MAHATHIR PM SEMENTARA, ANWAR PM SEBENAR

Bagi mereka yang lama bersama dengan PH atau setidak-tidaknya mengikuti perjuangannya yang sebelum ini dikenali sebagai PR dan bukan hanya “melompat katak” setelah BN tumbang, tentu sedar bahawa Anwar Ibrahim adalah pilihan tunggal Perdana Menteri bagi gabungan itu.

Anwar diletakkan bagi jawatan itu bukan saja kerana kemampuannya yang dikira layak mentadbir negara, malah beliaulah yang telah menyatu serta mengukuhkan parti-parti pembangkang di negara ini sejak 1998 lagi.

Anwar bersama PR hampir berjaya menumbangkan BN pada PRU 2013 di mana ketika itu, kerusi kemenangan BN selain berkurangan daripada 140 yang dimenangi pada 2008 kepada 133, tetapi juga hilang undi popular buat pertama kalinya.

Kehilangan undi popular itu dengan sendirinya mencerminkan keinginan rakyat untuk menolak BN dan memilih sebuah kerajaan baru.

Pada PRU14, Anwar tidak dapat bersama-sama dengan perjuangan PH yang diwujudkan untuk menggantikan PR berikutan Pas tidak lagi bersama kerana beliau berada dipenjara sejak 2015.

Tetapi, walaupun berada di penjara, perjuangan PH tidak pernah surut, tambahan lagi dengan isu skandal 1MDB kian membahang ketika itu dan Anwar sendiri sentiasa memainkan peranan mengukuhkan lagi gabungan itu daripada tirai besi di Sungai Buloh.

Banyak kenyataan dan serangan terhadap BN dilakukan Anwar ketika itu dan kepada rakyat yang ingin perubahan, meski berada di penjara, beliau tetap merupakan sandaran untuk membawa perubahan dan menyelamatkan negara ini.

Tidak hairan jika pada waktu itu nama Anwar tetap ditonjolkan sebagai bakal PM7 untuk menghadapi PRU14 kiranya BN berjaya ditumbangkan dan PH menjadi kerajaan.

Dalam waktu yang sama, Tun Mahathir Mohamad yang berbalah dengan Najib Razak pada ketika itu sudah putus asa untuk menyingkirkan PM6 itu daripada takhta kuasa yang didudukinya.

Tun Mahathir kemudian bertindak keluar UMNO dan mula menyerang Najib daripada luar, tetapi oleh kerana menyedari melakukan serangan secara bersendirian tidak mungkin menghasilkan kejayaan, beliau mula berbaik-baik dengan para pemimpin PH dan seterusnya, tentu saja kerana tiada pilihan, mengambil langkah untuk berbaik semula dengan Anwar dengan tindakan awal mengunjunginya di mahkamah.

Ketika itu, wajah Tun Mahathir penuh dengan simpati dan pengharapan agar Anwar sedia menerimanya, selain mengharapkan kekejaman masa lalunya dapat dilupakan.

Anwar yang memang memiliki sifat pemaaf tahap tinggi menerima huluran salam tangan Tun Mahathir dengan hati yang terbuka dan sambil tersenyum kerana dalam jiwanya tersemat keinginan yang lebih tinggi untuk melihat negara ini dapat diselamatkan.

Bermula daripada detik itulah Tun Mahathir semakin diterima baik dalam PH, malah keluarga Anwar, khususnya Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan Nurul Izzah yang sebelumnya dilaporkan agak keberatan untuk berbaik semula dengan orang yang pernah membuatkan keluarganya sengsara, turut berubah dan lembut hati jadinya.

Tentulah perubahan sikap Dr. Wan Azizah dan Nurul Izzah itu kerana Anwar yang memujuk dan meyakinkannya.

Apabila Tun Mahathir akhirnya diterima sebagai calon Perdana Menteri bagi PH dan Anwar sebagai penggantinya, maksud tersirat dan kedudukan sebenar Tun Mahathitlr di sebalik perjanjian yang dipersetujui pada 7 Januari 2018 itu tidak diragui lagi hanyalah sebagai Perdana Menteri sementara saja.

Perdana Menteri sebenar PH adalah tetap Anwar yang diharapkan mendapat haknya setelah beliau dibebaskan daripada penjara, diberi pengampunan dan selepas menjadi Ahli Parlimen yang merupakan syarat utama untuk membolehkannya menjadi pengganti Tun Mahathir.

Atas kedudukan sebagai Perdana Menteri sementara, tempoh dua tahun bagi Tun Mahathir memegang jawatan itu adalah jangkamasa yang paling munasabah dan sebab itu apabila beliau berkali-kali menyatakan akan menyerahkan kuasanya dalam jangkamasa itu, para pemimpin PH tidak membantahnya dan tidak pernah sesiapa pula pada waktu itu tidak setuju dengannya.

Dikirakan tempoh dua tahun itu sudah memadai untuk Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri sebelum melakukan serah kuasa, bukan saja agar Anwar selepas itu ada masa sekitar tiga tahun untuk memimpin negara dan memperkenalkan idea-idea baru sebelum ketibaan PRU15, tetapi juga kerana logiknya Perdana Menteri sementara tidak sewajarnya memegang jawatan lebih lama berbanding Perdana Menteri yang sebenar.

Dan jika peralihan kuasa dianjakkan sehingga November iaitu selepas Sidang Apec, ini bermakna Tun Mahathir akan memegang jawatan Perdana Menteri selama dua tahun setengah dan Anwar juga selama dua tahun setengah.

Tempoh itu juga sebenarnya tidak sesuai kerana Perdana Menteri sementara memegang jawatan dalam jangka masa yang sama dengan Perdana Menteri yang sebenar.

Dalam hal ini, tempoh dua tahun untuk Tun Mahathir dan tiga tahun untuk Anwar adalah paling sesuai dan munasabah di mana Perdana Menteri sebenar mesti diberikan masa yang lebih lama daripada pendahulunya yang hanya bersifat sementara.

Maka, mahu tidak mahu, Mei ini Perdana Menteri sementara harus mengundurkan diri sebagaimana janji yang berulang kali dilafazkannya untuk Perdana Menteri sebenar mengambil alih tempatnya pula.

