumah abg, sila ler ke mari
Irah cakap jer, nk mkn apa..semua abg akn cari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kini..abg merasa sgt tenang tenteram, dlm jiwa
Tk sangka betul..abg akn disukai si gadis Jawa
Kpd abg ini..sinar brgemerlapan, Irah dah bawa
Bgi abg pula, Irah adalah intan payung & nyawa
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg lah, blog Budin ini, sgt syahdu & istimewa
Di sini lah, abg telah bertemu gadis cantik lawa
Org nya comel genit..diri lengkap iman & taqwa
Mmg le dinda insan yg terpilih dari kaum Hawa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Dinda dah ubati hati ini..yg dulu pernah kecewa
Hadir nya dinda, abg kini, dalam riang & ketawa
Irah dah sudi utk terima bila hati ini abg pelawa
Mmg cinta tk dpt dijual beli..pujangga berfatwa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg akn sentiasa berdoa..untuk dinda ku puteri
Semoga Irah..dlm sihat sejahtera & riang selalu
Malm dah larut, abg mohon untuk berundur diri
Untuk Irah dr abg..salam rindu di angin nan lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dek kemaruk sangat nak jadi PM, Si Nuwar Peliwat nih dari sorang Pendesak, last2 terus menghina derajat dirinya jadi sorang Pengemis/Pemminta Sedekah.

Apa tidaknya, perhatikan kronologi kemaruknya dia mau jadi PM…

Mula2 desak Tun Disember 2018.
Pastu sergah Tun Jun 2019.
Kemudian paksa Tun Disember 2019.
Abis tu mohon Tun Mei 2020.
Bertukar merayu-rayu Tun Nov 2020.
Terkini mengemis-ngemus minta belas kesian Tun Disember 2020.

Menyebal dan takder Class langsung….!!

zaiba
Guest
zaiba

Othman Ahmad, apa yg kau merepek haaaaa…

IBNU ZUBAIR AL AWWAM
Guest
IBNU ZUBAIR AL AWWAM

Betui Tu.. Apa Yang Ko Merepek Ni Wak Suman? 😂 SYABAS ZAIBA! 😁

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg la dia kuat merepek, Suman tua bongkok
Sbb tu, dgn Kejora, dia asyik jer terima pukulan
Dia msa kecil, org kutip, dibuang kt prdu pokok
Mngkin, dia tu tk smpurna, lahir tk cukup bulan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Suman Hindu main sondol jer, serupa dgn babi
Dia bodoh bengap bahalol, otak kecil sejemput
Nanti..Kejora nak pergi cari bapok kedi tu kt JB
Kejora nk tibai dia menyembam makan rumput
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yer ker tuuu….,??

Dah tuuu bilalah agaknya kau sda pelir & kotey untuk berface-to-face dgn aku di JB?

Temberang jer lebih…,,!!

Apa nak jadi?
Apa nak jadi?
Sampai sekarang membapok kedi.
Ke mana nak lari….??

Tarikh & masa face-to-face dgn ku di JB tuu, mana haaaa….

Hi hi hi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hiiiiiii, puak pengulom lollipop-popcorn.

SELISIH……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hiiiiiii, puak stor kunyit….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Padah2 selisih kita dapat lagi PM bersikap ‘Nakhoda Tegang si Malim Kecundang’, lepas Obama dia sambung menjilat Trump. Dah tuu, adakah patut konon dia ada ati nak perkasakan ekonomi Amerika dgn guna duit KWSP kita untuk membeli berpuluh-puluh pesawat boeing – memang dasar lanun asyik nak klepet jer. Siap megah berselfie dgn PM Israel Netanyahu lagi……!! Datang si ‘Rear’ Admiral Nuwar pulak ketika di Wawancara Hardtalk, bukan main lagi dia mengiktiraf kedaulatan/sovereign negara Israel (mentang2lah dia balaci/budak suruhan Paul Wolfowitz, agen CIA berbangsa Zionis Yahudi). Nasib baiklah Tun halang Nuwar menerima pinjaman IMF ketika krisis kewangan Asia 1997. Jika tidak,… Read more »