Dunia ini tidak sukar jika semua orang ingat dan berpegang kepada janji serta sedar, Tuhan sentiasa memerhati sebelum mengadili untuk suatu kehidupan yang abadi. (ShahbudinHusin 12/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 12 February 2020 — 6:43 pm

192
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
Othman AhmadApaNamaAnonymousAnonymousJohn Doe Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TUN MAHATHIR BENAR2 HEBAT……!! Baru2 ini di You Tube, penceramah Terkenal Indonesia, Ustadz Abdul Somad membongkar azab di atas kesombongan & kezaliman Republik China Komunis terhadap kaum Muslim Uyghur. Beliau menyebut ini adalah berkat doa2 pemimmpin2 Islam dari pelbagai negara serta organisasi2 yg turut dihadhiri oleh YDPA, Tun M, PM Turki, Hj Hadi Awang sewaktu KL Summit pd Dis lepas. (Puak2 Umno termasuk Kejora ketika itu memperlekehkan usaha Tun ini). Virus Corona yg dicipta di laboratorium di Yuhan untuk menghapus Muslim Uyghur berbalik menjadi senjata makan tuan. Negara China kini sepi & lengang dalam ketakutan, aktiviti ekonominya terbantut dan bakal… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pembetulan: PENGAJARAN BUAT PUAK2 ANTI ISLAM. CHINA KOMUNIS DAH MUSNAH JAHANAM NEXT WILL BE BJP EXTREMIST HINDU AYUH MÈLAYU MARI KITA BERSATU. It is viiralled that China seeks its Supreme Court’s approval to kill some 25,000 Coronavirus patients in the country to avoid futher spread. The State also tells the court that China is on the verge of losing its health workers to the deadly virus. China is now under heavy cricism for human rights violation and her approach in dealing with the deadly Coronavirus outbreak. It has been reported that China had already killed thousands of its Coronavirus patients… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PENGAJARAN BUAT PUAK2 ANTI ISLAM. CHINA KOMUNIS DAH MUSNAH JAHANAM NEXT WILL BE BJP EXTREMIST HINDU AYUH MÈLAYU MARI KITA BERSATU. It is viiralled that China seeks its Supreme Court’s approval to kill some 25,000 Coronavirus patients in the country to avoid futher spread. The State also tells the court that China is on the verge of lising its health workers to the deadly virus. China is now under heavy cricism for human rights violation and her approach in dealing with the deadly Coronavirus outbreak. It has been reported that China had already killed thousands of its Coronavirus patuents in… Read more »

ApaNama
Guest
ApaNama

la…..tanding 52 kerusi. menang 12. 12 dari jumlah keseluruhan 222 kerusi parlimen adalah 5%. kehkehkeh….mana ada dlm dunia ni, ketua parti yg menang 5% kerusi dilantik sbg PM???!!! habih nak lantik gone eng sbg PM? atau Abang Mat? atau Kak Wan? rakyat tak leh terima. Lalu bersetuju lantik utk sementara sehingga anwar dibebaskan dari penjara, PM INTERIM. sape PM SEBENAR? anwar adalah PM SEBENAR, bila dah dapat pengampunan YDPA, 1 proses yg dijangka akan ambil masa. Tapi sume terkejut termasuk atok, kerana YDPA telah memberi pengampunan penuh, bukan di atas kesalahan yg “konon” dilakukan, tetapi atas dasar telah berlaku travesty… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

NamaApa….

Bila Allah SWT mengkehendakki dan dgn RestuNya…..

Nabi Daud AS yg masih kecil jetika itu dapat menewaskan Jalut gergasi bertubuh gagah lagi perkasa.

3,000 tentera Islam yg dipimpin Khalid Al Walid dapat mengslahkan 200,000 tentera Rom.

Begitu juga PPBM pimpinan Tun M, pertama kali dalam sejarah dapat mengepalai barisan pembangkang menumpaskan parti pemerintah UMNO-BN.
Aku beriman dgn Rukun Islam yg ke 6 – bukan Succession Plan ciptaan Barat.

ps:
– Aku tak rela berPMkan jantan dayus tunduk ikut telunjuk bini.
– Aku juga sama sekali tak rela berPMkan seorang Peliwat Buas.

Hiiiiii, Naudzubillah Mindzaliq, SELISIH you……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pembetulan:

Aku beriman dgn Rukun Iman yg ke 6 – bukan Succession Plan ciptaan Barat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS TAHU KLEPTOKRAT PH HANYALAH BEKAS KLEPTOKRAT BN …..MEREKA JADI SUCI SEMATA2 KERANA TUKAR PARTI….. SEBAB ITU GS BERSENDIRIAN SEMASA PRU14……. MAHA PERANAP EKONOMI NEGARA……. Satu Lagi Projek Mega Tun Mahathir Yang Dia Rahsiakan Dari Pengetahuan Umum Juga Bankrap MALAYSIA ELECTRONIC CORPORATION BHD. (MEC) Ramai anak-muda muda jarang dengar cerita ni. Tak banyak info mengenai MEC ni di internet. Posting mengenai cerita ni sebenarnya aku dah buat 2 tahun sudah di personal FB Tun Carlos. Lepas tu banyak la bloggers ambil article ini tanpa letak credit pun kat aku. 😅 Sekarang aku post semula di Page ni agar lebih ramai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

WOI DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

ISTILAH KLEPTOKRAT SUDAH DI KHASKAN UNTUK NAJIB AL JIBO, JANGAN GUNAKAN UNTUK SESIAPA LAIN.

KO NAK COBA MENGAMPU SEBAB PAS DI KATAKAN NAK BEKERJA SAMA DENGAN UMNO?

GIVAP LAH, TAK LAMA AKAN CAKAR MENCAKAR LAGI, KAFIR MENGKAFIR, SEMBAHYANG 2 IMAM, 2 MASJID.

anonymous
Member
anonymous

Lu sape?.ape kelayakan lu pesakit yg lari dari hodpital tampoi untukbjhas kan gelaran?…

Tiu na maa luu..

Anonymous
Guest
Anonymous

Gua lebih dari kelayakan, gua ada pengalaman banyak lorr.

Lu cabut lari Hospital Mental Tg Rambutan kanin nabu chow cibai.

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Najibnomic,,,membawa kemakmuran kpd negara,,lgephazminsemburitnomic,,membawa kehancuran ekomoni negara.. .

Anonymous
Guest
Anonymous

Najibmaniac? Tak setuju. Dia Najibcuriwangrakyat.

anonymous
Member
anonymous

Tidak adil jika hanya melihat sebelah pihak. Sekarang apa yang berlaku kepada Anwar pula selepas sumpah laknat Saiful itu? Ini yang sempat dikompilkan oleh GB: Pada 4/4/11 Video chinadoll terhadapnya disebarkan oleh Datuk T gagal kerana lelaki di dalam video berkenaan berperut buncit dan teteknya menggeleber. Pada 9/01/12 – Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebaskan. Hakim Mohamad Zabidin berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabitkan kesalahan. 18/6/12 atuk Seri Anwar Ibrahim menang kes saman fitnah yang dibawa Ketua Pembangkang itu ke atas bekas rakan sukan tenisnya, Datuk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

menuturkan kata-kata terhadap plaintif (Anwar) adalah pengkhianat Melayu dan boneka kepada Amerika Syarikat dan Yahudi.

Aku setuju dia begitu.

anonymous
Member
anonymous

Bala-bala Yang Menimpa Saiful Selepas Sumpah Laknatnya Masih ingatkah kita tentang sumpah laknat Saiful Bukari? Pada 6.15 petang Jumaat, 15 Ogos 2008 di dewan utama, Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta, Kuala Lumpur, Saiful telah mengangkat sumpah mubahalah mengikut syariat Islam bahawa beliau bercakap benar. Upacara itu selama 15 minit disaksikan kira-kira 30 orang termasuk jurugambar dan juruvideo. Rakaman dilakukan oleh ‘unit media’ yang tidak dikenali. Saiful membaca beberapa ayat al Quran termasuk Surah Al-Fatihah. Antara saksi sumpah tersebut ialah bapa beliau sendiri, Azlan Mohd Lazim dan imam masjid tersebut Ramlang Porigi. Sidang media telah diadakan selepas itu di Hotel Dinasti,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu semua berlaku atas kehendak Allah SWT lah, bukan sumpah apekebendenye.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bila Allah SWT mengkehendakki dan dgn RestuNya…..

PPBM pimpinan Tun M, pertama kali dalam sejarah dapat mengepalai barisan pembangkang menumpaskan parti pemerintah UMNO-BN.

Aku beriman dgn Rukun Islam yg ke 6 – bukan Succession Plan ciptaan Barat.

ps:
– Aku tak rela berPMkan jantan dayus tunduk ikut telunjuk bini.
– Aku juga sama sekali tak rela berPMkan seorang Peliwat Buas.

Hiiiiii, Naudzubillah Mindzaliq, SELISIH you……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pembetulan;

Aku beriman dgn Rukun Iman yg ke 6 – bukan Succession Plan ciptaan Barat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Terjerit jerit Beruk Tua Geng najib memantun mantat.

Sepatut nya pantun tidak lah di jerit.

Tapi dia buat begitu sebab pantun dia penuh pant.t.

Pantat = bontot, kata oghang Neghoghi 9. Aku tak mahu cakap oghang neghogi 1-8 dll kata apa.

anonymous
Member
anonymous

Tiu na maa lu keling mabok todi yg cabut lari dari hospital Tampoi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kanin nabu lu chow cibai Hospital Tg Rambutan runaway

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Maknyah Saroja Kejora memang suka pakai ‘Kanebo’ kosmetik…..!!

Irkiz
Guest
Irkiz

BUDIN SAKIT JIWA. JANGAN DTERKEJUT BUDIN BOLIH IKUT BOCEY. TUN MASIH LAGI JADI PM.

anonymous
Member
anonymous

Yg muda sudah gol..yg tua renta bila2 masa aje…

Anonymous
Guest
Anonymous

Ya, kamu gol dulu

anonymous
Member
anonymous

Tanda orang nak gol kuat meroyan..

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanda paling tepat, kuat mengarut – buang tebiat, pepatah Melayu. Mcm kau.

jigit
Member
jigit

Dalam suatu mesyuarat menteri-menteri kabinet, Pengurusinya, seorang tua berumur 94 tahun memulakan agenda mesyuarat dengan mengemukakan soalan berbunyi….; SIAPAKAH PERDANA MENTERI SEMENTARA DAN SIAPA PULA PERDANA MENTERI SEBENAR DI MALAYSIA SEKARANG. Suasana sepi dan tiada siapa yang berani menjawab soalan pelik tersebut. Memang pelik pun. Memang ada istilah Interim Prime Minister yang dilantik dalam sesuatu keadaan, contohnya bila wujud situasi hanging parliament di mana tiada suatu parti pun yang mempunyai kerusi majoriti, dan belum ada mana2 gabungan parti2 politik yang dapat membentuk majoriti. Sementara rundingan ke arah pembentukan kerajaan oleh parti2 yg terlibat diteruskan, maka ahli2 dewan boleh melantik Interim… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

A bloody good analysis, jigit.

Jangan marah aku gunakan “bloody” untuk menarik perhatian pembaca, after all,

dictionary.cambridge.org › dictionary › english › bloody
BLOODY | meaning in the Cambridge English Dictionary
Feb 5, 2020 – bloody definition: 1. used to express anger or to emphasize what you are saying in a slightly rude way: 2. covered….

No intention to be rude, just to emphasize.

anonymous
Member
anonymous

Pesakit yg lari dari hospital Tampoi ada cambridge dictionary…

Dalam kamus tu tak ada ke definasi hospital Tampoi..

Kikikikikikik..

Anonymous
Guest
Anonymous

Hospital Tg Rambutan tempat kau berubat takda dalam dictionary tapi ada dalam senarai instiitusi perubatan Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕👌🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👌👌🖕🖕🖕
Dia mcm mari nk mnyembah pula TN ma ci bai
Srupa dgn anjing kurap, ekor dia trkedek-kedek
Mana tk nya, kelmarin rebah teruk bro jigit tibai
Hari ini dia buat lembik tengkuk, mari nk bodek
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Final, kjohanan sukan tahunan, suasana hangat
Budak2 riuh bersorak sakan pnuh bersemangat
Stakat ini, mmg rumah merah, paling mnyengat
Di kalngan cgu Ticer Zura paling sronok sangat
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Hari ini, Kejora jdikan semua jernih, tiada keruh
Pantun dr Cikgu Kejora, menyerikan hari sukan
Kata2 mmbuka acara mndpt tepukan gemuruh
Ini satu dpd pntunnya..kt bwh, Kejora pamirkan
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