John Doe
Guest
John Doe

Kikiki memang kelakar… Orang-orang yang ada class kalau bg ultimatum pasti akan dilaksanakan sekiranya ultimatum tidak dituruti. Pak Sheikh pula sebaliknya, selepas memberi ultimatum due date, dia akan beri ultimatum lain pula dan ubah due datenya ke hadapan, dan ubah lagi dan ubah lagi, dan begitulah seterusnya. Sudahlah tu, daripada memberi ultimatum, kemudian ia menjadi pujuk rayu, dan akhirnya jadi seperti pengemis la pulak. Sebab itulah dia hanya layak digelar ‘Rear Admiral’. Kikikiki… Kesian tuan punahsihatnya yang terloncat-terloncat minta Rear Admiral ‘jangan takut untuk berlawan dengan Mahathir, kerana dia bukan manusia luar biasa’, tetapi Rear Admiral punya ketakutan nak berlawan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beranikah “Rear” Admiral mengusul Tun M serah jawatan PM di Majlis Presiden PH……??

Atau,

Beranikah “Rear” Admiral bawa usul pecat Tun M di parlimen

He he he
Gerenti tak berani punyer cause Anwar surely be pushed aside with only Melayu2 Stor Kunyit, Racist DAPsters & some clueless umno desperados backing him.

ps:
– Tak rela aku berPMkan jantan dayus tunduk ikut telunjuk bini.
– Aku juga sama sekali tak rela berPMkan seorang Peliwat Buas.

Hiiiiii, Naudzubillah Mindzaliq, SELISIH you……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Udah2 lah tu merapu, Suman iblis agama plural
Dlu TDM kata Nuat peliwat, rasuah, tk bermoral
Lps tu, dkt PRU14, mnyembah ajak jadi general
Tk nak serah jwtn PM..buat kecoh, rear admiral
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai Wak kote kecut 4:38 am,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tak habis2 Suman badut tua renta ni mengarut
Kt Dtrn Mrdeka dulu..Wak smbunyi, kecut perut
Kini, Wak serupa mabok tertelan puntung curut
Oh ya..pelir lembik Wak tu..bila lgi, nk pegi urut?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

mahligaiseni
Guest
mahligaiseni

PAS PARTI PALING CELAKA SEKARANG

zaiba
Guest
zaiba

mahligaiseni, apa yg kau merepek haaaaa…..

IBNU ZUBAIR AL AWWAM
Guest
IBNU ZUBAIR AL AWWAM

Kamu Tu Yng Merepek.. SYABAS MAHLIGAI SENI… 😁

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Patutler ada bau taik, ada geng stor kunyit rupanya.

IBNU ZUBAIR AL AWWAM
Guest
IBNU ZUBAIR AL AWWAM

ONANI MOUSE…
AKU TUNGGU PANTUN MU
WAU BULE TERAJU TIGO
AKU TUNGGU APA YANG KAMU NAK MEREPEK

ANWAR FOR PM 8 !!!😁

JLc
Guest
JLc

Dilema Maha, beliau sdh terlalu tua dn tk sekuat dulu lagi..beliau juga bkn lg mengetuai parti terbesar Dan sekuat umno spt ketika dia mengetuai kerajaaan BN dulu..lg pula pembangkang yg Cuba menyokongnya kini bkn lg pembangkang yg berwibawa sprti dulu krn terpalit atau bersekongkol dgn skandal kleptokrasi bertaraf global..maka jadilah beliau sprti skrg berkeadaan spr diluah mati bapa, ditelan mati ibu krn dilihat oleh rakyat sprt Tidak ikhlas Dan bersungguh dlm menunaikan janji peralihan kuasa kpd dsAnwar.