(SATU DPD PANTUN MEMBUKA ACARA)
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Hari sukan ini, adalah satu hari yg sgt istimewa
Smangat kesukanan..marilah sama2 kita bawa
Nmun smangat prsahabatan, tanamkan di jiwa
Dan kita brtuah, dpt pngacara, ticer cantik lawa
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Dgn pntun itu, sorakan riuh bergegar, di padang
Bukan sja dari budak2, bahkan guru pnya suara
Hampir, tenggelam..suara Kejora brkumandang
Riuh gmt pkikan..ticer Zura ticer Zura ticer Zura
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌷🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Sbg pngacara, kmi patut di urusetia, tk brgerak
Tempat urusetia itu, memang disediakan meja
Ticer Zura terlupa, dia bngun, ghairah bersorak
Acara ‘final 400 m’ Ticer Zura jadi terlalu teruja
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kpd Ticer Zura tu, Kejora terpaksa tegur & arah
Sbg pengcara..kita kena ‘neutral’ tk blh ghairah
Bukan apa..takut le ada, pihak lain nanti marah
Sbb kebetulan, kedua2 pngacara rumah merah
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Duduk sebelah Ticer Zura tu ada jugak brdebar
Takut ‘mic’ lupa ‘off’ kami hanya cakap berbisik
Ramai girls form 5, dtg kat kami, ambil gambar
Smbil tunjuk, isyarat tangan, depa tu mengusik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kejora & Zura, pelbagai gelaran, kami ini, diberi
Dgn usikan budak2 & rakan2 kami tk dapat lari
Ada yg kata kami ni macm raja dgn permaisuri
Ada pulak kata, macam pilot di sblh pramugari
💐🌸💮🌹🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Setakat rehat ini, rumah merah masih di depan
Ticer Zura bbisik, ‘abg, rumah kita ada harapan’
Kejora cakp kt dia, ghairah tu, biar dulu simpan
Dan bgi tau ‘kita hanya kuat dlm acara balapan’
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Para pegawai pun dah selesai minum & makan
Masa rehat ini pun, kami dapat macm2 jolokan
Ok lah kita lihat nanti, rumah mana juara sukan
Acara final kejohanan sukan ini akn diteruskan
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko dah makan pil?

Makan pil tu, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Supaya kau kurang terjilat jilat.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kejora tau, kemarahan atuk TN belum lagi reda
Agknya nenek sdg boh minyak angin urut dada
Itu lah akibat, bila org tua nk lwn dgn org muda
Entah2 tadi tu, tergelincir jatuh dari kerusi roda
♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

muafakat nasional
Guest
muafakat nasional

Budin,,tulis artikel lain pulak lah…cerita la kejayaan2 yg sangat2 membanggakan rakyat malaysia hasil kebijaksanaan pm ph dan menteri kabinetnya…ko karanglah isu ; ” Betapa Rakyat Menikmati Kemakmuran Hidup ” hasil …. – tol lebuh raya plus dan lain2nya yg sudah berjaya dihapuskan. – harga minyak petrol yg hanya tinggal rm1.50 seliter,, – sudah berjuta2 rakyat dapat kerja hasil perancangan menteri2 ph. – kerajaan sudah bayar balik saman2 dan denda aes kpd pemandu2 yg membayar saman aes semasa pemerintahan bn dahulu. – semua kakitangan awam tersenyum lebar hasil naik gaji dan bonus 3 bulan setiap kali pembentangan belanjawan. – anak2 semua… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pm malaysia berjaya tipu rakyat mesia…satu kejayaan paling busar..

Anonymous
Guest
Anonymous

Betul. Najib buat tak senonoh. Itu pasal dia lingkup di Pru14.

anonymous
Member
anonymous

Najib buat tak senonoh dgn mak lu ker?….mak luu pon tak senonoh jugak la..

Kikikikikiik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak. Dengan mak kau. Mak kau dok sua sua kan dia punya barang kpd Najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jika benar, SD itu dilihat sebagai melanggar perjanjian yang dipersetujui bersama parti Pakatan Harapan untuk meletakkan Anwar sebagai pengganti Mahathir sebelum pilihan raya umum akan datang. N’kini

Petang sebelum hari mengundi Pru15 adalah juga “sebelum pilihan raya umum akan datang.”

Hehe

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Good observation….wink….wink

anonymous
Guest
anonymous

kesan terbaru rompakan d4p terhadap aset TH, bakal haji 2021 kena bayar harga penuh rm22K.
Huh…nak terus kekal atok sbg PM?
3 tahun lagi, habih sume aset TH dirompaknya.
Atok tak berani buat ape2 sbb dia pejuang reformasi palsu.
Anwar tak akan benarkan perompakan aset negara dari berlaku sbb dia pejuang reformasi tulen.
Naratif songsang sbg peliwat/bekas banduan, orangUtan sebenar pun gelak guling2 atas lantai: karut, kata mereka.
Hehehe…orangUtan pun ada sel otak yg masih berfungsi.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

ReforBASI?….bau busuk lah

Anonymous
Guest
Anonymous

orangUtan mcm Beruk Tua Geng Najib yang cari daun ketum buat air ketum minum berbaldi sel otaknya tak berfungsi bila mabuk terbaring di atas jalan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Gamak nya orang tak mau masuk komen di blog ini sebab fedap dgn komen2 mengarut oleh Beruk Tua Geng Najib yang ayik menjilat Najib.

Jadi, tinggallah komen2 karutan dia saja di sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Anonymous kah3 satu dari nama yang di guna nya.

Maka dia cobalah provokasi supaya ada yang melayan dia.

Good night, Beruk Tua.

Wau bulan
Guest
Wau bulan

1. Sebab apa susah nak tangkap peliwat kerana peliwat kena panggil 4 saksi dulu sebelum meliwat. Baru betul dari sudut syariah…tul tak? 2. Peliwat bawa masuk ke rumah peliwat untuk di liwat. Kalau ada rakaman cctv…tak boleh pakai sebab cctv itu besi….tak boleh pakai ikut syariah….tul tak? 3. Heran mengapa takut lapor kekayaan anak mahathir pada sprm? Bwrani kerana benar macam khairuddin buat laporam atas najib. My respond to above issues, only if you are God fearing individuals and speak the truths. Kalau setakat berpolemik dalam blog seperti ini you can go and fly kites. The real issue is about… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Aku tanye kenape mesti 4 saksi kenape ko tak jawab?…dah pusing plak ..tiu na maa. luu..

Berape kali jubo luu kena liwat dgn nuar?…kenape sefool hilang wang deposit?…cakap sefool tak laku di PD?…kikikikikik…wau bole dan jon dog an man hindu tak bantu penerangan sefool kena liwat…duk bertempik dlm blog aje..

Kalau ada vedeo boleh dakwa tapi vedeo azmin semburit madey lindongi..

Ajk Bersatu sudah mintak sprm siasat..lu tak baca sebab lu pekak..ato berita tak sampai ke Hulu serawak

Anonymous
Guest
Anonymous

Nanti PAS sekel kepala kau menyindir Hukum Hudud yang depa mau implementasi, aku tak tau.

anonymous
Member
anonymous

Wau bole koyak rabak

Tiu Na Ma luu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALAYSIA KINI MEDIA PROPAGANDA PH…..FMT LAGI TERUK…… Fitnah FMT: Tuntut mohon maaf, tarik balik…….. MERUJUK kepada hantaran di Facebook Free Malaysia Today pada hari ini yang menyatakan, “Naib Presiden PAS, Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, parti Islam itu dan Umno tidak mengiktiraf kewujudan rakyat berbilang kaum serta agama di Malaysia.” Kapsyen yang digunakan oleh Free Malaysia Today ini ternyata merupakan satu fitnah yang jahat kepada Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri, PAS dan Umno. Bahkan fitnah sebegini boleh menyemarakkan lagi perpecahan kaum di Malaysia. Melalui sidang media semalam, dengan jelas Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri menyatakan bahawa “Sejak daripada awal lagi sama… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Siasat Tun Mahathir kerana miliki kekayaan luar biasa,’ gesa AJK parti kepada SPRM KEKAYAAN LUAR BIASA ANAK-ANAK TUN MAHATHIR Tidak ada mana-mana Perdana Menteri atau Presiden di dalam sejarah Malaysia atau didunia yang mana kesemua anak-anaknya sangat kaya-raya seperti Tun Mahathir Mohamad. Bagaimana mereka mendapat kekayaan luar biasa sedangkan rakyat biasa yang berkerja siang malam masih terpalit dalam kemiskinan dan hutang di sekeliling pinggang. Tidak ada sesiapa yang tahu jawapan yang sebenar tetapi hanya ada satu kemungkinan….”daddykasi” Siapakah anak-anak Tun Mahathir? Nama-nama mereka sudah lama diketahui umum. Tetapi apa yang memeranjatkan adalah bahawa ramai rakyat Malaysia tidak tahu bahawa anak-anak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa dia yang boleh lihat? Awat hang tak kasi tahu. Bukti, fakta, punca maklumat dsb nya.

Hang mengarut saja menuduh secara liar.

anonymous
Member
anonymous

https://aspirasimalaysiabaharu.blogspot.com/2019/04/kekayaan-luar-biasa-anak-anak-tun.html?m=1 KEKAYAAN LUAR BIASA ANAK-ANAK TUN MAHATHIR Tidak ada mana-mana Perdana Menteri atau Presiden di dalam sejarah Malaysia atau didunia yang mana kesemua anak-anaknya sangat kaya-raya seperti Tun Mahathir Mohamad. Bagaimana mereka mendapat kekayaan luar biasa sedangkan rakyat biasa yang berkerja siang malam masih terpalit dalam kemiskinan dan hutang di sekeliling pinggang. Tidak ada sesiapa yang tahu jawapan yang sebenar tetapi hanya ada satu kemungkinan….”daddykasi” Siapakah anak-anak Tun Mahathir? Nama-nama mereka sudah lama diketahui umum. Tetapi apa yang memeranjatkan adalah bahawa ramai rakyat Malaysia tidak tahu bahawa anak-anak Tun M juga merupakan antara orang-orang Melayu yang kaya terutamanya jika dilihat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa dia yang boleh lihat? Awat hang tak kasi tahu. Bukti, fakta, punca maklumat dsb nya.

Hang mengarut saja menuduh secara liar.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADA ORANG CAKAP PASAL HUKUM ISLAM….TAPI RUU 355 TAK SOKONG…..TARAF MAHKAMAH SYARIAH TERLALU RENDAH BERBANDING MAHKAMAH CIVIL……. APA LA MAHA BAHALOL MELAYU PH…….. Kenapa Pemimpin DAP Bukan Islam Sibuk Mengedarkan Pemberian Zakat Wang zakat bukan wang Kerajaan. Wang zakat tidak dikutip daripada orang Bukan Islam. Justeru, apa sebab pemimpin bukan Islam dari DAP yang sampaikan pemberian zakat kepada asnaf? Zakat merupakan ibadat khusus yang disyariatkan. Kenapa fungsi zakat iambil daripada orang Islam dan diserah / diagih kepada orang Islam atau asnaf yang berhak. Lakonan apakah yang sedang dimainkan wakil rakyat DAP Chris Lee Chun Kit yang memuat naik gambarnya ‘mengagihkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERHATI2 LAH ……MATA SATU SEDANG PERHATIKAN ANDA……. Report: CIA-linked encryption firm sold rigged equipment to Malaysia, other countries…….. WASHINGTON, United States (AFP): US and German intelligence services raked in the top secret communications of governments – including Malaysia’s – around the world for decades through their hidden control of a top encryption company, Crypto AG, US, German and Swiss media reported Tuesday (Feb 11). The Swiss company was a top supplier of devices for encoding communications to some 120 countries from after World War II to the beginning of this century, including Malaysia, Iran, South American governments, and India and… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wau bole ko ugama ape?..kalau hukum islam mesti ada 4 saksi bukan munafik dan fasik melihat menjubo baru boleh tuduh menjubo…ko kaki fitnah…

Man Hindu ah jelas tak tau hukum islam

Kenape islam wajibkan 4 saksi?..

anonymous
Member
anonymous

Wau bole blm respond

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku nak respond kpd kau sebab aku tau kau selalu pigi hutan cari daun ketum tapi bila jumpa pokok besar, kau pasang lilin di pangkal nya, kkau tonggang tonggek, sembahyang.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

ANWAR: PEROMPAK GUNA ISU KAUM PERALAT ORANG MISKIN

Hebat….hebat….hebat

Bagi saya Peliwat GUNA ISU KONONNYA FITNAH PERALAT RAKYAT

anonymous
Member
anonymous

anak branak kaya berbilion ada beratus syarikat….kroni2 kaye raye.

Siape sebenarnye merompak?..

Wau bole dah sasau…majoriti rakyat malaysia terutamanye melayu dan bumiputra dah kaye?…wau bole kayeraye?..

Hari2 merepek meroyan dan temberang….makin dekat tamat tempoh makin terok perangai penyokong madey..

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang nyata kaya raya ia lah Najib Klepto, songlap berbillion, DoJ USA pun kata ada money trail bagi money laundering nya.

anonymous
Member
anonymous

Aku rasa jubo wau bole pernah kena liwat dgn anwar..sto dia pernah skodeng anwar liwat jubo jon dog..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

bila nafsu hendak berkuasa tak terkawal lagi
hilang pertimbangan tak kesah apa akan terjadi
agama bangsa raja dan negara bukan prioriti
asal jadi PM puaslah hati apa yang dihajati

tiada malu apatah lagi segan
pesalah liwat tak ambil kesah
dijel sudah dan diberi pengampunan
berperangai jijik masih tak berubah

rakyat dinasihat agar berhati-hati
jangan terima pemimin busuk hati
jika terima pemimpin sedemikian
tunggulah terima bala dari Tuhan

melayu muslim sudah diperingati
agar berusaha kearah perpaduan ummah
jangan rosakkan apa yang dihajati
moga dapat hidayah dari Allah

sememangnya tiada istilah PM sementara
hanya Budin keluar istilah PM sebenar
Biar PM Mahathir berkhidmat untuk negara
Biar PM-in-Waiting gelaran Anwar

anonymous
Member
anonymous

Bergurindam plak berok mat yeh..

Cakap Munafik besar…

Seblm pru14… Saya akan serah jawatan pm selepas 2 tahun..saya nak selamatkan malaysia yg dah selamat…

Dah menang pru…aku pm aku punyer suka laah…aku nak selamatkan kroni dan anak branak aku dulu…
Manipestol bukan kitab suci…kitab tipu kitab suci aku…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tengok keadaan, Mat, tengok keadaan.

Pak Sheikh pun boleh jadi PM hanya jika rakyat mahukan dia. Aku yakin ramai tak mahu.

anonymous
Member
anonymous

Yg menipu tak kena bala Allah ikut ajaran mana?..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora tadi, berpantun dlm kalut, nak pergi kerja
Tpi..banyak juga pantun kt TN tu, Kejora belanja
Pasti TN kini, dalam kesedihan bermuram durja
Agaknya, paderi ini kini brdoa kt Jesus di gereja
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Challenging Kejora..TN turned, helpless & tired
There’s no more words from the lousy old idiot
What he can do is just to watch and keep quiet
Tears flow over his face wetting his grey beard
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora’s pantuns are really fantastic & stunning
Poor old idiot TN felt so sad and just kept quiet
Feeling ashamed poor TN left the blog running
That’s why..we can’t see anymore, the dull idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
To beat cikgu Kejora, old idiot TN can’t find way
He is feared and scared..so he step backwards
The only choice the old idiot has is to run away
And it’s a clear proof that TN is a damn coward
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kejora tau, kemarahan atuk TN belum lagi reda
Agknya nenek sdg boh minyak angin urut dada
Itu lah akibat, bila org tua nk lwn dgn org muda
Entah2 tadi tu, tergelincir jatuh dari kerusi roda
♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet bengap, tak ada beban, batu digalas
Dpt cai mcm TN beruk..malang, bgi Cap Munga
Mcm mana beruk ni msuk pun, dia ttp kna kilas
Srupa budak bodoh dgn cgu kena pulas telinga
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Wau bulan
Guest
Wau bulan

Woof woof….wooooòoooof…woof woof

Boring lah….

Tak nak jawatan menteri lain
Kerusi PM saja yang lain tak main
Tunggulah bila tunjuk kesombongan
Moga balasan setimpal dari Tuhan

anonymous
Guest
anonymous

elok la tu, umat islam gado sama sendiri trekena virusAtok, d4p (hindu dan tokong) tepuk tangan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu budak kecik ker, suka main tepuk tangan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Alamak, not much fun and entertainment this morning whacking only stupid comments by the same bugger Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Nevertheless, have a nice day, folks.

Anonymous
Guest
Anonymous

Many of the Beruk Tua’s comments are so stupid that they are not even worth to whack.

anonymous
Member
anonymous

Pagi2 dah tak cukup todi keling ni yg lari dari hospital Tampoi….merapu meroyan gila babi..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu keling pariah takda siapa nak dekat, masuk ke sini lepaskan geram

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Monkey 🐒 TN 6:52 am,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
What are you idiot..talking about entertainment
In here, you are just, as a dirty entity or element
Don’t you..now realized..the citizen’s sentiment?
GE-15.. they’re going to topple, PH government!
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila kau nak masuk hutan cari daun ketum buat air ketum berbaldi, minum hingga mabuk terbaring di tepi jalan sebagai status symbol kamu?

Ker semalam punya banyak lagi, dah minum, mula mabuk, mengarut di sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Atuk TN monyet ini spt tau banyak pasal hutan
Mesti dia tinggal di pndalam hutan, di Sarawak
Dia ini kapir Kristian, kulip perlir tk kerat khatan
Mmg kapir Kristian ni jenis pemkn babi biawak
⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝⛪✝

🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

HU HU HU…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini dah 6:00 am..agaknya ptg, dkat tmpt dinda
Sperti selalu, abg terbangun, dek igauan mimpi
Lara kerinduan masih lagi menusuk dalm dada
Trbayng sngat dinda, dgn airmata basah di pipi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Perasaan rindu abg, ada juga diiringi keresahan
Abg sntiasa berdoa, dinda dijauhi dr kesusahan
Setiap kali tatap wrkah Irah, abg timbul kasihan
Bgitu sayu hati, bila tringat, pipi Irah kebasahan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Trima ksih Irah, krna izin hati Irah tu abg pinjam
Wlau abg terpaksa menahan, rindu yg merejam
Lara kesepian, menusuk hati bgai duri yg tajam
Utk abg bangun tidur, jelmaan dinda jdi spt jam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg rindu & sepi, jadi asm garam dlm bercinta
Setiap saat, menanggung rindu tk sudah-sudah
Kesepian yg mnghimpit diri..sukar untk dicerita
Ok lah dinda..abg nk ke masjid tunaikan ibadah
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Jap tdi..abg baru pekena meggi buat alas perut
Rindu & sepi, mmbelit hati, seperti tali menjerut
Pedih sayu, di dada trasa bgaikan diparut-parut
Ok lah sayng..abg berundur, sbb mlm kian larut
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Zura sayang ku! ooohhhhhh baby! emmmmmmpphhhhhhhhhhh

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rahmatnya kita dijadikan pengacara sukan
Apakah ini tanda nya kita 2 akan disatukan
Di sana-sini pelajar form 5,bercakap sakan
Nakkan kita ber2 kepelamin,Zura mahu kan?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 11:50/11:54 pm,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tak usah lah Anon, buang masa, nak berdrama
Irah mmbaca pantun2 Kejora dah 8 bulan lama
Dah beratus-ratus pantun Kejora yg Irah terima
Pntun2 Kejora panjang baris2nya adalah sama
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Anon ini, bukanlah setakat cemburu jiwa parah
Tapi tindak tanduk Anon ni dah ke tahap barua
Usahlah Anon cuba sakat dan ganggu hati Irah
Selepas Yati, Zura akan jadi adik angkat yg ke2
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Dgn drama Anon ini, tugu cinta tk kan tumbang
Apa jua Anon nak fitnah..Kejora tk rsa bimbang
Lihatlah apa yg dikata dek bunga yn kembang
‘skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg’
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Errata:

Lihatlah apa yg dikata dek bunga yng kembang
‘skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg’
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang, Kabare? Smga abg & klrga sht irh tgah rht-rht lps slat isyk ptg tdi irh pgi jging,nk mtn bdy bwh 50 kg ha ha dh lma X bt gtu, frst tme jging ngn rkn mstrs irh stu rmh Dh rndu Irah nak ckp jwe & brbsa mlyu kt sni smuanya spking sbb nk mhrkn BI psn lcture gtu la kt smua pljar msia abg, bln jnry bln lcu bgi irh itu hri ade srt rsmi untk irh ha ha skrg ade pntun bga-bga untk irh yg bkn dri abg ha ha eh eh pplrnye irh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Lihatlah keperihatinan..sorang kekasih yg setia
Irah tau, ada yg curi Kejora punya bunga-bunga
Lakonan drama Anon ini, hanya kerja yg sia-sia
Anon blh karang, tapi hanya akan terus nganga
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Zura sayang ku! ooohhhhhh baby!emmmmmmpphhhhhhhhhhh

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rahmatnya kita dijadikan pengacara sukan
Apakah ini tandanya kita akan disatukan
Disana-sini pelajar form 5,bercakap sakan
Nakkan kita ber2 ke pelamin,Zura mahu kan?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Masa kempen pru14 madey ingat nak ziarah kubor Nik Aziz…dah menang pru madey terus lupa kubor..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG LEER INI SEMUA CITER PASAL PM SEMENTARA…….GS MAHU DR MANDELIAR JADI PM SEMENTARA PRU 15….ITU SAHAJA….. APA LA MAHA BAHALOL MELAYU PH…………. Kenapa Pemimpin DAP Bukan Islam Sibuk Mengedarkan Pemberian Zakat Wang zakat bukan wang Kerajaan. Wang zakat tidak dikutip daripada orang Bukan Islam. Justeru, apa sebab pemimpin bukan Islam dari DAP yang sampaikan pemberian zakat kepada asnaf? Zakat merupakan ibadat khusus yang disyariatkan. Kenapa fungsi zakat iambil daripada orang Islam dan diserah / diagih kepada orang Islam atau asnaf yang berhak. Lakonan apakah yang sedang dimainkan wakil rakyat DAP Chris Lee Chun Kit yang memuat naik gambarnya ‘mengagihkan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Nmpak nya musuh2 abg, dh mula kecut sentap
Agaknya dua ekor beruk tu kini nangis meratap
Berpantun kat Irah, dah jadi kewajipan, yg tetap
Sambil wrkh2 Irah itu, abg tak jemu ulang tatap
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kat Malaysia, ibu pertiwi, kini dah 11:00 malam
Abg trsenyum selalu..ingatkan kenangan silam
Bila dpt wrkh Irah, abg spt klm kbut, tenggelam
Teruja..sampai kerap kali, terlupa nk jwb salam
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah pula, bila nak coret wrkah, spt dalam resah
Barngkali terlmpau hebat kerinduan mendesah
Sejak akhir-akhir ini, dgn airmata tiada terpisah
Setiap kali mengutus lembaran, pipi Irah basah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Owh ya..tadi ada org cuba sakat psal ticer Zura
Bukn dgn ticer Zura sorang jer yg abg ni mesra
Abg baik smua, lelaki, ppuan, tua, muda, setara
Tapi yg melekat di hati, Irah je le tiada lain dara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Entah kenapa..abg begitu sukar nak lelap mata
Diri Irah tu, sntiasa saja terus bermain di fikiran
Bila terlalu sgt merindu abg bukak video Citata
Hnya nk tengok bayangan Irah, bkn utk hiburan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SAKITNYA TUH DI SINI – CITA CITATA
Karaoke: https://youtu.be/yLeQAS5xSAg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sakitnya tuh di sini di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
Sakit, sakit
Sakitnya tuh di sini
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Seronok juga, tengok parti PH haprak, bergolak
Tak kurang juga seronok, cai2 PPBM menyalak
Kejora, sekadar nak perhati dan tumpang gelak
Nuar ke TDM ke, PRU15 rakyat tunggu nk tolak
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Lantak lah..siapa pun jdi PM smpai tahun 2023
Utk PH kuat kencing..rkyt tiada lgi belas ikhsan
Rkyat akn bngkit, utk singkir PH kepala dongga
Lepas PRU-15, rkyat akan pilih PM dari Barisan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

ڤاس، امنو تيدق سڤاكت ايسو اصول ڤرچاي ترهادڤ محضير PAS mengulangi pendirian bahawa kesemua 18 Ahli Parlimen mereka akan mengundi Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sekiranya usul percaya dikemukakan dalam persidangan Parlimen bulan hadapan. Naib Presiden Pas, Idris Ahmad berkata, dalam mesyuarat Pas Pusat kelmarin, perkara itu telah dibincangkan dan Pas meneruskan pendirian menyokong Dr Mahathir sebagaimana dinyatakan sebelum ini. Sementara itu, Ahli Majlis Tertinggi UMNO dan juga Ahli Parlimen Tanjung Karang, Tan Sri Noh Omar berpandangan, kesemua Ahli Parlimen UMNO dijangka tidak akan memberikan walau satu undi percaya kepada Dr Mahathir mahupun Anwar. “Lagipun, terma perjanjian peralihan kuasa… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Saya Hanya Perdana Menteri Sementara Sahaja” – Tun M

Photo of I-Man I-Man5 Januari 2019
Ketika Perhimpunan Agung Tahunan kali kedua Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) yang dilaksanakan pada Disember lalu, terdapat beberapa perwakilan yang mencadangkan agar Tun Dr Mahathir Mohamad terus kekal sebagai pemimpin negara bagi penggal yang penuh.

Namun, Dr Mahathir terus berpegang kepada janjinya bahawa beliau hanya akan menjadi Perdana Menteri buat sementara waktu sahaja dan akan memberi laluan kepada penggantinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas dua tahun

anonymous
Member
anonymous

PKR setuju Dr Mahathir jadi PM sementara dengan syarat… 28 Dis 2017, 6:19 petang (Dikemaskini 28 Dis 2017, 6:49 petang) Kow Gah Chie | Berita A A PKR secara prinsip bersetuju dengan cadangan Pakatan Harapan (HARAPAN) untuk menamakan Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai perdana menteri dan timbalan perdana menteri sementara jika gabungan pembangkang berjaya menumbangkan BN pada pilihan raya umum akan datang. Menurut sumber, keputusan itu dibuat pada mesyuarat biro politik PKR pada 19 Disember lalu dan turut mendapat restu daripada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Sebahagian besar pemimpin PKR… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Mahathir: ‘Semua Perdana Menteri adalah sementara, kalau mati susahlah sikit’ – Mohd Zikri Shahbudin- December KUALA LUMPUR: Pengerusi Pakatan Harapan semalam cuba mengelak isu beliau kemungkinan menjadi Perdana Menteri sementara jika pakatan pembangkang menang dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang. Sambil cuba berseloroh, dengan gaya tipikal beliau ketika cuba mengelak untuk menjawab soalan kontroversi dan sensitif, Tun Mahathir menegaskan semua Perdana Menteri adalah bersifat sementara kerana mereka perlu berdepan PRU setiap lima tahun sekali. “Semua PM sementara, dia bagi lima tahun, kadang-ladang kurang sikit, kalau sakit dia berhenti. Kalau dia (PM) mati, susahlah sikit,” katanya ketika menjawab sama ada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“Keputusan itu dikatakan dibuat ..” –

Istilah “dikatakan” itu bermakna boleh jadi betul, boleh jadi tak betul. Cakap2 ajer.

Anonymous
Guest
Anonymous

THE FINAL CONCLUSION:

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Idiot TN wants to be Einstein but IQ nearly zero
Suman, the stupid old gay, tried to be like Zorro
Gora tried to be eagle, not realising, he’s a crow
And in this blog Kejora firmly stand as the hero
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Reply
12 February 2020 6:51 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Wow..siapakah ini berpantun bagaikan pendita
TN hanya dapt melihat dgn terbeliak bijik mata
Mampu ker pntun BI dibuat Suman bahlol unta
Gora sekolah atap tu..dah tau dah, BI jahil buta
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Reply
12 February 2020 6:57 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

Hi hi hi

That fucking slughish Manglish……!!

Reply
12 February 2020 9:21 pm

Othman Ahmad

Hi hi hi

That fucking sluggish Manglish……!!

Ha ha ha

Reply
12 February 2020 9:38 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot Suman always appear to boast and tell lie
This old skunk behaves rather funny and weird
When I gave English pantun, he could not reply
The reason is simply, he is a damn, stupid idiot
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora in pantun, is well known and established
He can create pantun, either in BM or in English
But poor idiot Suman can’t, he’s stupid & foolish
Therefore, ‘his language’..Suman need to polish
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

KEPALA BAPAK KAU. FU.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Atuk TN monyet 🐒 6:23 am,

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kejora tau, pantun2 Kejora tu, atuk jdi terpukau
Atuk tk mmpu buat, walau umur 87 dh jangkau
Yg atuk mmpu hnya ulang2 ‘Kepala Bapak Kau’
Msti..atuk trtelan nenek punya sontel tmbakau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

HU HU HU…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

CHINA KOMUNIS KENA BAYAR CASH SEBAB MENINDAS UYGYUR MUSLIM:

Terbaru, Perlumbaan Antarabangsa F1 Shanghai terpaksa ditunda kerana bala menimpa dari Kerajaan Langit.

anonymous
Member
anonymous

Lepas ni madey plak kerana bapak penipu bapak pemfinah zalim…

Man Hindu terus jadi kayu api neraka sebab hindu kapir…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Beruk Tua Geng naib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Kamu kafir jugak. Selalu masuk hutan cari daun ketum, berhenti di pokok besar, pasang lilin di pangkal, tonggang tonggek, sembahyang.

anonymous
Member
anonymous

abaikan saja cakap orang yg lari dari hospital Tampoi..

anonymous
Member
anonymous

Siapa yg melutut kpd siapa ni untuk mohon kerjasama semasa anwar dipenjara…ada yg menyamar jadi lawyer kerana nak jumpa anwar di penjara..

Tak ada penyokong madey berani cakap jangan melutut kpd anwar…sekarang eksyen suruh madey jadi munafik…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DULU KATA NEGARA BANGKRAP BAWAH BN…..TAPI BANYAK BETUL ASET2 NEGARA PH JUAL…..BIAR BETUL PARTI JAMBAN NI…… Penjualan Belum Selesai: Dulu Tuduh Negara Bankrap, Mana Datang Aset Yang PH Jual Lambak?……. Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak hairan dengan tuduhan yang dibuat oleh Pakatan Harapan (PH) dahulu yang berkata Malaysia sudah dijual olehnya dan bankrap. Tetapi bidasnya dalam satu hantaran di Facebook, dari mana pula datangnya begitu banyak aset negara yang dijual oleh PH sekarang secara lambak dalam tempoh masa 20 bulan sahaja memerintah negara. “Secara senyap bulan lalu kerajaan PH telah menjual seluruh 10.8% pegangan mereka dalam konglomerat terbesar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Asset di beli zaman Najib ada kickback kpd nya. Investment yang tidak kukuh dan dikuasai oleh pihak asing, di jual lah.

anonymous
Member
anonymous

Mana kamu tahu tak kukuh.?..kamu pakar ape?..